QN-EUROPE

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 174 ocen.

QN-EUROPE
4 174 6 1

Opinie o QN-EUROPE

Jarek1985

Zajrzałem na to forum po prezentacji na której byłem i czytając komentarze "Plaster" i "Fixxxe" ręce mi opadły... Gdybym nie był sam na tej prezentacji to mógł bym pomyśleć, ze znowu jakieś paprali obiecują złote góry bez wysiłku... ale byłem i dlatego się wypowiem w tej kwestii. Byłem na wielu prezentacjach w swoim życiu i tutaj jestem pozytywnie zaskoczony jak rzetelnie i uczciwie przekazano mi informacje o firmie i sposobie działania tych osób. Osoba która mi przedstawiała prezentacje doskonale wie jak funkcjonuje network marketing, jakimi wartościami się kierują budując grupę, nie obiecują złotych gór... wręcz kilkukrotnie podkreślono, ze to nie są łatwe szybkie pieniądze i co ode mnie będzie wymagał ten biznes bym osiągał sukces. A wiec w odpowiedzi na posty moich poprzedników. - Tak network marketing to nie jest łatwy szybki sposób na fortunę. Jak ktoś Ci mówi o łatwych szybkich pieniądzach to znak, ze coś jest nie tak. - Firma nie każe Ci płacić za możliwość zarabiania. Nie wpłacasz nikomu pieniędzy tylko kupujesz wedle uznania swój produkt. - Biuro podkreśla ich poważne podejście do network marketingu. Większość ludzi w MLM pracuje po restauracjach lub w domu. (sam tak pracuje ze swoja grupą w innej firmie) Nie znam firmy network marketingowej która otwiera biura dla net-workowców. - Zastanawia mnie też fakt jak oceniłeś wartość produktów by pisać, ze nie są warte swojej ceny. Ja poczytałem o kilku firmach które produkują te produkty i nie widzę tu jakiś amonali cenowych. Podsumowując - Panowie kompletnie nie zrozumieliście jak funkcjonuje network marketing a co dopiero strategia z jaką działają ludzie z qn-europe. ja jak czegoś nie rozumiem to się nie wypowiadam. Nie chce nikogo urazić ale wygląda na to, ze to wy macie wyprany mózg przez telewizje, media itd.. jesteście odporni na wiedzę... Ps. Gdybym nie był zaangażowany współprace z inną firmą MLM to poważnie rozważył bym tą propozycje. Pozdrawiam ludzi z QN. Robicie dobra robotę!!! tak trzymać :)

Beetwen
@Jarek1985 12.10.2018 12:58

Też byłem i nie chce nikogo obrazić, ale to lipa... Mój znajomy dwa lata temu był w tej firmie mieli oddział zaangażował w to swoich znajomych i po kilku miesiącach przychodzą do biura a tam kłódka zamknięte i zero odzewu.

Plaster

Nie chcę nikogo obrazić, ale odnoszę wrażenie, że jednak ludzie są głupi. Firma przedstawia absolutny brak możliwości szybkiego zarobienia, za wejście we współpracę każe sobie płacić, niczego nie daje w zamian, biuro trzeba organizować na własną rękę i jeszcze za nie płacić, a mimo to, ktoś w Warszawie postanowił wydać 8500 zł kupując coś co nie jest warte swojej ceny i zaczął zachęcać do tego innych. I niektórzy w to weszli. MASAKRA. Mózg się robi kwadratowy od tego co ci ludzie wygadują. Trzeba ten twór omijać z daleka.

Bartek 1995

Pranie mózgu

Fixxxer

Pranie mózgu. Byłem na rozmowie w jednym z tzw biur w mieszkaniu. Godzina gadania o tym jakie to jest fajne. Chciałbym wszystkich jednak ostrzec. Nie nabierajcie się na to. Nie kupujcie jakiegoś badziewia, nie wydawajcie ponad 8 tys zł na start, bo nigdy wam się to nie zwróci. Co to za praca, w której żeby pracować, najpierw trzeba wydać własną kasę i to bez możliwości jej odzyskania. Ktoś sobie stworzył bardzo fajny biznes. Ale nie warto w to wchodzić.

Żyd
@Fixxxer 07.10.2018 23:42

Ten turas jeszcze tam jest,czy uciekł już z kraju?

Kwiatuszek 10

Nie podjęłam się pracy w QN bo czytając tu opinie to -nie zachęcają do przystąpienia. -Wg mnie żeby coś osiągnąć to trzeba do tego dążyć a nie na tacy mieć podane - pod względem prawa wychodzi na to że pracowałabym na czarno - nie ma żadnej oficjalnej strony by sobie poczytać - umowa o prace czy o dzieło- pytam sie gdzie? - numer KRS brak A jaka to praca by naciągać ludzi.

Upline
@Kwiatuszek 10 11.08.2018 15:55

- Jeżeli swoje decyzję podejmujesz na podstawie komentarzy ludzi to przykre bo to oznacza że sam nie umiesz realnie ocenić sytuacji na podstawie informacji - Jeżeli wydaje Ci się, że tu nie potrzeba dużo pracy i determinacji do osiągnięcia sukcesu to nie rozumiesz jak działa network marketing. Ktoś Ci powiedział, że to łatwy szybki pieniądz? - pod względem prawa to placimy podatek dochodowy od zarobionej kwoty. Zapomniałeś zapytać tak? No tak przeciez wiesz lepiej... - nie jesteś pracownikiem firmy więc nie masz umowy o prace czy zlecenie. Rozliczasz się sam jako osoba fizyczna albo po przez działalność. - QN Europe ma swoją oficjalna strone - to nie jest polska firma więc niema jej w KRS. Ale podam Ci odpowiednik KRS w Irlandii i Nr VAT Polski. Company Reg. No. : 542338 VAT No. : PL5263169325 Ale przecież Ty biedaku nie wiesz jak to unawet sprawdzić... Wpisz w Google ''nie ma KRS komentarze'' może tam? Haha Przestań się blaznic publicznie i używaj trochę głowy bo na komentarzach daleko nie zajedziesz... Wystarczyło żebyś zapytał się o to wszystko osób które Ci pokazały prezentacje. One nie gryzą a już napewno tak niekompetentnej osoby jak Ty nie zarejestrowali by bo szkoda czasu. I nikt tu nikogo nie naciaga...

Upline
@Upline 31.08.2018 10:06

A poza tym będziemy chcieli zarejestrować firme qn europe w Polsce wg poniższego schematu: https://www.biznes.gov.pl/pl/firma/cudzoziemcy/chce-prowadzic-biznes-w-polsce/guide_84-PRZEDSTAWICIELSTWO_R bo na razie jest nielegalnie, ale irlandzki KRS daje nam wiarygodność na forumach. Btw. chcemy zarejestrować firme w polsce, bo cięzko pracujemy w biurze na lepszo przyszlosc i w razie jakiby nie zapłacili, to bedziemy mieli wtedy podstawe do sądu tego zeby nam zaplacili bo ciezko pracujemy w biurze narazie bez pieniendzy ale to jest przyszlosciowe i poza tym nikt nikomu nie muwi ze to jest lekka latwa i przyjemna praca i zarobisz za nic nierobienie. Tu jest placone za robienie ale nie od razu. Smiej sie ze mnie teraz a ja bede sie smiał z ciebie za rok jak cie bede mijal swoim mercedesem jak bedziesz stal na przystanku tramwajowym.

Bmw
@Upline 16.09.2018 00:31

Ciężko pracujemy ale narazie bez pieniedzy slyszysz sam siebie? W innej pracy tez tak robią ze zaplaca Ci za pol roku? Chyba nie.. Co do mercedesa moj kolega tez mi tak powiedzial 2 lata temu i co? (usunięte przez administratora) pociagiem bo go nie stac na auto takze brnijcie w te klamstwa dalej ;)

Upline
@Upline 16.09.2018 00:31

Nie dość że musicie składać się na biuro co miesiąc po 100 zł to jak zarejestrujecie odział QN Europe w Polsce to będziecie musili składać się na ZUS i księgową ???????????? Będzie ciekawie ???? I wez tam w tym swoim biurze usiadz otworz slownik i poucz sie ortografii a nie tylko tych regułek na pamiec co kazdy musi umiec mowic do ludzi na spotkaniach. Zycze powodzenia i pozdrawiam.

Hahaha
@Upline 16.09.2018 00:31

Zanim rozpędzisz się swoim mercem zainwestuj w słownik :) Same orły tam pracują widzę, tylko jakieś nieloty :)

Koło

Byłem w tej firmie czy czymś takim na rozmowie naciagaja ludzi do zakupów, chodzi o to że 1 osoba kupuje produkt i namawia tym 2 inne w ten sposób 1 osoba zarabia poprzez pewna cześć z pieniedzy tych 2 i tak dalej. W skrócie zarabianie pieniędzy poprzez wyciąganie od następnych osób danej sumy i tak dalej dlatego można tyle zarobić a na samym dole piramidy osoby które już nie będą mogły znaleźć nigogo zostają z niczym, czyli z straconymi pieniędzmi. Nie wchodzę to ludzie jak nie będą mieli od kogo ciągnąć kasy skończy się ich przekręt w Polsce.

Bezposredny
@Koło 26.07.2018 00:22

No no widze ze kolega byl skupiony i sluchal ze zrozumieniem... kiedy mi to przedstawiano nie odczułem ,ze ktoś mnie na coś naciąga. Jasno przedstawiona branża network marketingu, możliwości i sposób pracy. A więc powiem Ci kolego tak... Naciagany to jesteś Ty! Co miesiąc na jakieś 1200zl przez ZUS. I muszę Cię zmartwic bo jesteś na samym dole tej piramidy i obawiam się ze jak nie ruszasz głową i nie weźmiesz się za swoją przyszlosc to ty padniesz ofiara przekrętu i zostaniesz z niczym jeczac jaki to świat jest zły a Ty biedny. Nastepnym razem siegnij po wiedze, weź coś poczytaj albo porozmawiaj z osobami z tej branży zanim kolejny raz się zblaznisz publicznie. Zregeneruj się bo jutro pieniadzialek... Ale spokojnie w za tydzien bedzie weekend resecik i do przodu ☺

Pan Tadeusz
@Bezposredny 29.07.2018 09:23

Głównym założeniem QN-Europe nie jest Sprzedaż zegarków a rekrutacja nowych ludzi. Inaczej mógłbym zacząć sprzedawac zegarki innym osobom bez wcześniejszego zakupu własnego zegarka, firma teoretycznie powinna na tym zyskiwać. A jednak nie, tutaj najważniejsze jest żeby samemu kupić zegarek, bo inaczej inne osoby w "firmie" nie odzyskają swojej kasy. To jest piramida finansowa, mimo że co głupsi w firmie zaprzeczają bo sami nie ogarniają o co chodzi, a ci bardziej ogarnięci nie mówią tego na głos. I powiem jeszcze jedno, mi nie chodzi o to żeby rujnować tu QN Europe. Jak ktoś chce, to niech sobie te zegarki kupuje, przynajmniej jest się z kogo pośmiać.

Uczciwy networkowiec
@Pan Tadeusz 30.07.2018 00:39

Tadeusz szkoda ,ze piszesz swoja opinnie zanim sie wszystkiego dowiesz bo mieszasz ludzią w głowie. A więc możesz sie zarajestrować w firmie qn-europe bez zadnego zakupu bo rejestracja jest bezpłatna. A więc mozesz sprzedawac produkty i zarabiasz wtedy prowizje za bezposrednie polecenie okolo 4% ale tylko za bezposrednie zakupy. Natomiast jezeli chcial bys zarabiac ze struktury czyli od polecen nastepnych osób to musisz aktywować konto czyli sam chociaz raz w zyciu dokonać zakupu za minimum 500BV około 390Euro. W przeciwnym wypadku firma nie miała by z czego Ci placic prowizji od polecen twoich poleconych. Strategia naszej grupy to budowanie zespołu z ludzmi którzy chcą budować swoj zespół i dzieki temu zarabiać, mimo wszystko my tez jestesmy klientami bo kazdy z nas kupił coś wedle swoich upodobań. My działamy strategia na 3000BV a tobie moze sie to podobac lub nie... uznajesz to za piramide finasową a nawet a nie zadałes sobie trudu zeby dowiedziec sie jak funkcjonuje Network Marketing i firma Qn-Europe. Nie masz odwagi przyjsc zapytac o to ludzi ktorzy sie na tym znają. Ale spoko wyjasnie tutaj roznice miedzy piramidą finasową. 1. W Piramidzie finasowej nie ma produktu ani usługi badz jest pseudo produkt. - W firmie Qn-Europe nie wpłacasz nikomu pieniedzy tylko kupujesz pełnowartościowy produkt. 2. W piramidze finasowej od kolejności dołączenia zależa twoje zarobki. - W network marketingu to od twojej pracy zalezy ile zarobisz i czy w ogole ponieważ każdy ma takie same możliwośći zarobkowe bez wzgledu na to kiedy dołączy sie do struktury. 3. W Piramidze finasowej nie można się wycofać i odzyskać wpłaconych pieniedzy ponieważ poszły na wynagrodzenie wczesniejszych uczestników piramidy. - W network marketingu masz produkt wiec również możliwość zwrotu do 6 miesięcy odzyskując 90% pieniędzy ( jeżeli produkt jest nie używany ). Ponieważ firma prowadzi zwykłą sprzedaż i nie ma problemu by oddać Ci pieniądze jeżeli oddasz produkt który będzie nadawał się do ponownej sprzedaży. Ta są regulacje prawne których firma QN-Europe przestrzega. Jest jeszcze wiele różnic które mógł bym Ci przedstawić ale najpierw musiał byś mieć honor sie spotkać. A więc to Ty jesteś totalnie nie ogarniety w tym temacie i dzieki Tobie jest się z kogo pośmiać :) Na szczęście sa inteligenti ludzie i dzieki temu stale się rozwijamy. Apeluje do wszystkich którzy zastanawiają sie nad podjęciem współpracy z firma QN-Europe! Nie czytajcie tych bzdurnych komentarzy bo wiekszość ludzi tak jak Tadeusz nie ma o tym pojecia a sie wypowiada. Poczytajcie o samej branży network marketingu na obiektywnych stronach a najlepiej udajcie się z pytaniami do osoby która zaprosiła Was na prezentacje. Nie rejestrujemy idiotów wiec dostaniecie rzetelne informacje!

Jędrzej
@Uczciwy networkowiec 06.08.2018 16:52

Byłem na spotkaniu w zeszłym roku. W pokoju były ze 3 osoby, które się zajmują "normalną sprzedażą" i nikt nie był w stanie powiedzieć ile osób w Polsce byłoby zainteresowanych kupieniem zegarka za kilka tysięcy, natomiast jeden "nieidiota" wprost powiedział, że go to nie obchodzi, bo tutaj ważny jest system, a nie produkt, który się sprzedaje.

Yhy
@Bezposredny 29.07.2018 09:23

Mój ZUS co miesiąc płaci Mój pracodawca. Do tego dostaję wypłatę do ręki za liczbę godzin jaką przepracowałem. A Twój pracodawca ile płaci Ci na rękę za godzinę i ile ZUS-u?

Oli
@Yhy 13.08.2018 14:10

Pracodawca opłaca ZUS i co z tego? ZUS to jedna wielka piramida i nie zdziw się jak w wieku 80lat będziesz dalej pracował, bo ZUS będzie niewypłacalny. Jak byś zrozumiał system to wiedział byś, że firma nie płaci za zbijanie bąków i nic nierobienie tylko za efekty pracy. Pozdrawiam

Taka_prawda
@Oli 30.08.2018 08:02

1. ZUS jest gwarantowany przez państwo, więc dopóki jest państwo to i ZUS będzie w jakimś tam stopniu wypłacalny. 2. prócz straszenia bankructwem ZUS-u mamy też odwrotne zagrożenie w postaci wszechobecnej automatyzacji. ZUS może nie jest w 100% bezpieczny, ale w przeciwieństwie do sprzedaży za drogich zegarków, działa w tej chwili i ma realną szansę działać bardzo długo.

Yhy
@Oli 30.08.2018 08:02

Opłacając ZUS moja emerytura jest gwarantowana przez państwo (usunięte przez administratora) Nawet jeśli nie będzie wypłacona, to mam roszczenia, lub moje dzieci, lub wnuki, mają roszczenia wobec niewypłaconej emerytury przez państwo. Państwo nie może dopuścić się niewykonania umowy z obywatelem, bo Państwo to Ja. Przyjechałeś "kolego" ze wsi i jesteś za głupi na pewne sprawy. To co jestem za to pewny, to to, że przyjechałeś ze wsi i wydaje ci się, że "robisz karierę" i i "biznes". A prawda jest taka, że zostałeś wydymany bez mydła i sam siebie dymasz bez mydła w d*** i wmawiasz innym, że to powinna być norma. Praca bez pensji i ubezpieczenia? Niezły (usunięte przez administratora) z Ciebie. Bez odbioru. A jak ktoś poniżej pytał dlaczego hejtujecie a ni wchodzicie, to tylko żeby ostrzec młodych studentów. LUDZIE SZANUJCIE SIĘ. Żeby to chociaż polskie zegarki były...

Yhy
@Oli 30.08.2018 08:02

A Szanowny (usunięte przez administratora) jak zacznę sprzedawać te tureckie zegarki i jak mówiłeś po pięciu latach jesteś ustawiony... A jak przed tym czasem przyjedzie do mnie pogotowie, bo coś mi się stanie, złamię rękę, nogę. To kto zapłaci rachunek, jeśli ja pracuję bez ubezpieczenia? NO kto? No kto? No kto? Ty mi to opłacisz? (usunięte przez administratora) NO KTO ZAPŁACI ZA SZPITAL? TY ZAPŁACISZ, NA PEWNO NIE ZUS, jak nie odprowadzasz składek. Zastanówcie się studenci kto Wam tu chce sprzedać zegarek!!! NO KTO MI TO OPŁACI? TY BEZPRODUKTYWNY ŚMIECIU MNIE WYLECZYSZ?

Yhy
@Oli 30.08.2018 08:02

A tak poza tym, to dostaję pieniądze do ręki za pracę, a Ty Szanowny śmieciu ile płacisz ludziom za pracę? Ukraińcy się cenią. Hindusi którzy przyjeżdżają pracują za minimalne stawki które pozwalają Im przeżyć. A Ty Śmieciu namawiasz Polaków do pracy za darmo? Nigdy nie wpadłbym na myśl,żeby nie zapłacić ludziom za pracę... Wiesz co to zasady współżycia społecznego? Nie wiesz, bo nie ch**a wiesz o prawie. Jakbym Cie znowu spotkał, to dałbym Ci po r**u za to namawianie naiwnych ludzi, bo takim jak Ty powinno się dać po r**u i wygnać na banicję za szkodzenie społeczeństwu. Jak nie potrafisz żyć w społeczeństwie, to wracaj do Siebie na wieś nosić mleko do skupu Szanowny (usunięte przez administratora)

Koło
@Bezposredny 29.07.2018 09:23

Haha ZUS płaci pracodawca skad ty się urwales z choinki

Yhy
@Koło 08.09.2018 22:25

No Ja nie robię przelewów do ZUS-u. Robi to za mnie Mój pracodawca. Jak nie zrobi i ZUS się upomni, to ma roszczenie nie do Mnie, tylko do pracodawcy. Ja rozumiem, że możemy się nie rozumieć. Bo widzisz ja znam kodeks pracy i swoje prawa, a Ty ze swoim myśleniem, to podejrzewam, że nigdy nie upomniałeś się o umowę o pracę i szukasz drogi "na skróty" frajerując się. "Pracą" nawet nie tyle za darmo, co nawet musząc do niej na początku dopłacić. To żaden "biznes" - jak to nazywacie.

Anonim
@Koło 26.07.2018 00:22

Oklamali mnie na start ze ludziom pomagają ,wymusili spotkanie po czym przedstawili katalog produktów i plan biznesowy który kompletnie jest nie dla mnie mianowicie kup sobie coś za kilka tyś potem namów 2 inne osoby by zrobiły to samo potem niech one kogoś namówią i tak w kółko i tak masz zarabiać... zagwarantowali pomoc , duza kasę i kazali się zastanowić. Jak chciałam odmówić ponownie wymuszano na mnie spotkanie. Po raz kolejny przedstawili plan i kazali się zastanowić. Jak odmówiłam to zaczęli nękać mnie telefonami. Jak jeden zablokowałam to dzwonili z innych. Skończyło się na blokadzie numerów nieznanych. Ogólnie słabo. Bardzo słabo.

Jebać hejterów,

Witam was, wczoraj postanowiłem poczytać komentaże na temat firmy QNEUROPE i doszedłem do wniosku że wszystkie te hejty są bez podstawne. Albo byliście na prezentacji i niezrozumieliście nic z tego, albo nawet was tam nie było a swoją opinię opieracie na podstawie opini innych. Co do osób które weszły w ten biznes i nie zarobiki, powinniście obwiniać siebie a nie biznes. Cieszę się że nie wszyscy rejestrują się do biznesu bo ktoś musi mi sprzedawać byłki w biedronce czy doradzać w wynajmowaniu mieszkań na nowe biura bo biznes ciągle się rozwija i nie zatrzyma się. Na koniec dodam że nie rozumiem ludzi którzy hejtują firmę do której nie dołączyli, tylko marnujecie czas, zamiast pisać kłamstwa nie poparte dowodami to idźcie pracować brać nadgodziny bo na rachunki nie starczy wam.

Bambo
@Jebać hejterów, 27.08.2018 23:12

Patrzac na twoje byki ortograficzne nie grzeszysz inteligencją więc nie dziwie sie że w to wszedłeś.

Jebać hejterów,
@Bambo 28.08.2018 20:31

Bo ty jesteś Bambo-szambo, a ja (usunięte przez administratora) hejterów-brawo dla multimilionerów. To nie jest praca dla wszystkich. tu nie będziesz miał od razu dużych pieniendzy, ale ty nie rozumiesz.

Jędrzej

QN-Europe to sprzedaż lawinowa, żeby była legalna w Polsce musi spełniać 2 warunki: - każdy kto rezygnuje, może im odsprzedać to co kupił w ciągu ostatnich 6 miesięcy za minimum 90% tego co zapłacił, - towary nie mogą znacząco odbiegać od ceny rynkowej. Jak ktoś był niedawno na spotkaniu i wie, gdzie oni teraz urzędują i że nie spełniają jednego z tych dwóch warunków może śmiało zawiadomić organy ścigania o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.

Pomocny
@Jędrzej 14.06.2018 07:17

Mają biuro niedaleko Kina Femina w jednej z kamienic. Wiem, bo wczoraj tam byłem

Killer1984
@Pomocny 27.07.2018 18:26

To jak jesteś taki mądry to dawaj dzwoń śmiało. Tylko zmarnujesz czas

Oli
@Killer1984 09.08.2018 20:26

Od razu dzwoń do CBŚ, ABW i po antyterrorystów, bo zwykła policja nie da nam rady... Tylko się ośmieszasz Pozdro

Ogarnięty :)
@Jędrzej 14.06.2018 07:17

Jędruś, Jędruś, Ty ciągle to samo :) zadzwoń w końcu na policję, bo to już się nudne robi :) jak jesteś taki pewny swojego, to dlaczego tyle zwlekasz??

Jędrzej
@Ogarnięty :) 30.08.2018 10:49

Nie wiem, gdzie jest biuro i ile QN-Europe sobie życzy za te badziewne zegarki i dlatego nie zadzwonię. Natomiast gdyby QN kiedykolwiek odważyło się upublicznić warunki jakie oferują i okazałaby się niezgodne z polskim prawem to masz pewność, że złożę doniesienie. I właśnie dlatego, warunki są przedstawianie tylko na spotkaniach.

XYZ
@Jędrzej 31.08.2018 11:12

Przecież wszystko jest upublicznione :) na stronie firmy jest regulamin i plan wynagrodzeń. Jak dla mnie, to powinieneś to zgłosić jak najszybciej, trzeba przecież ludzi przed nami ratować :D

Konkretne pytanie

Cześć, przedwczoraj byłem w biurze i przedstawili mi ten biznes. Przebiłem się przez sporo komentarzy tutaj, ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie które mi się pojawiło jak analizowałem ten temat. Jeśli już było to poruszane to sorry za to że się powtarzam, ale więcej tutaj wylewania żali niż jakiejś merytorycznej dyskusji i ciężko coś znaleźć. Czytałem że w marketingu sieciowym musi być opcja zwrotu produktu do firmy i to też różni firmę mlm od piramidy. W QNEurope można ten produkt zwrocic?

Upline
@Konkretne pytanie 09.09.2018 13:03

Oczywiście, możesz swój produkt odesłać nawet do 6miesiecy od zakupu. Firma zobowiązuje się zwrócić ci 90% ceny produktu. Pamiętaj tylko, że produkt nie może nosić śladów użytkowania ale to chyba jasne. Nie można tylko zwracać tych podouktow codziennego użytku bo ona są naturalne i mają krótki okres przydatności np. Suplementy. P. S jak Ci się podoba propozycja? Działałes już kiedyś w mlm? Czy pierwszy kontakt?

Haha ha

Żal mi was wszyscy którzy są w tej niby firmie i próbują przekonać tutaj osoby do swoich racji. Skoro firma jest taka extra czemu naklaniacie ludzi żeby tam pracowali i włożyli 10k, gdyby było by tak extra ludzie sami chcieli by tam pracować, firma przy kinie femina żal mi was albo i nie mam lepsze określenie (usunięte przez administratora) :) xdxdxd

Trol
@Haha ha 08.09.2018 22:23

Rozje**** ich żeby nie naciagali innych

Norbert
@Haha ha 08.09.2018 22:23

Kolego tak się składa że ja akurat byłem tam u nich na spotkaniu wczoraj. To nie są ludzie z firmy tylko ludzie którzy buduja strukturę w firmie. To zwykły mlm... Takich firm jest dużo... Co Ty fmgroup czy oriflame nie znasz?. Oni nie szukają pracowników tylko osób do budowania sieci dystrybucji. Nie wiem jak było u Ciebie ale mnie nikt do niczego nie namawiał... Ogólnie sympatyczni młodzi ludzie. Dla mnie to Ty nie wiesz jak działa network marketing. Ja akurat nie zacznę bo ja już mam swoją firmę, ale znam kilka osób które zarabiają naprawdę poważne pieniądze w duolife. Nic nowego!

Brat brata

Śmiejecie się z ludzi pracujących na etacie a zdecydowanie większość z Was oprócz tego, że przesiaduje godzinami w tym "biurze" zasuwa normalnie w fabrykach, koropracjach i u prywaciarzy. Dla takich osób dopiero przykre muszą być wpisy ludzi z QN typu "tyrajcie dalej na etacie i dorabiajcie swoich szefów". Świetna atmosfera musi być :)

Marek
@Brat brata 10.05.2017 12:25

Co w tym dziwnego ,ze większość z nich nadal pracuje na etacie? Widziałem prezentacje i jak dla mnie to normalne ,ze nie zarabiają po kilku miesiącach nie wiadomo jakich pieniędzy... Network Marketing jest wymagający i trzeba dużo pracy wlazyc zanim pojawia się duże pieniądze. Ale bez wątpienia uwazam ,nie jedna osoba zarobi na tym ogromne pieniądze ale napewno nie po kilku miesiącach... A z tego co wiem otworzyli kolejne biuro na Warszawie. Nie wiem ile tam zarabiają ale skoro otwierają następne biura to zakładam że nie dokładają do tego....

Brat brata
@Marek 10.05.2017 15:04

Nie napisałem że jest coś dziwnego w tym, że te osoby nadal pracują. Chociaż na prezentacjach, które dopiero startowały w Garwolinie byli przedstawiani liderzy, którzy rzekomo już wypowiedzieli umowę u poprzednich pracodawców. Dziwne jet to, że koleżanka z branży na forum kręci bekę z osób pracujących na etacie i między wierszami pisze, że są zwyczajnie głupi dorabiając swoich szefów. Tymczasem 3/4 zespołu QN dalej "tyra na etacie"... nie uważasz, że to swego rodzaju hipokryzja?

Marek
@Brat brata 10.05.2017 17:39

Nie no trochę racji masz... kręcenia beki z ludzi którzy pracują na etacie jest słabe ale chodzi pewnie o to ,ze oni jednak coś robią by zucic ten etat a wiadomo ,ze nie zuca go odrazu bo muszą sobie trochę to rozkręcić. Ja też pracuje na etacie i osobiscie uważam ,ze ile bym nie zarabiał to do niczego to nie prowadzi. Myślę nad własnym biznesem no ale wiadomo ,ze nie jest to takie proste... nie ukrywam ze gdzies tam z tylu glowy caly czas siedzi mi propozycja QN. Ale nie wiem czy to aby napewno dla mnie...

hvffjbbki
@Marek 10.05.2017 15:04

Otworzyli biuro, powiadasz? A ja usłyszałem, że wynajmują mieszkanie za własną kasę. Trochę takie konspiracyjne warunki :D W KRS ich nie ma, w CEIDG nie ma... W razie potrzeby, kogo ścigać za pieniądze?

pozdrawiam
@hvffjbbki 17.09.2017 18:31

CIDG-to dla osób które rejestruja jednoosobową działalność gospodarcza w Polskim KRS nie ma gdyż firma nie jest zarejestrowana w Polsce nie wiem co tu jest dziwnego Jeśli chodzi o piramide finansowa - to zgodnie z definicja: Piramida finansowa – struktura finansowa, w której zysk konkretnego uczestnika jest bezpośrednio uzależniony od wpłat późniejszych uczestników, stojących niejako niżej w tej strukturze. I tu ciekawostka - możesz mieć pod sobą setki osób ale tylko z jednej strony - niestety nie zarobisz... (coś się tu z piramidą nie zgadza...) Z piramidy - przykro mi - ale sie nie wycofasz, nikt Ci wkładu Twojego nie zwróci. I tu znów ciekawostka - jakoś i tutaj na forum pisali ludzie, że zwrócili produkt i oddano im pieniadze. No i jeszcze jedno - Sąd Najwyższy w Niemczech sprawdził już i jest dostepny wyrok, w którym jasno jest napisane, że analizując cały plan marketingowy firmy, jest to firma działająca w systemie MLM i nie jest piramidą finansową (tak domyślam sie zaraz napiszecie ze to w Nimczech - ale moi drodzy my podobnie jak Niemcy w UE jesteśmy i obowiązują nas prawa Unijne). Wystarczy zagłębić sie w temat jeżeli Wam na tym zależy, poszukać także tych pozytywnych informacji, których też jest ogrom, a nie tylko tych które chce się znaleźć, bo że coś jest złe każdy może powiedzieć, ale jakoś nikt tutaj oficjalnie swoich danych przy tej krytyce nie chce podać.... Ludzie jeżeli nie chcecie tego robić to ok - nie róbcie, tu nikt nikogo nie zmusza. Zajmijcie sie tym co do tej pory robiliście. Ja dobrze poszukałem, zdecydowałem się i zarabiam. Wszystkim życzę powodzenia, czy w tej firmie czy w innej pracy, niech każdy znajdzie dla siebie to co jest dla niego najlepsze

Frasiek
@pozdrawiam 21.09.2017 09:51

"Jeśli chodzi o piramide finansowa - to zgodnie z definicja: Piramida finansowa – struktura finansowa, w której zysk konkretnego uczestnika jest bezpośrednio uzależniony od wpłat późniejszych uczestników, stojących niejako niżej w tej strukturze. I tu ciekawostka - możesz mieć pod sobą setki osób ale tylko z jednej strony - niestety nie zarobisz... (coś się tu z piramidą nie zgadza...)" Nadal Twój zysk jest bezpośrednio uzależniony od wpłat późniejszych uczestników. Jedyna różnica polega na tym, że oprócz wartości wpłat patrzy się również na ich położenie w piramidzie. A jeżeli ktoś będzie się upierał, że to już nie jest piramida finansowa to możemy pójść na kompromis i uznać QN za coś gorszego od piramidy finansowej, bo ten dodatkowy bajer w postaci równoważenia strony lewej i prawej powoduje, że więcej kasy idzie do tych, którzy ten "biznes" założyli, a mniej do lokalnych "biznesmenów".

nikc
@Frasiek 21.09.2017 17:26

ha ha ha :D Frasiek :D jesteś bardzo zabawny :D im dalej drążysz swój sposób myślenia tym bardziej się kompromitujesz :D

Frasiek
@nikc 21.09.2017 17:46

https://pl.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_personam " pozamerytoryczny sposób argumentowania, w którym dyskutant porzuca właściwy spór i zaczyna opisywać faktyczne lub rzekome cechy swego przeciwnika. W ten sposób unika stwierdzenia, że jego racjonalne argumenty zostały wyczerpane"

Frasiek
@pozdrawiam 21.09.2017 09:51

"No i jeszcze jedno - Sąd Najwyższy w Niemczech sprawdził już i jest dostepny wyrok, w którym jasno jest napisane, że analizując cały plan marketingowy firmy, " W tym wyroku jest napisane, że żeby nie być piramidą finansową to trzeba być nastawionym na sprzedaż produkty, a jak już pisałem wcześniej na spotkaniu w Polsce się dowiedziałem, że sprzedaż nie jest ważna, bo QN ma wspaniały system. Może w Niemczech QN działa jakoś inaczej niż w Polsce, albo może jest jakiś teoretyczny "plan marketingowy", żeby go w sądach pokazywać. Nie zmienia to faktu, że wchodzenie w QN to fatalny pomysł.

ucdzjkn
@pozdrawiam 21.09.2017 09:51

Skoro nie jest zarejestrowany jej oddział zagraniczny ani przedstawicielstwo, to na jakiej podstawie działa w Polsce?

cjncfsbj
@pozdrawiam 21.09.2017 09:51

"Z piramidy - przykro mi - ale sie nie wycofasz, nikt Ci wkładu Twojego nie zwróci. I tu znów ciekawostka - jakoś i tutaj na forum pisali ludzie, że zwrócili produkt i oddano im pieniadze". Różne rzeczy można pisać na forum, a co do samego faktu, że komuś oddano pieniądze, to skala zwrotów jest z pewnością tak nieznaczna, że nie wpływa na stabilność piramidy. Czytając wpisy gorliwych neofitów dochodzę do wniosku, że to wynik ich ślepej wiary, chciwości i braku rozumu. Zesrają się z zawzięcia, będą bronić piramidy, a nie wycofają się, choć fakty plus rozum nakazują nawet w ten szwindel nie wchodzić. Dlatego ludziki jesteście i będziecie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w ten, czy inny sposób wy i wasze brzydkie dzieci, tak jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byli wasi rodzice i dziadkowie. I dobrze wam tak. Na nic innego nie zasługujecie.

Spokojny
@cjncfsbj 24.09.2017 21:47

Do osob ktore pierwszy raz sa na tej stronie i czytaja moja wypowiedz - prosze przejsc do ostatniego akapitu :) Tyle zawisci, i po co? Mowisz o faktach? O jakich faktach? O fakcie ze jestes gburem cytuje "dymanym" przez swojego pracodawce ktory dzieki tobie ma w garazu trzy 3-letnie samochody, a tobie funduje kredyt do konca zycia? O fakcie ze rodzice cie chyba za mocno rozpiescili, jedyna rzecz jaka mozna wywnioskowac po takich tekstach? Znam kilka osob ktore zwrociły produkt po 4-5 miesiacach i nie bylo problemu ze zwrotem pieniedzy. Tak tez i ten argument o niedozwolonej sprzedazy lawinowej upada.. Nie wiem o jakiej "slepej wierze" piszesz, bo ja widze ze ten biznes dziala, cieszac sie FAKTEM otrzymywania prowizji za sprzedawane produkty. a co do tego oddzialu zagranicznego.. eee co? sory nie jestem tak obeznany w tych przepisach, zajmuje sie network marketingiem a nie szukaniem dziury we wszystkim czego sie boje. Firma sprzedaje produkty przez internet, dokladny adres siedziby mozna sobie sprawdzic na stronie, dodatkowo przed chwila wyszukalem sobie "jak sprawdzic firme zagraniczna", nie zajelo mi to nawet 3 minut zeby znalezc informacje o firmie na oficjalnych stronach UE czy Irlandii. Tylko do tego trzeba ruszyc glowka i raczka, samo sie nie zrobi. No ale jak ktos rozpieszczony to rozumiem, moze byc ciezko :/ Zdaje sie ze ktos w odpowiedni sposob (jak Bog Kubie..) udowodnil ci w jakim bledzie jestes i jak bezwartosciowe sa twoje "argumenty" przeciwko FAKTOWI dzialania tego biznesu, ze przyszedles wylewac swoje zale w internecie. Ludzie skonczcie z tymi klotniami, szkoda zdrowia, szkoda waszego czasu.. Mowie w glownej mierze do osob z otwartymi umyslami, bo do tych drugich i tak nie dotrzecie ani slowem pisanym ani tym wbijanym mlotkiem do glow :) Osobom zastanawiajacym sie nad tym czy warto, czy nie, czy to czasem nie jakis szwindel, polecam odezwac sie do osoby ktora wam ten biznes zaproponowala, roznica miedzy klotniami tutaj a rozmowa przy kawie z ta osoba jest taka, ze w internecie kazdy mysli ze pozjadal wszystkie rozumy, a co wiecej co niektorzy tutaj pija za duzo kawy w samotnosci..;) natomiast taka osoba ktora jest w tym biznesie FAKTYCZNIE wie z czym to sie je i ma doswiadczenie lub zna osoby z doswiadczeniem ktore na wszystkie tkaie watpliwosci FAKTYCZNIE potrafia odpowiedziec. Decyzja i tak nalezy do was, nikt wam nie przyklada pistoletu do glowy, nikt nie kaze wam wchodzic w cos do czego nie jestescie pozytywnie nastawieni.

dfghjk
@Spokojny 24.09.2017 22:39

"Tyle zawisci, i po co? Mowisz o faktach? O jakich faktach? O fakcie ze jestes gburem cytuje "dymanym" przez swojego pracodawce ktory dzieki tobie ma w garazu trzy 3-letnie samochody, a tobie funduje kredyt do konca zycia? O fakcie ze rodzice cie chyba za mocno rozpiescili, jedyna rzecz jaka mozna wywnioskowac po takich tekstach"? 1. Nie mam pracodawcy ani kredytu. Właśnie dzięki takim naiwniakom, jak ty. 2. Argumentum ad personam znowu? "Znam kilka osob ktore zwrociły produkt po 4-5 miesiacach i nie bylo problemu ze zwrotem pieniedzy. Tak tez i ten argument o niedozwolonej sprzedazy lawinowej upada". A ja znam kilkadziesiąt osób, którym pieniędzy nie zwrócono. Co ty na to? Dowód anegdotyczny. Wiarygodność zerowa. "Zdaje sie ze ktos w odpowiedni sposob (jak Bog Kubie..) udowodnil ci w jakim bledzie jestes i jak bezwartosciowe sa twoje "argumenty" przeciwko FAKTOWI dzialania tego biznesu, ze przyszedles wylewac swoje zale w internecie". 1. O "fakcie działania tego biznesu" można znaleźć informacje w necie. Wystarczy również pomyśleć i dojść do wniosku, że system w pewnym momencie musi się zawalić. 2. Jakie żale? Przecież cieszę się, że duch w narodzie nie ginie i zawsze znajdzie się trochę idiotów, którzy postanowią dorobić się bez wysiłku. "Mowie w glownej mierze do osob z otwartymi umyslami(....)". Masz na myśli tych, którzy biorą pożyczki, żeby mieć kasę na zakup gównianego zegarka? Jaki masz interes w tym, żeby tak wybielać ten szwindel? Macie tu wyciąg z przepisów. Warunek pierwszy nie jest spełniony (znajdźcie chętnych na odkupienie tej tandety po cenie choćby zbliżonej do tej, którą sami zapłaciliście). Warunek drugi zapewne też nie - sam byłem poinformowany, że wymiksować można się do trzech miesięcy. 1. Czynem nieuczciwej konkurencji jest organizowanie systemu sprzedaży lawinowej, polegającego na proponowaniu nabywania towarów lub usług poprzez składanie nabywcom tych towarów lub usług obietnicy uzyskania korzyści materialnych w zamian za nakłonienie innych osób do dokonania takich samych transakcji, które to osoby uzyskałyby podobne korzyści materialne wskutek nakłonienia kolejnych osób do udziału w systemie. 2. Nie stanowi czynu nieuczciwej konkurencji organizowanie systemu sprzedaży, o którym mowa w ust. 1, jeśli spełnione zostaną następujące warunki: 1) korzyści materialne uzyskiwane z uczestnictwa w systemie sprzedaży pochodzą ze środków uzyskiwanych z zakupu lub ze sprzedaży dóbr i usług po cenie, której wartość nie może rażąco przekraczać rzeczywistej wartości rynkowej tych dóbr i usług; 2) osoba rezygnująca z udziału w systemie sprzedaży ma prawo do odprzedaży organizatorowi systemu za co najmniej 90 % ceny zakupu wszystkich nabytych od organizatora nadających się do sprzedaży towarów, materiałów informacyjno-instruktażowych, próbek towarów lub zestawów prezentacyjnych zakupionych w przeciągu 6 miesięcy poprzedzających datę złożenia rezygnacji organizatorowi systemu sprzedaży.

Frasiek
@Spokojny 24.09.2017 22:39

"Osobom zastanawiajacym sie nad tym czy warto, czy nie, czy to czasem nie jakis szwindel, polecam odezwac sie do osoby ktora wam ten biznes zaproponowala, roznica miedzy klotniami tutaj a rozmowa przy kawie z ta osoba jest taka, ze w internecie kazdy mysli ze pozjadal wszystkie rozumy, a co wiecej co niektorzy tutaj pija za duzo kawy w samotnosci..;) natomiast taka osoba ktora jest w tym biznesie FAKTYCZNIE wie z czym to sie je i ma doswiadczenie lub zna osoby z doswiadczeniem ktore na wszystkie tkaie watpliwosci FAKTYCZNIE potrafia odpowiedziec." Byłem na spotkaniu, gdzie było kilka osób, które siedzą w tym biznesie i żadna z nich nie potrafiła odpowiedzieć na dość proste pytania. Natomiast jak ktoś koniecznie chce iść na spotkanie to niech koniecznie pamięta o tym, że żeby nie było to piramidą to musi mieć sens dla osoby, która nie będzie nikogo rekrutować, czyli podstawową sprawą jest odpowiedź na pytanie ile osób w Polsce w ogóle rozważy kupienie takiego drogiego zegarka nieznanej marki. Druga ważna rzecz do zapamiętania to to, że wzięcie kredytu na zakup zegarka to w żadnym wypadku nie jest inwestowanie.

Spokojny
@dfghjk 25.09.2017 06:04

Człowieku, wyjeżdżasz z "dymanymi ludzikami" po czym wypominasz mi argumentum ad personam. Naprawdę? Nie masz pracodawcy ani kredytu, dzięki "naiwniakom takim jak ja"? Pachnie mi tu hipokryzją... Wiarygodność zerowa mówisz. No widzisz, i trafiłeś w sęk co do tego o czym mówiłem. Do zamkniętego umysłu nie dobije się i młotkiem. No tak, internet w końcu taki wiarygodny ;) Forum, gdzie każdy jest anonimowy, gdzie jeden wyzywa drugiego od "dymanego ludzika", gdzie ktoś kto nigdy dotąd nie słyszał o network marketingu próbuje przybrać rolę eksperta. Bo widzisz, ci którzy coś w tym widzą i się tym zajmują, z reguły nie mają czasu na takie pierdoły jak odpisywanie osobom, którym się w domach nudzi. Bo to nie są pieniądze zarobione bez wysiłku, jak insynuujesz że ktokolwiek mówi, gdzie de facto każdy zaznacza że bez wysiłku nic z tego nie będzie.. Wiecie co jest najlepsze? Że firma nie oferuje tylko zegarków.. :D Ale skoro już o tym.. Kotlet tak wiele razy odgrzewany że nie chce mi się na ten temat już pisać.. Tandetę to może nosisz an swojej rączce. A nie, czekaj. Tata na pewno kupił ci rolexa :* zapłacił 100 patyków za obecność 5 odpowiednich liter na zegarku. Ja niczego nie wybielam, mówię jak jest, problem w tym że do ciebie nigdy nie dotrą fakty które z jakiegoś powodu nie odpowiadają twojemu światopoglądowi. O tym "wyciągu z przepisów" wypowiedziałem się w poprzedniej wiadomości. Trzeba dodać - firma nie handluje pieniędzmi, tylko produktami. Proste jak konstrukcja cepa, ale jak wspomniałem, do niektórych to nigdy nie dotrze. Artykuł ciekawy, jestem ciekaw czy cokolwiek z niego zrozumiałeś. Po charakterze rozmowy, podejrzewam że nic a nic, w każdym razie w raporcie na którym artykuł się posiłkuje :) - a nie odnoszę się do samego artykułu, bo widać że autor podobnie podchodzi do tematu jak ty, to znaczy leci po nagłówkach, po sensacjach, i "multilevel marketing cases" tłumaczy jako "scam" :)))) - mowa o w zasadzie uniewinnieniu udziałowca tej Vihaan, którą report określa jako 'subsidiary' firmy QNet, gdzie "ława" uznała że nie jest to nielegalna "ponzi scheme", o co jest oskarżana. Tłumaczę to innym osobom, ty kolego niestety za mało się wgłębiasz w poruszane tematy a za bardzo przywiązujesz uwagę do nagłówków :)

fucjcjsid
@Spokojny 26.09.2017 00:26

Ty naprawdę masz problem z logiką, co mnie nie dziwi, skoro jesteś entuzjastą piramid finansowych. Firma oferuje też wisiorki przydające energii i krążki uzdatniające wodę. Działanie udowodnione naukowo :-) Różnica między np. Rolexem a zegarkami sprzedawanymi przez QNet jest taka, że ten pierwszy znajdzie nabywcę za cenę podobną do ceny zakupu, a ten drugi z pewnością nie. W zegarkach liczy się wyłącznie marka. Możne się to podobać, bądź nie, bo przecież każdy wskazuje czas, ale tak to wygląda. Z artykułu wynika, że ludzie zostali wciągnięci w coś, na czym stracili kasę, a organizatorzy wyszli za kaucją. Wyjaśnię najprościej, jak umiem. QNet sprzedaje miejsce na piramidzie, a zegarki, czy magiczne krążki mają stworzyć pozór, ze chodzi o sprzedaż towarów. Cena tych rzeczy rażąco odbiega od ich wartości rynkowej. To, że znajdują się chętni na ich zakup po dziwnej cenie jeszcze nie sprawia, że można mówić o cenie odzwierciedlającej prawdziwą wartość rynkową. W końcu baca też sprzedał owczarka za milion, wymieniając go na dwa koty po pięćset tysięcy. Nie jestem hipokrytą, tylko stwierdzam, że ludzie na własne życzenie pakują się w problemy. Według mnie dlatego, że są nieukami odpornymi na fakty i mają zdrową wiedzę ekonomiczną i historyczną. Zresztą przekonasz się sam, jak to działa. Wrócę na to forum za 2 lata, żeby poczytać wpisy "oszukanych". Acha, jeszcze jedno. Nie mam Rolexa. Wolę IWC.

dfghj
@fucjcjsid 26.09.2017 07:15

*zerową wiedzę

baaa
@fucjcjsid 26.09.2017 07:15

Zapraszam za dwa lata. :-)

Fudhdhx
@baaa 01.03.2018 01:18

Chyba na widzenie do pierdla.

qqqnnn

Nie ma co się zastanawiać tylko wchodzić w to jak najszybciej. Teraz jest idealny moment na to aby zarobić naprawdę duże pieniądze. QNE w Polsce działa dopiero od kilku miesięcy, do projektu dołączyło do tej pory kilkaset osób. Jeżeli rozwinie się to u nas przynajmniej w części tak jak w Niemczech, to można zrobić na tym bardzo dobry interes. Oczywiście wpis o tym że znajomy nie może znaleźć swoich osób i płacze jest najpewniej fejkowy, napisany przez kogoś kto nie ma o tym zielonego pojęcia. Ludzie którzy w to inwestują nastawiają się na duży zysk, i nikt z niego nie zrezygnuje bo komuś się nie chce szukać osób. Jeżeli ten znajomy nie znajdzie swoich osób to ktoś mu te osoby znajdzie za niego, pod warunkiem że coś robi, a nie czeka na gotowe. Tam każdy każdemu pomaga, bo zysk jednej osoby oznacza zysk dla wszystkich innych w danej "drabince"

lalala
@qqqnnn 12.11.2016 20:45

Kilkaset osób? nawet nie ma tych osób łacznie 300 ... a jest 2018 . A to jest najlepsze : " Oczywiście wpis o tym że znajomy nie może znaleźć swoich osób i płacze jest najpewniej fejkowy, napisany przez kogoś kto nie ma o tym zielonego pojęcia. Ludzie którzy w to inwestują nastawiają się na duży zysk, i nikt z niego nie zrezygnuje bo komuś się nie chce szukać osób. Jeżeli ten znajomy nie znajdzie swoich osób to ktoś mu te osoby znajdzie za niego, pod warunkiem że coś robi, a nie czeka na gotowe. " 1. Wpis o nie znalezieniu osób jest prawdziwy jak nie znajdziesz to nie masz ... 2. Ludzie ktorzy w to inwestuja sa nastawieni na zysk tak to prawda bo Twoj lider i upline opowiadaja jak dobrze i duzo mozna zarobic oczywiscie ciezka i dluga praca .Mozna zarobic ale jezeli nie wejdzie nikt z wasszych znajomych to Wam wspolczuje i nie chce Wam mowic co was czeka .. 3. Nikt za Was tych osob nie znajdzie jak tu ktos wyzej wspomnial nie ma takiej opcji . Co do produktów to jezeli chodzi o zegarki to nie jest wart nawet 20% ceny . Ma mechanizm szwajcarski owszem jest wodoodporny i ma szafirowe szkło ale to wszystko łącznie i tak nie jest warte 8,500 zł . Dlaczego ? Dlatego że firma w Polsce nie jest znana i nigdy nie bedzie . Nikt nie kupi zegarka który nie jest w zaden sposob reklamowany . Pozdrawiam .

Horton działam qn-mlm
@qqqnnn 12.11.2016 20:45

Działam w tej firmie od kilku miesiecy i zarobiłem tylko z 300 zł za jedną osobę nie mogę znaleźć drugiej a już minęło trochę czasu i ciągle słyszę że się nie zaangażowałem i że to moja wina bo nie potrafię namówić osób której nie maja możliwości pożyczenia kasy bo są zadłużone w państwie. Ja widzę w tym biznesie same komplikacje .

Upline
@Horton działam qn-mlm 04.08.2018 19:21

Nie wiem w której jesteś w grupie i kto jest twoim uplinem ale widzę ,ze sam sobie wszystko komplikujesz... Namawianie ludzi nie ma najmniejszego sensu. Tu chodzi o wyjaśnienie jak działa network marketing i jakie daje możliwości. Jeżeli twoi znajomi mają problemy finansowe i są zadłużeni to własnie network marketing jest jednym z rozwiązań by pozbyć się tych długów i wyjść na prostą... Twoje zadanie to wyjaśnienie wszystkiego by sami dostrzegli w tym potencjał i szanse na poprawę sytuacji ale NIE NAMAWIAĆ!!! Wcale mnie nie dziwi ,że nie masz drugiej osoby skoro starasz się ludzi namówi. Najprawdopodobniej ta jedną osobą też się nie zajmujesz jak należy. A więc moja rada jest taka - zamiast płakać tu na forum i użalać się nad sobą poproś swojego uplina albo lidera o pomoc a na pewno wyjaśni Ci skąd u Ciebie brak wyników. Jedni mają wyniki inni mają wymówki :-) skoro inni mają grupy i zarabiają pieniądze to raczej problem jest w Tobie a nie w firmie.

Yhy
@Upline 06.08.2018 15:28

Jesteś zadłużony - wyjdź z długów biorąc kolejna pożyczkę!! **** logic! Nie macie elementarnej wiedzy z finansów i matematyki, dlatego nie ma z Wami nikogo starszego, tylko naiwna gimbaza.

Dżon

Poszukuję namiarów na apo wiole i monike. Zna ktoś obecne miejsce ich stacjonowania?

Obserwator
@Dżon 26.04.2018 10:34

Pewnie już się przenieśli do innego miasta bo ludziom się znudziło sponsorowanie mieszkania jej i apo???? swoją droga tez bym chciał żeby ktoś mi mieszkanie wynajmował????

MLM
@Dżon 26.04.2018 10:34

To na bonifraterskiej juz ich nie ma ??

MLM
@MLM 28.04.2018 12:13

obecnie Żytnia 13 na Woli, 1. piętro ;)

Zdziwiony
@MLM 14.05.2018 22:30

To już nie na Bonifraterskiej?

Strata czasu
@Zdziwiony 22.05.2018 22:37

Nie dziwne. Oni się ciagle przenoszą bo pewnie znów się komuś znudziło utrzymywanie „biura” . Wmawiają ludziom ze potrzebują biura ci za niw płaca a tak naprawdę naciągają ludzi na mieszkanie i tym sposobem mieszkają za czyjaś kasę już tak od miesięcy.... taka to międzynarodowa firma...

Horton
@MLM 14.05.2018 22:30

Mieszkanie 40

Marcin

Nie polecam nawet tam iść i rozmawiać, (usunięte przez administratora) Cytuję " Wolisz zap.... do końca życia niż dobrze zainwestować". Jak się z czymś nie zgadzasz to od razu jest "Widocznie dobrze nie zrozumiałeś". Szybko się denerwują a jak grzecznie chciałem podziękować to było "zachowujesz się jak dzieciak, nie dasz dokończyć zdania i chcesz wychodzić". I moim zdaniem to nie ma szans, działać widać po zachowaniu że ludzie zestresowani, że nie mogą się odbić, zarobić przynajmniej tego co stracili.

załamany

Niestety tu nie ma pracowników. Są tylko konsumenci. Na prezentacji dowiemy się, że jest to mlm. Przypomina to niezwykle sprzedaż lawinową, która jest w Polsce nielegalna. Wyjątki: "Zgodnie z zapisami omawianej ustawy, nie stanowi czynu nieuczciwej konkurencji organizowanie systemu sprzedaży lawinowej, jeśli spełnione zostaną następujące warunki: korzyści materialne uzyskiwane z uczestnictwa w systemie sprzedaży pochodzą ze środków uzyskiwanych z zakupu lub ze sprzedaży dóbr i usług po cenie, której wartość nie może rażąco przekraczać rzeczywistej wartości rynkowej tych dóbr i usług; osoba rezygnująca z udziału w systemie sprzedaży ma prawo do odprzedaży organizatorowi systemu za co najmniej 90 % ceny zakupu wszystkich nabytych od organizatora nadających się do sprzedaży towarów, materiałów informacyjno-instruktażowych, próbek towarów lub zestawów prezentacyjnych zakupionych w przeciągu 6 miesięcy poprzedzających datę złożenia rezygnacji organizatorowi systemu sprzedaży." I czy spełniają te warunki jeszcze nie wiem. Mój partner życiowy działa w QN. Ja mam tylko nadzieję, że zwrócą mu te 90 %, bo zegarek jest używany. Tylko skąd te "tylko przymierzone" zegarki na olx? A ci którzy działają lecą tylko formułkami udowadniającymi, że nie działają w ramach piramidy finansowej. Mają zakaz wypowiadania się między sobą o swoich"zarobkach". Składają się na mieszkanie dla osoby prowadzącej biuro. Bo osoba prowadząca biuro mieszka w biurze.

Ciekawa

Ktoś wie jak tam Blądyna i jej prezes Turek Milioner? Dalej ludzie im sponsorują mieszkanie w Warszawie?

Ciekawy
@Ciekawa 19.03.2018 01:45

Skąd informacje, że ktoś im to sponsoruje?

Piotr Piekarski
@Ciekawy 17.05.2018 11:28

Co miesięczna składka 100 zł od każdej osoby współpracującej z nimi . To chyba nie tak powinno wyglądać ? Dobrze myślę ?

Ciekawa
@Piotr Piekarski 26.06.2018 01:00

Dokładnie. Nawet jeśli jest takowa składka na „biuro” to jakim prawem oni tam mieszkają? Idąc tym tokiem myślenia każdy ma takie prawo. Ogólnie to naciągają ludzi na mieszkanie bo pewnie zwyczajnie nie stać ich na wynajem choćby małej klitki.

pozdro :)
@Ciekawa 27.06.2018 14:21

Chyba komuś tu zabrakło determinacji i odwagi Piotruś ;) ten kto nocuje, płaci troche więcej niż 100 zl. Trzeba bylo skuchac co mówią liderzy i z jaką filozofią robi się ten biznes. Pozdrawiam wszystkich, którzy twardo idą do celu :D

Inwestor

Powiem wam tyle: Sprzedajecie produkt ktorego tak naprawde ludzie nie potrzebuja. Ale zeby zaczac wspolprace z firma musza go koniecznie kupic. Jestescie przedstawicielami handlowymi gdzie ze sprzedanego zegarka dostaniecie prowizje... Nie jest to biznes dla kazdego. Jak ktos ma dobra gadke to i patelnie za 5tys zł sprzeda. Wyglada to tak jak wyjazdy do Czestochowy dla starszych ludzi, polaczone z prezentacja garnkow za 5tys zl wartych 500zł dla babci i prostownika za 1000zł do starego TICO wartego 500zł. Na spotkaniach Sekty chyba wzajemnie sobie obciagacie i patrzycie na wykresy jak ładnie wygladaja jak zwerbujecie kolejne osoby. Kupno zegarka nazywacie Inwestycja? Ogarnijcie sie.... Inwestowac to mozna na giełdzie a nie w zegarek, bo jego wartosc nie wzrosnie tylko spadnie...

Marcin
@Inwestor 12.02.2017 11:30

Po pierwsze to nikt Ci nie karze kupować zegarka!! Są jeszcze inne rzeczy (biżuteria, wycieczki itp.) A tak na marginesie to produkty są warte swojej ceny (sam osobiście byłem w kilku punktach sprzedających zegarki , potwierdzono mi jego wartość) Tu nikt Ci nie chce nic sprzedać, po prostu chce Ci przedstawić możliwości zarobkowe. Od siebie mogę dodać że jest to biznes dla ludzi ambitnych, chcących cos zmienić w życiu, jeśli lubisz siedzieć z piwkiem w ręku przed telewizorem to nawet nie zawracaj głowy osobie która Ci to pokazała, odpuść sobie. A i nie rozumiem o jakiej inwestycji mówisz? Kupno sobie jakiegoś przedmiotu lub wycieczki dla siebie to nie jest inwestycja.

Inwestor
@Marcin 12.02.2017 17:14

Jesli nikt mi nic nie chce sprzedac to czemu nie moge wejsc w biznes nic nie kupujac? Poprostu ludzie z tej firmy sprzedaja produkty i dostaja za to prowizje. Zadna filozofia. Z ta roznica ze wiekszosc tych produktow kupuja ludzie ktorzy ich tak na prawde nie potrzenuja. Ale chca sie wzbogacic i nie maja wyjscia.

Marcin
@Inwestor 12.02.2017 21:46

Możesz się zarejestrować bez kupna produktu(rejestracja jest darmowa)ale nie będziesz mógł zarabiać bo skąd by firma wzięła pieniądze żeby Cię wypłacać skoro by nic nie sprzedawała.

Inwestor
@Marcin 13.02.2017 02:10

Czyli dostajesz prowizje od sprzedazy produktu. I wielkiej wiedzy do tego nie potrzeba. Trzeba miec dobra gadke i tyle. Po co te spotkania w takim razie. Bylem na dwoch i jedyne co ludzie tam robili to pili kawke i TV. Strata czasu

Ten co nie dał się oszukać
@Marcin 12.02.2017 17:14

Kto i co Ci potwierdził widziałem to miałem w ręce zabawka za grosze coś jak produkty Eco vital

Taka_prawda
@Inwestor 12.02.2017 11:30

Po prostu muszą cokolwiek sprzedawać, żeby udawać, że nie są piramidą finansową.

BOMBA
@Inwestor 13.02.2017 11:34

TV???? xD xD xD xD DOKŁADNIE TAK!! Zapraszamy do piramidy! Będziesz bogaty, wystarczy, że kupisz produkt, pijesz kawkę i oglądasz nieistniejące TV. Takie to właśnie proste. Mimo tego nie wszedłeś w to?

Qn to sciema
@Inwestor 12.02.2017 11:30

Marcinie "mondry", podaj adresy tych rzekomych jubilerow co sprawdzili tą wartość, chetnie tam pojde i to sprawdzę, czy widzieli kiedykolwiek ten zegarek!

Takie_pytanie
@Marcin 12.02.2017 17:14

Skoro te zegarki są warte 8000 to czemu są ludzie, którzy próbują je sprzedać na olx za 2000?

Litości
@Takie_pytanie 17.04.2018 09:41

Bo firma nie jest rozreklamowana? xD

Piotr Piekarski
@Qn to sciema 11.03.2018 19:49

Mogę ci powiedzieć że w samym centrum byłem w 3 punktach , są autentyczne zegarki firmy Benhard Meyer ale w każdym z tych miejsc każdy nie mógł uwierzyć że to są zegarki tej firmy. Były używane i wyszedłem stratnie z inwestycji udało mi się otrzymać w lombardzie za zestaw 3 zegarków 1.600 zł , decyzja należy do was

Bolo
@Piotr Piekarski 09.06.2018 17:08

Ja tez bylem w centrum w kilku lombardach i jak mowilem ze mam zegarek z tej firmy to mowili ze nie sa zainteresowani bo sie nie sprzedaje bo nikt nie zna tej marki bardzo ciezko jest je sprzedac. Jak powiedzialem ze kupilem go za 8500 tys . to facet byl w ciezkim szoku powiedzial ze nawet nie jest wart polowy tej ceny .

533zylazazegarek
@Piotr Piekarski 09.06.2018 17:08

Możesz podać adresy tych 3 miejsc, gdzie zapłaciliby ciężką kasę za zegarki nieznanej w środowisku marki, gdyby mieli pewność, że to są oryginały?

Piotr Piekarski
@Bolo 09.06.2018 21:14

lombard na marszałkowskiej koło ing , lombard na poznańskiej i na złotej w każdy, z nich na początku szli z zegarkiem do zegarmistrza i stwierdzali że są bardzo zawiedzeni że takiej jakości zegarki wydał Benhard Mayer

Piotr Piekarski
@533zylazazegarek 13.06.2018 09:56

Zegar są orginalne firmy Benhard Meyer , ale nie są warte tej kwoty , w lombardzie za nowy nie używany dadzą ci max 2000 zł

ciekawy
@Piotr Piekarski 26.06.2018 00:51

Marka Benhard Meyer funkcjonuje tylko na potrzeby tego systemu, więc naprawdę jestem ciekawy jakim cudem może funkcjonować lombard, który jest gotowy zapłacić 2000 zł za markę, która tak naprawdę nie istnieje.

Czy to działa?

Czy ktoś wie Jak na tą chwile działa firma? Ciekawi mnie jak to się rozwinęło? Z tego co widzę to znajomi którzy się tym zajmowali chyba rozstali się jednak ze swoim „dochodowym biznesem” może ktoś wyprowadzi mnie z błędu? Czy jest ktoś komu sie to opłaca ? Nie proszę o historyjki o motywacji itd tylko o to czy faktycznie Krosno pracuje rzucił etat i jest zadowolony?

Piotr Piekarski
@Czy to działa? 20.06.2018 00:12

napisz do mnie na emaila : piekarski001@gmail.com

Piotr Piekarski
@Czy to działa? 20.06.2018 00:12

Tak jeśli chcesz sponsorować biuro w postaci składki co miesięcznej w wysokości 100 zł teoretycznie za zużycie wody , na papier , kawę ,herbatę itp . Jeśli masz 16 h każdego dnia na siedzenie w biurzę na spotkaniach i słuchania ich mantry i tego jak oni postrzegają świat to tak. (Wydaje mi się że skoro Lider jest bagaczem który stworzył biznes w niemczech to powinno go być stać na utrzymanie biura z własnych pieniędzy) Musisz poświęcić dużo czasu i trafić do ludzi których uda ci się naciągnąć na produkt ze strony

Marek

Zauważyłem, że większość komentarzy ma charakter opinii konsumenckich i oczywiście jako takie są pewnie przez niektórych chętnie czytane. Ale generalnie założeniem tego forum jest wymiana opinii między pracownikami, na temat warunków jakie stwarzają pracodawcy, których poznali podczas swojej ścieżki zawodowej. Dlatego też, jeśli ktoś pracował lub pracuje w firmie QN-EUROPE, to zachęcam do podzielenia się z użytkownikami tego portalu swoimi doświadczeniami z tej pracy, aby kandydatom było łatwiej zdecydować, czy warto aplikować.

Nick
@Marek 11.06.2018 19:34

Aplikowac ? 8500 tys masz ?Jak masz no to ta kwota jest Twoim CV ;)

Marek

Jakim pracodawcą jest QN-EUROPE? Na czym polega współpraca z tą firmą? Nie znalazłam informacji na temat oddziału w Polsce. Czy są wśród nas osoby, które współpracowały z tą z firmą? Czy możecie podzielić się z nami swoimi opiniami o QN-EUROPE. Liczymy na Wasze komentarze.

hjkh
@Marek 22.04.2018 15:30

Współpraca polega na tym, że przepłacasz za zegarek, a potem się łudzisz, że znajdzie się dużo innych osób, które też przepłacą za zegarek.

martina
@Marek 22.04.2018 15:30

Marek, jesli chcesz uzyskać obiektywne i sensowne informacje to poszukaj na stronach zagranicznych, na stronie firmy lub na storonch o samej branży MLM. Odradzam GOWork, więcej tu jadu i wywodów zakompleksionych "śmieszków" niż konkretów.

Radek
@hjkh 24.04.2018 11:48

Przepłacony zegarek? Ludzie, włączcie mózg. Wystarczy poczytać fakty. Wiesz co to jest paypal? Zamiast wypisywać bzdury, weź się zajmij czymś pożytecznym, bo Ci życie ucieka. Odrobina faktów. Fragment z regulaminu paypal. 13.4 Jaki jest zakres Ochrony kupujących w systemie PayPal? Jeżeli Roszczenie zostało rozstrzygnięte przez system PayPal na korzyść Użytkownika, firma PayPal zwróci mu tylko pełną cenę zakupu przedmiotu oraz pierwotne koszty wysyłki. Firma PayPal nie zwraca kosztów wysyłki poniesionych przez Użytkownika w związku z odesłaniem przedmiotu znacząco niezgodnego z opisem do sprzedającego lub do innego podmiotu wskazanego przez firmę PayPal. Jeśli sprzedający przedstawi dowód, że dostarczył towar na adres Użytkownika, firma PayPal może podjąć decyzję na korzyść sprzedającego, nawet jeśli Użytkownik nie otrzymał zakupionego towaru. Inne formy ochrony, do których Użytkownik może być uprawniony, przedstawiono w punkcie 13.10. Co do przepłacania. Zobaczcie ceny nieużywanego Rolexa czy Omegi o tych samych danych technicznych co nasze zegarki. Chciałbym widzieć wasze miny podczas sprawdzania.

Ogarnianko
@Radek 14.05.2018 11:36

Gościu nawet jeśli dane techniczne są podobne to nie znaczy ze wasz towar jest tyle samo wart. Za rolexem stoją lata promocji, które zaskutkowaly ze zegarki te kojarzą się z prestiżem. A zegarki qn europe mogą się kojarzyć co najwyżej z naiwnością nabywców...

Adi
@Ogarnianko 22.05.2018 22:54

Widzę, że nawet nie wiesz jakiej marki są te zegarki, więc rzeczywiście znawca z Ciebie niesamowity w tej kwestii...

Madson
@Adi 26.05.2018 15:52

Skoro są takie dobre to czemu na olx są po 2-3 tys i nikt nie chce ich kupić?

Programistac++

Napisałem z kolegą dokładną symulacje komputerowa tej firmy i powiem tak to nie działa dla 90% pracowników 1% zarabia baaardzo duzo a 9 % zwraca sie 8500 zl Dodatkowo firma zarabia mnóstwo pieniędzy Zastanówcie się jeśli jesteś sprzedawca zarabiasz za kasę klientów z tym ze jedynymi klientami tej firmy to inni pracownicy

Maciek

Natrafiłem tutaj podczas poszukiwania informacji na temat firmy. Firmy które wchodzą na nowy rynek bardzo dbają o swoje imię i czytając te komentarze przypomniala mi się sytuacja sprzed kilku lat dotyczaca innej firmy gdzie kilka osob do tej pory zaluje swoich pomowien więc mu przestrodze osób które tu komentuja: Pisanie nieprawdy podlega karze Działania takie nie są bezkarne, a oczerniając firmę w Internecie i pisząc o niej nieprawdę, niezależnie od tego, czy robimy to na zlecenie firmy, czy zdenerwowaliśmy się i chcemy wyrazić swoją niechęć do producenta, możemy zostać ukarani wyrokiem za pomówienie (inaczej zniesławienie). Zniesławienie na stronach www – czy to karalne? Zniesławienie jest występkiem, który polega na pomówieniu firmy (lub osoby, jednostki organizacyjnej, itd.) mogącym narazić ją na utratę wiarygodności, zaufania publicznego. Występuje w momencie, kiedy utrata wiarygodności ma wpływ na działalność firmy, wykonywany zawód pomówionego, itd. Nie do końca anonimowi Na podstawie przepisów Kodeksu karnego (art. 212) dowiadujemy się, że sprawca przestępstwa podlega karze (kara grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności), jeżeli pomawia firmę lub osobę za pośrednictwem środków masowego komunikowania się, do których należy między innymi Internet. Dlatego właśnie, wbrew temu, co czasem nam się wydaje, w Internecie nie jesteśmy zupełnie bezkarni. Za to, co wypisujemy na forach lub portalach społecznościowych możemy zostać pociągnięci do odpowiedzialności. Prawa pomówionych i sposób walki z pomawiającym w Internecie Firma lub osoba pomówiona w Internecie chroniona jest zarówno przez przepisy zawarte w Kodeksie cywilnym, jak i Kodeksie karnym. Zarówno przestępstwo zniesławienia, jak i znieważenia należą do grupy przestępstw prywatnoskargowych. Oznacza to, że uprawnienia oskarżyciela posiada sam pokrzywdzony lub osoby działające w jego imieniu. Poszkodowany (firma, która została „obsmarowana” w Internecie) może zgłosić, że została pomówiona na policję (ustnie lub pisemnie) albo domagać się wyjaśnienia sprawy, składając do sądu uproszczony akt oskarżenia. Ostatnią opcją jest droga postępowania z aktywnym udziałem prokuratora, który na mocy Kodeksu postępowania karnego z uwagi na interes społeczny, wszczął postępowanie lub włączył się do już wcześniej wszczętego postępowania. W chwili włączenia się prokuratora w sprawę, postępowanie toczy się z urzędu. IP stałe czy zmienne nie jest już w tych czasach problemem

Ha ha ha
@Maciek 06.02.2018 12:20

To nie są zniesławienia, tylko ostrzeżenia przed wejściem w nieopłacalny biznes.

Ha ha ha
@Maciek 06.02.2018 12:20

A zwracanie na siebie uwagi prokuratora to jedna z ostatnich rzeczy jakie ta firma będzie chciała zrobić.

Hit
@Ha ha ha 09.02.2018 17:44

Gdybyś tę energię, którą poświęciłeś na te jakże wartościowe komentarze, włożył w dokładne sprawdzenie tej firmy (zapraszam również na policję ????), to wiedziałbyś, że się publicznie ośmieszasz. To przykre, że ludzie nie mają do siebie szacunku. Widać nasze życie nic nie znaczy. Co tu dużo gadać. Strach zawsze paraliżuje ludzi...

a'la znający prawo Maciek
@Maciek 06.02.2018 12:20

Maciek, sam będziesz prędzej pociągnięty do odpowiedzialności karnej i cywilnej - naruszyłeś prawa autorskie! piszesz tekst jako własny bez podania źródła, a to wg polskiego prawa plagiat, przestępstwo - zobaczcie(usunięte przez administratora) Już prokurator do Ciebie idzie. Wszystko nieprofesjonalne, jak cały QN Europe. Pisanie prawdy to nie pomawianie!

Trolololo
@a'la znający prawo Maciek 07.03.2018 19:54

Gdzie jest w tym wszystkim prawda, co piszesz. Poproszę dowody. Chętnie przeczytam.

Lonia
@Maciek 06.02.2018 12:20

Dawaj adres siedziby firmy i numer KRS????

Qn to sciema

Czemu qn nie działa - zadaj sobie pytanie jeśli nie chcesz sie wtopic: Czy kiedykolwiek kupiłeś do tej pory zegarek za 8 tysięcy? Czy gdybyś go kupił, wybrałbyś markę Rollex czy qneurope? No właśnie... Towar drogi jak z ekskluzywnej półki,a taki w rzeczywistości nie jest. Mydlenie oczu ze niby to inwestycja... wiec zapytaj znajomego czy kupi zegarek za 8 tysięcy, prosto z mostu, bez używania ich socjotechnik - jakie oni używają w rozmowie telefonicznej, naklanianiu Cię, rozmowie z Tobą, ich poleceniu żebyś nie radził sie nikogo ws czlonkowstwa... Wtf?! wszystko misternie zaplanowane żebyś wpłacił kase. Biznes gdyby byl uczciwy,obronilby sie sam. Manipulacja psychologiczna.

Jarek
@Qn to sciema 11.03.2018 17:49

Totalnie sie z Toba nie zgadzam. Ja byłem na prezentacji w tamtym tyg. I z mojej strony wygląda to zupełnie inaczej. Normalny marketing społecznościowy. Żadna nowość... chociaż w Polsce firma rzeczywiście jest świeża to na świecie działa od 20 lat. Wystarczy trochę poszukać i można znaleźć orzeczenie sądu najwyzszego z frankfurtu z 21.01.2016 gdzie są odrzucone wszelkie zarzuty jako by firma qneurope działała niezgodnie z prawem. W network marketingu kupno produktu to nie inwestycja. Inwestujesz swój czas by budować strukturę. Patrzac na cenę zakupów to napewno nie szukają klientów tylko osób które chca wykorzystać potecjal mlm. Nie chce Cie oceniać ale jak dla mnie to nie wiesz jak działa mlm i podszedles do tego jako klient a nie potencjalny partner  zespołu. Zastanawia mnie jeszcze po czym oceniasz wartość zegarków bo z tego co czytam to nawet nazwy firmy nie pamiętasz?. Podsumowując: Uważam że firma w zupełności broni się sama i jest to normalnym marketing społecznościowy. Grupa nastawiona na budowanie zespołu. Po cenie zakupów oceniam ,ze będzie się to rozwijać wolno ale stabilnie. Ja z propozycji zrezygnowalem ale zycze powodzenia!

Ababa.
@Jarek 15.03.2018 14:28

A mozesz podać link do tego orzeczenia ? Chetnie poczytam

Jarosław
@Ababa. 15.03.2018 14:35

Jako że linki są kasowane... Wystarczy wpisać w Google "oberlandesgericht Frankfurt Qneurope" Pierwsze wyniki dotyczą orzeczenia.

Taka_prawda
@Jarek 15.03.2018 14:28

To, że w Niemczech nie łamią prawa nie oznacza, że opłaca się w to coś zainwestować w Polsce

Ciekawy
@Taka_prawda 17.04.2018 09:34

Dlaczego nie warto "zainwestować" w to w Polsce?

Karol

Osoby zaangażowane w ten projekt twierdzą, że firma jest jeszcze młoda i dlatego nieznana na polskim rynku. Rzekomo działa we wszystkich większych państwach na całym świecie, ale dowodów na potwierdzenie tego jakoś nie ma. Tak to jest z tym piramidami finansowymi, szybko powstają, szybko upadają. Czemu nazwałem to piramidą? Wyobraźmy sobie że ten biznes to kura znosząca złote jajka, każda osoba jest w stanie w ciągu miesiąca znaleźć 10 nowych członków. Tak oto w szybkim tempie robi nam się 10, 100, 1000, 10 000, 100 000, 1 000 000, 10 000 000... w kilka miesięcy piramida obejmuje więcej ludzi niż liczba mieszkańców Polski. Jednak jest haczyk, w pewnym momencie zabraknie ludzi na świecie albo dojdziemy do momentu przesycenia rynku. Przecież nie każdy nosi zegarek. (lub jakikolwiek inny sprzedawany towar wdowolnym MLM). W normalnych warunkach rynkowych jeśli wyprodukujemy czegoś za mało i towar rozejdzie się na pniu, możemy zwiększyć produkcję. Jak go zrobimy za dużo, mamy problem i możemy zbankrutować. Natomiast w MLM nie wystęuje coś takiego jak popyt i podaż. Może być tak, że ktoś wchodzi w "biznes" gdy rynek jest już przesycony. Dajmy na to QN-Europe - przyjmijmy ze organizacja sie rozrosla, liczy 100 000 osób, a zapotrzebowanie na drogie zegarki wynosi w Polsce 200 000 sztuk. Te 100 100 modelowo werbuje kolejne 200 000 (2 nowe osoby na członka) i robi nam się z tego 300 000 osób. 200 000 nowych członków, którzy weszli do organizacji ma w głowie, że muszą sprzedac jak najwięcej zegarków. Pamiętając też, że "inwestycja" wynosi 9000zł a za każdą nową osobę dostajemy 400zł, musimy sprzedac 23 zegarki żeby wyjść na zero. Pamiętając że przykładowo do organizacji weszło 200 000 nowych osób, każda z nich musi namówić kolejne 23 osoby, co daje nam... 4 miliony ludzi! 4 miliony osób, które weszlyby w biznes żeby móc sprzedac zegarki kolejnym 23 osobom na członka żeby wyjść na zero. Z teoretycznego punktu widzenia ten projekt leży, bo z założenia od pewnego momentu do organizacji wchodzą osoby, które na tym stracą, bo nie będą miały komu sprzedac towaru. W QN-Europe ten próg wejścia jest bardzo wysoki (9000zł) więc i przesycenia rynku gołym okiem nie widać. Organizacja ta będzie miała 200 członków, po roku z 500 po kolejnym 1200, aż zniknie z rynku i tyle tego będzie. Później w jej miejsce powstanie kolejna "nowa, dynamiczna, z siedzibą w Hong-Kongu, będąca sponsorem znanego klubu, mająca filie na całym świecie". Minie parę lat i firma znów zniknie, znów powstanie coś nowego i tak w kółko. Przykre tylko, że jak ktoś twierdzi że nie wierzy w MLM, to zarzucacie mu od razu brak zrozumienia systemu. W ten sposób można wszystko udowadniac. I ostania rzecz: jak ktoś wierzy w MLM i chce zainwestowac to śmiało, czlowiek uczy się na błędach. Tylko taka różnica, że w innych MLM kwota wejścia to co najwyżej kilka stówej i niewielka strata, a tutaj trzeba poświęcić minimum kilka tysięcy złotych. Pozdrawiam, może tym przydlugim wpisem ułatwię jakiemuś niezdecydowanemu podjęcie decyzji.

mlm rzondzi

XDDDDDDDDD

Ania

Jestem zarejestrowana od miesiąca i na ta chwile mogę powiedzieć tylko tyle ,ze to co jest na prezentacji pokrywa się z tym co w praktyce. Jestem krótko ale pierwszy przelew otrzymalam. Pelne wsparcie ze strony grupy i ciekawie się wszystko zaczyna. Polecam i pozdrawiam

ByłemTam

Zacznę od tego, że gość sam do mnie napisała do dołączeniu na fb do grupy "praca warszawa". Pitu, pitu niby praca w marketingu itd... firma z Azji wchodząca na nasz rynek, biuro przy Bonifaterskiej itd... Podał numer, godzinę (mieszkam blisko to mówię co mi tam zobaczę). Pierwsze wrażenie słabe bądź wręcz bardzo słabe... Gość, który mnie zaprosił na tą rozmowę wyglądał jak ćpun który nie spał z trzy doby. Bez jaj to wyglądało jak sekta wszyscy radośnie podchodzili przedstawiali się z różnych pokojów tak jakbym miał już się czuć częścią tego zespołu, z uśmiechami na ustach. Zaproszony zostałem do pokoju i tam krótki wstęp od gościa który mnie zaprosił, typowo jak przy każdej rozmowie, czego ogólnie szukam jakiej pracy itd... Następnie wchodzi Pani oczywiście Cześć i na Ty uśmiechnięta i zaczyna swoje przedstawienie. Firma niby marketingowa a już na wstępnej prezentacji wiadomo chodzi o handel drogim badziewiem i wkręcanie innych (firmy np. o nazwie Himalay - Himalaje hah). Ogólnie żenada, ściema, śmiech na sali. Miałem czas więc siedziałem tam tylko i wyłącznie z ciekawości jakie metody mają do urabiania naiwnych ludzi. I ta ich prezentacja i uśmiechy szybko lecą rysują Ci piramidkę i choinkę, jakieś równa się to tam to. Pytam więc no tak, ale to wygląda na to, że jak jedna osoba się wykruszy to idzie cały plan w diabły. Ale skąd odpowiadają patrzą na siebie pewni siebie uśmiechają i próbują utwierdzić mnie w przekonaniu, że nie rozumiem i nie wiem na czym polega Network Marketing. Mówię ok skoro tak to pytam o wartość cenową produktów? To, że na końcu mi wytłumaczy ten cały guru. Tak pierdzieliła ta Panienka, rysowała jakieś choinki.piramidy, równania, cuda na kiju, jak o coś zapytałem to tylko na tego guru i uśmieszek, że nie rozumiem. Próbowanie urobienia człowieka pod wpływem, że nie rozumie a to takie proste można zarabiać miliony ale tylko dołącz do Nas a żeby to zrobić musisz kupić Nasz produkt!!! ;) hah Powiedziałem w końcu stop, szkoda przede wszystkim waszego czasu bo ja aktualnie miałem czas, mówię to nie dla mnie. I dalej ale dlaczego? Nie zrozumiałeś? Zaczekaj do końca itd itd itd. W końcu wstałem mówię nie dzięki, szkoda jednak i mojego czasu. Ta paniusia co przedstawiała to wkurzona szybko wyszła jak obrażona polazła do pokoju zamknęła się, nagle z innych pokoi zaczęła wychodzić cała reszta innych tych osób z uśmiechami na twarzach sztucznymi i co? udało się? jak się podobało? Wyszedłem nic nie mówiąc :) Biuro w bloku, Ci ludzie co tam są to na prawdę wyglądają jak jehowi. Moja dobra rada dla osób, które się zastanawiały bądź zastanawiają. Nie idźcie tam bo szkoda Waszego czasu, nawet nie myślcie żeby tam iść bo szkoda Waszych głów. Ja poszedłem z czystej ciekawości. Jeżeli ktoś myśli wejściu nie wiem nawet jak to nazwać sekt-biznes? to musi być na prawdę naiwny, zmanipulowany bądź niespełna rozumu. Tyle w temacie. Cześć!

tez_tam_bylem
@ByłemTam 31.01.2018 16:29

U mnie to prowadząca pierwsza opuściła salę, bo powiedziałem co myślę o podkładach zmieniających strukturę wody i jakiś innych rzeczy, który działania nie potrafili wytłumaczyć. A zmiennicy to już się tylko ze mną kłócili bez żadnych uśmiechów.

Pablo85

Część byłem ostatnio na prezentacji i szukając informacji odnośnie firmy natrafiłem na ten hejt park. Nie zdecyduje się w tym momecie na współpracę ze względu na to ,ze wyjeżdżam z kraju na ponad pół roku ale z racji tego ze dzialalem w FM Group to stwierdziłem że się wypowiem o swoich doświadczeniach w network marketingu i o tym co myślę o grupie zajmującej się QN-Europe Zacznę od tego że większość osób które tu się wypowiadają kompletnie nie wiedzą na czym polega network marketing. 0 tutaj obiektywnych informacji. Jednym słowem tani hejt bez żadnej wiedzy o network marketingu. A więc byłem w FM Group i wszystko zapowiadało się dobrze. Budowalem grupe i sukcesywnie pojawiały się pieniądze. Wydawało mi się ze lada chwile będę niezależny finasowo. Niestety grupa zaczęła się rozpadać i mimo że pracowałem coraz więcej to mój biznes hamowal. Wtedy obrazilem się na mlm i stwierdziłem że to nie dla mnie i w ogóle to bez sensu. Ale jednocześnie miałem w głowie to że przecież zarabialem całkiem nieźle i mogło być jeszcze dużo lepiej więc zaczolem czytać o branży mlm i zadawać sobie pytania co poszło nie tak. A więc moi drodzy w network marketing to branża i zależy to od ludzi jak ja wykorzystują... ja niestety nie natrafiłem na odpowiednich ludzi którzy wiedzieli jak budować biznes mlm... poprostu handlowalismy. Teraz z perspektywy czasu wiem co jest ważne w budowaniu własnego zespołu. 1. Z góry ustalony system szkoleniowy 2. Częste spotkania organizacyjne 3. Duże wsparcie ze strony liderów 4. Edukacja finasow 5. Szczera chęć pomocy innym 6. Rozwój osobisty 7. Poważne i długo terminowe podejście 8. DUPLIKACJA !!! Po prezentacji dlugo rozmawialem z jedynym z liderów i uwazam, ze Ci ludzie doskonale wiedzą co robią. Nie chcial mi za wszelką cenę wcisnąć produktu tylko rzetelnie odpowiadal mi na pytania. Wytłumaczył z jaką mentalnością pracują. Widać że w biurze jest zgranie i poważne podejście do tematu. Juz samo to na jakich stawkach pracuja swiadczy o tym, ze sa pewni siebie i doskonale wiedza co robia... Jeżeli by chcieli tylko handlować to by wciskali co popadnie a tak nie robią. Zamierzam w przyszłości dac sobie jeszcze jedna szanse i spróbować ponownie sił w network marketingu ponieważ teraz już wiem na co zwracać uwagę wybierając firmę i ludzi z którymi miał bym podjac wspolprace. A więc podsumowując jeżeli chodzi o Qn-Europę i moje prywatne zdanie - Firma faktycznie od 20 lat na rynku więc brak obaw z tej strony - szeroka gama produktów a nie latanie z chemią czy kosmetykami. Smiesza mnie teksty "zegarek za 300zl" najprawdopodobniej osoba ktora to pisała sama nosiła tylko takie za 50zl.. - ciekawy plan marketingowy dający możliwości duży prowizji na starcie... brak prowizji - Naprawdę duże doświadczenie liderów oraz odpowiednie i profesjonalne podejście do ludzi. W skrócie nie ma się do czego przyczepić Szkoda że nie natrafiłem na takich ludzi w fm group. Teraz pewnie nie wyjeżdżał bym z Polski by zarabiać pieniądze. Do ludzi którzy trafili tutaj rozważając propozycje współpracy Poczytajcie o samej branży MLM Nie opierajcie swojej decyzji w oparciu o komentarze ludzi bo większość z tych ludzi którzy się tu wypowiadają nie ma kompletnie pojecia o mlm Lepiej zadajcie pytania ludzia którzy Wam pokazali prezentacje bo naprawdę wiedzą co robia i rzeczowo objasniaja cała ideę network marketingu. Ludzie ruszcie głowa i nie sugerujcie się komentarzami innych...

...
@Pablo85 26.01.2018 14:56

Możliwe, że miałbym podobne odczucia jeżeli chodzi o tych "wspaniałych" liderów, ale nie po tym jak praktycznie wyrzucili mnie z biura - wymyślając przy tym od nieudaczników i tchórzy w momencie kiedy chciałem się wycofać z tego "wspaniałego" biznesu. Dopiero wtedy zrozumiałem z jakimi ludźmi miałem do czynienia. Pozdrawiam. Każdy ma wolny wybór.

Ciekawski
@... 26.01.2018 20:39

Ja raczej mam podobne odczucia jak Pablo. wprawdzie ostatecznie na ta chwile się nie zdecydowałem ale całkiem jasno mi to wytlumaczyli i raczej dobre wrażenia po sobie zostawili. Zaskoczylo mnie to że tak czasto podkreślali ,ze to nie jest szybkie i łatwe i nie obiecywali złotych gór bez wysilku w porównaniu do innych tego typu propozycji. Nie czulem ,ze cos jest mi wciskane tylko raczej proponowane mi współpracę. Będę się przyglądał...

Pedro

Nawet w tak dobrej firmie jak QN-EUROPE nie robiąc nic nie można zarobić!!!

naciąganie naiwnych-Amber gold

Odradzam, odradzam, odradzam! Nie zarabia się żadnych pieniędzy. Nikt nie wchodzi jak zaczniecie szukać swoich dwóch osób. Nawet jeśli wejdziecie i się nabierzecie, nowej osoby nie znajdziecie. Potem idzie się pod galerię handlowe i zaczepia obcych ludzi, żeby złapali haczyk i weszli w biznes. Powodzenia w obstawianiu centrów handlowych, ale tego na początku Wam nie powiedzą. Nikt na tym nie zarabia. Pranie mózgu. Tajemnice i kłamstwo - ma się nie rozmawiać o biznesie z innymi ... bo byście się dowiedzieli, że inni starsi stażem z biura tak jak Wy przychodzą tam i wciąż szukają swojej osoby. Ludzie lawinowo z tego rezygnują, jeśli nawet w to weszli. Zadzwońcie do centrali w Niemczech to się przekonacie. Jest tylko biuro w Warszawie, inne to mity - zamknięte, bo ludzie wycofali się. Szukają naiwnych. Palicie kontakty wśród znajomych, jeśli ich zapraszacie na prezentacje - biorą Was za (usunięte przez administratora) Psychologiczne działania tego "MLMu" - presja czasu, guru, zakazy szczerych rozmów, manipulacja podwładnymi w biurze - dlatego codziennie musicie tam się pojawiać i być na niedzielnych kazaniach. Na dodatek musicie dokładać do 'biznesu" - obowiązkowe składki na wynajem lokalu biura. Zapytajcie o strukturę najstarszych stażem - nie dostaniecie informacji, bo te struktury to mit. Szukają, szukają i wciąż będą szukać. Poza tym zastanówcie się, bo namawianie innych do wpakowania kasy gdzie produkt jest bezwartościowy (300 zł wycena jubilera) - piramida finansowa - to przestępstwo. Powodzenia tym, którzy chcą wtopić bezpowrotnie kasę.

Zostaw opinię o QN-EUROPE - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie QN-EUROPE