Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
Ela - 2010-01-23 17:50:58 odpowiedz | cytuj
Fein - 2010-01-23 17:09:13

Jestem zainteresowana wspolpraca..interesuje mnie wyjazd co 6 tygodni.Moj numer to 608765731.Prosze o kontakt

Do Oli .Czy będzie to możliwe załatwienie ,ponieważ czekam na szybki wyjazd .Bardzo mi zależy pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ala - 2010-01-23 17:53:47 odpowiedz | cytuj
CZY ZNA KTOŚ FIRMĘ INTERCADR-SZCZECIN,PRACOWAL UNICH JAKO opiekunka osob starszych w niemczech?oraz firme B&S BEATY KUCI Z Sosnowca?czy wyjazd na umowe zlecenie jak sie jest na krusie jest legalny-czy dają druk 101?piszcie opiekunki swe sugestie
zdjecie uzytkownika
madzia - 2010-01-23 17:58:16 odpowiedz | cytuj
wszystkie wyjazdy to umowa zlecenie
zdjecie uzytkownika
Jola53 - 2010-01-25 09:58:16 odpowiedz | cytuj
chciałabym wyiechac do pracy iako opiekunka do Niemiec czy któraś pan mogła by mi trochę pomóc w nalezieniu tej pracy w miare uczciwej była bym bardzo wdzięczna mogę wyjechac na zastępstwo .
zdjecie uzytkownika
Jola53 - 2010-01-25 10:02:10 odpowiedz | cytuj
Podaje mój kontakt jbednarowicz@o2.pl
zdjecie uzytkownika
Jola53 - 2010-01-25 10:02:29 odpowiedz | cytuj
Podaje mój kontakt jbednarowicz@o2.pl
zdjecie uzytkownika
anomim33 - 2010-01-25 10:04:02 odpowiedz | cytuj
podaj swój adres mejilowy odezwie sie
zdjecie uzytkownika
ANOMNIM33 - 2010-01-25 10:08:14 odpowiedz | cytuj
JOLA SPRAWDZ POCZTE
zdjecie uzytkownika
sabina - 2010-01-25 12:09:10 odpowiedz | cytuj
Chciałam kiedyś wyjechać i dowiadywałam sie w Promedica24, nie intercadra, ale możesz spróbować do nich jak szukasz na razie. Dają legalną pracę na umowę o pracę, ze świadczeniami, więc było wszystko czarno na białym. Nie wyjechałam bo mi sytuacja rodzinna przeszkodziła, ale myślę, że kiedyś spróbuję.
zdjecie uzytkownika
paula - 2010-01-25 12:34:43 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkie Panie, jestem córką Elżbiety Wilkos i szukam jakichkolwiek informacji na jej temat, zaginęła, w listopadzie 2009 była w Dortmundzie, a później podobno(!!!) wyjechała do Kolonii, od 3 m-cy nie mam z nią kontaktu, chciałabym chociaż wiedzieć czy żyje, czy ma się dobrze, strasznie mi jej brakuje, ciągle zastanawiam się co się mogło stać, bardzo proszę o jakiekolwiek informacje.. cała rodzina się o nią bardzo martwi
zdjecie uzytkownika
paula - 2010-01-25 12:44:25 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkie Panie, jestem córką Elżbiety Wilkos i szukam jakichkolwiek informacji na jej temat, zaginęła, w listopadzie 2009 była w Dortmundzie, a później podobno(!!!) wyjechała do Kolonii, od 3 m-cy nie mam z nią kontaktu, chciałabym chociaż wiedzieć czy żyje, czy ma się dobrze, strasznie mi jej brakuje, ciągle zastanawiam się co się mogło stać, bardzo proszę o jakiekolwiek informacje... cała rodzina bardzo się o nią martwi..
zdjecie uzytkownika
Julie - 2010-01-25 14:04:07 odpowiedz | cytuj
Hey kochane Opiekunki :)
Mam pytanie co do tego Modrzyskiego, czy to de facto uczciwa firma i w jakim czasie mozna znalezc tam prace i jak wzglada zatrudnienie; napisalam do niego maila trzeba placic 25 euro miesiecznie za wrzucenie i utrzymanie profilu kandydata na ich stronce: Bitte, niech odezwie sie ktos kto ma doswiadczenie z ta firma...boje sie dac nabic w butelke bo pracowalam tylko dla polskich krwiozerczych firm i otrzaskana z cala biurokracja to nie jestem...

odpiszcie please :)

pozdro :)
zdjecie uzytkownika
teresa - 2010-01-25 14:37:46 odpowiedz | cytuj
DO JULIE wlasnie pare minut temu z nimi rozmawialam i mam czekac na oferte a ile to nie wiadomo ,bo oni tez nie wiedza kiedy beda mieli nowe propozycje. o placeniu co miesiac nic nie wiem,ja do nich wyslalam list z opisem mojej dotychczasowej pracy.tak jak wszedzie trzeba czekac- bedzie oferta to i bedzie praca.
zdjecie uzytkownika
teresa2 - 2010-01-25 14:45:29 odpowiedz | cytuj
do anonim 33 : jesli masz jeszcze jakis namiar na NATYCHMIASTOWY wyjazd to prosze odezwij sie jeszcze.mam juz 0 w portfelu i zadnej nowej oferty.PILNE.podaj namiar to sie z toba skontaktuje
zdjecie uzytkownika
krysia - 2010-01-25 15:01:46 odpowiedz | cytuj
drogie opiekunki pomóżcie
dostałam papiery z firmy HELPER24 może któraś z was wie coś o tej firmie?jeszcze nie podpisałam papierów. Nie chcę zostać oszukana a to mój pierwszy wyjazd.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2010-01-25 16:45:23 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-01-18 08:50:38

a jakie sa zarobki u tego modrzynskiego przy dobrej znajomosci jezyka i 5-cio letnim doswiadczeniu w tej pracy.mnie interesuja zarobki od 1400 w gore.czy mozecie podac wiecej konkretow.teresa.

Ja szukam pracy jako opiekunka , juz pracowalam w niemczech mam doswiadczenie prosze mi pomoc moj tel.792433273
zdjecie uzytkownika
spokojna48 - 2010-01-25 17:07:24 odpowiedz | cytuj
Pani Wilgosz a z jaka firma mama jechala prosze tam zadzwonic oni powiedza pod jaki adres mame zawiezli musisz tez to zglosic na Policje bo to nie zarty za dlugi czas podejrzewam ze pracuje na czarno ale nie ma sie czego bac radze prosic o pomoc policje a mama nie zostawila adresu rodziny w niemczech i tel. ja jak wyjezdzala to rodzina miala moj adres bardzo mi Ciebie zal .Ja jezdzila kiedys do Karst i poznala Kobiete imieniem Ela ona tez pracowala w Karst ale niestety nazwiska mi nie podala a o tym samym imieniu morze byc duzo kobiet zycze jak najszybszego odnalezienia mamy wytrwalosci
zdjecie uzytkownika
basia - 2010-01-25 17:12:11 odpowiedz | cytuj
czy moge pracowac u modrzynskiego oplacajac jednoczesnie KRUS
Moze ktos wie.
Będę wdzięczna za odpowiedż.dziekuję
zdjecie uzytkownika
Ala - 2010-01-25 17:30:51 odpowiedz | cytuj
Ja również dostałam papiery od firmy Helper,ale ich nie podpisałam.Za dużo było w nich kar pieniężnych dla opiekunek.a od nich żadnych.Radziłam sie prawnika,poza tym nie można podpisywać dokumentu wyrażajacego zgode na obciązenie rachunku bez konkretnej kwoty.Chętnie wymienie się z panią moją wiedzą.tel.792 380 070
czeslawag58@interia.pl
zdjecie uzytkownika
spokojna48 - 2010-01-25 17:46:13 odpowiedz | cytuj
basia - 2010-01-25 17:12:11

czy moge pracowac u modrzynskiego oplacajac jednoczesnie KRUS
Moze ktos wie.
Będę wdzięczna za odpowiedż.dziekuję

Basiu podaj namiary na tego modrzynskiego z gory dziekuje
zdjecie uzytkownika
paula - 2010-01-25 18:19:24 odpowiedz | cytuj
Zaginięcie mamy zostało zgłoszone na policje ale policja polska niewiele może zrobić w tej sprawie bo wyjechała dobrowolnie ,przez jakiś czas się kontaktowała mówiła ,że jest w Dortmundzie i opiekuje się jakąś starszą panią mieliśmy do mamy nr.tel na komórkę ,ale od listopada jest jakby wyłączona i brak z nią kontaktu nie wiemy czy sama nie chce się z nami kontaktować czy coś się stało. Jeśli ktoś cokolwiek by słyszał o opiekunce imieniem Ela lat 44 młody wygląd ,może zachowywać się troche dziwnie, ostatnio pofarbowała włosy na bląd wzrost 169 cm .Może kogoś poznała i znim jest to jej życie ale chcemy wiedzieć ,że nic jej sie nie stało i żyje!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Julie - 2010-01-25 21:03:32 odpowiedz | cytuj
Sehr geehrte Frau X

vielen Dank fuer Ihre Bewerbung.
Gerne moechten wir Sie in unsere Datenbank aufnehmen. Wir senden Ihnen unserem Bewerbungsbogen zu und nach Zahlung von 25 Euro setzen wir Ihr Profil auf unsere Internetseite.
Die Kosten dafuer sind 25 Euro pro Monat.
Dafuer erhalten Sie ein Jahr lang Angebote von uns und muessen keine Provision an uns zahlen.

Wir wuerden uns ueber eine Zusammenatbeit freuen.

MDT-Agentur Marcel Modrzynski&T.Hencke GbR seit 2003
Rosenstrasse 9
21335 Lüneburg
Tel.04131/248957
Fax.04131/248963
Mobil.0151/21248505

Taka odpowiedz na moj email odnosnie pracy
Pani Tereso, czy wie Pani cos o tych kosztach, z tej odp wznika ze trza bulic co miesiac za to ze trzymaja mnie w bazie; lepiej zadzwonie jako ktos inny i wybadam ich raz jeszcze...
zdjecie uzytkownika
Julie - 2010-01-25 21:11:08 odpowiedz | cytuj
jeszcze jedno pyt jak tam naprawde jest z zarobkami, jesli ktos dobrze mowi po niem, pracowal juz u kilku rodzin i ma referencje?
czy faktycznie trzeba im placic za CV w bazie czy probuja mnie oskubac?
zdjecie uzytkownika
Kuci - 2010-01-25 21:15:24 odpowiedz | cytuj
Czy wspolpracuje ktos z Hausengel`, p. Doris? Godni czy nie polecenia?
Prosze o odpowiedz jesli ktos ma-mial z nimi do czynienia
zdjecie uzytkownika
ala - 2010-01-25 21:24:09 odpowiedz | cytuj
A mnie mailem Modrzyński odpisał podobnie lecz kwota za bycie w bazie danych-49,99euro miesięcznie.Jestem na KRUSIE-może ma ktos potrzebę zastepstwa na 6-8tyg na święta lub poda mi na maila jakiś namiar na uczciwą firmę(podaje mail-tolek141062@wp.pl)proszę odezwijcie się,z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
Ladybird - 2010-01-25 21:53:17 odpowiedz | cytuj
na jakich zasadach zatrudnia Modrzynski_
zdjecie uzytkownika
Ladybird - 2010-01-25 21:53:30 odpowiedz | cytuj
na jakich zasadach zatrudnia Modrzynski_
zdjecie uzytkownika
teresa - 2010-01-26 07:21:12 odpowiedz | cytuj
do julie:to mi wyglada na to ze oni chca trzymac pani oferte w internecie dla kogos kto szuka opiekunki.nie rozumiem tego.ja tam dzwonilam dwukrotnie-i zawsze rozmawialam po niemiecku ;bo po tamtej stronie osoba nie znala j.polskiego.po 1-szej rozmowie kazano mi przyslac listownie opis mojej dotychczasowej pracy jako opiekunki - co zrobilam w zeszlym tygodniu a wczoraj zadzwonilam z pytaniem czy list juz dotarl i czy jest praca,na co usluszalam ze list jest a na oferte pracy trzeba poczekac,boteraz nic nia maja.facet upewnil sie takze czy mam gewerbe.ile czekac -to zawszye niewiadoma.ja mam takie szczescie ze dlugo nic a potem jak juz wezme cokolwiek co sie trafi to zaraz mam i inne oferty-niestety spoznione .proponuje zadzwonic i nie mowic nic o tym meilu tylko po prostu zapytc o prace;krotko wspominajac o swoich kwalifikacjach.jesli moge prosic potem o opisanie efektow,bede wdzieczna,bo nie wiem czy czekac na oferte od nich-a musze pilnie cos znalezc.
zdjecie uzytkownika
spokojna48 - 2010-01-26 09:50:29 odpowiedz | cytuj
daj sobie spokoj z tym modrzynskim jeszcze nie zaczelas pracy a juz musisz placic i jeszcze zada Gewerbe to on powinien zapewnic ci to
zdjecie uzytkownika
ja - 2010-01-26 10:42:09 odpowiedz | cytuj
teresa podaj mejla odezwie się
zdjecie uzytkownika
Reni - 2010-01-26 12:02:55 odpowiedz | cytuj
Hej,pozdrawiam wszystkich na forum,mam pytanie czy można znaleźć pracę opiekunki bez znajomości niemieckiego,ewentualnie za trochę mniejsze zarobki?Doświadczenie w opiece mam ,wyjeżdżałam do Włoch kilka lat,ale nie mogę jakoś "przetrawić" tego narodu.Włoskiego nauczyłam się dosyć szybko to może i z niemieckim poszłobymi nie najgorzej zresztą wiadomo jak człowiek zmuszony to uczy się szybko,podrawiam.
zdjecie uzytkownika
Jola53 - 2010-01-26 12:32:03 odpowiedz | cytuj
Zwracam się z prośbą do ja .Chcę wyjechac pod koniec marca do pracy do Niemiec jak by ktoś wiedział o dobrej pracy jestem uczciwa mogę wyjechac normalnie jaki i na zastępstwo j niemiecki znam podstawy będę bardzo wdzięczna adres email podałam
zdjecie uzytkownika
teresa - 2010-01-26 13:38:58 odpowiedz | cytuj
podaje e-meil teresa.stepniak@interia.pl - nie bylo mnie przy komputerze ale teraz czekam.DZIEKI.
zdjecie uzytkownika
daniela - 2010-01-26 14:30:33 odpowiedz | cytuj
jestem zainyeresowana ta praca moj tel 0914341860
zdjecie uzytkownika
daniela - 2010-01-26 14:34:23 odpowiedz | cytuj
Anuszka popieram twoj pomysl , bede chciala u ciebie pracowac i ci wspomagac , pozdrawiam tel. 792433273
zdjecie uzytkownika
nowa - 2010-01-26 15:04:19 odpowiedz | cytuj
Witam, czy ktoras Pani wie cos o firmie HelpfulHand z Lublina? strona firmy jest porządnie zrobiona a jak wygląda wspołpraca z nimi? slyszalyscie jakies opinie? Dziekuje z gory za pomoc
zdjecie uzytkownika
daniela - 2010-01-26 15:07:02 odpowiedz | cytuj
Szukam pilnie pracy kochani jak macie kto zatrudnia lub zalatwia prace , podajcie namiary mam ciezka sytuacje b, b, prosze.moj tel792433273
zdjecie uzytkownika
daniela - 2010-01-26 15:10:05 odpowiedz | cytuj
Szukam pilnie pracy kochani jak macie kto zatrudnia lub zalatwia prace , podajcie namiary mam ciezka sytuacje b, b, prosze.moj tel792433273
zdjecie uzytkownika
iwona - 2010-01-26 15:51:18 odpowiedz | cytuj
Witam, chętnie bym podjęła współpracę z Panią. Mnie też interesują wyjazdy na 6 tygodni. Mam ponad 3-letnie doświadczenie. Mój nr tel. 664 523 073. Pozdrawiam Iwona.
zdjecie uzytkownika
aga - 2010-01-26 18:38:06 odpowiedz | cytuj
spokojna48 - 2010-01-26 09:50:29

daj sobie spokoj z tym modrzynskim jeszcze nie zaczelas pracy a juz musisz placic i jeszcze zada Gewerbe to on powinien zapewnic ci to

sory ja jezdze juz dlugo od Modrzynskiego nic takiego nie placilam pierwszy raz to slysze a to czy ma sie gewerbe albo dzialalnosc to normalne bo na jakich warunkach chcesz wyjechac legalnie i sprawy papierkowe sama sobie prowadzisz albo dla biura rachunkowego zlecasz ale to nie jest zle bo to ty dostajesz wyplate do reki agencja nie obraca twoja kasa i jak masz 1600e na mies to tyle dostajesz a nie jak u innych dla ciebie 850e a agencji druga twoja polowe .ja jezdze od niego jestem zadowolona niecaly tydz czekalam i mam super robote,Warunki super ustalone .a wiem o tej pracy dosc duzo jezdze6lat.
zdjecie uzytkownika
ala - 2010-01-26 18:43:51 odpowiedz | cytuj
WIDZĘ ŻE mało cotacie się na poprzednie strony,pytacie o rzeczy na które są wcześniej wątki.CHce wyjechać na zastępstwo świąteczne od ok.poł.marca,znam niemiecki,jestem na krusie-czy ktoś wie cpoś na temat tych firm które prowadzą teraż nabory-FUTURE OPTIONS;INTERCADR Z SZCZECINA,HELPER24,HR INVESMENT-prosze o opinie na ich temat,czy warte zachodu jest wypełnianie formularzy do tych firm-PROSZĘ PISZCIE ,MUSZE COS WYBRAC ABY zarobić na utrzymanie.mam 46 lat
zdjecie uzytkownika
ala - 2010-01-26 18:52:46 odpowiedz | cytuj
DO AGI.MAM PROŚBE,czy moglabyś tak orientacyjnie podać np.przy zarobku 1600euro to ile z tego idzie na oplty zus,podatek prowadzenie przez kogoś papierów itd. i czy np jak pracujesz 2mc potem 2mc w kraju to czy tez oplacasz skladki zus itd skąd rachunki i na jakie min.kwoty można sie rozliczyc -na jaką dzialalność(opiekunki ?) zakłda się firmę aby pracować jako opiekunka w niemczech.Z GÓRY DZIĘKI.
zdjecie uzytkownika
aga - 2010-01-26 18:53:42 odpowiedz | cytuj
teresa - 2010-01-26 10:14:32

DO SPOKOJNA:juz nie wiem gdzie szukac ofert.wszedzie trzeba czekac a za chwile wykoncze sie finansowo.maz bez zasilku i bez renty,syn sie jeszcze uczy a moje ostatnie zarobione pieniadze sie koncza.jak zyc?a z polskich agencji ktore placa kase po miesiacu pracy nie korzystam.pracuje i musze miec kase w rece bezp.od niemieckiej rodziny.masz moze namiar na jakas robote-moze krotkie zastepstwo?z mojej ostatniej pracy
o tym placeniu za jakis profil slysze pierwszy raz tu na forum ja jezdze od niego juz dlugo jeszcze mu nie placilam ja czekalam na prace niecaly tydz wiadomo ze maja podania innych ktorzy czekaja w kolejce to nie ma tak z dni na dzien to jest mi bynajmiej zrozumiale.osobiscie chwale go bo mam super prace i mam znajome jezdza od niego juz dlugo i jest ok.tu od niego masz pieniadze do reki niemcy placa albo jak chcesz na konto kwestia dogadania i jak tam juz wczesniej pisalam trzeba miec dzialalnosc albo gewerbe jak chcesz a to ile masz na umowie tyle dostajesz on nie obraca twoja kasa a tzarobki od 1400do 1900e na mies za dni swiateczne na umowie masz to tez100procent platne kto nie jezdzil od niego to niech nie pisze zlych opini.poczytajcie posty osob z promedica jakie tam zarobki sa850e m-c ja tez mialam propozycje od nich jak szukalam ale mi warunki te kategorycznie nie odp.nigdy nie bede pracowac zeby jakis posrednik mial do czynienia z moja wyplata i dzielil ja pol dla mnie pol dla firmy tam tak jest powodzenia
zdjecie uzytkownika
aga - 2010-01-26 19:11:33 odpowiedz | cytuj
ala - 2010-01-26 18:52:46

DO AGI.MAM PROŚBE,czy moglabyś tak orientacyjnie podać np.przy zarobku 1600euro to ile z tego idzie na oplty zus,podatek prowadzenie przez kogoś papierów itd. i czy np jak pracujesz 2mc potem 2mc w kraju to czy tez oplacasz skladki zus itd skąd rachunki i na jakie min.kwoty można sie rozliczyc -na jaką dzialalność(opiekunki ?) zakłda się firmę aby pracować jako opiekunka w niemczech.Z GÓRY DZIĘKI.

dla mnie na oplaty ok200e na razie mam znizkowy zus potem chce na gewerbe przejsc ja pracuje tu prawie caly czas zjezdzam raz na3 mies na tydz do10dni do domu do pol mam tu chlopaka . rachunki ja wystawiam kombinuje troche zanizam.
zdjecie uzytkownika
beata - 2010-01-26 19:57:05 odpowiedz | cytuj
601-798-034
zdjecie uzytkownika
beata - 2010-01-26 19:57:10 odpowiedz | cytuj
601-798-034
zdjecie uzytkownika
beata - 2010-01-26 20:11:03 odpowiedz | cytuj
szukam pracy jako opiekunka ale słabo znam język może mi ktoś pomoże? potrzebuje tej pracy naprawdę! 601-798-034
zdjecie uzytkownika
ostrozna. - 2010-01-26 21:15:04 odpowiedz | cytuj
tak czytam te posty i wlos jezy mi sie na glowie. Nigdy nie podjelabym pracy zakladajac gewerbe w Niemczech.Tam was chyba nikt nie informuje ze wolna kwota od podatku to 8000 e,a te sume sie przekroczy po pol roku.i co potem urlop? No nie ma innego wyjscia,bo jak sie bedzie dalej pracowac to polowa pojdzie na podatki. Ponadto,jest przepis ze ubezpieczenie placi sie tam gdzie sie pracuje,wiec w Niemczech,a to jest przy gewerbie 350 e mies.Jesli to wszystko wylapie finansamt,nie bedzie zmiluj sie,a firma posredniczaca raczki umyje.
zdjecie uzytkownika
beata - 2010-01-26 21:45:35 odpowiedz | cytuj
Witam.Spróbuj w PROMEDICA24 tam prowadzą kurs j.niemieckiego ja również czekam na rozpoczęcie.
zdjecie uzytkownika
perelka - 2010-01-26 22:54:40 odpowiedz | cytuj
Drogie koleżanki po fachu - szukam pracy jako pomoc domowa -opiekunka. gdybyście mialy jakieś kontakty to proszę o pomoc . Oto moj e-mail ;perelka11121@wp.pl . Z góry dziękuję . lubię tę pracę ale mogę jeżdzic tylko na zmiany miesiąc na miesiąc lub 6 na 6 tygodni . Pozdrawiam
x