Lidl Polska

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 583 ocen.

Lidl Polska
3583

Opinie o Lidl Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl Polska

Zapraszamy

Jak wyglądają prawdziwe zarobki w lidl na reke dla sprzedawców

anonymous
@Kruszynka 15.05.2018 08:40

tak 3/4 etatu, w gazetach podaja zarobki jak dla calego etatu ...

anonymous

Powiedzcie mi jedna rzecz. Kwot prawidlowych nie podam, ale chodzi o kontekst. Np pracownik został przyjęty 2 lata temu i obiecali mu ze po 2 latach dostanie 200 zł brutto podwyzki. Tymczasem po tych 2 latach lidl zatrudnia nowych pracownikow za 400 zł brutto wiecej niz 2 lata temu. Czy pracownik zatrudniony 2 lata temu dostaje tylko te 200 zł więcej tak jak mu obiecano co go krzywdzi, czy dostaje te 400 zł tak jak nowo zatrudnieni co nie jest do konca ok, czy np 500 zł brutto wiecej co juz byloby w miare ok bo w koncu ma juz jakis staz i zarobi wiecej niz nowy ?

Jaxon
@anonymous 27.04.2018 09:28

Dla lidla każdy klient jest cenny... równo 100 zł. za parking. Więcej tam nic nie kupię.

INOWROCŁAW

NIESTETY PRACA W LIDLACH W INOWROCŁAWIU JEST TYLKO DLA WYBRANYCH. BARDZO TRUDNO SIĘ JEST TAM DOSTAĆ DO PRACY. DOŚĆ DZIWNE JAK NA NIEMIECKA FIRMĘ.

Ciekawiesiedzieje
@INOWROCŁAW 23.04.2018 17:13

Trzeba bylo dac kierownikom w inowrocławiu po cieplym placuszku z bitym smietana poprostu :-)

jamala

Co mi powiecie o Lidlu w Lubaniu? Chcę tam złożyć Cv. Jaka opinia pracowników, jaka klientów. Wrto przyjąć się do pracy w Lidl?

apka

Panie i panowie. Krótka piłka. Ile na rękę wyciągacie miesięcznie. Normalnie po 160h i czy są nadgodziny i jak z nadgodzinami. Jeżeli są bonusy w stylu bony, świateczne, wczasy pod gruszą to ile. Proszę podać tylko kwotę i staż pracy przy okazji

Wkurzona

Praca fajna. Zarobki dobre , ale.... Jak pokarzesz ze masz dobra wydajnosc na kasie to urlopu nie dostaniesz. U nas ci co nic nie robia to sa ciagle na urlopach i dostaja ya sama kase co ci co zapierdzielaja . Supeeeer (usunięte przez administratora)

anonymous

Muszę się z Państwem podzielić się swoją opinia - do tej pory była dobra . W dniu 14-tego zaskoczyła mnie antyreklama sprzedawanych produktów dot. SMARTFONA GIGASET - reklamowany w internecie - spodobał mi się . mieszkam w Elblągu 100 000 mieście gdzie są trzy lidle i buduje czwarty . W/W telefon był tylko był JEDEN !!!! na ul browarnej = a ludzi przy każdym około 50 -ciu > ile niecenzuralnych słów usłyszałem na temat kupca i szefa reklamy to w głowie się nie mieści. Po co było - chyba aby zdenerwować klientów w piękny sobotni ranek pozdrawiam zniesmaczony Lech

anonymous
@anonymous 14.04.2018 08:59

To była wyprzedaż rzeczy które zostały nie sprzedane wcześniej .. i była informacja że nie na wszystkich sklepach

anonymous

Wielka ściema z smartfonami i ekspresami do kawy w dniu 14.04.18. Smartfonów i ekspresów było tylko po kilka sztuk z czego większość wykupili pracownicy. Akcja była tylko po to by nagonić klientów! Sklep w reklamie powinien dodawać "Nie dla idiotów"

Ola
@anonymous 14.04.2018 13:56

W gazetakch i Internecie jest napisane ekspresy i tl.w wybranych sklepach

la

praca ponad siły tylko dla młodych! w piątek przed wolną niedziela ruch bardzo duży i 4 osoby na zmianie popołudniowej!

Marcin

Ostatnio w jednym ze sklepów widziałem taką reklamę zachęcającą do pracy w Lidlu (dla pracowników sklepu): - Stawka 3500 zł brutto - Umowa o pracę na 12 miesięcy - Brak okresu próbnego - itd itd. Moje pytanie brzmi czy osoby zatrudniane w tych sklepach na start naprawdę dostają po 3000-3500 brutto? Czy te reklamy to po prostu jakiś ściem?

ja
@Marcin 26.10.2016 14:58

może tyle dostają w Warszawie - to ściema nie dotyczą się te zarobki mniejszych miejsowości

aj

Czy ktoś mi może napisać co to jest okólnik i walcowanie w Lidlu

Moniii
@K 19.03.2018 00:28

Walcowanie to przekładanie towaru datami, a okólnik to kilka kartek A4 dla biura z zadaniami na dany dzień np. zmiana cen, ustawienia, wycofania towaru itp

Gosia

Witam:) widzę że opinia na temat firmy Lidl nie jest ciekawa. Sama przeżyłam koszmar i zwolnienie gdyż poszerzyła się do rejonowej sklepu. Juz wam opowiadam o co chodzi;( po rekrutacji na stanowisko pracownik sklepu zostałam zatrudnienie we Wrocławiu na ul. Hubskiej. Dwa dni były ok dostałam szafkę po innej pracownicy jedna z dziewczyn dala mi koszulkę druga rękawiczki nie dostałam mentora oraz instruktora. Ale mniejsza o tym. Gdy po dwóch dniach miałam zmianę popołudniowa dostałam polecenie wysprzatania szatni,socjalne,toalety zdaniem pracowników nie było czyszczone dość długo mimo wszystko wyczyscilam wszystko zaciskajac zęby po czym miałam dwa dni wolnego kiedy wróciłam do pracy po wolnym na rano do godziny 10 wyglądałam towar później okazało się ze nie ma dla mnie zajęcia i znowu mam zacząć czyszczenie szatni itp. W nerwach wyszłam z pracy i zadzwoniłam do rejonowej sklepu. Dostałam wolny weekend w poniedziałek razem z rejonowa weszłam do sklepu Lidl we Wrocławiu przy ul. Hubskiej oczywiście menadżer sklepu twierdzil że wymyślam. We wtorek było ok gdyż rejonowa siedziała w sklepie. Środa miałam wolne. W czwartek gdy przyszłam do pracy zobaczyłam ze moja szafka jest otwarta wiec zapytałam o co chodzi usłyszałam ze to szafka pracownika. Po napisaniu rejonowej ze nie zadzwoniłam na policje zadzwoniła i powiedziała ze to oni mogli zadzwonić na policje i zgłosić ze zajęłam szafkę pracownika. Informacja była taka ze strony rejonowej sklepu gdyż pracownikowi na umowę zlecenie i szkoleniu nie przysługuje szafka. Wiec komisyjnie wylamano zamek i nie wiem kto to był do tej pory. Wiec zanim zdecydujesz się na pracę w firmie Lidl ul. Hubska zastanów się czy warto tracić czas nerwy i być traktowany jak nic!!!!

Lol
@Xz 23.03.2018 21:33

Jak to nie ja też byłam tak zatrudniona to nie bzdury byłam tak zatrudniona przez 2 miesiące

Tp

A u nas menagera obwiniaja tym ze ludzie chodzą nas l4 ale nie pomysla ze jest nas malo ze ludzie sa przemeczeni

Oko

Jest ktoś kto może się wypowiedzieć na temat pracy w Wejherowie? I jakie są zarobki na etacie 130h?

Kt
@Oko 05.04.2018 09:37

Wiesz jak to z kaszubami pracuje sie różnie ;)

BoLeC

3 lata robię w lidlu, co prawda w Katowicach, zaczynałem jako pracownik, po roku zostalem intruktorem, następny rok szkolenie na kierownika. Jak to się stało ? W tym "(usunięte przez administratora)'? Proste, pracowałem jak najlepiej nie marudziłem jak większośc tutaj ludzi, wolne mam kiedy poproszę, a dlaczego? Ponieważ nie chcą stracić dobrego pracownika co robi robotę za trzech. Recepta na sukces w Lidlu? Trzeba (usunięte przez administratora) jako instruktor mnóstwo nierobów widziałem. Rzuciłem studia po to żeby pracować (realia wspaniałej RP, biedni humaniści). Nigdy nie bałem się fizycznej pracy. Zostało to docenione. I ludzie poważnie, asertywność nie jesteście niewolnikami. W momencie gdy dzwonią do mnie wieczorem czy mogę przyjść do pracy na rano a mam coś zaplanowane po prostu mówię nie, nie mogę i tyle. Dach nad głową ciepło w sklepie o co wy marudzicie. No ale ja z rodziny górniczej więc prace mam we krwi, nigdy nie bałem się ciężkiej fizycznej pracy, ale poważnie w tej firmie to doceniają. A studia? Na menadżera sklepu dopiero są potrzebna. Pozdrawiam.

jaa
@BoLeC 26.03.2018 01:24

Powiedział troll z centrali

Pracownik

Przestrzegam wszystkich przed praca w lidlu w Trzebnicy.Mobing mobing i jeszcze raz mobing Nowi pracownicy sterroryzowani przez grupę pracowników starszych stażem.Przywodczyni blondyna która ma podporządkowanych 95% pracowników.Od samego początku gnębi nowych nie dość ze dla nich są przeznaczone najgorsze stanowiska pracy piekarnia kasa numer1 to cały dzień chodzi i wyzywa „ruszaj się” „szybciej”Musisz być jednocześnie w kilku miejscach wypiekać na piekarni kartonowa sklep i najlepiej żeby jeszcze w międzyczasie poskładać NO food.Przestrzegam Was niech Wam nie przyjdzie iść tam do pracy!

Taka ja
@Pracownik 27.03.2018 10:22

Stek bzdur.tak wypisuje leń.ja jestem tu nowa i jest super.

Pracownik

Nie chwalcie się ze są podwyżki dlaczego kierownicy nie dostali, gdzie jest szacunek i podziękowanie dla tych co naprawdę pracują nie za jedna osobę tylko za trzy i siedzą po 12 godz bo maja ryczałt, a ci co dostali śmieją się i po 8h idą do domu. Gdzie jest sprawiedliwość? niech ktoś z Lidla to przeczyta i się wypowie

niemiec

niech skurwy...syny dadza 3500 zl w Niemczech zobaczymy czy ktoś będzie pracował .szwabskie gnoje !!!a towar w Polsce jest gorszej jakości niż na zachodzie i często droższy !!!

123
@anonymous 10.03.2018 01:38

Lidl płaci podatki w Polsce.

Zapraszamy

Jakie są zarobki w lidu proszę o konkretne kwoty a nie lanie wody sprzedawca kierownik itp itd

Patriota

Lidl kasa kasa kasa, ludzie umieraja na przystanku, ale kasa ma sie zgadzac, nigdy wiecej nie kupie tam warzyw i owoców. Niemcy k . mać..

lidlus
@Nba 21.02.2018 15:01

nie tylko Ukrainki bo Polki jeszcze gorzej

albert

do "walczę o swoje" moja młodsza siostra też pracuje w Lidlu,o prawda w innym.mieście ale zawsze. Ja jestem dziennikarzem radiowym i jeśli masz takie nagrania to napisz do mnie bezpośrednio , chętnie się tym zajmę. Może w końcu ktoś w centrali Lidla ( jak porządnie zrobi im się koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tym się zaintersuje. albert.zet@wp.pl

lidlus
@anonymous 22.03.2018 13:39

Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt Maria Parowka sprawa o mobbing i nieprzestrzeganie bhp ..termin rozprawy 11 maja godz 13 sąd w Poznaniu możecie pomóc dziewczynie którą została niesłusznie zwolniona ...

Pracownik

Lidl Trzebnica

Nazir

Czy ktoś mi może napisać o co chodzi z naborem do pracy w Lidlu??? Co chwilę pojawiają się ogłoszenia Lidla, że poszukuje pracowników w Wałbrzychu. Wchodząc do sklepu można wybić zęby o potykacze i banery zachęcające do podjęcia zatrudnienia. Wpisane są już nawet wysokości zarobków na tych banerach. Aplikowałem na stanowisko pracownika sklepu chyba z 5 razy i za każdym razem po kilku dniach przychodzi mi mail, że dziękują bla bla, ale nie. O co chodzi??? Mam wyższe wykształcenie, ale nie jest to chyba problemem, mam mega doświadczenie w obsłudze klienta min. w instytucjach finansowych, jestem chętny i mogę być dyspozycyjny dla firmy, ale za każdym razem dziękujemy, ale nie. Czy może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi???

Lara
@xyyx 12.01.2018 22:27

Teraz kierownik zatrudnia tzn ms.. pewnie boi sie mądrZejszego od siebie ;)

ExLidlak

Zmiana w Lidlu -part II Wchodzę do pracy wyjściem, szybko przemierzając linię kas by broń Boże mnie nikt nie zauważył. Do rozpoczęcia zmiany zostało mi 15 min. (usunięte przez administratora).... Nie udało się. Jedna z kas jest widocznie zablokowana " dłuższą chwilę" , słyszę, choć wolałbym nie: "Mireczku mógłbyś pozwolić do Pani? Najrudziejsza nie przychodzi". Myślę sobie ok, nie oleję baby , bo skargę złoży, więc idę cały w swojej "akademii uprzejmości" dowiedzieć się jaki, to "Szanowna Klientka" ma problem. Oczywiście w krótkiej chwili okazuje się, że Pani nie rozumie dlaczego nie może wrócić używanego depilatora - "przecie łona ma prawo"! Spokojnie tłumaczę Pani, że istnieje coś takiego jak regulamin zwrotów i mogła się z nim zapoznać przed dokonaniem zakupu lub w trakcie uzyskać niezbędne informacje u kasjera który jej ten depilator sprzedał i nawet gdyby był nie używany, to zwrotu nie moglibyśmy dokonać. "Panie, ja tylko raz nogi ogoliła i on mnie takie...., ja Panu pokażę.... Przerywając jej próbę rozebrania się, bardzo spokojnie próbuję odwołać się do racjonalnych spostrzeżeń, że to wręcz artykuł higieniczny, etc. Szanowna nadal przekonana o swojej racji. Ja jej na to -reklamacja , to Pani prawo , kończę dyskusję agitując, że przyniosę za chwile niezbędne"formularze". Wchodzę do biura, oczom moim ukazały się trzy nieprzyjemnie zielone znajome druki ZUS - L4. Odpalam w BO formularze, ustawiam wydruk hurtem na 20 kopii i idę wdziergnąć na siebie seksy niebieską koszulę, głównie dla zachowania powagi sytuacji i ograniczenia klientce prób powołania się na moją niekompetencję. (...) Po załatwieniu formalności wracam na socjal "rozpisać zmianę". Tak, to jest ta chwila w której zastanawiam się jak to jest możliwe, że w analogicznym dniu "Ruda piękność" miała na zmianie 6 osób od 14 i 4 od 16, a ja nie dość, że mam 1 piekarnie, to 3 osoby do rozliczenia na CITO i kolejkę w pół sklepu. Co robić, wychodzę na linię kas orzekam "siódemka zamyka" i wracam na socjal, co by mnie tłum nie rozszarpał i myślę sobie, teraz ludu dostaniesz igrzyska. "Ruda piękność" wchodzi na socjal i bez skrupułów oświadcza mi, że ze względu na L4 pracowników, ona ściągnęła do pracy sobie na zmianie 2 PS z mojej zmiany, a Ty se jakoś poradzisz. Yhm. Ustalam więc stan faktyczny robót. Miksy zrobione? Nie. Odpisy? Nie. Magazyn pod dostawę? Nie. I widzę w oczach jakby zdziwienie , że jam śmiem mieć od niej "wielkiej kierowniczki" jakieś czekiwania w przekazaniu zmiany. Kontynuuję. Końcówki mopro? Nie. Chociaż set promocyjny na mopro? Nie i trzeba wysłać kogoś na warzywniak bo fruwa. W myślach: chyba k***a ducha świętego jeśli łaska. No nic idę po "siódemeczkę" i po drodze " jedyneczka zamyka" i widzę jak zaczyna się pienić konfitura cebuli. Już są w garnuszku , lekko purpają na ogniu. Rozliczam 7 i idę po 1, zabierając kasjerkę krzyczę " dwujeczka zamyka" i widzę obłęd w oczach kolejki. I słyszę" da Pan kogoś na te kase" . 'trzask drzwi'. Rozliczając 1 , odzywa się w moim niezbędniku moja ulubiona melodia telefonu służbowego. Miód na uszy. Odbieram. "Dzień dobry dostawa." - " Jestem za sekundę". Zanim zgarniam 2 pędzę otworzyć rampe i .... (usunięte przez administratora) ... Nieustawiony magazyn. Nie myśląc długo biorę żółtego wariata i "aby za kratę". Zgodnie z procedurami rozplombowuję samochód, wpuszczam kierowce na rampe i zamykając SDN idę rozliczać dalej. Na szczęście na 15 przychodzi specjalista NF, to zgarniam go do biura z 2 i weźmie po niej kasetkę, co by zaoszczędzić czas na kolejnym liczeniu pieniędzy. Dzoewczyny liczą, ja drukuję komisjonowanie, podpisuję, że pobieram plomby sztuk 2 nieuszkodzone z sejfu , odprawiam spec. N/F na kasę i wołam Rudą do liczenia sejfu , który powinien być już dawno policzony, ale Ruda "nie ma" problemów organizacyjnych, to i nie policzyła. 'Melodia'. "Skończyłem" z nieskrywaną dumą, niczym pingwin , który doczekał się przyjęcia swojego kamyczka przez wybrankę życia - referuje. Oczywiście, ja już pędzę. Na 16 przychodzą 3 osoby i próżno szukać w nich pomocy , muszą bowiem otworzyć kolejne kasy , zgodnie z zasadą 2+1, która działa chyba wyłącznie w Pierdziszewie dolnym na bezruchu. U nas interpretacja tej reguły wygląda tak: dwóch pracowników i jedna "zetka" na zmianie bez KS/MS (ale ta moja nie miała zdanego egzaminu). Wydałem kasetki i drukuję ustawienie N/F , fenomenalnie jest zaczynać sezon szkoła w lipcu. 14 palet zeszytów i na 6 osobową zmianę (wraz z prowadzącym i piekarnią) tylkl ja mam cały etat..... CDN....

beata
@ExLidlak 23.11.2017 12:08

Znam to bardzo dobrze. Czasami człowiek ma ochotę rzucić to wszystko i wyjść. Zero zrozumienia do pracowników w Lidlu

Grzegorz

Czy pracownik magazynu w sieciach sklepów Lidl pracuje również na kasach fiskalnych? chodzi mi o pracę tylko na magazynie? jakie zarobki na początku?

Mariusz

dla osoby po 50 i mającej swoje wymagania ( w cywilizowanym zakresie ) nie ma w tej firmie miejsca. Kadra kierownicza sklepu spięta i gotowa do wyścigu ,choćby po trupach pracowników. Lidl to taki trochę bardziej cywilizowany Amazon a już na pewno to samo co Biedronka . Cieszę się że mnie nie przyjęli

Marek
@Mariusz 06.03.2018 15:06

Po 50-tce? Dla wielu osób po 40-tce w wielu firmach w Polsce nie ma miejsca! Oficjalnie firmy pieprzą, że zatrudniają bez względu na wiek, płeć, ale mile widzą dwudziestoparolatków.

anonymous

oszukuja w opolu w solarisie regionalna p. patrycja nie wyplacono mi za zawiezienie 6ciu osob na szkolenie do gliwic

nik

Na serwisie z ogłoszeniami widzę oferty głównie typu 130 godzin w miesiącu. Czy te niepełne etaty dochodzą w praktyce z nadgodzinami do całego etatu czy też pracuję się tyle ile jest podane. Z ciekawości jeśli ktoś wie dlaczego akurat Lidl zatrudnia na 130 godzinne etaty\'? Bardzo proszę o odpowiedz.

Ja
@nik 22.02.2018 01:12

Pracuje się min 130h bo taka jest norma miesięczna. Wszystko co przepracujesz powyżej to nadgodziny, rozliczane kwartalnie, albo przez oddane dnia wolnego, albo wypłatę nadgodzin. Zatrudnia się chetnie na niepełne etaty, bo można wtedy miec wiecej pracowników na zmianie.

Gość

We Wrocławiu przy ulicy królewieckiej pracuje niejaka Pani zastępca kierownika pani Małgorzata o ile można ja nazwać Panią bo pomiata pracownikami i najwidoczniej nie radzi sobie ze stresem jest wulgarna

dotti1305

W Lidlu pracuje drugi raz, pierwszy moment zatrudnienia miałam 7 lat temu i ze smutkiem musiałam zrezygnować po czterech miesiącach ponieważ opiekunka stwierdziła ze sie nie nadaje do roli opiekunki jednego dziecka. Aktualnie również w tym samym LIDL-u jestem zatrudniona od 7 grudnia 2017 na 130 godz jako PS, jestem bardzo zadowolona, Wcześniejsze firmy Biedronka czy Talex i.t.p naprawdę potrafiły wykorzystywać nie wspominając że z pięciu lat pracy mam tylko rok na umowie którą dał mi LIDL i mały sklepik u mnie w wiosce, reszta pożal się boże a ja głupia nie sadziłam sie z nimi, na wypłatę z Biedronki czekałam dwa miesiące i pewnie do dzisiaj bym nie dostała gdyby nie radca prawny który wysłał do nich zawiadomienie o przed sądownym wypłaceniu wynagrodzenia. W czasie świat mieliśmy duży nawał z robotą w LIDL-u i też jest mało ludzi ale daliśmy rade, codziennie przez godzinę ćwiczę kręgosłup żeby mnie nie bolał, naciągam go poprzez wieszanie sie na drążku i to pomaga. Jestem szczęśliwa że LiDL dał mi drugą szansę i nie zamienię tej pracy na żadną inną. Dodam również że mam Grupę inwalidzka Umiarkowaną i daję radę :-D

L
@dotti1305 16.01.2018 09:48

Jeny dziewczyno to się źle skończy dla ciebie ... Daj na luz bo w wieku 40 lat będziesz jak wrak wiem co mówię ja to właśnie przechodzę ...

Zostaw opinię o Lidl Polska - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl Polska