Mobica Limited Poland

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 170 ocen.

Mobica Limited Poland
4 170

Opinie o Mobica Limited Poland

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobica Limited Poland

anonymous

Wieść niesie że w B. pojawił się nowy gracz, ex pracownik. Ludzie, zrobicie co będziecie uważali za stosowne, ale byłem u niego w grupie. Chyba, nie dacie sobie za parę % odebrać godności, co? myślę, że Ci którzy mieli okazję z tym lewusem być w projekcie - wiedzą o czym mówię. No, ale zobaczmy, czy na pokrycie kosztów pracy - chociażby dla pierwszych dwóch - na kwartał - starczy.. nie pieniędzy, a uczciwości.

   
Mikael
@anonymous 12.01.2018 18:32

Chyba kolego wykrakałeś, bo EX pracownik właśnie wypluł płuca..

   
Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje najświeższymi ciekawostkami o Mobica Limited Poland? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

   
anonim

Dojść tendencyjną opinią wśród pracowników jest, że Mobica dobra jest "na start". Niestety potwierdzam tą opinię gdyż firma w dużej mierze stawia na mało doświadczonych pracowników, którzy jak tylko zdobędą nieco doświadczenia to zmieniają firmę w poszukiwaniu lepszych zarobków. Dzieje się tak, gdyż Mobica jest firmą outsorcingową i ogranicza swoje koszta niższą stawką dla pracowników. Oczywiście nie brakuje bardziej doświadczonych osób, ale te zwykle dołączają na dużo lepszych warunkach niż kiedykolwiek zaproponują osobie chcącej wspinać się po szczeblach tej korporacji od początku. Mobica nie ma najwyższych stawek na rynku ale dla osoby, która szuka ciekawych projektów i mało korporacyjnej atmosfery może okazać się ciekawym wyborem. Mobica pomimo, że jest już kilka lat na rynku to wciąż jest mocno niedojrzała lecz pracuje nad swoimi procesami. Oczywiście nie zawsze trafimy na projekt marzeń a o płatnych narzędziach możemy pomarzyć ale mimo wszystko polecam Mobice, głównie ze względu na atmosferę i ludzi, z którymi przyszło mi pracować.

   
ponownie ja

słabo firma usuwa nieprzychylne komentarze na swój temat weszłem tutaj po kilku m-cach i okazało się żę moj komentarz został wymoderowany @work.pl niestety, ale wiarygodności waszemu portalowi to nie przysparza

   
ja
@pani od polskiego 03.01.2018 11:48

to wszystko? gratuluję merytorycznego komentarza. Twoja tendencja do używania wielokropków też jest dyskusyjna

   
Miriam

Mobica Limited Poland ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Praca w firmie jest spoko, jeśli do tego ktoś lubi to co robi to już jest super!!!!

   
Joanna

@Kordian co daje Ci możliwość rozwoju w firmie? Z czego wynosisz największe korzyści zawodowe? Czy pracodawca organizuje jakieś szkolenia, bierzesz udział w ciekawych projektach? Jeżeli możesz, to opowiedz na ten temat coś więcej.

   
Kordian

To dobrze, że jest w Bydgoszczy firma która dobrze płaci i Ty masz tam pracę. Dla mnie Mobica to firma z perspektywami, tu można się rozwijać, nie zawsze tylko kasa się liczy. Ambicja każe mi pracować tam gdzie mogę się rozwijać. Pracę tu można polecać!!!!!

   
Ar

Czy mobica zatrudnia kogoś do web developmentu czy tylko c, c++, asm?

   
zdziwiony
@Ar 07.07.2017 15:44

A nie wpadłeś na to, że za granicą (zakładam, że domyślnie "na zachodzie") po prostu zarabia się więcej?

   
Milenia

Świetna firma tylko czy trudno jest się dostać tu do pracy?

   
zdziwiony
@Ar 12.07.2017 15:10

"lecz tych świetnych warunków to nikt nie widział" - ja pracuję na świetnych warunkach. Jestem pewien (bo sprawdziłem szukając pracy), że takich nie uzyskałbym od żadnej innej firmy w Bydgoszczy (i wielu poza Bydgoszczą).

   
Mila

Szukam pracy na wakacje i właśnie znalazłam w sklepie w Gdańsku. Czy ktoś pracował już tak? Można otrzymać kilka wskazówek jak to załatwić? Jak tam można zarobić?

   
Mila

Fajnie, że Mobica Limited ma tyle różnych robót.

   
M

@Ciekawski Nie. Ale żeby tam nie trafić musi naprawdę słabo Ci pójść. Na telefonie są raczej podstawy. @Mila dodatek socjalny? poważnie? ;) to nie firma państwowa żeby takie rzeczy. Praca jak to w outsourcingu. Projekty są lepsze i gorsze, zależy jak trafisz. Masz 50% szans że będziesz zadowolona z projektu, ale każdy sie kiedyś kończy. Atmosfera jest OK, nie narzekam. Jest dużo wydarzeń socjalnych (kręgle, dni dziecka i takie tam).

   
Mila

Generalnie napiszcie proszę jaką firmą jest Mobica Limited. Czy warto startować? Jaka jest atmosfera w firmie? Czy jest jeszcze dodatek socjalny do pensji?

   
CzekamCzekam

Ile w przybliżeniu czeka się na odpowiedź po spotkaniu w rekrutacji na staż wakacyjny?

   
Morgan

Myślę, że Mobica Limited dobrze radzi sobie z pozyskiwaniem prac jak i pracowników a to świadczy o ich prężności w pracy.

   
Ciekawski

Jak to jest później z tym zapraszaniem na rozmowę do siedziby? Zapraszani są wszyscy, którzy się zgłosili czy ta pierwsza rozmowa telefoniczna służy do odsiewu jakiejś części potencjalnych kandydatów?

   
Ciekawski
@Marek 31.05.2017 13:29

Czyli do 2 etapu przechodzi każdy kandydat?

   
podbudowany

dobre! zwlaszcza fragment o prestizu ;) a ja myslalem ze pracuje w zwyklym outsourcingu...

   
ja

teoretycznie dobry angielski jest wymagany. W praktyce jest z tym roznie. Jak masz slaby to zawsze mozesz sie dostac, po prostu nie bedziesz wystawiany na bezposrednia interakcje z klientem (tj jesli jest taka mozliwosc w projekcie) No i kariery bez tego wielkiej tez nie zrobisz jesli potrafisz sklecic jakies proste zdania, zwlaszcza technicznie mozesz startowac rozmowa - standard. hr + techniczna. poziom trudnosci sredni. zalezy na kogo trafisz takie dostaniesz pytania.

   
Kandydat
@ja 16.05.2017 20:23

Czyli z angielskim na B1 można się w ogóle dostać? Pocieszająca informacja :)

   
Milanka

Mobica Limited Poland to świetna firma, przynajmniej ja jestem bardzo zadowolony. Znajomi zazdroszczą mi tej pracy no i ten prestiż , który pracownicy mają dzięki firmie. Ostatnio mieli sporą ofertę na płatne praktyki letnie co też dowodzi jaka to firma.

   
Kandydat

Na jakim poziomie trzeba znać angielski aplikując na staż? jak wygląda rozmowa?

   
Milanka

Mobica jest wiodącą na świecie, wielokrotnie nagradzaną firmą. Świadczącą usługi w zakresie oprogramowania dla wielu wiodących firm na świecie.

   
Monia

Mobica Limited Poland fajna firma i warto tu pracować, polecam.

   
Andrzej
@Monia 25.04.2017 17:08

A co Ty wpis kogos z Nokii. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,34440 PracownikALU 2017-05-09 14:03 Jestem pracownikiem ALU, a w zasadzie już NOKIA od paru lat. Racja że w ALU pod względem rozwoju (szkoleń) i podwyżek nie działo się zbyt wiele (chyba tylko jedna premia ok 1200zł). Od kąd przejmować zaczęła nas NOKIA dostałem już jedną podwyżkę ok 250 zł netto i dwie premie roczne ok 5500 netto. Zarobki na poziomie 4 tys netto. Dodadtkowo Nokia inwestuje w modernizację placówki (kuchnie, chilloutroomy). Luźne godziny pracy, nie ważne czy przyjdziesz na godzine 7 czy na 10, muszą sie zgadzać godziny przepracowane (8 dziennie - wiadomo). Nie ma problemów by brać czasem prace zdalną - nie trzeba się tłumaczyć i mieć udprawiedliwienia. Nie pracowałem ani w Atosie ani Mobice, ale jest sporo osób które z tamtąd wracają i nie maja zbyt dobrych opinii porównując tych pracodawców. Nie będę tu przytaczał cytatów - sam tego nie sprawdzałem. Pozdrawiam

   
janek

Witajcie chciałbym spytać czy w mobice zatrudniają ludzi świeżo po studiach? Chciałbym wysłać CV na stanowisko programisty embedded, ale nie chciałbym później jechać na rozmowę dość daleko i praktycznie z miejsca być odrzuconym.

   
marcin
@janek 23.04.2017 19:55

przyjmuja, tj jesli sa etaty / klienci. A jesli nie to moze przyjma "na przyszlosc" wyslij CV i czekaj na kontakt. Pierwsza rozmowa i tak jest przez tel. Byc moze i 2ga (hr/techniczna) uda sie zrobic przez Skype'a.

   
Joanna

@Mario a co Ty możesz powiedzieć o pracy w firmie? Długo już pracujesz w Mobica?

   
Joanna

@Najlepiej sam sprawdz A co możesz powiedzieć na temat tego co dała Ci praca w firmie? Jakie szkolenia mogą liczyć pracownicy?

   
Natalia

Może ktoś wie więcej na temat pracy dla specjalisty ds. obsługi klienta niemieckojęzycznego w Gdyni? Gdzie i w jakiem miejscu ma być ta praca? Jak prowadzą rekrutację? Jak przebiega egzamin z języka i w jakim stopniu należy znać język? Dzięki za podpowiedź

   
Mario
@Natalia 09.04.2017 10:24

Chyba nie ten pracodawca, A - nie Gdynia, B - nie ten profil działalności :-)

   
Joanna

@michau dziękuję za Twoją opinię. Te informacje mogą być bardzo przydatne dla osób szukających informacji o firmie. @Izaa mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat swoich doświadczeń z pracy w Mobica Limited Poland?

   
Michał

Jakie mają wymagania na programiste embedded i jakie zarobki oferują?

   
marzec
@Najlepiej sam sprawdz 28.03.2017 12:08

Zarobki poniżej mediany gdy na pierwszej rozmowie telefonicznej powiesz za duzo to przestania sie odzywac xD a sama rekrutacja to kopanie sie z pośrednikiem bo tym ze jest mobica. Gdy dobrze wypadniesz na pytaniach to dowiesz sie ze zle wypadłeś, taka zabawa na zbicie twojej wartosci, nawet zle wypadniesz w pytaniach ktorych niegdy nie dostałes xD i to jest piekne.

   
Iza

Mobica Limited Poland to bardzo fajna firma i super mi się pracuje.

   
Maj

michau: jestem tu już 4 lata i przyznam się szczerze, że w delegacji jeszcze nie byłem :) Owszem pytają, ale nie musze takowych akceptować. W umowie niczego takiego nie ma i nie było :) chyba, że masz swoją wersję :) z tego co obserwuję - podróże tu to bardziej benefit niż wymóg. pozdr!

   

Zostaw opinię o Mobica Limited Poland - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobica Limited Poland