Opinie o expander.pl - Expander Advisors Sp z o.o. w Warszawa
Dodaj do ulubionych
Nie przegap nowości o Expander!
Rafi
29.07.2024 15:21
Na stanowisku Pracownik porządkowy wystepują jeszcze dodatkowe nadgodziny?
30.07.2024 10:44
Dzień dobry,
Pracownicy porządkowi są zatrudniani do oddziałów naszej firmy w różnych miastach. W znacznej większości ich umowy umowy są uregulowane co do zakresu wykonywanych prac, odpowiadającemu liczbie godzin niezbędnych na ich wykonanie. W razie pojawienia się dodatkowych potrzeb wykraczających poza zakres i czas niezbędny na wykonanie obowiązującego zlecenia, zawierana jest odrębna umowa. W razie dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu pod adresem [email protected] :)
Pozdrawiamy,
Amanda
25.06.2024 11:33
Powiedzcie jak na ten czas ma się atmosfera w firmie? Dawniej trochę narzekaliście. Natrafiłam na ofertę dla pracownika porządkowego. Można liczyć na wsparcie, fajne, równe traktowanie?
25.06.2024 12:10
Dzień dobry ,
W każdym z naszych oddziałów a także w centrali bardzo dbamy o atmosferę oraz o wzajemny szacunek. Zachęcamy do aplikowania na nasze oferty pracy - będzie Pani mogła osobiście przekonać się, że warto stać się członkiem naszej załogi :)
Pozdrawiam,
16.07.2022 11:43
Jakie są mocne strony pracodawcy Expander?
Bianka
22.08.2020 21:47
witam, czy jest ktoś kto zna warunki w pracy np w Toruniu ? Jaki jest system pracy, praca od - do. Jaka jest dokladnie płaca ? To prawda ze podstawa jest taka niska ?
Ekspert
10.06.2022 18:37
Widać, że ta opinia napisana jest przez osobę, która nie ma i nie miała od dawna nic wspólnego z firmą Expander. Od wielu już lat podstawa wynagrodzenia jest Ekspertom zagwarantowana (Sieć własna) i nie jest zależna od wyniku sprzedażowego. Zasady wynagradzania oraz wysokości stawek prowizyjnych są oczywiście dostosowane do tego, w jakiej sieci chce się pracować.
P.S. Mam wrażenie, że konkurencja chyba musi nadrobić zaległości przed pisaniem takich komentarzy ;)
Kgg
06.10.2019 17:09
Jak wygląda kwestia prowizja dla doradcy? W jaki sposób liczony jest przychód dla firmy z kredytu? Przykładowo kredyt 100 000 gotówki to ile przychodu?
C
10.06.2022 17:10
Zależy od sieci, w sieci zewnętrznej stawki bardzo dobre (direct plus), w oddziale śmiech na sali
insam
04.05.2021 18:25
Jakich zarobków można się spodziewać na płatnym stażu?
Patryk
17.07.2020 18:36
Cześć,
Widzę aktualnie dwie oferty pracy w Expanderze. Dwie związane z zarządzaniem placówki, ale dwa różne stanowiska. Pierwsze to dyrektor oddziału a drugie menedżer oddziału. Czy ktoś wie jakie są różnice w zakresie obowiązków, formy zatrudnienia, wynagrodzenia podstawowego i prowizji na wyżej wymienionych stanowiskach?
Pozdrawiam
24.04.2020 10:30
Wiele osób zainteresowałaby kwestia, związana z możliwością rozwoju w Expander. Czy taka w ogóle w niej istnieje?
Departament Expander
17.06.2020 08:35
Witaj, oczywiście Expander posiada programy rozwojowe dla pracowników. Kluczowym jest tutaj obszar, w którym Kandydat chce pracować. Prosimy o więcej informacji - chętnie wtedy odpowiemy :)
Gość 1
14.12.2019 15:45
Czy firma daje pracownikom na Święta bony/paczki????
Jola
09.04.2019 15:23
czy musisz codziennie być w pracy w ramach tych 2 umów? czy sprzedajesz w ramach umowy o pracę w czssie pracy? wiecie coś?
20.07.2018 17:41
Podpowiedzcie czy firma prowadzi może jakieś rekrutacje?
M
11.09.2018 22:43
Tak, na pracuj.pl można odnaleźć oferty.
09.05.2018 11:08
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Expander? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!
Niemarudź
20.07.2018 14:37
Praca na poziomie chociaż wiem za co pracuje a nie Jak w Home Broker czy Metro House stawki na poziomie 60-70% dla jest możliwość podstawy czyli 50 % plus 2100 zł netto podstawy źle? to szukajcie czegoś innego albo do żabki dla marudów nie ma tu miejsc.
Sam pracuje tu już rok i jestem coraz bardziej zadowolony
Zainteresowany
17.01.2018 10:08
A jak wyglada sprawa ze stanowiskami wyższego szczebla takimi jak Menager Zespołu czy też Dyrektor Oddziału ? Chodzi mi i o zarobki oraz rotację na danych stanowiskach.
zastanawia mnie to że masowo szukacie nagle doradców klienta idoradców finansowych w Całej Polsce - z kilkadziesiąt takich rekrutacji widzę od października widze od was - to jakieś zwolnienia były czy taka rotacja jest u was?
koteczek
23.08.2016 12:18
Czy ktoś może odpowiedzieć jak wygląda rekrutacyjna na stanowisko Doradcy klienta.
Ciekawa również jestem jakie warunki finansowe proponują, oraz jaka jest atmosfera pracy na w/w stanowisku.
robson
30.06.2016 13:12
Proszę mi odpowiedzieć na pytanie : ile trwa szkolenie i gdzie warszawa ? czy zostanie to opłacone hotel itd ? podczas szkolenia weekendy też wchodzą w grę ?
agnieszka
05.05.2016 16:17
Aż 2 tygodnie szkolenia po 6h, więc ta pierwsza wypłata mizerna.
beti
30.06.2016 12:20
Wywiadu udzielił/aBartosz Kwieciński
14.05.2015 10:00
Expander Advisors działa na rynku już od 25 lat. Jak wyglądały jej początki i jakie kluczowe momenty miały największy wpływ na rozwój spółki?
Historia Expander Advisors to historia ewolucji polskiego rynku finansowego. Kiedy w 2000 roku rozpoczynaliśmy działalność jako porównywarka ofert finansowych, internet wciąż był pewną nowością. Porządny laptop kosztował równowartość pięciu średnich pensji, dopiero zapowiadano wprowadzenie stałego dostępu do sieci, a zaufanie Polaków wobec nowych technologii było mocno ograniczone. Jak kredyt, to do banku i już.
Chcieliśmy nauczyć naszych Klientów, że porównywanie różnych ofert i wybieranie najlepszych z nich, to oznaka finansowej dojrzałości. Dlatego tak ważne było dla nas budowanie z nimi relacji. Szybko zbudowaliśmy sieć oddziałów, żeby móc na żywo porozmawiać z nim o wszystkich wadach i zaletach dostępnych na rynku rozwiązań… A banki błyskawicznie doceniły wartość, którą wnosimy na rynek. Klienci wspólnie z naszymi ekspertami mogli uzyskać dostęp do ogromnego portfolio produktów i wybrać te, które najbardziej odpowiadały ich potrzebom. Teraz to standard, ale mówię o czasach, kiedy z internetu najczęściej korzystano za pośrednictwem kawiarenek internetowych.
Nasza historia to także kolejne kamienie milowe – otwarcie pierwszych oddziałów, rozwój usług doradczych, a następnie wdrożenie nowoczesnych narzędzi cyfrowych. W 2010 roku postawiliśmy na ekspansję, zwiększając naszą obecność w największych miastach Polski. Kolejnym przełomem było wprowadzenie modelu, w którym wspieramy naszych Klientów w oparciu o analizę danych i wykorzystanie nowoczesnych algorytmów wspierających podejmowanie decyzji. To pozwoliło nam dostosować ofertę do indywidualnych potrzeb klientów i stać się jednym z najbardziej innowacyjnych podmiotów w branży.
Chociaż nieufność wobec technologii kiedyś utrudniała nam rozwój, to dzisiaj technologia stała się naszym sprzymierzeńcem i pozwala nam wracać do korzeni, ale już na zupełnie innym poziomie. Staliśmy się liderem w branży pośrednictwa finansowego, łącząc nowoczesne technologie z ludzkim podejściem do klienta. Chętnie korzystamy z rozwiązań opartych o AI, usprawniamy nasze procesy a dzięki relacjom wypracowanym z naszymi partnerami, możemy zaproponować Klientom unikalne doświadczenie. Nie bez powodu co piąty kredyt hipoteczny w Polsce udzielany jest z naszą pomocą.
W jakim kierunku rozwija się branża pośrednictwa finansowego i jak Expander odpowiada na te zmiany?
Branża się zmienia. Jest ściśle powiązana z tym, co dzieje się na rynku bankowym, a ten nieustannie reaguje na trendy w gospodarce. Przede wszystkim branża się profesjonalizuje i konsoliduje. Znikają małe podmioty, świadczące okazjonalne usługi – zostają te, które cieszą się zaufaniem, oraz tak jak Expander, oferują swoim ekspertom kompleksowe wsparcie technologiczne i merytoryczne.
Konsolidują się również banki. W 2000 roku na rynku działało nieco ponad 70 banków komercyjnych, dzisiaj jest ich mniej niż 30. Nie wszystkie również oferują produkty, których szukają nasi Klienci. Kiedyś mieliśmy w portfolio oferty 24 banków, dzisiaj wybieramy 11 najlepszych, z których produktów sami chcielibyśmy korzystać. Oferując mniej produktów, mogliśmy je lepiej poznać i upewnić się, że są naprawdę dobre. W ciągu ostatnich dwóch dekad pojawiały się na rynku podmioty, które chciały po prostu sprzedawać, jednak w Expanderze niezmiennie wierzymy, że relacje w dłuższej perspektywie czasu będą lepsze dla naszego biznesu – dlatego upewniamy się, że każdy z naszych Klientów będzie zadowolony, z wybieranych przez siebie rozwiązań. Konkurencja powoli zaczyna dostrzegać sens w naszych działaniach, a to nas szczególnie cieszy.
Zmieniający się rynek sprawia również, że nasi eksperci muszą być coraz lepiej wykwalifikowani. To już nie czas, kiedy ekspertem finansowym można było być wieczorami, czy na pół etatu. Prawie 20% czasu pracy to rozmaite szkolenia, zatem inwestowanie w rozwój jest kluczowe. Trudno wejść do tego zawodu, jednak z naszego doświadczenia, jeśli ktoś podejmie się tego kroku, to będzie zadowolony. Średni staż pracy w Expanderze to ponad 7 lat! To chyba najlepsza wizytówka: po prostu chce się im u nas pracować. I widzą, że mogą na takiej współpracy skorzystać. Sami również wprowadzamy kolejne narzędzia, które pomagają nowym talentom odnaleźć się w tej wymagającej, ale satysfakcjonującej branży.
Czy bycie liderem rynku to ciągły wyścig?
Zdecydowanie tak. Rynek finansowy jest niezwykle dynamiczny, a my musimy na bieżąco dostosowywać się do zmian regulacyjnych, technologicznych i oczekiwań klientów. W Expanderze jednak nie traktujemy tego jako wyścigu, ale jako naturalną ścieżkę rozwoju. Nasze 25-letnie doświadczenie daje nam przewagę – nasi eksperci korzystają z wiedzy całej organizacji, a my inwestujemy w ich rozwój. Średnio 15-20% ich czasu przeznaczamy na szkolenia, co pozwala nam utrzymywać najwyższy poziom usług.
Mogę zaryzykować nieco przewrotną tezę, że widzieliśmy już niemal wszystko, co jest do zobaczenia. Obserwowaliśmy banki drastycznie zwiększające liczbę swoich oddziałów… A potem z roku na rok zamykające kolejne z nich. Widzieliśmy oprocentowanie kredytów hipotecznych na poziomie 18% i na poziomie 4%. Widzieliśmy zmieniające się trendy, obserwowaliśmy zmiany w zrachowaniach konsumentów.
Czy to sprawia, że biegniemy szybciej, niż konkurencja? Nie. Ale nasze doświadczenie sprawia, że najlepiej na rynku wiemy, dokąd biec.
Jakie wartości przyświecają Expander Advisors i jak wpływają na codzienną pracę zespołu?
Najważniejsze dla nas są rzetelność, profesjonalizm i dbałość o klienta. Stawiamy na ciągłe doskonalenie kompetencji naszych ekspertów – organizujemy konkursy, szkolenia, spotkania z partnerami i instytucjami finansowymi. Każdy nasz oddział ma swoją specyfikę, ale wszystkie łączy wspólna wartość – solidność i zaangażowanie. Chcemy, by nasi klienci czuli, że mogą na nas polegać w każdej sytuacji.
Czym wyróżniacie się jako pracodawca?
Inwestujemy w ludzi – to nasza filozofia działania. Nie tylko dajemy pracę, ale uczymy, jak być najlepszym w branży. Expander wychował wielu ekspertów, którzy dziś są liderami w swoich dziedzinach. Mamy niską rotację pracowników, co świadczy o stabilności i atrakcyjnych warunkach pracy. Oferujemy rozwój, nowoczesne narzędzia i partnerskie podejście do współpracy.
Bardzo ważne jest dla nas zapewnianie kompleksowego wsparcia dla ekspertów, na co dzień pracujących z Klientami. Dlatego zawsze mogę liczyć na pomoc dedykowanych zespołów pracujących dla nich w naszej Centrali. Rozmawiając z ekspertem Expandera nasi Klienci wiedzą, że stoi za nimi 25-letnie doświadczenie. Bo nawet, jeśli czegoś nie wiedzą, to błyskawicznie mogą to sprawdzić. Sukces firmy budujemy ucząc naszych pracowników jak być absolutnymi numerami jeden we wszystkim, co robią. Do tej pory ta strategia sprawdzała się dla nas świetnie.
Jakie są największe wyzwania przed Expander Advisors?
Największym wyzwaniem jest połączenie cyfryzacji z utrzymaniem bezpośrednich relacji międzyludzkich. Banki zamykają oddziały, a my stajemy się miejscem, gdzie klienci mogą uzyskać rzetelną pomoc. Wprowadzamy nowe technologie, ale nie chcemy, by człowiek został zastąpiony przez algorytm. Naszym celem jest zapewnienie klientom wygody, ale jednocześnie pozostawienie im możliwości rozmowy z ekspertem, który pomoże im podjąć najlepszą decyzję. Zwłaszcza, że wierzymy w kompleksowe wsparcie naszych Klientów. AI być może pomoże im w analizie ofert, ale nie wesprze ich w negocjowaniu warunków czy w planowaniu finansowym. AI ma wiedzę globalną, ale my znamy lokalne rynki, deweloperów, regiony.
Jak widzi Pan Expander Advisors za pięć lat?
Będziemy nadal liderem rynku. Poza kredytami hipotecznymi dalej będziemy rozwijać inne obszary finansowe, takie jak sprzedaż nieruchomości, produkty dla firm czy ubezpieczenia. Chcemy, aby Expander był pierwszym wyborem dla osób szukających kompleksowego wsparcia finansowego. Technologia będzie nas wspierać, ale nie zastąpi ekspertów – to oni są kluczowym elementem naszej strategii. Przyszłość to połączenie nowoczesnych narzędzi i ludzkiego doświadczenia – i to właśnie będzie wyróżniało Expander na tle konkurencji.
18.03.2015 16:01
niebieska
19.03.2015 17:37
W jakim mieście byłaś na rozmowie? ja również zostałam zaproszona na rozmowę do nowo powstałego oddziału. Zastanawiam się czy w ogóle warto podejmowac prace w tej firmie... Może ktoś wie coś więcej na temat atmosfery i zarobków w expanderze?
n
21.03.2015 17:28
To może ktoś wypowie się bardziej konkretnie na temat pracy doradcy finansowego w oddziale expandera, nie w CC...
Biały Murzyn:-)
06.03.2015 10:45
widzę, że agencje specjalizujące się w czarnym PR mają co robić! jak to się mawia, miarą sukcesu może być liczba twoich wrogów;-)))
W zasadzie wszystkie negatywne opinie to kłamstwa albo manipulacje.
Pracuje do dwóch lat, mam umowę o pracę (nie musiałem się prosić!), zarabiam 2000 podstawy i dodatkowo co miesiąc dostaję 1500-3000 prowizji za spotkania odbyte, sprzedaż, konkursy, programy motywacyjne itp.
Żeby rozwiać wątpliwości, nie jestem najlepszy w Zespole - najlepsi byli na Kubie i na Sri Lance w nagrodę za wyniki, albo przez tydzień rozbijali się Lexusem GS, na koszt firmy, ja za to liczę że załapie się na nowy bonus Top Performer i w drugim kwartale wszystko co zarobię przemnożą mi przez 120%... słabo?
tyle w temacie! mi też się nie chce więcej pisać, bo mam pieniądze dziś do zarobienia i właśnie ruszył konkurs na kindla7. powodzenia w szukaniu pracy.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Expander (Expander Advisors Sp z o.o.)?
Ania Ja
04.03.2015 19:51
@Kandydat - Nie zgodzę się z Tobą. W odróżnieniu do Ciebie pracowałam w CC Expander i nawet kończąc pracę dostałam 2000 zł netto wynagrodzenia - za UWAGA NIC NIEROBIENIE. Podejrzewam, że w Twoim przypadku nie chcieli Cię do pracy i dlatego piszesz takie opinie. Z resztą nikt kto ma pracę nie pisze opinii w Internecie o 17:00 - ludzie wtedy wychodzą do domu.
Zdecydowanie polecam, można fajnie zarobić przy niewielkim zaangażowaniu
zadowolony
24.07.2014 19:18
Jestem pracownikiem Expandera, to mówi samo za siebie, nic więcej nie mam do dodania, jest świetnie, zarabiam bardzo przyzwoite pieniądze i jestem bardzo zadowolony.
Misiek
10.05.2014 17:44
Obiektywnie mówiąc, niestety, ale szynszyl idealnie to ujął co do wynagrodzenia dodatkowego- nic dodać nic ująć. Coachingów praktycznie brak.
Ale są też plusy- kasa zawsze na czas(nie zawsze się zgadza, ale terminowo)dobra atmosfera, można poznać dużo ciekawych osób,również fajne kierownictwo, można pracować w bardzo różnych godzinach. Idealna praca na start dla studentów, no i też ludzi bez ambicji zawodowych,fakt brak targetów, więc praca bez stresu i na luzie :)
Marian
18.04.2014 08:58
Barti, 1/3 zespołu na etacie reszta zlecenia, jak chcesz etat to trzeba zgłosić i ustalasz z kierownikiem jakie wyniki i przez jaki czas trzeba utrzymać. Podstawa + premia za umówione i za odbyte spotkania do tego bonus za jakość a na akcjach do starych klientów jeszcze %od prowizji firmy jeśli klient którego umówisz coś kupi. Indywidualnych targetów nie ma, czasem zespołowy cel na dodatkową premie przy czasowych akcjach. Fajny Zespół i dobra atmosfera. Kasa zawsze na czas. na maila dostajesz swoje wskaźniki z ktorych wyliczono bonus potem omawiasz na coachingu jak Ci poszło i gdzie można coś poprawić. Mi się wszystko zgadza a z systemów w dzisiejszych czasach raczej nic nie ginie. w porównaniu z innymi miejscami gdzie pracowałem klienci naprawde ok. A no i oczywiście zawsze lepiej jak jest więcej:-)
Barti
06.04.2014 19:03
czesc :) Mam pytanie wlasnie odnosnie warunków pracy w Call center w expanderze. jaki jest atrget ilosciowy,umowa o prace czy zlecenie,jak rozliczaja premie? Pracuje od wrzesnia u konkurencji i myslalem o przeniesieniu.
zainteresowana
12.04.2011 15:22
spotkałam się raczej z pozytywnymi opiniami na temat Expandera, tak więc jestem przychylona ku niemu. interesuje mnie wzięcie kredytu hipotecznego, jestem po pierwszym spotkaniu, ale znalazłam również opinię taką jak http://www.alertfinansowy.pl/opinie/oddzial/10938-expander-lublin-narutowicza-14-1.html a jednak większość wypowiadała sie na innych forach pozytywnie odnośnie kompetencji doradców.
24.10.2008 11:25
Witam
Słyszałem,że rozmowa rekrutacyjna w tej firmie polega na odgrywaniu scenek,czy mógłby mi to ktoś bardziej przybliżyć?
Zostaw merytoryczną opinię o Expander