Rossmann
3 415 6 1

Opinie o Rossmann

Kicia

Jakie zmiany są w rossmanie? Od której do której się pracuje?

Onaaa
@Kicia 29.11.2018 06:36

Różnie. Raz masz np od 6 do 13 raz od 7 do 14. Przewaga są drugie zmiany od 14-22:30 albo od 15 do 22. Nocki po 10,5 h Od 20:40 do 7 rano

Dominika
@Onaaa 04.12.2018 14:29

A czy nocki w Rossmannie są płatne jakoś extra? Jak często się zdarzają? Ciekawi mnie też kwestia grafiku i tego, czy jest w jakiś sposób elastyczny - czy można podać na przykład swoje dyspozycje osobie układającej grafik. Możesz powiedzieć coś na ten temat?

Klient

W Rossmanie w Kowarach to trzeba zmienić ochroniarza, który nie potrafi rozmawiać z klientami tylko na nich krzyczy to ten starszy facet, z takim zachowaniem spotkałam się po raz pierwszy. Poczułam się bardzo nie komfortowo a Pani kasjerka w ogóle nie zareagowała na tą sytuację. Wstyd i żenada.

mrsxyz

Rozmowa rekrutacyjna w 3 etapach. Miałam wrażenie jakby ta rozmowa była do jakiegoś biura, a nie do drogerii. Najlepiej zanieść cv bezpośrednio do sklepu niż wysyłać przez formularz na stronie. Jeśli chodzi o stanowisko kasjer-sprzedawca, to praca jest możliwa na 1/2,3/4 etatu. Dla dobrych pracowników może nawet i się uda na 7/8. Oczywiście istnieje możliwość dorobienia do pełnego etatu. Najlepiej kierować się do sklepu wysokoobrotowego, bo wtedy zarobki są naprawdę dobre. Wiadomo jak w każdej pracy trzeba się napracować. Każdy z pracowników ma conajmniej 2 nocki w miesiącu (za nocki jest dodatek). Minusem w tej firmie jest bardzo często zmieniający się grafik ( szczególnie w sklepie wysokoobrotowym), gdzie jest większy ruch i zapotrzebowanie pracowników. Jeśli pracownik się stara, dobrze wykonuje swoje obowiązki,to ma dużą szansę awansować na asystenta kierownika. Jeśli chodzi o premie to 3 razy w roku można dostać 400/500 zł premii inwentaryzacyjnej. Dodatkowo dochodzą premie za dodatek do sklepu wysokoobrotowego itp. Praca nie jest zła. Trzeba lubić kontakt z klientem. Dla najlepszych są organizowane konkursy takie jak np. wycieczki za granicę, zestawy kosmetyków (za dobrą sprzedaż impulsu). Bardzo dużo zależy od kierownictwa, jeśli chodzi o sytuacje na konkretnym sklepie. Czytając opinie, bardzo dużo osób odwołuje się do konkretnego sklepu, opisując jak tam jest zamiast pisać o ogółach. Przecież na każdym sklepie jest inny kierownik. I nie wszędzie jest tak samo. Jeśli nie boicie się pracy w obsłudze klienta, dobrze radzicie sobie z pracą fizyczną (mam na myśli wykładanie towaru i nocki) to jak najbardziej wysyłajcie cv :)

Ocalona

Witam, wszystkich zainteresowanych pracą w firmie Rossmann. Szczerze odradzam jeżeli szanujecie samych siebie. Pracowałam w tej firmie 3 lata i na wiele się napatrzyłam i doświadczyłam. Nie patrzcie tylko na pieniądze bo to przykrywka. W wielu drogeriach stosuje się mobing. Zastrasza i niszczy się godność ludzką, manipulujac w dodatku. Szczególnie odradzam region Anety. Ta kobieta nie bada spraw od podszewki, z którymi przychodzą do niej pracownicy. Zamiata wszystko pod dywan. Lepiej przenieść taką nie wygodną osobę do innej drogerii niszcząc jej przy tym reputację. Nadużywa przy tym stwierdzenia "To jest wasza subiektywna opinia". Sama tego doświadczyłam i nie boje się o tym Wam napisać. Od czasu kiedy weszła w życie dostępność półkowa Rossmann przestał zabiegać o klientów oraz mieć podejście indywidualne. Chiny są udziałowcem głównym Rossmanna. Przestała liczyć się jakość obsługi klienta nie mówiąc o poszanowaniu pracowników. Proszę Was dobrze się zastanówcie zanim staniecie się pionkami na szachownicy Rossmanna.

Bylypracownik

Zatrudniłam się w firmie ponad 1.5 roku temu. Bylam zadowolona, pracowalysmy po 6, 8 godzin. Zdarzały sie 12h ale sporadycznie. Najgorsze były nocki ale do przeżycia. Sytuacja zaczela sie zmieniać jak firma zaczęła wprowadzać dostępność polkowa(rodzaj towarowania sklepu, wiecej roboty i efekt okropny, ale dużo by opowiadac) oraz cięcia godzin.. Np na sobotę przypada 30h w czym musza sie zmieścić pracownicy na otwarcie i zamknięcie. Sklep zamykany przez 2 osoby, od godziny zalozmy 17 do 21 jest tylko dwoch pracownikow, z czego jeden obsluguje kase... Ogromne kolejki, nieprzyjemnie komentarze od klientow to standard. A najlepiej zeby sklep jeszcze zatowarowac cały, wyfrontować, umyć podłogę i jeszcze Bóg wie co. Pracownicy sie po prostu nie wyrabiaja. Ogrom pracy, obowiązków, robienie trzech rzeczy na raz. Ciągłe liczenie towaru na magazynie i sklepie żeby się zgadzał ze stanem. Zmiany po 12h kilka razy z rzędu, gdzie nikt nie pyta czy zgadzasz sie na to 12h, chociaz firma uważa ze 12h powinny być tylko za zgodą pracownika. Dostawy nie do rozłożenia przez ten system towarowania, wszystko trzeba nabijac na swoją lokalizacje, co zajmuje ogromną ilosc czasu. Za takie pieniądze to szkoda zdrowia i czasu. Juz lepiej dostać 200zl mniej i mieć święty spokój. Praca byłaby w porządku gdyby firma zatrudniała więcej ludzi. Ale wolą oszczędzać na każdym kroku i wycisnąć wszystko z pracownika. Praca dla ludzi,którzy nie mają życia prywatnego.

nikt
@Bylypracownik 18.10.2018 14:20

To prawda, pracuję w rossmannie trochę dłużej i uważam, że nie było najgorzej. Po wprowadzeniu dostępności półkowej, dobra opinia runęła. Standardy pracy i obsługi klienta to fikcja. Nie liczy się klient tylko debilne statystyki, godziny itp. Niedługo bedzie jak w Korei czy Chinach (nie wiem komu sie sprzedali). Lubiłam i lubię ta pracę , ale myślę o zmianie. Nie wyrabiam psychicznie. Zwłaszcza, że osoby funkcyjne to zwykle osoby, które nie mają pojęcia o zarządzaniu ludźmi.

Dominika
@Bylypracownik 18.10.2018 14:20

@Bylypracownik, dziękuję za rzeczową i ciekawą opinię o pracy i zmianach w Rossmannie. Czy wprowadzenie tej dostępności półkowej, o której piszesz, był może w jakiś sposób konsultowany z pracownikami/kierownikami sklepów czy został narzucony z góry? Skoro jest uciążliwy i zbytnio się nie sprawdza, to może warto zwrócić uwagę na ten temat.

nikt
@Dominika 21.10.2018 23:17

Jest narzucony z góry. Jednak nie wszystkie sklepy mają dostępność półkową i oby jak najdłuzej nie miały. Niestety, pracownicy moga sobie tylko pogadać między soba o tym, bo i tak nikt na górze nas nie słucha. :(

Dominika
@nikt 23.10.2018 23:20

@nikt, a możesz napisać nam coś więcej o tym systemie, na czym polega i dlaczego, zdaniem pracowników Rossmanna, jest taki uciążliwy? Jeśli możesz oczywiście. Długo już jesteś zatrudniona w tej firmie? Może jest jeszcze szansa na zmiany w firmie, a ten system o którym piszesz, jest w fazie testów.

Taka jak Wy
@nikt 21.10.2018 12:22

Właśnie dostępność przez to wasza firma będzie chylila się powoli mu upadkowi wiem z własnego doświadczenia że dostępność to najgorsze co może spotkać handel straty i jeszcze raz straty ale my jesteśmy tylko parobki przecież zarządy firm wiedza najlepiej co robić A do tego chory system produktywności u mnie ten projekt nazywa się Oliver przyniósł skutek odwrotny do zamierzonego pracowników coraz mniej bo obroty spadają itp to wszystko to tendencja spadkowa wszystkich firm handlowych tak na pocieszenie wszędzie jest tak samo produktywność dostępność A klienci uciekają pozdrawiam serdecznie ps pracuje w handlu

Pracownik
@Dominika 21.10.2018 23:17

Pracuje od 3 miesięcy na dostępności połkowej i uważam że jest bardzo przydatna bo nie szukamy potrzebnego nam produktu tylko system pokazuje nam jego lokalizację-idziesz i bierzesz A nie szukasz☺

Pracownik
@Dominika 27.10.2018 16:01

Dostępność półkowa polega na tym że przy dostawie towaru to co nie zmieści się na półki na sali sprzedaży to nadajesz temu lokalizację i tam to odkładasz czyli na magazyn.Następnie gdy po jakimś czasie uzupełniają półki bo już jest wykupiony towar to urzàdzenie na którym to lokalizowałaś pokazuje Ci gdzie szukać określonego towaru np wyświetli do ze:regał 1 półka 3 według mnie to bardzo ułatwia nam pracę☺

Były
@Taka jak Wy 29.10.2018 22:04

Klienci uciekają bo mają coraz mniej kasy w portfelach.....Z tych minimalnych zarobków które prawie wszędzie obecnie proponują i zarabiają.

Hebe
@Bylypracownik 18.10.2018 14:20

Wyobraź teraz sobie że w Hebe jest to samo ale dodatkowo musisz lizać (usunięte przez administratora) klientom, dobierać podkłady i cuda wianki a kolejka zakręca i towar nierozlozony w ogóle. Doceniajcie to co macie bo może być gorzej

Lic

Nie mam wiedzy, jak się pracuje w Rossmannie, ale mogę coś powiedzieć o samej rekrutacji, która oceniam na niskim poziomie. Rekrutera się spóźnił i musiałam na niego czekać - mało profesjonalne. Podczas rozmowy próbował mi udowodnić jak ja nic nie wiem i nic nie umiem, czułam się jak karcony uczniak, a startowała ma stanowisko specjistyczne - też mało profesjonalne. Na koniec rozmowy rekruter zapewnił mnie, że niezależnie od rezultatu rozmowy zostanę poinformowana o tym, czy przechodzę dalej czy nie. Oczywiście nic takiego się nie zadziało - oszukiwanie kandydatów do juz totalne dno profesjonalizmu. Wisienką na torcie jest samo ogłoszenie. W tytule kierownik, ale taki, który nie ma pod sobą ani jednej osoby, jeździ po terenie i szpieguje dla centrali. Gratuluję pomysłu na nazwę. Myślę, że poprostu nie mieli chętnych do takiej pracy za kasę, którą chcą płacić, więc posuneli się do oszustwa.

z daleka
@Lic 13.10.2018 09:12

@Lic ja chyba też startuje na to samo stanowisko. Czy możesz mi powiedzieć jakie widełki były? Bo nie wiem czy mi się opłaca jechać taki kawał drogi?

Dominika
@z daleka 21.11.2018 16:53

Rozumiem, że wysłałaś już swoje CV do pracy w Rossmannie, ale jeszcze czekasz na spotkanie rekrutacyjne w tej firmie, tak? Daj znać, czy zdecydujesz się wziąć w nim udział! Chętnie też przeczytamy na forum, jak przebiegało, jakie są wymagania wobec potencjalnych pracowników i tak dalej.

Teresa
Zweryfikowany użytkownik

Dzisiaj dnia 23 listopada dokonałam zakupu w Waszym sklepie w Wejherowie na Osiedlu Kaszubskim 47, kupiłam kilka produktów w promocji blackfriday lecz nie miałam założonego konta i Waszej aplikacji, bardzo miła Pani sprzedawczyni Daria pomogła mi trwało to około 5 minut i założyłam konto oraz mogłam skorzystać z promocji, bardzo dziękuję Pani Darii była bardzo kompetentna należy się jej pochwała

KAROL

BRAK POSZANOWANIA DLA PRACOWNIKÓW. OD POCZĄTKU BRAK POMOCY ZA STRONY KIEROWNIKA I TYLKO PODKŁADANIE KŁÓD I NAMAWIANIE DO ZWOLNIENIA SIĘ Z PRACY.

weronika939

ROSSMAN jest super firmą tylko szkoda że ma zawsze ale do decyzji wybrania kierowników sklepów.

Nick

Nie mogłem następnego dnia przyjść na spotkanie rekrutacyjne i zaproponowałem inny dzień w tym samym tygodniu. Pani się pożegnała. Brak słów.

Mirek

Witam. Czy coś wiadomo na temat pracy w Rossmann ach w Grójcu?

Teresaodpiesa
@Mirek 14.10.2018 08:09

Wiadomo żeby omijać szerokim łukiem kadra zarządzająca wyładowuje swoje złe emocje spowodowane kontaktami z toksyczna regionalna na pracownika Ch.Praca niemożliwa do wykonania w przeznaczonym na nią czasie wiec wybierasz zdrowie albo praca Terror psychiczny , wyliczanie czasu spędzonego w toalecie i wieczne podsłuchiwanie zza regału. Kierowniczka B z wybujałym ego i lepkimi łapkami prowadzi handel wyniesionymi perfumami za nic mając ze pracownicy nie dostaną premii za inwentaryzacje bo ona sobie i tak zarobi. Nieprzerwana przerwa 15 minutowa nie istnieje.Kartony i kuwety wala się na głowę wieczne straszenie wypowiedzeniem np za odmowę przyjścia w wolny dzień i foch za odmowę jechania 80 km w delegacje za która oczywiście Nikt nie zwróci kosztów . Pracownice utopia w łyżce wody za byle ci

Teresaodpiesa

Omijać szerokim łukiem jeśli chcecie mieć zdrowy kręgosłup oraz zdrowie psychiczne . Odradzam region pani A C a szczególnie sklep przy ulicy klimczaka , chcecie wiedzieć dlaczego ? Idźcie i sprawdźcie jak pracuje się z kierowniczka modliszka zapatrzona w siebie jak w obraz . Może dla śmiechu warto pójść na jeden dzień .

Dominika
@Teresaodpiesa 11.11.2018 11:32

Warto na forum dzielić się opiniami o pracy w danym miejscu, ale nie można skupiać się tylko na na przykład jednej osobie w swojej wypowiedzi. Używanie także chociażby inicjałów nie powinno mieć miejsca ze względu na szeroko rozumianą ochronę danych osobowych. Czy mogę prosić o podjęcie różnych aspektów dotyczących pracy w Rossmannie?

ross

podwyżka dla kierownika sklepu 25 zł brutto ...

DobraKarma
@ross 08.11.2018 11:01

to 4200 brutto za etat ......strasznie kiepsko .

Dominika
@ross 08.11.2018 11:01

Czy piszesz o jakichś podwyżkach ustalonych odgórnie na stałe czy to jakaś jednorazowa sytuacja? Rozumiem, że chodzi tutaj o kwotę dodaną do całego wynagrodzenia. Czy pracujesz w Rossmannie właśnie na stanowisku kierownika sklepu? Jestem ciekawa, jakie zadania stawiane są przed osobą na tym stanowisku.

...........

Witam ;) Dziewczęta długo się zastanawiałam nad napisaniem opini z własnego doświadczenia, i jest wiele zapytań z tego co czytałam dotyczących pracy w Rossmann. A więc jestem byłą Rossmannką , pracowałam w jednym ze sklepów 4 lata...taaak aż tyle wytrzymałam ... ostatni rok spędziłam w tej firmie jako asystent kierownika. i z przykrością przyznaje że jest to ogromnie cięzka praca, zmiany nocne są bardzo ciężkie, dźwiganie kuwet, kartonów, bywało że zmiana nocna zaczynała sie o godz 20, a kończyła o 8 rano, przy ostrej tyrce bez przerwy, bo przecież rano przychodziła pani kierownik i nie mogła znieść tego że dostawa jeszcze nie skończona, a ona nie wypije sobie kawy xd . więc tak TRAGEDIA, mobing, wyzysk, notoryczne zmiany grafikowe bez uprzedzenia, bo tam pracuje się na wydajności i niestety zmiany grafikowe są konieczne, więc o życiu prywatnym zapomnieć można. L4 w tej firmie nie jest akceptowane, więc z temperaturą, zasmarkana musisz dalej latać na sklepie. Kierownictwo siedzące ciagle w biurze, rozmawiające prywatnie z koleżankami przez telefon, a reszta lata jak plepsy i odwala czarną robotę, jak pokażesz że potrafisz wiele i sprawnie zrobić na sklepie co spodoba sie kierowniczce, nie zostanie docenione wgl, wręcz później wymagają jeszcze więcej. Bóle kręgosłupa, głowy to codzienność. po dłuższym stażu naprawde można nabawić się nerwicy i zlego stanu psyhicznego. Jak będziesz robić ciągle tak jak ci każą i odwalać robotę za kierowniczke i 5 innych osób to jesteś najlepszym pracownikiem, w momencie odejścia z pracy, zostajesz obsmarowany na spotkaniu regionalnym od góry do dołu. podsumowując NIE POLECAM .

ona
@........... 04.12.2017 22:26

Popieram, wszystko co napisałaś u góry to 100% prawda

Mama
@........... 04.12.2017 22:26

Popieram

Karma

Pracuję w Warszawie obenie .Praca jest fizycznie ciężka robisz 3-4 rzeczy na raz 15 min przerwy gdzie nawet nie zdążysz wypić kawy do końca . Palacze mogą zapomnieć o fajku bo z Rossmana nie można wychodzić po rozpoczęciu pracy . Miliony bzdurnych procedur nawet siatkę jak potrzebujesz za 0,29 gr musisz kupić bo jaknie to przecież kradzież . Umowę na etat mają tylko kierownicy i zastępcy reszta 1/2 gdzie wypracowujesz tak naprawdę 3/4 bo Ci wmawiają że zarobisz sobie jak weźmiesz godziny , 3/4 robisz prawie godziny etatu???? zarobki wcale nie są jakieś fenomenalne co do ilości obowiazków i rodzaju pracy . Oprócz tego dwa razu w tygodniu dostawa gdzie są noce . Jak się trafi na fajną załogę i kierownika to chwilę można posiedzieć ale na dłuższą metę to garba od pracy co najwyżej można dostać .

Aga
@Karma 25.08.2018 07:41

Hej, mam pytanie odnośnie nabijanie promocji na kasie. Np. jest teraz promocja na dezodoranty Fa, jeśli kupimy to dostajemy przy kasie urzadzenie do mierzenia czasu. Czy taki gratis trzeba na nic na kasie jeśli nie ma kodu kreskowego?

DobraKarma
@Aga 03.10.2018 23:19

Tak . Wszystko musi przejść przez kasę.

Aga
@DobraKarma 04.10.2018 12:41

Jak produkt nie ma kodu kreskowego to jak go nabić?

DobraKarma
@Aga 04.10.2018 21:39

Kody na gratisy powinnaś mieć zawsze przy kasie .

Aga
@DobraKarma 09.10.2018 14:12

Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Od jakiej kwoty jest Super Klient 100 zł czy 140 zł? Tak samo trzeba napić na kasie jak zwykle gratisy tak?

09936
@Aga 25.10.2018 07:17

Ponad 100, gratisy dla super klienta skanujesz z kodu na produkcie (powinien wejść za 1gr) :)

Paweł

Zastępca kierownika Na jakie zarobki można liczyć?

Dominika
@Paweł 01.11.2018 09:17

@Paweł, widzę, że chciałbyś podjąć pracę w Rossmannie w Warszawie. Pracowałeś już na takim stanowisku, o które pytasz w swoim komentarzu? Jestem ciekawa, czy osoby na przykład bez doświadczenia mają szansę na dostanie pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Beeeeeti

Myślałam jeszcze żeby do regionalnego przedzwonić i pogadać o tym wszystkim.. lubię ta prace,ale jak kierownika nie ma ze mną na zmianie..

Beeeeeti

Błagam pomóżcie nie wiem co mam robić.. Kierownik się na mnie ewidentnie uwziął.. co chwile ma jakieś problemy,firma z góry dostała podwyżkę mi kierownik powiedział ze mi jej nie przyzna,bo? Nie podoba mu się moja praca.. jak zapytałam co jest nie tak,to stwierdził ze ostatnio usłyszał ze „moje zapraszam do kasy było brzydkie”,ze mam zmienić ton jak rozmawiam z klientami,nie moja wina ze mam dość niski ton głosu i czasami nie da się zapanować nad tym.. zawsze się uśmiecham,jestem miła dla klientów,staram się zawsze doradzać.. nie wiem już naprawdę co robić.. druga sprawa jest taka ze twierdzi ze za bardzo się kręcę,ze niby nie wiem co mam ze sobą zrobić. ZAWSZE po zakończonej jakiejś czynności idę do osoby która prowadzi zmianę i pytam się co mam zrobić. Dziś oczywiście usłyszałam ze mam czas do końca grudnia na to żeby zmienić swoją postawę. Szczerze? Nie wiem jak mam to zrobić,(usunięte przez administratora) Czy co.. ale powiedział ze jeżeli się nie zmienię to mnie zwolni.. proszę pomóżcie.

dorisos

Jestem pracownikiem w warszawskim sklepie na stanowisku kasjer-sprzedawca. Moje pytanie dotyczy rozmowy z kierownictwem podsumowującej (oceniającej) pierwsze 2-3 m-ce pracy. Przypuszczam, że u Was również jest taki zwyczaj-standard korporacyjny! A może takowy nie obowiązuje w Waszych sklepach? W jakiej atmosferze była przeprowadzona? I najważniejsze - jak na niej wypadliście? Mi kierowniczki wskazały "obszary do poprawy" mówiąc kolokwialnie w czym jestem beznadziejna.. miały na myśli, że za wolno towaruje sklep a przez to nie nadaje się do tej pracy! (sklep wielkopowierzchniowy, obroty na poziomie 1800 000 tyś.) To, że nikt mi nie podpowiedział jak sobie to ułatwić (mimo, że pytałam) w okresie "szkolenia"-piszę w cudzysłowie, ponieważ szkolenia w tej firmie to żenada, ale to druga sprawa!! Stąd moje pytanie jak ocena wyglądała u Was??

004
@dorisos 11.10.2017 20:44

ciekawe to co piszesz.

Gang

Fajna praca ale zależy jakie masz osoby koło siebie i kierowniczke. Moje sugestie dla Rossmann: Zadne Lubię atmosferę w Rossmann za: Spokojna praca

nikt

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: szanować prawa zwykłych pracowników, odpowiednio dobierać osoby funkcyjne

Kejti

Witam prosze o prawdziwa i konkretna odp. Czy praca na 3/4 faktycznie tylko jest na 3/4 czy i tak chca rzebys wiecej pracowała i co z weekendami pracuje sie wszystkie bo jak bylam na rozmowie to mi tak powiedziano i tylko jeden pelen weekend wolny dziwne bo powinno być chociaż 2 wolne weekendy i co z urlopem mozna brac we wrześniu? I ten grafik czemu nie ma go na caly miesiąc ? I wyjazdy na inne sklepy pomoc bo nie ma ludzi do pracy ! Czy warto pracowac czy nie pomóżcie proszę!

DobraKarma
@Kejti 14.10.2018 21:55

Pracujesz więcej 140-150 jak masz 3/4 etatu ,weekendy pewnie zależy od sklepu ale 2 to żaden problem moeć wolne , urlop we wrześniu nie ma problemu , delegacje na inne sklepy owszem ale są to sklepy blisko miejsca gdzie sie mieszka ( trzeba dobie pomagać) ,grafik sie czesto zmienia jest to strasznie uciążliwe . Popracuj sama oceń czy warto .

byłymotylek

Pytanie ile w ross zarabia kasjer na ręke w warszawie i przy jakiej liczbie godzin??? Chcę porównać z konkurencją. Hebe stanowisko "starszy murzyn" 2300 na rękę przy całym etacie i cały sklep na twojej głowie

JesteśBystry

Sklep Rossmann i praca w tym sklepie to jest jakieś totalne nieporozumienie, o ile nie jesteś spokrewniona z kierowniczką. Właśnie wróciłam z urlopu macierzyńskiego kończy mi się umowa, no i cóż zrobiła moja wspaniała pani kierowniczka? (usunięte przez administratora) mnie na zbity pysk bo zatrudnimy sobie swoje kumoterki i rodzine. Normalnie cudowni wiedzieć że rossmann zatrudnia zdecydowaną większość kobiet, a mają wywalone na kobietę która wraca do pracy po urlopie macierzyńskim na rzecz kumoterek i rodziny. O zmianach w grafiku, słabej atmosferze bo siostra patrzy na kuzynkę bokiem bo ta powiedziała, a ta nie przyszła po pracy na kawę to jest chore, a pani kierownik siedzi sobie w biurze i tylko nadaje przez telefon przez 8 godzin pracy, grafik robi tylko i wyłącznie pod siebie, wszystko robi tylko pod siebie i tylko żeby było jej dobrze. Dlatego zatrudnia sobie rodzinę bo jest taką ważną panią kierownik, ale żeby chociaż nic jej się nie ulało zatrudnia też totalnie nie mającej bladego pojęcia o niczym zastępczynie, żeby nie wtrącała się jej w jej koniugacje rodzinne, ani w grafik. Pani kierownik uwiła sobie gniazdko.

Dominika

@Kejti, a dlaczego pytasz o urlop konkretnie we wrześniu? Nie wiem, czemu akurat w tym miesiącu nie można by było brać wolnego. Jestem ciekawa czy aplikowałaś już do pracy w Rossmannie, czy po prostu na razie czekasz na informacje osób pracujących w tym miejscu.

Dominika

@Adam, skoro będziesz aplikował na kierownika salonu to rozumiem, że masz już doświadczenie na podobnym stanowisku. Czym zaciekawiła Cię firma Rossmann? Rozumiem też, że chcesz dopytać o interesujące Cię kwestię, ale przypomnę, że wątek dotyczy pracy w Rossmannie w Warszawie.

Pozytywna

Aplikując miałam wątpliwości, czy może jednak poszukać czegoś innego, przez tak liczne negatywne opinie. Mimo to zaryzykowałam i nie żałuję. Owszem praca nie należy do lekkich, ale kto powiedział, że będzie lekko? Zacznę od przebiegu rozmowy rekrutacyjnej, która była 1-etapowa (możliwe, że różni się to w zależności od miasta, pisze w wątku Warszawy jednak pochodzę z innej, mniejszej miejscowości, do której nie ma osobnego tematu). Na rozmowie byłam pytana o wcześniejsze prace, dlaczego Rossmann, czy aplikowałam gdzieś jeszcze, jak wyobrażam sobie pracę w rossmannie, takie standardowe pytania jak większość z obecnych na forum pisze :) Byłam bardzo zestresowana na tej rozmowie, panie były bardzo wyrozumiałe i bardzo miłe, gdyby stres mnie tak nie zjadł czułabym się jak z koleżankami na kawie. Praca na 3/4 etatu z możliwością dorobienia, dostawy nocne ( godziny różnią się w zależności od sklepu, są sklepy w których dostawy trwają do 6-7, 3-4, w niektórych nawet tylko do północy). Wszystko zostało mi wyjaśnione i po każdym z "punktów" panie pytały, czy odpowiadają mi takie warunki. Rozmowa trwała ok 30 minut. Pani Kierownik poinformowała mnie, że jeżeli będą na tak to zadzwoni następnego dnia do 18. Zadzwoniła jednak już po ok 4h, zostałam wysłana na badania itp. Mi osobiście praca w Rossmannie się bardzo podoba. Mam bardzo zgrany zespół, wszyscy są mili, pracowici. Nie wiem, czy to ja tak dobrze trafiłam i mam poprostu szczęście, czy osoby piszące te negatywy spodziewali się lekkiej i przyjemnej pracy przy kosmetykach zarabiając przy tym fortunę. Ciężkie kuwety? Owszem. Ale nigdy nie podnosimy ich same, zawsze sobie pomagamy, ciężka kuwetę podnoszą dwie osoby. Zmiany grafiku? Tak, to prawda, ale nie jest to robione bez celu. Mamy 3/4 etatu z możliwością dorobienia, z tego względu do grafiku dodawane są godziny, jeżeli ma to być jakaś większa zmiana ( L4 innej pracownicy itp) to jesteśmy pytane czy możemy przyjść na tą i na tą godzinę. Apel do osób, które aplikują : nie sugerujcie się tymi opiniami, w dużej mierze wszystko zależy od zespołu i tego jak traficie, warto przekonać się na własnej skórze , nie rezygnować przez to co się tu przeczyta. Co sklep to inaczej, ja nie twierdzę, że to co piszą dziewczyny w internecie to kłamstwa, może faktycznie tak źle trafily. Co do zarobków to płacone jest od godziny i nie są małe ;)

DobraKarma
@Pozytywna 10.09.2018 00:15

Pięniądze są bardzo małe jak na ogrom obowiązków jakie trzeba wykonać chyba nigdy Pani nie zarabiała dobrze wnioskuje z wypowiedzi . A 3/4 etatu z możliwością dorobienia do etatu to jawne nadużycie bo normalne firmy dają etat po prostu .Także jeśli Pani odpowiada ciężka praca fizyczna ,ogrom obowiązków , miliony bzdurnych procedur za niewielkie pieniądze i na 3/4 etatu zamiast całego , niestabilny grafik to OK .????

Pracownik
@Pozytywna 10.09.2018 00:15

Moze kolezanka przyjechala z malej wioski pod granica bialoruska skoro twierdzi ze pieniądze sa odpowiednie....

Aga
@Pozytywna 10.09.2018 00:15

Hej, mam pytanie odnośnie nabijanie promocji na kasie. Np. jest teraz promocja na dezodoranty Fa, jeśli kupimy to dostajemy przy kasie urzadzenie do mierzenia czasu. Czy taki gratis trzeba na nic na kasie jeśli nie ma kodu kreskowego?

Adam

Czy może ktoś zdradzić jakie zarobki są na stanowisku kierownik salonu Rossmann? W najbliższym czasie mam rozmowę o pracę na Śląsku, chciałbym mniej więcej poznać stawkę.

Dominika

@Pracownik, po Twoim nicku i brzmieniu wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w jednym z warszawskich Rossmannów. Jak oceniasz tego pracodawcę? Czy oferuje on dla swoich pracowników jakieś ciekawe benefity socjalne? To na pewno istotna kwestia dla osób chcących podjąć pracę w tym miejscu.

Dominika

@Kołohujamitolata, bardzo proszę o kulturalne wypowiedzi na forum. Dzielimy się tu rzeczowymi opiniami na temat pracodawców. Rozumiem, że pracujesz w którymś z Rossmannów w Warszawie, tak? Tego właśnie miasta dotyczy wątek. @DobraKarma, pytasz, bo jesteś pracownikiem Rossmanna, czy zastanawiasz się nad aplikowaniem do pracy w tym miejscu?

Zostaw opinię o Rossmann - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann