Prudential Financial

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 63 ocen.

Opinie o Prudential Financial

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prudential Financial

Paulina

@MH ja i inni użytkownicy nie mamy dostępu do umowy Prudential Financial, dlatego możesz powiedzieć to na forum? @Bez fajerwerków czyli Twoim zdaniem pracownicy są wprowadzani w błąd i potem zwracają pieniądze. A jakiej mniej więcej skali są te dodatki do pensji managerów, które potem trzeba zwrócić?

Bez fajerwerk{w

Do @him01: Jestem ciekawy, jak Tobie idzie? Jakbyś mógł podzielić się spostrzeżeniami i wrażeniami po niecały roku pracy, byłbym Tobie wdzięczny. Proszę o szczerą wypowiedź. Z góry Tobie dziękuję

Bez fajerwerków

We wrześniu br. odpowiedziałem @Oszukanemu. Od tego czasu rozmawiałem z kilkoma osobami, które odeszły, bądź którym została rozwiązana umowa i wszystkie te osoby zostały potraktowane bez żadnych sentymentów przez PRU - zgodnie z umową. Za każdym razem pojawiają się opinie, że wcześniej przed podpisaniem umowy byli informowani, że: "buy-out i ewentualny jego zwrot w okresie 3 pierwszych lat, to zapisy, które musiały się w umowie pojawić od strony formalno-prawnej, ale będą one uruchamiane jedynie w przypadku nieetycznego działania menegrera, bądź przęstępstwa, którego dopuściłby się w stosunku do zawieranych ubezpieczeń, etc.", natomiast ogólnie "buy-out" jest przedstawiany jako "zasiłek", coś co, przy spełnieniu pewnych warunków - ściśle określonych, należą się każdemu menegerowi. Sedno problemu leży w tym, iż otwarcie się nie przedstawia oraz nie mówi wprost na rozmowach z przyszłymi menegerami, że gdy powinie się im noga w pierwszych 3 latach współpracy z PRU, to może się okazać, że będą musieli zwracać nie tylko prowizje, w przypadku rezygnacji klientów z polis w określonym czasie, to jeszcze będą zmuszeni do zwrotu buy-outu lub jego części. Nadmieniam, że konsultanci są szkoleni, aby dzwoniąc do klientów, uzyskali najpierw ich zgodę na rozmowę o ofercie PRU, a tutaj w zawoalowany sposób opowiada się bajki o buy-oucie, ponieważ prawdopodobnie mało kto by się odważył zaryzykować swój czas, pracę i zaangażowanie w interes, do którego będzie musiał prawdopodobnie dołożyć. Wierzcie, bądź nie, ale 2 lata pracy, jako meneger, mało kto obecnie wytrzymuje - są wyjątki oraz ci, którzy na początku tworzyli tę firmę, czyli od 2013 roku. Rotacja jest olbrzymia, ryzyko jest właściwie po stronie menegera - np. jeżeli zachoruje, albo odejdą mu najlepsi konsultanci, to będzie mu niezwykle trudno zakopać dziurę w sprzedaży i wówczas bedzie odcięty od buy-outu i sam bedzie musiał haczkować, aby utrzymać się na powierzchni, dalej szkolić ludzi i rekrutować nowych (bez wsparcia finansowego), a jeżeli odejdzie, albo z nim rozwiązą umowę przed okresm 3 pierwszych lat, to jeszcze firma zwróci się o zwrot buy-outów lub dużą część, którą mu wypłacała. Ktoś napisał słusznie, że jest to "Casino, które zawsze wygrywa". Jeżeli ktoś z Was lubi hazard i duże ryzyko, to ok. Nie bedę się z nim sprzeczał. Jego wola. Natomiast niech ma tę świadomość, że jak przegra, to Kasyno upomni się o mamonę i wówczas pokaże prawdziwie "nieludzką" twarz. Uważajcie, Drodzy.

dg85

czy moglabym poprosic kogos o wiecej informacji na temat pracy jako manager? czy jest podstawa, jakiej kasy mozna sie spodziewać, czy sam manager tez sprzedaje, za co konkretnie odpowiada, czego spodziewać się na rozmowie? mail: dg85@wp.pl

wilk
@dg85 20.03.2017 16:50
czy moglabym poprosic kogos o wiecej informacji na temat pracy jako manager? czy jest podstawa, jakiej kasy mozna sie spodziewa...

Mi zaoferowali 15000 zł stałki za 20000 zł składki w msc, rok na zbudowanie zespołu 10 agentów

MH
@wilk 11.04.2017 22:34
Mi zaoferowali 15000 zł stałki za 20000 zł składki w msc, rok na zbudowanie zespołu 10 agentów

Totalna bzdura. Kłamiesz!

Paulina

@polak skąd taka informacja? Jeżeli coś stwierdzamy to powinniśmy to uargumentować, żeby na forum nie pojawiały się niewiadomego źródła informacje na temat Prudential Financial.

MH
@Paulina 31.08.2017 13:35
@polak skąd taka informacja? Jeżeli coś stwierdzamy to powinniśmy to uargumentować, żeby na forum nie pojawiały się niewiadomeg...

Przeczytaj ich umowę! To jest argument!

Doświadczony przez PRU

Szanowni, 100 razy przeczytajcie umowę o współpracy zanim ją podpiszecie i nie słuchajcie tzw. BDM, że zapisy dotyczące zwrotu premii są zarezerwowane na wszelki przypadek gdy dojdzie do naruszenia zasad etyki. W przeciwnym razie po 1; 1,5 czy 2 latach otrzymacie wezwanie do zapłaty a otrzymacie na pewno ponieważ zasady jej zwrotu są tak skonstruowane, że "Casino zawsze wygrywa". Dodatkowo w umowie jest paragraf, że do zmiany jej zapisów nie jest wymagana forma pisemna lecz jedynie odpowiednie ogłoszenie na portalu elektronicznym dla agentów. Jeżeli jesteś jednym z poszkodowanych napisz odpowiedź do mnie, Takich jak Ty i Ja jest więcej. Musimy się zjednoczyć i wspólnie walczyć o sprawiedliwe traktowanie.

starsza pani

W dniu wczorajszym miałam w Katowicach umówione spotkanie na moją prośbę z przedstawicielem w/w firmy i jestem zbulwersowana jego przebiegiem. Nie tylko, że nie uzyskałam satysfakcjonującej mnie informacji na temat ubezpieczenia oferowanego przez tą firmę to przedstawiciel, którego nie będę wymieniać z imienia i nazwiska obrażał mnie mówiąc, że spotkałam się z nim po to tylko by wyciągnąć od nich informacje bo wg ich oceny jestem też z branży. Nawet jeśli by tak było to znaczy, że ludzie z konkurencji nie mogą się ubezpieczyć. Na spotkanie nie przyszedł pan sam tylko przyprowadził równie bezczelnego kolegę. Przed spotkaniem nie poinformował mnie, że w spotkaniu będzie brało udział więcej niż jedna osoba z TU. Wywnioskowałam z przebiegu rozmowy, że dla tych panów klient dobry to taki, który nic nie wie na temat ubezpieczeń a ten co cokolwiek wie o ubezpieczeniach nie jest dla nich atrakcyjnym klientem. Dlaczego? co mają do ukrycia? Kiepskie ubezpieczenie i trzeba oszukiwać niedoszłych klientów. Chwalili się swoimi osiągnięciami w firmie, że mają świetne wyniki, mają przez siedem lat płaconą prowizję, że mają po 2mln przypisu rocznie (cokolwiek to znaczy). Nie będę opisywać całej rozmowy z tymi smarkaczami. Ja jestem po 50-tce i kimkolwiek bym była zasługuję na szacunek i traktowanie jak potencjalnego klienta a tego nie było bo obaj sobie wymyślili, że jestem z konkurencji. A nawet gdybym była to co wstydzicie się swoich polis, bo oszukujecie klientów , co macie do ukrycia! Do dzisiaj nie otrzymałam mimo obietnicy symulacji i warunków na adres e-mail

A
@starsza pani 29.06.2017 15:00
W dniu wczorajszym miałam w Katowicach umówione spotkanie na moją prośbę z przedstawicielem w/w firmy i jestem zbulwersowana j...

dokumenty i cały czas im mało. Musiałam wysłać nawet usg płodu, co jest już śmieszne. Ubezpieczenia do tej pory nie mam, po miesiącu nieustannych nerwów i wyciąganiu kartotek lekarskich. NIE POLECAM!! Pozdrawiam

A
@starsza pani 29.06.2017 15:00
W dniu wczorajszym miałam w Katowicach umówione spotkanie na moją prośbę z przedstawicielem w/w firmy i jestem zbulwersowana j...

dokumenty i cały czas im mało. Musiałam wysłać nawet usg płodu, co jest już śmieszne. Ubezpieczenia do tej pory nie mam, po miesiącu nieustannych nerwów i wyciąganiu kartotek lekarskich. NIE POLECAM!! Pozdrawiam

Paulina

@SruPru co oznacza praca na kredyt? Wypłatę dostaje się dopiero po wykonaniu swoich obowiązków? Nie rozumiem na jaką umowę jest zatrudniony pracownik w Prudential Financial i pewnie nie tylko ja. Zatem czy mógłbyś nam to wyjaśnić?

SruPru

Lider Zespołu : praca na kredyt, po spełnieniu wszystkich wymaganych umową warunków, po rozwiązaniu umowy współpracy żądania od Tfu Prudential zwrotu prowizji ( błędy w pismach, różne kwoty w kolejnych żądaniach ) Odradzam zarówno pracę jak i produkty

Paulina

@madzik2712 rozumiem. Czyli ogłoszenie ma całkowicie inną treść, niż jest w rzeczywistości? Czy ktoś jeszcze na rekrutacji miał taką sytuację, że dowiedział się o całkiem innych warunkach pracy niż w ogłoszeniu? To ważne informacje dla szukających pracy w Prudential Financial.

madzik2712

Aplikacja złożona na managera zespołu sprzedażowego. Myślę sobie super. Mam doświadczenie więc aplikuje. Na rozmowie pytam co to za zespół i jak to wygląda a baba mówi że muszę sama sobie znaleźć ludzi do pracy i założyć działalność. Oczywiście jest jeszcze warunek, żeby zostać managerem trzeba przepracować rok czasu na stanowisku konsultanta a koleje 6 miesięcy na stanowski asystenta managera czy jakoś tak. Oczywiście mydliła oczy jakich to pieniędzy się nie zarabia jeśli chodzi o prowizje. Dla mnie porażka bo ogłoszenie a realia to dwie różne kwestie. Nie polecam.

Paulina

Możecie powiedzieć jak wygląda sytuacja Wasza z firmą Prudential Financial? Musicie płacić jakieś prowizje? Ktoś próbował rozwiązać te sytuacje?

polak

firma PRUDENTIAL jako menażerów zatrudnia byłych komunistów z PZPR

polak

struktura sprzedaż sprzed 20 lat- zadajcie sobie pytanie czy chcecie żeby z waszej prowizji ( jedyne co dostaniecie - zwrot przez 2 lata) żyły typowe obibruki które NIC NIE ROBIĄ typu menażerowie kierownicy dyrektorzy z ryjem pełnym kłamstwa i frazesów

Oszukany

Szukam ludzi oszukanych przez tą bandę złodziei. Odbierają całą prowizję po zakończeniu współpracy.

Bez fajerwerków
@Oszukany 21.08.2017 22:18
Szukam ludzi oszukanych przez tą bandę złodziei. Odbierają całą prowizję po zakończeniu współpracy.

Po przykrych doświadczeniach z firmą Prudential, jako manager, mam jedną prośbę do osób, które zastanawiają się czy nie przyjąć oferty pracy: skonsultujcie najpierw umowę, przed jej podpisaniem, z prawnikiem, a będziecie wówczas wiedzieć, jaką opcję wybrać. Nie wierzcie ładnym, kwiecistym słowom, bo później jak będziecie odchodzić swoich praw, to pies z kulawą nogą się za Wami nie ujmie i będą dochodzić swoich roszczeń, zgodnie z umową. Będą też głusi na Wasze pisma. Niestety, większość managerów odpada w przeciągu 2, 3 lat i otrzymują pisma o zwrocie pożyczki, więc może się okazać w ogólnym rozrachunku, że koszty, jakie poświęcaliście tej firmie (czas, paliwo, nauka konsultantów, etc.) mogą być wyższe, aniżeli wynagrodzenie, jakie pobraliście, czyli, że pracowliście ZA DARMO! Natomiast może się też okazać, że to miejsce będzie idealne dla Was i zarobicie sporo pieniędzy. Może też tak być, ale to już jest trochę, jak gra w ruletkę.

POLAK

wrogowi tej współpracy nie życzę - struktura sprzedaży przeniesiona żywcem z rzeczywistości sprzed 20 lat - wszyscy się dobrze bawią tylko nie sprzedawcy - wsparcie sprzedaży to niesmaczny żart i FIKCJA

A.

Jezu, że takie firmy jeszcze mają prawo bytu...Dostałem ofertę na managera. Cztery spotkania z Dyrektorami, ostatnie w Warszawie. Wszystko oczywiście na swój koszt. Dopiero po zdaniu egzaminów, szkoleniach..., podłożyli mi umowę do podpisu. I tu ... tragedia. Zwrot całej kasy otrzymanej jako wsparcie oraz sprzedaż- do trzech lat jeśli się zrezygnuje ze współpracy z nimi, kary finansowe itp. Trzymajcie się z dala od tej firmy. Dobrze Wam radzę...

Były Agent

Zdecydowanie nie polecam. Pracowałem w kilku firmach sprzedażowych i zgodnie ze specyfiką branży zawsze obserwowałem rotacje. Ale to co tutaj się dzieje to jest rzeź niewiniątek. Inwestujesz w firmę zamiast ona w ciebie. Spisujesz wnioski i jest ich dużo, ale klienci nie wpłacają, więc dochodzą ci jeszcze koszty za dojazd do klienta, który w efekcie nie dokonał zakupu. A i jeszcze jedno. Firma jak i jej konkurencja namawia do wypełnienia listy ze swoimi znajomymi i rodziną i standardowo obdzwonkę tej listy...

olo

Wiecie jak wygląda praca w centrali w Warszawie w likwidacji szkód czy bancassurance?

Rafilu

Jeżeli zostajesz managerem to wiedz, że buy-out który otrzymujesz co miesiąc jako wsparcie finansowe (ja otrzymywałem 5000 złotych co miesiąc) musisz w całości zwrócić przy rozwiązaniu umowy z prudential lub też kiedy z Ciebie rezygnują. Najlepiej więc odkładać, bo w razie czego masz z czego oddać. Liczy się własna sprzedaż, więc jeżeli ktoś myśli, ze będzie zarządzać ludźmi zza biurka to bardzo się rozczaruje. Gdybym jeszcze raz zaczynał to tylko z poziomu konsultanta i jeżeli dajesz radę ze sprzedażą to dasz radę później być managerem-liderem dla innych Twoich pracowników. Ja natomiast miałem od początku ciśnienie na szukanie nowych konsultantów i zaniedbałem własną sprzedaż i to był błąd. Polecam prudential dla ludzi, którzy chcą zaistnieć w świecie ubezpieczeń życiowych. Pod tym względem to najlepsza firma ale tylko dla osób zaangażowanych, mających konkretny cel na horyzoncie

Oszukany pracownik

Nie dajcie się nabrać!!! Reklamują się że mają ludzką twarz a wykorzystują ludzi. Obiecują wysokie prowizję i stawki a po rozwiązaniu umowy chcą kasę odzyskać od uczciwie pracujących ludzi.DRAMAT!!!!!!!

Paulina

@Agent, czy kontaktowałeś się z Prudential Financial w tej sprawie? Czy firma naprawdę nie podała żadnego powodu?

Agent
@Paulina 08.05.2017 10:58
@Agent, czy kontaktowałeś się z Prudential Financial w tej sprawie? Czy firma naprawdę nie podała żadnego powodu?...

Nie podała. Nie doczekałem się odpowiedzi od nich. Jak mnie podadzą do sądu to skończy się to w TV ja tego tak nie zostawię !!!

Stefan

wiadomo managera nie dadzą od razu. Oczywiste. Chciałem zobaczyć poznać tą pracę. Powiedziano że na tym etapie nie ma takiej możliwości. Najpierw egzaminy. Własna działalność. Zero konkretów. Możecie napisać konkretne wartościowe informacje o pracy i tym rynku?

kaskaazs
@Stefan 05.05.2017 21:03
wiadomo managera nie dadzą od razu. Oczywiste. Chciałem zobaczyć poznać tą pracę. Powiedziano że na tym etapie nie ma takiej mo...

Na początku zaczynasz od najniższego szczebla, musisz sprzedawać, klientów szukasz sam poprzez zimne telefony i kontakty jakie posiadasz, jeśli ci dobrze idzie to możesz być menadżerem, jako menadżer też musisz sam sprzedawać ale dodatkowo zatrudniać ludzi do pracy i oprócz tego co ty zarobisz to masz ze swoich ludzi 20% tego co oni zarobią jako zespół, masz plany do wykonania, jak twój zespół razem z tobą nie wykonacie planu to spadasz na niższy poziom czyli nie masz już swojego zespołu, można zarobić duże pieniądze jeśli jest się w tym dobrym, trzeba oczywiście założyć własną działalność gospodarczą.

byłyPRU

Porażka. Rozstałem się z Pru jakiś czas temu. Generalnie robota dla kogoś kto nie wie co zrobić ze swoim życiem i desperatów. Można zarobić to fakt - ale jako "biegacz" Twoim zadaniem jest dostarczenie kontaktów. Nie ma żadnego sensu godzić się na pracę bez podstawy na swojej działalności. Z tego co wiem są olbrzymie problemy z pozyskaniem nowych frajerów.

Agent

Dramat!!! Pracowałem dla nich a teraz chcą odemnie 10000 zwrotu prowizji po 3 latach od zakończenia współpracy bez uzasadnienia za co!!! Trzymajcie się jak najdalej od tych oszustów!!!!

Leo
@Agent 05.05.2017 15:35
Dramat!!! Pracowałem dla nich a teraz chcą odemnie 10000 zwrotu prowizji po 3 latach od zakończenia współpracy bez uzasadnienia...

I jak się skończyło z tym oddniem kasy ?

Paulina

@dg85, wysyłasz swoją aplikację?

mo21

Nie mam porównania jak jest w innych firmach ubezpieczeniowych, natomiast współpracuje z Prudential już od dwóch lat i jestem zadowolona. Oczywiście wszystko zależy od ludzi i środowiska, ale samej firmie nie mogę nic zarzucić. Wypłaty są zawsze na czas. Stabilne i jasne warunki współpracy z ciekawym systemem motywacyjnym. Kwestia tylko, czy poradzimy sobie z presją i emocjami, ponieważ nie jest to praca łatwa i dla każdego. Jestem przykładem, że człowiek z ulicy nie mający pojęcia o ubezpieczeniach może rozpocząć współpracę i utrzymać się nie tylko przez trzy miesiące, jak niektórzy pisali, pod warunkiem, że włoży naukę, pracę i zaangażowanie. Może brzmi jak slogan, ale ja właśnie takie mam doświadczenia.

him01

Typowy MLM. Będzie dobrze jak zbudujesz zespół który na Ciebie będzie pracował.(Byłem zatrudniony jako Manager/Lider). A spróbuj zbudować solidny zespół w oparciu o uczciwe przedstawianie zasad współpracy gdy wynagrodzenie to goła prowizja. Jak masz dużą i bogatą rodzinę i licznych znajomych i chcesz się im kojarzyć z naciągaczem, a nie członkiem rodziny to to może robota dla Ciebie ale prowizja niezbyt wysoka bo licz tylko na to co dostaniesz od razu po podpisaniu umowy, bo po roku w firmie nie wytrzymuje większość więc prowizji po roku czy po kolejnych latach nie dostaniesz. A jak ktoś się jeszcze wycofa to będziesz zwracać. Uważaj szczególnie gdy masz być tzw. "liderem zespołu" bo otrzymane premie też będziesz raczej zwracał. Naciągacze i cwaniaki. Szukają specyficznych ludzi nastawionych wyłącznie na szybki zysk bez zastanowienia nad tym jakim kosztem osiągnięty.

S
@him01 28.02.2017 16:53
Typowy MLM. Będzie dobrze jak zbudujesz zespół który na Ciebie będzie pracował.(Byłem zatrudniony jako Manager/Lider). A sprób...

Raczej Ktos nie zna systemu wynagradzania w ubezpieczeniach! Proponuje najpierw sprawdzić ta branże dopiero w niej pracować him01 ,! Bo zwroty są w każdej firmie ubezpieczeniowej jak i w bankowości za sprzedaż kredytów jako pośrednik, dla takich cwaniaczków co wyłudzają pieniądze i przechodzą z towarzystwa do towarzystwa przenosząc polisy czasami nie zawsze prawdziwych. Wiec ten system narzucili sami pracownicy. Wiec dla WSZYSTKICH którzy pracują zgodnie z etyka zawodowa i chcą pracować jest to bardzo dobre miejsce pracy i duże możliwości rozwoju. Właśnie dlatego ze jest to forma MLM to co zbuduje jest moje i zawsze będę z tego czerpał korzyści !!! Nie każdy to rozumie, jest to firma która szuka partnerów do biznesu! Pracuje w tej branży 5 lat ( dwa towarzystwa) i w żadnej nie miałam żadnych zwrotów!! Teraz pracuje dała Prudential ponieważ ma najlepszy system wynagrodzenia! Na rynkku.

him01
@S 07.03.2017 17:19
Raczej Ktos nie zna systemu wynagradzania w ubezpieczeniach! Proponuje najpierw sprawdzić ta branże dopiero w niej pracować hi...

Gratuluję sukcesu ale prowizję otrzymasz tylko do czasu jak nie zrezygnujesz albo Ci nie podziękują. A jeśli chodzi o argument, że tak zbudujesz swój biznes to weźmy pod uwagę że współpracując z PRUdential czy innymi towarzystwami masz tylko jednego klienta! Jesteś od niego zależny w 100% bo mamy zakaz konkurencji. Jak stabilny jest biznes oparty na jednym partnerze - pozostawiam bez komentarza. Nie jestem przykładem osoby, która przenosi się z jednego TU do drugiego żeby przepisywać umowy kosztem klienta. Jestem przykładem jak większość osób, które trafiają do firm jak Prudential oszukani i zachęceni w procesie rekrutacji przez tzw. BDM czy innych "rekruterów". W większości chodzi o to żeby "wytrzepać" nas z osobistych kontaktów i relacji, zdobyć w ten sposób jak najwięcej polis a potem rozstać się unikając płacenia za utrzymanie polis w kolejnych latach. (PRUDENTIAL obiecuje nawet 7 lat ale większość otrzyma tylko pierwszą prowizję).

Wyścig szczurów

Praca jest dobra, tylko trzeba dać czas, żeby się jej dobrze nauczyć. A większość ludzi , którzy tutaj negatywnie piszą to osoby, które nie mają złotówki przy duszy za to mają full zobowiązań i po miesiącu z racji ciśnienia w d... muszą szukać kolejnej pracy z ciepłą podstawą 1350zł netto. Śmiech na sali. Ludzie ogarnijcie się , a jak nie macie jaj to śmigać na taśmę. Taśma nie jest wymagająca i nie można z niej dzwonić. Narra

Były pracownik pru

Firma jak każda inna ubezpieczeniowa. Pracowałem 2 lata. Zmieniłem branże ze względu na zdrowie, ale to były świetne 2 lata. Nie ma umowy o prace a u którego ubezpieczyciela jest? Czytam komentarze o tym jak to zle w firmie? Jak się trafi na słabych menadżerów to czyja to wina? Nikt cię nie naciska. Są umowy bez planów sprzedażowych. Ale kto chce zarabiać dobre pieniądze i ma siły do pracy w takiej branży to jest to dobry wybór. Rekruterzy oszukują nagminnie to fakt. Nie ma się co oszukiwać. Ale dopóki nie pójdziemy na rozmowę nie dowiemy się czy to co było w ofercie pracy jest zgodne z tym co nam menadżerów przedstawi na spotkaniu.

majka

@kowalik ale przecież ta oferta to była dostepna jakos bardzo dawno tem wiec nie wiec skad to pytanie :D noo chyba ze ja cos przegapiłem i po prostu oni jakas nowa rekrtuacje robili o czym ja nie wiedziałem jeżeli tak fatycznie było to dajcie znac dzieki

hylin

Aplikowałem na menadżera grupy jestem po spotkaniu i teście czy ktoś może mi powiedzieć jakie są realia w tej firmie ?

Badseed
@hylin 05.10.2016 15:08
Aplikowałem na menadżera grupy jestem po spotkaniu i teście czy ktoś może mi powiedzieć jakie są realia w tej firmie ?...

Możesz napisać coś więcej o spotkaniu rekrutacyjnym na managera grupy? czy pracujesz już?

james pl

Ciekawa firma, dla ludzi którzy chcą się rozwijać i do czegoś dojść. Możliwość szybkiego awansu dla najlepszych. Ciekawe wynagrodzenie i konkursy. Ale nie ma nic za darmo. Trzeba ciężko pracować. Sam klient nie przyjdzie.

MilKa

Ta praca to zbiór osób wywalonych z innych firm lub osób którzy nie dostali się do innej firmy. tak było ze mną. na początku biegałem po rodzinie, starcy klientach opowiadając że wcześniej wciskane produkty były złe a te które teraz wciskam są lepsze :) dla mnie na pewno bo dostaje kasę prawie tyle co klient wpłaca. na szczęście po 4 miesiącach już nikt nie chciał się ze mną spotykać ze starych znajomych a nowych ni miałem dostałem inną pracę, w końcu nie jako biegacz naciągacz agent ubezpieczeniowy. do wszystkich z pru szukajcie a znajdziecie ;P

Mackej

Czy dobra nie powiedziałbym masz systemy prowizyjne na początku dają marna podstawę , po pół roku nie masz juz podstawy. Tylko sam system prowizyjny.

wiera

Najgorsza firma .Nikomu nie polecam. (usunięte przez administratora)

ZZ

3 lata pracowałem w Allianz, z czego ponad rok jako menager. Praca w dziale sprzedaży w branży ubezpieczeniowej nie jest dla każdego i to trzeba otwarcie powiedzieć. Cokolwiek nie powiedzą na rekrutacji (sam rekrutowałem) - jest to praca w korpo, ze wszystkimi tego zaletami i wadami. Jeśli nie masz twardej d... i nie potrafisz sam zorganizować sobie czasu, to nie jest praca dla Ciebie. Niezależnie, czy aplikujesz do TU X, czy TU Y. Trawa wszędzie ma ten sam kolor

anonim

(usunięte przez administratora)

AN76

kolejny kierownik pisze żeby ktokolwiek przyszedł pracować dla niego! brak już chętnych? nikt z agentów nie che już przyjść? rodzina też już się przejechała? Pracowałam w avivie, naobiecywali mi w prudencialu... może moja wina bo po tylu latach powinnam wiedzieć że na rekrutacji naobiecują wszystko, wspaniała praca , zarobki, atmosfera. ludzie... praca? może fajna jak lubi się rodzinie wciskać ubezpieczenia z których za 30 lat zobaczą jakieś pieniądze, po 3 miesiacach można szukac innej pracy. zarobki? po 3 miesiącach brak :) atmosfera? ludzie? spady agentów ubezpieczeniowych którym nie wyszło! ja wróciłam na stare śmieci :) 100x lepiej :)

jawaka

Od miesiąca szukam nowej pracy, byłem na rozmowie w prudential, przez telefon dostałem informacje że to stanowisko kierownicze i jeszcze kilka innych ciekawych rzeczy. Na spotkaniu pan dyrektor opowiadał ile to się nie zarabia, jaka cudowna praca, po czym okazało się że musze założyć działalność, kierownikiem będę po roku jak sobie zespół pomiędzy spotkaniami z klientami zbuduje  ile złapię klientów notabene wśród znajomych , rodziny byłych kolegów z pracy itd tyle dostanę, na papierosie miła może dlatego że pulchna pani powiedziała mi że jak się skończą znajomi kończy się pracę. nie zdecydowałem się. szukam dalej, na 5 wysłanych aplikacji, oddzwoniło 5 osób z jakiej firmy? z Prudential. Ludzie zacznijcie pisać w ogłoszeniach że szukacie agentów i podawajcie firmę, marnujecie nam czas.

Sandra

Widzę że nie tylko ja się nabrałam na ukryte ogłoszenie, notabene poszłam na spotkanie i co? tak sama poprowadzone dwa spotkania jak kiedyś byłam w innej firmie, prawie identyczne hahaha plus osoba z którą się spotkałam, ta sama. Jaka nowość, mielą ludziom w głowach od co!

Były konsultant

Przerost formy nad treścią, obiecują bardzo dużo, wycisną z Ciebie twoje kontakty, a potem gdy klienci przestaną płacić będą ściągać wypłaconą prowizję. Jeśli straszą cię sądem - nie bój się. W KNF POWIEDZĄ CI JAK DOŁĄCZYĆ SIĘ DO POZWU ZBIOROWEGO. Może to trwać kilka lat, ale wygrasz.Chyba ,że odpuszczą albo politycy przygotują kolejną nowelizację o zakazie współpracy na warunkach dla desperatów.

Kolejny wkręcony
@Były konsultant 17.12.2015 11:55
Przerost formy nad treścią, obiecują bardzo dużo, wycisną z Ciebie twoje kontakty, a potem gdy klienci przestaną płacić będą ś...

Napisz coś więcej o możliwości pozwu zbiorowego proszę i o zaskarżeniu do KNF tej "firmy"

poper

tragiczna polityka rekrutacji - stosuja ukryte ogloszenia, niedopowiedzenia, a na koncu zapraszaja na godzinny wyklad, podczas ktorego dyrektor z managerami klepia sie po plecach i chociaz sa bardzo przekonywujacy, to jednak chodzi o naciaganie nie tylko klientow, ale tez pracownikow - to oczywiscie tylko moje zdanie.

Konrad Przybylowicz

W Prudential nie pracowałem, ale w podobnej firmie. Tak, trzeba biegać, sprzedawać, pozyskiwać i utrzymywać klientów. Ale jak chce się zarobić i faktycznie pracować, a nie parzyć kawę to dobra opcja. Sam zastanawiam się nad tą firmą. Jeśli ktoś uważa, że wykonanie kilku telefonów, sprzedanie produktu to ciężka praca to zapraszam do nas do miasteczka (blisko Poznania) do wypalarni ceramiki. A umowa o pracę? - relikt PRL na który nadal liczy zbyt duża ilość ludzi. Siedzieć przy biureczku i parzyć kawunię dla szefa grając w pasjansa - to jest "PRACA" marzeń. SIC!

konrado

jestem kolejnym frajerem który stracił czas na rekrutację w prudentialu, cała rekrutacja zaczynając od ogłoszeń to nawijanie makaronu na uszy! nie ma tam umowy o prace! praca to praca typowego agenta biegającego za rodziną , za kolegami i koleżankami i namawianie na ubezpieczenie, i tyle w temacie.

była pru

Pracowałam w pru prawie rok, w pracy sami byli agenci tak jak ja którym nie wyszło w poprzedniej pracy i myślą że inna firma coś zmmieni. Tak samo ja myślałam. podstawa trele morele. zobaczycie po 3 mmiesiącach co się zmieni. To prawda praca podobna jak w aegonie, oprócz mnie sporo osób się tutaj znalazło. jak interesuje cię praca od rana do wieczora i mówienie "prawdy" a raczej niedomówienia które się stosuje przy podpisywaniu umowy z klinetem na 20 lat b z tego mam dużą prowizję to śmiało, ale wiemy co się wydażyło z aegonem i kliemtami ...

Alex

Właśnie dostałam oferte jako Menadzer. Prośba o więcej informacji co i jak bo nie chce sie wtopić.... Olcia018@wp.pl

Justyna

Prudential nie ma już chętnych do pracy jako "kierownik" czyli agent, więc zaczęli ogłoszenia wysyłać ukryte. np dyrektor sprzedaży :) brzmi ładnie ale tylko brzmi. ciekawa jestem jak firma znowu zniknie z polski ( z tego co wiem to w polsce nie ma nawet siedziby firmy, jest tylko sp z o.o.)

anonim

(usunięte przez administratora)

Radca

100% zgadzam się.

eftef

chyba jak kazda korpo :-) ale trafnie to ujales

x2

Firma mocno zdeterminowana (w tym także finansowo) aby urosnąć na rynku PL. Dobra atmosfera, dużo pracy.

oggggggggg

WItam, Również otrzymałem propozycje pracy w Prudentialu jako manager. Jesli jest to możliwe dajcie info jak tam jest, podobno jest podstawa. mejl : mrt222@onet.pl Pozdrawiam

Zostaw opinię o Prudential Financial - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prudential Financial