Rossmann

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 409 ocen.

Rossmann
3 409 6 1

Opinie o Rossmann

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dominika

@ann, rozumiem, że pracowałaś w Rossmann. Długo byłaś związana z tą firmą? Czy zmiany w grafikach, o których wspominasz, często miały miejsce? Faktycznie może to być dość uciążliwe dla pracownika. Może warto było poruszyć ten temat z pracodawcą? Zachęcam do dodawania swoich opinii na temat pracy w Rossmannie!

Dominika

@Caith, planujesz związać się na dłużej z tą firmą? Czy w firmie jest duża szansa na rozwój lub awans? Myślę, że ta kwestia może zaciekawić osoby zainteresowane pracą w Rossmannie w Warszawie. Czy ktoś z Was także pracuje w Rossmannie w Warszawie i chciałby podzielić się swoją opinią na temat pracodawcy? Zachęcam!

Oczy widza a uszy slysza!

Rosmann Siemianowice śląskie Rosmann to praca dla ludzi ktorzy nie maja rodzin ani dzieci! Kierowniczki mysla ze wszyscy beda pracowac i zyc praca w rosmannie! A one same nic nie robia tylko siedza na zapleczu pija kawe i gadają przez telefon! Najgorsza kierowniczka jest Kasia z Siemianowic śląskich a dokladnie z Bytkowa ! Jest dwulicowa falszywa i patrzy tylko na siebie! Zabiera do siebie premie pracownikow ! Myslac ze dziewczyny o tym nie wiedza! A jej przyjaciolka ktora razem z nia pracuje wszystko robi zeby tylko one mialy dobrze! Najlepiej gdyby reszta zespolu pracowala za nie i one mialy kase za siedzenie i pierdzenie ! Najgorsza praca jaka moze byc! Takich ludzi i takiej pracy unikac z daleka! Niech kierowniczka Kasia przemysli swoje zachowanie bo predzej czy pozniej skonczy sie to dla niej zle!

Caith
@Oczy widza a uszy slysza! 17.11.2017 19:08

A powiedz mi w jaki sposób może zabrać sobie premie pracowników xD dla rozwiania wątpliwości. Rossmann nie naezy do tych firm w których dostaje sie premie do podziału na pracowników. Premie wysyła ksiegowa imiennie i jest zawsze ściśle wyliczana.

Diablica

Rossmann wykorzystuje swoich pracowników i robi im pranie mózgu. Praca w tempie konia wyścigowego, do tego przygotowanie sklepu do inwentaryzacji za darmo, czyli przychodzi się i pracuje nie odpłatnie. Nigdy nie kończy się pracy zgodnie z grafikiem, za to Rozpoczyna się pracę 20 minut przed czasem za darmo oczywiście, ale cóż skoro dziewczyny na to pozwalają to tak mają. Ciągle zmieniający się grafik bez uprzedzenia. Praca dla osób, które lubią być wykorzystywane i lubią być niewolnikami. Jeszcze beznadziejne umowy na 3/4 etatu. Na pewno nie jest to praca dla ambitnych i szanujących się osób. Kierownik z Chorzowa zachowuje się jak stara bezdzietna panna, wyżywa się na wszystkich, bo ma nie udane życie osobiste.,cóż.. Jak się wybiera na partnera mało urodziwego i dzieciątko faceta to tak to jest. Pozdrawiam niewolnica z w.

Caith
@Diablica 07.06.2018 16:25

Nie wiem gdzie pracujesz ale sama inwentaryzacja jestplatna plis przygotowanie również, albo w ramach godzin umowy o prace albo robisz o dzielo. Plis oczywiście 3 razy w roku premia inwentaryzacyjna. 3/4 etatu? Pracuje jako asystent. Zaczynałam od kasjera. 2 lata ponad w tej firmie i nigdy nie miałam czyste 3/4Zazwyczaj dochodzi prawie do etatu. Uczciwie mówiąc na stanowisku asystenta kierownika sklepu robię okolo 140-160h co miesiąc zarabiam 2500-2800. Do tego dochodzi premia inwentaryzacyjna liczona od godzin i stawki godzinowej. Dostaje sie ja w grudniu, marcu i lipcu. W lipcu wpadlo mi 780 zl. Nalfajniekszy miesiąc do grudzień bo dostaje sie inwentaryzacyjna plus jeszcze "zapomogę swiateczna" w wysokości 550netto każdy. Do teraz bylam pewna ze chce iść na zastepe potem na kiero ale po tym jak się zaczyna zmieniać na gorsze to się zastanawiam. Noe jest tajemnica ze akcje rosska wykupili skosnoocy i Hongkong jezdzil po warszawoe 2,tyg temu.

Betii

W dniu dzisiejszym w Markach M1 podeszłam do kasjerki z prośbą o pomoc. Zapytałam sie czy może mi pomóc poszukać grzebienia do farbowania włosów. Na co pani kasjerka pokazała mi palcem ( jak do psa) tam leżą grzebienie...Odwróciła się na pięcie i poszła. Z czego nikt mi w sklepie nie chciał pomóc, nawet ciężko było zadzwonić lub zawołać kogoś do pomocy.

Caith
@Betii 28.06.2018 17:10

Beti a chociaż sie przywitalas? Niestety często klient podchodzi do nas jak do psa ani dzień dobry ani pocałuj w (usunięte przez administratora) I wymaga bycia obsluzonym jak król. Jak klient przychodzi i na dzoendobry pyta "gdzie jest..." To tez mu pokazuje palcem :)))

Smokball

Witam, od ponad roku pracuje na stanowisku asystenta kierownika sklepu. Moja opinia- (usunięte przez administratora), grafik zmienia się codziennie, nie uwzględnia się próśb grafikoeych, nie można nic zaplanować. Brak tak do pracy, pracujemy po 2 na zmianie, jesteśmy wszystkie wykończone! Marna pensja 17,80 i regionalna która ma o wszystko pretensje. Duża presja a kierownictwo niekompetentne. Odradzam wszystkim. Szukam czegoś innego

Caith
@Smokball 12.07.2018 23:15

O Jezu. W stolicy asystent dostaje 21,90 brutto. Grafik oczywiście zmienny często. Ogólnie nie narzekam na prace w rossku tylko te nocki... No i ciągle jakos l4 i latanie po innych sklepach.

Sheyna

W Kielcach przyjmują po znajomości,byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na którą zaproszono mnie chyba od picu(aplikowałam przez internet)bo wiadomo było kto zostanie przyjęty na dany sklep,jiż z góry.Przyjaciółeczka kierow. została przyjęta.A ja sb nadziei narobiłam.

DobraKarma
@Sheyna 23.06.2018 19:38

Taka to cudowna robota że znajmości trzeba żeby się dostac????

Dominika

@Emilia, a orientowałaś się, czy w tym oddziale potrzebują nowych pracowników? Może po prostu przez ten czas nie były prowadzone żadne rekrutacje. Przypominam, że wątek dotyczy pracy w Rossmann w Warszawie. Czy ktoś z Was mógłby napisać, w jakim trybie odbywa się praca w tym miejscu?

Dominika

@aaakc, a długo już pracujesz w Rossmann? Jaka jest Twoja opinia o tym pracodawcy? Możesz się nią z nami podzielić na forum? @nicknick, rozumiem, dziękuję za Twoją rozbudowaną opinię, poruszasz w niej wiele ważnych aspektów. Rozumiem, że pracujesz aktualnie w Rossmann, tak?

nicknick

Moja opinia: Czytając to wszystko mega się zraziłam do Rossmanna ale mówię sobię- warto spróbować. Dostałam się bo po prostu wierzyłam w to że się dostanę. W pracy- dziewczyny super, pracowite jak mróweczki. Kierowniczka pracowita za nas trzy :) w ciągu tygodnia około 2 dni wolne, mało dni po 6 godzin przeważnie po 8/9 zdarza się że i po 12 ( wtedy nawet 6h na kasie) Praca podczas normalnego dnia sprzedaży- fajna, czas szybko leci bo jest co robić. I w mojej głowie mnóstwo myśli- czemu każdy tak narzekał :) ?!?!? JUŻ WIEM :D - chodzi o NOCKI - to jest koszmar z ulicy Wiązów. Ja jestem pracowita kobitka i pracy się nie boję ale to co jest na nocce to HORROR. Pracuję w wysokoobrotowym sklepie- co za tym idzie duuuuuuuuuuuża dostawa. jest nas przeważnie DWIE i chłopak. Przyjeżdżają wielkie wypchane Boxy takie około 1,7m x 0,5m x 0,5m wypchane po brzegi towarem. i co musisz robić- jak najszybciej go rozładować bo czekają inne. To nic że dźwigasz 20-sty karton który no swoje waży... jak już to skończysz to na sklepie jest pobojowisko. I co dalej? zapierdzielasz i wykładasz jak najszybciej. I wiecie co- to nie jest najgorsze :) to to jest jeszcze przyjemne najgorsze to są te kuwety (plastikowe kosze 0,8m x 0,5m x 0,4 m - około ) wypchane np żelami pod prysznic- waga? z 50kg - twoim zadaniem jest podnieś to , położyć na swój wózek i wywozić na sklep- dodam że chłopaka do pomocy już wtedy nie ma. takich kuwet dzwigasz hmmm 7/8 i na koniec jak już nogi odmawiają posłuszeństwa masz wymopować caaaaaaaały sklep :) Czy polecam pracę jako tymczasową dla kogoś- poza nockami TAK. z nockami stanowczo NIE- więcej wydasz na rechabilitację i nie ma w tym żartów. Jak masz szanse pracować nawet za troszkę mniejsze pieniądze gdzie indziej- nie wahaj się :) szkoda kręgosłupa.

ann
@nicknick 17.07.2018 10:07

Zgadzam się.Ja po takiej nocce nie mogłam dojść do tramwaju.Tragedia. Ale najbardziej nie lubiłam tych ciągłych zmian w grafiku , to naprawde nie jest praca dla ludzi z dziecmi.

Dominika

@Smokball, a na podstawie jakiej umowy pracuje się w Rossmann? Na ile zmian pracuje się w tej firmie? @Ola., i jak, zdecydowałaś się aplikować do pracy w Rossmann? Jeśli tak, to napisz proszę, jak wyglądała Twoja rozmowa rekrutacyjna.

Ola.

Wie ktoś jakie są warunki pracy, wynagrodzenie i atmosfera w Rossmannach w Słupsku? :) Wiem, że to jest zakładka dotycząca Rossmanna w Warszawie, lecz nie ma dostępnego mojego miasta.

Dominika

@Betii, rozumiem, że możesz być niezadowolona z sytuacji, która Cię spotkała w Rossmann, ale przypominam, że forum GoWork.pl służy wymianie rzetelnych i merytorycznych opinii na temat pracodawców, a nie usług przez nich oferowanych. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Rossmann w Warszawie? Zachęcam Was do podzielenia się swoją opinią.

Dominika

@qwerty, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Życzę wszystkiego dobrego! @Nina, niestety nie mam takich informacji - jestem moderatorem forum GoWork.pl. Mam nadzieję, że ktoś inny udzieli Ci satysfakcjonującej odpowiedzi. @Sheyna, skąd masz takie informacje? Może po prostu ta osoba miała większe doświadczenie lub kompetencje?

qwerty
@Dominika 27.06.2018 15:51

A dziękuję i również życzę powodzenia☺

Dominika

@Asathi, myślę, że najlepszym wyjściem byłoby po prostu skontaktowanie się z firmą i dopytanie lub zrobienie tego już na rozmowie kwalifikacyjnej. Życzę powodzenia! @qwerty, długo pracowałaś w Rossmann? Na jaki rodzaj umowy można liczyć w tym miejscu?

qwerty
@Dominika 20.06.2018 15:10

Pracowałam 4 lata aż, o 3 za długo.Nie pracuję tam dwa lata i o dziwo nadaję się wg innej firmy na zastępce kiero co w rossmanie miałam pozamiatane przez KR E.K . Teraz podobno w umowach się pozmieniało ale mentalność tych ludzi czyli ks i kr nigdy się nie zmieni.

Dominika

@Elwira, widziałam, że byłaś zainteresowana pracą w Rossmann. Składałaś już swoje CV? @Mela, oczywiście rozumiem, ale takie opinie niewiele mówią innym użytkownikom forum. Może jednak byłabyś w stanie podać jakieś konkretne, rzeczowe przykłady? Przypominam, że wątek dotyczy pracy w Rossmann w Warszawie.

Nina
@Dominika 25.05.2018 11:36

Hej :) czy orientujesz się jakie są zarobki w woj. lubelskim np Lublin? Pracujęw Rossmannie w Warszawie, niestety muszę się przenieść do Lublina .

MS

Pracuję w firmie od kilku lat i jestem naprawę zadowolona. Nie ma zmian grafiku bez powodu, nie ma ściągania do pracy wcześniej, przerwa należy się każdemu pracownikowi, a ciężary dźwigamy wspólnie, a nie samotnie na zapleczu, więc albo mam tak olbrzymie szczęście do ludzi, z którymi pracuje, albo niektórzy chcą dostawać milijony za piękne oczy :)

Zoja
@MS 10.02.2018 14:11

Masz olbrzymie szczęście do ludzi. ????

Nina

Cześć :) czy ktoś wie ile mniej więcej zarabia się w Rossmanie np. W Lublinie na 3/4 etatu(netto)? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Dominika

@Anonim14, super, gratuluję! Byłaś już na pierwszym dniu w pracy? Zachęcam do podzielenia się z nami swoimi wrażeniami! @Asathi, rozumiem, że chciałabyś pracować w Rossmann. Orientowałaś się już, czy potrzebują w wybranej przez Ciebie placówce pracowników?

Asathi
@Dominika 14.06.2018 16:33

Nie orientowałam się w tym aspekcie, aczkolwiek ciekawiłoby mnie czy jest możliwość pracowania wyłącznie w tygodniu bez weekendów. Pytam, gdyż od września zaczynam szkołę weekendową, a nie wiem do końca jak to w tym Rossmannie wygląda pod tym względem.

qwerty

Rossmann hmmm... 1.Awansu nie dostaniesz bo W Wawie są ustawione rozmowy i KR Cię nie lubi. 2.Dostawa wg bhp nawet boksu nie możesz przesunąć ale musisz to robic. 3.Na nocce biegasz bo nie można nie zrobić dostawy. 4. Zmiana grafiku i nikt Cię nie zapyta nawet czy możesz. 5.Karta równych szans żeby każdy miał tyle samo ranków co popołudni tylko dla Regio a potem Ci zmienią. 6. Asystentka po nocce godzinę ogarnia papiery z dostawy bo przecież murzynki umyją podłogę. 7.Szykowanie sklepu pod inwentaryzację na wielu sklepach było nie logowane a tłumaczone tym że umowa zlecenie jest na inwentaryzacje i to pod to podchodzi-i tak kilka dni. Na moim sklepie tego nie było. Plusem jest dobra pensja ale nawet to jest mało przekonujące. Kręgosłup wysiada przy dostawach.

Asathi

Ktoś się wypowie na temat pracy w Rossmannie w Jastrzębiu-Zdrój?

Anonim14

W ubiegłym tygodniu zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną. Spotkałam się w sklepie z dwiema Paniami- Pani od przeprowadzania rekrutacji oraz Pani kierownik. Rozmowa przebiegała bardzo miło i bezstresowo. Troszkę wiadomości o mnie, Panie opowiedziały mi o firmie, zarobkach, obowiązkach oraz odegrałyśmy scenkę. Zostałam poinformowana, że jeśli po weekendzie nikt nie oddzwoni to znaczy że narazie dziękują. Na jednym spotkaniu się zakończyło, dostałam pracę

Dominika

Bardzo dziękuję za wszystkie zamieszczone opinie na temat pracy w Rossmann. Przypominam jednak, że wątek dotyczy Warszawy. @Diablica, czy takie sytuacje, o których wspominasz w swojej wypowiedzi, często mają miejsce w Rossmann? Bardzo Cię proszę, abyś wypowiadając się na forum nie obrażała innych osób, również trzecich. To zdecydowanie niezgodne z obowiązującym nas tu wszystkich regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin

Diablica
@Dominika 08.06.2018 15:46

Proszę o usunięcie mojego tekstu, jeszcze raz przepraszam jeżeli ktoś poczuł się urażony.

Rossmannoowa

Wszystko zalezy od Waszego szczescia. Podobno gdzies w Pl istnieja sklepy z ekipa empatyczna.. Nie mozesz chorowac, pracuj na akord, wrecz zasuwaj jak motorek moze ktos z zarzadzajacych zarzuci ci slaba pochwale. Godzin jak na lekarstwo. Chyba ze jestes typem przydupasa, tacy donosza, a wsrod kobiet to regula. Zawisc i zazdrosc. Albo masz nerwy ze stali, albo do psychiatry.

Diablica
@Rossmannoowa 24.10.2017 18:58

To prawda z tym donosicieslstwem hhh a ja myślałam, że koncie ci wygineli na wojnie hhhh pozdrawiam donosicielke z Chorzowa ul. W Gargamelowa hhhh

Dominika

@Kasiab, a jak wygląda taka ścieżka rozwoju i awansu na przykład właśnie na kierownika w Rossmann? Czy pracownicy Rossmann ponoszą odpowiedzialność materialną za towar? Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Rossmann? Jak oceniacie pracę i warunki oferowane przez tego pracodawcę?

Kasiab

Pracuje w rossmanie krótko ale mogę o nim powiedzieć tyle ze KIEROWNIKIEM nie chciałabym zostać za nic w świecie ponieważ to nie jest tak jak większość z was opisuje, nie m kawki nie ma pogadanek z koleżankami tylko jest ciężka praca, może nie do końca fizyczna tak jak u kasjerów i asystentów ale ogarnięcie wszystkiego w Rossmanie to nie lada wyczyn. Rola kierownika to nie tylko ustalenie grafiku i sprawdzenie czy jest wszystko ok. Na barkach kierownika spoczywa cały sklep, bo wkoncu jest za niego odpowiedzialny. Asystent tez ma dużo pracy bo to jakby nie patrzeć prawa ręka kierownika. Nie ma kierownika na sklepie = wszystko spoczywa na asystencie. A kasjer to kasjer kasa sklep kasa sklep kuwety, mercz, dotowarowyawanie, sprzątnie magazynu i inne pierdułki. Także praca ciężka ale za coś wkoncu Ci płaca. A jak się nie podoba to to nie jest więzienie żeby nie moc nie zrezygnować. Jedyne zastrzeżenia mam do regulaminu ale to Ci którzy pracują wiedza o co chodzi.

Elwira

Podpowiedzcie jak się pracuje? Jaka atmosfera, czy są do podstawy premie?

Mela
@Elwira 14.05.2018 20:24

Wytrzymałam pół roku ,nie bede się rozpisywać bo na sama myśl mam ból żołądka ._Wszystko na wielki minus Plusem -zarobki

...........

Witam ;) Dziewczęta długo się zastanawiałam nad napisaniem opini z własnego doświadczenia, i jest wiele zapytań z tego co czytałam dotyczących pracy w Rossmann. A więc jestem byłą Rossmannką , pracowałam w jednym ze sklepów 4 lata...taaak aż tyle wytrzymałam ... ostatni rok spędziłam w tej firmie jako asystent kierownika. i z przykrością przyznaje że jest to ogromnie cięzka praca, zmiany nocne są bardzo ciężkie, dźwiganie kuwet, kartonów, bywało że zmiana nocna zaczynała sie o godz 20, a kończyła o 8 rano, przy ostrej tyrce bez przerwy, bo przecież rano przychodziła pani kierownik i nie mogła znieść tego że dostawa jeszcze nie skończona, a ona nie wypije sobie kawy xd . więc tak TRAGEDIA, mobing, wyzysk, notoryczne zmiany grafikowe bez uprzedzenia, bo tam pracuje się na wydajności i niestety zmiany grafikowe są konieczne, więc o życiu prywatnym zapomnieć można. L4 w tej firmie nie jest akceptowane, więc z temperaturą, zasmarkana musisz dalej latać na sklepie. Kierownictwo siedzące ciagle w biurze, rozmawiające prywatnie z koleżankami przez telefon, a reszta lata jak plepsy i odwala czarną robotę, jak pokażesz że potrafisz wiele i sprawnie zrobić na sklepie co spodoba sie kierowniczce, nie zostanie docenione wgl, wręcz później wymagają jeszcze więcej. Bóle kręgosłupa, głowy to codzienność. po dłuższym stażu naprawde można nabawić się nerwicy i zlego stanu psyhicznego. Jak będziesz robić ciągle tak jak ci każą i odwalać robotę za kierowniczke i 5 innych osób to jesteś najlepszym pracownikiem, w momencie odejścia z pracy, zostajesz obsmarowany na spotkaniu regionalnym od góry do dołu. podsumowując NIE POLECAM .

ona
@........... 04.12.2017 22:26

Popieram, wszystko co napisałaś u góry to 100% prawda

anonymous

w dniu dzisiejszym zrobiłam zakupy w tym sklepie. Zakupiłam pastę do zębów za 10,99zł zł oraz inne zakupy za 35,14zł ogółem. Zapakowałam zakupy i nie zauważyłam że nie spakowałam pasty do zębów. Pani w kasie nie raczyła mi powiedzieć że zostawiłam na ladzie jeszcze pastę. Prawdopodobnie wzięła ją dla siebie. Jestem wściekła, że obsługa w tym sklepie myśli tylko o tym żeby jak najszybciej skasować pieniądze i nic więcej jej nie obchodzi. Jest to nieuczciwe w stosunku do klienta. Nie wolno też wąchać dezodorantów bo obsługa zwraca uwagę. Jestem niezadowolona z obsługi w tym sklepie.

Edek z Krainy Kredek
@Były pracownik 28.03.2018 14:34

podpisuje się rękami i nogami pod powyższą wypowiedzią

asia123

Byłam dziś w tej cudownej drogerii wybrać perfumy dla mojego chłopaka i oczywiscie pani nie zyczyla sobie abym wachala otworzone perfumy z wyższej polki. No przez co ja mam zobaczyc ten zapach przez pudełko? Trochę pomyslec trzeba a juz nie mowie o tym ze pani która krazyla wokół mnie była strasznie nie mila tak samo jak ochroniarze z bożej laski. Wlasnie dlatego nie polceam spędzać tam dłużej niż 5 min jeżeli nie chcesz mieć zepsutych nerwów do konca dnia. Pozdraeiam

anonymous
@asia123 20.02.2018 14:55

Zapachu zobaczyć przez pudełko się nie da, choć technologia idzie do przodu i kto wie :) Całkiem serio to nie jest wytłumaczenie , ze coś już było otwarte czy zepsute to możemy to wykorzystać do końca. Nie można dawać złego przykładu klientom jak i każemu w życiu codziennym i pozwalać na takie zachowania. Właśnie nalezy uczulać ludzi aby nie popełniali błedów innych klientów a nie szli tym tropem bo już ktoś tak zrobił :)

Zostaw opinię o Rossmann - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann