Stokrotka Sp. z o.o.

Lublin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 608 ocen.

Stokrotka Sp. z o.o.
2 608 6 1

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Zuzanna

Firma na swojej stronie https://kariera.stokrotka.pl/oferty-pracy/ szuka w Lublinie pracowników na stanowiska: piekarz, magazynier, pracownik sklepu, magazynier sprzedawca, sprzedawca stoiska mięsnego. Swoim pracownikom firma oferuje stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, wymiar etatu dopasowany do możliwości pracownika, szkolenie wdrożeniowe, możliwość awansu wewnętrznego, pakiet socjalny. Firma szuka też absolwentów lub studentów w Lublinie na bezpłatne praktyki w dziale handlowym, zespole ewidencji danych, dziale franczyzy, dziale rozliczeń i płac. @kukuła, przypominam Ci, że na forum http://www.gowork.pl nie można nikogo obrażać jak to zrobiłaś w swoim komentarzu. Trzymaj się regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin , który zaakceptowałaś pisząc swoją opinię.

Xyz
@Zuzanna 20.09.2018 12:16

Wróciłaś... A szkoda, było dobrze bez ciebie. Schowaj się w stodole i nie wychodź. Nie zaczynaj znowu swoich farmazonów.

Huk
@Xyz 20.09.2018 12:41

Zuzanna niewyruchana

jaś
@Zuzanna 20.09.2018 12:16

buahaha możliwość awansu, leże ze śmiechu

Sahem
@Zuzanna 20.09.2018 12:16

Abderytowy chłopczyk trolluje podszywając się za moderatorkę Zuzannę.

464
@Zuzanna 20.09.2018 12:16

Jesteś nudna kobieto z tymi propozycjami pracy w Stokrotce. Robisz reklamę tej firmie, czyli typowy zakres pracy dla pijarowca. Kiedy tylko pojawiają się negatywne wpisy, pojawia się pani Zuzanna i interweniuje. Twoje ględzenie typu "jest pakiet socjalny, stabilne zatrudnienie, możliwość awansu" to typowe gadanie pijarowskie. Odnośnie pakietu socjalnego - 99% firm na rynku, zwłaszcza placówek handlowych ma taką samą propozycję więc to żaden argument, musicie po prostu to robić żeby kogoś ściągnąć do siebie. Stabilne zatrudnienie też jest mrzonką, bo wystarczy zły humor pani regionalnej i wylatujesz z pracy. Możliwość awansu? Większość ludzi nie chce się na to zgodzić ponieważ w jeszcze większym stopniu staje się obiektem dręczenia przez panią regionalną. Może w końcu pani Zuzanna przedstawi nam prawdziwą funkcję jaką pełni na tym portalu i zacznie używać argumentów godnych dorosłego, wykształconego człowieka. Kobieto tobie nawet gdy naplują w twarz, to będziesz twierdzić, że to tylko deszcz pada. Czy jest związana z tą firmą jakimś paktem? Żałosne.

Niezdecydowana
@464 22.09.2018 11:15

To co się mieści w tym pakiecie socjalnym?

wasyl
@Niezdecydowana 24.09.2018 11:59

talony, wyprawka, ubezpieczenie grupowe, karta sportowa

marlena

Myślałam, że w aldiku było kiepsko ale jak czytam to forum to włos jeży mi się na głowie. Bardzo się cieszę, że na dniach kończy mi się umowa i nie będę musiała pracować w stokrotce. A pomyśleć, że na spotkaniu koordynator roztaczał takie piękne wizje jak to jest cudownie w stokrotce. Nigdy nie pozwolę się wykorzystywać do tego stopnia żeby robić po 12 godzin za 1700zł. To jest dramat. To uwłacza ludzkiej godności i nie ma się innego życia po za tą nieszczęsną pracą.

takajedna

czy jest tu ktos kto pracuje w Katowicach? Mam w tym tyg rozmowe...

Nick
@takajedna 24.07.2018 19:38

Daruj sobie, naprawdę. Tylko się rozczarujesz. Chcesz (usunięte przez administratora) kilka dwunastek pod rząd za żenującą pensję i znosić humorki pań regionalnych wydzierających mordy przy klientach? Chyba nie.

SdfhjK
@takajedna 24.07.2018 19:38

płaca lepsza niz w Lbn?

takajedna
@Nick 24.07.2018 19:54

mam orzeczenie wiec mks 7 godzin moge pracowac .. No chyba ze tu jest sciema i tego nie przestrzegaja.. pracujesz w Katowicach?

takajedna
@takajedna 24.07.2018 21:45

Przeczytalam tylko ostatnie 2 strony ale w zupelnosci mi to wystraczy by nawet na rozmowe sie nie fatygowac. Wasze opinie a zwlaszcza pani zuzanna skutecznie mnie zniechęcily. Dziekuje a tym ktorzy pracują w tym obozie życze szybkiej zmiany pracy

Ala
@takajedna 24.07.2018 22:18

Nawet nie idź bo ten (usunięte przez administratora) jest gorszy niż praca w innych sklepach i nas już 2 dziewczyny nowe odeszły po 3 dniach to samo mówi za siebie

takajedna
@Ala 24.07.2018 23:02

@Ala nie pojde, jutro odwolam .Potrzebuje pracy aby sie dowartosciowac a nie po to by po paru dniach wyladowac w szpitalu. Nie wiem gdzie pracujesz bo teraz jest kilka Stokrotek w Kato ale domyslam sie ze wszedzie jest to samo

Nick
@takajedna 24.07.2018 21:45

Nie przestrzegają. Tam żadnych przepisów nie przestrzegają. Przerwa? Jak przerwa? Skoro nie ma obsady na sklepach to nie ma przerwy, bo nie miałby kto obsługiwać. Nagminne fałszowanie ewidencji czasu pracy to coś normalnego w tej firmie. Skoro nie ma obsady to pracownicy i tak przychodzą do pracy mimo, że nie są uwzględnieni w ewidencji, bo po prostu nie ma kto pracować. Mógłbym tak w nieskończoność wyliczać. Trzymajcie się z dala od tej pseudo firemki. A pani Zuzanna to nic innego nie robi tylko zniechęca ludzi do wchodzenia na stronę. Już nawet na sklepach o tej żałosnej pseudo moderatorce pracownicy gadają.

Zalamana
@Nick 25.07.2018 07:08

Ja już 3 tydzień bez żadnej przerwy tylko podpisuje że miałam masakra dzisiaj 6 razy mi się w głowie zakrecilo jutro idę do PIP dość twgo

Nick
@Zalamana 31.07.2018 23:18

Bardzo dobrze! Wszyscy pracownicy Stokrotki powinni udać się do PIPu. W tej firmie nagminnie łamie się prawo, fałszuje ewidencję czasu pracy i dokonuje jeszcze innych przestępstw. A miejsce przestępców jest w więzieniu. Nie dajcie sobą pomiatać!!!!! Pomiatają wami na każdym kroku, łamią prawo, a prezesiki sobie siedzą na Teneryfie i się z was śmieją. Powtarzam - idźcie natychmiast do PIPu!!!!!!!!!!!!!!

Baba
@Nick 25.07.2018 07:08

To prawda, ewidencja czasu pracy jest nie adekwatna do godzin pracy, samą mnie oszukiwali, zapisywałam sobie nadgodziny w notesie, z 1 miesiąca uzbierało mi się prawie 30 godzin, chciałam z tym iść do kierowniczki, ale przede mną była już inna dziewczyna i słyszałam tylko krzyki kierowniczki, że ona ma też nadgodziny, że też nie wychodzi po 8 godzinach i jej nikt za to nie płaci, a wolnego też nie dostaje (na umowie- płatne nadgodziny) Obowiązków tyle że się nie wyrobisz w 8 godzin, bo nie dość, że musisz robić swoje to i na sklepie pomagasz

Psychcznie zniszczona..
@Baba 14.08.2018 13:24

Zgłoście do inspekcji. Zrobcie zdjęcia. Nagrajcie ich.. Wejdzie inspekcja i zrobi z nimi porzadki jak z Biedronka. .Teraz jest lepiej. Polecam

Ktos
@takajedna 24.07.2018 21:45

To zalezy ktorej grupy orzeczenie z 3 mozna robic 8h 40min przerwy i nie morze robic nadgodIn ani nocek

Stokrotka

Pracuję w stokrotce 5 lat i czytając Wasze komentarze zastanawiam sie,po co Wy tam jeszcze jesteście... Wyzysk,łamanie wszelkich praw.. Ja widocznie w innej bajce żyję,bo w moim sklepie jest....UWAGA-normalnie. Wychodzę z pracy punktualnie,nie zostaję po godzinach,bo każą- czadami zdarza sie ze kierownik poprosi o godzine dwie,ale na drugi dzien wychodzę wcześniej.. Przestrzegane jest prawo pracy,mamy super załogę i super kierownictwo. Mozna narzekac na to,ze jest nas za malo a pracy za dużo, ale przeciez nikt nikogo na siłę nie trzyma i jeśli ktos uważa, ze nid daje rady-moze odejść i poszukac pracy za biurkiem na przykład... Bo w stokrotce siedziec i pachniec sie nie da. Skoro wyrazacie zgodę na lamanie Waszych praw- to sami sie do tego przyczyniacie. A tego jyz nie rozumiem. Zgłaszajcie,walczcie. Życzę Wam takiego sklepu jak mój. Pozdrawiam

zc
@Stokrotka 21.09.2018 19:24

Pozdrawiamy kolejnego pracownika lubelskiej centrali. Po formie w jakiej to zostało napisane, po gramatyce i błędach wnioskuję, ze ów pracownik nie uważał na lekcjach języka polskiego w klasach 1 - 3 szkoły podstawowej.

Xyz
@zc 21.09.2018 19:29

A dlaczego kolejnego pracownika centrali? To, że w waszych sklepach jest źle, nie znaczy, że wszędzie jest to samo. Pomijam już fakt, że nakręcacie się wzajemnie, a gdybyście poświęcili tę energię na stworzenie dla siebie lepszych warunków pracy to by były same pozytywy dla wszystkich zatrudnionych. Ciekawe, czy to kwestia strachu przed przełożonymi czy może po prostu tzw. "niechcemisięzm". Koleżanka (?) wyżej dobrze napisała - jeżeli wyrażacie zgodę na łamanie praw to jest to tylko i wyłącznie wasza wina, nikogo innego. To my, jako pracownicy, powinniśmy wziąć sprawy w swoje ręce i albo wywalczyć lepsze warunki zatrudnienia, albo złożyć zbiorowe wypowiedzenia. Niestety z tego, co tutaj czytam to osoby, które mają jakąkolwiek odwagę cokolwiek zacząć robić w kierunku poprawy są mieszane z błotem, gnojone i wyzywane. Ktoś niżej napisał, że robicie z siebie ofiary - trudno się z tym nie zgodzić, skoro na forum jest cenione jedynie narzekactwo a nie chęć zmiany. Każdy by chciał pracować te 8 godzin i do domu, a dodatkowo zarabiać te minimum 3000 zł. Jednak, żeby to osiągnąć to trzeba się w jakiś sposób postarać. Każdy z nas wie, jacy są nasi "właściciele", patrzą tylko na pieniądze. Może w takim razie, jak kasa przestanie im się zgadzać to damy radę coś więcej osiągnąć. Nie mówię tu w żadnym wypadku o strajku, bo w tej firmie to nie działa, ale w jakiś sposób musimy na nich wywrzeć presję. Inaczej w firmie zostaną sami pracownicy przed emeryturą, którym już nie chce się i nie opłaca szukać innej pracy. Pogadajcie ze swoimi kierownikami, bo nie wierzę, że w każdym jednym sklepie kierownictwo to banda oszołomów, którzy patrzą się na centralę jak w obrazek i bezmyślnie wykonują wszystko, co im się każe. Każdy jest kowalem własnego losu, jednak jako grupa możemy zdziałać więcej, wystarczy tylko wziąć sprawy w swoje ręce. Niestety, pojedyncze jednostki jak ja, czy może kilka osób więcej nie damy rady wywalczyć tego, na czym nam zależy. Potrzebujemy pomocy innych. Przemyślcie to sobie i pamiętajcie - w grupie siła. Mamy większą siłę przebicia niż te kilkadziesiąt osób zatrudnionych w centrali, nas jest tysiące i miło by było, gdybyście w końcu to zrozumieli i podjęli z resztą pracowników jakieś konkretne działania. Narzekaniem, jak nam źle nic nie zdziałacie, a każdy z nas chce, żeby pracowało nam się lepiej, a przede wszystkim, żeby było komu pracować, gdyż sami dobrze wiecie, że praca w dwie czy trzy osoby na sklepie, gdzie samych kas jest np. 5 to jest horror i dla nas i dla klientów. Zróbmy podwaliny dla nowych pracowników, w momencie jak nam się to uda to na pewno więcej osób będzie się chciało zatrudnić i każdemu będzie łatwiej.

Xyz
@zc 21.09.2018 19:29

PS. Jeżeli się już wytyka błędy, to wypada zadbać, by samemu się pisało przynajmniej jak prof. Miodek: OWY PRACOWNIK.

c
@Xyz 21.09.2018 22:55

Cześć Dawid, specjalisto od wszystkiego, znający się najlepiej na wszystkim. Fajnie, że tak często tu piszesz i oświecasz nas swoim rozumem.

kacha
@Xyz 21.09.2018 22:55

To na bank Dawidek. Styl, przerośnięte ego malutkiego chłopczyka, bezczelność i merytoryczna nędza - cechy charakterystyczne tej kuriozalnej osoby. Boże, dawno nie spotkałam tak żałosnego chłopca.

Xyz
@kacha 22.09.2018 11:20

Nie jestem Dawidem, jednak wiem, że was nie przekonam, O Nieomylni, więc nie będę próbować nawet. Jednak zaczynam mieć poważne wątpliwości, czy to przewrotnie wy nie jesteście pracownikami centrali, skoro w momencie, jak ktoś stara się coś robić w kierunku poprawy naszych warunków pracy nie otrzymuje wsparcia tylko zostaje wyzywany. Ja dalej będę robić swoje, jeżeli wam nie zależy, żeby u was w sklepach było lepiej, to przynajmniej będzie u nas. A wy sobie dalej plujcie jadem i płaczcie jak wam źle.

Niezdecydowana

Jak to jest, bo na rozmowie oferowali pakiet socjalny, czyli pakiet medyczny, wyprawki, dopłata do kolonii, jakieś talony oraz premię 250zl za niechorowanie w miesiącu. Niby na czysto 1850zl. Możecie potwierdzić lub zaprzeczyć? Bo otwierają u nas nowy sklep i się zastanawiam.

Pracownik
@Niezdecydowana 02.09.2018 20:12

Oczywiscie oferuja. Pakiet medyczny pierwsze slysze a pracuje kilka lat, wyprawki,doplata do kolonii jezeli dochod nie przekroczy ci pewnego progu przychodu(ok.1300 na jednego czlonka rodziny) tylko zwroc uwage PRZYCHOD. U nas prawie nikt sie nie lapie.Na czysto 1850 duzo u nas jest o 100 mniej razem z absencja. Talony tez zaleza od przychodu im wiekszy tym mniejsze talony. Umowe bedziesz miala na okres probny zawsze mozesz zrezygnowac...

Mima
@Niezdecydowana 02.09.2018 20:12

Tak wszystko to jest, ale jeśli chodzi o pakiet medyczny to sprawa wygląda tak że wykupujesz sobie dodatkowe ubezpieczenie w razie nieszczęśliwego wypadku i takie tam.

Niezdecydowana
@Mima 03.09.2018 20:56

Haha to nieźle szukają naiwniakow do pracy. Czyli najniższa krajowa jest w Stokrotce plus zapiernicz. A też zostaje ie 45minut po zamknięciu i 45min przed otwarciem?

Jeszcze Polska nie zginela
@Niezdecydowana 02.09.2018 20:12

Pracować gdzieś trzeba. Tylko pytanie dlaczego w Stokrotka skoro tyle zlych opini. Ale to wszystko wygląda tak jak piszą pracownocy. Niestety organizacja firmy beznadziejna to fakt. Zero poszanowania pracownika ze strony przełożonych to fakt. Łamanie praw kodeksu pracy to fakt. Oraz zwalniam sie natychmiast. !!!!!Nie polecam w tej firmie pracy. Trzymajcie się!!!

alaonora
@Niezdecydowana 02.09.2018 20:12

ja moge potwierdzic,mi doszly nadgodziny,nocne i mialam 2200

ja25
@Niezdecydowana 02.09.2018 20:12

1723 wyhodzi netto

ja25
@ja25 07.09.2018 19:11

1723 wychodzi netto

Szukajaca pracy
@ja25 07.09.2018 19:13

To ma pracownik ta kwote czy zastepca kierownika.

Niezdecydowana
@ja25 07.09.2018 19:11

Za cały etat 1723?a na kasach siedzicie, czy stoi się? Ile Was jest na zmianie?

ja25
@Niezdecydowana 07.09.2018 20:29

pracownik na kasie na całym etacie, na kasie można siedzieć, ale i tak co chwila trzeba wstawać albo po papierosy albo do obsługi lotto,albo zrobić hot-doga, albo ciasto pokroić, a to jakiś alkohol podać, a co trzeci klient kupuje papierosy lub alkohol mówię o markecie, bo w supermarketach pewnie jest inaczej

ciekawa
@ja25 07.09.2018 20:41

a to w stokrotce są płatne nadgodziny? Myślałam, że raczej oddają to w postaci dnia wolnego

wasyl
@ciekawa 09.09.2018 18:12

haa wcześniej oddawali a teraz płacą bo nie mają kiedy oddać jak brakuje pracowników, na magazynie nawet setki płacą abyś w dzień wolny przyszedł

DDDD
@wasyl 09.09.2018 20:46

NO TO U WAS PŁACOM U NAS NIE I TO KPINA ŻEBY W SOBOTE NA CAŁY SKLEP BYŁO 4 OSOBY RAZEM Z KIEROWNIKIEM I JEDNA NA MIĘSIE

anonymous
@Niezdecydowana 02.09.2018 20:12

Dzień dobry. Mam pytanie czy na okresie próbnym na stanowisku mięsnym sa dodatki za nie chorowanie 250 zł i 100 zł dodatki ze stoisko mięsne?

L
@anonymous 10.09.2018 15:34

Tak są.

lelek
@Jeszcze Polska nie zginela 05.09.2018 18:26

wszystko się zgadza wyzysk i bandytyzm na każdym kroku

nick
@DDDD 10.09.2018 11:18

uciekaj puki czas jak chcesz zarabiać to dobry moment dla pracownika porzuć prace z dnia na dzień a na pewno dostaniesz dużo więcej kasy

malta
@anonymous 10.09.2018 15:34

jak najszybciej rzuć prace daj znać koleżanką

dorotka
@ciekawa 09.09.2018 18:12

jak zgodzi sie rko to tak

Stokroteczka
@Niezdecydowana 07.09.2018 20:29

Na zmianie u nas 2 osoby jedna na kasie jedna na sklepie robi wszystko

Stokroteczka
@wasyl 09.09.2018 20:46

To u nas tak nie ma nie wyplacaja nadgodzin a jak zostanie ci urlop to ci go wcisna kiedy im sie podoba

aida

Jestem pracownicą aldika i już niedługo staniemy się stokrotkami. Chciałam się dowiedzieć jak jest z tymi nadgodzinami. Czy faktycznie trzeba pracować po 12 godzin? Jak często? Płacą chociaż czy oddają w wolnym? To jakiś kosmos ponieważ czasami trudno jest wytrzymać normalną zmianę w sklepie i 8 godzin jest bardzo ciężkie. U nas ludzie już odchodzą i nie chcą pracować w stokrotce.

krowa
@aida 16.09.2018 21:34

Tak, są zmiany po 12 godzin. Bardzo często jest np. seria 5 dni po 12 godzin. Jednym słowem - wyzysk i nagminne łamanie prawa pracy. Za nadgodziny nie płacą, zazwyczaj dają wolne jak wybłagasz, bo najczęściej po prostu fałszuje się ewidencję czasu pracy.

Mima
@krowa 17.09.2018 11:37

Nie wiem w jakich stokrotkach pracujecie, owszem zmiany 12 godzinne się zdarzają, ale żeby jakieś maratony to raczej nie. A co do nadgodzin to raczej w postaci dnia wolnego jest oddawane, ale jest zawsze. A tak między Bogiem a prawdą to kto za was podpisuje ewidencję, jeżeli się wam nie zgadzają godziny to po jakiego h... je podpisujesz. A i nic na siłę, przecież jak nie pasuje to po prostu zmień pracę

jdkd
@Mima 17.09.2018 22:10

Kłamstwo na kłamstwie. Nie ma maratonów? Dobre sobie. Witamy pracownika centrali.

Dawid
@jdkd 18.09.2018 07:38

Mimo, że już nie pracuję na szczęście w tej firmie to się wypowiem. Dawno takich bzdur nie czytałem. Kto fałszuje ewidencję czasu pracy? Nie pasuje coś w tabelkach to nie podpisuj. Maratony 5 dni po 12 h? Grafik tego nie przepuści. Firma nie jest idealna, ba, daleko jej do ideału, ale jednak przepisy prawa pracy są przestrzegane. Więc nie udławcie się tym jadem przypadkiem i nie wypisujcie takich bzdur, bo to już zaczyna podpadac pod paragraf. Rozumiem, że zwolniony pracownik to wściekły pracownik, lecz jednak kłamstwem sobie pozycji nie zbudujecie.

34
@Dawid 18.09.2018 08:49

A jakie niby ma znaczenie, że komputer nie przepuści? U nas wielokrotnie nie przypuszczał a i tak pracowaliśmy na sklepie. Nie było to nigdzie wpisane a my byłyśmy w pracy, bo po prostu nie bylo komu pracowac. I nigdzie to nie bylo wpisane.

Dawid
@34 18.09.2018 10:39

Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. A jeżeli to prawda to trzeba było to zgłaszać do PIPu a nie żalić się teraz na forum.

al
@Dawid 18.09.2018 08:49

Potwierdzam informacje o maratonach 5x12h. U nas na zachodzie kraju jest to normą. U nas na sklepie są ogromne braki kadrowe i musimy tak przychodzić bo nie ma komu pracować. Komputer nie przepuszcza, ale to żaden problem, nie uwzględnia się po prostu tego w papierach. Takze panie Dawidzie - proszę nie gadać bzdur, że to kłamstwa.

Dawid
@al 18.09.2018 10:51

Napisałem wyżej. Jeżeli to prawda to są odpowiednie służby, żeby to kontrolować. Żale na forum nie pomogą wam wywalczyć lepszych warunków.

al
@Dawid 18.09.2018 10:56

Po to jest forum żeby przestrzec potencjalnych przyszłych pracowników przed szachrajstwami szefostwa. Wierzyć nie musisz, nie ma obowiązku. Sugerowałabym jednak nie zabierać głosu, skoro już tam nie pracujesz. Nie masz zielonego pojecia jak obecnie wygląda sytuacja wiec nie mądruj się.

Dawid
@al 18.09.2018 11:13

Twoja żałosna odpowiedź utwierdza mnie w przekonaniu, że jesteś jakimś zwolnionym pracownikiem albo nieudacznikiem życiowym. Pracy jest w ch. Więc jeżeli ci nie pasuje to się zwolnij i idź pracować gdzieś indziej. Chyba, że ze swoim wykształceniem ledwo cie do stokrotki przyjęli. U mnie też były kiepskie sytuacje, ale ogarnięte osoby potrafią wziąć sprawy w swoje ręce. Ale jeżeli uważasz, że zmienisz coś pisząc pierdoły na forum, gdzie z zarządu czyta to nasza kochana moderatorka Zuzanna to się grubo mylisz. Ta firma tak nie działa, wiem bo przepracowalem tam kilka dobrych lat. Chcesz coś zmieniać to zacznij działać a nie pisz jak ci źle. PS. To, że tam nie pracuje nie zmienia faktu, że pracowałem i mam pełne prawo się wypowiadać.

al
@Dawid 18.09.2018 12:12

Czuję przykry zapach kurdupelka mającego mniej jak 180 cm... A z takimi nie prowadzę dyskusji.

Dawid
@al 18.09.2018 13:23

Prawda w oczy kole? "Olaboga jak nam źle, jaka firma jest zła, wszyscy są źli, my jesteśmy zajebiści". Lepiej jest narzekać niż ruszyć (usunięte przez administratora) i próbować coś zmienić, prawda?

anonim
@Dawid 18.09.2018 14:06

coś się tak korporacyjny szczurze nakręcił???? Czy się to podoba czy nie każdy ma prawo do wypowiedzi.

Dawid
@anonim 18.09.2018 19:53

Właśnie przez takich tchórzy jak wy w tej firmie nic się nie zmienia, nie rozumiecie? Szczekacie w internecie a sami nie zainicjujecie żadnego protestu tylko dalej ślepo się godzicie na takie warunki. Jakoś biedronki czy inne kauflandy potrafią wywalczyć warunki. Nawet mi was nie żal już, widać w stokrotkach rzeczywiście zostały same odpady życiowe, które nigdzie indziej się nie nadają.

anonim
@Dawid 18.09.2018 21:40

Śmieciu korporacyjny dalej pyszczysz i obrażasz ciężko pracujących ludzi nazywając ich odpadami??? Gnoju jeden karma wroci do szybciej niż ci się wydaje..

Dawid
@anonim 19.09.2018 00:06

Dobra, koniec tego trollowania. Widzę, że mógłbym was obrażać na każdy możliwy sposób, mógłbym się nawet podszyć pod jakiegoś pracownika centrali i dalej to kontynuować, jednak widzę, że nie ma to najmniejszego sensu. Wy chyba rzeczywiście lubicie robić z siebie ofiary i dawać się, jak to ujmujecie, "wykorzystywać" za 1600 zł. Sądziłem, że taki kubeł zimnej wody spowoduje w was jakąś chęć zmiany, lecz jednak się zawiodłem. Cóż, w takim razie kończę swoją zabawę i pozdrawiam. PS. Nie uważam żadnego z pracowników za odpady życiowe, to miał być impuls do działania, nie wyszło. Więc pracujcie sobie dalej ciężko, ale nie narzekajcie jak wam źle, skoro nie macie odwagi niczego zmieniać.

33333
@Dawid 18.09.2018 08:49

Ja bardzo często mam ,że schodzę z popoludniowki 22.30 i muszę przyjść na rano na 6.00. robią sobie jaja . No ale co zrobisz jak straszą i gadają że zwolnia

kukuła
@Dawid 19.09.2018 07:04

Patrz jaki przewrotny kombinator. Jaki ty jest przebiegły i sprytny!!!! W rzeczywistości koleżanka wyżej dobrze cię scharakteryzowała - też obstawiam żeś karzeł poniżej 180 cm. Takie morze kompleksów jakie zaprezentowałeś, maskowane przez rozwydrzenie, bezczelność i brak klasy to cechy sine qua non takiego kieszonkowego facecika. Zwykły, głośny abderyta; erzac mężczyzny wykorzystujący forum internetowe by podleczyć się z kompleksów. Krowa która dużo muczy mało mleka daje, pamiętaj chłopczyku.

Zastępca

Wymagania jak w każdej pracy w handlu. Zarobki w Stokrotce, jak na "sieciówkę" są chyba najniższe w kraju.Nie dziwi mnie wcale, że jest taka rotacja. Dziewczyny, jak tylko nadarzy się okazja lepszych zarobków to uciekają ze Stokrotki. Niewolnicza praca - brak pełnej obsady, mnóstwo nadgodzin, za które nie ma dodatków do wypłaty, fikcyjne urlopy dodawane do karty, praca w stresie itd. Największą zmorą są niekompetentni kierownicy. Też mnie to nie dziwi, ponieważ dobry kierownik z praktyką nie będzie brał odpowiedzialności za funkcjonowanie sklepu za podstawę 3.500 zł brutto miesięcznie. Generalnie : zarobki nie są współmierne do wykonywanej pracy. Jestem obecnie na urlopie macierzyńskim, a po nim nie zamierzam już wracać do Stokrotki. Jeżeli Zarząd w Lublinie przejrzy na oczy i poprawi konkretnie wynagrodzenia to rozważę powrót do pracy. Tym samym (podwyżką ) powstrzyma wielu pracowników od decyzji zmiany pracy na inną.

ZKS
@Zastępca 13.03.2018 18:57

Gdzie jest 3500 zł brutto? Chętnie się tam przeniesiemy :)

Ja
@ZKS 14.03.2018 23:12

Ja tez !!!!!!!

Takatam
@Zastępca 13.03.2018 18:57

Wiesz co. Tak coś mi się wydaje że kierownicy bez premii nawet 3000 brutto nie zarabiają

SK
@Takatam 27.04.2018 23:49

Stokrotka Market : Kierownik 3500 zł brutto podstawy I zastępca kierownika 2750 zł brutto podstawy II zastepca kierownika 2600 zł brutto podstawy. Dochodzą premię uzależnione od wyniku audytu, inwenteryzacji i sprzedaży.

anonymous
@SK 04.05.2018 11:42

A ja jako zastępca II mam 2450 ????

blablabla
@ZKS 14.03.2018 23:12

TO brutto kierownika nie zastępcy-tak wynika z wypowiedzi. Czytajcie ze zrozumieniem

Blablabla
@Zastępca 13.03.2018 18:57

Niekompetentni Kierownicy?? Tak jest jak awansują tych najbardziej ogarniętych a potem nie mają nawet czasu takiego wyszkolić bo ciągle cos.....to sa niedouczeni, ale tak się dzieje nie tylko w tej firmie

fhbuj
@SK 04.05.2018 11:42

Kierownik Supermarketu ma 3750 - 3850 podstawy ale bez premii to jest wielkie g ...;-\

Libis
@fhbuj 20.06.2018 08:43

Netto??brutto?

fhbuj
@Libis 20.06.2018 20:32

brutto.

dorotka
@Libis 20.06.2018 20:32

jak sklep zrobi obroty i bedziesz caly miech zasuwac dostaniesz 2500 netto

Stokroteczka
@Zastępca 13.03.2018 18:57

Witam a jak jest u was z dodatkiem do urlopu? Bo u nas jedna dostaje 0.13 gr druga dostaje 7 zl a trzecia nie dostaje nic troche to dziwne ...

Ciekawa

Dzień dobry. Czy ktoś może podzielić się opinią o pracy w stokrotce w centrum w Białymstoku ? Załoga ? Kierownik ?

masa
@Ciekawa 15.09.2018 14:45

do dd

Ciekawa
@masa 16.09.2018 17:46

Tzn ?

Zuzanna

@Paula, moje pytania, co jakiś czas są podobne dlatego, że z czasem sytuacja w firmie się zmienia i zmieniają się także warunki zatrudnienia. Każda z osób wypowiadających się na tym forum pracująca w tych samych warunkach ma inne zdanie o pracodawcy i ma własną subiektywną opinię. Jeśli chciałabyś napisać kilka słów o pracodawcy i warunkach zatrudnienia zachęcam Cię do zostawienia swojej opinii.

Dawid
@Zuzanna 21.07.2018 08:52

A ja zachęcam cię do skończenia spamowania w całym wątku i próbą poukładania własnego życia, bo chyba masz coś z głową, podejrzewam jakąś schizofrenię paranoidalną. Polecam udać się do lekarza psychiatry.

cukiereczek
@Zuzanna 21.07.2018 08:52

Puknij się w łeb. Ty zadajesz te durne pytania co dwa, trzy dni; tak często się sytuacja w firmie zmienia????? Dawno nie czytałam tak debilnego wytłumaczenia. Naprawdę kobieto, kończ już, wstydu oszczędź.

Doktor Sisneros
@Zuzanna 21.07.2018 08:52

Panie pseudo moderatorko - skończysz wreszcie wciskać ludziom ten swój kit? Twoje pytania są wyraźnie tendencyjne i nikt nie jest głupi. Mają za cel wybielać firmę Stokrotka. Sytuacja w tej firmie o tyle się zmienia, że jest coraz gorsza, są ogromne braki kadrowe i tak naprawdę na zmienia nie ma kto pracować. To mówi samo za siebie co to za pracodawca. A ty próbujesz ludziom zamknąć gębę. Twoja tłumaczenia są infantylne i całkowicie głupie; non stop to samo. Reprezentujesz taki poziom jak firma, której tak zakamuflowanie bronisz. Hihihi, nie z nami te numery.

Lila
@Zuzanna 21.07.2018 08:52

Praca bardzo wymagająca i monotonna. Zarobki kiepskie, jedynie socjal ratuje sytuacje na święta bony dają. Żadnych pozytywów.

Zosia
@Zuzanna 21.07.2018 08:52

Pani Zuzanno moderatorko, która pełnisz tutaj role raczej pijarowca Stokrotki. Mam dla ciebie propozycję - zatrudnij się w tej firmie choćby na miesiąc. Przepracuj parę dwunastek w tym miesiącu, z 15 minutową przerwą, gdzie będziesz musiała się zastanowić czy w tym czasie zdąży ci się zagotować czajnik na herbatę. Pobiegaj po sklepie z mopem i z miotłą, posprzątaj magazyn, socjale, kible. W międzyczasie pojeździj z paleciakiem, powykładaj towar, reaguj na dzwonek siadając na kasie, do ogarnięcia pozostaje jeszcze piekarnia i wypiekanie bułeczek, przyjęcie towaru, przeceny, obsługa klienta, a na stanowisku mięsnym nakrój z 15 albo i więcej bochenków sera na następny dzień (bo przecież takiej firmy, która ma 440 sklepów nie stać na kupno maszyny do krojenia serów). Znoś humory kierownictwa i pani regionalnej, której często grunt pali się pod nogami i wyżywa się na ludziach. Gdy zdarzy ci się zachorować, nawet 3 dni w miesiącu, masz zabrany dodatek chorobowy w postaci 200 zł. A na dziesiątego dostaniesz żenującą pensję - najniższą na rynku sieci spożywczych - za swoją harówę. Reklamująca się Stokrotka, przy twoim udziale, na pewno doda w swej reklamie o tym, jak masowo odchodzą pracownicy, którzy nie wytrzymują tego kieratu. Świeżość pracowników Stokrotki już dawno poszła w zapomnienie. Ludzie to nie roboty, które nota bene też się psują. Myślę jednak, że takich ludzi jak pani Zuzanna nawet autopsja nie przekona. Może pani swoim wiecznym wtrąceniem się próbuje odwrócić uwagę od problemów Stokrotki. Być może pani w swoim narcyzmie jest przekonana o jakiejś misji do spełnienia? Zachęcam do przeczytania w encyklopedii hasła "moderator". Sytuacja w tej firmie zmienia się tylko na gorsze, można więc zakładać, że prędzej czy później ta firma upadnie. Już teraz nie ma kto pracować więc proponuję aby pani regionalna wraz z panią Zuzanną zasiadły na kasie. Tylko ludzie ciężko pracujący w tej firmie mają prawo się wypowiadać, a pani wyobrażenie o sobie i swoich zdolnościach manipulacji są delikatnie mówiąc pozbawione prawdy. Ludzie trzymajmy się razem. Mamy jedno zdrowie. Nawet klienci zauważają, że coś złego dzieje się w tej firmie widząc pustki na półkach i zmęczenie pracowników.

Dawid
@Zosia 24.07.2018 08:52

Zosia, niepotrzebnie się produkujesz. Do tej kobiety nic nie dotrze. Coraz bardziej poza tym mam wątpliwości czy to w ogóle kobieta. Mam wrażenie, że przed klawiaturą siedzi jedna z osób z zarządu, albo ta z nazwiskiem związanym z koniem trojańskim albo z takim zwierzęciem, które beczy. Bo nie wierzę, żeby moderator tak zawzięcie walczył o dobrą opinię firmy, z którą podobno nie ma nic wspólnego.

Baba
@Dawid 24.07.2018 11:23

to jest robot, dodaje posty samoczynnie co jakiś czas

Stokrotka
@Zuzanna 21.07.2018 08:52

Witam. Zapraszam Panią do pracy w Stokrotce. Najfajniejsze są zmiany dwuosobowe. Kierownik na ladzie i kasjerka. Super. Kreatywność nasza przekracza wszelkie granice. Faktycznie Stokrotka się zmienia. Jest coraz gorzej. Już nik nie odpowiada na ogłoszenia o pracę. Rozeszło się po mieście że nie da się już wytrzymać napięcie i zawiesistej atmosfery jaką stworzyła pani kierownik. Dlaczego nie szkolicie kierowników z prawa pracy które jest nagminnie łamane. Mobing i prześladowanie osób które mają odwagę zwrócić uwagę kierownikowi na ewidentnie błędy i łamanie prawa. To nasz codzienny standard. Zapraszam Panią do współpracy. Mamy ciągle wolne miejsca pracy. Przekona się Pani jak to jest pracować po 10 a nawet 12 godzin dziennie, stać na kasie 9 godzin i udawać że jest ok bo przecież klienci patrzą. Pozdrawiam serdecznie.

arek
@Lila 23.07.2018 23:29

Zuzanna jest tyle porządnej pracy na rynku że nie wiem co ty tam jeszcze robisz

zezek
@Stokrotka 30.08.2018 11:50

My kupujący w stokrotkach widzimy panie pracujące po 10 a nawet 12 godzin więc się pytam czy wie już PiS gdzie Solidarność chcecie mój głos wyborczy to zacznijcie ścigać ten bandytyzm

Bezrobotna

Mam prośbę o informacje dotyczące pracy w Stokrotce w Bełchatowie. Ciągle wiszą ogłoszenia o przyjęciu do pracy. Trochę się waham. Opinie o sklepach na terenie polski są różne. potrzebuję pracy i nie wiem co zrobić. Napiszcie czy warto. Dzięki

niania
@Bezrobotna 05.09.2018 15:14

O znalazł się jeden głupi i się wacha

LOGISTYKA TO DNO I METR MUŁU

Co się dzieje z dostawami ja się pytam???!!!?? Od 3 miesięcy nie dostałam towaru w terminie! Ktoś nad tym panuje tam czy nie??? klijenci o towar pytają bo półki puste.

Stokroteczka
@LOGISTYKA TO DNO I METR MUŁU 05.09.2018 20:13

W mojej stokrotce to samo,towaru niema, ale cele mamy robic hahahaha.Mieso nie dojezdza, warzywa pognite, suchego brak a gora pyta dlaczego obroty spadaja buahahaha....zal

Kacha
@LOGISTYKA TO DNO I METR MUŁU 05.09.2018 20:13

Tam chyba nikt tej logistyki nie ogarnia. My dostawy dzisiejsze jutro może dostaniemy. Za tradisa było już lepiej teraz to porażka na maksa. Wypłaty się zbliżają a regały puste i ludzie do konkurencji uciekajo.

magazynier
@LOGISTYKA TO DNO I METR MUŁU 05.09.2018 20:13

a skąd się towar weźmie jak nie ma kto tego składać, kto przyjdzie nowy, pochodzi tydzień, dwa i rzuca to (usunięte przez administratora) wiecznie tylko nadgodziny cisnąć i na okrągło w stokrotce

kajtek
@LOGISTYKA TO DNO I METR MUŁU 05.09.2018 20:13

Nie ma pomysłu na logistyke jest coraz gorzej

pikuś
@magazynier 09.09.2018 17:37

nie płacą dają grosze to niema ludzi bo głupich już brakło

Bazena

Macie już wypłaty na koncie

Miro
@Bazena 10.09.2018 11:22

Cos nie ma zawsze o tej porze byly przelewy

Wera
@Miro 10.09.2018 14:24

Witam a czy słyszeliście w swoich stokrotkach ze grafik bedzie ukladany odgornie i nie mozna pisac o dni wolne .czy tylko u nas tak wymyslaja

Pracownik
@Wera 11.09.2018 07:11

No to dopiero posypia sie L4. Powodzenia.

Ela
@Wera 11.09.2018 07:11

No to dobrze że już tam nie pracuje mam nową pracę w supermarkecie i mimo że zarabiam mniej mam normalny grafik swój dzień wolny zawsze ten sam i mogę jeszcze wziąść sobie wolne za niedzielę jaki dzień chce fajna szefowa i ekipę na waszym miejscu też bym uciekła z tego niewolnictwa no i przerwę na którą muszę iść i se mogę nawet zapalić

Mima
@Ela 11.09.2018 23:13

No nie wiem w której stokrotce pracowałaś, ale u nas są przerwy i na fajkę też można wyjść, a co do wolnego to jak nikt nie wypali z l4 to grafik się nie zmienia od tak.

madzia
@Bazena 10.09.2018 11:22

to jest spółka zoo a ty jesteś bonobo skoro jeszcze tam jesteś

olek
@Mima 15.09.2018 16:01

pracując w stokrotce nikt nie traktuje cię poważnie zostaniesz starą panną

mati

Aldiki właśnie weszły pod magazyn stokrotki więc braki w towarze to normalka. Nie mają takich mocy żeby obsłużyć tyle sklepów. Warzywa i nabiał przyjeżdżają z 2-3 dniowym opóźnieniem. Jak powiedział mi pan kierowca nikt nie chce składać palet i jest ciągła rotacja na głównym magazynie. Do tego zamawia się towar który i tak nie dojedzie bo priorytet mają najlepsze sklepy. Ruscy nie dawali sobie rady z 30 Aldikami a teraz zobaczycie jak będzie kiedy mają pod sobą 450 sklepów :-) Ja już złożyłem wypowiedzenie i radzę to zrobić wszystkim którzy myślą i mają jakikolwiek instynkt samozachowawczy.

Stiwen
@mati 09.09.2018 18:37

trza (usunięte przez administratora)

magazyn
@Stiwen 09.09.2018 20:20

trza i to prędko bo nas zajadą, co najlepsze niedługo kolejne powiększanie magazynu w lbn tylko ciekawe kto tam będzie składał jak teraz nie ma komu. Ukraińców samych naciągną

basia
@mati 09.09.2018 18:37

przypominam że jest to dziadowska firma

Stokrotka - Pruszcz Gdański

1.Czemu tak zwanym błędem kasjerskim jest gdy klijęt zrezygnuje z towaru bo jest np. za drogi lub nie ma tyle gotówki przy sobie. To przeciesz nie moja wina czy jednak moja?? 2.Czas skanowania starych wyjadaczy 3,... nowo zatrudnieni 5,... 3. Jak mam na np. na 14 to mam być za 15 w robocie ale tego czasu do czasu pracuje nie dołączają u nas !! 4.niepełnosprawny nie może mieć nadgodzin - tylko na papierze w żeczywistości MIT 5.Kasjer na 1 siedzi ten drugi jak nie ma klijętów fejsuje lub rozładowuje palety 6.Syfon malaria kilka i mogiła 7. W kasach wypadają klawisze 8.kasetki na papierosy tylko zasłonięte nigdy nie zamykana na klucz 9.kierowniczka Ewelina jest agresywna przy klijętach 10. Jeszcze sporo oooooo by się znalazło :/

Maxxx
@Stokrotka - Pruszcz Gdański 02.08.2018 00:12

Jak może pracować taka osoba jak Ty na stanowisku kasjera ?! Nawet tekst nie jest zrozumiały, A o błędach nie wspomnę. Osoby niepełnosprawne mają swoje prawa. Nie pracują w godzinach nadliczbowych, mają przerwę pół godz. Siedzą 7h na kasie I mają wylewke. Reszta zespołu musi właśnie pracować za takich ludzi. Biega i nie chodzi na przerwy. A co dziwnego jest w tym że drugi kasjer idzie towar rozłożyć???? Kto ma to zrobić, krasnoludki? Może dla Ciebie klienci powinni brać towar z palet ? Napiszę tak ,że nie masz po prostu żadnych podstawowych informacji o pracy w supermarkecie.

renia
@Maxxx 06.08.2018 19:18

Tylko durnie nie chodzą na przerwy i to z własnej winy!

Smietana
@renia 23.08.2018 12:23

Za to kierownik Iwona jest przemiła,ciagle z usmiechem na twarzy az chce sie robic zakupy ;) na miesnym Panie tez bardzo uprzejme szczególnie te młodsze

Aaaaaaa
@Smietana 23.08.2018 17:29

Widać komentarze pracowników z sali mięsnej.Iwona jaki kierownik z tłustym włosami i glupimi podtekstami

Elza
@Maxxx 06.08.2018 19:18

Siedzi czy stoi na kasie?

BABA

Ja się dziwię ludziom czemu nie robią strajku, rolnicy wychodzą na ulicę, górnicy, pielęgniarki też strajkują... Kasjerzy, kasjerki, ludzie rozkładający towar, kierownicy... to są ludzie którzy karmią te potwory na stołkach, jak was zabraknie kto ich nakarmi? Nie piszę tu tylko o stokrotce, ale o wszystkich marketach, poczytajcie też inne fora- lidla, biedronki, kauflandu itd, wszyscy piszą równo- wyzysk, praca ponad siły, nadgodziny, marne pensje, nie równe traktowanie, jak tak można żyć? wszystkich nie dadzą rady zwolnić, a resztę będą się bali. Kto im stanie za kasę na 12 godzin? ile jest wart człowiek po takiej zmianie jak już po 8 godzinach ciągłego liczenia ma mętlik w głowie, jest wykończony, a na 2 dzień musi przyjść do pracy i znów pracować 12 godzin, ile jest warta osoba która dźwiga worki z ziemniakami, kapustą, itp, rzeczami które są ciężkie, a nie wykłada ich 2ch tylko całą furę, ku zadowoleniu klientów i molocha, który ma w (usunięte przez administratora) że na drugi dzień nie będzie mogła chodzić z przedźwigania. Co warte są produkty, nabiałowe które czekają na kasjerkę uwięzioną na kasie, bo nie ma ludzi żeby je rozłożyć. Ile łez będzie jeszcze wylanych z bólu, żalu i frustracji? Tą sytuację trzeba zmienić, ludzie nie są robotami, mają uczucia, ograniczenia fizyczne, mają rodziny, gdzie ten obiecany czas wolny? równowaga między życiem prywatnym a pracą- farsa. To my, ludzie jesteśmy fundamentem na którym zbudowany jest market. Mamy prawo żyć godnie, mieć czas dla siebie i bliskich, czas na pracę która pozwoli nam się rozwijać i żyć. DLATEGO LUDZIE PRACUJĄCY W HANDLU POWINNI POWIEDZIEĆ GŁOŚNO CZEGO OCZEKUJĄ , GŁOŚNO NA TYLE ŻEBY WSZYSCY ICH USŁYSZELI, A SZCZEGÓLNIE TE KOLOSY KTÓRE ŻĄDZĄ

Zastepca kiero
@BABA 14.08.2018 14:15

Strajk!!Jestem za.Z przyjemnoscia bym.dzis.nie otworzyl sklepu!!

Ferdek
@BABA 14.08.2018 14:15

A ja się wcale nie dziwię dzisiejsza Solidarność to zwykła przybudówka i bojówka PISu oni nie walczą o zwykłych pracowników tylko potrafią zbierać składki i (usunięte przez administratora) w stołek a to najlepiej im wychodzi mam tylko jedno małe pytanko do szefowej związku dlaczego Pani pozwala na likwidację pakietu zdrowotnego ? proszę o odpowiedź

ss

Wiem że Sąd Najwyższy wydał orzeczenie i zezwolił na przeprowadzanie takich kontroli, ale ja jako kobieta czuje się źle jak jakiś facet grzebie mi w torebce i wyciąga podpaski.Godzi to w moją sferę prywatności( intymności) i nasuwają mi się jeszcze inne niecenzuralne określenie. Niedługo to będą zaglądać w gacie.

Bool
@ss 31.03.2015 18:15

Żadna ochrona tzn ochroniarz nie ma prawa panią rozbierać ani zaglądać do torebki. Jeżeli uważa ze pani coś ukradła ma prawo wezwać policje i tam pania może rozbierać tylko i wyłacznie policjantka bez udziału ochrony tylko i wyłacznie

pomidor
@ss 31.03.2015 18:15

Zważywszy, że 90% pracowników ochrony to osoby z grupą inwalidzką, żółtymi papierami, albo z daleko posuniętym niedorozwojem umysłowym - do nieprawidłowości dochodzi i będzie dochodzić zawsze. W Toruniu na przykład ochroniarze regularnie pracują na sklepach i wykładają towar - co na to PIP? Oto są standardy w Stokrotce.

klientka
@pomidor 31.08.2018 18:22

Ja tam nie widzę ochrony wykladajacej towar a jestem tam kilka razy w tygodniu

zosia

Witaj, Ochrona ma prawo zobaczyć co masz w torebce czy czegoś nie wynosisz ale tylko w Twojej obecności oraz najlepiej przy świadkach. W sytuacji "spornej" jest świadek zdarzenia i nikt nic Ci nie zarzuci. Nie można przeszukiwać szafki pracownika, torebki, rzeczy bez właściciela.

Bool
@zosia 31.03.2015 11:01

Pani Zosiu według prawa ochroniarz nie może panią przeszukać jeżeli nie wyrazi pani na to zgody. Kobiety przeszukać mogą tylko i wyłącznie policjantki a mężczyzn policjanci

Mila

Pracować gdzieś trzeba. Tylko pytanie dlaczego w Stokrotka skoro tyle zlych opini. Ale to wszystko wygląda tak jak piszą pracownocy. Niestety organizacja firmy beznadziejna to fakt. Zero poszanowania pracownika ze strony przełożonych to fakt. Łamanie praw kodeksu pracy to fakt. Oraz zwalniam sie natychmiast. !!!!!Nie polecam w tej firmie pracy. Trzymajcie się!!!

jo
@Mila 06.08.2018 13:42

To jest praca dla ludzi pyskatych,prostych,tępych bez kultury osobistej. jeśli jesteś świadomy swoich praw i obowiązków to nie pracuj w takim (usunięte przez administratora)

Krowa
@jo 23.08.2018 12:27

Dokładnie zwlaszcza dla chamow jak dyrektorka lodzka. Dalismy jej ksywe NISZCZYCIEL...JUZ do inspekcji wysłaliśmy doniesienie na nia i na regionalna.

Montado

Stokrotka w Gdańsku, przy ul. Piotrkowskiej 25 nie odbiega standardem od innych w kraju. Panuje totalny bałagan: brudne podłogi, półki ziejące pustką, smród osocza na dziale mięsnym, kolejki do kas - bardzo wolna obsługa. Personel sprzedający bardzo mało kompetentny - nie można uzyskać fachowej informacji, często nie ma się do kogo zwrócić o poradę. No i te miny i fochy sprzedawczyń. Nie ma dzień dobry, nie ma do widzenia. Czasami trudno się doczekać na obsługę, chociaż panie są w pracy lecz chowają się na zapleczu. Zero uśmiechu. Nadęte i brudne. Stroje służbowe niechlujne. Aż dziw, że nie ma tam żadnej kontroli ze strony służb sanitarnych

EN
@Montado 31.05.2018 00:40

Zapraszamy do pracy w sklepie. Jak obarczą Panią kilkoma rzeczami do wykonania na już i tak cały czas, a na koniec miesiąca wpłynie 1,5 tys., to pewnie też szybko straci Pani radość. P.S. na zapleczu też się pracuje

maria
@Montado 31.05.2018 00:40

bo panie w sklepie nie chowaja się w magazynach dla picia kawy tylko rozładowują palety! Pieką bułki! itd. Z czego maja się cieszyć? Jedna bluzka a jak masz parę dni kolejnych na warzywach i rozładowujesz wory z kartoflami, marchwią, burakami, dźwigasz skrzynki to czysta nie będziesz, a jak upierzesz to nie wyschnie i nie będziesz mieć w czym pracować! Zanim zdązysz rzucić ziemniaki i umyć ręce i dobiec do kasy to taki klient juz wkurzony, bo po sklepie łazi ..... w życiu tyle czasu po Muzeum nie chodził co w sklepie "zwiedza" ale przy kasie to minutę postac nie może bo już narzeka.

Szczęśliwa
@Montado 31.05.2018 00:40

To pewnie dlatego że 2 dyrektorki Stokrotki to proste damy , ktore niszczą ludzi. Kazda kadra zaszczuta-ludzie placza, uciekają. Wyzywaja, ublizaja publicznie kadrę. Jedna w Lodzi przez telefon wyzywa innych kierowników nawet od (usunięte przez administratora) Skloca nas miedzy soba i pracownikami. Prosimy o spotkania smieje sie z nas..A sama zero wiedzy i zatrudnila sobie regionalna ktora jest jeszcze wiekszym nieukiem z brakiem. Wiedzy. Wymusza na nas swoje dobre oceny. Modlimy sie by wywalili ten caly zarzad _ tyle oddanych ludzi zniszczyli...ale przyszedl czas DOBIORĄ SIE DO WAS!!! Moze wtedy powroci z niszczycielskiej drogi!! Źli bardzo źli ludzie. Pracownicy...zostaja tylko niedobitki.

anonymous

Fatalnie gorąco w stokrotce w siedlcach przy młynarskiej. Klimatyzacja nie działa od tygodnia! Obsługa twierdzi, że zgłaszano kolkakrotnie. Skamdal! Przenoszę się już na stałe do biedronki

Stokrotka
@anonymous 23.05.2018 19:21

Szerokiej drogi

aaaa
@anonymous 23.05.2018 19:21

Kierownicy mają gdzieś naszą klimatyzację .

Ja
@aaaa 30.05.2018 19:39

Cieszcie się że ją macie. U nas wcale nie było. Temperatura okolo 30 stopni. Czekolady się topią.

Nabawiony Nerwicy Arek

Praca stokrotka = nerwica gotowa. - wszystkie stokrotki woj. Lu***belskie.

O.O.o.
@Nabawiony Nerwicy Arek 26.07.2018 22:01

Gratuluję odwagi ze przyznajesz się. Mnie też wykonczyly w B......wie

anonymous
@O.O.o. 28.07.2018 16:26

Proszę cię jakiej,,odwagi,,jak by tak było to podała by swoje prawdziwe ja,a nie podaje się za biednego Arka. Żenada. Wykańcza nierobów i fałszywców.

fo
@Nabawiony Nerwicy Arek 26.07.2018 22:01

cała Polska.Tak samo wszędzie

superkasjerka

Stokrotka nie musi płacić kary Urzędowi Skarbowemu!!!! Pewnie te pieniądze przeznaczą na podwyżki dla swoich pracowników, tak bardzo się cieszę i jestem tego przekonana!!!

prezes

czytałem w ostatnim "Stokrotniku" że prawie 90 % pracowników stokrotki jest zadowolonych ze swojej pracy więc po h uj tu tak narzekata?

Loiz
@prezes 20.08.2018 12:48

I Ty myślisz ze tam Ci prawdę napiszą?

Antek
@prezes 20.08.2018 12:48

Buahahaha nie napisali prawdy.Mogli opublikowac co ludzie pisali w rubryce zarobki

Zuzanna

Aktualnie na stronie Stokrotki w zakładce oferty pracy są ogłoszenia w różnych lokalizacjach na stanowiska: zastępca kierownika sklepu, magazynier, kasjer sprzedawca, pracownik sklepu, kierownik sklepu i wiele innych. Link do strony: https://kariera.stokrotka.pl/oferty-pracy/ Pracodawca oferuje: stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, niezbędne szkolenia wdrażające do pracy, pakiet socjalny, program rozwojowy i szkolenia, które dają możliwość awansu wewnętrznego. Osoby zainteresowane rekrutacją mogą składać CV bezpośrednio na stronie firmy.

mjeczysław
@Zuzanna 19.08.2018 18:13

zuzkatargakutasyposamebile

Pomorskie
@Zuzanna 19.08.2018 18:13

Szkolenie !!! Na kasjera ha ha ha... 1.Masz mieć buty z zakrętem czułem a po umowę próbnej bhp z metalowymi noskami 2. Na kasie z opiekunem jesteś 8 godzin obojetnie czy pracowałeś w tym biznesie czy nie i masz następnego dnia umieć wszystko np: znać rodzaje pieczywa i ich kody, rozróżniać gatunki i ceny cukuerków, warzyw i owoców oraz mieć oczy dokoła głowy żeby nie wykradli papierosów czy keczupu w promocj ktory stoi ci na kasie tam gdzie klientowi odkladasz po przeskanowaniu towar a kasa ma się zawsze zgadzać to tyle! A w tej naszej broszurce gazetce miesiecznej było że są dostępne jakieś pakiety szkoleniowe etc pięknie wszystko było tam opisane - za pięknie.... mity...

waria
@Zuzanna 19.08.2018 18:13

Na (usunięte przez administratora) to piszesz rzeczniczko Stokrotki???

Pracownik Gold

NIE POLECAM!!!! ZMIANA KOGO TAM LUBI TO MA PRACOWNIK DOBRZE A KOGO NIE TO TRAKTUJĄ GO JAK PSA. JAK ONI COŚ CHCĄ TO JEST DOBRZE A JAK TY COŚ CHCESZ TOJUŻ SSĄ MINY KWAŚNE, TAK NIE MOŻE BYĆ , NIE PRZEJMUJĄ SIĘ PRACOWNIKIEM , MÓWIĄ JAK NIE PASUJE TO ZŁÓŻ WYPOWIEDZENIE ZA CIEBIE MAMY UKRAINĘ ...

anonymous
@Pracownik Gold 17.08.2018 20:16

Ukraina ma tyłku stokrotke, czeka tylko żeby uciec na zachód już niedługo

MG

Nie polecam. Chyba że komuś nie szkoda zdrowia i nerwów. Ciągle nadgodziny,czasem i parę dni pod rząd. Bezpłatne. Kadra zarządzająca zamiast wymyślać co chwilę nowości w obsłudze klienta, co rzekomo ma "poprawić" jakość pracy, powinna skupić się na potrzebnych sprawach. Bo jak na razie to jest kołchoz pracy a nie praca. Pracownik musi zajmować się masą zadań za psi grosz! Często ponad siły. Może zmieście w końcu nadgodziny albo chociaż płaccie za nie. tak samo mięso pakowane tak, że dźwignięcie grozi kontuzją. Przecież można je porcjować tak żeby dało się podnieść. Skoro człowiek ma być wielozadaniowy i pracować jak osiłek to podnieście pensje. Człowiek się rozchoruje i już po wszystkich dodatkach. A w takich warunkach o chorobę nie trudno. Zacznijcie szanować pracownika.

ewik

Czy pracownicy STOKROTKI wiedzą w jakim przedziale godzinowym są tzw godziny nocne?

stokro
@ewik 13.08.2018 09:54

21-5 jeśli się nie mylę

Zuza
@ewik 13.08.2018 09:54

Od 22 do 6 rano

deasy

Witam chciałabym się dowiedzieć czy w stokrotce jest stanowisko starszy kasjer jeśli tak to jakie ma obowiązki słyszałam też że jest koordynator sali sprzedaży i za co on odpowiada dziękuję za odpowiedzi z góry

Z??

Dziewczyny. To co sie dzieje w stokrotkach to jest szok. W Łomży również ciężko z praco i każdy spuści głowe i idzie do roboty. Ale potrafio człowieka psychicznie wykączyć. Kierownik za nic ma jasjerów i kierowników zamiast podejść jak człowiek do człowieka to jeszcze cie obgada ze ty taka nie taka a tylko zadzwoń ze musisz mieć dzień wolny cytuje (kurw... nie miala kiedy poperdol... ja a h.j jej w (usunięte przez administratora) To są słowa kierownika głównego odnośnie pacownika. I teraz gdzie jest tej pani etyka zawodowa i kultura osobista BRAK (takie rzeczy zdomu się wynosi czyli tą panią wychowali bez godności dla drugiego człowieka)

romuald
@Z?? 06.08.2018 08:27

"praco", "potrafio", "wykączyć"- z taką polszczyzną to do obory gnój wywalać, a nie "klijentuw" obsługiwać

Adzie
@Z?? 06.08.2018 08:27

W Łomży jest 5 stokrotek i w każdej jest kierownik główny. Troszkę pokory dla ludzi pracujących w supermarketach bo innym sie wydaje że my leżymy. Każdy orze jak może a pracy jest w Łomży na każdym wejściu do sklepu.

Baba
@Z?? 06.08.2018 08:27

Bo pewnie miała tylko ją na kasę albo mięsny hahah, moja kierowniczka (była) potrafiła wydzwaniać do mnie na urlopie, zl( które równe było z ukrzyżowaniem po powrocie, zarówno przez kierowników, jak i współpracowników) kiedy wracasz do pracy, a raczej kiedy raczysz do niej wrócić, zazwyczaj dzwoniła i wypowiadała się w sposób wulgarny) albo jak jej ktoś nawalił i musiała kogoś wziąć na ten dzień na zastępstwo- oczywiście, w tym dniu się nie podpisywałaś, bo masz ten dzień wolny, co było równoznaczne z tym, że za ten dzień ci nie zapłacą. Część dziewczyn ją nagrywała, kiedy wykonywała takie miłe telefony, mi też radziły to robić, ale ja miałam ją w szerokim poważaniu :) zwolniłam się i jestem wolnym człowiekiem z normalną pracą i wynagrodzeniem.

Niki

Zle

Zostaw opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.