„Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 288 ocen.

„Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.
2 288 6 1

Opinie o „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

mazowieckie@poczta.fm

Jak to jest. Dlaczego firma nie robi naboru maszynistów i kierowników pociągu. Jesli macie za dużo ludzi to dlaczego jest tyle nadgodzin i są zaległe urlopy?

Siwy
@mazowieckie@poczta.fm 14.09.2018 15:38

Bo nikt nie chce za taka kasę robić! !!Cała filozofia zadajesz gorsze pytania niz dziecko 2 letnie !kondyktor w IC ma 3500 a kier w km 2800 o czym tu kuu...wa gadać

Zwolennik IC
@Siwy 14.09.2018 23:24

Panowie na co czekacie w IC trwa właśnie rekrutacja na konduktora i kierownika pociągu wiec skoro aż tak jest tragicznie w KM to IC zaprasza

Eryk
@Zwolennik IC 15.09.2018 17:05

Gdzie masz rekrutację na kierownika pociągu IC? Pierwsze słyszę

Zwolennik IC
@Eryk 18.09.2018 16:40

kilka dni temu były teraz są ogłoszenia na licencję maszynisty

Kierowca pociągu

Czy wytłumaczy mi (pustakowi prowadzącemu pociąg) ktoś, dlaczego cała pseudo swita z lubelskiej w największe upały wychodziła wcześniej ze względu na wysokie temperatury (Nie wiem czy godzinę, 2 a moze 5) podczas gdy my jeździliśmy całe 12 godzin na starych kiblach, Akmach bez klimy w kabinie gdzie temperatura potrafiła przekraczać 50°C (rekord, o którym słyszałem to 55°C). Gwarantuje, że potrzebne tam były 3 butelki wody, a nie jedna, bo tyle było wydawane:)

Noga
@Kierowca pociągu 17.09.2018 10:14

Bo moga... Oni wszystko moga, 5 bab w malym pokoiku.. I ciotoxy w rurkach na korytarzach.. Moga sie zmeczyc kserowaniem i drukowaniem.i wypelnianiem tabelek w exelu... Ty nie masz prawa.. Masz zaraciac na nich... ;-)

Kot
@Noga 17.09.2018 12:09

5 bab w tym 4 robią to samo a 5 nadzoruje:)

Jasiu
@Kierowca pociągu 17.09.2018 10:14

To po co brales taki skład bylo odwołać

Abc
@Jasiu 17.09.2018 15:37

Janek, stare kible nie mają na wyposażeniu klimatyzacji :)

mazowieckie@poczta.fm

A właśnie . Dobrze że kolega wspomniał o wodzie. Pytam dlaczego pracownicy obsługi pociągu nie są prawidłowo zaopatrywani wodę pitną, a czasie upałów schłodzoną wodę pitną?

mazowieckie@poczta.fm

No i już wiadomo czemu ludzie masowo uciekają z tej firmy. Małe pieniądze i złe traktowanie pracowników a do tego łamanie zapisów kodeksu pracy.

Syn marno
@mazowieckie@poczta.fm 15.09.2018 15:46

A to ku ..wa nową planetę odkryłes ze sa niskie płace! !!prawie jak nowy pierwiastek na tablicy Mendelejewa !!! Co jeszcze odkryles ?!!?jak ci tak zależy na nas to podaj namiar to sie zapiszemy do związków bo pewnie jestes Grubym Kurpiem

Km

mazowieckie@poczta.fm weź już zakończ ten swój monolog bo nikogo on już nie interesuje. Siejesz zamęt, drążysz i jątrzysz że już czytać się tego nie dan ciągle masło maślane tu bijesz. Każdy wyrobil sobie opinię o tej firmie i na tym poprzestańmy a że jest tu 90% ludzi którzy boją się własnego cienia i 3g to już inna kwestia w której nic nie poradzisz. Pozostaje czekać do wyborów samorządowych i odsunięcia marszałka a za nim runie wszystko w KM. Takie biadolenie i jątrzenie nic tu już nie da. Zastraszeni kierownicy i maszyniści oraz rewidenci dalej będą robić swoje w myślach czekając na wybory i tyle...ochłoń trochę i poczekajmy co będzie się działo przy nowych władzach KM

Mazowieckie@poczta.fm
@Km 14.09.2018 22:29

Zajmij się swoją robotą i przestań mi doradzać

młody kanar
@Km 14.09.2018 22:29

Masz rację! Zgadzam się w 100% z tym co piszesz. Jestem kierownikiem pociągu a mam wrażenie, że mazowieckie@poczta.fm nie pomaga nam na tym forum tylko troluje. Wszyscy wiedzą, że jeśli chodzi o warunki płacy i pracy w km, to nie jest kolorowo. Ten ktoś tymi swoimi domysłami tylko pogarsza sytuację, bowiem z tych jego wpisów nic sensownego nie wynika. Wkrótce będzie sam ze sobą pisal, bo obrzydzi to forum na maxa!

Imprezowicz
@Km 14.09.2018 22:29

Akurat tu sie z Toba zgadzam. Kazdy sie boi u nic nie zrobi..

mazowieckie@poczta.fm

Kiedy wypłacą podwyżki?

anonymous
@mazowieckie@poczta.fm 14.09.2018 09:10

(usunięte przez administratora)

pleple
@mazowieckie@poczta.fm 14.09.2018 09:10

Czy to prawda?czy słyszeliście? Podobno .Straszne rzeczy sie dzieją.

Mazowieckie@poczta.fm
@anonymous 14.09.2018 10:53

Twoja kultura została nabyta w domu? Kto dostał podwyżkę?

Zwiąchol

Załatwiliśmy Wam podwyżkę, dziś podpiszemy 250 nadgodzin,żebyście mogli sobie więcej dorobić a wy tylko narzekać umiecie. Bez związków to ja nie wiem co by było, wycieczek by nie było, po 130 na święta by nie było, pewnie nawet urlopów by nie było, nic by nie było...

Ibcy

Hej "Zło To "...-usci kolei Maz...ckich czyli związki od Satyly ..dwóch z Kurpi i Jana Peee...gdzie ta kasa jedynie to chyba wam sie zgadza wy nas dymacie co niektórzy od Jan...na do S...t..ly przeszli o co wam to dało! !??!!...Głowno! !!!!

NN
@Suka Czeslawa 10.09.2018 23:43

Od Janka się nie odchodzi,bo ten gościu dba o swoich lizaczy i dał od siebie ,a raczej od prezesana dodatkową kasę na składkę związkową . Przecież. napewno za to zagłosują na PSL

kier poc
@NN 11.09.2018 07:23

Głosujcie na na Pis oni zrobią tam porządek

mazowieckie@poczta.fm

Czy to prawda , że nie pieniędzy na podwyżki. Słyszeliście coś o tym?

Waniuta

Powtórzę, bo może nie wszyscy czytali. To forum stało się sceną dla sfrustrowanych miękkich fallusów, poczętych przez ich ojców miękkim penisem na parapecie w słoneczny dzień przy udziale kostki smalcu przez dziurawą skarpetkę. Jedyne co wam zostało to wasze nieudane życie. Zabieracie tylko innym niepotrzebnie tlen.

Mazowieckie@poczta.fm
@Waniuta 12.09.2018 12:36

Twoja kultura jest nabyta czy wyniesiona z domu?

Maszynista nie w KM
@Mazowieckie@poczta.fm 12.09.2018 14:40

Nie to szkolenie PR w km... Wszyscy tam tak mowia o maszynistach i kierownikach. Waznie ze lubelska dostala po 800 podwyzki...

mazowieckie@poczta.fm

No i jak tam . Wszyscy zadowoleni z podwyżek?

Paweł
@mazowieckie@poczta.fm 12.09.2018 10:33

Ja napewno nie.

Qtas
@mazowieckie@poczta.fm 12.09.2018 10:33

A były?

mazowieckie@poczta.fm

Pytam się po raz kolejny-gdzie są wielcy krzykacze związkowi , którzy wykrzykiwali tutaj na tym forum , że jak to słabo byśmy zarabiali gdyby nie oni. Jak na razie to tylko tyle mamy z tych związków, że marszałek bezczelnie włazi na impreze pracowniczą i robi sobie kampanie wyborczą i przy okazji lansuje głównego związkowca KM jako kandydata na radnego. Ludzie ochłońcie. Wypisujcie się z tego dziadostwa i twórzcie związki poza zakładem. Niech oni wezmą się za robote. Przecież związki w tej formie to zwykłe szkodniki darmozjady. Pamietajcie dzięki komu pracodawcy udało się nam ten szkodliwy układ zbiorowy. Wszystkie związki poparły wprowadzenie tego układu.

Mazowieckie@poczta.fm
@Kret 11.09.2018 15:20

Jak możesz to czemu się nie ujawniłeś tylko kogoś podpuszczasz. Tutaj nie ujawni się żaden szeregowy pracownik. Chyba że związkowy darmozjad.

Mazowieckie@poczta.fm

Pewnie jesteś bezdomnym kloszardem. Skoro tak jezdzisz.

Lolek

Ta kolej to istne (usunięte przez administratora) cały czas utrudnienia mają (usunięte przez administratora) km i puszczają trupy zamiast porządnych wraca szkoła i nie tylko a oni jak patola 1 wagon a ludzie upchani jeśli było by głosowanie o wyjebanie km całkowicie to jestem za dla tych patolusuw (usunięte przez administratora)

Pracownik techniczny
@Lolek 11.09.2018 17:17

Wreszcie ktoś to zauważył .A kto ma tam pracować jak ludzie z tego zakładu KM uciekają nawet młode którzy przychodzą i po dwóch miesiącach ich już nie ma.

Kierownik
@Lolek 11.09.2018 17:17

Wejdz zobacz ile jest tu dyrektorów zastępców !!!Tu jest topiona kasa chłopie tego nie próbuj zrozumieć. Tabor jest oki Maszynista i kierownik sa h...jowi bo nie chcą yym jechać! !!

Syn marno
@Lolek 11.09.2018 17:17

Chłopie Biuro i reszta kasty ma swoje pociągi Bolimek, Wiedenka, Łuków a reszta ciemnoty niech sie tluczy jak w wędzarni

kolejarz

Czy ktoś słyszał ,ile KM wpłaciły na Fundację WOŚP Owsiaka ,bo słyszałem od kilku osób, że wpłacili ogromne pieniądze! Tajemnica jest mocno strzeżona i dlatego bardzo mało osób o tym wie?

kolejarz
@kolejarz 10.09.2018 13:48

Jak zwykle!!!"Coś słyszałem i do tego od kilku osób o ogromnych pieniądzach!" I na dodatek pewnie w duszy myślisz " k..wa, przecież mi powinni je dać! Mi!!!" Żal cię czytać, jesteś żałosny, bo nie dość, że jeśli dali to komuś - kto potrzebuje. A naprawdę nikt tego nie potwierdził czy dali i ile! Poproś swoje związki by wystosowały w tej sprawie pismo do prezesa, to otrzymasz odpowiedź. Nie snuj teorii by podburzać tak płytkie umysły jak twój. Nie stać cię nawet na wymyślenie swojego nick-u, bo podszywasz się pod mój, już istniejący!!!

kolejarz
@kolejarz 11.09.2018 11:07

Cóż !chyba znasz powiedzenie : uderz w stół a nożyce się odezwą .Więc odezwał się ,,cwaniak " KM ! Który zapewne dobrze wie , że wpłacili i też ile? ( a czy na pewno tym co potrzebują??? ) A Przy okazji, czy czasem i wąskiej grupie ,,elyty " KM konto SUPER się nie powiększyło ! Dlatego potrzebna jest cisza, aby się nie wydało !!!! Ale , pewnie SAMA UCZCIWA , I BEZ SKAZY KASTA rządzi w KM ? HA HA HA !

OBSERWATOR

Zastanawiałem się dlaczego Stawar wyśmiewa się z PIS i tak mocno popiera poprzedni rząd . To (usunięte przez administratora) i kanalia.

Waniuta
@dymającyzawistnuków 11.09.2018 07:38

To forum stało się sceną dla sfrustrowanych miękkich fallusów, poczętych przez ich ojców miękkim penisem na parapecie w słoneczny dzień przy udziale kostki smalcu przez dziurawą skarpetkę. Jedyne co wam zostało to wasze nieudane życie. Zabieracie tylko innym niepotrzebnie tlen.

Mazowieckie@poczta.fm
@Waniuta 11.09.2018 09:44

O kim mówisz?

mazowieckie@poczta.fm

Koleje Mazowieckie biorą czynny udział w różnym szlachetnym sponsoringu. Sponsorują np Jaka w Warszawskim Zoo. Więc możliwe , że wsparły również jakąś pokaźną kwotą WOŚP. Nie wiem tego ale to możliwe.

mazowieckie@poczta.fm

No i jak tam wszyscy zadowoleni z podwyżek , które miały być 7 września? A związki znowu zadowolone. Może ich jest jeszcze za mało. No ale czemu się tu dziwić. Jak mogą związki reprezentować interesy pracownicze jak są nagradzani przez pracodawce. Tym związkowcom to się chyba pomyliło coś. Oni zapomnieli po co tu są.

Mazowieckie@poczta.fm
@pleple 10.09.2018 09:41

To po co są związki ? Czy związki nie widzą że pracownicy składają wypowiedzenia. Że jest masa bezprawnych nadgodzin. Że są zaległości urlopowe. Czy powodem tego nie są niskie zarobki?

Mazowieckie@poczta.fm
@pleple 10.09.2018 08:06

A dlaczego mam sie nie odzywac? Co to tylko tobie wolno?

mazowieckie@poczta.fm

Jak to jest w tej firmie , że jest tyle związków zawodowych i jednocześnie pracownikom jest wciskane tyle nadgodzin , że niektórzy mają już wypracowaną normę roczną. Czy według tych, rosnących w siłę związków ,jest to sytuacja prawidłowa? Co jest powodem ślepoty wszystkich związków zawodowych występujących w tej firmie i podobno reprezentujących pracowników?

Piętaszek

Jak tam po biesiadzie co władza mówiła! !!nikt sie nie chce przyznać ze tam wogole byl

Za 4 lata
@Piętaszek 31.08.2018 20:37

W szczególności Hirek Wrona i Czysta Patrycja

Za 4 lata
@Za 4 lata 02.09.2018 10:59

Przepraszam, Hirek Wronek oczywiście :)

Czysta Patrycja ;-)
@Za 4 lata 02.09.2018 11:03

Hirek Wrona to zapewne JB z MNG tal obstawiam ;-)

Prawo w bezprawiu
@Czysta Patrycja ;-) 03.09.2018 01:18

To nie była biesiada to była konwencja wyborcza PSL był Pan Marszałek, który naznaczył Jana P. jako kandydata na radnego do Sejmiku Województwa Mazowieckiego. A sam Jan. P. w swoim wystąpieniu głosił co to on nie zrobił dla ludzi i że podwyżkę wdrożono dzięki niemu i że to niewątpliwy sukces. Ciekawe, że za polityczne spotkania PSL płacą pracownicy KM. Co wy na to???

YYZ
@Prawo w bezprawiu 03.09.2018 10:12

No to niezłe JAJA....

Kolargol
@YYZ 03.09.2018 11:35

Jaja... to dno dna i 2m mułu....

OBSERWATOR
@Piętaszek 31.08.2018 20:37

NAJLEPSZY BYL PEWIEN ZWIAZKOWIEC Z RADOMIA ,WSTYD

Biasiadowo
@OBSERWATOR 05.09.2018 20:24

Najlepszy byl maszynista ktory po biesiadzie polozyl sie na torach, debli i patologi nie brakuje a biesiadka to pokazala w pelnej okazalosci ;) siwy góru z radomia podobno tez dobrze sie zabawił

Siwy

I gdzie te podwyżki haha

He - Man
@Siwy 07.09.2018 20:08

Zabytaj zwiazkowych kielabasiarzy po ile dostali... Bo Ci zapewne dostali... I to nie malo ;-)

mazowieckie@poczta.fm

Forumowicz Stary Kanar zarzuca mi wiarygodność oraz przy okazji robi z siebie idiotę. Ten śmieszny ktoś zarzuca kłamstwo w moim twierdzeniu, o tym , że wszystkie związki pozbawiły pracowników części przywilejów, podpisując zgodnie nowy układ zbiorowy. Ten ktoś w dalszym ciągu błyskotliwie informuje mnie, że jeden związek nie podpisał i dumnie przywołuje jego nazwę. Niestety blef wyszedł natychmiast. Okazało się bowiem że te związki nie istniały w momencie podpisywania układu zbiorowego. Jeszcze raz powtarzam. Wszystkie związki zawodowe istniejące w tym czasie w firmie podpisały szkodliwy dla pracowników układ zbiorowy. Jeszcze raz powtarzam, że dziwię się osobom , które wspierają tych szkodników. Ludzie przejrzyjcie na oczy to przez związki jest taka sytuacja w firmie. Zaległe urlopy, ogromna ilość nadgodzin. Przemęczeni pracownicy. Niskie pobory. Natomiast forumowicz Stary Kanar, który próbował tutaj lansować popierany przez siebie związek, zrobił tylko związkowi niedźwiedzią przysługę. Kto teraz zapisze się do takiego związku skoro osoby popierające ten związek i pewnie związane z nim, próbują przebić się na tanich blefach. Jak można zaufać temu związkowi. Przy okazji forumowicz ten załatwił fajną kryptoreklamę koledze, który zajmuje stanowisko w tym związku. Okazuje się, że osoba ta zmieniła upierzenie i teleportowała się nagle z tonącego związku do , którego prawdopodobnie należał nasz gruby dyrektor, sprzedawczyk.

Młody
@mazowieckie@poczta.fm 06.09.2018 19:38

Który to związek? Nie pracowałem jesscze w tym czasie

Mazowieckie@poczta.fm
@Młody 07.09.2018 17:32

O jaki związek pytasz?

Leśniczy ;-)

A ja Wam powiem, dy...ja nas jak chca, nikt nawet nie pierdnie przy wladzy, naczelnicy tez la..che na was polozyli bo to marionetki w rekach lubelskiej. Wiec tak naprawde zostaliscie sami i tym (usunięte przez administratora) zapytajcie zwiacholi ile dostali od wladzy podwyzki... Zaden wam tego nie powie ale duuuzo. A wy dalej biegsjcie do dyspozytora po dodatki... z notesikami.. Tak jak to widzialem kilka dni temu.. Panowie zenada dorosli ludzie...

mazowieckie@poczta.fm

Czy zdarzyło się , że pracodawca rozliczał waszą prace na podstawie nagrań monitoringu? Według PIP monitoring może służyć tylko dla celów bezpieczeństwa a nie rozliczania pracy.

anonymous
@mazowieckie@poczta.fm 10.08.2018 16:04

Bojku jaka patologia czyste wyłudzenie kasy firma w firmie i nadal nie ma Panów. W Kominiarkach PIS i Jaki gdzie jestescie bo grabierz pubicznych pieniędzy trwa w najlepsze

Oko na Maroko
@mazowieckie@poczta.fm 10.08.2018 16:04

Na Ochocie masz dwóch fascynatów monitoringu i innych zabezpieczeń obozowych. Brakuje tylko strażników z psami i snajperów na wieżyczkach.

XYZ
@mazowieckie@poczta.fm 10.08.2018 16:04

Kiedy to PIP stwierdził? W jakim nr kontroli jest to stwierdzone?

Mazowieckie@poczta.fm
@XYZ 11.08.2018 02:09

A po co ci nr kontroli. Ważne że jest taka opinia.

XYZ
@Mazowieckie@poczta.fm 11.08.2018 09:05

Wg mnie nie ma takiej opinii, dlatego konkretnie pytam.

Mazowieckie@poczta.fm
@XYZ 11.08.2018 12:00

A czemu pytasz czy byles nagrywanym czy nagrywającym?

XYZ
@Mazowieckie@poczta.fm 11.08.2018 12:14

Wiem, że nagrywaja i wykorzystują zabierajac nam kasę... Z wynagrodzenia! Stąd moje pytanie..

Mazowieckie@poczta.fm
@XYZ 11.08.2018 13:05

A napisz coś o tym?

XYZ
@Mazowieckie@poczta.fm 11.08.2018 13:44

Twoja odpowiedź świadczy jedno, Nie jesteś wiarygodny... oczekiwalem konkretnej informacji,pomocy.. Mam podać swoje dane? NIE JESTEM ISTOTĄ! A Ty nikomu nie pomożesz..

Mazowieckie@poczta.fm
@XYZ 11.08.2018 13:55

Powiedz w ktorej pracujesz sekcji to zgłosze to do PIP. Przepytają wtedy pracowników.

XYZ
@Mazowieckie@poczta.fm 11.08.2018 14:58

Nie chodzi konkretnie o jedną sekcję, widzę, że szkoda pytać skoro i tak nie chcesz pomóc w uzyskaniu wiarygodnej i konkretnej informacji. Skoro piszesz na forum, że jest dokument, w którym PIP zakazuje takiej praktyki to udostępnij go i tyle.

Mazowieckie@poczta.fm
@XYZ 11.08.2018 16:34

Czy naprawde chcecie miec kontrole z PIP skoro ja jestem taki niewiarygodny?

XYZ
@Mazowieckie@poczta.fm 12.08.2018 08:17

Jesteś zarowno niewiarygodny jak też śmieszny. Nie strasz!

Mazowieckie@poczta.fm
@XYZ 12.08.2018 10:00

Dlaczego mi ubliżasz. Zachowaj proszę zasady cywilizowanej konwersacji.

Pwkkm
@mazowieckie@poczta.fm 10.08.2018 16:04

Oczywiście, że tak! Dostałem 30 % po premii na podstawie monitoringu! Tak Panie naczelniku Grzegorzu ?!

pleple
@Mazowieckie@poczta.fm 12.08.2018 08:17

Przecież nawt jak jest była czy bedzie kontrol PIP czy UTK to My szare pionki w naszej spółce nie odczujemy negatywnych konsekwencji bo tak wysokie instytucje stosuja kary dla pracodawcy.Ty najwyżej stwierdzasz wg jakich wytycznych pracujesz. A instrukcji u nas baaaaardzo duzo.

Mazowieckie@poczta.fm
@pleple 01.09.2018 13:47

Ale ty nie jesteś szeregowym pracownikiem. Więc czemu tak piszesz?

pleple
@Mazowieckie@poczta.fm 02.09.2018 08:45

Jestem zwykłym szarym kierownikiem z podstawa przeciętna ponad 10 lat pracy i co nie raz już na dywaniku u naczelnika i co.W tym roku troszkę cieżkiej zimy z ochoty (postojowe)45 minut później moja decyzja grzanie składu dobre rzeczowe tlumaczenie zero kary.Wwo przyjecie krótkie pociąg do Mińska wyjechał z ochoty WC niesprawne 2 drzwi odciętych wrocił na Ochote bo odwołany dalej.Rzeczowy raport zero konsekwencji.Jak bedziemy robić to co do nas należy wg instrukci i zarządzeń to mamy pensję w całości

Chinkicikulinki
@pleple 03.09.2018 20:13

Było go na Grochów wysłać, próby byś nie musial robic :D

ja

czy ktoś mógłby powiedzieć ile średnio początkujący zwrotniczy zarabia?

Piesek
@ja 06.09.2018 10:35

Za mało

mazowieckie@poczta.fm

A tutaj mamy następny obraz jednego z naszych uchowaj Boże - reprezentantów. Należy się zastanowić kogo tak naprawdę ta osoba reprezentuje. https://kurierkolejowy.eu/aktualnosci/11146/jan-przewozny-wyrozniony-za-dzialalnosc-zwiazkowa.html Acha no i oczywiście pozdrowienia dla wszystkich popleczników tego Pana. Reszte sobie dośpiewajmy.

Starykanar
@mazowieckie@poczta.fm 04.09.2018 21:44

To było 6 lat temu po co robić z tego sensację

Zlotousty
@Starykanar 05.09.2018 10:53

Bo to wciaz aktualne baranie.. Jak mial ukalad z wadza 6 lat temu to nadal go ma... I jak sam wiesz dalej pomaga robic nas w rogi... To niestety prawda, ale dla takiego zwiachola jak Ty to chyba jasne.. Podac imie i nazwisko.. Panie stary kanar??

mazowieckie@poczta.fm

Nawiązując do mojego poprzedniego postu dotyczącego konieczności wyprowadzenia związków poza zakład, to zamieszczam link pod , którym można poczytać sobie o tym jak to jeden ze związkowców tak mocno działa na rzecz pracowników , że aż został nagrodzony przez pracodawców: www.mazowieckie.com.pl/pl/231112-jan-przywo-ny-wyr-niony-przez-pracodawc-w-rp Czy nie wydaje sie wam że to jakieś chore?

mazowieckie@poczta.fm

Słyszeliście, że może być tak , że pracodawca będzie deponował pieniądze za nadgodziny? Że nie będą wypłacane?

Dymek
@mazowieckie@poczta.fm 03.09.2018 06:38

Sobie na odprawy.. Juz nie wiedza jak maja was okradac zebyscie byli zadowoleni ;-)

Prawo w bezprawiu
@mazowieckie@poczta.fm 03.09.2018 06:38

Chłopie odgrzewasz kotlety. Ten temat miał wejść jako zmiana do Kodeksu pracy przygotowana przez komisję kodyfikacyjną. Ostatecznie ten projekt wylądował w koszu. Ale fakt takie plany były.

mazowieckie@poczta.fm
@Prawo w bezprawiu 03.09.2018 10:04

Dlatego pytam czy słyszeliście. Ja tu nic nie stwierdzam. A tak do końca to jeszcze nie wiadomo czy projekt wylądował w koszu. Prace nad zmianą kodeksu trwają

Prawo w bezprawiu
@mazowieckie@poczta.fm 03.09.2018 10:42

Tak, ale projekty dwóch kodeksów pracy (indywidualnego i zbiorowego) nawet nie wyszły z ministerstwa i nie trafiły pod obrady Rządu. Rafalska ostatnio w TV mówiła, że Rząd nie planuje żadnych rewolucyjnych zmian w kodeksie pracy

Duuoaaaa
@Dymek 03.09.2018 09:01

To że nas okradają to nic nowego nie odkryliscie gęby macie pozamykane a oni robią co chcą starzy siedzą cicho bo h..UJ im tam ajtam także rubcie tak dalej a za samą podstawę będziecie robić

Dymek
@Duuoaaaa 03.09.2018 22:29

Ja juz nie ;-) i mam juz spokoj, a odzywam sie tu bo tak naprawde to okradanie stalo sie standardem i norma... I tak naprade wszyscy sie na to godza... A cierpia Ci co najciezej pracuja... Pozdrawiam twardzieli w niecie a p...dy w swiecie.. Wlasnie masz racje racje kolego, bo spolka to pracownicy, a widac jacy sa i wlasnie taka jest spolka.. kolezkow i tak jak ktos juz napisal, A FAMILY COMAPANY, jak z reklamy Johnson&Johnson...

Inteligencja

anonymous - jesteś niewiarygodny, wprowadzasz zamęt w głowach innych ludzi pisząc brednie. Jesteś wszechwidzący wiesz wszystko o MHD (kierownikach), MNT (mechanicy), a tak naprawdę nie wiesz nic.Proszę Państwa, proszę nie czytać wpisów tego hejtera, ponieważ sam się gubi w tym co pisze.Całe szczęście, że tak prosty chłop nie pracuje w KM, a jak pracuje i ma pretensje, że za mało zarabia to niech zmieni pracę. Nikt Cię tu nie trzyma!Tak jak nikt nie trzyma innych. Źle Ci znajdź inną pracę. Tu etatów ponad 500 Kierowników pociągów naraz nie obskoczysz. Ps. Proponuję zająć się sprawami prywatnymi a nie spędzać czas w necie. Tak będzie lepiej dla Twojego zdrowia bo już widać, że masz zrytą głowę. Życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy i wysokich zarobków.

Yyyy
@Inteligencja 27.08.2018 09:24

A gdzie Pani pracuje? Anymous może byc tu każdy na tym polega zabawa a czy tu ktoś nieprawde pisze o spółce? ?!proszę powiedzieć które z wpisów sa nieprawda i "kto jest bez grzechu niech rzuci kamieniem"

pleple
@Yyyy 27.08.2018 22:41

Moim zdaniem To forum to nie jest zabawa.Mijania sie z prawdą jest wiele przypadków.Straszenie młodych kandydatów możliwością płacenia "rent" podroznym kłopotów z policja prokuratura.Jezeli robisz swoja robote jak należy takie rzeczy sie nie zdarzają.Nie ma przypadku na 98%pewne zeby ktos szary pracownik od Nas Icc lub skm miał aż takie nieprzyjemnosci.

Mazowieckie@poczta.fm
@pleple 28.08.2018 14:49

Czyli 2 procent ma nieprzyjemności z policją prokuratorem lub płaceniem rent?

pleple
@Mazowieckie@poczta.fm 28.08.2018 18:44

Jakbys był normalnym szarym pracownikiem to wiedzialbys ze z nas pracujacych obecnie nikt nie slyszal o takim przypadku aby ktos miał aż takie problemy.To lepiej napisać że jest się pewnym na 98% niż pisać o sytuacjach wyssanych z palca i oszukiwać straszyć tych co chcą sie czegoś dowiedzieć o spółce i zagladaja na to form

Mazowieckie@poczta.fm
@pleple 28.08.2018 19:05

Ja nie pisałem że ktoś miał aż takie problemy tylko pisałem że takie ryzyko istnieje. A co do prawidłowości wykonyania swoich czynnosci to czy naprawdę wszystko tu można wykonać prawidłowo??

kierownik poc
@Inteligencja 27.08.2018 09:24

Ja słyszałem że mają dać 50 zł brutto, też pieniądz ja się cieszę i będę pracował jeszcze lepiej.

uciekinier z km
@pleple 28.08.2018 14:49

Zgodzę się tylko, że to forum to nie zabawa. Uważam też, że nikt tu nikogo nie straszy. Prawda jest taka, że odpowiedzialność maszynisty i kierownika pociągu jest ogromna, a płacą za to jak za pieczenie chleba w piekarni. Różnica obu zawodów nie do porównania. Przypadki "kłopotów"się zdarzyły - jeśli tu pracujesz i zabierasz głos, to powinieneś wiedzieć jakie. Nie będę teraz opisywać. Firma niestety umywa wtedy ręce i zostajesz ze swoimi problemami sam jak palec. Ci co tu już pracują i się orientują jak pracodawca "stoi za nimi murem" - uciekają z tej roboty. To przykre ale prawdziwe. Przyszłych kandydatów na stanowisko kierownika pociągu odsyłam do Instrukcji dla drużyn konduktorskich KM-21 i Instrukcji dla kierownika pociągu, konduktora i kontrolera KM-22. Osobiście polecam KM-21! Wnikliwy osobnik w miarę inteligentny czytając instrukcję zrozumie ile się wymaga od pracownika. Jeżeli jeszcze tak parę lat ów kandydat popracuje, to zrozumie ile tam zawartych jest sprzeczności wykonywanej pracy a życiem codziennym. Zatem miłej lektury przyszli koledzy!

uciekinier z km
@Mazowieckie@poczta.fm 29.08.2018 08:21

Nie można wykonać prawidłowo!!! Weźmy np takie przyjęcie pociągu w peronie. Ile kierownik powinien wykonać czynności zgodnie z instrukcją i regulacjami w sprawie przyjęcia pociągu a stanem faktycznym! Wszyscy wiemy jak to się odbywa i ile realnie masz na to czasu! Wsiadasz i jedziesz - bo czas odjazdu cię goni! No i nietykalna trójca święta - ci co sami kiedyś łamali wszystkie zasady łącznie z bezpieczeństwem - teraz stoją na straży i pilnują porządku i procentów, żebyś za dużo nie zarobił!

uciekinier z km
@Inteligencja 27.08.2018 09:24

Masz rację! Nikt nas tu nie trzyma! I dlatego mam już dość i odchodzę! I naprawdę podwyżki nie są dla mnie numerem jeden, chociaż są ważne, zwłaszcza jak rozmawiam z ludźmi i wiem, jak zarabiają inni w różnych zawodach i mogę sobie jako inteligentny i myślący człowiek te zarobki porównać. Aha i biorę pod uwagę, że do pracy dojeżdżam do stolicy, gdzie średnia krajowa jest wyższa, zatem mam prawo oczekiwać wyższych zarobków niż u siebie na miejscu. Ale jak już wspomniałem zarobki to druga strona medalu. Mnie zmęczyła atmosfera w pracy, nagonka na mnie jak na potencjalnego przestępcę i szukanie nieprawidłowości w mojej pracy na siłę przez grupy do tego powołane; grafik, gdzie niby na papierze masz ujęty wypoczynek a w realu zapierniczasz jak nie z nocy, to jedziesz na noc, by tam przeczekać do rana, by rozpocząć służbę. Oczywiście zwierzchnicy nie widzą problemu. Na papierze ładnie to wygląda! Zarzucają, że nie chcesz robić dodatków - ale jak masz je zrobić, kiedy nie mają cię jak zatrudnić, bo brak ci wolnego?! No i jak jesteś wezwany na rozmowę - to jest to zazwyczaj obrzucanie cię błotem i twierdzenie, że jesteś nierób, brudas i leń, a kontroler i podróżny jest świętością! Żadna sensowna wymiana zdań nie jest możliwa, bo szary pracownik jest złem, które trzeba tępić! Dlatego już powiedziałem DOŚĆ, bo się spaliłem!!

Syf
@uciekinier z km 29.08.2018 15:52

Czyli film z Brzeskiej przyznaj sie bo juz tu nie pracujesz mam nadziej ze niedlugo sie to skończy bo co niektórzy to wielcy "kierownicy""naczelnicy"takie mają tytuły

Ruddy
@uciekinier z km 29.08.2018 15:07

Piekarza który chleb piecze to prywaciarz szanuje wiec nie porównuj tych zawodów. Nasz czy to kierowników czy maszynistow władza nie szanuje sami o tym wiecie !!!maja nas w (usunięte przez administratora)

Xx
@uciekinier z km 29.08.2018 15:19

Przyjecia nie ma żadnego leci z trasy wsiadasz i jedziesz! 3 razy en57al i zaoier..alsz 36 osi a ty sam i kontrola czemu cie nie bylo na trzecim składzie. Władza jest czysta my kierownicy zle robimy !!!!!juz na 2woch alinach powinniśmy jeździć z podwójna obsada ale o tym nik nie mówi

Mazowieckie@poczta.fm
@uciekinier z km 29.08.2018 15:07

Dobrze napisane . Bardzo dobry tekst dla zainteresowanych pracą.

Jasiu
@uciekinier z km 29.08.2018 15:19

Masz racje milionów tu nikt nie zarobi od takiej kasy sa kretacze i (usunięte przez administratora) ale jak widze ze firma okrada mnie co miech to h...u..j mnie szczela takze robie to samo i puznych porach ppopludniowych ma wyy..je.bane na bilety wiec reszta jezdzi na koszt Struzika i podatników! !Jak"Kuba BOGU tak BÓG Kubie"Także bawcie sie dalej na Biesiadach i wypuszczać różnej maści kontrolerów na nas!niedlugo pouczenia zapraszam cały zarząd jak mają choć źdźbło honoru by stawili sie na każdej z sekcji i wysluchali co mamy im do powiedzenia a nie wysyłają ogony by swiecili za nich oczyma!!!

młody kanar
@Jasiu 31.08.2018 20:33

Uśmiałem się!!! Nie wzywaj nikogo z zarządu na pouczenia, bo zapewniam, że nie będzie ani jednego odważnego, by wykrzyczeć co nas boli! Zostanie tylko obciach! Tacy wszyscy bohaterowie! Już nawoływania były i do zwolnień i do strajku! I co?! I nic!!!!!!

Zielona małpa
@Jasiu 31.08.2018 20:33

Niestety młody kanar ma rację. Nikt się nie odezwie, bo później będą go j*bać.

pleple
@uciekinier z km 29.08.2018 15:19

A czy kiedykolwiek próbowaliście przyjąć skład wg instrukcji i byliscie ukarani za opóznienie tego pociagu jeżeli przyczyną był zbyt krótki czas na przyjecie.Nawet na ochocie czy grochowie jak sie maszynista uprze i robi tak jak należy.Potem tylko w raporcie uzasadnia swoje postepowanie.Bo w tych czasach nie jest jak w sądach.U nas w KM udowadniasz swoją niewinność i jak to robisz z głową i nie gubisz sie w tym co piszesz nie zostajesz ukarany

Cfaniak
@Zielona małpa 31.08.2018 23:12

~to trzeba by wszyscy sie postawili .Wiem tacy z Siedlec to jeszcze zapłacili by za takie niby. "Pouczenia"wogole czemu one maja służyć- wytykaniu błędów? !!zapraszam cwaniaczkow na 60.popołudniowy albo jakis weekendzik o 20 do wilenskiej

Krytyk

Pozdrowienia dla wszystkich fraje*ów, podpier*alaczy i innych (usunięte przez administratora) co będą dziś wszystkim d*py lizać :)

Kot
@Krytyk 30.08.2018 12:06

Coś nikt dziś nie pisze... pewnie wszyscy się bawią :))

Omnibus
@Kot 30.08.2018 18:22

Na Fb już można zobaczyć relację z tego spędu ...... szkoda słów

Siwy

A...hooujj niedługo impra integracyjna pod Tłuszczem proponuje zbojkotowac ten bal obłudy dla ludzi ktorzy zamiast rozumu maja żwir

Suka Czesia
@Siwy 25.08.2018 22:27

Zabierają obcinaja wypłaty premie dodatki a ludzie ida się z nimi bawić. Wstyd mi za was, będziecie nieść kiełbasę ludziom ktorzy maja was w (usunięte przez administratora) To impreza dla lubelskiej a nie dla nas psów Czesława.

Dacia
@Suka Czesia 27.08.2018 13:53

Powiedzialem sobie ze bede tylko czytal a nie komentowal.. Ale no tu kolega trafil w 10...Tez mnie to smieszy.. Tu psiacza na wladze na naczelnikow..na wyplaty... Na wszystko a potem im w (usunięte przez administratora) wlaza na biesiadach.. Takze nie dziwcie sie ze nie ma z kim walczyc o swoje... Bo z kim.. Jeszcze za nasze pieniadze lubelska sie bawi za zabrane premie itd.. Zal mi was.. A potem wam powiedza na swieta nic nie dostaniecie bo byliscie na biesiadze... Patologia... Popatrzcie na swoich znajomych z pracy kto jezdzi na takie imprezy...

Blllee
@Dacia 27.08.2018 14:48

Dlatego powinno sie zbojkotowac tą obłudna imprezę jakim trzeba byc bezczelnym hamem by tam iść usmiechac sie ,muwic ze wszystko w porzadku a na drugi dzien wyslac 3-ech fi..tow i gnebic ludzi .Szczyt obłudy i prostactwa zgorzknialych imbecyli !!!!szkoda gadać

Karmazyn
@Suka Czesia 27.08.2018 13:53

Uoier..dlaja co miech kasę taka jest bezczelność tej władzy no ale wywodząc sie ze złodziejskiej partii mają to we krwi narzryjcie sie a puzniej rzygać sku...rwe..syny tffffuuu.????????????

Starykanar
@Siwy 25.08.2018 22:27

Będą się klepać po plecach z tymi co teraz opluwają. No i pić gorzałę

Starykanar
@Starykanar 29.08.2018 07:43

W niektórych przypadkach będzie też lizanie rowa czyli norma.

Xx
@Starykanar 29.08.2018 07:44

Lizanie mlodych du..p z biura hha ale niewiele ich tam jest.

Zostaw opinię o „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.