LUX MED

Ryczywół - Luxmed
Rzeszów - Luxmed
Siedlce - Luxmed
Toruń - Luxmed

5. Opinie o LUX MED Sp. z o.o.

Opinie o LUX MED Warszawa

Nie przegap nowości o LUX MED Sp. z o.o.!

Agata

15.02.2026 09:21

Brak gwarancji liczby godzin w miesiącu. Co chwilę tłumaczenia, że są problemy z dostępnością gabinetów, albo placówka przekroczyła limit teleporad bądź wizyt stacjonarnych (pacjenci biją się ostatnio o wizyty, bo sezon grypowy - więc takie tłumaczenie jest raczej nieporozumieniem). Grafik układny na co najwyżej tydzień do przodu, przez co nic nie da się zaplanować, albo z dnia na dzień można się dowiedzieć, że do końca miesiąca nie ma się pracy - bo limity przekroczone. Jest to kompletny brak szacunku do pracownika, jego czasu. Brak jakiejkolwiek myśli, że każdy ma swoje zobowiązania finansowe i jeśli nie jest się w stanie zapewnić pracy, to powinno się o tym powiadomić pracownika trochę wcześniej, tak aby mógł znaleźć inną/dodatkową pracę.
lol

09.01.2026 16:46

Da się gorzej niż w NFZ, nawet do internisty nigdy nie ma terminów LOL
#TajemniczyKlient
Pedro

18.12.2025 21:31

Mam mieszane uczucia,co do tej pracy. A szczególnie,co do osób na wyższych stanowiskach. Na x osób na recepcji przypada kilka koordynatorek, odnoszę wrażenie,że większość jest tam po znajomości. Po czym to stwierdzam? Bo po pierwsze pół zmiany po kolei albo ich nie ma tam,gdzie powinny być albo ich praca polega na robieniu wszystkiego oprócz pracy. Plotkowaniu i gadaniu. Ale za to każda z koordynatorek czeka aż popełnisz mały błąd, który przy najbliższej okazji ci wytknie. Wytykanie każdej bzdury,bo nie są to poważne błędy. Czasami odnosi się wrażenie,ze robią wszystko by się przysrac do pracownika. To przede wszystkim nie zachęca do dłuższej współpracy, tym bardziej że jako pracodawca nie oszukujmy się ale jak na dzisiejsze realia mało płaci pracownikom,szczególnie na recepcji. Wręcz śmiesznie. Dziwi mnie też podział pracy w tej firmie,bo jeden pracownik siedzi i ciągle obsługuje pacjentów, x kolejnych osób robi wszystko by nie pracować. Słabe to,bo jeśli potrafią wytknąć każda bzdurę to to przede wszystkim powinny widzieć. Nie jest to najgorsza praca ,ale warunki są dosyć słabe jak na tak dużą firmę.
Anastasia

26.08.2025 11:23

W Luxmed pracują niekompetentni pracownicy. Odnosi się wrażenie, że osoby w recepcji i call center zostały zatrudnione prosto po szkole i kompletnie nie rozumieją, co mają robić. Mam skierowanie na badanie – panel urogenitalny (mocz). Zadzwoniłam pod numer telefonu podany w aplikacji przy tym badaniu (bo inaczej nie da się zapisać, rejestracji online brak). Pani zapytała mnie o placówkę i zapisała na wizytę. W aplikacji okazało się, że zapisała mnie na pobranie krwi, no dobrze. W aplikacji jest też informacja, jak przygotować się do badania – trzeba było przynieść poranny mocz w specjalnym pojemniku. Tak właśnie zrobiłam. Podchodzę do recepcji, tam siedzi młody chłopak około 20 lat. Mówię mu, że jestem zapisana na pobranie krwi, ale przez telefon zgłaszałam panel urogenitalny. Dodaję, że na pobranie krwi zapiszę się innym razem, teraz proszę usunąć tę wizytę. Chłopak powiedział, że nic nie rozumie i wysłał mnie do gabinetu położnej. Tam lekarz mówi: „Pani źle zrozumiała, to jest wymaz z cewki moczowej, badanie moczu nas nie interesuje. Ale proszę się zastanowić, to bardzo drogie badanie. Kto dał pani skierowanie?”. Odpowiedziałam, że wiem, że badanie jest drogie i jestem gotowa zapłacić – TYLKO POZWÓLCIE MI JE WYKONAĆ. Przecież nie przyszłam tu bez powodu, skoro mam problem. Wyszłam z gabinetu i zadzwoniłam ponownie, żeby umówić wizytę. Nowa pani przez telefon powiedziała mi, że są dwa rodzaje badania: wymaz i badanie moczu. Po chwili sprawdziła moje skierowanie i potwierdziła, że u mnie chodzi NIE o wymaz. Dodała też, że badanie można wykonać tylko w 3 lokalizacjach w Warszawie i nie wie, dlaczego inna pani zapisała mnie w tej placówce. W efekcie straciłam godzinę swojego czasu i pieniądze na taksówkę, a badania mi nie wykonano. Ale na tym historia się nie kończy! Udało mi się zapisać na panel urogenitalny (mocz), nawet w aplikacji widniała moja wizyta. Pomyślałam – wreszcie, po kilku dniach tracenia czasu! Wydałam pieniądze na taksówkę, przyjechałam wcześniej, jak zalecono. Podchodzę do recepcji i znowu zaczyna się kłopot: pani mówi, że zapisano mnie niepoprawnie i nagle w moim koncie pojawia się wizyta do ginekologa na 12:00 (jest godzina 10:00), a znika zapis na panel urogenitalny. Potem mówi, że wszystko jest ok, żebym szła do gabinetu nr 13. Zapłaciłam za usługę – 470 zł. Podchodzę do gabinetu 13. Tam pani mówi mi, że to nie tutaj, i że badanie robi się jako wymaz, a nie zwykłe badanie moczu w pojemniku. Odpowiadam, że wczoraj przez telefon powiedziano mi wyraźnie, że mam BADANIE MOCZU. Na co pani w gabinecie mówi, że dziewczyny w call center nic nie wiedzą, a na recepcji też się nie znają. Super! Pytanie: to po co u was pracują specjaliści, którzy 3 RAZY nie potrafią zapisać pacjenta na płatną usługę, mimo że i tak płacę za pakiet? Wróciłam na recepcję i zażądałam zwrotu pieniędzy. Usłyszałam pytanie: „Ale co się stało? Dlaczego zwrot?”. Odpowiadam, że u was nikt nic nie wie, proszę o zwrot. Na szczęście zwrot dostałam bez problemu. Moje pytania do Luxmed: 1. Dlaczego u was pracują niekompetentni pracownicy? 2. Kto zwróci mi 100 zł wydane na taksówki w obie strony przez dwa dni z rzędu? 3. Kto zwróci mi łącznie 4 godziny zmarnowane na jeżdżenie po całym mieście?
Madzia

08.12.2025 19:02

Na stanowisko rejestratora medycznego powinna być przyjmowana osoba po szkole medycznej A nie ekonomicznej rolniczej czy księgowej bo szkolenie trwa 12 dni tylko i wyłącznie a trzeba znać wszystkie zagadnienia medyczne nikt nie jest w stanie tego się nauczyć w tak bardzo krótkim czasie zwłaszcza jeśli nie ma wykształcenia medycznego mówię to jako były kandydat zrezygnowałam bo stwierdziłam że nie jestem pielęgniarką z wykształcenia i nie będę wprowadzać ludzi w błąd
Madzia

08.12.2025 18:53

Szkolenie na rejestrację wizyt które powinno trwać minimum miesiąc trwa zaledwie 12 dni tempo zawrotne na pytanie szkoleniowca czy zadanie zrobione , odpowiedź ,"nie" to spekulacja że chce się go obrazić przy grupie, niby chce pomóc ale przy pytaniu , okazuje się że ..przecież już to tłumaczyłem. Świetny sposób na pozbycie się słabszego ogniwa na szkoleniu. Bo przecież jak uczestnik sam zrezygnuje to nie dostaje wynagrodzenia za stracony czas. A potem się dziwią że rejestracja szwankuje. Ale trzeba przyznać, że rekruterzy to bardzo mili i przesympatyczni ludzie.
Klaudia

27.11.2025 11:57

Jak wygląda praca na infolinii jako specjalista ds. obsługi klienta? Czy też trzeba wciskać pacjentom jakieś usługi i jest jakiś cel, który trzeba osiągnąć?
#ObslugaKlienta
Mirella

23.10.2025 15:53

czy dyrektor z Warszawy może przeczytać opinie o placówce w Lubiczu bo dyrektor z Torunia nic z tym nie robi a to zagraża zdrowiu i życiu ludzi.

06.11.2025 13:01

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Zależy nam, aby poznać szczegóły tej sprawy – będziemy wdzięczni za wypełnienie formularza: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=M-YxXFY_40SJ1xrakDzmluUP-kCUG81KjB0AUij-g9ZUOVZ…
Beata

29.10.2025 08:14

Obsługa w LUX-MED od dłuższego czasu staje się co raz gorsza. Aktualnie jestem po prawdopodobnie błędzie lekarskim od prawie miesiąca nie chodzę na lewą nogę. Dostałam skierowanie na rezonans magnetyczny kolana oczywiście badanie odbyło się szybko ale na wynik mam czekać do dwóch miesięcy, gdzie jest to jedyne badanie które może pomóc w leczeniu . Aktualnie poza polem magnetycznym i laserem nic nie mam bo lekarz nie może zlokalizować przyczyny tego stanu. W dzień rezonansu technik wykonujący badanie napisał ze swojej strony prośbę o przyspieszenie odczytu badań zresztą ja ze swojej strony również i póki co cisza. Totalna ignorancja. Na dodatek nie można zabiegów połączyć aby odbyły się w jednej placówce i miarę obok siebie. Zdarza się ,że rehabilitanci sami proponują przesunięcie zabiegów bo zwolniło się miejsce i wiadomo w takim przypadku nie ma mowy o odwołaniu wizyty z wyprzedzeniem 6 h zdarza się ,że jest to 1,5 h ale miało mieć miejsce w innej placówce to dostaję dla mnie są to pogróżki ,że zostanie ograniczony mi dostęp do zabiegów. W związku z powyższym może wreszcie ktoś zdobędzie się na odwagę i po pierwsze porządnie mnie z diagnozuje a po drugie zacznie porządnie tak jak należy leczyć. Piszę tu bo Pani na infolinii powiedziała , że skargę i prośby tu można skłądać

23.07.2025 12:36

Lux med niszczy inteligentnych i pracowitych ludzi , mobbing
Tragedia

29.10.2025 11:14

Okropne traktowanie, mobbing, niekompetencja kadry rażąca, niskie płace. Regionalizacja płac…. Premia niemożliwa do wyrobienia.

Tutek

04.11.2025 13:09

Ubezpieczenie w lux med to porażka, przy zawarciu umowy z nimi pani obiecuje pełen pakiet, a jadąc na konsultacje do lekarza trzeba zapłacić za wizytę, zdecydowanie nie polecam, nie dajcie się oszukać, przemyślcie dokładnie jeżeli chcecie ubezpieczenie u nich .
Agata

04.11.2025 08:19

Do lekarza umówionego na daną godz i za nie małe pieniądze oczekuję punktualnego przyjęcia

15.10.2025 10:47

16.10.2025 05:52

Jak ma znajomości to napewno nie. Ta firma psuje się od środka, patomenadżerka ma się tam dobrze.
Bro

07.10.2025 15:39

Nie polecam! Zacznę od tego, że mam pakiet medyczny, Od miesiąca próbuje dostać się do ginekologa, jest to nie możliwe. Dzwoniąc na infolinię konsultant mówi: w ciągu 48h ktoś do Pani zadzwoni! Niestety nikt od miesiąca nie dzwoni! Jedyne co mogę polecić to omijanie tej placówki i to bardzo szeroko ! Opisałam jeden przypadek, niestety było ich wiele..
kandytat

30.09.2025 21:09

Czy ktoś tutaj kiedyś pracował na stanowisku Manager ds. Relacji z Klientami Korporacyjnymi? wysłałem dwa dni temu cv na to stanowisko i się zastanawiam czy warto.
Ulla Marzena

29.09.2025 13:09

Chciałam podzielic się informacją placowki Lux med ,która mieści się w Gdańsku ul. Jaśkowa Dolina. Byłam ostatnio u pobrania krwi i to nie pierwszy raz . Za każdym razem Panie są cudowne , kochane . Stresuje się przed każdym pobieraniem. Powiedziałam o tym w gabinecie, Panie zatroszczyły się o mnie ,zagadały nawet nie wiem kiedy pobrano mi krew. Dziękuje tym cudownym osobom ,ktore tam są. Wielki szacunek dla tych Pań . Są wyjątkowe. Byłam tam 29.09.2025 gabinet 110. Dziękuje jeszcze raz jestescie wyjątkowe . Szacun wielki .
Luxmed to najgorszy shot

17.09.2025 11:54

Umówiona wizyta, godzinne opóźnienie, zero reakcji recepcji, propozycja zmiany nic. Na codzień znalezienie jakiegokolwiek specjalisty graniczy z cudem
UOKiK

15.09.2025 23:53

Kropla drąży skalę. Wszyscy, którzy spotkali się z nieuczciwą praktyką ze strony podmiotów oferujących usługi opieki zdrowotnej w ramach abonamentu poprzez fakt zakłamywania i ukrywania dostępnych terminów upraszcza się o zgłaszanie sprawy do powyższego urzędu. Jest to domniemana zmowa rynkowa dominujących spółek działająca na zbiorową niekorzyść klientów. Pozdrawiam.
Babbelka

06.03.2025 20:14

Pacjenci dzwoniący do call center Luxmed są najbardziej chamskimi pacjentami, wrzeszczą i wymuszają na pracownikach decyzję, które są niezgodne z decyzjami wewnętrznymi. Pacjenci straszą reklamacjami pracowników call center Luxmed myśląc, że osiągną swoje żądania. Pracownicy call center żyją przez nich pod presją. Służba zdrowia dba.
Były pracownik.

07.04.2025 22:03

To jest wynikiem waszej Ingorancji wobec pacjentów. Informacje przekazywane przez konsultantów nie są spójne, różnią się od siebie. Po kolejnym telefonie już nie wiadomo czego się po was spodziewać. To wynika z brakiem szkoleń i opieki nad personelem LUX MED. To wy sami prowokujecie ludzi do frustracji, a potem są pretensje o złe traktowanie. Doprowadzacie ludzi do nerwów, prowokujecie a potem się dziwicie, że są zdenerwowani. Pracowałem ponad 5 lat i taka sytuacja jest wszędzie w LX. Ryba psuje się od …
Robol

02.09.2025 16:40

Problem jest bardziej złożony niż się wydaję. Firma wali w kulki jak i z pacjentami tak i z pracownikami. Na infolinii dostaniesz max 5200 brutto jak staniesz na uszach. Taki pracownik musi na bieżąco aktualizować swoją wiedze i wytyczne obsługowe jakie wymyślają sobie ogórki pod krawatem. Te wytyczne bardzo często się zmieniają, niekiedy kilka razy w miesiącu, są aktualizacje informacji,ect. To tworzy chaos informacyjny, jest presja na wyniki, jest presja na bezbłędną obsługę. Musisz znać wszystkie specjalizacje medyczne i zakres usług na pamięć. Fakt jest "instrukcja obsługi" ale umówmy się, nie ma czasu aby czytać encyklopedii gdy pacjent na linii, bo wtedy rozmowa by trwała 10 minut a nie 3-4 minuty. Pracownicy dostają grosze, pomimo że ustawowo powinni być zatrudnieni jako rejestratorzy medyczni z obowiązującą siatką płac. Frustracja rośnie i potem wygląda to tak jak wygląda. Góra wymyśla bzdety, my przekazujemy te bzdety pacjentom, pacjenci się wkurzają i tak w koło macieju...
REKRUTACJA

25.08.2025 16:57

Byłem na rozmowie do działu sprzedaży w warszawie ,wszystko spoko mila pani rozmowa przebiegła całkiem w porządku lecz rekruterka miała się odezwać a czekam juz kolejny tydzień na to i odzewu brak wiec jeśli nie chcecie tracić czasu to odpuście sobie to od razu
abcd

27.08.2025 18:57

Dają ogłoszenia, na które nikogo nie szukają. Potem je ponawiają, bez sensu.

02.06.2025 09:53

Sss

15.08.2025 17:07

Tak, nam kazali wypełniać tylko pozytywnie inaczej będziemy się tłumaczyć xD

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LUX MED?

Kontakt - LUX MED Sp. z o.o.

ul. Szturmowa 2 02-678 Warszawa

Branża główna: Lekarze i gabinety

Specjalista_ds_Raportowania

06.08.2025 17:01

Pierwszy etap rekrutacji przebiegł sprawnie i profesjonalnie. Po obiecującej rozmowie, zakwalifikowałem się do finałowej dwójki kandydatów. Wtedy proces rekrutacyjny przybrał nieoczekiwany i chaotyczny obrót. Niespodziewanie poproszono mnie o wykonanie dodatkowego zadania w Pythonie, mimo że w ogłoszeniu o pracę znajomość tego języka była określona jako opcjonalna ("mile widziana"), a nie wymagana. Mimo krótkiego terminu, zadanie przygotowałem i wysłałem na czas, otrzymując zapewnienie, że odpowiedź otrzymam w ciągu tygodnia. Niestety, firma nie dotrzymała słowa. Po wysłaniu zadania nastały dwa tygodnie całkowitej ciszy. Moje próby kontaktu – zarówno przez LinkedIn do hiring managera, jak i oficjalnym mailem – zostały zignorowane. Dopiero po mojej kolejnej, telefonicznej interwencji w trzecim tygodniu, oddzwoniono do mnie z decyzją odmowną. Cały proces po pierwszym etapie był nieprofesjonalny i pokazał brak szacunku dla czasu i zaangażowania kandydata. Rady dla przyszłych kandydatów: Uważajcie na zmianę zasad w trakcie gry. Jeśli zostaniecie poproszeni o wykonanie dodatkowego, czasochłonnego zadania, którego nie było w planie – zwłaszcza dotyczącego umiejętności oznaczonych jako opcjonalne – zastanówcie się dwa razy. Wasz wysiłek może nie zostać uszanowany. Nie traktujcie ustaleń jako wiążących. Obietnice dotyczące terminu informacji zwrotnej mogą nie zostać dotrzymane. Przygotujcie się na długie oczekiwanie i brak proaktywnej komunikacji ze strony firmy. Bądźcie gotowi na "ściganie" rekrutera. Jeśli zależy Wam na odpowiedzi, prawdopodobnie będziecie musieli sami o nią walczyć, ponieważ firma może nie czuć się w obowiązku, by Was poinformować o statusie rekrutacji. Sugestie dla firmy (Luxmed): Szanujcie czas kandydatów. Jeśli prosicie kogoś o wykonanie zadania, które zajmuje kilka godzin, absolutnym minimum jest dotrzymanie słowa w kwestii terminu feedbacku. Nawet krótki mail "proces się przedłuża, wrócimy w przyszłym tygodniu" robi ogromną różnicę. Zdefiniujcie klarownie proces rekrutacji. Dodawanie etapów "ad hoc" i ocenianie kandydatów na podstawie wysokich wymagań w technologii, która w ofercie jest opcjonalna, świadczy o chaosie organizacyjnym i braku strategii rekrutacyjnej. Poprawcie komunikację. Ignorowanie wiadomości od finalisty, który poświęcił dla Was swój czas, jest nieprofesjonalne i fatalnie wpływa na Wasz wizerunek jako pracodawcy (employer branding). Odpowiedź na maila to podstawa kultury biznesowej.
Gosia

28.08.2022 21:53

Szanowni Państwo,chciałam podzielić się swoimi emocjami związanymi z ostatnimi wydarzeniami w naszym zyciu rodzinnym.Od wielu lat mój mąż korzysta z opeki medycznej Lux Med ; W poniedziałek 23 .08.22 podczas teleporady z internistą Pani dr zaproponowała konsultację lekarską w ramach wizyty domowej . Nadmieniam, że naz posiada pakiet Premium..Następnego dnia dzwoniłam na infolinię w celu zamówienia wizyty domowej. Podczas kolejnego wywiadu , ze względu na ciagle nasilające się bóle brzucha zaproponowano nam przyjazd karetki . Karetka przybyła w ciągu kilkunastu min. Sprawnie i bardzo spokojnie przeprowadzone badanie i kolejna sugestia lekarza......dalsze badania ambulatoryjne.Męża zawieziono do szpitala Praskiego ,w którym dość sprawnie przeprowadzono szereg badań.Efekt....o 19 lekarze przeprowadzili operację .Była to zgorzel i perforacja wyrostka; Dziś mogę stwierdzić,że wszystkie działania pracowników Lux Med oraz zespołu operacyjnego szpitala uratowały życie . mojemu mężowi .Serdecznie dziękujemy :) z poważaniem Małgorzata B. 9
Vuvu

16.07.2025 22:41

Proszę przestać podbijać ta opinię. Tutaj ludzie chcą dowiedzieć się o warunkach zatrudnienia w firmie,a nie czytać wciąż te same peany o firmie.

29.07.2025 14:26

15.06.2025 12:49

Nigdy nie dostałem szansy! Spełniałem wszystkie oczekiwania w ogłoszeniu i aplikowałem 8 razy przez kilka lat mieszkając w Warszawie, nie dostałem nigdy szansy nawet na rozmowę! Dziś wyjechałem z Warszawy i siedzę na lotnisku czekając na samolot... TAK SIĘ TRACI OBYWATELI !!!! Pracowałbym za dwóch, dawałbym z siebie wszystko, bardzo chciałem pracować właśnie dla Was(usunięte przez administratora)

15.06.2025 19:30

Ja pracowałam , dużo , nikt tego nie docenił , dodatkowo był mobing ze strony koordynatora
km

29.07.2025 00:53

Sprawiają fajne wrażenie, jak realistyczny sen. Ale jak się wchodzi w taki system to już naprawdę jak na jawie. Bardzo bym chciała mieć plan takiej pracy poza granicą. Wszędzie jednak widzę to samo bagno
km

29.07.2025 00:35

REKRUTACJA Pomyślałam, że mam kwalifikacje, jestem dobra, przydadzą się pieniądze, ogłoszenie wisi. Dostałam zaproszenie na rozmowę. Rekruterka (pani kierownik) nie ma pojęcia kogo szukać, jakie pytania zadawać, pyta jakby szukała na magazyn - jakby wiedzę i pojęcie mikrobiologiczne się ćwiczyło latami w pracy na akord, bo liczy się rozrost masy mięśniowej. Naprawdę jak nie wiecie o co pytać to pytajcie chociaż o to czy zdałam maturę i czy mam trochę oleju w głowie. Czy brałam rozszerzenie tematyczne. Nie musicie znać szczegółów mojego zawodu (chociaż warto wiedzieć czym się zarządza i czego oczekiwać). Pani rekruterka kompletnie nie wiedziała z kim ma do czynienia, cv się źle wydrukowało i "och, a ja na maila odpowiadam, czy moze pani zapisać, bo ucięło" - pani może pisać, skrobać trzy minuty, żeby było czytelnie, ale klinkąć można 1 raz i widać wszystko bez zastanawiania się czy to "rz" czy "n" w moim nazwisku. Poza tym jestem bardzo czuła nawet jeśli wyglądam na niedorozwiniętą umysłowo i widzę nieprzyjemne, nerwowe nastawiecie i wymuszanie słuszalczości. Widzę je i słyszę w efektach moich koleżanek - ich przeciążeniu fizycznym, psychicznym, problemach z agresją, nieuzasadnioną frustracją, lękiem. Możliwe, ze to lęk przed kolejnym wystawionym ogłoszeniem o pracę na ich stanowisko, bo non stop widać. Pewne rzeczy aż rażą w oczy i warto przed lustrem poćwiczyć jak się zachowywać. Chyba muszę też zaznaczyć, że jedynie młode dziewczęta w zespole to dziwny znak przy takiej rotacji. Najwyraźniej nie ma pracownika, który tam wytrzymał długo, bo musiałby od pieluchy tam siedzieć. Cała atmosfera jak sieciówka. Jak rossmann. Gra pozorów.
Opinia o rekru

24.07.2025 18:13

Firma dala odpowiedź po 3 miesiącach od rozmowy rekrutacyjnej 😂 ja już dawno w innej pracy
Opinia o hr

23.07.2025 10:57

Rekrutacja odpowiedziała mi po około 2/3 miesiącach,że się nie zakwalifikowałem. Jest to niezły brak szacunku i standard. Warunki były beznadziejne a przed rozmową nie poinformowano mnie abym miał dostęp do excela ;)

23.07.2025 09:19

Lux med niszczy inteligentnych , pracowitych ludzi , jeżeli ta opinie zostanie skasowana będę pisała do skutku , podam sprawę do mediów . A osobom na wyższych stanowiskach życzę takiego samego traktowania jak ja byłam traktowana m nadzieję że spotka ich to co najgorsze w pracy
Mariusz

21.07.2025 10:14

Dodaję ponownie teraz Post z dnia 17.07.2025 09:39 , ten został usunięty. Szanowni Państwo, tutaj nie ma złudzeń. Zatrudniają młodych za marne grosze. Pracownicy z dłuższym stażem są zwalniani lub nie kwalifikowani do promocji. Procesy są ustalane, ale potem nie są pilnowane i egzekwowane. Kadra kierownicza to są osoby bez kręgosłupa moralnego i merytorycznego. Boją się zwracać uwagę na błędy. Nie polecam tego pracodawcy , no ale cóż czy to coś da - trudno powiedzieć. Podbijają jeden post żeby się wyświetlał , tworzą jakąś akademie w pracy - propagadna ... Ignorancja z jaką podchodzą osoby zarządzające jest bardzo wysoka. Ankieta People Pulse która odbywa się co roku. Brane są tylko pozytywne odpowiedzi. Żadnch wniosków. Wszytsko pod przysłowiową publiczkę. Teraz jakieś akcie w mediach społecznościowych z członkami zarządu reklamują swoje usługi. Jakaś szkołą ponoć powstała. Przecież to jest czysta propaganda.
Patrycja lenard

18.07.2025 16:01

Opinia: dramat, nie opieka medyczna Mam wykupione ubezpieczenie zdrowotne w LUX MED za prawie 13 tysięcy złotych rocznie i jestem w szoku, jak skrajnie niewydolny i niekompetentny jest to system. Przez ponad rok chodziłam po lekarzach, zgłaszając konkretne objawy – za każdym razem byłam odsyłana bez konkretnej diagnozy, a lekarze wykazywali się kompletnym brakiem wiedzy i zaangażowania. Efekt? Trafiłam do szpitala za granicą w stanie zagrożenia życia! Pomogli mi tam natychmiast, a ubezpieczenie szpitalne, które również opłacam w LUX MED, odmówiło pokrycia kosztów leczenia, mimo że sytuacja była poważna i dobrze udokumentowana. To nie jest opieka zdrowotna – to czysty biznes nastawiony na zysk, nie na zdrowie pacjenta. Lekarze w placówkach LUX MED nie mają pojęcia o podstawach swojej pracy, nie wnikają w przypadki, nie analizują objawów – po prostu “odbębniają” wizyty. Stanowczo odradzam korzystanie z tej sieci! Jeśli zależy Ci na zdrowiu, omijaj ich szerokim łukiem.
Babbelko

11.03.2025 21:14

Pacjenci, którzy dzwonią na infolinię to liczą na niewiedzę. Myśli, że jak wymyśli bajkę o innej Pani, która rzekomo mogła wystawić zwrot kosztów bo ona tak chcę. To nie jest miejsce do spełniania zachcianek i bycia aroganckim. Dużo jest takich sytuacji z pacjentami, którzy kłamią. Nie wolno uginać się pod presją.
Były pracownik.

07.04.2025 22:00

Lotta

05.07.2025 09:36

Niestety ale zgadzam się. Płynność 24 h przed wizytą ale wizyta dwa razy odwołana. Terminów kolejnych brak.
trundle

30.06.2025 13:59

Jaki są stawki w IT? i jak to jest z pracą zdalna/hybrydową, bo ciężko mi znależć jednoznaczną odpowiedz
Szymon Kuczkowski

23.06.2025 05:57

Na rezonansie komputerowym z kontrastem widoczne są te wasze śmieszne elektrody. Płytę zostawiam na pamiątkę nie wracam bo nie chcecie dawać L4 a mnie wiecznie torturują i każą tyrać w automotivie a nie mam zdrowia za to mam łeb.

19.06.2025 11:11

Może ktoś się w końcu zainteresuje koordynatorem asystentek na al Rzeczpospolitej Warszawa
Magdalena

18.06.2025 17:35

Nie polecam tego miejsca pracy.Sposób w jaki zwalnia się pracowników i traktuje osoby wracające z macierzyńskiego pozostawia wiele do życzenia.

09.06.2025 07:29

Dlaczego opinie odnośnie mobbingu w firmie Lux Med są kasowane ?
Nastassia

04.06.2025 12:50

Chciałbym/chciałabym złożyć skargę na sytuację, która miała miejsce dnia 04.06.2025 12.00 podczas umówionej konsultacji z lekarzem, panią Darią. Pomimo potwierdzonej wizyty i mojego przybycia na czas, po godzinie oczekiwania pani doktor nie pojawiła się ani nie zostałam/em poinformowana/y o opóźnieniu lub odwołaniu wizyty. Taka sytuacja jest nieprofesjonalna, powoduje duży dyskomfort i stratę mojego czasu. W związku z powyższym proszę o zwrot kosztów konsultacji oraz informację, jakie kroki zostaną podjęte w celu zapobieżenia podobnym sytuacjom w przyszłości.
Pepe

07.02.2025 21:55

"Dobry" pracodawca, skoro nie daje znać, czy kandydatura jest odrzucona czy też nie....kilka tygodni wysłałem CV i cisza, a ogłoszenie jest non stop odświeżane. Słabo to świadczy o HR w tej firmie....
Zdanie o rekrutacji

16.05.2025 10:34

Uwierz, że nawet nie warto rozmawiać z nimi. Dali zadania do zrobienia podczas rozmowy na żywo gdy nie informowali że będzie potrzebny dostęp do programów. Sam tryb "hybrydowej pracy" u nich jest żałosny. A jako kierownik przedstawiła się bardzo młoda osoba. Nie dali też info co do wyniku rekrutacji. Dobrze że na ich zadania miałem wywalone
Leon

28.05.2025 00:34

Na jakie stanowisko była aplikacja?
kandydatka

21.04.2025 15:27

Miałam okazję uczestniczyć w spotkaniu rekrutacyjnym online na stanowisko Młodszy Specjalista ds. Obsługi Klienta MŚP, które niestety nie spełniło podstawowych standardów profesjonalnej komunikacji. Szybko po zakończeniu spotkania nabrałam pewności, że nawet w przypadku otzrymania propozycji pracy, nie będę nią zainteresowana. Rozmowę prowadził potencjalny bezpośredni przełożony — osoba bardzo młoda, sprawiająca wrażenie niedoświadczonej w obszarze zarządzania zespołem oraz prowadzenia procesów rekrutacyjnych. Obecna była również współpracowniczka, której postawa była całkowicie pozbawiona zaangażowania i taktu. W moim przekonaniu proces rekrutacyjny stanowi istotny element employer brandingu oraz odzwierciedlenie kompetencji i kultury menedżerskiej. Postawa i doświadczenie lidera mówi wiele o standardach organizacyjnych i wartościach, jakimi kieruje się firma. Pomimo zapewnienia o informacji zwrotnej w przeciągu dwóch tygodni – niezależnie od decyzji – do dziś nie otrzymałam żadnego kontaktu. Brak follow-upu po rozmowie to sygnał niskiej dojrzałości procesowej i ograniczonego szacunku do czasu i zaangażowania kandydatów. Z perspektywy osoby z doświadczeniem w środowisku profesjonalnym — niestety nie mogę zarekomendować tej organizacji jako partnera do dalszej współpracy zawodowej.
anonymous

15.05.2025 02:18

Szok, że doszło do rozmowy. Mam wrażenie, że większość ogłoszeń to tzw. "ogłoszenia widmo". Zero odzewu w postaci maila.
O rekrutacji

16.05.2025 10:30

Dokładnie ogłoszenia widmo. Myślę że gdyby nawet kandydat poświęcił czas i idealnie zrobił im te zadania podczas rekrutacji to by nie przyjęli. Cale szczęście miałem te zadania i oferte w.. szkoda gadać o tym rynku pracy.
Koper

26.04.2025 01:28

Z całego serca odradzam pracę w tej firmie. Praca na recepcji w Luxmed to ogromna presja psychiczna i nadmiar obowiązków, które w żaden sposób nie są adekwatnie wynagradzane. Oczekuje się nie tylko sprawnej obsługi pacjentów, ale także realizowania planów sprzedażowych, co nijak ma się do charakteru tej pracy. Brakuje wsparcia ze strony przełożonych, a atmosfera w pracy często jest toksyczna. Przez ten czas moja psychika została mocno nadszarpnięta – stres i ciągłe napięcie były na porządku dziennym. Niestety, firma bardziej dba o wyniki niż o ludzi. Nie polecam, chyba że ktoś chce szybko wypalić się zawodowo. Jedna gwiazdka to i tak za wiele
Przykre

16.04.2025 21:46

Przykre jest to, że co roku jest znaczna podwyżka cen pakietów. Niestety nie idzie za tym podwyższanie jakości usług. Brak terminów w pakiecie, ale za kasę jako klient bez pakietu są dostępne. Dziwne co. Albo wciskanie wizyt jednorazowych do placówek współpracujacych i tłumaczenie lekarzowi całą historię, gdzie i tak się do niego nie wróci. Potrzeba ciągłości leczenia i trochę empatii do pacjenta.

Zostaw merytoryczną opinię o LUX MED Sp. z o.o.