Rossmann

Adres: Świętej Teresy Od Dzieciątka Jezus 109, 91-222 Warszawa

NIP: 7270019183 REGON: 470755007 KRS: 0000048967

Rossmann
2 418 751 5 1

Opinie o Rossmann

Filtruj opinie po kryteriach:

Zbytdobradlarossmann
 Opinia

Jestem sprzedawcą z ponad 10 letnim doświadczeniem w sprzedaży, z czego min.5 lat w branży drogeryjnej jako starszy konsultant. Odpowiedziałam na wiele ogłoszeń od firmy Rossmann dotyczących oferty pracy jako kasjer-sprzedawca i asystent kierownika. Pomimo wysyłania moich dokumentów wiele razy do różnych sklepów w mojej okolicy (jest ich 8) zostałam tylko raz zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną związaną z otwarciem nowego sklepu,na stanowisko asystent kierownika, po udanej rozmowie otrzymałam zaproszenie do drugiego etapu rekrutacji. W drugim etapie dowiedziałam się że nowy sklep jednak się nie otwiera i nie otrzymam zatrudnienia. Sklep jednak otworzył się jakiś miesiąc później a do mnie niestety nikt się nie odezwał. Jestem bardzo zdziwiona tym jakich pracowników poszukuje firma Rossmann skoro pracownik z dużym doświadczeniem i dodatkowo posiadający bardzo dużą wiedzę w branży kosmetycznej nie może otrzymać zatrudnienia w tej firmie. Jestem stałą klientką drogerii Rossmann w okolicy i na co dzień widzę jak niekompetentnych pracowników przyjmujecie.

Pomocna?
Tak1Nie
nm89
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Zbytdobradlarossmann 07.07.2019 19:04

U mnie podobnie - wprawdzie branża nieco inna (nie pracowałam w drogerii) ale posiadam ponad 6-letnie doświadczenie jako sprzedawca w tym łącznie 3 lata jako starszy pracownik i zastępca kierownika. Również składałam cv i na asystenta do Rossmanna i nawet na kasjera i ani razu nie dostałam nawet zaproszenia na rozmowę. Aż się zastanawiam jakie trzeba spełnić kryteria żeby dostać się do tej pracy...

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia
@nm89 15.07.2019 00:15

Taka sytuacja może mieć naprawdę rozmaite przyczyny. Faktycznie - trochę niezrozumiałe może wydawać się to, że z tak dużym doświadczeniem handlowym nie zostałaś nawet zaproszona na rozmowę. Może w związku z tym należałoby zadbać o bezpośrednio kontakt z osobą z działu HR firmy Rossmann? Skłaniałabyś się ku takiemu rozwiązaniu?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kicia
 Opinia

Jakie zmiany są w rossmanie? Od której do której się pracuje?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Onaaa
 Opinia
@Kicia 29.11.2018 06:36

Różnie. Raz masz np od 6 do 13 raz od 7 do 14. Przewaga są drugie zmiany od 14-22:30 albo od 15 do 22. Nocki po 10,5 h Od 20:40 do 7 rano

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia
@Onaaa 04.12.2018 14:29

A czy nocki w Rossmannie są płatne jakoś extra? Jak często się zdarzają? Ciekawi mnie też kwestia grafiku i tego, czy jest w jakiś sposób elastyczny - czy można podać na przykład swoje dyspozycje osobie układającej grafik. Możesz powiedzieć coś na ten temat?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Felka
 Opinia
@Dominika 18.12.2018 22:41

Wszystko zależy od osób. U mnie w rossku wpisujemy w zeszyt swoje "życzenia" i osoba układająca grafik stara się dopasować do potrzeb. Od 22 jest dodatek do stawki godzinowej, też się różni w zależności od sklepu. Nocki są na zmianę promocji i dostawy ( również zależy od sklepu raczej są to 2-3 tygodniowo, często wypada promocja z dostawą) :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Onaaa
 Opinia
@Felka 23.12.2018 18:58

Pracowałam w największym Rosmanie w mieście. Na każdego pracownika przypada jedna nocka w tygodniu. Chyba z tego co pamiętam jest 6 brutto z groszami więcej płatna od stawki podstawowej czyli 19,20 brutto. Grafik ustalany przez kierownika. Jak potrzebujesz jakieś wolne w trakcie miesiąca to zapisujesz prośby zwykle do 15 dnia bieżącego miesiąca. Bierze to pod uwagę ale nie jest powiedziane,że Ci je da. W tak dużym sklepie jak ja gdzie pracuje sporo osób ciężko jest to ułożyć tak żeby każdy był zadowolony. Ogólnie przygotuj się,że większość zmian będziesz miała na popołudnia

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Justyna
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dominika 18.12.2018 22:41

To zależy w jakim sklepie.

Pomocna?
TakNie
mrsxyz
 Opinia

Rozmowa rekrutacyjna w 3 etapach. Miałam wrażenie jakby ta rozmowa była do jakiegoś biura, a nie do drogerii. Najlepiej zanieść cv bezpośrednio do sklepu niż wysyłać przez formularz na stronie. Jeśli chodzi o stanowisko kasjer-sprzedawca, to praca jest możliwa na 1/2,3/4 etatu. Dla dobrych pracowników może nawet i się uda na 7/8. Oczywiście istnieje możliwość dorobienia do pełnego etatu. Najlepiej kierować się do sklepu wysokoobrotowego, bo wtedy zarobki są naprawdę dobre. Wiadomo jak w każdej pracy trzeba się napracować. Każdy z pracowników ma conajmniej 2 nocki w miesiącu (za nocki jest dodatek). Minusem w tej firmie jest bardzo często zmieniający się grafik ( szczególnie w sklepie wysokoobrotowym), gdzie jest większy ruch i zapotrzebowanie pracowników. Jeśli pracownik się stara, dobrze wykonuje swoje obowiązki,to ma dużą szansę awansować na asystenta kierownika. Jeśli chodzi o premie to 3 razy w roku można dostać 400/500 zł premii inwentaryzacyjnej. Dodatkowo dochodzą premie za dodatek do sklepu wysokoobrotowego itp. Praca nie jest zła. Trzeba lubić kontakt z klientem. Dla najlepszych są organizowane konkursy takie jak np. wycieczki za granicę, zestawy kosmetyków (za dobrą sprzedaż impulsu). Bardzo dużo zależy od kierownictwa, jeśli chodzi o sytuacje na konkretnym sklepie. Czytając opinie, bardzo dużo osób odwołuje się do konkretnego sklepu, opisując jak tam jest zamiast pisać o ogółach. Przecież na każdym sklepie jest inny kierownik. I nie wszędzie jest tak samo. Jeśli nie boicie się pracy w obsłudze klienta, dobrze radzicie sobie z pracą fizyczną (mam na myśli wykładanie towaru i nocki) to jak najbardziej wysyłajcie cv :)

Pomocna?
Tak13Nie
Ja
 Opinia
@mrsxyz 27.11.2018 18:05

Możesz rozwinąć wątek dodatku/premii dla sklepu wysokoobrotowego bo pracuje w takim sklepie ale owego dodatku to nie widziałam chyba na oczy

Pomocna?
Tak8Nie1
Gosc
 Opinia
@Ja 03.01.2019 14:58

Premia za obrót jest przyznawana kierownikowi, zastępcy i starszemu asystentowi.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia
@Ja 03.01.2019 14:58

Napisałaś, że pracujesz w Rossmannie. Na jakie dodatki do pensji może liczyć osoba zatrudniona w tym miejscu? Czy są w ogóle jakieś? Jeśli tak, to ciekawi mnie, od czego one zależą i czy są stałe. Gdybyś mogła napisać coś na ten temat - byłoby super!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oka
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@mrsxyz 27.11.2018 18:05

Ile zarabia asystent A ile kasjer,?

Pomocna?
Tak3Nie
4
Szalonazetujestem
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Gosc 07.01.2019 22:48

I premie te są im szybko zabierane. Wystarczy, że nie będzie Cię 10 dni w pracy w ciągu okresu rozliczeniowego 3 miesięcy i już wg nich nie masz wpływu na obrót (przez resztę 80 dni), tak samo premia inwentaryzacyjna, cały rok planujesz i warujesz jak pies, a wystarczy, 15 dni l4 czy zasilku w ciagu 6 miesiecy i już nie zasługujesz na premie za wynik z poprzedniego roku. Druga sprawa jest taka, że zastępca często ma stawkę (po przeliczeniu na godziny) taka jak asystent.

Pomocna?
Tak4Nie
Wojtek
 Opinia
@mrsxyz 27.11.2018 18:05

S skąd i to co w takim sklepie nocki skoro jest czynny maks do 21ej

Pomocna?
TakNie
Kam
 Opinia
@Ja 03.01.2019 14:58

Wydrukuj sobie pasek, na każdym pasku masz napisane ile jest Premi i za co

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia
@Kam 04.06.2019 14:49

Po brzmieniu Twojego komentarza wnoszę, że pracujesz w jednym z warszawskich Rossmannów. Czy mogłabyś napisać, jak wygląda kwestia grafiku - czy jest on ustalany z miesiąca na miesiąc, ale w jakiś przewidywalny sposób, że człowiek może sobie na przykład coś zaplanować do przodu, czy nie bardzo?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lena
 Opinia
@Dominika 10.06.2019 15:22

Grafik jest ustalany z miesiąca na miesiąc,jednak planowany jest na minimalną liczbę pracowników czyli 2 osoby.Wystarczy L4 ,uż,czy inne zdarzenia nawet w sklepie obok nie koniecznie w twoim i już zmienia się grafik.To wynika z tego że podpisałyscie wszystkie zgodę na pracę w terenie.Nie liczcie na stały grafik ludzie musieli by nie chorować nie brać uż .Jak wiadomo to jest nie możliwe.

Pomocna?
TakNie
Natalia
 Opinia
@Wojtek 22.05.2019 19:09

Dostawa przyjeżdża w nocy

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia
@Lena 17.06.2019 19:10

Rozumiem. Dziękuję za odpowiedź. Poruszyliśmy już kilka istotnych kwestii związanych z warunkami zatrudnienia w Rossmannie, ale interesowałaby mnie jeszcze jedna. A mianowicie ta związana z rozwojem zawodowym i z możliwością awansu w strukturach tej firmy. Czy Rossmann, jako pracodawca, daje swoim pracownikom takie możliwości?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
StefaniStejsi
 Opinia

Dziewczyny praca w rossmanie teraz to jakaś pomyłka, nie dość ze zarabiasz grosze, to jeszcze( przynajmniej w naszym sklepie tak było) nie wiadomo było czy w tym miesiącu wyrobisz cały etaty czy tylko 3/4 czy bd ja**c po 12 godzin czy przychodzi na 4 dziennie bo nie jesteś potrzebna. Grafik dramat, co chwile inny. Pracownice wyzszysz stanowisk które zarabiają pare złotych więcej... w zespole zawsze są spiny bo pracownicy są wypytywani o innych i powstają spiny. Kierownik który w naszym przypadku nie potrafił pokazać tuszu do rzęs z silikonowa szczoteczka... jak już wychodził z biura to tylko żeby nas doglądać czy przypadkiem nie gadamy. Kamery wszędzie ciagle jesteście monitorowane, regionalni sprawdzają czy przypadkiem nie bierzesz sobie gratisu z pod kasy. Ciagle nowe kamery ciagle sprawdzanie czy przypadkiem nie obijasz się. Jak nje liżesz (usunięte przez administratora) kierownikowi i cię nie polubi może cię w każdej chwili pozbawić premii. Tyle rzeczy się już tam ocieralo o mobing ze można dostać nerwicy albo co gorsza deprechy. Jesteś tam gownem to zapiepszania za grosze. I tak zawsze ci się dostanie. Wgl nie dbają o pracownika, nie mówiąc już o kliencie, gdzie pracownice są chamskie jak ktoś podejdzie o pomoc. Nie licząc już tego ze nie ma żadnych szkoleń i dziewczyny nie maja pojęcia o produktach. rossmann to w tym momencie totalna porażka do pracy. Nie polecem

Pomocna?
Tak9Nie
.
 Opinia
@StefaniStejsi 16.04.2019 09:56

Regionalny w Tarnowie to tak jak by o tobie !!!

Pomocna?
TakNie
zeropracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

To co się dzieje w rossmanie to już prawie dno. Zero poszanowania pracownika, grafik koszmarny (jeśli masz lub chcesz mieć rodzinę to omijaj szerokim łukiem), nawet jeśli kierownik jest ludzki to góra zmusza go do bycia mendą. Podnieśli o 1zł brutto stawkę godzinową, ale jednocześnie zmienili umowę. NIE WOLNO CI CHOROWAĆ !!! ZA 1 dzień l4 zabierają ci całą premię, za 15 dni choroby zabierają ci premię inwentaryzacyjną, która jest teraz 2 razy w roku a nie trzy jak kiedyś. Nie ważne,że przez resztę miesięcy zasuwasz na pełnych obrotach. Przerwa ...? a co to jest? Szkoda szkoda szkoda, bo to była fajna praca, lubiana drogeria, Teraz ani jedno, ani drugie

Pomocna?
Tak17Nie
szczery4
 Opinia

Ocena pracy w centrali Rossmann w Łodzi. Problemy z określeniem zakresu uprawnień do zajmowania się powierzonymi zadaniami i podejmowania dotyczących ich decyzji, co było często powodem bardzo silnych konfliktów w pracy. Wg mnie samodzielność pracownika w działaniu jest niewskazana, w moim przypadku była często kłopotliwa. Problemy z organizacją oraz czasowym zarządzaniem tematów, co przekłada się na jakość powierzonych zadań. Jako doświadczony pracownik atmosferę w tej konkretnej firmie oceniam na bardzo słabą. Możliwe, że przez pryzmat konfliktów i ludzi, z którymi bezpośrednio miałem do czynienia (zawiść, zazdrość, plotki, donosicielstwo).

Pomocna?
Tak36Nie1
byłypracownik
 Opinia
@szczery4 12.02.2019 17:00

Potwierdzam 100/100 nic dodać nic ująć Spotkałem się z tym samym i mój drogi przyjacielu napisze więcej jest bardzo duże prawdopodobieństwo iż dzieliliśmy pokój razem Życze powodzenia oraz że tak się wyrażę opanowania

Pomocna?
Tak22Nie
Beza
 Opinia
@szczery4 12.02.2019 17:00

Rossmann łódź... Hmmm zawiść , plotki, donosicielstwo to norma... Wielkie stare krowy które myślą że są paniami tego świata.... Całe rodziny wkrecaja do pracy.... Ich wiedza, kultura, sposób bycia pozostawia wiele do życzenia.... Niech nosy niżej trzymają bo od kłamstwa robią im się coraz dłuższe a i tak są już wielkie i paskudne... Nie mają szacunku do nikogo,.... I ludzie też nie będą mieli do nich szacunku

Pomocna?
Tak20Nie
Jul
 Opinia

Uwaga! Rozmowa na pozycję wysoką techniczna. Przychodzi jakiś #$^&L z HR. Sprawdziłem go 10 lat jest na tym samym stanowisku w tej firmie. Pytania :proszę opowiedzieć o sobie. Szkoda mojego czasu. Na tym stanowisku należeć poczatku 4000 . W P&G 5700. Wiec podejrzewam ze na wszelkie stanowiska kasa mniejsza niż wszędzie. Gadalem z tym #$^& ze poniżej 7000 to nie ma sensu ta rozmowa no i nie z technicznym . Porażka

Pomocna?
Tak4Nie3
Rossmannka
 Opinia

praca jak praca Pracować trzeba wszędzie płacą nie najgorzej aczkolwiek miałabym kilka uwag tyle że co z tego moje uwagi nie zmienią tego jak jest w pracy ale nie narzekam pracuję nadal pracować Będę na zmiany się nie zanosi

Pomocna?
Tak6Nie6
1
Chętna do pracy
 Opinia
@Rossmannka 21.01.2019 00:46

A ile zarabia asystent kierownika?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia
@Chętna do pracy 21.01.2019 07:55

Widzę, że bardzo chciałabyś zatrudnić się w Rossmannie, co zresztą w ogóle nie dziwi. Rossmann to przecież największa sieć drogerii w Polsce. Nie wiem, ile zarabia tam osoba na stanowisku Asystenta Kierownika, ale firma ta oferuje umowę o pracę, szkolenia i rozwój zawodowy, pakiet socjalny dla Ciebie i Twojej Rodziny - m.in. pakiet sportowy OK System, prywatną opieke medyczną, dofinansowanie do wakacji, kolonie dla dzieci, pozytywnie zakręcony sposób spędzania wolnego czasu: nurkowanie, jazdę konną, warsztaty kulinarne, czy nawet kursy tańca. Tu znajdziesz resztę informacji: https://kariera.rossmann.pl/oferty-pracy/ Czy takie warunki pracy spełniałby stawiane przez Ciebie oczekiwania?

Pomocna?
TakNie13

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nikt
 Opinia
@Dominika 06.02.2019 21:02

Szkolenia? hm... chyba na początku bhp i tony papierów do czytania . Innych szkoleń nie wiedziałam, a nie jakieś online na które nie masz czasu, prywatna opieka medyczna - nie jest za darmo, to samo pakiet OK System, a te inne? może i tak ale w tej pracy nie masz prawie wolnego czasu , a to wszystko tez nie jest zupełnie za darmo. Nie koloryzujmy, te białe fartuszki to już fikcja.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
byłypracownik
 Opinia
@Dominika 06.02.2019 21:02

No i co takiego daje?czego inne firmy nie dają To co Pani wymieniła jest oferowane w każdej przeciętnej firmie na Polskim rynku pracy

Pomocna?
Tak11Nie
Pomocna
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dominika 06.02.2019 21:02

Jak stawka ?

Pomocna?
Tak2Nie
Ona123
 Opinia

Pisze opinie odnośnie rozmowy rekrutacyjnej, która odbyła sie w Białymstoku. Szczerze na początku wydawało sie wszystko okej, prezentacja, wszytsko jasne. Na rozmowie prosili byśmy opowiedzieli o swoich dotychczasowych miejscach pracy itd. Ogólnie udzielam korepetycji z języka i mówię ze szukam pracy bo ciężko znaleźć dużo chętnych na korepetycje ze sporo dzieci np. w czasie roku szkolonego rezygnuje, z powodu nadmiaru obowiązków na co Pan odpowiedział „to trzeba lać” nie wiem jakie praktyki są stosowane u Pana w domu, ale ja takich nie preferuje... takie stwierdzenie jest conajmniej nie na miejscu. Osoby rekrutujące chyba nie lubią ludzi którzy maja własne zdanie. Strata czasu.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Do Ona123
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja
@Ona123 19.03.2019 14:02

Witam te rozmowy to faktycznie jest jedna wielka ściema.Przynajmniej w Tarnowie.Bylam raz na takich,pytania były ok do pewnego momentu a dokładnie do którego znałam odpowiedzi.W pewnym momencie pan zaczął zadawać takie na które jeśli ktoś nie pracuje w tej firmie to nie jest w stanie na nie odpowiedzieć.Po pewnym czasie spotkałam się ze znajomą która tam pracuje i dowiedziałam się dlaczego tak się dzieje.Rekrutacje przeprowadza (usunięte przez administratora) regionalny dla którego jest to chyba zabawa a nie przyjmowanie ludzi do pracy.Dowiedzialam się ze on po prostu przyjmuje tylko swoich znajomych albo ludzi z polecenia kierowników i zastępców sklepu.Wiec ja się pytam po co ta firma robi rekrutację?Po co robi nadzieję?Po co traci czas i nerwy ludzi,którzy szukaja pracy?Po co wogule ponosi koszty?Jak i tak wiadomo kto bedzie pracowal i na jakim stanowisku!Szkoda czasu i nerwów!!!

Pomocna?
Tak10Nie
Daria
 Opinia

Jestem asystentka która była na wielu sklepach. Nie w każdym ale w większości sklepów w których byłam atmosfera między pracownikami jest koszmarna i ciagle napięta pod przykrywka luźnej i żartobliwej. Myśle ze jest tak przez procedury i zasady narzucane przez zarząd odgórnie a także narzucone tempo w którym trzeba zrobić ZA dużo rzeczy na 1 człowieka tak żeby nie niszczyć go psychicznie i fizycznie. Stres jest wiecznym towarzyszem tej pracy pod wieloma postaciami. Przerwa trwa 15 minut i ani krztyny więcej nawet jeśli pracujesz 8h. NA PRZERWIE NIE MOŻESZ WYJŚĆ PO ZA TEREN SKLEPU W ŻADNYM PRZYPADKU I NIE MA SZANS ŻEBY NA TEN TEMAT W OGÓLE DYSKUTOWAĆ.Pomimo ze masz 3/4 lub 1/2 etatu kierownicy są zmuszeni tak rozkładać grafik by było się w pracy niemal codziennie po 4,5 godzin tylko żeby nie miało się za dużo dni wolnych i żeby ogólna ilość tychże godzin zgadzała się z odpowiadającym sobie etatem. Nazywa się to podobno RÓWNOWAŻNYM systemem czasu pracy ale nie wiem czemu bo absolutnie jest to zupełnie przeciwieństwo znaczenia tego słowa.Zarobki nie są złe jak na sklep i socjal jest ok. Przestrzegają terminów ale Urlop w lipcu i sierpniu należy zaliczyć do bardzo bardzo dużego cudu a w grudniu nigdy w życiu. Moje sugestie dla Rossmann: Weźcie se koło i walnijcie się w czoło. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Należy się więcej przerwy a przede wszystkim trzeba znieść zasadę braku możliwości wyjścia na zewnątrz w jej trakcie! Miło by było gdyby procedur było mniej bo są śmieszne i zupełnie zbędne! Wprowadzają tylko dodatkowy stres. Jak każecie zrobić czegoś ZWROT do magazynu i szukać czegoś bóg wie ile to moglibyście faken shit nie przysyłać tego na nowo w dostawie po 2 tygodniach!

Pomocna?
Tak37Nie
realistka
 Opinia
@Daria 01.02.2019 10:13

Zapraszam do Biedronki, bezstresowo, nie nadźwigasz się, na przerwie możesz być nawet 30 minut, grafik raz ustalony się nie zmienia, a urlop dostaniesz w lipcu, sierpniu i na święta w grudniu:-))) kobieto, Ty chcesz pracować czy odpoczywać?! Z chęcią się zamienię.

Pomocna?
Tak12Nie5
nikt
 Opinia
@realistka 07.02.2019 16:19

To jak narzekasz na Biedre to idź do rossmanna. Dziewczyna napisała prawdę, ludzie sie psychicznie wykańczają. Ale jeśli góra ma podejście do pracowników typu " a g... nas to obchodzi, zalezy nam tylko na kasie.. " to co się dziwić. Na dzień dobry traktują cię jak złodzieja i nieroba. Choćbyś sie nie wiem jak starała to zawsze jest źle i za mało.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monika
 Opinia
@realistka 07.02.2019 16:19

W biedronce jest lepiej. Leżenie pełne hi hi. A kierowniczki hym.....

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxx
 Opinia

Nie polecam Rossmanaa w Opolu lubelskim w szczególności zwrotów wymiany kupiłam kredkę do brwi bez opakowania przyszłam do domu nie użyłam jej nawet tylko porównałam kolory że starą kredka i kupiłam za jasny poszłam żeby wymienić miałam paragon pani po zobaczeniu tego mazaka zobaczyła że cała jest uciapana i mi powiedziała że nie przyjmie i pieniędzy nie odda bo jest używana Rossman sam takie sprzedaje a potem robi problemy i nie przyjmują i zostałam że złą kredka ...nie polecam Moje sugestie dla Rossmann: Beznadzieja Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Raczej pani od przyjmowania zwrotów i wymiany ...być bardziej miła i jak mam paragon przyjąć a nie wmawiać mi że używana u że nie przyjmie Rossman sam takie sprzedaje ja nawet nie użyłam jej ..niech sami sprawdzają lepiej co mają na stanie i niech wprowadza testery a nie że ktoś SB otwiera na legalu u sprawdza maluje a potem ktoś kupi i chce wymienić. I nie da się

Pomocna?
Tak5Nie7
Agusia
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Xxx 07.02.2019 15:49

Na ładne oczy i słowo żaden sklep nie wymieni jakia jest gwarancja że w domu nie uciapalaś kredki albo stara chciałaś wymienic wstyd klamliwa

Pomocna?
Tak16Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aga
 Opinia
@Xxx 07.02.2019 15:49

To jest strona z opiniami pracowników na temat pracodawcy a nie opinie klientów na temat sklepu.

Pomocna?
Tak13Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia
@Xxx 07.02.2019 15:49

Sklep stacjonarny wcale nie ma obowiązku zwrotu przyjmować. Trzeba patrzeć, co się kupuje i przemyśleć, a nie nabrać jak głupia i potem mieć żal do całego świata bo zwrotu nie ma. Klienci, ogarnijcie się i kupujcie z głową, bo pracownikom nie chce sie słuchać waszego biadolenia przy kasie i szczerze mówiąc mają to w głębokim poważaniu. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak11Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
yokeee
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Ogólnie jako firma jest OK, bardzo chciałam w niej pracować.. niestety od pierwszego dnia nie spodobałam się kierowniczce.. co chwile się czepiała itp.. mimo to, że robiłam wszystko tak jak trzeba. Dziwne było też to, że za plecami z innymi dziewczynami się smiała, rozmawiała i wgl wszystko super, a mnie traktowała całkiem inaczej, zero uśmiechu same rozkazy i co chwile czepianie co zle robie.. Najlepsze było to jak przywitałam się z ochroniarzem, oczywiście słyszała to kierowniczka, dostałam opr że rozmawiam, haha to jest masakra nawet przywitać się nie można ?? no tak.. a inne pracownice mogą ?? następne pytanie mnie rozwaliło, dlaczego leki leżą a nie stoją haha... no ludzie...czyżby na taśmę trzeba przykleić ?? Wszystko byłoby OK gdyby nie taka atmosefra ze strony kierowniczki i jej koleżanki KR :) Wszystko zależy od tego z kim przebywasz :)

Pomocna?
Tak7Nie
Malwina
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Witam, czy orientuje się ktoś ile brutto zarabia specjalista rekruter w Rossmanie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
NumerySpolsky
 Opinia

A niby za co mają więcej płacić? Byliście kiedyś w Rosku we Warce? Albo Kościan. Tam na kasie straszą takie mumie, że pewnie jeszcze nie doszły do siebie po PRL. I trzymają się etatu za wszelką cenę jak menel kraty browca. Elitaryzowanie pracy w Rosku jest śmieszne i żenujące. Można tylko porównać do zachwytów nad tyraniem w Lewiatanie. Gorzej może być tylko w Żabce, u frenczyzowych krwiopijców. Ale tam zazwyczaj haczą młode, atrakcyjne i głupio naiwne dziewczyny, żeby się poocierać na kilku metrach kwadratowych cudzego dobrobytu.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
On
 Opinia

Witam,kupiłem ostatnio w ,,promocji"perfumy męskie Ferrari,czerwone...kosztują 300zł,w promocji ok.140zł.Po podpisaniu siē nimi pachną ok.5 min.masakra,podróbka bankowo, już drugi raz tak trafiłem,tylko co z tym zrobić,nigdy więcej Rossmann.

Pomocna?
TakNie7
fff
 Opinia
@On 28.12.2018 10:57

w UK kosztuja okolo 10-12F bez promocji

Pomocna?
TakNie
wkurzajamnieidioci
 Opinia
@On 28.12.2018 10:57

czy zakup perfum przez Pana i frustracje z nim zwiazne, pomogą innym szukającym pracy w firmie Rosmann podjąc własciwą decyzję? Proszę isc na odpowiednie ku temu forum i nie spamować :/

Pomocna?
Tak15Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nobody
 Opinia

(usunięte przez administratora). Moje sugestie dla Rossmann: Spłaszczanie struktury kadrowej Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić system zarządzania zasobami ludzkimi, obecny jest tragiczny

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
On
 Opinia
@Nobody 24.01.2019 11:07

Nie rozumiem tylko tego jak taka duża firma nie daje umowy na cały etat to dla mnie niezrozumiałe

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
DobraKarma
 Opinia
@On 24.01.2019 13:54

Oszczędności .

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bebs123
 Opinia

Witam Klientów Sklepu Rossmann w Bochni w Rynku. Jeśli chcecie być wprowadzeni w błąd i kupić rzecz za 14 zł A nie za 4 jak Wam się wydawało to w tym sklepie tak się stanie. Wystawiony towar pod nim cena 4 zł. Przy kasie okazuje się że płacisz 14 zł. Zapytalam panią dlaczego. W odpowiedzi usłyszałam że ktoś musiał źle towar wyłożyć. Pani przełożyła we właściwe miejsce towar. Wyszłam że sklepu i co zobaczyłam? Ekspedientka ponownie towar za 14 zł położyła przy cenię 4 zł. Życzę udanych zakupów. Moje sugestie dla Rossmann: Taka marka jak Rossmann nie powinna pozwalać na takie działania

Pomocna?
Tak2Nie3
oIo
 Opinia
@Bebs123 19.01.2019 13:29

Marcin prezes czeka na zaliczenie ;)

Pomocna?
Tak1Nie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ross
 Opinia

podwyżka dla kierownika sklepu 25 zł brutto ...

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
DobraKarma
 Opinia
@ross 08.11.2018 11:01

to 4200 brutto za etat ......strasznie kiepsko .

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia
@ross 08.11.2018 11:01

Czy piszesz o jakichś podwyżkach ustalonych odgórnie na stałe czy to jakaś jednorazowa sytuacja? Rozumiem, że chodzi tutaj o kwotę dodaną do całego wynagrodzenia. Czy pracujesz w Rossmannie właśnie na stanowisku kierownika sklepu? Jestem ciekawa, jakie zadania stawiane są przed osobą na tym stanowisku.

Pomocna?
Tak1Nie
yhtgrfyhhfggh
 Opinia
@DobraKarma 08.11.2018 23:14

A czy jest to pensja kierownika? Bo znam firmę gdzie kierownik zarabia niecałe 3800 zł brutto :{

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alexandra
 Opinia

Mam 50 lat. Duże doświadczenie jako kierownik sklepu (spożywcze). Czy mam szanse na przyjęcie w Rossmannie skoro jestem "wiekowa"?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Onaaa
 Opinia
@Alexandra 20.12.2018 18:36

Osoby po 50siedza tylko i wyłącznie na kasach z tego co mi wiadomo

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nikt
 Opinia
@Onaaa 29.12.2018 01:43

Niekoniecznie. To wszystko zalezy od tego na jakie stanowisko się zdecydują. Można aplikować na Kasjera i wtedy rzeczywiście jest tylko kasa, lub Kasjer-Sprzedawca i wtedy robisz wszystko .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
samsam123
 Opinia
@Alexandra 20.12.2018 18:36

U nas nie dawno otworzyli Rossmann i nasza kierowniczka ma prawie 50 lat więc jak najbardziej ma Pani szansę

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nikt
 Opinia
@nikt 01.01.2019 17:03

jak również na stanowisko kierownika sklepu .

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Andzela
 Opinia

Nie polecam pracy w firmie Rossmann. ! Byla to moja wymarzona praca ,przynajmniej tak mi się wydawało na początku. Na starcie zniechęcił mnie wyraz twarzy kierowniczki ,która popatrzyła na mnie wzrokiem jakbym coś zrobiła. Ale pomyślałam ,ze jeszcze mnie nie zna, dopiero "bada "teren. Tak mi się tylko wydawało. Im bardziej się starałam, tym bardziej się mnie czepiala. Mogłabym szczerze powiedzieć ,ze stosuje wobec mnie mobing. Ale pewnego dnia jej zachowanie przeszlo najsmielsze oczekiwania. Powiedziała,zebym zaczela uzywac antyperspirantow, bo śmierdzi ode mnie. Myślałam,ze się przeslyszalam. Nigdy zadna osoba tak mnie nie potraktowala. Malo tego doskonale wiem ze to byla klientka bo przechodząc obok niej czulam smród. . Dużo bylo podobnych sytuacji dlatego postanowilam przenieść się do innego rossmana w mieście zeby kierownikiem został ktoś inny. I tak bylo. Lecz nie pracowałam dluzo. Nie zostala mi przedluzona umowa i podejrzewam ze przez tą kierowniczke. Ogólnie dziewczyny byly po jej stronie , ja bylam w cieniu. Wielokrotnie płakałam przez nia. Dlatego mam straszny uraz do Rossmanna. Choc zawsze chciałam tu pracować. Przykre jest tez to ze nadal pozostala kkierowniczka. Gdybym wtedy cos zrobiła moze to ona by byla zwolniona i to dyscyplinarnie. Ale co sklep , to inaczej. Inne szefostwo. Ale kosmetyków żadnych nie ma. Najniższa krajowa takze nie polecam. No i te nocki męczące dość. Rotacja w Rossmanach jest przeogromna. W ciagu trzech miesięcy zaobserwowalam zmiany 5dziewczyn w tym samym sklepie. A juz jak jest asystentką albo zastępca kierownika to w piorka obrasta jakby woda sodowa do glowy uderzyla z wyższości nad kasjerkami !! Wczoraj bedac w Rossmannie kasjerka skasowala mi tusz w cenie wyzszej niz przekreslona pomarańczową cenówka. Wrocilam i poprosilam o zwrot różnicy. Pani zastepowa przyszla do kasy zeby wycofac towar i ponownie skasowac. A do kasjerki ,ktora tam byla powiedziała " mozesz sie odsunac ? I to takim chamskim glosem jakby jej korona z głowy spasc miala ze przyjdzie i wycofa towar. !oczywiście nie musze mowic ze powiedziała to przy klientach co jest chore zal mi sie dziewczyny zrobilo bo takie sytuacje sa normalne i zdarzaja sie . Bo tak samo zrobiłam ja gdy pracowałam. Szkoda slow na ta firme.

Pomocna?
Tak5Nie
Klient
 Opinia

W Rossmanie w Kowarach to trzeba zmienić ochroniarza, który nie potrafi rozmawiać z klientami tylko na nich krzyczy to ten starszy facet, z takim zachowaniem spotkałam się po raz pierwszy. Poczułam się bardzo nie komfortowo a Pani kasjerka w ogóle nie zareagowała na tą sytuację. Wstyd i żenada.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ocalona
 Opinia

Witam, wszystkich zainteresowanych pracą w firmie Rossmann. Szczerze odradzam jeżeli szanujecie samych siebie. Pracowałam w tej firmie 3 lata i na wiele się napatrzyłam i doświadczyłam. Nie patrzcie tylko na pieniądze bo to przykrywka. W wielu drogeriach stosuje się mobing. Zastrasza i niszczy się godność ludzką, manipulujac w dodatku. Szczególnie odradzam region Anety. Ta kobieta nie bada spraw od podszewki, z którymi przychodzą do niej pracownicy. Zamiata wszystko pod dywan. Lepiej przenieść taką nie wygodną osobę do innej drogerii niszcząc jej przy tym reputację. Nadużywa przy tym stwierdzenia "To jest wasza subiektywna opinia". Sama tego doświadczyłam i nie boje się o tym Wam napisać. Od czasu kiedy weszła w życie dostępność półkowa Rossmann przestał zabiegać o klientów oraz mieć podejście indywidualne. Chiny są udziałowcem głównym Rossmanna. Przestała liczyć się jakość obsługi klienta nie mówiąc o poszanowaniu pracowników. Proszę Was dobrze się zastanówcie zanim staniecie się pionkami na szachownicy Rossmanna.

Pomocna?
Tak19Nie
Bylypracownik
 Opinia

Zatrudniłam się w firmie ponad 1.5 roku temu. Bylam zadowolona, pracowalysmy po 6, 8 godzin. Zdarzały sie 12h ale sporadycznie. Najgorsze były nocki ale do przeżycia. Sytuacja zaczela sie zmieniać jak firma zaczęła wprowadzać dostępność polkowa(rodzaj towarowania sklepu, wiecej roboty i efekt okropny, ale dużo by opowiadac) oraz cięcia godzin.. Np na sobotę przypada 30h w czym musza sie zmieścić pracownicy na otwarcie i zamknięcie. Sklep zamykany przez 2 osoby, od godziny zalozmy 17 do 21 jest tylko dwoch pracownikow, z czego jeden obsluguje kase... Ogromne kolejki, nieprzyjemnie komentarze od klientow to standard. A najlepiej zeby sklep jeszcze zatowarowac cały, wyfrontować, umyć podłogę i jeszcze Bóg wie co. Pracownicy sie po prostu nie wyrabiaja. Ogrom pracy, obowiązków, robienie trzech rzeczy na raz. Ciągłe liczenie towaru na magazynie i sklepie żeby się zgadzał ze stanem. Zmiany po 12h kilka razy z rzędu, gdzie nikt nie pyta czy zgadzasz sie na to 12h, chociaz firma uważa ze 12h powinny być tylko za zgodą pracownika. Dostawy nie do rozłożenia przez ten system towarowania, wszystko trzeba nabijac na swoją lokalizacje, co zajmuje ogromną ilosc czasu. Za takie pieniądze to szkoda zdrowia i czasu. Juz lepiej dostać 200zl mniej i mieć święty spokój. Praca byłaby w porządku gdyby firma zatrudniała więcej ludzi. Ale wolą oszczędzać na każdym kroku i wycisnąć wszystko z pracownika. Praca dla ludzi,którzy nie mają życia prywatnego.

Pomocna?
Tak27Nie
nikt
 Opinia
@Bylypracownik 18.10.2018 14:20

To prawda, pracuję w rossmannie trochę dłużej i uważam, że nie było najgorzej. Po wprowadzeniu dostępności półkowej, dobra opinia runęła. Standardy pracy i obsługi klienta to fikcja. Nie liczy się klient tylko debilne statystyki, godziny itp. Niedługo bedzie jak w Korei czy Chinach (nie wiem komu sie sprzedali). Lubiłam i lubię ta pracę , ale myślę o zmianie. Nie wyrabiam psychicznie. Zwłaszcza, że osoby funkcyjne to zwykle osoby, które nie mają pojęcia o zarządzaniu ludźmi.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia
@Bylypracownik 18.10.2018 14:20

@Bylypracownik, dziękuję za rzeczową i ciekawą opinię o pracy i zmianach w Rossmannie. Czy wprowadzenie tej dostępności półkowej, o której piszesz, był może w jakiś sposób konsultowany z pracownikami/kierownikami sklepów czy został narzucony z góry? Skoro jest uciążliwy i zbytnio się nie sprawdza, to może warto zwrócić uwagę na ten temat.

Pomocna?
Tak1Nie
nikt
 Opinia
@Dominika 21.10.2018 23:17

Jest narzucony z góry. Jednak nie wszystkie sklepy mają dostępność półkową i oby jak najdłuzej nie miały. Niestety, pracownicy moga sobie tylko pogadać między soba o tym, bo i tak nikt na górze nas nie słucha. :(

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia
@nikt 23.10.2018 23:20

@nikt, a możesz napisać nam coś więcej o tym systemie, na czym polega i dlaczego, zdaniem pracowników Rossmanna, jest taki uciążliwy? Jeśli możesz oczywiście. Długo już jesteś zatrudniona w tej firmie? Może jest jeszcze szansa na zmiany w firmie, a ten system o którym piszesz, jest w fazie testów.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taka jak Wy
 Opinia
@nikt 21.10.2018 12:22

Właśnie dostępność przez to wasza firma będzie chylila się powoli mu upadkowi wiem z własnego doświadczenia że dostępność to najgorsze co może spotkać handel straty i jeszcze raz straty ale my jesteśmy tylko parobki przecież zarządy firm wiedza najlepiej co robić A do tego chory system produktywności u mnie ten projekt nazywa się Oliver przyniósł skutek odwrotny do zamierzonego pracowników coraz mniej bo obroty spadają itp to wszystko to tendencja spadkowa wszystkich firm handlowych tak na pocieszenie wszędzie jest tak samo produktywność dostępność A klienci uciekają pozdrawiam serdecznie ps pracuje w handlu

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Dominika 21.10.2018 23:17

Pracuje od 3 miesięcy na dostępności połkowej i uważam że jest bardzo przydatna bo nie szukamy potrzebnego nam produktu tylko system pokazuje nam jego lokalizację-idziesz i bierzesz A nie szukasz☺

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Dominika 27.10.2018 16:01

Dostępność półkowa polega na tym że przy dostawie towaru to co nie zmieści się na półki na sali sprzedaży to nadajesz temu lokalizację i tam to odkładasz czyli na magazyn.Następnie gdy po jakimś czasie uzupełniają półki bo już jest wykupiony towar to urzàdzenie na którym to lokalizowałaś pokazuje Ci gdzie szukać określonego towaru np wyświetli do ze:regał 1 półka 3 według mnie to bardzo ułatwia nam pracę☺

Pomocna?
Tak4Nie1
Były
 Opinia
@Taka jak Wy 29.10.2018 22:04

Klienci uciekają bo mają coraz mniej kasy w portfelach.....Z tych minimalnych zarobków które prawie wszędzie obecnie proponują i zarabiają.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hebe
 Opinia
@Bylypracownik 18.10.2018 14:20

Wyobraź teraz sobie że w Hebe jest to samo ale dodatkowo musisz lizać (usunięte przez administratora) klientom, dobierać podkłady i cuda wianki a kolejka zakręca i towar nierozlozony w ogóle. Doceniajcie to co macie bo może być gorzej

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lic
 Opinia

Nie mam wiedzy, jak się pracuje w Rossmannie, ale mogę coś powiedzieć o samej rekrutacji, która oceniam na niskim poziomie. Rekrutera się spóźnił i musiałam na niego czekać - mało profesjonalne. Podczas rozmowy próbował mi udowodnić jak ja nic nie wiem i nic nie umiem, czułam się jak karcony uczniak, a startowała ma stanowisko specjistyczne - też mało profesjonalne. Na koniec rozmowy rekruter zapewnił mnie, że niezależnie od rezultatu rozmowy zostanę poinformowana o tym, czy przechodzę dalej czy nie. Oczywiście nic takiego się nie zadziało - oszukiwanie kandydatów do juz totalne dno profesjonalizmu. Wisienką na torcie jest samo ogłoszenie. W tytule kierownik, ale taki, który nie ma pod sobą ani jednej osoby, jeździ po terenie i szpieguje dla centrali. Gratuluję pomysłu na nazwę. Myślę, że poprostu nie mieli chętnych do takiej pracy za kasę, którą chcą płacić, więc posuneli się do oszustwa.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
z daleka
 Opinia
@Lic 13.10.2018 09:12

@Lic ja chyba też startuje na to samo stanowisko. Czy możesz mi powiedzieć jakie widełki były? Bo nie wiem czy mi się opłaca jechać taki kawał drogi?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia
@z daleka 21.11.2018 16:53

Rozumiem, że wysłałaś już swoje CV do pracy w Rossmannie, ale jeszcze czekasz na spotkanie rekrutacyjne w tej firmie, tak? Daj znać, czy zdecydujesz się wziąć w nim udział! Chętnie też przeczytamy na forum, jak przebiegało, jakie są wymagania wobec potencjalnych pracowników i tak dalej.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Teresa

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

Dzisiaj dnia 23 listopada dokonałam zakupu w Waszym sklepie w Wejherowie na Osiedlu Kaszubskim 47, kupiłam kilka produktów w promocji blackfriday lecz nie miałam założonego konta i Waszej aplikacji, bardzo miła Pani sprzedawczyni Daria pomogła mi trwało to około 5 minut i założyłam konto oraz mogłam skorzystać z promocji, bardzo dziękuję Pani Darii była bardzo kompetentna należy się jej pochwała

Pomocna?
Tak5Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KAROL
 Opinia

BRAK POSZANOWANIA DLA PRACOWNIKÓW. OD POCZĄTKU BRAK POMOCY ZA STRONY KIEROWNIKA I TYLKO PODKŁADANIE KŁÓD I NAMAWIANIE DO ZWOLNIENIA SIĘ Z PRACY.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
weronika939
 Opinia

ROSSMAN jest super firmą tylko szkoda że ma zawsze ale do decyzji wybrania kierowników sklepów.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

Nie mogłem następnego dnia przyjść na spotkanie rekrutacyjne i zaproponowałem inny dzień w tym samym tygodniu. Pani się pożegnała. Brak słów.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mirek
 Opinia

Witam. Czy coś wiadomo na temat pracy w Rossmann ach w Grójcu?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Teresaodpiesa
 Opinia
@Mirek 14.10.2018 08:09

Wiadomo żeby omijać szerokim łukiem kadra zarządzająca wyładowuje swoje złe emocje spowodowane kontaktami z toksyczna regionalna na pracownika Ch.Praca niemożliwa do wykonania w przeznaczonym na nią czasie wiec wybierasz zdrowie albo praca Terror psychiczny , wyliczanie czasu spędzonego w toalecie i wieczne podsłuchiwanie zza regału. Kierowniczka B z wybujałym ego i lepkimi łapkami prowadzi handel wyniesionymi perfumami za nic mając ze pracownicy nie dostaną premii za inwentaryzacje bo ona sobie i tak zarobi. Nieprzerwana przerwa 15 minutowa nie istnieje.Kartony i kuwety wala się na głowę wieczne straszenie wypowiedzeniem np za odmowę przyjścia w wolny dzień i foch za odmowę jechania 80 km w delegacje za która oczywiście Nikt nie zwróci kosztów . Pracownice utopia w łyżce wody za byle ci

Pomocna?
Tak8Nie
Teresaodpiesa
 Opinia

Omijać szerokim łukiem jeśli chcecie mieć zdrowy kręgosłup oraz zdrowie psychiczne . Odradzam region pani A C a szczególnie sklep przy ulicy klimczaka , chcecie wiedzieć dlaczego ? Idźcie i sprawdźcie jak pracuje się z kierowniczka modliszka zapatrzona w siebie jak w obraz . Może dla śmiechu warto pójść na jeden dzień .

Pomocna?
Tak12Nie
Dominika
 Opinia
@Teresaodpiesa 11.11.2018 11:32

Warto na forum dzielić się opiniami o pracy w danym miejscu, ale nie można skupiać się tylko na na przykład jednej osobie w swojej wypowiedzi. Używanie także chociażby inicjałów nie powinno mieć miejsca ze względu na szeroko rozumianą ochronę danych osobowych. Czy mogę prosić o podjęcie różnych aspektów dotyczących pracy w Rossmannie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Rossmann - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

  • Rossmann
  • Świętej Teresy Od Dzieciątka Jezus 109
    91-222 Warszawa

Oddziały »
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny