„Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 305 ocen.

„Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.
2 305 6 1

Opinie o „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.

Finansowy

Ludzie dajemy sie doic na kase i nic z tym nikt nie robi pół wsi jest od So...czaka i nikt sie nie odzywa a Panie o naszej kasy doja nas jak chcą! Oczywiscie one moga sie mylić a my nie firma traci kase na przejazdach do siedlec bo przecież wszyscy maja bilety zPR i jest oki !!!! Ale z żeby to wyrównać okrada sie nas wstyd (usunięte przez administratora)

Kot prezesa
@Finansowy 15.11.2018 20:59

Na dzien kloejarza Związki proszą pseudo Ludzi zwiazanych z koleja o kase na Dzien Kolejarza -żenada i wstyd

szaraczek
@Finansowy 15.11.2018 20:59

Niestety dla ludzi na premię nie ma pieniędzy a wczoraj na Gocławku kadra kierownicza świętowała dzień kolejarza przy suto zastawionych stołach. Przepraszam byli też wybrańcy którzy liżą d..y naszej władzy. Chyba najwyższy czas zastosować patent policjantów skoro nic innego nie dociera do naszej władzy

Rudy
@szaraczek 16.11.2018 20:17

Aha patrz żaden sie nie przypucowal czyli wszystko w jednym gronie Dziadostwo PO -PSL

Rudy
@szaraczek 16.11.2018 20:17

Chłopie tu nikt ci na zwolnienie nie pójdzie bo sa ludzie z którymi siedzisz na drużynach co by cie w misce wody utopili za wpływy na pociagu tffffuuu...

Strajker

Powinniśmy ogłosić strajk, jak ostatnio piloci LOTu. Piloci, którzy zarabiają kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie a przewożą dwieście parę osób na pokładzie. My zaś nierzadko kilka tysięcy osób dziennie... Bardzo szybko po nagłośnieniu sprawy cała Polska się nad nimi ulitowała, dostali propozycje pracy u innych przewoźników i szybko ich postulaty zostały spełnione. Ale piloci to faceci z jajami, czego o Was, moi drodzy koledzy niestety powiedzieć się nie da...

kret
@Strajker 05.11.2018 20:46

przejdż do LOT-u , ładny mundurek atrakcyjne stewardesy

Xx
@kret 06.11.2018 11:35

O żeś zabłysnął tobie krzywda sie pewnie nie dzieje typowy Janusz

Krzys
@Strajker 05.11.2018 20:46

A Policja? Tez pokazali jaja i pieniazki sie znalazly, a Wy dalej bedziecie (usunięte przez administratora) za jalmuzne ;d

Kazik
@Strajker 05.11.2018 20:46

Sobczak by zadziałał

kier. poc. km.

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Do poprawienia jest wiele, ale przede wszystkim powinien pójść nacisk od góry na to by naczelnicy i kierownicy sekcji nie wychodzili przed szereg i nie dokręcali śruby bardziej niż jest to konieczne. Plany pracy są tak skonstruowane, że wg przepisów wypoczynek jest, ale w praktyce jak ktoś dojeżdża więcej niż 1h do pracy i do domu przy założeniu, że pociągi są co 2h (a są takie linie kolejowe np. Ostrołęka) o miarodajnym i sensownym wypoczynku można zapomnieć. Służby konstruowane są z miesiąca na miesiąc gorzej. Kiedyś na nocnej służbie było tyle przerwy, że człowiek nawet jak rano miał do wyjeżdżenia 2-3-4h to dawał radę bez problemu. Obecnie są takie służby, że człowiek zaczyna o 20.30 robi 9 pociągów i kończy o 8.30. Po siódmym już człowiek nie wie jak się nazywa. Następna nocka nie lepsza. Rozpoczęcie o 22.30 niby tylko 6 pociągów, ale przerwy na to żeby człowiek mógł sensownie odpocząć jest 2h. Ciekawe kto po 2h drzemki (bo snem się tego nazwać nie da) jest w stanie w bezpieczny prowadzić pociąg? I piszę tutaj zarówno o maszyniście jak i kierowniku. Dopóki nie zmieni się podejście pracodawcy do ludzi dalej będzie źle. Ludzie dalej będą odchodzić. Kiedyś kurs na kierownika pociągu kosztował 8000zł. Ludzie podpisywali umowy lojalnościowe na 10500zł. Obecnie taki sam kurs kosztuje 3500zł. Ups... Czyżby zaczęło brakować ludzi chętnych do pracy na kolei? Nieregularne godziny pracy, zarobki marne, do tego masa kontrolerów, instruktorów i innych specjalistów którzy są nastawieni na zgnojenie pracownika. W moim odczuciu to wszystko daje jawny i niestety legalny mobbing. No chyba, że jest się pupilkiem dyspozytora i kierownictwa to robi się służby 12h i 2-4 pociągi, a resztę się leży. Innym razem dostaje się służbę gdzie na 1 pociągu 1 człowiek robi utarg taki, że inni potrzebują 2-3, a czasami nawet 4 służb żeby zrobić tyle co on. Dopóki takie szopki się nie skończą nic się na lepsze nie zmieni. Jeśli w/w przeze mnie rzeczy zostałyby zmienione na pewno poprawiłaby się atmosfera w firmie i mniej ludzi zdecydowałoby się odchodzić. Mam 7 lat stażu w tej firmie. Może nie dużo, ale poważnie rozważam zmianę pracodawcy. Żebyśmy chociaż mieli godziwe wynagrodzenie za swoją pracę to człowiek zacisnąłby zęby i trwał w tym dalej, a że pani wykładająca towar na półki w supermarkecie ma zarobki rzędu 200-300zł mniejsze od kierownika pociągu to chyba pora się z obecnym pracodawcą pożegnać. Nie takie pieniądze za taką odpowiedzialność droga władzo. PS Droga administracjo. Trochę mam wiedzy na temat tego jak działa ten serwis, więc o moich danych osobowych możecie zapomnieć. Niby RODO itd., a później dziwnym przypadkiem pracodawca będzie wiedział kto napisał tą opinię i w odpowiedni sposób mi za nią "podziękują" służbami. Zresztą... Nawet dowody mam tylko co z tego skoro nie mogę ich udostępnić skoro to tajemnica przedsiębiorstwa? Jeślibym zrobił coś takiego to na pewno poniósłbym z tego tytułu konsekwencje prawne. Nie mam podstaw by koloryzować, kłamać i nabijać ludzi w butelkę. Ktoś kto pracuje w tej firmie tak jak ja z pewnością poprze jeśli nie całą moją wypowiedź to przynajmniej jej część. Oczywiście wyjątki będą stanowiły "pupilki" bo im się teraz wiedzie w najlepsze. Reszty spraw nie będę poruszał bo nie są one priorytetowe w moim odczuciu.

Tomek
@kier. poc. km. 11.11.2018 10:40

To się zwolnij jak ci ta praca nie odpowiada, a nie wylewasz babskie żale w internecie.

kier. poc. km.
@Tomek 11.11.2018 18:49

@Tomek naprawdę jesteś taką amebą umysłową czy tylko udajesz? Wyraziłem opinię co pracodawca powinien poprawić aby ludziom pracowało się lepiej, żeby przestali odchodzić ze spółki, a Ty mi wyjeżdżasz z tekstem żebym się zwolnił. Uwierz, że jak nic się nie zmieni to to zrobię. Babskie żale... Tobie pewnie wszystko pasuje pupilku kierownictwa. Idź tam stój pod okienkiem po kolejny dodatek i nastawiaj gumowe uszy na pokojach żeby potem przekazać wszystko tym którym **** liżesz. Te komentarze pewnie też przekażesz bo jakby inaczej, prawda? :)

Siwwek
@kier. poc. km. 11.11.2018 10:40

Czyli liczysz tylko na dochodowe służby zapewne w Tlyszczu pracujesz oo co ci wyniki są idjoci ciułacze który.m ciagle mało ja sie cieszę ze wracam bez incydentów. A wyniki to co niektórzy powinni sobie zrobic ale na łeb! !!

kier. poc. km.
@Siwwek 12.11.2018 16:36

to jest ta kwestia mniej istotna właśnie której nie poruszałem, ale w moim odczuciu cały ten wyścig szczurów zwanych rankingiem powinien zostać zlikwidowany. Każdy powinien mieć taką samą premię za odprawę podróżnych bez względu na to jakie służby robi i ile biletów sprzedaje. Mi na rankingu nie zależy. Co miesiąc jestem w środku lub drugiej dziesiątce. Chodzi o kwestię taką, że pupilki robiąc jedną dochodową służbę automatycznie podnoszą sobie ilość wpływów, a co za tym idzie zapewniają sobie większą premię za odprawę podróżnych. Każdy z nas chciałby takie służby robić, a na pewno przynajmniej ci którzy uczciwie pracują na swoich służbach. Zresztą służba służbie nierówna. Pojedź popołudniową służbę we wtorek, a później w piątek. Wpływy mówią same za siebie. I analogicznie rano w poniedziałek i inne dni tygodnia. Ja nie mówię żeby wszystko było idealnie i sprawiedliwie bo jesteśmy takim narodem któremu ciężko dogodzić i zawsze znajdzie się ktoś kto będzie narzekał. Jednak im równiej będziemy wszyscy traktowani tym mniej powodów do wylewania pomyj na goworku będziemy mieli. Niestety "pupile" póki co cały czas na 1 miejscu, a że po wyborach nic się nie zmieni na górze to i na dole pewnie to samo (usunięte przez administratora) zostanie o ile nam jeszcze bardziej śruby nie zechcą dokręcić...

Tomek
@kier. poc. km. 11.11.2018 20:00

I po co to obrażanie adwersarza ? To co zrobi pracodawca jest rzeczą niezależna od ciebie, natomiast twoją decyzją jest pracować w tej firmie bądź nie. Skoro w KM jest tak źle, to czemu nie zmienisz roboty na inną ? Może lepiej wziąć sprawy w swoje ręce, i samemu polepszyć sobie życie, a nie czekać na to aż ktoś inny zrobi to za ciebie ?

kier. poc. km.
@Tomek 13.11.2018 21:12

błagam... Jeśli chcesz dyskutować ze mną to najpierw musisz posiąść umiejętność czytania ze zrozumieniem. Odpisałem Ci już wyżej po co napisałem swój komentarz, a Ty dalej swoje. Pewnie w tą całą propagandę z gazetki też wierzysz? Szkoda słów i czasu na Ciebie człowieku. Bez odbioru.

Yeb w ten głupi łeb

Prawie sami faceci tu pracują, więc naprawdę dziwnym jest, że nikt z tych naczelników, kierowników, dyrektorów i innych "będących u władzy" nie dostał jeszcze w łeb... Działa błyskawicznie i na każdego.

Yeb w Twój głupi łeb
@Yeb w ten głupi łeb 12.11.2018 19:04

Zacznij przyjacielu od siebie. Na początek tryknij sobie baranka o ścianę...

Kry
@Yeb w Twój głupi łeb 12.11.2018 19:36

Dawno o tym mowilem, pala na plery najlepsza nauka ;)

Zgłaszam WŻ na służbę 18!

Panu Sławkowi proponuje samemu dojeżdżać na godz. 03:00 do Warszawy, by potem (usunięte przez administratora) do południa. Bo oczywiście mózgów to tam w biurach nikt nie ma, żeby czymś ten czas przed 3 godziną wypełnić, pozamieniać się między sekcjami pociągami by było to wypełnienie wszędzie. Zapomnieli już, że pracowników z Warszawy to na palcach można często policzyć, większość dojeżdża. A jak ostatni pociąg przyjeżdża do Warszawy na północ, to co? To siedzisz jak kołek 3 godziny.

Kierownik
@Zgłaszam WŻ na służbę 18! 07.11.2018 13:00

Nikogo z zarządu nir obchodzi jak dojedziesz i ogólnie nic ich to nie interesuje oni nawet nie wiedzą lub nie chcą wiedzieć co tu sie dzieje !!!!To ma jeździć a oni tłuc kasę wszystko w temacie.2

kot prezesa
@Zgłaszam WŻ na służbę 18! 07.11.2018 13:00

Lepiej rozpocząć o 3 nad ranem niż przyjść do roboty o 22 i siedzieć i czekać nie wiadomo na co do rana. W końcu ktoś zaczął myśleć. Słyszeliście marudy (co to od pół roku zapowiadają masowe zwolnienia i nic) o godzinach efektywnych? Pewnego dnia trzeba zrozumieć, że to jest praca a nie "po co tu jesteśmy" albo "czego my właściwe chcemy" dzieciaki. Gamonie co chcecie tu robić? Cokolwiek nie wprowadza ta firma to zawsze wam źle. Zachowujecie się jak zdemoralizowani syryjscy sprzedawcy diademów. Wyborne. Ale naprawdę to nie ma sensu jak będziecie dalej oszukiwać firmę i większość waszego wykazu to UPC. Za to będziecie sobie mogli kupić co najwyżej książkę do poduszki a nie wycieczkę do Ciechanowa.

Pogonić kota prezesa
@kot prezesa 09.11.2018 21:59

No przyjdź i pracuj w takich warunkach, partyjny cwaniaczku z PSLu. Sam będziesz za wszystkich zasuwał. My na to nie wyrażamy zgody. I basta!

KaKa
@kot prezesa 09.11.2018 21:59

No właśnie. "Po co tu jesteście", szczeblu zarządzający? Bo stąd to wygląda, jakbyście zarządzali (usunięte przez administratora) Utraconego zaufania pracowników do firmy przez wasze podejście "tyłem" do pracownika nie odzyskacie długo. Ale wy jesteście tak zacietrzewieni w tabelki excelowe, że tego nie widzicie. Zamknęliście się w tych biurach i robicie dobrą minę do złej gry. Tak skompromitowanego zarządu i kierowników co niektórych wydziałów dawno nie było. Co takiego wprowadziła ta firma, że miałoby pracownikom być tak super? Głos propagandy w gazetce? Szczególnie ostatnie dwa lata to upadek tej firmy i podejścia do ludzi. I wcale bym nie powiedział, że ta liczba MŁODYCH pracowników, którzy odchodzą jest "niczym". Już samo w sobie to, że nikt z innych firm nie chce przejść do KM mówi samo za siebie, jak to w Kolejach Mazowieckich jest kraina mlekiem i miodem płynąca. No ale dalej sobie wmawiajcie, że w KM jest świetna atmosfera. I dalej chwalcie się w propagandowej gazecie, jak to super spółka stoi, dalej uśmiechajcie się w niej od ucha do ucha pokazując same sukcesy ;) KM to "ośrodek szkolenia maszynistów", którzy i tak po 3 latach odejdą, nawet ci którzy mają prawie że cały najnowszy tabor. Bo ta firma nie daje im NIC. Atmosfera stwarzana przez dyrekcje to dno, a potem i tak przyjdzie taki "kot prezesa" z MED i powie, że przecież jest cudownie, a jak się Wam nie podoba to wypad ;) A najlepsze jest to, że taki kryształowy Sławek dobrze wie, że jakby chciał, to by znalazł pracę o rozsądnych dla pracownika porach. Ale ten Kamuś woli bawić się w rozpoczęcia o 3ej. I sprawiać, że jeszcze więcej osób rozważy rozwiązanie umowy ze spółką i zmianę po prostu branży.

Mazowieckie@poczta.fm
@kot prezesa 09.11.2018 21:59

Zmień lekarza albo lekarstwa.

Nie km
@kot prezesa 09.11.2018 21:59

Znajdę cię po IP i zobaczymy czy jesteś taki mocny w buzi czy tylko przed klawiatura biurowy lewaku... Czekaj czekaj...

izi

Kolej długo i skutecznie pracowała abym przestał korzystać z ich usług. Po wielu latach stwierdziłem, że skorzystam i pojadę do rodziny na Wszystkich Świętych, bo w końcu nowe wygodne wagony i nowoczesne tory. Wyjechać się jakoś dało, ale powrót to już masakra. Miła pani przez megafon poinformowała, że z przyczyn technicznych pociąg nie odjedzie i przepraszamy. Następny przyjechał, ale nikt nie pomyślał aby dodać przynajmniej jeden dodatkowy skład. Pomyślałem zdarza się najlepszym. Właśnie czekam na rodzinę poinformowali mnie, że pociąg ma opóźnienie 25 min. W rozkładzie jazdy PKP tej chwili już 35 opóźnienia więc powinni już jechać, ale nie dzwonią aby o tym poinformować więc dalej stoją na peronie. zapewne będzie odwołany bo za 12 min planowo ma odjechać kolejny, o ile się tez nie spóźni! Ja wracam do jazdy samochodem i mam gdzieś taką kolej. Jest jesień a już współczuję tym, którym przyjdzie korzystać z tej śmiesznej firmy zimą... Moje sugestie dla „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.: Gdybym w swojej pracy był sprawcą opóźnień w świadczeniu usług to bym długo premii nie widział lub by mnie wywalili. Wam też by się przydała mała rewolucja, a nie wydawanie kasy na durne reklamy jak to fajnie wybrać pociąg

Siwwek
@izi 10.11.2018 15:31

Oni to maja w d...pasażerów chłopie kasa zawsze sie im zgadza ti klika z Plocka ktorzy za nic mają swoich pracowników nawet pijany jest bardziej szanowany niz kierownik i maszynista

bus@bus

Witam, Czy ktoś może orientuje się czy były już organizowane bądź dopiero będą jakieś wyjazdy integracyjne dla pracowników?

kier. poc. km.
@bus@bus 23.10.2018 09:23

z kim chcesz sie integrowac? z biurem z lubelskiej? z tymi co siedza dzieki wujaszkom i ciociom za biurkami z dekretami kierownika pociagu? wiesz ile ci ludzie maja wspolnego z koleja? tyle ze jezdza nia do pracy i do domu albo nawet to nie.

Mazowieckie@poczta.fm

Czy nadal w większości sekcji występują zaległości urlopowe dochodzące do kilku lat.

głupi Jasio

Panowie dlaczego w naszych planach są takie długie służby, 12 godzinne? Trzeba to komuś zgłosić. Praca maszynisty jest bardzo odpowiedzialna i wymaga wypoczynku. Postuluje skrócić służby do 8 godzin. Mam nadzieje że kolega mazowieckie@poczta.fm wyjdzie z odpowiednią inicjatywą i napiszę do właściwych organów. Trzeba to zgłosić jak najszybciej bo noce są coraz dłuższe a spać się chce.

Dobrzepoinformowany
@głupi Jasio 02.11.2018 19:51

Wydłużenie służb jest efektem nie podpisania zwiększenia nadgodzin podziękuj związkowcom. Jest to zgodne z kodeksem.

Madafaka
@głupi Jasio 02.11.2018 19:51

Ty maszy chyba jakies problemy psychiczne, chyba lepiej jak sa 12 bo wtedy mniej dni spedzasz w pracy.. Wszystkie sluby powinny miec 12h.. Chlopaki w rurkach z lubelskiej pracuja po 8h.. Jak masz z tym problem przenies sie na lubelska bedziesz chodzil kserowal i wypelnial tabelki w exelu..

Mazowieckie@poczta.fm
@głupi Jasio 02.11.2018 19:51

Dobrze się czujesz???

Mazowieckie@poczta.fm
@głupi Jasio 02.11.2018 19:51

Co ty gadasz komu pasują slóżby po 8 godzin. Kim jesteś?

rozczarowany

No cóż i po wyborach jednak w mazowieckim niewiele się zmieni w sejmiku PIS zdobył 24 miejsca PO 18 miejsc PSL 8 i jakiś niezależny komitet 1 miejsce z tego wynika że Nadal będzie rządzić koalicja PO/PSL Witamy nowe a właściwie stare władze...... Nie wróży to nic dobrego dla KM. Do Sejmiku startował też jeden z czołowych działaczy zw zaw w KM z list PSL Pan (usunięte przez administratora), przyjaciel pracodawcy. Jak wszystko i to mu nie wyszło zdobył tylko 527 głosów tj. 0,11% nie pomogła agitacja podczas pouczeń okresowych oraz klepanie po plecach przez marszałka Struzika na biesiadzie.

Waniuta
@rozczarowany 24.10.2018 22:58

Tak przy okazji nasz były dyrektor Rysio-Misio ma założoną sprawę karną przez Urząd Marszałkowski. Robi się ciekawie . Ciekawe czy będzie siedział ze Zbysiem w jednej celi. Wypadało by.

Omnibus
@Waniuta 26.10.2018 12:05

Oj Krzysiu w lesie na drzewie to przeczytałeś bo na spotkania z pracodawcą cię już nie wpuszczają

kret
@Waniuta 26.10.2018 12:05

popieram przynajmniej na sms nie będą wydawać

Kierowca pociągu

Szkoda, że nie pracuje 12 listopada.

Pracownik KM

Po co komu te spotkania. Mi wystarczy tych wrażeń które serwują przełożeni podczas wykonywania obowiązków służbowych. Niech lepiej przestaną zabierać premie za byle co.

Kolejarz

Witam. Czy to prawda że związki podpisały o nadgodziny ?

Omnibus
@Kolejarz 22.10.2018 12:42

Z tego co wiem to nie podpisały

Bury
@Kolejarz 22.10.2018 12:42

Będziesz mógł robić nadgodziny a finanasowy będzie cie dy...mal na kasie taki jest cel tej firmy

mazowieckie@poczta.fm

Pragnę poinformować "Panóf Naczelnikóf" , że to na nich spada cała odpowiedzialność za wprowadzenie planu pracy , który nie określa tkzw . "pasażera". Informuje również , że za permanentne łamanie przepisów Kodeksu Pracy grozi nie tylko kara finansowa , ale również możliwość odsiadki do lat dwóch. Informuje jednocześnie , że złoże doniesienie do I. P . gdzie opisze całą sprawę. Jeśli nie wiecie , że pracownik musi zacząć i skończyć pracę w miejscu określonym w umowie, to możecie się o tym szybko dowiedzieć i boleśnie. Trzeba było ludzi szanować a nie traktować ich jak psy. Mieli byście ludzi do roboty a nie musieli teraz kombinować. Zachęcam również do zgłaszania powyższej sytuacji przez osoby , które mają szczęście odejść z tej firmy. Warto im podziękować za traktowanie. Żeby od ludzi wymagać to trzeba samemu być w porządku, a nie robić sobie dodatkowego dochodu z zabranych premii za byle co.

XYZ
@mazowieckie@poczta.fm 21.10.2018 12:47

Chłopie, zgłaszaj, nie pitol tutaj pustych frazesów. Pokaż jak to się robi. Chętnie zobaczymy, czy masz rację. Po czynach, a nie po pustym wypisywaniu głupot.

Beznicku
@mazowieckie@poczta.fm 21.10.2018 12:47

Co za bzdury i pieniactwo. Zamiast pisać tutaj napisz do PIP skladaj. Po co pisać i marnować tu czas - działaj . Napisz na maila do PIP. Jeśli Ci praca w KM nie odpowiada szukaj innej. Najlepiej PROPONUJE IGNOTOWAĆ POWYŻSZE WPISY mazowieckie@poczta.fm . Myślę że pomylił mu się cel i zamysł tego forum. Przeczytaj KP rozporządzenia do niego i wewnętrzne regulaminy a dopiero później pisz o konkretach

Waniuta
@Beznicku 22.10.2018 00:00

To jakiś oszołom kochany tylko w nocy przez ojca jak był mały i tak mu zostało

Grom
@Waniuta 22.10.2018 11:45

Widzę, że kilku tych naczelnikóf się odezwali. Razem z lubelską. Huehuehue:)

Pyrylandia
@Grom 22.10.2018 12:14

Takiego Groma powinni naczelnikiem zrobic ;) Glupiutki, w sam raz ;)

mazowieckie@poczta.fm

W związku z istniejącą od dawna sytuacją w tej spółce. Powstał projekt , który polega na masowym wysyłaniu informacji na mailowe adresy biur poselskich posłów PIS-u. Korespondencja powinna zawierać wniosek o zbadanie , czy transport pasażerski nie jest zagrożony, ponieważ występują duże braki kadrowe. Dowodem na to są zaległości urlopowe oraz duża ilość nadgodzin. Dodatkowo należy poruszyć sprawę ewentualnych możliwości podniesienia cen biletów ze względu na podwyżki energii elektrycznej. Przecież doskonale wiemy , że spółka od kilku lat wprowadzała program oszczędnościowy. Zostały wprowadzone rozliczenia indywidualne taboru, zamiast rozliczeń ryczałtowych. Wymieniono ze środków unijnych tabor na energooszczędny, zmodernizowany lub nowy. Czy po tych zmianach ceny biletów spadły. Nie nie spadły. Więc może warto zobaczyć gdzie trafiły oszczędności z opłat za energię. A może trafiły do kieszeni grubego boczka. Którego firma pozbyła się zaraz po kontroli CBA. A może było za dużo spotkań integracyjnych. Panowie z lubelskiej takie oszczędności powinny być wykorzystane na amortyzacje takich sytuacji jak jest teraz możliwa, czyli radykalnego wzrostu cen energii. Jak mniemam wy to skonsumowaliście te środki, a teraz chcecie obciążyć kosztami pasażerów. Należy zaznaczyć że bilety oferowane przez spółkę są i tak za drogie. W związku z tym nawet niewielka podwyżka spowoduje masowy odpływ pasażerów. Już wasza polityka doprowadziła do odpływu pracowników , a teraz doprowadzi do odpływy pasażerów. Koniecznie trzeba kogoś zainteresować polityką jaka tu jest prowadzona. Więc koledzy i koleżanki do dzieła. W wysłanej korespondencji należy zaznaczyć, że nie wyrażacie zgody na ujawnienie treść korespondencji oraz danych osobowych zgłaszającego. Zachęcamy do udziału w projekcie szczególnie byłych pracowników spółki. Można również wysłać zgłoszenie anonimowe. Strony biur poselskich dostępne są w internecie.

XYZ
@mazowieckie@poczta.fm 17.10.2018 17:52

Nie, korespondencja powinna zawierać wniosek o zbadanie, czy koleś pod nickiem mazowieckie@poczta.fm jest zdrowy psychicznie. W tym celu należałoby umieścić tę osobę na obserwacji w zakładzie zamkniętym. Przynajmniej spamu na tym forum by nie było, tylko konkretne wpisy.

Kazik
@mazowieckie@poczta.fm 17.10.2018 17:52

Ja rozumiem oszczędności w spółce ale po co wprowadzili złą atmosferę w pracy

Mazowieckie@poczta.fm
@mazowieckie@poczta.fm 17.10.2018 17:52

Nie jestem prorokiem ale przypuszczam , że obecna sytuacja zmusi firmę do zmiejszania ilości pociągów. Nasz projekt o którym pisałem powyżej powstał po to aby poinformować opinie pupliczną o tym co jest ewentualnym powodem odwołań pociągów. Przypuszczam , że zarząd tej firmy będzie prubował informować , że powodem jest np podwyżka cen energii. My musimy ich ubiec. Wysyłajmy pisma do biur poselskich PIS-u. Informujmy że w tej spółce od wielu lat występują braki kadrowe. Że spółka swoją polityką wobec pracowników doprowadziła do masowych odejść. Zamieszczajmy także informacje o tej sytuacji na innych forach. Informując co moze być powodem odwołań pociągów do , których najprawdopodobniej dojdzie.

Kierownik
@mazowieckie@poczta.fm 17.10.2018 17:52

Ciekawe kto podpisał umowe by na Łuków wozić za darmo i ile kasy za to wziął. Tak szukac kasy !!!To jest dzialanie n szkode spółki a ten proceder trwa juz dlugo ale to jest tylko możliwe w spółkach taka jak ta bo prywaciarz sam sobie nogi nie podstawia

pleple
@Mazowieckie@poczta.fm 18.10.2018 05:41

Sam sobie odpowiadasz

Zaskoczony

Jak wyglada praca w wydziale skarg i reklamacji?

Yuo
@Zaskoczony 18.10.2018 12:32

Zapytaj się tego kto Ci ta pracę załatwia :)

Zaskoczony
@Yuo 18.10.2018 17:05

Nikt, aplikowałem przez pracuh.pl, nikt się do mnie nie odezwał ale ciekaw jestem czy warto tam pracować...

Kierownik
@Zaskoczony 18.10.2018 19:56

Spuznilas sie bylo isc na kierownika haahha.Kasa fuuulll podobno brali kogo popadnie

XYZ
@Kierownik 18.10.2018 21:58

Większa kasa i lepsza praca za kierownika niż w skargach.

Zaskoczony
@Zaskoczony 18.10.2018 12:32

Nie mam aspiracji na kierownika.

Kierownik
@Zaskoczony 19.10.2018 11:08

"Kierownik"w cudzyslowju haha oj czy tak lepsza i wiele płatna to bym nie powiedział ????????chyba ze mas ze2500z grupy to yyyyyu...????

Noname

Z dwojga złego lepsze od intecity

kret

Lubię atmosferę w „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o. za: komunikacja na każdym szczeblu zarządzania

Kazik

żle się dzieje na warsztacie w Tłuszczu Naczelnik wprowadza nowy regulamin pracy 8 godzin na dzień -za dużo ludzi

kalkulator
@Kazik 17.10.2018 01:42

Chyba raczej za mało czym krótsze zmiany robocze tym częściej musisz przyjść do pracy. np. Przy normie 168 gdy pracujesz po 12 godzin to 168 : 12 = 14 zmian roboczych gdy pracujesz po 8 godzin 168 : 8 = 21 zmian roboczych

Elektromonter z powolania
@Kazik 17.10.2018 01:42

Mówisz o tym chłopaku bez szkoły ?

Kazik
@kalkulator 17.10.2018 11:55

Za dużo ludzi -chodziło mi jak się traktuje ludzi na warsztacie równo jak chłopów panszczyżnianych których można nałożyć.

Kazik
@Elektromonter z powolania 17.10.2018 18:39

Studiuje chamskologie dobrze się zapowiada

MNG

Od nowego roku bilety w KM sporo idą w górę że względu na podwyżkę pradu

Kierowca pociągu
@MNG 16.10.2018 12:07

A może ze względu na to, że świta źle gospodaruje pieniędzmi?

Kazik
@Kierowca pociągu 17.10.2018 07:03

Albo żeby bardzoej wcisnąc w d.władzy

Mazowieckie@poczta.f

Czy wy tkzw. przełorzeni możecie podać podstawe prawną , która upoważnia was do nagminnego wykonywania telefonów do pracowników w ich czasie wolnym??? Czy wiecie , że czas w którym pracownik prowadzi rozmowę telefoniczną musi być zaliczony do czasu pracy. Dodatkowo od momentu zakończenia rozmowy do rozpoczęcia pracy , przrz pracownika nie może upłynąć mniej niż 11 godzin.

Ttt
@Mazowieckie@poczta.f 14.10.2018 05:57

Nie bądź taki mądry. Jak ktoś zgłosi urlop na żądanie to jak mają kogoś znaleźć skoro nie telefonicznie?

Mazowieckie@poczta.fm
@Ttt 14.10.2018 07:48

Po prostu ma być rezerwa , która ma za to płacone. Coś jeszcze?

Beznicku
@Mazowieckie@poczta.f 14.10.2018 05:57

Przecież ten temat był już na tym forum poruszany. Widzę że specjalnie wprowadzany jest zamęt na tym forum. Jak szukasz podstawy prawnej poszukaj w k.p. lub idź po P.I.P.

Omnibus
@Beznicku 14.10.2018 10:18

Popieram tym bardziej, że 11 października rozpoczęła się kontrola PIP w KM

Iks
@Mazowieckie@poczta.f 14.10.2018 05:57

Bujdy na resorach. Nie masz obowiazku odbierania telefonow w czasie wolnym. A wydzwaniac moga do Ciebie jak chca. Nie chcesz? Wylacz telefon i skoncz pitolenie.

Krzyształowy Kamuś

I jak sytuacja w KM? Jak podwyzki i pensje... Chyba firma rodzinna PO - PSL zaczyna miec klopoty finansowe... Czy sie myle... Ale jedna rzecz jest wspaniala, Mazowiecka Spolka Taborowa na czele z prezesem Czesławem ma sie calkiem dobrze, tak samo ja EW60 ;-) jestem ciekaw czy jesli zaczna sie zwolnienia, kto pierwszy poleci ;-) ja obstawiam biura ha ha ha z tej okazji trzeba zorganizowac biesiade... pt. Oderwani od koryta. haha buh@aa

mazowieckie@poczta.fm

To ilu pracowników uciekło do SKM z tej firmy tylko w tym roku?? Odwrtna sytuacja to chyba się nie zdarzyła.

608709134
@mazowieckie@poczta.fm 07.10.2018 07:36

Oj. Wiesz, co chesz udowodnic, ludzie uciekaja i jak sie nic nie zmieni beda uciekac. Wszyscy o tym wiedza ze w KM jest (usunięte przez administratora) z grzybnia. No jest jeden slazak ktory jest zadowolony ;-) i zlego slowa na wladze powiedziec nie da..

Mazowieckie@poczta.fm
@608709134 07.10.2018 10:53

A ja słyszałem że ślązak to jest zadowolony z pracy w kolejach śląskich do których uciekł z tej firmy. Więc słaby to jest przykład.

Jasiu
@mazowieckie@poczta.fm 07.10.2018 07:36

Nie tylko o SKM chodzi ogolnie duuuzo ludzi sie zwalnia nie chodzi tylko o drużyny

Kazik
@mazowieckie@poczta.fm 07.10.2018 07:36

Jak naczelnicy chamsko się odnoszą do pracowników to co mają robić

Kazik
@mazowieckie@poczta.fm 07.10.2018 07:36

Patrząc po wpisach to nikt nie będzie chciał się zatrudnić w tej firmie ,a wszystkiemu winni są szefowie co taką złą atmosferę stworzyli , że ludziom się do pracy nie chce przychodzić , chodżby i po tysiąc podwyżki dali to atmosfera w pracy jest na pierwszym miejscu .

mazowieckie@poczta.fm

Organizowanie zmian roboczych dla obsługi pociągowej ,rozpoczynających się w środku nocy, jest niezgodne z zapisami Kodeksu Pracy i musi być zgłoszone do I.P. Natomiast związki zgodnie z przepisami muszą przeciwdziałać takim sytuacją. No związki udowodnijcie , że nie jesteście szkodnikami.

Krysztalowy kamus
@mazowieckie@poczta.fm 03.10.2018 09:07

Zwiazki to wziely swoje i teraz mozecie sie ugrizc w d..e.

anonymous
@mazowieckie@poczta.fm 03.10.2018 09:07

Możesz podać z jakimi przepisami Kodeksu pracy jest to niezgodne mam w październiku 5 takich służb pierwszy napiszę do PIP

mazowieckie@poczta.fm
@anonymous 03.10.2018 23:17

opisz sytuację i już oni będą wiedzieć z jakimi przepisami jest to niezgodne

Beznicku
@mazowieckie@poczta.fm 04.10.2018 12:53

Żenująca odpowiedź

mazowieckie@poczta.fm
@Beznicku 04.10.2018 13:17

Jak to masz pięć służb zaczynających się o 2 lub trzeciej w nocy??????????????? Sprawdziłem. Nikogo ta firma nie potraktowała w ten sposób. Nie podszywaj się za kogoś rozporze z lubelskiej lub pachołku rozpora z lubelskiej.

anonymous
@mazowieckie@poczta.fm 04.10.2018 12:53

Myślałem, że coś wiesz i znalazłeś na to jakiś przepis a ty po prostu mącisz i robisz burzę w szklance wody kosztem nas zwykłych ludzi oferujesz pomoc i jak ona wygląda??? Może po prostu mało się na tym znasz. Ja osobiście zawiodłem się na Tobie czytając taka odpowiedź na moje pytanie.

mazowieckie@poczta.fm
@anonymous 04.10.2018 13:50

Ja osobiście uważam że wiem swoje i wkrótce to stwierdzisz ty " zwykły człowieku" opłacany wysoko.

mazowieckie@poczta.fm
@anonymous 04.10.2018 13:50

No powiedz w której sekcji pracujesz????? Nikt w żadnej sekcji nie ma wstawiane 5 służb rozpoczynających się o godzinie o której wspomniałeś. Jesteś po prostu zwykłym kretem.

anonymous
@mazowieckie@poczta.fm 04.10.2018 14:02

Widzę że mało pojęcia masz. Otóż są takie służby w mhd w drużynach konduktorskich, ze zaczynają się o 3 w nocy. Niektórzy mają po 7 - 8 w miesiącu takich. Zanim zaczniesz reagować agresją i mądrzeniem się spróbuj najpierw normalnie rozmawiac i nie wyzywac nikogo

Xxx
@anonymous 04.10.2018 15:23

Podobno sprawdzileś. Podaj konkretne przykłady.

młody kanar
@mazowieckie@poczta.fm 04.10.2018 12:53

No właśnie jak nie powoła się na konkretny artykuł, to wtedy zrobi z siebie idiotę! Tego chcesz?!

Beznicku
@mazowieckie@poczta.fm 04.10.2018 13:47

Kolejny zenujacy wpis. Jestem załamana tym co tutaj jest napisane. Podawanie informacji lakonicznych i nic nie przydatnych. Szukanie ludzi którzy zamieszczają tu komentarze na podstawie podanych tu danyxh. Przyklad jak wyżej. "Sprawdziłem...nikogo ta firma nie potraktowała w ten sposób". Trzeba mieć dostęp do wszystkich danych dotyczących służb każdego pracownika. Szkoda że na tym forum zamiast opisywać pracodawcę ludzie na wzajem sobie robią na złość i się wzajemnie obrażają.

EN57AL
@anonymous 04.10.2018 13:50

Przecież to Gruby Wieprz pisze i cimnote ludzią ciska , psedo dyrektorzyna , za takiego sie uważa! na fb. Wpiszczie (usunięte przez administratora)

CCC
@EN57AL 04.10.2018 22:12

No... weszlem na fb i co? Nic dziwnego czy ,zadziwiające to czy bulwersyjacego nie zauważyłem Fb ja każdy inny więc nie rozumiem Twojego wpisu.

anonymous
@EN57AL 04.10.2018 22:12

To taka sama prawda jak to że ty jesteś Prezesem KM

Uwaga na Anonymous
@mazowieckie@poczta.fm 04.10.2018 14:00

Uwaga na anonymous to jest OSZUST - udziela się na każdym forum . Twierdzi nawet że jest kierowcą MZA - proszę poczytać forum

anonymous
@Uwaga na Anonymous 10.10.2018 13:44

każdy kto nie poda Nicka podczas pisania wpisu dostaje nazwę anonymus masz przykład nie wpisuje Nika i już jestem anonymus

Kakao
@anonymous 10.10.2018 18:08

Zawołała kakao

Czarna Jola
@CCC 04.10.2018 22:39

Język polski trudna język :D

.
@anonymous 10.10.2018 18:08

Sprawdzam i co? Bez wpisania nicka pojawia się komunikat "Nick nie może być pusty" i wpis nie wchodzi. Ściemniasz gościu.

..
@. 12.10.2018 17:46

bo to zmienili i rzeczywiście teraz już tak zrobić nie można ale kilka dni temu było to możliwe

Wicky

promotor eco driving project

kierownik

czemu jest taka cisza o pluskwach w pociągu VT 628 nikt nic nie pisze a już pogryziona kierowniczka ale chyba ukladowa bo tylko dali jej nowe ciuchy torbą i morda w kubeł ale kierownik z łukowa to już trudno ukryć na zwolnieniu a ciekawe ilu pasażerów w torbach i na ubraniu wyniosło pluskwy do domu a Lubelska dalej nic nie robi i spalinowóz dalej z pluskwami zasuwa do czeremchy ostatnio w sobotę na noc SUPER

Dymek
@kierownik 08.10.2018 20:22

Do sanepidu zglosic... A nie pisac... Podaj numer pojazdu sam zglosze bo juz nie jestem pracownikiem KM, wiec w(usunięte przez administratora)... Jak sa w jednym to moga byc we wszystkich, sanepid odstawi ;-) i mazowiecka spolka taborowa C(usunięte przez administratora)ucierpi ;-)

Xx
@kierownik 08.10.2018 20:22

Haha dobre ten tabor to z Tłuszcza jedzie!!a największe pluskwy to wiadomo gdzie są. ....

Kierowca pociągu
@kierownik 08.10.2018 20:22

Pewnie uciszyli kierieniczke pod pretekstem ,,umilania" pracy kontrolami, grafikiem itp. Ale mimo wszystko dziwię sie jej bo możnaby prawdziwa burzę rozpętać. A wiecie, że ten VT-ek był na dezynfekcji po sytuacji z kierowniczką, po czym został pogryziony kierownik? Ja się pytam czym zostało to dezynfekowane? Może ksiądz woda poświęconą pokropił bo chyba wam już tylko modlitwa pozostala. Amen.

anonymous
@Dymek 08.10.2018 21:24

VT628

mazowieckie@poczta.fm

Dlaczego drużyny pociągowe nie otrzymują wody pitnej. Czy pracodawca sugeruje , że powinny pić wodę z sedesu znajdującego się w wagonie???????? Daje wam na to tydzień jeśli sytuacja się nie poprawi zgłaszam gdzie trzeba.

XYZ
@mazowieckie@poczta.fm 04.10.2018 13:39

Nieogar jestes... a wpisy coraz inteligentniejsze.... o tej porze roku maja dawac ciepłą czy zimna wode... a może jeszcze powalczyć o obiad i podwieczorek?

wypalony kolejarz
@mazowieckie@poczta.fm 04.10.2018 13:39

Teraz to możemy pić i z sedesu. Co to pracodawcę obchodzi?! Upały minęły - woda była. Czemu odgrzewasz nieaktualne problemy? Czemu nie poruszysz, że drużynom zabrali najpierw kibel na Wwo (ponoć robiliśmy kupę obok sedesu), a teraz pokój oczekiwań?! Idzie zima i to jest temat aktualny! Czemu jeśli mamy np 20min oczekiwania na przyjęcie pociągu pozbawiono nas możliwości wypicia ciepłej herbaty czy kawy?! Dlaczego jestem skazany na zakup kubka kawy za 7zł?! Na Brzeską w tym czasie nie zdążę! Może sekretarka prezesa ma to teraz w swoich obowiązkach? Kawę przyniosę - niech tylko wodę zagotuje! Co będzie w zimę, jak będą mrozy?! Na Lubelską przecież nie można, bo my bydło - mundur w oczy kole!!! Zrównali nas z bezdomnymi, bo trzeba będzie z nimi na tych zawszonych ławkach siedzieć, by d...pę ogrzać! Traktują nas gorzej od psa, bo pies przynajmniej ma budę. To jest teraz temat istotny a nie jakaś tam woda!!! PANOWIE ZWIĄZKOWCY I PANIE SIP-OWIEC, GDZIE JESTESCIE???!!!

anonymous
@wypalony kolejarz 05.10.2018 08:47

Dwa związki ten problem zauważyły pismo w tej sprawie jest złożone już we wrześniu możesz je znaleźć tutaj (usunięte przez administratora)

CZYTACZ
@anonymous 05.10.2018 09:25

Widzialem to pismo na fb MZZPKM.

wypalony kolejarz
@CZYTACZ 05.10.2018 12:15

Czemu wszystko jest na FB? Czy nie można zamieścić w drużynach na tablicy informacyjnej? Ja nie chcę mieć FB!!!

Kier
@wypalony kolejarz 05.10.2018 13:32

Wisi też na tablicy w mhd warszawa, wystarczy tylko czasami zerknac.

Mazowieckie@poczta.fm
@XYZ 04.10.2018 22:44

To ma pić maszynista wode z kibla?

Rudy
@wypalony kolejarz 05.10.2018 08:47

SIP to sami maja pełne gaciewiec co ty od nich oczekujesz?!!!towarzystwo z biura jak cie widzą na wwo to udają ze sa ślepi i cie nie widzą taka Elyta !!!a czego wy oczekujecie o "Władzy"

wypalony kolejarz
@Kier 05.10.2018 13:46

Dzięki

Waniuta
@mazowieckie@poczta.fm 04.10.2018 13:39

Spytaj jeszcze dlaczego przełożony nie podciera tyłka po kupie frustracie.

Mazowieckie@poczta.fm
@Waniuta 06.10.2018 20:58

Nie podciera bo nie takiego obowiązku. Natomiast ma obowiązek zapewnić wodę przez cały rok. Jak tego nie to powinieneś myć kible a nie zajmowac kierownicze stanowiska.

XYZ
@Mazowieckie@poczta.fm 06.10.2018 21:38

Ciebie nawet do szczoty ciężko zatrudnić, bo powiesz że potrzebujesz do zamiatania wideł.

Czysty
@wypalony kolejarz 05.10.2018 08:47

Z tego co wiem to wystarczy trzymać porządek w pokojach oczekiwań a nie parówki w czajniku podgrzewać i koledze rosół z herbaty robić. Sprawa jest poważniejsza.......... ponieważ ten (usunięte przez administratora) jest (był) nie tylko w "akwarium". Sam wolę spać na pociągu niż do tych zapyziałych pokoi chodzić. Tak czasami się zastanawiam kto taki (usunięte przez administratora) robi. Tak tak dobrze myślisz to pracownicy naszych drużyn pociągowych. W oczy ładnie pięknie jaki to nie jest "kulturny" a sam w pokoju (usunięte przez administratora)

mazowieckie@poczta.fm

(usunięte przez administratora) Czytaliście ten skandal?

??
@mazowieckie@poczta.fm 08.10.2018 08:08

Jaki skandal?

Leśniczy ;-)

A jak tam EcoDriving?

anonymous

Dziś od jednego ze związkowców dowiedziałem się, że od 11 października zaczyna się w KM kontrola PIP

Typ po p...
@anonymous 05.10.2018 16:48

I jak to sie ma do nas ?!! Co nam to da i tak (usunięte przez administratora) kase 10 tego i Głowno im zrobicie bo związki dorze wiedza jak jest i nic nie robią! !czemu nie ma przejrzystych warunków pracy?? Bo nie będą mieli jak nas z kasy doic tak ten system komunistyczny działa! !!a wy bawicie sie na Biesiadach ????????????????????

Zostaw opinię o „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.