Lidl Polska
3 600 6 1

Opinie o Lidl Polska

Jefe

Żenująco niskie zarobki. 1900 pln już z premią 200 zł, która jest odbierana za nieobecność np. Na L4. 3 zmiany , od 5.30 do 22.30. To jest klasyka wyzysku niemieckiego pracodawcy​ na polskich pracownikach. Nie dajcie sie zwieść pięknym reklamom o zatrudnieniu, to wszystko bujda. Moje sugestie dla Lidl Polska: Podwyższyć te afrykańskie pensje.

on
@Jefe 05.11.2018 10:53

Na jakim stanowisku tyle płacą?

pracownik \Litra
@on 21.11.2018 17:39

zarobki są uzależnione od danego Bs-u (Biura Sprzedaży)

żaba
@on 21.11.2018 17:39

Do ON w Lidlu nie ma podziału. Kolega pewnie figuruje jako pracownik sklepu czyli ten od wszystkiego tzn od kasy towaru sprzatania, kłócenia się z niedorozwiniętymi ludzmi i zajmowania się rozwalonymi szmatami na sklepie.

Marcin

Hej Pytanie mam do kasierów czy macie jakies extra platne za obsługę najwięcej klientów ?

żaba
@Marcin 04.12.2018 09:48

Nic takiego nie ma. Gdyby to był akord to penie tak.

Paulina
@Marcin 04.12.2018 09:48

Czy mogę wiedzieć, skąd to pytanie? Zastanawia Cię praca w warunkach wzmożonego ruchu, a może słyszałeś od kogoś podobne informacje? Jak rozumiem, jesteś zainteresowany pracą w Lidl Polska? A może jesteś już pracownikiem sklepu?

Dorta
Zweryfikowany użytkownik

Lidl dyskryminuje kandydatów na pracowników ze względu na wiek. Tak jest w moim mieście. Jak masz po 40stce nie jesteś nawet zapraszana na rozmowę o pracę. Próbowałam kilka razy. Wiem , że trwała rekrutacja. Zatrudnia się tylko młode osoby. Przykre.

Karrpp

Praca ciężka, fizyczna. Wypłata zawsze na czas. Bony na święta. Prywatna opieka medyczna. Mimo stresu osobiscie jestem zadowolona z warunków płacowych. Nie podoba mi się za to praca po godzinach. Co jest częstym zjawiskiem jednak firma walczy z tym żeby było jak najmniej.

Ela

Widzę że tak narzekacie to zapraszam do carrefour 1540zl netto za cały etat i pracujesz często na dwóch działach, chęcią się zamienie

żaba
@Ela 26.11.2018 23:35

to złóż CV do Lidla jak Ci tam żle skoro pracujesz w Carrefourze to chyba masz ręce nogi i głowę żeby zmienić pracę i się nie użalać jak TOBIE jest zle i nie dobrze

żaba

Witam pracuję w tej firmie i powiem szczerze jestem bliska wykończenia psychicznego nie mówiąc już o bólu stawów, nóg rąk czy żylakach. Wyzysk na zmianie w wysokoobrotowym sklepie po 6 osób? Czysty śmiech w tym 3 osoby na kasie nie umiejące praktycznie nic. Pseudo kierowniczka cały czas mówiąca że nic nie wiem. Atmosfera na sklepie jest taka że siekierami można rzucać. Oferujecie nowym osobom nie wiadomo jakie stawki i umowy jedna wielka nieprawda. Zastanawia mnie po co jest grafik? Może planujcie tylko na którą mamy przyjść do pracy bo i tak nigdy nie wychodzi sie punktualnie. Pracownik nigdy nie słyszy słowa "dziękuję" , cały czas kij zamiast marchewki, tylko że za wolno za mało zrobiłes. To nie akord. Zastępcy kierownika siedzący na kasie jako 1 lub drugi kasjer!!!?? Hehehe co to ma być?! Za takie pieniądze każdy by chciał tak pracować. Pracownikom dajecie w Medicoverze nowych lekarzy typu psychiatra czy psycholog w sumie się nie dziwię bo pracownicy są bliscy wykończenia a MS premie za co?? Za pracę rękoma pracowników!!! Nie ważne że w ciągu swojej zmiany rozłożysz 7 palet OW pózniej 4 palety Mopro i jeszcze z 4 miksy suchego. Uslyszysz że zrobił to ZKS leniwy na potęgę. Każdy słyszy negatywne opinie na temat Biedronki dlaczego nie słychać nic o Lidlu?? Przecież jest tak samo a może i nawet gorzej. No i Pani KRS słodka trucizna i dwulicowiec. Człowiekowi dobrze w oczy za plecami robi swoje. Lista do wykonania na 3 lub 4 kartki podaniowe i choćby się waliło paliło rób nie ważne, że zamęczymy jednego pracownika ale wszystko przecież jest tak ładnie. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić KRS I MS SKLEPU

clue34

Nie polecam pracy na stanowisku rejestrator przesyłek. Kiedy mają mnóstwo pracy w tedy poszukują pracownika, a kiedy jest jej chwilowo mniej zwalniają ,,nowych'' i zostawiają ,,swoich''. Pani Ewa P. której przełożonym miałem nieszczęście być na początku sprawia bardzo pozytywne wrażenie, potem to się niestety zmienia. Kiedy ktoś zrobi jakiś błąd to winą obarczany jest z góry nowy pracownik a kiedy okazuje się że to któryś ze to nie ty go popełniłeś nie usłyszysz nawet ,,przepraszam''. Możesz starać się, wypruwać sobie żyły, ale spróbuj zrobić choć mały błąd zaraz zostajesz zmieszany z błotem i oskarżony o to że nie chciałeś się przyznać. No i kolejna ,,śmieszna'' rzecz na początku zwraca się do każdego per ,,ty'' a po tym jak okazuje się że nie ma dla człowieka pracy i ma sobie szukać pracy nagle przechodzi do formy oficjalnej. Zdecydowanie odradzam, chyba że ktoś szuka tylko na chwile.

Alex

Nie polecam lidla w Zawierciu na ul. Poczty Gdańskiej, obsługa na poziomie -0 zwłaszcza Pani Małgorzata Kucharska. Dla mnie ten sklep i obsługa osiągnięta od pługa to porażka.

Paulina
@Alex 26.11.2018 10:23

Bieżący wątek dotyczy sklepu Lidl w miejscowości Tarnowo Podgórne. Jeśli chcesz odnieść się do opisanej lokalizacji, możesz to zrobić także tutaj: https://www.gowork.pl/lidl,23843456/rozmowy-kwalifikacyjne Pamiętaj jednak, by nie umieszczać danych osobowych osób trzecich. Zgodnie z obowiązującymi przepisami nie jest to dozwolone na forum publicznym.

Marcin

Ostatnio w jednym ze sklepów widziałem taką reklamę zachęcającą do pracy w Lidlu (dla pracowników sklepu): - Stawka 3500 zł brutto - Umowa o pracę na 12 miesięcy - Brak okresu próbnego - itd itd. Moje pytanie brzmi czy osoby zatrudniane w tych sklepach na start naprawdę dostają po 3000-3500 brutto? Czy te reklamy to po prostu jakiś ściem?

Kacper
@Marcin 26.10.2016 14:58

Sciema. Pracujesz na 3/4 etatu za 1900 brutto dopracowujesz po 8-9 godzin często wolne na cały eter marne szansę po roku dalszą umową i 100 zł podwyżki. Kwota w ogłoszeniu to kwota najwyższa po 3 latach pracy na pełnym etacie.

Ja P....ole.
@Marcin 26.10.2016 14:58

To ściema ,umowy na 3/4 etatu i 1300zł do ręki już z premierą. Śmiać mi się chce jak to czytam.

zorba
@Marcin 26.10.2016 14:58

pracownik sklepu na dzień dobry dostaje 1800 , nie dawno się ztrudiłem to wiem. po roku 150 zł brutto więcejn a po dwóch ok2150, przyczym na rękę to wychodzi nie całe 1500zł. Ja nie będę tak dłużej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za taką kasę. Niech inny głupi przyjdzie na to miejsce albo masochista.

zorba
@Marcin 26.10.2016 14:58

pracownik sklepu na dzień dobry dostaje 1800 , nie dawno się ztrudiłem to wiem. po roku 150 zł brutto więcejn a po dwóch ok2150, przyczym na rękę to wychodzi nie całe 1500zł. Ja nie będę tak dłużej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za taką kasę. Niech inny głupi przyjdzie na to miejsce albo masochista.

żarek
@zorba 10.01.2017 19:30

Zgadzam się z tym całkowicie, pracowałem w firmie ochroniarskiej dla lidla kilka długich lat,wiem dokładnie co się wyprawia ,jak bardzo pracownicy sklepu okradają co się tylko to da. większość i kierowników rejonowych zna sytuację w swoich sklepach i nic nie robią z takimi osobami,w innych sieciach (hipermarkecie) itp jest to nie do przyjęcia tam taki delikwent wylatuje za przykładowego pomidora gdyby zjadł lub schował w kieszeń.Taka polityka lidla to chore postępowanie bo to banda chorych niespełnionych sexualnie kierowników rejonu ,powinni takie procederu tępić w zarodku..

Skromna
@Ja P....ole. 13.11.2016 18:06

Mnie chce sie smiac jak czytam to powyzej. Owszem pracujesz 6h dziennie ale za prace w weekend dostajesz wolne dni np. Ponoedzialek i srode. Z szybkiej kalkulacji wynika ze pracujesz 22dni w miesiacu za 1300zl na reke. Sory ale nie uwazam zeby to byly zle zarobki. Mozesz isc na 8h do innego zakladu pracowac od pon do pt i dostac 1220zl na reke. Prosze bardzo.

An ka
@Marcin 26.10.2016 14:58

W aldi na start 2700brutto na cały etat czyli nie jest źle.

Karol
@Marcin 26.10.2016 14:58

Ja właśnie zaczynam pracę w Lidlu na stanowisku zastępca kierownika...zaoferowali mi 3500 brutto przez pierwszy rok

An ka
@Karol 31.10.2017 18:50

To mało w aldi Masz więcej .

Martin
@Karol 31.10.2017 18:50

A po roku pracy, zaoferowali Ci jakąś wyższą stawkę?

loncia12
@An ka 03.11.2017 07:44

Hej ile mozna zarobis w Aldi jako kasjer a ile zastepca kierownika?

An ka
@loncia12 22.11.2017 01:10

Kasjer cały etat 2700plus bony co miesiąc 180zł zastępca 3700plus bony

daniela
@Karol 31.10.2017 18:50

dużo szczęścia życzę ,bo będzie ci potrzebne,

Madonna
@Marcin 26.10.2016 14:58

Sciema dostaniesz 1300 do reki i nie licz na wiecej!! A do umowy dopisza klauzure pufnoaci ze nie mozesz mowic nikomu ile zarabiasz

co druga niedziela
@Marcin 26.10.2016 14:58

musisz wziąć pod uwagę pracę w soboty , niedziele , święta i na noce dlatego więcej zarobisz ale czy warto ?

mamama
@co druga niedziela 16.01.2018 00:28

nocek w idlu nie ma :) zarobisz wiecej niz 1300 od marca w dodatku bedzie podwyzka :P masz wszystkie pakiety , opieke , bony , swieta sa wolne . niedziele nie pracujesz wszystkie a od marca beda dwie wolne niekiedy nawet 3

Pracownik.lidla
@Marcin 26.10.2016 14:58

Niestety w 90% lidl zatrudnia nie ma cały etat, przeważnie jest to 130h miesięcznie, więc zarobki to max 1500zł. Tak, umowę dostaje się od razu na 12 msc.

Lidl
@Marcin 26.10.2016 14:58

Nie wiem gdzie tyle zarabiają ale ja pracuję w Lidlu 13 lat i nie mam nawet 3000zl brutto na cały etat

Ploi
@Lidl 05.02.2018 10:50

To chyba na jakiejś wiosce pracujesz

Ja
@Marcin 26.10.2016 14:58

Tak, pracownicy dostają takie wynagrodzenia. Warto doczytać dopisek podawany na stendach, stawki które sa podane obowiązują po 2 latach pracy. Stawki sa różne w róznych miejscach.

ja
@Marcin 26.10.2016 14:58

może tyle dostają w Warszawie - to ściema nie dotyczą się te zarobki mniejszych miejsowości

Xxx
@An ka 03.11.2017 07:44

Czyli ile w aldi mozna dostac za zastępcę???

M
@Marcin 26.10.2016 14:58

Tak, ale to juz zawiera premie za obecnosc (brak L4 i UŻ). Stawka zalezy od miejscowosci. Teraz we Wrocławiu jest 3250 na start.

były pracownik
@Marcin 26.10.2016 14:58

W Trójmieście na start jest 3200 zł brutto ale na cały etat. Jednak głównie lidl zatrudnia na 3/4 etatu, a potem mogą dać ci cały etat. Zależy to od krs-a. Ale na twoim miejscu bardzo bym się zastanowił nad pracą tam. Wiem co piszę bo tam pracowałem prawie 2 lata.

Beata
@Pracownik.lidla 31.01.2018 10:28

To i tak dużo, w większości sklepów, małych czy dużych bez premii, a premie są rzadko albo wcale 1500 zarobisz za cały etat

lidlaczek
@Marcin 26.10.2016 14:58

Ja po 10 latach pracy zarabiam 3300 brutto(2300 do ręki) więc sam sobie odpowiedz na to pytanie

pracownik
@Marcin 26.10.2016 14:58

Ja po 10 latach pracy zarabiam 3300 bruttoo ,podawanie zarobków przez firmę lidl jest jedną wielką farsą.Może ktoś się zainteresuje po co te kłamstwa.W sam raz artykuł do prasy..

Dandi

lodz wita mam pytanko jak to wyglada z praca w Lidlu bo kobitka do mnie aadzwonila i mowi o zarobkach 3300brutto jako pracownik sklepu na poczatek to prawda? pierwsza umowa na ile jest? Jak wyglada rekrutacja ? prosze o waszą opinie .

pracownik
@Dandi 19.11.2018 12:29

Witam.3300 brutto to ja mam po 13 latach pracy.Nie wierz w bajki

Gość

Praca w Lidlu to wyzysk! Nigdy nie wychodzi się na czas z pracy,praca jest niewolnicza i w zabójczym tempie. A do tego z pracy wyrzucają Cie jak psa. Nie zachowują dwutygodnoiwego wypowiedzenia umowy tylko w tym dniu,w którym kończy ci się umowa informują cie ze nie przedłużają z Tobą umowy i zostajesz na lodzie,bez środków do życia i pracy. Nie polecam Lidla!!! Trzymajcie się z dala od tej firmy.

Paulina
@Gość 20.11.2018 09:23

Wspomniałeś w swoim komentarzu o słowie wyzysk. To dość poważny zarzut i bardzo często nadużywany względem pracodawcy. Z definicji wyzysk to występek polegający na wykorzystaniu przymusowego położenia innej osoby i zawarciu z nią umowy, nakładając na nią obowiązek świadczenia niewspółmiernego ze świadczeniem własnym. Czy na pewno masz na myśli to słowo?

pracownik

Totalny wyzysk co niektórych osób które pokazały że potrafią pracować szybko.I tak zostało jedni tyrają a drudzy siedzą i pachną Moje sugestie dla Lidl Polska: Zarobki w zależności od wykonywanej pracy.Jedni pracują po 8 lat i na piekarnie nie pójdą bo za ciężko i nie dają rady a drudzy pracują po 4 lata i tyrają na piekarni 3 razy w tygodniu

Pracownik lidl

Powiem. Tak szukają nie pracowników tylko murzynów do pracy za 2000 zł netto. W dodatku jeśli masz napisane w umowie miasto czyli możesz być przerzucany ze sklepu do sklepu. Zmiany w grafiku co chwilę jak na lotnisku. Jak nie przypilnujesz kierownika sklepu z ubezpieczeniem zdrowotnym to może się okazać że nie jesteś ubezpieczony ... W sumie od czego jest ten kierownik jak nic nie robić???? A menadżer??? Zastępcy jeden mówi idź w prawo drugi w lewo świadczy o tym że kadrą wybierana jest z przypadku,brak ładu bo do przydzielonych zadań. Nowo otwarte sklepy.... Liczą się tylko słupki -- a mówienie kasjerów że sklep jest nie rentowny mija się z celem bo nie oni decydują co klient kupi. A jak mało klientów to do ogródka Lidla niech za sądzą. Zarobki na poziomie 3000 to po długim stażu pracy- jak prędzej nie będziesz mieć nerwicy i reumatyzmu. Śmieszne premie. Jeśli coś wam się nie zgadza??? Przypomnijcie ok. A w lidlach oprócz polski pracownicy mają 10 procent rabatu na asortyment. Hmmm radość z życia.

Lusia
@Pracownik lidl 14.11.2018 20:36

Po pierwsze ubezpieczenie zdrowotne jest z automatu po podpisaniu umowy o pracę, a po drugie nie ma juz stanowiska kierownik sklepu tylko manager. Co do reszty to sie zgadzam

Pracownik
@Lusia 15.11.2018 15:25

Przepraszam lusiu kochasz ta pracę... Już to czuję. Menadżer czy kierownik zmiana na indyfikatorze. Dodam także że regionalnego zachowanie lekko podchodzi pod mobbing.

Lusia
@Pracownik 15.11.2018 22:46

Nie znoszę tej pracy, żałuję ze się tu zatrudniłam, bo to (usunięte przez administratora) , ale narazie muszę. Dla KRS KDS i dyrektora człowiek sie nie liczy, tylko cyferki. Menager tez ma przechlapane, przynajmniej mój. Cały problem ze to sklepy musza wyrobić na tych nierobów na górze. Żaden z nich nie wie co to praca,

Załamana

Lidl..... Masakra..... Nadgodzin niewiele ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak.... Coś strasznego. Po roku masz po kręgosłupie..... Atmosfera nieciekawa. Robisz wszystko a wiadomo jak ktoś do wszystkiego to jest do niczego. Co jakiś czas przyjeżdża personalna i wszyscy udawaja że jest super a każdy po powrocie do domu szuka nowej pracy. Hako? Masakra. Firma sprzątająca powinna być. Na wszystkim szczedzą.... Kierownictwo ma swoich pupili. Pracujesz za tą samą pensje a niektórzy ciągle na kasie siedzą. Gdzie tu sprawiedliwość?to ja też chcę usiąść na 8 godzin na kasie i iść do domu.... Zrobią Cie specjalista nf i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecznie popoludniowki. Źygac się chcę. A rodzina,dzieci? To jest przykre. 5 specjalistów a gazetkę wykłada ciągle ta sama osoba. Reszta po co jest??? Nikt tego nie widzi.???

luli
@Załamana 21.08.2017 00:43

Masz racje pokażesz że ogarniasz wszystko szybko to Cie wycisna na maksa żeby tylko szybko wyjść a tumoki siedza tylko na kasie a i za wieksza kase jak dłuzej pracuja porażka kadra kierownicza ha ha palcem tylko pokazuje zrob to zrob tamto wymalowane pancie tylko jak chłop jest zks to widze że bardziej roboty fizycznej sie chwytaja pozdrawiam lidlowcow PS

Zmeczona
@Załamana 21.08.2017 00:43

Masz racje tez mam tego nf dosc ale zaraz jak powiesz dlaczego ja to ci powiedza ze ci sie niechce pracowac.dlatego ja tez rezygnuje z tej firmy

M.
@Załamana 21.08.2017 00:43

Jak nie zostaniesz wyszkolona na sklepie to siedzisz 8 godzin na kasie. Bo sama nie nauczysz się zrobić NF

Via
@Załamana 21.08.2017 00:43

zapraszam do biedronki nie tylko bedziesz wykładać NF ale też wypiekać pieczywo , sprzątać , myć maszyną , biegać na kasę i jeszcze w tym czasie rozkładać warzywa czy nabiał z dostawy plus reszta miksów ;) czytam i czytam i ludzie w Lidlu to chyba są lenie ... przyjdzcie do biedronki .. po miesiącu o ile dotrzecie do 1 wypłaty - zrezygnujecie .

anonymous
@Via 19.08.2018 16:17

W Lidlu robimy to samo co w Biedronce

załamana
@Via 19.08.2018 16:17

w lidlu tez robisz wszysto miksy,piekarnia,warzywa,hako,a na koniec dnia jako specjalista nf to jeszcze 10 palet nf ci wjedzie i zrob to przez 2 godziny,a jeszcze pozniej poukladaj wszystkie kosze. Wracasz do domu i ryczysz. Niektore ksiezniczki siadaja na kasie od rana i schodza jak ida do domu,a pensja ta sama

Pracownik
@anonymous 23.08.2018 08:42

A nawet wiecej i szybciej...bo te micy co stoją cały dzień muedzy alejkami , to w ludlu rozlozone są na pierwszej zmianie

Hdhhdhh
@Załamana 21.08.2017 00:43

8 godzin.na kasie to tak fajnie?chyba nie wiesz co piszesz

Kl.
@Pracownik 21.09.2018 20:55

Ciekawe.. Chyba za jest 5 osob na zmianie. W biedronce nie zawsze tak jest w dodatkh minimjm 44 palety dziennie tez tak masz ? Nie sadze,wiec przestan "wybielac" . ????????????

Paulina
@Kl. 06.11.2018 15:13

Rozumiem intencję, jednak nie wypowiadaj się w wątku firmy Lidl na temat innej firmy. To nieprofesjonalne. Wątek dotyczy warunków pracy panujących konkretnie w Lidlu, nie innych firmach. W innym miejscu panują zapewne inne warunki pracy, jednak w tym wątku nie jest to istotne. Dla użytkowników forum takie komentarze mogą brzmieć niewiarygodnie z uwagi na wspominanie o konkurencyjnym przedsiębiorstwie.

Lidlaki
@Via 19.08.2018 16:17

A myslisz ze my tego nie robimy co w biedrze, tylko u nas to jeszcze wszedzie wydajnosc, kontrola i kontrola i ciagle wizytacje...

Młody

Witam to jest jakiś dramat katastrofa co się dzieje na Lidlu w Łodzi na Pabianickiej.Przyszła taka ponad co ma pełnić obowiązki menadżera sklepu bo nie jest menadżerem o by nie była. Nic nie robi przez 8 godzin pracy tylko siedzi w biurze, chodzi po sklepie rozmawia przez telefon jaka ona jest wspaniała i cudowną. Pracowników traktuje jak (usunięte przez administratora) zero szacunku do nas ma ta kobieta.Sklep leży i kwiczy no jak się użądza pogaduszki na magazynie nic nie robi cały dzień tylko mówi że to jest wina nasza to tak potem jest.

Ola

Jestem pod wrażeniem rekrutacji. Sprawnie, szybko, grzecznie. Informacje jednocześnie na telefon i e-maila. Miła rozmowa kwalifikacyjna. I mimo, że sama zrezygnowałam to jeszcze dostałam wiadomość z informacją i życzeniami dalszego powodzenia. Zrezygnowałam tylko dlatego, że zarobki były niższe niż moje oczekiwania. Gazety piszą o super zarobkach wprowadzając ludzi w błąd...

Margaj
Zweryfikowany użytkownik
@Ola 14.11.2018 14:10

Piszą w internecie że zwykły pracownik już po miesiącu zarobi 2540 zł brutto, a jak jest naprawdę to sam nie wiem. Nie chcą o tym mówić. Ciekawe jak wygląda darmowa prywatna opieka medyczna i karta multi-sport i jakie są jeszcze dodatki

Margaj
Zweryfikowany użytkownik
@Ola 14.11.2018 14:10

zawsze można po miesiącu zrezygnować, bo prawdy nikt ci nie powie. To ty musisz ocenić własną skórę

nick

Nie oszukujmy się lamanie kodeksu pracy też jest. Nikt nie pyta się czy możesz zostać czy nie poprostu musisz.

nick

Ciągłe nadgodziny, zero szacunku dla czlowieka po co jest grafik? Wpisujcie tylkona którą mamy być bedzie łatwiej to że wyjdziemy o 2 w nocy jest ok!!?? Zapraszamy tych z góry niech zobaczą co się dzieje my nie jesteśmy cyferkami tylko ludzmi istotami czującymi i myslącymi. Mam ogromny żal do tej firmy. Nie doceniacie naprawdę dobrych pracowników. Ta firma jest tragiczna.

Emotikon

Byłam wczoraj na rozmowie w sprawie pracy w lidlu a dzisiaj wysłałam sms-a źe rezygnuję A dlaczego? bo jak usłyszałam źe w poniedziałek po niedzieli niehandliwej mam przyjść na godzinę 5 rano a więc wstać musiała bym conajmniej o 4 rano bo z dojazdem to od razu powiedziałam sobie źe ja w takim kołchozie to pracowała nie będę Teź obiecywali źe praca na 3/4 etatu teź mówili o nadgodzinach ale po innych wypowiedziach to od razu widać źe zamiast 130 g musiała bym zasówac na pełen etat +jeszcze więcej.

jojojo
@Emotikon 07.07.2018 13:38

Ale księżniczka, ja codziennie wstaję o 5 rano do pracy i nie narzekam ... Ludzie się zrobili leniwi

abc
@jojojo 09.07.2018 12:02

ludzie teraz się bardzo cenią :-)

anonymous
@abc 11.07.2018 10:24

Hahaha kurcze to nie jest jedyna praca do której idzie się na 5 rano ... Masakra obudź się leniu...

TRUEanonumou
@anonymous 14.07.2018 14:24

lamus

Via
@abc 11.07.2018 10:24

bardzo cenią ? Ludzie teraz są 100x głupsi niż 10 lat temu ... i tu nie chodzi o to czy ktoś chce pracować tu czy tam lecz o ich zachowanie i kulturę .... patologia ...

Fair Player
@abc 11.07.2018 10:24

I bardzo dobrze

Richi
@Emotikon 07.07.2018 13:38

A pierwsza umowa na jaki okres

Paulina
@Richi 02.11.2018 11:57

Czy próbowałeś znaleźć te informacje w ogłoszeniu? Najczęściej to z niego dowiadujemy się szczegółów odnośnie pracy w danym miejscu. Jaki rodzaj umowy byłby dla Ciebie najbardziej korzystny? Może powiesz nam, na jakim stanowisku chciałbyś podjąć zatrudnienie? Ogłoszenie o pracę możesz znaleźć na oficjalnej stronie dyskontu: https://kariera.lidl.pl/pl/jobsearch.htm

Qwerty
@Richi 02.11.2018 11:57

Pierwsza umowa jest na rok czasu

Aaa

Witam mam pytanie wie może ktoś czy idą w środę wyprzedaze lidlu i gdzie?

Szukajaca Prawdy

Kochani,proszę o informacje o zarobkach w Lidlu w Lodzi? Ile proponują na start na cały etat? Dziękuję

Paulina
@Szukajaca Prawdy 27.10.2018 12:08

Czy jesteś zainteresowana pracą w Lidlu? A może złożyłaś już swoją aplikacje? Bieżący wątek dotyczy sklepu Lidl zlokalizowanego w gminie Tarnowo Podgórne. Jak wiadomo w różnych lokalizacjach warunki pracy i warunki finansowe mogą się nieznacznie od siebie różnić. Zatem jeśli chcesz wiedzieć jak wyglądają warunki finansowe właśnie w Łodzi, wypowiedź się w tym wątku: https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,23847731

Szukająca Prawdy
@Paulina 30.10.2018 09:02

Dziekuje za informacje. Nadal sie zastanawia czy warto.

JAMTO

Jak się okazało nie liczą się z kandydatami do pracy, mimo obiecanej informacji zwrotnej niezależnie od wyniku rozmowy do tygodnia czasu, nie pojawiła się ona po miesiącu od rozmowy. Jak dla mnie jest to wróżba ignorancji i przedmiotowego traktowania ludzi, niczego więcej nie można się po tej firmie spodziewać. Moje sugestie dla Lidl Polska: Dotrzymujcie deklaracji! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić stosunek do ludzi

Marek Michalak

Cały , dość długi wpis przesłałem do Centrali Lidla.

Marek Michalak
Zweryfikowany użytkownik

Firmę LIDL znam , jestem stałym klientem sieci sklepów Lidl oraz jestem ..... fanem tej marki. Dlaczego ?. Otóż mam szczęście do tej nazwy. W listopadzie 2009 r , w ramach tygodnia brytyjskiego w sklepach Lidla , po zrobieniu zakupów za minimum 50 PLN , wygrałem 2-osobową , ekskluzywną wycieczkę do Londynu dla 2 osób. Dlaczego ekskluzywną ?. Ponieważ impreza została zrealizowana przez biuro podróży TUI , oddział w Warszawie. Od początku do końca wszystko było bardzo OK , gdybym miał ocenić w skali 0d 1 do 10 pkt., przyznałbym ...10,5. Tak właśnie . (usunięte przez administratora)I tym oto optymistyczny akcentem chcę zakończyć swoją przydługą wypowiedź na temat Firmy LIDL. I dodam jeszcze swoje prywatne hasło reklamowe : "KUPUJ W LIDLU. BO WARTO !". Pozdrawiam całą załogę Lidl Polska oraz wszystkich pracowników obsługi sklepów , ze szczególnym uwzględnieniem załogi sklepu nr 1830. Zainteresowani wiedzą , gdzie ten sklep się znajduje. Sklep o tym numerze to dla mnie najlepsza inwestycja Lidla . Mam do niego 3/4 minuty spacerem i zawsze jestem zadowolony z dokonanych zakupów. Czyli maksymalna ilość loteryjnych gwiazdek. TAK TRZYMAĆ !. Z poważaniem. Marek Michalak, Łódź. Moje sugestie dla Lidl Polska: W dalszym ciągu utrzymywać aktualny poziom usług. Dbać o pracowników , szczególnie tych na "pierwszej linii frontu:, czyli stanowiących obsługę sklepów ( ze szczególnym uwzględnienie sklepu nr 1830). Nie dawać się konkurencji i realizować nowe , ciekawe pomysły handlowe. Lubię atmosferę w Lidl Polska za: Osobiście mogę się wypowiedzieć jako klient sklepu.Pracownicy "mojego" sklepu 1830 naprawdę ciężko pracują , zawsze jednak służą pomocą w czasie moich zakupów. Swego czasu jedna z Pań pracujących przy rozładunku towaru pofatygowała się do magazynu , aby sprawdzić , czy jest tam produkt , o który pytałem. Pomimo tego , że danego artykułu nie było ( "wyszedł"), Pani była uśmiechnięta i nie zrażona odpowiedzią . Podziwiam . Gdybym miał taką możliwość , przyznałbym tej Pracownicy sklepu premię uznaniową. No ale nie mam takiej możliwości. Szkoda...

lidlaczek

Lidl totalny wyzysk pracownika.Ja pracuję już 10 lat ....U nas w sklepie jest tak,że na piekarnie chodzą te same osoby.Jest 5 osób które wiecznie są na piekarni,ponieważ ta się nie nadaje,dla następnej na piekarni jest za ciężko itp.... A zarabiamy wszystkie po tyle samo(oprócz trzech osób które mają umowę na 3/4 etatu).Jaka to jest sprawiedliwość,ze jedni tyrają a drudzy pachną.Przykre ale prawdziwe...ja już jestem na etapie szukania nowej pracy i moje dwie koleżanki również Moje sugestie dla Lidl Polska: Zarobki powinny być adekwatne do wykonywanej pracy

błyskawica

Witam byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Bydgoszczy. Na starcie słyszałam ze trzeba dużo i szybko pracować. Cały czas mi to powtarzano. Paletę należy rozłożyć w ciągu 45 min. Na kasie musisz mieć nabita pewna ilość paragonów. Później to sprawdzają. Te dwie sytuacje maja na celu wyeliminować najsłabsze osoby albo zagonić je do pracy. Jeżeli zmiana się nie wyrobi z wykładaniem towaru lub będzie brak w personelu zostaje się po godzinach. Bywa ,że pracuje się 13 godz . Na rękę za cały etat pracy dostaje się 1 850 zł w tym wliczona jest premia. To na start czyli przez prawie dwa lata plus waloryzacja co roku. Ja się na to nie pisze szkoda mojego zdrowia.

aga
@błyskawica 06.10.2017 22:57

niestety smutna prawda, ale przynajmniej na rozmowie nie ściemniają... gdybym wcześniej poczytała sobie te wszystkie komentarze... nadal siedziałabym sobie spokojnie pracując w biurze (za marną kasę, ale zdrowa, spokojna i z wolnymi weekendami)... błąd życia

Lidl Bytów
@błyskawica 06.10.2017 22:57

No to już rozumiem czemu wczoraj wieczorem kasjerka pędziła niczym rakieta. Nie zdążyłem się obejrzeć, a na moich zakupach leżały produkty kupione przez panią stojącą za mną i pana, który był następny w kolejce. Na szczęście udało się nam ustalić, co jest czyje, a nie było to wcale mało produktów.

Zuza
@Lidl Bytów 19.07.2018 11:29

BO JEST COŚ TAKIEGO JAK PRZEGRODKA NA WYŁOŻONE ZAKUPY , RĄCZEK NIE URWIE JAK KLIENT POSTAWI

anonymous
@Zuza 24.07.2018 15:00

dlatego szanujmy także panie pracujące zarówno na kasie jak i te na sklepie, a najczęściej "świeżo" zatrudniona osoba ląduje na kasie. pośpiech często kończy się mankiem w kasie czyli 1850 minus manko z miesiąca równa się...........

Via
@anonymous 28.07.2018 11:11

1850 minus ? co Ty piszesz hahaha trzeba być tłumokiem zeby narobić sobie 1850 zł minusu !

anonymous
@błyskawica 06.10.2017 22:57

13 godzin? Tyle godzin jest niezgodne z prawem pracy. Przecież są łezki.

twojstarypijany
@anonymous 27.08.2018 10:18

u mnie kierownik to nawet więcej siedzi

Pracownik
@anonymous 27.08.2018 10:18

Tak to prawda bylam pracownikiem w tej nie dorobionej placówce...malo tego wychodzic z takiej pracy przed 1 w nocy to była przesada !

Kelly
@Zuza 24.07.2018 15:00

Właśnie u nas w Polsce ludzie prawie nie używają tych przegrodek nie wiedzieć czemu.

Na 1/4 etatu Martin

Witam, w moim mieście poszukują pracowników na 1/4 etatu czyli 40h do wyrobienia w miesiącu. Jak to wygląda przy godzinach pracy? Pracuje się 4 dni po 10h czy 5 dni w miesiącu po 8 godzin? Jaka jest stawka na godzinę przy zleceniu?

KlaraKlara
@Na 1/4 etatu Martin 08.10.2018 17:49

To zależy jak Ci zrobią grafik może być tak że będziesz pracował 2-8 godzin .. to zależy jak Ci zaplanuja te 40 godzin w miesiącu..

Paulina
@KlaraKlara 15.10.2018 21:39

Czy kierownictwo przychyla się do ewentualnych próśb o zmiany w grafiku? Być może jest opcja by z odpowiednim wyprzedzeniem ustalać sobie dni, które chcielibyśmy mieć wolne od pracy. W życiu zdarzają się różne, nieprzewidziane sytuacje i na pewno wiele osób jest ciekawych czy będzie mogło w takiej sytuacji wpłynąć na swój czas pracy. Jak to wygląda w Lidlu?

Uwp

W tym (usunięte przez administratora) 2 lata temu wytrzymalam az 3 miesiace Zgorzelec. (usunięte przez administratora) nie praca. Grafik na 2 tygodnie nic nie zaplanujesz ciagle zmieniany. Urlop zapomnij ze zaplanujesz jak chcesz praca na 3/4 etatu a siedzisz 10h. Masakra i jeszcze na przerwe nie pusci. Kierownik Grzegorz (usunięte przez administratora) niedowartosciowany. Dobrze ze Niemcy blisko

Zainteresowana

Żary sklep jeszcze w budowie ale już szukają pracowników. Jakie tam są godziny pracy? Jak wygląda pensja na pełen etat? Czy są jakieś premie? Jak z grafikiem zmienny z dnia na dzień czy stały?

anonymous

Ponawiam pytanie co z forum na kafeterii ??? Ponownie usunięte ???

Zostaw opinię o Lidl Polska - Tarnowo Podgórne

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl Polska