zbieraczka z siwej - 2010-01-20 16:11:45odpowiedz
|
Kilkakrotnie byłam na polach Karl'sa i nie jest tak różowo jak piszą tu ludzie. Liczą się układy z kadrą zarządzającą. Kto podpieprza, ten ma dojścia, a jak ktoś nie trafi w gust ww. kadry, to dostaje po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ile tylko wytrzyma. Na polach Karl'sa byłam już kilkukrotnie, ale w tym roku zaczynam się zastanawiać czy warto tam jeszcze jechać. Opłata 7Euro za wyżywienie i zakwaterowanie oraz zniesienie dopłat za transport to zapewne sposób na odbicie sobie kosztów remontu domków. Nie wiem jak Wy, ale ja w tym roku daję sobie spokój - nigdzie nie jadę. Poczekam aż ktoś tam na górze zmieni zasady i warunki pobytu.
Z kadry zarządzającej pozdrawiam tylko Pana Roberta, bo reszta na to sobie u mnie nie zasłużyła. Jeżeli chodzi o całą resztę, to pozdrawiam wszystkich życzliwych z którymi przyszło mi współpracować. Tym nieżyczliwym nic nie życzę, a było ich sporo.
EJ TY POTKA LOTKA - 2010-01-20 20:18:44odpowiedz
|
PISES CHYBA PO JAKIMŚ KIELISKU CEBA CEBA TYLKO ON JEST DLA NIEMCÓW ŻYCZLIWY A DLA POLAKÓW OPRYSKLIWY A GDZIE SPRAWIEDLIWOŚĆ CO?NO BYĆ MOŻE TY JESTEŚ ZEREM I WSZYSTKO CI JEDNO TYLKO EURO SIĘ LICZY TO FAJNIE WŁAŚNIE TAKICH DURNYCH TAM POTRZEBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powiedz mi jak ktoś mial latać po sklepach jak z pracy był na kampie o 19 a te bzdury ze jest tak dobrze to piszą napewno wagowe i kijkowe nikt inny co roku obsługie na polach powinni zmieniać oczywiście brygadziści powinni zostać wtedy jest większa pewność ze było by w miare ok .A " hrabiny" powinny iść w raje
Masz racje zobacz chcą z nas zrobić pijaków oj no tak Polak musi i to rodacy tak myślą no tak zrąbana przez cały dzień i jeszcze się napić nie można to chyba żart Jak Piotr miał stary sklep i sprzedawał piwo tyle lat było ok a teraz nagle wielkie halo zakaz na zakazie w przyszłym roku nie będzie można rozmawiać ze sobą ,ta firma się kończy i nie jest tam lepiej a gorzej.Pozdrawiam wszystkich normalnych!
Co mamy robić gdzie dla nas świetlica ,tv,co mamy spać po pracy i wypoczywać nic innego,ach zapomniałam po pracy musimy stać 2,3godziny by się umyć w zimnej wodzie,no potem fakt już się nic nie chce rano wstać o 3 i w pole ok tylko czy traktorzyści wiedzą kogo wiozą że ludzi,nie chyba,cała naprzód jak się ich wytłucze to się spać odechce,szanuje prace każdego ale jak on szanuje mnie a tam brak tego na każdym kroku !!!!!!!!!!!!!!!!!nigdy więcej tam moja noga nie powstanie na samą myśl mam dość!
Mam tylko jedną poradę - dajmy sobie na jakiś czas spokój z truskawkami u Karl'sa. Z rok, dwa zbojkotujmy te pieprznięte warunki i siedźmy w domach. Jak polscy pośrednicy zmiękną to i warunki poprawią, bo sami nie zarobią.
kochani - jak by ktoś nie musiał to by tam nie wyjeżdżał!!!!!----- taka jest prawda i nie wypisujcie głupot.bo tam można jeszcze zarobić.TYLKO POCO TE OPŁATY ????powinni to zlikwidować to każdy by był zadowolony POZDRAWIAM PAPA!!!
gdzie ty mieszkasz w tej Polsce za tyle godzin pracy ?to w Polsce mam raz więcej za tydzień roboty od poniedziałku do niedzieli po 8godzin 1050zł czyli za miesiąc 4200zł jak bym tyrał po 15,16 godzin to koło 6500lekko i co dzień w domku tam jest wyzysk tylko ludzie bez możliwości pracy w Polsce tam jada i dają się poniżać ale kto szuka ten znajdzie a kto czeka na zbiór ten jedzie tam znowu.Czasem jak tam będziecie to się zastanówcie za godzinę na czworaka przy plewieniu masz 5euro to 20zł i chodzisz biegiem jak pies jak staniesz to możesz nie mieć zapłacone.ZDROWIE JEST JEDNO A PRACY PEŁNO !!!!
Popieram,jak po plewieniu wracałam to miałam dość MARIUSZ PUDZIANOWSKI by tam nie dał rady,ciągle było,pani nie staje idziemy szybko,szybko jak wracałam na kamp to miałam dość,co przeżywali ludzie na wojnie jak ich taki kapo gonił a na końcu i tak dziada zabili.Tylko jedni umierali jako ludzie a inni jako świnie!
byłam,widziałam,tragedia,nigdy wiecej tam nie pojade powtarzam NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! brak słów!!!!!!!!!!!!!!
byłam,widziałam,tragedia,nigdy wiecej tam nie pojade powtarzam NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! brak słów!!!!!!!!!!!!!!
A czy zna ktos jakies plantacje za granica gdzie jest ok wybieram sie w tym roku i sie wystraszylam tym co tu jest napisane tam jest jakas tragedia dziekuje piszcie wiecej
Tak znam tam jest ok!!!! - 2010-01-22 21:04:28odpowiedz
|
http://www.erdbeerhof-osterloh.de/index_pl.html to link do strony tam jest tez po polsku jest miło życzliwie POLECAM.
PRACOWAŁAM W FIRMIE KARLS I NIGDY JUZ BYM NIE CHCIAŁA KOSZMAR.TERAZ JUZ BYLAM TAM 2 RAZY WARUNKI EKSTRA KASA ZAROBIOŁAM 900EURO WIECEJ NIKT NIE KRZYCZAŁ WYZYWAŁ I NIE PRZESYPYWAŁ TRUSKAWEK ZADNYCH NUMERKÓW,SĄ TAM KONTENERY ALE MIEJSCA SPORO KOŁO KAMPÓW PARASOLE SPOKUJ NIE MA WARIATÓW NIKT SIĘ NIE ZABIJA , CI PAŃSTWO CO PISZA O SUPER WARUNKACH I SUPER KASIE TO FAKT TYLKO ZE NIE PISWZĄ ŻE TO CHODZI O NICH ONI MAJA SUPER KASE ALE NIE LUDZIE A W NIEDZIELE NIE MUSISZ ZBIERAĆ W SOBOTY ZAWSZE GRIL I IMPRA DO BIAŁEGO RANA POZDRAWIAM! OBSŁUGA MEDYCZNA SUPER.
jeszcze wiem ze kolega - 2010-01-22 21:35:35odpowiedz
|
mówił o truskawkach też jest spoko nowe pola dowiem się adresu wiem że potrzeba 600osób a maja juz 1100 ale praca na godziny 7euro brutto i 12 godzin dziennie 2 posiłki praca od 5 do 17
Dzwoniłam jestem w trakcie załatwiania dokumentów!A te pokoje co są na Kampach to tam powinny mieszkać max 3 osoby a nie 6,Super warunki w więzieniu jest więcej metrów na metr kwadratowy i jeszcze narzekają a my nie jesteśmy skazani!Nigdy więcej firmy KARLS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrowienia dla grupy niebieskiej najlepsza 2009.roku .brygadzista super Przemko kijkowa Otylia, no inasza wagowa Karolina super bapka apropo pozdrowienia dla karola......
A czy zna ktos jakies plantacje za granica gdzie jest ok wybieram sie w tym roku i sie wystraszylam tym co tu jest napisane tam jest jakas tragedia dziekuje piszcie wiecej
Ja wam powiem tak, byłem w firmie Edberhof Glandz w Hohen Wieschendorf koło Wismaru, takie warunki jak mieszkaliśmy to chyba nikt was nie miał. Stodoła to była na 1 piętrze mieszkania ale atmosfera była spoko. Na około 200 mężczyzn 2 prysznice. Szefem była polka ale nad nią był niemiec. Kazał nam w deszcz czy zimno iść w pole, debil i tyle, tylko się kasa liczyła. Już cały właściciel był dużo lepszy. Zarobiłem na 2 miesiące 4 tys euro na czysto ale zbierałem najlepiej z grupy 100 osób. Ile zarobiliście u Karlsa jak byliście jeśli mogę wiedzieć??
Kolejna wypowiedz w stylu ''moj kolega mowil'' tak rodza sie plotki, mozna wten sposob kogos nieslusznie zranic. Z tego co wiem to zalatwil prace bratankowi i paru innym dzieciakom zreszta tez, zeby sie nie nudzily jak czekaja na starych, ktorzy pracuja. Te dzeciaki to przewaznie pracowaly na akord. Nie zgodze sie tez ze ludzie z uprawnieniami to plewili, bo pracowalismy od rana do wieczora traktorami, sztaplarkami, czym sie dalo, bo wiecznie brakowalo kierowcow, bo zawsze bylo cos do zrobienia. A co do wywalonych truskawek, to nie on je wywalil, tylko ktorys z jego chlopakow, a on przymknal na to oko bo by chlopak wylecial a poza tym nie 30 skrzynek, a te truskawki to wieczorem wyzucili. Kolega nie wie a sie udziela.
Tylko że dość że nie miał uprawnień a inni co mają pojęcie w pole,no tak jak z rodziny niech się uczy tam Robert nie widzi że nie ma pojęcia o jeździe wózkiem ,jeśli chodzi o pacola to daj chłopie spokój on nie jest w porządku ,no chyba że piłeś z nim piwo,co do marcina on jest przestraszony Roberta jak Robert na niego popatrzy to się cały czerwieni i robi wielkie oczy ,a nie jest święty pamiętam jak raz wypieprzył chyba z 30 skrzynek truskawek potem zbierał to z chłopakami z hali łopatą i ładowali do szalek z ziemią i kamieniami czy tak się robi ? A inny by za to płacił władza może wszystko!!!!
Kolejna wypowiedz w stylu ''moj kolega mowil'' tak rodza sie plotki, mozna wten sposob kogos nieslusznie zranic. Z tego co wiem to zalatwil prace bratankowi i paru innym dzieciakom zreszta tez, zeby sie nie nudzily jak czekaja na starych, ktorzy pracuja. Te dzeciaki to przewaznie pracowaly na akord. Nie zgodze sie tez ze ludzie z uprawnieniami to plewili, bo pracowalismy od rana do wieczora traktorami, sztaplarkami, czym sie dalo, bo wiecznie brakowalo kierowcow, bo zawsze bylo cos do zrobienia. A co do wywalonych truskawek, to nie on je wywalil, tylko ktorys z jego chlopakow, a on przymknal na to oko bo by chlopak wylecial a poza tym nie 30 skrzynek, a te truskawki to wieczorem wyzucili. Kolega nie wie a sie udziela.
widzę,ze tu nieźle zaczyna się dziać!jakieś bzdety ,to na Packa,to na Mariusza ,na Wiśniewskich,Marcina chyba dobry będzie kontakt z moderatorem tej strony!Bo to już jest nie dopuszczalne moi drodzy!
witam wszystkich,
widze ,ze zaczyna sie dziac nie ciekawie na tej stronie!zaczynam kontakt z moderatorem tej strony !z nie ktorymi spotkamy sie w sadzie!dziekuje
odpowiedż na wszystkie posty - 2010-01-26 10:12:20odpowiedz
|
ludzie,co wypisujecie przemawia przez was sama nienawiść wszyscy tam jeżdżący są siebie warci jesli tak żle osobie wypisują jeszcze żaden się taki nie urodził co by wszystkim dogodził prawda??czy tam jedzie ktoś z nudów nie bo,za kasą goni a takie bzdury wypisują dlacaego nie są tacy mocni i w oczy na miejscu tego nie mówią tylko chowają głowę w piasek jak narwią totalnego szrotu i w oczy się śmieją,bo udało się a inni za to obrywają,nie ale tego nie widzą tylko śmią obrażać obsługę nie mają pojęcia o t6ym a piszą tylko to co ktoś podpowie i wierzcie nigdzie nie jest słodko jak powiedzienie wszędzie tam dobrze gdzie nas nie ma ,nie jedno tam przeszło łez morze wylałam nie piszę przez kogo bo,to nie ma sensu a jeżdże tam naprawdę długo i nie mam znajomości każda pracę przyjmowałam bo poprostu jechałam zarobic na życie a nie rozerwać się a nikt nie ukrywa że truskawki to najcięzsza praca polowa.Pozdrawiam serdecznie wszystkich za i przeciw powinniśmy się wspierać a nie obrzucać błotem,a potem się dziwimy ze tak żle jesteśmy tam traktowani .Iproszę nie komentujcie nie których spraw o których nie macie pojęcia.jeden fakt to ukrainska młodzież była lepiej traktowana miała lepsze pola to nie fer i ngdy się z tym nie zgadzałam i nie zgodze bo polacy jeżdżą tam od lat i to oni odwalili największą pracę ktoś o tym zapomniał należy sie im szacunek tym uczciwie pracującym. I nie piszcie ,że jeśli ktoś dobrze się o Karlsie wyraża to jest w obsłudze albo ma lepsze stanowisko,nie chcę pisać o sobie bo nie chcę głupich komenatarzy ale wystarczająco dużo tam przeszłam złego i dobrego ale sądzę ,że uczciwie pracuję i nie mam znajomości.
zbieracz z dosiadczeniem - 2010-01-26 10:21:02odpowiedz
|
zgadzam sie z Toba ,tylko nieudacznicy pisza taki posty ,bo w swoim zyciu osobistym nie czuja sie spelnieni!i tlko aby innym zamieszac,to jest naprawde przykre.Czepiaja sie i pisza takie bdury!
Regulamin i Polityka Prywatności korzystania z serwisu dla kandydatów i pracodawców:
§1
1. Serwis GoWork.pl - Ewix, jest serwisem umożliwiającym swoim użytkownikom nawiązywanie i podtrzymywanie kontaktów z innymi użytkownikami serwisu, w celu wzajemnej wymiany informacji, komentarzy i poglądów, korzystania z informacji i materiałów zamieszczonych w serwisie, otrzymywania i aplikowania na oferty pracy zamieszczone przez pracodawców partnerów GoWork.pl – Ewix jak również w celach rekrutacyjnych GoWork.pl – Ewix jako agencji zatrudnienia działającej na podstawie licencji 993/2 agencja doradztwa personalnego, 993/3 – agencja pracy tymczasowej, 993/1b – agencja pośrednictwa pracy w zakresie pośrednictwa obywateli polskich do pracy za granicą u pracodawców zagranicznych, 993/1a agencja pośrednictwa pracy w zakresie pośrednictwa pracy na terenie Rzeczypospolitej Polskiej oraz publikowania i udostępniania w serwisie innym zarejestrowanym użytkownikom własnych materiałów i informacji.
2. Ilekroć w niniejszym Regulaminie jest mowa o:
GoWork.pl - Ewix - należy przez to rozumieć PHU EWIX, z siedzibą w Warszawie (kod pocztowy 00-024 Warszawa Al. Jerozolimskie 44) , REGON 005174970-00018, NIP 8210003730,
3. GoWork.pl - Ewix - należy przez to rozumieć internetowy serwis dostępny pod adresem www.gowork.pl; jedynym właścicielem gowork.pl jest firma PHU EWIX
§2
1. Dostęp do serwisu GoWork.pl - Ewix jest bezpłatny, za pośrednictwem publicznej sieci Internet, możliwy po rejestracji formularza ze strony www.gowork.pl
2. Serwis GoWork.pl - Ewix zastrzega, iż część oferowanych przez niego usług może być odpłatna - informacja o odpłatności danej usługi wraz z odpowiednim cennikiem dostępna jest na stronie www umożliwiającej dostęp do danej usługi.
§3
1. Dostęp do serwisu uzyskuje użytkownik po uprzedniej rejestracji polegającej na wypełnieniu stosownego formularza znajdującego się na stronie www.gowork.pl. Rejestracja wymaga także podania następujących danych osobowych: imienia, nazwiska oraz działającego adresu poczty elektronicznej e-mail. Użytkownik może w każdej chwili przerwać procedurę rejestracji, usuwając tym samym rejestrowane dane z systemu.
2. Wypełniając i przekazując za pośrednictwem sieci Internet formularz rejestracyjny użytkownik:
1) akceptuje wszystkie postanowienia niniejszego Regulaminu,
2) wyraża zgodę na gromadzenie i przetwarzanie przez GoWork.pl - Ewix zawartych w formularzu danych, w takim zakresie, w jakim jest to konieczne do korzystania z usług serwisu,
3) potwierdza autentyczność zawartych w formularzu rejestracyjnym danych,
4) wyraża zgodę na otrzymywanie, na wskazane w formularzu rejestracyjnym, konto pocztowe komunikatów oraz informacji handlowych wysyłanych przez GoWork.pl –Ewix w imieniu własnym lub na zlecenie innych podmiotów.
3.Każdy użytkownik serwisu GoWork.pl –Ewix ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby. W przypadku usunięcia danych użytkownik traci możliwość z korzystania z serwisu w takim zakresie, w jakim dane te są niezbędne do korzystania z udostępnionych przez serwis usług. W razie usunięcia danych koniecznych do rejestracji użytkownika w serwisie traci on możliwość korzystania z serwisu.
§4
1. Wraz z rejestracją użytkownik uzyskuje prawo do korzystania z usług świadczonych w ramach serwisu GoWork.pl - Ewix:
- nawiązywania i rejestracji kontaktów z innymi użytkownikami,
- umieszczania własnych danych celem uzyskania kontaktów z innymi użytkownikami serwisu,
- korzystania z mechanizmów wyszukiwawczych celem poszukiwania innych użytkowników,
- wyrażania swoich opinii na forum na forach, oraz czacie,
- tworzenia gron tematycznych,
- umieszczania w serwisie ogłoszeń,
- odbierania i wysyłania bieżących wiadomości,
- dzielenia się z innymi użytkownikami informacjami na temat możliwości pracy, opiniach o pracodawcach
- polecania innym użytkownikom wybranych przez siebie serwisów oraz stron WWW
- aplikowanie bądź akceptowanie wybranego ogłoszenia pracy rozumiane jako przesłanie swojego profilu do pracodawcy z widocznymi danymi wprowadzonymi w momencie rejestracji łącznie z adresem email, nr Tel, adresu zamieszkania i innymi danymi zamieszczonymi przez użytkownika udostępnione pracodawcom lub GoWork.pl – Ewix
- GoWork.pl – Ewix zastrzega że nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczonych ofert pracy przez pracodawcę zarejestrowanego w serwisie GoWork.pl – Ewix
§5
1. Wraz z rejestracją użytkownik wyraża zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przekazanych przez siebie danych osobowych przez serwis GoWork.pl - Ewix w celach statystycznych i marketingowych. Administratorem powyższych danych osobowych jest GoWork.pl - Ewix z siedzibą w Warszawie, Al.Jerozolimskie 44- właściciel i administrator serwisu www.gowork.pl. Zgoda obejmuje przetwarzanie danych osobowych w przyszłości, przez następców prawnych firmy PHU EWIX.
2. Gromadzone przez serwis dane nie będą udostępniane innym podmiotom, chyba, że po uzyskaniu uprzedniej zgody użytkownika.
3. Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo ich poprawiania, uzupełniania, żądania zaprzestania ich przetwarzania ze względu na szczególną sytuację oraz wobec przekazania danych innym podmiotom.
§6
1. Serwis GoWork.pl - Ewix oraz zawarte w nim materiały i informacje, a w szczególności teksty, rozwiązania nawigacyjne, wybór i układ prezentowanych w serwisie treści, logotypy, elementy graficzne, interaktywne aplikacje, materiały audio i wideo, kompilacje materiałów oraz opracowania stanowią własność serwisu GoWork.pl - Ewix, wyłączając te, które stanowią odrębną własność innych producentów, dystrybutorów i usługodawców. To samo dotyczy wszelkich materiałów, które serwis GoWork.pl - Ewix dostarcza użytkownikom drogą elektroniczną, w szczególności za pomocą poczty elektronicznej.
2. Modyfikowanie, kopiowanie, dystrybucja, przekazywanie, wyświetlanie, przesyłanie, przedrukowywanie, sublicencjonowanie, tworzenie zbiorczych prac z materiałów, o których mowa w ust. 1, a także odsyłanie i sprzedaż tych materiałów nie jest dopuszczalne - chyba, że na podstawie odpowiedniego upoważnienia udzielonego przez podmiot uprawniony.
§7
1. Użytkownik poprzez umieszczenie materiałów w serwisie GoWork.pl - Ewix wyraża zgodę na wykorzystanie tych materiałów przez innych użytkowników w zakresie ich osobistego użytku.
2. Użytkownik udziela serwisowi GoWork.pl - Ewix prawa do nieodpłatnego korzystania i rozpowszechniania, a w szczególności prawo do kopiowania, publikowania, dystrybucji, modyfikacji, przekładu oraz wykorzystania w inny sposób, na jakimkolwiek polu eksploatacji wszystkich materiałów dostarczanych do serwisu GoWork.pl - Ewix - nawet po jego rezygnacji bądź usunięciu użytkownika z serwisu, z wyjątkiem przypadków gdy postanowienia regulaminów poszczególnych usług stanowią inaczej.
3. Użytkownik serwisu GoWork.pl - Ewix uprawniony jest do korzystania z materiałów umieszczonych w serwisie jedynie w zakresie własnego użytku osobistego. Wykorzystywanie tych materiałów w innym zakresie jest niedopuszczalne - chyba, że na podstawie odpowiedniego upoważnienia udzielonego przez uprawnioną osobę.
§8
1. Każdy z użytkowników serwisu GoWork.pl - Ewix zobowiązany jest do korzystania z usług serwisu w sposób zgodny z obowiązującym prawem, postanowieniami niniejszego regulaminu, pozostałych regulaminów dotyczących poszczególnych usług serwisu, które stanowią postanowienia szczególne w stosunku do niniejszego regulaminu i stosują się bezpośrednio oraz z zasadami współżycia społecznego i dobrymi obyczajami, w szczególności użytkownik zobowiązany jest do:
1) powstrzymywania się od jakichkolwiek działań mogących utrudnić lub zakłócić funkcjonowanie serwisu oraz korzystanie z usług serwisu w sposób uciążliwy dla innych użytkowników,
2) przekazywanie prawdziwych danych osobowych, w szczególności niedopuszczalnym jest tworzenie nieistniejących użytkowników oraz przekazywanie danych osobowych innych osób jako własnych danych osobowych, korzystania z kont innych użytkowników czy udostępniania własnych kont innym osobom,
3) przestrzegania autorskich praw majątkowych oraz praw wynikających z rejestracji wynalazków, patentów, znaków towarowych, wzorów użytkowych i przemysłowych innych osób,
4) powstrzymywania się od jakichkolwiek działań naruszających prywatność innych użytkowników, w szczególności, zbierania, przetwarzania i rozpowszechniania informacji o innych użytkownikach, bez ich wyraźnej zgody, w zakresie innym niż to wynika z niniejszego Regulaminu oraz pozostałych regulaminów dotyczących poszczególnych usług serwisu,
5) bieżącej aktualizacji swoich danych udostępnionych w ramach serwisu,
6) zapoznawania się ze zmianami niniejszego Regulaminu oraz innych regulaminów dotyczących poszczególnych usług serwisu.
2. Niedopuszczalne jest umieszczanie w serwisie oraz przekazywanie za jego pośrednictwem treści i materiałów sprzecznych z obowiązującym prawem i z zasadami współżycia społecznego, treści wulgarnych, obscenicznych i pornograficznych, treści uważanych powszechnie za obraźliwe, naruszających dobra osobiste innych osób, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, propagujące przemoc, nagannych moralnie, oraz nieuprawnionego korzystania z cudzego wizerunku, naruszających dobre obyczaje i zasady Netykiety.
3. Niedopuszczalne są jakiekolwiek działania użytkowników związane z wykorzystywaniem uzyskanych za pośrednictwem serwisu, informacji dotyczących innych użytkowników oraz działania polegające na wykorzystaniu jakiejkolwiek funkcji serwisu do rozsyłania oraz umieszczania w serwisie niezamówionej informacji handlowej (tzw. Spam) .
4. Zabrania się umieszczania w serwisie i rozpowszechniania za jego pośrednictwem:
1) oprogramowania objętego prawami innych osób - bez właściwego upoważnienia,
2) oprogramowania przeznaczonego do nieuprawnionego niszczenia, zmieniania, usuwania, uszkadzania, utrudniania dostępu do danych informatycznych, istotnego zakłócania lub uniemożliwiania automatycznego przetwarzania, gromadzenia i przekazywania takich danych, zakłócania pracy systemów i sieci teleinformatycznych,
3) haseł komputerowych, kodów dostępu lub innych danych umożliwiających nieuprawniony dostęp do informacji przechowywanych w systemie komputerowym lub sieci teleinformatycznej.
§9
1. W przypadku, w którym materiał umieszczony przez użytkowników narusza prawo lub postanowienia niniejszego regulaminu Serwis GoWork.pl - Ewix jest uprawniony do jego modyfikacji oraz usunięcia.
2. W uzasadnionych przypadkach Serwis GoWork.pl - Ewix zastrzega możliwość usunięcia użytkownika z serwisu, czasowe, a nawet ostateczne, zablokowanie użytkownikowi dostępu do serwisu.
§10
1. Serwisowi GoWork.pl - Ewix przysługuje wyłączne prawo ustalania zawartości serwisu, w tym także prawo do jednostronnego, w każdym czasie, usunięcia i modyfikacji treści oraz funkcji serwisu, uniemożliwienia użytkownikowi dostępu do serwisu, zaprzestania prowadzenia serwisu, a także każdej z jego usług, przeniesienia praw do serwisu oraz podjęcia wszelkich dozwolonych przez prawo czynności związanych z serwisem.
2. Serwis GoWork.pl - Ewix zastrzega także, że przysługuje mu prawo do jednostronnej zmiany zasad z korzystania z serwisu, w tym zasad korzystania z udostępnianych przez serwis usług, bez konieczności uzasadniania przyczyny takiej zmiany. W szczególności dotyczy to możliwości wprowadzania odpłatności za korzystanie z udostępnionych usług.
3. Korzystanie przez użytkownika z Serwisu po wprowadzeniu tych zmian, o których mowa w ust. 1 i 2 jest równoznaczne z ich akceptacją.
§11
1. Serwis GoWork.pl - Ewix nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę materiałów i informacji umieszczonych w serwisie przez użytkowników.
2. Serwis GoWork.pl - Ewix nie ponosi odpowiedzialności za umieszczone w serwisie informacje i materiały dotyczące produktów i usług, takich jak: opisy produktów i usług, informacje o ich dostępności, cenach i użyteczności, porównania do innych produktów i usług. Wszystkie materiały, które nie są wyraźnie oznaczone jako materiały o charakterze reklamowym, udostępniane są wyłącznie w celach informacyjnych i nie mogą wyrażać wsparcia dla jakiegokolwiek konkretnego produktu lub jakiegokolwiek producenta lub dostawcy.
3. Serwis GoWork.pl - Ewix nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek skutki wykorzystania przez użytkownika lub inną osobę materiałów i informacji uzyskanych za pośrednictwem serwisu, w tym także materiałów i informacji uzyskanych przez użytkownika za pośrednictwem odpłatnych usług oferowanych przez serwis.
§12
1. Serwis GoWork.pl - Ewix wyraźnie zastrzega, iż korzystanie z serwisu i udostępnianych przez niego usług odbywa się na wyłączne ryzyko użytkownika. Wszelkie umieszczone w nim informacje i materiały, a także dostarczane za pośrednictwem serwisu produkty i usługi nie są objęte gwarancją GoWork.pl - Ewix co do ich wartości, przydatności, zupełności, kompletności czy użyteczności.
2. Serwis nie odpowiada za wady fizyczne i prawne oferowanych produktów i nie jest odpowiedzialny za należytą jakość towarów i usług. Nie jest także odpowiedzialny za skutki niewykonania lub nienależytego wykonania zaciągniętych przez kogokolwiek, za pośrednictwem serwisu, zobowiązań oraz zdolności tych osób do zaciągania zobowiązań.
§13
1. Serwis GoWork.pl - Ewix nie udziela także żadnej gwarancji, iż wszystkie aplikacje i mechanizmy serwisu takie jak formularze, odnośniki, mechanizmy wyszukujące będą działały w sposób prawidłowy.
2. Serwis GoWork.pl - Ewix nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody jakie mogą powstać w wyniku błędów, awarii i przerw w funkcjonowaniu powyższych mechanizmów.
§14
1. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach rekrutacyjnych przez firmę PHU Ewix zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997(Dz. U. z 1997 r. nr 133 poz. 883).
2.Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach rekrutacyjnych przez firmę będącą Klientem Ewix i posiadająca uprawnienia do korzystania z zasobów bazy CV zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997(Dz. U. z 1997 r. nr 133 poz. 883).
3. Serwis GoWork.pl - Ewix jest zobowiązany do przesyłania Powiadomień o nowych ofertach pracy (automatyczne otrzymywanie ofert pracy) do użytkownika według wskazanych przez nich preferencji. Serwis GoWork.pl - Ewix nie ponosi odpowiedzialności za prawidłową klasyfikację ofert pracy do poszczególnych branż i regionów.
4. Zmiany Regulaminu wchodzą w życie z chwilą umieszczenia zmienionego Regulaminu w serwisie GoWork.pl – Ewix
§15
1. Użytkownicy mają prawo składać reklamacje w sprawach dotyczących Usług na adres poczty elektronicznej: admin@gowork.pl
2. Reklamacje rozpatruje Serwis GoWork.pl - Ewix w terminie do 21 dni od dnia zgłoszenia reklamacji.
3. Prawidłowo złożona reklamacja powinna zawierać co najmniej następujące dane:
a) oznaczenie użytkownika (imię, nazwisko, adres, adres poczty elektronicznej),
b) przedmiot reklamacji,
c) okoliczności uzasadniające reklamację
§16
Regulamin wchodzi w życie w dniu 03 października 2005 r.
REGULAMIN I POLITYKA PRYWATNOŚCI KORZYSTANIA Z SERWISU GoWork.pl DLA PRZEDSIĘBIORCÓW
I WARUNKI OGÓLNE
Poniższe postanowienia Regulaminu wraz z Umową świadczenia usług zawieraną indywidualnie, określają prawa i obowiązki Stron w związku ze świadczeniem usług przez GoWork.pl - Ewix na rzecz Klienta.
ja zarobilem ok 3,5 tys euro przez 1,5 miesiaca pozdrawiam
No to za takie pieniądze to ja mogę znieść nie jedno - nawet poganiaczy-Polaczków. :)
To jakaś średnia czy tylko pojedynczy przypadek "przodownika pracy"???
jakbyś dobrze się przyjrzała anie zmyślała to zauważyłabyś,Pani Gosiu ze,z żółtej grupy owa kijkowa i wagowa zbiera również truskawki przed sezonem i po sezonie i nie uważają się za wielkie panie wiem bo z nimi zbierałam szkoda ,ze nie trafiłaś do czerwonej grupy .
pozdrowienia dla grupy niebieskiej od starych zbieraczy którzy jeżdzą jjuż pare lat pozdro......
Ty co ty pieprzysz!!!!!!!!!!!!!!1 - 2010-01-26 20:58:59odpowiedz
|
Jechał mercem vario miał otwarte drzwi wyjechał z hali i wypieprzył 30 lekko załadowaliśmy je łopatami i na Berlin a potem było zwrotów oj joj ty co piszesz Że wiesz jak było , bronisz go a nic nie wiesz albo Marcin się nazywasz co strach się przyznać!!!!!!!!!!!!!
Ty prawnik co do sądu! - 2010-01-26 21:05:25odpowiedz
|
Masz racje wreszcie potrzeba wypłacać ludziom pokrzywdzonym w tej firmie kase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Chętnie się z tobą spotkamy jest nas troszke już aż się żdziwisz!
karls to swietna firma a wy co zle oniej piszecie to poprostu tam nie przyjezdzajcie .pracowalem w jednej z firm w niemczech i za dwa miesiace dostałem na bilet do domu to jest tragiczne!!!!!!!!
Z kadry zarządzającej pozdrawiam tylko Pana Roberta, bo reszta na to sobie u mnie nie zasłużyła. Jeżeli chodzi o całą resztę, to pozdrawiam wszystkich życzliwych z którymi przyszło mi współpracować. Tym nieżyczliwym nic nie życzę, a było ich sporo.