Opinie o UHY ECA AUDYT Sp. z o.o. Sp.k
Hej, to prawda, że na żadnym stanowisku nie zarabia się tu minimalnej? chyba, że coś źle zrozumiałam? Chodzi o to, że mam wstępnie upatrzona ofertę dla Office Managera. Piszą w niej, że to umowa o prace ale po przecinku jest zastępstwo. Nawet jeśli się zatrudnię i zastępowana osoba wróci to zostawia mnie w firmie?
Szanowna Pani, obecnie prowadzimy rekrutację na stanowisko Office Manager na zastępstwo. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie - nie ma możliwości by było ono niższe od kwoty płacy minimalnej :) Zapraszamy do aplikacji :)
Dzień dobry, chciałbym się zapytać czy aktualnie prowadzona jest rekrutacja na stanowisko senior consultanta wyższego poziomu? Czy raczej rekrutacja nie odbywa się po sezonie? Jakie są możliwe zarobki?
Dzień dobry, zapraszamy do aplikacji poprzez wysłanie cv na adres: [email protected] z informacją, którym z naszych oddziałów jest Pan zainteresowany.
Ile aktualnie zarabia się w UHY ECA w audycie na start? A ile po roku, dwóch?
Na start - najniższa krajowa :) Po roku - nadal najniższa krajowa, tłumaczą się tym, że spółka wypracowała stratę i nie stać ich na podwyżki, a biegli jeżdzą sobie na wyjazdy integracyjne. Połowa działu audytu zwolniła się po sezonie, nie warto.
Co Ty gadasz? Jaka najniższą krajowa? Po przedłużeniu umowy dostałam podwyżkę. Zazwyczaj raz w roku są podwyżki.
Czy może jakieś opinie na temat pracy na stanowisku asystenta w dziale audytu, ale w oddziale w Poznaniu?
Jak wygląda proces rekrutacyjny do outsourcingu?
Czy rozmowa kwalifikacyjna jest ciezka ?
Witam, czy ktoś może powiedzieć coś więcej o firmie? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjne? Jaka jest praca, ludzie, zespoły, świadczenia pracownicze oraz zarobki? Chętnie czegoś się dowiem, ponieważ zastanawiam się nad aplikacją :)
Faktycznie jest dużo delegacji?
Podejrzewam, że wszystko zależy od oddziału. Teraz w czasach Covid z pewnością praca wygląda trochę inaczej, jednak w audycie niczym nadzwyczajnym nie są delegacje co tydzień :) taka branża
Pracowałam w jednym z oddziałów firmy przez około 2 lata. W firmie wymaga się dużo, ciągłe delegacje, nowe projekty, nadgodziny. Z pewnością da się dużo nauczyć jednak pracownicy są eksploatowani do granic możliwości. Na rozmowie dowiecie się, że nadgodziny są w trakcie sezonu audytowego (mniej więcej styczeń-kwiecień) co mija się z prawdą, gdyż w trybie nadgodzin pracuje się praktycznie już od końcówki października. Wszystkie te nadliczbowe godziny nie są przez nikogo ewidencjonowane ponieważ wypłaca się ekwiwalent za nadgodziny (przez 4 miesiące w roku w wysokości jednej nadgodziny dziennie ;) ), w żaden sposób nie wynagradza on przepracowanego czasu. Premie? Nagrody? Dodatki na święta? Możecie zapomnieć. W firmie ciężko nawet usłyszeć pochwałę, czy dobre słowo, a co dopiero dostać dodatkowe wynagrodzenie. Z plusów- firma oferuje pakiet medyczny, kartę multisport oraz owocowe dni. Dużo w firmie słyszy się o wspaniałej atmosferze w biurze i owszem jest to prawda, choć nie do końca. Pracownicy na podobnym szczeblu kariery dobrze się ze sobą dogadują zarówno w pracy, jak i poza nią. Co do kadry na wyższym szczeblu tak kolorowo już nie jest. Niektórzy pozwalają sobie na telefony i maile o różnych porach (nawet późnym wieczorem), oficjalnie mówi się, że w audycie nie gramy w statki (nie chodzimy na L4) ponieważ nie ma czasu na choroby. Zdarzały sie przypadki, gdy pracownikowi nakazywano zabierać telefon służbowy i laptop na urlop. Mobbing w pracy nie jest niczym obcym. W ramach "żartów" pojawia się także wiele dwuznacznych tekstów i komentarzy kierowanych przez jedną z pracownic na stanowisku menagerskim do jej podwładnych lub praktykantów. Wszyscy reagują na nie śmiechem ponieważ wypowiadane są przez kobietę. Takie zachowanie krępuje większość pracowników, jednak temat ten nie jest otwarcie poruszany ani krytykowany przez kierownictwo. Kierownictwo nie liczy się z pracownikami. Niektore przyszłe matki odchodzące na zwolnienie L4 ze wzgledu na złe samopoczucie informowane są, że pomimo zwolnienia powinny pracować ponieważ jej sezon. Kierownictwo wtrąca się także w prywatne plany pracowników np. poprzez natarczywe dopytywanie o kwestie planowania dzieci. Pracownicy są również zwalniani w dziwnych okolicznościach. Niektórzy mają już "dogadane" ustnie warunki przedłużenia umowy, a nagle okazuje się, że jednak umowa nie zostanie w ogóle przedłużona, bywały osoby, które z dnia na dzień dowiadywaly się, że nie przedłuża im się okresu próbnego. Zdarzały się też przypadki, w których pracownik był zmuszany przez przełożoną do złożenia wypowiedzenia pod groźbą wydania negatywnego świadectwa pracy. Opowiadać można wiele. Moim zdaniem dużo zależy od oddziału, do którego się trafi, jednak całą firmę określiłabym jako toskyczną. Nie polecam.
Taki spokój na forum mam nadzieję, że to jedynie zadowolenie z pracy nie sprzyja pisaniu na tym wątku?
Na stronie internetowej UHY ECA w zakładce kariera zamieszczone są oferty pracy. Czy ktoś już aplikował na te stanowiska i był na rozmowie rekrutacyjnej? Jeśli tak, to jak dokładnie wyglądała? Czy w firmie są duże możliwości rozwoju zawodowego oraz jakie? Wszystkie te informacje są przydatne dla osób, które chcą wysłać swoje CV. Zachęcam zatem użytkowników do wypowiadania się na te tematy.
Mogę tylko powiedzieć że jest dużo delegacji. Praca w terenie i audyt finansowy. Córka pracuje. Więc z drugiej ręki. Zdobywa się duże doświadczenie, ponieważ audyt obejmuje różne branże i jest trampoliną do dalszej kariery. Pracuje się duzo i duzo ;-) Średnio po 2 latach ludzie idą w kierunku jeszcze większego dużo i dużo, bo do wielkiej 4 ;-)Bardzo młoda kadra.

Jak się pracuje w UHY ECA AUDYT Sp. z o.o. Sp.k?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w UHY ECA AUDYT Sp. z o.o. Sp.k?