Kwintesencją całej organizacji pracy i logistyki w tej firmie był w ostatnim czasie ten nieszczęsny pożar.Dlaczego do niego doszło ,, ano lata zaniedbań BHP,p.poż wciąż walające się styropiany a to kartony a to folia .Nikt przez ostatnie trzy lata nie wziął pod rozwagę wybuchających tam pożarów które dzięki pracownikom zostały ugaszone.Do trzech razy sztuka jak to mówią teraz niestety zaczną się zwolnienia.Synu właściciela i komandytariuszu zmień podejście do ludzi bo karma wraca.
Zużytych?XD Ogólnie to kto jest odpowiedzialny za utrzymanie porządku w zakładzie?
Cześć, dawno nikt się nie wypowiadał. Ktoś powie jak w tej chwili firma funkcjonuje po pożarze, który miał miejsce rok temu? Czy firma będzie zatrudniała jakiś pracowników, a jeżeli tak to czy przepisy BHP zostały prawidłowo wdrożone?
Nie polecam nikomu tutaj pracować bo Tragedia naprawdę
Ugaszone przez pracowników? to straż nie przyjechała? Jak duży był ten cały pożar? Nikomu nic się nie stało?
Nikomu z pracowników nic się nie stało. Oparzeń rąk i twarzy doznał jeden ze strażaków ale na drugi dzień wyszedł ze szpitala. Spłonęła część najnowszej hali. Zgodnie z informacją od Prezesa trwają prace, które pozwolą ponownie uruchomić produkcję za ok. 2 - 3 tygodnie.
Całe szczęście. Ale pracownicy tutaj normalnie mają w razie czego ubezpieczenia itp? I ogólnie to chyba teraz zwrócona zostanie bardziej szczególna uwaga na zasady BHP?
Niedawno był pożar, pracodawca w mediach ocenia się jako ANIOL który dał pracę WSZYSTKIM pracownikom, niestety to wszystko tak pięknie nie wygląda. Pracownicy remontują ocalałe hale w warunkach ekstremalnych. Za wynagrodzenie najniższe. Teraz, gdy produkcja ruszyła, pracodawca zwolnił pracowników którzy pracowali nawet 20 lat "stając" mu tak w papiery, że pracy raczej nie znajdzie. Na halach miejsca brak, ludzie traktowani jak ścierwo i (usunięte przez administratora) Dla mnie to jest jeden wielki chlew i jedna wielka żenada. Nie polecam !!!!!

Kierownictwo w Ciarko to ludzie bez szacunku do nikogo. Jak zaczeły sie najgorsze upały dyrektor skrócił przerwę w pracy o 3 minuty, przerwa wynosi teraz 17 min. Na hali jest blisko 40 stopni a ich nie stac nawet na butelkę wody. Ludzi traktują jak (usunięte przez administratora) parobków bez żadnych praw.
No i tak! Dobry bajer pół sukcesu w wykonaniu firmy ciarko, oferują prace NA STANOWISKO MAGAZYNIER oraz stabilne warunki zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę haa haa kilka umów na 1mc 3mc 6mc 1rok a potem lepiej zróbią ci przerwę bo nikt ci nie da umowy na czas nieokreslony owszem przyjmą cie spowrotem za 3mc i tak od nowa dalej przerwa śniadaniowa wliczona w czas pracy, wliczone 20 minut jesz przy maszynie lub przy stole bo niema stołówki dotyczy to montażu jak i blacharni mało tego podczas przerwy przychodzi syn własciciela i z pretensją dlaczego ludzie nic nie robią atrakcyjne benefity pozapłacowe: ubezpieczenia na życie z dodatkową opcją ubezpieczenia członków rodziny, bony świąteczne Jakie benefity pozapłacowe (no chyba że w biurze) ubezpieczenie jak w każdym zakładzie pracy bony swiąteczne to mnie rozbawiło raz w roku po 100 zł i to żeby dac to najpierw pół zakładowi trzeba zabrac miesiąc wczesniej premie Śmiech na sali w ramach zakładowego funduszu świadczeń socjalnych firma udziela każdemu pracownikowi nieoprocentowanej pożyczki to fakt pożyczysz 4000 zł ale z jednym żyrantem to u bociana masz takie same warunki bez żyrantów Zaczeli rekrutowac ludzi bo nie ma komu robic 2800zł plus niecałe 500zł premi i nie w każdym miesiącu premia jest taka sama. LUDZIE NIE POLECAM TYCH WSZYSTKICH SANOCKICH FIRM GDZIE PŁACA JEST NADAL PODSTAWOWA A PREMIA UZALEŻNIONA JEST OD CHUMORU WŁASCICIELA
A jak z pracą w biurowcu? Lepsze stawki? Lepsza atmosfera?
Nie polecam praca jak na akord zarobki to najniższa krajowa plus 500 premi brutto w tym dwie soboty jak nie wyjdziesz w jedna sobote to tracisz 200zł premi,2 soboty 400 zł premi wychodzi że przez 20 dni roboczych jesteś nic nie wart tylko w sobote cie docenią czasami nie policzą ci 1 soboty i tracisz sobote i premie oczywiscie zwróca ci za sobote ale premi już nie. Dotyczy to blacharni jak i montażu, kierownika sie pozbyli to już 14 osoba która była na tym stanowisku i odeszła w styczniu 2021 teraz przejeli funkcje brygadzisci którym woda sodowa uderza do głowy, ludzie tak jak w każdym zakładzie SANOKA są wilki i są normalni niektórzy ci pomogą i tacy co ci powiedzą że im nie płacą za szkolenie, żucają tobą po różnych działach i wychodzi na to że przechodzisz z dwóch zmian na 3 zmiany na madach albo na laserach PORAŻKA TEN ZAKŁAD I SYN WŁAŚCICIELA OD KTÓREGO ZALEŻY CZY CI WOGÓLE DA PREMIE ZERO SOCJALU ZERO ZWIAZKÓW ZAWODOWYCH NIE POLECAM
@wujek a. Dlaczego trzymają się z daleka?
Jaki jest wkład kierownictwa "Ciarko" S.A. w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
Z uwagi na to, że w ostatnich miesiącach przestaliście dyskutować o tym pracodawcy, postanowiłam Wam o nim przypomnieć. "Ciarko" jest największym w Polsce i jednym z największych w Europie producentów okapów kuchennych i pochłaniaczy. W związku ze swoim rozwojem aktualnie poszukuje odpowiedniej osoby, która obejmie stanowisko Kierownika produkcji: https://ciarko.com/kariera/ Może ktoś z Was posiada już doświadczenie na kierowniczym stanowisku i zechce teraz spróbować swoich sił w strukturach firmy "Ciarko"? Jestem ciekawa.
O jakich zaległościach piszesz? Twoje zdanie pozostawione w tym wątku zbyt mało mi mówi, dlatego chciałbym, abyś sprecyzował, co miałeś na myśli. Mam rozumieć, że firma ma jakieś zaległości?
Największy konfident to bomba taki knur swojej faji przez ten śmietnik napewno już nie widzi sprzedaje wszystkich, A wszędzie jaki to on (usunięte przez administratora) tutaj z tobą pięknie ładnie a tak naprawdę(usunięte przez administratora) jest pozerem który nie potrafi
Jest pozerem który nie potrafi sobie laski znaleźć tylko starej (usunięte przez administratora) się czepił ????????????jesteś frajerem
Hehe ktoś prawdę napisał, o tym wiesniaku hahaha, skarży tacie jak dziecko, zresztą nie tylko tacie,
A dlaczego nikt nie pisze merytorycznie na tym forum? Nie róbmy magla z forum.
Jako były pracownik nie polecam tej firmy. Ciągła harówka że do kibla nie masz czasu iść.. ciągłe nadgodziny (2 zmiana do 1 w nocy cały tydzien), a pierwszą pracujesz 6 dni w tyg. za nadgodziny nie płaca tak samo jak za sobotę.. która o zgrozo jest OBOWIĄZKOWA! za miesiąc nie zarobisz 2 tys. co za tyle godz w miesiącu powinieneś lekko 2,5 brać.. bałagan w biurze, logistyka tam lezy i kwiczy! dadzą Ci robotę a po chwili wychodzi ze jest ona tylko na papierze bo lakiernia albo blacharnia tego nie zrobiła i nikt się nie pofatygował żeby to sprawdzić przed daniem Ci zlecenia.. po czym przyjdzie dyrektor produkcji (impulsywny choleryk) i nawrzuca Ci przy wszystkich ze od rana się pałętasz i nic nie zrobiłeś tylko dlatego ze ktoś w biurze dał Ci trefne zlecenie!.. Kontrola jakości to porażka, wyłapią buble dopiero na koniec zmiany jak okapy będą już na tirze a ze oglądał w ciągu zmiany twoją prace 100 razy i się nie kapną od razu to Twoja wina i masz przeej%$#&.. Zerowy socjal wczasów pod grusza, paczek dla dzieci nic! tylko czasem bony dadzą Ci w grudniu uprzednio oczywiście zabierając Ci odpowiednia sumę miesiąc wcześniej na wypłat wymyślając pretekst z (usunięte przez administratora) (potrącenie za złom?) Kończąc na tym ze właściciel woli pompować pieniądze na hokej czy nowy samochód niż zapewnić godne życie swoim pracownikom! smutę ale prawdziwe.. ale żeby być obiektywny i nie wieszać tylko psów na firmie napisze coś pozytywnego o firmie a jest nim, tzn sa nim pracownicy!, naprawdę spoko! mili, pomocni, z poczuciem humoru!,( koguty, koty, gace, nawet jadowite cobry ) :D choć nie powiem jet wśród nich kilka czarnych owieczek.. (kilku konfidentów, lizodupów a nawet jeden zbok co lubi szczypać za pupę nowo przyjęte dziewczyny.. PANAROJA! xD Pozdrawiam tych co się jeszcze tam męczą! cola w dłoń! :)
Nie polecam firmy . Nowo przyjęty pracownik ma przesrane (usunięte przez administratora) na wysokich obrotach non stop jeszcze go (usunięte przez administratora) za byle co, odpierać atak zdecydowanie nie polecam bo będzie jeszcze gorzej . KONFIDENTY czasu nie marnują wszystko czają i donoszą a sami się obijają jak mogą. Teraz ukraińcami się ratują bo (usunięte przez administratora) jak niewolnicy za najniższą krajowa po 12 godzin. Przyjmują dużo osób żeby mieli z czego odsiewać kto się nie nadaje pozdrawiam
@addicted wiesz czemu ci pracownicy zrezygnowali? Może to po prostu zbieg okoliczności? Faktycznie już dawno nikt nie wypowiadał się o firmie "Ciarko" S.A. Nie widzę za to żadnych ogłoszeń o pracę w internecie, czy warto teraz aplikować/wysyłać CV?
Czy ta cisza na forum to znak, że bardzo dobrze pracuje się w firmie? "Ciarko" zdobyła już swoją wysoką pozycję na rynku to pewnie jest dobrze.
No nie wiem czy to nie cisza przed burza. Ostatnimi czasy kilkunastu starych pracowników opuściło ten "zakład"
xxx
Aktualnie w Ciarko nie ma aktualnych ofert pracy @konstantinowih. Więc na pewno przydałyby się informacje od innych pracowników mówiące o jakiejś rekrutacji. Czy ktoś może się do tego odnieść?
Jak się pracuje w "Ciarko" S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy "Ciarko" S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 6.
Jakie są opinie pracowników o pracy w "Ciarko" S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 1 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!