Expander

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 62 ocen.

Expander
2 62 6 1

Opinie o Expander

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Expander? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Niemarudź
@Administrator 09.05.2018 11:08

Praca na poziomie chociaż wiem za co pracuje a nie Jak w Home Broker czy Metro House stawki na poziomie 60-70% dla jest możliwość podstawy czyli 50 % plus 2100 zł netto podstawy źle? to szukajcie czegoś innego albo do żabki dla marudów nie ma tu miejsc. Sam pracuje tu już rok i jestem coraz bardziej zadowolony

Jola
@Niemarudź 20.07.2018 14:37

2100 netto ciekawe... chyba pomyliło Ci się z brutto . Śmiech na sali...

Adam

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może jakieś rekrutacje?

M
@Adam 20.07.2018 17:41

Tak, na pracuj.pl można odnaleźć oferty.

zico052016

Czy ktoś z obecnych lub byłych pracowników mógłbym napisać jakie warunki są na stanowisku Doradca Klienta Kupującego w nowym projekcie Expander Nieruchomości?? jakie prowizje, jaka podstawa, czy płatności są terminowe itd? atmosfera pracy ?

Były pracownik HB
@zico052016 19.05.2016 22:08

Jeśli chodzi o płatności to wszystko masz w terminie sprzedajesz mieszkanie wystawiasz fakturę jeśli zostaje opłacona dostajesz od razu przelew na konto możesz mieć 43 wypłaty w ciągu miesiąca jak sprzedaż przynajmniej 1 nieruchomość w tygodniu. Stawki jeśli chodzi o prowizję to nikt na rynku takich nie ma a są to 60% klient od firmy i 70% twój klient

Przemek

Na pierwszym etapie była rozmowa z kobietą z HR, która prezentuje perspektywy i ze Expander ma wszystkich deweloperów w Warszawie, jest stała podstawa, i połowa prowizji od sprzedaży nieruchomości 2%. Czyli sprzedając mieszkanie średnio za 400 tys to 4000 jest dla nas. Na drugim etapie jest Sebastian - kierownik projektu. Potwierdza, że jest 2100 brutto podstawy, połowa prowizji od 2% wartości nieruchomości, że w ofercie są wszyscy prócz jednego dewelopera w Warszawie. Mnóstwo klientów i tylko robić biznes! 3 dni szkolenia, są obiady, jest fajnie, wszystko wygląda profesjonalnie. Koniec szkolenia dostajesz umowę a tam 1800 brutto! O co chodzi?! Miałobyć tyle netto, bo brutto miało być 2100. Otóż było "nieporozumienie". Sebastian owi chodziło o kwotę brutto jaka ponosi pracodawca... od takie nie dogadanie, "źle się zrozumielismy"... Kpina i żart! Nie polecam

Zadowolony
@Przemek 20.07.2016 23:27

co Wy za głupoty Piszecie. Podstawa jest jeśli chodzi o Warszawę to jest 2100 zł netto i prowizję 50%-50% lub jesteś bez podstawy i masz 60% za prowizję i jak w kwartale zrobisz 45 tyś przychodu to masz 70% więc jeśli chodzi o Warszawę to nie wiem gdzie taką agencję znajdziecie co tyle płacą

Gutek

Czy tylko narzekać potraficie? Weźcie się do pracy a będziecie zadowoleni bo firma jest spoko.

Administrator

Wiesz jak wyglądają zarobki w Expander? Podziel się swoją opinią. Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się cenne!

bilbo

Praca w Expander bardzo słaba.Większosć osób pracujących na call center jest traktowana przedmiotowo.Gdy masz swoje zdanie-wylatujesz .Kasa marna.prowizji nie widać.Większość zespołu zarabia maxymalnie 10 netto na godzinę oprócz rodzynków ,którym czasem dostają się lepsze bazy.Ale o dziwo wciąż tym samym osobom.Dziwna karta ocen i monitoringi tylko po to by nie wypłacić należnej prowizji.Osoby prowadzące couching, to kompletna amatorka.Ludzie nie umiejący sami poradzić sobie z własnymi problemami i z narzuconymi im zadaniami na ogłupienie couchingowanych.Jeżeli wychylisz się ,że chcesz umowę o prace szybko Ci udowodnią,ze na nią nie zasługujesz,albo któregoś dnia dostaniesz wypowiedzenie.Skrypty i styl prowadzonych rozmów jak automat nie pasujący do sytuacji.Zero rozwoju.Warunki pracy bardzo srednie.

Kamil
@bilbo 18.01.2015 22:46

Nic dodać, nic ująć. Nic się nie zmieniło. Firma krzak

Kamil

Rotacja bardzo duża, wynagrodzenie prowizyjne, na którym jeszcze oszukują

Cezary

Sprawy finansowe są negocjowane a tym bardzie na wysokie stanowiska w firmie.

Zainteresowany

A jak wyglada sprawa ze stanowiskami wyższego szczebla takimi jak Menager Zespołu czy też Dyrektor Oddziału ? Chodzi mi i o zarobki oraz rotację na danych stanowiskach.

poe

zastanawia mnie to że masowo szukacie nagle doradców klienta idoradców finansowych w Całej Polsce - z kilkadziesiąt takich rekrutacji widzę od października widze od was - to jakieś zwolnienia były czy taka rotacja jest u was?

Nick

Temat ZAROBKI - gdyby kogoś interesowało. Doradca Finansowy - umowa o pracę + działalność gospodarcza. Na umowie o pracę jest najniższa krajowa tj. 1850 zł brutto (netto 1355 zł do ręki). Do tego trzeba założyć działalność gospodarczą, ale płaci się tylko składkę zdrowotną, bodajże 286 zł. Podsumowując 1355 zł (podstawa) - 286 zł (ZUS skł. zdrowotna) - 100 zł (księgowość, średnia cena) = 969 zł wpływa do portfela. Oczywiście są wysokie prowizje za sprzedaż, także można zarobić nawet kilka tysięcy złotych miesięcznie. Jednak nie ma nic za darmo, praca jest trudna, klientów trzeba pozyskiwać głównie samodzielnie, ale jeśli ma się talent do tej pracy, oraz wiarę w siebie to na pewno się opłaci. Trzeba zastanowić się czy chcesz ryzykować i pracować głównie na prowizjach czy wolisz posadę na etacie w innej firmie gdzie co miesiąc wpada ta sama "bezpieczna" kwota.

koteczek

Czy ktoś może odpowiedzieć jak wygląda rekrutacyjna na stanowisko Doradcy klienta. Ciekawa również jestem jakie warunki finansowe proponują, oraz jaka jest atmosfera pracy na w/w stanowisku.

koteczek

Czy ktoś może odpowiedzieć jak wygląda rekrutacyjna na stanowisko Doradcy klienta. Ciekawa również jestem jakie warunki finansowe proponują, oraz jaka jest atmosfera pracy na w/w stanowisku.

Anna

Expander Nieruchomości - NIE POLECAM! kpina i oszustwo już przy podpisywaniu umowy...

Janina

Uwaga! Na rozmowie mówia o kwocie 2100 brutto a na umowie to 1800 brutto. Nie polecam

robson

Proszę mi odpowiedzieć na pytanie : ile trwa szkolenie i gdzie warszawa ? czy zostanie to opłacone hotel itd ? podczas szkolenia weekendy też wchodzą w grę ?

agnieszka

Aż 2 tygodnie szkolenia po 6h, więc ta pierwsza wypłata mizerna.

beti
@agnieszka 05.05.2016 16:17

Proszę mi odpowiedzieć na pytanie : ile trwa szkolenie i gdzie warszawa ? czy zostanie to opłacone hotel itd ? podczas szkolenia weekendy też wchodzą w grę ?

zxcv

@kisso chyba doradca mobilny, którego szukacie;) widzę, że kierownictwo ostro reaguje na wszelką krytykę. Skoro jest tak dobrze, to skąd ta rotacja? Dlaczego pracownicy uciekają? Jak dla mnie Wasze CC to typowa murzyńska robota za marne pieniądze

mop

płacą 2tyś brutto, prowizja dopiero wtedy, gdy klient przyjdzie na spotkanie, za takie pieniądze nie warto.

Doradca

Nie warto... Strata czasu. Możesz się napracować po 15 godzin na dobę a kasa słaba, jedna z niższych na rynku do tego z 2 miesięcznym opóźnieniem... Są lepsze firmy w branży i bardziej niezależne. Sprawdź kto jest właścicielem a dowiesz się jakie produkty musisz sprzedawać... I to tyle o niezależności...

nowy

byłem na rozmowie i chca mnie na doradce finansowego umowa zlecenie 1800 zł brutto plus prowizja warto tam isc ?

Koko

Zapomniałem jeszcze dodać o jednym totalnym absurdzie. Centrala wielce szanującej się firmy w samym centrum Warszawy, a brud jak cholera i pełno karaluchów biegających po stanowiskach między kablami.

ammm

zgadzam się z komentarzami odnośnie CC- tragedia. A co do pracy doradcy... CC wie do kogo umówić żeby się zamknęło więc nie ma co tam aplikować chyba,że ma się swoją bazę. Manager Exa hahahahah zapomnij, tam tylko swoich pchają.

Rozczarowany

Nie polecam. Codziennie siedzi się w niesamowitym hałasie, że własnych myśli człowiek nie słyszy, nie ma ścianek między konsultantami. Pracuje się na bardzo niewielkiej powierzchni, że ciężko nawet notatki rozłożyć. Praca w centrali firmy. Konsultanci są traktowani jak ludzie drugiej kategorii, nawet przez dyrektora CC, któremu nie da się ukryć, że słoma z butów wychodzi. Często zdarzają się "rozbieżności" związane z obliczaniem wynagrodzenia, choć zawsze jest ono na czas. Jest to praca raczej dla studentów, którzy chcieliby dorobić. Niemniej jednak w wielu call center są dużo lepsze warunki.

Koko

Pracowałem w CC, czarnuchowo, obiecanki cacanki że będzie lepiej. Awansujesz gdy otrzymujesz umowę o pracę czyt. 1400 zł do ręki. Prowizja? Jaka prowizja... Zawsze nazywałem tą wypłatę zasiłkiem, bo inaczej tego nazwać nie można. Odradzam

noga

potwierdzam wielokrotnego przedmówcę "EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW" żenujący poziom rekrutacyjny

anow

Na stary po opłaceniu zusu bo działalność trzeba założyć zostanie Ci może z 900zl

zdziwiony
@anow 04.05.2015 22:27

no chyba, jak nic nie będziesz robił i wtedy za darmo dostaniesz kasę co wy w ogóle gadacie....

FidelCastro
@anow 04.05.2015 22:27

strasznie Ci narzucili jakies duże stawki ZUSu:)

szczęśliwy

Ostrzegam przyszłych pracowników przed umowami lojalnościowymi, na spotkaniu rekrutacyjnym nikt o tym nie wspomina, a potem jak jedzie się do warszawy na szkolenie podkładają lojalkę do podpisania. Szkoda, że mamią oczy takim podejściem nie tylko przyszłym pracownikom, wmawiając na rozmowie, że nie mając doświadczenia w tej branży można zarabiać po 10 000 zł. Brak szacunku!

Gienia

Co do zarobków Doradców Klienta to jest prawda. Byłam na rozmowie w sprawie nowego oddziału i podstawą jest najniższa krajowa na umowę o pracę plus premia z działalności więc jak nie wyrobisz to płacisz składkę zdrowotną na działalność gospodarczą i zostanie ci jakieś 1000zł netto. Uważam że to są bardzo słabe warunki, ale nie wiem czy premie są realne do wyrobienia czy nie. P.S. ktoś napisał że podstawa to 2000zł - to nie jest prawda!!!

Kandydat
@Gienia 18.03.2015 16:01

@Genia - potwierdza się to, że EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW za najniższą krajową! @rekrutujący - stanowczo odradzam!

niebieska
@Kandydat 18.03.2015 18:49

W jakim mieście byłaś na rozmowie? ja również zostałam zaproszona na rozmowę do nowo powstałego oddziału. Zastanawiam się czy w ogóle warto podejmowac prace w tej firmie... Może ktoś wie coś więcej na temat atmosfery i zarobków w expanderze?

hehehe
@niebieska 19.03.2015 17:37

Nie warto czasu marnować. Tu też za bardzo nie dowiesz się prawdy.Większość opinii znika ,zwłaszcza tych, które dokładnie opisują szczegóły naliczania zarobków. Zostają te pisane przez kierownictwo dla poratowania wizerunku.

n
@hehehe 19.03.2015 18:17

Aha. Mówisz, że nie warto marnowac czasu więc rozumiem, że pracowałaś/eś w tej firmie. To może powiesz coś więcej na temat tej pracy i wyrazisz swoja opinie.

n

To może ktoś wypowie się bardziej konkretnie na temat pracy doradcy finansowego w oddziale expandera, nie w CC...

hehehe
@n 21.03.2015 17:28

Pewnie dawno już się wypowiedzieli tylko posty, wzorem wielu tych nt cv, poznikały.

Kandydat
@n 19.03.2015 18:54

@n – nie trzeba tam pracować, żeby po warunkach jakie oferują stwierdzić, że to CZARNOGRÓD. A jeżeli zależy Ci na opinii tych, którzy mieli nieprzyjemność tam odrabiać pańszczyznę, to przeczytaj to, co napisała @pisałam_już_na_fb. Z jej opisu wynika jednoznacznie, że to TELEFONICZNY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który szuka TANICH MURZYNÓW do TYRANIA ZA PÓŁ DARMO!

Kandydat
@hehehe 22.03.2015 18:29

@hehehe – najlepszą formą obnażenia MURZYŃSTWA takich KOŁCHOZÓW pracy jest pisanie prawdy w Internecie – ku przestrodze innych. To ich najbardziej BOLI. Fakt, że posty znikają, bo MURZYŃSTWO boi się złego pijaru ale zawsze można, a nawet trzeba je dodać ponownie.

Zostaw opinię o Expander - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expander