Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
xxx - 2010-10-22 18:04:47 odpowiedz | cytuj
gfd
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-16 20:44:28 odpowiedz | cytuj
składanie bezpodstawnych obietnic tez powinno być karane, Chlopak pracował za posrednictwem waszej firmy w holandii miesiac hmmm pracowal to zbyt wiele powiedziane Przebywał !!! w ciagu miesiaca miał przepracowane około 2 tygodni, przez ten miesiac nikt nie załatwił mu numeru Sofii,zdjęcie domku jakie przesłaliscie rzeczywiscie super tylko czy ktos zwraca uwage na date? 2006 a mamy 2010! wyslijcie fotki bardziej teraxniejsze. ktoś wybil szybe w ich "domku" nikogo to nie interesowało! tydzień byli bez szyby!! wkońcu nie wytrzymał wyprowadzil sie i zmienił prace!! ludzie zanim podpiszecie jakakolwiek umowe z ta firma pomyslcie 3 A MOZE NAWET 10 RAZY , szkoda waszych nerwów i zdrowia, firma co tydzien zwozi do holandi nowych ludzi, dla tych którzy tam juz sa brakuje pracy!! to nie jest normalne!! ta firma to jedno wielkie oszustwo! a ludzie tam pracujacy sa nie kompetentni! i grożenie tym ze bezpodstawne oczernianie jest karalne wolałabym przemyslec bo na to co wyprawiacie pewnie równiez znalazłby sie jakis paragraf!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-16 20:53:01 odpowiedz | cytuj
aha jeszcze jedno oto cytat: praca na magazynie polegająca na przepakowywaniu elementów komputerowych. takiego maila dostalismy przed jego wyjazdem! Chłopak ma uprawnienia na wózki widłowe i to własnie miał tam robic, jak przyjechał 4dni rzeczywiscie pracował na magazynie ALLE i tu uwaga rozładowywali RĘCZNIE RYŻ ;) smiechu warte!!! tak wiec ODARDZAM;)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-16 20:53:10 odpowiedz | cytuj
aha jeszcze jedno oto cytat: praca na magazynie polegająca na przepakowywaniu elementów komputerowych. takiego maila dostalismy przed jego wyjazdem! Chłopak ma uprawnienia na wózki widłowe i to własnie miał tam robic, jak przyjechał 4dni rzeczywiscie pracował na magazynie ALLE i tu uwaga rozładowywali RĘCZNIE RYŻ ;) smiechu warte!!! tak wiec ODARDZAM;)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-17 09:19:22 odpowiedz | cytuj
WITAM!JAK DOSTAC SIE DO FIRMY W WAALWIK,OBECNIE MIESZKAM NIEDALEKO TEJ MIEJSCOWOSCI I SZKAM PRACY,BEDE WDZIECZNA ZA JAKIE KOLWIEK INFORMACJE.POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-17 10:20:14 odpowiedz | cytuj
szukam pracy w okolicach BREDA lub WAALWIK,gg 3148751.megi
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-18 23:31:48 odpowiedz | cytuj
Witam.Szukamy mieszkania w okolicahc Waalwijk czy moglabys nam jakos pomoc lub chociaz doradzic gdzie owe mieszkanie mozna znalezc ? Prosze o kontakt na grzegorz_rembicki@poczta.fm
zdjecie uzytkownika
Fanka - 2010-11-24 15:30:04 odpowiedz | cytuj
pracowalam w tej firmie i zal po prostu ... pan kordynator Paweł chyba w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byl i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widzial tak na prawde, wiecznie wszystko wie najlepiej a tak na prawde sam nawet nie ma pojecia o czym mowi, wyrzucaja ludzi bezpodstawnie , a te mieszkania? totalny syf... w takich warunkach nie da sie funkcjonowac, o lazience nie wspominam nawet, cos strasznego... w ogole caly ten camping to porazka.. juz baraki od hands to work lub innych firm znajdujacych sie na campingu lepsza sprawa, przynajminej kazdy mial osobny pokoj a nie tak jak tutaj gdzie musialam mieszkac w pokoju z jakimś facetem ktorego nawet nie znalam! szczyt, po prostu szczyt wszystkiego... traktuja ludzi jak szmaty a o wiecznych błędach na solarisach juz nie wspomne bo nawet nie warto jedyne, nie raz musialam czekac na transport z pracy po godzine lub poltorej oczywiscie transport za ktory placilam, lub sama dzwonic i zalatwiac sobie transport bo Pan Pawel jest tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zorganizowany , ze na prawde wszystko zawsze zalatwil (ironia), co do ludzi w biurze w Gliwicach nie mam zastrzez, wszystko bylo jasne przekazane od poczatku i nie mam prawa im nic zlego zarzucic ;) ale Pan Paweł to po prostu przechodzi wszelkie przeobrazenia... jest mily tylko dla tych dla ktorych chce byc mily lub dla ktorych którzy mu wchodza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ;) czlowiek chce wziasc uczciwie "sicka" to ten wydrze na niego morde przez telefon.. nie wspomne juz o weekendowych melanzach tego Pana na campingu krzyczac, ze komus zaraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i ten czlowiek jest naszym kordynatorem? cos strasznego... tak samo zwrócilabym rowniez uwage na zachowania w tzw "Polskiej" po prostu żalosne ;) Pozdrawiam bardzo serdecznie Panie Pawelku i zycze jeszcze wiecej ekscesów w zyciu na campingu bo przeciez to wlasnie jest Pana cale zycie! Pozdro dla ziomkow w GP! Eloooo ;)
zdjecie uzytkownika
rnb89 - 2010-12-07 17:37:06 odpowiedz | cytuj
ODRADZAM!!!!!!!!!!! [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic poza tym.. ja przez 1,5 miesiaca musialam wydzwaniać i wykłocać się o należne mi pieniądze. Daisy- wielka mi ksiegowa ,zawsze miała wytłumaczenie; nie dostała godzin, nie wie o co chodzi.. bla bla bla. wiele razy czas pracy się nie zgadzał,pieniądze oczywiście też. o tych budach,.w których mieszkaliśmy nie warto opowiadać..psy w schroniskach mają cieplej. nie dajcie sie nabrać na obietnice .które wciskają Wam w biurach!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-08 08:42:14 odpowiedz | cytuj
Wystarczy zapisac sie do zwiazkow zawodowych, ktore zadbaja o to , aby nalezne pieniadze zostaly wyplacone.Eurostar25 boi sie jak ognia zwiazkow zawodowych.Przynaleznosc do zwiazkow jest prywatna sprawa i zaden pracodawca nie musi wiedziec o tym ,ze do nich nalezycie.Skladke na zwiazkimozna czesciowo potracic z podatku.Goraco polecam.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie po��czony z profilem - 2010-12-08 09:19:45 odpowiedz | cytuj
Wszyscy, ktorzy maja roszczenia w stosunku do firmy Eurostar25 w Vejle moga dzwonic w sprawie zaleglych pieniedzy za urlop , itd. do pana Grzegorza Furtaka (telefon 23307864).
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-15 10:16:43 odpowiedz | cytuj
I poraz kolejny eurostar25.dk w vejle oszukał swoich bylych pracownikow chodzi o zbiorowy pozew o odszkodowanie zlozony przez 30 osob w 3f w vejle pod koniec maja 2010. eurostar mial dostarczyc pejczeki i kontrakty tych osob do 3f ,zrobil to ale tylko tych pracownikow ktorzy pracowali w eurosar do 1.12.2010,kilka osob .O reszcie poinformowali ze w ogole nie pracowali w tej firmie.NIEZLY WAŁ.UWAZAJCIE NA TĄ FIRME
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-15 21:28:57 odpowiedz | cytuj
Wszyscy oszukani pracownicy moga skontaktowac sie z gazeta wydawana przez 3 f i poprosic o pomoc prawna. Istnieje rowniez w 3 f polskojezyczna linia "Halo Kolego".
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-16 08:47:18 odpowiedz | cytuj
Nie ma na co uwazac , firma zbankrutowala.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-22 09:39:06 odpowiedz | cytuj
Firma zbankrutowala i pozostawila swoich pracownikow bez dachu nad glowa i prawie bez pieniedzy w srodku grudnia. Dunscy szefowie Eurostar25 w Vejle otworzyli nowa agencje pracy o nazwie "At once" i zmusili swoich dotychczasowych pracownikow do przejscia do nowej agencji.Co sadzi o tym pan Grzegorz Furtak - polski przedstawiciel Eurostaru25 ,werbujacy ludzi w Polsce, zapewniajacy o dobrych warunkach pracy i pobytu w Danii ??? Co na to Mark - wlasciciel agencji??? Kto jest odpowiedzialny za ta cala sprawe, kto wyplaci odszkodowania wielu Polakom, ktorzy dawno wrocili do Polski i nie otrzymali naleznych im pieniedzy za urlop , co ze skladkami emerytalnymi tych ludzi ???
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-12-23 11:44:58 odpowiedz | cytuj
Ktos nie poinformowany wlasciwie jest. Zgodze sie z przedmowca praweie we wszystkim, ale jedno nie jest zgodne z prawda. Przeszlismy do AtOnce nieprzymusowo, nie jest to też firma poprzednich dunskich wlascicieli EU25, bo z tego co slyszalem wczoraj od znajomego, to przez doprowadzenie firmy do bankructwa maja zakaz prowadzenia dzialalnosci przez 2 lata, a AtOnce stworzyl jeden z bosow Coldstaru (nie spokrewniony z nimi), ostatnio wyplacil nam zaliczki na poczet brakujacej wyplaty z EU25, kilku z nas ma wynajete mieszkanie i auto (tak na dobry poczatek).Ciekawe jak dlugo bedzie dobrze.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-29 18:44:44 odpowiedz | cytuj
"AtOnce stworzyl jeden z bosow Coldstaru (nie spokrewniony z nimi)"
Bos Coldstaru jest OJCEM dunskich , bylych wlascicieli Eurostaru25.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie po��czony z profilem - 2010-12-29 23:12:54 odpowiedz | cytuj
Zaliczki na poczet brakujacej wyplaty z EU25 nie maja nic wspolnego z
nowa firma \"AtoOnce\". EU25 zbankrutowala i wszelkie naleznosci z tego tytulu zostana wyplacone przez dunskie spoleczenstwo."AtOnce" wykorzystuje wasz brak znajomosci dunskich przepisow.
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2010-12-30 09:33:31 odpowiedz | cytuj
Eh ludzie ludzie . Moglbym wszystko wyjasnic krok po kroku ale wiem ze i tak niczego to nie zmieni ( nazwijcie to zyciowym doswiadczeniem ) Naswietle tylko co wazniejsze
Po 1 . Nikt nie zostal bez dachu nad glowa . W czasie kiedy oglaszalismy upadlosc na naszych zakwaterowaniach zostalo 5 osob - z czego 1 sie wyprowadzila i 4 mialy kontrakty do 18.12.2010 r ( i do tej daty pozostali na zakwaterowaniu ) osoby te zjechaly potem do PL ( i nie dlatego ze pracy nie bylo - swieta poprostu )
Po 2 . Upadlosc oglaszalem ja . Niestety mojego szefa nie bylo w tym czasie w Danii . Moglem wyslac wszystkim sms-a z wiadomoscia ale wolalem powiedziec Wam wszyskim to osobiscie .
Po 3 . Eurostar 25 byl czlonkiem Danske Industri , wiec kwestie Feriepenge , S - costam ( pieniazki na swieta ) oraz zalegle wynagrodzenia za tydz 47- 48 i dwa dni 49 tygodnia beda wyplacane poprzez LH - oddzial DI zajmujacy sie niewyplaconymi wynagrodzeniami itp.Zaoferowalem pomoc dla kazdego kto bedzie sie starac o te pieniazki ( nie mam takiego obowiazku :( ) pomozemy wypelnic te magiczne papierki kazdemu.
Po 4 . Kwestie AT-Once nie bede poruszac , powodzenia im zycze i tyle :)

Wyszlo jak wyszlo . Dla mnie byly to najgorsze 2 tygodnie w mojej pracy.

Grzegorz ( tak ten zly itp )
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-30 13:40:36 odpowiedz | cytuj
Panie Grzegorzu, szczerze (i bez ironii) wspolczuje, raz na wozie, raz pod wozem...
Co do bossa.
Ojciec jest szefem wszystkich szefow, a Knud (wlasciciel At-Once) jest szefem dzialu kadr i NIE jest spokrewniony, tak jak pisalem.
Zaliczke nam dal, bo EU25 zostawilo nas bez wyplaty przed swietami.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-30 17:23:19 odpowiedz | cytuj
Nie wspolczuje ani panu Grzegorzowi ani Markowi, ani bylym dunskim szefom Eurostaru25 Stwierdzenie , ze wiadomosc o bankrutctwie firmy mogla byc przekazana smsem jest wyjatkowo arogancka (troche szacunku Panie Grzegorzu dla tych , ktorzy ciezko pracuja na pana pensje). Prowadzenie firmy wiaze sie z pewnymi obowiazkami.Idiotyczne jest tez stwierdzenie, ze to Knud jest wlascicielem nowej agencji. Dostal polecenie sluzbowe od tatusia 2 synalkow, ktorym los ludzi pracujacych na nich jest w gruncie rzeczy kompletnie obojetny. Licza sie tylko latwo zarabiane pieniadze.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-30 18:07:49 odpowiedz | cytuj
Co Pan rozumie przez "wyszlo jak wyszlo"???
Co to znaczy LH i DI ? To Pan powinien im to wyjasnic albo Beata z biura . Skroty nie musza byc zrozumiale dla pracownikow agencji EU25.Sa to czesto ludzie nie znajacy dunskiego albo angielskiego.
Wypowiedz Pana nie jest do konca prawdziwa. Jako osoba reprezentujaca firme powinien Pan wiedziec, ze jeden z pracownikow zostal zmuszony di wyprowadzenia sie z Bilund, poniewaz firma EU25 zaplacila czynsz tylko do 18.12.2010.Nazwiska jego nie bede wymieniac z oczywistych wzgledow. Podkresla Pan , ze to byly najgorsze 2 tygodnie w Pana karierze. Nie pomyslal Pan o tym ,co czuli w tym czasie ludzie, ktorych pozostawiono bez jakiejkolwiek opieki w obcym kraju ??? Mam nadzieje , ze dostanie Pan rozgrzeszenie u jakiegos ksiedza z Gliwic. Nie jest Pan zly Panie Grzegorzu , jest Pan zadufany w sobie i arogancki.
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2010-12-31 08:46:42 odpowiedz | cytuj
Napisalem ze najgorsze 2 tygodnie w mojej pracy wlasnie dlatego ze umiem sie postawic w waszej sytuacji . Znalem osobiscie 70% osob ktore pracowaly w Danii. Jesli was to pocieszy to sam nie odebralem swojej pensji za Grudzien 2010 ( bo uwazam ze na nia nie zasluguje , jesli o mnie chodzi to szef powinien moja pensje przeznaczyc na 4 dniowki jednego z was - tak tak zarabiamy )

Pozatym cala ta historia w Danii dala mi tak popalic ze odchodze z Eurostar 25 od 03.01.2011.

Wszystkim zycze powodzenia .
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie po��czony z profilem - 2010-12-31 16:18:26 odpowiedz | cytuj
Smutny koniec braku kontroli firmy i zarozumialosc kierownictwa. Mark czesto podkreslal w wywiadach, ze agencja zatrudnia przede wszystkim niewykwalifikowana sile robocza ( w domysle ludzi, ktorych mozna latwo oszukac).Mysle, ze zarowno Mark (obroty firmy wynosily w 2008 kilkaset milionow koron) jak i Pan zarobiliscie dosyc , aby teraz sie wycofac. Tak jest najlatwiej Panie Grzegorzu (uciec z tonocego okretu) Prosze nie udawac swietoszka, placze Pan krokodylimi lzami.Wspolczuje Panu.Poza tym nie odpowiedzial Pan na pytania zadane przez przedmowce.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-01 21:52:33 odpowiedz | cytuj
Niewiele ma Pan nagle do powiedzenia. Z Pana wypowiedzi wynika wrecz, ze nalezy sie Panu medal za rezygnacje z pensji i za wspolczucie dla ludzi zatrudnionych przez agencje.To troche egocentryczne i chybe nie do konca szczere.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-03 17:20:54 odpowiedz | cytuj
eh ludzie... albo raczej zwierzęta, bo tak się zachowujecie.
Grzegorz odszedł z firmy bo został potraktowany przez szefa gorzej niż wy. Taka prawda. Nie róbcie z siebie jedynych biednych owieczek bo nie jesteście jedyni... Zarabialiście grubą kasę i nażekaliście, a myślicie że pracownicy polskiego biura mają z tego jakieś zyski? postraszyło was? Jeśli uważacie że Mark się z kimkolwiek podzieli choćby centem, to chyba faktycznie Bóg was opuścił... ha ha :D
Zostaliście bez pieniędzy na Święta, fakt.
Zostaliście bez pracy. powiedzmy że to jakaś prawda ale mieliście szansę przejść do innej firmy. Pozostali wrócili do Polski, do rodzin.
Teraz polskie biuro musi poukładać ten bałagan, który zostawił jeden z właścicieli (czytaj: ten sam, który zafundował Grzegorzowi z EU25 niezapomniane chwile w Danii, podczas ogłaszania bankrudztwa i likwidowania biura... ahhh każdy z nas marzy o smażeniu się w takim piekle nieprawdaż..?)
zastanówcie się ludziska co piszecie, bo "jeżdzić" powinniście po boskim Marku a nie po osobie, która nie ma na to żadnego wpływu ani nic do powiedzenia. Wydaje mi sie że taki porządny zbiorowy kop należy się właśnie temu najważniejszemu, a nie tym co pod nim gdzieś tam się plączą.
a wiem co mówie, bo też znam EU25.
I pozdrawiam wszystkich z ciętymi jęzorami - żalll czytać co za pierdoły wypisujecie, jakby miało to coś zmienić...
weźcie się lepiej za robienie czegoś w tym temacie a nie tylko nadajecie jak na targu.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie po��czony z profilem - 2011-01-07 12:48:02 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-03 18:44:45

Czego na przyklad ???
To jest jansne, ze ludzie maja ochote wiedziec kto ponosi odpowiedzialnosc za ten balagan. Jaka jest rola w tym Andersa , Nielsa i Beaty z biura?

dupa
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-07 13:00:06 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich oszukanych przez Eurostar25
Chcialem tylko powiedziec ze firma At-Once zalozona (niby) przez jednego z firmy Coldstar to jedna wielka lipa bo wlascicielami tej oto firmy sa ci sami co zadzili Eurostar25 w Vejle (2 braders) a Ten POLITI jak go nazywaja w coldstaze polacy to jest tylko na podklatke .Fifma At-Once przed swietami wypacala zaliczki z mozliwoscia oddania jej na raty tylko z tego wzgledu zeby zamydlic ludzia oczy oczywiscie sie udalo teraz wszystko pomoga zeby tylko ludzie sie nie zorientowali i nie zaczeli sie zwalniac bo w tedy Curostar stoi .
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-07 13:00:10 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich oszukanych przez Eurostar25
Chcialem tylko powiedziec ze firma At-Once zalozona (niby) przez jednego z firmy Coldstar to jedna wielka lipa bo wlascicielami tej oto firmy sa ci sami co zadzili Eurostar25 w Vejle (2 braders) a Ten POLITI jak go nazywaja w coldstaze polacy to jest tylko na podklatke .Fifma At-Once przed swietami wypacala zaliczki z mozliwoscia oddania jej na raty tylko z tego wzgledu zeby zamydlic ludzia oczy oczywiscie sie udalo teraz wszystko pomoga zeby tylko ludzie sie nie zorientowali i nie zaczeli sie zwalniac bo w tedy Curostar stoi .
zdjecie uzytkownika
w,k - 2011-01-13 20:36:52 odpowiedz | cytuj
PANIE GRZEGORZU nie miałem żalu że PAN mnie nie przyjął do pracy, ale teraz nie pozostaje mi nic innego jak za to serdecznie podziękować. Uniknąłem kłopotów i niepotrzebnych nerwów. Głowa do góry i do przodu.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-15 21:35:21 odpowiedz | cytuj
Prawda jwst taka - niezedowoleni z pracy buntownicy wyleca predzej czy pozniej. At-once wyrzuci kazdego , kto nie bedzie przytakiwac , albo przyzna sie do przynaleznosci do zwiazkow zawodowych.
Nowi pracownicy z Polski stoja w kolejce do pracy.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-07 15:28:55 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-12 22:29:21

w firmie coldstar w vejle lamane sa wszelkie prawa i przepisy pracownicze mobbing w doslownym tego slowa znaczeniu . czy sa w tym kraju instytucje ktore moga skrocic ten proceder , jesli chodzi o zwiazki to nie wchodzi w rachube bo musieliby zapisac sie prawie wszyscy lub wiekszosc ,ludzie sa zastraszeni w obawie o utrate pracy ,czy zna ktos namiary najlepiej zeby to byl polak bo wiem ze polacy tez dzialaja w zwiazkach lub jakas instytucja ktora sie za nich wezmie jezeli ktos cos wie prosze o jakis namiar , czas najwyzszy skrocic rzady esesmanow w coldstar bo ludzie ktorzy tam zostali i pracuja sa traktowani ponizej godnosci czlowieka i ich praw lamane sa wszelkie zasady np zdarzaja sie dni gdzie jest duzo zamowien swieta itp praca po 12 16 godz ,w niskich temperaturach ,nawet nie ma czasu napic sie garacej herbaty bo ready i dalej zasuwac a czy wolno pracowac tyle godzin non stop? czasami przychodzilo sie w godzinach nocnych np na 3 00 4 00 i stawka normalna bez dadatku tyle godzin bez cieplego posilku a byl nawet taki dzien ze procowalo sie 23 godz non stop , czy dunskie prawo na to zezwala ?naszych przelozonych nie obchodzi ze ktos jest glodny bo nie ma czasu sobie nawet spokojnie zjesc a jak sie nie podoba to podziekuja za prace nikt z ludzi ni zglosi tego do eurostaru bo coldstar i eurostar to juz jedna firma siedzi tam dwoch synalkow wlasciciela coldstaru ,wiec nie ma o czym mowic ludzie sie po prostu boja o prace , czy wydzieranie sie na pracownika czy wrecz ryczenie na niego tez jest w danii norma ? eurostar tez nie wyplaca ludziom wszystkiego jak nalezy czasami ludzie nie dostana wyplaty na czas potracaja za duzo za mieszkanie i samochod sa niescislosci w skladkach emerytalnych opoznienia braki biuro potrafi tylko brac pieniadze ale zeby pomoc pracownikowi to juz ich nic nie obchodzi wszelkie zaleglosci finansowe powinny byc wyplacone od razu tak robi szanujaca sie firma niestety eurostar do nich nie nalezy . czy na takich ludzi jak opisane wyzej nie ma bata sa bezkarni ? moga lamac wszelkie prawa i przepisy i to panstwo dunskie toleruje? .................

gy
zdjecie uzytkownika
ja - wiem co mówie o tej company - 2011-03-25 11:33:28 odpowiedz | cytuj
Witajcie. Piszcie co nowego słychać, bo zastanawia mnie ilu jeszcze ludzi dla nich pracuje. nielicznym się udaje czegoś dorobić, reszta niestety nie ma takiego szczęścia. Ja się już z tego wyleczyłem i już mnie tam nie ma.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-29 08:14:59 odpowiedz | cytuj
Hmmm... co do EU25 to zostawie to bez komentarza poniewaz nie chce o tym nawet wspominac co tam przezylam... aczkolwiek te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mimo moich 100 maili nie moga mi wyslac jaarografow ;/ jakos zadna firma do ktorej napisalam nie robila problemu tylko te ch*je nie umia zarzadzac... Cala ta aleksandra wlascicielka jedna wielka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nigdy kasy nie bylo na czas i jak w koncu pojechalam do niej do belgii do biura w piatek bo nie bylo przelewow i weekend bez kasy... to ona a co was zbawi ze wyplaty beda w poniedzialek... pojechalismy jej po majtach i ze szczodrym usmiechem ladne ma pani porsche ;] pieniadze dostalismy od reki i przelewy po 2 godzinach czyli wyplata do kwadratu, takie szmaty krotko treba trzymac bo mysli ze w obcym kraju to nic nie zrobi, no jak to nie polak zawsze se poradzi tylko musi wiedziec jak ;))
zdjecie uzytkownika
Adam i Magda - 2011-04-06 09:50:57 odpowiedz | cytuj
Co by się nie działo nie polecam nikomu firmy EUROSTAR25. Miesiąc temu wyjechałem z dziewczyną. Zapłaciliśmy kupę kasy za benzynę, a na miejscu tragedia. Syf straszny, domki z grzybem ... wszystko w lesie tak żeby chyba ukryć to całe gówno. Powiedziałem ładnie PA i tyle nas widzieli. Zastanawiam się tylko czy ten napis, który ukradli z AUSCHWITZ nie miał czasem zawisnąć w tym lasku gdzie jak bydło trzymają ludzi i oszukują każdego jak się da.
zdjecie uzytkownika
fanta - 2011-05-08 11:46:38 odpowiedz | cytuj
Adam i Magda - 2011-04-06 09:50:57

Co by się nie działo nie polecam nikomu firmy EUROSTAR25. Miesiąc temu wyjechałem z dziewczyną. Zapłaciliśmy kupę kasy za benzynę, a na miejscu tragedia. Syf straszny, domki z grzybem ... wszystko w lesie tak żeby chyba ukryć to całe gówno. Powiedziałem ładnie PA i tyle nas widzieli. Zastanawiam się tylko czy ten napis, który ukradli z AUSCHWITZ nie miał czasem zawisnąć w tym lasku gdzie jak bydło trzymają ludzi i oszukują każdego jak się da.

Uwaga. Najnowsze wiadomosci z Eurostaru. Zwolnili hehehhehehe najlepszego, najprzystojniejszego, najinteligentniejszego i poprosu za.. jebistego koordynatoara Pawelka heheheheheheheheh zwolnili go wreszcie za nierobstwo.... Bardzo dobrze . Nalezalo sie leniowi i wyzyskiwaczowi.... A kur.... bardzo dobrze tak leserowi....... Nierob jeden....
BRAWO !!!!!! Jedyna dobra decyzja jaka podjal Eurostar.....
zdjecie uzytkownika
Gość - 2011-06-19 21:37:13 odpowiedz | cytuj
Witam Państwa,
Czy opłaca się wyjechać do Synceronu w Regensburgu z Agencją eurostar?

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Gość - 2011-06-19 21:38:20 odpowiedz | cytuj
Witam Państwa,
Czy opłaca się wyjechać do Synceronu w Regensburgu z Agencją eurostar?

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-27 18:35:54 odpowiedz | cytuj
Krok po kroku...

-sprawdz gwarancje godzin oraz spytaj o stawki wiekowe o ile obowiazuja.( jesli nie ma gwarancji godzin to mozesz robic tydzien po 40 - 50 h a potem siedziec na domku )
- sprawdz dokladnie jakie beda koszty - zakwaterowanie - dojazd - ubezpieczenie itd
- policz dokladnie...potem szukaj innej agencji.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-09 16:00:56 odpowiedz | cytuj
ty pierdolony zajebany w dupe idioto , opisz co sie stało a nie dawaj szczeniackich nic nie znaczących komentarzy matole , co za ćwoki płodzą takich ?
zdjecie uzytkownika
Uiz-Controljob - 2011-09-29 21:13:21 odpowiedz | cytuj
Witam Serdecznie! Po przeczytaniu przynajmniej dwóch stron na Agencji pracy tymczasowej za granica Eurostart25 jednym słowem jestem w szoku. Od kilku lat działamy jako firma zajmująca się dochodzeniami w Holandii i Belgi przeciwko nie uczciwym pracodawcom, kontrujemy ich warunki zakwaterowania jakie dają wam czyli pracownikom z Polski oraz czy są uczciwi pod względem pracy - dla poszkodowanych wywalczamy odszkodowania, zakładamy sprawy w Holenderskich sądach, Nasza Firmy Uiz-Controljob chciała by zweryfikować Państwa wypowiedz na forum, jeżeli jest faktycznie tak jak Państwo piszecie to będziemy musieli my podjąć w tym celu odpowiednie kroki, gdyż sami Państwo tego nie załatwicie. Prosiłbym o pisanie skarg na adres e-mail sowinski_jacek@yahoo.com . każdą nadesłaną wiadomość rozpatrzymy oraz odpowiemy co dalej w tytole proszę o napisanie nazwę Agencji która Państwa wysłala np Eurostart25, Level1, Axidus, Pollux, Otto Work Force, itp
zdjecie uzytkownika
krzych - 2011-10-28 13:30:28 odpowiedz | cytuj
UWAGA!!! WAŻNE DLA WSZYSTKICH POLAKÓW.
Poniżej umieszczam parę ważnych informacji dotyczących tego jak uniknąć sytuacji by nie zostać oszukanym przez pracodawców i lub różnego rodzaju agencje pracy. Lub jak postępować gdy zostaliście już oszukani odnośnie pensji, urlopu i wakacyjnych pieniędzy.
1.W Holandii każdy ( bez wyjątku ) pracodawca musi traktować was zgodnie z ustawą o minimalnej płacy. Oznacza to, że istnieje ustawowo określone minimum jakie pracodawca musi płacić swoim pracownikom. Poniżej podaje link do strony internetowej gdzie możecie zapoznać się z minimalną pensją, co to są wakacyjne pieniądze, płatny urlop itd. Jest to strona internetowa inspekcji pracy. Również na tej stronie internetowej istnieje możliwość zgłoszenia skargi na nieuczciwego pracodawcę poprzez kliknięcie w; formularz, pod < skarga > http://www.arbeidsinspect...nguages/polish/
2.Dwa razy w roku z dniem pierwszego stycznia i pierwszego lipca następuje ustawowa podwyżka płac. Wysokość podwyżki wynagrodzenia ustala ministerstwo polityki, spraw socjalnych i pracy. Każdy pracodawca musi bezwględnie stosować się do wytycznych tego ministerstwa odnośnie podwyżki płac. ( bez wyjatku ).
3.Pamiętajcie, że najczęstszym oszustwem agencji pracy jest to, że z chwilą gdy bierzecie urlop jest wam wypłacane tzw wakacyjne ( vakantiegeld ) Otóż te wakacyjne ( vakantiegeld jest to kwota w wysokości 8% waszych zarobków i jest to rezerwowane przez pracodawcę z waszej pensji brutto. Innymi słowy sami na to pracujecie. Wakacyjne ( vakantiegeld ) wypłacane jest w miesiącu maju każdego roku kalendarzowego, czasami dwa razy w roku raz w maju i raz w grudniu, Za każdym razem połowa. Pracodawca może wliczyć wam wakacyjne ( vakantiegeld ) w stawkę godzinową brutto jaką wam płaci, ale musi to być umieszczone w waszej umowie o pracę.
4.Każdy człowiek bez wyjątku na narodowość o ile pracuje legalnie co miesiąc nabywa prawo do dwoch dni płatnego urlopu bez względu na to jaki rodzaj umowy o pracę posiada. Płatny urlop jest wypłacany przez pracodawcę i nie ma nic wspólnego z wakacyjnymi pieniędzmi.
5.Wszelkiego rodzaju kary nakładane na was za brak porządku itd są kompletnie nielegalne!!!!
6.Uwaga!!! Gdy podejmujecie pracę to pytajcie agencje pracy czy posiada certyfikat NEN 4400. Każda agencja pracy, która posiada ten certyfikat jest co sześć miesięcy kontrolowana przez odpowiedni urząd pod takim kątem jak; czy płaci wam przynajmniej minimalną pensje, wakacyjne pieniądze i urlop. Jeśli chcecie sprawdzić czy wasza agencja pracy spełnia te wymogi i posiada taki certyfikat NEN 4400 wystarczy wejść na stronę internetową;
http://www.normeringarbei...ificeerden.aspx
Na dole po lewej jest < zoeken > kolor czarny, poniżej < Op gedeelte van de naam zoeken > obok tego napisu po prawej stronie jest pasek, tam proszę wpisywać nazwę agencji pracy i następnie kliknąć w; < Zoeken > na dole w żółtym tle. Jesli firma ma certyfikaty to otworzy się plik pokazujący certyfikat takiej agencji. Wtedy będziecie mieć pewność że to rzetelna firma a jak nie to nie podejmuje pracy w takiej agencji, która certyfikatu nie posiada. Nigdy też nie podejmujcie pracy bez wcześniej podpisanej umowy o pracę. Tak postępują w większości nieuczciwe agencje pracy.
6.Następna sprawa; Jeśli agencja pracy, która was zatrudnia nie wypłaca wam wynagrodzenia, wakacyjnych ( vakantiegeld ) czy też urlopu to możecie żądać wypłaty tych świadczeń od pracodawcy, do którego zostaliście oddelegowani do pracy. Prawo takie gwarantuje wam ustawa, która weszła w życie w Holandii z dniem 01-01-2010 roku. Jeśli pracodawca zapłacił za waszą pracę agencji pracy a ta nie wypłaciła wam wynagrodzenia czy też innych świadczeń to pracodawca ten musi wam wyrównać wasze straty i wypłacić zaległości. Wówczas kosztujecie go podwójnie, ale możecie być pewni że taki pracodawca nie skorzysta więcej z nieuczciwej agencji pracy. Ta ustawa ma na celu właśnie wyeliminowanie z rynku pracy nieuczciwe agencje pracy. Poniżej podaje link do strony internetowej gdzie możecie o tym przeczytać. Radzę wydrukować ten artykuł ( wersja holenderska ) tak byście mieli go w ręku gdyby zaszła potrzeba skonfrontowania z tym artykułem waszego pracodawcę.Tytuł artykułu; Inlener aansprakelijk bij niet-gecertificeerd uitzendbureau. http://www.payrollselect....tzendbureau.asp
7.Jeżeli kiedykolwiek będziecie mieli problem z pracodawcą lub agencją pracy to korzystajcie z usług inspekcji pracy lub adwokata i zakładajcie sprawę w sądzie.
8.UWAGA!!! W Holandii prawo mówi że każdy ma prawo do adwokata. W związku z tym każda kancelaria adwokacka jest zobowiązana do prowadzenia pewnej ilości spraw z urzędu. Oznacza to, że płacicie tzw własne wpisowe ( eige bijdrage ) jest to kwota, którą płacicie adwokatowi sami, resztę płaci urząd państwowy. Podaje link gdzie są podane te kwoty; http://www.stab.nl/normwrb.htm. Są to opłaty jednorazowe uzależnione od wysokości waszych zarobków!!! W razie wygranej sprawy pozwany zwraca wszystkie koszty sądowe!!![/b]
Alicja :D - 2011-11-04 15:07:58 odpowiedz | cytuj
krzych - 2011-10-28 13:30:28

UWAGA!!! WAŻNE DLA WSZYSTKICH POLAKÓW.
Poniżej umieszczam parę ważnych informacji dotyczących tego jak uniknąć sytuacji by nie zostać oszukanym przez pracodawców i lub różnego rodzaju agencje pracy. Lub jak postępować gdy zostaliście już oszukani odnośnie pensji, urlopu i wakacyjnych pieniędzy.
1.W Holandii każdy ( bez wyjątku ) pracodawca musi traktować was zgodnie z ustawą o minimalnej płacy. Oznacza to, że istnieje ustawowo określone minimum jakie pracodawca musi płacić swoim pracownikom. Poniżej podaje link do strony internetowej gdzie możecie zapoznać się z minimalną pensją, co to są wakacyjne pieniądze, płatny urlop itd. Jest to strona internetowa inspekcji pracy. Również na tej stronie internetowej istnieje możliwość zgłoszenia skargi na nieuczciwego pracodawcę poprzez kliknięcie w; formularz, pod < skarga > http://www.arbeidsinspect...nguages/polish/
2.Dwa razy w roku z dniem pierwszego stycznia i pierwszego lipca następuje ustawowa podwyżka płac. Wysokość podwyżki wynagrodzenia ustala ministerstwo polityki, spraw socjalnych i pracy. Każdy pracodawca musi bezwględnie stosować się do wytycznych tego ministerstwa odnośnie podwyżki płac. ( bez wyjatku ).
3.Pamiętajcie, że najczęstszym oszustwem agencji pracy jest to, że z chwilą gdy bierzecie urlop jest wam wypłacane tzw wakacyjne ( vakantiegeld ) Otóż te wakacyjne ( vakantiegeld jest to kwota w wysokości 8% waszych zarobków i jest to rezerwowane przez pracodawcę z waszej pensji brutto. Innymi słowy sami na to pracujecie. Wakacyjne ( vakantiegeld ) wypłacane jest w miesiącu maju każdego roku kalendarzowego, czasami dwa razy w roku raz w maju i raz w grudniu, Za każdym razem połowa. Pracodawca może wliczyć wam wakacyjne ( vakantiegeld ) w stawkę godzinową brutto jaką wam płaci, ale musi to być umieszczone w waszej umowie o pracę.
4.Każdy człowiek bez wyjątku na narodowość o ile pracuje legalnie co miesiąc nabywa prawo do dwoch dni płatnego urlopu bez względu na to jaki rodzaj umowy o pracę posiada. Płatny urlop jest wypłacany przez pracodawcę i nie ma nic wspólnego z wakacyjnymi pieniędzmi.
5.Wszelkiego rodzaju kary nakładane na was za brak porządku itd są kompletnie nielegalne!!!!
6.Uwaga!!! Gdy podejmujecie pracę to pytajcie agencje pracy czy posiada certyfikat NEN 4400. Każda agencja pracy, która posiada ten certyfikat jest co sześć miesięcy kontrolowana przez odpowiedni urząd pod takim kątem jak; czy płaci wam przynajmniej minimalną pensje, wakacyjne pieniądze i urlop. Jeśli chcecie sprawdzić czy wasza agencja pracy spełnia te wymogi i posiada taki certyfikat NEN 4400 wystarczy wejść na stronę internetową;
http://www.normeringarbei...ificeerden.aspx
Na dole po lewej jest < zoeken > kolor czarny, poniżej < Op gedeelte van de naam zoeken > obok tego napisu po prawej stronie jest pasek, tam proszę wpisywać nazwę agencji pracy i następnie kliknąć w; < Zoeken > na dole w żółtym tle. Jesli firma ma certyfikaty to otworzy się plik pokazujący certyfikat takiej agencji. Wtedy będziecie mieć pewność że to rzetelna firma a jak nie to nie podejmuje pracy w takiej agencji, która certyfikatu nie posiada. Nigdy też nie podejmujcie pracy bez wcześniej podpisanej umowy o pracę. Tak postępują w większości nieuczciwe agencje pracy.
6.Następna sprawa; Jeśli agencja pracy, która was zatrudnia nie wypłaca wam wynagrodzenia, wakacyjnych ( vakantiegeld ) czy też urlopu to możecie żądać wypłaty tych świadczeń od pracodawcy, do którego zostaliście oddelegowani do pracy. Prawo takie gwarantuje wam ustawa, która weszła w życie w Holandii z dniem 01-01-2010 roku. Jeśli pracodawca zapłacił za waszą pracę agencji pracy a ta nie wypłaciła wam wynagrodzenia czy też innych świadczeń to pracodawca ten musi wam wyrównać wasze straty i wypłacić zaległości. Wówczas kosztujecie go podwójnie, ale możecie być pewni że taki pracodawca nie skorzysta więcej z nieuczciwej agencji pracy. Ta ustawa ma na celu właśnie wyeliminowanie z rynku pracy nieuczciwe agencje pracy. Poniżej podaje link do strony internetowej gdzie możecie o tym przeczytać. Radzę wydrukować ten artykuł ( wersja holenderska ) tak byście mieli go w ręku gdyby zaszła potrzeba skonfrontowania z tym artykułem waszego pracodawcę.Tytuł artykułu; Inlener aansprakelijk bij niet-gecertificeerd uitzendbureau. http://www.payrollselect....tzendbureau.asp
7.Jeżeli kiedykolwiek będziecie mieli problem z pracodawcą lub agencją pracy to korzystajcie z usług inspekcji pracy lub adwokata i zakładajcie sprawę w sądzie.
8.UWAGA!!! W Holandii prawo mówi że każdy ma prawo do adwokata. W związku z tym każda kancelaria adwokacka jest zobowiązana do prowadzenia pewnej ilości spraw z urzędu. Oznacza to, że płacicie tzw własne wpisowe ( eige bijdrage ) jest to kwota, którą płacicie adwokatowi sami, resztę płaci urząd państwowy. Podaje link gdzie są podane te kwoty; http://www.stab.nl/normwrb.htm. Są to opłaty jednorazowe uzależnione od wysokości waszych zarobków!!! W razie wygranej sprawy pozwany zwraca wszystkie koszty sądowe!!![/b]

bardzo ciekawie opisales prawo jakie przysluguje osobom pracujacym w holandii

niestety zaden z wklejonych przez ciebie linkow nie da sie zaladowac

czy mogl bys podkleic je jeszcze raz

bardzo dziekuje :D

a w zwiazku ze sprawa Eurostar25

szukam pracy za granica i wysylalam juz troche CV ale nie do Eurostar25. Dzisiaj pani do mnie zadzwonila ze ma oferte pracy dla mnie cyt. praca w magazynie wyjazd juz w poniedzialek.

wszystko fajnie tylko skad wziela moj nr. telefonu jak nigdy z tej agencji CV nie wysylalam
zdjecie uzytkownika
annnoonim - 2012-03-13 12:36:30 odpowiedz | cytuj
Co tu duzo mowic na temat tej firmy oszusci i zlodzieje,mieszkania w kempingach po 2 osoby na 2m kwadratowych gorzej niz w Pudle!!!
Kilka slow dla Pani koordynator z Belgii.
Ale co do Ewy to sprawa jest prosta zapier** se koksu bedziesz bardziej ostra ,wszyscy dobrze wiemy ze w gaciach masz jaja z tego na bungalach caly czas jest zwala,nieszczery usmiech z konskiego pyska na poliku sperma po Jopa pociskach ,chcesz uslyszec wiecej przyjedz pogadamy razem z chlopakami na twoj zapryszczaly ryj sie pospuszczamy!!!!To TYLE;)
zdjecie uzytkownika
ksnndkd - 2012-03-15 11:02:56 odpowiedz | cytuj
ja byłam w sobote 10/03.12 podpisac umowe z koordynatorem...
od poniedzialku mialam zaczac prace..i zaczelam...
w poniedziałek pojechała nas grupa 6ciu osób do SYNCREONA w Waalwijku przeszlismy trening który trwał 1 godzine, pozniej stalismy pol godziny w jednym miejscu bo nikt nie wiedzial co mamy robic. Wkońcu puscili nas do domu bo stwierdzili ze jednak nie ma dla nas pracy
we wtorek poszlismy do pracy ale tylko na trzy godziny bo znowu twierdzili ze nie maja dla nas pracy
a w srode gdy zadzwonilam do koordynatora z pytaniem czy długo maja zamiar nas tak oszukiwac- pan Adrian odpowiedzial mi ze juz nie maja dla nas pracy i musza nam podziekowac za współprace.
BANDA CHAMÓW I OSZUSTÓW!!! NIGDY WIĘCEJ PRZEZ TĄ AGENCJĘ!
zdjecie uzytkownika
kasia - 2012-03-20 09:33:07 odpowiedz | cytuj
Odradzam tą firmę, sciągają ludzi do pracy, pracy nie ma. Pracowałam tam trzy dni po niecałym tygodniu pobytu tam kazali mi wracać do polski. Za ,, domek\'\' płacisz 90 Euro, osobno za dojazd do pracy i pranie. Mieszkanie jest w domkach kempingowych, albo jak kto woli w barakach. Ale najgorsze jest to że nie ma pracy. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
marta - 2012-05-13 21:27:37 odpowiedz | cytuj
witam
od poniedzialku ide na ulice poniewasz praca sie skonczyla aktualnie bede przebywac w nuland w holadni potrzebuje strasznie pracy i mieszkania podam swoj numer tel prosze o kontakt blagam +31 687153620 naprawde nie wiem co poczac i niemam gdzie mieszkac i spac jak rowniesz niemam gdzie wracac do polski ;(
x