Szanowny Flixbusie... Weź się za (usunięte przez administratora) kierowcom z GMF... Busy jada spóźnione, a kierowcy chodzą do knajp po drodze. Trasa Wrocław-Berlin. Słyszałam jak jeden drugiemu tłumaczył, jak mają korzystać z darmowych obiadów na trasie. Chora sytuacja ja place za bilety!!! PS. Słyszałam imię Michał. Jeśli to pomoże to proszę to sprawdzić. 31.07.2019 kurs 7:00 1361
Opinie Klientów danej firmy również sobie tu bardzo sobie tu cenimy, ponieważ wnoszą wiele istotnych informacji. Myślę jednak, iż tego typu problem warto byłoby zgłosić bezpośrednio do jakiegoś Przedstawiciela firmy FLIXBUS POLSKA. Myślałaś może o tym? Jeśli jeszcze nie, to podaję Ci stronę, na której znajdziesz główny kontakt do firmy: https://www.flixbus.pl/uslugi/kontakt
Bo kierowcy mają ograniczenia prędkości i limity prędkości a ci w biurach nie więc kierowcy którzy się spóźniają jeżdżą wolniej niż zakładają to ci w biurach. (oczywiście nie wszyscy kierowcy tak robią bo są tacy co gnają na złamanie karku i stratę prawka). Kierowcy chodza do knajp po drodze bo co mają robić jak musza przerwę wykręcić po pewnym czasie prowadzenia pojazdu? Na ciebie patrzeć przez 45 minut? (usunięte przez administratora) lecą do knajpy na jedzenie bo tez są ludźmi i jeść musza żołądki mają a że czasu nie ma poza pracą bo jak wróci do domu to często nawet dobrze się nie wyśpi a już musi do roboty wracać z powrotem.
Widzę, że wiesz nieco o pracy kierowcy, czy byłeś lub jesteś pracownikiem FLIXBUS POLSKA? Chciałabym się dowiedzieć, jakie jest Twoje zdanie o tym pracodawcy. Czy zatrudnione osoby mogą korzystać ze zniżek pracowniczych, bądź też otrzymują inne benefity?
Pewne jest, że rozkłady jazdy są wyjęte z kosmosu, aby przyjechać na czas kierowca musi ścigać się z osobówkami na trasie, wszystko fajnie, do czasu, jak będzie poważny wypadek to taki pirat drogowy dostanie wyrok za zabójstwo bo inaczej nie mozna tego nazwać jak autobusem którym można jeździć o ile pamietam (pewien kierowca mi mówił kiedyś) 70 km na godzinę i nie szybciej a taki pędzi (sprawdzone na smartfonowej aplikacji z gps) 100 km na godzinę? Pirat drogowy, potencjalny zabójca, wystarczy małe dziecko albo jakas sarna wybiegnie z lasu i katastrofa gotowa. Stary kierowca na moje pytanie, dlaczego tak nagminnie łamią przepisy zwłaszcza te związane z prędkością, odpowiedział, że to flixbus takie rozkłady wymyśla, tak mało dczasu na przejazd ustala, a jak jeżdżą wolniej, to pasażerowie skargi piszą że się spóźniają kierowcy.
Kierowca musi zjeść obiad na trasie w knajpie ,przecież z kanapką w jednej ręce a kawą w 2 nie będzie prowadził -zastanów się człowieku co piszesz .Nie wspomnę o toalecie i chwili rozprostowania kości i przewietrzenia głowy.To że płacisz to twoja sprawa możesz jechać swoim autem jak cie stać i nie trzeba się mazać jak rozkapryszone dziecko! A co do opóźnień to do planistów rozkładu miej pretensje nie do Panów kierowców .
Konfidentka.. Boli, że zjedzą obiad za free? Co za... Najwidoczniej jeszcze za mało placi za bilety żeby kierowcy mogli swobodnie zarabiać na te obiady
Autokar może jechać maksymalnie 100km/h. Takie są przepisy. Te 70km/h to jakaś bzdura. Podróż trwałaby w nieskończoność.
Kierowcy nieuprzejmi agresywni Na moje oko naćpani Płacimy za bilety kasę a traktują nas jak śmieci żadnej wiedzy kierowcy nie mają żeby pomóc pasażerowi PORAŻKA Ostatni raz takim transportem jechałem
To jasne że musi mieć przerwę na jedzenie i w ogóle. To ile jest tej przerwy tam?
Kierowca to człowiek, nie maszyna i też musi zjeść gorący posiłek i odpocząć. Tak jak Pani szanowna pasażerka!!!
Wredna i roszczeniowa osoba myśląca tylko o sobie bez jakiejkolwiej empatii.
Ludzie ogarnijcie się! Kierowca też czlowiek i też potrzebuje mimo wszystko zatrzymać się i zjeść posiłek, musi czuć się dobrze i świeży żeby dowieźć was z punktu A do B bezpiecznie, to jest priorytet. A to że jest spóźniony, wynika to z wielu innych czynników jak np. korki na drodze, ma przeskoczyć korek? Wy ludzie umiecie tylko narzekać, ale brak wam jakiegokolwiek pomyślunku...
Kierowca to człowiek i musi spożywać pokarm i nawadniać organizm, tak samo jak pasażerowie. Taka uwaga świadczy o kompletnym lekceważeniu tego zawodu i braku empatii. A poza tym kierowcy też mają prawo do przerwy w pracy. A pani jest bezczelną roszczeniową egoistką.
Miałabym pytanie. Jeśli chodzi właśnie o tego typu sytuacje jak ta na forum, to tylko ludzie w komentarzach tak narzekają czy w trakcie pracy również kierowcy tu spotykają się z takimi docinkami słownymi itp?
Co się dzieje w takiej sytuacji? mam na myśli te pozwy zbiorowe, które tak sugerujecie. Czy wtedy sam kierowca może mieć jakiś problem z tym związany? Firma normalnie będzie dawać prace czy to nieco skomplikuje warunki?
Nie zamierzam tutaj bronić Flixbusa, ale obowiązuje ich takie same zasady jak kierowców ciężarówek czyli pause !!!!!!! 45 minut na trasie po przejechaniu 4,5 h . Jeżeli kierowca jedzie sam. Oczywiście inaczej wygląda to jeżeli jadą w podwójnej. Nie mniej jednak każdemu należy się odpoczynek więc sory , może trzeba było wziąć i pojechać dalej jeśli się nie podoba ?
A co ci to przeszkadza ?! Jeżdżą nocami dniami to z czyn ty masz problem
Bo to jest opinia krzywdząca a autorce najwidoczniej słoma z butów wystaje. Proszę zrobić uprawnienia i spróbować. Maksymalnie pół roku i zrewiduje pani swoją opinię.
Szanowni Panstwo, jak czytam te wypociny to odechciewa sie wszystkiego, z perspektywy bylego pracownika powiem tak, jeśli ktoś decyduje się na podróż ponad 12 godzin autobusem musi być gotowy na wszystko, kierowcy jeżdżą w takim stresie, że to o pomstę do nieba woła, ten chce siku, ten kupke tamten by sobie zapalił, ktoś jest glodny bo zapomniał kanapki wziąść bo myślał że wszystko w autobusie dostanie, wszyscy chcą pezerwy na stacjach paliw a potem pretensje, że spóźniony, najlepiej skasujcie ta aplikację nie korzystajcie i jezdzijcie taxówkami, wszystko wina kierowcy, że wasz przyjaciel ze wschodu wejdzie do toalety zapcha ja i jeszcze nasika do umywalki to też wina kierowcy, serdecznie was pozdrawiam koledzy kierowcy
Czy ktoś z klientów powie mi jakie są zarobki, jaki socjal i czy warto utrzymywać rodzinę z pracy w tej firmie? Ciężko się doszukać tych informacji przewijając Wasze wypociny na temat podróży...
Glowna siedziba jest w Monachium, Flixbus nie ma ani jednego autobusu, to sa wszystko podwykonowcy np. W Polsce Inter, Fabisiak w czechach Umbrella, Gumdrop,jesli chodzi o prace jako kierowca to mogę książkę napisać, jesli chodzi o Polski oddział Flixbus to mialem z nimi kontakt ale sporadycznie
Dzięki za info, bo podobnie jak poprzednik dopiero co tu przyszłam. To czekaj, jakbym chciała dołączyć, rzecz jasna nie za kółko tylko biurko, to czy jest taka możliwość? Firma jest bezpośrednim Pracodawcą wobec biurowych? Jakie są stanowiska do wyboru i czy współpraca zdalna wchodzi w grę?
Witaj, z Tego co pamiętam Polski oddział Flixbus miesci się w Warszawie, podczas jakichkolwiek np problemòw na trasie to kierowca dzwoni do swojej firmy podwykonawczej, w aplikacji kierowca ma telefon do oddziału ruchu,ale ciezko się dogadać z kimś kto mówi ze wschodnim akcentem, więc reszta pozostaje do twojej opini
Czemu akurat ze wschodnim? To przypadek, że o tym piszesz czy więcej podwykonawców pochodzi teraz z innego kraju? Z czego to w zasadzie wynika? kierowcy są polscy?
Jeśli o dogadywaniu się mowa to jak tu wygląda jakiś poziom integracji? Zazwyczaj jak patrzę po ogłoszeniach do firm to piszą właśnie o wspólnych wyjściach i innych inicjatywach. Tutaj to w ogóle ci kierowcy jakoś lepiej się znają? Jak to wygląda?
Co jakiś czas ktoś tu zapewnia ze oni przestana istnieć. Polowa przez to zaczyna sie już zawiajac? Chce mieć jasne warunki i nie wiem czy zaczynać od nich
Właśnie jadę trasa Warszawa Hamburg wyruszylismi 23.15 w Łodzi zmiana kierowcy ratunku autobus prowadzi kierowca który na chyba z 80 lat (staruszek ) aż strach z nim jechać jest noc on niewidz drogi!!! Zjeżdża na pobocze chyba zasypia !!! Dlaczego flixbus pozwala w takim wieku prowadzić w nocy autobus !!
O widze że nie tylko ja szukam info o pracy i trafia tylko na posty klientów. Ciekawe dlaczego tak jest. Mnie ciekawi co innego kto z was dostał tu ostatnio podwyżkę? Jakby to wiele mówi o firmie i podejściu do ludzi stąd takie pytanie.
Odradzam. Firma szczyci się, że posiadają w każdym autobusie WC. Za to kupując jeden bilet w kwocie 100 zł nie można wymagać papieru toaletowego!!! Wczoraj z Krakowa do Krynicy Zdrój autobus brudny, śmierdząca toaleta, brak papieru i kierowca który nie reaguje na prośbę pasażerów. Wielki negatyw.
Czepiają sie narodowości kierowców z tego co czytam. też nie wiem w czym problem ale miedzy soba jak coś macie tu dobre relacje? Atmosfera ok?
Czy ktoś również przegapił swój przejazd z powodu zmiany miejsca przystanku flixbusa? Nazwa nadal sugeruje, że autobus zatrzymuje się a Rondzie Sybiraków, adres podany poniżej, prawie niezauważalny jest zupełnie inny. Tylko na bilecie jest to podane, co zauważyłem po fakcie. Czy nie powinno być konkretnego komunikatu w tej sprawie?
Popsute siedzenie, popsuta toaleta, popsute firanki/zasłony..dobrze że chociaż przyjechał na czas. Nigdy już nie pojadę z ta firma. Ten smród z toalety na długo zostanie w pamięci. Odradzam.
Jeśli tak wszystko wam sie nie podoba, jest straszne i popsute to czemu tego wprost nie zgłosicie tam gdzie trzeba? faktycznie ciezko pracować w takich warunkach i mogliby coś z tym zrobić
Ale zes poleciał z tymi wnioskami człowieku, gdzie tu wyżej w ogóle padło słowo kierowca… najlepiej wine zrzucić na pracownika a nie na firmę w której robi. ciekawe czy partnera też by sie tak czepiali mimo tego ze sami dają autobus w takim stanie?
Wy dajecie rade stabilnie tu pracować? gdy czytam te pretensji od klientów to zastanawiam się czy ktokolwiek ze względu na nie odszedł. Atmosfera nie jest wykańczająca?
Caly dzisiejszy flixbus pilotow przeniosl sie z interbusa ...zredukowal ilosc kursiw do krakowa bezposrednich ...i w ogole zlikwidiwal linie rybnik-katowice...Nie ma linii gliwice-rybnik -katowice ...albo gliwice -rybnik... Mnostwo ludzi przy dzisiejszych cenach wynajmow dojezdzajacych na studia do gliwic albo katowic nie ms w ogole jak dojechac z rybnika... Pan prezydent Rybnika dorżnąl i szpital i komunikacje...140 tys miasto ..ma se radzic samo...nawet flixbus z Pragi nie zatrzymuje sie w miescie tylko tankuje na stacji w Stanowicach To wysiedli kejne tysiące ludzi z Rybnika ...ludzi mlodych... Polityka by żyło sie lepiej...i najlepiej bo wszyscy Cie obgadają ...ani nie ma sie do czego tak doprawdy usmiechnąć (usunięte przez administratora)
Nie lapie tylko tego podkreślenia narodowości pod koniec. Co wam za różnica skąd pochodzi Kierowca? po co sie tego czepiac?
Okej, chłopaki na pytanie o plusy w pracy jakoś ich wprost interesuje podają… mimo to ze względu na co pod nimi dalej robicie? Sami z siebie i nikt nie przymusza?
Nie polecam przejazdów Flixbusem. Trasa Szczecin-Berlin lotnisko, jeżdżę regularnie. Autobusy są bardzo często opóźnione lub nie przyjeżdżają wcale. Później kłopot bo nie można zdążyć na samolot.
Ty to po co jezdzisz regularnie. Daj im spokoj ..przestaną istniec...teraz transport wszystkich towarow bedzie drozszy...beda dobre stawki na tirach...przeniosą sie Panowie...i bedzie pieknie zwlaszvza jak Niemcy wykoleją Polskie pkp cargo... Tylko problem polega na tym ze kietownicy pociągow nigdy ani za wojny nie zachowywali sie tak chamsko
Gdy czytam niektóre opinie od pasażerów to zdaje mi sie ze taki kierowca powinien jeszcze uznaniówkę dostawać od tych ciężkich przypadków. :D takiego czepiania sie to jeszcze nie widziałem. Chłopaki jakie plusy widzicie mimo wszystko na tej robocie?
Hej jakby ktoś łaskawie mógł coś o pracy a nie tylko klienci … nie wiadomo jak to z tej strony mam nadzieję że za bardzo nie trzeba im nadskakiwać i klimat do przeżycia tam?
Kierowca na trasie badsalzfluen do Wrocław z dnia 27.07.2024 to psychopata. Ani po niemiecku ani po polsku, żenia jak mówił do niego kolega krzyczał, kłócił się groził, że wysadzi pasażera na następnym przystanku gdy starszy pan prosił go aby nie krzyczał na dziewczynę która bardzo potrzebowała skorzystać z WC...chamski, niezrównoważony i zachowujący się jakby był pod wpływem. Oficjalna skarga źle żona, nie polecam przewoźnika. Ja z synem cała drogę bałam się o nasze życie, pasażerowie ze strachu już nic nie mówili do niego ..by go nie denerwować. Fixbusowi przykro jest...oj mi nie poprostu będę wszystkim odradzac flixbusa. Mamy tu środek Europy a wschód ze swoją słoma w butach i chamstwem traktuje nas jak kartofle. Wstyd zatrudniać taki element, nikt nie sprawdza kogo daje za kółko i tym samym powierza życie pasażerów!!!
Wszystko było poprawnie miły kierowca nawet informował do jakiej stacji się zbliżamy. Poza tym bardzo przyjemnie jechało się usługą ,,Flixbus".Nie rozumiem czemu ludzie tak narzekają.
Piszą coś w ogłoszeniu że organizują eventy integracyjne. Tylko czy to cokolwiek daje w sensie znośnych relacji? W mojej byłej firmie też były imprezy integracyjne które niczego nie zmieniały.
Totalna żenada!!! Kierowcy nie robią żadnych przystanków jedzie jeden z miasta A do B w mieście B wsiada 2 i jedzie znowu sam dalej Masakra!!! Flixbus zatrudnił Ukrainę która jest (usunięte przez administratora) wulgarna bez kultury i tylko (usunięte przez administratora) potrafią mówić nie polecam tego przewoźnika!!!!
Ciekawa pisała że pracuje tu już prawie trzy lata i chwali sobie atmosferę przełożenych i pomoc. Większość pracowników chyba ma podobne odczucia skoro nie zgłaszają uwag? Można tu w spokoju pracować z pewną umową o pracę na czas nieokreślony?
Firma flixbus to jakaś porażka zmieniają rezerwacje z dnia na dzień a co gorsze z godziny na godzinę anulują rezerwacje jechałem 4 razy i 4 miałem taką sytuację ,infolinia czynna od poniedziałku do piątku porażka nie polecam totalny (usunięte przez administratora)
Jak teraz u was nadgodziny mogą wyglądać? u mnie z nimi przeginają i nie ma mocy na odmowe. Mus to mus. Tu maja lepsze podejście?
Tragedia!! Siedzę właśnie w N1399 trasa do Przemyśla. W Łodzi miał być o 21:05. Godzina 21:15 a ba stronie siedzenia jest "na czas" ????????♀️????????♀️. Nie można śledzić trasy bo występuje błąd. Wreszcie!!! Godzina 21:40!!! Jest!!! I co się okazuje? Toaleta nie działa. Znowu podstawiony biały (usunięte przez administratora)????!! I po 10 minutach od wyjazdu co??? Stacja benzynowa!! (usunięte przez administratora)goni a przy okazji coś ciepłego do jedzenia będą mieć pasażerowie i kierowcy w dłoni!!! Potem sprawdzanie czy wszyscy. Czuję się jak w szkole podstawowej na wycieczce. Nie!!! Nie ma jednej Pani więc wszyscy czekamy. Wreszcie!!! Pani łaskawie wróciła. Jedziemy. A w środku zapachy od popsutego WC, że nos wykręca. Wierzę, że dojadę tylko zastanawiam się o której??! Przy dobrych wiatrach godzina opóźnienia??? Na pewno napiszę. Nigdy więcej Flixbusa!! Nigdy!!!Porażka!!! Pozdrawiam kierowców N1399 z dnia 26.07!!!
Jak działa GoWhistle?
Zostań Sygnalistą w FLIXBUS POLSKA SP Z O O - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Aby założyć konto, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
Pamiętaj, że zarejestrować się mogą tylko osoby upoważnione do obsługi zgłoszeń.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- wybierasz zgłoszenie anonimowe lub imienne
- decydujesz o kategorii zgłoszenia np. łamanie przepisów prawa
- możesz szczegółowo opisać sytuację
Etap 2 - Przekazujemy Twoje zgłoszenie pracodawcy
- informacja o sygnale pojawia się na wątku firmy
- upoważniony Compliance Officer dostaje możliwość odpowiedzi na sygnał
- GoWork dba o terminowy odzew ze strony firmy
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w FLIXBUS POLSKA SP Z O O?
Zobacz opinie na temat firmy FLIXBUS POLSKA SP Z O O tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 17.
Jakie są opinie pracowników o pracy w FLIXBUS POLSKA SP Z O O?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 13, z czego 3 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Warszawa
- NIP: 5272827265
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- Sklep Spożywczy Adam Grześkiewicz
- Karent Kamila Jakubik
- Moto Carlos P.L. Władysław Los
- Firma Handlowa Jaro Jarosław Garnier
- East West Help Desk Sp. z o.o.
- Jacek Szafran Trans Jack
- Havurini International Sp. z o.o.
- Kantol Anatolii Kantor
- Dariusz Wysocki Przewozy Autokarowe
- Sheti Company Suchora Marcin Usługi Transportowe
Popularne
- Jarosław Gajda Rapid.Net
- Transport Osobowy Tarnowscy Anita Tarnowska-Kowal
- Aldi Bus Jacek Lutek
- Vip-Bus-Bamasat Bartosz Pietrzak
- Józef Frankowski Jurbatom .
- P.H.U UNI-METAL JOANNA MICHALSKA
- Stanisław Janecki Transport Międzynarodowy
- Michał Warzecha Mat-Bus
- Mini Bus Transport Osobowy Andrzej Domagała
- Big Bus Przewóz Osób Grażyna Kamińska
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |