Witam.Tez dostalem na e-mail od nich oferte pracy do liverpool.Nie wiem co on ich sadzic bo juz pare lat jezdze na kontrakty i nigdy nie placilem jak jeszcze nie zarobilem.Rozumiem ze w U.K. placi sie tygodniowki za mieszkanie,ale kasa w Polsce to troche zastanawia.Mialem przyjemnosc pracy z firma kowalski z kedzierzyna i tez obiecywali z góry a nie chcieli dac ani grosza ,ale po aferze na policji ,zalatwieniu prawnika i naszej sile,odzyskalismy kase,dlatego znam sie na tym troszke i mnie nie wydymaja za granica ale ta kasa w Polsce to mnie zastanawia.A w Polsce jak cie wydymaja to bedzie ciezko odzyskac,wiadomo !!!! Pojdziesz na policje,zalozysz sprawe za ktora bedziesz musial zaplacic itd ,cenny czas stracisz itd az wreszcie stwierdzis ze to nie ma sensu za 500zl sie wkurzac,itd.Nie kazda firma tak bazuje ale jest sporo kretaczy i trzeba uwazac.Lepiej cos przeczytac pare razy i podpisac niz wpasc w bloto !!!I jeszcze jedno zazwyczaj firmy posredniczace nie biora kasy za podroz bo i tak zarobia na tobie.Wiem ze jest teraz ciezki czas w Polsce,zamykaja zaklady ,kasa ludzia sie konczy ale zobaczycie ze na wiosne robota sie juz ruszy dlatego jak bym znal ta firme to pojechalbym tez niej nawet na jeden kontrakt,a tak trocche szkoda kasy jak nie dojdzie do wyjazdu!!!!!!!!!!!Na koniec to sa tylko moje odczucia,firmy nie znam wiec nie wiem jaka jest,ale moje ostnie mottyo :nie dziel skory na niedzwiedziu.Pozdrawiam i zycze wesolych swiat !!!
Witam. Jak większośc z was tutaj tez dostałem oferte od tej firmy d wyjazdu do Liverpoolu do pracy na magazynie. A co do Opłat to powiem tak. Ostatnio wyjezdzalem do UK przez inne biuro i tez placilem w sumie okolo 800 zl czyli takie same oplaty jak tj. niby tlumaczenie dokumentow i jakies tam jeszcze pierdolki, tez niewiedzialem co i jak z tamtym biurem ale sie okazalo ze sa ok. pojechalem wszytko bylo tak jak uzgadnialismy z biurem. Co do tej firmy mam male watpliwości. Zastanawiam sie czy przyjac oferte i zaryzykowac czy lepiej nie ryzykowac i nie przyjmowac tej oferty. Ja mam propozycje wyjazdu na poczatku stycznia. Jezeli jest ktos jeszcze kto ma taka propozycje to piszcie to moze podskoczymy w kilka osob do katowic i zobaczymy co i jak. Ja jestem z LUBLINA mam saomochodzic to nie ma problemy=u zebysmy podjechali i sprawdzili ta firmę. Jak cos to piszcie na maila p_mrozik@interia.pl albo gg 8060978 albo tel 665411551 mozna dzwonic tak do 24-1 w nocy. Pozdrówka dla wszystkich nie zdecydowanych.
witem znowu.
dzwonilem dzisiaj do biuro i niby wszystko ok. tylko jest jeden maly problem przyslali mi papiery z opisem calych kosztow wyjazdu i sie okazuje ze nie jest tak fajnie. Ich oplaty to 450 zl dla biura, 250 Funtówoplaty administracyjnej w anglii, 100 fontów za mieszkanie, i ze 100 fontów trzeba wziac dla siebie na przezycie, pierwsza wyplata dopiero po 2 tygodniach pracy. Do tego trzba doliczyc bilet do GB i wychodzi prawie 3000zl samych oplat. czyli 1 misiac zapierdalania za darmo. I jak dla mnie 3000 zl dac za wyjazd to stanowczo za duzo, sa tansze programy. Dlatego rezygnuje z wyjazdu przez to biuro. Niewiem co wy o tym myslicie ale cos mi nie gra z tym biurem. nie rozumiem dlaczego mamy dostac wyplate dopiero po 2 tygodniach o rozpoczecia pracy, jak dla mnie za duzo nie jasnosci. Pozdrawiam wszystkich
W Anglii zazwyczej stosuje sie system tygodniowy. Pracownicy otrzymuja oplate za poprzedni przepracowany tydzien, z tego wzgledu 1 wyplata jest po 2 tygodniach. Po zkonczeniu prcy dostje sie jeszcze jedna wyplate pomimo ze sie nie pracuje. W calej Anglii obowiazujie taki system(tam gdzxie pracodawcy wyplacaja tygodniowki)
Odradzam wszystki wyjazdy za pośrednictwem Artrecruitment (ul.Czerwinskiego 6 40-123 Katowice artrecruitment@wp.pl)
i agencji mieszaniowej MDS property Ltd Czech Pavel Nowak i Piotr Siewruk, (MDS property Ltd 79 Holt road, Merseyside, Liverpool, L72PN ) i Rumun (??) yoyo -
nie chce mi się już pisać było, mineło,
wszystko to co napisali inni to prawda,
trzymajcie się od nich jak najdalej
Niczego tak naprawde nie oferują, niczego nie są w stanie zagwarantować jeśli chodzi o prace - podpychają pracowników prawdziwym agencjom pracy - ściągają jak najwięcej ludzi z Polski, Słowacji i dają zakwaterowanie w rozsypujących się hotelach - slamsach (bez ciepłej wody, ogrzewania -grudzień, bez podstawowych przyborów kuchennych, bez zamków w drzwiach głównych jak i w pokojach, można by tak wymieniać i wymieniać
- i chcą naprawde dużą kase za to.
Kolejna sprawa dojazdy do pracy - praca w innym mieście Warinngton 40km od zakwaterowania w Liverpoolu - conajmiej godzina - półtora w jedną strone bo zbierają z kilku miejsc, 5 funtów za dzień
do tego jeszcze częste 3 godzinne czekanie jak wcześniej się skończyła praca - bo Andree się specjalnie nie chce przyjeżdzać... i traci benzyne na kilka osób
To prawda, że ludzie czekali po dwa tygodnie bez pracy aż rzeczywiście prawdziwe agencje TJ Moris i Staffline w Mark & Spencer potrzebowali pracowników przed świętami,
po nowym roku większość została zwolniona....
(według umowy Artrecruitment: praca na minimum 3 miesiące...
Odradzam na przyszłość bo z pewnością w tym roku 2010 będą znowu szukać być może pod innymi nazwami
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-15 15:15:53odpowiedz
|
to sa po prostu skutki kryzysu, Nawet w Polsce nikt nie da Panu gwarancji pracy do emerytury. Tym bardziej w Anglii do zwolnien ida w pierwszej kolejnosci Polacy
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-24 15:44:30odpowiedz
|
ta firma nazywa sie teraz lukrecruitment lub lienka to jest pic na wode a facet w katowicach nawet nie ma swojego biura tylko kożysta z innej firmy wystrzegajcie sie tej pseudo agencji żadna agencja na całym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] świecie nie pobiera opłat tylko chyba ta jedna i nie wiadmomo jeszcze za co 250 f i 450 zl za tłumaczenie dokumentów .
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-26 13:30:56odpowiedz
|
Za wykorzystanie nazwy MDS Property Ltd oraz nazwisko osob ktore tam pracuja wyslalem prosbe do administratora o IP uzytkownikow ktorzy uzyli tych nazw bez zezwolenia. Wszystkie osoby ktore wykorzystaja ta nazwe zostana podani do sadu. Jesli ktos nie jest w stanie napisac poprawnie skargi niech zatrzyma swoje uwagi dla siebie lub napisze to inaczej. Do konca przyszlego tygodnia jesli komentarze z wymienionymi nazwami nie zostana usuniete wszyscy uzytkownicy zostana podani do sadu.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-26 16:03:44odpowiedz
|
Drogi Piotrusiu, czy Pavelku sam umiesciles tutaj swoje imie i nazwisko - ja tylko przepisałem w kolejnym poście
Jeszcze coś, naprawde chcesz się sądzić? Wiesz co mam na obrone, papier z artrecruitmnet -.... w której pisze że Wy Mds jesteście pracodawcą, -jesteście?
że pracodawca zapewnia warunki mieszkaniowe na przyzwoitym poziomie - a nie slamsy
Mam też papiery, że wyłudziliście odemnie pieniądze za nic.... czyli ta wasza opłata
Dalej mam pisać
---
Agencja pracy LIENKA poszukuje pracownikow z doswiadczeniem w sektorze Warehouse operatives, production.
-Wymagany jezyk angielski na poziomie komunikatywnym.
-Zakwaterowanie jest zagwarantowane.
-Start od 10 marca 2010.
Zainteresowane osoby prosimy o kontakt mailowy: piotr@lienkaagency.eu telefoniczny (od 17 do 20 kazdy dzien) : 00447901810489
MDS a co się tak boicie, co macie do ukrycia - HAHAHA
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-26 19:27:40odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-02-26 13:30:56
Za wykorzystanie nazwy MDS Property Ltd oraz nazwisko osob ktore tam pracuja wyslalem prosbe do administratora o IP uzytkownikow ktorzy uzyli tych nazw bez zezwolenia. Wszystkie osoby ktore wykorzystaja ta nazwe zostana podani do sadu. Jesli ktos nie jest w stanie napisac poprawnie skargi niech zatrzyma swoje uwagi dla siebie lub napisze to inaczej. Do konca przyszlego tygodnia jesli komentarze z wymienionymi nazwami nie zostana usuniete wszyscy uzytkownicy zostana podani do sadu.
Piotrusiu Sz. ;) jeszcze coś....
Tak możesz prosić administratora o IP, tylko, że administrator takie
dane może udostępnić tylko sądowi, i tylko na jego nakaz
Tak będę czekał na wezwanie z sądu, chętnie się stawie.... - i opowiem jak dziala wasz firma, firma Artrre....
przemyśl sobie ile Ty masz na sumieniu i twój szef,
Na razie straciles dobre imie - to się będzie ciągnąć latami za tobą, google jest pamiętliwe - każdy kto wpisze twoje nazwisko (które sam tutaj podałeś, ja nie znałem twojego nazwiska) znajdzie o tobie ciekawe rzeczy
Dane firmy nie są i nie mogą być utajniane więc sie nie osmieszaj
Mozesz byc tez pewny tego, ze kazde ogloszenie ktore umiescisz na dowolnej witrynie z ogloszeniami otrzyma stosowny komentarz by sie trzymali od was jak najdalej
i namiar na to tutaj forum, tak by kazdy mogl sie dowiedziec z kim ma doczynienia
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-05 11:46:26odpowiedz
|
Uwaga Piotruś i Pavełekznowu działają ;)
Praca magazyny
Poszukiwane osoby do pracy w magazynach (Warehouse operatives, picking, packing).
- znajomosc jezyka angielskiego (basic, intermediante)
- zakwaterowanie zagwarantowane
- osoba musi posiadac obuwie (z wkladka metalowa)
Zainteresowane osoby prosze pisac na mail: pracewanglii@googlemail.com
Tylko CV w jezyku angielskim!
Ogłoszeniodawca: peter983
Państwo: United-Kingdom
Województwo: Inne
Miasto: Warrington, Wigan, Liverpool
Ha ha nie wierzcie żadnemu takiemu pośrednictwu pracy!!!! to oszuści! żadne pośrednictwo nie bierze od ciebie kasy i nie ma prawa brać, co najwyżej może ci ostawić bilet w jedną stronę za darmo! wiem znam się na tym jeżdżę od kilku lat! a dokumenty sam sobie masz u tłumacza przetłumaczyć za jeden 50zł.
Nie dajcie się ludzie nabrać!!! to firma gwizdek!!
Porządna agencja nie woła kasy od ręki tylko po pierwszej wypłacie!!!
Spędziłem w UK 3 lata i znam ten system.
To zwykli naciągacze, ale pamiętajcie o jednym!!
kto czym walczy od tego ginie!!!
Namiary tych Polaczków i Słowaczków już poszły tam gdzie trzeba, długo sie będą leczyć!!! ha ha
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-12 08:02:20odpowiedz
|
TY frajerze dorabiasz na naciąganiu biednych bezrobotnych Polaków, ale nie martw się w kwietniu tam będę z moja ekipą, to ci WYTŁUMACZĘ co wolno robić a czego nie, tobie i kolegom twoim
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-12 16:21:45odpowiedz
|
o kim mowisz
?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-12 16:22:57odpowiedz
|
o kim mowisz?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-13 14:29:28odpowiedz
|
jechać ze szmatami
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-06 11:39:36odpowiedz
|
Witam ma ktoś jakiś kontakt do tej agencji artrec... bo zaplaciłem im kase a wyjazdu sie nie doczekałem telefon który mam podany na umowie nie isnieje
bylem w pracy za posrednictwem artrecruitment i nie oferuja zadnej pracy agencja mds property to zwykla agencja ktora gwaratnuje tylko mieszkanie a pracy szukacie na miejscu. jezdza z wami po agencjach i oni dopiero szukaja wam pracy !!!! Mam wszystkie papiery i jak kto chce to moze sie zglosic. Sam znalazlem sobie tam prace z kuzynem i kuzynka dzieki pomocy Polakow. Mieszkalem z panem piotrem w jednym domku a pan Pavel to zwykly oszust nie ufajcie. moge wam pokazac wszytskie papiery wszysciutki. ja po znalezieniu pracy pracowalem na magazynie u Morrisa. Ta agencja to jedna wielka sciema!! nic im nie placcie to zwykli wyludzacze!!!! adres email ziprs@wp.pl pozdrawiam buraka piotra :)
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-14 16:55:41odpowiedz
|
ta agencja juz nie istnieje
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-14 16:55:41odpowiedz
|
ta agencja juz nie istnieje
Pracownik ktory wyjechal z artrecruitment - 2010-07-22 17:08:20odpowiedz
|
Nie moge zgodzic sie tymi wypowiedziami, bylem wyjechalem z tej firmy do pracy i bardzo sie ciesze, odebranie z lotniska, mieszkania naprawde wysokiej klasy a praca jak na kogos kto nie pracowal wczesniej w UK dobra i w dodatku z nadgodzinami. Nie wiem dlaczego tyle krytyki, bo kto byl w Wielkiej Brytanii czy tam sie wybiera wie ze bez numeru NIN i rejestracji w Home Office trudno czegokolwiek sie zlapac. Pracowalem w Marks and Spencer, dzieki temu , bo to znana firma w Europie i na swiecie moge szukac nie tyle lepszej pracy co wyzszego stanowiska i co zrozumiale wyzszego wynagrodzenia. Polecam te firme kazdemu kto chcialby w latwy sposob zaczac prace w UK i przy okazji miec zalatwione wszystkie dokumenty. Ludzie przeciez lepiej zaczynac od czegokolwiek i miec staly dochod na poczatek, a w trakcie nikt nikomu nie zabroni szukac czegos innego czy zgodnie z kogos kwalifikacjami.
Jezeli ktos ma jakiekolwiek pytania badz watpliwosci prosze napisac do mnie chetnie odpowiem, pomoge odpowiedzia. Ponadto w najblizszym czasie prawdopodobnie wracam do UK, tym razem samochodem, moglbym zabrac jedna osoba, email: maxk@interia.pl
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-22 18:05:37odpowiedz
|
Pracownik ktory wyjechal z artrecruitment - 2010-07-22 17:08:20
Nie moge zgodzic sie tymi wypowiedziami, bylem wyjechalem z tej firmy do pracy i bardzo sie ciesze, odebranie z lotniska, mieszkania naprawde wysokiej klasy a praca jak na kogos kto nie pracowal wczesniej w UK dobra i w dodatku z nadgodzinami. Nie wiem dlaczego tyle krytyki, bo kto byl w Wielkiej Brytanii czy tam sie wybiera wie ze bez numeru NIN i rejestracji w Home Office trudno czegokolwiek sie zlapac. Pracowalem w Marks and Spencer, dzieki temu , bo to znana firma w Europie i na swiecie moge szukac nie tyle lepszej pracy co wyzszego stanowiska i co zrozumiale wyzszego wynagrodzenia. Polecam te firme kazdemu kto chcialby w latwy sposob zaczac prace w UK i przy okazji miec zalatwione wszystkie dokumenty. Ludzie przeciez lepiej zaczynac od czegokolwiek i miec staly dochod na poczatek, a w trakcie nikt nikomu nie zabroni szukac czegos innego czy zgodnie z kogos kwalifikacjami.
Jezeli ktos ma jakiekolwiek pytania badz watpliwosci prosze napisac do mnie chetnie odpowiem, pomoge odpowiedzia. Ponadto w najblizszym czasie prawdopodobnie wracam do UK, tym razem samochodem, moglbym zabrac jedna osoba, email: maxk@interia.pl
Piotruś Sz. zamknij się i tak nikt ci nie uwierzy.... tak, tak pracowałeś w Mark & Spencer a może Morris tylko napisz za co cię zwolnili dyscyplinarnie - coś się kradło czy jak???
Napisz, napisz
i co później się wpadło na pomysł by stworzyć agencje pracy co ja pisze agencje mieszkaniową z Pavelkiem - świetny sposób by wyłudzać od biednych Polaków pięniędze za mieszkanie w syfie i jeszcze dodatkowe opłaty jak wy to nazywacie aplikation free - tak oczywiście
jeszcze mam coś pisać?.... jak ktoś nie wie to teraz działają jako Lienka Agency, zasady wciąz te same
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-10-15 22:13:36odpowiedz
|
ta firma to wielka ściema ... ! oni tylko gwarantują miszkanie ,a prace szuka się na własną rękę ... I do tego podstawiaja jakies dokumenty do podpisania ... jeżeli macie zamaiar jechac leciec do Anglii to bardziej sie opłaca na własną rękę . Jak najdalej od nich !! Dobrze radzę . !
Nie korzystajcie z pośrednictwa tej agencji. To oszuści !!!!!
Przed wyjazdem obiecują pracę ale na miejscu okazuje się, że pracy nie ma. Płacisz za wszystko co było w umowie i koniec. Nie dostajesz żadnych dokumentów, jedynie co tydzień przychodzi facet po kasę za mieszkanie. Jeżeli ktoś jest niezdecydowany to szczerze odradzam !!!!!! nawet jak kupiłeś bilet to wycofaj się. Koszt biletu jest mniejszy niż cała reszta.
20 dollars 2 surf.
Innowacyjny sposób zarabiania pieniędzy!
Po pierwsze zarabiamy w dolarach! Sposobow na zarobek jest bardzo wiele.
Wystarczy sie zarejestrowac i zainstalowac baner z reklamami, będzie to cienki pasek
na monitorze na którym bedą wyświetlany reklamy. Nie musisz nic robić a
punkty sie same nabijają Są również na stronie po zalogowaniu płatne
banery za które dostajemy sporą liczbę punktów
Nastepny sposob to taki iz zostanie przydzielony tobie twoj wlasny
INDYWIDUALNY LINK wyslij go swoim znajomym i namow ich aby sie
zarejestrowali z twojego linku i zaczeli
zarabiac punkty. I ty tez bedziesz zarabial! Bedziesz pobieral ich
czesc zarobków, oni oczywiscie NIC NIE STRACĄ PRZY TYM, a ty tylko
mozesz zyskac.
Warto spróbować nic nie stracisz.
Oto link do serwisu:
http://pl.20dollars2surf.com/?ref=117613
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-10 21:31:50odpowiedz
|
czy ktos wie czy ta agencja piotrusia i pawelka dalej dziala i naciaga?? slyszalem ze 'pan piotr' teraz w stafflinie urzeduje ale nie wiem czy to jakies stare informacje czy co
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-12 13:02:56odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-12 13:06:24odpowiedz
|
piotr siewruk to zwykly zlodziej- zarowno w zyciu prywatnym jak i zawodowym- na waszym miejscu nie robilbym z nim zadnych interesow- juz od roku wisi mi kase i caly czas tylko slysze ze ja odda...a kasy ani sladu