Odradzam komukolwiek prace w tej firmie, no chyba ze lubi wspolprace z menagerami, donoszenie i prowokowanie wskazanych wczesniej osob w zamian za lepsza prace i jak to poprzednicy okreslili, \"plecy\" . Faktycznie te plecy sa bardzo krzywe, nie wachajac sie, rzec moge ze to garb ktory jest symbolem stanu panujacego w firmie- istna patologia. Szczegolow nie bede oznajmial bo to moze mi zaszkodzic na chwila obecna- przyjechalem pracowac, jednak to kosztuje mnie wiele nerwow i zdrowia bo nie jestem tym ktory bedzie donosic na sasiadow czy tez rowiesnikow z Polski czy tez Slowacji bo im jak i mi ciezko dlatego decyduja sie na wyjazd za granice i to nie zawsze by sie wyluzowac z jointem w reku...Kazdy ma plany i marzenia, powiedzmy nie KURES.WU w OTTO.
Mimo mlodego wieku mam wiele znajomosci, jak bedzie to i bycmoze rozpi.rdoli sie ten kurnik a \"gentelmenow\" ulokuje sie w odpowiednich dla ich postepowan, przemyslen i stosunku do rodakow osrodkach...
Praca jest wporzadku, tylko grymasy menagerow dorownuja slowu chamskie. Obecnie najlepsza menagerka z jaka mialem doczynienia w otto to p. Edyta z Laarbruch. Usmiechnieta i pomocna kobieta. W osrodkach donosy sa na porzadku dziennym, wiec zgadzam sie z poprzednikiem, ze te osoby ktore to robia po winne sie wstydzic -pas male. Teraz jestem na osrodku Oss, wiele zlego slyszalem temat osrodka w Oss ale wspolokatorzy sa w porzadku- jak kazdy powtarza, trole tez sie zdarzaja ;) Jeszcze 4 miesiace i uciekam z tego dziwnego miejsca.
Byłem w ośrodku koło wezze parę ostatnich miesięcy. Same zwięzłe fakty z mojego pobytu:
Istna patologia, zaczynając od menadżerów po zwykłych pracowników. Kierownictwo przyjmuje łapówki oraz wykorzystuje pracownice w zamian za profity(same chcą ale sam fakt...). Najbliższy normalny sklep jest z 10km od ośrodka, jeśli nie masz samochodu to jesteś skazany na łaskę i niełaskę kierowców. W ośrodku kwitnie nielegalny handel alkoholem, papierosami i narkotykami. Jakieś 35% ludzi regularnie i intensywnie pije, następne 15% ostro pali mj. Świetlica z 5 komputerami, z czego 3 działają. Internet masakrycznie wolny, praktycznie nie da się go używać. Ogrzewanie w okresie mrozów nie daje rady. Menadżerowie nie wiedzą co się dzieje, ciągły chaos. Nigdy nie wiesz czy jutro na pewno pracujesz, listę \"pracowniczą\" wywieszają koło 21 gdzie niektórzy ludzie mają wyjazd koło 2-3 w nocy. Zdarzają się nielegalne kontrole pokoi - pod nieobecność pracowników włażą do prywatnych, jednoosobowych pokoi i grzebią wystawiając niezgodne z prawem kary pieniężne. Za klitkę 1,5 na 2 płacisz ponad 300 euro(cena za którą wynajmiesz pokój w dobrej klasy apartamencie w holenderskim mieście). Jeśli się rozchorujesz to później za karę kilka dni nie pracujesz.
Witam, mam pytanko, jeśli ktoś mieszka w Uddel i pracuje w fabryce rowerów do której musi dojechać 45 km, wiecie może w jakiej miejscowości się znajduje ta fabryka? Drugie pytanko- jeśli kontrakt jest podpisany powiedzmy do końca września to czy samemu można go przerwać prędzej bez żadnej konsekwencji?
dziękuję za odpowiedz
orientuje sie ktoś ile godzin miesiecznie minimalnie musi zapewnic posrednictwo pracy? nie ma teraz niby pracy i prawie tydz,trzymaja nas w domu! nigdy wiecej do zesranego otto
Ja pracowałam w otto przez rok mieszkałam w zeist a póżniej w noordwijk i było super sa wypłacalni wypłacili mi wszystko co do grosza kto chce jechac z tej firmy to polecam aha i jeszcze jedno żądają tam zaświadczenie o niekaralnosci.
Tak czytam i czytam i nie mogę nigdzie znaleść tego czy jest możliwość raz na 5 tygodni zjedźać do PL na 2-3 dni? Czy isynieje mozliwośc dogadania sie z managerem czy działem planningu?
hej.czy znasz moze w Venray Locatie Managera na Noordwijk Artura Nowaka? mozesz cos o nim napisac, jaki jest w pracy i prywatnie.pilnie potrzebuje tej informacji.dziekuje
hej.czy znasz moze w Venray Locatie Managera na Noordwijk Artura Nowaka? mozesz cos o nim napisac, jaki jest w pracy i prywatnie.pilnie potrzebuje tej informacji.dziekuje.moj mail ad-el@gazeta.pl
hej.czy znasz moze w Venray Locatie Managera na Noordwijk Artura Nowaka? mozesz cos o nim napisac, jaki jest w pracy i prywatnie.pilnie potrzebuje tej informacji.dziekuje.moj mail to ad-el@gazeta.pl
hej.czy znasz moze w Venray Locatie Managera na Noordwijk Artura Nowaka? mozesz cos o nim napisac, jaki jest w pracy i prywatnie.pilnie potrzebuje tej informacji.dziekuje.moj mail to ad-el@gazeta.pl
Witam pracowałam wraz z siostrą w tej firmie 3 miesiące. Po paru dniach chciałam zerwac umowę.. Mieszkałam na ośrodku Uddel , w domku który nie nadawał się do tego aby mieszkały tam jakiekolwiek osoby i to nie mowa o jednym domku ponieważ tam jest ich bodjażde z 40 i wszystkie są w opłakanym stanie (grzyb, cieknące krany, brak ogrzewania). mieszkałyśmy tam w 6 osób. Pokoje malutkie, straszny dyskomfort. Dojazd do pracy wynosił około 80 km co było bardzo męćzące gdy np managerowie zapominali wysłac busa i niektóre osoby zostawały czekając na powrót do domu. Zdarzało się że ludzie za cały miesiąc pracy dostawali 5 euro albo i solarisy przychodziły na minusie w tej firmie nie da się zarobic jesli masz długi i chcesz je spłacic , otto pogrąży cię bardziej, firma oczywiscie wprowadza wiekówki, za mieszkanie płaci się około 400 euro na 6 osób w zagrzybiałym domku. Managerowie lokacji nie umieją załatwic zadnej sprawy nawet o głupi czajnik albo zasłony albo o wyjazd do pracy nie interesuje ich to czy ktos zaspał odrazu wypisują kary pierwsza wynosila 15 euro druga 34 a trzecie zjazd do polski . Zamiast pomóc oni robili na zlosc. W całym venray mają straszny burdel w papierach traktują ludzi jak rzeczy każdy dostaje swój numerek i jest traktowany jak w obozach koncentracyjnych.
za zerwanie umowy 500 euro , siedzisz wiecej na flexpolach niz pracujesz,co z tego ze dostajesz na tydzien 100 euro jak nie masz pracy jak i tak przy wyrownaniu to zabieraja!!!
nie polecam !!!!
hej.czy znacie moze w Venray Locatie Managera na Noordwijk Artura Nowaka? mozesz cos o nim napisac, jaki jest w pracy i prywatnie.pilnie potrzebuje tej informacji.dziekuje.moj mail to ad-el@gazeta.pl
Ja pracowałam w otto przez rok mieszkałam w zeist a póżniej w noordwijk i było super sa wypłacalni wypłacili mi wszystko co do grosza kto chce jechac z tej firmy to polecam aha i jeszcze jedno żądają tam zaświadczenie o niekaralnosci.
czy poznalas w Noordwijk moze locatie managera artura Nowaka, bo go poszukuje - jaki jest w pracy i prywatnie? moj mail to ad-el@gazeta.pl
witam. poznalem artura jako menagera w otto i nic do niego niemam.teraz go niema na noordwaijku bo zostal przeniesiony. typowy polak na tym stanowisku, bez nadmiaru energi na wspólprace z malutkimi pracownikami firmy
Wreszcie ta firma zmadrzala i zada zaswiadczenia o niekaralnosci
bo patologia tam nieraz straszna byla kolesie z wyrokami w Posce za
Rozboje,Kradzieże, inne wynalazki strach z atkimi wogole mieszkac bylo.
Mimo mlodego wieku mam wiele znajomosci, jak bedzie to i bycmoze rozpi.rdoli sie ten kurnik a \"gentelmenow\" ulokuje sie w odpowiednich dla ich postepowan, przemyslen i stosunku do rodakow osrodkach...