Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
przyszla nauczycielka :) - 2010-01-21 17:44:01 odpowiedz | cytuj
była nauczycielka, która dalej lubi szkołę - 2009-08-25 18:35:46

Drodzy Nauczyciele!
Nie tłumaczcie reszcie społeczeństwa, ile czasu poświęcacie poza slynnymi 18 godzinami, bo większość i tak nie zrozumie.
Wasza praca jest ważna, potrzebna i w przeciwieństwie do wielu, wielu innych profesji niesie w sobie misję społeczną. A że inni muszą znosić humory szefa i skakać wokół niego, cóż-trzeba było zostać nauczycielem, następnie po latach pracy nauczycielem dyplomowanym i mieć ten komfort psychiczny, że jestem niemalże nieusuwalnym specjalistą. Tym, którzy stwierdzą, że nauczyciele nie są specjalistami w swoich dziedzinach nauczania, polecam całkowite nieprzejmowanie się edukacją swoich pociech i posłanie ich do jakiejkolwiek szkoły, bo skoro nauczyciele nic nie potrafią, to i tak nie ma znaczenia gdzie syn/córka nauki pobierać będzie.
Co do ilości wolnego czasu nauczycieli- a co, żal Wam żuczki, nieuczące w szkole? To wysłać CV do paru najbliższych placówek oświatowych. Telefony urywać się będą, hehe.

Super wypowiedz! Nie rozumiem czemu w ludziach tyle nienawisci, na nauczycieli patrzec nie moga. Ciekawe co by mowili gdyby sami znalezli sie na miejscu nauczyciela. Pozdrawiam wszystkich nauczycieli.
zdjecie uzytkownika
GOSIA - 2010-01-26 15:37:26 odpowiedz | cytuj
DODAJ DO TEGO TO CO TRZEBA ZROBIĆ W DOMU , ILE CZASU TRWA DOKSZTAŁCANIE Z RESAZTĄ NA WŁASNY KOSZT A POTEM PRZELICZAJ NA GODZINY W SZKOLE LUB SIĘ NIE WYPOWIADAJ JAK NIE WIESZ
zdjecie uzytkownika
mio - 2010-01-26 15:41:52 odpowiedz | cytuj
Jestem mężem nauczycielki...Jej już prawie nie ma w domu .WCIĄŻ SZKOLENIA I DODATKOWE KURSY... ZA NASZĄ KASĘ...
DLACZEGO NIE ZOSTAŁEŚ NAUCZYCIELEM SKORO TAK IM ZAZDROŚCISZ? JAK TEGO SKOSZTUJESZ TO INACZEJ BĘDZIESZ PISAŁ...
zdjecie uzytkownika
GOSIA - 2010-01-26 15:43:37 odpowiedz | cytuj
Dlaczego nie pójdziesz pracować w szkole ? Sprubuj a potem zazdrość!
zdjecie uzytkownika
gosia - 2010-01-26 15:46:32 odpowiedz | cytuj
POJĘCIA NIE MASZ O PRACY W SZKOLE A SIĘ WYPOWIADASZ
zdjecie uzytkownika
nauczyciel - 2010-03-19 13:52:19 odpowiedz | cytuj
Zobacz ile zarabia nauczyciel
http://www.wynagrodzenia.pl/moja_placa.php?s=216&nauczyciel
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-13 22:35:42 odpowiedz | cytuj
Jestem nauczycielem stażystą, uczę PO, mam aż 9 godzin tygodniowo, w klasach po 34 osoby, ktoś pisze że mogę dać korepetycje, ok mogę tylko kto z PO bierze korepetycje, a może jest ktoś chętny??? co do zarobków zarabiam 580 zł miesięcznie (netto), mam dwie podyplomówki a teraz każą mi robić trzecią z edukacji dla bezpieczeństwa bo zmienia się przedmiot. Za dwa lata nie będzie PO tylko edukacja dla bezpieczeństwa i mniej godzin, teraz mam 9 i zarabiam 580 zł więc w nowym przedmiocie będę miał 4, max 5 godzin, co do kasy nie trudno policzyć. No mże będe o 100 zł zarabiał więcej bo będę kontraktowym. wspominacie że mamy wolne, tak mamy ale ja to na wakacjach będę jak zwykle w domu u rodziców bo za te pieniądze to tylko na karnet na basen mi wystarcza. Więc kto chce być nauczycielem? a jak już się zdecydujecie to tylko nauczycielem PO.
zdjecie uzytkownika
mil - 2010-04-14 18:43:13 odpowiedz | cytuj
22 godz razy 4 tygodnie= 88 godz
900 : 88 godz = 10,22 zł za godz
naucz się baranie liczyć.
a co z godz, które poświęcone są na sprawdzenie i przygotowanie sprawdzianów
nie pisz głupot zanim nie dowiesz się naprawdę jak jest
łatwo krytykować innych
zdjecie uzytkownika
kasia - 2010-05-25 23:57:06 odpowiedz | cytuj
eh.. nei jestem nauczycielką.. jestem w ostatniej klasie gimnazjum
i powiem tak w mojej szkolej nauczyciele mają sie po prostu za dobrze.!!
......nie dość że klasa pełna lizusów (bo nauczycielka dostaje na kazda okazje prezent : dzien nauczyciela, URODZINY, imieniny,mikołajki, WIGILIA KLASOWA , zakonczenie roku .. a nawet w WALENTYNKI)
no śmiech na sali......no ale cóż..
oprócz tego.. moją nauczycielką matematyki jest pani Dyrektor., która
spóźnia sie po 20 minut na lekcje.. raz jak nie moglśmy się z nią dogadać to zamkła dziennik włączyłą komputer i grała w pasjansa ..
co najlepsze.. to że od 30 kwietnia nie mamy matematyki .. bo szanowna pani powiedziała , że nei ma ochoty nas uczyć..
eh.. no ale cóż.... nauczyciele mówią jacy to uczniowie nei są a na siebie nie popatrzą. pozdrawiam,
zdjecie uzytkownika
Student - 2010-06-17 18:21:05 odpowiedz | cytuj
Współczuję Ci Kasiu, że masz takich nauczycieli, ale wiedz, że nie wszyscy są tacy. Pocieszające jest to, że wielu spośród młodych ludzi, które chcą byc nauczycielami profesjonalnie podchodzi do tego co robią. Jedynym wyjściem z sytuacji jest decentralizacja szkolnictwa, wprowadzenie kontroli pracy nauczycieli i promowanie tych z dobrymi osiągnięciami ich uczniów. Konkurencja zawsze podnosi jakośc, trzeba urynkowic ten grajdołek. Płace są ciągle niskie, ale powoli zmienia się to na lepsze. Od września 2010 ok 2000 brutto dla stażysty, co daje ok 1500 na rękę(przy pełnym etacie+mgr z przygotowaniem pedagogicznym)
Pozdrawiam, Paweł
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-19 10:56:43 odpowiedz | cytuj
powiem tak pracowalem w szkole, robilem tez na budowie i w ogrodnictwie... cięntkie bolki jestecie robole :-) bo praca fizyczna to sam relaks... i nawet jak mi placili po 8 zł za godzine to po 8 godzinach byla z tego kasa... a w szkole ? płacą za 19 godzin (po ok 12 zł) w tygodniu a siedzisz i tak dodatkowe 15 w szkole i kolejne 15 w domu....

sama radość... powiem szczerze nic sie w tej branży nie zmieni bo ludzie nie umieją sie postawić i powiedziec \'ja za taką kasę nie będę robił\'
zdjecie uzytkownika
poirytowana - 2010-07-20 12:07:26 odpowiedz | cytuj
No i co z tego że mają wolne? moi rodzice są nauczycielami wracają o 3, obiad, a potem znowu szkoła. tj. sprawdziany , kartkówki, przygotowanie do lekcji. potem muszą jeździć na konferencje żeby kochani rodzice nie powiedzieli że ich pociechy uczą niewykwalifikowani nauczyciele. a na koniec roku przy wystawianiu ocen bachor chce wyższą a jak nie to mówi że się zabije to jest nienormalne wszystkim się wydaje ze nauczyciel to wraca o 3 i potem luz. i jeszcze żeby pieniądze były musisz robić stopnie a jak zdobędziesz najwyższy to zarabiasz 2000zł. a takie paniusie z urzędu grzeją dupska i popijają kawę prze 5 godz. dziennie i co 3,4 tys. miesięcznie. niejeden ze średnim wykształceniem zarabia 6 iwięcej. żyć się odechciewa.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-22 08:26:08 odpowiedz | cytuj
chyba do szkoły nie chodziliście... 22h tygodniowo za 900 zł miesięcznie to nie 45 zł/h tylko 10,22 zł
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-25 18:04:43 odpowiedz | cytuj
PPP - 2007-02-24 12:31:52

ja jestem nauczycielem! mam 20 godzin + 2 godziny (to etat a te 2 godziny to jest sks tez platny)- zarabiam 900 zl. hehehe, masakra, co??? dodam ze jestem nauczycielem mianowanym. pozdrawiam i zycze powodzenia. 5 lat nauki na studiach dziennych (uzyskanie MGR i ??? 900 zł!!!)- zyc sie odechciewa...  

Człowieku gdzie Ty pracuejsz? Za 20 godzin masz 900zł? Ja na stażu w tym roku zarabiałam 750zł za pół etatu z wykształceniem licencjackim. Teraz mam mgr i jestem nauczycielem kontraktorym i bede zarabiac ok 1000zł na rękę za 10 godzin tygodniowo. Coś ci się chyba pomieszało.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-29 09:58:52 odpowiedz | cytuj
900 pln na rękę to ma stażysta z zerowym stażem pracy (mgr z pp). pensje zasadnicze dla nauczycieli są ustalane od góry i można je sprawdzić na stronach ministerstwa. do tego dochodzą dodatki itd. a podawane w mediach stawki typu 4500 to są totalne bzdury - koszty pracy ponoszone przez gminy itd. powinni zakazać takiej chamskiej propagandy.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-30 11:17:49 odpowiedz | cytuj
Ludzie wy widzicie tylko to wolne ktore maja n-le!! sama jestem n-lka swiezo po studiach i wkurza mnie takie myslenie. wiekszosc normalnych ludzi konczac po 8godzinach prace, zostawia ja za drzwiami i ma wolne. A n-l? NIe! Nalezy przygotowac nastepne lekcje dla kilku klas, materialy a nie wspomne o toneach kartkówek , sprawdzianow i testów po 20 np. z 1klasy. a zróbcie tylko kartówke w 3klasach to macie z 1dnia 60kartkówek do sprawdzenia. PO PRACY OCZYWISCIE. do tego testy i sprawdziany.Wiec praca wiekszosci nauczycieli konczy sie po północy.A sprawdzanie wypracowan chociaz jednej klasy...???Ludzie wy nie macie pojecia jaka to jest niewdzieczna praca! Za te grosze człowiek uzera sie z cudzymi , niewychowanymi, wulgarnymi, bezczelnymi i aroganckimi chamami, bo niestety ale dziecko o którym rodzice zapominaja tqakie sie staje. I taka jest praca nauczyciela. Gdyby nie to wolne, psychicznie byloby ciezko wytrzymac z tymi dzieciakami a natezenie halasu tez nas wykancza .Poza tym , w ferie tez pracujemy i w wakacje i to wszystko jest bez dodatkowych zarobków.To nie jest tak ze lezymy do góry antenka i nic nie robimy.Mamy mase zajec i dyzurów o których nie macie pojecia.Wiec jak nie wiecie nic na temat tej pracy, to lepiej nie komentujcie bo nie chce sie tego czytac
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-03 23:00:18 odpowiedz | cytuj
ciało pedagogiczne - 2009-08-29 18:28:48

Ja również jestem nauczycielem. Zazwyczaj nie reaguję na komentarze w stylu ,, ma 2 miesiące wakacji, pracuje 18 godzin tygodniowo itp
Właśnie dzwonię i dzwonię bo chcę taką pracę a miejsc brak! Bo chętnych jest bardzo dużo.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-09-04 14:38:57 odpowiedz | cytuj
Chyba jednak źle liczysz: 900 zł to kwota miesieczna, a 22 godz. to tygodniowy wymiar godzinowy. Pała z arytmetyki i logicznego myślenia!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie po��czony z profilem - 2010-11-29 20:27:32 odpowiedz | cytuj
emerytowana (od 3 lat) nauczycielka- dyplomowana, 30 lat stażu zawsze klepa�am bied� bo m�ż też belfer a emeryturka(na r�k� ca�e ha ha 1500 PLN) dlatego, bo potem mniejsze b�d�. To skandal- te tzw. pensje, wi�c kobieto nie pakuj sie w to, bo na ca�ym �wiecie to biedny zawód w tym kraju rewolucji trzeba, żeby cokolwiek ruszy�o, wi�c....motyw do zastanowienia naprawd� poważny
zdjecie uzytkownika
Nauczyciel sexu - 2010-11-29 21:47:52 odpowiedz | cytuj
1lekcja za darmo.....(jak jesteś laska)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-09 13:58:30 odpowiedz | cytuj
jestem urzędnikiem w gminie od 5 lat i zarabiam teraz 1400 netto, a zaczynałam od 700 netto, raz byłam na urlopie 2 tyg w ciągu tych 5 lat, nie jest prawdą że tylko grzejemy d.... i popijamy kawkę... jesteśmy przemęczeni, zarabiamy mało, dodatkowo brak urlopu dłuższego robi swoje - nauczyciele bynajmniej mają ten komfort ze mają dużo wolnego - wakacje, święta itd. i wiem że zarabiają dużo więcej niż my w urzędzie.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2011-04-22 14:22:00 odpowiedz | cytuj
Przeczytałam Twój wpis i rozbawiło mnie to jak się użalasz nad sobą:) i co teraz wszyscy powinni Ci współczuć? Nauczyciel PO... Wybacz,ale trochę kreatywności,skoro masz tyle podyplomówek to dlaczego nie podejmiesz pracy jako nauczyciel innego przedmiotu WOSu np?:) Albo WF jakoś mi się kojarzy nauczyciel od PO z wojskowym albo wręcz odwrotnie z życiowym pechowcem,któremu mama robi kanapki do pracy.... Wystarczy ruszyć głową i czterema literami... wszystko zależy od nas samych... Życzę więcej kreatywności i popędu do samorealizacji:))
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-03 10:07:15 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-30 11:17:49

Ludzie wy widzicie tylko to wolne ktore maja n-le!! sama jestem n-lka swiezo po studiach i wkurza mnie takie myslenie. wiekszosc normalnych ludzi konczac po 8godzinach prace, zostawia ja za drzwiami i ma wolne. A n-l? NIe! Nalezy przygotowac nastepne lekcje dla kilku klas, materialy a nie wspomne o toneach kartkówek , sprawdzianow i testów po 20 np. z 1klasy. a zróbcie tylko kartówke w 3klasach to macie z 1dnia 60kartkówek do sprawdzenia. PO PRACY OCZYWISCIE. do tego testy i sprawdziany.Wiec praca wiekszosci nauczycieli konczy sie po północy.A sprawdzanie wypracowan chociaz jednej klasy...???Ludzie wy nie macie pojecia jaka to jest niewdzieczna praca! Za te grosze człowiek uzera sie z cudzymi , niewychowanymi, wulgarnymi, bezczelnymi i aroganckimi chamami, bo niestety ale dziecko o którym rodzice zapominaja tqakie sie staje. I taka jest praca nauczyciela. Gdyby nie to wolne, psychicznie byloby ciezko wytrzymac z tymi dzieciakami a natezenie halasu tez nas wykancza .Poza tym , w ferie tez pracujemy i w wakacje i to wszystko jest bez dodatkowych zarobków.To nie jest tak ze lezymy do góry antenka i nic nie robimy.Mamy mase zajec i dyzurów o których nie macie pojecia.Wiec jak nie wiecie nic na temat tej pracy, to lepiej nie komentujcie bo nie chce sie tego czytac

Widze ze nie lubisz swojej pracy. Z tego co tutaj piszesz to potrzebujesz urlopu. Nauczycielem jestes z powolania a nie dla kasy. Jak ktos mysli ze moze "dobrze zarobic" w szkolnictwie publicznym to sie gleboko myli. Ja bylem nauczycielem, zrezygnowalem. Teraz robie cos czego nie lubie ale dostaje 4200 zl brutto. Pozdrawiam wszystkich Nauczycieli z pasja i pracujacych dla satysfakcji a nie dla pieniedzy.
zdjecie uzytkownika
remi - 2011-05-18 14:02:20 odpowiedz | cytuj
Witam, z wykształcenia nauczyciel mgr germanista, licencjat ang., podyplomówka z informatyki, podyplomówka z ekonomii. Dokładniejsze nazwy kierunków bez znaczenia. Praca w szkole;) Trzeba mieć "szczęście" by się dostać na posadę. Niż czy wyż bez znaczenia. Przerabiałem to. Łącznie 4 lata w szkolnictwie zawsze jako zastępstwo.Teraz pracuję w prywatnej firmie, niby posada niepewna ale jest lepiej. Odpowiadasz za to co naprawdę zrobisz. Nikt nie kradnie Twojej pracy, nie podpisuje się zamiast Ciebie, żaden klient/rodzic Ciebie nie obraża, żaden pulpecik mamusi nie mówi sp....aj. Praca w szkole? No thanks!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-29 18:24:01 odpowiedz | cytuj
22 godziny, ale chyba tygodniowo...
900: 22x4= 10,27 zł
jest różnica...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-29 18:24:16 odpowiedz | cytuj
jest różnica...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-29 18:24:45 odpowiedz | cytuj
jest różnica...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-29 18:25:05 odpowiedz | cytuj
jest różnica...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-31 16:21:32 odpowiedz | cytuj
ZARABIANIE NA OGLĄDANIU REKLAM !!!
Przedstawiam wam surfbar, który wypłaca pieniądze!
http://pl.20dollars2surf.com/?ref=237242

Wystarczy że się zarejestrujesz,ściągniesz program,
...na dole monitora wyskoczy Ci małe okienko w którym będą leciały reklamy (bez głosu)
za 1 minute oglądania masz 1 punkt
( wystarczy mieć włączony program, nie musisz nigdzie klikać )
Na koniec miesiąca punkty są wymieniane na dolary i przelewane na konto PAYPAL
( w parę minut powiążesz swoje polskie konto z internetowym kontem paypal )
Wypłaty od 20 $
Jest to strona w 100 % wypłacalna.
Ponad 206 000 użytkowników nie może się mylić.
Codziennie rejestruje się prawie 1 000 nowych osób.
Po rejestracji udzielam pomocy co i jak.

Dodatkowo możesz brać udział w darmowych grach, klikać w banery, zbierać
poleconych…

Jeżeli zaprosisz znajomych, możesz zarobić dużo więcej, 10% wszystkich punktów, które
zarobią Twoi znajomi.
I jeżeli twoi znajomi zaproszą swoich znajomych, ty również otrzymasz punkty. Zarabiasz
10% na 10 poziomach poleconych! Aby zaprosić znajomych, po prostu wyślesz im swojego
linka polecającego.

Na początku kokosów nie ma, ale jak poświęcimy więcej czasu i nazbieramy poleconych,
to punkty bardzo szybko będą nam wzrastać, i wtedy naprawdę można dużo zarobić.

Aby lepiej zobaczyć jakie zarobki można dzięki temu uzyskać załóżmy że poleciliśmy
program 3 osobom. Każda z tych osób korzysta z programu 3 godziny dziennie i poleciła go
3 osobom.

Zachęcony?

link do strony :
http://pl.20dollars2surf.com/?ref=237242

Strona w której można wygrać kody 20$Pass

http://astronomium.pl/user/signin/ref/6144/

A tu podam jeszcze stronkę na której można wygrać np doładowania 10-25-50zł
wystarczy czytać i rejestrować się polecam!

http://przeczytamwszystkich.pl/przyjmij-zaproszenie?it=06d6cca988704b1eb068a4daf242fb9e
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-02 20:44:39 odpowiedz | cytuj
Skoro nauczyciel to taki świetny i dobrze płatny zawód (niektórych zdaniem) to niech sami pójdą na studia i zaczną użerać się przez 10 miesięcy z niewychowanymi arogantami..powodzenia :) Myślę, że będzie dużo chętnych.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-02 23:09:20 odpowiedz | cytuj
Nauczyciel nauczycielowi nie jest równy i nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. Wymagania w stosunku do nauczyciela LO są dużo wyższe niż n-la w podstawówce a jednak pensja ta sama. Poza tym jeśli chodzi o wakacje- to kto nie był nauczycielem ten nie wie i nie bierze pod uwagę tego że po zakończeniu roku szkolnego nauczyciel jeszcze pracują, sprawozdania, ewaluacje itd. i pomarzyć można o 2-miesięcznych wakacjach.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-20 16:09:27 odpowiedz | cytuj
22 godz. w tygodniu, a zarobek jest za cały miesiąc. Od kiedy to w Polsce są tygodniówki? Czytaj ze zrozumieniem. Wychodzi 10 zł za godz. mało jak dla osoby z mgr przed nazwiskiem.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-16 23:53:16 odpowiedz | cytuj
jesli mam byc szczera to w dzisiejszych czasach są magistrzy pracujący w markecie za mniej, więc zawsze może być jeszcze gorzej ...
x