Cześć , chce wam przedstawić małe spojrzenie jako były logistyk z firmy mToilet. Niestety pracodawca oszukuje na godzinach pracy jak i umowach , nie słuchajcie ściemy pod tytułem brutto to u nas netto plus premie i nadgodziny. Godziny pracy na kartach, które są uzupełniane przez logistyków to 6-14 a kierowca pracuje 6-20. Firma nie wynagrodzi pieniężnie ani odbiorem godzin spędzonych na pracy charytatywnej. Kierownictwo większości nie ma pojęcie o logistycy czy przepisach prawnych dotyczących transportu lub kodeksu pracy. Większości ludzi patrzy na ciebie z wyższością mimo tego ze słysz , ze atmosfera jest rodzinna. A nie słuchajcie ze firma ma nowe pojazdy itp. Na start dostaniesz najgorsze auto , które non stop się psuje i musisz sobie sam poradzić jak sie zepsuje Jeżeli ktoś szuka czegoś stabilnego radziłbym uważać. Odział Poznan,Szczecin,Zielona góra, Czeladź ,Katowice odradzam. Jedynie trąbki okolice Gdańska jedyny normalny oddział
Nie wiem o co chodzi ze slaskiem bo tam jest jeden oddział a nie dwa, i jest.normalnie.
polecam wypozyczenie kabiny toi toi
Co jaki czas w Mtoilet Sp. z o.o. można ubiegać się o podwyżkę?
i nie są zaskoczeni, gdyby ktoś tak cały czas próbował? I pytanie jaki jest tu poziom skuteczności wtedy? ;)
Czy w Mtoilet Sp. z o.o. odbywają się wewnętrzne rekrutacje?
To i tak mało jest na oddziale logistyk co jeździł z serwisami robił swoją pracę i dokonywał napraw instalacji hydraulicznych i elektrycznych oczywiście wynagrodzenie poklepaniem po ramieniu. Wyzysk niestety pracownika do cna . Widać na każdym rejonie Polski to samo godzinny pracy to tylko na papierze.
Z tego co wiem byłem najlepiej zarabiającym logistykiem w MT , jak słyszałem jakie inni maja wynagrodzenia to dla mnie był dramat ze spokojem jesteście w stanie wycisnąć około 6 netto
Co sie dziwić ze godziny pracy nie istnieją … bo jak by prezes powiedział skocz z wieżowca to kierownik by się zapytał tylko z którego , samo to ze kierownik robi serwisy już powinno o czymś świadczyć , ze nikt z nim pracować nie chce
Jeden z top 3 , ludzie naprawdę jest dużo miejsc pracy i gdzieś gdzie maja do was szacunek
Coś jest w tym co mówisz na południu odchodzi logistyk i handlowiec w jednym czasie . Oczywiście powód niskie zarobki .
Odchodzi logistyk i handlowiec z oddziału Wrocław . Z telefonów chyba o coś więcej tam chodzi ale to prawda w tym samym czasie dwóch i pracowali długo nie są z łapanki na 5 minut.
Tu tylko umia się bawić i pić alkohol a swoich pracowników nie umią zadbać wykorzystać ich do bólu i tylko się kurw.. Na imprezach firmowych dużo się słyszy że mają x lat opinię tsk die dzieje e rzeszów nie Pozdrawiam
ciekawa bym była czy po tym jeszcze więcej osób tak naprawdę odeszło do dzisiaj? udało się zapełnić te miejsca odpowiednimi osobami?
Wiecie może czy oferta na przedstawiciela handlowego jest jeszcze aktualna? Czytałam tam że jest jakiś system premiowy, jak on działa? W ogóle ze wzglądu na samą podstawę warto się zatrudniać? Ile tego jest?
Co jaki czas w Mtoilet Sp. z o.o. można ubiegać się o podwyżkę?
To jak to w końcu jest z tą podwyżką? Jedni mówią, że nie ma na to szans, a Ty z kolei twierdzisz że w Mtoilet są podwyżki. Wyjaśnisz jak to jest naprawdę i ile te podwyżki wynoszą?
Wow, i zawsze są dwie podwyżki w roku czy to jakiś ewenement? W ogóle to były jakieś solidne czy raczej symboliczne? ;D
Co roku na przełomie maja, czerwca są podwyżki. Uzależnione oczywiście od przełożonego i samego siebie. Czyli od tego jak wykonujesz pracę.
Handlowcy i kierowcy odchodzą z powodu słabych zarobków to na pewno nowi podwyżki dostaną hahahahahha. Już planujcie na co te podwyżki wydacie w czerwcu :)
ale tak zazwyczaj bywa że stara ekipa siedzi cicho bo nie mają odwagi się odezwać a przychodzą nowi którzy się cenią i dostają tyle ile chcą
Wcale wynagrodzenie to absurd nie masz stałej pensji tylko od serwisu od kilometrów nigdy nie wiadomo ile będzie wypłaty do tego jeden ma 3o serwisów i wraca o 18, robiąc o 6, rano drugi jest faworyzowany robi dojazdy i kończy o 15

polecam wypozyczenie kabiny toi toi
To firma mToilet, którą otworzyli w 2018 byli managerowie z TOI TOI z rodziną Głuchowskich (były prezes TOI TOI'a) na czele, w ramach próby przejęcia biznesu, klientów, pracowników i majątku TOI TOI'a - sprawy sądowe i postępowania prokuratorskie w toku. Taka sytuacja...
W Krakowie pracuje przedstawiciel -były bandyta połączony z ZGP jednego z krakowskich klubów piłkarskich który pod koniec lat 90 z grupa karkołomnych biegali po rynku . Teraz elegancki facet w koszuli sprzedaje usługi .opowiada jak to cudowna firma z tego co czytam to "swój do swojego ciągnie " wiec nie polecam tej firmy i nie zamówię w niej żadnych usług
Oddział we Wrocławiu jest zarządzany przez dwie niekompetentne osoby. Nie potrafią wyjaśnić najprostszych rzeczy zasłaniając się wyimaginowanym regulaminem, którego nikt na oczy nie widział. Wieczne załatwianie wszystkiego na gębę, nawet jak poprosisz o coś na papierze to stwierdzą, że nie mają czasu i tylko telefonicznie. Jak coś Ci się nie podoba to usłyszysz, żeby się zwolnić. Parodniowy urlop kończy się tym, że i tak pracujesz. Wieczny problem z kierowcami i wykonywaną przez nich pracą odbija się na pracy handlowców bo muszą się tłumaczyć przed klientami, których finalnie tracą tak więc syzyfowa praca. Odwalanie pracy kierowców przez handlowców to codzienność, jak ktoś sobie życzy kabinę poza trasą to przecież handlowiec może zawieźć +/- 150 km od Wrocławia. Brak profesjonalnych szkoleń i zmuszanie do nadgodzin (bo trzeba), których nie ma później jak odebrać bo codziennie wychodzą jakieś nowe super zadania ponad czas pracy, o płatnych nadgodzinach można zapomnieć. W firmie panuje kolesiostwo – każdy każdemu (usunięte przez administratora) kryje, panują układy i układziki i zwalają winę na handlowców. Jak zwrócisz kierownictwu uwagę na zbyt długie godziny pracy to już jesteś zły no bo czemu niby za darmo nie możesz pracować. Każdy handlowiec musi pilnować płatności swoich klientów – jak tego nie zrobisz to zaczynają grozić, że jak klient nie zapłaci to ty zapłacisz. Generalnie praca za śmieszne pieniądze, na premie nie ma co liczyć, ale wymagania ogromne. Oddziałowi jak i firmie powinien się przyjrzeć PiP bo „zasady” panujące w firmie pozostawiają wiele do życzenia.
Mój facet tam robi i czytam opinie czekałam na taki niestety to jest prawda praca po 10-12 godz i spróbuj się odezwać jesteś wtedy nie przychylny i są bardzo brzydkie alzuje. blisko najniższej krajowej obowiązków coraz więcej a nie idzie to w parze z wypłata wręcz liche premie zabierane . Praca na tyłu stanowiskach że tak naprawdę nie wiadomo kim się jest. Dlatego pokaże mu że to na każdym oddziale tak jest i żeby uciekał. Obiecywane było co innego .
Dodatkowo brak wsparcia ze strony kierownictwa, szkoleniami zajmują się handlowcy zamiast osoby za to odpowiedzialne. Kierowcy nie wyrabiają z ilością pracy co skutkuje niewykonanymi serwisami, a w następstwie reklamacjami od klientów. O podwyżkach nie ma co myśleć nawet bo ich nie ma, na pytanie o podwyżkę wspominają o terminach tak odległych, że inflacja rośnie dziesięć razy szybciej niż pensja. Cały czas wspominali o regulaminie wynagradzania, którego tak jak regulaminu pracy – nikt nie widział, co skutkowało tym, że co miesiąc się słyszało o nowych czynnikach wpływających na premię, generalnie robią wszystko, żeby jej nie wypłacić. Prawda jest taka, że nie można się w żadnej sprawie odezwać bo od razu kierownictwo się obraża, a w następstwie utrudnia dalszą pracę. Dodatkowo firma jest zarządzana w taki sposób aby jak najwięcej wyciągnąć od pracownika i jak najmniej dać od siebie. Przed zatrudnieniem zawsze sprawdzam opinie i nie chciało się wierzyć w to co się wyczytało, ale to co tutaj ludzie napisali to stuprocentowa prawda, a szczególnie dotycząca pracy na oddziale Wrocławskim.
Mój mąż pracował w mt i po 2 miesiącach odniosłam wrażenie ze ludzie pracujący w tej firmie nie maja poczucia czasu .Telefony o różnych porach , w dni wolne a w weekendy sms-y .Po jakimś czasie cierpliwość nasza się skończyła . Po mojej interwencji nagle mój mąż nie dostał premii bo rzekomo obniżył jakość pracy ........robiąc dokładnie to samo . Znalazł następna prace w tydzień w której płace za prace odpowiednio wynagradzają . Nie polecam pracy w tej firmie
Podwyżki są!! Lecz tylko dla wdupowłazów, zapytaj Mistrza Ireneusza ile płaci swoim dwóm dziewczynom w ZG!!??
A na czym konkretnie polegała ta interwencja? Może zbyt ostro ją odebrali? A na tę jakość pracy to powinni chyba okazać jakieś dowody, prawda? Pytaliście o to?
Haha no oby dwie są do zwonienia, w nowej pracy by sobie nie poradziły na podobnych stanowiskach
W firmie Mtoilet Sp. z o.o. poszukiwani byli pracownicy na stanowisko Pracownik Ochrony. Czy ktoś brał udział w procesie rekrutacyjnym? Jakie warunki zaproponowano?
Nie polecam jeśli ochrona będzie miała wynagrodzenie pod znakiem zapytania jak kierowcy od serwisu od kilometrów nigdy nie wiadomo ile będzie wypłaty ????
Nie polecam nikomu pracy w Szczecinie tam gdzie operacyjnym jest pan Ireneusz , największy kłamczuch i (usunięte przez administratora) , który nie potrafi się z ludźmi dogadać , kłamie obiecuje po czym wpiera ze nic takiego nie miało miejsca , tylko wszystko pod swoich pupili Leszka i Sebastianka (usunięte przez administratora) Irusia . Wielki kierownik operacyjny ? A w toi toi (usunięte przez administratora) go bo nawet na dyspozytora się nie nadawał , to o czymś świadczy, kierownik który jak trzeba to i (usunięte przez administratora) ciągnie , nie polecam tam pracy z tym panem
Podobno właściciel tej firmy to były właściciel firmy TO. TO. który został usunięty za przekręty. Czy im zaufaj???zdecydowanie nie. A co do doświadczenia to w takim razie niech napiszą na stronie że firma istnieje 2 lata Ale mają doświadczenie zebrane w innej takiej samej firmie. Odpowiadamy sobie sami na pytanie czy im zaufać pisząc się o 10 zł taniej.
Ten wpis daje do myślenia, w sumie nie wiem jak było, ale sprawdziłem i faktycznie firma istniej od stosunkowo niedawna - biorąc pod uwagę co się dzieje w Polsce i na świecie (koronawirus), obawiam się że mogą nie przetrwać... byłem zainteresowany, odpuszczam, niechce zmieniać co chwila pracodawcy bo będzie niewypłacalny
A ja jestem zadowolony :-) bo zaczepił mnie ich pracownik na budowie i podchwycilem jego rozmowa że są najlepsi też wieloletnie doświadczenie itp i pociagnolem temat okazało się że są rok na rynku hehe Ale (usunięte przez administratora) z tego pracownika bo powi3dzialem że z kimś już się dogadduje zapytał za ile strzelilem cene ....a on jeszcze obnizyl obiecał mi taka cena że bez wahania się skusiłem teraz tak naprawde beda mi czyscic za worek papieru heheha.pozdrawiam tego przedstawiciela i polecam szukać lepszej.pracy bo za długo się nie utrzymają.dodam że mam firma od 2004 r i zawsze biorę od jednej firmy A przedstawiciel m.....et takiengadal (usunięte przez administratora) o tamtych że powinien do sądu trafić za obraża i kłamstwo!!! A za tydzień już mi stary dostawca przywozi kabinę(usunięte przez administratora) podziękuje chociażby za kłamstwo A po 2 za to że też u mnie papieru nie zostawiają.
Widzę, że nerwy puszczają. Ciekawe czemu;-)
Proszę sprawdzić w KRS kto jest właścicielem to po pierwsze, a po drugie każdego uważa się za niewinnego dopóki nie udowodni mu się winy to tak na marginesie
No jasne. A od tatusia do córeczki to trzeba pół świata przejechać zeby sie porozumieć. Wolne żarty - firma jest Ryszarda, a że na córke to kto bogatemu zabroni...
Nie były właściciel, a były prezes. W papierach nigdzie go nie ma. Poszukaj głębiej i skuteczniej, a dowiesz się czemu ktoś decyduje się na takie ruchy po 20 kilku latach zarządzania firmą. Otworzenie takiej firmy z takim rozmachem, plus kurs z taką falą, nie powstaje z dnia na dzień i bez przyczyn że strony centrali.
STAWIAJA TOALETY GDZIE POPADNIE, NIE PATRZAC NA ODLEGLOSC OD BUDYNKOW MIESZKALNYCH. NIE POLECAM.
Właśnie od kilku dni stoi pod oknami bloku !!! Klient ( wł firmy wykonującej prace ) wskazuje ? Ok, ale i kierowca powinien pomyśleć, że mieszkańcy nie mają ochoty ani przyjemności wysłuchiwać "dźwięków" wąchać ... czy słuchać trzaskanie drzwiami ! Korzystają z tego pracownicy ale i postronne osoby ! Odrobina rozsądku i kultury !!!
Witam. Czy firma zatrudnia na poszczególne stanowiska bez doświadczenia w danej dziedzinie, np. kierowca albo przedstawiciel handlowy? Dzięki i pozdro!
Jak tylko gdzieś miałeś/łaś do czynienia ze spredaża to przyjmują bo ktoś kto zna rynek jak usłyszy 2800 netto plus premia 200 -300 złotych to śmieje się w twarz . Wizja i plany nie do zrealizowania . A stopniowo jesteś przykrecany w każdej rozmowie więcej i więcej. ..Więc jeśli interesuje Cie 3000 netto możesz aplikować. Oczywiście dostaniesz info ze to cudowna firma . A jak wejdziesz w gównianą branże to z czasem się dowiesz ze połowa szefów śpie...ła z konkurencji z buchnieta lista klientów . Bądź przygotowany ze będziesz(usunięte przez administratora) regularnie i ze pracujesz z "Najlepszymi we Wszysykim " Na rynku są lepsze firmy :)
Nie polecam , podejmować tam pracy nie chodzi o pieniądze, lecz o atmosfere zero szacunku dla pracowników , kierowniczka z oddziału ZG może doświadczenie w sprzedaży ma, ale jedne wielkie zero jeżeli chodzi o szacunek do pracowników. Ogólnie radzę z całego serca odradzam podejmowania pracy w oddziale Szczecin , Poznań, Zielona Góra. Gdyby nie kierowcy w Zielonej Górze to juz dawno by upadł ten oddział tak jak Poznański
Witam, mam pytanie w prost ile można zarobić w mToilet? Jako przedstawiciel. Słyszałem o przelewach poniżej 2500zł ..... Sorry czy to prawda? Kolega też PH mówił że mając bardzo dobre wyniki to na kokosy też nie ma co liczyć max 4kzł. Brak jasnych rozliczeń premii - uznaniową. Mówi taki styl pracodawcy... i że wiele osób szuka nowej pracy, a tą traktują jako zdobycie doświadczenia.
Jeżeli przeczytasz ogłoszenie o pracy co oferują potraktuj to jak odwrotne lustro. W sezonie 250 godzin to norma do tego telefony po 18 od klientów współpracowników ." Wszyscy gramy do jednej bramki " przewodnie hasełko wymyślone chyba w tym sraczu przez bossa.a lizuski peplają wszystkim dookoła jaka to cudowna firma . Urlop ? Najlepiej weź telefon i laptop bo musisz zamówienia zrobić. Acha i weź wizytówki do walizki mogą ci się przydać . Ryjąca beret korporacja na kredycie i leasingach . Pierw muszą się swoi nachapac dopiero jak ze stołu spadnie ochłap to Cie zabiorą na pizze ....Więc sam sobie odpowiedź ile tu możesz zarobić. .. szef sraczy pisząc do wszystkich szanowna Mrodzino ???? chyba nie wierzy w to co pisze ...czytając wypowiedzi poprzedników opisujących co się dzieje na południu na północy to samo
Może tak - cała załoga oddziału łódzkiego z dniem 01 stycznia 2022 wymeldowała się i przeszłą do konkurencji - to o czymś to chyba świadczy, zwłaszcza że mToilet przyszli z grubsza 2 lata temu...
Koleżanka która pracowała w Mt powiedziała ze w tej firmie 80% ludzi szuka pracy .najniższa krajowa korporacyjny bełkot i wiecznie mało. System rozliczania pracy jest taki żeby handlowiec nie zarobił .przyjmuja caly czas ale ludzi przychodza na 3-4 miesiace i uciekaja .To swiedczy o firmie
Firma dodała nową ofertę pracy na przedstawiciel handlowy. Czy ktoś o tym słyszał?
Tylko tyle że szukają handlowców między innymi w Łodzi bo tak dobrze płacą że im 3 Handlowców uciekło na raz z końcem października :)
To nie byli handlowcy to byli "skoczkowie" (tzw. skoczę tu skoczę tam). Co mili drodzy telefon milczał bo mieliście nowy numer? Nie tak jak w poprzedniej firmie po kimś?
Fakt. Turnieju czterech skoczni już nie wygracie bez nich, a oddziałowe skoki powyżej 800 m będą marzeniem.
Jesteś pewien że o to chodziło a nie o kasę? Ile płacą teraz na stanowisku handlowca? Są premie od zrobienia targetów? Jak wiesz to napisz ile można wyciągnąć?
Praca jak praca robić trzeba swoje. Jak się odezwiesz ze długo jeździsz że mniej chcesz to zaraz zastanów się czy chcesz tu pracować. Każdy pracownik jest wspaniały w sezonie poza nim jest (usunięte przez administratora) Kierowniczka miła jak coś chce ty potrzebujesz pomocy niepodoba się to się zwolnij. Na innych odziałach nie ma problemu tylko w pieprzonej Czeladzi. Inbecyl pracujący jako płacowy i od samochodów nie ma pojęcia o samochodach pomagają mu kierowcy którzy przyszli z toja bo jełop nie ogarnia znają się to mu pomagają. Praca kierowcy prawo milczeć jeździć robić bo to kasa kasa. Nie polecam dobrze że skończyłem współpracę z nimi.
To co? Robota jest ważna tylko w sezonie? A co poza nim? Też pracowałeś, czy miałeś przerwy? Ile tej kasy dostawałeś na rękę? Chyba nie wystarczająco skoro odszedłeś?
Nie polecam w Czeladzi za kierowcę Nadgodziny za free jeszcze nie było kierowcy co by rok czasu przepracował. Zwrócisz uwagę ze długo pracujesz jesteś wrogiem bindo wylotu. Odezwiesz się dostaniesz SMS od kierowniczki nie podoba się to się zwolnij. Jak rypoeez codziennie po 12godzin minimum i się nie odzywasz jesteś dobry odezwiesz się następny proszę.
Obecnie wraz z mężem jesteśmy w trakcie budowy naszego domu i korzystamy z usług firmy MToilet. Sprawna i szybka obsługa. Miła i sympatyczna ekipa realizująca co miesięczne oczyszczanie. Punktualni i sumienni. Jeśli budujesz się i chcesz sobie oraz wykonawcy zapewnić komfort w trudach budowy, polecam firmę MToilet.
Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Mtoilet Sp. z o.o.?
To jest chore żeby od kabiny do kabiny 50. 70 km. Lub dyspozytor do (usunięte przez administratora) nie umie robić trasy
Jak się pracuje w Mtoilet Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Mtoilet Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 20.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Mtoilet Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 14, z czego 1 to opinie pozytywne, 11 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!