widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-10-06 15:22:06odpowiedz
|
Profistaff to niekompetetni naciągacze...naganiają do nielegalnej pracy, wyciągając kasę,(tzw tłumaczenia z angielskiego na angielski) Byłam w grecji i popracowałam 2 tygodnie;
pieniądze wypłacane sa z kieszeni( z napiwków)pracujesz jak niewolnik i dowidzenia następny proszę i interes się kręci.Umową i jej warunkami którą przesłała mi agencja wogóle pracodawca nie był zaiteresowany, i był bardzo zdziwony że mam dzień wolny( sam podpisał)...a agencja umywa rączki. No wiec przygotujcie sie na koszty...bo zostajecie na lodzie.Zabawne że na miejcu rozmawiałam z biurem ochrony pracownika...i takie działanie jest zupełnie nielegalne...i w grecji jest wypłacane spore odszkodowanie...za nierespektowanie umowy.U nas można być bezkarnym złodziejem.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-08 16:49:47odpowiedz
|
ta firma to nie są naciagacze ja byłem w czeczchach gdzie rozmowa miała byc a pracodawcą a okazało sie że jest z ukrainskimi posrednikami reszta to farsa i nie ma o czym pisać
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-21 16:20:25odpowiedz
|
agencja profistaff robi nabór do opieki w Niemczech czy ktoś już był ?Jaką opinie macie? Podzielcie się wiadomościami?
Widze ze jak zwykle najmadrzejsi sa Ci co nie byli nigdzie. Prawda jest taka ze na Cyprze praca w hotelu jest bardzo cieżka i delikatnym panienka nie polecam nawet myslec o takim wyjezdzi. Pracujesz po 8 - 10h. I nikt sie nad wami nie rozczula bo sobie zadrapaliscie kolanko. To jest praca w upalach i w pocie czola. I warunki bywaja rozne. Czasami Ci sie trafi czasami nie. Cypruchy to wstretni pracodowacy i nie mozna sie po nich spodziewac nic dobrego. Wiem cos o tym, bo mieszkam na Cyprze juz od 2 lat. A co do agencji to moja kolezanka miala z niej wyjazd w tamtym roku i jakos nie slyszalam zeby sie skarzyla, o jakies nieuczciwosci wstosunku do tej firmy. A co do zarobkow to nie spodziewajacie sie wiecej niz 500 600 euro, nawet jak znajdziesz prace na wlasna reke to mieszkanie pochlonie ci lwia czesc wyplaty i wyjdzie Ci nawet mniej.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-02 09:43:52odpowiedz
|
kiedy jedziesz? ja 7 z opola
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-02 09:45:15odpowiedz
|
kiedy jedziesz? ja 7 z opola
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-02 22:12:20odpowiedz
|
ja też wyjeżdzam 7. Bylem u nich w biurze z kolegami, wszystko powieszieli na temat tej pracy. sprawdzilem potwierdzenie rezrwacji autokaru. dla mnie git, zobaczymy jak będzie. wyjezdza duża grupa ludzi a w grupie siła :)
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-03 12:13:21odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-05 16:34:55odpowiedz
|
A czy ktoś może już pracował w Estoni przez tą firmę u Estońskiego pracodawcy i może coś więcej powiedziec na ten temat???
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-15 18:42:02odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-05 16:34:55
A czy ktoś może już pracował w Estoni przez tą firmę u Estońskiego pracodawcy i może coś więcej powiedziec na ten temat???
Oszuści i tyle!! Obiecują nie wiadomo co a potem wywożą do lasu i rób co chcesz!!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-17 18:39:21odpowiedz
|
BYLEM W ESTONIE WIELKA SCIEMA JAK CHCECIE SIE POZBYC KASY TO JEDZCIE TO ZLODZIEJ I NIC WIECEJ WYWIEZIE WAS DO LASU POSIEDZICIE TYDZIEN JAK JA .NAJWYZEJ PRZELECICIE LOSIA ;[ Z TEJ GRUPY 12 NAS WRÓCIŁO A 6 ŁOSI ZOSTAŁO ZA NASZE300 KUPILI IM 5 PIŁ IJEBIĄ ZA OBIECANKI
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-17 20:35:00odpowiedz
|
Można coś więcej na temat pracy w Estonii?Widziałem ,że były dwie oferty pracy ,dla pilarza i budowlańców i znikły.Jak to w końcu było tam?Wyjechał ktoś od nich?
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-17 21:31:50odpowiedz
|
to był tam już ktoś w tej estonii
jezeli tak to jak tam jest
dlaczego nie ma juz ofert
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-17 21:32:35odpowiedz
|
to był tam już ktoś w tej estonii
jezeli tak to jak tam jest
dlaczego nie ma juz ofert
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-20 10:33:01odpowiedz
|
byłem jak chcesz jechać na wczasy to jedż.12 osób wróciło.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-22 11:08:23odpowiedz
|
Dlaczego znikają posty?
Czy coś jest nie HALO?
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-22 11:58:59odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-22 12:00:46odpowiedz
|
Agencja i pani marzena pomajda wraz z moderatorem usuwaja posty, bo oklamuja ludzi i wyludzaja od nich pieniadze.
Obywatele nie dajcie sie oszukac tak, jak my.
To straszne, ze krzywdzi sie ludzi i nie poczuwa do odpowiedzialnosci.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-22 12:03:11odpowiedz
|
Agencja nie dograla sprawy z pracodawca, wywiozl nas na wyspe i zostawil samym sobie, bez jedzenia i mozliwosci wyrwania sie stamtad. Tragedia jakas!
Teraz sprawa trafia do sadu a Agencja boi sie ze straci, bo ludzie pojda po rozum do glowy i nie dadza sie oszukac- tak jak my zostalismy oszukani!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-22 12:05:54odpowiedz
|
Pani Marzena Pomajda i Agencja Profistaff funduja ludziom pieklo!
To wyglada jak oboz pracy.
Ciezko sie wydostac z tego piekla, do ktorego nas wywiezli.
Ludzie! Przejrzyjcie na oczy!
PROFISTAFF TO OSZUCI, WYLUDZACZE!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-22 15:54:26odpowiedz
|
Zgadzam sie z powyzszymi wpisami. Profistaff, to zlo! Tyle osob oszukac, to sie w glowie nie mieaci. Koszmar!
Posrednictwo, ktore nie dotrzymuje slowa, zabiera pieniadze i umywa rece. Sa w zmowie z pracodawcami, wyciagaja od zwyklych ludzi kase, inni sie bogaca, a my pozyczamy na wyjazd, zeby miec na chleb potem. Jak mozna task traktowac ludzi?! OSZUSCI!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-29 11:17:34odpowiedz
|
Witam
Też miałem jechać do pracy do Estoni ale z braku gotówki nie pojechałem.
Napisałem do agencji że nie mam 300 euro to po jakimś czasie przysłali mi mejla że pracodawca obniżył koszt zakwaterowania z 300 do 150 euro i to mnie zastanowiło.Kto tam był niech opisze jak to naprawdę wyglądało Pozdrawiam.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-29 20:22:44odpowiedz
|
Czyli za wszelka cene chciali zgarnac z ciebie pieniadze, tyle, ze z nas zgarneli po 300 Euro, a ciebie, jak sie nie dalo 300 Euro, to choc 150 chcieli. Szkoda pisac, oszukuja jak sie da! Wymyslaja takie bajki i historie, ze jedno drugiego sie nie trzyma!
Dla dobra ludzi, nie dajcie sie oszukac, my jako grupa wyjezdzajaca do Estonii uwierzylismy ludziom i przejechalismy sie po calej linii! A teraz chca umiknac jakiejkolwiek odpowiedzialnosci, umywaja rece i nadal zwlekaja z jakimikolwiek konkretami, izoluja sie, szantazuja. Usuneli ogloszenie na wyjazd do Estonii ze strony, bo sie ubali, ale my wszystko mamy, teraz jestesmy na etapie drogi sadowej.
Cos strasznego!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-29 21:34:15odpowiedz
|
Mój mąż też miał jechac Wagencji powiedziano nam że policja bada sprawe ale to wszystko wina polaków którzy wyjechali częśc ludzi zostało to chyba pracują jak tam było
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-30 10:43:56odpowiedz
|
Tez chciałbym wiedziec jak tam było Więcej szczegółów proszę
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-30 12:31:53odpowiedz
|
Policja estonska sprawy nie bada, ambasada dopiero nas sciagala z wyspy, na ktora nas wywiezli, dobrze, ze rodziny w kraju zareagowaly, bo my zostalismy bez pieniedzy i srodkow do zycia, a pracodawca nas szantazowal. Profistaff mowi , ze policja estonska bada sprawe- ale oni z gory nam powiedzieli, zreszta ambasada to potwierdzi, ze oni z urzędu zadnego postepowania prowadzic nie beda, bo to nie sa ich kompetencje, a jak chcemy, to zebysmy sobie sprawe w sądzie zalozyli.
Profistaff oszukalo ludzi, nic nie zalatwili z pracodawca, ktory mial dac prace, najgorszy posrednik na rynku, w ogole nie ma im co ufac , bo kolejny raz wezma kase i zostawia ludzi na pastwe losu.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-30 12:35:37odpowiedz
|
A te 4 osoby ktore zostaly w Estonii nie maja jak sie wydostac, bo nie maja za co, pracodawca do tej pory nie wyplacil im wszystkich pieniedzy, robia, bo musza, tamci ich szantazuja, z wyspy do Tallina trzeba wydostac sie promem, jak niby bez pieniedzy maja to zroobic. Ta pierwsza grupa uciekla z wyspy w tym czasie, jak te 4 osoby pojechaly z pracodawca do lasu, bo tylko dla 4 osob mial pily do pracy a reszta czekala i sie nie doczekala przez wiele dni, ludzie jada po to, by pracowac, a nie czekac na zbawienie, bo na wczasy, to mozna jechac do innych krajow, a nie na wyspie, na srodku Baltyku, na ktorej sa ujemne temperatury.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-30 12:39:04odpowiedz
|
Dokladnie, dobrze, ze udalo sie uciec, bo kto wie, co by z nami bylo. Zaluje, ze nie zagladalem wczesniej na to forum, bo przynajmniej moze by mnie ktos ostrzegl, a tak, to stracilem pieniadze, nerwy i Bogu dziekuje, ze zywy wrocilem.
Nie dajcie sie oszukac!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-30 13:06:21odpowiedz
|
Co dokładnie obiecywał pracodawca? Czy zapewniał stawki takie jak podawała ta agencja?
Im wiecej informacji tym więcej ludzi bedzie wiedziało aby nie dac się oszukac
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-30 13:12:51odpowiedz
|
a to oni jeszcze szukają ludzi do tej Estonii?
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-30 13:45:14odpowiedz
|
Do Estoni ich ogłoszenia znikneły z portali ogłoszeniowych
Szukają ludzi do Niemiec i na Cypr
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-30 19:02:50odpowiedz
|
też miałem jechać do estoni, dobrze że wtedy mi nie pasowało. A to oni wzieli z was te 300 już w Polsce?
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-04 23:12:35odpowiedz
|
Profistaff obiecywal gruszki na wierzbie, ze wszystko jest dopiete na ostatni guzik, tymczasem wyslali nas do Estonii nie zalatwiajac niczego z pracodawca- po prostu NICZEGO, moze rozmawiali z nim kilka razy przez telefon- tak wygladalo ich posrednictwo. Tragedia jakas! CZekalismy bezskutecznie na prace, pracopdawca obiecywal, zwlekal, gral na zwloke, oddalal, potem juz zaczal mowic, ze stawki beda nizsze, niz mialy byc, bo tak wyszlo, a jak nam nie pasuje , to bedziemy inaczej rozmawiac albo zebysmy wypier...- a podobno nie zmienia sie regul w trakcie gry.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-04 23:14:46odpowiedz
|
A te kilka osob, ktore w Estonii zostaly do dzic nie maja pieniedzy za ciezka prace. Do tej pory nic, chcieliby wracac, ale nie maja za co!
Ludzie, czy malo Wam, jak czytacie to wszystko?! Nie dajcie sie wyprowadzic w maliny! My niestety nauczylismy sie na blędach! :/
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-10 20:04:42odpowiedz
|
Nakgorsze posrednictwo pracy na rynku! odradzam po swojej porazce. dziwie sie ze takkie firmy w ogole moga dzialac na rynku. to sie do telewizji nadaje zeby ludzie byli swiadomi.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-12 11:57:31odpowiedz
|
A Ci co tam zostali pracują jeszcze?
Dostali kasę za wykonaną pracę?
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-12 19:56:56odpowiedz
|
Jak wrócą to może odpowiedza
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-13 23:15:26odpowiedz
|
Jestem synem jednego z tych, ktorzy zostali.
Do tej pory robili tylko za jedzenie, a teraz ruski znikneli,a moj ojciec nie ma za co wrocic,nawet nie wiem gdzie dokladnie jest,bo im internet odcieli.Sprawa wyglada tragicznie!Nie wiem co robic!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-14 03:11:45odpowiedz
|
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 10-11 godzin za mrzonki pana Jewgienija nie dość że oszukali nas na ilości drzewa to nie dostaliśmy nic poza 110 euro to ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rusek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nam z oczu paranoja mało jego nie zjebaliśmy jest w zmowie z tą słodka idjotką z Opola ludzie jeśli chcecie pracować za granicą to nie z tej firmy ta pani nadaje się tylko do odbierania telefonów i oszustwa należy pozbawić ją licencji i osobiście odwiedzić w Opolu co niezwłocznie uczynimy liesorub
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-14 03:12:40odpowiedz
|
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 10-11 godzin za mrzonki pana Jewgienija nie dość że oszukali nas na ilości drzewa to nie dostaliśmy nic poza 110 euro to ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rusek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nam z oczu paranoja mało jego nie zjebaliśmy jest w zmowie z tą słodka idjotką z Opola ludzie jeśli chcecie pracować za granicą to nie z tej firmy ta pani nadaje się tylko do odbierania telefonów i oszustwa należy pozbawić ją licencji i osobiście odwiedzić w Opolu co niezwłocznie uczynimy liesorub
liesioroby wrócili [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] balet marzena kij ci w żope suka blać pizdziet ocień haraszo:) kuda diengi kurwa??
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-05 11:54:51odpowiedz
|
profistaff i marzena pomajda to oszusci ktorzy naciagaja ludzi! przekonalem sie na wlasnej skorze!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-11 23:08:28odpowiedz
|
Prosimy osoby niezadowolone z pracy u zagranicznego pracodawcy zgłaszać ten fakt na zagranicznym forum o pracodawcach, prosimy udowadniać w zagranicznych urzędach ewentualnej winy pracodawcy wobec Państwa. Niestety niektóre osoby wolą oblać brudem naszą firmę niż walczyć o swoje z pracodawcą zagranicznym co zostało powiedziane wprost.
Dla tych kto bezpodstawnie próbuje oczernić naszą firmę pragniemy poinformować Państwo, iż w Polsce jest art. 212 § 2 ustawy z dnia 6 czerwca 1997r. Kodeks karny (Dz. U. Nr 88, poz. 553 ze zm.) w zakresie w jakim przewiduje karę pozbawienia wolności za nadużycia swobody wypowiedzi w mediach, art. 14 oraz art. 15 ust. 1, art. 31 ust. 3 Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej, a także art. 10 Konwencji o ochronie praw człowieka i podstawowych wolności (Dz. U. z 1993 r. Nr. 61, poz.284, ze zm.). W kodeksie karnym zaznaczono art. 216 § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do tej osoby dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. W/w artykuły będą miały zastosowanie w przypadku kontynuacji nie odpowiadających rzeczywistości wypowiedzi na forum.
Dla tego też prosimy administracje lub osoby, które zamieściły wiadomości znieważające bezpodstawnie naszą firmę o usunięcia ich z forum. W przeciwnym razie podejmiemy stosowne kroki prawne wobec tych osób.
pieniądze wypłacane sa z kieszeni( z napiwków)pracujesz jak niewolnik i dowidzenia następny proszę i interes się kręci.Umową i jej warunkami którą przesłała mi agencja wogóle pracodawca nie był zaiteresowany, i był bardzo zdziwony że mam dzień wolny( sam podpisał)...a agencja umywa rączki. No wiec przygotujcie sie na koszty...bo zostajecie na lodzie.Zabawne że na miejcu rozmawiałam z biurem ochrony pracownika...i takie działanie jest zupełnie nielegalne...i w grecji jest wypłacane spore odszkodowanie...za nierespektowanie umowy.U nas można być bezkarnym złodziejem.