„Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.
1 321 6 1

Opinie o „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.

Krysztalowy Kamus

Patrzcie no... https://gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/powiat-legionowski/koleje-mazowieckie-szukaja-pracownikow-przeszkolenia-stanowisko-kierownika-pociagu/

Krysztalowy Kamus
@Krysztalowy Kamus 16.01.2019 12:02

Nie wiedzialem ze KM moga szkolic na kieownika poc towarowego...

Omnibus
@Krysztalowy Kamus 16.01.2019 12:07

Taka nazwa jest w Rozporządzeniu i UTK wymaga aby to szkolenie tak się nazywało nie chodzi tylko o KM. U innych przewoźników pasażerskich jest analogicznie.

Krysztalowy Kamuś
@Omnibus 16.01.2019 12:21

No nie wiem. Jakis omnibus z lubelakiej sie odezwal... Km ida na dno...

Eryk

A ja apeluje złożyć pozew zbiorowy tych którzy wydali 7800 za kurs o zwrot tych pieniędzy bo teraz jest już nieodpłatny a nawet płatny. Czyli na jakiej podstawie od nas tyle wydarli. Apeluje do tych z planu Siedlce i Łuków jeśli mają jaja i ci... Py by się pod tym podpisali. Tylko nie strasz ie Sałatą tak jak Wojtka G.

Norbert

Każdy pisze na wspaniałe związki ale nikt się nie zainteresuje Panem (usunięte przez administratora)który podobno jest pierwszym podrywczem w kolejach mazowieckich a póżniej mówi że to nie on. To więc mamy dowody że jaśnie panujący Pan Przewodniczący jest strasznie słabiutki bo za dużo Żon już powodził i w końcu stanie się tak iż jego powodzą. Pozdrawiam

Alealeakmy
@Norbert 14.01.2019 23:43

Zazdroscisz, że potrafi zbajerować kobietki ? Idź do niego na praktykę

Poinformowany
@Norbert 14.01.2019 23:43

Ma żonę i dzieci a stuka żony kolegów i przyjaciół słynny Norbert.B

Gość
@Poinformowany 16.01.2019 09:42

No tak u innych wiadomo a swoje wyczyny seksualne są tabu podobno u cnotliwego Norberta

Chętny do pracy

Witam mam 26 lat chce zrobić kurs na kierownika pociągu. Czy ktos po krotce moze mi Naświetlić jakie sa zarobki itp?

Mazowieckie@poczta.fm
@Chętny do pracy 29.11.2018 09:30

Na pocztek spytaj się dlaczego w tej firmie jest tyle kar. Dlaczego sa tak duże zaległości urlopwe. Dlaczego jest tyle nadgodzin. Dlaczego pracownicy są zmuszani do odbierania telefonów w czasie wolnym.

Chetny
@Mazowieckie@poczta.fm 29.11.2018 11:10

No dobrze ale czy może coś szczerze powiedzieć jakie to są zarobki

Cichy
@Chętny do pracy 29.11.2018 09:30

A na którym ty kursie jestes bo ja placilem8tys a teraz jest za 3.5tys i pasowaloby wziąć za duu. ..pska. Tych co wyludzili od nas te 5kolo i kazać oddać ale jest fra...jernia z Lukowa i Siedlec co sie nigdy pod tym nie podpisze...a pasowaloby tak zrobic

Cichy
@Chętny do pracy 29.11.2018 09:30

Idz do prywaciarza chłopie bo tu na Brzeskiej na 15 służb bedziesz mial 20 wyjaśnień tam jeden drugiego sie boi chodzą tak sparaliżowani jakby ich skorpion ugryzl

Siwek
@Chetny 29.11.2018 12:09

Powiem tak jesli jestes kawalerem to nie pchaj sie tu porządny prywaciarz nie bedzie cie doil z kasy a tu "panie"od niby finansów wielce spejalistki tak cie oskubio ze odechce ci sie tej roboty proponuje spytać jaka stawka godzinowa .Układ zbiorowy jest tak zrobiony bys nie mógł doliczyc sie kasy. A winny jest temu tzw Kurp ...który tak doil ta firmę ze firma tez go wydoila

Pies Czesława
@Chetny 29.11.2018 12:09

Zarobki nie są równe. Powiedz jakie masz oczekiwania co do warunków pracy i zarobków. Ja np za tą kase bym tu nie przyszedł.

Chetny
@Pies Czesława 29.11.2018 21:21

O jakim prywaciarzyu mówicie? Pensja myślę 3-4; tyś

Pies Czesława
@Chetny 30.11.2018 01:53

Mowisz o pensji brutto i z nadgodzinami??

Chetny
@Pies Czesława 30.11.2018 07:51

Tak o pensji brutto. 3 tys bez nadgodzin 4 z nagodziami Jeśli tak to ile ? H trzeba by było pracować I uprzwaciarza chyba egzaminu nie zrobię ?

Maszynista
@Chętny do pracy 29.11.2018 09:30

Chłopie gdzie ty się pchasz. Trzy tysiące to zarobisz w biedronce i masz swięta wolne i spisz w nocy w domu. Tutaj to może i trzy tys wyciągniesz. Ale masz robote na okrągło. Czasami do roboty musisz przyjść na 3 rano. Czyli przyjechac i czekać pół nocy na roxpoczecie pracy. Pełno egzaminów. Ogromna odpowiedzialność. Ciągłe kary. Zaleglosci urlopowe. Co ty tu widzisz takiego cudownego. Tonie jest żaden dobry zawód. Ludzie w tej firmie masowo składają wypowiedzenia.

Chętny
@Maszynista 30.11.2018 09:45

Co ty gadacie pytałem sie 2 kierowników to 3 tys i naprawdę nie narzekaja mysle ze piszecie dlatego zeby nikt. Nie przychodził do pracy. Szkoda ze kurs robi tylko KM a nie np SKM LUB WKD Bo tam lepiej płaca

maszynista
@Chętny 30.11.2018 13:31

Myślę , że gadasz głupoty. Nam na szkoleniach zabronili ujawniać zarobki twierdząc że to jest tajemnica przedsiębiorstwa. Nikt więc nie odważy się na ujawnienie swoich zarobków Więc przestań się podszywać za jakiegoś kandydata, tylko powiedz od razu , ze jesteś poplecznikiem władzy i w ten sposób próbujesz pozyskać frajerów do roboty żeby mieć kogo później gnębić.

Chętny
@maszynista 30.11.2018 13:51

Uwierz mi że chcę zrobić kurs. Tylko pytanie pisaliście że lepiej do prywaciarza ale żaden bez kursu nie przymije ani SKM ani WKD

Kret
@Maszynista 30.11.2018 09:45

Maszynisto pokrzywdzony złóż kolejkę PIKO będziesz jeździł od 11 o 12 skończysz pracę a zarobki będziesz pobierał w biedronce na kasie

Pies Czesława
@Chętny 30.11.2018 15:42

Wszyscy odradzają ten zawod. Te same pieniądze zarobisz bez kursu. Nie mozesz załapać?

Pies Czesława
@Kret 30.11.2018 15:56

Czemu ubliżasz. Co twoja wypowidz wnosi. Tylko na tyle Cię stać?

Suka
@Chetny 30.11.2018 01:53

Jakie 4tys chyba ze mas 30 lat pracy zrobisz dwa dodatki to ci pseudo finansistki powiedzą ze miałeś słaby utarg i wiecej kasy sie nie należy. A ja mam pytanie kto na to pozwala i ze nikt sie nie buntuje rozumiem Brzeska jest sparaliżowana przez JANUSZOWO ale w to im graj pozdro dla Brzeskiej niezapomnijcie sobie gaci podetrzec

Suka
@maszynista 30.11.2018 13:51

A który masynista sie przyzna ila zarabia!wiekszosc2z was po za koleja innej roboty nie zna .Tu nie ma Zjednoczenia. Porownaj Tluszcz a Siedlce i Łuków ilu z siedlec zna szlak do wolomina !!!??!! Żaden jedynie co umieliscie robić to kiełbase w Sokołowie i Pasztet w Lukowie ????

Siwy
@Chetny 30.11.2018 08:16

Chlopie u priv przykładowo masz 20zl /h razy 200godz co daje ci 4tys na miech .Ty sie nie doliczysz ile zrobiłeś (usunięte przez administratora)

Krysztalowy kamus
@Cichy 29.11.2018 19:33

Fraje..y z Was firma nie ma ludzi a wy jeszcze placicie za te smieszne spotkania... Ja na waszym miejscu bym nie poszedl, no chyba ze km placilo by hajs

Krysztalowy kamus
@Chętny 30.11.2018 13:31

Odpowiedz sobie sam dlaczego jest tu tyle negatywnych wpisow..nt KM.. Jakis nie normalny jestes, chcesz przyjsc to przychodz.. Ludzie pisza jak jest a ty sie jak duren dopytujesz. Chcesz to przychodz..

Porażka
@Chętny do pracy 29.11.2018 09:30

3 tys bez służby dodatkowej i 3 tys z dodatkiem...! Finansistki mówią że to normalne było trzeba gotówki pisać to by więcej było. To jest odpowiedź osoby na takim stanowisku.. Oskubali mnie na wypłacie a wciskaja kit że to przez słabe wpływy... I wszystkie naskakuja ze nie masz racji a one same nie wiedzą i nie umieją powiedzieć jak to wyliczyli ze zarobileś mniej z dodatkiem niż bez niego.

Łysy
@Porażka 03.12.2018 06:53

Tu cie popieram ta firma jest prywatną dojno krowo mnie tez oskubali 3 razy mają wy...j...bane na nas i ja tez mam tak samo na pociągu klient ma jeździć taniej ...to jeździ hahaa

Chetny
@Łysy 03.12.2018 22:54

Ale jak man jezdzic u prywaciarza jak Kurd na kierownika pociagu organizuje tylko Km!!!!

Niechętna
@Chetny 04.12.2018 00:01

Wybierz sobie lepszy zawód i tyle

Kret
@Pies Czesława 30.11.2018 17:31

Żeby pies umiał mówić otrzymał by ludzką odpowiedź

Kierownik
@Chetny 30.11.2018 01:53

Jak szymon obiecal ci taka kasę to chyba z wlasnej pensji ci dołoży

M31
@Maszynista 30.11.2018 09:45

Po co się zatrudniłeś na tym stanowisku?

Krysztalowy Kamuś
@Kret 30.11.2018 15:56

Ale ty głupi jestes jestem ciekaw w ktorym pokoju siedzisz w tych ge..owskich rurkach... Jezdzij sam jak jestes taki wszechstronnie wykształcony... Palancie

Kret
@Krysztalowy Kamuś 12.12.2018 14:55

w pokoju nie siedze , rurek nie noszę a z przygłupami dyskutować nie będę , twój język nie ma nic wspólnego z językiem polskim , jedyne co potrafisz to opluwać firmę lub tych co chcą w niej pracować. Może jedynie w Wigilię potrafisz wzorem zwierząt powiedzieć coś ludzkim głosem ale nie sądzę.Mam natomiast dużo szacunku dla maszynistów .

donovan
@Chętny do pracy 29.11.2018 09:30

Z tego co mi wiadomo to teraz robią kurs za darmo i gwarantują zatrudnienie ,to z portalu Rynek Kolejowy -Kierownikiem pociągu w Kolejach Mazowieckich możesz zostać bez opłat inf. pras. ⚫ 14.01.2019 ⚫ 108

Procedura

Od 2019 nie będzie pieniedzy na święta od związków. ????Możecie się już z nich wypisywać .

Szkolenie na kierownika poc

Źle się dzieje w państwie duńskim. Spółka szuka kandydatów na szkolenia na st. kier. poc. Musi być małe zainteresowanie bo zmieniono zasady rekrutacji. Teraz kurs jest za darmo (wcześniej chcieli 3500 plus badania) i dodatkowo od pierwszego dnia oferują umowę o pracę plus inne przywileje a chętnych i tak nie ma zbyt wielu.

Mlody
@Szkolenie na kierownika poc 12.01.2019 01:02

Winn wiadomo gdzie są Prezes ma w duu...oie to co tu się dzieje a na szczeblu drużyn maja to w (usunięte przez administratora) i nie walczą o pracownika. Jeżeli ktoś kto nie umie zarządzać taką firma i nie umie zarządzać ludźmi powinien już dawno być wy.. pi.. eoszony na zbity pysk. Jutro niech powie prawdę w TVN jaką to stworzył grupę ludzi do zwalczania przestępczości zorganizowanej w Drużynach Konduktorskich i prawdziwe powody dlaczego brak ludzi

OBSERWATOR
@Mlody 12.01.2019 13:58

SLUSZNA OPINIA KOLEGO , SZACUN

Mlody
@OBSERWATOR 12.01.2019 21:50

Szkoda ze tak Malo ludzi ja popiera ale to jest prawda

Gość
@Mlody 13.01.2019 01:57

Rozwiń kwestię, bo nie kumam o co chodzi?

Mlody
@Gość 13.01.2019 09:45

Przeczytaj wcześniejszy wpis

Gość
@Mlody 13.01.2019 10:16

Ale co z tą grupą odnośnie zwalczania przestępczości? Nic nie wiem. Znam grupę do zwalczania i szkalowania nas.

Mlody
@Gość 13.01.2019 15:48

Otym mówię czyli według nich jesteśmy przestepcami

mazowieckie@poczta.fm

Kiedy będzie coś wiadomo w sprawie wieprza i kontroli CBA , która odbyła czy też nadal odbywa się w firmie dotyczącej . Podobno to wcale nie prawda , że on został przywrócony do pracy? A swoją drogą jaki to dziwny zbieg okoliczności. Wieprz należy do tych samych związków zawodowych co organizator spotkań integracyjnych , którymi interesuje się CBA., natomiast ów związkowiec ma takie samo nazwisko jak właściciel firmy , która organizuje te wspaniałe spotkania. Czy to nie ciekawe. A zarząd zadowolony . Żeby nie CBA to dalej by było tak cudownie i wspaniale. Chwała tym co nasłali kontrole CBA. Oby tak dalej. A teraz nie ma kasy . Znowu Srajda będzie płakał jak to dużo będą musieli zapłacić za prąd i trzeba będzie podnieść ceny biletów.

Kier
@mazowieckie@poczta.fm 28.12.2018 16:23

Nieogar jesteś... Szkoda czasu na te twoje mieszanie. Po prostu żenada. Chyba skończyły Ci się tematy.

Mazowieckie@poczta.fm
@Kier 29.12.2018 01:48

Tematy to się dopiero zaczną. Upłynął właśnie czas, który wam dałem na uzupenienie braków kadrowych. Od Nowego Roku przedmiotem kontroli PIP będą: Nadgodziny, sprawdzimy czy w 2018 pracownicy nie przekraczali 150 nadgodzin. Powód udzielania nadgodzin. Oraz powód tak dużej ilości nadgodzin. Proszę nie liczyć na pobłażliwość inspektorów PIP. Jeśli stwierdzimy , że kontrole nie są przeprowadzone właściwie, to sprawdzimy dokładnie co jedt tego przyczyną. Jesli sytuacja kadrowa nie ulegnie natychmiastowej poprawie to będziemy permanentnie składać wnioski do PIP w tej samej sprawie. Sprawdzimy także czemu UTK tak pobłażliwie traktuje sytuacje jaka występuje w tej firmie. Urlopy. Sposób planowania oraz powód kilkuletnich zaległości.

Kierownik
@Mazowieckie@poczta.fm 29.12.2018 05:42

A czemu PiP nie zajmnie się okradaniem nas z kasy . Tu jest oki!??!!!!????ile i za co tu jest dokładnie płacone finansistów to wzięli po szkole w Radomiu bo rządna inna im nie dorównuje ????

kolejarz
@mazowieckie@poczta.fm 28.12.2018 16:23

A co mnie obchodzą podwyżki cen biletów?! Wszystko powoli drożeje! Piejesz w kółko o tym samym! Firma nie zbankrutuje przez podwyżkę. Co mnie obchodzi sprawa jakiegoś tam dyrektora?! Dla mnie jako pracownika najważniejszy jest spokój w pracy, bym mógł przyjechać do niej wypoczęty i z chęcią, bym miał uczciwy, przyjazny dla pracownika grafik, bym nie musiał pracować noc po nocy, bym czuł się w tej firmie jak w drugiej rodzinie a nie jak pomiotło od czarnej roboty, które uważane jest za bydło! Tego bym chciał doczekać!!! Życzenia naiwniaka??? Pewnie tak!!

Mazowieckie@poczta.fm
@kolejarz 29.12.2018 16:38

Własnie przez takie wąskie myslenie na zasadzie" co mnie to obchodzi" jest tak jak jest.

szaraczek
@Mazowieckie@poczta.fm 29.12.2018 05:42

Masz spóźniony refleks kontrola PIP dotycząca nadgodzin oraz zaległości urlopowych a także innych tematów trwa obecnie w KM

Mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 29.12.2018 18:56

O to bardzo dobrze że trwa kontrola. Uzupełnie ją dodatkowo informacjami od siebie. Nie będą musieli ponownie tu wracać. Dobrze że powiedziałeś.

kolejarz
@Mazowieckie@poczta.fm 29.12.2018 17:02

To Twoje myślenie ma wąski horyzont. Mam wrażenie, że masz jakiś prywatny uraz do grubego i dlatego odgrzewasz starego kotleta. Aż mdli! Gość nas sprzedał, firma go powiozła, a w sumie spadł n a cztery łapy! Co dla nas z tego wynika?! Co możemy zrobić? Tak jak ty zatruwać to forum? Zajmij się wreszcie pracownikami i ich problemami! To my na dole jesteśmy najgorzej traktowani! Przetrzyj oczy jeśli chcesz tak dobrze dla firmy.

Jasiu
@kolejarz 29.12.2018 21:17

Gruby juz nie wróci ale pewna cześć ludzi by chciała jego powrotu by mogli tylko spać i rzec bo to naród "wybrany"jak żydzi.

rudy lis
@mazowieckie@poczta.fm 28.12.2018 16:23

czy planowany odstrzał dzików ma coś wspólnego z uniewinnieniem "Wieprza"?

Miszczu

Odpowiedź do,, pleple " Piloci śpią w pracy to po pierwsze a po drugie w Japonii jak ktoś śpi w pracy za biurkiem na poduszce to znaczy że potrzebuje snu żeby się zregenerować do dalszej pracy . To wszystko zależy od kultury pracy danego narodu a wiecie co to jest sjesta czekam na komentarz i pozdrawiam klasę robotniczą kolei mazowieckich.

Mazowieckie@poczta.fm
@Miszczu 08.01.2019 07:29

Tutaj nikogo nie interesuje to , że maszynista i kierownik jest przemęczony. Najpierw czuwasz całą noc a potem wieziesz ponad tysiąc osób. Ciekawe co jest powodem tego że maszynisci nieprawidłowo odczytują sygnały w godzinach porannych. Nikogo to nie inteteresuje , że przemęczona obsługa to śmierć na torach. A potem wypadki. Do tego ogromne zaległosci urlopowe i wciskanie nadgodzin.

Mlody
@Miszczu 08.01.2019 07:29

Sjesta to biesiada haha. Pozdrowienia dla łożyska którzy tam co rok jeżdżą

Gość
@Mlody 08.01.2019 20:34

(usunięte przez administratora) prawda!! Aleś błysnął intelektem!! Sjesta to w realu odpoczynek. Całe południe Europy ci powie, narody hiszpańsko-języczne i wujek Google.

szaraczek
@Miszczu 08.01.2019 07:29

Każdy kij ma dwa końce rzeczywiście są kraje gdzie jest coś takiego jak sjesta tyle że czas tej sjesty nie jest zaliczany do czasu pracy i np czas pracy trwa 9 godzin z tego 8 godzin jest zaliczanych do czasu pracy a 1 godzina to sjesta.

pleple
@Miszczu 08.01.2019 07:29

No i.Ciekawe przykłady.Tylko może berdziej realistyczne podaj.Dawno temu jeszcze niektórzy to pamietaja było legalne spanie na noclegowniach. Świeża pościel Pani o określonej godzinie budziła druzyny pociagowe. Ale to było dawno i w Naszym kraju w naszej kulturze naszych obyczajach i według zasad okrwslonych w kodeksie pracy i ukladzie obowiazujacemu na tamten czas w PKP

Gość
@pleple 11.01.2019 12:46

No i właśnie Ci, którzy kiedyś w tej pościeli odpoczywali - teraz są największymi przeciwnikami jakiegokolwiek odpoczynku w pracy. Nawet 10 minutowego! Żałosne!

Zła

(usunięte przez administratora) kiła i mogiła. Za przejechanie 79km bilet 2 dychy ale zimno, że się zesrac można. Palce kostnieja. I tak prawie codziennie

OBSERWATOR
@Zła 07.01.2019 17:16

JAK ZAGLOSOWALI TAK MAJĄ.

Mlody
@Zła 07.01.2019 17:16

Miła Pani to nie jest wina obsługi pociągu że jest tam zimno. Ja na waszym miejscu już dawno bym zrobił szturm na Lubelska dlaczego wozi się was pasażerów w takich warunkach i takim gównanim sprzętem. I dlaczego tak drogo

Mlody

Pracuje tu od niedawna poznałem już absurdy kolei. Czytałem opinie na temat Kolei Śląskich i Dolnośląskich i tam też jeden wielki (usunięte przez administratora) i patologia ludzi którym wydaję się że są (Bogami) także KM nie są wyjątkiem tu rządzi układ i tego betonu prędko nie (usunięte przez administratora) dopóki nie wyjdzie ie na tory

mazowieckie@poczta.fm

W związku z tym , że pracodawca nie odpowiada na nasze propozycje podjęcia dialogu w sprawie ogromnych zaległości urlopowych , oraz ogromnej ilości nadgodzin, zamierzamy podjąć wspólne działania mające na celu poprawę sytuacji. Od Pewnego czasu otrzymujemy informacje o tym ,że zdarzają się wśród pracowników omdlenia w czasie pełnienia obowiązków służbowych. Prosimy więc o wskazywanie takich sytuacji. Proszę również o wskazywanie sytuacji czy dochodzi do śmierci pracowników w czasie pełnienia obowiązków służbowych lub tuż po jej zakończeniu. Szczególnie interesują nas przypadki śmierci lub omdleń po pracy w nocy . Jeśli takie przypadki występują jest to powód do zbadania tej sytuacji. Każdy pracownik drużyn pociągowych przechodzi bardzo szczegółowe badania okresowe. Jeśli występują jakieś nagłe zdarzenia w postaci omdleń lub śmierci, należy zbadać sprawę i sprawdzić czy przyczyną tego nie jest brak wypoczynku lub brak urlopów. Przekazane od was przypadki opiszemy i zgłosimy do Państwowej Inspekcji Pracy. Jeśli w naszej ocenie okaże się , że wyniki kontroli okażą się bardzo pobłażliwe, zamierzamy sprawę zgłosić do innych kompetentnych instytucji. Jeśli występowanie takich przypadków zostanie stwierdzone i okaże się że ma to związek przyczynowy z sytuacją podczas wykonywania obowiązków pracowniczych, umożliwi to poszkodowanym oraz ich rodzinom ubieganie się o odszkodowania lub renty. Informacje można zamieszczać tutaj lub przekazywać bezpośrednio na adres naszej skrzynki pocztowej, której adres jest taki sam jak mój nick. Ponownie zapraszam do dialogu pracodawcę, lub zajęcie stanowiska na forum o przyczynie ogromnych zaległości urlopowych, oraz zlecaniu pracownikom tak dużej ilości nadgodzin.

Gość
@mazowieckie@poczta.fm 03.01.2019 15:13

Wzorem pis u zbieraj nazwiska na cmentarzu a potem oskarżaj pracodawcę anonimie

Mazowieckie@poczta.fm
@Gość 03.01.2019 18:40

A kogo i którym miejscu ktoś jest pomówiony??

Maszynista
@Gość 03.01.2019 18:40

Co ma PiS do urlopów?

maszynista
@mazowieckie@poczta.fm 03.01.2019 15:13

Zaległości urlopowe w tej firmie są duże. Zawsze były . Dziwne ,że inspekcja pracy tego nie widzi. Faktycznie dobrze by było jak by się w końcu ktoś za to wziął.

Ochociak
@maszynista 04.01.2019 16:38

Ja tam z nimi sie nie cackam. Jak nie dają urlopu to ide na L4.

kierownik
@mazowieckie@poczta.fm 03.01.2019 15:13

Andrzeju gdzie kolwiek jesteś będziemy o tobie zawsze pamiętać.

szaraczek
@maszynista 04.01.2019 16:38

ponownie mówię właśnie trwa kontrola PIP w KM-ach dotycząca zaległości urlopowych oraz dużej ilości godzin nadliczbowych. Ciekawe jakie będą efekty.

Pasjonat

Witam wszystkich. Mam pytanie do maszynistów: Zawsze mnie to interesowało. Jak maszynista ma kurs np. Z Warszawy do Radomia (ostatni danego dnia) i dojedzie do Radomia to gdzie w Radomiu ma odpoczynek-śpi? W pociągu czy na terenie stacji są jakieś pokoje czy jakiś hostel? Jak to się odbywa? Pytam się z ciekawości. PS. Wszystkiego najlepszego wNowym Roku i spokojnej pracy

Mazowieckie@poczta.fm
@Pasjonat 02.01.2019 09:21

Nie ma żadnego spania. Jesli graficiarze pomalują skład to za to odpowiadasz. Pilnujesz wagonów przez cały postój a rano wieziesz ludzi i usypiasz. I dlatego były już przypadki że maszynista w godzinach porannych niewłasciwie odczytał semafor i mało ludzi nie pozabijał. Ale o tym oczywiscie cichutko

pleple
@Mazowieckie@poczta.fm 02.01.2019 11:01

Pomyśl najpierw potem się udzielaj.Ktory pracodawca pozwala spać w pracy

Mazowieckie@poczta.fm
@pleple 02.01.2019 12:19

Taki , który dba o to aby praca u niego była bezpieczna. Tu nie ma żartów wozi się ponad tysiąc osób albo i dwa tysiące. Głupi ten przewoznik , który naraża życie tylu osób. Jeszcze wam mało wypadków. Do pilnowania składów to jest ochrona i SOK a nie maszynista i kierownik.

pleple
@Mazowieckie@poczta.fm 02.01.2019 12:36

Śmieszne te Twoje wpisy .Legalnie żaden pracodawca nie pozwoli spać a my drużyny pociagowe wiemy jak to sie robi zeby sie drzemnąć.A może jakiś przyklad podaj komu jak pomalowali ezt to zostal ukarany.My drużyny wiemy jak sie tłumaczyć.

Mazowieckie@poczta.fm
@pleple 02.01.2019 12:50

Po pierwsze ty nie jestes z drużyn. Po drugie spytaj sie brodatej (usunięte przez administratora) z tłuszcza , której przedlużyliscie kontrakt na następne trzy lata. Ile premii pozabierał. Ile postępowań wyjasniających zrobili razem z grubą bertą. Jeszcze mam Ci cos wskazywać. Zadzwoń do niego i on powie kogo i jak ukarał. A wy dalej nie dawajcie ludziom odpicząć tylko nadgodziny brak urlopów i noce bezsenne. Właśnie bedzie niedługo pogrzeb pracownika , który wrócił po nocy i umarłm .Czy to pierwszy taki przypadek. Dalej będziesz opowiadał , że w tej firmie jedt zdrowo i bezpiecznie??

pleple
@Mazowieckie@poczta.fm 02.01.2019 13:03

Śmieszny jestes .Nie zmieniaj tematu kiedy ktoś z drużyn pociagowych dał sie ukarac za grgraffiti.Nawet jak został przylapany na drzemce to sie my klasa robotnicza potrafimy sie mądrze wybronić.Aty dalej siej zamęt

Mazowieckie@poczta.fm
@pleple 02.01.2019 14:10

To ciekawe dlaczego jakoś mnie nie wybroniła ta klasa robotnicza. No powiedz jak sie bronić bo juz mam dosyc tego ciągłego zabierania premii.

Krysztalowy Kamuś
@pleple 02.01.2019 12:19

Kazdy normalny. Jesli jest chwila czasu w nocy pozwala spac, oczywoscie, jesli chodzi o maszynistow...chociaz tez nie ma co koloryzowac. Przez 10 lat pracy w KM to bynajmniej do mnie nikt sie nie przyczepil, ani mnie nie ukaral za spanie na taborze. A jestem z MNG. Wiec tez prosze nie przesadzac. Jesli jest chwila to kazdy w nocy łapie na oko. Nie wiem jak jest na innucj sekcjach. Akurat w tym temacie nie ma co przesadzac.

Mazowieckie@poczta.fm
@Krysztalowy Kamuś 02.01.2019 15:53

To znaczy że ten z Tłuszcza tylko karze za grafiti?. A czy mały rycerz nie wszczynał postępowań wyjasniających jak ktoś zasnął bo pracował w nadgodzinach i nie mogł wykorzystać urlopu?

pleple
@Mazowieckie@poczta.fm 02.01.2019 16:35

Nadgodziny bierzesz na własną odppwiedzialnosc.A jak nie wiesz jak sie bronic kiedy w czasie drzemki pomalowali skład to może zamiast sie mądrzyć wysysać z palca różne tematy np "słyszeliście podobno będę zgłaszać do PIP "zapytaj kolegów co pisać żeby premii za głupstwa nie tracić.Można też służbę od A do Z zgodmie z instrukcjami i premia cała

Mazowieckie@poczta.fm
@pleple 02.01.2019 16:58

A na który zapis z instrukcji mam się powołać skoro tak ją pozmienialiscie że juz teraz karzecie za wszystko?

Kryształowy Kamuś
@Mazowieckie@poczta.fm 02.01.2019 16:35

Można wiele złych rzeczy pisać o KM, bo są prawdziwe, ale nie znam nikogo z MNG kto został by ukarany za drzemkę na taborze w trakcie służby (Nie znam znaczy nie słyszałem...) fakt(usunięte przez administratora)jak tylko mogą, ale nie to.

Mazowieckie@poczta.fm
@Kryształowy Kamuś 02.01.2019 17:38

Co z tego że nie napisali że jestes ukarany za spanie tylko za to że nie upilnowałeś wandali czyli nie siedziałes całą noc z glową za oknem. Czy to nie to samo?

Jasiu
@Mazowieckie@poczta.fm 02.01.2019 16:35

Tluszcz to (usunięte przez administratora) wszędzie kolego pewnie nawet na mapie nie wiesz gdzie go szukac wiec jak nie wiesz co mówić to mów niewyraznie

Yoda Inc
@Mazowieckie@poczta.fm 02.01.2019 18:00

Powiem Ci tak masz trochę racji w tym co mówisz, bo np. władza krzyczy oszczędzać energię, ok można opuszczać tabor i iść na jaki pokój, np. można wynająć jakieś pomieszczenie w Działdowie, Mławie w Skierniewicach, Żyrardowie, Grodzisku itd. Napewno bedzie to tańsze niż tabor chodzocy całą noc, oczywiście w skali miesiąca... Ale pokoi nie ma, na grochowie jest jeden pokój, i 3 łóżka, przeważnie zajęte przez kierowników, nie obrażając nikogo, ale powinni mieć noclegownie na dw wschodnim, ew. oddzielny pokój na sekcji MNG, MNO, MNS, lub MNT, takich miejsc jest poprostu za mało, ludzie nie dbają, patrz pokój na stacji Ciechanów, brudno, śmierdzi, śmieci w workach w tolaecie, kibel zasrany itd. A przecież Panie które sprzątaja składy właśnie w Ciechanowie, mogłyby 2x w tyg ogarnąć ten pokój... ale po co lepiej siedzieć w smrodzie i brudzie.. Może warto o tym pomyśleć, ale gówny powód to tak naprawdę Ci co tam spiają to brudasy.. Nie wspominająć o gotowaniu parówek w czajnikach, bo to chyba już standard w KM.

Mazowieckie@poczta.fm
@Yoda Inc 02.01.2019 22:34

Tu nikt nie domaga się pokoju. Wystarczy nie robić ciecia z maszynisty i kierownika. A ludzie sobie poradzą. Ale jak ludzie sobie zorganizowali trochę wypoczynku to nie, garbaty nos (usunięte przez administratora) musiał to spalić na ochocie. Aż dostał mandat. I komu to było potrzebne. To tak trzeba ludzi traktować?

Młody 224
@pleple 02.01.2019 12:19

A czego tu pilnować! !!?Gdzie SOK!!??Chcesz to przyjdź i pilnuj jak ci tak na tym starym zardzewiałym dziadostwie zależy. AKM zadnych testów zderzeniowych by nie przeszly a ty Pie...rdo...isz by pilnować jak maluja!!!Juz wiadomo z pod której miotły jesteś. Jak ci tak na tych pudlach zależy to postaw budke wartowników i waruj.Tffuuu....

Kierownik
@pleple 02.01.2019 12:50

A ty Dory Janusz jesteś!!co cię obchodzi czy ktoś śpi z twojej kieszeni ta kasa płynie że tak i stajesz za tymi wilmorznymi

pleple
@Młody 224 02.01.2019 23:42

Dokładnie przeczytaj Moje wpisy .Twoja odpowiedź napewno na Mój wpis?

Krysztalowy Kamuś
@Mazowieckie@poczta.fm 02.01.2019 18:00

Mnie nigdy nie pomalowali...

Iks
@Krysztalowy Kamuś 04.01.2019 11:42

Luksusowy tabor malują rzadziej. Dużo jeździsz na EN57? :P

Kierownik
@Mazowieckie@poczta.fm 02.01.2019 13:03

Wlasnie to był człowiek co by nawet muchy nie skrzywdzil!!Andzeju spoczywaj w pokoju.

Mazowieckie@poczta.fm
@Kierownik 04.01.2019 22:30

Ponieważ jest odzew na poprzednio poruszane tematy, odswierzam jeden z nich. Od Pewnego czasu otrzymujemy informacje o tym ,że zdarzają się wśród pracowników omdlenia w czasie pełnienia obowiązków służbowych. Prosimy więc o wskazywanie takich sytuacji. Proszę również o wskazywanie sytuacji czy dochodzi do śmierci pracowników w czasie pełnienia obowiązków służbowych lub tuż po jej zakończeniu. Szczególnie interesują nas przypadki śmierci lub omdleń po pracy w nocy . Jeśli takie przypadki występują jest to powód do zbadania tej sytuacji. Każdy pracownik drużyn pociągowych przechodzi bardzo szczegółowe badania okresowe. Jeśli występują jakieś nagłe zdarzenia w postaci omdleń lub śmierci, należy zbadać sprawę i sprawdzić czy przyczyną tego nie jest brak wypoczynku lub brak urlopów. Przekazane od was przypadki opiszemy i zgłosimy do Państwowej Inspekcji Pracy. Jeśli w naszej ocenie okaże się , że wyniki kontroli okażą się bardzo pobłażliwe, zamierzamy sprawę zgłosić do innych kompetentnych instytucji. Jeśli występowanie takich przypadków zostanie stwierdzone i okaże się że ma to związek przyczynowy z sytuacją podczas wykonywania obowiązków pracowniczych, umożliwi to poszkodowanym oraz ich rodzinom ubieganie się o odszkodowania lub renty. Informacje można zamieszczać tutaj lub przekazywać bezpośrednio na adres naszej skrzynki pocztowej, której adres jest taki sam jak mój nick. Ponownie zapraszam do dialogu pracodawcę, lub zajęcie stanowiska na forum o przyczynie ogromnych zaległości urlopowych, oraz zlecaniu pracownikom tak dużej ilosci nadgodzin.

mazowieckie@poczta.fm
@Kierownik 04.01.2019 22:30

Andrzeju gdzie kolwiek jesteś będziemy o tobie zawsze pamiętać.

Kryształowy Kamuś

PS. Życze wam również tego żebyśmy potrafili się zjednoczyć, nie kłócić i wyzywać, żebyśmy razem dali radę, wywalczyć coś od tych którzy nas codziennie okradają.

Mulat
@Kryształowy Kamuś 24.12.2018 08:22

Ile razy byłeś na Brzeskiej i upomiales sie swojej kasy !???Pytam też twoich kumpli czy byli tam czy też boją sie Janusza i grafików za upomnienie sie o swoją kasę.Ludzie doja was a wy nic a czy jezt minus 5000zl czy minus 300 to mordy macie cicho byle parę złotych było bo Krysia z Januszem sie zemścić może a Janusz sciemiacz i opie..rda..lacz był kiedyś oierwsza klasa????????

Kier
@Mulat 29.12.2018 23:08

Tiaaaa...akurat Brzeska to odpowiednie miejsce żeby się upominać o kasę! Na Brzeskiej otworzą kasetke i nam wszystkim dadzą. Co Ty piero ..isz.

Kryształowy Kamuś
@Mulat 29.12.2018 23:08

ja nie chodzę na Brzeska, nie jestem kierownikiem....

John Wick
@Mulat 29.12.2018 23:08

To nie są osoby, Które odpowiadają za to ile zarabiasz. Ale gdybyś wziął się do pracy jak należy to zapewniam że różnicę nawet Ty byś zobaczył.

Krysztalowy Kamus

No to najlepszego w nowym roku... Zeby w tym 2019r (usunięte przez administratora)ten (usunięte przez administratora) na lubelskiej.

Jasiu

Szkoda ze nie kontrolujesz wyplat i czemu nas w h...j..a walą. Nadgodziny to robią ci co chcą a norma jest dla wszystkich .Jak chces pomóc to nie interesuj sie nadgodzinami a tym co dzieje sie z kasą za normę bo KM to spółka bez żadnej odpowiedzalnosci a 3trzy "Panie"z Brzeskiej śmieją sie nam w twarz! !!!

Mechanik

http://m.inforail.pl/mazowieckie-en57-juz-nie-jezdza-po-zmodernizowanych-liniach_more_111094.html

Asd
@Mechanik 28.12.2018 16:58

Dziwne, ostatnio z Łowicza wracały a 60km/h tam się nie jeździ

Rudy

A jednej "Pani"ktora sie zwie Sa..la..taaaaa nie powinniscie dac ani żadnej podwyżki ani żadnych premii.!!!Ona nie potrzebuje jak twierdzi tej kasy bo dorabia (ukryte koszta także niech sie zajmie tym skarbowy)i dla tej osoby wystarczy ze w sezonie letnim z koordynatami z Brzeskiej do jednego Grilla zasiadzie .Dziękuję tak to sie odbywa w Planie Kielbasa Pasztet.

Xxx
@Rudy 21.12.2018 20:53

Jak Ci szkoda to też podorabiaj! Nikt ci nie broni, ale przecież lepiej pozalic sie i poplotkowac. Tacy jak ty nic nie warci są.

Kierownik
@Xxx 22.12.2018 00:02

Tu nie chodzi o dorabianie bo każdy tu dorabia.Chodzi o obłudę i prostactwo .Czemu naczelnicy nie chcą zmiany premiowania drużyn! ??!który jest dobry tylko dla lizusow

Ssssd
@Xxx 22.12.2018 00:02

Ty widac ile jesteś warty po tym twoim nedznym wpisie i kto za tobą stoi .Jak będziesz szedł do roboty to porządnie buty wyczyśc albo idź na Magazyn bo te w których chodzisz śmierdzą chlewem i wyglądasz w nich gorzej niż bezdomny

MarshMalow
@Xxx 22.12.2018 00:02

dzieki takim jak on to masz co żreć.. palancie...

Kryształowy Kamuś

W związku z tym że już właściwie dziś rozpoczynają się świeta, Życzę Wam zdrowych Weołych świąt, a w nowym roku, żeby ta patologiczna sytuacja w KM zmieniła się, żeby wreszcie te pajace z lubelskiej zrozummieli że bez ludzi bezpośrednio związanych z bezpieczeństwem ruchu kolejowego - bez maszynistów, rewidentów, kierowników, konduktorów, ustawiaczy, manewrowych, prac. dbających o czystość, ludzi z warsztatu, pociągi nie pojadą.. Czyli jednym słowem poprawy stuacji, finansowej w KM.

Sława

Słyszałem o wprowadzeniu eko drajwingu po warszafsku. Jak zmniejszyć zużycie energii- to proste. Zniechęcić maszynistów do pracy, a pociągi nie zużyją prądu... Bo nie będzie miał ich kto prowadzić :D

Ssssd
@Sława 23.12.2018 16:57

Haha dobre przecież tam u was na Grochowie i Ochocie i tak nie ma komu jeździć Tłuszcz staje sie wybawca tej firmy .A firma H...u..j kładzie na Tłuszcz! !To maszynistom uoierd..da..la pensje i kerownikom tez .A ja apeluję do finansistek z Brzeskiej tak jak i z Lubelskiej które podpisują sie na paskach -spróbujcie jescze raz okraść mnie z wypłaty a tego samego dnia przyniesiecie mi roznice do domu bo o waszych malwersacjach wiedza juz wszyscy nawet w PLK i IC.Gdzie w IC jest to nie do pomyślenia (usunięte przez administratora)

lubelska 26

pany przestańcie pierdzielic głupoty na swieta dostaniecie 600brutto 402 netto płatne do 21 grudnia przestańcie już narzekać bo rzygać się chce

mazowieckie@poczta.fm
@lubelska 26 18.12.2018 07:50

A w SKM po ile dostaną?????

lubelska 26
@mazowieckie@poczta.fm 18.12.2018 11:15

A choooy mnie interesuje SKM ja pracuje tutaj i to mnie interesuje a Ciebie pajacu jak to nie interesuje to wyk.......urwiaj do SKM

Kierownik
@mazowieckie@poczta.fm 18.12.2018 11:15

2200 SKM twór który powstał na potrzeby miasta to nie sa typowi kolejarze. Prawdziwi to ci co pracują W KM i mają 400 na święta haha

Krysztalowy Kamuś
@lubelska 26 18.12.2018 11:35

Jaki wiesniak z Ciebie...

lubelska26
@Krysztalowy Kamuś 18.12.2018 16:29

(usunięte przez administratora) nie udzielaj się dostałeś kamusia to zamknij jape

lubelska 26
@Kierownik 18.12.2018 15:51

Kolejarze - chyba tramwajarze... Kilka brudnych lokomotyw, reszta to klopy, albo turbo klopy.. Sypiace sie elfy.. To wciaz ezt, czyli tramwaj...

mazowieckie@poczta.fm
@lubelska 26 20.12.2018 10:52

Sypiące się klopy ale o pracownika dbają . A tu co bida z nędzą. Tylko takim jak wieprz dobrze. To mu mieszkanko wynajmą, to spotkanie integracyjne za ponad 60 tysięcy, a dla ludzi nie ma. Oj wstyd

Krysztalowy Kamuś
@mazowieckie@poczta.fm 20.12.2018 12:56

Ja mowie o KM, jacy kolejarze?? Tramwajarze.. Sypiacy sie tabor.

Krysztalowy Kamuś
@lubelska26 19.12.2018 08:57

Kozak w necie (usunięte przez administratora) w swiecie.

pasażerka

Bardzo zmieniła się nasza kolej, jest teraz wygodnie, szybko i bezpiecznie, ale minus jaki się pojawia, bynajmniej na mojej codziennej trasie Działdowo (Ciechanów) - Warszawa Zachodnia, to niestety fakt, że kolej oszczędza na ogrzewaniu jest po prostu zimno. Wychodzę skostniała, jest zimno i nawet wieje zimne powietrze, tego zrozumieć nie mogę. :((( Lubię atmosferę w „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o. za: Życzliwość pracowników, i miłe powitania

Kierownik
@pasażerka 19.12.2018 07:13

Szkoda ze tego poziomu wychowania możni tej firmy nie potrafią utrzymać wobec swoich pracowników

Kiełbasiany baron
@pasażerka 19.12.2018 07:13

to nieci się Pani już psychicznie nastawia że jeśli w km będzie tak dalej to będzie Pani musiała się przesiąść na PKS...

Yyyoa

SKM -ka próbowała zrobić kurs na Kieresa ale zrezygnowli bo fala ludzi która dochodzi zKM jest tak duuza ze im sie to nie opłacało. Przychodzi gotowy produkt władza KM ma w duu..pie ze tak sie dzieje wielmorzni "naczelnicy "też nie protestują wobec tej sytuacji i je. ..bie ich to !!!!!Obudzcie sie ta firma to juz prywatny biznes Brodacza go...wno obchodzi co sie tu dzieje ważne by chajs był PO -PSL złodziejska partia SB

Rozporek

Policja, Lekarze, Pracownicy Sądu, Nauczyciele - Każda inna branża potrafi iść na L=4 krótko terminowe a w tej firmie ..... każdy sie boi nie wiadomo czego ( wystarczy wszystko robić zgodnie z regulaminem/bhp itp ) i każdy pociąg opóźniony. Nie wspominam o krótkich przejściach z pociągu na pociąg (bądź zmiana kabiny ). Wystarczy aby 50% maszynistów i kierowników poszło na l+4 i walczyć o godne płace. KM jest firmą która płaci najmniej ze wszystkich innych firm/spółek kolejowych...

Kierownik
@Rozporek 17.12.2018 21:04

E tam naj mniej poczytaj o kolejach śląskich itp.to jedno wielkie Guwno wywodzące sie z czasów gdy było jeszcze jedno większe PKP-czyli bierz co chcesz Polska Kraść Pozwala i cos w tym bylo!!A KM -y jak będą mieli kasę to nam podobno wyrównają hahaa

Strajker
@Rozporek 17.12.2018 21:04

Tak jest, pisałem już wcześniej o tym. Ciągłe narzekania a działania zero. Teraz swoją szansę idealnie wyczuli nauczyciele, i to przed świętami. I co? I zaczęli, kurva DZIAŁAĆ!!! Lada dzień coś wywalczą, zobaczycie. Dzieci połowę lekcji mają odwołane i widać, że to działa. Co gdyby pasażerowie mieli odwołane pociągi? Moment znalazłaby się kasa dla nas, nie rozumiecie? Wolicie już dzielić w myślach te 400 zł co na święta dostaniecie. Ale rozpusta! Tyle grup zawodowych spięło doopy do działania a na kolei po staremu, czyli chyba (usunięte przez administratora)

Krysztalowy Kamuś
@Strajker 18.12.2018 13:44

Zagadzam sie z Toba, co z tego wszyscy zastraszeni i sie boja.

mazowieckie@poczta.fm

Zastanawia mnie fakt dlaczego pomimo wiekszości negatywnych wpisów żaden przedstawiciel kierownictwa nie wypowie sie na tym forum oficjalnie. Da się co prawda zauważyć wpisy które wygladają jak opinie kogoś z tkzw władzy, ale są ukryci pod pseudonimami. Pytam się czy w formie tak jest jak piszą forumowicze , czyli zle, czy kontrola CBA i Prokuratura interesuje się finansami . Jest zlecana bezprawnie duża ilość nadgodzin. Są duże zaległości urlopowe?Widocznie tak jest skoro nikt nie odważy się tego zakwestionować.

Pies Czesława
@mazowieckie@poczta.fm 17.12.2018 06:21

No własnie. A propos nadgodzin to już niektórzy mieli wypracowaną normę 150 nadgodzin w czerwcu. Ja się zastanawiam czemu Inspekcja Pracy tego nie widzi?

szaraczek
@Pies Czesława 17.12.2018 11:19

Z tego co mi wiadomo to w KM właśnie trwa kontrola PIP m.in. w sprawie nadgodzin i zaległości urlopowych

Pies Czesława

To może się przedstaw skoro masz taką dobrą opinie i jesteś szeregowym pracownikiem. My wiemy że jest cudownie ale tylko dla tych , którzy mają ciepłe biurowe posadki. I pewnie ty do nich należysz.

Krysztalowy Kamuś
@Pies Czesława 14.12.2018 20:59

No tez jestem ciekaw co za troll pisze takie rzeczy, moze to jakis zwiachol z kiełbasianego grodu lub tez sam Zbigniew... lub wieprzowina... Napewno nie kierownik ani maszynista ani rewident ani ustawiacz i nawet tez nie jakis warsztatowiec..

Krysztalowy Kamuś
@Pies Czesława 14.12.2018 20:59

Chyba ma male pojecie bo pisze zw w kabinach jest sxhludnie i czysto... Pytam sie gdzie, szyby brudne od srodka, wazedzie popiuł od fajek i piasek + extra slady po rozlanych napojach, niesprawne i smierdzace lodowki, czjniki w ktorych gotuje sie parowki o wszechobecne odbite spody od kubkow i szklaneczek...smierdzace kible itd..

Kierownik
@Krysztalowy Kamuś 15.12.2018 03:52

"Kolejarz" a ja bym zmienił jakby mi ktoś np.w Metro Warszawa załatwił suuperr robota

Kolejarz
@Kierownik 15.12.2018 23:26

A co tam takiego cudownego w tym Metrze Warszawskim.

NN
@Kolejarz 16.12.2018 09:14

W metrze ludzi traktuje się jak ludzi i nie porównuje się do małpy albo do psa

Kolejarz
@NN 16.12.2018 10:19

Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Jak nie w biedronce to w metrze. Jakoś tłumy się tam nie przenoszą.

Krysztalowy Kamuś
@Kolejarz 16.12.2018 13:07

Bo wszyscy sa niestety zastraszeni, BO GDZIE BEDZIECIE MIELI LEPIEJ... A wystarczy odejsc.. Ja tak zrobilem i naprawde odzylem... A forum sledze bo ciekaw jestem czy cos sie zmieni... Ale z tego co czytam. . (usunięte przez administratora) zostal...

Mazowieckie@poczta.fm
@Krysztalowy Kamuś 16.12.2018 16:46

To moze powiedz coś o tej twojej nowej pracy. Zarobki , jak się tam dostać, na jakie stanowiska można się tam dostać. Jakie maja wymagania? Dawno sie przeniosłeś?

Jasiu
@Mazowieckie@poczta.fm 16.12.2018 17:54

Zeby sie dostać do Metra musis miec plecy tak jak w KM tylko z tą różnica ze psy brodacza nie ganiaja za tobą. Ostatnio to i juz Urząd Marszałkowski był na pociągu. Jakis jest tego cel

Krysztalowy Kamuś
@Mazowieckie@poczta.fm 16.12.2018 17:54

Chetnie bym Ci powiedzial ale jak powiem to zaraz beda wiedziec kto pisze, powiem tylko ze pracy jest duzo, a maszynista to maszynista, nie stroz... i zlo konieczne. Traktowany jestes jak czesc zespolu.. Nikt cie z wyplaty nie okrada, nie wdraza dochodzen.. Nie musisz noscic stroju lesnika... Jest wrecz za...biscie.. Ucziwie pracujesz uczciwie zarabiasz...

Obserwator

Czytam te wpisy. Jesli to prawda że zarobki obslugi pociągowej są porównywalne z zarobkami kasjerki w markiecie. Przecież jaka jest różnica w odpowiedzialności. Nie rokuje tej firmie kariery na rynku przewozowym. Wogule ktoś chce tu pracować za te pieniądze?

mazowieckie@poczta.fm
@Obserwator 15.12.2018 07:59

No własnie .

Kolejarz

Czytam i tak sobie myślę , że na kolei nie jest tak źle . Ktoś napisał że w Biedronce 3 tys i śpi w domu ... Tak ale nikt nie napisał że (usunięte przez administratora) w Biedronce 8h 20 min przerwy a reszta na kasie albo na roznoszeniu towaru po sklepie . Tak czy siak na kolei jeździ się w nocy. Jeździ się w swiatki i piątki ale Pod krawatem , nie wieje nie pada na głowę nie nadwoga się ciepło schludnie czysto . Nie zamieniłbym tej pracy na żadną inną .

mazowieckie@poczta.fm

No i wyjasniła się sprawa kontroli CBA i prokuratury w tej firmie. Sprawę bardzo dokładnie opisał tutaj jeden z forumowiczów. Wygląda na to że jest to jakiś związkowiec ze związków do , których warto należeć. Reasumując, z jego wypowiedzi dokładnie wynika , że faktycznie CBA i prokuratura interesuje się finansami firmy a dokładnie funduszem socjalnym. Mozliwe że powodem zaintetesowania są nieprawidłowości. Zobaczymy co wyniknie z kontroli i jaki to bedzie mialo wpływ na wzrost cen biletów. Ciekawe czy kontrola dotyczy tylko finansów z funduszu socjalnego. Ciekawe Jak spółka gospodaruje funduszami w kwestii zakupu nieruchomosci. Czy są dokonywane zakupy nieruchomości i czy takie zakupy przynoszą zyski dla firmy. Czy są zakupy biurowca w Warszawie oraz nieruchomosci w Sochaczewie. Jesli tak to jak to sie odbija na kondycji spółki? Z jakich srodków są dokonywane zakupy nieruchomosci? Jest to ważne na tle mozliwego wzrostu opłat za przejazdy. Proszę piszcie o tym jak to wygląda. Dziękuje za informacje , które napływają na naszą skrzynkę. Gwarantuje że będziemy analizować wszystkie informacje i walczyć z nieprawidłowościami. Proszę o aktywne korzystanie z naszej skrzynki i wysyłanie informacji o wystepujących nieprawidłowosciach.

Gozdek
@mazowieckie@poczta.fm 13.12.2018 08:35

W jakim celu informacje?

mazowieckie@poczta.fm

Zarzuca się mi to , że poruszam stary temat kontroli CBA w tej firmie. Temat nie jest wcale stary. Bardzo bolesne i szkodliwe dla firmy jest to że dopiero po tej kontroli wyleciał knur, pseudo dyrektor biura. I teraz pytanie za co wyleciał. Czy powodem nie były defraudacje finansowe. Jeśli tak do dlaczego zarząd był ślepy na tą sytuacje. Do czego dąże. Prawdopodobnie w najbliższym czasie , któryś z tkzw prominentów z Lubelskiej ogłosi że spółka jest zmuszona podnieść ceny biletów ponieważ nie ma srodków na finansowanie podwyżek energii elektrycznej. Pytam więc jeśli nie ma pieniędzy to czemu finansowała grubasa tkzw. spotkania integracyjne, festyny, grzybobrania, zawody wędkarskie i temu podobne.  Czyżby w to były ładowane pieniądze , które teraz powinny być wykorzystane na pokrycie cen energii elektrycznej? Bilety i tak są drogie i niewielki ich wzrost niewątpliwie spowoduje masowy odpływ pasażerów. Więc może ktoś z zarządu wytłumaczy dlaczego tyle czasu tolerował sytuacje w firmie i dopiero CBA uwidoczniło problem? A teraz nie ma pieniedzy.

1234
@mazowieckie@poczta.fm 08.12.2018 08:54

"Pytam więc jeśli nie ma pieniędzy to czemu finansowała grubasa tkzw. spotkania integracyjne, festyny, grzybobrania, zawody wędkarskie i temu podobne." Bo środki na to szły z tzw funduszu socjalnego. Jest to "nienaruszalna" część budżetu, którego nie można przeznaczyć na inne cele. Co nie znaczy, że nie można tego dać pracowników w postaci np większej "gruszki"... "Bilety i tak są drogie i niewielki ich wzrost niewątpliwie spowoduje masowy odpływ pasażerów." Nie spowoduje. KM to monopolista - dziwne, że o tym nie wiesz jeszcze :)

Krysztalowy Kamus
@1234 08.12.2018 09:52

Monopolista ktory swoja polityka, doprowadza do upadku wlasnie KM, a pasazerowie przesiada sie do SKM, a reszta nie objeta rejonem dzialania SKM, przesiadzie sie na PKS. A fuduszu socjalnego prawie nie ma, popatrz ile dostajemy na swieta 330 brutto... Dlaczego bo kasa pusta..

Kierownik
@mazowieckie@poczta.fm 08.12.2018 08:54

Popieram a ile jest szkodliwych umów np.Sytuacja na Siedlcach kto ja podpisał. Tu jest worzenie ludzi za darmo

mazowieckie@poczta.fm
@1234 08.12.2018 09:52

Tak na pewno. Wieprz dostawał legalne pieniążki z funduszu socjalnego. Grzecznie korzystał. Aż tu nagle niedobre CBA przyszło i narobiło szumu. No i grzeczne chłopczyki w postaci wieprza, Prezesunia i paru innych wylecieli z hukiem. Od kiedy to CBA interesuje się funduszem socjalnym????? Posłuchaj siebie co ty pi.........lisz.

Mazowieckie@poczta.fm
@1234 08.12.2018 09:52

A jakiej racji pieniądze z funduszu socjalnego zasilały spotkania integracyjne?

szaraczek
@mazowieckie@poczta.fm 08.12.2018 17:31

Możesz napisać skąd masz te rewelacyjne wiadomości??? Bo z prawdą to mają niewiele wspólnego jak większość rzeczy o których piszesz na tym forum aby wzbudzić trochę szumu i sensacji

Mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 09.12.2018 08:09

Jesli twierdzisz ze to nie prawda to gdzie jest poprzedni dyrektor do spraw pracowniczych. I co sie stało z poprzednim prezesem. No wyjaśnij to skoro ja pisze nie prawde.???

szaraczek
@Mazowieckie@poczta.fm 09.12.2018 08:37

Nie wiem gdzie jest poprzedni dyrektor. Co do prezesa to w czerwcu 2017 roku weszła nowa ustawa o kontraktach menadżerskich i dwie osoby nie przyjęły nowych warunków zaproponowanych przez Radę Nadzorczą tj były prezes i członek zarządu ds. finansowych. Po drugie imprezy sportowo rekreacyjne organizowane są z dofinansowaniem z funduszu socjalnego. I dziwne że dwa lata temu były imprezy, wycieczki wczasy itp itd a talony na święta z zfśs były ponad 600 zł w tym roku nie ma żadnych imprez i talony są po 330 zł bo nie ma pieniędzy coś tu jest nie tak. Po trzecie nie było żadnego CBA tylko wewnętrzna kontrola prowadzona przez dyrektora biura zarządu. Stąd moje pytanie na jakich faktach opierasz swoje rewelacje. Myślałem że coś wiesz a się okazuje że to tylko twoje fantazje

Mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 09.12.2018 13:26

A grubasowi też kontraktu nie przedłużyli??

szaraczek
@Mazowieckie@poczta.fm 09.12.2018 14:21

o tym nic nie wiem jeżeli ty wiesz to powiedz tylko prawdę a nie bajki wyssane z palca. Mam dla ciebie inny temat tym se zainteresuj to fakt sprawdzony Podczas kontroli UTK stwierdził że KM nie ma odpowiednich procedur do wykonywania prób uproszczonych hamulca oraz łamie przepisy BHP na stacjach gdzie występują wysokie perony.

1234
@mazowieckie@poczta.fm 08.12.2018 17:31

Ale on nie poleciał za organizowanie imprez tylko za coś innego :D

ABC
@1234 09.12.2018 20:57

Był niewygodny dla obecnej władzy. I pokazali gdzie jego miejsce. Albo się ukladasz albo Cię nie ma.

mazowieckie@poczta.fm
@1234 09.12.2018 20:57

A za co dokładnie poleciał?????? Czy nie za jakieś sprawy finansowe?

Dobry gość
@mazowieckie@poczta.fm 08.12.2018 08:54

Z zespołu z prac Zespołu zadaniowego ds. przeprowadzenia kontroli w zakresie przeznaczenia środków z Zakładowego Funduszu Świadczeni Socjalnych Spółki „ Koleje Mazowieckie – KM sp. z oo.n imprezy reakcyjna o – sportowe w latach 2016 2017 możemy się ,między innymi dowiedzieć, że organizacją w tym zakresie 9 miesięcy imprez reparacyjne - sportowych zajmowało się Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe „BUDOMAX” Grzegorza Satyły . Wartość tych imprez , pokryta środkami z ZFŚS przekroczyła 500 000 zł. (pięćset tysięcy złotych) W skład zespołów organizacyjnych tych imprez wchodzili Przewodniczący Zbigniew Satyła przewodniczący MZPKM który jednocześnie potwierdzał na fakturach fakt wykonanej usługi tych firm przez ww. firmę. Tego typu fakt stał się przesłanką iż Zbigniewa Satyły przewodniczącego MZZKPM oraz byłego dyrektora Biura Spraw Pracowniczych Ryszarda Filochowskiego.

Dobry gość
@mazowieckie@poczta.fm 08.12.2018 08:54

Z zespołu z prac Zespołu zadaniowego ds. przeprowadzenia kontroli w zakresie przeznaczenia środków z Zakładowego Funduszu Świadczeni Socjalnych Spółki „ Koleje Mazowieckie – KM sp. z oo.n imprezy reakcyjna o – sportowe w latach 2016 2017 możemy się ,między innymi dowiedzieć, że organizacją w tym zakresie 9 miesięcy imprez reparacyjne - sportowych zajmowało się Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe „BUDOMAX” Grzegorza Satyły . Wartość tych imprez , pokryta środkami z ZFŚS przekroczyła 500 000 zł. (pięćset tysięcy złotych) W skład zespołów organizacyjnych tych imprez wchodzili Przewodniczący Zbigniew Satyła przewodniczący MZPKM który jednocześnie potwierdzał na fakturach fakt wykonanej usługi tych firm przez ww. firmę. Tego typu fakt stał się przesłanką iż Zbigniewa Satyły przewodniczącego MZZKPM oraz byłego dyrektora Biura Spraw Pracowniczych Ryszarda Filochowskiego.

John Wick
@mazowieckie@poczta.fm 08.12.2018 08:54

Nie wiem czy wiesz ale Pan dyrektor Ryszard wygrał sprawę i został przez sąd przywrócony do pracy w KM. I teraz czekam kiedy weźmie się za takich peda.ów jak Ty.

Mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 09.12.2018 13:26

No to już wiesz za co Wieprz i S......ła ukradli. Sami sobie wyplacali. Pytam jeszcze raz gdzie był wtedy zarząd. Tyle kasy. A na prąd to nie ma i trzeba podniesc ceny biletów.

John Wick
@Dobry gość 10.12.2018 18:48

Stawar nie kompromituj się brednie wypisujesz a później wielce zdziwiony na fejsie udostępniasz hehehe. Ty i ten Twój (usunięte przez administratora) lachoci.g co to prawie we wszystkich kategoriach wygrał kapusie. Później nawzajem sobie polubienia robicie. Lepiej pałkę sobie zróbcie wielcy PSLowcy.

Dobrzepoinformowany
@mazowieckie@poczta.fm 08.12.2018 08:54

Poprawiam bo wczoraj zakradły się błędy. Z raportu z prac zespołu zadaniowego ds. przeprowadzenia kontroli w zakresie przeznaczenia środków z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych Spółki „Koleje Mazowieckie-KM sp. z o.o. na imprezy rekreacyjno-sportowe w latach 2016-2017 możemy się miedzy innymi dowiedzieć, że organizacją w tym okresie 9 imprez rekreacyjno-sportowych zajmowało się Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe „BUDOMAX” Grzegorza Satyły. Wartość tych imprez, pokryta środkami z ZFŚS , przekroczyła 500 000 zł (słownie pięćset tysięcy złotych). W skład zespołów organizacyjnych tych imprez wchodził Przewodniczący Międzyzakładowego Związku Zawodowego Pracowników KM Zbigniew Satyła, który jednocześnie potwierdzał na fakturach fakt wykonania tych usług przez ww. firmę. Tego typu fakty stały się między innymi przesłanką, iż od prawie roku prowadzone sa w tej sprawie śledztwa przez Prokuraturę oraz CBA, a w kręgu zainteresowania organów stale pojawiają się osoby Przewodniczącego Zbigniewa Satyły oraz byłego Dyrektora Biura Spraw Pracowniczych spółki „Koleje Mazowieckie-KM sp. z o.o. Ryszarda Filochowskiego.

Mazowieckie@poczta.fm
@John Wick 10.12.2018 20:09

Wieprzu ! O tym że wracasz już pisałem. Czekamy aby spółka miała na kogo zwalić wine za zaległe urlopy. Za nielegalne nadgodziny i jeszcze za wiele nieprawidłowości które zgłosimy gdzie trzeba jak tylko posadzisz swoje wielkie d........psko na KM fotelu. Przypuszczam że spółka bedzie miała wiele powodów aby pozbyć się Ciebie znowu. Tym razem skutecznie.

mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 09.12.2018 18:55

To już wiesz wszystko??????

szaraczek
@mazowieckie@poczta.fm 11.12.2018 15:30

Nadal mi tu coś nie pasuje skoro CBA i prokuratura to jak to się ma do tego że sąd byłego dyrektora przywrócił do pracy??? Chyba że to też tylko bajki z niesprawdzonego źródła gdyż jedno pozostaje w sprzeczności z drugim???

mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 11.12.2018 16:17

Chyba kolega forumowicz wskazał dokładnie na jakich dokumentach się opiera. Co Ci tu znowu nie pasuje?? A grubasa przywrócił Sąd Pracy co nie ma żadnego związku z działaniami CBA i Prokuratury.

mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 11.12.2018 16:17

Co Ci znowu nie pasuje. Przecież forumowicz wyraźnie wskazał dokumenty , które określają sytuację , którą wcześniej opisałem. A Wieprza przywrócił Sąd Pracy , który nie ma nic wspólnego z CBA. Nie kompromituj się więc więcej swoimi głupimi uwagami bo sam widzisz że to co pisze jest szybko poparte dowodami.

Krysztalowy Kamuś
@Dobrzepoinformowany 11.12.2018 08:22

Zbieznosc nazwisk?? Przypadek nie sadze, miejsce zamieszkania, moze brat Zbigniewa, obroncy ze ZW? Nie wiem ludzie jak wy mozecie na niego jeszcze patrzec..

Krysztalowy Kamuś
@Dobrzepoinformowany 11.12.2018 08:22

Tu takie walki, a kaza Cie za 2 sekundy odjazu przed planem... To jest dopiero wal... Brakuje slow na ta sytuacje. Tetaz chyba juz wiecie dlaczego jest tylko 300 brutto na swieta..

mazowieckie@poczta.fm
@Krysztalowy Kamuś 11.12.2018 17:25

Ciekawe jak się wytłumaczą z tego , że podniosą ceny biletów bo nie mają kasy , żeby płacić za drożejący prąd, a tu pozwalali na takie sytuacje.

szaraczek
@mazowieckie@poczta.fm 11.12.2018 17:15

powiem ci tak akurat na prawie się znam i wiem że gdy ktoś ma status podejrzanego i jednocześnie sprawa toczy się w sądzie pracy to sąd pracy zawiesza wydanie wyroku do czasu rozstrzygnięcia sprawy karnej. Chyba że w postępowaniu ktoś ma status świadka a postępowanie toczy się w sprawie a nie przeciwko konkretnym osobom takie jest prawo odsyłam do kpk i kpc. Stąd moje wątpliwości i nadal nie rozumiem twojej agresji względem mojej osoby.

mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 11.12.2018 18:17

Chyba powiedział Ci tu jeden z forumowiczów wszystko na ten temat. Są na to dokumenty to sobie sprawdź. A jak nie to złóż doniesienie o pomówienie. Czego ty jeszcze chcesz. Przecież ewidentnie jest napisane czego się obaj dopuścili i wskazane są dokumenty. Co Ci tu jeszcze brakuje???????

szaraczek
@mazowieckie@poczta.fm 11.12.2018 18:46

te dokumenty są znane od roku to raport zespołu kontrolnego dyrektora biura zarządy przekazany związkom zawodowym to ze łączny koszt imprez był taki nie świadczy o nieprawidłowościach wszak te imprezy się odbyły czy tak??? więc musiały też kosztować. Poza ty z tego co wiem we wnioskach z tego raportu jako nieprawidłowości wskazane jest dużo więcej biur miedzy innymi biuro spraw finansowych. Poza tym w tym raporcie nie ma żadnych osób imiennie wskazanych jako odpowiedzialnych za coś więc nie ferujmy wyroków i zaczekajmy na zakończenie działań tych służb o których piszesz.

mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 11.12.2018 18:57

ale jest wskazane kto podpisywał faktury i kto organizował imprezy. I jasno z nich wynika że to była ta sama osoba prawda????????

mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 11.12.2018 18:57

Po za tym jeśli imprezy się odbyły i wszystko było ok to dlaczego interesuje się tym CBA i Prokuratura???????

mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 11.12.2018 18:57

Poczytajcie sobie jak się szlachta bawi ponad pół miliona za 9 spotkań integracyjnych a teraz nie ma pieniędzy niech pasażer płaci.

mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 11.12.2018 18:57

Czyli jednak są nieprawidłowości a dopiero nic o tym nie wiedziałeś. Czyli wynika , ze to ty jesteś nie wiarygodny

szaraczek
@mazowieckie@poczta.fm 11.12.2018 19:51

ciągle mylisz dwie różne sprawy imprezy sportowo rekreacyjne były dofinansowane z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych. Pieniędzy z tego funduszu nie można przeznaczyć na zakup energii itp. wydatki odsyłam do ustawy o zfśs. Dla tych środków jest oddzielne konto i pochodzą one z odpisu który pracodawca ma obowiązek przelewać jeżeli się nie mylę to w trzech ratach. Zakup energii elektrycznej itp wydatki opłacane są ze środków obrotowych które pochodzą ze sprzedaży biletów oraz z dotacji z Urzędu Marszałkowskiego

mazowieckie@poczta.fm
@szaraczek 11.12.2018 20:30

Jeżeli tak wszystko było prawidłowo to czemu zajmuje się tym CBA i Prokuratura??????

szaraczek
@mazowieckie@poczta.fm 11.12.2018 20:40

Ja nie wiem czy było prawidłowo czy nie. Nie wiem też czy zajmuje się tym CBA. Uważam że czas pokaże jak jest naprawdę. Natomiast nie jestem sędzia i nie będę na forum ogłaszać wyroków. Skoro zajmuje się tym CBA i prokuratura to niebawem poznamy prawdę.

mikol
@Krysztalowy Kamus 08.12.2018 12:46

Jaki PKS? Jak połowa PKSów na Mazowszu już padła, a reszta dogorywa. Chyba do busa pana Mietka, którym wcześniej zemniory woził :D

&

Moje sugestie dla „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.: Zastraszania pracowników,oszustwo w zarobkach, nierówne trakrowanie,spółka bardzo się popsula Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zadbać o pracowników ,co przekłada się na prace

Zostaw opinię o „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.