Bank Ochrony Środowiska S.A.

Adres: Żelazna 32, 00-832 Warszawa

NIP: 5270203313 REGON: 6239498 KRS: 0000015525

Bank Ochrony Środowiska S.A.
2 75 163 5 1

Opinie o Bank Ochrony Środowiska S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Xxxx
 Opinia

Totalna porażka. Pracuję od 8 lat. Zero podwyżki, zmiany stanowiska.... Zabrali premie kwartalne 6 lat temu, obiecali podwyżki... hahaha... Zarabiam mniej, niż w dniu zatrudnienia. Ciągłe obietnice bez pokrycia. Zwalnianie pracowników z długim stażem. Ciągły nacisk, że nie ma kto pracować a praca musi być zrobiona. Totalne kolesiostwo, nie masz "pleców" nie masz szans na rozwój i podwyżkę. Mam nadzieję, że szybko znajdę inną pracę i zostawię to (usunięte przez administratora) w cholerę.

Pomocna?
Tak10Nie
@@@
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Xxxx 05.03.2019 17:27

8 letni staż, 6 lat bez podwyżki!!!! Współczuję takim ludziom: żółć się wylewa i tylko roszczenia. Jak nie jesteś zadowolony to to zmień, a nie narzekaj!!!!

Pomocna?
Tak1Nie3
Xxxx
 Opinia
@@@@ 16.05.2019 20:02

Ja nie narzekam, stwierdzam fakt. Brak szacunku dla pracowników. Właśnie jestem na etapie zmian i bardzo mnie to cieszy. Dbam o swoje interesy. Pracowników trzeba doceniać a nie tylko wymagać. Nie wylewam swoich żali w pracy. Zawsze jestem uśmiechnięta, przychodzę z pozytywnym nastawieniem. A co dostaję w zamian zazdrość ze strony inny pracowników i toksyczną atmosferę. Wszyscy wokół narzekają i marudzą jak to jest źle. Mój uśmiech i pozytywne nastawienie wywołuje w innych frustrację. Chodzą i gadają za plecami, wymyślają niestworzone historie. Niby dorośli ludzie a zachowują się jak dzieci w piaskownicy.

Pomocna?
Tak1Nie1
Czesław
 Opinia
@Xxxx 27.05.2019 12:31

Masz rację, pracownik, który jest doceniany pracuje wydajniej i jest lepiej zmotywowany. Czy mogłaś liczyć na jakieś motywacyjne profity? Mam na myśli szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe. Piszesz, że atmosfera w pracy i relacje między pracownikami nie były satysfakcjonujące. Czy myślałaś jak mogłabyś je poprawić?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marta
 Opinia
@Czesław 29.05.2019 11:12

Jak w firmie ludzie się nie lubią i rywalizują między sobą i podkładają ci nogę to ciężko coś poprawić. Szkolenia czasem, ale raczej nudne niż motywujące.

Pomocna?
Tak2Nie1
Sylwia
 Opinia
@Marta 30.05.2019 06:49

Tutaj tylko częściowo można byłoby się z Tobą zgodzić. Nawet jeśli w danej firmie ludzie ze sobą w jakiś sposób rywalizują, to zawsze można realnie wpłynąć na poprawę sytuacji. Ale szkoda, iż - jak napisałaś - w Banku Ochrony Środowiska szkolenia odbywają się rzadko. A czy macie tam oferowane jakieś atrakcyjne dodatki pozapłacowe? Ten temat nie był poruszany, a więc będziemy wdzięczni, jak rzetelnie odpowiesz na moje pytanie. Zachęcam Cię do tego serdecznie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia
 Opinia
@Czesław 29.05.2019 11:12

Ciężko poprawić atmosferę jak nikt nie jest zainteresowany lepszymi stosunkami. Kierownicy cisną i chcą wyników a nie dobrej atmosfery.

Pomocna?
Tak3Nie
Sylwia
 Opinia
@Kasia 09.06.2019 19:30

Jednak dziwne jest to, że - jak stwierdziłaś - nikt nie jest zainteresowany poprawianiem stosunków. Przecież dobra i zdrowa atmosfera sprawia chociażby, iż jesteśmy dużo bardziej wydajniejsi, a co za tym idzie - osiągamy lepsze wyniki w pracy. Poprzednio pytałam ewentualne dodatki pozapłacowe w Banku Ochrony Środowiska, ale nie dostałam odpowiedzi. Może zatem Ty zechcesz napisać nam coś na ich temat? Zachęcam.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rico
 Opinia
@Xxxx 05.03.2019 17:27

dokładnie tak, uciekaj póki czas

Pomocna?
Tak4Nie
Xxxx
 Opinia
@rico 20.06.2019 16:18

Odejście to była najlepsza decyzja, jaką ostatnio podjęłam w moim życiu ;)!

Pomocna?
Tak2Nie
Sebastian
 Opinia
@Xxxx 02.07.2019 13:29

Mogłabyś napisać dlaczego podjęłaś taką decyzję? Rozumiem, że tak jak wspominali Twoi poprzednicy atmosfera w firmie nie jest najlepsza, ale czy tylko to wpłynęło na złożenie wypowiedzenia? Czy widziałaś także dobre strony zatrudnienia takie jak rodzaj umowy o pracę lub dodatki do wynagrodzenia. Dodaj więcej szczegółów.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nick 1
 Opinia

jakie zarobki są na doradcy klienta z doświadczeniem?

Pomocna?
TakNie
Zofia
 Opinia
@nick 1 26.06.2019 12:49

Również interesuje mnie ta kwestia. Słyszałam, że Bank Ochrony Środowiska od potencjalnych kandydatów na to stanowisko wymaga między innymi wykształcenia min. średniego, umiejętności skutecznej prezentacji oferty handlowej i pozyskiwania klientów i, co ważne, min. rocznego doświadczenia w sprzedaży produktów inwestycyjnych. Czy spokojnie spełniasz te wymagania? Jestem bardzo ciekawa.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zapytanie
 Opinia

W jaki sposób wygląda rekrutacja na doradce klienta ? Czy jest test ? Jakoe zarobki ?

Pomocna?
TakNie
roco
 Opinia

były pracownik - jeśli dbasz o zdrowie i swój rozwój intelektualny to omijaj szerokim łukiem, od kierownika wzwyż to tylko po znajomości.

Pomocna?
Tak6Nie
Franciszek
 Opinia
@roco 20.06.2019 16:05

Sugerujesz, że pracując w firmie Bank Ochrony Środowiska, można stracić swoje zdrowie? Dlaczego? Jest to dosyć dziwne stwierdzenie, ponieważ wydawało mi się, że praca w tej firmie nie jest trudna fizycznie, dlatego chciałbym, abyś uargumentował swój komentarz.

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Adrian M.
 Opinia

Jakie stanowisko ? Doradca ? W Warszawie ? Max 3 700 brutto

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niejencja91
 Opinia
@Adrian M. 11.09.2018 22:05

Pokaźna sumka. Myślę, że się opłaca.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ziomek
 Opinia
@Niejencja91 14.09.2018 12:46

Haha. Ten komentarz powyżej to chyba taki żarcik. Mniej płacą chyba tylko w Pocztowym:)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mobilny
 Opinia
@Niejencja91 14.09.2018 12:46

Żart?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxxx
 Opinia
@Niejencja91 14.09.2018 12:46

3700 zł to pokaźna sumka ????. Nie znasz realiów życia ????. To bieda z nędza jak na zarobki w Banku. Za taką kasę to nawet żal wstać z łóżka. Szkoda, że ludzie się nie cenią. Przez właśnie takich pracowników inni, którzy się cenią nie dostają podwyżek. Żal............

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niejencja91
 Opinia
@Xxxx 16.03.2019 23:04

No cóż, wiedzę, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja przez całe życie zarabiam najniższą krajową, więc dla mnie 3700 to byłoby coś. Gdybym tyle zarabiała to pozostając na dotychczasowym poziomie życia miałabym na koncie niemałe oszczędności. Ale, jak widać, apetyt rośnie w miarę jedzenia. Ci, którzy zarabiają po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie też często mówią, że dostają mało. Szkoda, że tak niewioelu ludzi potrafi postawic się w sytuacji innych i docenić to, co ma.

Pomocna?
TakNie2
Xxxx
 Opinia
@Niejencja91 26.04.2019 12:35

Wybacz, ale totalnie się z Tobą nie zgadzam. Każdy jest kowalem swojego losu. Dlaczego mam się stawiać na Twoim miejscu? Dbam o swoje interesy, wiem jakim jestem pracownikiem i chce być doceniana. Doświadczenie to coś za co się płaci. Trzeba się cenić a nie siedzieć i narzekać, że inni mają lepiej. Zazdrość to nie jest dobra cecha.

Pomocna?
Tak5Nie
Justyna
 Opinia
@Xxxx 10.05.2019 14:14

Zarobki zależą od tego na jakim stanowisku się pracuje, jakie ma się wykształcenie oraz doświadczenie. Myślę, że też miejsce pracy ma znaczenie. Zarobki są wyższe jeśli pracuje się w stolicy, a niższe jeśli uczęszcza się do pracy w mniejszej miejscowości. Uwzględnijcie to proszę w swojej dyskusji.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niejencja91
 Opinia
@Xxxx 10.05.2019 14:14

Nie chodzi mi o to, że Ci zazdroszczę, lub coś w tym stylu. A jeżeli ktoś tu narzeka, to właśnie Ty. Bo w porównaniu do wielu przeciętnych ludzi w tym kraju masz naprawdę dobrą sytuację. Ja pomimo tego, że mało zarabiam, potrafię dostrzec to, że inni mają gorzej. Bo naprawdę, w porównaniu ze schorowaną staruszką, która żebrze o jedzenie, bo emerytura starcza jej tylko na rachunki i leki, albo z rodzicami niepełnosprawnych dzieci, których rodzice chodzą po fundacjach, bo nie mają pieniędzy na ich leczenie, ja mam świetną sytuację. Łatwo jest być kowalem własnego losu, jeżeli życie układa się pomyślnie. Znacznie trudniej natomiast, kiedy los rzuca kłody pod nogi. Warto jest więc czasem rozejrzeć się dookoła, dostrzec innych i docenić to, co się ma.

Pomocna?
TakNie5
Były pracownik
 Opinia

Podobno kolejny oddział zlikwidowali. Eliminują jeden po drugim. Co za strategia...

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niejencja91
 Opinia
@Były pracownik 06.12.2018 23:45

"Podobno" zlikwidowali kolejny. A ja wiem, że napewno wczoraj otworzyli następny. W Bielsku Podlaskim.

Pomocna?
TakNie1
Borys
 Opinia

Brak poszanowania dla pracownikow, zwłaszcza z dłuższym stażem, obecnie duża skala zwolnień, do których kluczem jest staż pracy w banku. Słaba kadra zarządzająca, zatrudnia sie na stanowiskach menedżerskich osoby z nieciekawa przeszłością lub np. "żonę własnego męża", co potem odbija sie na realizacji zadań.

Pomocna?
Tak20Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
NgalMyan
 Opinia
@Borys 08.02.2019 08:19

A potrafisz może podać jakieś kąkretne przyklady tego braku poszanowania dla pracowników? Bo ja jakoś tego nie dostrzegam. Od początku pracy w BOŚ bylam i nadal jestem traktowana z nalezytym szacunkiem. Mam normalną umowę o pracę, relacje z przełożona takie, jakie być powinny. Nie mam natomiast problemów z wzięciem urlopu i żadnych innych nieprzyjemności. Niektórzy piszą tu o przedmiotowym podejściu do ludzi, a nawet o (usunięte przez administratora). Ale konkretnych przykładów oczywiście brak. Zwolnienia to moim zdaniem kiepski argument na obronę takich zarzutów.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Borys
 Opinia
@NgalMyan 08.02.2019 09:01

Nie wiem gdzie pracujesz (Centrala/placówka) i jak długo, moja opinia jest na bazie obserwacji w centrali. Przykładów mógłbym podać wiele, ale to mogłoby wskazać gdzie konkretnie pracuje i narazić mnie na nieprzyjemności. Ale polecam spojrzeć na przebieg pracy niektórych menedżerów, albo poczytać w Internecie. Napisałaś, ze kurier dostarczył prezent - muszę przyznać, ze to dla mnie zaskoczenie, chyba, ze masz na mysli bony benefit. A to też troche inna historia.

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Borys 08.02.2019 08:19

Potwierdzam. Szczególnie odradzam pracę w oddziale w Puławach i Tarnobrzegu. Zła atmosfera i panie dyerektorki zajmują się tylko plotka i z centrala a nie normalna praca

Pomocna?
Tak7Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
BEA
 Opinia
@Borys 08.02.2019 08:19

Mam pytanie podczas rekrutacji do pracy w BOŚ powiedziano mi, że będę wypełniać test wiedzy - czy ktoś wie na czym polega ten test? Jaki mogą być w nim pytania?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxxx
 Opinia
@BEA 21.02.2019 17:39

Nic mi nie widomo o takich testach. Jak masz inne propozycje to nie pakuj się w to (usunięte przez administratora) Zatrudniają pracowników np. na rok, potem muszą chodzić i pytać czy umowa będzie przedłużona- nikt Ci nie powie wprost. Znam dziewczynę (praca w centrali), której po pół roku przedłużyli umowę, ale zmienili warunki, że jest na zastępstwo za dziewczynę z innego miasta (hahaha takich kwiatków jest bardzo dużo). Poza tym na dzień przed przyjściem do pracy mogą Ci powiedzieć, że jednak rezygnują. Szczerze odradzam. (Ja pracuje w centrali ponad 8 lat).

Pomocna?
Tak2Nie
NgalMyan
 Opinia
@Borys 08.02.2019 13:17

Uwierz, że dla mnie sytuacja z prezentem też byla zaskoczeniem. Bo spotkałam sie z czymś takim pierwszy raz w życiu. Jeżeli chodzi o zawartość przesyłki to znajdował się w niej kubek, kartka świąteczna, kalendarz na 2019 i coś słodkiego. Nie miałam na myśli bonów Benefit. Ale korzystanie z systemu Mybenefit to jeszcze jedna korzyść wypływająca z pracy w tym banku. Zresztą z tym również spotkałam się po raz pierwszy w życiu właśnie w BOŚ.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciągle pracownik
 Opinia
@Były pracownik 18.02.2019 07:32

Były pracownik - ciekawe z której placówki skoro wiesz co się działo w placówce w Puławach, Tarnobrzegu i centrali. Czy to miało wpływ na Twoją pracę i obsługę klienta? A chyba o to chodzi w naszej pracy -zadowolony klient.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Weronika
 Opinia
@BEA 21.02.2019 17:39

Hej, lada dzień będę robić ten test. Mógłbyś krótko napisać, o co w nim chodzi, jeżeli brałeś w nim udział?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
G2o
 Opinia

Praca w Banku Ochrony Środowiska to porażka. Niejednokrotnie było mi wstyd przed klientami ze względu na to, że wygląd placówki odbiegał od ideału i przypominał trochę PRL. Po drugie system, z którego wiele dokumentów się nie generuje automatycznie i musisz je wydrukować i wypełnić samemu przez co wydłuża się czas obsługi . Oprócz tego aplikacje nie są ze sobą kompatybilne. Po trzecie mobbing w oddziale w którym pracowałam. Dyro ma wieczne problemy z wynikami czyimś, wziytami pracowników w toalecie czy zjedzeniu i wypiciu czegoś ciepłego. Mnie doprowadził do nerwicy.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
henio
 Opinia
@G2o 10.11.2018 18:34

Zgodnie z artykułem w PB Boś może zostać rozparcelowany. Część kredytowa pójdzie do Aliora, część tzw ekologiczna do BGK. I po BOŚ-iu zostaną niedługo tylko wspomnienia

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dorota
 Opinia
@henio 10.11.2018 22:44

Kaczka dziennikarska i nic więcej.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
NgalMyan
 Opinia
@Dorota 16.11.2018 11:24

Mnie się tam praca w BOŚ podoba. Byłam miło zaskoczona, kiedy ostatnio kurier przyniósł mi świąteczny upominek właśnie stamtąd. Pracowałam juz wcześniej w innych miejscach, ale z czyms takim spotkałam sie po raz pierwszy. To niesamowite! A jeżeli chodzi o mobbing w pracy to apsolutnie nie mam z tym problemu. Nigdy tego nie doświadczyłam.

Pomocna?
TakNie2
Arek
 Opinia
@NgalMyan 21.12.2018 09:28

No widzisz Tobie tym razem kurier przyniósł upominek a czasami w Boś Banku przynoszą wypowiedzenie i nowinę, że oddział likwidują. Ale trzeba im przyznać, że fajnie bo to zawsze jakaś doza zaskoczenia jest hahaha...

Pomocna?
Tak5Nie
@@@@@
 Opinia
@Arek 22.12.2018 22:46

jaki region?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wiktoria
 Opinia
@G2o 10.11.2018 18:34

Potwierdzam, że to wszystko w 100% prawda. Zwłaszcza, że wcześniej pracowałam w 3 innych bankach komercyjnych, więc mam porównanie. Najgorszy z tych rzeczy był jednak mobbing ze strony dyrektora oddziału. Na szczęście dzięki dobrym wynikom sprzedażowym udało mi się przenieść do drugiego oddziału w mojej miejscowości i teraz już jest ok przynajmniej w tym zakresie...

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paweł
 Opinia
@Wiktoria 01.01.2019 16:39

Niepokojąca jest dodana przez Ciebie informacja o panującym rzekomo mobbingu w Banku Ochrony Środowiska. Zapewne zdajesz sobie sprawę z tego, iż jest to przestępstwo, dlatego tym bardziej tego typu wpis powinien zostać odpowiednio uargumentowany. Mogłabyś podać konkretne przykłady występujące w tym banku, które można sklasyfikować pod to pojęcie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
NgalMyan
 Opinia
@Arek 22.12.2018 22:46

Akurat likwidacja oddziałów i wręczanie wypowiedzeń dotyczą nie tylko BOŚ. To powszechny problem. Ale w BOŚu jak juz zawierają umowę to jest to umowa o pracę na jakiś sensowny okres czasu. A nie śmieciówka na trzy miesiące jak w wielu innych instytucjach.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Justyna
 Opinia
@NgalMyan 24.01.2019 09:58

W codziennej pracy Bank Ochrony Środowiska szczególną uwagę zwraca na społeczną odpowiedzialność biznesu i zasady zrównoważonego rozwoju. W związku z tym, na jego stronie internetowej można znaleźć informacje, że oferuje pracownikom pakiet socjalny, kafeteryjny, sportowy, czy prywatną opiekę medyczną. Wydaje mi się, że dobrze znasz firmę, dlatego może napiszesz, jak to wygląda w praktyce? Czy każdy pracownik ma dostęp do tego typu benefitów?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wiktoria
 Opinia
@Paweł 23.01.2019 13:30

Ciągłe krytykowanie i ośmieszanie przed klientami i współpracownikami, brak możliwości wyjścia do toalety czy zjedzenia w spokoju, stawianie wymagań proceduralnych przy akceptacji umów kredytowych - innych niż pozostałym pracownikom...itd

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
NgalMyan
 Opinia
@Justyna 03.02.2019 15:05

To akurat prawda. W niedługi czas po podpisaniu umowy otrzymałam dane do logowania w systemie kafeteryjnym MyBenefit. Oferuje on szerokie możliwości, tj. zniżki na bilety do kina czy inne rozrywki, a nawet na rezerwację w niższej cenie noclegu w podróży. Kartę MultiSport również można założyć i w pełni korzystać z jej możliwości. Pakiet socjalny oraz medyczny również moim zdaniem jest atrakcyjny. Prywatna opieka zdrowotna - jak najbardziej. U wszystkich możliwych specjalistów.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niejencja91
 Opinia
@NgalMyan 08.03.2019 07:45

No proszę. Ja już w kilku miejscach pracowałam i nigdy wcześniej nie spotkałam się z czymś takim. Żadna firma nie zaproponowała mi systemu kafeteryjnego, a o prezentach na święta nawet nie śmiało sie marzyć. Jak widzę ten bank dba nie tylko o klientów.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
aaa
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Niejencja91 15.03.2019 09:43

tej trollu sam sobie odpowiadasz??? Boś-@ to może i widziałeś ale na ulicy

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Waldi
 Opinia

Czasami nawet najlepsi popełniają błędy, tak już po prostu zdarza się.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kornelia
 Opinia
@Waldi 23.10.2018 20:18

Doprawdy nie rozumiem dlaczego placówka wyglądająca jak z PRL-u ma byc powodem do wstydu. Robiąc magisterkę przez dwa lata studiowałam na wydziale, który znajduje się w dawnej siedzibie PZPR. Zważywszy na to, że studiowałam historię, można stwierdzić, iż było to bardzo klimatyczne i odpowiednie miejsce. Poza tym budynek naprawdę jest przytulny i bardzo ładnie urządzony. Tak więc myslę, że jeżeli sufit nie wali się na głowę, a tynk nie odpada ze zbutwiałych ścian, to absolutnie nie ma się czego wstydzić. No ale może my - historycy po prostu inaczej postrzegamy pewne rzeczy.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niejencja91
 Opinia
@Kornelia 03.01.2019 09:30

Popieram koleżankę historyczkę. Ale moją uwagę najbardziej przykuła sprawa wad w systemie elektronicznym. Każdy, kto chociaz trochę miał do czynienia z komputerami, Internetem czy instytucjami, które posługują się nowinkami technicznymi, wie zapewne jak to wszystko bywa zawodne. Uważam jednak, iż winienie banku za wady w systemie to lekka przesada. Są przeciez ludzie, którzy w firmie odpowiadają za takie sprawy. Do nich trzeba zgłaszac tego typu problemy. W miejscu, w którym kiedyś pracowałam, takie problemy były na porządku dziennym. I po prostu chodziło się z tym do informatyka, który sprawę załatwial. Ale nigdy do głowy mi nie przyszlo, żeby publicznie wieszać psy na firmie za coś takiego. Musi istnieć jakaś, że tak powiem, wewnętrzna możliwość rozwiązania problemów technicznych. Więc moim zdaniem trzeba po prostu z niej skorzystać.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
INOWROCŁAW
 Opinia

NIE POLECAM LUDZI TRAKTUJĄ PRZEDMIOTOWO, BRAK ORGANIZACJI-BYŁAM UMÓWIONA NA SPOTKANIE W SPRAWIE PRACY, KTÓRE 15 MINUT PRZED CZASEM PANI ODWOŁAŁA BEZ PODANIA KONKRETNEJ PRZYCZYNY A JAK POWIEDZIAŁAM ŻE SPRAWĘ ROZGŁOŚNIĘ PO WIELOKROTNEJ PRÓBIE POŁĄCZEŃ TO USŁYSZAŁAM TŁUMACZENIA , ŻE JEST DECYZJA O ZAMKNIĘCIU ODDZIAŁU DRAMAT !!!!! DZIŚ ODŚWIEŻONE OGŁOSZENIE O PRACĘ WIĘC CZEGOŚ TU NIE ROZUMIEM???

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
 Opinia
@INOWROCŁAW 12.06.2018 12:16

Też tak miałem,byłem na rozmowie na której ustaliłem warunki współpracy po czym miałem czekać na skierowanie do lekarza medycyny pracy... i czekałem miesiąc,zero kontaktu... jak zadzwoniłem do dostałem odpowiedź że zapomnieli mnie poinformować,iż jednak rekrutacja jest zawieszona... a ja puściłem w tym czasie inne oferty... Komedia to za słabe słowo...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lojalny
 Opinia
@INOWROCŁAW 12.06.2018 12:16

Z tym zamknięciem Oddziału to akurat prawda. Pracownicy i Klienci Oddziału dowiedzieli się o tym na 2 tygodnie przed planowaną datą zamknięcia. Z tym bankiem chyba naprawdę jest kiepsko.... Szkoda ekipy z tego oddziału, bo dziewczyny bardzo zaangażowane i pomocne klientom.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@INOWROCŁAW 12.06.2018 12:16

stary myk często stosowany w bankach w których są non stop zwolnienia.. Pracownicy mają pracować do końca bo inaczej uciekną i zaczną olewać pracę jak się dowiedzą że to koniec. A inni którzy wiedzą cieszą się że nie ich to dotknęło i nic Ci nie powiedzą.. taki klimat.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Accu
 Opinia
@INOWROCŁAW 12.06.2018 12:16

Z dwojga złego chyba lepiej w tej sytuacji, że odwołali spotkanie niż mieliby ściemniać, że nic się nie dzieje. Tylko czemu bank, który jest w planie naprawczym wydaje lekką ręką kasę na ogłoszenia rekrutacyjne do oddziału, który planowany jest do zamknięcia? To świadczy o braku kontroli nad budżetem...... i nie ťylko o tym.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
..
 Opinia
@Lojalny 15.06.2018 18:59

Info 2 tygodnie przed zamknięciem to i tak nieźle. Idea Bank zamykał placówki z dnia na dzień :D

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kornelia
 Opinia

W przxeciwieństwie do autorów dzisiejszych komentarzy nie uważam, iż Bank Ochrony Środowiska jest bankiem politycznym. Dla poparcia mojej tezy posłużę sie przykładem. Dla przypomnienia, ostatnie wybory parlamentarne odbyły się w 2015 r., a obecny Prezes Zarządu - Bogusław Białowąs, został wybrany na to stanowisko w 2017 r. Jeżeli owa nominacja miała być polityczna, to należy stwierdzić, że obecna władza zwlekała z nią dośc długo. Poza tym Prezesa Zarządu nie wybrał PiS, lecz Rada Nadzorcza Banku Ochrony Środowiska, złożona z przedstawicieli różnych środowisk. Wreszcie sam B. Białowąs nie jest związany z partią rządzącą. To ekonomista z ponad 25-letnim doświadczeniem w zakresie bankowości, absolwent studiów doktoranckich w SGH oraz autor opracowań i artykułów na tematy związane z bankowością. Jest to więc, jak możemy zobaczyć, osoba bardzo kompetentna. To oczywiście jeden z wielu przykładów na to, że BOŚ nie jest bankiem politycznym.

Pomocna?
Tak2Nie1
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Do Kornelia
 Opinia
@Kornelia 28.06.2018 10:23

Żartujesz ? Prawda ? A to że w Radzie Nadzorczej jest przyjaciółka Prezesa Polski? Dyrektorem zarządzając do niedawna był Jaromir, chrześniak tego samego. Prezesem od detalu jest były wiceminister finansów w rządzie Szydło którego musieli gdzieś usunąć bo chlapnął coś o upadających bankach.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kornelia
 Opinia
@Do Kornelia 15.08.2018 17:15

"Przyjaciółka prezesa Polski"??? Ciekawa jestem który portalik plotkarski lub która zakłamana strona zajmuje się tematami, związanymi z przyjaźniami osób z kręgu władzy naszego kraju. Bo to, że ktoś najpierw pełnił jedną funkcję, a teraz pełni inną, jest stosunkowo łatwe do sprawdzenia. Ale to jakie ktoś ma relacje z kimś innym... no cóż... media lubią szukać sensacji. Innymi słowy, to, że ktoś gdzies to napisał, lub, ze ktoś gdzies tak powiedział, owszem może, ale nie musi byc prawdą. Prawdopodobieństwo jest 50 na 50. Z wykształcenia jestem historykiem. W swojej pracy badawczej z takim 50 na 50 spotkałam sie już nie raz, więc wiem, co mówię. I wiem, że jeżeli nie ma wiarygodnego źródła (naprawdę wiarygodnego), to po prostu takiej kwestii nie rozstrzygamy. Uważam więc, iż bezpiecznej jest nie wchodzić w kwestie relacji międzyludzkich. No chyba, że przeczytałeś/aś pamiętnik 'prezesa Polski" lub jego prawdopodobnej przyjaciółki, w którym ich relacja została opisana. A i tak najpierw należałoby przeprowadzić szereg badań w celu sprawdzenia wiarygodności takiego źeódła.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ex
 Opinia
@Kornelia 24.08.2018 10:55

Wystarczy sprawdzić skład Rady Nadzorczej np.na stronie banku.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kornelia
 Opinia
@Ex 27.08.2018 18:49

Owszem, sprawdzenie składu Rady to nie problem. Jednakże na stronie nie znajdziemy informacji o, że tak powiem, relacjach przyjacielskich jej członków. Więc wszelkie dywagacje z cyklu kto z nich przyjaźni się z panem prezesem są pozbawione sensu.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niejencja91
 Opinia
@Kornelia 29.08.2018 08:12

I po co w ogóle dywagujecie na ten temat??? Przecież nawet jeśli rzeczywiście ludzie we władzach BOŚ są zatrudniani po znajomości, to przeciez nie ma to wpływu na sytuację klientów banku. Dla zwykłych ludzi ważne jest to, że zawiera on korzystne oferty, że udziela atrakcyjnych kredytów na przykład na wymianę instalacji grzewczych ludziom, których na to nie stać. I to, że ułatwiają ludziom posiadającym zwierzęta pozwalając przychodzic do swoich placówek z pieskami czy kotkami. To jest ważne, a nie jakieś rozkminy na temat powiązań członków Rady Nadzorczej z politykami. Mi na przykład to w ogóle nie przeszkadza. Nie obchodzi mnie, kto tam pracuje i z kim ma powiązania i jakie. Dopóki będą mieli jakąś ciekawą propozycję dla mnie, są ok.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia
@Niejencja91 29.08.2018 08:33

I dlatego w tym kraju jest jak jest. Nie rozumiesz jak ważną funkcję pełni Rada Nadzorcza w Spółce i jak ważne żeby to byli ludzie z wiedzą a nie pociotki czy znajomi królika. I jeszcze publicznie chwalisz się głupotą i próbujesz pouczać. Do nauki głupcze!!!!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niejencja91
 Opinia
@anonim 20.09.2018 21:15

Racja. Nie wiem jaką funkcję pełni Rada Nadzorcza, bo nigdy się tym nie interesowałam i nigdy nie zasiadałam w tego typu organie. Dlatego też nie rozkminiam, kto w Radzie zasiada, bo niby jaki wpływ ma to na codzienne życie przeciętnego obywatela takiego jak ja? Bank jest mi potrzebny do przechowywania pieniędzy, ewentualnie do tego, bym mogła odkładac na lokatę czy konto oszczędnościowe. Kwestia składu Rady Nadzorczej interesowałaby mnie tylko w wypadku, gdybym sama miała aspiracje do zasiadania w niej. I właśnie o to chodzi, aby nie wchodzić komuś w kompetencje. Nawet jeżeli w tej Radzie są znajomi czy członkowie rodzin jakichś szych ze świata polityki, to jaką masz gwarancję, że ludzie ci nie mają odpowiedniej wiedzy i umiejętności? W dzisiejszych czasach załatwianie sobie pracy przez znajomości jest zjawiskiem bardzo popularnym. Znam osobiście ludzi, którzy tak robią. Ale nawet w taki sposób nie da się ominąć pewnych barier, takich jak odpowiednie wykszyałcenie. Oznacza to, że ewentualny ziomek polityka, zasiadający w Radzie Nadzorczej banku po prostu musi spełniać jakieś minimum wymogów. Żaden przywódca, zwłaszcza w kraju demokratycznym, nie jest na tyle wszechwładny, żeby zrobić aż taki przekręt, bo albo nie wygra kolejnych wyborów, albo po prostu zostanie obalony siłą. Takie rzeczy w historii sie juz zdarzały, ale o tym niech może opowie ktoś bardziej kompetentny, bo nie chcę wypowiadać się na tematy, na których się nie znam. Nie chcę po prostu tworzyć sztucznych podziałów jak wielu ludzi, którzy twierdzą, że wszystko wiedzą najlepiej, a każdy, kto mysli inaczej niz oni, jest idiotą. Nasz naród jest podzielony właśnie przez tego typu postawę. Jedni nie potrafią uszanować tego, że inni myślą inaczej i za wszelką cenę chcą ich zmieszać z błotem. Tą drogą naprawdę nigdzie nie dojdziemy. Nasz naród przez lata walczył o wolność właśnie po to, by każdy mógł m. in. wyrażać swoje uczucia i poglądy. Musimy naprawdę nauczyć się szanować to, co wywalczyliśmy.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia

@pracownikBOŚ, @MOnkey, może warto zatem dodać komentarze, w którym zostałby zawarte fakty na temat pracy w Bank Ochrony Środowiska. To co macie zagawarantowane oprócz pensji, jakie macie benefity? Może to pokazałoby czy warto załapać się w tym miejscu na jakieś stanowisko.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
NgalMyan
 Opinia
@Dominika 08.08.2018 13:43

Proszę baedzo, jeżeli o to chodzi to dodatkowe korzyści są. Nowy pracownik niemal na starcie dostaje możliwość zalogowania w systemie MyBenefit. Za pośrednictwem tej strony można na przykład kupować bilety do kina czy rezerwować noclegi i dostawac za to rabat. Dodatkowo otrzymuje się punkty MyBenefit, które można wymieniać na nagrody. Z innych korzyści warto także wymienić możliwość wyrobienia karty MultiSport. Korzystam z systemu MyBenefit i jestem z tego bardzo zadowolona. :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Waleczny
 Opinia

Już 3 mc nie pracuje w BOŚ i powiem jedno tym którzy nadal walczą - warto zrobić ten krok. Po kilkunastu latach pracy wydaje się, że to co w BOŚ-u to standard. To nie prawda, kultura organizacyjna, korporacyjna w BoŚ nieistnieje. Brak decyzji , brak spójności wizji, trudne do zrozumienia podejście biznesowe. Dziś wiem, że trzeba się szanować- długo nie pamiętałem o tym. Dziś jest mi tylko żal poświęconego czasu na „ walkę”

Pomocna?
Tak24Nie
Bossa
 Opinia

Jest to bank polityczny, zmienia sie partia rzadzaca ca i zmieniaja sie dyrektorzy. Nie chodzi o wyniki a o znajomosci.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik BOŚ
 Opinia
@Bossa 28.06.2018 01:16

Nie jest tajemnicą że w BOŚ-istnieje dedykowane stanowisko do komentowania wpisòw na forach internetowych. Zachęcam jednak do obiektywnej oceny sytuacji a nie komentowania wszystkiego na zasadzie ,Bank jest idealny" a internauci oczywiście nie mają racji. BOŚ był i jest polityczny i niestety z tego powodu podjęto wiele niekorzystnych dla banku decyzji biznesowych. Prezes wydaje się być dobrym Szefem ale poczekajmy co przyniesie czas i jak jego zarządzanie przełoży się na wynik finansowy banku i warunki pracy pracownikòw.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niejencja91
 Opinia
@Pracownik BOŚ 08.07.2018 14:29

Internauci mogą mieć różne poglądy: jedni myslą tak, drudzy inaczej. Moim zdaniem lepiej oceniać bank nie pod kątem tego czy jest polityczny, lecz przez pryzmat tego, co może zaoferować swoim klientom. A jeżeli o to chodzi, to BOŚ ma sporo ciekawych ofert. A poza tym nie można odrazu twierdzić, że osoba, która mysli inaczej, została podstawiona Równie dobrze można stwierdzić, że osoby, wypowiadajace sie o instytucji źle, są podstawione na przykład przez konkurencję. Lepiej więc się skupić na ocenie instytucji przez pryzmat tego, co moze nam dać zamiast zajmować się dywagacjami, które i tak nie mają rscji bytu, ponieważ są nie do rozstrzygnięcia, a jedynym wydawanym przez nie owocem są podziały w społeczxeństwie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
roco
 Opinia
@Bossa 28.06.2018 01:16

Dokładnie tak, najlepiej mają plecaki, ludzie którzy mają układy.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuza
 Opinia

Podpowiedzcie czy bank prowadzi może rekrutację?

Pomocna?
TakNie1
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
BOSS
 Opinia
@Zuza 10.07.2018 18:35

Nieustannie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monkey
 Opinia

Jestem zdegustowany- krótko: jeden wielki burdel,na szczęście nie jestem już pracownikiem tego tworu na rynku bankowy,nie polecam !!!!

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonim
 Opinia

Poszukują dyrektorów w calej Polsce, o co tu chodzi?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ex
 Opinia
@Anonim 23.06.2018 11:05

Zmiany organizacyjne od czerwca. Utworzone zostały Centra Biznesowe, którymi zarządzają dawni Dyrektorzy Centrów Korporacyjnych jako pełniący obowiązki na 3 miesiące. Wygląda na to, że szukają bardziej skutecznych menedżerów z rynku.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciekawy
 Opinia
@Ex 23.06.2018 22:03

Pierwsze kasę obniżyli a teraz w geście zaufania chcą wszystkich wymienić. Wygląda to dramatycznie. Podobno cześć dyrektorów nie przyjęło nowych warunków i chyba oni na tym najlepiej wyszli. Niestety cała organizacja zarządza prezes który mówił kiedyś że banki będą upada. To się nie sprawdziło i go odwołali z ministerstwa. Teraz chyba chce udowodnić że się nie mylił i doprowadzi do tego że boś upadnie.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ad
 Opinia

Jak czyta się to forum to wygląda na to, że "zmiana zmianę pogania". Łączą detal z korporacją, czyli doradcy będą od wszystkiego a jak od wszystkiego czyli od niczego... Ciekawe w jakim kierunku to wszystko zmierza?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anita
 Opinia

Czy jakieś nowinki z pracy w firmie możecie napisać?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia

Przedmiotowe traktowanie ludzi jako metoda zarządzania kadrami. Zatrudnić i zwolnić gdy nie będzie potrzebny? Nie ma problemu. Naopowiadać niestworzonych rzeczy, snuć wizję kariery wiedząc, że będą zwolnienia? Jak najbardziej. Motywacja ludzi przez opowiadanie bajek. Firma pod względem zarządzania personelem tkwi w latach 90-tych.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kuba
 Opinia
@anonymous 19.06.2018 21:22

Zgadzam się opowiadanie mrzonek o rozwoju i dobrych zarobkach a rzeczywistość to cyrk na kółkach...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ra - domka
 Opinia

Kiepska mentalność i wartości organizacyjne. Zamiast robienia biznesu, procedury i zbieranie kwitów, czy podpisów, bo nikt nikomu nie ufa. Zero marketingu i naganiania klienta a centrala tylko kradnie czas lub odsyła do procedur bo przecież je napisali to już mają wolne. Pewnie nawet nie wiedzą skąd się biorą ich wypłaty. Starzy pracownicy twierdzą, że tak źle nie było nigdy. Omijajcie łukiem.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Finansista
 Opinia
@Ra - domka 15.06.2018 23:10

Zgadzam się w pełni,atmosfera w pracy poniżej krytyki,kompetencja współpracowników-nic nie wiedzą,skupiają się tylko na sobie,dyrektor oddziału-w moim przypadku kobieta,która wgl nie ma pojęcia o funkcji którą zajmuje... Nie polecam !!!!!!!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@@@@@@
 Opinia
@Ra - domka 15.06.2018 23:10

tak samo jest w PKO BP niestety

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mloda_gniewna
 Opinia

Nie polecam pracy w tym banku. Niskie wynagrodzenia, kiepski system premiowy, ryzyko robi wszystko, aby uwalić transakcje (nawet klientom z dobrymi wynikami, bo analitykowi coś tam się nie spodobało). Stos dokumentów podstawowych, następnie klient musi donieść kolejny stos dokumentów dodatkowych. Duża rotacja, bo każdy normalny i szanujący się pracownik odchodzi z tego banku gdy się tylko zorientuje, że to kiepski pracodawca.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Arystoteles
 Opinia
@Mloda_gniewna 15.06.2018 21:03

To prawda !!! zamiast cieszyć się że klienci chcą u nich starać się o kredyt i formalności ograniczyć do minimum jak robią to wszystkie szanujące się banki to stos wniosków,oświadczeń,zaświadczeń... dodam tylko że wszystko wypisuje się ręcznie na papierowym formularzu... a klienta dostaje odpowiedź po 2 dniach... brak szacunku do klienta oraz wsparcia dla pracowników....Tragikomedia...

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zdegustowany
 Opinia

Ogólnie praca dla wytrwałych i lubiących się katować. Brak zorganizowania,nie kompetencja góry,wszechobecny chaos,systemy sprzedażowe jak z XIX wieku,produkty nie dostosowane do potrzeb i oczekiwań rynku,ciągłe zmiany,bardzo duża rotacja pracowników. Plus: ogólnie nie widzę,chyba że ktoś chce zdobyć pierwsze doświadczenie w banku i szybko zmienić miejsce pracy... Minusy: - atmosfera i brak wsparcia dla nowych pracowników -wynagrodzenie -chaos - archaiczne systemy sprzedażowe -przełożeni w zasadzie wszystko.. Szczerze nie był to mój pierwszy bank w którym pracowałem,ale najgorszy gdyż raczej chcąc się rozwijać człowiek tam się uwstecznia. To jest moja subiektywna ocena,jeżeli ktoś chce podjąć pracę,nie polecam nie odradzam,musi sam się przekonać.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Uwolniona
 Opinia
@Zdegustowany 08.06.2018 12:25

Potwierdzam nic dodać nic ująć... zgadzam się z kolegą w pełni... pracowałam w Poznaniu... bez komentarza

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ex
 Opinia
@Zdegustowany 08.06.2018 12:25

Podpisuję się pod tą opinią. Również był to dla mnie jak dotąd najgorszy bank.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Filip
 Opinia

Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
DEVIL
 Opinia
@Filip 10.06.2018 22:13

Tak co chwilę pojawiają się nowe oferty na doradcę,raczej nie świadczy to o rozwoju firmy,a rotacji pracowników...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Czarek
 Opinia

Może trzeba zaakceptować zmiany jakie wprowadza bank ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Adrian
 Opinia
@Czarek 24.05.2018 08:46

Piszesz o tych z tego czy z zeszłego roku ? Z tego czy z zeszłego miesiąca ? Czy może te dni których jeszcze nie znamy ? ;) Rozumiem, że przyglądasz się tym zmianom od środka i widzisz lepiej niż pracownik sieci, że to idzie wszystko w dobrą stronę ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia

Czy macie jakiś powód, że od dawna nikt nie pisze? Tak dobrze jest tu pracować?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Adrian
 Opinia
@Iza 04.01.2018 12:22

Absolutnie nie jest dobrze. Dobrze też nie będzie. Pracuje w sprzedaży, brak pomysłu na Bank. Łączenie piony detalicznego z korporacyjnym i tworzenie wiązek bo to działało 20 lat temu. Zatrudnianie kolegów królika za wysokie pensje podczas gdy Doradca pracuje za marną podstawę i nie ma szans na umowę na czas nieokreślony (szczególnie młoda dziewczyna - nawet jeśli osiąga ponadprzeciętne wyniki sprzedażowe). Centrala zajmuje się sama sobą (obecnie kolejne czystki), trzeba zrobicie miejsce dla znajomych. Są tworzone sztuczne stanowiska, potem daje się kogoś na p.o. on układa pracę, wtedy jest zwalniany i na gotowe przychodzi niekompetentny kolega/koleżanka. Pracuje w tym Banku dosyć długo ale takiej polityki i kolesiostwa tutaj nie było od przynajmniej 7 lat... Zarząd zmienia się co roku i co roku zmieniają się kierunkowe decyzje, aktualnie mamy być nowym BGK - bo Pan Prezes tam pracował. W zeszłym roku otwieraliśmy Punkty Obsługi Klienta bo Lasy Państwowe się umocniły w osobie Pana J.T. Jak kolejny Prezes (a Ci zmieniają się co roku) będzie wywodził się ze spożytkują to będziemy piwo sprzedawać ? Było to fajne miejsce co pracy, ale niestety świat poszedł ma przód a BOŚ(Bank Ochrony Średniowiecza) pozostał tam gdzie był. Pracuje tam masa wartościowych ludzi, ale zarząd nie zajmuje się wypracowaniem zysku dla akcjonariuszy tylko walką między sobą a o ich klasie i skuteczności niech świadczy chociażby to, że chcą emitować akcje po 10 zł gdzie obecnie rynek wycenia je na 8,79 zł. Szkoda życia.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Odpowiadając na pytania użytkowników na forum powinniście mieć świadomość, że pomagacie komuś w znalezieniu nowego miejsca zatrudnienia

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia

Zachęcam wszystkim użytkowników forum do zapoznania się z wywiadem z Dyrektor Departamentu Kadr i Szkolenia Bank Ochrony Środowiska S.A., który znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,20992,wywiad-urszula-pinakiewicz Może ktoś z was mógłby odpowiedzieć użytkownikowi ''abc''?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
abc
 Opinia

Może ktoś powiedzieć jak wygląda praca w cc? ile połączeń, jakie zarobki itd

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia

@Ja a rozmawiałaś z szefem o możliwości awansu?Może jednak byłaby taka? @Anna w każdej pracy są jakieś minusy i plusy. Obecnie jest wiele ofert pracy w internecie na różne stanowiska w tej firmie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Bank Ochrony Środowiska S.A. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

  • Bank Ochrony Środowiska S.A.
  • Żelazna 32
    00-832 Warszawa
  • https://www.bosbank.pl/

Oddziały »
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny