LG

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 69 ocen.

LG
2 69 6 1

Opinie o LG

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

dk

Z obserwacji okolourlopowych..... Idziesz do koreanczyka po urlop? Nie dosc ze patrzy na ciebie jakbys popelnial przestepstwo to dodatkowo podpisuje wniosek 3 tygodnie!!! o 2 tygodniowym urlopie zapomnij zeby firma wyrazila zgode bez dodatkowych prosb z twojej strony. a po co? a na co? a dlaczego? po co ci w ogole urlop 2 tygodniowy po calym roku ciezkiej pracy??????? w koncu jeczac i sykajac podpisuje i rzuca na biurko.... DNO

bzz
@dk 09.09.2018 09:44

To chyba od dzialu zalezy bo znam takie, ze naklania sie ludzi do wziecia wolnego lub odbioru nadgodzin, a jedyne ograniczenie to to, ze urlop nie moze trwac wiecej niz 12 dni roboczych.

Julita

@LG_Slave sam miałeś możliwość pracować w tej firmie czy ktoś z Twoich znajomych? Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że warunki pozostawiają wiele do życzenia. Także warto mieć pewność, że tak jest naprawdę- stąd moje pytanie. Czy nie znalazłeś żadnego aspektu, który podobał Ci się w pracy w firmie LG?

LG_Slave
@Julita 24.07.2018 13:49

Ja tu niestety wciąż pracuję

Julita

@LG_Slave a jak wygląda sytuacja z dodatkowymi, pozapłacowymi benefitami? Orientujesz się jak wygląda kwestia z aktualnymi rekrutacjami, czy obecnie są prowadzone? Czy po okresie próbnym możesz liczyć na premię do podstawy? Daj znać, wielu osobom się przyda ta wiedza.

LG_Slave
@Julita 18.07.2018 16:06

Pozapłacowe benefity to karta Multisport, Enel-Med i to tyle. Premie są dla działów sprzedaży kwartalne a dla pozostałych roczne, twz KPI. Te ostatnie są coraz niższe i właściwie to niezauważalne. Rekrutacje toczą się cały czas bo masa ludzi odchodzi. Nie ma mowy, o żadnej premii do podstawy. Poza wypłatą raz na kwartał dla sprzedaży i raz w roku dla pozostałych nie ma nic. Podwyżek właściwie nie ma. 1 % dla niektórych. Trzymajcie się z daleka od tego miejsca. To jest już cmentarz.

Julita

@HANSA a posiadasz informacje na temat aktualnych rekrutacji w firmie LG i czy zechciałbyś się podzielić wskazówkami z forumowiczami, odnośnie tego, na co rekruterzy przede wszystkim zwracają uwagę?

LG_Slave
@Julita 12.07.2018 12:07

Na wynagrodzenie i tylko na to. Mało chcesz ? Jesteś na pokładzie.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Julita

@Hansa, dlaczego Twoim zdaniem do firmy LG można zatrudnić się na jedynie parę miesięcy a nie dłuższy okres? Mogłabyś proszę napisać jaki okres czasu Ty tam przepracowałaś skoro doszłaś do takiego wniosku? @blablabla, napisałeś, że podoba się Tobie praca w LG, dlaczego? Podasz parę argumentów na "tak" dla tej firmy?

HANSA
@Julita 11.06.2018 11:23

Napisałam że można tam pracować 1-2 lata, złapać doświadczenie, wpisać LG w CV i szukać pracy gdzie indziej, w bardziej stabilnej firmie. LG do takowych nie należy.

ByłyPracownik

Life is good? Właśnie widzę po opiniach. Dostałem cynk od znajomych.." Ty widziałeś jakie opinie ma LG ? Poczytaj sobie...." Wszystko to co piszecie tutaj to prawda. Potwierdzam. Pozdrawiam !

BNM
@ByłyPracownik 07.03.2018 23:24

to nie LG to "HELL G" jak to mówią pracownicy firmy i w 100% sie zgadzam :) Codzienne koreańskie absurdy niestety zabijają relacje miedzy pracownikami. W coraz większym stopniu nowe zarzadzenia są wdrazane. niedługo zacznie sie codzinnie rano odśpiewanie hymnu firmy :)) Do wszystkich pracowników- trochę godności i szacunku do samego siebie, nie badźcie bardziej koreańscy od samych koreańczyków. Zainteresowani wiedzą o kim mowa i co za działy przodują w tych pokłonach :))

Hansa
@BNM 10.03.2018 16:11

Generalnie jak nie masz doświadczenia i chcesz je złapać ale za małą kase i zbudować sobie CV- to spoko, ale przestrzegam z myśleniem by pracować dłużej niż 1-2 lata. A i to będzie wyzwaniem, ludzie zwalniali się po 3 miesiącach bo nie mogli uwierzyć jak ta pożal się Boże firma jest patologiczna....

Julita

Czy rzeczywiście nikt nie jest w stanie napisać paru dobrych opinii na temat pracy w LG? Mało kto z Was w sposób dosadny uargumentował swoje zdanie. Czy jest ktoś w stanie napisać również dobre strony pracy w tej firmie? Może szliście do firmy z innymi oczekiwaniami niż LG gwarantuje. Proszę o szczere opinie gdyż dla wielu osób zainteresowanych pracą w LG plusem może być to co Wam się nie podoba.

blablabla
@Julita 30.05.2018 15:43

omijać to forum szerokim łukiem.. co opony z wpisu poniżej i serwis mają wspólnego z tematem?

LG_Slave
@blablabla 30.05.2018 21:34

Weź się nie odzywaj. Nie podoba ci się to do widzenia. Ludzie się tutaj ostrzgają przed oszustami i miejscami tak plugawymi jak LG.

blablabla
@LG_Slave 31.05.2018 10:20

A podoba mi się i nigdzie się nie wybieram, to miejsce nieustannie dostarcza mi rozrywki, przeglądam te wszystkie dyskusje o różnych firmach i śmieję się z tych, którzy wierzą, że są prawdziwe i nie są sterowane, i jest to śmiech przez łzy nad tym jak świat wirtualny steruje nami w rzeczywistości. Jak wszystko tutaj, jest to tylko opinia, możecie ją przyjąć albo nie, ale nie dajcie opiniom ze świata wirtualnego decydować o waszym rzeczywistym życiu, czy to w sprawach zakupowych, czy związanych z waszym życiem osobistym, weźcie sprawy w swoje ręce w waszym prawdziwym życiu, decydujcie o nim, zmieniajcie je, sprawdzajcie różne rozwiązania i testujcie, żebyście mieli swoją własną opinię na dany temat, a nie opinię skopiowaną z internetu.

blaaaaaaa
@blablabla 31.05.2018 19:39

Ja jeszcze dodam jedno: z regulaminu serwisu, to dopiero daje do myślenia! 3. Czy Opinie o pracodawcach są w 100% miarodajne? Niestety nie. Anonimowość wypowiadających się użytkowników ma pewną cenę, płaconą w wiarygodności. W związku z czym musisz zawsze pamiętać, żeby do umieszczonych na naszym forum opinii podchodzić z odpowiednią dozą ostrożności i zdrowego rozsądku. Zważ na to, że ludzie zwolnieni z pracy mogą mieć skłonności do przesady czy nawet konfabulacji, w związku z czym nigdy nie traktuj informacji – zwłaszcza negatywnych – znalezionych na naszym forum jako stuprocentowo potwierdzonej. W ramach możliwości czy chęci dopytuj i proś o dodatkowe dane, ale miej na uwadze fakt, że GoWork.pl nie ma możliwości weryfikacji zgromadzonych informacji, a forum Opinie o pracodawcach ma jedynie charakter zbioru prywatnych opinii.

Andrzej

Dzięki za komentarz niezadowolony tego szukałem opon i na temat wsparcia dla klientów. Mam u siebie w salonie parę gadżetów lg i zastanawiałem się gdzie je oddać do naprawy. Święta prawda najlepiej na allegro kupić części i zrób to sam z (usunięte przez administratora) Co za pehh że człowiek nawet na serwis liczyć nie może.

Niezadowolony..

Lipa ja h... Ten serwis następnym razem na własny koszt sobie naprawie. Raz oddałem na gwarancję wrzucił po ustawieniach fabrycznych drugim razem oddałem to jeszcze nie wrzucił mija miesiąc i jeden dzień a super dział reklamacji nawet nie raczy odpisać żałosne haha.. A lg taka marka.. Niby.. Chinoli więcej niż smartfonów na świecie. Buahah... Jak chce ktoś się zatrudnić to chociaż mugl by być rzetelnym pracownikiem a nie walić w jajo jak reszta techników niby.... Gdyby nie ten bootloader co nie wspierają zdjęcia to sam bym se naprawił 30 dni szybciej... Pamiętajcie ludzie lg ma agenta w każdym smartfonie może widzieć jak jesteście poza zasięgiem nawet..

Helmut

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Atom
@Helmut 16.05.2018 22:19

Można napisać coś pozytywnego, ale to będzie kłamstwo

Administrator

Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w firmie LG?

Obecny_pracownik
@Pracownik 26.04.2018 10:55

A ja radzę, żeby nigdy do tego cmentarzyska nie zaglądać, jeżeli nie chcecie budować swojego życia na lizaniu tyłków, zdradzaniu przyjaciół, kłamstwach i innych podobnych praktykach. Ta firma zdycha. I dobrze.

nick
@Administrator 22.04.2018 11:04

omijać szerokim łukiem!!! Brak rozwoju, możliwości awansu, straszne kolesiostwo i s**owaty HR!!! strata cennego czasu!!

Arek

Idealnych firm nie ma, trzeba zacząć doceniać miejsce które daje nam możliwości do życia!!

Arek1
@LG_Slave 21.03.2018 16:06

LG Slave, kim ty jesteś, że pozwalasz sobie na obrażanie wszystkich wokół...ludzi z którymi pracujesz, ludzi na tym forum...tak łatwo jest opluwać innych anonimowo w sieci...

LG_Slave
@Arek1 21.03.2018 20:17

Arku, zamilcz, tak będzie dla ciebie lepiej. Skompromitowałeś się już wystarczająco.

Zainteresowany

Witam, czy może ktoś powiedzieć coś o pracy w dziale wsparcia technicznego?

woczekiwaniu
@Zainteresowany 04.01.2018 17:35

Hej ja ide za tydzien na rozmowe na stanowiska Inżyniera wsparcia technicznego i ciekaw jestem co możecie mi powiedzieć o tym stanowisku? Pozdrawiam

troll
@woczekiwaniu 09.03.2018 00:40

spytaj lepiej ludzi z którymi będziesz pracować a nie na takim forum gdzie nawet nie wiesz kto pisze te komentarze

Olo

Pracował ktoś z Was tam w charakterze kontrolera należności? Możecie coś powiedzieć bliżej o tym stanowisku?

cam
@Olo 07.02.2018 09:47

pracowal pracowal. chlopie bedziesz pod ksiegowa ktora jest przybocznym koreanczyka. o niej jest kilka slow prawdy na tym forum i ile osob przez nia odeszlo. poczytaj i mysle ze ci przejdzie. i jeszcze jedno bedzies z przez 12 godzin mial (malo swiezy) oddech koreanczyka na plecach ;)

Nie

Uciekać i to jak najszybciej oraz jak najdalej. Koszmarna atmosfera wewnątrz zespołu i fatalni managerowie. Patologia i bardzo niezdrowe środowisko pracy. Zachowania managerów podpadające pod mobbing i sławetne "tak tu było od zawsze", "nikt ich nie zmusza, żeby tu byli". HR do wymiany!

loli
@Nie 18.02.2018 13:12

wyplaty sa do 10 czy jak w normalnej firmie pod koniec miesiaca?

nick
@... 25.02.2018 11:59

Panie z HRu LG są tylko miłe jak jest do wypełnienia ważna ankieta dotycząca poziomu zadowolenia pracy. HAhahahahaha a potem pracownikom rozdają kawę i herbate i słodkości w ramach wdzięczności. Złota rada dla osób które chcą pójść na rozmowę rekrutacyjną do LG: Pani rekruter to największa kłamczucha i manipulatorka. Obiecuje wysokie góry a jak przychodzi co do czego jak cię zatrudnią to ogromną łaskę robi żeby ci udzielić informacji.

georg

Mam w tym tygodniu tam rozmowę i nie wiem czy w ogóle tam iść, po przeczytaniu tego wszystkiego. Czy naprawdę w każdym dziale jest tak źle? Nie chcę iść z kołchozu do jeszcze większego kołchozu, a stanowisko, które mi proponują przedstawiane jest bardzo ciekawie

Pracownik LG
@georg 19.02.2018 00:27

Jeśli nie musisz zmieniać pracy to nie idź. Poczekaj na wiosnę i lepsze oferty. Na pewno takie będą .

LG_Slave
@georg 19.02.2018 00:27

Rób, co uważasz za stosowne. Ja bym nie szedł. Stracisz tylko czas. Lepiej iść do firmy, która nie ma pracowników za niewolników i nie traktuje ich, jak śmieci. Kasa w LG to naprawdę DNO. Nie warto

kwzk

firma dla tych co albo maja kompletny zanik ambicji zawodowych albo usiluja sie zahibernować jakoś przetrwać do emerytury albo nie maja zadnych innych perspektyw. oczywiscie nie chce tutaj nikogo obrazic - po prostu chodzi o to aby pokazac stan faktyczny. niestety koreanski staff przysylany jest coraz gorszy, zachowania przeniesjone z koranskiej kultury zarzadzania gdzie jezeli szef kaze wykonac najwiekszy nawet debilizm to sie nie dyskutuje tylko wykonuje i koniec. bezmozgowie i obrzydzenie.

Pracownik
@kwzk 28.01.2018 20:33

Pracuję w tej firmie i niestety potwierdzam powyższe , ale zanik ambicji nabyłam w tej firmie. LG to cmentarz ambicji... Jestem jedną z tych, którzy w poniedziałek marzą o piątku. . A ponieważ jestem na tyle osłabiona tym wszystkim, że zaczynam się hibernować. Właśnie trafiłam na tę opinię i dziękuję za tę stronę. Być może to początek zmian. Osobom, które mają zamiar iść na rozmowę o pracę tutaj jedno słowo - zapomnijcie o tej rozmowie. . Chyba, że potrzebujecie mieć stały wpływ na konto. Wypłata zawsze na czas. Mało płacą, ale płacą :)

lolo

Najgorsze miejsce w jakim w życiu pracowałem (IT). Zwolniłem sie po miesiacu. Lepiej rowy kopać niz pracowac w patologicznym lg.

Gwidon

Jak sie praca w firmie nie podoba trzeba ą szybko zmienić na lepszą!!!

Miro

słuchaj, co do tych premii to sprecyzujcie czy w umowie jest, że powinny bycwypłacane c miesiac? może przelewaja ją wtedy kiedy uzbiera ci sie wiksza premia z kilku miesiecy?

0-0
@Miro 16.10.2016 14:15

W umowie jest ze premia ROCZNA i UZNANIOWA czyli premie dostajesz RAZ NA ROK i jak koreance maja DOBRA WOLE, albo dadza albo nie.

Magda
@0-0 29.10.2016 14:11

Tak, też pracowałam w LG ponad 3 lata, jeśli jesteś dobrym pracownikiem to nie przesadzajmy - koreańczycy docenić potrafią, nawet mimo młodego wieku, premia +260% normalnego wynagrodzenia - wg mnie była super zastrzykiem gotówki

Ufucu
@Magda 05.12.2017 00:19

docenic??? jezeli masz najnizsza krajowa - bo glownym kryterium zatrudnienia w LG jest oczekiwane wynagrodzenie - to kazda premia jest czyms co okreslasz jako "docenienie". wiekszosc pracowników Koreańczycy traktują jako aktualnie uzyteczne narzedzia. poza tym premie w LG sa na innym poziomie i dodatkowo sa uznaniowe czyli niewazne co zrobisz i czy osiagniesz pseudo-cele to zawsze moga sie wypiac i pokazac ci srodkowy palec. zatem wpisuje sie to w ogolny obraz gdzie zatrudnia sie do sekretariatu za najnizsza krajowa a potem awansuje, przykladow wiele - do HR, ksiegowosci, serwisu. zatem nie ma co sie ekscytowac a raczej znac swoja wartosc i trzezwo oceniac rzeczywistosc. to tyle... no chyba ze chcesz sie zahibernowac i probowac przewegetowac do emerytury znoszac codziennie wynaturzenia, coraz bardziej absurdalne pomysly, przelykajac ponizenia i zniewagi, bo tacy oczywiscie sa.

LG Slave
@Magda 05.12.2017 00:19

Nie wiem o czym mówisz ? Jakie 260% ??!! Takich premii nie ma w LG od co najmniej 5 lat ! Obecnie premia ROCZNA - jeżeli w ogóle ją się dostaje, bo ocena C i D wyklucza z premii - to 100, max 150 % wynagrodzenia. A ocenę C lub D można dostać bo nie podoba się Koreańczykowi twoja twarz. Nikt Ci nie wyjaśnia dlaczego masz taką a nie inną ocenę. Albo więc pracowałaś w LG 7-8 lat temu albo zmyślasz albo działasz na zlecenie LG. Innej opcji nie ma.

Bzzz
@LG Slave 15.12.2017 13:36

A kiedy jest owa tajemna premia wyplacana bo z koncem roku to raczej nikt nic nie dostal. Ani premii, ani podwyzki, ani oplaconych nadgodzin :-D :-)

Pracownik
@Bzzz 25.12.2017 11:31

Wypłacana jest na wiosnę, wtedy też są podwyżki itp.( takie małe...w tajemnicy ) ...do tego czasu zawsze się znęcają nad każdym mówiąc jedno " słabe wyniki....premii nie będzie " :) Pozdrawiam wszystkim czekających na premie :)

Bzzz
@Pracownik 02.01.2018 17:48

Dzieki, jesli doczekamy do wiosny, to zobaczymy. I tak wiemy kto w danym zespole ja dostanie, a kto nie :-) :-D

Były pracownik

Nie polecam pracodawcy. - 80 procent osób szuka pracy. - Pracownicy są zniewoleni tym całym systemem jaki panuje w firmie... - W działu IT co chwilę ktoś odchodzi,odszedł nawet najlepszy - nie wytrzymał po kilkunastu latach. - Bardzo duża rotacja pracowników w całej firmie. W każdym dziale bałagan. - Załatwiactwo, nepotyzm i dziwne więzi między niektórymi. Dział HR woła o pomstę do nieba za takie układy. - Dobrze mają Tylko Ci co siedzą tam od wielu wielu lat. Reszta ma cały czas podcinane skrzydła. -Zero rozwoju -Niskie bardzo pensje jak na rynek Warszawski - Bardzo słabe zarządzanie. Prezes nie wie co tak naprawde dzieje się w firmie. Omijać szerokim łukiem.

Curly Sue
@Były pracownik 22.11.2017 23:45

Zapomniałeś/aś o wykończających nadgodzinach. Po 12h lubni wiecej w robocie i oczywiście są niepłatne choć de facto zleca je szef: "taki okres ze trzeba brac nadgodziny".

Były pracownik
@Curly Sue 26.11.2017 12:34

Tak, zapomniałem. - Za nadgodziny nie zawsze płacą. Można sobie odebrać w formie wolnych dni. Niektórzy tak wolą. - Jakby jeszcze raz do mnie zadzwonili z LG to od razu bym rzucił słuchawką. - Nie dość, że mordor i dojazdy fatalne to traktują pracowników jak narzędzia. Bezosobowo. - Pamiętaj. Jeśli przyjmiesz tą pracę to musisz być znieczulony na takie traktowanie .Nie podoba Ci się to do widzenia. Wielokrotnie jest to słyszane od przełożonych.

Curly_Sue
@Były pracownik 11.12.2017 23:19

Akurat dla niektorych Mordor to dobra lokalizacja, ale co do innych rzeczy masz racje. Traktowanie nawet nie bezosobowe ale jakbys byl niepelnosprawnym dzieckiem. Wszedzie indziej menedzer jesli widzi ze caly zespol siedzi prawie dzien w dzien na nadgodzinach, to sam probuje pomoc, albo probuje ograniczyc ilosc obowiazkow pracownikow. Zglaszasz ze sa z tym problemy, a w nagrode masz dojeb...kolejne obowiazki i odwieczne pretensje szefa. Masz byc ksiegowym, kontrolerem, credit control, mistrzem Excela i...call center w jednym mimo pracy w back office. I mimo nadgodzin

Były pracownik
@Curly_Sue 14.12.2017 06:31

Wkładasz w tą firmę całe swoje serce, angażujesz się, siedzisz nadgodziny. Po czym przychodzi ktoś po znajomości albo z rodziny managera...albo bez procesu rekrutacyjnego i dostaje większą wypłatę od Ciebie. Firma LG ma gdzieś człowieka - nie ten to następny. Ominąć to miejsce Z DALEKA ! Chyba, że lubisz marnować swój czas i zabijać ambicje. Im bardziej wsiąkniesz w ten system tym trudniej bedzie Ci odejść. Korpo LG jest jak heroina... Musisz iść do pracy bo inaczej masz wyrzuty sumienia, że nikt za Ciebie tego nie zrobi Dzień wolny to dezercja.

Eldżej

Firma co 4 lata (po zmianie Wielebnego Prezesa) zaczyna od początku i niestety niczego się nie uczy. Polacy traktowani są przedmiotowo bez jakichkolwiek szans na szkolenia czy awans. Koreańczycy potrafią się wydzierać i są w zasadzie bezkarni. Na początek spotkań każdy podnosi rękę w górę z okrzykiem LG nr1 !!!

Yamal
@Eldżej 26.01.2017 17:10

no prosze, to normalka z tym wydzieraniem sie. kiedys byl taki z dzialu komputerow co regularnie op..dalał aswoich pracownikow az mu sam prezes zabronil bo sie mogl smrod z tego zrobic. zatem co zrobil ten koreanski p..chol? zapraszal ich do sali konfrencyjnej i tam: op...dalał jeszcze mocniej :)

57333289

Negatywne opinie to przeważająca większość 80 90%. Zastanówcie się czy tych pozytywnych nie piszą osoby które mają w tym jakiś interes bo przecież na przykład dział Human resources w którym nota bene pracują panie po pięćdziesiątce ktore sa personelem zatrudnionym lokalnie, też sa rozliczane z poziomu zadowolenia pracowników inwestowania w ich rozwój nauki zaangażowania wobec firmy. to ostatnio bardzo modne i na czasie. przeciwstawic negatywnym opiniom (bo przeciez skads pochodza i jak bedzie ich zbyt duzo to jeszcze nie daj boze ktos z kierownictwa super koreanskich managerow sie tym zainteresuje i wtedy jego gniew musi kogos dosiegnac) opinie pozytywne ktore beda wybielac i falszowac rzeczywisty obraz tego grajdolu.

LG Slave
@57333289 01.10.2017 10:25

Masz rację w jednej sprawie - naprawdę trudno byłoby uznać, że jakakolwiek pozytywna opinia o tej firmie byłaby prawdziwa. Warunki są urągające, ludzie odchodzą po wielu latach albo i kilku dniach, bo z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Wie o tym zarząd, wie HR ale nic nie robią. Wszyscy z nich mają to w (usunięte przez administratora) i każdy troszczy się tylko o siebie. Dno i ohyda.

Julita

@LGSlave, po prostu nic o tym nie wspomniałeś, dlatego tak założyłam. Rozumiem, że jesteś wzburzony i jak czytam to nie podoba Ci się dosłownie nic. Z innych opinii użytkowników, np. @warranty wynika w sumie co innego. Może to zależy od działu albo od nastawienia?

LG Slave
@Julita 27.09.2017 15:07

Julita, ja wspomniałem jedynie o relacjach polsko-koreańskich, płacach i "karierze" i w tych materiach podtrzymyję to co powiedziałem, a co wcześniej powiedziało na tym forum więcej osób. Zwróć proszę uwagę, że za wyjątkiem ostatniej opinii, która - z całym szacunkiem dla warranty - MUSI być opinią pracownika, który relatywnie niedawno dołączył do firmy, wszystkie są negatywne. Oczywiście relacje pomiędzy untermeschami, tj. polskimi pracownikami, są w większości bardzo, bardzo dobre. To ważne ale dobrymi relacjami nie opłacisz rachunków, nie zbudujesz historii kredytowej i nie kupisz mieszkania. To dodatek. A że decydujesz się na pracę w korpo, to pewnie chciałabyś wiedzieć gdzie będziesz w LG za lat 5 -10-15. Odpowiem ci - tutaj gdzie zaczniesz z pensją niewiele większą. Każdy, kto tu przyszedł myślał, że jemy się uda iść do góry, ustawić się. I każdy się mylił. Człowiek uczy się jednak na błędach - popełnij swój i dołącz do LG :)

Walter
@LG Slave 27.09.2017 17:39

Dodam tylko ze dzial warranty to jeden z namlodszych dzialow w firmie, ktory zaczal powstawac w zeszlym roku, wiec dla wielu.ludzi z tego dzialu to w ogole pierwsza jakakolwiek praca na umowe o prace lub pierwsza praca w korpo. Sama firma, jak kazda, ma plusy i minusy (tu masz np dosc wysokie wplywy na karte lunchowa), ale jednym z najwiekszych minusow wynika z azjatyckiego podejscia do pracy i zycia. Wspomniany dzial gwarancji zostaje chyba najdluzej po godzinach, zaraz po planningu i Koreanczykach, a podwyzek ani platnych nadgodzin nie ma. Ich przeozony a tez specyficzna"ksywke" - zorientowani wiedza :-). Poniewaz to glownie mlodzi stazem pracownicy korpo, to nie rozumieja, ze zostawanie po godzinach oznacza tylko to dla HR, ze pracownik i jego szef nie potrafia organizowac pracy teamu. Mysla ze nadgodziny wychodza na plus ;-). Wielu szefow dzialow z Azji nie wie jak organizowac zespol i pracownik musi czesto sam.sobie organizowac prace i obowiazki. Nieda sie tez niczego przewidziec ani ustalic. Nie ciesz sie ze cos Ci sie uda ustalic, ze przekonasz Azjate. Powie Ci ze masz racje, a potem zrobi po swojemu i czesto bez sensu. Zdarza sie tez, ze masz np 15 minut do wyjscia i slyszysz, ze masz zrobic raport na wczoraj...Mimo tego LG nie jest ani gorsze, ani lepsze niz inna korporacja. Nie ma co ani wychwalac, ani o co drzec szaty jak Rejtan. O podqyzki trudno wszedzie, KPI sa prawie wszedzie

Józek

Czy ktoś może się wypowiedzieć o warunkach/atmosferze pracy w Dziale Gwarancji?

warranty
@Józek 14.09.2017 12:28

Mamy bardzo przyjemną atmosferę w młodym zespole. Każdy jest dla siebie życzliwy i staramy się wspierać wzajemnie w rozwiązywaniu trudniejszych problemów. Można też liczyć na wsparcie przełożonego. Póki co jest w porządku.

Julita

@LG Slave z Twojej relacji wynika więc, że nie jesteś zadowolony z pracy w LG, a jednoczenie też wcale nie planujesz zmiany miejsca zatrudnienia. Co więc trzyma Cię w firmie? @lol niestety nie znam aktualnych stawek, więc nie pomogę. A gdzie widzisz taką rekrutacje?

LGSlave
@Julita 10.09.2017 12:46

Owszem nie jestem zadowolony z pracy, a właściwie z wynagrodzenia. Niedobrze mi się robi jak pomyślę kierownictwie. Nie wiem jednak, co skłoniło Cię do tezy, że nie szukam pracy. Zapewniam cię, że 80 % załogi z LG szuka pracy i odeszłoby bez wahania. Ja również. Nic, absolutnie nic nie trzyma mnie w tej pracy. Dno i wodorosty. Jeżeli znacie kogoś z serwisu zapytajcie sami ! Z serwisu ludzie odchodzą całymi grupami, bo obiecano im Bóg wie co a dostali raportowanie i przeklepywanie do excela. Z działów sprzedażowych odchodzą najbardziej doświadczeni pracownicy, choć nie tylko. Ostatnio papierami trzasnął gość co pracował pół roku ! Powiedział, że nie da już rady z tą głupotą, poniżaniem, chamstwem... Każdy robi co chce ale dobrze radzę - trzymajcie sie od tej firmy z daleka. Kierwonictwo to kłamcy i chamy mające sie za lepszych od innych a tak naprawdę to rozkładają tą firmę skrajną niekometencją i poniżaniem polskich pracowników. Niczego się tu nie nauczycie, a stracicie zdrowie i czas. Kariery nie ma tu żadnej, bo Polaczki są od zap....nia nie od kariery. Pieniądze też żadne, chyba że liże się dupska Koreańczykom, to od czasu do czasu rzucą ochłap ale i to rzadko....

lol

myślałam o stanowisku na gwarancjach, czy orientujecie się może ile zarabiają? bo nie chce na rozmowie palnac jakiegoś głupstwa i o to chodzi. pomóżcie jak możecie, byłabym wdzięczna za informację. pozdrawiam

Julita

@lol a jakimi stanowiskami jesteś zainteresowany? W tej chwili w LG jest wiele rekrutacji i faktycznie - stanowisko pracy generuje ofertę i warunki zatrudnienia. Możesz napisać o sobie i twoich wymaganiach coś więcej?

lol

powiedzcie proszę jakie są tam zarobki tak mniej więcej. i.na jakim stanowisku bo to też różnica zapewne.

LG Slave
@lol 01.09.2017 10:06

Jeżeli jesteś już tak zdesperowany, żeby tu pracować, a uwież mi że będziesz żałował/a, pamiętaj o jednym - ile wytargujesz na początku, tyle dostaniesz. Nie daj sobie wmówić, że będą podwyżki, bo ich nie będzie, że będą premie, bo ich praktycznie już nie ma, a z roku na rok są coraz mniejsze. Bardzo prawdopodobne, że za rok 2017 ich w ogóle nie będzie. Obecny prezes, jak żaden inny, gardzi polskimi pracownikami i nawet się z tym nie kryje. Wyciera podłogę każdym z kim ma kontakt. Problem polega na tym, że pod względem biznesowego przygotowania, wiedzy i obycia ten człowiek przedstawia kategorię omułka. Szczęśliwie w tym roku odchodzi CFO, wyjątkowy szkodnik i matoł.

Zostaw opinię o LG - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG