Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
Goska - 2011-03-24 13:19:13 odpowiedz | cytuj
Ja wybieram się do Heinsberga 16 lipca a mam pytanie po ile sa obiady bo na umowie pisze żę 2,5 euro a wy tu piszecie że 7 euro to prawda?Bo jesli to prawda bo moim zdaniem byłoby bardzo drogo.
zdjecie uzytkownika
agitka - 2011-04-03 07:28:03 odpowiedz | cytuj
tępa jesteś :/
zdjecie uzytkownika
agitka - 2011-04-03 07:29:49 odpowiedz | cytuj
zdjecie uzytkownika
robi - 2011-04-03 14:57:33 odpowiedz | cytuj
agitka - 2011-04-03 07:29:49

Sama jesteś tempa corevko
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2011-04-05 23:01:25 odpowiedz | cytuj
Agitka to chyba Ty jesteś tępa....
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-13 14:59:03 odpowiedz | cytuj
tak, obaiady są po 2, 50 euro, ale razem z oplata za domek placi sie 7 euro dziennie (oprocz soboty i niedzieli bo wtedy nie ma obiadow)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-13 14:59:24 odpowiedz | cytuj
tak, obaiady są po 2, 50 euro, ale razem z oplata za domek placi sie 7 euro dziennie (oprocz soboty i niedzieli bo wtedy nie ma obiadow)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-26 22:29:51 odpowiedz | cytuj
P. Cebulska?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-10 11:59:35 odpowiedz | cytuj
A ci którzy podpisali juz umowe a nie pojadą to zostaną posłani do sądu za niedotrzymanie umowy i zapłaca kare 1000zł,tak jak ja.Moje kolezanki wróciły przed czasem-2po 4dniach i trzy po 3 tygodniach,te drugie musiały sobie zarobić na taxi zeby dojechać do Achen,te pierwsze miały gotówke.Jedno wielkie oszustwo.Takie dziewczyny które zbierają tutaj w Polsce truskawki sezon w sezon po 10godzin,na plantacji uważane jako najlepsze zbieraczki-wróciły do Polski bez grosza!!!!!wiec cos tu jest nie tak.Pzdr
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-02 07:59:17 odpowiedz | cytuj
POZDROWIENIA DLA RAFAŁA I WSZYSTKICH CIĘŻKO PRACUJĄCYCH W POLU K.
zdjecie uzytkownika
Czarnula - 2011-06-02 16:50:29 odpowiedz | cytuj
hej ja jade 11 czerwca od pani Cebulskiej pierwszy raz.Mam nadzieje ze nie bedzie tak zle jak piszecie:) pracuja tam jacys męzczyzni??
zdjecie uzytkownika
pipi - 2011-06-27 22:33:56 odpowiedz | cytuj
ja juz jestem 3 rok i wczoraj wrocilam, moja mama jedzie 2 raz wszyscy sa zadowoleni, nie wiem co wy chcecie od tego jedzienia, tutaj sie jezdzi do pracy a nie... ewy byscie hotel 6 gwiazdkowy chcialy??? tojest praca, a nie wakacje! a pani renata cybulska jest w porzadku!!! mezczyzni sa i mnozna z nimi pozartowac, jest super nie sluchajcie nikogo pamietajcie tam sie nie jedzie na wypoczynek tylko do pracy! pozdrawiam i zycze powodzenia bo jest naprawde super!!!
zdjecie uzytkownika
edzia - 2011-06-28 15:35:18 odpowiedz | cytuj
co???? to chyba jakies żarty! co wy za glupoty wygadujecie! tam jest naprawde super, ze jest glupio to pisza same dziewczyny z gdanska, bo podpadly, dlatego teraz chca wszystkim w glowie przewrocic, nie sluchajcie sie tych glupkow z gdanska, a ponoc to jest jedna dziewczyna ktora pisze na wiele nickow, ja tez tak moge zrobic,bo jednej sie nie podobalo to wszystkim ma sie nie podobac? tam jest super, wszyscy wszystko wyplacaja, sa nowe, fajne znajomosci, ja poznalam duzo fajnych ludzi!! jest fajnie, ludzie nie sluchajcie sie tej pi*dy z gdanska!!! bo ona klamie, a jakas czwora napisala ze za zerwanie umowy placi sie 1000 zl i sprawa idzie do sadu - ta pani ma chyba klopoty z mozgiem, albo nie umie czytac, bo na umowie pisze ze jesli zerwiesz umowe to placisz 50 euro i nic wiecej, do zadnego sadu nic nie trafis, ty babo co to napisalas jestes taka glupia ze mi cie zal, tak koloryzujesz i wymyslasz, ze od razu wiem ze jestes blondynka!!! jakas glupia babo jestes ze sprawa do sadu trafia!!! a co do warunkow, jak sobie nie posprzatacie to syf bedsziecie mieli, slyszalam ze w niektorych miejscach w niemczech ludzie spia po 16 osob w pokoju, a dla was 3 osoby to duzo??? co wy tam luksusow chcieliscie? moze wam jeszcze jackuzi podrzucic pod nos i sprzataczke do pokoju zaltwic bo chyba sprzatac nie umiecie, wstyd! dorosle kobiety ktore jada do pracy chca luksosow... a co do polek, to polki nieraz sa gorsze od rumunow, bo jak bylam w autobusie, to rumuni zawsze ustepuja miejsce, sa dla ciebie mile, zawsze sie z toba witaja, a jesli ktos wam cos kradnie, to tylko polki, bo rumunki nie dosc ze maja inne baraki, to na dodatek w tych samych godzinach sa w polu, wiec jesli cos wam ginie to tylko mogla ukrasc to osoba z waszego baraku! jest super, dziewczyny nie sluchajcie sie tych glupich dziewczyn! jezdze tam od lat i jest super!!! nie zawsze sa truskawki, akurAT W TAMTYM ROKU BYL NIEURODZAJ I W CALYCH NIEMCZECH NIE BYLO TRUSKAWKI, a w tym roku jest full trujskawek, dziewczyny jezdcie nie zastanawiajcie sie, a mam pytasnie do tej pani co powiedziala ze jej kuzynka czy ktos tam zarabial w irlandii 15 000zl: Jeśli tam zarabiają tyle pieniędzy, to czemu pojechałaqś do niemiec zamiast do irlandi, co? bo sobie to wymyslilas!!! nie ma takiego miejsca w irlandii, a jak bys chciala wiedziec tepaku, to w irlandii nie ma truskawek, bo irlandia to kraj na polnocy i dodatkowo sa tam zimne prady morskie znad arktyki i skandynawii, jak nie wiesz gdize lezay irlandia to wejdz na mapy google i zobacz gdzie lezy, w irlandii nigdy nie bylo i nie bedzie zadnych truskawek!!!!!!1 moze tam nie jest tak zimno, ale napewno nie ma takich warunkow jak w niemczech na truskawki!!!!!!!!!!! widzicie?? obalilam wszelkie argumenty kolezankek, ktore nawet nie znaja sie na geografii!!!!!!!!!!! do szkoly barany wracac a nie do pracy!!!!!!!!! pani renata miala racje - jak sie nie podoba to wyperda*** do polski!!!!!!!!! jest super, mozecie spokojnie jechac, ja tam jezdze od lat i jest ok! :) pozdraiwam wszystkie dziewczyny ktore jada ;)
zdjecie uzytkownika
marta - 2011-06-29 16:43:25 odpowiedz | cytuj
dziewczyny mama takie pytanie do was , wybieram sie tam w tym roku na truskawki pierwszy raz i nie wiem co ze soba zabrac , nie mam sie kogo dopytac co jest niezbedne i boje sie ze o czyms zapomne , mozecie mi powiedziec co koniecznie trzeba wziac , w co ludzie sie tam ubieraja w pole i ogolnie co jest niezbedne , bardzo prosze o odpowiedz , pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
pipi - 2011-06-30 18:29:26 odpowiedz | cytuj
potrzebne jest ubranie na kazda pogode, jakis plaszcz przeciw deszczowy, co na gorąc, jakas czapka albo husta. najlepiej wziasc sobie troche jedzenia z dluga data waznosci zeby na poczatek nie brac zaliczki :) i wziasc to co nam sie przydaje w zyciu, np. szampony itp. (nie chodzi mi o telewizor, komputer) :D, i jakies ubrania do pola, gumowce, spiwor, i jakies ladne ciuchy, np. 2 pary spodni wyjsciowych, bo co tydzien w piatek jezdzi sie do miasta na zakupy, chyba ze nie chcesz jezdzic, ale w to watpie bo musisz kupic sobie jakies jedzenie zeby cos jesc ;)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-14 20:58:05 odpowiedz | cytuj
Witam ja własnie wróciłam od pani Cebulskiej z truskawek nie jedzcie wielkie oszustwo nie wywiązują sie zawartej umowy .Traktowani jak niewolnicy nie da sie zarobic pracowałam dużo zagranica ale takiego chamstwa i oszustwa jeszcze nie spotkałam jak tam za byle co pieniadze odciągaja . naprawde odradzam nawet nie mozna kosztów wyjazdu odrobic życzliwa
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-19 14:51:54 odpowiedz | cytuj
Ja miałam jechać 23, nagle sie okazało ze wyjazd jest przelozony na 30... Cos mi tutaj nie pasuje, wydaje mi sie, ze ta cala Cebulska to oszustka i tyle. Jak nic tam nie zarobie to chyba sobie w leb strzele
zdjecie uzytkownika
aga - 2011-07-19 16:32:38 odpowiedz | cytuj
tez jadę 30 lipca i też mnie dziwi ze przesuneli wyjazd o tydzien. boje się troche jak to bedzie po przeczytaniu tego co tu ludzie piszą. mam nadzieje ze to brednie i jest w miere do wytrzymania. mam pytanie do osób które tam były: czy są tam lodówki? można zabrać jedzenie z domu i tam zamrozić?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-20 13:27:33 odpowiedz | cytuj
ja też jade 30, dzwoniłam do pani Renaty i mówiła że są lodówki w pokojach Natalia
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-20 15:11:05 odpowiedz | cytuj
a jakie są stawki? na akord się pracuje? ile można zarobić w miesiąc?
www.karierka.org
zdjecie uzytkownika
pipi - 2011-07-24 13:35:48 odpowiedz | cytuj
ale debilki z was! wszystkim sie termin przesunal o tydzien, mi tez bo truskwaki sie wczesniej zaczely i trzeba jechac!!!!!!!!!!!!!! i tam jest super!!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-25 14:44:42 odpowiedz | cytuj
sama jestes debilka! truskawki sie wczesniej zaczely wiec trzeba jechac pozniej... zajebiscie
zdjecie uzytkownika
aga - 2011-07-26 12:56:39 odpowiedz | cytuj
mi p. cebulska powiedziała ze sa lodówki i chłodziarki i jak sie trafi tak sie ma.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-26 15:11:37 odpowiedz | cytuj
ja jestem ciekawa ile tam mozna zarobic
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-27 17:05:16 odpowiedz | cytuj
potwierdzam wcześniejsze komentarze - i odradzam wyjazd do Heinsberga z p. Cebulską. Ludzie stamtąd teraz uciekają(wyjechało już ok. 20 osób w ciągu tygodnia) bo truskawek nie ma, cały czas leje a o chamstwie jakie tam panuje i tym, że ludzie traktowani są jak debile nie wspomnę! Podejście p. Cebulskiej jest żałosne - gdy doszło do kradzieży "szefowa" stwierdziła, że to na pewno jakaś Polka ( Rumunek nie dała ruszyć), za kontener i jedzenie codziennie odchodzi 9.20 euro a często jest tak, że na dzień nie da się uzbierać więcej niż 5 skrzynek - więc sami przekalkulujcie jaki z tego wychodzi zysk... Szkoda zdrowia...
zdjecie uzytkownika
Madzia - 2011-08-02 14:59:22 odpowiedz | cytuj
ja tez tam bylam i jest swietnie, wszystko zostalo wyplacone :) i tu sa debile :)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-05 10:03:16 odpowiedz | cytuj
Madzia ty jestes debil i lizus pani cebulskiej nie klam bo to ludzie pisza na temat tej pracy to prawda wielkie oszustwo ty debil ja cie bardzo dorze znam jestes lizus
zdjecie uzytkownika
ja - 2011-09-01 16:57:01 odpowiedz | cytuj
Ta p.Renata jest chamska jak przyszło do wyjazdu to nastraszyla ludzi ze szef nam nie wyplaci kasy, a jak sie soytalismy czego to powiedziala ze szef ma humorki i jak mu zawieje. najpierw sciagaja ludzi do pracy a jak przyjdzie pracowac to pracy nie ma.Oni nie trzymaja sie umowy a jak my nie trzymamy sie umowy to za wszystko sa kary. Placi sie 6.70euro za mieszkanie a w mieszkaniu nie ma nawet zamkniecia do kibla i cieplej wody w kranach w kuchni nie ma nawet jak naczyc po obiedzie mowic. sa 4 kuchenki w tym prawie 3 sa zepsute. A jesli chodzi o pana cebulskiego meza pani renaty to jest straznym cwaniakiem wyzywa dziewczyny od niewyksztalconych suk itp. nie dosc ze jest gruby to jeszcze sie nie ruszy zeby dziewczynom skrzynki przyniesc jak sa daleko. wogole nie wiem za co mu placa za stanie chyba, jak by mi tak placili to caly rok bym tam mogla stac:) tam jest zatrudniona rodzinka pani renaty jet maz syn przyszla synowa co tylko rok zbierala truskawki jest juz brygadzistka, a niektorzy zbieraja po 5 lat i nie dostaja sie na to stanowisko. ja juz tam nigdy nie pojade, nie oplaca sie za wszystko sie placi kary i jeszcze strasza ludzi. nie ma wogole zorganizowania niec nigdy nie wiadomo, dowiadujemy sie dopiero 5 min przed. no to by bylo na tyle:)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-08 12:13:26 odpowiedz | cytuj
ja tam byłam i z tego co piszecie to moze 50% jest prawdy, fakt pan Cebulski to cham nad chamy, ale chuj mu w dupe, nie ma sie nim co przejmowac... tam nie jest chujowo przez niego czy przez pania Cebulska tylko przez Polki ktore tam pracuja, w polu chamstwo bo kazda sie ryje tylko zeby skrzynke dopasc. Prawda tez jest taka, że jada pan wielkie paniusie, które w życiu nic nie robiły, a tam niestety trzeba zapierdalac. Kar za wszystko nie ma, znów nie przesadzajcie. Szef straszył osoby które chciały zjechac wczesniej ze zapłaca 120 euro kary a jak przyszlo co do czego to zaplacily tylko 30 euro. Ale niestety to jest zerwanie umowy wiec trzeba ponies tego konsekwencje. Z kradziezami o ktorych piszecie tez bywa roznie. Kazdy ma klucz do pokoju i trzeba sobie swoich rzeczy pilnowac. Co do szefa to nie mam nic do niego bo pieniadze mi do centa wypłacil, nawet kilka dni za domki nie policzyl wiec co chodzi o to, to jestem zadowolona.
zdjecie uzytkownika
ddddd - 2011-10-15 15:05:42 odpowiedz | cytuj
ja sie wcale nie dziwie ze gina rzecz jak szef ma klucze do kazdego pokoju i chodzi i sprawdza jak my jestesmy w polu. i to jest prawdziwe bo moje kolezanki zostaly w ktorys dzien w domu i zasnely. obudzilo je otwieranie pokoju i do pokoju wszedl szef. to jest chamstwo. przeciez nie ma prawa sprawdzac osobistych rzeczy pracownic a moze jeszcze kamery zalozyl w pokojach tylko nikt o tym nie wie. i szef mowil ze za jeden tydzien nie policzy nam za domki i za jedzenie a prz wyplacie okazalo sie ze policzyl za cale 2 miesiace. wiec nie mowcie ze tam nie oszukuja. i prawda huj w dupe cebulskiemu to spasione bydle ktore nic nie robi tylko sie wydziera na polki
zdjecie uzytkownika
- 2012-01-15 17:27:33 odpowiedz | cytuj
to co sie działo w tych niemczech to jedna wielka porazka. totalny wyzysk ludzi. maz pani RENATKI wyzywal kobiety od szmat...suk..sama bylam tego swiadkiem. niestety widzialam tez jak pani RENIA slicznie szarpie swoje pracownice..niekiedy strasze od niej krzyczy\\\\\\\" rusz ta swoja gruba dupe\\\\\\\" czy to jest normalnie zachowanie? czy niby wysoko wyksztalcona kobieta moze sie tak karygodnie zachowywac? jak ona trakuje ludzi....hmm paza tym to jeden wielki rodzinny interes. PANI RENIA I MAZ..SYN PRZYSZLA SYNOWA.....WSZYSTKIE RAFKOWE I WAGOWE Z TEGO SAMAEGO MIASTA. tylko one sie umialy traktowac przy czym jedna wagowa zawsze poniewierana..niestety to byla moja wagowa a co za tym idzie pracowalam na szarym koncu zbierajac zniszczone owoce do wiader a nie do koszykow..(.darmowa praca)... ona lizala dupe szefowej a my bylysmy okradane ze skrzynek....a niekiedy jedna skrzynke zbieralo sie do 1,5 godziny.....zarobki najgorsze za taka krwawice. szczerze zycze pani RENIE zeby sie to odwrocilo przeeciwko niej i aby ja ktos tez tak potraktowal...najlepiej od szmta i suk jak nas:) mlode dziewczyny przyjechaly zarobic na studia a wrocily z bolem np plecow i teraz trzeba sie leczyc....az przykro mowic ze polka potrafi tak poniewierac ludzmi!!!!!!
chamstwo i tyle. CALA ELITA MIALA BARDZO POKAZNE POKOJE MY ZA TO NIEZLE WIEZIENNE CELE. oporcz wielkiego wysilku psyhika tez dala o sobie znac.....poprostu oboz pracy....szczerze mowia sama zostalam oszukana i nikomu tego nie zycze ab pracowac a raczeej zapierdala**** i jeszcze zostac okradzionym z tych 4 skrzynek...coodziennie szlam w pole po to by zarobic na obiad ktorego nie balo sie zjec i oplacic barak....
a teraz co mi z tego przyszlo ze potrzebowalam pieniedzy? chodze od lekarza do lekarza i sie lecze na kregoslop majac 19 lat..... mam chore stawy kolana mnie bola i ramiona. tyle z tego mam....jedno wielkie doswiadczenie zyciowe ktorego nikomu nie zycze. wiecej zarobilabym w polsce sprzedajac okkulary nic w tym jednym wielkim biznesie...
zdjecie uzytkownika
- 2012-01-15 17:43:22 odpowiedz | cytuj
Madzia - 2011-08-02 14:59:22

ja tez tam bylam i jest swietnie, wszystko zostalo wyplacone :) i tu sa debile :)
oj madziu ja cb tez znam.....mialam z toba spiecie i powiem ci szczerze ze debilem to ty jestes:) szkoda ze nie zauwazasz krzywdy ludzkiej...no ale dobrze chociaz ze umiesz lizac dupe...:) tak trzymaj
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2012-01-26 20:23:07 odpowiedz | cytuj
Tak sie sklada ze ja bylam tesz sie czegos wiecej dowiam w tamtym roku i jade tez w tym jak cedziec to napisz na gg 40719382
zdjecie uzytkownika
- 2012-02-06 21:37:47 odpowiedz | cytuj
Jaka jest kara za zerwanie umowy JESZCZE PRZED WYJAZDEM...????
zdjecie uzytkownika
truskaweczka 77 - 2012-02-24 11:27:31 odpowiedz | cytuj
nie ma zadnej kary jak zerwiesz umowe teraz przed wyjazdem :)
zdjecie uzytkownika
truskaweczka77 - 2012-02-24 11:36:20 odpowiedz | cytuj
tez bylam i to 3 razy za pierwszym razem tez mi sie nie podobalo ale jakos dalam rade. A nastepnym razem pojechalam bo poprostu potrzebowalam pieniedzy i było duzo lepiej mozna poznac duzo znajomych i wogóle jest fajnie chociaz troche cieżko ale jak komus zalezy to wytrzyma. To poprostu nie jest to praca dla jakiejs \\\\\\\"laluni\\\\\\\" która myslala ze pojedzie tam na wakacje. W tym roku jade poraz 4 i juz sie nie moge sie doczekac :)
zdjecie uzytkownika
aaaaaa - 2012-02-25 14:45:47 odpowiedz | cytuj
Jak ja byłam nie było źle :D wszystko zależy od ekipy i od podejścia ( na luzie) POZDROWIENIA DLA PANA KAZIA (spoko gość ):D:):)
zdjecie uzytkownika
Elcia - 2012-02-27 12:25:15 odpowiedz | cytuj
Sporo sie tu naczytalam,z niektorymi rzeczami jestem w stanie sie zgodzic bo tez i sporo tam przezylam. ,ale!!! w wiekszosci sa to grubo przesadzone i ni8esprawiedliwe osady. Zbiory jak zbiory. Wszystko jest uzaleznione od pogody ,gdziekolwiek nie pojedziesz. Ciezka praca.Tak ! ale tez nikt tego nie ukrywa.Pobudki o 4 rano (meczace ale mozna sie do nich przyzwyczaic) natomiast to ,ze pracuje sie od 5 rano do 20 to juz jakas fikcja, Po pierwszym moim tam pobycie zarzekalam sie ze NIGDY WIECEJ. A jednak pojechalam kolejny raz. To byly moje3 dwa wyjazdyz Euro kontaktem i tego wlasnie nie polecam.Trzeci raz pojechalam na umowe przez firme Pani Renaty.Tam mi8alam wszystko czarne na bialym.Ubiegly rok byl wyjatkowo kiepski ,a to za sprawa pogody bo wlasciwie non stop lalo i wialo a owoc miekki trzeba zebrac. Pewnie ,ze w duchu zaklelam sobie nieraz i byly chwile kiedy chcialam zerwacumowe i jechac do domu, Zreszta wiele dziewczyn i kobiet tak zrobilo.Moze poprostu sytuacja je przerosla i ani psychicznie ani fizycznie nie daly rady. Ja nie naleze o czolowych zbieraczek.Zbieram zwykle wlasnym tempem i nie zdarzylo mi sie zeby ktos stal na de mna z batem i poganial mnie krzykiem.Co do mieszkania ,faktycznie sa to kontenery ,pokoje 3 osobowe ,na kazdym pietrze toalety,prysznice,suszarnia i kuchnia. ta moglaby byc lepiej wyposazona ale coz nikt nie zapewnia nas ze to HOLLIDAY IN . Przez trzy lata zetknelam sie z kradzieza raz. i to okazalo sie kolezanka z pokoju okradla swoja kolezanke ,mnie osobiscie taka przykrosc nie spotkala. Jedzonko faktycznie do najsmaczniejszych nie nalezy,chociaz po ubieglorocznych protestach zlozonych pracodawcy ,katering bardzo sie poprawil ,byl zroznicowany i nie bywalo juz historycznej mortadeli. Z brygadzistkami i rajkowymi jest tak,ze jedne sie lubi innych nienawidzi ,mimo to nie naleza do tych najbardziej wrednych.Teraz prawie ze wszystkimi jestem niemal zaprzyjazniona i dobrze mi z tym. W tym roku jade tam 4 raz i mam tylko nadzieje ,ze trafie na extra pogode.O zarobki sie nie martwie bo nawet w ubieglym roku kiedy sytuacja na polu byla katastrofalna za 8 tygodni wyciagnelam 2000 euro.mnie to wystarczylo i nie wyprowalam sobie zyl. ale byly kobiety ktore potrafily wyciagnac DUZOOO wiecej.Wszystko zalezy od sily.sprytu,checi i motywacji. to na tyle. Zycze powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Elcia - 2012-02-27 12:28:43 odpowiedz | cytuj
Sporo sie tu naczytalam,z niektorymi rzeczami jestem w stanie sie zgodzic bo tez i sporo tam przezylam. ,ale!!! w wiekszosci sa to grubo przesadzone i ni8esprawiedliwe osady. Zbiory jak zbiory. Wszystko jest uzaleznione od pogody ,gdziekolwiek nie pojedziesz. Ciezka praca.Tak ! ale tez nikt tego nie ukrywa.Pobudki o 4 rano (meczace ale mozna sie do nich przyzwyczaic) natomiast to ,ze pracuje sie od 5 rano do 20 to juz jakas fikcja, Po pierwszym moim tam pobycie zarzekalam sie ze NIGDY WIECEJ. A jednak pojechalam kolejny raz. To byly moje3 dwa wyjazdyz Euro kontaktem i tego wlasnie nie polecam.Trzeci raz pojechalam na umowe przez firme Pani Renaty.Tam mi8alam wszystko czarne na bialym.Ubiegly rok byl wyjatkowo kiepski ,a to za sprawa pogody bo wlasciwie non stop lalo i wialo a owoc miekki trzeba zebrac. Pewnie ,ze w duchu zaklelam sobie nieraz i byly chwile kiedy chcialam zerwacumowe i jechac do domu, Zreszta wiele dziewczyn i kobiet tak zrobilo.Moze poprostu sytuacja je przerosla i ani psychicznie ani fizycznie nie daly rady. Ja nie naleze o czolowych zbieraczek.Zbieram zwykle wlasnym tempem i nie zdarzylo mi sie zeby ktos stal na de mna z batem i poganial mnie krzykiem.Co do mieszkania ,faktycznie sa to kontenery ,pokoje 3 osobowe ,na kazdym pietrze toalety,prysznice,suszarnia i kuchnia. ta moglaby byc lepiej wyposazona ale coz nikt nie zapewnia nas ze to HOLLIDAY IN . Przez trzy lata zetknelam sie z kradzieza raz. i to okazalo sie kolezanka z pokoju okradla swoja kolezanke ,mnie osobiscie taka przykrosc nie spotkala. Jedzonko faktycznie do najsmaczniejszych nie nalezy,chociaz po ubieglorocznych protestach zlozonych pracodawcy ,katering bardzo sie poprawil ,byl zroznicowany i nie bywalo juz historycznej mortadeli. Z brygadzistkami i rajkowymi jest tak,ze jedne sie lubi innych nienawidzi ,mimo to nie naleza do tych najbardziej wrednych.Teraz prawie ze wszystkimi jestem niemal zaprzyjazniona i dobrze mi z tym. W tym roku jade tam 4 raz i mam tylko nadzieje ,ze trafie na extra pogode.O zarobki sie nie martwie bo nawet w ubieglym roku kiedy sytuacja na polu byla katastrofalna za 8 tygodni wyciagnelam 2000 euro.mnie to wystarczylo i nie wyprowalam sobie zyl. ale byly kobiety ktore potrafily wyciagnac DUZOOO wiecej.Wszystko zalezy od sily.sprytu,checi i motywacji. to na tyle. Zycze powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Elcia - 2012-02-27 12:31:47 odpowiedz | cytuj
zdjecie uzytkownika
- 2012-04-07 16:30:02 odpowiedz | cytuj
Jade tam 19tego maja i bardzo sie boje:( nie wiem czy jechac po tym co tu przeczytalm:/
zdjecie uzytkownika
- 2012-05-05 10:42:42 odpowiedz | cytuj
nie pojedziesz to nie zobaczysz jak tam jest :)
na poczatku mozesz sie wystraszyć♫ panujących tam warunków mieszkaniowych ale jak bedziesz miec fajną grupe to wszystko bedzie ok przedewszystkim trzeba to wszystko bac na luzie bo inaczej zgłupiejesz ;p
zdjecie uzytkownika
magda:) - 2012-05-08 22:35:19 odpowiedz | cytuj
Dużo mi nie napisalas ale dzieki:*dobre i to:) na luzie to ja jestem wiec moze nie bedzie tak zle;)
zdjecie uzytkownika
justa - 2012-05-12 16:15:50 odpowiedz | cytuj
To jest tak że zależy na jaki rok trafisz. Może być tak że będą same małe i zgnite to będziesz je zbierać za darmo i między nimi wybierać same ładne za które ci zapłacą. W tamtym roku było różnie były takie dni w które nawet najlepszy zbieracz niewiele zarobił, ale były tez takie w które można było zarobić. I z tym brakiem organizacji się zgadzam bo często tak było że nikt nic nie wiedział co, gdzie, kiedy. Co do zarobków to w tamtym roku było 2.5 euro za skrzynkę czyli 7 kg. czyli jakieś 1,50 za kilo nie jest to jakaś rewelacja ale jak ktoś potrzebuje kasy to i tak jedzie, jeden wytrzyma a drugi nie. Na kokosy raczej się nie nastawiaj. Ktoś wcześniej napisał, że w tamtym roku przeciętny zbieracz zarobił 2 tys euro, a tyle to zarobił bardzo dobry zbieracz, a przeciętny ok 1. 500. I jeśli chcesz zjechać wcześniej to płacisz kare 30 euro i za taksówke
zdjecie uzytkownika
magda - 2012-05-15 15:59:12 odpowiedz | cytuj
Wielkie dzieki za informacje:* A Ty jedziesz?
x