BOŚ Bank (Bank Ochrony Środowiska S.A.)

NIP: 5270203313 REGON: 6239498 KRS: 0000015525

Adres: Żelazna 32, 00-832 Warszawa

1.9/5

Opinie o Bank Ochrony Środowiska S.A.

Wyszukaj opinięsearch

Bank Ochrony Środowiska S.A.

Dzień dobry, Witamy na naszym profilu w serwisie GoWork. Bank Ochrony Środowiska S.A. to nowoczesny, polski EKObank łączący biznes i ekologię, w którym pracują eksperci z wielu różnych dziedzin. Jesteśmy na rynku od ponad 30 lat, sami tworzymy rozwiązania oraz rozwijamy nasze produkty i systemy. Niezależnie, czy właśnie kończysz naukę, czy posiadasz doświadczenie w finansach, IT, administracji, marketingu, sprzedaży, czy innych obszarach, czekają na Ciebie ciekawe wyzwania. Nasi pracownicy mają szansę rozwoju zarówno w centrali naszego banku, centrum sprzedaży zdalnej, jak też w kilkunastu centrach biznesowych i kilkudziesięciu oddziałach operacyjnych na terenie całej Polski. W realizacji naszej wizji możemy liczyć na wsparcie zatrudnionych w banku ekologów inżynierów, którzy pokazują nam, jak łączyć biznes z troską o środowisko. Zapraszamy wszystkich byłych, obecnych i przyszłych pracowników do tworzenia razem z nami przestrzeni do dzielenia się rzetelnymi i merytorycznymi opiniami na temat pracy w naszej organizacji. Przypominamy, że komentarze niezgodne z regulaminem serwisu mogą być usuwane przez administratora portalu a komentarze naruszające dobra osobiste oraz regulamin serwisu będą archiwizowane przez Administratora. Chętnie odpowiemy na pytania pod adresem e-mail: [email protected] Pozdrawiamy Zespół BOŚ

aaa1
@Bank Ochrony Środowiska S.A.

Z tym nowoczesny to przesadziliscie????????

@aaa1

Dzień dobry, dziękujemy za opinię. Każdy komentarz jest dla nas cennym źródłem informacji na temat poziomu satysfakcji naszych klientów i pracowników. Dzięki temu możemy rozwijać się i poprawiać jakość naszych usług oraz warunków pracy. Pozdrawiamy Zespół BOŚ

może Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 2 dni.

hej czy ten zespół od sądowej sprawy o mobbing to czasem windykacja ?

Anna

Rekrutacja oparta na przynależności do partii politycznej, po znajomości.

@Anna

Dzień dobry, przebieg procesu rekrutacyjnego w BOŚ umieściliśmy na stronie: https://www.bosbank.pl/kariera/rekrutacja#hash_55896 Składa się on z kilku etapów: 1. aplikujesz i wysyłasz nam swoje CV; 2. zapraszamy Cię na rozmowę rekrutacyjną (zazwyczaj 2 etapy); 3. spotykasz się z nami; 4. dostajesz informację zwrotną; 5. witamy Cię w Green Teamie. Pozdrawiamy Zespół BOŚ

@Pracodawca

Nie ośmieszajcie się. Papier przyjmie wszystko. Rzeczywistość to kolesiostwo. Z jakiej przyczyny mamy nowe osoby w HR, dlaczego każdy nowy Dyrektor i Menadżer to kolesiostwo?

Michał

Omijajcie ten bank szczególnie departament ryzyka operacyjnego. Nierówne traktowanie i wykorzystywanie pracowników to norma dyrektora Marcina Sz. Nie można iść na zwolnienie tylko trzeba pracować z domu. Wieczne komentarze że za wcześnie się wychodzi z pracy mimo że pracowało się po 8-9 godzin. Pan dyrektor twierdzi ze na wszystkim się zna, a niekompetencja aż od niego bije. Nakłamał że się zna na temacie, po czym wykorzystał i uknuł zwolnienie matki samotnie wychowującej dziecko. Ani HR ani zarząd nie reagują na takie praktyki. Ktoś może wreszcie sprawdzi co dzieje się w tym departamencie.

@Michał

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. Zgodnie z wartościami, którymi kierujemy się w naszym banku oraz przyjętą kulturą organizacyjną, propagujemy bezpośrednią i bieżącą komunikację w relacji pracownik – przełożony, w zespołach oraz pomiędzy nimi. Każdy pracownik ma prawo wyrazić swoją opinię w zakresie współpracy, komunikacji, postawy innych osób w organizacji, etc. – jest to ogólnie przyjęta norma. HR wspiera te procesy i promuje kulturę przekazywania informacji zwrotnej. Pozdrawiamy Zespół BOŚ

Były pracownik Nowy wpis
@Bank Ochrony Środowiska S.A.

Haha ale żart ????

Marta

Interesuje mnie oferta pracy jako Ekspert ds. Resolution, ale mam wątpliwości w sprawie departamentu. Czy to ten https://www.pb.pl/bos-dostal-pozew-o-mobbing-1214859 ? Nie chcę trafić z deszczu pod rynnę, bo niestety obecne miejsce pracy również jest toksyczne.

Kate

Oczywiście że jest aktualne! Do 28 sierpnia nawet! Skąd pomysł że to nieprawda?

To
@Marta

To inny departament, ale uważaj, bo w całym banku jest tak jak opisali w tym artykule.

@Marta

To grzecznie napisane toksyczne. To jest (usunięte przez administratora)

Doradca klienta
Przebieg rekrutacji

Jedna rozmowa z dyrektorem oddziału oraz osoba z HR. Trwała około godzinę przebieg bardzo miły..pytania były różne o poprzednia pracę dlaczego się zwalniam. Pytanie o poprzednia pracę w banku, o trudnego klienta, o sukcesy i porażki. Telefon był po ok tygodniu z propozycją pracy. Pracuje od kilku miesięcy i nie mam obiekcji.

Pytania

J.w.

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę

Na początku dobre wrażenie, pracownik myśli ,że jest w fajnym zespole , konkursy o kubeczek, szkolenia które nic ci nie dają. Niestety wszystko to za najniższą krajową. Po czasie dowiadujesz o szkoleniach specjalistycznych na które koledzy z zespołu czekają latami. Ścieżka kariery, podwyżek nie jest dobrze przedstawiona i nikt Ci nie powie co jak i kiedy w tej kwestii.

@Pracownik

Dzień dobry, dziękujemy za opinię. Staramy się, aby BOŚ był przyjaznym miejscem pracy dla wszystkich pracowników. Dbamy o możliwości rozwoju, szkoleń – są one dostępne w zależności od potrzeb. Z kolei wysokość wynagrodzenia jest ustalana na etapie zatrudnienia, a wszelkie jego zmiany są indywidualne i skorelowane z realizacją zadań na danym stanowisku. Pozdrawiamy Zespół BOŚ

Aaaaaa
@Pracownik

Dokładnie, szkolenia ? To za dużo powiedziane ,najlepsze jest to że pojawiają się jakieś nowe procedury o których dowiadujesz się nagle ,okazuje sie że wtedy gdy prześlesz dokumenty na bramkę jakości.Ze wszystkim zaskakują, jeśli są jakieś szkolenia tk zawsze w godzinach pracy Oddziału j koniec końców nic z tego nie wiesz bo trzeba zająć się klientami. Chory bank !!!

An

Z tymi tytułami top emplorer czy też friendly employer to wy jako bank jesteście nieźle śmieszki biorąc pod uwagę rotację ludzi i pensje jakie płacicie. Szacunek dla lebskiej osoby z hr że wie jak wypełniać tabelki za przyznawanie tych tytułów.. Kadro managerska weźcie w końcu uproscie struktury, zwolnijcie średnią kadrę kierowniczą której praca polega na tworzeniu dla was prezentacji w power poincie i zainwestujcie w automatyzację procesów..

@An

Dzień dobry, dziękujemy za opinię. Każda sugestia, komentarz są dla nas cenne, dzięki temu możemy rozwijać się i poprawiać jakość naszych usług oraz warunków pracy. Pozdrawiamy Zespół BOŚ

Aaaaaa
@An

Aż 3700 netto ,potężne pieniądze, można się zastanawiać nad kupnem rezydencji i wysokiej klasy samochodu. Wstyd żeby tyle zarabiał pracownik ,który byl lojalny, uczciwy, nigdy nie korzystał z L4, zawsze był w pracy, DRAMAT !!!

[email protected]

Super wszystko Super polecam serdecznie.

SmutnyPracownik

Jakikolwiek by tu nie był certyfikat "TopEmployer", nie zmieni to faktu, że to bank, który nie jest przyjazny swoim ludziom. Jeżeli planujecie tu pracować to miejcie z tyłu głowy, że posiedzicie maksymalnie rok nim was wykończy konieczność zadawania się z wieloma dyrektorami lub menadżerami, którzy mają się za istoty iście nieomylne i nie potrafią znieść uwag, które są do nich kierowane.

Zagłosuj i daj innym znać, czy zgadzasz się z autorem.

Jeżeli chcecie pracować za pieniądze zbliżone do najniższej krajowej i patrzeć jak faworyzuje się Julki które zaszły w ciążę i przebywały kilka lat na zwolnieniach lekarskich to jest praca właśnie dla Was. W ogłoszeniach piszą o rozwoju który polega na przerzuceniu pracownika na mniej zadawalajace stanowisko (zeby wypełnić braki). Premie kwartalne i roczne to porażka. Jeśli chcecie zmarnować swoje życie to się zatrudnijcie. Niespełnione obietnice m.in. awansów i podwyżek to codzienne zagrywki, dyrektorzy się zmieniają jak rękawiczki i składają obietnice od nowa. Niedopracowane procedury i slepość na opinie pracownikow a do tego bezczelność kadry kierowniczej to norma.

Byłypracownik
@Były pracownik

Szkoda że tego nie mówiliście jak potrzebowaliście rąk do pracy i za wszelką cenę zatrzymywaliście pracowników swoimi obietnicami. Jak już nie są potrzebni to traktujecie ich jak (usunięte przez administratora) Premie, podwyżki, awanse - po co dotrzymywać słowa jak możecie zmienić dyrektora. "Z kolei wysokość wynagrodzenia jest ustalana na etapie zatrudnienia, a wszelkie jego zmiany są indywidualne i skorelowane z realizacją zadań na danym stanowisku." - dobre żarty :). Robiąc z trzyosobowego stanowiska jednoosobowe nie da się tego ogarnąć. Menadżerowie na siłę wciskają obowiązki z innych zespołów np. przerzucając pracę detalu na korpo i odwrotnie. Idąc po podwyżkę usłyszycie że Bank jest w planie naprawczym (od 2017 roku :D) i nie ma teraz pieniędzy. Po czym za miesiąc czytacie że Boś po raz kolejny wypracował rekordowy zysk. Ogólna opinia na rynku pracy na temat tego wspaniałego pracodawcy jest taka, że nadal panuje tam beton i PRL a do tego menadżerowie stosują mob bin g na pracownikach (takie zdanie usłyszałem osobiście od rekrutera na rozmowie rekrutacyjnej do nowej firmy), co potwierdzam i jestem tego żywym przykładem. Jeżeli nie wierzycie to wystarczy że przeczytacie wpis Puls Biznesu z dnia 05.05.2024 r.. Nie ważne czy to Klient, czy były pracownik zdanie na temat tej instytucji jest takie samo - dno i 10 metrów mułu. Profesjonalizm jest pokazany nawet w komentarzach na tej stronie. Typowe, wymijające kopiuj-wklej bez przemyślenia i refleksji, pisane przez jakieś żywe boty. Jeżeli zależy Wam na zdrowiu psychicznym to lepiej darujcie sobie pracę w Bosiu. Nie hejtuję, chcę tylko otworzyć oczy przyszłym kandydatom na pracowników. Unikajcie jak ognia.

Nidhogg
Community Notes [zgadzam się]
@Były pracownik

W pełni się zgadzam. (usunięte przez administratora) z malarią.

An
Użytkownicy czekają na odpowiedź 47 dni.

Dlaczego został zlikwidowany pok w Lublinie przy ul. Nałkowskich? Została placówka na Krakowskim Przedmieściu ale tam nie ma gdzie zaparkować już nie mówiąc o tym że wasze placówki mają godziny otwarcia fatalne dla ludzi pracujących od 8 do 16... Wam zwyczajnie nie zależy na klientach detalicznych...

Ona 78

Polecam placówkę przy ul Żelaznej, szybko i profesjonalnie. Dziękuję

Bank Ochrony Środowiska S.A.

Dzień dobry, dziękujemy za czujność! Sprawdzimy to. Dokładamy wszelkich starań, by nasza komunikacja była czytelna i zrozumiała. Pozdrawiamy Zespół BOŚ

JA

PRACA OKIENKA KASOWEGO W ODDZIALE WARSZAWA ŻELAZNA 32 DO GODZINY 14.00 CO TO ZA GODZINY MY BENEFICJENCI JESTEŚMY DLA NICH CZY ONI DLA NAS ?. PO CO TAM JEST OKIENKO KASOWE JAK NIE MOŻNA SKORZYSTAĆ Z USŁUG KASJERA WPŁATA - WYPŁATA ?.

@JA

Dzień dobry, dziękujemy za opinię. Każda sugestia, komentarz są dla nas cenne, dzięki temu możemy rozwijać się i poprawiać jakość naszych usług. W grudniu godziny pracy placówki przy ul. Żelaznej 32 tymczasowo zostały zmienione, o czym informowaliśmy jak poniżej: 2-31 grudnia 2024 r. zmieniamy godziny dostępności oddziału. Oddział czynny w godz. 10:00-16:00. Obsługa gotówkowa: poniedziałek w godz. 11:00-16:00 wtorek – piątek w godz. 11:00-15:00. Obecnie oddziały warszawskie pracują od poniedziałku do piątku w godz. 9.30-17.00. Obsługa gotówkowa jest zapewniona w poniedziałek w godz. 11.00-17.00, a w od wtorku do piątku w godz. 11.00-15. Całodobowo wypłaty gotówki można dokonać w bankomacie. O wszelkich zmianach informujemy na bieżąco zarówno w placówce, jak i na stronie internetowej bosbank.pl w zakładce: Klient indywidualny >> Znajdź placówkę (Zobacz lokalizacje). Pozdrawiamy Zespół BOŚ

alibaba

Co trzeba umieć żeby tu pracować?

As
@alibaba

Zależy gdzie startujesz.. Jak na doradcę czy do obsługi klienta to musisz mieć doświadczenie w obsłudze bo nie jest lekko plus kasa słaba. Jak na stołek kierowniczy czy dyrektorski to niewiele musisz umieć inne rzeczy mają znaczenie...

Kolega po fachu
@alibaba

odsyłać klientów do innego oddziału z wyjaśnieniem ze tu uprawnień nie ma, to ich standardy, (usunięte przez administratora)

@Kolega po fachu

Dziękujemy za ten sygnał. Zależy nam na zadowoleniu naszych klientów i chętnie popracujemy nad poprawą obsługi w naszych oddziałach. Prosimy o więcej informacji – czego dotyczył problem i w jakim oddziale. Pozdrawiamy świątecznie! Zespół BOŚ

Alez

Kiedy w końcu zmiany w Departamencie Restrukturyzacji i Windykacji? Trudno wam managerzy z Zarządu zauważyć że obecną struktura jest nieefektywna.. Może czas zagonić managerów komórek do bezpośredniej obsługi klientów niech pokażą co potrafią....

Oniko

Jak wygląda rekrutacja na programistę Java w BoS, są oferty na jednym z boardow ktore wiszą bardzo długo. Czy jest jakiś proces feedbacku, czy kandydat może się dowiedzieć czemu otrzymał pracę lub nie?

@Oniko

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie ofertą pracy w BOŚ. Wybranych kandydatów zapraszamy do udziału w procesach rekrutacyjnych, podczas których precyzyjnie przedstawiamy warunki zatrudnienia oraz zapoznajemy się z oczekiwaniami w zakresie nowego miejsca pracy. Kandydaci, którzy nie zostali wybrani, otrzymują informację mailową. Zachęcamy do aplikowania! Pozdrawiamy Zespół BOŚ

Alez

Co się dzieje że tylu Dyrektorów lub Dyrektorów Oddziałów Boś szuka? Proponuję jeszcze wyjazdów do czyszczenia lasu czy rzeki dla znajomych to na pewno będzie lepiej Prezesie

@Alez

Dzień dobry, dziękujemy za opinię. Staramy się, aby BOŚ był przyjaznym miejscem pracy dla wszystkich pracowników. Wolontariat jest jedną z propozycji, aby rozwijać świadomość ekologiczną, zrobić coś pożytecznego dla środowiska, a przy okazji lepiej się poznać, zintegrować. Pozdrawiamy Zespół BOŚ

Rafał

Znajomy opowiedział mi o kredycie z premią na termomodernizację z premią na termomodernizację z której sam skorzystał, Zachęcił mnie tym opowiadaniem i sam skorzystałem. Stwierdzam że BOŚ Bank oferuje atrakcyjne warunki w porównaniu do konkurencji. Jestem zadowolony z kredytu.

Ula

Witam jest oferta pracy w księgowości gospodarka własna . Jakie opinie o dziale, czy warto składać ofertę. Jak atmosfera pracy?

Cześć startuje na stanowisko doradcy w oddziale w Warszawie ,czy ktoś może mi powiedzieć jakie są widełki zarobków w dużym mieście? Z góry dzięki ????

As
@Kandydat

O kasie raczej nikt Ci nie napisze. To bank z systemami i relacjami międzyludzkimi jak w dawnym PRLu dodatkowo bez żadnych reklam w mediach.. Trzy razy się zastanów i przeczytaj raport esg ze szczególnym uwzględnieniem rotacji i odejść. Z czegoś one wynikają..

@Kandydat

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie ofertą pracy w BOŚ. Na etapie publikacji ogłoszenia nie komunikujemy docelowego poziomu wynagrodzenia. Jest on negocjowany przez obie strony w momencie podjęcia decyzji o współpracy, z uwzględnieniem doświadczenia zawodowego kandydata, jego stażu pracy czy poziomu umiejętności wymaganych na danym stanowisku. Zachęcamy do aplikowania! Pozdrawiamy Zespół BOŚ

banerbaner

Zostaw merytoryczną opinię o Bank Ochrony Środowiska S.A. - Warszawa

• Jak się pracuje w Bank Ochrony Środowiska S.A.?
  • Jakie są opinie pracowników o pracy w Bank Ochrony Środowiska S.A.?
  • Jak wygląda rekrutacja do firmy Bank Ochrony Środowiska S.A.?