Sferis Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 96 ocen.

Sferis Sp. z o.o.
2 96 6 1

Opinie o Sferis Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Maniek

Generalnie nie polecam. Najgorsza firma jaką znam, a całe ACTION S.A (siedziba w Piasecznie) to totalne dno.

Zainteresowany

O jakich zmianach piszecie?

Filip

O co chodzi, czy to zmiana nazwy firmy?

Zmiennik
@Filip 05.06.2018 16:19

Zmiany zmiany zmiany!

Igor

Zastanawiam się dlaczego tak rzadko piszecie?

były pracownik
@Igor 25.04.2018 10:22

A Kto ma pisać?? Sferis sp.zoo.o nie istnieje od tamtego roku, cały majdan to teraz Action S.A. Zostały 3 salony które pewnie znikną w ciągu max 6m-cy i 3 punkty odbioru zamówień(Co do nich nie wiadomo jakie są plany). Oczywiście są jeszcze wysepki active jet ale jak ktoś nie będzie miał sensownego pomysły co dalej z nimi to pewnie tez polikwidują(a potencjał w nich jest bo nie generują takich koszów)

Administrator

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tego przedsiębiorstwa? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się najświeższych ciekawostek o Sferis Sp. z o.o. jako pracodawcy.

Bartosz

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Matylda
@Grześ 25.03.2018 21:32

W Warszawie potrzebują

Ostatni na placu boju

No to drodzy państwo GAME OVER gdzie jest ten wiatr co rozgoni......... PDK

Troll
@Stopklatka 28.02.2018 11:19

Właśnie sobie czytam co piszesz, i twoja forma odpowiedzi potwierdza to co niżej pisza. Przez takich pajaców warto szukać pracy gdzie indziej. Nie mówię że tu niektóre komentarze są przegięciem. Ale komu chcesz wejść w (usunięte przez administratora)

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w Sferis Sp. z o.o.? Podzielcie się swoim zdaniem!

Paweł
@Administrator 04.02.2018 08:11

Spółka nie istnieje od listopada

Łukasz

Wynagrodzenie najniższa krajowa. Premii brak. Salony pozostawione same sobie. Kadra kierownicza nieszanująca pracowników. (usunięte przez administratora) nikt nic nie wie, przerzucanie odpowiedzialności, brak chętnych do podejmowania decyzji. Ogromna odpowiedzialność za śmieszne pieniądze. Wiecznie, puste salony, zamykane jeden za drugim, robiące za punkty wydań sklepu internetowego. Kłopoty właściciela Action z Urzędem Skarbowym.

Poszukiwacz
@Łukasz 30.12.2017 22:50

Skąd jesteś?

Michał

Tak, Action zwalnia pracowników Sferis w centrali i zamyka salony.

Wasz były najlepszy pracownik

Nie wiem kto tam jeszcze pracuje... Nie szanujecie ludzi - to Wasz nawiększy problem... Pozdro A.N

Gość
@Wasz były najlepszy pracownik 19.11.2017 19:19

Obawiam się, że masz rację...

Erwin

A co z pracownikami? Czy ta zmiana nie spowoduje zwolnień?

Adam

Firma Sferis Sp. z o.o. przestała istnieć z końcem listopada br. Nastąpiła jej konsolidacja ze spółką matką Action.

Marian

Praca w Sferis to wyzysk na maksa, praca za śmieszne pieniądze w stosunku do obowiązków, premie to żart, ciągłe poniżanie przez przełożonych. Oferta pracy - rubryka oferujemy to kłamstwo na kłamstwie. Praca dla desperatów.

Obecny i punktualny

Dzisiaj 5. I pracujemy. Jesteśmy. Nie zniknelismy jak pisano kilka postów wyżej.

cztery
@Trzy 27.10.2017 19:41

myślisz, że tu przeczyta?Pojedź i spotkaj się z nim, weź stery w swoje ręce i napraw wszystko

Wasz były najlepszy pracownik

Witam. Nie polecam firmy Sferis - Syf totalny! Minimalna płaca- maksymalny wyzysk! Zero perspektyw! Zero szans na podnoszenie kwalifikacji, płacy czy też awansu. Wiecznie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />

jeszcze obecny pracownik
@Wasz były najlepszy pracownik 27.09.2017 15:55

Ale dowaliłeś, Niestety prawdę chłopak powiedział

swiderek

to już jet koniec. całe szczęście.

Peter
@swiderek 25.09.2017 16:40

Czy to pewne? Powiedzieli ze rozmowa w pierwszym tygodniu października. Zbankrutowali?

Zuzanna

@Grzesiu, potwierdzam, rzeczywiście tutaj jest wpisana taka lokalizacja, ale została ona przeniesiona do Warszawy. Natomiast firma Sferis nadal prowadzi działalność, jest zarejestrowana w KRSie i wszelkie informacje na jej temat są ogólnodostępne w Internecie.

Król Julian

@Zuzanna na 100% Piaseczno. Szwankowało to coś w głowie bezpośredniego przełożonego salonów, który mówił co przelać a co pominąć kadrowym ☺️ Bo same kadrowe mi się wygadały jak rozmawiałem w sprawie wyjaśnień tych niedogodności w rozliczeniach. Poza Poznaniem aż takich jaj nie ma, ponieważ tam są ludzie bardziej lojalni przez mniejszą ilość potencjalnych miejsc zatrudnienia itd.

Zuzanna

To rzeczywiście dość osobliwe @Król Julian, bo teraz do końca nie wiadomo czy Warszawa, czy jednak Piaseczno. Odnośnie systemu zarządzania to na pewno coś musiało szwankować skoro tak się z Tobą obeszli, ciekawe czy teraz się unormowało i czy inni mogą w Sferisie liczyć na zatrudnienie?

Tomek
@Grzesiu 13.09.2017 15:33

Istnieje. Siedzibę spółki przenieśli do Piaseczna z Warszawy tam gdzie ich właściciel.

Król Julian

@Zuzanna jak pracowałem tam ostatnie 2-3 miesiące to miałem zmieniany adres siedziby na pieczątce chociażby z dolnej w Warszawie na Piaseczno Zamienie czy jakoś tak ???? A co się dzieje z firmą? Jak wcześniej wspominałem z innymi osobami jest jeden, wielki BAJZEL! Jak w innych miastach firma miała takie szczęście, że nie było takiego bałaganu bo kierownicy byli stali i nie było sporych rotacji to w Poznaniu te kwestie zaniedbali co tylko z miesiąca na miesiąc powiększało zamieszanie jakie tam było. Myśleli, że jak wyślą raz na jakiś czas ochotnika lub dwóch to to wystarczy do utrzymania lub przywrócenia porządku. Szkoda, że góra sama nie próbowała zobaczyć ile wychodzi niejasnych tematów sprzed 6 miesięcy czy nawet roku. Proszę wszystkich o wybaczenie, że tyle pisze na ten temat ale nawet formalnie nie rozstałem się jak należy i to kosztowało mnie sporo czasu i stresu, żeby to wyjaśniać. Co też oczywiście nie było dla mnie i dla firmy potrzebne ???? Pozdrawiam

Zuzanna

Jesteś pewien @Król Julian, że nie ma tej lokalizacji w Warszawie? W KRS-ie są nadal w tej lokalizacji, a to przecież wiarygodne źródło informacji. Czy ktoś z bardziej zorientowanych może się odnieść do tego i dać znać co ze Sferisem?

Obiektywny

Jak to nie ma sensu, łatwiej ukryć że coś jest nie tak. Prawdą jest że dało się zarobić ale to się skończlo po tym jak zaczęły się problemy Action. Z premią? raz na wozie, raz pod, ale ostatnio ogólnie krucho, powód opisany wyżej. Na konkursach prawdą jest że można było dobrze zarobić, ale od 6 miesięcy nie było konkursu na którym można było zarobić(od lipca nie pracuje). Jak ktoś chce pracować nie będzie narzekać ale nie zmienia to faktu że łatwo nie jest. Co do zarządzania firma czytając komentarze niestety opinię wyżej są prawdziwe. Jak to się czyta mogę potwierdzić że nie są wyssane z palca, niestety sporo tam prawdy. Dodatkowo zamykane są salony. Ostatnio doszły mnie słuchy że Action ma przejąć w całości sferisa, co niestety może się skończyć śmiercią firmy, trzeba przyznać że są tam ludzie którzy o firmę walczą a co z tego będzie? Obiektywnie powiem że nie jest mi smutno że tam nie pracuje ale narzekać nie mogę

Król Julian

@Zuzanna z tego co wiem Sferisu w Warszawie już nie ma, przenieśli siedzibę do Piaseczna i wszystkie ich sklepy firmowe są zlikwidowane. Po drugie nie ma sensu robić nowych wątków dla każdego salonu z osobna.

Zuzanna

@Król Julian, ten wątek jest jednak podporządkowany lokalizacji Warszawa, dlatego upomniałam użytkownika, który pisze na temat innych miejsc, ze względu na to, że może to zaciemnić obraz Sferis w stolicy.

Król Julian

@Marcel 1) Osoba rekrutująca pracowników powinna rozpoznać czy ktoś jest sztuczny czy nie. Nie wspominając o jakiejś weryfikacji! 2) Nie powiedziałem, że w Sferisie są wszyscy beznadziejni! Poznałem tam kilka fajnych osób. A beznadziejna to jest góra, że pozwoliła funkcjonować salonowi pół roku bez kierownika i powierzała obowiązki w tym syfie osobom, które nie miały doświadczenia z takim zakresem obowiązków. 3) Dzięki za troskę ale jakoś Sobie radzę pomimo kłód pod nogi jakie otrzymałem ze strony firmy. Także jeżeli nie znasz 100% prawdy od wewnątrz jak to wyglądało to się za dużo nie wypowiadaj bo sam byś nie chciał zasmakować tych nieprzyjemności! @Zuzanna tutaj trwa dyskusja ogólnie na temat salonów Sferis. A nie specjalnie pochlebne opinie z mojej strony z innej lokalizacji wynikają z dużego zaniedbania ze strony firmy. Prawdopodobnie nigdzie indziej w Polsce nie było aż takiego zaniedbania co umożliwia koledze łatwość wypowiadania się na podstawie tego co usłyszał. Pozdrawiam!

Zuzanna

@Marcel rozumiem, że kiedy firmy ma więcej niż jedną lokalizację to można pomylić wątki, ale warto sprawdzać przed dodaniem opinii, o który salon chodzi. Piszemy w wątku Sferis dotyczącym Warszawy, Poznań zatem nie ma większego znaczenia.

Marcel

Anonimowo napisze jako, że znam sytuację od drugiej strony powyższego autora. Człowieku cała Polska się z was śmiała bo nie potrafiliscie zrobić najprostszych rzeczy. Połowa Polski jeździła do Was do Poznania Was szkolić bo był ewidentny problem z przyswajaniem wiedzy i systematycznościa. To druga strona medalu. Wszyscy którzy pracujemy znamy doskonale sytuację w salonie w Poznaniu.

Marcel
@Król Julian 01.08.2017 08:36

Tak się kończy jak na rozmowach kwalifikacyjnych kandydat udaje kogoś kim nie jest. Tu kadra może popełniła błędy - niewykluczone. Ale mam nadzieję Królu Julianie, że się sprawdzasz i realizujesz już zawodowo skoro w Sferis wszyscy tacy beznadziejni. Czuję, że twoja gwiazda wreszcie rozbłyskuje pełnią blasku. Powodzenia na nowej drodze życia.

Król Julian

Firma jedna, wielka porażka! Pracowałem tam 7 miesięcy i to były moje najbardziej stracone miesiące w moim życiu! Brak szkolenia/przygotowania do pracy jaką miałem wykonywać, multum obowiązków nie do ogarnięcia na tak małą ilość osób, współpraca z niekompetentnymi osobami, zrzucanie braków/błędów w towarze na pracowników a o wypłatach aż szkoda wspominać bo nie wiem czy się śmiać czy płakać! Tym wszystkim steruje tam banda kłamców, którzy obiecywali lepsze jutro, które zobaczyłem jak świnia niebo. Oczywiście jak mówiłem to kierownikowi regionalnemu, szanownemu dyrektorowi i kilku innym osobom "z góry" to jedyne co potrafili powiedzieć "Jesteście leniwi", " za mało z siebie dajecie", "nie macie bazy klientów", " cieszcie się, że macie pracę" czy też wkręcali, że mamy szansę na kierownika. Baza klientów? Bardzo śmieszne! Jak tam z salonu w Poznaniu robią punkt do odbioru zamówień internetowych, gdzie trzeba było napier... kilkadziesiąt wysyłek dziennie niczym poczta polska! Nie wspomnę już o serwisach, porządku na magazynie, terenie salonu, ogarnianiu kas itd. , gdzie błędy innych, nieprzeszkolonych współpracowników kosztowało odkręcanie sprawy godzinami.| I jeszcze jakby tego było mało firma się rozpada, stopniowo uciekają stąd kierownicy, osoby wyżej itd. Reasumując nikomu nie polecam współpracy z tą firmą bez względu na stanowisko, na które byłby wakat! Dorobiłem się tam więcej nerwów i stresu niż pieniędzy. To wszystko co napisałem, jest to tylko namiastka tego co tam przeżyłem i zobaczyłem! Przykre ale prawdziwe. Pozdrawiam!

xXx

Nie polecam, wręcz odradzam, wypłaty są okrojone z powodu: bo cośtam..., pracodawca jest nieuczciwy i ciągła presja jak przedmówcy opisali. Jak czegoś nie zrobisz z marszu dostajesz opierdziel a szkolenia wprowadzającego do pracy nie widziałem na oczy. Jednym słowem szkoda nerwów i zdrowia na te firmę, w żabce więcej zarabia się niż w tym sklepie.

Zostaw opinię o Sferis Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sferis Sp. z o.o.