Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
abc - 2010-07-06 23:03:59 odpowiedz | cytuj
okoli e Venlo, tj południe Holandii, Limburgia

jeslo chodzi o prace to przewaznie poniedziałek-piątek (sobota gdy jest dużo pracy) ale w sprawie godz to wszystko zalezy od kontrahenta w holenderskiego niby ma sie te 40 gwarantowanych w tyg ale róznie to bywa np. jest pogoda i rosna te wszystkie warzywa to wtedy są godz .,
pada i zimno- godzin mniej
zdjecie uzytkownika
abc - 2010-07-06 23:08:13 odpowiedz | cytuj
co do nadgodzin. to nie orientuje sie w temacie jak raz były 2 godz pracy wiecej to zostalismy ale kasy do reki nikt nie dał poprostu 2godz wiecej do wypłaty
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-22 13:31:27 odpowiedz | cytuj
powiedzcie jak w firmie jest
zdjecie uzytkownika
marcin - 2010-11-22 21:51:04 odpowiedz | cytuj
przeciez masz dwie strony postów wyżej jak jest
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-28 18:59:02 odpowiedz | cytuj
jadac do meijel uwazajcie na Renate Z, to najwieksza prowokatorka , która wszyyyyystko wie, byle jak najdalej od niej!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-06 15:44:53 odpowiedz | cytuj
Co wy ludzie piszeci to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dośc że na podatkach oszukują, to jeszcze te stawki - to wyzysk pojechałam tam i nie dośc że piewrsze dwa dni nic nie robiłam bo nie było pracy, koordynatorka miała nas gdzieś, pijana zresztą była non stop, to po trzech dniach pracowałyśmy po 5-6 godzin dziennie, na szcze ście już jestem w polsce, a sprawe zgłosiłam na policje- CONTRAIN OSZUŚCI I ZŁODZIEJE.
zdjecie uzytkownika
lukasz86 - 2010-12-10 10:14:57 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich ! Pracowałem kiedyś w podobnej firmie ( Bakker Detachering z Częstochowy ) której też można wiele zarzucic, właściwie to myślałem ze gorzej byc nie może. Po tym co tu przeczytałem stwierdziłem że byłem w błędzie. Przynajmniej nie byłem oszukiwany w tak perfidny sposób, na pewno nie wyjadę z Contrain. Zabieranie wakacyjnego i zwrotu podatku to SKANDAL, że nie wspomnę o samym wynagrodzeniu, które jest uwłaczające. Nie dajcie sie wyzyskiwac, sam zwrot podatku za 6 miesiecy pracy to jest ok 1500 euro, które przechodzi Wam koło nosa. Nie wiem czy nie lepiej odłożyc trochę wiecej kasy w Polsce, wyjechac na własną rękę i poszukac pracy u holenderskiego posrednika. Pozdro
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-15 12:01:42 odpowiedz | cytuj
Żeby dostać zwrot podatku, trzeba go najpierw zapłacić a nie pisać jakieś bzdety na forum. Z tego co wiem pracując na polskiej umowie nie podlegasz opodatkowaniu w innym kraju Unii.
zdjecie uzytkownika
spox - 2010-12-16 17:28:48 odpowiedz | cytuj
ludzie nie słóchaicje co pisza w tych postach Jak sami nie pojedziecje to sie nigdy nie dowiecie Jednego oszukali Jeden byl zadowolony Itd Niektore posty pisze samo biuro i zachwala A niektore pracownicy co byli i chlali i teraz chca od firmy bog wie jakie pieniadze Skoro chcesz wyjechac to znaczy ze tu nie masz pracy To sprobuj sa setki firm i setki ogloszen za granice Jak ktos cos znajdzie to dajcje znac tez wyjade byle nie sam Moje gg 13515570 Sorki za bledy pała z ortografi
zdjecie uzytkownika
abc - 2010-12-25 20:13:40 odpowiedz | cytuj
pracując w contrain masz umowe w polsce a za granice jedziesz w delegacje wiec jaki podatek, jakie wakacyjne??? czy ludzie pracujacy w Polsce otrzymują zwrot podatku holenderskiego i wakacyjne?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-17 20:02:59 odpowiedz | cytuj
Sa spoko,warto z nimi jechac.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-10 18:32:27 odpowiedz | cytuj
dostałem telefon z Contraina z ofertą wyjazdu na pomidory,ktoś może mi przybliżyć jakta robota u nich wygląda,jak daleko do szklarni i takie tam?
zdjecie uzytkownika
77klaudia - 2011-02-15 17:18:25 odpowiedz | cytuj
hej tez dostalam tel od tej firmy na pomidory....ale teraz mam watpliwosci po tylu negatywnych opiniach jakie tu przeczytałam a tak wogóle ile oni płaca za godzinęprzy tej pracy i jakie sa warunki mieszkaniowe??
zdjecie uzytkownika
Piotr Benassi - 2011-02-17 10:07:14 odpowiedz | cytuj
Chłopcze nie ośmieszaj się z tymi konsekwencjami bo zachowałeś się teraz jak dzieciak w przedszkolu. WOLNY I KRAJ I WOLNE SŁOWO, KAŻDY MA PRAWO OPINIĘ WYRAZIĆ
zdjecie uzytkownika
Piotr Benassi - 2011-02-17 10:19:25 odpowiedz | cytuj
PRAWDA JEST TAKA, ŻE WSZYSCY BY CHCIELI OD RAZU MILIONY ZARABIAĆ. PO DRUGIE TO ZAKWATEROWANIE POWINNO BYĆ W PEŁNI WYPOSAŻONE (lodówka, pralka, czajnik, sztućce, kuchenka, ogrzewanie i ewentualnie telewizor). PO TRZECIE, ANI PRACODAWCA ANI FIRMA POŚREDNICZĄCA NIE POWINNA POSTĘPOWAĆ W BREW ZASADOM LUDZKOŚCI. POWINNI FORMALNIE I PRAWNIE POMAGAĆ JEŻELI ZACHODZI TAKA POTRZEBA. JEŻELI MASZ UMOWĘ HOLENDERSKĄ TO MASZ PODATEK HOLENDERSKI A JEŻELI NA POLSKIEJ UMOWIE JEDZIESZ TO POLSKI PODATEK MASZ. TRANSPORT, ZAKWATEROWANIE POWINNO BYĆ ZAPEWNIONE ORAZ OPŁACONE PRZEZ FIRMĘ LUB PRACODAWCĘ.
WIELE FIRM NIE JEST DO KOŃCA PEWNYCH.
zdjecie uzytkownika
gość1 - 2011-02-17 19:11:06 odpowiedz | cytuj
hej!! A wiecie może czy poszukują też par do pracy???
Bo pilnie z narzeczonym szukamy. Prosze o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
marcin - 2011-02-17 22:22:37 odpowiedz | cytuj
pary też wysyłają,trzeba do nich podjechać i porozmawiać.ja z nimi nie wyjechałemale byłem na rozmowie i jest taka możliwość bo też chciałem z narzeczoną pojechać:)
zdjecie uzytkownika
marcin - 2011-02-17 22:23:29 odpowiedz | cytuj
pary też wysyłają,trzeba do nich podjechać i porozmawiać.ja z nimi nie wyjechałemale byłem na rozmowie i jest taka możliwość bo też chciałem z narzeczoną pojechać:)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-02 21:14:46 odpowiedz | cytuj
Witam. Słyszałam dzis o tej firmie Contrain same negatywy.Znam firme ktora jest wypłacalna ,płaca w euro.(wypłacaja wakacjne i urlopowe)Polecam firme Hands To Work w Opolu.Pracowalam przez ta firme 3 lata i bylam zadowolona.Polecam.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-15 08:44:43 odpowiedz | cytuj
może jedzie ktoś przez firmę contrain na zbiór truskawek , bardzo bym prosiła o jakiś kontakt , nie wiem czy skóra warta wyprawki.
zdjecie uzytkownika
Bosman - 2011-03-18 12:10:07 odpowiedz | cytuj
A kiedy miała byś jechac?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-19 18:22:30 odpowiedz | cytuj
wyjazd prawdopodobnie w kwietniu
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-21 09:25:10 odpowiedz | cytuj
Ja tez jade w kwietniu na truskawki z ta firma jak chcesz to daj znac na gg 5198755
zdjecie uzytkownika
anarchistos - 2011-04-01 17:02:08 odpowiedz | cytuj
czy jechał albo jedzie albo też wie ktoś coś o pracy w sevenum przy pomidorach przez contraina??tam chyba na dzień dzisiejszy koordynatorem jest Joanna jakaś tam...ale to juz mniej istotne kto to.
zdjecie uzytkownika
załamana - 2011-04-05 19:36:40 odpowiedz | cytuj
anarchistos - 2011-04-01 17:02:08

czy jechał albo jedzie albo też wie ktoś coś o pracy w sevenum przy pomidorach przez contraina??tam chyba na dzień dzisiejszy koordynatorem jest Joanna jakaś tam...ale to juz mniej istotne kto to.

Firma Contrain hm.....Jesli chodzi o dojazd w te i z powrotem to opłacaja.Warunki domkowe nie sa złe.Praca zazwyczaj to rozczarowanie bo mowia co innego i robisz co innego.Trzeba uwazać na polakow,nie mozna im ufac ,polak polaka w łyzce wody utopi.Pracowałam tydzien czasu Holendrzy mnie chwalili a polka ktora pracowala ze mna w ciagu tygodnia przez godzine podjebala mnie i powiedziala szefowi ze za wolno robie i polecialam,tam jak im sie z twarzy nie spodobasz i mimo zapierdalania szybko i tak polecisz.Polacy to fałszywce,az wstyd,plakac sie chce,predzej holender cie pochwali niz polak.Polak Ci kolo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobi.Potem jest telefon od rezydentki ze zostajesz wyjebany,mozesz zapierdalac jak durny ale jak geba sie nie spodoba czy cos nie tak powiesz to mozesz byc pewny ze cie zwolnia i dadza do innej pracy,ale masz tylko trzy szanse potem wracasz do polski i mimo ze maja prace to dla ciebie juz w danym roku nie ma.Ja blagalam rezydentke zeby dala mi szanse,plakalam jej do telefonu przez 20 minut zeby dala mi szanse,ze to polak mnie podjebal,baba bez serca,mam mieszkanie do remontu i potrzebowalam tej pracy bardzo ale ona miala mnie w dupie.Szkoda ze oni nie wiedza i nie widza jak wielu polakow wylatuje bo rodak ich podjebal,nie dlatego ze wolno robili,tylkonp.nie do tej osoby zazartowal.Musialam chlopaka zostawic zeby chociaz on mogl sobie na swoje dlugi zarobic,ale po miesiacu rezygnuje bo wraca do mnie bo pani Paulina nie dala mi szansy.musial by byc wszedzie monitoring zeby polak sie nie bal jechac,bo prawda jest taka ze nawet jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to i tak moga cie wyjebac,trzeba by bylo wszystkim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac zeby trzymac sie jednej pracy.Jestem silna dziewczyna nosilam tyle samo kilo co Holendrzy,wiem ze dala bym sobie rade ale szansy nie dostalam.A te baby w Contrain to tylko lykaja co im powiedza kontrachenci,mi to nawet nikt ostrzezenia nie dal ze za wolno robie czy cos,polak polaka zapytal powiedzial szefowi i plecialam,co z tego ze robilam jak pojebana.Te rezydentki to tylko mowia a nie mogla pani bardziej sie postarac,one maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nic nie widza i mimo to zesie staralam jak durna to i tak polecialam.Tragedia.
zdjecie uzytkownika
załamana - 2011-04-05 19:49:02 odpowiedz | cytuj
Prace maja a ja musze siedziec w domu bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trawy niby bym plewic nie potrafiła,to zaczelam sie zastanawiac czy ja jakas kaleka nie jestem.Jak wracalam teraz do domu to przyjechala dziewczyna ktora mi powiedziala ze dalabym sobie rade na pewno na tej trawie.O pomidorach nic nie wiem,ale o kwiatach duzo.Baba z Contrain powie ze jedziesz na pielegnacje drzewek,a ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy tasmie,kwiatach,i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dzwigasz nie tyle kilo ile masz tylko wiecej.
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2011-05-16 14:21:48 odpowiedz | cytuj
Hmm 3500zł za 40-45 godz w tyg i Polska unowa Ludzie czy wy jestescie normalni nie wiecie ile sie zarabia w Holandi dali wam polska umowe i moga z wami robic co chca na holenderskiej umowie (ktore sa w innych firmach) min.8,90 euro za/h bo taka jest stawka min. w hol Zwrot podatku z hol ja za pol roku dostalem 1380E takze ta firma to porazka Ludzie tam pracujacy nie maja pojecia o pracy w holandi zal
zdjecie uzytkownika
kris - 2011-06-08 10:47:29 odpowiedz | cytuj
mariusz RACJE MASZ...przewinąłem sie przez kontraina i po pierwszej wypłacie i spotkaniu z koordynatorką przyciąłem sztycha na nl-owską umowe...fakt tam ludzie nie mają pojęcia co sie wokoło nich dzieje...zaszufladkowani przestraszeni jedynie żyją pracą o niej tylko mówią w i po...chleją jak zaczarowani...szef to dla nich przemawiająca matka boska podnosząca normy co tydzień...przepracowałem tam równy miesiąc...mieszkałem w baraku za szklarnią w sevenum smród i ubustwo,z 350 kilo na dzień do zebrania robiło sie więcej i więcej aż norma była na ok 500 a polaczki durne nawet wtedy pokazywały że mozna więcej...ja myślałem że pozabijam ich...piepszony obóz pracy...kołchoz jakiś...posprowadzali wieśmaków co nigdy świata na oczy nie widzieli poza swoją chałupą i sklepem i pranie muzgu im zrobili...konfidenctwo na każdym kroku...wypłaty w terminie ale upitolone o 300- 500 zł a potem kłuć sie z kimś oczywiście jak raczy ci ktoś telefon odebrać...jak mnie brzuch rozbolał w jeden dzień byłem w pracy do 9 rano i wyszedłem po rozmowie z team liderem holendrem, po godzinie przyszedł zapytać czy mi sie praca nie podoba...czub jakiś...ODRADZAM TĄ AGENCJE..!!! 100% bagno!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-09 16:57:41 odpowiedz | cytuj
hej ja mam inne pytanko troszkę nie na temat bo pracowałam w zeszłym roku wraz z mężem w Holandii ja 3 miesiące a mąż rok i nie mam zupełnie pojęcia jak mam się rozliczyć i na ile mogłabym liczyć mniej więcej zwrotu a pracowaliśmy zupełnie przez inna firmę która jest tak w miarę rzetelna.Moje gg18593768
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-23 13:18:41 odpowiedz | cytuj
Polecam wejść tutaj
http://www.dodajoszusta.pl/historia/121-uwaga-na-firme-contrain-z-lodzi.html
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-03 20:30:51 odpowiedz | cytuj
jak masz przepracowane 3 miesiace w Holandi to mozesz liczyc mniejwiecej na kwote 700-800euro zwrotu a po roku przepracowanej pracy mozesz uzyskac niska kwote poniewaz powyzej 9000euro twojego dochodu dostajez nizsza kwote wszystko zalezy od dochodu meza ja przy dochodzie 15000euro rocznie dostalam 350euro zwrotu zalezy od stawki jaka masz na jarografie
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-03 20:36:05 odpowiedz | cytuj
czy ktos wyjechal przez ta firme w pieczarki jesli tak to niech ktos napisze jak wyglada tam sytuacja w pracy czy sa elektryczne wozki po ile godzin sie pracuje bo zastanawiam sie nad wyjazdem?
zdjecie uzytkownika
marcin - 2011-07-04 23:18:48 odpowiedz | cytuj
tak,elektrczne są ale pastuchy,żeby wydajniej pracować..
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-05 10:58:33 odpowiedz | cytuj
co to sa te pastuchy bo jeszcze o tym nie slyszalam a pracowalam w wielu firmach?po ile godzin sie tam pracuje mniej wiecej ile sie zarabia w pieczarkach bo wiem ze niektore pieczarkarnie to obozy pracy a placa grosze na godz
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-12 06:59:27 odpowiedz | cytuj
Hejka!!!
Jestem zainteresowana wyjazdem przez tą firme, ale do zbioru pieczarek, pracował tam ktoś w tej branży, jak to wygląda z warunkami zakwaterowania, pracy i zarobkami????
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-16 13:02:22 odpowiedz | cytuj
Mój mąż pojechał z ta firmą do Rotterdamu. Był tam wczechwiedzacy pan Maciek który zachowywał się jak wielki szef. Mąż miał tam być dłużej ale po tygodniu okazało się, że rzekomo się nie nadaje. Jest to dziwne bo dotychczas wszystkie firmy były bardzo zadowolone z jego pracy. Pojechał sam swoim samochodem. Rzekomo miał być zwrot kosztów za benzynę a wypłacony został tylko ekwiwalent. po miesiącu pensja oczywiście się nie zgadzała bo pan Maciek odpisał godziny za przerwy które były odrabiane i według swojego widzimisię podal ilość godzin. w sumie wyszło 10 mniej. Nie polecam tej firmy, dużo obiecują a mało z tego wychodzi i jest się z nimi raczej na minusie. Stawki też nie rewelacyjne be dodatków i w innej firmie dostaniecie przynajmnie 2 euro /h więcej.
zdjecie uzytkownika
załamana - 2011-08-16 21:19:41 odpowiedz | cytuj
Firma Contrain jest barzo dobra firmą,rezydenci tez,jak sie bedzie słuchać wszystkich pleceń to naprawde można miec dobrze z ta firmą,to co pisałam wcześniej nie było fer,ale byłam zła,przez to ze miałam wiele problemów.Przepraszam panią Pauline z całego serca,zle zrobiłam.
zdjecie uzytkownika
załamana - 2011-08-17 09:13:21 odpowiedz | cytuj
Ludzie nie bójcie jechać się z tą firmą,jest ona b.dobra,poprostu trzeba sie starać i o nic nie martwić.Nie czytajcie tych negatywnych opinii,te opinie negatymne są pisane przez ludzi którym się nie udało w niczym winna nie jest firma ani pracujący tam ludzie.Wiem coś na ten temat bo sama ze złości napisałam bzdury na temat tej firmy,naprawde należą im sie przeprosiny.Przepraszam całą Firmę Contrain za mój nie potrzebny negatymny komentarz.Ta firma jest naprawde barzo dobra,tylko trzeba żyć w zgodzie i być dobrym dla rezydentów bo to ich praca,tak samo im zależy żeby dobrze wypaść jak Wam.Warto jechać z nimi naprawde.Przepraszam także Panią Paulinę,to bardzo dobra rezydentka.PRZEPRASZAM.
zdjecie uzytkownika
załamana - 2011-08-17 09:17:06 odpowiedz | cytuj
Ludzie nie bójcie jechać się z tą firmą,jest ona b.dobra,poprostu trzeba sie starać i o nic nie martwić.Nie czytajcie tych negatywnych opinii,te opinie negatymne są pisane przez ludzi którym się nie udało w niczym winna nie jest firma ani pracujący tam ludzie.Wiem coś na ten temat bo sama ze złości napisałam bzdury na temat tej firmy,naprawde należą im sie przeprosiny.Przepraszam całą Firmę Contrain za mój nie potrzebny negatymny komentarz.Ta firma jest naprawde barzo dobra,tylko trzeba żyć w zgodzie i być dobrym dla rezydentów bo to ich praca,tak samo im zależy żeby dobrze wypaść jak Wam.Warto jechać z nimi naprawde.Przepraszam także Panią Paulinę,to bardzo dobra rezydentka.PRZEPRASZAM.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-05 14:57:01 odpowiedz | cytuj
zalamana ty masz chyba trociny we łbie jak można zjebać firmę a po paru chwilach przepraszać każdy mądry człowiek raczej ci nie uwierzy. Idź się leczyć!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-13 22:34:55 odpowiedz | cytuj
witam mam pytanie probowal ktos odzyskac podatek z Contrainu slyszałem ze to mozliwe bo firma mimo wszytsko odprowadzała za nas podatek w holandi i ponoc jak sie odzyska Jarograf to i idzie caly podatek
zdjecie uzytkownika
a - 2011-10-05 19:32:30 odpowiedz | cytuj
a dajcie spokoj z ta firma i co z tego ze zpewniaja mieszkanie i dojazd warunki sa okropne ludzie ktorych przymuja to cholata zgroza jakas jak nie pija to pala spokoju nie ma a co do kordynatorek to mlode niedoswiadczone cizie ktore nigdy nic nie wiedza jak potrzebuja ludzi do pracy to po palcu do tylka by wlazly a jak ty o cos prosisz to moze laskawie po miesiacu odbiora masakra jakas a poza tym system placy okradaja nas z wszystkeigo podatku , wakacyjnego ... duzo tracimy ja bylam tylko raz i wiecej nie zamierzam jechac i wy tez sie zastanowcie czy warto sie skusic na to i nie dajcie sie zludzic milym pania ktore przy podpisywaniu umowy tylko pieknie mowia a rzeczywistosc niestety jest inna
zdjecie uzytkownika
ollla - 2011-12-18 16:05:05 odpowiedz | cytuj
gdzie sie podzialy bony z contrainu?
zdjecie uzytkownika
zavisha - 2011-12-20 09:15:43 odpowiedz | cytuj
no i jak w koncu z ta firma? jechac czy nie jechac?
zdjecie uzytkownika
mężatka - 2011-12-20 21:27:45 odpowiedz | cytuj
witam! powiem tak, mój mąż wyjechał z tej firmy do holandii, ale najpierw musiał do nich przejść za porozumieniem stron, bo mają umowę z firmą męża. Pni tak pięknie opowoadała o pracy że po 10 godz bedą pracować, że na soboty im załatwią dodatkową pracę i w ogóle super. Praca miała polegać na sprzątaniu w masarni, tzn, mycie taśm produkcyjnych itp. Firma zapewniła dojazd, ale do ostatniego dnia nie wiadomo gdzie bedzie nocleg.. okazało się dopiero w połowie drogi.. i co wyszło: praca nie w masarni tylko UBOJNI, bie mycie taśm tylko świńskiej krwi i boksów pełnych kupy, bez wystarczającej ochrony twarzy(mycie chemią), praca nie po 10 godzin a po 5.. i w soboty nic nie załatwione. po telefonie do rezydentki wyparła się że nikt takich rzeczy nie obiecywał a jak poprosili żeby przyjechała zobaczyć warunki w jakich muszą pracowac to stwierdziła, że nie ma po co. po tygodniu zwolnili 2 (pojechali w 4) bo niby nie bylo juz dla nich pracy.Męża mojego zostawili z kolegą i szef otwarcie im powiedział że i tak w przeciągu kulku dni jeszcze ich zwolni, więz stwierdzili że nie będą tam pracować i wrócą do swojej firmy gdzie pracowali tylko że na umowach mieli contrain, bo musieli przejsc zeby wyjechac. i jak wrocili do swojego zakladu do polski to dostali wypowiedzenia... tak contrain załatwia ludzi... bez komentarza.
zdjecie uzytkownika
beciadokrisa - 2012-01-27 13:24:42 odpowiedz | cytuj
Hej, dlaczego napisałeś że \\\"przyjmuja wieśmaków\\\"? ja wyjeżdżałam przez kilka lat do holandii, francji, niemiec i byli tam ludzie z dużych miast. Co niektórzy to naprawde uważali sie za Bóg wie kogo-najlepiej było im sciemniac, a kasę brać taką jak wszyscy. Uważam że jesli ktoś jedzie pracowac to da sobie rade.
zdjecie uzytkownika
misia - 2012-02-02 14:51:41 odpowiedz | cytuj
Słuchajcie ta firma to wielka ściema. Obiecują kokosy a jest inaczej. Jeżdżąc busem do Holandii dużo się nasłuchałam o tych PANIACH z biura, wielkie damy. nigdy nie pracowałam przez żadne biuro ale pracuje z kobietami które pracują przez to biuro i uwierzcie że kobiety były zaskoczone tym co zobaczyły. biuro do Du**wyslą Cię byle gdzie żeby zarobić na człowieku a i dodam odradzam oieczarki w Horscie:))))
zdjecie uzytkownika
abcde - 2012-03-12 12:52:46 odpowiedz | cytuj
Witam. Contrain to jedna wielka porażka! Bardzo odradzam tą firmę. w biurze wszystko pieknie, cacy lecz gdy przyjedziesz do holandii- jeden wielki harmider! Rezydentki do dupy! Warunki mieszkaniowe straszne- szczególnie camping na bree bronee: 6 osób na camping, pokoj 2x2 m na dwie osoby jak w wiezieniu.Warunki okropne, nie ma nawet gdzie prania zrobic chyba ze zapłacisz 4 euro i pralka niszczaca ubrania ci wypierze. Jedna mała lodówka na 6 osob. Ludzie pracujacy dla Contrain sa bardzo wredni i patrza zeby podstawic Ci noge. pracujac 15 km od domu oni daja ci rower jako transport! do tego polski rowe marki trawel ktory co 2 dzien sie psuje! Zero organizacji ze strony biura. Zapominaja nawet transportu do Polski Ci zamowic tak zajete są wielkie Pani rezydentki! ODRADZAM! NIE DAJCIE SIE OSZUKAC!
zdjecie uzytkownika
1234 - 2012-03-26 17:22:29 odpowiedz | cytuj
To jest smieszna firma znajac jezyk nie potrzebuje jechac przez zadna firme.Brak rozliczenia z podatku to juz powinno odstraszyc bo pracujac 3-4 mce mozna zwrotu dostac 4-5tys zl.,a na tyle jest pracy w tej smiesznej firmie bo po zjezdzie maja cie w du...ie i mozesz czekac na snieg w maju!Jesli ktos chce jechac zarobic to raczej przez ta firme sie nie da,zarabiasz w euro,a oni wysylaja ci kase w pln po smiesznym kursie wiec jestes 2xdo tylu,a oni kase trzepia za ciebie.polecam warto nabijac im kabze zglaszajcie sie jak frajerzy!
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2012-04-05 12:17:31 odpowiedz | cytuj
Ja miałem do czynienia z tą firmą.... I muszę wszystkich ostrzec!! Mnie oszukali...na spotkaniu wszystko ładnie pięknie przejechałem pół Polski aby dostać się do Łodzi cały dzień gadania jak to będzie nam dobrze w tej pracy po czym okazało się zupełnie coś innego... po tygodniu pracy musiałem spać w samochodzie i tułać się po Holandii.... jestem w SZOKU!!
x