Expander

Adres: Prosta 69, 00-838 Warszawa

NIP: 5213451255 KRS: 0000287188

Expander
2 64 89 5 1

Opinie o Expander

Filtruj opinie po kryteriach:

Jola
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

czy musisz codziennie być w pracy w ramach tych 2 umów? czy sprzedajesz w ramach umowy o pracę w czssie pracy? wiecie coś?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janusz
 Opinia
@Jola 09.04.2019 15:23

Firma Expander poszukuje obecnie pracowników na stanowisku eksperta finansowego. Pracodawca najchętniej na tym stanowisku widziałby osoby, które mają wykształcenie wyższe bądź są w trakcie ostatniego semestru studiów. Możecie napisać, na jakie wynagrodzenie można liczyć na tym stanowisku? Składa się ono z samej podstawy, czy może podstawy + prowizji? Proszę o odpowiedź.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Expander? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Pomocna?
TakNie
Niemarudź
 Opinia
@Administrator 09.05.2018 11:08

Praca na poziomie chociaż wiem za co pracuje a nie Jak w Home Broker czy Metro House stawki na poziomie 60-70% dla jest możliwość podstawy czyli 50 % plus 2100 zł netto podstawy źle? to szukajcie czegoś innego albo do żabki dla marudów nie ma tu miejsc. Sam pracuje tu już rok i jestem coraz bardziej zadowolony

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jola
 Opinia
@Niemarudź 20.07.2018 14:37

2100 netto ciekawe... chyba pomyliło Ci się z brutto . Śmiech na sali...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Klaps
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Niemarudź 20.07.2018 14:37

No to idę do żabki

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Barnaba
 Opinia

Wysokość zarobków zależy od wielu składników i może ktoś nie ma pewnych umiejętności dlatego zarabia mniej?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Adam
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może jakieś rekrutacje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
M
 Opinia
@Adam 20.07.2018 17:41

Tak, na pracuj.pl można odnaleźć oferty.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zico052016
 Opinia

Czy ktoś z obecnych lub byłych pracowników mógłbym napisać jakie warunki są na stanowisku Doradca Klienta Kupującego w nowym projekcie Expander Nieruchomości?? jakie prowizje, jaka podstawa, czy płatności są terminowe itd? atmosfera pracy ?

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik HB
 Opinia
@zico052016 19.05.2016 22:08

Jeśli chodzi o płatności to wszystko masz w terminie sprzedajesz mieszkanie wystawiasz fakturę jeśli zostaje opłacona dostajesz od razu przelew na konto możesz mieć 43 wypłaty w ciągu miesiąca jak sprzedaż przynajmniej 1 nieruchomość w tygodniu. Stawki jeśli chodzi o prowizję to nikt na rynku takich nie ma a są to 60% klient od firmy i 70% twój klient

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Przemek
 Opinia

Na pierwszym etapie była rozmowa z kobietą z HR, która prezentuje perspektywy i ze Expander ma wszystkich deweloperów w Warszawie, jest stała podstawa, i połowa prowizji od sprzedaży nieruchomości 2%. Czyli sprzedając mieszkanie średnio za 400 tys to 4000 jest dla nas. Na drugim etapie jest Sebastian - kierownik projektu. Potwierdza, że jest 2100 brutto podstawy, połowa prowizji od 2% wartości nieruchomości, że w ofercie są wszyscy prócz jednego dewelopera w Warszawie. Mnóstwo klientów i tylko robić biznes! 3 dni szkolenia, są obiady, jest fajnie, wszystko wygląda profesjonalnie. Koniec szkolenia dostajesz umowę a tam 1800 brutto! O co chodzi?! Miałobyć tyle netto, bo brutto miało być 2100. Otóż było "nieporozumienie". Sebastian owi chodziło o kwotę brutto jaka ponosi pracodawca... od takie nie dogadanie, "źle się zrozumielismy"... Kpina i żart! Nie polecam

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zadowolony
 Opinia
@Przemek 20.07.2016 23:27

co Wy za głupoty Piszecie. Podstawa jest jeśli chodzi o Warszawę to jest 2100 zł netto i prowizję 50%-50% lub jesteś bez podstawy i masz 60% za prowizję i jak w kwartale zrobisz 45 tyś przychodu to masz 70% więc jeśli chodzi o Warszawę to nie wiem gdzie taką agencję znajdziecie co tyle płacą

Pomocna?
Tak2Nie
Gutek
 Opinia

Czy tylko narzekać potraficie? Weźcie się do pracy a będziecie zadowoleni bo firma jest spoko.

Pomocna?
Tak6Nie1
Administrator
 Opinia

Wiesz jak wyglądają zarobki w Expander? Podziel się swoją opinią. Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się cenne!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bilbo
 Opinia

Praca w Expander bardzo słaba.Większosć osób pracujących na call center jest traktowana przedmiotowo.Gdy masz swoje zdanie-wylatujesz .Kasa marna.prowizji nie widać.Większość zespołu zarabia maxymalnie 10 netto na godzinę oprócz rodzynków ,którym czasem dostają się lepsze bazy.Ale o dziwo wciąż tym samym osobom.Dziwna karta ocen i monitoringi tylko po to by nie wypłacić należnej prowizji.Osoby prowadzące couching, to kompletna amatorka.Ludzie nie umiejący sami poradzić sobie z własnymi problemami i z narzuconymi im zadaniami na ogłupienie couchingowanych.Jeżeli wychylisz się ,że chcesz umowę o prace szybko Ci udowodnią,ze na nią nie zasługujesz,albo któregoś dnia dostaniesz wypowiedzenie.Skrypty i styl prowadzonych rozmów jak automat nie pasujący do sytuacji.Zero rozwoju.Warunki pracy bardzo srednie.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamil
 Opinia
@bilbo 18.01.2015 22:46

Nic dodać, nic ująć. Nic się nie zmieniło. Firma krzak

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamil
 Opinia

Rotacja bardzo duża, wynagrodzenie prowizyjne, na którym jeszcze oszukują

Pomocna?
Tak11Nie
Cezary
 Opinia

Sprawy finansowe są negocjowane a tym bardzie na wysokie stanowiska w firmie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowany
 Opinia

A jak wyglada sprawa ze stanowiskami wyższego szczebla takimi jak Menager Zespołu czy też Dyrektor Oddziału ? Chodzi mi i o zarobki oraz rotację na danych stanowiskach.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
poe
 Opinia

zastanawia mnie to że masowo szukacie nagle doradców klienta idoradców finansowych w Całej Polsce - z kilkadziesiąt takich rekrutacji widzę od października widze od was - to jakieś zwolnienia były czy taka rotacja jest u was?

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

Temat ZAROBKI - gdyby kogoś interesowało. Doradca Finansowy - umowa o pracę + działalność gospodarcza. Na umowie o pracę jest najniższa krajowa tj. 1850 zł brutto (netto 1355 zł do ręki). Do tego trzeba założyć działalność gospodarczą, ale płaci się tylko składkę zdrowotną, bodajże 286 zł. Podsumowując 1355 zł (podstawa) - 286 zł (ZUS skł. zdrowotna) - 100 zł (księgowość, średnia cena) = 969 zł wpływa do portfela. Oczywiście są wysokie prowizje za sprzedaż, także można zarobić nawet kilka tysięcy złotych miesięcznie. Jednak nie ma nic za darmo, praca jest trudna, klientów trzeba pozyskiwać głównie samodzielnie, ale jeśli ma się talent do tej pracy, oraz wiarę w siebie to na pewno się opłaci. Trzeba zastanowić się czy chcesz ryzykować i pracować głównie na prowizjach czy wolisz posadę na etacie w innej firmie gdzie co miesiąc wpada ta sama "bezpieczna" kwota.

Pomocna?
Tak11Nie
koteczek
 Opinia

Czy ktoś może odpowiedzieć jak wygląda rekrutacyjna na stanowisko Doradcy klienta. Ciekawa również jestem jakie warunki finansowe proponują, oraz jaka jest atmosfera pracy na w/w stanowisku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
koteczek
 Opinia

Czy ktoś może odpowiedzieć jak wygląda rekrutacyjna na stanowisko Doradcy klienta. Ciekawa również jestem jakie warunki finansowe proponują, oraz jaka jest atmosfera pracy na w/w stanowisku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anna
 Opinia

Expander Nieruchomości - NIE POLECAM! kpina i oszustwo już przy podpisywaniu umowy...

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janina
 Opinia

Uwaga! Na rozmowie mówia o kwocie 2100 brutto a na umowie to 1800 brutto. Nie polecam

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
robson
 Opinia

Proszę mi odpowiedzieć na pytanie : ile trwa szkolenie i gdzie warszawa ? czy zostanie to opłacone hotel itd ? podczas szkolenia weekendy też wchodzą w grę ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
agnieszka
 Opinia

Aż 2 tygodnie szkolenia po 6h, więc ta pierwsza wypłata mizerna.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
beti
 Opinia
@agnieszka 05.05.2016 16:17

Proszę mi odpowiedzieć na pytanie : ile trwa szkolenie i gdzie warszawa ? czy zostanie to opłacone hotel itd ? podczas szkolenia weekendy też wchodzą w grę ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zxcv
 Opinia

@kisso chyba doradca mobilny, którego szukacie;) widzę, że kierownictwo ostro reaguje na wszelką krytykę. Skoro jest tak dobrze, to skąd ta rotacja? Dlaczego pracownicy uciekają? Jak dla mnie Wasze CC to typowa murzyńska robota za marne pieniądze

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mop
 Opinia

płacą 2tyś brutto, prowizja dopiero wtedy, gdy klient przyjdzie na spotkanie, za takie pieniądze nie warto.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Doradca
 Opinia

Nie warto... Strata czasu. Możesz się napracować po 15 godzin na dobę a kasa słaba, jedna z niższych na rynku do tego z 2 miesięcznym opóźnieniem... Są lepsze firmy w branży i bardziej niezależne. Sprawdź kto jest właścicielem a dowiesz się jakie produkty musisz sprzedawać... I to tyle o niezależności...

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nowy
 Opinia

byłem na rozmowie i chca mnie na doradce finansowego umowa zlecenie 1800 zł brutto plus prowizja warto tam isc ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Koko
 Opinia

Zapomniałem jeszcze dodać o jednym totalnym absurdzie. Centrala wielce szanującej się firmy w samym centrum Warszawy, a brud jak cholera i pełno karaluchów biegających po stanowiskach między kablami.

Pomocna?
Tak7Nie
ammm
 Opinia

zgadzam się z komentarzami odnośnie CC- tragedia. A co do pracy doradcy... CC wie do kogo umówić żeby się zamknęło więc nie ma co tam aplikować chyba,że ma się swoją bazę. Manager Exa hahahahah zapomnij, tam tylko swoich pchają.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rozczarowany
 Opinia

Nie polecam. Codziennie siedzi się w niesamowitym hałasie, że własnych myśli człowiek nie słyszy, nie ma ścianek między konsultantami. Pracuje się na bardzo niewielkiej powierzchni, że ciężko nawet notatki rozłożyć. Praca w centrali firmy. Konsultanci są traktowani jak ludzie drugiej kategorii, nawet przez dyrektora CC, któremu nie da się ukryć, że słoma z butów wychodzi. Często zdarzają się "rozbieżności" związane z obliczaniem wynagrodzenia, choć zawsze jest ono na czas. Jest to praca raczej dla studentów, którzy chcieliby dorobić. Niemniej jednak w wielu call center są dużo lepsze warunki.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Koko
 Opinia

Pracowałem w CC, czarnuchowo, obiecanki cacanki że będzie lepiej. Awansujesz gdy otrzymujesz umowę o pracę czyt. 1400 zł do ręki. Prowizja? Jaka prowizja... Zawsze nazywałem tą wypłatę zasiłkiem, bo inaczej tego nazwać nie można. Odradzam

Pomocna?
Tak11Nie
noga
 Opinia

potwierdzam wielokrotnego przedmówcę "EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW" żenujący poziom rekrutacyjny

Pomocna?
Tak6Nie
anow
 Opinia

Na stary po opłaceniu zusu bo działalność trzeba założyć zostanie Ci może z 900zl

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zdziwiony
 Opinia
@anow 04.05.2015 22:27

no chyba, jak nic nie będziesz robił i wtedy za darmo dostaniesz kasę co wy w ogóle gadacie....

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
FidelCastro
 Opinia
@anow 04.05.2015 22:27

strasznie Ci narzucili jakies duże stawki ZUSu:)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Expander - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej