Rossmann

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 397 ocen.

Rossmann
3397

Opinie o Rossmann

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann

Elwira

Podpowiedzcie jak się pracuje? Jaka atmosfera, czy są do podstawy premie?

Oczy widza a uszy slysza!

Rosmann Siemianowice śląskie Rosmann to praca dla ludzi ktorzy nie maja rodzin ani dzieci! Kierowniczki mysla ze wszyscy beda pracowac i zyc praca w rosmannie! A one same nic nie robia tylko siedza na zapleczu pija kawe i gadają przez telefon! Najgorsza kierowniczka jest Kasia z Siemianowic śląskich a dokladnie z Bytkowa ! Jest dwulicowa falszywa i patrzy tylko na siebie! Zabiera do siebie premie pracownikow ! Myslac ze dziewczyny o tym nie wiedza! A jej przyjaciolka ktora razem z nia pracuje wszystko robi zeby tylko one mialy dobrze! Najlepiej gdyby reszta zespolu pracowala za nie i one mialy kase za siedzenie i pierdzenie ! Najgorsza praca jaka moze byc! Takich ludzi i takiej pracy unikac z daleka! Niech kierowniczka Kasia przemysli swoje zachowanie bo predzej czy pozniej skonczy sie to dla niej zle!

...........

Witam ;) Dziewczęta długo się zastanawiałam nad napisaniem opini z własnego doświadczenia, i jest wiele zapytań z tego co czytałam dotyczących pracy w Rossmann. A więc jestem byłą Rossmannką , pracowałam w jednym ze sklepów 4 lata...taaak aż tyle wytrzymałam ... ostatni rok spędziłam w tej firmie jako asystent kierownika. i z przykrością przyznaje że jest to ogromnie cięzka praca, zmiany nocne są bardzo ciężkie, dźwiganie kuwet, kartonów, bywało że zmiana nocna zaczynała sie o godz 20, a kończyła o 8 rano, przy ostrej tyrce bez przerwy, bo przecież rano przychodziła pani kierownik i nie mogła znieść tego że dostawa jeszcze nie skończona, a ona nie wypije sobie kawy xd . więc tak TRAGEDIA, mobing, wyzysk, notoryczne zmiany grafikowe bez uprzedzenia, bo tam pracuje się na wydajności i niestety zmiany grafikowe są konieczne, więc o życiu prywatnym zapomnieć można. L4 w tej firmie nie jest akceptowane, więc z temperaturą, zasmarkana musisz dalej latać na sklepie. Kierownictwo siedzące ciagle w biurze, rozmawiające prywatnie z koleżankami przez telefon, a reszta lata jak plepsy i odwala czarną robotę, jak pokażesz że potrafisz wiele i sprawnie zrobić na sklepie co spodoba sie kierowniczce, nie zostanie docenione wgl, wręcz później wymagają jeszcze więcej. Bóle kręgosłupa, głowy to codzienność. po dłuższym stażu naprawde można nabawić się nerwicy i zlego stanu psyhicznego. Jak będziesz robić ciągle tak jak ci każą i odwalać robotę za kierowniczke i 5 innych osób to jesteś najlepszym pracownikiem, w momencie odejścia z pracy, zostajesz obsmarowany na spotkaniu regionalnym od góry do dołu. podsumowując NIE POLECAM .

ona
@........... 04.12.2017 22:26

Popieram, wszystko co napisałaś u góry to 100% prawda

anonymous

w dniu dzisiejszym zrobiłam zakupy w tym sklepie. Zakupiłam pastę do zębów za 10,99zł zł oraz inne zakupy za 35,14zł ogółem. Zapakowałam zakupy i nie zauważyłam że nie spakowałam pasty do zębów. Pani w kasie nie raczyła mi powiedzieć że zostawiłam na ladzie jeszcze pastę. Prawdopodobnie wzięła ją dla siebie. Jestem wściekła, że obsługa w tym sklepie myśli tylko o tym żeby jak najszybciej skasować pieniądze i nic więcej jej nie obchodzi. Jest to nieuczciwe w stosunku do klienta. Nie wolno też wąchać dezodorantów bo obsługa zwraca uwagę. Jestem niezadowolona z obsługi w tym sklepie.

Edek z Krainy Kredek
@Były pracownik 28.03.2018 14:34

podpisuje się rękami i nogami pod powyższą wypowiedzią

asia123

Byłam dziś w tej cudownej drogerii wybrać perfumy dla mojego chłopaka i oczywiscie pani nie zyczyla sobie abym wachala otworzone perfumy z wyższej polki. No przez co ja mam zobaczyc ten zapach przez pudełko? Trochę pomyslec trzeba a juz nie mowie o tym ze pani która krazyla wokół mnie była strasznie nie mila tak samo jak ochroniarze z bożej laski. Wlasnie dlatego nie polceam spędzać tam dłużej niż 5 min jeżeli nie chcesz mieć zepsutych nerwów do konca dnia. Pozdraeiam

anonymous
@asia123 20.02.2018 14:55

Zapachu zobaczyć przez pudełko się nie da, choć technologia idzie do przodu i kto wie :) Całkiem serio to nie jest wytłumaczenie , ze coś już było otwarte czy zepsute to możemy to wykorzystać do końca. Nie można dawać złego przykładu klientom jak i każemu w życiu codziennym i pozwalać na takie zachowania. Właśnie nalezy uczulać ludzi aby nie popełniali błedów innych klientów a nie szli tym tropem bo już ktoś tak zrobił :)

Lolek

Może to nie jest przyjemne, że sprawdzają ale pewnie muszą to robić z jakichś powodów!

anonymous

Oszuści..kupiłam wodę perfumowana niby po przecenie z 124 na 54..co się okazało takie same mogę kupić wszędzie w normalnej cenie czyli po 54..nigdy już nie zrobię tam zakupów.

Wojtek

Dzisiaj robiłem zakupy w promocji w sklepie Rossmann i kiedy chciałem zapłacić kartą podtynkowa okazało się że nie można jest to ........... ciekawe czy te pieniądze które są na takich kartach są oprocentowane bo jak na dziś to firma Rossmann obraca nimi już przeszło 4 miesiące i nie ma nic przeciwko temu a są to moje pieniądze. Przykro że na takich drobnostkach wasze firma oszukuje klientów.

Iza

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Były pracownik
@Iza 15.03.2018 22:35

Potrzebuje :)

TopSecret

Jestem rossmanka Ale nie w Warszawie. Ale odnośnie pracy to tak tyrka tyrka i jeszcze raz tyrka. Pani kierownik siedzi na (usunięte przez administratora) ciągle popija kawkę, je i gada przez telefon jak się zorientuje że ktoś jest na magazynie to udaje że coś robi. Wiecznie zmusza asystentki do wyreczania. Mobbing to chyba jej drugie imię bo co chwilę upatrzy sobie którąś z dziewczyn za cel i psychicznie ja dojeżdża. Ja akurat sobie nie dałam wejść na głowę więc mnie zwyczajnie nie lubie do jej pupki nie lize. Pracowała dziewczyna która Pani kierownik upatrzyla sobie na cel to biedna wyladowala u psychiatry i się zwolniła wkoncu bo była zastraszona i znerwicowana. Nie dało się dziewczyny poznać. Atmosfera w pracy średnia. Za pieniądze które nam płacą to połowy rzeczy nie powinniśmy robić. Do tego nawet nie ma czasu na przerwę żeby zjeść normalnie... jak Pani kierownik ma kaprys to się ma dużo 1 zmian jak nie to się ma 1 tak jak ja 2 miesiące temu. Inne dziewczyny miały po 6-7 pierwszych zmian. Nie polecam iść pracować do tego obozu pracy. Do tego nawet próby porozmawiania na temat sytuacji w sklepie z zachowaniem naszej kierownik ktora potrafi po 3 godzinach pracy zerwac sie do domu z regionalnym w przypadku naszego sklepu z nas robią idiotki i wgl wszystko to naszą wina. Do tego targanie kuwet boxow i kartonów. Jedynym plusem tej pracy jest Socjal od firmy i premie miesięczne które Pani kierownik ma prawo nam uciąć lub zabrać jak ma kaprys. Gdyby nie to że musimy z mężem jakoś żyć i nie znalazłam jeszcze lepszej pracy tkwie w tym (usunięte przez administratora) NIE POLECAM!!

Ania
@TopSecret 21.12.2017 21:54

Uwielbiam te wpisy :) kierownik siedzi i kawe pije...tylko osoby które nie mają pojęcia o ciężkiej pracy i odpowiedzialności kierowników mogą tak pisać. Same nic nie robicie pewnie na sklepach a do wszystkich pretensje

Ciekawa

Witam, Czy może ktoś się orientuje jakie są zarobki po podwyżkach dla kasjera, doradcy perfumeryjnego i asystenta? Czy wygląda to tak: kasjer 17,5, doradca 19,60 a asystent 20,10? Czy to możliwe aby doradca zarabiał nie dużo mniej niż asystent? pozdrawiam

Polena
@Ciekawa 02.03.2018 10:28

To kwoty brutto?

Ffff

Czy dostalyscie już pity?

Olczi
@Ffff 14.02.2018 13:20

Ja dostałam na maila już z początkiem stycznia

MS

Pracuję w firmie od kilku lat i jestem naprawę zadowolona. Nie ma zmian grafiku bez powodu, nie ma ściągania do pracy wcześniej, przerwa należy się każdemu pracownikowi, a ciężary dźwigamy wspólnie, a nie samotnie na zapleczu, więc albo mam tak olbrzymie szczęście do ludzi, z którymi pracuje, albo niektórzy chcą dostawać milijony za piękne oczy :)

Hmm

Sluchajcie rossmann to kpina juz na poziomie rekrutacji. Jak chcecie poczuc sie jak durne osły to polecam, idzcie na rozmowe :D

dinowiec

Dlaczego w Rossmanie nie ma całego etatu.

Elooo
@dinowiec 20.09.2017 21:34

Docelowo wszyscy pracownicy będą mieli cały etat.

Marek

Czy ktoś wie jak wygląda pracana stanowisku kierownika regionalnego w rossmanie ? Jaka kasa ? Rodzaj umowy ? I ile sklepów ?

Niezadowolona

Ja pracuje w warszawskim Rossmannie i początek wrozyl dobra pracę w miłej atmosferze jednak teraz jest masakra. Szkole się na asystenta i nie ma tygodnia bez rozmowy z kierowniczka która udowadnia mi jak to bardzo się nie nadaje i jaką to ona szansę mi dała. Pracownicy biorą zwolnienia a ona wyżywa się na pracujących. Praca jest ciężka od dźwigania kuwet, kartonów ból kręgosłupa gwarantowany. Na życzenie mojej kierownik powinnam być dyspozycyjna 24/7 nie mieć życia prywatnego bo jak twierdzi TO TY JESTEŚ DLA ROSSMANNA. Aktualnie planuje odejsc bo psychicznie nie wytrzymuje. Pracy nie polecam wszędzie jest wyścig, gadanie jeden na drugiego, grafik porażka zmieniany z 5 razy bez uprzedzenia ludzie żeby nie pracować kombinują biorą zwolnienia na kręgosłup od psychologa... Kierownicy często są nieodpowiedni na to stanowisko nie wykazują wyrozumienia dla np. Studiujących. Opinie mam na podstawie pracy w kilku warszawskich sklepach Rossmann nie jest to kwestia tylko złej pracy na moim sklepie. Nie polecam tej pracy nikomu...

Miśka
@Niezadowolona 03.11.2017 17:46

Ja też pracuję w Warszawie od roku i ekipę mamy zgraną. Nie ma problemu jak ktoś chce się zamienić zmianą kwestia do gadania.Kierowniczka pracuje razem z nami.Fakt że zawsze jest co robić ale trudno żeby usiąść i siedziec to jest sklep.Wiec nie zgadzam się że wszędzie pracuje się tak samo.Wszystko zależy od ekipy

Eli

Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć jak wyglada praca kierownika?

ARTUR

SKLEP DNO SPRZEDAJĄ KOSMETYKI ROBIONE W GARAŻU UŻYWAM KREMU LOREAL MEN EXPERT OD DŁUŻSZEGO CZASU ZAPASY SIĘ SKOŃCZYŁY I KUPIŁEM W ROSSMANIE NIE WCHŁANIA SIĘ WAŁKUJE SIĘ NA TWARZY NAWET PO PÓŁ GODZINNYM TRZYMANIU NA TWARZY KREM MOŻNA USUNĄĆ , OSZUKUJĄ CHAMY LUDZI TO NIE KREM TYLKO JAKIŚ TALK ROZROBIONY W JAKIMŚ GÓWNIE. KPINA Z LUDZI JUŻ NIC TAM W TYM CHIŃSKIM SKLEPIE NIE KUPIĘ.

gość123

Witam. Mam pytanie odnośnie premii inwentaryzacyjnej, może ktoś pomoże. Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim z kodem B (ciąża). Inwentaryzacja w tym roku wyszła dobrze w I progu stąd moje pytanie czy mogę liczyć na premie w tym miesiącu czy nie należy mi się ? pozdrawiam

Gość1234
@Gość1234 28.12.2017 23:03

Jeśli Twoje L4 nie przekracza 30 dni przed terminem wypłaty premii inwentaryzacyjnej to masz szansę...jeśli jesteś już dłuższy czas na L4 (nawet jeśli jest to L4B) to niestety premii nie dostaniesz.

####

sklep jak wile innych tego rodzaju w regionie.

Marlena

Generalnie to przy podpisywaniu jakichkolwiek dokumentów trzeba je dobrze czytać. Nie będzie później rozczarowania,

Rossmannka

Pracuję w Rossmannie od roku i kilku miesięcy. Czy jest to praca ciężka? Mam za sobą juz kilku pracodawcow, w tym MarcPol, Biedronkę, Małpkę Express i... w Rossmannie odpoczywam;D Nie uwierzę w to, ze sie nie da awansować czy mieć godzin. Minusem jest 3/4 etatu z mozliwością dorobienia do etatu. To "dorobienie" zalezy od wydajności sklepui tego ile godzin kierownik może wydac pracownikom. Praca w tygodniu to max 10h dziennie w weekendy do 12h. Minimum 4h dziennie. Jesli się starasz i pracujesz a nie obijasz to zostaniesz doceniony. Osobiscie po orku pracy pomyslnie przeszlam rozmowe o awans i aktualnie jestem asystentem. Zarobki w stolicy dla poczatkujacego kasjera to 18.30 brutto za h, Asystent ma 20,80 za godzine brutto. DO tego dochodzi premia miesieczna okolo 200-250zl. Pod koniec roku sa inwentaryzacje w ktorej musi wiazc udzial kazdy pracownik. Inwentryzacja jest dodatkowo platna, podczas niej frma zamawia obiad. Jesli inwentura wyjdzie w 1 progu pracownicy maja 3 razy do roku premie w zaleznosci od przepracowanych godzin 3 miechy wsteccz przed wyplata premii. Premia to niej wiecej 500-700zl. Zalezy od stanowiska (mowie o kasjerze i asystencie). Dodatkowo na mikolajki jest zapomoga 550 netto dla kazdego. Bogaty socjal, multisport, Luxmed i wiele wiele innych. Duzo konkursow miedzysklepowych z fajnymi nagrodami finansowymi badz w kosmetykach. Na swieta paczki z testerow i gratisow od kierownikow. Duzo duzo profitow. Co do grafiku zawsze podawana jest dyspozycyjnosc ktora przewaznie jest respektowana. Pozdrawwiam

Asia
@Rossmannka 04.11.2017 21:53

A ja mam pytanie , po jakim czasie od "zniknięcia" oferty pracy ze strony Rossmann ktoś się do Was odezwał i zaprosił na rozmowę?

Aga

Bylam dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko asystenta i mile panie powiedziały że min godzin to 127 a Max 168 (Chyba bo już dokładnie nie pamietam). To jak to jest dziewczyny naprawdę? Bo Wy piszecie że pracujecie po 12godz... bardzo proszę o odp...

a
@AW 20.11.2017 00:27

zatrudnia się pracowników w równoważnym czasie pracy, tzn na 3/4 etatu możesz tygodniowo wyrobić 40h, z normą do 12h dziennie, polecam czytać co się podpisuje

Zainteresowany

Cześć, chciałbym się dowiedzieć więcej o pracy na stanowisku pracownik magazynowy w sklepie. Szukałem w internecie, ale są tylko opisy dotyczące sprzedawcy lub asystenta kierownika sklepu . Jakie są zarobki? Jak naprawdę wygląda taka praca?

Kataarzynaaa

A ja mam natomiast pytanie czy robiąc badania lekarskie do Rossmana płaci się dla lekarza a później oni to zwracają?

Ross
@Kataarzynaaa 26.05.2017 15:32

Nie, Rossmann ma podpisaną umowę z wybraną medycyna pracy, gdzie nowo przyjęty nic nie płaci. Jeśli dojdzie do sytuacji, ze będziesz musiała zapłacić, to po prostu poszłaś do nie tej co trzeba ;)

Stanisław

Dzisiaj kupowałem perfumy w Rossmanie w galerii Nowy Świat w Rzeszowie. Niestety z powodu braku testerów nie można wybrać zapachu. Opryskliwa Pani (chyba ważna osobistość) powiedziała,że firma daje promocje więc nie rozdaje testerów. dziwny zwyczaj biorąc pod uwagę fakt, że pomimo promocji perfumy i tak są drogie. Ktoś powinien sprawdzić czy testery nie są chowane na prywatny użytek. Czy to polega na prawdzie , że nie otrzymują testerów?

Agaagnieszkaagula
@Stanisław 28.11.2017 20:46

Pracowałam w r ossmanie jakiś czas i faktycznie nie ma testerów do różnych produktów ponieważ firmy które je produkują nie chcedawać testerów A zwykle pracownicę nie mają na to wpływu zamiast napisać do producentów żeby dawali testery totrzeba się wyrzyc na sprzedawcy standardowo A przecież sprzedawca po prostu trzyma się zasad ja rozumiem ze każdy chce powachac itd no ale co ma zrobić sprzedawca skoro firmy nie dają testerów tyle w temacie

.....

Nie rozumie 1+1 kupilam 3 zestawy zaplacilam normalna cene to chyba powinnam wyjsc z 6 zestawami tak na chlopskki rozum!!!! A wyszlam z 3 hehe oszusci

Agaagnieszkaagula
@..... 25.11.2017 16:21

Widać ze nikt nie czyta regulaminu a wystarczy przeczytać 2 zdania wybrać 2 różne produkty i mieć klub rossman to chyba nie jest trudne wtedy 1 jest zadarmo ... śmieszy mnie to ze ludzie chca korzystać z danej promocji A nawet nie przeczytają o co w niej chodzi No ale jednak glupota nie zna granic jak sie nie chce przeczytać to potem pretensje do samego siebie

####

sklep jak każdy inny tego rodzaju.

Xyz

Szczerze nie polecam. Wszystko zależy od humoru Pani kierownik. Grafiki układane pod kierowniczke i jej pupili, zwykła kasjerka jest od czarnej roboty i najlepiej żeby pracowała we jak największą ilosc weekendow i miała jak najwięcej popołudniowek żeby ona i jej pupile miały wolne popołudnia. Kręgosłup boli bo co dostawa to każą kuwete trzeba zarzucić na wózek, kartony też w większości lekkie nie są,a co do zarobków to zależy od miesiąca. Są miesięce kiedy ta wypłata jest adekwatna ale najczęściej nie ma wyrobionego limitu albo szefowi nie spodoba się sklep i po dobrej wypłacie bo zaczyna się podcinanie godzin. W większości sklepów atmosfera jest napięta, dziewczyny na siebie bez przerwy nadają a kierowniczki maja się za królowe. Byłam na kilku delegacjach, widziałam sytuację na różnych sklepach i naprawdę nie polecam. Nie w takiej atmosferze, kasjerka odwala czarna robotę i nigdy nie usłyszy nawet dziękuję.

anonymous
@Aleksandra Wiśniewska 20.11.2017 00:45

Czytając taką wymianę zdań jak miała tu miejsce to nawet gdybym miała aplikować do tej firmy to już Jestem na nie - jak widać kierownictwo samo postanowiło sobie wystawić opinię .

Zostaw opinię o Rossmann - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann