„Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.
1 358 2762 5 1

Opinie o „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Mazowieckie@poczta.fm
 Opinia

Czy ktoś może powiedzieć jaka jest podstawna prawna do tego aby praca kierowników i maszynistów zaczynala sie w różnych czesciach kraju i w różnych godzinach. I była organizowana w taki sposób ,że nikogo to nie interesuje że nie mam czym wrócic do domu i musze nocować na ławce?

Pomocna?
Tak3Nie
KM jest super
 Opinia
@Mazowieckie@poczta.fm 19.06.2019 12:35

Czemu się czepiasz. Sam wybrałes ten zawód i to stanowisko. Decydując sie na tą pracę powinienes wiedzieć , że czasami bedziesz musiał zapłacić za taksówkę albo za pokój w hotelu.

Pomocna?
Tak1Nie3
KM jest supersuper
 Opinia
@KM jest super 20.06.2019 20:57

Tu nie ma co biadolić. Ja tam biore samochód. Jade wczesniej tam gdzie mam zakończenie, zostawiam go i mam czym jechać do domu po robocie.

Pomocna?
Tak1Nie3
Realny
 Opinia
@KM jest super 20.06.2019 20:57

No tak za te grosze jeszcze mam płacić sobie za hotel i taksówki bo nie mam czym wrócić do domu?

Pomocna?
Tak1Nie1
Realny
 Opinia
@Mazowieckie@poczta.fm 19.06.2019 12:35

To nie można zrobic normalnych zmian tylko trzeba dopłacać do pracy??

Pomocna?
Tak1Nie
zajefajny
 Opinia
@Mazowieckie@poczta.fm 19.06.2019 12:35

jak wygląda sprawa urlopów w tej firmie. Czy jak się zaplanuje to zawsze można liczyć że się dostanie w tym okresie?

Pomocna?
TakNie
Materialista
 Opinia

Piękna ta nasza spółka. Aż chce się robić nocki. Jak myslicie, do listopada dorzucą nam te 5 dyszek brutto ? (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie2
Rudy
 Opinia
@Materialista 05.06.2019 19:56

Sram na ich 50 dyszek. Rzadko robię kontrolę i się nie (usunięte przez administratora) jak inni ciulacze... Kwiciarze i gotowkarze. Władza ma was i tak w (usunięte przez administratora) U.. Pie tylko te wasze mozgi tego nie ogarnia ja także róbcie im wyniki a przy okazji sobie na te głupie łby. Jujeden w Tłuszczu ma łapę polamana a takich jak ten bezozg jest jeszcze paru.

Pomocna?
TakNie
m123
 Opinia
@Rudy 05.06.2019 23:52

Nie rozumiem tego dlaczego się wypowiadasz skoro nie wiesz jaki był powód że ma rękę połamaną , wiesz że gdzieś dzwoni tylko sam nie wiesz gdzie .

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia
@m123 24.06.2019 16:56

Dobrze ze go zwolnili oszczedzili mu życia. Naprawiać y było tu duuzo i każdy tak samo kończył także powodzenia....

Pomocna?
TakNie
Broacz
 Opinia
@Materialista 05.06.2019 19:56

KM powoli się kończą już zacierają powoli ślady swoich krupcjogennych działalności. Pawlak i inni już działają..... Gdzie są gazety...

Pomocna?
TakNie
WANIUTA
 Opinia
@Rudy 05.06.2019 23:52

GOŚCIU POMYLIŁEŚ SIĘ Z POWOŁANIEM POWINIENEŚ PRACOWAĆ W SZALECIE MIEJSKIM A NIE NA KOLEI.

Pomocna?
TakNie
Rudy
 Opinia
@WANIUTA 26.06.2019 12:51

A ty kim na tej kolei jesteś. Tobie też mordę zdarza obić. Także ciesz się z 50 dyszek.

Pomocna?
TakNie
078
 Opinia
@Materialista 05.06.2019 19:56

Podwyżek nie będzie ponieważ prezes już sobie podniósł i radzie nadzorczej a dla pracowników którzy na niego pracują już nie starczyło . A przecież kierownicy i maszyniści to " parobki " i tak będą pracować , bo nie mają wyjścia ("bo zaraz ich zwolnimy jak odmówią pracy ") . W tej firmie jest taka paranoja że jeden drugiego sprzedaje , nikt nikogo nie broni , pan J. siedzi cały czas u prezesa . Za nie długo wyjdą wszystkie brudy na jaw i sprawy z 3G na czele .

Pomocna?
Tak1Nie
33
 Opinia

Do GallAnonim. Musisz wiedzieć, że jest to głównie spółka windykacyjna, której przewozy to tylko działalność dodatkowa (najchętniej tej drugiej by się pozbyto bo stwarza tylko same problemy). KM to twór samorządowy i główne środki pozyskuje z pobliskich gmin za ilość połączeń do stolicy. Bilety miesięczne i jednorazowe też stanowią jakiś powiedzmy stały dochód ale jeżdżą tylko ci którzy są skazani na KM. Mają również pieniądze i z Ciebie - bo jakimś sposobem dałeś się spisać. Penie wszedłeś drugimi drzwiami od czoła a nie pierwszymi. Mogę Cię pocieszyć, że będzie miała i z konduktora bo w tym czasie nie był na kontroli albo znajdą nieprawidłowości w wypisanym wezwaniu, albo jeszcze nie zda go na czas. Jak się dobrze postarają to po tyłku dostanie jeszcze maszynista, że nie dopatrzył welsa odpowiedzialnego za monitoring i oni nie mogą wyjaśnić tej sytuacji albo jeszcze co. Po premii może dostać też warsztat, że wypuścił skład z niesprawnymi drzwiami. Także jeśli dostaniesz odpowiedź, że dziękują za zgłoszenie to wiedz, że to podziękowanie jest szczere. Potencjalnie sporo kasy wygenerowałeś dla firmy. A o pozytywnym rozpatrzeniu Twojej reklamacji - zapomnij.

Pomocna?
TakNie
Rudy
 Opinia
@33 25.06.2019 10:41

Brawo a w te upały nawet jeden AKM nie powinien wyjechać. Ale co niektórym n Górze Kalwarii bardziej pasuje kasa niż spocona smierdzaca duupa. Pozdro dla ciulaczy i bezmuzgow.

Pomocna?
TakNie
Lola
 Opinia

ŻENUJĄCE ZACHOWANIE KONTROLERÓW

Pomocna?
Tak2Nie
Olivia 12345
 Opinia

Witam, natrafiłam na ogłoszenie szkolenia na kierownika pociągu. Szukam szczerej opinii czy warto? Oczywiście chodzi mi o względy finansowe? Ile w miesiącu zarabia kierownik pociągu już ze wszystkimi dodatkami itd. ?

Pomocna?
Tak1Nie1
Mlody
 Opinia
@Olivia 12345 17.06.2019 09:46

2600 nie warto jak jesteś młoda szukaj innej roboty tu cię będą gnebic i opie... Dalac na kasie co miesiąc

Pomocna?
Tak3Nie1
88
 Opinia
@Olivia 12345 17.06.2019 09:46

Poczytaj komentarze wcześniej - szczególnie z zimy - było tu gorąco ;) Tak w skrócie: oszczędź sobie życia

Pomocna?
Tak1Nie
Olivia 12345
 Opinia
@88 17.06.2019 13:58

Dzięki za odpowiedź, nigdzie nie jest łatwo ale za 2600 to faktycznie lipa.

Pomocna?
TakNie
Rudy
 Opinia
@Olivia 12345 18.06.2019 12:47

A po roku jak dostaniesz deputat węglowy to dalej będziesz tyle samo zaraniabiala. Tu rządzą ludzie Agenta Pawlaka i innych... Kacapow

Pomocna?
Tak1Nie
Waniuta
 Opinia
@Olivia 12345 18.06.2019 12:47

Bzdury piszą spokojnie wyciągniesz 3500 do 4000. Mniej zarabiają ci co pilnują maszynistę .

Pomocna?
Tak7Nie5
Oliwia
 Opinia
@Waniuta 19.06.2019 06:57

Czy w takim razie dostane na piśmie że zarobie minimum 3500??

Pomocna?
TakNie
Rudy
 Opinia
@Waniuta 19.06.2019 06:57

Po co się udzielasz jak już tu nie pracujesz. Daj dziewczynie kusze maczete i niech gania podróżnych jak Kucharek i Mikołaj. Tylko uprzedz że ten stan kiedyś się skończy.

Pomocna?
TakNie
Rudy
 Opinia
@Olivia 12345 18.06.2019 12:47

Koryciaka na rozmowie powie ci ze i 7000 tys tu zarabiają. A ci co mają 3000 to on z nimi niec gadać taka tu jest propaganda. Jeżeli jesteś z Siedlec to będziesz mieć względy Jeśli z 224 to Będziesz (usunięte przez administratora) służby 244

Pomocna?
Tak1Nie
Prawdziwa
 Opinia
@Oliwia 19.06.2019 12:15

Nie wyciągniesz tyle ???? 3 max z normą godzin

Pomocna?
TakNie
Realny
 Opinia
@Prawdziwa 21.06.2019 21:54

Mówisz oczywiscie o sumie brutto 3 tysiące ???

Pomocna?
TakNie
fredro3000
 Opinia
@Olivia 12345 17.06.2019 09:46

Praca na stanowisku kierownika pociągu nie jest taka atrakcyjna jak ją opisują . Na umowie masz 2000 zł brutto + premie , niektórzy za luty dostali 2400 zł wypłaty . Jeśli chcesz więcej zarobić to musisz sporo napisać biletów z opłatą dodatkową i wypisać sporo wezwań (powyżej 50) . Kadra zarządzająca uważa, że pasażer to "święta krowa" i jeśli napisze na Ciebie skargę to możesz być zwolnionym nawet dyscyplinarnie lub dostajesz -30% , -50%,-100% od premii. Za brak kontroli na pociągu tak samo mogą zabrać premie, nie liczą się wcale z pracownikiem . Żyjesz w ciągłym strachu , że przyjdzie ktoś z 3G i będziesz pisać bezsensowne wyjaśnienia gdy nawet taka sytuacja nie miała miejsca .

Pomocna?
Tak3Nie
Waniuta
 Opinia

Nie chcieli związkowcy 250 nadgodzin , to mają 416.

Pomocna?
Tak8Nie2
lllgf
 Opinia
@Waniuta 14.06.2019 13:59

Może czas najwyższy aby janki i inne madre glowy wrócili na swoje stare stanowiska i byli elastyczni wobec pracodawcy zasuwając i po 1000 godzin dodatkowo a kto się szanuje niech pilnuje normy

Pomocna?
TakNie
Starszy maszynista ;-)
 Opinia

Tak trochę się pośmie, ciekaw jestem czy lubelska i inne biura KM bedą miały skrócone godziny pracy i piatek wolny ze względu na upały ;-).. a my bedziemy działać w stych śmierdzących AKM-ach bez klimy ;-) pozdrawiam ciężko pracujących ;-) także rewidentów ustawiaczy i manewrowych, oraz pracowników warsztatów ;-)

Pomocna?
Tak9Nie
Mlody
 Opinia
@Starszy maszynista ;-) 13.06.2019 11:33

A jaki masz problem powołaj się na instrukcje kup termometr i nie wyjeżdżaj z szopy.

Pomocna?
Tak2Nie
exx
 Opinia
@Mlody 13.06.2019 12:04

Kolego, za taki numer bys mial bardzo nieprzyjemne sluzby. Albo inna nagrode od milosciwie panujacych ;)

Pomocna?
Tak4Nie
Mlody
 Opinia
@Starszy maszynista ;-) 13.06.2019 11:33

Brzeska to już wczoraj o 13 na Stadionie stała. Elka co siedzi z Januszem i jeszcze jedna której imienia nie kojarzę. A my dymamy na AKM i jest Oki.

Pomocna?
Tak1Nie
LsD
 Opinia

Tak czytam Wasze wpisy, nasuwa się pytanie, czy w KM się poprawiło że wszyscy zamilkli..

Pomocna?
TakNie
Mazowieckie@
 Opinia
@LsD 10.06.2019 23:35

A z jakiego okresu interesują Cię informacje. Przed kontrolą CBA. W wyniku , której wyleciał dyrektor do spraw , czy już po tej aferze?

Pomocna?
Tak1Nie
licek
 Opinia

Cześć co nauczyciele pokazali że można i trzeba a my co dalej kopiemy własną skibkę z własnym gówienkiem

Pomocna?
Tak8Nie1
Sam
 Opinia
@licek 08.04.2019 19:20

Chłopie tu tylko narzekają. Siedlce Radom to wiadomo kto rządzi wystarczy wpisać w Google. Radom skorumpowany emeryci którzy są pod kloszem.W Tłuszczu to jak wyjeżdżają z Małkini o 5 rano to już Kuspieli widzą. Tu się nic nie poprawi bo większość ma pełne gacie szkoda gadać. A władza się cieszy a związki się bawią. H.... U.. J.

Pomocna?
Tak13Nie1
Broacz
 Opinia
@licek 08.04.2019 19:20

To już nikt się tu nie udziela. Pewnie znów wszyscy czekają na podwyżkę. Ja proponuję byśmy my sami się określili ile chcemy przeprowadzili referendum. Ciekawe jak oceniliscie ankietę na tabletach.?? Większość pewnie jest na "tak "bo to nie jest anonim wbrew zapewnieniem każdy będzie miał pełne gacie. Mój apel jest taki" zluzujcie porty i wypastujcie buty bo inaczej nic nie zmienicie"

Pomocna?
Tak10Nie
mlody kanar
 Opinia
@Broacz 15.04.2019 21:41

na podwyzke nie ma co liczyc. wiekrzosc zwiazkow chciala zie zgodzic na 900 ale janek(wszystko załatwi) chce1000. Znajac zycie to adza 50-100 i powie ze on to dla nas wywalczyl. on jest jak psl zawsze w koalicji nieważne z kim nieważne jak aby przy korycie.

Pomocna?
Tak12Nie
1
Szczesliwy
 Opinia
@Broacz 15.04.2019 21:41

Ja napisałem prawdę.. Ale odpaliłem na prywatnym kompie.. Coż i tak pewnie każdy tablet ma inny adres do ankiety więc i tak wiedzą kto co napisał... Ale nie przejmuje się tym bo jeszcze chwila i kończy mi się okres wypowiedzenia... I na koniec n.a.s.r.a.m do łukowianki i napisze kałem żegnam w kiblu na scianie ;-)

Pomocna?
Tak2Nie2
1
młody kanar
 Opinia
@Szczesliwy 29.05.2019 21:48

No i komu zrobisz źle, że nawalisz i tym samym napiszesz na ścianie kibla w Łukowiance? Czy twoja zemsta uderzy iw prezesa i ludzi mających decyzyjność w tej firmie? Nie!!! Po prostu uderzysz w ludzi takich jak ty - roboli, którzy nic nie mogą lub nie chcą z różnych powodów, ludzi, którzy nie są tobie nic winni! Taka ta twoja inteligencja! Bądź bohaterem i nawal prezesowi pod drzwi - głośno i z rozmachem a nie cichaczem za zamkniętymi drzwiami. Lepiej odejdź, bo walisz już we własne gniazdo.

Pomocna?
Tak1Nie
Młody.
 Opinia
@Szczesliwy 29.05.2019 21:48

Widać że jesteś z okolic Siedlec. Jak taki kozak jesteś to poproś o służbę o 1:00Wilenska Tłuszcz i to w weekend. Tacy jak ty to nie są zadni Kierownicy a troki od kaleson pod kloszem Kani i Koryciaka. ????????

Pomocna?
TakNie
GallAnonim
 Opinia

Czy Koleje Mazowieckie wybudzą się w końcu z tego letargu i zwrócą uwagę na jakość obsługi i szacunek do Pasażerów? Dzisiejszy Case na żywo trasa relacji Warszawa Centralna do Modlin, Pan Konduktor wsiada do wagonu (uwaga) razem ze mną, a minute później, gdy sam proszę Go o bilet, zabiera mi dowód osobisty wypisuje mandat i nie chce mi go zwrócić krzycząc i grożąc wezwaniem sądowym do zapłaty. Ja rozumiem, że brak prowizji Waszych pracowników wpływa negatywnie na ich postawę, ale szarpanie Pasażera to temat pod paragrafy §. Na szczęście ta skrajna nieudolność, buractwo i arogancja nie pozostaje zignorowana, a reakcja na zachowanie Waszego niekompetentnego personelu została sformalizowana odpowiednim doniesieniem. Koleje Mazowieckie, nie idźcie ta droga.

Pomocna?
Tak8Nie3
Mlody
 Opinia
@GallAnonim 30.05.2019 20:59

Szefostwo KM potrzebuje takich buraków. Co będą gnebic ludzi. Panie Sobczak to Pana ludzie a frazesow masz pełną gębę odkąd stałe się niby "Dyrektorem"

Pomocna?
Tak2Nie
Kierownik
 Opinia
@GallAnonim 30.05.2019 20:59

Tu jest zastraszanie i moobing pełną gębą brak poszanowania dla człowieka oto koleje mazowieckie.

Pomocna?
Tak9Nie
Alfred
 Opinia
@GallAnonim 30.05.2019 20:59

Jeżeli wsiadasz Waćpan z tyłu i na widok kanara, który logiczne, że jak ruszy pociąg przystąpi do kontroli a ty od razu z paniki chcesz kupić bilet - to nie spodziewaj się, że go normalnie kupisz. Takich cwaniaków jest cała masa a najlepiej im wychodzi pisanie skarg i zażaleń na kanara, żeby tylko siebie wybielić jak już kwita otrzyma.

Pomocna?
Tak6Nie3
GallAnonim
 Opinia
@Alfred 02.06.2019 08:18

Czytaj proszę uważnie, co piszę, a potem twórz otoczkę 'Adwokata Diabła'. Spodziewałem się bardziej kreatywnej kontry, zdziwiłyby mnie oficjalne przeprosiny, ale czego miałbym oczekiwać od podmiotu, który nie wie, czym jest wizerunek. Karma wraca, a dobro zwycięży ????

Pomocna?
Tak6Nie
Rudy
 Opinia
@GallAnonim 30.05.2019 20:59

Szanowny Podróżny proszę rozpowszechniać te wpisy u swoich znajomy niech wiedzą jaki tu bałagan jak nas traktoje władze. Nie mają szacunku do nikogo i do was podróżnych też. Niedługo kolejne maja być doniesienia Do UTK i IP na traktowanie nas i znęcanie się nad nami

Pomocna?
Tak1Nie
Alfred
 Opinia
@GallAnonim 04.06.2019 16:04

Dostosuj się Pan do przepisów, wsiadaj pierwszymi drzwiami po zakup biletu a jak kanara nie ma to poczekaj. Nie wierzę, że ktoś kogoś szarpie za rękaw jeżeli ktoś chce uczciwie kupić bilet. Tyle w temacie.

Pomocna?
Tak1Nie1
GallAnonim
 Opinia
@Alfred 05.06.2019 20:01

Mam nagranie. Tyle w temacie.

Pomocna?
Tak3Nie
mikol
 Opinia
@GallAnonim 05.06.2019 20:52

Oczywiście nagranie pokazuje całość sytuacji od samego poczatku do końca? Czy zaczyna się w momencie, jak już dochodzi do rękoczynów a wcześniej następuje wymiana poglądów?

Pomocna?
Tak1Nie
Alfred
 Opinia
@mikol 07.06.2019 07:30

Obstawiam, że nagranie jest już tylko końcowym fragmentem sytuacji, tak jak piszesz i nie obrazuje sytuacji. Tonący brzytwy się chwyta. Czemu nie przedstawi dowodu w postaci postronnego świadka np innego podróżnego?

Pomocna?
TakNie
Alfred
 Opinia
@mikol 07.06.2019 07:30

I jeszcze jedno. Ma nagranie to z pewnością widać czy jest w czole pociągu tj przy pierwszych drzwiach, czy w innym miejscu? Ciekawe... Z drugiej strony zastanawiam się jak postąpi firma jeśli otrzyma to nagranie jako załącznik skargi? Czy szanowne panie ze 106 wezmą pod uwagę miejsce zakupu biletu? Pewnie nie. Ale to inny temat...

Pomocna?
TakNie
xyz
 Opinia
@Alfred 09.06.2019 13:17

Firma sciagnie nagranie z taboru. I tam dokladnie bedzie widac gdzie koles wsiadl i jak wygladala sytuacja. I zadne sciemy nie pomoga.

Pomocna?
TakNie
zenek
 Opinia

Ile może zarobić dyspozytor ?

Pomocna?
TakNie
Złotousty..
 Opinia
@zenek 30.05.2019 07:49

Lepiej nie gadac głośnio.. Bo wstyd szczegolnie w KM...

Pomocna?
Tak2Nie
OBSERWATOR
 Opinia
@zenek 30.05.2019 07:49

ZALEZY OD KOGO JEST

Pomocna?
Tak3Nie
Gość
 Opinia
@zenek 30.05.2019 07:49

Odpuść sobie. Widziałem ogłoszenie na stronie KM. Wymagania wysokie i te niby przywileje, co są standardem na rynku pracy są nieadekwatne do pensji 2600 na rękę. Ta sekcja Ochota to też jakaś porażka. Przeczytałem forum od początku, popytalem maszynistów i kierowników i sobie odpuściłem. Jeden kwas w tej firmie. Awansujesz jak masz plecy a pensja rodem z prowincji a nie z bogatego Mazowsza. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak4Nie
mazowieckie@poczta.fm
 Opinia

Nie wiem na co tu czekać. Spytajcie się ludzi , którzy przeszli do SKM. Tam nie ma jałmużny. są częste podwyżki i nie takie byle co. Na ich stronie jest ogłoszenie o rekrutacji na maszynistów. Nie ma na co czekać.

Pomocna?
Tak5Nie1
Leń
 Opinia

to na co czekasz? zamiast trollować przenoś się

Pomocna?
Tak2Nie5
Strajker
 Opinia

Wiesz co, stary? Premię jeszcze przeboleję, jednak tam tracisz przede wszystkim godność i nerwy. Uciekajcie czym prędzej. Niech dobiegnie końca mój okres wypowiedzenia, już ja im podziękuję...

Pomocna?
Tak4Nie
Szczesliwy
 Opinia
@Strajker 29.05.2019 13:12

Ja też na wypowiedzeniu.. już za chwileczkę już za momencik.. zrzuca te kajdany.... swoją drogą ciekawe jestem czy dostanę dodatkowe 8h na zdanie tego nadzienia która mam.. jeśli nie to niech przyjeżdżają do mnie do domu i odbierają sami..

Pomocna?
Tak4Nie1
mazowieckie@poczta.fm
 Opinia
@Leń 28.05.2019 15:59

Ty wiesz co to jest trolowanie. A poza tym skąd wiesz że własnie się nie przeniosłem???

Pomocna?
Tak1Nie1
Materialista
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

5 dyszek zawsze coś... (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie9
xyz
 Opinia
@Materialista 22.05.2019 12:46

Komentarz filmikiem, bo na piśmie tego się opisać nie da: (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie
Młody.
 Opinia
@xyz 22.05.2019 16:13

Hajaahaa mało coś tu się udzielać ie. Prezes powiedział - Dajcie im po 50 dych i niec(usunięte przez administratora) Dalaja.Dopuki tam rządzi (usunięte przez administratora) dostaniemy. Oni tak rozkradaja ta firmę Jak ich rudy Tusk bo oni z jednego gniazda.

Pomocna?
Tak9Nie
Niezadowolony
 Opinia
@Materialista 22.05.2019 12:46

No to daje jakie 30 netto. To sie w glowie nie miesci, przewozimy blisko 70.000.000 pasazerow rocznie a nie starcza na to zebysmy dostawali za to godne wynagrodzenie... Paranoja. Pieniadze przezera wladza i pociotki z lubelskiej...

Pomocna?
Tak7Nie
Obserwator k
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Niezadowolony 23.05.2019 23:55

Już dawno uważam że władza działa na zgubę tej firmie swoimi decyzjami i gnebieniem pracowników.

Pomocna?
Tak7Nie
Kucia
 Opinia

Uważam że kolej mazowiecka jest nie poważna dnia 25,05.2019 odbyła się nie stworzona sytuacja dwóch (usunięte przez administratora) mężczyzn weszło do pociągu zamiast prosić o opuszczenie zaczęli się szarpać i wyrzucili ich z pociągu po czym pociąg musiał stać przez ich nie właściwe zachowanie. Proszę o zwracanie uwagi na takie przypadki gdyż ludzie musieli czekać na policję .

Pomocna?
TakNie4
Pracownik
 Opinia

Ta firma to PATOLOGIA przez duże P

Pomocna?
Tak29Nie7
Mlody
 Opinia
@Pracownik 27.04.2019 10:05

(usunięte przez administratora)Tego nie da się naprawić. Ja nawet nie próbuje tego zrozumieć. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie1
Strona
 Opinia
@Pracownik 27.04.2019 10:05

Ja się dziwię że ta (usunięte przez administratora)jeszcze gazety się nie interesują

Pomocna?
Tak9Nie2
Młody.
 Opinia
@Strona 06.05.2019 07:49

Uuuuu jaka tu nędza. Taka sama ja w firmie. Na wycieczki Związki mają a na wczasy pod gruszka brak."Prezes" weź ty już zabieraj to swoje (usunięte przez administratora)won od ludzi którzy tu zostawili całe swoje życie. Takim niudacznikom jak wy normalny pracodawca by już dawno podziękował.Fack dla różnorakich psudo "kontrolerów "od niby "Handlu" jak wam nie pasuje że wychodzimy na Pociąg i wszystko jest źle proszę na pouczenia pokazać jak to się robi, a jak nie to (usunięte przez administratora) PS. Szacun dla normalnych.

Pomocna?
Tak10Nie
xxx
 Opinia

czy ktoś mi wyjaśni mi po co w KM są związki zawodowe? Bo jak zauważyłam to one nie działają na stronę pracownika tylko pracodawcy. Dlaczego podejmują decyzje bez konsultacji z pracownikami? Dlaczego nic nie zrobili z bandą 3g - po kontroli każdy ma być ukarany? I dlaczego nie ma jasnej siatki płac? czy Z,Z są jedynie tanim biurem podróży dla wybranych?Czekam na odpowiedż wszystkich uczciwy Związków zawodowych.

Pomocna?
Tak25Nie
Mlody
 Opinia
@xxx 21.04.2019 02:05

Związki Zawodowe są po to by dać miejsce pracy nierobom. By się bawić pić doic kasę i robić z nas idiotow. Także wpisujcie się bo nikt ze Zwiachole wam niezapewni bytu i kasy. To jest abstrakcja.

Pomocna?
Tak15Nie
Tfuuu
 Opinia
@xxx 21.04.2019 02:05

ZZ ss ponto zeby organizowac wycieczki..

Pomocna?
Tak3Nie
haha
 Opinia

mam pytanie do Janka w sprawie ostatniego spotkania z pracodawcą Po czyjej stronie stoisz? Czy te 100 zł to sprawa honoru czy koperty? Bo mam wrażenie, że działasz tylko na polecenie władzy z lubelskiej tak samo jak SIP-owiec z Tłuszcza Darek Uśmiechnięty -Co ja mogę zrobić ( ten san związek) na wszystkie nie prawidłości ma jedną odpowieść - hahaha i to zazwyczaj kończy według niego temat.

Pomocna?
Tak15Nie
mazowieckie@poczta.fm
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Czy zakończyła się już kontrola CBA dotycząca finansów w firmie?? Czy ktoś dokładnie wie co było powodem tej kontroli . Czy był to jakiś donos na sytuację czy też oficjalne zgłoszenie?

Pomocna?
Tak5Nie
mazowieckie@poczta.fm
 Opinia

Czy macie macie jakieś informacje dotyczące powiązań tej firmy z UTK. Napisałem kilka skarg ale odpowiedzi są dziwnie tolerancyjne dla tej firmy. Wiele aspektów pominięto. Na kilka tematów nie otrzymałem wcale odpowiedzi. Może wiecie coś o tym że ktoś np pracuje w obu tych instytucjach jednocześnie. Piszcie proszę tutaj lub na mazowieckie@poczta.fm

Pomocna?
Tak4Nie
Kryształowy Kamuś
 Opinia
@mazowieckie@poczta.fm 28.03.2019 10:15

Zobacz kto siedzi w komisja na egzaminach, bo chyba jakś część komisji musi być z ramienia UTK.. Młodych ins wyłącz, starszych ins wyłącz...i zostaną kontrolerzy... i tam szukaj

Pomocna?
Tak4Nie
licek
 Opinia

KIEROWNICY PLOTKARZE –chodzą jak te kury po podwórku i różnią się tylko tym od tych kur że nie robią pod siebie . Afiszują się na pierwszej stronie gazety a później chodzą i pier… głupoty na temat każdego , ten się zwalnia tego maja zwolnic ten z tamtą itp. Głowa mała usłyszą głupotę dodają swoje pięć groszy i zabawa w głuchy telefon. NARZEKACZE NA WŁADZĘ – (usunięte przez administratora) ci to najlepsi narzekają na wszystko że inni kradną a sami nie maja co,bo wszystko rozkradzione . NADGORLIWI – te zakały przychodzą półtorej godziny wcześniej do pracy i są z siebie dumni że są wzorowymi pracownikami . ŻYJĄCY KOLEJĄ –bez kolei to się załatwić nie potrafią NIESZKODLIWI. I wreszcie . NORMALNI LUDZIE –przychodzą do pracy z spokojna głową aby zrobić swoje bez zbędnych ceregieli. Reasumując większość pracowników KM to kolejowy beton wychowany w PRL nie potrafiący się znaleźć w nowej rzeczywistości już od paru ładnych lat ,narzekający na dojazdy płace itd. Jeżeli jest wam tak źle to idźcie na kasę do biedronki na budowę popracujcie bez umowy o pracę w własnym ubraniu lub do innych spółek kolejowych i dajcie pracować innym w spokoju . Chcecie zjeść ciastko i mieć ciastko tak się nie da byście chcieli żeby pociąg was zabierał i odwoził pod sam dom ,i zarabiać jak na towarowych. Jeżeli kogoś uraziłem to co ja mogę powiedzieć proszę o komentarz .

Pomocna?
Tak4Nie3
anonim
 Opinia
@licek 05.04.2019 13:41

Cała prawda jest grupa ludzi która już jak wstaje chciałaby by im płacono. Dojazd do roboty płatny i dopóki nie pójdą spać też ma być płatne tffuuu..... Leniwy i ciulacze 61 choć nie wszyscy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kryształowy Kamuś
 Opinia
@licek 05.04.2019 13:41

Powiem Ci tak.. Normalni ludzie to z KM uciekli albo uciekają.. Nowa rzeczywistość to 2350 brutto z grupy.. no może jak jesteś z jakieś dziury pod łukowe to cieszysz się że nie musisz pracować w zakładach mięsnych.. Ale tu są trochę inne realia.. póki nie zmieni się system wynagrodzeń, nie zmieni się podejście władzy do pracowników... nie zrobią porządku że związkowym biurem podróży nie będzie dobrze.. problem w tym i tu masz rację, że pracownicy KM to taki głuchy telefon, nikomu się nic nie podoba ale jednocześnie nikt z tym nic nie robi.. więc jak chcesz gadać to gadaj z sensem.. A nie pisz tu nieprawdy że KM to taki super pracodawca. Tak jak Ci powiedziałem porządna ekipa odeszła albo odchodzi teraz zostali tam Ci którzy czekają na emeryturę, albo Ci którzy nie mają gdzie iść...

Pomocna?
Tak12Nie
Obrzeży swiat
 Opinia

Zluzujta portki ???? trza się cieszyć Cieszta się co mata. Co to chcieć firma płaci siano na czas co miesionc, bogaty pakiet socjalny, grusza wczasy karty srarty ananasy frykasy lapatopy komura służbowa. Jak kogoś kusi piniondz to może służbę dodatkowa zrobić i już jest milionerem. A co wy bysta chcieli po tych zaocznych liceach zarabiać jak pilot orbisu. Inżynierów i profesoruf nie brakuje a robić nima komu.

Pomocna?
Tak6Nie3
Rudy
 Opinia
@Obrzeży swiat 06.04.2019 16:37

Dodatki to są tak platne że puzniej Przez cały miech można siedzieć w domu. Tu ile chcesz to tyle zarobisz. Tu twoich pieniędzy nikt nie liczy bo z góry wiadomo ile ci się należy.. Dział Finansowy jest tak ududlany żeby cię oskubac wydoic. A firma to jedna wielka pralnia Pieniędzy. Tffuuu..

Pomocna?
Tak9Nie
3g
 Opinia

licek zluzuj rajty i więcej nie siej fermentu przyleliśmy PRL przeżyjemy demokracje i km . PRL WYKUŁ CZŁOWIEKA ZE STALI I KOMBINOWANIA .

Pomocna?
Tak1Nie3
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
licek
 Opinia

DO SAM i INNYCH Cześć koledzy jeżeli w którymś podpunkcie "nasrałem w gniazdo "to proszę zacytować nie byłem i nie jestem żadnym kretem , ty widzę jesteś wyznawco jakiś teoria spiskowych lub płasko ziemcą . A tak na poważnie już nie mogę wysłuchiwać i czytać waszych kalumnii i gorzkich żali . Teraz opiszę parę typów ludzi co napotkałem w naszej rodzinie KM. NARZEKACZE NA ZWIĄZKI ZAWODOWE - osobnicy tego pokroju ciągle narzekają że związki nic nie załatwiają są niepotrzebne itd , co najlepsze ci co narzekają są zapisani do kilku na raz tacy ludzie oczekują że za nich ktoś coś załatwi jest stare powiedzenie "umiesz liczyć to licz na siebie" ewentualnie załóżcie swój związek i wtedy pokarzcie co potraficie nawet dam wam nazwę Związek Zawodowy Niezadowolonych Z Pracy W KM czyli ZZNZPWKM .

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
licek
 Opinia

cześć kolego w km żyje się bardzo dobrze : - z normy godzin 3500 do 3800 zł - godziny rozpoczęća służb od 1 30 rano do 23 55 - służby po 8 , 9 , 11, i 12 godzin - rozpoczęcia i zakończenia MNG ,MNO, WARSZAWA REMBERTÓW ,STRZYŻYNA , STUDZIANKI NOWE, MODLIN, WARSZAWA CENTRALNA, CZYSTE ,WARSZAWA GDAŃSKA i inne ; - całą noc manewry a rano jakiś obieg . -na początku kariery tak przez dwa trzy lata jeździsz na kultowym EN57 EN57AKM I EN57AL super sprawa tak zwane pociągi retro aż łezka się w oku kreci ze szczęścia - zmiany planów pracy co parę dni nieraz nie wiesz czym i jakim numerem jedziesz" ten dreszczyk emocji przed rozpoczęciem służby" - atmosfera w pracy jest super administracja pomoże w każdym problemie - z zamianą służb niema problemu - dodatkowe służby możesz robić ,jak chcesz serdecznie zapraszam do naszej rodziny KM potrzeba ogarniętych maszynistów.

Pomocna?
Tak12Nie
Łysy
 Opinia
@licek 31.03.2019 23:20

Ale dałeś czadu, aż się łezka w oku zakręciła ;)))

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sam
 Opinia
@licek 31.03.2019 23:20

Firma stworzyła sobie w każdym gnieździe tzw. Trójki czy Dwójki....wuj ich tam jak zwał tak zwał. Czyli grupę niekoniecznie samodzielnie myślących ludzi a the - bili którzy jara ją się tym faktem że są jedyni w swoim rodzaju a tak naprawdę stają w swoje gniazdo z którego się wywodzą. Także jesteście tzw. KRETAMI i oto firmie chodziło.

Pomocna?
Tak3Nie5
anonim
 Opinia
@licek 31.03.2019 23:20

Ludziska zróbmy tak jak zrobili Policjanci Nauczyciele. Zacznijmy dbać o swoje zdrowie wtedy może nas władza zauważy tak jak to zrobili Maszynisci w Metro Wawa. Pozdrów wasz Zwiakowiec....?

Pomocna?
Tak1Nie
młody kanar
 Opinia
@Sam 02.04.2019 22:16

Czy zrozumiałeś istotę dwójek i trójek? To ty walisz we własne gniazdo. To jedyna słuszna decyzja sekcji aby nam pomóc! Wyłapują cwaniaków a ty w spokoju możesz zająć się swoją pracą. Nie mąć i pogadaj z załogą co o tym mysli.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lesniczy
 Opinia
@licek 31.03.2019 23:20

Zapomniales dodac ze swiateczne sa dla wybranych ;-)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rudy
 Opinia
@młody kanar 05.04.2019 06:17

Tylko Baranie jeden co ty masz z tego.!??? Frajdę bo myślisz że jesteś naprawiać em tego systemu. Czekaj(usunięte przez administratora)jak Ci się pod winie noga czy ci co was wymyślili podadzą wam wtedy rękę.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młody
Nazwa działu: Finanse
 Rekomendacja

Witam. Panowie jak się żyje maszynistom w KM'ach? Widzę że ogloszenie jest ze szukają. Duże braki są maszynistów w tej spółce? Jak z kasą? Jak atmosfera w spółce? Lepiej do KM czy SKM? Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie
5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xplore
 Opinia
@Młody 30.03.2019 16:21

Ogarnij się, chłopie...

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
licek
 Opinia
@Młody 30.03.2019 16:21

cześć kolego w km żyje się bardzo dobrze : - z normy godzin 3500 do 3800 zł - godziny rozpoczęća służb od 1 30 rano do 23 55 - służby po 8 , 9 , 11, i 12 godzin - rozpoczęcia i zakończenia MNG ,MNO, WARSZAWA REMBERTÓW ,STRZYŻYNA , STUDZIANKI NOWE, MODLIN, WARSZAWA CENTRALNA, CZYSTE ,WARSZAWA GDAŃSKA i inne ; - całą noc manewry a rano jakiś obieg . -na początku kariery tak przez dwa trzy lata jeździsz na kultowym EN57 EN57AKM I EN57AL super sprawa tak zwane pociągi retro aż łezka się w oku kreci ze szczęścia - zmiany planów pracy co parę dni nieraz nie wiesz czym i jakim numerem jedziesz" ten dreszczyk emocji przed rozpoczęciem służby" - atmosfera w pracy jest super administracja pomoże w każdym problemie - z zamianą służb niema problemu - dodatkowe służby możesz robić ,jak chcesz serdecznie zapraszam do naszej rodziny KM potrzeba ogarniętych maszynistów.

Pomocna?
Tak6Nie
mazowieckie@poczta.fm
 Opinia

Oczywiście że te lojalki to fikcja. Jedynie za co was mogą obciążyć to Licencja maszynisty, Jesli oczywiście ją sfinansowali. Za nic więcej. Za kurs na kierownika pociągu tak samo nie mają prawa obciążać. nikt za to nie zwracał. Chyba że ktoś głupi i sam płacił.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
licek
 Opinia

to ze odchodzą maszyniści to pół biedy odchodzą młodzi po egzaminie te umowy lojalnościowe to FIKCJA zapytajcie starszych kolegów ilu odchodzi po zdanym egzaminie w ciągu roku

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mazowieckie@poczta.fm
 Opinia

Czy uważacie , że sytuacja w firmie wymaga organizacji działającej anonimowo poza zakładem pracy?. Jeśli tak to odezwij się anonimowo na adres mazowieckie@poczta.fm

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
podróżna
 Opinia

korzystałam z usług km i zostałam oszukana przez konduktora ponieważ nie zna zakresu swoich obowiązków .Sprzedał mi bilet po zawyżonej cenie mam bilet.

Pomocna?
TakNie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młody.
 Opinia
@podróżna 13.03.2019 13:31

To już tam co niektórzy klaszcza w łapki że mają delikwenta i30%z premi.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
młody kanar
 Opinia
@podróżna 13.03.2019 13:31

A może konduktor pracuje od niedawna? A może został źle wyszkolony na kursie? A może nie dosypia po służbach i jest to wynikiem przemęczenia? A może pracował w stresie i się pomylił? A może najnormalniej szanowna pani wcześniej kupowała bilet wycieczkowy a na tygodniu bilet jest droższy i paniusia obrusza się do czerwoności i posądza biednego kanara o kradzież? Najłatwiej to tak anonimowo kogoś posądzić. Więcej zdrowego rozsądku zanim kogoś pani oczerni - droga pani!

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młody.
 Opinia
@młody kanar 13.03.2019 21:53

Zgadzam się.!!!!. Ale tu nikt z tych wielmorznych tak nie myśli. Kobitka zapłaciła za bilet przeproszenia wyślą mailem@com.A takim jak my 50% i to jest biznes. K... R.. Wa obudzcie się ludzie tu pracujący i ci co korzystacie z tych KM.... Mniejcie ich tak samo w (usunięte przez administratora) Oie jak oni nas.

Pomocna?
Tak1Nie
Syf
 Opinia
@podróżna 13.03.2019 13:31

Droga Pani. My tu tylko zarabiamy na chleb. Kłaniamy się wam bo tak nam każą, tłumaczymy wam różne kwestie, czekamy na was na przystanku aż wsiadziecie do pociągu, musimy wiedzieć jakie macie ulgi, dać odjazd wydać wam resztę z biletów, a na koniec jak coś jest źle to albo wy albo banda darmozjadow wrzeszczy na nas. Wy jako pasażerowie jesteście mało szkodliwe gorzej z tymi Darmozjadami którzy rzywi się tym co my zarobimy a jeszcze nas gnebia bo im coś ciągle źle robimy. Więc apeluje do Pseudo kontrolerów jak ciągle źle robimy to proszę na zwolnić jak jesteśmy niemotami. A jeśli nie to wy wychodzicie na stado The-Bili.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia
@podróżna 13.03.2019 13:31

Proszę złożyć reklamację/ skargę do KM można przez Internet

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rudy
 Opinia
@Gość 14.03.2019 12:06

Znalazł się uzdrowiciel Borkowski pewnie.

Pomocna?
Tak2Nie
miszczu
 Opinia

cześć kamusie wiecie ile jest nieobsadzonych służb na poszczególnych sekcjach z tego co wiem to z planu Radomskiego odchodzi 8 Panów Maszynistów z Warszawskiego 3 z Nasielskiego 5 emerytury co z MNO MNT MNS coś wiecie , słyszałem że z linii Dęblińskiej też się szykują na PR co dalej z naszą kochaną spółką ???????

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rudy
 Opinia
@miszczu 29.03.2019 13:14

Pan Grajda i inni się nie martwią. Jak to mówią "dajemy radę" z MNT już na cito 5 maszynistow i z drużyn też około 5 kierowników a mogłoby i więcej opuścić szeregi tejże spółki ale pazernosc na hajs im nie pozwala. Za 3miechy po 20 służb pie... Dol iem za te samą kasę i stan się wyrówna. Nie liczymy na Związki tylko grabie widły i do przodu z odsiecz.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej