Sferis Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 98 ocen.

Sferis Sp. z o.o.
2 98 6 1

Opinie o Sferis Sp. z o.o.

Igor

Zastanawiam się dlaczego tak rzadko piszecie?

były pracownik
@Igor 25.04.2018 10:22

A Kto ma pisać?? Sferis sp.zoo.o nie istnieje od tamtego roku, cały majdan to teraz Action S.A. Zostały 3 salony które pewnie znikną w ciągu max 6m-cy i 3 punkty odbioru zamówień(Co do nich nie wiadomo jakie są plany). Oczywiście są jeszcze wysepki active jet ale jak ktoś nie będzie miał sensownego pomysły co dalej z nimi to pewnie tez polikwidują(a potencjał w nich jest bo nie generują takich koszów)

Były pracownik
@były pracownik 05.06.2018 13:10

Update. Nie ma już salonów. Szkoda że idzie w ta stronę

Odyseusz

Ale was musi boleć, że rozprawiacie o firmie,której nie ma.

Apollo
@Odyseusz 21.09.2018 10:35

Skoro firmy nie ma, to czego Ty tu szukasz. Odyseusz wazelina i do przodu... :)

odyseusz
@Apollo 21.09.2018 21:07

dbam o dobro. departament ds dobrego pr w sieci. myślę, że Ty musisz wreszcie zapomnieć, że cie wywalili. zostawić przeszłość za sobą i zrobić krok do przodu. poszukać specjalisty,który ci w tym pomoże. pozwoli zapomnieć

Karol

Ogólnopolska dynamicznie rozwijająca się sieć sklepów nowoczesnych technologii mobilnych, ekspert sprzedaży detalicznej oferujący urządzenia IT i RTV/AGD, zdobywca wielu wyróżnień w tym "Laur Konsumenta Dekady 2004/ 2014"; "Złoty Laur Klienta" w kategorii "Sklepy Komputerowe" (2010,2011,2012,2013), Gazela Biznesu 2013, poszukuje osoby na stanowisko :D :D :D

Gargamel
@Karol 19.09.2018 21:29

To już jest koniec, nie ma juz nic. Najbardziej mi się podoba ich rozwój ;)

Michał
@Karol 19.09.2018 21:29

"Ogólnopolska dynamicznie rozwijająca się sieć sklepów nowoczesnych technologii mobilnych..." a gdzie te sklepy :))))))))

Maniek

Generalnie nie polecam. Najgorsza firma jaką znam, a całe ACTION S.A (siedziba w Piasecznie) to totalne dno.

Jolka
@Maniek 01.08.2018 15:57

Maniek a co ty taki nerwusek? Podziękowano ci za współpracę? Najgorsze firmy przed Tobą.

Tobiasz
@Jolka 05.09.2018 14:05

Jolka rozumiem, że należysz do grupki wzajemnej adoracji. Tam wazeliny nigdy nie za mało.

Jolka
@Tobiasz 13.09.2018 10:11

co złego we wzajemnym szacunku ?

Zainteresowany

O jakich zmianach piszecie?

Były pracownik
@Zainteresowany 18.06.2018 13:16

A jakie zmiany zamyka się ten bałagan

Były pracownik

Własnie ostatnie dwa salony na dniach zostaną zamknięte Łodz i Warszawa Firma jest na wykończeniu x-kom nas wykończył

MICHAL

Uważajcie na sklep Sferis sa problemy z reklamacjami. Kupiliśmy w Sferis Iphone po 13 miesiącach powstała usterka clik-screen (odkleił się ekran )odesłaliśmy na reklamacje niestety okazało się że telefon pochodzi z Czech i nie ma gwarancji Sferis odrzucił reklamację pojadając powód ingerencje użytkownika. ta firma to jakiś żart. Nie polecam omijać szerokim łukiem.

zepsul_mu_sie_ajfon
@MICHAL 10.09.2018 11:35

ty jesteś żartem i przy okazji totalnie żałosny. daj jeszcze ogłoszenie do gazety (usunięte przez administratora)

Filip

O co chodzi, czy to zmiana nazwy firmy?

Zmiennik
@Filip 05.06.2018 16:19

Zmiany zmiany zmiany!

Administrator

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tego przedsiębiorstwa? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się najświeższych ciekawostek o Sferis Sp. z o.o. jako pracodawcy.

Bartosz

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Grześ
@Bartosz 24.03.2018 23:39

Firma zamyka salony. Zostanie kilka punktów odbioru do których trafia obecni pracownicy.

Matylda
@Grześ 25.03.2018 21:32

W Warszawie potrzebują

Ostatni na placu boju

No to drodzy państwo GAME OVER gdzie jest ten wiatr co rozgoni......... PDK

Stopklatka
@Ostatni na placu boju 26.02.2018 20:35

Jaki Game Over? Internet ma się dobrze.Nowe punkty odbioru też

Neutralny
@Stopklatka 26.02.2018 21:26

Sklep internetowy sprzedający psią karmę i żwirek dla kota :) może warto dodać coś do koszyka i wskazać pkt. odbioru, są aż 2 wiec na pewno ma się dobrze, z prestiżowego dystrybutora sprzętu it wyrośli na sklep dla Januszy(tropem konkurencji jedni byli dla idiotów teraz ci są dla Januszy), może warto zobaczyć konkurencję na x jak to wygląda. https://www.crn.pl/aktualnosci/zaufane-opinie-maja-x-kom-sferis-i więc tak jest to GAME OVER!!! Sklepy stacjonarne już nie są punktami odbioru, to po co są one potrzebne? Tak pyzatym Sferisa już tez nie ma bo to marka własna Action a spółka została wchłonięta jak dobrze się orientuję w tamtym roku. Fakt wyniki sklepu internetowego mogą dawać do myślenia, ale sprzedając wszytko i nic w dobrych cenach to ie problem, problem jest stąd skąd mają te produkty, ostatnio na pewnym portalu buła akcja o samsunga z Węgier, Huaweia z Hiszpanii(plus taki że przynajmniej ludziom serwisy uznały gwarancjię)

Stopklatka
@Neutralny 27.02.2018 11:01

Przecież taka jest strategia o której mówił właściciel. "Europa z otwartymi rękami powitała nas jako kupujących".Produkty z innych krajów są dużo tańsze bo nie zawierają marży producentów - w efekcie czego klient końcowy może kupić taniej taki sam produkt - kwestia serwisu jest znana i skoro pracujesz/pracowałeś to powinieneś wiedzieć,że nie ma znaczenia dla klienta kto jest gwarantem-zwłaszcza w przypadku samsunga,który naprawia wszystko. DZISIAJ HANDLUJE SIĘ WSZYSTKIM CO MA MARŻĘ - w tym żwirki dla kotów i karmy dla psów, JEST MARŻA-JEST PENSJA. Nie kumasz tego to poszukaj sobie innej pracy jako ekspert w branży IT- dalej są sklepy "specjalistyczne".Światło nie gaśnie- marka zostaje i dobrze sobie radzi.

neutralny
@Stopklatka 28.02.2018 11:19

Widzę że ciśnienie ci poskoczyło ostro, tak poszukałem sobie innej pracy, no oczywiście, że nie ma znaczenia do czasu jak sprzęt się nie wysypie.

Darth Vader
@Stopklatka 28.02.2018 11:19

HAHAHA, kup sobie Xiaomi albo lepsze...Cubota w Sferisie i oddaj go na serwis. Powodzenia :)) aha, "marka pozostaje i ma się dobrze" - dobre sobie. Zobacz sobie na mapę i powiedz mi ile jest punktów odbioru?

Troll
@Stopklatka 28.02.2018 11:19

Właśnie sobie czytam co piszesz, i twoja forma odpowiedzi potwierdza to co niżej pisza. Przez takich pajaców warto szukać pracy gdzie indziej. Nie mówię że tu niektóre komentarze są przegięciem. Ale komu chcesz wejść w (usunięte przez administratora)

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w Sferis Sp. z o.o.? Podzielcie się swoim zdaniem!

Paweł
@Administrator 04.02.2018 08:11

Spółka nie istnieje od listopada

Łukasz

Wynagrodzenie najniższa krajowa. Premii brak. Salony pozostawione same sobie. Kadra kierownicza nieszanująca pracowników. (usunięte przez administratora) nikt nic nie wie, przerzucanie odpowiedzialności, brak chętnych do podejmowania decyzji. Ogromna odpowiedzialność za śmieszne pieniądze. Wiecznie, puste salony, zamykane jeden za drugim, robiące za punkty wydań sklepu internetowego. Kłopoty właściciela Action z Urzędem Skarbowym.

Poszukiwacz
@Łukasz 30.12.2017 22:50

Skąd jesteś?

Michał

Tak, Action zwalnia pracowników Sferis w centrali i zamyka salony.

Wasz były najlepszy pracownik

Nie wiem kto tam jeszcze pracuje... Nie szanujecie ludzi - to Wasz nawiększy problem... Pozdro A.N

Gość
@Wasz były najlepszy pracownik 19.11.2017 19:19

Obawiam się, że masz rację...

Erwin

A co z pracownikami? Czy ta zmiana nie spowoduje zwolnień?

Adam

Firma Sferis Sp. z o.o. przestała istnieć z końcem listopada br. Nastąpiła jej konsolidacja ze spółką matką Action.

Marian

Praca w Sferis to wyzysk na maksa, praca za śmieszne pieniądze w stosunku do obowiązków, premie to żart, ciągłe poniżanie przez przełożonych. Oferta pracy - rubryka oferujemy to kłamstwo na kłamstwie. Praca dla desperatów.

Obecny i punktualny

Dzisiaj 5. I pracujemy. Jesteśmy. Nie zniknelismy jak pisano kilka postów wyżej.

Quo vadis
@Obecny i punktualny 05.10.2017 11:38

Polecam link: https://www.crn.pl/aktualnosci/action-fuzja-musi-poczekac Firma nie znika tyko jest łączona z firmą matką ACTION. Druga sprawa salony są zamykane. Czytam te wsztkie komentarze o warunkach pracy w Sferis i niestety to wszystko prawda.

światowy
@Obecny i punktualny 05.10.2017 11:38

A kolega to może z salonu w Bełchatowie? Bielska? Gdyni?Lodzi?, a zanosi się że lista się nie zamyka

RZ3 :)
@światowy 21.10.2017 20:48

Salony są zamykane systematycznie zgodnie z zawartymi umowami z galeriami, np. salon w Rzeszowie zamykają do 8 listopada. :)

Jeden
@RZ3 :) 22.10.2017 10:58

Oczywiście,że salony zamykają. Przecież handel przeniósł się do internetu. Może otworzą nowe a może nie. Nie pracujesz? Po co plujesz? Jesteś szczęśliwy zawodowo to się realizuj. Podpisz się z imienia i oddziału to czytelnicy poznają druga stronę. Straciliśmy mnóstwo fantastycznych osób, które odeszły lub zostały zwolnione. Jakoś nie wyobrażam sobie, że ktoś z nich pluje tutaj.

Dwa
@Jeden 23.10.2017 21:41

widzę, ktoś potrzebuje maści na ból okrężnicy, własnie taka wypowiedź pokazuje jak się traktuje pracowników. Nikt tu nikogo nie atakuje tylko prawdę piszę,

Trzy
@Jeden 23.10.2017 21:41

Panie Bieliński, straciliście wszystko przez złe zarządzanie. :)

cztery
@Trzy 27.10.2017 19:41

myślisz, że tu przeczyta?Pojedź i spotkaj się z nim, weź stery w swoje ręce i napraw wszystko

Wasz były najlepszy pracownik

Witam. Nie polecam firmy Sferis - Syf totalny! Minimalna płaca- maksymalny wyzysk! Zero perspektyw! Zero szans na podnoszenie kwalifikacji, płacy czy też awansu. Wiecznie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />

jeszcze obecny pracownik
@Wasz były najlepszy pracownik 27.09.2017 15:55

Ale dowaliłeś, Niestety prawdę chłopak powiedział

swiderek

to już jet koniec. całe szczęście.

Peter
@swiderek 22.09.2017 20:05

Koniec czego? Bo właśnie zamierzałem wysłać do nich CV

swiderek
@Peter 25.09.2017 13:13

firmy 30.09 już nie będzie

Peter
@swiderek 25.09.2017 16:40

Czy to pewne? Powiedzieli ze rozmowa w pierwszym tygodniu października. Zbankrutowali?

Zuzanna

@Grzesiu, potwierdzam, rzeczywiście tutaj jest wpisana taka lokalizacja, ale została ona przeniesiona do Warszawy. Natomiast firma Sferis nadal prowadzi działalność, jest zarejestrowana w KRSie i wszelkie informacje na jej temat są ogólnodostępne w Internecie.

Król Julian

@Zuzanna na 100% Piaseczno. Szwankowało to coś w głowie bezpośredniego przełożonego salonów, który mówił co przelać a co pominąć kadrowym ☺️ Bo same kadrowe mi się wygadały jak rozmawiałem w sprawie wyjaśnień tych niedogodności w rozliczeniach. Poza Poznaniem aż takich jaj nie ma, ponieważ tam są ludzie bardziej lojalni przez mniejszą ilość potencjalnych miejsc zatrudnienia itd.

Zuzanna

To rzeczywiście dość osobliwe @Król Julian, bo teraz do końca nie wiadomo czy Warszawa, czy jednak Piaseczno. Odnośnie systemu zarządzania to na pewno coś musiało szwankować skoro tak się z Tobą obeszli, ciekawe czy teraz się unormowało i czy inni mogą w Sferisie liczyć na zatrudnienie?

Grzesiu
@Zuzanna 06.09.2017 13:52

Właściwie temat można zamknąć bo firma Sferis nie istnieje. Została całkowicie przejęta przez Action S.A. Siedziba jest w Piasecznie a w Warszawie istnieje tylko punkt odbioru zamówień internetowych.

Tomek
@Grzesiu 13.09.2017 15:33

Istnieje. Siedzibę spółki przenieśli do Piaseczna z Warszawy tam gdzie ich właściciel.

Król Julian

@Zuzanna jak pracowałem tam ostatnie 2-3 miesiące to miałem zmieniany adres siedziby na pieczątce chociażby z dolnej w Warszawie na Piaseczno Zamienie czy jakoś tak ???? A co się dzieje z firmą? Jak wcześniej wspominałem z innymi osobami jest jeden, wielki BAJZEL! Jak w innych miastach firma miała takie szczęście, że nie było takiego bałaganu bo kierownicy byli stali i nie było sporych rotacji to w Poznaniu te kwestie zaniedbali co tylko z miesiąca na miesiąc powiększało zamieszanie jakie tam było. Myśleli, że jak wyślą raz na jakiś czas ochotnika lub dwóch to to wystarczy do utrzymania lub przywrócenia porządku. Szkoda, że góra sama nie próbowała zobaczyć ile wychodzi niejasnych tematów sprzed 6 miesięcy czy nawet roku. Proszę wszystkich o wybaczenie, że tyle pisze na ten temat ale nawet formalnie nie rozstałem się jak należy i to kosztowało mnie sporo czasu i stresu, żeby to wyjaśniać. Co też oczywiście nie było dla mnie i dla firmy potrzebne ???? Pozdrawiam

Zuzanna

Jesteś pewien @Król Julian, że nie ma tej lokalizacji w Warszawie? W KRS-ie są nadal w tej lokalizacji, a to przecież wiarygodne źródło informacji. Czy ktoś z bardziej zorientowanych może się odnieść do tego i dać znać co ze Sferisem?

Obiektywny

Jak to nie ma sensu, łatwiej ukryć że coś jest nie tak. Prawdą jest że dało się zarobić ale to się skończlo po tym jak zaczęły się problemy Action. Z premią? raz na wozie, raz pod, ale ostatnio ogólnie krucho, powód opisany wyżej. Na konkursach prawdą jest że można było dobrze zarobić, ale od 6 miesięcy nie było konkursu na którym można było zarobić(od lipca nie pracuje). Jak ktoś chce pracować nie będzie narzekać ale nie zmienia to faktu że łatwo nie jest. Co do zarządzania firma czytając komentarze niestety opinię wyżej są prawdziwe. Jak to się czyta mogę potwierdzić że nie są wyssane z palca, niestety sporo tam prawdy. Dodatkowo zamykane są salony. Ostatnio doszły mnie słuchy że Action ma przejąć w całości sferisa, co niestety może się skończyć śmiercią firmy, trzeba przyznać że są tam ludzie którzy o firmę walczą a co z tego będzie? Obiektywnie powiem że nie jest mi smutno że tam nie pracuje ale narzekać nie mogę

Król Julian

@Zuzanna z tego co wiem Sferisu w Warszawie już nie ma, przenieśli siedzibę do Piaseczna i wszystkie ich sklepy firmowe są zlikwidowane. Po drugie nie ma sensu robić nowych wątków dla każdego salonu z osobna.

Zuzanna

@Król Julian, ten wątek jest jednak podporządkowany lokalizacji Warszawa, dlatego upomniałam użytkownika, który pisze na temat innych miejsc, ze względu na to, że może to zaciemnić obraz Sferis w stolicy.

Król Julian

@Marcel 1) Osoba rekrutująca pracowników powinna rozpoznać czy ktoś jest sztuczny czy nie. Nie wspominając o jakiejś weryfikacji! 2) Nie powiedziałem, że w Sferisie są wszyscy beznadziejni! Poznałem tam kilka fajnych osób. A beznadziejna to jest góra, że pozwoliła funkcjonować salonowi pół roku bez kierownika i powierzała obowiązki w tym syfie osobom, które nie miały doświadczenia z takim zakresem obowiązków. 3) Dzięki za troskę ale jakoś Sobie radzę pomimo kłód pod nogi jakie otrzymałem ze strony firmy. Także jeżeli nie znasz 100% prawdy od wewnątrz jak to wyglądało to się za dużo nie wypowiadaj bo sam byś nie chciał zasmakować tych nieprzyjemności! @Zuzanna tutaj trwa dyskusja ogólnie na temat salonów Sferis. A nie specjalnie pochlebne opinie z mojej strony z innej lokalizacji wynikają z dużego zaniedbania ze strony firmy. Prawdopodobnie nigdzie indziej w Polsce nie było aż takiego zaniedbania co umożliwia koledze łatwość wypowiadania się na podstawie tego co usłyszał. Pozdrawiam!

Zostaw opinię o Sferis Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sferis Sp. z o.o.