LG

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 62 ocen.

LG
2 62

Opinie o LG

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG

Julita

@Hansa, dlaczego Twoim zdaniem do firmy LG można zatrudnić się na jedynie parę miesięcy a nie dłuższy okres? Mogłabyś proszę napisać jaki okres czasu Ty tam przepracowałaś skoro doszłaś do takiego wniosku? @blablabla, napisałeś, że podoba się Tobie praca w LG, dlaczego? Podasz parę argumentów na "tak" dla tej firmy?

   
ByłyPracownik

Life is good? Właśnie widzę po opiniach. Dostałem cynk od znajomych.." Ty widziałeś jakie opinie ma LG ? Poczytaj sobie...." Wszystko to co piszecie tutaj to prawda. Potwierdzam. Pozdrawiam !

   
Hansa
@BNM 10.03.2018 16:11

Generalnie jak nie masz doświadczenia i chcesz je złapać ale za małą kase i zbudować sobie CV- to spoko, ale przestrzegam z myśleniem by pracować dłużej niż 1-2 lata. A i to będzie wyzwaniem, ludzie zwalniali się po 3 miesiącach bo nie mogli uwierzyć jak ta pożal się Boże firma jest patologiczna....

   
Julita

Czy rzeczywiście nikt nie jest w stanie napisać paru dobrych opinii na temat pracy w LG? Mało kto z Was w sposób dosadny uargumentował swoje zdanie. Czy jest ktoś w stanie napisać również dobre strony pracy w tej firmie? Może szliście do firmy z innymi oczekiwaniami niż LG gwarantuje. Proszę o szczere opinie gdyż dla wielu osób zainteresowanych pracą w LG plusem może być to co Wam się nie podoba.

   
blaaaaaaa
@blablabla 31.05.2018 19:39

Ja jeszcze dodam jedno: z regulaminu serwisu, to dopiero daje do myślenia! 3. Czy Opinie o pracodawcach są w 100% miarodajne? Niestety nie. Anonimowość wypowiadających się użytkowników ma pewną cenę, płaconą w wiarygodności. W związku z czym musisz zawsze pamiętać, żeby do umieszczonych na naszym forum opinii podchodzić z odpowiednią dozą ostrożności i zdrowego rozsądku. Zważ na to, że ludzie zwolnieni z pracy mogą mieć skłonności do przesady czy nawet konfabulacji, w związku z czym nigdy nie traktuj informacji – zwłaszcza negatywnych – znalezionych na naszym forum jako stuprocentowo potwierdzonej. W ramach możliwości czy chęci dopytuj i proś o dodatkowe dane, ale miej na uwadze fakt, że GoWork.pl nie ma możliwości weryfikacji zgromadzonych informacji, a forum Opinie o pracodawcach ma jedynie charakter zbioru prywatnych opinii.

   
Andrzej

Dzięki za komentarz niezadowolony tego szukałem opon i na temat wsparcia dla klientów. Mam u siebie w salonie parę gadżetów lg i zastanawiałem się gdzie je oddać do naprawy. Święta prawda najlepiej na allegro kupić części i zrób to sam z (usunięte przez administratora) Co za pehh że człowiek nawet na serwis liczyć nie może.

   
Niezadowolony..

Lipa ja h... Ten serwis następnym razem na własny koszt sobie naprawie. Raz oddałem na gwarancję wrzucił po ustawieniach fabrycznych drugim razem oddałem to jeszcze nie wrzucił mija miesiąc i jeden dzień a super dział reklamacji nawet nie raczy odpisać żałosne haha.. A lg taka marka.. Niby.. Chinoli więcej niż smartfonów na świecie. Buahah... Jak chce ktoś się zatrudnić to chociaż mugl by być rzetelnym pracownikiem a nie walić w jajo jak reszta techników niby.... Gdyby nie ten bootloader co nie wspierają zdjęcia to sam bym se naprawił 30 dni szybciej... Pamiętajcie ludzie lg ma agenta w każdym smartfonie może widzieć jak jesteście poza zasięgiem nawet..

   
Helmut

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

   
Atom
@Helmut 16.05.2018 22:19

Można napisać coś pozytywnego, ale to będzie kłamstwo

   
Administrator

Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w firmie LG?

   
nick
@Administrator 22.04.2018 11:04

omijać szerokim łukiem!!! Brak rozwoju, możliwości awansu, straszne kolesiostwo i s**owaty HR!!! strata cennego czasu!!

   
Arek

Idealnych firm nie ma, trzeba zacząć doceniać miejsce które daje nam możliwości do życia!!

   
LG_Slave
@Arek1 21.03.2018 20:17

Arku, zamilcz, tak będzie dla ciebie lepiej. Skompromitowałeś się już wystarczająco.

   
Zainteresowany

Witam, czy może ktoś powiedzieć coś o pracy w dziale wsparcia technicznego?

   
troll
@woczekiwaniu 09.03.2018 00:40

spytaj lepiej ludzi z którymi będziesz pracować a nie na takim forum gdzie nawet nie wiesz kto pisze te komentarze

   
Olo

Pracował ktoś z Was tam w charakterze kontrolera należności? Możecie coś powiedzieć bliżej o tym stanowisku?

   
cam
@Olo 07.02.2018 09:47

pracowal pracowal. chlopie bedziesz pod ksiegowa ktora jest przybocznym koreanczyka. o niej jest kilka slow prawdy na tym forum i ile osob przez nia odeszlo. poczytaj i mysle ze ci przejdzie. i jeszcze jedno bedzies z przez 12 godzin mial (malo swiezy) oddech koreanczyka na plecach ;)

   
Nie

Uciekać i to jak najszybciej oraz jak najdalej. Koszmarna atmosfera wewnątrz zespołu i fatalni managerowie. Patologia i bardzo niezdrowe środowisko pracy. Zachowania managerów podpadające pod mobbing i sławetne "tak tu było od zawsze", "nikt ich nie zmusza, żeby tu byli". HR do wymiany!

   
nick
@... 25.02.2018 11:59

Panie z HRu LG są tylko miłe jak jest do wypełnienia ważna ankieta dotycząca poziomu zadowolenia pracy. HAhahahahaha a potem pracownikom rozdają kawę i herbate i słodkości w ramach wdzięczności. Złota rada dla osób które chcą pójść na rozmowę rekrutacyjną do LG: Pani rekruter to największa kłamczucha i manipulatorka. Obiecuje wysokie góry a jak przychodzi co do czego jak cię zatrudnią to ogromną łaskę robi żeby ci udzielić informacji.

   
georg

Mam w tym tygodniu tam rozmowę i nie wiem czy w ogóle tam iść, po przeczytaniu tego wszystkiego. Czy naprawdę w każdym dziale jest tak źle? Nie chcę iść z kołchozu do jeszcze większego kołchozu, a stanowisko, które mi proponują przedstawiane jest bardzo ciekawie

   
LG_Slave
@georg 19.02.2018 00:27

Rób, co uważasz za stosowne. Ja bym nie szedł. Stracisz tylko czas. Lepiej iść do firmy, która nie ma pracowników za niewolników i nie traktuje ich, jak śmieci. Kasa w LG to naprawdę DNO. Nie warto

   
kwzk

firma dla tych co albo maja kompletny zanik ambicji zawodowych albo usiluja sie zahibernować jakoś przetrwać do emerytury albo nie maja zadnych innych perspektyw. oczywiscie nie chce tutaj nikogo obrazic - po prostu chodzi o to aby pokazac stan faktyczny. niestety koreanski staff przysylany jest coraz gorszy, zachowania przeniesjone z koranskiej kultury zarzadzania gdzie jezeli szef kaze wykonac najwiekszy nawet debilizm to sie nie dyskutuje tylko wykonuje i koniec. bezmozgowie i obrzydzenie.

   
Pracownik
@kwzk 28.01.2018 20:33

Pracuję w tej firmie i niestety potwierdzam powyższe , ale zanik ambicji nabyłam w tej firmie. LG to cmentarz ambicji... Jestem jedną z tych, którzy w poniedziałek marzą o piątku. . A ponieważ jestem na tyle osłabiona tym wszystkim, że zaczynam się hibernować. Właśnie trafiłam na tę opinię i dziękuję za tę stronę. Być może to początek zmian. Osobom, które mają zamiar iść na rozmowę o pracę tutaj jedno słowo - zapomnijcie o tej rozmowie. . Chyba, że potrzebujecie mieć stały wpływ na konto. Wypłata zawsze na czas. Mało płacą, ale płacą :)

   
lolo

Najgorsze miejsce w jakim w życiu pracowałem (IT). Zwolniłem sie po miesiacu. Lepiej rowy kopać niz pracowac w patologicznym lg.

   
Gwidon

Jak sie praca w firmie nie podoba trzeba ą szybko zmienić na lepszą!!!

   
Miro

słuchaj, co do tych premii to sprecyzujcie czy w umowie jest, że powinny bycwypłacane c miesiac? może przelewaja ją wtedy kiedy uzbiera ci sie wiksza premia z kilku miesiecy?

   
Bzzz
@Pracownik 02.01.2018 17:48

Dzieki, jesli doczekamy do wiosny, to zobaczymy. I tak wiemy kto w danym zespole ja dostanie, a kto nie :-) :-D

   
Były pracownik

Nie polecam pracodawcy. - 80 procent osób szuka pracy. - Pracownicy są zniewoleni tym całym systemem jaki panuje w firmie... - W działu IT co chwilę ktoś odchodzi,odszedł nawet najlepszy - nie wytrzymał po kilkunastu latach. - Bardzo duża rotacja pracowników w całej firmie. W każdym dziale bałagan. - Załatwiactwo, nepotyzm i dziwne więzi między niektórymi. Dział HR woła o pomstę do nieba za takie układy. - Dobrze mają Tylko Ci co siedzą tam od wielu wielu lat. Reszta ma cały czas podcinane skrzydła. -Zero rozwoju -Niskie bardzo pensje jak na rynek Warszawski - Bardzo słabe zarządzanie. Prezes nie wie co tak naprawde dzieje się w firmie. Omijać szerokim łukiem.

   
Były pracownik
@Curly_Sue 14.12.2017 06:31

Wkładasz w tą firmę całe swoje serce, angażujesz się, siedzisz nadgodziny. Po czym przychodzi ktoś po znajomości albo z rodziny managera...albo bez procesu rekrutacyjnego i dostaje większą wypłatę od Ciebie. Firma LG ma gdzieś człowieka - nie ten to następny. Ominąć to miejsce Z DALEKA ! Chyba, że lubisz marnować swój czas i zabijać ambicje. Im bardziej wsiąkniesz w ten system tym trudniej bedzie Ci odejść. Korpo LG jest jak heroina... Musisz iść do pracy bo inaczej masz wyrzuty sumienia, że nikt za Ciebie tego nie zrobi Dzień wolny to dezercja.

   
Eldżej

Firma co 4 lata (po zmianie Wielebnego Prezesa) zaczyna od początku i niestety niczego się nie uczy. Polacy traktowani są przedmiotowo bez jakichkolwiek szans na szkolenia czy awans. Koreańczycy potrafią się wydzierać i są w zasadzie bezkarni. Na początek spotkań każdy podnosi rękę w górę z okrzykiem LG nr1 !!!

   
Yamal
@Eldżej 26.01.2017 17:10

no prosze, to normalka z tym wydzieraniem sie. kiedys byl taki z dzialu komputerow co regularnie op..dalał aswoich pracownikow az mu sam prezes zabronil bo sie mogl smrod z tego zrobic. zatem co zrobil ten koreanski p..chol? zapraszal ich do sali konfrencyjnej i tam: op...dalał jeszcze mocniej :)

   
57333289

Negatywne opinie to przeważająca większość 80 90%. Zastanówcie się czy tych pozytywnych nie piszą osoby które mają w tym jakiś interes bo przecież na przykład dział Human resources w którym nota bene pracują panie po pięćdziesiątce ktore sa personelem zatrudnionym lokalnie, też sa rozliczane z poziomu zadowolenia pracowników inwestowania w ich rozwój nauki zaangażowania wobec firmy. to ostatnio bardzo modne i na czasie. przeciwstawic negatywnym opiniom (bo przeciez skads pochodza i jak bedzie ich zbyt duzo to jeszcze nie daj boze ktos z kierownictwa super koreanskich managerow sie tym zainteresuje i wtedy jego gniew musi kogos dosiegnac) opinie pozytywne ktore beda wybielac i falszowac rzeczywisty obraz tego grajdolu.

   
LG Slave
@57333289 01.10.2017 10:25

Masz rację w jednej sprawie - naprawdę trudno byłoby uznać, że jakakolwiek pozytywna opinia o tej firmie byłaby prawdziwa. Warunki są urągające, ludzie odchodzą po wielu latach albo i kilku dniach, bo z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Wie o tym zarząd, wie HR ale nic nie robią. Wszyscy z nich mają to w (usunięte przez administratora) i każdy troszczy się tylko o siebie. Dno i ohyda.

   
Julita

@LGSlave, po prostu nic o tym nie wspomniałeś, dlatego tak założyłam. Rozumiem, że jesteś wzburzony i jak czytam to nie podoba Ci się dosłownie nic. Z innych opinii użytkowników, np. @warranty wynika w sumie co innego. Może to zależy od działu albo od nastawienia?

   
Walter
@LG Slave 27.09.2017 17:39

Dodam tylko ze dzial warranty to jeden z namlodszych dzialow w firmie, ktory zaczal powstawac w zeszlym roku, wiec dla wielu.ludzi z tego dzialu to w ogole pierwsza jakakolwiek praca na umowe o prace lub pierwsza praca w korpo. Sama firma, jak kazda, ma plusy i minusy (tu masz np dosc wysokie wplywy na karte lunchowa), ale jednym z najwiekszych minusow wynika z azjatyckiego podejscia do pracy i zycia. Wspomniany dzial gwarancji zostaje chyba najdluzej po godzinach, zaraz po planningu i Koreanczykach, a podwyzek ani platnych nadgodzin nie ma. Ich przeozony a tez specyficzna"ksywke" - zorientowani wiedza :-). Poniewaz to glownie mlodzi stazem pracownicy korpo, to nie rozumieja, ze zostawanie po godzinach oznacza tylko to dla HR, ze pracownik i jego szef nie potrafia organizowac pracy teamu. Mysla ze nadgodziny wychodza na plus ;-). Wielu szefow dzialow z Azji nie wie jak organizowac zespol i pracownik musi czesto sam.sobie organizowac prace i obowiazki. Nieda sie tez niczego przewidziec ani ustalic. Nie ciesz sie ze cos Ci sie uda ustalic, ze przekonasz Azjate. Powie Ci ze masz racje, a potem zrobi po swojemu i czesto bez sensu. Zdarza sie tez, ze masz np 15 minut do wyjscia i slyszysz, ze masz zrobic raport na wczoraj...Mimo tego LG nie jest ani gorsze, ani lepsze niz inna korporacja. Nie ma co ani wychwalac, ani o co drzec szaty jak Rejtan. O podqyzki trudno wszedzie, KPI sa prawie wszedzie

   
Józek

Czy ktoś może się wypowiedzieć o warunkach/atmosferze pracy w Dziale Gwarancji?

   
warranty
@Józek 14.09.2017 12:28

Mamy bardzo przyjemną atmosferę w młodym zespole. Każdy jest dla siebie życzliwy i staramy się wspierać wzajemnie w rozwiązywaniu trudniejszych problemów. Można też liczyć na wsparcie przełożonego. Póki co jest w porządku.

   
Julita

@LG Slave z Twojej relacji wynika więc, że nie jesteś zadowolony z pracy w LG, a jednoczenie też wcale nie planujesz zmiany miejsca zatrudnienia. Co więc trzyma Cię w firmie? @lol niestety nie znam aktualnych stawek, więc nie pomogę. A gdzie widzisz taką rekrutacje?

   
LGSlave
@Julita 10.09.2017 12:46

Owszem nie jestem zadowolony z pracy, a właściwie z wynagrodzenia. Niedobrze mi się robi jak pomyślę kierownictwie. Nie wiem jednak, co skłoniło Cię do tezy, że nie szukam pracy. Zapewniam cię, że 80 % załogi z LG szuka pracy i odeszłoby bez wahania. Ja również. Nic, absolutnie nic nie trzyma mnie w tej pracy. Dno i wodorosty. Jeżeli znacie kogoś z serwisu zapytajcie sami ! Z serwisu ludzie odchodzą całymi grupami, bo obiecano im Bóg wie co a dostali raportowanie i przeklepywanie do excela. Z działów sprzedażowych odchodzą najbardziej doświadczeni pracownicy, choć nie tylko. Ostatnio papierami trzasnął gość co pracował pół roku ! Powiedział, że nie da już rady z tą głupotą, poniżaniem, chamstwem... Każdy robi co chce ale dobrze radzę - trzymajcie sie od tej firmy z daleka. Kierwonictwo to kłamcy i chamy mające sie za lepszych od innych a tak naprawdę to rozkładają tą firmę skrajną niekometencją i poniżaniem polskich pracowników. Niczego się tu nie nauczycie, a stracicie zdrowie i czas. Kariery nie ma tu żadnej, bo Polaczki są od zap....nia nie od kariery. Pieniądze też żadne, chyba że liże się dupska Koreańczykom, to od czasu do czasu rzucą ochłap ale i to rzadko....

   
lol

myślałam o stanowisku na gwarancjach, czy orientujecie się może ile zarabiają? bo nie chce na rozmowie palnac jakiegoś głupstwa i o to chodzi. pomóżcie jak możecie, byłabym wdzięczna za informację. pozdrawiam

   
Julita

@lol a jakimi stanowiskami jesteś zainteresowany? W tej chwili w LG jest wiele rekrutacji i faktycznie - stanowisko pracy generuje ofertę i warunki zatrudnienia. Możesz napisać o sobie i twoich wymaganiach coś więcej?

   
lol

powiedzcie proszę jakie są tam zarobki tak mniej więcej. i.na jakim stanowisku bo to też różnica zapewne.

   
LG Slave
@lol 01.09.2017 10:06

Jeżeli jesteś już tak zdesperowany, żeby tu pracować, a uwież mi że będziesz żałował/a, pamiętaj o jednym - ile wytargujesz na początku, tyle dostaniesz. Nie daj sobie wmówić, że będą podwyżki, bo ich nie będzie, że będą premie, bo ich praktycznie już nie ma, a z roku na rok są coraz mniejsze. Bardzo prawdopodobne, że za rok 2017 ich w ogóle nie będzie. Obecny prezes, jak żaden inny, gardzi polskimi pracownikami i nawet się z tym nie kryje. Wyciera podłogę każdym z kim ma kontakt. Problem polega na tym, że pod względem biznesowego przygotowania, wiedzy i obycia ten człowiek przedstawia kategorię omułka. Szczęśliwie w tym roku odchodzi CFO, wyjątkowy szkodnik i matoł.

   
Julita

@LG Slave to w takim razie dlaczego Ty nadal pracujesz w firmie? Rynek pracy jet duży, jest spory wybór miejsc zatrudnienia. Co sprawia, że jednak decydujesz się tu zostać?

   
li

W Mławie wysoko kwalifikowana koreńska kadra managerska lata po korytarzach w klapkach, skarpetach i garniakach. Najnowsze trendy widać są w modzie :D Ciekawa jestem jak jest w Warszawie? Wie ktoś?

   
tratatam
@li 08.08.2017 18:28

Hey....a dlugo juz pracujesz w mlawie?

   
Neron

Rozstałem się z LG jakiś czas temu. LG to taka Biedronka wśród zagranicznych korporacji w Warszawie. Pracownik traktowany jest jak kasjerka w dyskoncie. Zero awansu, zero podwyżek pensji, zero możliwości rozwoju zawodowego, zero szkoleń. Jeżeli znacie biegle angielski i Excela, lubicie nudną, monotonną pracę a regularna pensja jest szczytem Waszych marzeń, to jest to miejsce dla Was. To co usłyszycie na rozmowie rekrutacyjnej na temat możliwości udziału w ciekawych projektach i inne fantastyczne obietnice, możecie włożyć między bajki. W LG procedura, goni procedurę. Nie ma żadnych szans na wdrożenie własnych pomysłów. Praca dla przeciętniaków bez ambicji lub dla osób rozpoczynających karierę zawodową. Ewentualnie jest to dobra przystań na przeczekanie tzn. jeżeli nikt Was nie chce zatrudnić, a potrzebujecie stałego dopływu gotówki to walcie do LG jak w dym. Natychmiast po zatrudnieniu zacznijcie rozsyłać cv do innych firm i uciekajcie jak najszybciej.

   
Julita

@Roman a Ty w jakim dziale pracujesz? Możesz opowiedzieć coś więcej o samych warunkach zatrudnienia? To jest jeden z najważniejszych aspektów, na jakie zwracają uwagę potencjalni nowi pracownicy przeglądający oferty pracy.

   
Roman

Pracuję w LG ponad rok. Przyznam, że opinie z tego forum potwierdziły się w rzeczywistości. Koreańczycy zlecają dużo bezsensownych zadań i raportów. Wiele osób narzeka na przeciążenie pracą i rozgląda się za czymś nowym. Jeśli chodzi o dział IT, to w ciągu kilku miesięcy odeszło trzech informatyków. Chyba nie warto tam startować.

   

Zostaw opinię o LG - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG