Opinie o LUX MED Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUX MED Sp. z o.o.

takaprawda

Z pracą w LX różnie bywa, zależy od placówki lub działu. Kadra zarządzająca faktycznie w dużej mierze niekompetentna. Wielokrotnie pojawia się tu słowo mobbing, ale nie jest prawda, bo tam jest terror a nie mobbing. Zero zasad etycznych. Niszczenie ludzi.

Ona
@takaprawda 20.10.2017 00:41

To akurat prawda. Na spotkaniu z dyr sprzedaży zostałam nazwana idiotka która nic nie rozumie, oczywiście krzyk i darcie papy jest na porządku dziennym. Dramat kto w tej firmie zajmuje ,, eksponowane,, stanowiska.

Była "recepcjonistka" :'D
@takaprawda 20.10.2017 00:41

Ja na zakończenie mojej pracy usłyszałam, że jestem nienormalna i mam rozdwojenie jaźni od kierowniczki :) Praca naprawdę bardzo ciężka, wymagająca dużej odpowiedzialności, podzielności uwagi, cierpliwości. Najgorsze jest to, że absolutnie nie rozwija, człowiek stoi w miejscu i tylko się denerwuje. Nie polecam nikomu tej pracy. A stosunek kierownictwa do pracowników to porażka. Tego nie można opisać słowem MOBBING, bo zdecydowanie za lekkie, można zastąpić słowem TERROR. Człowiek daje wszystko od siebie, stara się, jest kompletnie nie doceniany. Obowiązków tyle, że można rozłożyć to na 5 osób na spokojnie. Wiecznie tylko pretensje i kolejne obowiązki. Nie ma się co dziwić, że jest tak ogromna rotacja, skoro pracownika się nie docenia, tylko się na nim wyżywa. Osoby niemedyczne absolutnie nie powinny tam pracować, bo nawet nie umieją z empatią potraktować pacjenta, oceniając pracę innych osób tam. Zero współczucia, gdzie naprawdę przychodzą schorowani ludzie. Kolejna sprawa to pacjenci VIP. Czy to jakaś polityka rasowa? Nawet nie będę kontynuować tego tematu, bo nóż się w kieszeni otwiera. Liczą się tylko pieniądze, a nie zdrowie pacjenta. I zarobki też kiepskie. Absolutnie nie polecam, szkoda zdrowia psychicznego. Lepiej poszukać porządnej pracy, a nie być panią "z okienka", która nie jest szanowana i jest uważana za ostatniego debila i nieuka, co całymi dniami naprawdę daje o sobie znać i jest niesamowicie krzywdzące...

Stokrotka88

Czy ktoś z Was pracuje/pracował na Iłżeckiej 24 w Warszawie? Czy rzeczywiście jest umowa o pracę o d początku tak jak twierdzą w ogłoszeniu?

herman
@Stokrotka88 08.02.2018 09:40

Tak, na Iłżeckiej dają umowę o pracę odrazu po szkoleniu wstępnym. Samo szkolenie płatne, dwa tygodnie na zleceniu. Potem każdy chętny z mojej grupy dostał umowę o pracę.

Domi

Witam zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko przedstawiciela handlowego czy warto czy odradza UE?

Ona
@Domi 24.01.2018 11:17

odradzam, na każdym kroku kłamstwa: samochód skoda city go, stary laptop plus komórka. Samochód zamiast po obiecanym miesiącu był po 7 . Bałagan, poniżanie i kompletny brak samodzielności.

Greg

Próbowałem umówić wizytę w ramach medycyny pracy korzystając z infolinii. Połączenie odebrano po jakichś 20 minutach. Rozpoczęła się procedura weryfikacyjna i prośba o pozostaniu na łączu. Pani wyłączała się na długie okresy, po czym wracała by powiedzieć 1-3 zdania (w tym jedno - dziękuję za oczekiwanie) i znowu się wyłączała. Obecnie trwam w kolejnym okresie oczekiwania, a moje połączenie osiągnęło już czas 1 godziny i 7 minut. I pewnie to nie koniec. Brawo Luxmed !!! Firma 'super przyjazna' klientom, którzy i służbowo i prywatnie zasilają jej konta pieniędzmi !!! A tak na poważnie - żenada

Niepolecam

Po 7 latach za*ierdalania jak osioł dostałam 200 zł brutto. Trzeba robić za 2 osoby, bo nie ma funduszy na nowy personel, a jak już kogoś zatrudnią to się zwalniają po miesiącu bo za taką stawkę nikt nie chce chorować. Panuje mobbing. Ankiety zadowolenia pracownika to kpina. Jak nie ocenisz pracodawcy dobrze to cię zwolnią (W ankiecie podaje się wiek, płeć, staż pracy i placówkę w której się pracuje - ale przecież "ankieta jest anonimowa"), lub nikt w placówce nie dostanie premii przez rok. Kolejna sprawa to kadra kierownicza. Nic nie wiedzą nic nie pomogą. Masz problem to masz. Kolejka? Pracuj szybciej. Pielęgniarki i recepcja są wykorzystywane do oddalenia każdej czarnej roboty. Praca dla ludzi o silnych nerwach. Pacjenci też nie pomagają... co drugi ma pretensje o coś na co nie masz wpływu...

xxx

Witam, na czym polega praca asystentki działu dokumentacji medycznej ? to nie jest jakieś call center ? i jak z płacą ?

Recepcjonista

Nie polecam, kadra zarzadzajaca najgorsza jaka widzialem!! Ludzie, znalazlem strone gdzie mozna napisac prawde do wlasciciela lux med bupy https://www.bupa.com/corporate/legal-notices/bupa-speak-up Udostepniajcie! Czas na zmiany!!

były pracownik
@Recepcjonista 10.08.2017 00:01

Niedługo nie będzie miał kto pracować. Mobbing i przyzwolenie na niego. Oszczędności kosztem pracowników recepcji i pielęgniarek. Brak umów o pracę. Żenujące stawki. Cieszę się że etap lux medu juz za mną.

Ńina 2
@Recepcjonista 10.08.2017 00:01

nie dajcie soba pomiatac i zachowajcie godnosc bo w tej firmie to akurat latwo stracic wiare w siebie i wiem to z wlasnej pracy w Luxmedzie, nigdy wiecej ńie zaufam gdy ktos mi mowi ze jestem dobrym pracownikiem a za chwile robi wszystko zebys sie ciebie pozbyc

**********

MOBBING !!!!!!!!!!!!!!!Straszenie!!Pomiatanie pracownikiem,zawsze coś na ciebie znajdą żeby tylko zmieszać cię z błotem.Najgorsze jest to,że nie masz do kogo zgłosić mobbingu bo jest na to ciche przyzwolenie.Jak ci nie pasuje to się zwolnij...Praca po 12 h za nie całe 1800 zł na rękę. Brak premii,podwyżek!!Na święta paczki ze słodyczami wypchane trocinami.

Pracownik1
@********** 12.08.2017 14:38

Wszystko to prawda,w tamtym roku pracujac tam tez dostałam ta paczke z milka i trocinami ????

Nina 2
@********** 12.08.2017 14:38

O mobbingu tam tez slyszalam nieco i to od samej smietanki-bylego dyrektora z Postepu. Sa prawńicy i organizacje ktore pomagaja w takich przypadkach tylko trzeba miec odwage zeby zglosic sie i opowiedziec o swoich problemach!!!

Mario

LUX MED jest nagradzany w wielu dziedzinach. Dlatego uważam, że nie ma co narzekać tylko trzeba pracować.

Nina 2
@Mario 29.09.2017 09:50

Zeby ludzie wiedzieli na jakiej zadaszie sa te nagrody przyznawane...jedna wielka sciema i naciaganie. Wiem jak zostala przyznana pewna wazna nagroda i wlosy mi sie zjezyly.

Karol

Jesteście przekonani, że nie można o firmie napisać coś pozytywnego? Branża medyczna nie jest lekka. Firma bardzo się rozwinęła

Agatata

Nie polecam. Czas poswiecony na rozrozmowę kwalifikacyjna to strata czasu niestety (praca w centrali w administracji).Oferowana pensja vs zakres obowiazkow to smiech na sali. Gratuluje osobom decydującym o wynagrodzeniu poczucia humoru. Jedynie Panie rekruterki bardzo mile i rzeczowe. Pozdrawiam.

nasturcja
@Agatata 14.12.2017 16:59

potwierdzam, strata czasu, zaproponowane wynagrodzenie to śmiech na sali

pacek

nie polecam robienia w Luxmed rezonansu magnetycznego, oszczędzają na pacjentach w przypadku podania kontrastu, nie ważne co jest na skierowaniu ważne jest co postanowi technik, który bawi się w lekarza. Nie znają prawideł jakie obowiązują przy robieniu tego typu badań.

pacek

nie polecam robienia w Luxmed rezonansu magnetycznego, oszczędzają na pacjentach w przypadku podania kontrastu, nie ważne co jest na skierowaniu ważne jest co postanowi technik, który bawi się w lekarza. Nie znają prawideł jakie obowiązują przy robieniu tego typu badań.

Nastka

Niby korporacja, niby profesjonalizm, a rozmowa kwalifikacyjna w Magodent kompletnie nieprofesjonalna. Pani rekruterka bardziej zestresowana od kandydata??? Amatorka....

Xiao
@Nastka 12.10.2017 18:40

Byłem i ja na rozmowie w Magodencie. Powiedziano mi, abym przyszedł dwa razy i zobaczył jak wygląda praca. Na moje pytanie co potem usłyszałem, że jest umowa na zlecenie potem na stałe. Tak zrobiłem, przyszedłem dwa razy i dostałem odpowiedź, że przecież są jeszcze inni kandydaci i trwa rekrutacja.

- b d -
@Nastka 12.10.2017 18:40

...ponadto brak feedback'u po odbytym spotkaniu rekrutacyjnym co świadczy o totalnej olewce... no ale jeżeli tak chcecie prowadzić politykę i w ten sposób budować swoją markę jako pracodawca to życzę powodzenia...

Medyczka

LUX MED to wielka korporacja i mając swoje procedury nie mogą robić odstępstw. W praktyce to nie podoba się pracownikom ale również pacjentom.

Trelemorele
@Medyczka 04.10.2017 20:49

To raczej przestarzała, betonowa firemka z "modelem biznesowym" z lat 90 XX w. Kasiu. Ta samowola nie ma nic wspólnego z korporacją. A pracownik to chłop pańszczyźniamy :)

Klient

Nie polecam tej opieki medycznej Siedze juz 15 minut z kilkoma osobami ktore tez som umowione na tom samom godzine. Lekarz ani nie wyjdzie nie przeprosi ani nie poinformuje o co chodzi ani nic - czeski film. Lekarzy dziesiatki. Gabinetow narobili chyba setki po numerach widac. Recepcje chyba ze cztery ma jednym poziomie. Totalny labirynt. Tutaj hyba o to chodzi ze im wiecej tym lepiej. 20 minut siedze tak jak reszta do jednego gabinetu tylko o magicznym numerze 97 ha ha ha ha Odradzam Luxmed na Swobodnej we Wroclawiu.

Anpro
@Klient 23.08.2017 12:20

To jest forum dla pracowników, a nie dla klientów! Czy tu jest jakiś moderator, który mógłby wyczyścić ten "śmietnik"

...
@Klient 23.08.2017 12:20

"som" , "samom" - ???? najpierw to naucz się języka polskiego, poza tym to portal dla pracowników, jak coś nie pasuje to składać reklamacje albo zmienić firmę

Wenus

Niestety, niedługo w tej firmie nie będzie komu pracowac. Na ten moment w naszej placówce jest więcej osób nowych od starszych stażem. To przerazajace... ja tez tylko odliczam dni do odejscia. Nie będzie komu nawet szkolić nowych pracowników. Szkoda że zarząd tego nie zauwaza. Dla nich liczy się tyko zysk a to ze pracujemy często 'za dwie' w ogóle ich nie obchodzi. Mam nadzieję że tak jak pracownicy tak i klienci przejrzą na oczy jakie to (usunięte przez administratora).

On

Pracowałem przez 5 miesięcy na słuchawkach. Od samego początku zaznaczałem bardzo głośno i wyraźnie, że najważniejsza jest dla mnie umowa o pracę, że 3 miesiące jeszcze mogę przeżyć, ale docelowo tylko taka forma zatrudnienia mnie interesuje. Ja tez mam życie. Też mam swoje sprawy i nie żyję tylko po to, żeby pracować po 12 godzin na słuchawkach, niszcząc swój słuch i swoje zdrowie i tylko te osoby, które siedziały tyle w pracy, miały szanse (jakiekolwiek) na umowę o pracę. Straszne. Wyzysk człowieka przez człowieka. Obiecywanie gruszek na wierzbie. Przedłużenie ze mną umowy zlecenia na umowę zlecenie, bo nie było mnie przez cały okres zatrudnienia przez 3 dni w pracy ze względu na chorobę oczu (!!!!) i to miało być usprawiedliwieniem dostania tej samej umowy. Koordynatorki, idiotki. Straszenie. Obrażanie. Nie, bardzo nie polecam tego pracodawcy.

Henry

Wszyscy dobrze wiemy jak pacjenci narzekają na każda placówkę medyczną. Często jest to związane zwykle ze złym samopoczuciem i trudnościami z dostaniem się do lekarza. Nie ułatwia to pracy nikomu. Ale tak już jest.

Kasia
@Henry 20.07.2017 12:44

A co pacjenci, którzy narzekają mają do płacy i warunków pracy w firmie dla samych pracowników?! :O

Usuwajcie sobie posty

W LX chyba znowu wybuchła jakaś oszczędnościowa rewolucja, bo zaczynają kasować parkingi dla pacjentów. Swoją drogą po przebudowie na Goworku teraz widać ile luxmed naprodukował fikcyjnych kont na potrzeby siania dezinformacji. Tylko i wyłącznie posty chwalące i usprawiedliwiające firmę (napisane bardzo przekonującym stylem godnym wysokości pensji w luksmecie) napisane zostały przez userów ze statusem "użytkownik zarejestrowany".

Lulek

W LX chyba znowu wybuchła jakaś oszczędnościowa rewolucja, bo zaczynają kasować parkingi dla pacjentów. Swoją drogą po przebudowie na Goworku teraz widać ile luxmed naprodukował fikcyjnych kont na potrzeby siania dezinformacji. Tylko i wyłącznie posty chwalące i usprawiedliwiające firmę (napisane bardzo przekonującym stylem godnym wysokości pensji w luksmecie) napisane zostały przez userów ze statusem "użytkownik zarejestrowany".

Angelika S.

Dostałam ze dwa miesiące temu ofertę pracy na stanowisku recepcjonistki w Warszawie. Trzy miesiące pracy na umowę zlecenie wynagrodzenie to 14 zł brutto co daje 9,99 netto. Praca w trybie 12 h dziennie i jestem przerażona, że praca na takim stanowisku w tak dużej firmie jest tak słabo opłacana...to jest smutne. Mieszkając w Warszawie i wynajmując pokój przy pensji 1600zł to można żyć jedynie od wypłaty do wypłaty, a to jest praca z trudnym pacjentem, często ciężko chorym, obolałym i złym , który nieświadomie wyżywa się na pani z recepcji...

Obserwator

Zastanawiam się, że skoro sporo osób narzeka na firmę to coś w tym musi być! Tylko, że czasy mamy też zwariowane i częściowo wymuszają takie a nie inne decyzje.

infromatyk

Dział IT w tej firmie to jest parodia, brak szkoleń, słabe pieniądze, umowy o pracę tylko dla wybranych a awansuje się głównie po znajomości . Nie polecam, co ambitniejsi ludzie szybko stąd odchodzą.

Były już pracownik

Ku przestrodze - warto porównać sobie zarobki, szkolenia ( w Lx właściwie ten temat nie istniał w moim przypadku), atmosferę i ilość pracy na podobnych stanowiskach w innych firmach.. z mojej perspektywy dobrych paru lat pracy dla tej firmy - o tych pare lat za dużo, na szczęście już gdzie indziej i znacznie lepiej :)

znudzony_pracuś

LUX MED ponownie i w tym roku obdarzony tytułem solidny pracodawca! Brawka!

Meliska

Pracuję w LUX MED-ie i chcę powiedzieć, że nie jest lekko ponieważ mam do czynienia z chorymi ludźmi. Ale nie jest źle!

była recepcjonistka

Pracowałam w tej firmie ponad półtora roku na recepcji. Praca bez możliwości rozwoju, bez umowy a nie przepraszam umowa jest zlecenie na czas nieokreślony. Kierownictwo działu obsługi pacjenta to osoby, które zajmują takie stanowiska tylko dzięki znajomością bo wiedzy nie posiadają. Wynagrodzenie to śmieszne 13 zł brutto i na żadne podwyżki szans nie ma. Osobiście nie polecam

Mili

Prasowałam w tej firmie 2lata to jakaś porażka . Oczekują od pracownika abys pracowała codziennie po 12h. Zero możliwości rozwoju, o umówię można tylko pomarzyć bo ciagle cięcie kosztów. Panie które siedzą w biurze które się dostały za lizanie wielkie damy patrzę na Ciebie z góry bo chyba zapomniały ze 2miesiace wcześniej siedziały na recepcji. Brak szacunku dle personelu od przełożonych.Recepcja za wszystko obrywa od pacjentów i od lekarzy. Uciekać od tej firmy z daleka bo to jedo wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Mariolka

Słyszałam, że LUX MED będzie miał nową placówkę ale ponieważ narazie to tajemnica więc nie wiem jeszcze gdzie. Może ktoś coś wie? Podzielcie się nowinkami.

Ha!
@Mariolka 04.09.2017 12:27

Ja słyszałem, że nie będzie tam komu pracować i wielce zdziwione tym faktem błyskotliwe umysły z Postępu będą próbować na siłę oddelegowywać resztki pracownikow z pozostałych placówek aby ledwo obsadzić skład na 3/4. Już w pozostałych ich placówkach ponad połowa pracowników ma plakietki "uczę się". Powodzenia! Ha ha ha!

Marta

Niektórzy mylą na tym forum jaki jest jego cel. To forum dla pracowników a nie dla pacjentów a to zasadnicza różnica. Praca w LUX MED-ie nie jest przyjemna ze względu na jej charakter ale wiele jak ktoś radzi sobie ?

Olga

Praca w LUX MED-ie nie należy do łatwych ani przyjemnych. Chory człowiek jest bardzo często przykry do tego ciągłe kolejki do lekarzy i człowiek jest zmęczony. Lubię swoją prace i w sumie nie narzekam.

Karol

Jeśli jeszcze nie zaczęliście pracy w firmie a już wiecie, że jest zła to po o było startować? Nie słyszałem o idealnej ale akurat LUX MED jest spoko.

Postępowy
@Karol 16.08.2017 08:50

Zapomniałeś zmienić nicka na "medyk".

Skonsternowana zachowaniem

Byłam umówiona na rozmowę w sprawie pracy, musiałam z pilnych powodów przełożyć spotkanie o czym powiadomiłam 2 h wcześniej, kobieta z HR odpisała, że nie ma problemu i żebym dała znać kiedy mogę się spotkać, odpisałam, żeby podała dogodny dla nich termin, ja się dostosuje, nie było odpowiedzi cały dzień, dnia następnego ponowiłam pytanie i od 2 dni nie ma odpowiedzi, co prawda już mnie nie interesuje ich oferta bo widać jak podchodzą do sprawy,a ja nie szukam pseudo firmy, żeby zatrudnić się na dwa tygodnie, pewnie przyzwyczajeni są, do zmian w kadrze takich, że nawet przyszłych ewentualnych pracowników olewają a ogłoszenie znów wisi na pracuj.pl od kilku dni. Nie polecam.

Jerzyk

Charakter pracy jaki ma LUX MED nie sprzyja pozytywnym opiniom. Duży stres z całą pewnością zniechęca niektórych pracowników.

Masza

Nie zgadzam się z tym, że firma nie szanuje ludzi z prostego powodu. Pacjenci są chorzy więc wymagający i trudni w obsłudze. Stres udziela sie wszystkim i wystarczy drobiazg żeby mieć pretensje do siebie.

Były opiekun vip
@Masza 01.08.2017 18:36

Inaczej sie pracuje obsługując nawet mega trudnych VIP, kiedy masz do kogo się zwrocic z problemem, a inaczej, kiedy wiesz, ze nikt nie slucha tego co mówisz i musisz ściemniać np w raportach dostępności , a inaczej wyglada jak pacjent przychodzi. Druga sprawa w kolejce do nfz nikt nie pozwoli sobie na bycie trudnym, bo wszyscy jadą na tym samym wózku. W lux było inaczej bo najpierw pacjentów traktowano z czerwonym dywanem,zeby firma nie odeszła zeby stały wpływ był. Pokazano im jak możma ich traktować. A potem z firmy ktora leczy lux stał się firmą ktora musi zarabiac. Czyli zapchane placowki, dostępność tylko w raportach, zwalnianie blokad zeby temi choć na chwilę był. Albo i zakładanie w razie jak mega vip znajomy dyrekcji zadzwoni... Pracowałam po lux w przychodni komercyjnej, gdzie ludzie zostawiali za jednym razem po kilka tysiecy i mimo ze chorzy byli mniej trudni niż vip z lux z abonamentem za 13,50 opłacanym przez firmę. Byłam pod takim vipowskim telefonem w luz to i na bani dzwonili po 23:00. Nie polecam lux w obecnym stanie...

Tesserakt

Usunąć ten spam! Masz taką uber klinikę i nie stać Cię na domenę firmową? To jak Cię będzie stać na kompetentnych i doświadczonych pracowników? Normalnym kanałem nie możesz znaleźć ludzi do pracy? Czekaj - jeden taki duży moloch też nie może. Ciekawe dlaczego?

Ktoś

Firma zupełnie nie szanuje swoich pracowników. Nie wiem, na jakiej podstawie ogłasza się najlepszym pracodawcą.. Dopóki Luxmedem będą zarządzać w większości lekarze, którzy o prawdziwym zarządzaniu firmą mają bardzo nikłe pojęcie, to niestety nic się nie zmieni.. Jak się komuś "na górze" coś wydaje, to tak ma być. Nie słucha się głosu pracowników, którzy niejednokrotnie mają wiele cennych spostrzeżeń. Najlepiej żeby siedzieli cicho i pokornie wypełniali wszystkie polecenia. I jeszcze żeby wykazywali zrozumienie, że teraz trzeba oszczędzać, bo ktoś "na górze" wcześniej sobie nie przekalkulował pewnych decyzji..

Pracownik1

Nie polecam pracy w Luxmedzie w Białymstoku! Mobing ,traktowanie pracownika jak najgorsze zło,zrzucanie wszystkich wlasnych obowiązków na nizszego stopniem.nikt nie reaguje bo koordynatorki pracuja "po znajomości". W placowce na Tysiaclecia nie przyjemna i nie kompetentna koordynatorka z przypadku wyladowujaca swoje emocje na pracownikach.Szkoda zdrowia ,stanowczo odradzam!

Olga

Myślę, że LUX MED nie zasługuje jedynie na skargi!

Anna

Zło totalne. W firmie proszą o przygotowanie prezentacji. Potem żadnego feedbacku. Oczywiście nie kończą procesu rekrutacji. Po prostu wyłudzają w ten sposób pomysły od konkurencji. Bo ludzie, którzy tam pracują nie mają żadnych pomysłów. Uważajcie, żeby w ten sposób Was niewykorzystali. Anna.

Mig
@Anna 20.07.2017 13:50

Miałam to samo...

Pracownik

Odradzam pracę w tej firmie! Od samego początku obietnice podwyżek, premii i oczywiście umowy, wszystko bez pokrycia, bo premie są tylko dla wybrańców, na umowę czekałam 2 lata (!), a podwyżki nie zobaczyłam do dziś. Cięcie etatów, bo przecież "zastaw się a postaw się" - nowe błyszczące placówki rosną jak grzyby po deszczu, ale niedługo nie będzie w nich komu pracować, bo pracownicy uciekają masowo i zatrudniają się u... naszych kontrahentów :) brakuje pracowników recepcji, koordynatorów, kierowników, brakuje pielęgniarek i lekarzy, tylko dyrektorzy (a jakże!) żyją jak pączusie w maśle i zdają się nie widzieć, że niedługo chyba sami będą siedzieć na recepcjach i zupełnie nie przejmują się tym, że ucieka im tłum długoletnich pracowników. Wstyd! Czas uciekać, po tylu latach ciężkiej pracy wciąż słyszę tylko narzekanie z góry, że robimy za mało.

Larym

Jak zobaczyłam aktualna listę ofert pracy to jestem bardzo zaskoczona. Jaka jest tego przyczyna? Firma ciągle otwiera nowe placówki? Trochę dziwią mnie te negatywne opinie o firmie, nie wiem co o tym mysleć.

Baśka

Niektórzy mylą pracę z zabawą w przedszkolu, aż się nie chce czytać opinii.

były pracownik
@Zmiana 26.07.2017 11:14

Może dlatego, że jak przyszłam do pracy to było dobrze przynajmniej dla mnie. Nie mogłam narzekać ani na kierownika ani na koordynatora ani na ludzi, z którymi pracowałam. Za abonament nie płaciłam a grafik zawsze można było dostosować do innych zajęć...Ale kiedy z dnia na dzień zaczęli zleceniówkom obcinać po 20-30 h, pracownicy zaczęli się zwalniać a pracy zostawało tyle samo: telefony, maile, dokumentacja, obsługa recepcji, odwoływanie wizyt...a dwie osoby na zmianie. To zmieniłabym zdanie na temat tej firmy. Cięcia kosztów na pracownikach a zdążył powstać i szpital i kolejne trzy nowe placówki. Na pytanie o umowę o pracę padała odpowiedź, że cięcia kosztów i Luxmedu nie stać na utrzymanie recepcji. Zresztą już tam nie pracuję

anonim
@Baśka 04.07.2017 17:15

Jak się siedzi za biureczkiem i pije kawkę od 8-16 to może i się podoba praca w luxmed.

anonim

Byłam na początku zadowolona, wypełniałam swoje obowiązki sumiennie i dostałam awans - po awansie DRAMAT. Walenie nadgodzin które w żaden sposób nie są rozliczane (musiałam się wykłócać że chce wolne z nadgodzin), cały czas kombinacja i krętactwo jak naciągać ludzi. Brak szacunku i co najważniejsze brak jakiekolwiek pomocy ze strony kierownictwa czy to w merytorycznej pracy czy od strony technicznej. ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

karmel

od godziny siedze na telefonie aby umowic sie na badania okresowe

Magdalena

Pracuję w Grupie od jakiegoś czasu (praca biurowa) i szukam nowego miejsca zatrudnienia. Praca jest dla mało ambitnych, firma mami pracowników, nie inwestuje w żadne szkolenia, a stołki kierownicze są po znajomości, już nie wspomnę o rozbuchanym ego niektórych, którzy podniecają się, jak zobaczą jakiegoś celebrytę. Strata czasu dla ludzi, którzy chcą się rozwijać i pracować w przyjaznym i stabilnym miejscu

Magdalena

Pracuję w Grupie od jakiegoś czasu (praca biurowa) i szukam nowego miejsca zatrudnienia. Praca jest dla mało ambitnych, firma mami pracowników, nie inwestuje w żadne szkolenia, a stołki kierownicze są po znajomości, już nie wspomnę o rozbuchanym ego niektórych, którzy podniecają się, jak zobaczą jakiegoś celebrytę. Strata czasu dla ludzi, którzy chcą się rozwijać i pracować w przyjaznym i stabilnym miejscu

Medyczka

Myślę sobie , że skoro LUX MED jest taki zły to może lepiej wrócić do przychodni NFZ? Może tam nie będzie kolejek do lekarzy bo sądzę że większość ludzi jest teraz w takich przychodniach jak LUX MED ?

Katrin

A rok temu na Postępu placówka była zamknieta w wakacje pod szyldem rzekomego remontu, natomiast wszyscy dobrze wiedzą, ze chodziło o oszczędności. Jaja... a remont oczywiście kanalizacji czy elektryki, więc nie widać :D Żałość!

daria

Jestem zainteresowana pracą dla asystentki ds. obsługi pacjenta czyli mówiąc po polsku recepcjonistką. Czy ktoś ma orientację jakie zarobki wchodzą w grę? Wiem, że LUX MED jest czasami źle postrzegany ale wydaje mi się to niesprawiedliwe. To jest bardzo trudna działalaność.

Zostaw opinię o LUX MED Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUX MED Sp. z o.o.