Stokrotka Sp. z o.o.

Lublin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 589 ocen.

Stokrotka Sp. z o.o.
2 589

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.

Zastępca

Wymagania jak w każdej pracy w handlu. Zarobki w Stokrotce, jak na "sieciówkę" są chyba najniższe w kraju.Nie dziwi mnie wcale, że jest taka rotacja. Dziewczyny, jak tylko nadarzy się okazja lepszych zarobków to uciekają ze Stokrotki. Niewolnicza praca - brak pełnej obsady, mnóstwo nadgodzin, za które nie ma dodatków do wypłaty, fikcyjne urlopy dodawane do karty, praca w stresie itd. Największą zmorą są niekompetentni kierownicy. Też mnie to nie dziwi, ponieważ dobry kierownik z praktyką nie będzie brał odpowiedzialności za funkcjonowanie sklepu za podstawę 3.500 zł brutto miesięcznie. Generalnie : zarobki nie są współmierne do wykonywanej pracy. Jestem obecnie na urlopie macierzyńskim, a po nim nie zamierzam już wracać do Stokrotki. Jeżeli Zarząd w Lublinie przejrzy na oczy i poprawi konkretnie wynagrodzenia to rozważę powrót do pracy. Tym samym (podwyżką ) powstrzyma wielu pracowników od decyzji zmiany pracy na inną.

   
Libis
@fhbuj 20.06.2018 08:43

Netto??brutto?

   
Szczera laska ;)

Nie polecam tam pracy. Pracowałam od końca listopada 2016 do czerwca 2017 roku. Wymagania mega wygórowane, zastraszanie i mobbing praktycznie na porządku dziennym. Braki w kadrach. Kazdy pracownik inaczej byl traktowany, ten co mial uklady mial lepiej a obcy byl najgorzej traktowany. Kilka minut spoznienia od swieta bo np spoznil sie tramwaj byl wielkim problemem. Pretensje gdy pracownik czegoś nie wiedział a nie został poinformowany co ma konkretnie robić. Dopiero gdy wygarnelam kierownictwu i pewnej tepej* lasce która tam pracowała oraz jak złożyłam wypowiedzenie to było nagle niebo. Może tylko 2-3 osoby były w porządku. Jedynym plusem było to, że mogłam dogadać się z grafikiem (w weekendy uczęszczałam na swój kierunek). Odeszłam bo nie daję sobą pomiatać. Nie idźcie tam, chyba że lubicie niską kasę za ciężkie obowiązki i traktowanie jak szmatę. Ewentualnie gdy chcecie zniszczyć sobie zdrowie psychiczne i fizyczne. Gdyby tak to wszystko zgłosić PIP to sklep bądź sieć miałaby poważny problem ;)

   
Szczera laska ;)
@Magda 20.06.2018 14:41

tak dokładnie plus jeszcze fakt że kierownicy udzielaja pracownikowi urlop bez jego wiedzy. A pozniej zdziwienie na grafiku. Raz mialam sytuacje w marcu 2017 roku dostałam urlop którego sobie NIE ŻYCZYŁAM. Nie mają prawa odgornie udzielac urlopu bez wiedzy pracownika. Ja za to poszłam na L4 bo i tak chorowałam więc :)

   
Pracownik - SS Białystok

A co powiecie na taki skład pracowników na zmianie w Supermarkecie: kierownik, dwie kasjerki z czego jedna na kasie a jedna na sklepie plus dochodząca na kase i jedna na mięsie... ludzi ogrom, non stop kolejki (nie ma zasady 2+1 bo nie ma nikogo do pomocy) nie ma kiedy iść na przerwe (wpisac sie musisz nawet gdy ta przerwa się nie odbyła), wyjscie do toalety to cud, na dziale mięsnym nie ma pomocy bo niby kto? Dziewczyny na sklepie ledwo sie wyrabiają, pieczywo rozlożyc, wypieku pilnowac, warzywa przebrać, dotowarowac, nabiał zebrać, wywieźć z chłodni, plus co 15-20 min biegać na kasę bo dzwonek, dostawy z logistyki przyjeżdżaja jak chcą raz o 9 a raz 14-15... A gdzie czas na rozlozenie dostawy, sprawdzenie terminów na sklepie, zrobienie planogramów??? A jak się pojawi RKO to wiecznie z pretensjami, że to nie zrobione lub tamto, że półki puste, że czegoś nie ma :/ i dodatkowo te gazetki co tydzień i inwentaryzacje co 2 tyg... przegięcie... jak tak można ludzi wyzyskiwac?

   
Magda
@Pracownik - SS Białystok 12.06.2018 21:56

Masakra jakaś

   

Szukasz pracy w Lublinie?

Aa

W stokrotce to samo co kilka lat temu w Biedronce oczekuje od pracowników Bóg to wie co. Ja mam 2 ręce i 2 nogi A nie po 10. Jestem człowiekiem tolerancyjny ale jeżeli kierownik główny nie potrafi z pracownikami rozmawiać z nimi tylko zgnoic przy RKO to czego możemy oczekiwać trzeba zrobić porządek w kadrach kierowniczych A później w pracownikach

   
Misiaczek

Witam, interesuje mnie praca w Warszawskich Stokrotkach, na kasie. Czy mógłby się ktoś z pracowników ww. Wskazanych sklepów wypowiedzieć jak wygladaja zarobki i godziny pracy?

   
kalafior
@Misiaczek 18.06.2018 23:50

Najlepiej zapytać Zuzannę - "moderatorkę". Jako pracownica Stokrotki wie wszystko najlepiej na temat tej patologicznej firmy.

   
Zuzanna

@Ananasek, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Stokrotka. Czy możesz swoją opinię uzupełnić o kwestię rozkładu grafiku pomiędzy pracownikami w weekendy? Czy każdy z pracowników ma obowiązek pracy w weekendy? Czy może jest to ustalane z pracownikami, że pracujemy na zmianę? W związku z tym, że obecnie są zakazy handlu w niedzielę to, czy firma Stokrotka w soboty działa dłużej? Napisz jak to wygląda.

   
Janusz
@Xyz 18.06.2018 11:44

Dokładnie, żałosna manipulacja ze strony władz Stokrotki. Z Zuzanny jest taka moderatorka jak z koziej (usunięte przez administratora) trąba. W dodatku ciągle i ciągle zasrewa ten temat wciąż tymi samymi pytaniami!!!!!!!!!!!!!! Zamknij się w końcu babo!!!!!!!!!!!!!!! Nikt nie chce czytać dziesiątków postów które tutaj wydalasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
Ananasek

Praca w stokrotce : Przychodzisz rano, uwijasz się jak w ukropie. Dwie osoby na zmianie. Trzeba wyłożyć pieczywo, warzywka, mięsko. Sprawdzić terminy, zrobic przeceny, pilnować odpieku, zrobić kilka planogramów, zwroty, robic międzyczasie za ochrone bo firma nawet tego nie zapewnia na niektorych sklepach, sprzatasz wokol sklepu, wymieniasz milion cenowek, miedzyczasie cos sie zepsuje i matoły zamiast przyjechac naprawiają to z Tobą przez telefon. Przyjeżdża dodstawa - wykładasz towar. Oczywiście ktos musi byc non stop na kasie.AAAA zapomniałam o dziurach !!!!! Mega (usunięte przez administratora) ważna rzecz !!!!! Z czego dziury to towar albo skradziony, albo ten który leży na paletach, ewentualnie ten który magazyn zapomniał nam zapakowac na palety ;-) Ale towar przeciez kradna pracownicy, którzy sa non stop obserwowani przez kamery jak w big brotherze i sprawdzani podczas audytu ochrony, ewentualnie czasami po wyjściu z pracy .... buahahahaha....

   
Zuzanna

@StopWyzyskowi!, dziękuję za odpowiedź. Wspomniałeś w swoim poście, że etaty są redukowane i brak jest nowych przyjęć do pracy w firmie Stokrotka. Czy redukcja etatów o której piszesz miała wpływ na ilość godzin jaką należy przepracować w tej firmie? Po ile godzin wcześniej pracowałeś przed zredukowaniem ilości pracowników przez pracodawcę? @Józefina, nie jestem pracownikiem firmy Stokrotka. Jestem moderatorem wątku i moim zadaniem jest prowadzenie dyskusji z użytkownikami zarówno, którzy pracują bądź pracowali w firmie Stokrotka oraz użytkownikami zainteresowanymi pracą u tego pracodawcy. Dbam o to, aby w wątku pojawiło się jak najwięcej rzetelnych i uzasadnionych informacji na temat pracy w tej firmie. W swojej wypowiedzi zarzuciłaś firmie, że stosuje formy mobbingu, w tym miejscu muszę Cię zapytać, czy dobrze rozumiesz pojęcie o którym napisałaś? Mobbing jest to przestępstwo, dlatego takie zarzuty pod adresem tej firmy są bardzo poważne i powinny być właściwie uzasadnione.

   
Anioł
@Obecna 06.06.2018 09:27

250 zł premii absencyjnej jest wszedzie a ta 100 to za co ?? Z tego co wiem, pracownikom już nie przysługuje inna premia poza absencyjna!

   
parasolka

Jezus, odkąd się tu pojawiła ta "pani moderator" od siedmiu boleści, aż się nie chce tutaj wchodzić, bo każdy post musi skomentować!!!! Kobieto ogarnij się!!!! Nie musisz komentować każdej wypowiedzi i zadawać wciąż tych samych, durnych pytań!!!!!!!! Nic nie można tu normalnie przeczytać bo cały temat zasrany spamem "pani moderator" Zuzanny. Pomijając już fakt, ze chyba nikt normalny nie uwierzy że jesteś jakąś tam niby moderatorką. Zabawne, że w tematach dotyczących innych sieci spożywczych nie ma moderatorka:) Pani moderator, dobre sobie...:) Bujać to nie nas. I mówię ci kobieto nie zasrewaj wciąż tym samym monotematycznym spamem tego tematu, bo aż się tu wchodzić odechciewa i zamilknij w końcu!!!!!!!!!! No chyba, że właśnie o taki efekt górze ze Stokrotki chodzi...

   
Zuzanna

@Xyz, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o. czy mógłbyś do swojej wypowiedzi dodać jak wygląda atmosfera pomiędzy pracownikami u tego pracodawcy? Czy można liczyć na wsparcie i pomoc kadry pracowniczej od pierwszych dni pracy? Mógłbyś poruszyć tą kwestię? @Klientka że Szczecina, proponuję swoje uwagi i zażalenia na funkcjonowanie sklepu w danej miejscowości zgłaszać bezpośrednio do właściciela danego punktu. Obecnie firma Stokrotka Sp. z o.o. prowadzi rekrutację na wiele stanowisk w swoich podległych filiach https://kariera.stokrotka.pl/oferty-pracy/ Czy ktoś z Was zastanawiał się nad aplikowaniem na któreś ze stanowisk?

   
Xyz
@anonymous 07.06.2018 15:40

No właśnie jest tak źle i dlatego wypowiedzenie mam już dawno złożone. Ja już działam ;)

   
Zuzanna

@Obecna, dziękuję za odpowiedź i wyjaśnienie kwestii wynagrodzeń w firmie Stokrotka. Czy możesz napisać coś na temat atmosfery panującej pomiędzy kadrą pracowniczą? Czy pracownicy są dla siebie pomocni i można na nich liczyć w trudnych sytuacjach? Napisz coś na ten temat. @Klient, dziękuję za wyrażenie opinii o firmie Stokrotka z poziomu klienta. Opinie klientów i kontrahentów są równie ważne i pomagają budować wizerunek firmy na rynku. A jak ocenisz poziom obsługi pozostałych pracowników? Czy zauważyłeś coś jeszcze czym mógłbyś się z nami podzielić? @Carrie, fajnie, że podzieliłeś się z nami swoimi odczuciami związanymi z pracą w firmie Stokrotka. Czy możesz coś więcej napisać na temat sytuacji na magazynie, którą wspomniałeś w swoim komentarzu? Możesz w sposób bardziej opisać co takiego dzieje się na magazynie? Będzie to cenna informacja dla osób, które rozważają zatrudnienie do pracy na magazynie w firmie Stokrotka.

   
SerekSpodLaski
@Zuzanna 12.06.2018 09:01

O, znowu pani "moderator" zaczyna rządzić.

   
rower

Kiedy przyjmujesz się do pracy w Stokrotce nikt ci nie powie, że prócz roli sprzedawcy będziesz na etacie sprzątaczki. Oczywiście rozumie się, że należy sprzątać swoje stanowisko pracy. Nic z tych rzeczy. Sprzątasz cały sklep, pokój socjalny, magazyn, szatnie, toalety łącznie z kiblami. W ten właśnie sposób Stokrotka oszczędza na etacie sprzątaczki. Za uwłaczającą pensję znosisz humory kierownictwa, regionalnej. Grafik robiony na ostatnią chwile, non stop poprawiany i układany pod pupili pani kierownik. Kierownictwo Stokrotki zdaje się zapominać, że pracy w handlu jest wiele. Polityka firmy polega na zatrudnianiu i zwalnianiu. Ci więc co zostają, a jest ich niewielu, pracują za trzech. Warunki w sklepie zwracają nawet uwagę klientów. Nie działa klimatyzacja, czekolady się topią, kasy i wagi są są stare i często ulegają awariom. Wody w upały dla pracowników brak lub przychodzi spóźniona. Ludzie, to 21 wieku.

   
Anioł
@rower 11.06.2018 10:33

U nas nawet kierownik kible szoruje. Takie czasy, redukcje etatów. Góra ma nas w nosie ;-) ważne, że ich premia i pensja się zgadza ....szarego pracownika mają za nic

   
Obserwator

STOKROTKA KRAŚNIK odradzam ubiegania się tam o pracę. Kierowniczka traktuje pracownikow przedmiotowo. Czesto dzwoni do pracownikow w poznych godzinach wieczornych po 22 lub wczesnie rano o 5 godzinie, w czasie przebywania pracownika na wolnym. Brak mozliwosci zaplanowania czegos na dzien wolny czesto zmienia grafik z dnia na dzien. Pracownikow ma z gory za gorszy sort, uwaza się za wszechwiedzącą i nieomylną. Szkoda zdrowia i nerwow na tego typu osobę. Nie polecam pracy w tym sklepie. Nigdy nie byłem i nie bedę pracownikiem tego sklepu przedstawiam swoje obserwacje z pozycji obserwatora.

   
ja
@Klientka (ale już niedługo) 09.06.2018 18:09

Czy chodzi o panią ze stoiska mięsnego Stokrotki w Starachowicach? Bo jak ja ją widze, to odechciewa mi się zakupów :( Otóż ta pani jest bardzo nieprzyjemna, arogancka. Zauważyłam, że irytuje nie tylko mnie, ale i innych klientów. Robi łaskę, gdy podaje towar. Inne kobietki są ok :)

   
Św. Józef z Kupertynu

Regularnie czytam tę stronę. Zarówno z pozycji byłego pracownika jak i klienta Stokrotki. Intrygująca jest postać pani - jak twierdzi - moderatorki Zuzanny. Tak się składa, że ta funkcja i rola moderatora jest mi znana i stwierdzam, że jeżeli pani Zuzanna jest rzeczywiście moderatorem to zupełnie do tej roli się nie nadaje. Spełnia się doskonale manipulując uczestnikami tego forum. Analizując wszystkie jej wypowiedzi daje się wyraźnie zauważyć stronniczość. Odnosi się wrażenie jakby jej zależało na duszeniu w zarodku negatywnych opinii o Stokrotce. Nawet jeżeli są to merytoryczne, rzeczowe, pozbawione wulgaryzmów wypowiedzi. Uwagę zwraca częstotliwość jej wypowiedzi. Dobry moderator to niezauważalny moderator. Działający tylko w skrajnych przypadkach, a nie narzucający temat. Dziecinada uwłaczająca naszej inteligencji.

   
Stały Klient

Stokrotka - Białystok - Pozioma. Kierowniczka wyzywa kobiete po 60-tce od krów... Cytuję : "nie stój jak krowa, rób coś" Ostatnio byłam na zakupach i słyszałam jak kierowniczka, mówiła do jednej z pracownic że klienci nie kradną tylko pracownicy.. I od teraz będą sprawdzane dokładniej. A co z kierownictwem?? Może ktoś zainteresowalby się jej torebka, zachowaniem i tym jak traktuje innych pracowników.

   
Anioł
@Stały Klient 06.06.2018 13:44

***ujowa kierowniczka ;-)

   
anonymous

środa!!! katalog,gazetka, inwenteryzcja!! 1 osoba na kasie ,1 osoba na noc na gaztkę!! czy to nie paranoja!!! to jet grafik regionalnej!!

   
Mika
@anonymous 24.05.2018 22:51

Norma że jedna osoba robi gazetke a czy to takie trudne? Gazetke robię zazwyczaj 5godz jak się chce to się umie a nie się obija i liczy że ktoś inny to zrobi.

   
Zuzanna

@Xyz, dziękuję za odpowiedź na temat pracy w firmie Stokrotka. Z tego co napisałeś, firma często redukuje etaty by w późniejszym okresie poszukiwać pracowników na nowe stanowiska. Jak myślisz czym to jest spowodowane? Czy pracownicy poza pensją podstawową mogą liczyć na świadczenia dodatkowe oferowane za pracę w firmie Stokrotka? Jak wygląda ta kwestia? @Ania, czy do stawek, które podałaś pracownik firmy Stokrotka może liczyć na premie i dodatki? Jeżeli tak to od czego jest uzależnione otrzymanie ich?

   
Józefina
@Dawid 01.06.2018 13:42

To, że coś jest standardem w innych sklepach to nie znaczy, że jest to rozwiązanie dobre. Inne sklepy mają dużo wyższe wynagrodzenie zasadnicze, a Stokrotka dodatkiem absencyjnym kreuje swój wizerunek jeśli chodzi o wynagrodzenie, a tak naprawdę jeśli pozbawić tego dodatku, wychodzi, że dostajemy najniższą krajową. Sieć Stokrotka reklamuje się, że zarabiamy 2100 zł. Nie możemy się zatem porównywać z innymi sieciami. Dodatek absencyjny nie jest premią; premie powinno dostawać się za dobrą pracę. Karanie kogoś za chorobę jest formą mobbingu i w każdym cywilizowanym kraju takie aberracje nie mają racji bytu. Manipulacją ze strony Stokrotki, która może wpłynąć tylko na osoby o niskim poziomie inteligencji, jest wpędzanie pracownika w poczucie winy, że ośmielił się zachorować, a Stokrotka "chciała wynagrodzić go, że jest zdrowy". Hahaha. Pracownik, kiedy wydarzy się wypadek losowy taki jakim jest choroba, już wystarczająco ponosi konsekwencje - jakimi są otrzymanie 80% wynagrodzenia. Cwaniactwo, wyzysk, arogancja i poniżanie pracowników to standardy obowiązujące w Stokrotce. W żadnym cywilizowanym kraju ta chora firma nie miałaby racji bytu. Kto na zachodzie pracowałby przez 12 godzin mając jedną 15 minutową przerwę???? Brak klimatyzacji, bród, ciasne szatnie, w których nie można się obrócić ani usiąść, uwłaczające godności ludzkiej zarobki. Ludzie, po co się mężczyć? W innych sklepach przyjmują nas z otwartymi ramionami; ja na szczęście już tam nie pracuję. Tym na górze, po marketingach i reklamach, wydaje się, że są tacy mądrzy i mogą nami manipulować, a tak naprawdę niewiele sobą reprezentują i całą ich inteligencją jest nastwienie na zysk. No cóź, mierzymy innych swoją miarą.

   
Klientka że Szczecina

Chciała bym się dowiedzieć gdzie mogę zgłosić skargę na panią kierownik że Szczecina przy ul Kutrzeby gdzie czuje się bez karna jest nie kompetentna osoba gdzy grzecznie zwróciłam jej uwagę ona mi coś odprysnela i uciekła na zaplecze nie chciała wogole ze mną rozmawiać ublizyla mi i jak zapytałam o kontakt do głównego kierownika całkowicie mnie "olala mnie "i poszła Sobie na zaplecze bez wyjaśnienia jak by nic się nie stało nie polecam tego sklepu proszę o kontakt na maila [email protected] jak to jest możliwe że Pani kierownik tego sklepu czuje się bezkarna i pewna siebie obrażając klientów i jednocześnie zrażając ich do waszej marki

   
Lalala
@Klientka że Szczecina 23.05.2018 00:02

Isrniw1je cos takiego jak zielona skrzynka! Powinnaś taka informacje miec wywieszona na tablicy w pokoju socjalnym! Zawsze mozesz również poprosic o numer telefonu do kierownika regionalnego i zlozyc skarge ustna! Pozdrawiam

   
Montado

Stokrotka w Gdańsku, przy ul. Piotrkowskiej 25 nie odbiega standardem od innych w kraju. Panuje totalny bałagan: brudne podłogi, półki ziejące pustką, smród osocza na dziale mięsnym, kolejki do kas - bardzo wolna obsługa. Personel sprzedający bardzo mało kompetentny - nie można uzyskać fachowej informacji, często nie ma się do kogo zwrócić o poradę. No i te miny i fochy sprzedawczyń. Nie ma dzień dobry, nie ma do widzenia. Czasami trudno się doczekać na obsługę, chociaż panie są w pracy lecz chowają się na zapleczu. Zero uśmiechu. Nadęte i brudne. Stroje służbowe niechlujne. Aż dziw, że nie ma tam żadnej kontroli ze strony służb sanitarnych

   
anonymous

Fatalnie gorąco w stokrotce w siedlcach przy młynarskiej. Klimatyzacja nie działa od tygodnia! Obsługa twierdzi, że zgłaszano kolkakrotnie. Skamdal! Przenoszę się już na stałe do biedronki

   
aaaa
@anonymous 23.05.2018 19:21

Kierownicy mają gdzieś naszą klimatyzację .

   
Zuzka

Cześć.Mam pytanie do zastępców kierownika.Wlasnie dowiedziałam się że na moim sklepie każdy zastępca ma inne brutto podstawy..Ja haruje równie ciężko a mam mniej.Ile Wy macie i czy można jakoś negocjować zarobek?

   
Ania
@Zuzka 18.03.2018 11:58

Brutoo jest ustalone przez gore. Mozesz zarobic jakos od 2600 do 2750 a ile dostaniesz to juz zalezy od reguonalnej

   
Zuzanna

To co pisze @Xyz wydaje się mieć sens - premia, jak sama nazwa wskazuje, jest czymś dodatkowym do pensji, a "absencyjna" oznacza brak absencji. Wszystko też jest zapisane w umowie i regulaminie, wiec pracownik ma możliwość zapoznania się z zasadami pracy od początku. A jak oceniacie pozostałe aspekty pracy? Czy można liczyć na jakieś inne premie? Nie ma problemu z awansem dla dobrych pracowników?

   
Xyz
@Zuzanna 18.05.2018 13:44

Ogólnie to dno i wodorosty. Żadnej więcej premii nie otrzymasz. No chyba, że na jakimś sklepie połowa załogi weźmie zwolnienie to możesz iść na nadgodziny. Awans też nie jest problemem bo każdy zastępca, który ma jakieś umiejętności i ambicje po zdobyciu doświadczenia ucieka z firmy. Za takie pieniądze nikt nie chce awansować bo podstawy wychodzi niecałe 2000 zł więc śmiech, a nie wynagrodzenie za taką odpowiedzialność. No i jeszcze siedzenie za darmo w pracy bo tyle tego jest.

   
Stokrotkaaaaa

Czy w kazdej stokrotce zabieraja 250zl premii absencyjnej za wziecie urlopu na żądanie? Bo ostatnio na szkoleniu bhp powiedziano nam ze tak byc nie powinno, poniewaz jest to urlop.

   
Xyz
@uczciwa 18.05.2018 09:49

To nie jest premia uznaniowa, a regulaminowa ;) przy wprowadzaniu tej premii było jasno napisane za co zostanie zabrana, więc sprawa jest dość jasna. UŻ nie jest normalnym urlopem, ponieważ nie jest planowany i zaburza pracę sklepu dlatego zabierana jest premia absencyjna. Została wprowadzona w celu uniknięcia sytuacji, że z dwóch osób które miały ranek żadna nie przyjdzie ;)

   
Coco

Największa porażka to praca w Stokrotce zero szacunku po tylu latach pracy ale w końcu się odważyłam i składam wypowiedzenie bo nie mam zamiaru stracić zdrowia w tym obozie odradzam tam pracę

   
bel
@Coco 24.04.2018 17:24

szanować powinni Cię ci którzy z Tobą pracują, bo z szefostwem to Ty styczności nie masz, a skoro Cię nie szanują to może Ty nie szanujesz ich i dlatego narzekasz

   
bel

a w naszej stokrotce jest spokój nikt nie tyra za darmo i nie narzeka płacą jak wszędzie ale płacą i w terminie. jak ktoś już wcześniej napisał pracę organizują kierownicy. jaki kierownik taki sklep. na każdego pracowawcę można narzekać, ja nie pracuję w sklepie ale mój szef to zwykła s... syn

   
R

uciekajcie jak najdalej od tej firmy

   
anonymous

Czy w Stokrotkach normalną polityką firmy jest zostawanie po godzinach i praca za darmo?

   
Aniol
@iza 15.03.2018 13:07

Ale sie dajecie robic w bambuko.Od tego sa specjalne onspekcje itd.A dowody??A nagrywac telefonem i pozywac fitme,proste

   
stokrotnica

my mamy za to kierownika (usunięte przez administratora) i Ignoranta jakiego jeszcze nikt nie widzial. Klienci na niego piszą skargi a Regionalna i tak nic nie robi sobie z tego. Ciekawe dlaczego wogole Go trzyma. Zero kompetencji. Zero wiedzy. Zero podejścia do ludzi i zero szacunku. Dodam ze był już na trzech sklepach i chyba nie ma go już gdzie przeniesc. Sklep jest w Tarnowie więc kto chce do nas przyjść do pracy niech wcześniej zapyta kto jest kierownikiem. jeśli. "Chłopiec " to tracicie czas i nerwy

   
Lajkonik
@stokrotnica 01.05.2018 14:23

Nagrać go i podać gdzie trzeba jak jest tak źle i do ludzi z szacunkiem nie potrafi.Proste.

   
Kołodziej98

Region Pani Sylwi M. Kierownik główny zmusza pracowników do napisania wypowiedzienia bez daty, żeby móc go zwolnić w każdym momencie. RKO oczywiście zlała sprawę na moją prośbę o przeniesienie na inny sklep zaatakowała mnie. Zaproponowała opcje które są dobre tylko dla niej. Woli żebym się zwolnił z firmy niż przeniósł na sklep z brakami kadrowymi. na każdym sklepie są braki kadrowe ale pani kierownik ma to gdzieś ważne jest jej ego. Praca w stokrotce to tragedia, notoryczne łamanie przepisów prawa pracy.

   
Stokrotkaa

Ludzie nie rozpisujcie się o swoich codziennych przeżyciach, tylko podawajcie konkretne info jak wygląda praca tam. Poproszę o konkretne info, ile zarabia kierownik sklepu, brutto/netto. Pozdrawiam.

   

Zostaw opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.