Mazars
2 116 6 1

Opinie o Mazars

Filtruj opinie po kryteriach:

Anna
 Opinia

Obecnie firma Mazars zajmuje wiodącą pozycję na rynku usług audytorsko-doradczych w Polsce. Prowadząc działalność w Warszawie i w Krakowie, zatrudniają ponad 220 specjalistów, którzy towarzyszą rozwojowi Państwa przedsiębiorstw, oferując pełen zakres usług w dziedzinie audytu, księgowości, podatków, doradztwa kadrowo-płacowego oraz doradztwa biznesowego. I tak się składa, że właśnie poszukują osób, które zechciałby dołączyć do ich zespołu: https://www.mazarscareers.com/pl/ Jak zauważycie, możecie ubiegać się o naprawdę rozmaite stanowiska - na pewno każdy z Was znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Zechcecie zatem aplikować?

Pomocna?
TakNie
Pokaż odpowiedzi
wiedźmin
 Opinia
@Anna 26.01.2019 12:53

nie

Pomocna?
TakNie
Waldi
 Opinia

Chyba kilka osób bardzo chce firmie zaszkodzić. Mazars ma opinię dobrego pracodawcy, dlaczego więc tu tak narzekacie?

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Wiedźmin
 Opinia
@Waldi 15.03.2018 22:14

Drogi Waldi, zadam Ci pytanie. Czy byłeś bądź jestes pracownikiem tej firmy? Czy tylko "słyszałeś" o niej dobre opinie od ludzi pracujących w HR? Napisz Waldi, które oponie są Twoim zdaniem nieprawdziwe? Zweryfikujemy je z wielką ochotą.

Pomocna?
Wiedźmin
 Opinia
@Waldi 15.03.2018 22:14

Waldi, bardzo jestem ciekaw które opinie są nieprawdziwe. Doczekam się Twojej odpowiedzi? Czy boisz się odpisać? Jak długo mam czekać?

Pomocna?
Wiedźmin
 Opinia
@Waldi 15.03.2018 22:14

Waldi, dlaczego boisz się odpisać? Miej choć troche odwagi żeby wyjść z twarzą. Łatwo pisać że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może zweryfikujemy jak wygląda kwestia ewidencjonowania godzin pracy w systemie CRM, jak wygląda kwestia niewliczania czasu dojazdu do klienta jako godzin pracy, kwestia rotacji pracowników, kwestia braku jakichkolwiek szkoleń, traktowania pracowników, kwestia braku diet etc.

Pomocna?
Wiedźmin
 Opinia
@Waldi 15.03.2018 22:14

cisza...

Pomocna?
Wiedźmin
 Opinia
@Wiedźmin 20.03.2018 16:15

cisza...

Pomocna?
TakNie
Wiedźmin
 Opinia
@Waldi 15.03.2018 22:14

cisza...

Pomocna?
TakNie
Wiedźmin
 Opinia
@Wiedźmin 03.06.2018 17:54

cisza...

Pomocna?
TakNie
Wiedźmin
 Opinia
@Waldi 15.03.2018 22:14

Cisza...

Pomocna?
TakNie
wiedźmin
 Opinia
@Waldi 15.03.2018 22:14

cisza...

Pomocna?
TakNie
Robson 100%
 Opinia

Pracowałem w krakowskim biurze na stanowisku asystenta ac. Muszę powiedzieć że to byl dramat. Dali mi stanowisko asystenta ac tylko dlatego że zażądałem większych pieniędzy. By the way... aplikowalem na stanowisko stażysta. Nie miałem żadnego doświadczenia w audycie. Co nakreslilem w rozmowie rekrutacyjnej przeprowadzanej przez recepcjonistke.... Nie miałem żadnego szkolenia. Przepraszam... miałem z BHP. I na tym zakończymy temat jakichkolwiek szkoleń w tej firmie. Każdy twierdził że mam umieć wszystko. Miałem badac podmioty o których nie miałem pojęcia ani doświadczenia (Banki, zakład ubezpieczeń) a potem mnie wysylali na inwentaryzację do supermarketu. To był horror. Ciągłe pretensje o coś czego nie potrafiłem zrobić bo nikt mi nie pokazał ani nie nauczył. Firma jednym słowem dramat. Teraz wydaje mi się to śmieszne ale wtedy do śmiechu mi nie było. Ciągle pretensje... nawet o to ze nie przychodzę do pracy do biura w weekend. Slyszalem tylko ze jestem wygodny. Ludzie zawistni do granic możliwości. Nie polecam. Poszukajcie sobie lepiej innej pracy.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
polif
 Opinia
@Robson 100% 09.11.2017 18:21

a jakie zarobki jako asystent bo mam rozmowę kwalifikacyjną i n ie wiem czy warto?

Pomocna?
TakNie
sam
 Opinia
@polif 27.04.2018 17:21

nie warto

Pomocna?
TakNie
Robo
 Opinia
@Robson 100% 09.11.2017 18:21

Robson - a po co to ? oni i tak nie zrozumieją ...

Pomocna?
TakNie
sebek
 Opinia
@Robson 100% 09.11.2017 18:21

idź na kasę do marketu to zobaczysz jaką miałeś "ciężką pracę" albo do huty świątek piątek księżniczka się znalazła bo mi się lizak wypisał idź do mamusi się wypłacz

Pomocna?
TakNie
sad
 Opinia
@sam 06.05.2018 09:55

czemu tak mówisz?

Pomocna?
TakNie
Jasiek
 Opinia

To, że ktoś tak dużo krzyczy na forum nie znaczy, że ma rację. firma jest dobrym pracodawcą i tyle w temacie.

Pomocna?
Aga
 Opinia

Jakiś czas temu pracowałam w Mazarsie. Było sporo siedzenia do późna i kasa średnia, ale poznałam kilka fajnych osób. Część z nim nadal tu pracuje. Słyszałam, że pracownicy obecnie zatrudniani mogą sobie wynegocjować lepsze warunki finansowe niż Ci pracujący od lat. Ktoś coś wie na ten temat?

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Pokaż odpowiedzi
alaska
 Opinia

Chyba sezon się zaczął i już nikt nie ma czasu. Obudzą się w kwietniu ;)

Pomocna?
TakNie
Wiktor
 Opinia

Jak sądzicie czy są jakieś szanse na poprawę warunków finansowych w firmie?

Pomocna?
Lidia
 Opinia

@Pracownik, czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Czy krytycznie oceniasz pracowników mniej doświadczonych? Jeżeli jesteś doświadczonym pracownikiem, może warto takim pracownikom w jakiś sposób pomóc? Czy możesz napisać coś więcej na temat atmosfery pomiędzy pracownikami w firmie Mazars?

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Wiedźmin
 Opinia
@Lidia 13.06.2018 12:44

Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem poniższe 100 postów z przełomu kilku lat żeby się tego dowiedzieć :) jak przeczytasz to możesz sie z nami podzielić opinią koleżanko z HR :)

Pomocna?
TakNie
Lidia
 Opinia

@Rysiek, proszę Cię o trzymanie się głównego tematu na wątku. Na forum GoWork.pl rozmawiamy o sprawach ważnych z punktu widzenia potencjalnych kandydatów do firmy Mazars. Czy jesteś pracownikiem tej firmy? Może wiesz coś na temat aktualnie trwających rekrutacji do tej firmy? W jaki sposób najlepiej aplikować?

Pomocna?
Nocny Jastrząb
 Opinia

Pracowałem w tej firmie kilka ładnych lat na stanowisku asystenckim oraz seniorski. Na wstępie powiem. Nie idźcie tą drogą. Wykorzystują ludzi do granic możliwości. Zero życia prywatnego. Praca 24 h na dobę. Oczywiście nadgodzin nie ma. Nawet nie można ich zaewidencjonować w programie bo jest tak ustawiony system. Firma chwali się że jest przyjazna rodzinom. Pracuje się tutaj po 12 h przez 7 dni w tygodniu, ale raz w roku możesz wyjść dwie godziny wcześniej. Firma bierze udział w programie "Dwie godziny dla rodziny". Szczyt obłudy. Płace naprawdę niskie, niegodziwe. Nieadekwatne do zaangażowania i ilości pracy. Z działem HR nie można się w ogóle skontaktować. Mówią że zadzwonią, nie dzwonią, a potem dzwonią z wyrzutamidlaczego Ty do nich nie dzwoniłeś. Warunki umów negocjuje się w miesiącu następującycym po miesiącu w którym minął okres pracy. Takie mają praktyki. Umowa wygasa we wrześniu. Nie można się znikim skontaktować. I potem proponują Ci coś w połowie października z bożą łaską. Robią to złośliwie. Takie mają praktyki. Cieszę się że już nie mam nic wspólnego z tą jakże piękną firmą

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Rysiek
 Opinia
@Nocny Jastrząb 03.02.2018 13:05

....przyjazna rodzinom ?! - a 500+ to co ?

Pomocna?
TakNie
Lidia
 Opinia

@Moni, Twoja opinia o firmie Mazars opiera się wyłącznie na hasłach i brakuje jej uzasadnienia. Czy możesz napisać, dlaczego według Ciebie panuje rotacja w firmie? Czy na pewno główny powód związany jest z wynagrodzeniem i atmosferą? Czasami pracownicy po prostu szukają innego miejsca, z różnych osobistych przyczyn. Rynek pracy jest teraz bardzo konkurencyjny, więc i pracownicy starają się próbować sił w nowych miejscach.

Pomocna?
Lidia
 Opinia

@Paweł, na stronie firmy Mazars pod adresem https://www.mazarscareers.com/pl/aplikuj/oferty-pracy/ znajduje się kilkanaście interesujących ofert pracy. Firma poszukuje osoby z doświadczeniem, ale również mniej doświadczone. To może być doskonała okazja do zdobycia pierwszego doświadczenia w dziedzinie finanasów, jako np. księgowy. Czy ktoś z Was zamierza aplikować do tej firmy? Może jest na forum aktualny pracownik tej firmy? Jak się Wam pracuje w firmie Mazars?

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Moni
 Opinia
@Lidia 18.05.2018 21:08

Tak, jest duzo ofert. Ludzie uciekają z tej firmy. Zwalniaja sie lawinowo na wszystkich stanowiskach. Stad tyle ogłoszeń. Pensje marne, brak szacunku

Pomocna?
Paweł
 Opinia

Czy firma prowadzi może jakieś rekrutacje?

Pomocna?
TakNie
Lidia
 Opinia

@Yanosik, na jakie pytania nie otrzymałeś/aś odpowiedzi? Co sprawiło, że masz taką opinię? Napisz bardziej szczegółową wypowiedź. Czy Mazars ma obecnie aktualne oferty pracy? Jeśli tak to jakie? Widziałam, że na forum było trochę wpisów odnośnie HR oraz atmosfery i warunków pracy. Może ktoś napisze jak wygląda proces rekrutacji do firmy. Jak są sprawdzane umiejętności oraz predyspozycja kandydatów?

Pomocna?
TakNie
Abc
 Opinia

Widzę, że rozpisała się albo konkurencja albo ktoś z byłych pracowników ma ból (usunięte przez administratora) Dziwne, że ludzie są tak niby zapracowani, a znajdują czas na wylewanie tutaj żali. Fakty są takie, że audyt jest specyficzny. Czy w czwórce, czy w mniejszych firmach audytorskich pracy w sezonie jest dużo. Wyjazdy zdarzają się w każdej firmie. Jedni maja więcej szczęścia i jeżdżą mniej, a inny więcej. Najlepsza odpowiedzią na to, że poniżej ktoś celowo atakuje Mazars, jest to, że w obecnym sezonie rotacja jest niewielka. Tak naprawdę to w samym sezonie nikt nie uciekł z pokładu. Dodatkowo firma nie łapie się byle kogo jak czwórka, bo nie ma takich braków w kadrach. Jest to spowodowane jak wcześniej wspomniałem niska fluktuacja. Dlatego poniższe wpisy traktowałbym bardzo z przymrozeniem oka. Komus wylala się żółć, a internety wszystko przyjmą.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Wiedźmin
 Opinia
@Abc 19.03.2018 20:57

Z HRami z Mazarsa jest tak samo jak ze swiadkami Jehowy. Dużo gadają, ale jak zada sie im konkretne pytanie, to cisza. Jak makiem zasiał. Czy tak ciężko odpowiedzieć na pytanie. Pytanie brzmi: ktory z poniższych wpisow jest kłamstwem? Ułatwie Ci temat bo nie znajdziesz odwagi żeby odpisać. Proszę powiedz czy 1. Nadgodziny można zaewidencjonowac w systemie CRM? 2. Czy dojazd do klienta na drugi koniec Polski jest wliczany do czasu pracy? 3. Czy zdarzają się sytuacje, że pracownicy podpisują umowy/aneksy do umów ze wsteczną datą? 4. Jak wygląda kwestia sztandarowa firmy - audyt systemów IT? Tak. Zgadam się z Tobą. Komuś wylała się żółć skoro już HRy podjęły decyzję o ujawnieniu się.

Pomocna?
Wiedźmin
 Opinia
@Abc 19.03.2018 20:57

cisza...

Pomocna?
El Zorro
 Opinia
@Abc 19.03.2018 20:57

"W obecnym sezonie rotacja jest niewielka. Tak naprawdę to w samym sezonie nikt nie uciekł z pokładu". Zacytowalem Twoja wypowiedź. Nie wiem czy zauważyłaś ale te zdania się wzajemnie wykluczają i są ze sobą sprzeczne. Jeśli rotacja jest niewielka to znaczy ze jednak " ktoś opuścił pokład". W drugim zdaniu piszesz że jednak nikt się nie zwolnił. A teraz trochę faktów z życia a nie z kosmosu. Na 5 stażystów w Krakowie zostało 2. !!!! Ale przecież nikt nie opuścił pokładu a fluktuacji jest niewielka:):):):) Odpowiedz proszę Wiedźminowi. Ciekaw jestem jak daleko posuniesz się w kłamstwach.....

Pomocna?
Yanosik
 Opinia
@Abc 19.03.2018 20:57

Z przymrużeniem oka pisze się zgodnie słownikiem przez "u" otwarte przedstawicielko HRów.

Pomocna?
TakNie
Wiedźmin
 Opinia
@Yanosik 21.03.2018 18:46

HRom chodziło o przymrożenie oka :)

Pomocna?
TakNie
Yanosik
 Opinia
@Wiedźmin 21.03.2018 19:11

Tak. Tam wielu ma przymrożone oczy... HRom przymroziło nawet języki stąd nie mogą odpowiedzieć na pytania. Trzeba przyznać że w opowiadaniu bajek i baśni są mistrzami olimpijskimi. Broszury drukowane na kredowym papierze robią wrażenie....

Pomocna?
Worker
 Opinia

Praca w tej firmie to nędza. Ja jeszcze tutaj pracuje. Wykorzystują ludzi na maksymalnych obrotach. Łamane są tutaj prawa pracownika. Cały czas wyjazdy. Projektów nie ma kiedy kończyć. Każdy jest głuchy na to. Seniorzy to zombie. Bo jak ma wyglądać kierownik projektu który pracuje caly dzień i cala noc i tak tydzień w tydzień. Jeśli ta firma ma być przyjazna pracownikowi to uśmiech ciśnie się na ustach. Managerów śmieją się. Noc więcej. Sam pracuje po po 14 czasem 16 godzin ze strachu. Kadrowa twierdzi ze czas dojazdu do klienta nie wlicza się do godzin pracy. Jadę autem 5 godzin w jedna stronę i 5 godzin w druga do klienta na drugi koniec polski ale słyszę ze to nie jest praca. Widzę że firma ma ładnie wyrobione opinie na forum. Nix dodać nic ująć.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
:)
 Opinia
@Worker 13.03.2018 19:50

Skonsultowałem przed chwilą z seniorem. Nie czuje się zombie :):):)

Pomocna?
TakNie
Asia29
 Opinia
@:) 16.03.2018 14:33

Wystarczy wpaść do biura na Piękną w weekend i zoabczyc do ktirej sie pala światła. Ludzie zwaniaja się jeden po drugim a projekty są spychane na tych co zostają. Nie zatrudniają nikogo. Chyba zyjesz w innej rzeczywistosci. Pojedz lepiej na projekt i zobacz jak to wygląda a nie pisz takich głupot.

Pomocna?
marek
 Opinia
@Asia29 16.03.2018 18:47

hej Ania, do której? jestem ciekaw czy dłużej palą się na pięknej czy mogilskiej :)

Pomocna?
TakNie
Asia29
 Opinia
@marek 16.03.2018 19:52

Na Pięknej to do późnej nocy. W ostatni weekend było sporo ludzi. O Krakowie słyszałem ze szefostwo tam zjeżdża ludzi. Mają wysoki poziom badania ale odbywa się to kosztem pracowników. Zresztą tam pracuje 2 seniorów na całe biuro!!!!! A Ty Marku pracowales w Mazars?

Pomocna?
Edi
 Opinia
@:) 16.03.2018 14:33

Ja tez się skonsultowalem z seniorem i mówi że czuje się jak zombie. Jesteśmy jeszcze w pracy o tej godzinie.

Pomocna?
Megan
 Opinia

Witam. Pracowałam w firmie Mazars jakiś czas temu. Szczerze to nie polecam tej firmy. Cały zarząd mocno ,,nadmuchany". Brak szacunku do pracownika i traktowanie z góry. Nic nie oferują w zamian za uczciwą i rzetelną pracę. Typowa korporacja, gdzie liczy się donosicielstwo i podlizywanie. Jeśli liczysz, że Twoja praca zostanie doceniona i zauważona to się przeliczysz. Na pewno nie tutaj! Wyzysk za marne grosze z brakiem poszanowania. Tylko nieliczni są klepani po pleckach. Poczułam dużą ulgę odchodząc :-)

Pomocna?
Rafi
 Opinia

Odnośnie audytu w Mazars. Praca wieczorami to norma. Weekendami też. I proszę nie mieć nadziei - nikt tu za nadgodziny nie płaci. W przeliczeniu na faktyczną liczbę przepracowanych godzin, wynagrodzenie śmiesznie niskie. Dostanie premii czy bonusu jest tak samo prawdopodobne jak spotkanie Yeti na plaży w Darłowie w sierpniu. No i oczywiście co bardziej doświadczeni czy bystrzejsi ludzie uciekają. A atmosfery jaka panuje w pracy można się domyślić.

Pomocna?
Nicky
 Opinia

Bardzo mnie dziwią negatywne opinie o pracy w tej firmie. Ja pracowałam w Mazars przez kilka lat i bardzo dobrze wspominam ten etap swojej kariery. Dużo się tu nauczyłem i poznałem wiele świetnych, życzliwych osób. Z niektórymi cały czas mam kontakt. Nie było łatwo, bo praca w audycie jest owszem – bardzo prestiżowa – ale przede wszystkim bardzo wymagająca. Klienci firm audytorskich mają bardzo wysokie oczekiwania w zakresie dotrzymywania terminów realizacji usług. Teraz, gdy sam pracuję po stronie klienta todużo lepiej to rozumiem. Nie dość, że jest to praca projektowa to rządzi nią również sezonowość. Do tego wiąże się z częstymi podróżami i wykonywaniem szeregu zadań w siedzibie badanej spółki. Nie każdy się sprawdza w tej pracy. Dlatego, aby uniknąć rozczarowań, ważne jest, aby mieć tego świadomość przed podjęciem pracy w audycie czy doradztwie w jakiejkolwiek firmie.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Jacek
 Opinia
@Nicky 12.02.2018 17:55

Cześć. Znalazłem ogłoszenie o pracę na seniora w dziale audytu w Mazar. Zainteresowała mnie ta oferta. Ile senior ma projektów w trakcie sezonu? Czy jest dużo delegacji - projektów poza Warszawą?

Pomocna?
TakNie
Nicky
 Opinia
@Jacek 15.02.2018 21:29

Cześć. Senior ma około 25 - 35 spółek do zrobienia w sezonie. Wiem że to dużo ale trzeba sobie poradzić. Zawsze masz do pomocy na przykład stażystów. Więc nie wszystko musisz robić sam. Jest to bardzo prestiżowa praca ale jednocześnie bardzo wymagająca. Trzeba mieć tego świadomość. Projekty są krótkie. Jeździ się na spółkę na dwa dni a potem na następną. W ciągu tygodnia trzeba zrobić najczęściej dwie spółki i kończyć w weekend. Ja bardzo miło wspominam ten czas. Bardzo wiele osób można spotkać wtedy w weekend w biurze i fajnie spędzić czas. Ludzie są ze sobą zżyci.

Pomocna?
Jacek
 Opinia
@Nicky 20.02.2018 19:04

25 do 35 projektów? Mówisz na serio? Przecież to niemożliwe żeby zrobić tyle spółek zgodnie ze sztuką audytową. Przecież to niepoważne. Przecieram oczy ze zdziwienia jakie tutaj sa praktyki. Pracowałem dwa lata jako senior w Deloitte i każdy senior miał 6 góra 8 projektów!!!!! Projekty były zazwyczaj 1 lub dwutygodniowe. Co można sprawdzić przez dwa dni w spółce? To niepoważne i pozbawione sensu. Dziękuję bardzo za taki prestiż jak mam kończyć spółki weekendami w biurze. Jak w dwa dni można sprawdzić dokumentację po asystentach. W Deloitte tez czasem trzeba było przysiąść po godzinach ale bez przesady nie w weekendy. Każdy ma przecież życie rodzinne. W pracy człowiek powinien się realizować a po pracy odpoczywać żeby zebrać siły na następny projekt. Jak wygląda w takim razie sprawa nadgodzin weekendowych? Jest za to kasa czy wolne? W Deloitte zależało to od projektu ale z reguły była to kasa żeby ludzi zmotywować. Teraz to nawet w lidlu są płatne nadgodziny.

Pomocna?
Nicky
 Opinia
@Jacek 21.02.2018 15:03

Jacku, musisz zrozumiec ze to jest firma audytorska. Rządzi się innymi prawami. Audyt jest zwiazany z wieloma wyrzeczeniami. Powinieneś o tym wiedzieć mając już przygodę z audytem. Polityka firmy mówi ze za nadgodziny nie wypłaca się pieniędzy. Odebrać raczej też nie będziesz mógł wolnego za to. Jest to bardzo niemile widziane tutaj. W tej firmie to normalne że musisz pracować więcej niż 40 godzin tygodniowo. Poza tym gdyby wszytskim rozdawano wolne dni za nadgodziny to nie miałby kto pracować w firmie. Zatrudnia się zawsze mniej osób niż jest potrzebne. Musisz to zrozumieć to audyt....... Na prestiż musisz sobie zapracowac.

Pomocna?
TakNie
Nicky
 Opinia
@Nicky 20.02.2018 19:04

Hej, Panie Jacku audytorzy, ładnie to się pod kogoś podszywać? Taki odważny, bo anonimowo piszesz?

Pomocna?
TakNie
Jacek
 Opinia
@Nicky 02.03.2018 19:38

Ja sie podszywam? To może wytłumacz mi Olu dlaczego piszesz jako Nicky i raz piszesz jako rodzaj żeński, a raz męski? "Ja pracowalam" a potem "duzo sie nauczylem" Piszesz o 17.55. 5 min przed wyjsciem z pracy.

Pomocna?
Loko
 Opinia

Pracowałam w Mazarsie w dziale księgowości rok czasu (Wawa). Atmosfera pracy jest okej, dość rodzinna i sympatyczna (większość to kobiety). Praca dobra na początek swojej kariery, przyjmą bez większego doświadczenia oby ogarniać troszeczkę zasad księgowania (na rozmowie sprawdzają.) Płace nie są za wysokie ja na starcie dostałam 3 tys brutto, nadgodziny (bo nie sposób się ze wszystkim wyrobić) za które oczywiście nie płacą. Plus lokalizacja

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Jennifer
 Opinia
@Loko 26.01.2018 15:41

Rodzinna atmosfera? Nie chciałabym mieć takiej rodziny :)

Pomocna?
Loki
 Opinia
@Jennifer 07.02.2018 19:17

dla mnie pod względem atmosfery było okej. Zrezygnowałam z innych względów ;)

Pomocna?
Dziewczyna Bonda
 Opinia

Witam., zgadzam się z poprzednimi wpisami. Tą firmą powinna zająć się PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY. Zdarzają się tutaj sytuacje że ludzie pracują bez umowy o pracę a umowy podpisuje się ze wsteczną datą - żeby nie było możliwości negocjowania wynagrodzenia. Ja tak miałam. umowa kończyła mi się we wrześniu.... Cisza.... Dział HR nie odbuierał telefonów. Każdy udawał głupiego. Potem chwilowy kontakt od kadrowej żebym chodził normalnie do pracy bo będzie zgoda na to co chce. Oczywiście nikt mnie nie pytał co ja chciałam.... I potem dostałam po 2 tygodniach umowę do podpisania ze wsteczną datą. Takie mają zasady. A to firma audytorska która ma dawać przykład. Również podpisuje się pod tym że nadgodziny są nieewidencjonowane w systemie. Dziwne.... Dzaiał HR w w ogóle nie odpowiada na pytania emailowe. Każdy tu patrzy jak zwalić na drugiego robotę. Sprzęt na którym przychodzi pracować to gorzej niż tragedia. Wstyd przed klientami. Ja miałam laptop z którego wypadały śrubki i wyskakiwał co jakiś czas niebieski obraz. Usłyszałam że nie jest tak źle i jeszcze do końca leasingu na sprzęt pozostało 10 miesięcy więc muszę się pomęczyć. Księgowi ze spółek się uśmiechali widząc mój sprzęt. Zakończyłam współpracę z tą firmą. Nie chcieli mi wypłacić ekwiwalentu za urlop na koniec. Kazali mi pójść na urlop i jednoczesnie żebym kończyła projekty. Odradzam stanowczo tą firmę. Nie dziwię się że na forum firma ma same negatywne komentarze. Traktują ludzi strasznie. Firmę się docenia nie po tym jak się zaczyna ale po tym jak się koczy współpracę. Pozdrawiam z Kanady...

Pomocna?
misiek
 Opinia

Do napisania: test z wiedzy o audycie ijęzyk angielski (tłumaczenie kilku zdań plus wypowiedź ) Plus rozmowa

Pomocna?
TakNie
Moje zmarnowane lata z Mazars
 Opinia

pracowałem w firmie Mazars i były to niestety zmarnowane lata. (usunięte przez administratora) i ogrom niedopowiedzeń doprowadziły o tego, że się zwolniłem. ZERO JAKICHKOLWIEK SZKOLEŃ. Nawet w biedronce dostaje się lepszy pakiet szkoleń na start. A miało być tak pięknie.

Pomocna?
Prawdę mówiąc
 Opinia

Setki niezapłaconych nadgodzin pod pretekstem zadaniowego czasu pracy, plotkarstwo, system dworski (układy towarzyskie) Bardzo średnie wynagrodzenia, niesprawiedliwy system wynagrodzeń: nowi pracownicy dostają wynagrodzenie wyższe lub równe pensji pracowników z dłuższym stażem. Pracowałem tam długie lata i nie polecam.

Pomocna?
Wiedźmin
 Opinia

Dziwi mnie Waldi Twoja wypowiedź... Wchodzisz na forum i piszesz co słyszałeś o firmie... Z Twojej wypowiedzi wynika że nie byłeś ani nie jesteś pracownikiem firmy:) Widać dział HR zaczyna próbować ocieplać wizerunek firmy na forum... Żałosne.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
lewicowiec
 Opinia
@Wiedźmin 19.12.2017 19:38

Zgadam sie z wiedzminem bo ma racje. Prosimy o opinie osoby pracujace w firmie. Kilka lat przepracowalem tam i kilka faktow: Ogrom pracy, bezplatne nadgodziny (czasme z laska dostanie sei wollne za nadgodziny); niefajna atmosfera (niby wszstko milo, ale obrabianie (usunięte przez administratora) to norma, gorzej niz w korpo); komplety brak rozwoju pracownika i brak poszanowania dla zycia prywatnego (z dnia na dzien dostaje sie informacje, ze jedziesz kilka dni w drugi koniec polski). Fana praca na start, tak do seniora, potem lepiej uciekac gdzie pieprz rosnie.

Pomocna?
Waldi
 Opinia

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Zaskoczony jestem niektórymi opiniami!!

Pomocna?
Megi
 Opinia

Widzę Robson, że przeżyłeś dramat taki jak ja albo większy. Doskonale Cię rozumiem i współczuje. W tej firmie nie ma wyścigu szczurów. Jest rodzinna atmosfera. Zarzucają cie taka ilością pracy że nikt nie ma czasu na takie gierki. Każdy mówi że to normalne bo ma tak samo. Na koniec mówią Ci że i tak byłeś niepotrzebny w firmie.

Pomocna?
Megi
 Opinia

Zapomniałam dopisać kilka szczegółów. Pisząc, że atmosfera jest fatalna miałam na myśli nową managerkę oraz niektórych pracowników, którzy nic nie umieją, a chodzą z nosem zadartym do góry jakby poskradali wszystkie rozumy świata. No ale w sumie to co oni mają umieć skoro nie ma szkoleń, a pracy jest tyle że nie ma kiedy w sezonie iść do toalety. Moja decyzja o zwolnieniu się była jedną z najlepszych jaką podjęłam w swoim życiu!

Pomocna?
xman
 Opinia

DRAMAT!!!!

Pomocna?
Megi
 Opinia

Witam, w tym roku zwolniłam się z krakowskiego biura. Jednym słowem nie jest tu za ciekawie. Atmosfera zrobiła się fatalna. Każdy myśli o odejściu. Pracy mnóstwo, nie doceniają pracowników. Z tego co wiem w biurze została garstka ludzi. Zarobki w porównaniu z innymi firmami na rynku są mizerne. Zero jakichkolwiek szkoleń, choć opowiadają że jest ich mnóstwo. Ja nie miałam przez ostatnie dwa lata żadnego. W sezonie potwierdzam powyższe opinie, praca 7 dni w tygodniu po 12 godzin. Czasem nawet dłużej.

Pomocna?

Zostaw opinię o Mazars - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mazars

Nie bądź obojetny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dot. mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.