Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
qwen - 2011-01-13 21:02:13 odpowiedz | cytuj
Witam,
Chcialbym was popytac, moze bedziecie wiedzieli, jak to jest z zalatwianiem pracy przez strone erdbeerhof-osterloh.de. Jezeli moze sie przyjechac pod koniec czerwca lub na poczatku lipca oraz jezeli sie nie pracowalo na akord itp. jest szansa, ze dostanie sie ta robote? Czy jesli nie to oni wysylaja maile, ze nie przyjeli?
Dodam, ze nie pracowalem tak normalnie dzien w dzien przy zbieraniu truskawek itp. ale zdarzalo sie wykonywac podobne rzeczy i wiem, ze jest to dosc meczac. Robota to robota, lepsza taka niz siedzenie za biurkiem, wiec jak trzeba to potrafie sie zmotywowac i pracowac ile trzeba.
Bardzo chcialbym tam wyjechac i zarobic, jednak nie wiem czy sie na to nastawiac czy zaczac szukac cos na miejscu, bo juz zaczynam watpic w to, ze mnie wezma?
zdjecie uzytkownika
A Z Tunel - 2011-01-18 13:18:25 odpowiedz | cytuj
Chłopie nawet się tam nie pakuj ta zniemczona polka Kaśka zgnoi każdego razem ze swoimi przydupasami , a ma ich troszkę więc jeśłi chcesz zarobić to nie jedź tam tylko szukaj innego miejsca.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-18 15:10:17 odpowiedz | cytuj
tak mu radzisz zeby twojego miejsca nie zajal?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-18 15:10:41 odpowiedz | cytuj
tak mu radzisz zeby twojego miejsca nie zajal?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-20 21:19:09 odpowiedz | cytuj
hehe Spoko nikt go chyba nie lubi tego Grześka , nie znam osoby która go lubiła. Fajny był taki młody wysoki rajkowy on chyba w tym roku był nowym rajkowym nie pamiętam jak miał na imię ale chłopak potrafił wytłumaczyć ludziom jak zbierać, żeby nie zostawiali i dobrze się z nim pracowało. Pozdrawiam Karolina :)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-24 15:34:51 odpowiedz | cytuj
Rafał Gogola

Witam ja byłem w tamtym roku i mi się spodobało nie narzekam zarobki jakie są to są .ale w Polsce tego nigdzie nie zarobisz ...a co do ludzi to ich praca ale czasem Rajkowi mogli by się inaczej odezwać do człowieka
kto ma gębę to obie nie da a kto nie to będzie jak będzie Może każdy człowiek ma zły dzień i dlatego tak robią z ludźmi .. A co do Grześka to nie wiem o którym mówicie ale jak chodzi o Kierońskiego to ja powiem tak jest to facet Z jajami ...Zajebisty facet a mowie to bo mnie uczył w szkole i jest naprawdę spoko facet i nie mówicie tak o nim ..A jak by tak każdy Rajkowy był ze można wszystko robić co się podoba to co by się działo w polu ..Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-25 20:30:25 odpowiedz | cytuj
a wazeliny używacie z tym ryjkowym G ha ha ha ty wazelino ;;;;;;;;;;;;;
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-27 19:36:59 odpowiedz | cytuj
ja tez w tym roku jade na truskawki di niemiec praca w polowie maja noclegi w barakach a dziennie dostaje sie ziemniaki i wode a do sklepu busem moze ktos wie gdzie to jest i jak tam sie pracuje
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-21 19:16:44 odpowiedz | cytuj
Obóz koncentracyjny.Pani Kasia bierze na truskawki kogo chce robi selekcję i nie ma że ktoś chce.Nawet jak jesteś nie winny i nie było na Ciebie skarg to i tak już nie masz szans że pojedziesz.Możesz dobrze robić ale tam to nikogo nie obchodzi.A mówią że jak będziesz do końca to w następny rok pojedziesz a tu lipa bo nie pozwolą Ci przyjechać i to jest fair.Oszukanie ludzi.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-21 19:28:08 odpowiedz | cytuj
zgadzam się z tym że w tym roku nie maja taryfy ulgowej dla ludzi z tamtego roku,albo biorą ludzi znajomych albo samych nowych.Oszukują bo nie obiecuje się nikomu że jak będzie dobrze robił to będzie mógł wrócić a tu nie bo napiszą Ci e-mailem że Cię nie przyjmują do pracy bo albo były uwagi na pokój albo na coś,a to nie prawda.Zresztą choćby były nawet uwagi na pokój to nikt nie może być odpowiedzialny za kogoś.Dla mnie to bardzo dziwne i nie pojęte.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-21 21:08:16 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-21 19:16:44

Obóz koncentracyjny.Pani Kasia bierze na truskawki kogo chce robi selekcję i nie ma że ktoś chce.Nawet jak jesteś nie winny i nie było na Ciebie skarg to i tak już nie masz szans że pojedziesz.Możesz dobrze robić ale tam to nikogo nie obchodzi.A mówią że jak będziesz do końca to w następny rok pojedziesz a tu lipa bo nie pozwolą Ci przyjechać i to jest fair.Oszukanie ludzi.

Jak taki oboz koncentracyjny to co Ci tak zalezy zeby sie tam dostac, ja sie dostalem i moi kumple tez ale my nie mielismy ani jednej bumelki i zadnych problemow. Pewnie dlatego Cie nie wzieli!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-22 07:20:53 odpowiedz | cytuj
uwazaj na slowa gnojku, bo pewnie nie wies co to oboz koncentracyjny!
debilu bezmozgowy bez szacunku dla dzieci, dla ludzi, ktorzy tam zycie stracili!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-23 12:13:50 odpowiedz | cytuj
A czy ktoś z Państwa wie ile w tym roku Uli zapłaci za skrzynkę??
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-23 15:15:02 odpowiedz | cytuj
cos ci sie matole porabalo tam nie ma barakow hehehe tylko jest to osrodek zobacz na stronie internetowej! baranie heheheh
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-23 15:16:38 odpowiedz | cytuj
Co sie tak zalisz nie przyjeli Prezesa do pracy i teraz innych zniecheca?
Zostan politykiem bo sie nadajesz!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-23 22:15:10 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-23 15:16:38

Co sie tak zalisz nie przyjeli Prezesa do pracy i teraz innych zniecheca?
Zostan politykiem bo sie nadajesz!

Cisza!! Ile uli placi jest podane na stronce tyle co w zesz�ym roku. 2.30e to sporo inni robi� za 1.80 spia w barakach i tez zarabiaja
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-26 21:53:59 odpowiedz | cytuj
Dla tych co nie załapali się u kaśki dzwońcie pod numer w polsce 094 366 27 12 są jeszcze wolne miejsca w firmie Karls bliżej i płaci lepiej 3 ojro za 5 kilo ważonych truskawek a nie jak u ulego za skrzynkę 6 lu 7 kilo
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-26 22:02:40 odpowiedz | cytuj
Drugi namiar na niemcy za darmoche tel 004942739320970 niech służy wam na zdrowie
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-05 19:13:03 odpowiedz | cytuj
Potrzebne kobiety do zbioru truskawek do 27 lat, na okres do 4 miesiecy, z mozliwoscią przedłuzena pracy;gwarantujemy mieszkanie bezpłatne na terenie chotelu, stawka netto 5.40, pokoje 2-3osobowe;sniadania i obiado kolacje na miejscu4, 5€uro dziennie potrącane z pesji;transport do pracy-samochody słuzbowe i rowery;odległosc do pracy około 2-6km;w czasie tego okresu dwie darmowe wycieczki, pensja wypłacana co tydzień od momentu otrzymania numeru sofi;kontakt telefoniczny pod numerem telefonu-0031619010570
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-11 08:43:22 odpowiedz | cytuj
Pani Kasia to biedna psychopatka. Uwielbia znęcać się psychicznie nad ludżmi, MOBBING to tam codzienność.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-13 21:36:29 odpowiedz | cytuj
Ten Moobbing to do czasu aż jej ktoś morde wyklepie Elek już zaciera ręce tylko co on biedny wrzuci do szalek jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] urośnie????to wtedy będzie branzlował powietrze bo gęste.Republika kolesi mądry tam nie pojedzie
zdjecie uzytkownika
A.Z. - 2011-03-28 14:13:38 odpowiedz | cytuj
Chłopie. Elkowi krzywda tam się nie stanie bo Kaśka spłaca im dług wdzięczności jak jak była w ciąży i matka ją wyrzuciła z chaty to mieszkała u nic więc spoko
zdjecie uzytkownika
seba - 2011-07-01 20:29:13 odpowiedz | cytuj
Ja 2 lata z rzędu tam jechałem i ani za 1 ani za 2 razem nie było chamstwa ze strony p.kasi uliego albo jego żony wręcz przeciwnie. Jak zajechaliśmy pierwszy raz miło nas przyjeli i zakwaterowali w nowej bazie w alhorn (teraz już tylko jest alhorn) powiem wam że warunki bardzo dobre wszytko nowe pokoje ciepła woda kuchnia zadbana nie ma porówniania do baraków. Rajkowi starają cię pomagać chyba że pogrywasz z nimi... Co do pracy jest ciężka pracuje się od rana czasem do wieczora kolana bolą plecy też... taką prace owszem można porównać do obozu heh ja nażekwałem na obiady i na bol kolan i pleców ale każedy kto przyjedzie na mieciąc i chce pracowac wywiezie przyjanmiej 1000 euro. ja tyle wywiozłem na piwerszym roku wiadomo drugi juz o niebo lepszy hehe jak chcecie zarobic na wakacje macie dobrą psychike to polecam ;)
zdjecie uzytkownika
jacek - 2011-10-22 11:51:59 odpowiedz | cytuj
czesc wam ja mam zamiar pojechac tam na zbiory sezon2012 i pierwszy raz na taka prace czy mam sie czegos obawiac poradze sobie pracy sie nie boje prosze o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
- 2012-01-23 19:53:07 odpowiedz | cytuj
a czy rzeczywiscie przestrzegaja zasady wiek do 45 lat czy przyjmuja czasem starszych? Proszę niech ktos napisze jak cos wie na ten temat.
zdjecie uzytkownika
Mała - 2012-02-02 10:22:38 odpowiedz | cytuj
Jeśli ktoś zrezygnowałby to prosze o kontakt, pojade za niego, bardzo mi zalezy. gg: 9333911
zdjecie uzytkownika
sisi26 - 2012-02-29 17:45:34 odpowiedz | cytuj
Witaj Katty,weszlam przypadkowo na to forum opinie sa rözna jak zawsze.Ja pracowalam dobre kilka razy w firmie przy salacie i brokuli.bylo ciezko ale dalo wytrzymac.poszukuje pracy na ten rok 2012 koniec czerwca do konca wrzesnia razem z moim chlopakiem.Byloby cos wolnego jeszcze.pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
lukaszenko - 2012-03-01 20:55:24 odpowiedz | cytuj
Witam
sisi26 katty juz nie pracuje u Ulego bo ja wyrzucili razem z \"czarna\" (bo dali im palec a one chcialy reke Katty moze troche zal chociaz znajomym kombajnom krzywdy by nigdy nie zrobila zeby poszli na skrajna rajke a czarna zawsze cos znalazla w skrzynce chociazby miala przesypywac kazda szalke i przy 7 skrzynce cos znalesc nie lubilem jej) jak cos to dzwon do nich i pytaj sie o pania Dagmare przeurocza kobieta z nia predzej cos załatwisz niz z Andrzejem (nie za miły czlowiek) moze cos sie uda zawsze warto sprobowac

rok temu bylem pierwszy raz i musze wam powiedziec ze gdyby nie znajomi dopiero po 2 czy 3 tygodniach zajarzyl bym o co chodzi jak nie kabinujesz to nie zarobisz ida wszyscy jeden za drogim masz pewnosc na oko ze trafisz na skrajna to warto stanac napic sie czy isc do \"dixi\" trzeba kabinowac i byc milym dla rajkowych to jeszcze truskawy beda Ci przynosic. w tym roku tez jade i wiem ze warto nie bylem kombajnem ani mulem bylem molem wsrod kombajnow albo kombajnem wsrod molow ale mowia ze z roku na rok zbieranie idzie coraz lepiej trzeba zapierdalac ale rok temu bylo duzo odpoczynku bo sie wczesnie konczylo przez 4 czy 5 godzin zapierdalales ale pozniej lezales caly dzien bo byla np 11 dopiero a na konto spojrzales to byla satysfakcja

tylko zeby tych chole**** kombajnow ustawili zeby nie byli tacy chamscy i zeby nie mieli taryfy ulgowej u zdawki jedynie Marita szefowa szefow jest stronnicza chociaz Elek tez wydaje mi sie ze ma u niej taryfe ulgowa z tego co zdazylem zaowazyc
zdjecie uzytkownika
lukaszenko - 2012-03-01 21:03:10 odpowiedz | cytuj
A ktos jest tutaj na forum co jedzie w tym roku??

Pozdrawiam
Sympatyczny:)
zdjecie uzytkownika
martin88 - 2012-03-09 10:51:31 odpowiedz | cytuj
ludzie co wy tu piszecie..ja jeżdrze do Halter juz 3 lata, teraz jade 4 i jestem zadowolony, wiadomo nie ma lekko, ale to jest praca a nie wakacje jak sie komu wydaje, żal mi tych ludzi co pisza ze to obóz pracy i takie tam i moge sie założyć że Ci co to piszą to albo zostani wywaleni za ścieme albo po prostu nie dali rady bo są to mami synki którzy myśleli że jadą na wakacje a pieniadze same bedą im lecieć do portfeli, ludzie opanujcie się z tymi komentarzami, zachowajcie je na siebie i dajcie innym zarobić a nie zniechęcac nowych do wyjazdu do halter, jeśli chodz o warunki to są bardzo dobre, uwieżcie mi ze pracowalem w innych gospodarstwach w Austri i tam tylko można było po marzyć o takich warunkach jakie są w Halter, tak że troche chęci i zdrowia i można ładne pieniążki zarobic!!!
zdjecie uzytkownika
- 2012-03-09 13:03:41 odpowiedz | cytuj
Dzieki lukaszenko.
zdjecie uzytkownika
lukaszenko - 2012-03-11 19:59:51 odpowiedz | cytuj
dokladnie zgadzam sie oboz pracy pewnie to pisza dzieci \"emo\" co ich rok temu po tygodniu czy 2 wyrzucili bo ani nie zbierali ani sie nie starali zbierac smarkaczom chcialo sie wyrwac z domu i tyle

Czytalem takie fora przed pierwszym wyjazdem i bylem przerazony lecz jestem osoba co na wlasnej skórze sie nie przekona to nie uwierzy wiec pojechalem i jade i w tym roku i juz wiem ze jak dam rade to i za rok pojade

pozdrawiam wszystkich nie bojacych sie wyzwan :)

zdjecie uzytkownika
lucenzo - 2012-05-02 12:08:50 odpowiedz | cytuj
ja sie przymierzam
zdjecie uzytkownika
lucenzo - 2012-05-02 12:14:10 odpowiedz | cytuj
bardzo prosiłbym, żeby ktoś przyblizyłmi warunki tam panujące, jak wyglądaja tam posiłki dzienne opłaty i ile godzin dziennie się pracuje
zdjecie uzytkownika
lukaszenko - 2012-05-03 14:18:14 odpowiedz | cytuj

wiec tak warunki mieszkaniowe sa bardzo dobre nie ma pod tym wzgledam co narzekac posilki nie ma szalu co kto lubi w kazdy poniedzialek jest zazwyczaj to samo wtorek itd. .... a ile sie pracuje to zalezy jak szybko bedziemy zbierac i ile bedzie pola rok temu robilo sie gdzies do poludnia i tyle:P:) a 1 raz jesdziesz?
zdjecie uzytkownika
lucenzo - 2012-05-03 20:56:55 odpowiedz | cytuj
tak pierwszy raz (zamierzam), ale mam wątpliwości co do tej wpłaty 50 euro, w dodatku nie mam 19 lat i nie wiem ile będzie wynosiło opodatkowanie z tym się wiążące, interesuje mnie też gdzie umieszcza się tygodniowe wypłaty, przechowujecie je w ośrodkach, wpłacacie regularnie do banku? A jak jest z pozostałymi posiłkami i jakie są ceny w tamtejszych sklepach?
zdjecie uzytkownika
lucenzo - 2012-05-03 21:44:48 odpowiedz | cytuj
mógłby ktoś zamieścic kopię umowy z nimi?
zdjecie uzytkownika
lukaszenko - 2012-05-05 16:44:43 odpowiedz | cytuj

a to jeszcze nie wyslales umowy z kasa?? to nie wiem czy Cie jeszcze przyjmia bo z tego co wiem to nawet 2 termin wplaty juz minol opodatkowania zero oni ta umowe podpisuja typu umowa zlecenie max 2 miesiace i nie odprowadzaja duzych sum jedynie chyba zdrowotne bo lekarza masz za free i leki jedzenie ja rok temu bralem z domu wysalem kolo 150zl i pod koniec mojego pobytu musialem kilka rzeczy sprzedac bo jaki sens przywozic do domu kase masz na tzw. koncie firmy codziennie na komputerku mozesz sprawdzac ile masz euro:)) i raz w tyg albo 2 nie pamietam sa zaliczki a w dniu wyjazdu rano dostajesz to co Ci zostalo czyli jak sie nie opierdzielales fajna kaske acha chleb w iemczech jest drozszy i niedobry (uprzedzam) umowy nie wysle bo nie wiem czy tak mozna o!:P acha a propo jedzenia wiadomo placi sie w euro wiec jest troszke drozej ale nie jest zle czesto sie robilo jakies zakupy tam i to spore zakupy a i tak troche kaski sie przywiozlo :P:))
zdjecie uzytkownika
lucenzo - 2012-05-05 20:49:25 odpowiedz | cytuj
dzięki za odp, a mógłbyś mi tą umowę wysłac na maila?
mozol9423@gmail.com
zdjecie uzytkownika
- 2012-05-05 21:01:13 odpowiedz | cytuj
lukasz1987 - 2009-05-06 12:10:54

Co wy pierdolicie praca jak kazda, jak najbardziej mi odpowiada a wam jak sie nie podoba to siedzcie w polsce i szukajcie lepszej pracy. Cieszcie sie z tego co zapewnia mam firma pracowalo sie w duzo gorszych warunkach nie wiecie widocznie po co jedziecie zarobic czy dobrze sie bawic? na to pytanie odpowidzcie sobie sami.
chyba jesteś podstawiony(jednym z nich)
x