Opinie o flixbus.pl - FlixMobility GmbH w Warszawa

Poniżej przeczytasz opinie obecnych i byłych pracowników o firmie FLIXBUS POLSKA SP Z O O. Przeczytasz poniżej również opinie kandydatów do podjęcia pracy w FLIXBUS POLSKA SP Z O O o rekrutacji.

Branże: Przewóz osób - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o FLIXBUS POLSKA SP Z O O w Warszawa

Pasażerka

Szanowny Flixbusie... Weź się za (usunięte przez administratora) kierowcom z GMF... Busy jada spóźnione, a kierowcy chodzą do knajp po drodze. Trasa Wrocław-Berlin. Słyszałam jak jeden drugiemu tłumaczył, jak mają korzystać z darmowych obiadów na trasie. Chora sytuacja ja place za bilety!!! PS. Słyszałam imię Michał. Jeśli to pomoże to proszę to sprawdzić. 31.07.2019 kurs 7:00 1361

lessi266
@Pasażerka

Bo to jest opinia krzywdząca a autorce najwidoczniej słoma z butów wystaje. Proszę zrobić uprawnienia i spróbować. Maksymalnie pół roku i zrewiduje pani swoją opinię.

Kris

Szanowni Panstwo, jak czytam te wypociny to odechciewa sie wszystkiego, z perspektywy bylego pracownika powiem tak, jeśli ktoś decyduje się na podróż ponad 12 godzin autobusem musi być gotowy na wszystko, kierowcy jeżdżą w takim stresie, że to o pomstę do nieba woła, ten chce siku, ten kupke tamten by sobie zapalił, ktoś jest glodny bo zapomniał kanapki wziąść bo myślał że wszystko w autobusie dostanie, wszyscy chcą pezerwy na stacjach paliw a potem pretensje, że spóźniony, najlepiej skasujcie ta aplikację nie korzystajcie i jezdzijcie taxówkami, wszystko wina kierowcy, że wasz przyjaciel ze wschodu wejdzie do toalety zapcha ja i jeszcze nasika do umywalki to też wina kierowcy, serdecznie was pozdrawiam koledzy kierowcy

Aspirant

Czy ktoś z klientów powie mi jakie są zarobki, jaki socjal i czy warto utrzymywać rodzinę z pracy w tej firmie? Ciężko się doszukać tych informacji przewijając Wasze wypociny na temat podróży...

@Kris

Jeśli o dogadywaniu się mowa to jak tu wygląda jakiś poziom integracji? Zazwyczaj jak patrzę po ogłoszeniach do firm to piszą właśnie o wspólnych wyjściach i innych inicjatywach. Tutaj to w ogóle ci kierowcy jakoś lepiej się znają? Jak to wygląda?

Blondi Nowy wpis

Co jakiś czas ktoś tu zapewnia ze oni przestana istnieć. Polowa przez to zaczyna sie już zawiajac? Chce mieć jasne warunki i nie wiem czy zaczynać od nich

Aga Nowy wpis

Właśnie jadę trasa Warszawa Hamburg wyruszylismi 23.15 w Łodzi zmiana kierowcy ratunku autobus prowadzi kierowca który na chyba z 80 lat (staruszek ) aż strach z nim jechać jest noc on niewidz drogi!!! Zjeżdża na pobocze chyba zasypia !!! Dlaczego flixbus pozwala w takim wieku prowadzić w nocy autobus !!

Piter Nowy wpis

O widze że nie tylko ja szukam info o pracy i trafia tylko na posty klientów. Ciekawe dlaczego tak jest. Mnie ciekawi co innego kto z was dostał tu ostatnio podwyżkę? Jakby to wiele mówi o firmie i podejściu do ludzi stąd takie pytanie.

Maja Nowy wpis

Odradzam. Firma szczyci się, że posiadają w każdym autobusie WC. Za to kupując jeden bilet w kwocie 100 zł nie można wymagać papieru toaletowego!!! Wczoraj z Krakowa do Krynicy Zdrój autobus brudny, śmierdząca toaleta, brak papieru i kierowca który nie reaguje na prośbę pasażerów. Wielki negatyw.

Jeżeli byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie FLIXBUS POLSKA SP Z O O, daj nam znać, co sądzisz o jej przebiegu. Jakie warunki Ci zaproponowano? Jakie wymagania ma pracodawca na stanowisko PR & Communication Senior Specialist? Podziel się swoimi wrażeniami!
logo firmy Kierowca w ruchu krajowym C+E
Oskar-Group Sp. z o.o.
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
ooo

Czepiają sie narodowości kierowców z tego co czytam. też nie wiem w czym problem ale miedzy soba jak coś macie tu dobre relacje? Atmosfera ok?

Tom
Użytkownicy czekają na odpowiedź 16 dni.

Czy ktoś również przegapił swój przejazd z powodu zmiany miejsca przystanku flixbusa? Nazwa nadal sugeruje, że autobus zatrzymuje się a Rondzie Sybiraków, adres podany poniżej, prawie niezauważalny jest zupełnie inny. Tylko na bilecie jest to podane, co zauważyłem po fakcie. Czy nie powinno być konkretnego komunikatu w tej sprawie?

Kamila

Popsute siedzenie, popsuta toaleta, popsute firanki/zasłony..dobrze że chociaż przyjechał na czas. Nigdy już nie pojadę z ta firma. Ten smród z toalety na długo zostanie w pamięci. Odradzam.

doris
@Kamila

Jeśli tak wszystko wam sie nie podoba, jest straszne i popsute to czemu tego wprost nie zgłosicie tam gdzie trzeba? faktycznie ciezko pracować w takich warunkach i mogliby coś z tym zrobić

jadzia

Ale zes poleciał z tymi wnioskami człowieku, gdzie tu wyżej w ogóle padło słowo kierowca… najlepiej wine zrzucić na pracownika a nie na firmę w której robi. ciekawe czy partnera też by sie tak czepiali mimo tego ze sami dają autobus w takim stanie?

sonia

Wy dajecie rade stabilnie tu pracować? gdy czytam te pretensji od klientów to zastanawiam się czy ktokolwiek ze względu na nie odszedł. Atmosfera nie jest wykańczająca?

Trr
@sonia

Caly dzisiejszy flixbus pilotow przeniosl sie z interbusa ...zredukowal ilosc kursiw do krakowa bezposrednich ...i w ogole zlikwidiwal linie rybnik-katowice...Nie ma linii gliwice-rybnik -katowice ...albo gliwice -rybnik... Mnostwo ludzi przy dzisiejszych cenach wynajmow dojezdzajacych na studia do gliwic albo katowic nie ms w ogole jak dojechac z rybnika... Pan prezydent Rybnika dorżnąl i szpital i komunikacje...140 tys miasto ..ma se radzic samo...nawet flixbus z Pragi nie zatrzymuje sie w miescie tylko tankuje na stacji w Stanowicach To wysiedli kejne tysiące ludzi z Rybnika ...ludzi mlodych... Polityka by żyło sie lepiej...i najlepiej bo wszyscy Cie obgadają ...ani nie ma sie do czego tak doprawdy usmiechnąć (usunięte przez administratora)

kati
@Trr

Nie lapie tylko tego podkreślenia narodowości pod koniec. Co wam za różnica skąd pochodzi Kierowca? po co sie tego czepiac?

Okej

Okej, chłopaki na pytanie o plusy w pracy jakoś ich wprost interesuje podają… mimo to ze względu na co pod nimi dalej robicie? Sami z siebie i nikt nie przymusza?

Janek

Nie polecam przejazdów Flixbusem. Trasa Szczecin-Berlin lotnisko, jeżdżę regularnie. Autobusy są bardzo często opóźnione lub nie przyjeżdżają wcale. Później kłopot bo nie można zdążyć na samolot.

Trr
@Janek

Ty to po co jezdzisz regularnie. Daj im spokoj ..przestaną istniec...teraz transport wszystkich towarow bedzie drozszy...beda dobre stawki na tirach...przeniosą sie Panowie...i bedzie pieknie zwlaszvza jak Niemcy wykoleją Polskie pkp cargo... Tylko problem polega na tym ze kietownicy pociągow nigdy ani za wojny nie zachowywali sie tak chamsko

Milo

Gdy czytam niektóre opinie od pasażerów to zdaje mi sie ze taki kierowca powinien jeszcze uznaniówkę dostawać od tych ciężkich przypadków. :D takiego czepiania sie to jeszcze nie widziałem. Chłopaki jakie plusy widzicie mimo wszystko na tej robocie?

Franciszek

Hej jakby ktoś łaskawie mógł coś o pracy a nie tylko klienci … nie wiadomo jak to z tej strony mam nadzieję że za bardzo nie trzeba im nadskakiwać i klimat do przeżycia tam?

Ela

Kierowca na trasie badsalzfluen do Wrocław z dnia 27.07.2024 to psychopata. Ani po niemiecku ani po polsku, żenia jak mówił do niego kolega krzyczał, kłócił się groził, że wysadzi pasażera na następnym przystanku gdy starszy pan prosił go aby nie krzyczał na dziewczynę która bardzo potrzebowała skorzystać z WC...chamski, niezrównoważony i zachowujący się jakby był pod wpływem. Oficjalna skarga źle żona, nie polecam przewoźnika. Ja z synem cała drogę bałam się o nasze życie, pasażerowie ze strachu już nic nie mówili do niego ..by go nie denerwować. Fixbusowi przykro jest...oj mi nie poprostu będę wszystkim odradzac flixbusa. Mamy tu środek Europy a wschód ze swoją słoma w butach i chamstwem traktuje nas jak kartofle. Wstyd zatrudniać taki element, nikt nie sprawdza kogo daje za kółko i tym samym powierza życie pasażerów!!!

Wszystko było poprawnie miły kierowca nawet informował do jakiej stacji się zbliżamy. Poza tym bardzo przyjemnie jechało się usługą ,,Flixbus".Nie rozumiem czemu ludzie tak narzekają.

Kris

Piszą coś w ogłoszeniu że organizują eventy integracyjne. Tylko czy to cokolwiek daje w sensie znośnych relacji? W mojej byłej firmie też były imprezy integracyjne które niczego nie zmieniały.

Totalna żenada!!! Kierowcy nie robią żadnych przystanków jedzie jeden z miasta A do B w mieście B wsiada 2 i jedzie znowu sam dalej Masakra!!! Flixbus zatrudnił Ukrainę która jest (usunięte przez administratora) wulgarna bez kultury i tylko (usunięte przez administratora) potrafią mówić nie polecam tego przewoźnika!!!!

Ten

Ciekawa pisała że pracuje tu już prawie trzy lata i chwali sobie atmosferę przełożenych i pomoc. Większość pracowników chyba ma podobne odczucia skoro nie zgłaszają uwag? Można tu w spokoju pracować z pewną umową o pracę na czas nieokreślony?

Paw

Firma flixbus to jakaś porażka zmieniają rezerwacje z dnia na dzień a co gorsze z godziny na godzinę anulują rezerwacje jechałem 4 razy i 4 miałem taką sytuację ,infolinia czynna od poniedziałku do piątku porażka nie polecam totalny (usunięte przez administratora)

Olek

Jak teraz u was nadgodziny mogą wyglądać? u mnie z nimi przeginają i nie ma mocy na odmowe. Mus to mus. Tu maja lepsze podejście?

Radosna
Użytkownicy czekają na odpowiedź 45 dni.

Tragedia!! Siedzę właśnie w N1399 trasa do Przemyśla. W Łodzi miał być o 21:05. Godzina 21:15 a ba stronie siedzenia jest "na czas" ????????‍♀️????????‍♀️. Nie można śledzić trasy bo występuje błąd. Wreszcie!!! Godzina 21:40!!! Jest!!! I co się okazuje? Toaleta nie działa. Znowu podstawiony biały (usunięte przez administratora)????!! I po 10 minutach od wyjazdu co??? Stacja benzynowa!! (usunięte przez administratora)goni a przy okazji coś ciepłego do jedzenia będą mieć pasażerowie i kierowcy w dłoni!!! Potem sprawdzanie czy wszyscy. Czuję się jak w szkole podstawowej na wycieczce. Nie!!! Nie ma jednej Pani więc wszyscy czekamy. Wreszcie!!! Pani łaskawie wróciła. Jedziemy. A w środku zapachy od popsutego WC, że nos wykręca. Wierzę, że dojadę tylko zastanawiam się o której??! Przy dobrych wiatrach godzina opóźnienia??? Na pewno napiszę. Nigdy więcej Flixbusa!! Nigdy!!!Porażka!!! Pozdrawiam kierowców N1399 z dnia 26.07!!!

Zostaw merytoryczną opinię o FLIXBUS POLSKA SP Z O O - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w FLIXBUS POLSKA SP Z O O?

Zobacz opinie na temat firmy FLIXBUS POLSKA SP Z O O tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 17.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w FLIXBUS POLSKA SP Z O O?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 13, z czego 3 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

FLIXBUS POLSKA SP Z O O
1.5/5 Na podstawie 23 ocen.
  • NIP: 5272827265
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)