Bank Ochrony Środowiska S.A.
2 70 6 1

Opinie o Bank Ochrony Środowiska S.A.

Były pracownik

Podobno kolejny oddział zlikwidowali. Eliminują jeden po drugim. Co za strategia...

G2o

Praca w Banku Ochrony Środowiska to porażka. Niejednokrotnie było mi wstyd przed klientami ze względu na to, że wygląd placówki odbiegał od ideału i przypominał trochę PRL. Po drugie system, z którego wiele dokumentów się nie generuje automatycznie i musisz je wydrukować i wypełnić samemu przez co wydłuża się czas obsługi . Oprócz tego aplikacje nie są ze sobą kompatybilne. Po trzecie mobbing w oddziale w którym pracowałam. Dyro ma wieczne problemy z wynikami czyimś, wziytami pracowników w toalecie czy zjedzeniu i wypiciu czegoś ciepłego. Mnie doprowadził do nerwicy.

henio
@G2o 10.11.2018 18:34

Zgodnie z artykułem w PB Boś może zostać rozparcelowany. Część kredytowa pójdzie do Aliora, część tzw ekologiczna do BGK. I po BOŚ-iu zostaną niedługo tylko wspomnienia

Dorota
@henio 10.11.2018 22:44

Kaczka dziennikarska i nic więcej.

Waldi

Czasami nawet najlepsi popełniają błędy, tak już po prostu zdarza się.

anonim

(usunięte przez administratora)

Adrian M.

Jakie stanowisko ? Doradca ? W Warszawie ? Max 3 700 brutto

Niejencja91
@Adrian M. 11.09.2018 22:05

Pokaźna sumka. Myślę, że się opłaca.

Ziomek
@Niejencja91 14.09.2018 12:46

Haha. Ten komentarz powyżej to chyba taki żarcik. Mniej płacą chyba tylko w Pocztowym:)

Mobilny
@Niejencja91 14.09.2018 12:46

Żart?

INOWROCŁAW

NIE POLECAM LUDZI TRAKTUJĄ PRZEDMIOTOWO, BRAK ORGANIZACJI-BYŁAM UMÓWIONA NA SPOTKANIE W SPRAWIE PRACY, KTÓRE 15 MINUT PRZED CZASEM PANI ODWOŁAŁA BEZ PODANIA KONKRETNEJ PRZYCZYNY A JAK POWIEDZIAŁAM ŻE SPRAWĘ ROZGŁOŚNIĘ PO WIELOKROTNEJ PRÓBIE POŁĄCZEŃ TO USŁYSZAŁAM TŁUMACZENIA , ŻE JEST DECYZJA O ZAMKNIĘCIU ODDZIAŁU DRAMAT !!!!! DZIŚ ODŚWIEŻONE OGŁOSZENIE O PRACĘ WIĘC CZEGOŚ TU NIE ROZUMIEM???

Tomek
@INOWROCŁAW 12.06.2018 12:16

Też tak miałem,byłem na rozmowie na której ustaliłem warunki współpracy po czym miałem czekać na skierowanie do lekarza medycyny pracy... i czekałem miesiąc,zero kontaktu... jak zadzwoniłem do dostałem odpowiedź że zapomnieli mnie poinformować,iż jednak rekrutacja jest zawieszona... a ja puściłem w tym czasie inne oferty... Komedia to za słabe słowo...

Lojalny
@INOWROCŁAW 12.06.2018 12:16

Z tym zamknięciem Oddziału to akurat prawda. Pracownicy i Klienci Oddziału dowiedzieli się o tym na 2 tygodnie przed planowaną datą zamknięcia. Z tym bankiem chyba naprawdę jest kiepsko.... Szkoda ekipy z tego oddziału, bo dziewczyny bardzo zaangażowane i pomocne klientom.

anonymous
@INOWROCŁAW 12.06.2018 12:16

stary myk często stosowany w bankach w których są non stop zwolnienia.. Pracownicy mają pracować do końca bo inaczej uciekną i zaczną olewać pracę jak się dowiedzą że to koniec. A inni którzy wiedzą cieszą się że nie ich to dotknęło i nic Ci nie powiedzą.. taki klimat.

Accu
@INOWROCŁAW 12.06.2018 12:16

Z dwojga złego chyba lepiej w tej sytuacji, że odwołali spotkanie niż mieliby ściemniać, że nic się nie dzieje. Tylko czemu bank, który jest w planie naprawczym wydaje lekką ręką kasę na ogłoszenia rekrutacyjne do oddziału, który planowany jest do zamknięcia? To świadczy o braku kontroli nad budżetem...... i nie ťylko o tym.

..
@Lojalny 15.06.2018 18:59

Info 2 tygodnie przed zamknięciem to i tak nieźle. Idea Bank zamykał placówki z dnia na dzień :D

Kornelia

W przxeciwieństwie do autorów dzisiejszych komentarzy nie uważam, iż Bank Ochrony Środowiska jest bankiem politycznym. Dla poparcia mojej tezy posłużę sie przykładem. Dla przypomnienia, ostatnie wybory parlamentarne odbyły się w 2015 r., a obecny Prezes Zarządu - Bogusław Białowąs, został wybrany na to stanowisko w 2017 r. Jeżeli owa nominacja miała być polityczna, to należy stwierdzić, że obecna władza zwlekała z nią dośc długo. Poza tym Prezesa Zarządu nie wybrał PiS, lecz Rada Nadzorcza Banku Ochrony Środowiska, złożona z przedstawicieli różnych środowisk. Wreszcie sam B. Białowąs nie jest związany z partią rządzącą. To ekonomista z ponad 25-letnim doświadczeniem w zakresie bankowości, absolwent studiów doktoranckich w SGH oraz autor opracowań i artykułów na tematy związane z bankowością. Jest to więc, jak możemy zobaczyć, osoba bardzo kompetentna. To oczywiście jeden z wielu przykładów na to, że BOŚ nie jest bankiem politycznym.

Do Kornelia
@Kornelia 28.06.2018 10:23

Żartujesz ? Prawda ? A to że w Radzie Nadzorczej jest przyjaciółka Prezesa Polski? Dyrektorem zarządzając do niedawna był Jaromir, chrześniak tego samego. Prezesem od detalu jest były wiceminister finansów w rządzie Szydło którego musieli gdzieś usunąć bo chlapnął coś o upadających bankach.

Kornelia
@Do Kornelia 15.08.2018 17:15

"Przyjaciółka prezesa Polski"??? Ciekawa jestem który portalik plotkarski lub która zakłamana strona zajmuje się tematami, związanymi z przyjaźniami osób z kręgu władzy naszego kraju. Bo to, że ktoś najpierw pełnił jedną funkcję, a teraz pełni inną, jest stosunkowo łatwe do sprawdzenia. Ale to jakie ktoś ma relacje z kimś innym... no cóż... media lubią szukać sensacji. Innymi słowy, to, że ktoś gdzies to napisał, lub, ze ktoś gdzies tak powiedział, owszem może, ale nie musi byc prawdą. Prawdopodobieństwo jest 50 na 50. Z wykształcenia jestem historykiem. W swojej pracy badawczej z takim 50 na 50 spotkałam sie już nie raz, więc wiem, co mówię. I wiem, że jeżeli nie ma wiarygodnego źródła (naprawdę wiarygodnego), to po prostu takiej kwestii nie rozstrzygamy. Uważam więc, iż bezpiecznej jest nie wchodzić w kwestie relacji międzyludzkich. No chyba, że przeczytałeś/aś pamiętnik 'prezesa Polski" lub jego prawdopodobnej przyjaciółki, w którym ich relacja została opisana. A i tak najpierw należałoby przeprowadzić szereg badań w celu sprawdzenia wiarygodności takiego źeódła.

Ex
@Kornelia 24.08.2018 10:55

Wystarczy sprawdzić skład Rady Nadzorczej np.na stronie banku.

Kornelia
@Ex 27.08.2018 18:49

Owszem, sprawdzenie składu Rady to nie problem. Jednakże na stronie nie znajdziemy informacji o, że tak powiem, relacjach przyjacielskich jej członków. Więc wszelkie dywagacje z cyklu kto z nich przyjaźni się z panem prezesem są pozbawione sensu.

Niejencja91
@Kornelia 29.08.2018 08:12

I po co w ogóle dywagujecie na ten temat??? Przecież nawet jeśli rzeczywiście ludzie we władzach BOŚ są zatrudniani po znajomości, to przeciez nie ma to wpływu na sytuację klientów banku. Dla zwykłych ludzi ważne jest to, że zawiera on korzystne oferty, że udziela atrakcyjnych kredytów na przykład na wymianę instalacji grzewczych ludziom, których na to nie stać. I to, że ułatwiają ludziom posiadającym zwierzęta pozwalając przychodzic do swoich placówek z pieskami czy kotkami. To jest ważne, a nie jakieś rozkminy na temat powiązań członków Rady Nadzorczej z politykami. Mi na przykład to w ogóle nie przeszkadza. Nie obchodzi mnie, kto tam pracuje i z kim ma powiązania i jakie. Dopóki będą mieli jakąś ciekawą propozycję dla mnie, są ok.

anonim
@Niejencja91 29.08.2018 08:33

I dlatego w tym kraju jest jak jest. Nie rozumiesz jak ważną funkcję pełni Rada Nadzorcza w Spółce i jak ważne żeby to byli ludzie z wiedzą a nie pociotki czy znajomi królika. I jeszcze publicznie chwalisz się głupotą i próbujesz pouczać. Do nauki głupcze!!!!

Niejencja91
@anonim 20.09.2018 21:15

Racja. Nie wiem jaką funkcję pełni Rada Nadzorcza, bo nigdy się tym nie interesowałam i nigdy nie zasiadałam w tego typu organie. Dlatego też nie rozkminiam, kto w Radzie zasiada, bo niby jaki wpływ ma to na codzienne życie przeciętnego obywatela takiego jak ja? Bank jest mi potrzebny do przechowywania pieniędzy, ewentualnie do tego, bym mogła odkładac na lokatę czy konto oszczędnościowe. Kwestia składu Rady Nadzorczej interesowałaby mnie tylko w wypadku, gdybym sama miała aspiracje do zasiadania w niej. I właśnie o to chodzi, aby nie wchodzić komuś w kompetencje. Nawet jeżeli w tej Radzie są znajomi czy członkowie rodzin jakichś szych ze świata polityki, to jaką masz gwarancję, że ludzie ci nie mają odpowiedniej wiedzy i umiejętności? W dzisiejszych czasach załatwianie sobie pracy przez znajomości jest zjawiskiem bardzo popularnym. Znam osobiście ludzi, którzy tak robią. Ale nawet w taki sposób nie da się ominąć pewnych barier, takich jak odpowiednie wykszyałcenie. Oznacza to, że ewentualny ziomek polityka, zasiadający w Radzie Nadzorczej banku po prostu musi spełniać jakieś minimum wymogów. Żaden przywódca, zwłaszcza w kraju demokratycznym, nie jest na tyle wszechwładny, żeby zrobić aż taki przekręt, bo albo nie wygra kolejnych wyborów, albo po prostu zostanie obalony siłą. Takie rzeczy w historii sie juz zdarzały, ale o tym niech może opowie ktoś bardziej kompetentny, bo nie chcę wypowiadać się na tematy, na których się nie znam. Nie chcę po prostu tworzyć sztucznych podziałów jak wielu ludzi, którzy twierdzą, że wszystko wiedzą najlepiej, a każdy, kto mysli inaczej niz oni, jest idiotą. Nasz naród jest podzielony właśnie przez tego typu postawę. Jedni nie potrafią uszanować tego, że inni myślą inaczej i za wszelką cenę chcą ich zmieszać z błotem. Tą drogą naprawdę nigdzie nie dojdziemy. Nasz naród przez lata walczył o wolność właśnie po to, by każdy mógł m. in. wyrażać swoje uczucia i poglądy. Musimy naprawdę nauczyć się szanować to, co wywalczyliśmy.

Dominika

@pracownikBOŚ, @MOnkey, może warto zatem dodać komentarze, w którym zostałby zawarte fakty na temat pracy w Bank Ochrony Środowiska. To co macie zagawarantowane oprócz pensji, jakie macie benefity? Może to pokazałoby czy warto załapać się w tym miejscu na jakieś stanowisko.

NgalMyan
@Dominika 08.08.2018 13:43

Proszę baedzo, jeżeli o to chodzi to dodatkowe korzyści są. Nowy pracownik niemal na starcie dostaje możliwość zalogowania w systemie MyBenefit. Za pośrednictwem tej strony można na przykład kupować bilety do kina czy rezerwować noclegi i dostawac za to rabat. Dodatkowo otrzymuje się punkty MyBenefit, które można wymieniać na nagrody. Z innych korzyści warto także wymienić możliwość wyrobienia karty MultiSport. Korzystam z systemu MyBenefit i jestem z tego bardzo zadowolona. :)

Waleczny

Już 3 mc nie pracuje w BOŚ i powiem jedno tym którzy nadal walczą - warto zrobić ten krok. Po kilkunastu latach pracy wydaje się, że to co w BOŚ-u to standard. To nie prawda, kultura organizacyjna, korporacyjna w BoŚ nieistnieje. Brak decyzji , brak spójności wizji, trudne do zrozumienia podejście biznesowe. Dziś wiem, że trzeba się szanować- długo nie pamiętałem o tym. Dziś jest mi tylko żal poświęconego czasu na „ walkę”

Bossa

Jest to bank polityczny, zmienia sie partia rzadzaca ca i zmieniaja sie dyrektorzy. Nie chodzi o wyniki a o znajomosci.

Pracownik BOŚ
@Bossa 28.06.2018 01:16

Nie jest tajemnicą że w BOŚ-istnieje dedykowane stanowisko do komentowania wpisòw na forach internetowych. Zachęcam jednak do obiektywnej oceny sytuacji a nie komentowania wszystkiego na zasadzie ,Bank jest idealny" a internauci oczywiście nie mają racji. BOŚ był i jest polityczny i niestety z tego powodu podjęto wiele niekorzystnych dla banku decyzji biznesowych. Prezes wydaje się być dobrym Szefem ale poczekajmy co przyniesie czas i jak jego zarządzanie przełoży się na wynik finansowy banku i warunki pracy pracownikòw.

Niejencja91
@Pracownik BOŚ 08.07.2018 14:29

Internauci mogą mieć różne poglądy: jedni myslą tak, drudzy inaczej. Moim zdaniem lepiej oceniać bank nie pod kątem tego czy jest polityczny, lecz przez pryzmat tego, co może zaoferować swoim klientom. A jeżeli o to chodzi, to BOŚ ma sporo ciekawych ofert. A poza tym nie można odrazu twierdzić, że osoba, która mysli inaczej, została podstawiona Równie dobrze można stwierdzić, że osoby, wypowiadajace sie o instytucji źle, są podstawione na przykład przez konkurencję. Lepiej więc się skupić na ocenie instytucji przez pryzmat tego, co moze nam dać zamiast zajmować się dywagacjami, które i tak nie mają rscji bytu, ponieważ są nie do rozstrzygnięcia, a jedynym wydawanym przez nie owocem są podziały w społeczxeństwie.

roco
@Bossa 28.06.2018 01:16

Dokładnie tak, najlepiej mają plecaki, ludzie którzy mają układy.

Zuza

Podpowiedzcie czy bank prowadzi może rekrutację?

BOSS
@Zuza 10.07.2018 18:35

Nieustannie.

Monkey

Jestem zdegustowany- krótko: jeden wielki burdel,na szczęście nie jestem już pracownikiem tego tworu na rynku bankowy,nie polecam !!!!

Anonim

Poszukują dyrektorów w calej Polsce, o co tu chodzi?

Ex
@Anonim 23.06.2018 11:05

Zmiany organizacyjne od czerwca. Utworzone zostały Centra Biznesowe, którymi zarządzają dawni Dyrektorzy Centrów Korporacyjnych jako pełniący obowiązki na 3 miesiące. Wygląda na to, że szukają bardziej skutecznych menedżerów z rynku.

Ciekawy
@Ex 23.06.2018 22:03

Pierwsze kasę obniżyli a teraz w geście zaufania chcą wszystkich wymienić. Wygląda to dramatycznie. Podobno cześć dyrektorów nie przyjęło nowych warunków i chyba oni na tym najlepiej wyszli. Niestety cała organizacja zarządza prezes który mówił kiedyś że banki będą upada. To się nie sprawdziło i go odwołali z ministerstwa. Teraz chyba chce udowodnić że się nie mylił i doprowadzi do tego że boś upadnie.

Ad

Jak czyta się to forum to wygląda na to, że "zmiana zmianę pogania". Łączą detal z korporacją, czyli doradcy będą od wszystkiego a jak od wszystkiego czyli od niczego... Ciekawe w jakim kierunku to wszystko zmierza?

Anita

Czy jakieś nowinki z pracy w firmie możecie napisać?

anonymous

Przedmiotowe traktowanie ludzi jako metoda zarządzania kadrami. Zatrudnić i zwolnić gdy nie będzie potrzebny? Nie ma problemu. Naopowiadać niestworzonych rzeczy, snuć wizję kariery wiedząc, że będą zwolnienia? Jak najbardziej. Motywacja ludzi przez opowiadanie bajek. Firma pod względem zarządzania personelem tkwi w latach 90-tych.

Kuba
@anonymous 19.06.2018 21:22

Zgadzam się opowiadanie mrzonek o rozwoju i dobrych zarobkach a rzeczywistość to cyrk na kółkach...

Ra - domka

Kiepska mentalność i wartości organizacyjne. Zamiast robienia biznesu, procedury i zbieranie kwitów, czy podpisów, bo nikt nikomu nie ufa. Zero marketingu i naganiania klienta a centrala tylko kradnie czas lub odsyła do procedur bo przecież je napisali to już mają wolne. Pewnie nawet nie wiedzą skąd się biorą ich wypłaty. Starzy pracownicy twierdzą, że tak źle nie było nigdy. Omijajcie łukiem.

Finansista
@Ra - domka 15.06.2018 23:10

Zgadzam się w pełni,atmosfera w pracy poniżej krytyki,kompetencja współpracowników-nic nie wiedzą,skupiają się tylko na sobie,dyrektor oddziału-w moim przypadku kobieta,która wgl nie ma pojęcia o funkcji którą zajmuje... Nie polecam !!!!!!!

@@@@@@
@Ra - domka 15.06.2018 23:10

tak samo jest w PKO BP niestety

Mloda_gniewna

Nie polecam pracy w tym banku. Niskie wynagrodzenia, kiepski system premiowy, ryzyko robi wszystko, aby uwalić transakcje (nawet klientom z dobrymi wynikami, bo analitykowi coś tam się nie spodobało). Stos dokumentów podstawowych, następnie klient musi donieść kolejny stos dokumentów dodatkowych. Duża rotacja, bo każdy normalny i szanujący się pracownik odchodzi z tego banku gdy się tylko zorientuje, że to kiepski pracodawca.

Arystoteles
@Mloda_gniewna 15.06.2018 21:03

To prawda !!! zamiast cieszyć się że klienci chcą u nich starać się o kredyt i formalności ograniczyć do minimum jak robią to wszystkie szanujące się banki to stos wniosków,oświadczeń,zaświadczeń... dodam tylko że wszystko wypisuje się ręcznie na papierowym formularzu... a klienta dostaje odpowiedź po 2 dniach... brak szacunku do klienta oraz wsparcia dla pracowników....Tragikomedia...

Zdegustowany

Ogólnie praca dla wytrwałych i lubiących się katować. Brak zorganizowania,nie kompetencja góry,wszechobecny chaos,systemy sprzedażowe jak z XIX wieku,produkty nie dostosowane do potrzeb i oczekiwań rynku,ciągłe zmiany,bardzo duża rotacja pracowników. Plus: ogólnie nie widzę,chyba że ktoś chce zdobyć pierwsze doświadczenie w banku i szybko zmienić miejsce pracy... Minusy: - atmosfera i brak wsparcia dla nowych pracowników -wynagrodzenie -chaos - archaiczne systemy sprzedażowe -przełożeni w zasadzie wszystko.. Szczerze nie był to mój pierwszy bank w którym pracowałem,ale najgorszy gdyż raczej chcąc się rozwijać człowiek tam się uwstecznia. To jest moja subiektywna ocena,jeżeli ktoś chce podjąć pracę,nie polecam nie odradzam,musi sam się przekonać.

Uwolniona
@Zdegustowany 08.06.2018 12:25

Potwierdzam nic dodać nic ująć... zgadzam się z kolegą w pełni... pracowałam w Poznaniu... bez komentarza

ex
@Zdegustowany 08.06.2018 12:25

Podpisuję się pod tą opinią. Również był to dla mnie jak dotąd najgorszy bank.

Filip

Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

DEVIL
@Filip 10.06.2018 22:13

Tak co chwilę pojawiają się nowe oferty na doradcę,raczej nie świadczy to o rozwoju firmy,a rotacji pracowników...

Czarek

Może trzeba zaakceptować zmiany jakie wprowadza bank ?

Adrian
@Czarek 24.05.2018 08:46

Piszesz o tych z tego czy z zeszłego roku ? Z tego czy z zeszłego miesiąca ? Czy może te dni których jeszcze nie znamy ? ;) Rozumiem, że przyglądasz się tym zmianom od środka i widzisz lepiej niż pracownik sieci, że to idzie wszystko w dobrą stronę ?

Iza

Czy macie jakiś powód, że od dawna nikt nie pisze? Tak dobrze jest tu pracować?

Adrian
@Iza 04.01.2018 12:22

Absolutnie nie jest dobrze. Dobrze też nie będzie. Pracuje w sprzedaży, brak pomysłu na Bank. Łączenie piony detalicznego z korporacyjnym i tworzenie wiązek bo to działało 20 lat temu. Zatrudnianie kolegów królika za wysokie pensje podczas gdy Doradca pracuje za marną podstawę i nie ma szans na umowę na czas nieokreślony (szczególnie młoda dziewczyna - nawet jeśli osiąga ponadprzeciętne wyniki sprzedażowe). Centrala zajmuje się sama sobą (obecnie kolejne czystki), trzeba zrobicie miejsce dla znajomych. Są tworzone sztuczne stanowiska, potem daje się kogoś na p.o. on układa pracę, wtedy jest zwalniany i na gotowe przychodzi niekompetentny kolega/koleżanka. Pracuje w tym Banku dosyć długo ale takiej polityki i kolesiostwa tutaj nie było od przynajmniej 7 lat... Zarząd zmienia się co roku i co roku zmieniają się kierunkowe decyzje, aktualnie mamy być nowym BGK - bo Pan Prezes tam pracował. W zeszłym roku otwieraliśmy Punkty Obsługi Klienta bo Lasy Państwowe się umocniły w osobie Pana J.T. Jak kolejny Prezes (a Ci zmieniają się co roku) będzie wywodził się ze spożytkują to będziemy piwo sprzedawać ? Było to fajne miejsce co pracy, ale niestety świat poszedł ma przód a BOŚ(Bank Ochrony Średniowiecza) pozostał tam gdzie był. Pracuje tam masa wartościowych ludzi, ale zarząd nie zajmuje się wypracowaniem zysku dla akcjonariuszy tylko walką między sobą a o ich klasie i skuteczności niech świadczy chociażby to, że chcą emitować akcje po 10 zł gdzie obecnie rynek wycenia je na 8,79 zł. Szkoda życia.

Administrator

Odpowiadając na pytania użytkowników na forum powinniście mieć świadomość, że pomagacie komuś w znalezieniu nowego miejsca zatrudnienia

Dominika

Zachęcam wszystkim użytkowników forum do zapoznania się z wywiadem z Dyrektor Departamentu Kadr i Szkolenia Bank Ochrony Środowiska S.A., który znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,20992,wywiad-urszula-pinakiewicz Może ktoś z was mógłby odpowiedzieć użytkownikowi ''abc''?

abc

Może ktoś powiedzieć jak wygląda praca w cc? ile połączeń, jakie zarobki itd

Dominika

@Ja a rozmawiałaś z szefem o możliwości awansu?Może jednak byłaby taka? @Anna w każdej pracy są jakieś minusy i plusy. Obecnie jest wiele ofert pracy w internecie na różne stanowiska w tej firmie.

Anna

Pracowałam tam kilka lat. Zarobki 3600zl brutto. Premia co miesiąc od 300zl minimum netto. Bardzo lubiłam swoją pracę. W ostatnim roku zmieniło się wiele na korzyść pracownika. Uciekam do innej firmy za połowę tego co zarabialam bo miałam dosc planów sprzedażowych i humorow przełożonej, która nie traktowała nas na równi lecz miała wybrańców pupili, mniejsze plany dostawali itp. Mimo wszystko żałuję odejścia. Obecnie jestem bez pracy a powiedzenie: "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" w przypadku moim spełniło się w 100%. Szanujcie więc to co macie!

qtos

nie idźcie tam, szkoda zdrowia.

Justyna

Nie wiem czy już słyszeliście. Pani Regionalna z Regionu Południowego została oskarżona przez jednego z Dyrektoròw Oddziału o mobbing.W najbliższym czasie ma zebrać się Komisja Antymobbingowa w Banku. Zobaczymy czy ujmą się za krzywdzonym pracownikiem czy raczej zamiotą sprawę pod dywan

Pawlo
@Justyna 18.05.2017 16:46

Jeżeli powołają komisję, to nie będą mogli zamieść sprawy pod dywan. Pani Regionalna ma o co walczyć, zarabia 16tys. netto w banku który ma plan naprawczy a podstawy szeregowych pracowników są na poziomie 2200 - 2500 PLN brutto :(:(:(

Ja

Nie polecam absolutnie, pracownik traktowany jest przedmiotowo, nie ma możliwości awansu. Co chodzi o sprzedaż to ciężko wyrobić plany, pracuje się na kilku systemach. Atmosfera w oddziałach mało fajna. W przypadku błędu dyrekcja zbiera "haki" na przepracowanego pracownika aby uchronić swój tyłek

fhzxd

porażka

Zostaw opinię o Bank Ochrony Środowiska S.A. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Ochrony Środowiska S.A.