Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-18 23:16:45 odpowiedz | cytuj
zadnej zmiany terminu wyjazdu niema ci co mieli jechac 29 to jadą normalnie 29 marca.zmiana pewnie dotyczy tych co mieli jechac na początku kwietnia.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-19 10:27:08 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-18 23:16:45

zadnej zmiany terminu wyjazdu niema ci co mieli jechac 29 to jadą normalnie 29 marca.zmiana pewnie dotyczy tych co mieli jechac na początku kwietnia.

tak zmiana jest tych osob co jada 2 kwietnia teraz jest na 15
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-19 13:39:51 odpowiedz | cytuj
kto jedzie 29.03.2011 na pomidory i czy jedzie jakieś małżeństwo
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-19 15:57:12 odpowiedz | cytuj
a kto jedzie 15 kwietnia
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-19 16:05:14 odpowiedz | cytuj
a ile bierzecie toreb
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-19 16:30:08 odpowiedz | cytuj
weż mozg ze soba
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-19 21:29:15 odpowiedz | cytuj
Ale Masakra jeśli tylko tacy ludzie tam jadą to już wam współczuję.Najlepiej zamknąć to forum.
zdjecie uzytkownika
Damian - 2011-03-20 14:25:24 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich.

Miałem jechac 2 marca na zbiory pomidorów ale zrezygnowałem. Pierwszym krokiem jaki zrobiłem przeczytajac umowe , która dostałem na maila od Pro Force udałem sie z nia do Pana który zajmuje sie zawodowo prawem pracy i stanowczo mi odradzil wyjazd na takich warunkach jakie sa wymienione na umowie. Pózniej popisałem droga mailowa z Paula i powiedziałem jakie mam obawy co do umowy i wyjazdu to zostałem zepchniety na liste rezerwowych. widocznie osoba która zadaje mądre pytania i docieka prawdy nie jest mile widziana. No a forum i opinie o tej agencji utwierdziły mnie w tej decyzji. Dla mnie i co wazniejsze dla radcy od prawa pracy to co slyszelismy w wawie to sciema patrzac jak jest sformułowana umowa:)
zdjecie uzytkownika
Damian - 2011-03-20 14:27:07 odpowiedz | cytuj
2 kwietnia sorka:)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-21 01:32:01 odpowiedz | cytuj
Rozumiem że Pan Radca jest od prawa pracy w UK chodzi mi oto że Pan Radca zna angielskie prawo pracy i na tej podstawie oceniał tę umowę tak?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-21 01:37:11 odpowiedz | cytuj
No tak? Mieliśmy pracować indywidualnie a tu teraz okazuje się że w grupach ,
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-21 09:04:45 odpowiedz | cytuj
nie ty chyba zle to zrozumiales to praca indywidyalna nie grupowa tylko ludzi sa opodzieleni na grupy i kazda grupa podlega jednemu wajzerowi i zbiera jedna odmiane pomidorow ale zbierasz sam na siebie 2 jakas grupa bedzie podlegac innemu wajzerowi i np beda zbierac pomidory w innej szklarni inny gatunek a te umowy to pic na wode dopiero na miejscu podpiszemy prawdziwe umowy zawsze tak jest ja nie pierwszy raz pracuje w uk na farmach i cos na ten temat wiem WIEC PROSZE NIE WPROWADZAC LUDZI W NIEPOTRZEBNĄ PANIKĘ
zdjecie uzytkownika
Damian - 2011-03-21 10:19:30 odpowiedz | cytuj
Nie, ten Pan jest od prawa pracy w polsce ale musi sie znać na prawie pracy w UE wiec wie o czym mówi. Ja nikogo nie przekonuje zeby nie jechał,ale na prosty rozum nie smierdzi wam ta umowa?? a jak nie jestescie pewni idzcie do kogos kto sie na tym zna to wam odradzi. Tu jeszcze mozecie cos powiedziec bo w anglii raczej nie:)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-21 10:25:37 odpowiedz | cytuj
Co to za gadanie " te umowy to pic" a co myslisz ze w anglii dostaniesz inna umowe?? moze i tak ale na twoja niekozysc.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-21 10:40:29 odpowiedz | cytuj
sluchajcie te prawie 6 fun macie zapewnione, reszta to zalezy od was, bo to akord ta firma nie moze tak oszukiwac ludzi bo inaczej moga im zabrac licencje wiec dla nich to duze ryzyko tak zreszta nik nikogo tam naile nie bedzie trzymac jak cos bedzie nie tak zawsze mozna wrocic do kraju i pracowac za 1000 zl miesiecznie
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-21 10:47:11 odpowiedz | cytuj
kto jedzie sam ze starszych osob na pomidory 29
zdjecie uzytkownika
Damian - 2011-03-21 11:15:47 odpowiedz | cytuj
Jadąc za granice musze miec zapewniona prace a umowa tego nie przewiduje. Bedzie praca to bedzie a jak nie to mozna w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pocałowac Pro - force. Obiecac kokosy to kazdy potrafi. Ja tez wczesniej wyjezdzałem na zbiory i umowa była inna, jezeli nie z mojej winy nie poszedłem do pracy to miałem płacona minimalna stawke a pracodawca zapewniał prace na dany okres.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-21 14:49:36 odpowiedz | cytuj
z gory juz przewidujecie ze bedzie zle a moze byc calkiem inaczej trzeba pojechac i zobaczyc jak sie powiedzialo a trzeba powiedziec i b
zdjecie uzytkownika
Damian - 2011-03-21 19:29:54 odpowiedz | cytuj
Jak chcesz to mozesz jechac. dla mnie na wstepie jak umowa jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to sie za to nie biore a takie myslenie moze bedzie dobrze to daruje sobie. 20% ma dobrze bo im sie udało a 80% mialo zle co z reszta widac na tym forum:)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 11:36:18 odpowiedz | cytuj
Po co ta drętwa gadanina kto chce niech nie jedzie chętnych na to miejsce jest wielu a jak ktoś nie jedzie niech się nie wypowiada bo go to nie dotyczy bo nie jedzie hehehe i po co siać panikę.Pozdrowienia dla tych co jadą do zobaczenia w UK
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 14:01:20 odpowiedz | cytuj
no nareszcie ktoś mądry tu się znalazł popieram te osoby ktore nie jadą nie powinni wcale się na ten temat wypowiadać i te które nie mają zielonego pojęcia jak wygląda praca na farmie w uk .aluchajcie czy to wkoncu bedzie praca w grupach czy akord indtwidualny
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 14:24:10 odpowiedz | cytuj
Myślę że jak wyżej ktoś napisał czyli będą grupy ale zbierać będziemy indywidualnie każda grupa będzie podlegać swojemu supervisorowi i heja do roboty
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 15:55:30 odpowiedz | cytuj
napiszcie z jakich miast zaczynacie podroz do uk333
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 16:14:14 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-21 11:33:59

Dokładnie w tej umowie nic nie jest zapewnione mozna nia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podetrzec tak samo jak tym calym pro -force

niestety w anglii kazdy kto pracuje dla agencji pracuje na takich umowach...innej nikt ci nie da.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 17:20:31 odpowiedz | cytuj
ludzie! jaki grupowy akord? spaliscie na prezentacji czy co? pracowac bedziemy sami na siebie... te forum mnie przeraza, wiekszosc to grupa panikarzy albo konkurenacja proforce....
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 17:31:24 odpowiedz | cytuj
i znowu zmiana wyjazdu z 29 marca na 6 kwietnia.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 17:34:20 odpowiedz | cytuj
A ty czytasz te posty czy śpisz ?Przecież piszę że grupy będą a zbór będzie indywidualny Grupa będzie mieć swojego brygadzistę czy jak kto woli supervisora.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 17:42:47 odpowiedz | cytuj
jeśli w ogóle dojdzie do wyjazdu .Ludzie przejadają kasę w Polsce ciekawe za co będą żyć w UK te dwa tygodnie do pierwszej wypłaty prace po rzucali nie zarabiają to jest rujnowanie życia innym dobrze że zrezygnowałam.Niech teraz was zaliczkowo wspomogą w końcu to ich wina
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 17:57:34 odpowiedz | cytuj
no ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to chyba jakieś żarty znowu zmiana wyjazdu ta firma to jakiś koszmar co oni sobie wyobrażają ludzie juz pokupowali jedzenie funty porezygnowali tutaj z pracy za co teraz zyc do tego 6 kwietnie chyba trzeba sie rozgladać za inną firmą
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 18:11:44 odpowiedz | cytuj
To sa gnoje jak oni moga tak postepowac z ludzmi robia jakies [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rekrutacje te ich umowy to jakas kpina i jeszcze te zmiany... jak zyje to nie widzialem takich pojebancow
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-22 18:47:23 odpowiedz | cytuj
Wypłata powinna być po tygodniu a nie po dwóch tygodniach Łaski nie robią narazili ludzi na straty niech oni wykażą dobra wole jeśli uważają się za renomowaną firmę i wiary godnego pracodawcę .Powinni wcześniej dowiedzieć się czy ich tak zwany klient potrzebuje pracowników i od kiedy konkretnie.Żeby wykupić bilety to ponaglali do 1 marca ludzie wyciągnęli kasę nie którzy ostatnią popłacili i co teraz mają zrobić.Wydali pieniądze na jedzenie (to jeszcze pół biedy)najgorzej że po składali wymówienia z pracy i nie zarabiają a tak mogli by pracować do końca miesiąca i wziąć jeszcze wypłatę którą mogli by przeznaczyć na życie w UK.Same straty!!!!!!!!! to trzeba gdzieś zgłosić !!!!!!!!!! Pieniądze które mieli na życie w UK przejadają a niestety nie zarabiają .To jest generowanie bezrobocia masakra.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-23 09:01:28 odpowiedz | cytuj
napewno nabrali łotyszy i zapierdalaja jak zawsze musza sobie wyszkolic wajzorow zeby mial was kto gonic do roboty
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-23 10:04:50 odpowiedz | cytuj
No właśnie zakupy zrobione, funty zamienione z pracy zrezygnowałam a spokojnie mogłam pracowac a teraz nie ma z czego żyć!!! Założe się że to nie ostatnia zmiana terminu...Przecież Ci co już są świetnie sobie radzą i co... myślą że przez tydzień więcej pomidorów urośnie??? Jeszcze będzie tak że wyjazdu wcale nie będzie a oni 24 marca dalej ludzi rekrutują w Warszawce.. Polonia też nie chce oddać pieniędzy za autokar... To jakiś żart!!! Policzcie sobie ile osób wpłaciło po 400zł ile z tego kasy mają, A w umowie jest napisane że w razie zmian czy problemów nikt z nich nie odpowiada, czyli nie będzie ani wyjazdu ani kasy!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-23 13:11:05 odpowiedz | cytuj
lejcie na te pomidoryi truskawki...od maja Niemcy otwieraja.
Zawsze to troche blizej a i kasa lepsza
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-23 14:18:35 odpowiedz | cytuj
no nie wiem czy w niemczech kasa lepsza przeciez funt lepiej stoi niz euro a w niemczech na pracach sezonowych bedziesz pracowal od switu do wieczora jak ktos ma ochote jechac do niemiec na truskawki to podaje linka www.karls.pl badzmy ludzie cierpliwy napewno doczekamy sie wyjazdu jak na poczatku wszystko idzie nie tak to potem moze byc tylko lepiej cierpliwosci
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-23 17:46:38 odpowiedz | cytuj
w sierpniu???
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-23 17:49:17 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-23 17:46:38

w sierpniu???

owoce będą już dojrzałe chyba że wszystkie wyzbierają skoro tak dobrze pracują a my pojedziemy tam tylko po to żeby bilety wykorzystać
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-23 18:13:08 odpowiedz | cytuj
Ta robota smierdzi od samego poczatku... I te zasrane biuro
zdjecie uzytkownika
peters - 2011-03-24 00:33:02 odpowiedz | cytuj
Niech ktos sie wypowie co wyjechal juz i zaczal prace jak jest czy w wszystko ok,chyba maja jakis dostep do neta ???
Czy zyja jak siunks bez wody mydla i neta ??
To ze wyjazdy sie przeciagaja to mieli tez ci co juz wyjechali...
niektorzy wyjechali 19 marca aby zaczac prace 22
Wiec niech ktos napisze jak jest,
Ja moge byc kierowca i wasz wozic,na zbieranie truskawek i innych warzyw sie nie nadaje....
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-24 07:37:22 odpowiedz | cytuj
jakbys uwaznie czytal to bys sie zorientowal ze jeszcze zadna grupa z polski nie wyjechala!!!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-24 07:39:03 odpowiedz | cytuj
jakbys uwaznie czytal to bys sie zorientowal ze jeszcze zadna grupa z polski nie wyjechala!!!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-24 09:19:22 odpowiedz | cytuj
peters - 2011-03-24 08:34:04

Gosciu jak nie wyjchala skoro moja kolezanka z Swiecia k.Torunia wyjechala 19 marca.Komu ty ciemnote wciskasz ? idz na inne forum...

19 marca wyjechala tylko grupa 8 supervisorow, ktorzy sie trenuja!!! zadna grupa pracownikow nie wyjechala.... jak chcecie zaoszczedzic to jedzcie sami i szukajcie pracy przez angielskie agencje na miejscu, wtedy 200 funtow na tydzien wydacie
zdjecie uzytkownika
peters - 2011-03-24 10:06:53 odpowiedz | cytuj
Nie wiem,gdyz nie odzwywa sie na skype ta osoba.A moze ze wzgledu na to ze dobrze smiga po angielsku zostala super vajzerem.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-24 15:54:34 odpowiedz | cytuj
rekrytuja ludzi ale nue na pomidory tylko na truskawki a skad wiadomo ze wzieli lotyszow bo przedstawiciel pro-force tak mowil z polakow jeszcze zadna grupa nie pojechala pierwsza miala jechac19 ale termin przesuneli i tak będą przesuwac w nieskonczonos az powiedza ze przykro nam ale nie potrzeba wiecej ludzi bo ci co sa to qwystarczajaco dobrze zbieraja tak czy inaczej trzeba rozgladac sie za inna firma
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-24 19:53:05 odpowiedz | cytuj
Trudno trzeba przeboleć i poczekać do tego 06.04.2011 miejmy nadzieję że to jest już ostateczny termin wyjazdu .Czas pokarze czy warto było czekać .
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-25 11:49:00 odpowiedz | cytuj
Nie trzeba byc wirtuozem zeby stwierdzic ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego bedzie. ludzic zawsze sie mozna od samego poczatku smierdzi ta praca i te biuro smieszne
zdjecie uzytkownika
peters - 2011-03-25 15:55:00 odpowiedz | cytuj
Czasami jak to mowia: powiem ci bajke o Lodzi nie ludz sie !
Jak cos nie tak to widac od poczatku,slowo to slowo,Ich czas tak samo cenny jak nasz,A ze maja w czym wybierac to tak jest na tym swiecie.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-25 16:27:56 odpowiedz | cytuj
to sobie czkaj i powodzenia zycze
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-25 16:54:27 odpowiedz | cytuj
szkoda tylko ze nie okreslili sie na poczatku czekanie na walizkach to niec ciekawego ludzie inaczej by sobie to wszystko zorganizowali jesli by wiedzieli konkretna date wyjazdu a te zwodzenie to paranoja ale co ich to obchodzi ze ludzie pozwalniali sie z pracy ze nie maja teraz za co zyc po postawili na ta firme i to byl chyba blad ale coz czlowiek nie jest wtanie tego przewidziec tylko co teraz co dalej powrotu do pracy nie ma i wyjazdu do pracy jak do tej pory tez nie ma KOSZMAR
zdjecie uzytkownika
Anka - 2011-03-25 18:41:34 odpowiedz | cytuj
a kto sobie myslał, że zapłacą wszystkim równo?? chyba ci co nigdy w pracy nie byli.....jak dla mnie wszystko super bo chce pracować i juz wcześniej to robiłam !!! poprostu....jak najbardziej polecam....
x