OVB

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 77 ocen.

OVB
2 77

Opinie o OVB

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB

Dominika

Z niepokojem czytam wasze posty. Czy naprawdę nic dobrego nie da się powiedzieć o OVB? @Piotr, zachęcasz do kontaktu z Toba w sprawie rekrutacji, więc jak rozumiem jesteś obecnie pracownikiem OVB. Może mógłbyś przybliżyć nieco warunki pracy w tej firmie? Jaka jest forma umowy, jaki jest system wynagradzania, jakie są możliwości rozwoju?

   
żółw

itam, Z góry proszę o nie hejtowanie mojej wypowiedzI Od 2010r nie pracuje w OV,B - o ile można nazwać to pracą W maju 2011r dostałem pierwsze wezwanie do zapłaty na kwote 4090zł Napisałem pismo o rozłożenie tego na raty ponieważ nie było mnie stać zapłącić to jednorazowo. Podkusiło mnie jednak żeby nie podpisywać harmonogramu spłat. spłacałem po 409zł przez 3 miesiące we wrześniu zaprzestałem spłate, uznałem ,że robią to bez prawnie, w grudniu 2013 r dostałem pismo z esądu - winny zapłać 12.000zł ponieważ więcej umów się rozwiązało. Cały czas nękała mnie firma altus. Odwołałem się od tego, sprawa trafiła do warszawy, po czym pierwsza rozprawa była w trybie zaocznym oddalona ponieważ OV.B nie złożyło odpowiedniego pełnomocnictwa. Firma dosłała dokumenty oraz złożyła apelacje od wyroku. Sprawa miała się odbyć 5.01.2016 - sędzina przyjęła wnioski oraz sąd nie wysłał do mnie informacji o tym żeby odpowiedzieć na pozew. Przyjeła moje zeznania oraz poprosiła o odpowiedź na pozew. Przełożyła rozprawe do 16.02.2016r Sprawa zajęła 3 minuty z zapytaniem sądu czy nie zmieniliśmy postanowienia w sprawie. Wyrok dnia 18.02.2016r g 14.55 Byłem naprawde w słabej formie ponieważ broniłęm się sam, złożyłem słabe wnioski oraz nie było to profesjonalne. Nadeszła ta godzina punktualnie.. Sąd zamyka sprawe ... wygrałem))) Powód: dla sądu pisma oraz rozbieżności w notach prowizyjnych nie były przekonywujące. Brak dowodów zaprzestania wpłat przez klientów. Podejrzewam ,że czeka mnie kolejna apelacja. Ale jeżeli ktoś potrzebuje pomocy albo informacji mogę udostępnić wszystkie pisma oraz najważniejsze odpowiedź na pozew DA SIE WYGRAĆ SAMEMU!!!!!!!!!!!!!!!!! *** WALCZCIE I CO NAJWAŻNIEJSZE NIE PŁAĆCIE NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! polpatron jest off-line

   
Edyta
@żółw 15.03.2016 09:08

Proszę o kontakt. Mam problemy z OVB. Proszę o kontakt [email protected]

   
KB

Witam, Wczoraj miałem nie przyjemność być na rozmowie rekrutacyjnej z nie jakim Panem Aleksandrem..... Biuro w Warszawie na Woli. Sam produkt OVB wygląda ciekawie. Chodzi mi o absolutny brak profesjonalizmu i (usunięte przez administratora) człowieka, który jak twierdzi siedzi w tym biznesie 11 lat. Szanowny zarządzie OVB sugerowałbym przyjrzeć się bliżej Waszej kadrze kierowniczej ponieważ marka OVB na tym cierpi. Pan Aleksander miał do mnie zadzwonić, po czym z kilku godzinnym opoznieniwn napisał SMSa, na którego nie odpisałem, po czym późnym wieczorem napisał do mnie obrażając mnie i jak gowniarz zablokował mój numer.

   
Zainteresowany

Jakieś informacje o rekrutacji podpowiecie?

   
OnionKiller

Jakim trzeba byc idiota, zeby godzic sie na to, ze zarobione pieniadze trzeba bedzie byc moze w przyszlosci oddac jakiemus cwaniaczkowi?? Pytam serio, bo chcialbym zrozumiec. Ja rozumiem - w czasach dwucyfrowego bezrobocia, na zapadlej prowincji, gdzie ciezko o prace ludzie godza sie na rozne rzeczy, ale teraz, w Warszawie??? Jak widze nie brakuje losi na ktorych moga wypasac sie rozni Janusze byznesu z ofałbe. Zenada - sami w duzej mierze odpowiadacie za to jak ten rynek pracy wyglada

   
Dominika

@Piotr, jestes pracownikiem biura? Napiszesz coś więcej o OVB? Rozumiem, że aktualnie rekrutują? Czy jest przewidziana umowa o pracę? Czy prócz pensji podstawowej przewidziane są dodatkowe bonusy? Podzielcie się proszę informacjami.

   
Tomasz

Nie rozumiem dlaczego namawianie do oszczędzania jest czymś złym?

   
Tomasz

Podpowiedzcie mi czy warto starać się o pracę w firmie. Lubię taki rodzaj pracy.

   
PIOTR
@Tomasz 08.03.2018 19:07

JESTEŚ ZAINTERESOWANY PRACĄ W OVB NAPISZ DO MNIE NA EMAILA: [email protected](WSZYSTKO Z MAŁYCH)

   
Dominika

Podsyłam link gdzie możecie poczytać o współpracy z OVB. http://www.ovb.pl/kariera.html Wiem, że można zatrudnić się na niepełny bądź pełny wymiar czasu. Są również elastyczne godziny pracy. Kto może napisać jak wygląda typowy dzień pracy w tej firmie? Jaka jest przewidziana umowa? @Zzz, rozumiem że nie odpowiadał Ci w pracy zakres obowiązków. A jak wyglądają same warunki oferowane przez OVB? Jak ma się sprawa z atmosferą w pracy?

   
Zzz

Cieżko mi uwierzyć ze są ciagle osoby zaślepione tą „magią” OVB która stwarza pozory idealnej pracy. Prawda jest że praca polega głownie na namawianiu innych ludzi do podpisania umów. Niektóre są oczywiście korzystne takie jak ubezpieczenie na samochód czy życie, ale czesto „agentom” OVB nawet sie nie chce takimi umowami zajmować bo mają za nie kilkanaście złotych, Wiec wciskają ci długoterminowe umowy na oszczędzanie, i nie obchodzi ich czy zarabiasz 1500 i jesteś studentem czy 10 000. Zawsze beda próbować cie przekonać. Ich wiedza na temat ogólnie pojętych finansów jest po prostu marna i czesto nijak maja sie w praktyce, ale o tym można książkę napisać. Generalnie ludzie w OVB ktorzy juz trochę w tym siedzą nie maja praktycznie znajomych gdyż większość po prostu stracili namawiając ich do podpisania umowy lub do pracy. Z autopsji, nie polecam pracy w tej firmie

   
Help me

Hej, Firmę OVB znam nieco ze swojego doświadczenia, a więcej- bliska mi osoba (BMO) wciągnęła się w to na maksa. Opiszę jak to wygląda z moich obserwacji. BMO jest już tam parę ładnych lat. Nieustanne szkolenia w soboty, gale OVB w mających robić wrażenie obiektach, spotkania gdzie otrzymuje się certyfikaty zdobycia następnego stopnia, np. kierownik okręgu. A wszystko to okraszone "samorozwojem" i couchingiem. BMO nie dostaje stałej wypłaty, wszystko uzależnione jest od ilości podpisanych umów i prowizji od nich. Zdobycie jakiegoś stopnia zwiększa tylko procent otrzymywanej prowizji. Podczas odebrania certyfikatu wszyscy klaszczą, poklepują po plecach. Na wszelkie gale itp. musisz dojechać sobie sam. Nigdy nie wiesz ile zarobisz. Co śmieszne, jako pracownik ds. ubezpieczeń NIE jesteś ubezpieczony przez firmę. Musisz dojeżdżać do klienta, a nawet wtedy nie masz pewności że podpisze on umowę. Twój kierownik zachęca do samorozwoju. Czytasz więc książki typu "Jak osiągnąć sukces". Nie jedną, a kilkadziesiąt w ciągu roku. Oglądasz motywujące filmiki na YT. Chcesz wciągnąć "pod siebie" jak największą ilość osób, rodzinę, kolegów. Daje to bowiem więcej punktów do następnego szczebla drabinki. Gadasz więc o tym jak nakręcony każdej napotkanej osobie. Rodzina śmieje się z Ciebie po cichu, a koledzy mają Cię za akwizytora, tracisz ich. Na każde pytanie czy naprawdę tam zarabiasz i czy chcesz to robić całe życie, obruszasz się. To cała rzeczywistość z którą niestety, muszę się mierzyć. Do BMO nie trafiają groźby, prośby, nic. Przedstawianie niepewnej przyszłości czy pytania "a co jak już dojdzie rodzina, dzieci, za co je utrzymiesz?". Jeżeli ktoś kogoś wyleczył z tej obsesji i choroby która jest OVB niech mi pomoże, proszę. Szkoda mi BMO, bo mimo wszystko jest to osoba z dużym potencjałem... Pomóżcie...

   
anonymous

Śmieszna firma, rekrutacja wyglądała w ten sposób że nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. W całym swoim życiu nie byłam na tak mało profesjonalnej rozmowie. Moim zdaniem żeby pracować w takiej formie trzeba być po prostu skrzywionym moralnie. I te opinie broniące pisane przez pracowników tejże firmy są poprostu żenujące. Jedynym argumentem jest możliwość wieelkiego zarobku. Ja wolę pracować uczciwie, pieniądze nie są najważniejszą sprawą w życiu!! Tym bardziej że mając prawdziwe umiejętności, dobre studia można godnie zarobić, no tak ale do tego potrzeba rozumu i wykształcenia. Przecież łatwiej jest iść drogą na skróty.

   
garść informacji

Pracuję w OVB od ok. miesiąca. W opiniach tego wątku wyczytałem już dużo prawdziwych informacji, a równie dużo krzyczenia zbulwersowanych nierobów. Uściślijmy: Przede wszystkim nie wszędzie w OVB jest tak samo - holding działa na zasadzie franczyzy, na samym terenie Polski działa kilka gałęzi, w tym OVB Polska, które jest tylko jedną z nich. Ja słyszałem już różne opinie na temat polskiej gałęzi. Sam jestem w gałęzi austriackiej, gdzie (przynajmniej w moim okręgu) nie spotkałem się z żadnymi zachętami do wciskania czegokolwiek komukolwiek. Ta praca nie polega na wciskaniu. Tu stawia się na człowieka - na korzyść klienta. Żadna umowa nie zostaje podpisana, jeśli nie podoba się klientowi, lub klienta w praktyce na jakieś rozwiązanie nie stać. W przeciwnym wypadku - ludzie zbyt łakomi na zysk, którzy będą chcieli wycisnąć z klienta jak najwięcej - nic dziwnego, że potem muszą zwrócić nieuczciwie zarobione pieniądze, gdy klient zrywa umowę. Jest to przypadek tzw. storno, oczywiście może ono nastąpić przypadkowo i nie z winy doradcy, ale najczęściej dochodzi do tego jednak w sytuacji, o której wspomniałem. Niestety, kiedy stawia się wolę klienta na pierwszym miejscu, oczywiście trudniej jest zarobić. Zgadzam się, że szczególnie trudny jest początek, kiedy jeszcze nie dostaje się wypłat, ale nieprawdą jest, że zarobione przez Ciebie pieniądze zgarnia Twój szef. Wszystko zostaje dla Ciebie, tylko wypłacić to możesz dopiero gdy uzyskasz wpis do KNF. Słabą stroną jest to, że nie ma dostępnej bazy klientów, tylko musisz ją sobie stworzyć samodzielnie - najpierw niestety pośród znajomych, by dopiero potem przejść do poleconych przez nich ludzi. No i właśnie - polecenia - dzięki nim OVB nie musi się reklamować, ale to jest sprawa delikatna i nie jest dla mnie fajne z zaskoczenia wymagać od klienta 10 poleceń. Jednak tutaj nie należy się zbytnio martwić - te polecone osoby muszą najpierw wyrazić zainteresowanie i zgodę na podanie numeru tel, żeby można było do nich zadzwonić, nic nie dzieje się za plecami (przynajmniej w moim okręgu). To wszystko sprawia, że praca w OVB jest wymagająca, a początek trudny. Ale są też plusy: po pierwsze nie masz narzuconego targetu do wyrobienia, a właściwie wyznaczasz go sobie sam. Ile sobie wyznaczysz, z tego będziesz rozliczony. Ostrzegam, że w praktyce praca tutaj wymaga poświęcenia znacznie więcej czasu, niż to się wydaje po przeczytaniu ogłoszenia czy rozmowie rekrutacyjnej. Przynajmniej jeśli chcesz się utrzymać, zaliczyć egzaminy wewnętrzne i godziwie zarobić. Dalej - szkolenia są bezpłatne. Kariera nad wyraz szybka i obiecująca. Nie wymagane doświadczenie - wszystkiego uczysz się na szkoleniach - korzystne dla studentów finansów na pierwszą pracę. Dla miłośników integracji - atmosfera jest super, co tydzień cały team chodzi razem do klubu. (u mnie w teamie jest tak, że chodzimy w ten dzień, kiedy piwo jest za darmo xD, jeśli dla kogoś to ma znaczenie). Do tego w miarę elastyczne godziny pracy. Ostrzegam tylko, przed przystąpieniem, zastanówcie się, czy jesteście w stanie poświęcić na pracę odpowiednio dużo czasu... tutaj rzeczywiście żeby zarobić trzeba się ostro angażować. W praktyce zajmuje to jednak trochę czasu. Jeśli ktoś ma jeszcze pytania, to [email protected]

   
Nickel
@garść informacji 09.02.2016 14:36

Podpisuje się w 100% pod tą wypowiedzią.

   
Malinows

Praca w tej "firmie" to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Przestrzegam, żeby nie dać sie zwieść opowiadaniom o wysokich zarobkach i możliwościach awansu. Zaczynając od początku- Ponad rok temu, gdy wysłałam CV przez serwis Gumtree na ogłoszenie o pracy w firmie ubezpieczeniowej/finansowej (było bardzo mało informacji i oczywiście bez nazwy firmy) dostałam telefon z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną z kierownikiem. Nadal nie wiedziałam jaka to firma i na czym polega praca. Na spotkaniu kierownik oddziału zadawał dużo pytań i dużo opowiadał, przedstawiając dane zalety pracy w OVB. Ogólnikowo powiedział, że praca polega na wykonywaniu analiz potrzeb z klientami, a w przyszłości po odpowiednich szkoleniach będą dodatkowe czynności. Wszystko brzmiało profesjonalnie, ale nie nastawiałam się na pracę tam. Dzień później dostałam maila z zaproszeniem na spotkanie powitalne, gdyż zostałam wybrana. Szok! Z ciekawości poszłam. W wynajętym mieszkaniu 4 pokojowym które było przerobione na biuro - siedzibę firmy siedziało jakies 30 nowych osób i oczywiście 6-7 kierowników oddziału i okręgu. Spotkanie nie było merytoryczne. Na samym początku włączono film z zabaw, wyjazdów z dużą ilość alkoholu, tańce śpiewy, swawole. Pokazywali przykładowe wyliczenia wypłat między 5-12 tys. Miesięcznie, stopnie awansu itd. W oczach niektórych widać było zachwyt. Potem kierownik okręgu opowiedział swoją ckliwą historię sukcesu i wszystkim rozdano po lampce szampana. Po tym spotkaniu skontaktował się ze mną kierownik i rozpoczęła się współpraca. Aby pokazać mi jak wygląda analiza kierownik przeprowadził ją na mnie. Pytania począwszy od tego gdzie mam rachunek bankowy kończąc na tym ile wydaje i na co i jaki mam przychód. Ogólnie jakieś 2h gadania. Po tej analizie kierownik powiedział, że da mi znać za jakieś dwa dni bo musi wyszukać najlepsza dla mnie ofertę. Ok. W międzyczasie odbyło się pierwsze szkolenie z całą grupą,na którym kierownicy głównie pokazywali jak wpłynąć na psychikę klienta, jak go podejść. I tylko techniki sprzedażowe. Szkolenia trwały zawsze dwie h i odbywały się we wtorki i w czwartki. Produkty, które oferują to kolejny żart. Kierownik próbował wcisnąć mi produkt na 40 lat obiecując, że zarobię na tym 300000zl. Nie informując o dokładnych warunkach i o haczykach jakie tam są. Mówił tylko to co chciał. Nie można zapomnieć, że miałam szukać wśród swoich znajomych co najmniej 10 osób, które mogę przyprowadzić na analizę. Przyszłam z jedną osobą na całe to spotkanie a potem na tzw. Doradztwo i z całą pewnością mogę powiedzieć, że nie ma takiego czegoś jak indywidualne podejście. Oni nic nie dobierają, nie głowią się i co najgorsze nie mają żadnej wiedzy finansowej. Wciskają wszystkim to samo, z ten samej firmy - ergo Hestia, Generali, Sięgnął Usunął lub Compensa. Nie mówią, że są to produkty inwestycyjne - w akcje/obligacje o różnym stopniu ryzyka. Na wniosku koleżanki kierownik zmieniał jej odpowiedzi bo pomyliła się w jednym i sam się podpisywał. Egzamin licencyjny PAŃSTWOWY to śmiech na sali. Ludzie mają odpowiedzi i ściągają a egzaminator wychodzi, udaje że nie widzi. To był dla mnie szok. Naciąganie, oszustwo a zarobków wcale. Umowa bardzo zawiła, trzeba bardzo uważać co się podpisuje bo wymyślają sobie kary, albo odpowiedzialność, i najważniejsze, podpisem pod umową potwierdzamy posiadanie szkoleń i licencji co nie ma miejsca. Mój kierownik który podobno poszedł na studia ekonomiczne na moim wydziale nie miał bladego pojęcia o niczym. I studiach także bo gadał niewyobrażalne głupoty i widać było, że nigdy nie miał do czynienia ze studiowaniem. Omijać to całe OVB z daleka. Ktoś w końcu powinien się zająć tą fikcyjna instytucją.

   
Nickel
@Nickel 22.01.2018 18:15

A wypłata jest regularnie w ustalonym dniu co miesiąc. A jak ktoś jest zamknięty w sobie to w tej branży nie zarobi.

   
Wkurzona

NAJWIĘKSZE OSZUSTWO Szukają osób które chcą zarobić pieniądze, każą naciągnąć rodzinę o znajomych, to co sprzedają to (usunięte przez administratora) i same straty, po jakimś czasie przychodzi wezwanie do zapłaty, biuro projektowe, y Arkadii - najwieksi (usunięte przez administratora) pracowałam trochę I na moje nieszczęście na po Taki dałam się nabrać, teraz muszę udawać pieniądze bo ludzie się skąpneli że to co dyrektor im wcisnąl to badziewie

   
Jakub

Jak się nie ma zdolności do pracy na stanowisku handlowca to nie należy aplikować do takiej pracy. Nie będzie rozczarowania!! Firma spoko jak wiele innych.

   
Dominika

A ktoś pracuje może na stanowisku administracyjnym w firmie OVB i podzieliłby się jak tam się pracuje? Czy można awansować? i czy duże mają wymagania, aby dostać się na to stanowisko?

   
fredrick

Szukasz kredytu biznesu? pożyczki osobiste, dom pożyczka, kredyt samochodowy, kredyt studencki, kredyt konsolidacyjny zadłużenia, niezabezpieczonej pożyczki, venture capital, itp .. Albo czy odmówiono kredytu przez bank lub instytucję finansową dla jakichkolwiek powodów. Jesteśmy prywatnych pożyczkodawców, kredytów dla firm i osób prywatnych na niskim i niedrogie oprocentowaniem 2% stopy procentowej. Jeśli jesteś zainteresowany? Skontaktuj się z nami dzisiaj na ([email protected]) i dostać już swój kredyt Pozdrowienia, Fredrick Peterson Zespół inwestycyjny

   
slowek

w moim miejscu pracy zaproponowal mi prace. umowilam sie wypelnilam kwestionariusz osobowy. Wlasnie bylo naleganie na zapisanie danych osobowych na szkolenie jakbym sie jednak zdecydowala, wolalam poczekac i sie zastanowic, mowil ze przepusci przez zniszzarke jakbym zrezygniwala - bylam czujna. OVB wlasnie mowil i naklanial zeby najlpepiej od rodziny i znajonych zaczac.

   
Anex

Dość dziwna opinia musze szczerze powiedzieć, nie rozumiem jej, po jakim matriale, skoro firma chyba nie zajmuje się produkcją telewizyjną, nie wiem czy dobrze trafiłem

   
sratatata

W poprzednich wiadomościach informowaliśmy o tym, że prywatna firma zajmująca się sprzedażą lokat i ubezpieczeń wykorzystuje logo programu rządowego rodzina 500plus. Po naszym materiale sprawą zajęło się Ministerstwo Rodziny, które bada czy doszło do naruszenia prawa, otrzymaliśmy także wiadomość z biura zarządu firmy, która logo wykorzystała z informacja, że dyskusyjne ulotki zostały w terminie natychmiastowym wycofane. Rzecznik OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa poinformowała nas, co jest dość zaskakujące, że firma nie ma nic wspólnego z ulotkami, które de facto reklamowały jej działalność. Cytując panią rzecznik: Okazało się, iż dostawca usług graficznych odpowiedzialny za przygotowanie tych materiałów posłużył się tymi logami bez konsultacji z partnerem OVB. Następnie już nikt poza redakcją RTO) nie zwrócił na to uwagi. Mając powyższe na względzie, materiały z ministerialnym logiem programu 500+ zostały w dniu dzisiejszym wycofane i nie będą wykorzystywane. Taka sytuacja nie powinna już mieć miejsce w przyszłości. – stwierdziła rzecznik firmy. Nie mamy pewności co do, którego z dwóch materiałów promocyjnych odnosił przytoczony oficjalny komunikat ponieważ nie zostało to określone w odpowiedzi. Przypomnijmy, że kilka dni temu dyrektor biura OVB we Wrocławiu uważał, że logo używane na materiałach promocyjnych nie jest logiem programu rządowego. Dziś już jest jasne że był w błędzie. Tak czy inaczej centrala OVB podziękowała za naszą czujność, podobnie jak burmistrz Nysy, rzecznik wojewody opolskiego i Rzecznik Ministerstwa Rodziny. Prawnicy ministerstwa rodziny pracują nad sprawą i jak zapowiedziała rzecznik Magdalena Kłosińska po długim weekendzie stanowisko to powinno zostać wypracowane. http://www.telewizjaopolskie.pl/wiadomosci/243,ovb-allfinanz-wycofala-ulotki-z-logo-500-min odpowiedz

   
temida

Instrukcja dla osób poszkodowanych i ściganych przez OVB Allfinanz Jeżeli ścigają ciebie o zwrot prowizji wezwaniami do zapłaty podpisanymi przez prezesa OVB Artura Kijonkę lub z upoważnienia prezesa podpisane przez Dyrektora OVB Artura Pałęgę , a w trakcie zatrudnienia nie miałeś otwartej działalności gospodarczej , co jest niezbędne do dokonania czynności agencyjnej zgodnie z zapisem ustawy o pośrednictwie ubezpieczeniowym z 2003r., art. 5. pośrednictwo ubezpieczeniowe jest działalnością gospodarczą w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz. U. z 2013 r. poz. 672, z późn. zm.2) ). I mimo tego wypłacono tobie prowizję możesz przekazać sprawę do prokuratury z uzasadnionym podejrzeniem dokonania przestępstwa z art. 286 § 1 kk

   
Dla Handlowców B2B

Zatrudnimy byłych Przedstawicieli na pozycję Handlowców i Managerów. Praca bezpośrednio u partnera: najwyższe stawki, brak korekt, wypłaty co tydzień i podstawa 4,5 tys dla Managera. Prześlij swoje CV na adres: [email protected]

   
jagoda

Łowili przede wszystkim grube ryby Przed Sądem Okręgowym w Częstochowie toczy się proces sześciu osób oskarżonych w 2009 roku o nielegalną działalność parabankową. 56 osób, w tym znani częstochowscy sportowcy, lekarze i przedsiębiorcy stracili co najmniej 16,5 mln zł. Mózgiem przedsięwzięcia miał być nieżyjący już Robert M. Był członkiem polskiego zarządu międzynarodowej firmy OVB, zajmującej się pośrednictwem finansowym i sprzedażą ubezpieczeń. W 2004 r. wraz z żoną Iwoną i kilkorgiem współpracowników rozpoczyna działalność parabankową na własny rachunek. Wtedy też odchodzi z OVB. Jednocześnie zostaje prokurentem u swojej żony w zarejestrowanej w 2005 r. spółce z o.o. - Ogólnopolskie Doradztwo Finansowe (ODF). Wiceprezesem zostaje Emilia S. Oddziały ODF powstają w Pajęcznie i Kaliszu. Firma klientom z grubym portfelem oferuje wysokooprocentowane lokaty VIP-owskie. Klientów werbują wśród dobrze sytuowanych, znanych sobie klientów z rynku ubezpieczeniowego. Robert M. wykorzystuje też swoje rozległe kontakty w światku sportowców. Obiecuje bajeczne oprocentowanie lokat: nawet 40 proc. w skali roku. Ludzie wpłacają jednorazowo od 6 tys. do ponad miliona złotych. Nie tylko w złotówkach. Rekordzista z kręgów sportowych w ciągu niespełna dwóch lat oddaje w ręce Roberta M. - licząc na duże zyski - kilka milionów złotych. Robert M. obiecuje krociowe zyski m.in. z obrotu nieruchomościami na Wyspach Brytyjskich. Ci, którzy są w piramidzie jako pierwsi, faktycznie pomnażają swe pieniądze, kusząc tym innych. Nieoczekiwanie jesienią 2006 r. Robert M. znika. Klienci coraz bardziej niepokoją się brakiem obiecywanych zysków. W końcu ktoś powiadamia organy ścigania. Częstochowska prokuratura wszczyna śledztwo. W styczniu 2007 roku wystawia nakaz zatrzymania Roberta M. Oficerowie CBŚ ustalają, że uciekł do Anglii. Z początkiem lutego 2007 r. prokuratura wystawia list gończy. Kilka dni później 2007 r. policja z angielskiego Lincolin informuje nasze władze o samobójczej śmierci Polaka. Wg dokumentów jest to Robert M. Oględziny zwłok i badania kodu DNA przeprowadzone potem w krakowskim Instytucie Ekspertyz Sądowych są dla śledczych jednoznaczne: Robert M. popełnił samobójstwo. Śledztwo w jego sprawie zostaje zamknięte. Ostatecznie na ławie oskarżonych zasiadły Iwona M. i Emilia S. Kolejnym czterem osobom zarzucono pomocnictwo w oszustwach. Na poczet przyszłych kar prokuraturze udało się zabezpieczyć jedynie polisy ubezpieczeniowe Roberta i Iwony M. Główne oskarżone nie przyznają się do winy. Proces trwa... (usunięte przez administratora)

   
żółw

a wiem , że juz puszczają nerwy i dlatego uzywa sie w tych emocjach takich słów jak użyłeś --kanalie -- Ale proszę nie denerwuj sie aż tak bardzo bo oszuści , którzy fałszowali dokumentację szkoleniowo egzaminacyjną, wystawiali na podstawie powyzszego sfałszowane zaświadczenia z szkoleń i egzaminów w latach min. 2010 do 2013 - dla przypomnienia minimum dwóch dyrektorów krajowych ovb o tych samych imionach Marcin pochodzący z Wrocławia , pracownik zarządu ovb robert, dyrektor okręgowy z Wrocławia Paweł oraz inni , byc może i twoha osoba , za zgoda i wiedza prezesa ovb mają już sprawy w prokuraturze . I nie tylko za to , dotyczy tez przejmowania klientów z innych banków i towarzystw, wyłudzanie przez wspomnianych prowizji , uzupełnianie produkcji na stanowiska dyrektorów przez podstawione osoby, branie z tego tytułu prowizji przez podstawione osoby / co wspomniani panowie Marcinkowie wiedza jak robić za zgoda prezesa ovb / i wiele , wiele innych spraw . Oprócz prowizji za przestępstwa byli sponsorowani przez towarzystwa ubezpieczeniowe i obdarowywali tym sponsoringiem luksusowe wyjazdy dla żon , dzieci i niań .+ Parę miesiecy temu jeden I DRUGI zakrecony wariat latał po towarzystwach i żebrał aby nie podpisywac umów z byłymi pracownikami ovb . I co , krótko mówiąc został wysmiany !!!!! Jeżeli chodzi o pracę to pracuje w branzy , a wielu prezesów towarzystw i nie tylko oni ubezpieczeniowych już jest zorientowanych w procederze ovb. Statek tonie !!!!!!!!!!!Nie obrażaj ludzi tylko zrób rachunek sumienia i zgłoś się na policję aby przed Marcinkami zrobić rachunek działania Potem będzie już bardzo żle / Nie agitujcie do pracy przez lewe wpisy bo wszyscy przez okres kilku lat piszą o ovb jako o oszustach i naciągaczach bazujących na dokonanych przestępstwach . Im szybciej wywala prezesa tym pozostali w ovb pracujacy uczciwie będa mogli pracowac spokojnie

   
arturek

Nie daj się zmanipulować bo od kilku lat falszowali dokumenty z szkoleń i licencji za wiedza prezesa , szczególnie jego koledzy , z którymi latał helikopterem w Wrocławiu za pieniądze sponsorowane od towarzystw ubezpieczeniowych

   
Okus

1. Nie mówią nazwy firmy podczas rozmowy tel. 2. Przed szkoleniem każą podpisać dokumenty które zabierają dla siebie. 3. Mówią wpierw o kilkudziesięciu godzinnym szkoleniu które skracają do paru godzin 4. Informują ogólnie (np. o zarobkach). 5. Potrafią kierować rozmowy (manipulować). 6. Robią dobre wrażenie (zadbane biuro i reprezentacyjni pracownicy). 7. Każą szukać klientów wśród znajomych.

   
xx

o prawda OVB dostawało kilkaset procent prowizji z towarzystw za dwa lata z góry dlatego byli zainteresowani wyłudzaniem prowizji z towarzystw

   
kara

co zrobi Prezes OVB w Polsce , czy podda się do dymisji po tym jak współdziałając z dwoma Dyrektorami Krajowymi z Wrocławia , dwoma Marcinami , tolerował fałszowanie podpisów za współpracowników OVB na listach szkoleniowych i listach z egzaminu licencyjnego , tolerował ich fałszywe zaświadczenia z szkoleń i egzaminów , a następnie sam mocował ich prawnie do wykonywania czynności pośrednictwa ubezpieczeniowego, czerpał z tego korzyści bo osoby nie mające do tego pełnomocnictwa zawierali umowy z klientami , a Prezes OVB nie przeciwdziałałtemu procederowi , wręcz odwrotnie czerpał z wyłudzenia prowizji w ten sposób z towarzystw ubezpieczeniowych . I to nie tylko , tak wzbogacając się on i wspomniani dyrektorzy raz ich rodziny wraz z dziećmi korzystali z sponsoringu t0warzystw ubezpieczeniowych podrużując po Europie . Z wyłudzonej prowizji kupowali drogie samochody mieszkania i domy , a dodatkowo awansowali na najwyższe stanowiska w OVB , Działali jako zorganizowana grupa przez wiele lat . Pomagał im w tym procederze etatowy pracownik prezesa OVB

   
kodeks

Wszystkich zainteresowanych odsyłam do indeksu akcji OVB Holdingu AG gdzie od trzech miesięcy akcje spadły poniżej ceny zakupu . To potwierdza , że firmy pozbywają się akcji bo ovb polska się sypie. Co będzie jak wycofaja się równiez dwa towarzystwa ubezpieczeniowe posiadające swoje pakiety w holdingu. To krach dla ovb.

   

Zostaw opinię o OVB - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB