Lidl Polska

Adres: Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne

NIP: 7792092747 KRS: 0000034671

Lidl Polska
2 604 6 1

Opinie o Lidl Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

Treser
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Lidl nie ma zadnych ograniczen ilosciowych na coca cole 1l ani nie ma w przepisach ze nie mozna sobie kupic na kilka paragonow jezeli juz sobie przy kasie wymysla ze moze sprzedac z 10 butelek to chyba jest troche nie tak a w tym sklepie na ul wilenskiej w warszawie nie sprzedano mi 18 paczek coli jakim prawem sie pytam? Nadzwigalem sie stalem w kolejce jak idjota,tracilem swoj czas i nerwy przez nie kompetentny i beszczelny personel i to jak zostalem potraktowany (jak bym chcial ich okrasc)  Moje sugestie dla Lidl Polska: Lidl nie ma zadnych ograniczen ilosciowych na coca cole 1l ani nie ma w przepisach ze nie mozna sobie kupic na kilka paragonow jezeli juz sobie przy kasie wymysla ze moze sprzedac z 10 butelek to chyba jest troche nie tak a w tym sklepie na ul wilenskiej w warszawie nie sprzedano mi 18 paczek coli jakim prawem sie pytam? Nadzwigalem sie stalem w kolejce jak idjota,tracilem swoj czas i nerwy przez nie kompetentny i beszczelny personel i to jak zostalem potraktowany (jak bym chcial ich okrasc) 

Pomocna?
Lidlak
 Opinia
@Treser 28.02.2019 12:24

Lidl to nie hurtownia

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Lidlak 12.03.2019 12:52

To znaczy, że powinny być ustalone maksymalne ilości a takowych nie ma

Pomocna?
st77
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Dziwne - w całej Polsce firma zasypuje nas reklamami rekrutacyjnymi (billboardy, przystanki, media) ale silny, 42-letni mężczyzna; z doświadczniem w handlu i gastronomii; z pracowniczą książeczką zdrowia, nie zakwalifikował się. Takie buty... Moje sugestie dla Lidl Polska: Nie mam żadnych. Zakupów już tam nie zrobię, znajomi także. Po co nam to?

Pomocna?
Zaskoczona
 Opinia
@st77 26.02.2019 22:43

Sama sie dziwie. Mam doświadczenie w handlu. Też jestem po 40-tce i odrzucili moje CV pięknie dziękując za zainteresowanie. Nie wiem czego oczekują od rekrutanta. Chyba że wiek ma znaczenie. Jedynie takie mam wytłumaczenie

Pomocna?
Xyz
 Opinia
@st77 26.02.2019 22:43

Odrzucili bo człowiek doświadczony nie da sobą pomiatać. W lidlu zatrudnia się młode osoby tylko po to by móc je manipulować. Człowiek dojrzały z doświadczeniem nie da się mobbingowac za tak marne pieniądze jakie lidl oferuje.

Pomocna?
Bolek
 Opinia
@Zaskoczona 03.03.2019 07:48

A ładna jesteś? Może wiek nie ma znaczenia jeśli kobieta jest ładna, dupka wypięta cycki do przodu i do roboty

Pomocna?
TakNie
Klara
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Bolek 14.03.2019 16:08

Weź ogarnij... Pracuje w Lidlu już trochę lat.. i to jest prawda ,wolą zatrudnić pracownika takiego który nigdzie nie pracował i będą mogli go po swojemu ogarnąć.. u nas jak otwierali sklep to tylko ja i kierowniczka pracowałyśmy już w zawodzie .. reszta pracowników nigdy nie pracowała i nie były to tylko małolaty ale też matki Polki po 40 itd.. .

Pomocna?
TakNie
Były pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Z tak fałszywymi ludzmi nie spotkałam się nigdy wcześniej Szukanie na siłę błędów żeby doprowadzić do zwolnienia. Zarzucanie nadmiarem obowiązków, mobbing w czystej postaci. Ciągła harówka, narzucanie niepotrzebnych nadgodzin a na sam koniec zdziwienie że praca jako sprzedawca w lidlu nie jest moim życiowym priorytetem. Nie polecam nikomu Moje sugestie dla Lidl Polska: - mobbing - zastraszanie - ciężka atmosfera Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: - zmienić kadrę zarządzającą

Pomocna?
Jefe
 Opinia

Żenująco niskie zarobki. 1900 pln już z premią 200 zł, która jest odbierana za nieobecność np. Na L4. 3 zmiany , od 5.30 do 22.30. To jest klasyka wyzysku niemieckiego pracodawcy​ na polskich pracownikach. Nie dajcie sie zwieść pięknym reklamom o zatrudnieniu, to wszystko bujda. Moje sugestie dla Lidl Polska: Podwyższyć te afrykańskie pensje.

Pomocna?
on
 Opinia
@Jefe 05.11.2018 10:53

Na jakim stanowisku tyle płacą?

Pomocna?
pracownik \Litra
 Opinia
@on 21.11.2018 17:39

zarobki są uzależnione od danego Bs-u (Biura Sprzedaży)

Pomocna?
żaba
 Opinia
@on 21.11.2018 17:39

Do ON w Lidlu nie ma podziału. Kolega pewnie figuruje jako pracownik sklepu czyli ten od wszystkiego tzn od kasy towaru sprzatania, kłócenia się z niedorozwiniętymi ludzmi i zajmowania się rozwalonymi szmatami na sklepie.

Pomocna?
Cal-inka
 Opinia
@Jefe 05.11.2018 10:53

Polski zarząd rządzi się swoimi prawami. Ja pracuję od początku tego roku w Lidlu, ale niemieckim, i co prawda w dziale zwrotów (Retoure) ze sklepu online, ale wciąż to Lidl :-) Zresztą normalny sklep mam pod nosem i widzę, jak się w nim pracuje. A pracuje się (i zarabia) całkiem inaczej niż w PL. Ten wyzysk to typowo polska sprawa, tak jak i 'podpierniczanie' pracowników, wszelkiego rodzaju donosy itd. No i te niskie pensje. W Niemczech szeregowy pracownik (obojętnie: Polak, Niemiec, Rosjanin czy Słowak) zarabia 4 razy tyle co w Polsce, a i tak nie jest za bardzo zadowolony i traktuje tę pracę jako tymczasową. ;-) Wam płaci polski pracodawca/podmiot, nie niemiecki. To jest identyczna sytuacja jak z Allianz SA, w którym kiedyś pracowałam - tylko szyld się zgadzał, reszta była odrębna. Nawet polskie banki Allianz (były takie) nie miały nic wspólnego z niemieckim odpowiednikiem. Także prawda jest taka, że to Polak wykorzystuje Polaka. Jak sprawdzałam z ciekawości warunki pracy w takim Zalando, to te w Polsce to był prawdziwy kołchoz i nijak się to miało do warunków po drugiej stronie granicy. Normy były wyśrubowane aż do granic możliwości, bo Polak MUSI się wykazać przed tym wyżej postawionym Polakiem za pomocą szeregowych polskich pracowników. Dziwne, że takiego ciśnienia nie ma już po stronie niemieckiej... Choć kasa lepsza i atmosfera też.

Pomocna?
Ulek
 Opinia
@Jefe 05.11.2018 10:53

1900 brutto czy netto?

Pomocna?
TakNie
Pracusxd
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Jefe 05.11.2018 10:53

Witam serdecznie. Mam takie pytanie. Czy jest możliwość zmniejszenia etatu z 3/4 na 20 %?

Pomocna?
TakNie
Xyz
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Ile za 3/4 na rękę?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Straszni ludzie.. jeden (usunięte przez administratora)!! Pracownik traktowany jak śmieć.. zastępca menagera robi za kilka osób a dostaje zaledwie 200 zł więcej niż pracownik.. dźwiga się o wiele więcej niż można.. nie ma zupełnie czasu i siły na życie prywatne.. chwytają ludzi na benefity i niby super wynagrodzenie.. coś strasznego.. nikomu nie polecam.. ręka rękę myje na wyższych stanowiskach.. menager może wszystko nie robiąc za wiele.. totalny bałagan.. nikomu nie polecam !!!!

Pomocna?
grubs
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

DZIEŃ DOBRY, Szukam opinii czy składać CV na stanowisko KIEROWNIK DS. AKWIZYCJI Ktoś wie jak tam się zarabia i jak wygląda praca? https://www.pracuj.pl/praca/kierownik-ds-akwizycji-bydgoszcz%2Coferta%2C6672095?fbclid=IwAR1ki4CNW9J0i-aq7XhCYA7qaah7pmbYP2umShTM6EDGH8keo2prt-TSaMw

Pomocna?
TakNie
Gosc
 Opinia

Najgorszy pracodawca z którym miałam do czynienia oraz o którym świat słyszał. Zbyt wiele pracy przypadajaca na jedną osobe, to co na prawdę liczy się w tej firmie to tylko i wyłącznie klient oraz jego pieniądze. Nikt z górnej półki nie widzi tego że ludzie ledwo, a raczej nie dają sobie rady z tym czego od nas wymaga firma. Pracuje tam od 6latz zdecydowanie za długo, jestem młodą osoba ale już krzyż mnie na tyle boli od wiecznego dźwignią w pośpiechu ze mam problemy z normalnym funkcjonowaniem. Wszystko przeliczanie na czas, wydajność, najlepiej pracować za trzech choć to i tak za mało. Z perspektywy czasu widzę jak firma się zmienia, na minus. Kampanie reklamowe 'więcej na radość z zycia' to kpina i żarty. My jako pracownicy nie mamy siły na nic po wejściu do domu a przecież człowiek nie tylko praca żyje i chce jeszcze gdzieś pójść, załatwić ale także w domu coś zrobić. Tutaj po pracy tylko się egzystuje, od razu idzie spać żeby nabrać sił na dzień następny i jakoś go przeżyć. Jeśli chodzi o pakiet socjalny : opieka zdrowotna medicover, super sprawa, płacisz za coś gdzie nie możesz się nigdy dostać bo wolne terminy do specjalistow są za 4-5 miesiecy, a więc..wiecej na radość z życia, bony i paczki świąteczne.. Super ale teraz to już raczej norma w większości firm, z tym że gdzie indziej nie dostaniesz chociaż bonów..do Lidla ważnych przez miesiąc, tak jak w tym przypadku. Po urodzeniu dziecka również czeka fantastyczny prezent jakim jest bon o wartości 100zl..rzecz jasna do Lidla, bon który możesz zrealizować kupując wszystko dla noworodka z wyjątkiem mleka modyfikowanego oraz pampersow, jeśli więc twoje nowo narodzone dziecko lubi sobie zjeść jakąś konserwe, pasztetowa lub ogórka to w sumie bon ten można uznać za fantastyczne udogodnienie podczas pierwszych dni pobytu Twojego dziecka na tym swiecie. Jeśli chodzi o wypracowane nadgodziny w miesiącu, to podpisujac tak zwana AWL na początku nast miesiąca musisz wpisać się, że zarówno zgadzasz się na oddanie tych nadgodzin w postaci dni wolnych ale także na zapłacenie ich( co się zdarza baaaardzo rzadko), chodzi o to że nie ma się wyboru. Praca sama w sobie ciężka na tyle, że do tej pory zastanawiam się jak jeszcze nie udało mi się roztroic. Kierowniczka pracując, a w sumie to już normalna praca nazwać nie można bo niedługo nauczy się fruwac, usłyszy od swojego przełożonego który przyjedzie raz na jakiś czas ze ma zla organizacje pracy skoro 8palet suchego towaru, tzw miksow nie jest zrobione do końca pierwszej zmiany. Dziewczyna odbija się czipem do domu ale dalej pracuje, żeby tego nie wysluchiwac. Ręce nam już wszystkim nie tyle co opadają a odpadają od nawalu pracy której jest co raz więcej i więcej. Pracy więcej a ludzi na zmianie tyle samo. W tej pracy nie będą was szanować bo nie jesteście tam ważni w ogóle. Działa coś na zasadzie mydlenia oczu kiedy nadchodzą święta lub dni przed dłuższym wolnym. Po co? A no dlatego żeby na raz 10osob zwolnienia nie wzięło. Wdni powszednie? Przyjedzie taki 'szef' który kompletnie nie ma pojęcia o tym jak się tam pracuje, chodzi z tabletem w ręce, pokazuje palcem że tu, tam, tam, tam, tam, tam, tam, tam i tam źle i robi sie cała tzw 'lista zadan' na którą nawet czasu spojrzeć nie masz. Zarobki śmieszne porównując do tego jak się tam pracuje. Życzę całemu ZARZADOWI Lidla żeby po czasie obudzili się z ręką w nocniku. Ich system jest tylko systemem, tworzy to ktoś bez pojęcia za co zapewne bierze nie małe pieniądze. Ludzie się wewnętrznie buntuja i chcą masowo zwalniać o czym kierownicy i wyższe półki nie mają pojecia. Dziś jest mój ostatni dzień pracy, za długo w tym kolchozie, to była moja pierwsza praca i może stąd bałam się odejścia ale nie żałuję absolutnie. Szukajcie pracy gdzie indziej bo jest jej na prawdę pełno i wcale nie jest mniej płatna. Od teraz mam więcej na radość z życia. W 100% Moje sugestie dla Lidl Polska: Zmiana polityki, większa płaca, poszanowanie dla pracownika, więcej osób na zmianie lub mniej towaru, my na prawdę mamy tylko 2rece, mniej 'nalotów' samych dyrektorów i komentarzy dot czegoś o czym nie mają pojęcia gdyż nie pracują na sklepie, proponuję aby lidl dał więcej na radość z życia swoim prscownikom a nie ludziom, gdyż my odwalamy największa pracę i gdyby nie to, nie mielibyście czym handlowac. Inny punkt widzenia nie zalezy od punktu siedzenia, należy pierw wstać z miejsca w którym się tylko i wyłącznie siedzi Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Aby pracować komfortowo, proponuję mniejszy natłok zadań który wynika z masy towaru który wylewa się już z magazynu. Człowiek spokojniejszy jest stanie chętniej przychodzić do pracy, nie tylko żyć od wolnego do wolnego

Pomocna?
Ja
 Opinia
@Gosc 30.01.2019 15:53

Nic dodać nic ująć.

Pomocna?
Ania
 Opinia
@Gosc 30.01.2019 15:53

A miała wypowiedzenie i jak długo był na nim

Pomocna?
TakNie
KARMA
 Opinia

Witam serdecznie wszystkich potencjalnych pracowników spółki Lidl. Pracowałam w sieci Lidla przez nie całe dwa miesiące, przy stadionie Widzewa :) w Łdź; szkolenia są organizowane w Strykowie. Miałam zaszczyt poznać na takim szkoleniu osobiście dyrektora spółki - bardzo miły i konkretny człowiek. Jeżeli chodzi o możliwości awansu dla ludzi młodych czyt. do 25 roku życia są spore szanse na awans w szeregi NAWET Strykowa. Aczkolwiek każde miasto ma swój próg zarobków, góruje tutaj Warszawa- dla zwykłego pracownika czyli PS samo przeniesienie z miasta do miasta już zaczyna się kalkulować. Choć jeżeli masz ambicję i dotarłeś się z swoją załogą na "cacy" i czujesz, że to TA atmosfera, dla której warto wyciskać 7 poty jak najbardziej pnij się od PS do zastępcy manago:) a i jak masz możliwości to i do manago - któż wie KTO CIĘ DOCENI ! OKO SAURONA PATRZY ! :p HEHE :* jeżeli chodzi zaś o samą pracę nie ukrywam jest to ciężka praca fizyczna (byłam wiele lat sportowcem) i choć lidl ma w ofercie pakiet siłki, ta praca naprawdę spowoduję na 3/4 etatu, że będziesz odsypiał za dnia żeby naładować akumulatory, jak tego nie zrobisz do momentu "przystosowania" to z pewnością padnie Ci psycha- tu nie ma kozaków- zmęczenie wpływa na całą atmosferę i powoduję burze konfliktów- więc na to się przygotuj w pierwszym miesiącu. Praca wre cały czas- nie odpoczniesz, nie przypalisz frana jeżeli chcesz być doceniony= szanuj pracę. Aczkolwiek broni się to wypłatą ponieważ w żadnej firmie w tej branży nie zarobisz tyle co u Lidla. Dodatkowo pakiet socjalu jest bardzo bogaty. Opieka medyczna plus jakieś tam możliwości inne- nie zagłębiałam się aczkolwiek. Czytałam natomiast gazetkę Lidla od wewnątrz ( nie, nie tą z promocjami :D dla klientów :D:D PRZEKONASZ SIĘ SAM) - i tutaj naprawdę dba się o "swoich" ludzi. Jeżeli przejdziesz inaugurację z pewnością nie pożałujesz. Co do atmosfery tutaj życiowo już jako osoba, która ma stertę umów i jest bazą informacji o warunkach panujących w Polsce, masz taką opcję na początku jak 1. Instruktor- który przeprowadza Cię przez uroki pracy w zakładzie, 2. Mentor- do którego najlepiej zgłaszaj z góry co się święci jak się święci (Z WIELKĄ PROŚBĄ ZWRACAM SIĘ DO GÓRY LIDLA, KTÓRA CZYTA TEN KOMENTARZ- WYBIERAJCIE NA MENTORÓW LUDZI POKROJU KAROLINY Z PIŁSUDSKIEGO, TAKICH KTÓRZY NIE SĄ STRONNI, którzy są lojalni wobec Was najwyżej postawionych ponieważ tylko oni potrafią rozstrzygać konflikty i doprowadzać informację do celu, a chyba chodzi o to, żeby ludzie nie uciekali z płaczem po 2 miesiącach A I KLIENCI SAMI WIECIE, ŻE DOCENIAJĄ WARTOŚCIOWYCH LUDZI-a nie hieny cmentarne będące wierne tylko paskowi na wypłacie typu p.Pauliny nowej manago Piłsudskiego-tacy ludzie nie powinni awansować bo przez nich tworzą się grupy i zawirowania w niesprawiedliwości w grafiku i tutaj w takim systemie nie utrzymacie ŻADNEGO porządnego szanującego się człowieka- bo nikt normalny nie da sobą pomiatać, jak to powiedziała moja guru Werownika - nie jesteśmy niewolnikami XXI w.). Oczywiście istnieje możliwość zgłaszania takich osób do odpowiednich oragnów, nie czuj się przysłowiowym "fr" KIERUJ SIĘ BEZPOŚREDNIO DROGĄ TELEFONICZNĄ DO PANI SYLWII OD SPRAW PERSONALNYCH W ŁÓDZKIM, ta kobieta jest CZŁOWIECZA ona na pewno weźmie sprawę w swoje ręce bo nie jest stronna. Pewnie zadajesz sobie pytanie skoro jest tak pięknie to czemu odeszłaś? Odpowiem szczerze jestem silną choć wrażliwą osobą i kiedy awansowali moją managerkę, która była naprawdę moim wzorem w ciężkim dla mnie momencie w życiu straciłam motywację do dalszego działania, tj wspominałam praca ciężka bez wsparcia nie ma szans. Nie ukrywam, że większość załogi mnie nie zaakceptowała ponieważ byłam za ambitna ;) swoim zdaniem jednak uważam, że jestem za stara (27) na wysoki awans o jakim skrycie marzę - w tej akurat spółce, tutaj nie ukrywajmy jak nie przepracujesz 2 do 3 lat nie licz na MANAGO- zapomnij i uszanuj ludzi, którzy oddali swoje lata młodości tej firmie oni też czekają na swoje szczeble- bądź realny ! Tutaj naprawdę trzeba się zgrać bo to PeSy tworzą duszę OGÓLNOPOLSKIEGO LIDLA. Więc albo w prawo albo nara. Jak chcesz przyjść po to by dostać l4 nie kłopocz się są premie frekwencyjne - (usunięte przez administratora) dostaniesz, cwaniactwo jest od zalążka likwidowane bądź gnojone na wstępie. PLOTKA żyję tam swoim życiem także dostaniesz swoją łatkę, ale pamiętaj TO TY DECYDUJESZ KIM JESTEŚ A NIE INNI I SOBĄ BĄDŹ !

Pomocna?
KARMA
 Opinia
@KARMA 08.02.2019 05:45

STRIKTE * :D;DDDD CD.. dziękuję całej ekipie Lidla tym miłym i niemiłym za wszystko co mi podarowaliście, tak naprawdę każda sytuacja w życiu uczy i określa nas jako istoty ludzkie, Paulinko Tobie również dziękuję za to, że starałaś się być empatyczna - miałaś rację w jednym : przyszedł dzień w którym się śmieje z tego z czego kiedyś płakałam. Mam nadzieję, że tak jak i ja dziś -uczysz się każdego dnia TAKŻE Ty bo każdy zasługuję na szansę POPRAWY, a zwłaszcza na odpowiedzialnym stanowisku. Masz pod sobą ludzi, a nie śmieci. I cóż na koniec dodam : NAJLEPSZY LIDL W ŁODZI ??! LIDL WIDZEWA

Pomocna?
TakNie
KARMA
 Opinia
@KARMA 08.02.2019 05:55

pozdrawiam całą bandę z Piłsudskiego ( Ciebie Gosiu też :* :):) ) POTENCJALNI PRACOWNICY, nie oceniajcie ludzi po miesiącu pracy,że wredny!... weźcie pod uwagę, że samo nic się nie zrobi i każdy z nich pracuję w pocie czoła! Dzięki nim mamy ciepłe bułki na śniadanie oraz produkty najlepszej jakości jeżeli chodzi o daty ważności, które są oczkiem. SZANUJCIE- STOP NIENAWIŚCI. :) pozdro Kama

Pomocna?
TakNie
As
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@KARMA 08.02.2019 05:45

Co ty możesz powiedzieć o tej pracy po niespełna dwóch miesiącach? Po co takie opinie? Nie masz pojęcia jak to wyglada.

Pomocna?
Instruktor
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@KARMA 08.02.2019 05:45

Pieprzysz jak potłuczona - straciłaś motywację bo nie miał cie kto kopnąć w 4litery by coś więcej zrobić . Pamiętaj to nie motywacja ale lizusostwo i sposób bycia decyduje o awansie , a nie jakieś tam motywacje . Za perfekcyjne rozładowanie palet z towarem nie dają awansu nawet po 3 latach !

Pomocna?
TakNie
Justyna
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@KARMA 08.02.2019 05:45

Witam czy ktoś wie jakie sa zarobki kierownika sklepu lub zastepcy na dzień dobry w duzym miescie na ręke

Pomocna?
TakNie
Mała
 Opinia

Pracownicy łącznie z zastępcami traktowani jak biedota Moje sugestie dla Lidl Polska: Wizyta personalnej w Choszcznie Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Poprawić traktowanie zks

Pomocna?
Karola
 Opinia
@Mała 19.01.2019 00:27

Atmosfera by się poprawiła gdyby każdy mówił co myśli prosto w oczy, a nie wypisywał głupoty na forum.

Pomocna?
Paulina
 Opinia
@Karola 26.01.2019 00:03

W pewnym sensie można przyznać Ci rację - każdy powinien mówić to, co myśli. Ale pamiętaj, że nie wszyscy użytkownicy piszą tu - jak to określiłaś - "głupoty". Staraj się kolejnym razem nie upraszczać pewnych kwestii. Na pewno pracujesz w Lidlu - mam rację? Nigdzie nie znalazłam informacji, czy swoim pracownikom oferują tam pakiet jakichś benefitów. Może zatem Ty coś powiesz na ten temat? Zachęcam.

Pomocna?
Tata
 Opinia
@Mała 19.01.2019 00:27

Nie wiem czy wszędzie tak jest, ale w Choszcznie to już przesada. Niedawno żona oświadczyła, że w tym roku dzieci nie będą miały wakacji, bo mamusia nie dostanie urlopu USTAWOWEGO , gdyż jest za dużo pracy. Proponują jej we wrześniu lub październiku - tylko po co , chyba by jechać na jabłka za granicę.

Pomocna?
Paulina
 Opinia
@Tata 31.01.2019 13:56

To faktycznie brzmi już bardzo niepokojąco. Taka sytuacja raczej nie powinna mieć miejsca. Rozumiem jednak, że to Twoja żona jest zatrudniona w Lidl Polska. Może w związku z tym poprosisz ją, aby sama wypowiedziała się na bieżącym wątku? Takie informacje "z pierwszej ręki" są dla nas bowiem najbardziej przydatne. Możemy na Ciebie liczyć, jeśli chodzi o tę kwestię?

Pomocna?
Jagoda
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Tata 31.01.2019 13:56

Urlop ustawowy dwa tygodnie nie przerwany ale nikt nie powiedzial ze każdy dostanie w czasie wakacji bo chyba o to ci chodziło. Urlop ma byc wybrany w ciagu calego roku. A nie jest możliwością zeby kazdy dostal w miesiace wakacyjne przecież sklepu nie zamkną. Odwieczny problem i nie tylko w tym sklepie.

Pomocna?
Żaba
 Opinia

Zapraszamy do Bialegostoku. Czysta żenada. Po co otwieranie kolejny skoro nie ma pracowników? Umowa zlecenie? To po co reklamy o umowie o prace?! Klamsto. Zero szacunku do ludzi. Grafik zmienia się codziennie, brak informacji od MS o czym zmianach. W sobote 6osób na zmianie? Zabić się idzie.

Pomocna?
Patipatati
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Jest supi!! serio Wow no wiecie co niby niemcy ale jednak nasi XDXD kocham bardzo państwa ksylitoli, ten smak kukurydzy bardzo mi się podoba. po co komu brzozy z finlandii buziaczki xoxoxoxoxoxoxoxooxoxox !!! ;)))))

Pomocna?
Patipatati
 Opinia
@Patipatati 15.02.2019 11:43

tak!! zgadzam się! pati ty to jesteś genius na serio ...

Pomocna?
.
 Opinia

Sprzątająca dostsbie policzenie jak ma papie zawijać, ale przypał

Pomocna?
Xyz
 Opinia

Nie polecam Słupsk Pracę w Lidlu z perspektywy czasu oceniam jako koszmar i nie ma tu żadnej przesady. Praca bardzo ciężka, I zmiana biega w pocie czoła by zdążyć towar rozłożyć do otwarcia, dosłownie niejednokrotnie suszylam włosy pod suszarka do rąk w toalecie przed wejściem klientów-tak byłam zmachana. W ciągu dnia lista zadań długa i szeroka w połączeniu z obsługą klientów na kasie. Praca w pojedynkę, każdy dostaje swoje zadania. Nikt ci nie pomoże, bo nie może zabronione przez dużą, dosłownie dużą Panią MS. Atmosfera straszna, kobitki wredne, ale wynika to bardziej z przemęczenie. 8godz pr w pocie czoła. Wizyta Pana regionalnego, to dopiero katastrofa. Karierowicz z maca, wielkie panisko rozmawia tylko z kadra MS i ZMS, zwykły pracownik nie godzien jego uwagi. Opryskliwy, wredny, MS podlizuja się jak mogą,. Firma, dla której pracownicy posiadający rodzinę nic nie znaczą. Ich motto szybciej, więcej, długo.

Pomocna?
Odys
 Opinia

Według mnie Lidl powinien zmienić zasady pracy zastępców managera sklepu i samych managerów. Lidl chwali się że płaci za nad godziny ale w jaki sposób ?! Ryczałtem ... Śmieszna sprawa. Codziennie zostaje się dłużej w pracy a wypłata taka sama co u konkurencji. ZMS i MS powinni być rozliczani jak wszyscy pracownicy bo jakby tak podsumować ilość godzin jaką się wypracowuje to wychodzi na to samo co zarobi pracownik sklepu przy wyrobieniu całego etatu. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić system rozliczania nadgodzin dla ZMS i MS - znieść ryczałt

Pomocna?
Ulubieniec
 Opinia

Błedy będą się ciągły, nie za doskonsłością, lecz za debi lami co ta droga idą :P

Pomocna?
TakNie
Lolek
 Opinia

Przy kablowaniu zrub jej patelnie :)

Pomocna?
Robert
 Opinia

Witajcie... Moja dziewczyna została zaproszona na rozmowę do sklepu LIDL z dnia na dzień na godz. 6-tą rano. Czy to normalne rozmowa kwalifikacyjna o tej porze? Poza tym ten sklep stale daje ogłoszenia o wolnych etatach.

Pomocna?
niki
 Opinia
@Robert 23.06.2018 15:26

Pewnie potrzebują na szybko bo sezon urlopowy kolego. Widziałeś kiedyś porządną rozmowę kwalifikacyjną o 6 rano ?

Pomocna?
Liz
 Opinia
@Robert 23.06.2018 15:26

Wzywają na 6 rano ,aby kandydat na pracownika zobaczył na czym polega praca .KRS będzie pokazywał przez chwilę pracę przy odpieku,wykładaniu owoców i warzyw,mięsa,. Pokazuje sklep, magazyn mówi,że na wykonanie każdej pracy jest wyznaczony czas.Niech twoja dziewczyna dobrze się zastanowi nad podjęciem decyzji o zatrudnieniu w Lidlu.Niech się przyjrzy jak ciężkie kartony z bananami, czy pomarańczarni dżwigają kobiety,w jakim tempie pracują i czy widać u nich uśmiech na twarzy.

Pomocna?
Via
 Opinia
@Liz 24.06.2018 21:47

LIdl kaufland czy neeto itp. wszędzie jest CIĘŻKO ! i trzeba dzwigać kartony to HANDEL ! Halooo ;) to nie kwiaciarnia

Pomocna?
M
 Opinia
@Liz 24.06.2018 21:47

Niech szuka innej.Dobrze radzę

Pomocna?
Były Pracownik w Choszcznie
 Opinia

To prawda co Mała pisze pracownicy co nie którzy są faworyzowani przez głównego Menadżer atmosfera do kitu Menadżer główny nic nie robi nie nadaje się po ludzku na te stanowisko dziwne że góra tego nie widzi personalny mile widziany i to szybko Ps. KRS w Choszcznie też do wymiany bo nic nie robi w tym kierunku kryje Menadżer w Choszcznie nic nie robią tylko w biurze siedzą cały dzień.

Pomocna?
TakNie
Tadek
 Opinia

Siemka mam pytanie macie jakieś złote porady na zwiększenie kasowania na kasie? Jakoś mi to nie idzie...A nie chce być najgorszy...

Pomocna?
TakNie
Realista
 Opinia

Lidl to zwykłe sklepiki spożywcze, takie jak każde inne. W towarzystwie obciachem jest przyznać się gdzie się pracuje. Jak ktoś pluje to nie jest ciepły deszcz.

Pomocna?
Paulina
 Opinia
@Realista 20.01.2019 21:15

Dobrze byłoby, jakbyś pamiętał, że żadna praca nie hańbi. Tak czy inaczej - serdecznie dziękuję Ci za Twój wpis, ale tak naprawdę nie wiemy, czy piszesz tu jako pracownik Lidla. Zdradzisz nam to zatem w swoim kolejnym poście? Wtedy będziemy mogli przejść do omawiania innych kwestii. Na pewno wiele osób zastanawia się nad podjęciem pracy w Lidlu. Dlatego też odsyłam Was na ich stronę internetową, na której znajdziecie aktualne oferty pracy: https://kariera.lidl.pl/pl/jobsearch.htm Poszukują między innymi sprzedawców i magazynierów. Kto postanowi aplikować? Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie!

Pomocna?
TakNie
Realista
 Opinia
@Paulina 21.01.2019 15:40

To prawda. Żadna praca nie hańbi. Wmówiono mi podczas rozmowy że to zaszczyt pracować dla LIDL-a i powinienem się cieszyć że mogę budować markę, że mogę tu pracować. Lidl nie różni się niczym od Biedronki czy Tesco. W Tesco już nie szukają pracowników sklepu tylko "doradców klienta" bo to lepiej brzmi. Przypominam wszystkim pracodawcom, że to sklepy samoobsługowe i klient powinien obsłużyć się sam. Reklamy w TV że promocja i 3 sztuki na sklepie że o 7:00 otwarcie a o 7:02 zapasy wyczerpane. To pracownik sklepu musi tłumaczyć dlaczego produktu z reklamy o 7:05 już nie ma. Pracownik dobrze opłacany nie zwalnia się z pracy - dlaczego zatem szukacie nowych pracowników? Co jest nie tak, że ciągle szukacie ludzi do pracy bo odchodzą? Czyżby ludzie zauważali, że nie jest zaszczytem pracować w markecie? A może Lidl to zwykłe sklepiki spożywcze takie jak każde inne?

Pomocna?
Realista
 Opinia
@Paulina 21.01.2019 15:40

Pieniądze nie motywują do pracy? Mnie motywują. Bajki to tym, że nie motywują "wciskają" do głów osobom z obszarów HR trenerzy zarabiający po kilkanaście tyś netto. Za tyle też mogę mówić, że nie motywują.

Pomocna?
TakNie
Olaf
 Opinia

Moje sugestie dla Lidl Polska: Bardzo fajny sklep Lubię atmosferę w Lidl Polska za: Tak

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia

Wyzysk pracownika. Moje sugestie dla Lidl Polska: Większe wynagrodzenie dla specjalistów odpieku,Ponieważ tam jest najciężej lub mniejsze dla pracowników kasowych nie nadających do pracy na odpieku.Równe wynagrodzenie nie jest sprawiedliwe

Pomocna?
Gość
 Opinia

Praca w Lidlu to wyzysk! Nigdy nie wychodzi się na czas z pracy,praca jest niewolnicza i w zabójczym tempie. A do tego z pracy wyrzucają Cie jak psa. Nie zachowują dwutygodnoiwego wypowiedzenia umowy tylko w tym dniu,w którym kończy ci się umowa informują cie ze nie przedłużają z Tobą umowy i zostajesz na lodzie,bez środków do życia i pracy. Nie polecam Lidla!!! Trzymajcie się z dala od tej firmy.

Pomocna?
Paulina
 Opinia
@Gość 20.11.2018 09:23

Wspomniałeś w swoim komentarzu o słowie wyzysk. To dość poważny zarzut i bardzo często nadużywany względem pracodawcy. Z definicji wyzysk to występek polegający na wykorzystaniu przymusowego położenia innej osoby i zawarciu z nią umowy, nakładając na nią obowiązek świadczenia niewspółmiernego ze świadczeniem własnym. Czy na pewno masz na myśli to słowo?

Pomocna?
jacuś
 Opinia
@Gość 20.11.2018 09:23

Ten osobnik napisał szczerą prawdę. Chciałbym tylko przekazać że to opis malutkiej ilości negatywnych zachowań ZKS-ów, KRS-ów i innych gadów tam pracujących. Pokazywanie swojej wyższości i psychiczne znęcanie się na "najniższym" personelu to specjalność dupków stojących czasami tylko szczebel wyżej. Potrzebuję długiego czasu żeby tę firmę rozgryść, ale myślę że mi się to uda.

Pomocna?
As
 Opinia
@Gość 20.11.2018 09:23

Trochę chyba przesadzasz koło mnie jest Lidl już ponad 3 lata i jakoś ludzie się nie zmienili dalej robią ci sami sąsiadka z bloku tam pracuje od początku nigdy jej nie pytałem jak wygląda praca w lidlu ale robi tam koleś który już wyleciał za picie w pracy zresztą sąsiadka wraca po zamknięciu lidlu w stanie wskazującym a co więcej wydaje mi się że nawet jest więcej pracowników niż napoczatku

Pomocna?
TakNie
CIEKAWY
 Opinia

To jak jest z tymi zarobkami w lidlu ogłaszają się 3300 zł 3500 zł brutto widzę że to tylko hyba na tych bilbordyah które się raczej przyzwoite a jak jest w zeczywistosci

Pomocna?
Aga
 Opinia

Pracowałam w Lidlu 5 lat temu i jak czytam to się nic nie zmieniło , co innego mówi się na szkoleniu a co innego jest na sklepach , szykanowanie , mobbing brak osoby która cię szkoli (moja szkoląca była na innej zmianie ) pracy tam nie polecam ale zakupy chętnie robię.

Pomocna?
Ktos
 Opinia
@Aga 13.01.2019 16:07

Ja poznałam mentora po szkoleniu, ale na szkoleniu zawsze osoba szkolaca była, ale jak czytam to widze ze nie ty jedna bez szkoleniowca bylas ????

Pomocna?
TakNie
Shizuma
 Opinia

Ja pracuje 1,5 roku i głównie siedzę na kasie. Nie chcielibyście siedzieć 5 dni po 6/8 godzin na smoku. Ja wiem. Wam wszystkim łatwo mówić ze na kasie to nieroby i ze tyle samo zarabiaja, a jak siadziecie na 2 godziny to juz jeczycie ze ci klienci to sa pogrzani. Sama chcialam isc na sklep, od roku nie moge sie doprosic, a jak juz to konczylo sie na 4 dniach bez kasetki, albo 4/5/6. Tak mnie wytrenowali ze robie 40 art na min. A co z tego jak mi kark wysiada po siedzeniu 4godz. A pozniej jak pojde na sklep to pretensje ze za wolno. Zreszta w Lidlu zawsze jest za wolno. Głównie drugie zmiany bo przecież nie mam dzieci to nie mam własnego życia. Miałam mieć szkolenie z OW i nie zostałam na nie zaproszona (?)Na l4 głupio pójść nawet jak człowiek ledwo co mówi. Bo przecież sklep sie nie wyrobi. Mobbing, ploty roznoszace sie w przeciagu paru minut na inne sklepy, osoby niektóre fałszywe że aż wymyślają coś aby tylko komuś uprzykrzyc życie. Klientowi trzeba wchodzić w tylek bez smarowania nawet jak ci grozi(?). Kręgosłup siada bardzo szybko nawet jak codziennie sie nie jest na sklepie. Słuchawki fajna sprawa, ale czy sa one dla pracowników zdrowe? Nie sądzę. Teraz coś sobie wymyślili że najszybsi kasjerzy na smoka to trzeba wydajność zmniejszyć bo przecież na tym smoku nikt siedzieć nie chce. I to wszystko za 1700zl na rękę na 3/4. W większości ludzie fajni. Coraz mniej nadgodzin to chyba jedyny plus tej pracy przynajmniej u nas. Ale z pierwszej zmiany jak masz od 5 do 11 to możesz zapomnieć że wyjdziesz 14/15 (w grudniu bardzo malo nadgodzin) żeby wszyscy sie wyrobili. Rozumiem to ale można zaplanowac wszystkich na te 8h i mieć święty spokój. I wiele innych rzeczy w tej pracy sie mi nie podoba siedzę tam jeszcze 1, 5 roku i uciekam ew. Na pół etatu bo bony, nie głupie zarobki jak na pół etatu, medicover, allianz. Kto wie. W medicover psychiatrzy niedawno dodani ciekawe dlaczego ☺️Powodzenia wszystkim życzę w tej pracy i cierpliwości.

Pomocna?
1
Miki
 Opinia
@Shizuma 06.01.2019 00:46

Czy dostaje się coś z firmy za urodzenie dziecka czy jak to wygląda teraz?

Pomocna?
Kliknij
 Opinia
@Miki 09.01.2019 19:28

Dostajesz 100 zł bon , trzeba przynieść akt urodzenia .. odbiór bonu w sklepie..

Pomocna?
TakNie
Świeżak
 Opinia

Witam. Pracuje w LIDLU od 2 msc. Jest masakra. Kiedy zaczynałam prace miałam osobe która mnie szkoliła. Szkolenie powinno trwać 6 tygodni a trwało 8 zmian z ta osobą. Szybko musialam uczyć sie kodów bo trzeba na kase. na odpieku byłam ze szkoleniowcem 2 razy, na warzywach tez 2 razy. zazwyczaj papowałam sklep, obchodziłam mopro, wykładałam towar. na non foodzie byłam 1 raz sama, gdzie oprocz czytania segregatorów nie wiedziałam nic jak to sie w ogóle robi, jakie są zasady. Atmosfera jako tako gdyby nie ciągła ganianina. Daja mi np 15min na wyłozenie towaru z palety?? ja na akord nie robie. na rozmowie o prace lub np szkoleniu nie było nic takiego, ze mam na palete suchego 30minut gdzie dodatkowo siedze jako 2 na kasie więc ciagle biegam. MS super kobieta, za to ZMS Herod nie człowiek. każdy kto tam pracuje dobrze wie, że na odpieku jest kupa roboty bo pieców nie przyspieszysz, odpiekasz chleb, bułki, BIO pieczywo, ciastka a u nas na sklepie piece są akurat 2, więc żebym sie (usunięte przez administratora) nie przyspieszę a ZMS ma pretensje czego jeszcze chelb nie odpieczony?? no (usunięte przez administratora)zwariować można. A nie mówię juz o dopieku po szybkim starcie. Siedzisz w tej mroźni i szukasz bo nikt nie dba tam o ład ani skład, kupa pustych kartonów, same braki nie pozaznaczane w Interwale i chodzisz jak (usunięte przez administratora) przy -24C , brak cczapek. WARZYWA. Ten temat w miare ogarnęłam, bo nie jest to skomplikowane ale masz mało miejsca, dużo towaru, musisz ogarnąć co i jak można bo jak źle ustawisz to przyjdzie PZ lub ktoś wyzszy ranga to Cię (usunięte przez administratora) że tak nie można bo tu na wąsko tu na szeroko. Nie zobaczysz przez przypadek czegos nadgnitego to też nikt nie powie normalnie, tylko musi Cię zrównać z błotem. Ogólnie wszystko szybko szybko szybko szybko szybko szybko. Szybciej bo nie ma czasu. Jak pojdziesz na magazyn prasowac kartony to to w między czasie musisz cos robic jak prasa prasuje bo jak stoisz to jestes nie wydajny. I tak ma zwykły PS :) Dobre strony to elasyczny grafik, zarobki w miare do wykonywanych obowiązków, bony na święta. Nr sklepu nie podaję.

Pomocna?
Jeszcze pracownik...
 Opinia
@Świeżak 02.01.2019 19:10

W zupełności zgadzam się z tą opinią, dodam tylko jeszcze że na moim sklepie pracownicy to jakaś porażka od pierwszego dnia jestem na językach każdy ma dwie twarze ta atmosfera w pracy plus tempo i chore wytyczne góry raczej do pracy nie zachęcają...stąd pewnie ciągłe rekrutacje do firmy i dodany pakiet lekarza psychiatry do medicovera :)

Pomocna?
Jeszcze pracownik...
 Opinia

Praca sama w sobie nie jest zła handel nie jest ani przyjemny ani lekki trzeba to kochać, ale do meritum wymagania firmy ich wytyczne to jakiś kosmos praca na piecu dla minimum dwóch osób a nie jednej wykladnie miksow na czas jakby sie paliło a w miedzy czasie obsługa na kasie z uśmiechem na twarzy odprowadzanie marudzacych klientow do półki z towarem bo im się szukać nie chce. Kadra pracownicza no cóż są różni od gwiazd z tipsami na kasie które poza kasowaniem nie robią nic bo jakieś specjalne bonusy od kierownictwa mają do specjalistów którzy wiedza wszystko najlepiej może nie jest tak w kazdym sklepie, ale tylko w tym jednym nie zmienia to jednak faktu w glowie mi już kielkuje myśl o zmianie pracy i pracodawcy....

Pomocna?
Marcin
 Opinia

Hej Pytanie mam do kasierów czy macie jakies extra platne za obsługę najwięcej klientów ?

Pomocna?
żaba
 Opinia
@Marcin 04.12.2018 09:48

Nic takiego nie ma. Gdyby to był akord to penie tak.

Pomocna?
Paulina
 Opinia
@Marcin 04.12.2018 09:48

Czy mogę wiedzieć, skąd to pytanie? Zastanawia Cię praca w warunkach wzmożonego ruchu, a może słyszałeś od kogoś podobne informacje? Jak rozumiem, jesteś zainteresowany pracą w Lidl Polska? A może jesteś już pracownikiem sklepu?

Pomocna?
TakNie
Jdncoskal
 Opinia
@Marcin 04.12.2018 09:48

Nie płaca za to ale jak masz wydajność na kasie poniżej 35 to maja wielki problem i ciagle mówią ze „za wolno”

Pomocna?

Zostaw opinię o Lidl Polska - Tarnowo Podgórne

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl Polska

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.