Mobica Limited Poland

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 164 ocen.

Opinie o Mobica Limited Poland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobica Limited Poland

anonim

Dojść tendencyjną opinią wśród pracowników jest, że Mobica dobra jest "na start". Niestety potwierdzam tą opinię gdyż firma w dużej mierze stawia na mało doświadczonych pracowników, którzy jak tylko zdobędą nieco doświadczenia to zmieniają firmę w poszukiwaniu lepszych zarobków. Dzieje się tak, gdyż Mobica jest firmą outsorcingową i ogranicza swoje koszta niższą stawką dla pracowników. Oczywiście nie brakuje bardziej doświadczonych osób, ale te zwykle dołączają na dużo lepszych warunkach niż kiedykolwiek zaproponują osobie chcącej wspinać się po szczeblach tej korporacji od początku. Mobica nie ma najwyższych stawek na rynku ale dla osoby, która szuka ciekawych projektów i mało korporacyjnej atmosfery może okazać się ciekawym wyborem. Mobica pomimo, że jest już kilka lat na rynku to wciąż jest mocno niedojrzała lecz pracuje nad swoimi procesami. Oczywiście nie zawsze trafimy na projekt marzeń a o płatnych narzędziach możemy pomarzyć ale mimo wszystko polecam Mobice, głównie ze względu na atmosferę i ludzi, z którymi przyszło mi pracować.

anonymous

Wieść niesie że w B. pojawił się nowy gracz, ex pracownik. Ludzie, zrobicie co będziecie uważali za stosowne, ale byłem u niego w grupie. Chyba, nie dacie sobie za parę % odebrać godności, co? myślę, że Ci którzy mieli okazję z tym lewusem być w projekcie - wiedzą o czym mówię. No, ale zobaczmy, czy na pokrycie kosztów pracy - chociażby dla pierwszych dwóch - na kwartał - starczy.. nie pieniędzy, a uczciwości.

ponownie ja

słabo firma usuwa nieprzychylne komentarze na swój temat weszłem tutaj po kilku m-cach i okazało się żę moj komentarz został wymoderowany @work.pl niestety, ale wiarygodności waszemu portalowi to nie przysparza

pani od polskiego
@ponownie ja 29.12.2017 19:38

"weszłeś" tutaj... No, gratuluję...

ja
@pani od polskiego 03.01.2018 11:48

to wszystko? gratuluję merytorycznego komentarza. Twoja tendencja do używania wielokropków też jest dyskusyjna

Miriam

Mobica Limited Poland ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Praca w firmie jest spoko, jeśli do tego ktoś lubi to co robi to już jest super!!!!

Joanna

@Kordian co daje Ci możliwość rozwoju w firmie? Z czego wynosisz największe korzyści zawodowe? Czy pracodawca organizuje jakieś szkolenia, bierzesz udział w ciekawych projektach? Jeżeli możesz, to opowiedz na ten temat coś więcej.

Kordian

To dobrze, że jest w Bydgoszczy firma która dobrze płaci i Ty masz tam pracę. Dla mnie Mobica to firma z perspektywami, tu można się rozwijać, nie zawsze tylko kasa się liczy. Ambicja każe mi pracować tam gdzie mogę się rozwijać. Pracę tu można polecać!!!!!

Ar

Czy mobica zatrudnia kogoś do web developmentu czy tylko c, c++, asm?

Ar
@Mobicanin 22.06.2017 11:37

Widzę ich ofety na stronie mobica.com i nie wygląda to zbyt ciekawie. Jak na polskie warunki zatrudniają kogoś do trudnych rzeczy jak programowanie niskopoziomowe za stawki które spokojnie pracownik fizyczny za granicą dostanie z pocałowaniem ręki :) To taka moja drobna sugestia.

zdziwiony
@Ar 07.07.2017 15:44

A nie wpadłeś na to, że za granicą (zakładam, że domyślnie "na zachodzie") po prostu zarabia się więcej?

Milenia

Świetna firma tylko czy trudno jest się dostać tu do pracy?

Ar
@zdziwiony 11.07.2017 13:26

Mi nie chodzi o to, że na zachodzie zarabia się więcej bo się zarabia i to jest oczywiste i się na pewno nie zmieni. Tylko taka firma jak mobica powinna te zarobki ruszyć do przodu i zrobić jasne widełki jak np na grupach na facebooku czy stronkach typu justjoin.it . Póki co chyba są skazani na pisanie do gazet w stylu: mobica szuka 100 programistów (oferuje świetnie warunki), lecz tych świetnych warunków to nikt nie widział pewnie zreszta nawet podczas rozmowy rekrutacyjnej. Taką ciekawostkę dam, że nawet małe agencje (5-15 osób) na niektórych stronach nie wstydza się, że zatrudnią programistę za powiedzmy 2-4k na b2b. Mnie jako studenta informatyki i technika informatyka w ogóle nie zachęca taka firma do spojrzenia na ogłoszenie (chociaż miałbym do niej 30minut jazdy autobusem) bo niestety w tych czasach firma która na umówie umieszcza zakaz podawania zarobków jest w totalnej niszy wśród ofert z jasnymi widełkami i ofertami pracy :) Pozdrawiam.

zdziwiony
@Ar 12.07.2017 15:10

"lecz tych świetnych warunków to nikt nie widział" - ja pracuję na świetnych warunkach. Jestem pewien (bo sprawdziłem szukając pracy), że takich nie uzyskałbym od żadnej innej firmy w Bydgoszczy (i wielu poza Bydgoszczą).

Mila

Szukam pracy na wakacje i właśnie znalazłam w sklepie w Gdańsku. Czy ktoś pracował już tak? Można otrzymać kilka wskazówek jak to załatwić? Jak tam można zarobić?

Mila

Fajnie, że Mobica Limited ma tyle różnych robót.

M

@Ciekawski Nie. Ale żeby tam nie trafić musi naprawdę słabo Ci pójść. Na telefonie są raczej podstawy. @Mila dodatek socjalny? poważnie? ;) to nie firma państwowa żeby takie rzeczy. Praca jak to w outsourcingu. Projekty są lepsze i gorsze, zależy jak trafisz. Masz 50% szans że będziesz zadowolona z projektu, ale każdy sie kiedyś kończy. Atmosfera jest OK, nie narzekam. Jest dużo wydarzeń socjalnych (kręgle, dni dziecka i takie tam).

Mila

Generalnie napiszcie proszę jaką firmą jest Mobica Limited. Czy warto startować? Jaka jest atmosfera w firmie? Czy jest jeszcze dodatek socjalny do pensji?

CzekamCzekam

Ile w przybliżeniu czeka się na odpowiedź po spotkaniu w rekrutacji na staż wakacyjny?

Morgan

Myślę, że Mobica Limited dobrze radzi sobie z pozyskiwaniem prac jak i pracowników a to świadczy o ich prężności w pracy.

Ciekawski

Jak to jest później z tym zapraszaniem na rozmowę do siedziby? Zapraszani są wszyscy, którzy się zgłosili czy ta pierwsza rozmowa telefoniczna służy do odsiewu jakiejś części potencjalnych kandydatów?

Marek
@Ciekawski 23.05.2017 20:17

Rozmowa telefoniczna to pierwszy etap rozmowy rekrutacyjnej, zaproszenie do biura to drugi etap. Proces dośc przyjazny w porównaniu z innymi wieloetapowymi asessment centrami w innych firmach.

Ciekawski
@Marek 31.05.2017 13:29

Czyli do 2 etapu przechodzi każdy kandydat?

podbudowany

dobre! zwlaszcza fragment o prestizu ;) a ja myslalem ze pracuje w zwyklym outsourcingu...

ja

teoretycznie dobry angielski jest wymagany. W praktyce jest z tym roznie. Jak masz slaby to zawsze mozesz sie dostac, po prostu nie bedziesz wystawiany na bezposrednia interakcje z klientem (tj jesli jest taka mozliwosc w projekcie) No i kariery bez tego wielkiej tez nie zrobisz jesli potrafisz sklecic jakies proste zdania, zwlaszcza technicznie mozesz startowac rozmowa - standard. hr + techniczna. poziom trudnosci sredni. zalezy na kogo trafisz takie dostaniesz pytania.

Kandydat
@ja 16.05.2017 20:23

Czyli z angielskim na B1 można się w ogóle dostać? Pocieszająca informacja :)

Milanka

Mobica Limited Poland to świetna firma, przynajmniej ja jestem bardzo zadowolony. Znajomi zazdroszczą mi tej pracy no i ten prestiż , który pracownicy mają dzięki firmie. Ostatnio mieli sporą ofertę na płatne praktyki letnie co też dowodzi jaka to firma.

Kandydat

Na jakim poziomie trzeba znać angielski aplikując na staż? jak wygląda rozmowa?

Milanka

Mobica jest wiodącą na świecie, wielokrotnie nagradzaną firmą. Świadczącą usługi w zakresie oprogramowania dla wielu wiodących firm na świecie.

Monia

Mobica Limited Poland fajna firma i warto tu pracować, polecam.

Andrzej
@Monia 25.04.2017 17:08

A co Ty wpis kogos z Nokii. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,34440 PracownikALU 2017-05-09 14:03 Jestem pracownikiem ALU, a w zasadzie już NOKIA od paru lat. Racja że w ALU pod względem rozwoju (szkoleń) i podwyżek nie działo się zbyt wiele (chyba tylko jedna premia ok 1200zł). Od kąd przejmować zaczęła nas NOKIA dostałem już jedną podwyżkę ok 250 zł netto i dwie premie roczne ok 5500 netto. Zarobki na poziomie 4 tys netto. Dodadtkowo Nokia inwestuje w modernizację placówki (kuchnie, chilloutroomy). Luźne godziny pracy, nie ważne czy przyjdziesz na godzine 7 czy na 10, muszą sie zgadzać godziny przepracowane (8 dziennie - wiadomo). Nie ma problemów by brać czasem prace zdalną - nie trzeba się tłumaczyć i mieć udprawiedliwienia. Nie pracowałem ani w Atosie ani Mobice, ale jest sporo osób które z tamtąd wracają i nie maja zbyt dobrych opinii porównując tych pracodawców. Nie będę tu przytaczał cytatów - sam tego nie sprawdzałem. Pozdrawiam

janek

Witajcie chciałbym spytać czy w mobice zatrudniają ludzi świeżo po studiach? Chciałbym wysłać CV na stanowisko programisty embedded, ale nie chciałbym później jechać na rozmowę dość daleko i praktycznie z miejsca być odrzuconym.

marcin
@janek 23.04.2017 19:55

przyjmuja, tj jesli sa etaty / klienci. A jesli nie to moze przyjma "na przyszlosc" wyslij CV i czekaj na kontakt. Pierwsza rozmowa i tak jest przez tel. Byc moze i 2ga (hr/techniczna) uda sie zrobic przez Skype'a.

Joanna

@Mario a co Ty możesz powiedzieć o pracy w firmie? Długo już pracujesz w Mobica?

Joanna

@Najlepiej sam sprawdz A co możesz powiedzieć na temat tego co dała Ci praca w firmie? Jakie szkolenia mogą liczyć pracownicy?

Natalia

Może ktoś wie więcej na temat pracy dla specjalisty ds. obsługi klienta niemieckojęzycznego w Gdyni? Gdzie i w jakiem miejscu ma być ta praca? Jak prowadzą rekrutację? Jak przebiega egzamin z języka i w jakim stopniu należy znać język? Dzięki za podpowiedź

zdziwiony
@Natalia 09.04.2017 10:24

"Może ktoś wie więcej na temat pracy dla specjalisty ds. obsługi klienta niemieckojęzycznego w Gdyni? Gdzie i w jakiem miejscu ma być ta praca? Jak prowadzą rekrutację? Jak przebiega egzamin z języka i w jakim stopniu należy znać język? Dzięki za podpowiedź" I serio takie pytania lepiej zadać tu, niż wprost do działu rekrutacji? Serio?

Mario
@Natalia 09.04.2017 10:24

Chyba nie ten pracodawca, A - nie Gdynia, B - nie ten profil działalności :-)

Joanna

@michau dziękuję za Twoją opinię. Te informacje mogą być bardzo przydatne dla osób szukających informacji o firmie. @Izaa mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat swoich doświadczeń z pracy w Mobica Limited Poland?

Michał

Jakie mają wymagania na programiste embedded i jakie zarobki oferują?

Najlepiej sam sprawdz
@Michał 25.03.2017 23:17

@Michał nie dowiesz sie jakie sa wymagania bo nie moga o tym mowic, na rekrutacji musisz umiec wszystko o co zapytają, a pytaja przekrojowo (najczesciej 2 rozmowy techniczne) czesto szczegolowo i daleko poza wymaganiami w ogloszaniach - sami nie wiedza w jakim projekcie bedziesz. Wiedze musisz miec duza abys zostawiony sam sobie doprowadzil projekt do konca, mobica to tylko posrednik. Musisz zarobic dla nich (na biura, wyjazdy integracyjne, owoce w kuchni i na siebie). O zarobkach pisac nie mozna, wiec powiem tylko ze maja duza konkurencje na rynku nawet z malymi kilkuosobowymi firmami ktore nie wydaja sie na wyjazdy integracyjne i gadzety reklamowe tylko daja wyzsza wyplate. Rekrutacje maja nieprofesjonalna, ale przeczytaj juz w necie co to znaczy, reszta standard jak w korpo

marzec
@Najlepiej sam sprawdz 28.03.2017 12:08

Zarobki poniżej mediany gdy na pierwszej rozmowie telefonicznej powiesz za duzo to przestania sie odzywac xD a sama rekrutacja to kopanie sie z pośrednikiem bo tym ze jest mobica. Gdy dobrze wypadniesz na pytaniach to dowiesz sie ze zle wypadłeś, taka zabawa na zbicie twojej wartosci, nawet zle wypadniesz w pytaniach ktorych niegdy nie dostałes xD i to jest piekne.

Iza

Mobica Limited Poland to bardzo fajna firma i super mi się pracuje.

Maj

michau: jestem tu już 4 lata i przyznam się szczerze, że w delegacji jeszcze nie byłem :) Owszem pytają, ale nie musze takowych akceptować. W umowie niczego takiego nie ma i nie było :) chyba, że masz swoją wersję :) z tego co obserwuję - podróże tu to bardziej benefit niż wymóg. pozdr!

Joanna

@michau długo już pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jakie są plusy pracy w Mobica.

michau
@Joanna 13.03.2017 09:01

@Joanna co do plusow: - stabilnosc, w projektach zadko kiedy sie stresujesz, praca jest malo konfliktowa. Oczywiscie sa wyjatki, ale work-life balance jest raczej zachowany. - przyjemna atmosfera. ogranizowanie wyjsc firmowych, wigilia, dzien dziecka itp... Jest tez integracja raz do roku, ale zeby uszczesliwic wszystkich szukana jest lokalizacja w Polsce do ktorej wszystkie biura musza sie zjechac. Tak wiec jesli komus nie przeszkadza 5 godz w autokarze zeby sie napic za firmowe to jest spoko. - delegacje / wyjazdy do klienta. Glownie EU, ale moze trafic sie np USA. Fajna opcja ale glownie dla singli / studentow / milosnikow wycieczek. Jesli masz zone / dzieci / psa itp... przestaje to byc zaleta. Swego czasu byl wymog w umowie aby zgodzic sie na min 3mce wyjazdowosci. Nie wiem czy jest tak nadal.

Joanna

@javrozumiem, że obecne zarobki nie do końca Cię satysfakcjonują. A co możesz powiedzieć na temat pracy w firmie? Co sprawia, że jest dla Ciebie ciekawa?

jav

Jedynie co jest tu ciekawa to praca , bo jeśli chodzi o zarobki. To niestety osoby tutaj pracujące mogą pomarzyć o zarobkach jakie mają ludzie na stanowiskach fizycznych. No ale cóż tak to już jest przynajmniej w całej Bydgoszczy, dzisiaj ceni się pracę fizyczną a nie umysłową :-(

Joanna

Obecnie firma poszukuje osób między innymi na stanowisko Konsultant BI. Ktoś z Was już aplikował?

Studencik

Widziałem zapotrzebowanie na praktyki studenckie. Czy to aktualne? W takiej firmie to jest czysta przyjemność.

zxc

Jak tam w mobice w Bydgoszczy? Jaki % to nowe projekty, a jaki procent to utrzymanie?

michau
@Mobicanin 10.02.2017 11:33

Projekty są przeróżne, ale większość z nich nie zachwyca. W końcu to firma kontraktorska, bierze zlecenia jak leci i potem próbuje przekonać pracowników aby w to weszli. " zawsze znajdziesz coś dla siebie" - poważnie? w większości przypadków to nie ty wybierasz projekt, a jest to odgórna decyzja (w skrajnym przypadku inny stos, ale z braku specjalistów w danej dziedzinie musisz to robic). Przynajmniej ja tak mam. Fakt możesz coś próbować odrzucić, ale nie zawsze masz taką możliwość. "Podwyżki są co roku" - standardowe podwyżki "inflacyjne" rzędu 3-5 procent. To akurat niemalże standard.

ja
@michau 10.03.2017 11:26

" "Podwyżki są co roku" - standardowe podwyżki "inflacyjne" rzędu 3-5 procent. To akurat niemalże standard. " - doprawdy? Które największe firmy IT na rynku bydgoskim mają jakiekolwiek podwyżki regularnie rok w rok? Wymień proszę, powinno być łatwo, skoro to "niemalże standard".

Rafi

Czy w Bydgoszczy poszukiwani są programiści Java ? Bo od dłuższego czasu nie było już ofert.

Miki

Polecam Mobica to fajna firma, trudno dostać się do pracy.

Mike
@Miki 24.01.2017 09:29

Miki - kto nie próbuje ten sie nie dowie - ja - po swoim procesie uważam wprost przeciwnie. Miła rozmowa i sprawdzenie w zasadzie podstaw i tego co było w moim CV. Po 4 dniach odpowiedz i tak juz ponad rok tu jestem !

PoczątkującyTester

Witam, jak wygląda rekrutacja na staż? czego należy się spodziewać? (staż testerski) Pozdrawiam!

PoczątkującyTester

Witam, czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda rekrutacja na staż? Czego należy się spodziewać? mam na myśli staż testerski.

17012017

Jak długo czeka się na odpowiedz pozytywna/negatywna po rozmowie?

Zadowolony

I jak co roku tak i teraz w styczniu - podwyżki :) Ciekawe ile firm z naszej branży daje podwyżki rok w rok.

Silver

Czy staże są cały rok czy tylko wakacyjne?

proges

Firma trochę dziwna z tego co mi się wydaje. Ponieważ z jednej strony słyszałem , że przyjmują tu ludzi co ledwo kodują. Takie mnie doszły słuchu. A z innej strony nie dają szanse tym co nigdzie nie pracowali ale mają projekty dobre ( robili je po prostu niekomercyjnie) . Na co inni tutaj patrzą? bo na pewno nie na umiejętności. Kiedyś do nich CV złożyłem jak nie miałem doświadczenia (tylko miałem dobre projekty, nie jakieś proste ) to nawet się nie odezwali. Wydało mi się to bardzo dziwne, gdy usłyszałem w wyższych wątkach , że przyjmowali tu ludzi co nawet kodu nie napisali.Tylko posiadali wiedzę teoretyczną. Nie można człowieka od razu stawiać na straconej pozycji a tutaj stawiają. W innych firmach jak kiedyś się pytałem o pracę to od razu Chcieli mnie przyjąć i patrzeli na moje projekty i poszedłem do jednej z nich ale jak tu wysłałem CV to nic a nic. Byłem trochę ogólnie zdziwiony , bo wszędzie mnie na rozmowę zapraszali a tutaj nawet mnie nie sprawdzili . Pomimo tego , że miałem na serwerze projekty w JAVA/JEE .

Mila
@proges 25.12.2016 18:11

Może to był czysty przypadek , że nie odezwali się. Wiesz jak firma jest dobra to mają dużo chętnych do pracy. Uważam , że powinieneś jeszcze raz spróbować, może ktoś zauważy Twoje projekty. Nie należy tak szybko rezygnować.

3er

tak to prawda wszystko na to wskazuje ze to to samo jest

anonim

(usunięte przez administratora)

Adam

No tak się właśnie nazywa stanowisko :) Po Polsku Tester :D

Adam

Witam, Jaka jest realna stawka dla TEST ENGINEER'a w Bydgoszczy? Mam rok doświadczenia w IT, wykształcenie wyższe (Telekomunikacja). Czy 6 - 8 tys brutto jest realne czy nie ma opcji?

Adam

Witam, Jaka jest realna stawka dla TEST ENGINEER'a w Bydgoszczy? Mam rok doświadczenia w IT, wykształcenie wyższe (Telekomunikacja). Czy 6 - 8 tys brutto jest realne czy nie ma opcji?

Adam

Witam, Jaka jest realna stawka dla TEST ENGINEER'a w Bydgoszczy? Mam rok doświadczenia w IT, wykształcenie wyższe (Telekomunikacja). Czy 6 - 8 tys brutto jest realne czy nie ma opcji?

Adam

Witam, Ile można dostać startując na stanowisko TEST ENGINEER'a w Bydgoszczy? Mam roczne doświadczenie w IT i wyższe studia. Czy 6k - 8k brutto jest realne czy nie ma szans?

Bodziu
@Adam 16.08.2016 18:14

Oj to chyba się przeliczyłeś

anonim

(usunięte przez administratora)

Szelma

Oj to chyba nie u nich :P

Zostaw opinię o Mobica Limited Poland - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobica Limited Poland