Dramatem jest to, jak traktują swoich pracowników, masowe zwolnienia ludzi na b2b w styczniu, marcu, kwietniu 2025r - bez jakiejkolwiek weryfikacji i oceny ich pracy.
Oni całkowicie rezygnują z pracowników na b2b? Bo teraz widziałem ofertę dla młodszego specjalisty i piszą o stabilnym zatrudnieniu na umowie o pracę :D spojrzałem też na kilka innych ofert i w sumie też była umowa o pracę właśnie
Możliwe, ja też dostałem w styczniu 2 tygodniowe wypo, mimo, że przyszedłem we wrześniu. Znam historię też, że w grudniu chłopaka zatrudnili i też w styczniu już wyrzucili. Taka polityka ostatnio - ma być redukcja, a później zobaczymy
Pracuję w VeloBanku na stanowisku Młodszego Doradcy w Contact Center w dziale ubezpieczeń i z czystym sumieniem mogę polecić to miejsce każdemu, kto szuka pracy w dobrej atmosferze i z realną szansą na rozwój. Kończę współpracę z końcem tego miesiąca ponieważ zmieniam całkowicie branże i ze smutkiem odchodzę… Zespół jest bardzo zgrany, a wsparcie ze strony współpracowników i przełożonego naprawdę bardzo dobre. Na szczególne wyróżnienie zasługuje mój kierownik Radek – świetny lider, który nie tylko zna się na rzeczy, ale też potrafi świetnie motywować i wspierać. Zawsze można na niego liczyć, niezależnie od sytuacji. Odbierze od ciebie telefon o każdej porze dnia i nocy. Dużym plusem są też godziny pracy, w razie nagłej potrzeby nie ma problemu z przyjściem na inną zmianę. Szkolenie wstępne na wysokim poziomie gdzie poznajesz całą strukturę bankowości. Czuję, że moja praca była doceniana również finansowo. Dodatkowo na plus szkolenia zewnętrzne i wyjścia integracyjne sponsorowane przez bank. Polecam VeloBank każdemu, kto chce pracować w nowoczesnej organizacji z świetnymi ludźmi i rozwijać się w branży finansowej.
Czy ktoś z was pracował długi czas i zakończyli współpracę? Szukam czegoś na stałe mam doświadczenie dlatego pytam.
No czytałem nawet że niektórzy nie są zadowoleni z traktowania więc spodziewałem się rotacji. No niby wiadomo, że chętni do pracy zawsze się znajdą ale czy nie uważacie że to trochę takie przedmiotowe traktowanie?
Czy ktoś w końcu napisze na jaką podstawę można liczyć / dostać w Velo +/- widełki dla doświadczonych doradców z innego banku ?
Nie ma doświadczonych czy nie, podstawa kilkadziesiąt złotych wyżej niż minimalna, reszta to premia w zależności od jakości rozzmow jak jesteś na cc, reszta to ew.nadgodziny. nie polecam tej firmy.
Czy ktoś się orientuje jak wyglądają realne zarobki? Podstawa nie zachwyca ale za to obiecują duże premie, czy są one realne, czy raczej rzadko się je dostaje? Dział sprzedaży
Na jakie zarobki mogę liczyć na pracy na słuchawce w vemomarket?
Od czego zależy ta premia? Przyznaj że rozstrzał trochę duży :) 2500 jest rzeczywiście osiągalne?
To są kwoty brutto Mało tego starsi pracownicy wykorzystują moment i zarabiają na nowych bo nie mają pełnych szkoleń i nie mogą sprzedać wszystkiego. Sam zobaczysz. Później nawet jak zrobisz premię to i tak ją obcinają za byle co. Jest 30 pkt do każdej rozmowy niesprzedazowej. I przełożony może ci ująć pkt co skutkuje obcięciem premii. Nie licz też na pomoc kierowników. Większość z nich nawet cię nie pamięta z imienia przez kilka miesięcy na open space xd Mają wśród pracowników takich pomagierów co ci pomogą jak nie umiesz ale ogólnie to nie chce się ich prosić bo to tacy sami pracownicy na słuchawce jak ty tylko siedzą tam 6 albo 10 lat i są wyglądają jak zombi. Nie warto mówię szczerze Absurd goni absurd aż od samych szkoleń.
Odradzam pracę w zespole badania satysfakcji klienta. Kierowniczka jest strasznie nie sympatyczna, stosuje mobbing wobec podwładnych i nie potrafi się normalnie z nimi komunikować.
Odradzam wszystkim zakładanie lokat terminowych .Założyłem lokatę w EURO Gdy potrzebowałem pilnie gotówki zerwałem umowę . We wszystkich bankach wypłacają środki natychmiast bez odsetek. W VELO Banku bez odsetek ale z miesięcznym wypowiedzeniem i nie gotówkę ale na przelew.Musiałem więc założyć konto w innym banku. Nie wspomnę o długim oczekiwaniu w kolejce.
Poniżanie, lekceważenie, udawanie, że nie istnieję, nie odpowiadanie na zadane przeze mnie pytanie na forum, pogardliwe spojrzenia, pouczanie, że teraz kiedy pracuję w tym banku to muszę zrezygnować ze wszystkich swoich pasji i zajęć po pracy i uczyć się procedur i procesów bankowych, do ostatniego dnia trzymanie w niepewności czy moja umowa o pracę zostanie przedłużona, krytykowanie mojej pracy i mogę tak jeszcze wymieniać długo.. Niestety czas się pożegnać. Nigdy nie miałam takiego zachowania ze strony przyłożonych. Nie polecam pracy w sprzedaży zdalnej w Warszawie w contact center.
Też się z tym spotkałem. Jeżeli mam być szczery to brak wdrożenia nowego pracownika pod każdym kątem przedstawianie zespołu jako że pomaga przy wdrożeniu bzdura. Jak zauważyłem trzeba samemu dociekać gdzie co gdzie jak, a odnośnie procesów przepływów to może spotkałem ze 3 osoby i to z po za zespołu że coś pomogły. Więcej spodziewałem się po tej firmie.
Przecież jest szkolenie tygodniowe później jeszcze na odsłuchach jesteś kilka dnia zanim ty zaczniesz być sam na słuchawce. Kolorowo nie jest no ale bez przesady
Dział marketingu to jedna wielka rodzina. Szkoda, że (usunięte przez administratora) Kierownictwo ma swoich pupilków, szczególnie jeden typ - cały departament na niego gada, że buc i cham, potrafiący jedynie czepiać się, wytykać błędy, zero pochwał, zero dziękuję, zero dobra robota, tylko krytyka krytyka i krytyka. No oczywiście poza jego maskotką. Dział marketingu omijać. Gadają, że nie ma podwyżek, bo środki zamrożone, a zatrudniają. Kierownictwo to chyba ze starej epoki myślenie.
Zauważyłem żale na to, że wieloletni pracownik zarabia 5,5 tys a za swoja wiedze powinien minimum 8 tys. Czyli jakie szkolenia można zahaczyć przez te lata, że faktycznie się należy?
Zarobki w firmie fatalne, grubo poniżej średniej rynkowej, szorowanie w zarobkach po dnie. Oczywiście firma mówi, że jesteśmy w widełkach średniej co jest śmieszne. Co kwartał coraz niższa premia (centala Kato). Po co dawać cokolwiek pracownikom, skoro zaraz będzie przejęcie i niech nowy właściciel się martwi. Dno dna, skoro pracownicy z wieloletnim stażem zarabiają okolice najniższej krajowej.
Nie rozumiem jedynego. Dlaczego w zasadzie w każdym banku jest to samo tzn ludzie dobrzy muszą zmieniać pracę bo w obecnej nie dostaną szans na podwyżkę :( jak może wieloletni pracownik pracować za np. 5000-5500 brutto ? Dla niego i za jego wiedzę i staż pracy należy mu się ok 8000 brutto :(
Mialem rozmowe w Krakowie na stanowisku doradcy klienta… widac w oddzialach same staruchy , awantury, Praca bez przyszlosci Ale do rzeczy : podstawa : mam kilka lat doswiadczenia i 5 brutto hehehe to jakas kpina, za tyle to mi sie z łozka rano nie chce wstawac Takze do widzenia, spokojnie gdzie indziej pod 7k podstawy mozna dostac
Nie mam pojęcia skąd takie opinie o tym banku. Ja się zatrudniłam kilka miesięcy temu i nie żałuję, podjęłam świetną decyzję. I zarobkowo i jeśli chodzi o atmosferę. Kontakt z przełożonymi jest normalny i nikt nikogo nie traktuje z góry, chętnie pomagają i nawet miło witani są nowi pracownicy, co dla mnie jest szokiem. Zazwyczaj kazdy nowy pracownik był wyśmiewany bo „jest nowy” a tutaj normalnie, po ludzku.
praca w sprzedaży/obsłudze zdalnej jest fajna. Ale podstawa wynagrodzenia to skandal. Nie ma nawet 3500 zł netto. Kilkadziesiąt zł więcej od najniższej krajowej. Plusem są premie ale to różnie bywa. Odważyłam się odejść i zmienić pracodawcę. Mam 5tys brutto za to samo i lepsze benefity. Velo czas się obudzić!
Gratulacje odwagi . Nie chcę martwić ale 5000 to też mało jak najniższa 4700 brutto . Wałcz o podwyżkę albo nowa praca i nowa podstawa ???? a premie jakie są relne ile kasy w Velo ????
Pracuje w Banku prawie 30 lat na stanowisku starszy specjalista moje wynagrodzenie brutto 5200 zł żenada,realizuję plany a mimo to nie mam szansy na podwyżkę.Doświadczeni pracownicy nie są doceniani ,liczy się tylko sprzedaż w danym miesiącu.Wielu wartościowych pracowników odeszło nie próbowano ich zatrzymać.Przykre ale takie są realia w Velo.
To co piszesz jest chyba prawdą. Mój kolega tam pracuje i mi załatwia robotę. Z tego co mówi to jest super praca dla kogoś kto chce się obijać i robić wszystko linią najniższego oporu. Kolega wiele razy przychodził do roboty albo na solidnym kacu, albo nawet w żabce wychylał małpeczkę na lepsze samopoczucie jak szedł na popołódnia, (śmiał się że pracuje w banku a ma nawyki jak budowlaniec, tylko zarobki 3-4 raza mniejsze xd) No ale wracając do tematu, to znajomek mówił że jego z kolei kumpel wielki orzeł wyorany an targety a raptem 200zł/ msc brutto mu płacą XD lol. Ja tam idę i będę zbijał bąki hehe
Nawet tak nie żartuj że masz 5200 jak najniższa 4700 dla każdego jest ... Z doświadczeniem +10 lat masz szerokie możliwości. Wg mnie tj min 8000 brutto a nie 5200 :( nowy pracownik przychodzi to zostaje teraz 6000 brutto bo za mniej nikt się nie zgodzi , nie ma chętnych ....jakie 5200 zwalniaj się natychmiast albo wniosek o podwyżka 8000 brutto :) powodzenia
jaka atmosfera panuje w Contact Centre w warszawie? czy premie są osiągalne? podstawa jest bardzo niska ale pani na rekrutacji mówiła że premia wszystko wynagradza,
Dlatego trzeba od początku walczyć o wysoką podstawę no bo premie zawsze są marne nawet za +100 % . A Jaki bank daje większą podstawę ? Tzn jaką ? PKO Alior pekao SA ? Millenium?
Proszę o opienie dot pracy jako Mł. Doradca w Departamencie Sprzedaży Zdalnej? Wiem że to praca na słuchawce ale mógłby ktoś więcej opowiedzieć, jak z premiami, czy wdrożeniem, czy jest jakiś skrypt ?
Pracuję na przychodzących i naprawdę idzie tu dobrze zarobić. Często mam momenty, że zarabiam do 6 tys netto. Premię łatwo zdobyć, grafik idzie pod siebie ułożyć. Testy nie są trudne, są po szkoleniach. Nie zwalniają jak się nie wyrobi planu :) Praca jest w porządku, po prostu trzeba chcieć pracować i tyle, nie ma obijania się.
Bardzo niskie premie zależne od widzimisię przypadkowych osób które je oceniają. Kierownicy mają gdzieś pracowników. Nie pomagają tylko wymagają. Ogólnie w contact center między konsulatami jest miła atmosfera ale zarobić jest bardzo trudno co frustruje pracowników. Na szczecie czas się pożegnać bo podstawa wynagrodzenia to śmiech na sali
Tnz jakie niskie ? Dla kogoś niskie tj 1000 zł netto a dla kogoś niskie tj 3000 netto premi .
NIE POLECAM. Premie zobaczysz tak szybko jak yeti, a jeśli już są to grosze. Za mało pracowników na zmianach bo firma na stanowisku Ml doradca do sprzedaży zdalnej płaci skandalicznie niska podstawę co zniechęca do pracy , a ci którzy zostali nie przychodzą bo mają wywalone i chodzą na l4 non stop. Benefity marne. Brak kompetentnych osób na stanowiskach kierowniczych.

Jak się pracuje w VELOBANK SPÓŁKA AKCYJNA?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w VELOBANK SPÓŁKA AKCYJNA?
+ -
Jak wygląda rekrutacja do firmy VELOBANK SPÓŁKA AKCYJNA?