Stokrotka Sp. z o.o.
2 618 6 1

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

????

Nowe sklepy Stokrotki ciagle sie otwieraja. Przejeli juz Aldiki i Sano. Ciagle brakuje ludzi do pracy i w necie sa ogloszenia o przyjecia. Premia?????? Jaka premia????? Za to,ze trzeba przyjsc chorym do pracy albo zostawic chore dziecko z chora babcia?,bo nie ma ludzi? Premia absencyjna,to zatrzymanie pracownika za wszelka cenę,bo jak pojdzie na zwolnienie to tylko 80 % pensji dostanie(zreszta jak wszedzie). Wiec,to nie jest zadna premia. W ogloszeniu o przyjecie do stokrotki nie ma nic o rozkladaniu palet i dzwiganiu ponad norme (kobiety). Osoby ze stoiska miesnego musza pomagac na sklepie,wiec roboty maja za dwie osoby,a pensja za jedna. Praca jak praca,tylko jak sie wraca po 8 godz.do domu,to czlowiek padniety nie ma nawet ochoty rozmawiac z rodzina,bo jest wykonczony. Prosba do calej"" GÓRY"" ZAPRASZAM NA SKLEPY POPRACOWAC ,A NIE WYMYSLAC NOWE ZADANIA DLA PRACOWNIKOW(DOKLADANIE ICH). TO ZADNA SZTUKA COS WYMYSLAC DLA ZATRZYMANIA KLIENTA. SZTUKA JEST PRACA FIZYCZNA. OD MYSLENIA JESZCZE NIKT SIE NIE ZESR.Ł ,A OD DZWIGANIA I LATANIA W TA I Z POWROTEM,BO TAK "GÓRA" SOBIE WYMYSLILA-NIESTETY MOZNA. Nie za te pieniadze! Ciagle tylko slychac ,ze bedzie audyt,tajemniczy klient,dyrektor,regionalny I co jeszcze? A my zwykli pracownicy za marna pensje(najmniej placone w marketach spozywczych) musimy chodzic jak kukielki,bo jak cos nie wypali,to kierownictwo premi nie dostanie?!?! A nasze premie za harówe?! Gdzie docenianie pracownika? Oni maja dostawac kase za nasza ciezka prace? Czy to jest normalne?!?!?! A stoisko miesne,to porazka. Jeden pracownik na zmiane,bo drugi rozklada palety,abo go nie ma. Wymyslaja ile rodzai sera ma byc pokrojone,zdjecia 2 razy w tygodniu do analizy czy lada jest odpowiednio przygotowana dla klienta,ciasta,kurczak z rozna(proponuje jeszcze zrobic mini bar????),bo chyba za malo pracy jest na stoisku,codzienne dostawy,zestawienia i obsluga klienta.To wszystko musi robic jedna osoba. Jeszcze zapomnialam o formułce do kazdego klienta: "???? dzien dobry,w czym moge sluzyc,pomóc,czy 2 deko moze byc wiecej?(jak sie nie zgodzi ,to odkroic trzeba,dla kogo ma byc ta szynka?,polecam karczek(bo jest akurat w aktywnej sprzedazy),a moze jeszcze ser zolty,bo jest w promocji? itd,itd,itd.... WIEC NIE DZIWCIE SIE,ZE LUDZIE UCIEKAJA ZE STOKROTY PO CO SA OTWIERANE NOWE SKLEPY,JESLI W TYCH STARYCH NIE MA RAK DO PRACY,A W NOWYCH JESZCZE MNIEJ. PENSJE W GORE I DO PRZODU. NIE POZDRAWIAM NIKOGO,TYLKO WSPOLCZUJE I ZYCZE DUZO SILY I CIERPLIWOSCI ORAZ ZDROWIA PRACOWNIKOM.

marian k
@???? 08.12.2018 07:31

100% racji. Stokrotka to jakaś porażka pod względem pensji i wymagań. Do tego te godziny pracy... Codziennie na inną godzinę i człowiek chodzi skołowany bo nawet nie wie jak żyje i jaki aktualnie jest dzień. Fałszowanie ewidencji czasu pracy jest nagminne, nie mówiąc już o tym, że kasjerka nigdy nie wychodzi punktualnie po 8 godzinach bo jaśnie państwo z kierownictwa potrafi skasować na 5 albo nawet na 2 minuty przed końcem zmiany. Wtedy trzeba poświęcić swój prywatny czas żeby się rozliczyć. Pytam w imię czego? Tej marnej pensji? Tego wykorzystywania? Przecież zdrowie ma się tylko jedno a ta praca prowadzi w prostej linii do jego utraty. Polecam kierownikom, dyrektorom regionalnym i innym pajacom którzy mają się za pępek świata mieć trochę więcej rozwagi i szacunku do pracownika bo już niedługo z braku chętnych do tej harówki to właśnie WY będziecie latać z mopem i podawać mięso. Wszystkich zainteresowanych podjęciem pracy w tym... tym... (nie napiszę w czym bo zaraz moderacja i tak wytnie) STANOWCZO ODRADZAM PRACĘ W STOKROTCE. Szkoda życia i zdrowia. I tak tam niczego poza garbem się nie dorobicie.

Mika
@???? 08.12.2018 07:31

Niestety tak to wszystko wygląda u nas zdjęcia są codziennie porażka szkoda słów,

byku
@marian k 08.12.2018 16:00

Tak jest. Zaraz jednak pewnie znów wparuje jakaś tępa baba i zacznie sapać, że to nieprawda, bo u niej tak nie ma. Takich tępaków powinno się utylizować.

Misia
@???? 08.12.2018 07:31

.....

Panda
@???? 08.12.2018 07:31

Czy masz numer telefonu do związków zawodowych?

Krystex
@Panda 08.12.2018 21:48

Właśnie! Czy ktoś posiada aktualny numer telefonu do związków?

Rafał
@???? 08.12.2018 07:31

zamknij (usunięte przez administratora)

Sanepid
@???? 08.12.2018 07:31

Musisz wiedzieć że do sklepu pracownicy z infekcjami gardła czy tez innymi chorobami nie mogą przychodzić !!!!! Kierownicy powinni wszystkie osoby z infekcjami odesłać do domu!!!

Bbbbb
@???? 08.12.2018 07:31

Prawda co piszesz podpisuje się pod tym

Mika
@Sanepid 10.12.2018 12:12

I sami wtedy pracować

Zabawne
@Sanepid 10.12.2018 12:12

A TY kto? Jakaś regionalna czy inne ustrojstwo nic nie robiące,a panoszące sie po sklepach? Moja zona pracuje na mięsie i...przy okazji musi latać po całym sklepie,bo firma NIE CHCE zatrudnić dodatkowego pracownika,bo i po co, jak obecny skład obrabia wszystko (a garb coraz to większy) i na dodatek wiecznie są opierdzielani. Nieterminowe dostawy towaru,dostawy na 10 minut przed zamknięciem sklepu,a nadgodzin ponoć nie chcą płacić. Braki w zatowarowaniu,klienci wiecznie niezadowoleni,a "góra" cały czas ma to w ...chubie i robi PO SWOJEMU. Czas zmienić miejsce zatrudnienia dla mojej żony. Tylko jak ona się zwolni to kto będzie tam pracował...

Pysia

Wiecie może jaka kwota talonów w tym roku dla pracowników i za paczki?

er
@Pysia 15.12.2018 09:58

Żenująca. Jak co roku zresztą.

Pracownik

Tragedia, brak słów i szkoda czadu oraz zdrowia żeby wszystko opisać Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Stazowe dla tzw starych pracowników, to my ciągniemy ten cyrk, młodzi maja wszystko w.... A Ci co pracują ponad 10 lat nie usłyszeli nawet słowa dziękuję, to my zarabiamy na wasze wypłaty a nie odwrotnie!

drupi
@Pracownik 10.12.2018 17:35

Bzdura. wy starzy pracownicy tylko znęcacie się nad młodymi. Chodzicie na półgodzinne przerwy,kpicie sobie z pracy...Pracujecie byle jak. jesteście zawistni.

Miks
@drupi 14.12.2018 12:34

Nie zgadzam się z opinią młodzi wcale się nie przejmują pracą to starzy pracownicy tyrają jak woły czasem wartało by wziąć przykład z młodych i nfcdfvie przejmować się stokrotką ale nie każde tak potrafi zwłaszcza stary personel

Romuś

Na reklamy w telewizji to macie ale na podwyżki i uzupełnienie braków kadrowych to już nie, tylko trzeba zasuwać za dwoje za najniższą krajową ale reklamą w tv trzeba się poszczycić! Zadbajcie lepiej o pracowników bo chyba już w żadnym markecie nie ma takich warunków jak u was! Zaczynacie już zatrudniać Obywateli Ukrainy (Nikogo nie urażając) albo osoby z grupą inwalidzką! Najpierw zadbajcie o ludzi a potem może marketing!

Romuś
@Romuś 14.12.2018 08:16

racja, niezadowolenie pracownika przekłada się na niezadowolenie Klienta ale Właściciele tego nie potrafią zrozumieć!

miki
@Romuś 14.12.2018 08:16

ciekawe czy po Nowym Roku tak łatwo znajdą pracownika z Ukrainy jak Niemcy otworzą rynek pracy dla nich. Mam nadzieję że obudzą się z ręką w nocniku

Bbbbb

Kiedy bony na święta ktoś wie

Z
@Bbbbb 10.12.2018 16:41

Mo właśnie kiedy, podatek już potrącili z wypłaty

Mika
@Bbbbb 10.12.2018 16:41

Pewnie dadzą dzień przed wigilią

xy
@Mika 10.12.2018 19:22

Pewnie tak. W tej centrali to nic nie robią, wiecznie się obijają, a od nas tylko wymagają. Całą centralę należny wymienić. bo poziom jaki prezentuje woła o pomstę do nieba.

Pracujący
@xy 10.12.2018 19:44

To chyba zależy gdzie, u nas już wczoraj rozdawali talony.

Niezadowolony

Stokrotka, Lublin ul. Popiełuszki Od pewnego czasu są coraz dłuższe kolejki do stoiska mięsno-serowego. Coraz mniej Pań obsługuje, niedawno było widać 4-5 różnych twarzyczek teraz zostały tylko (tyle przynajmniej rozpoznaję przy dosyć częstych moich wizytach). Obsługa jest bardzo energiczna ale sporo klientów (łącznie ze mną) są już w podeszłym wieku a niektórzy są niepełnosprawni, obie grupy potrzebują więcej zainteresowania niż normalni kupujący. Natomiast trendy w sklepie są odwrotne do naszych oczekiwać, zamiast zwiększyć obsadę na stoisku jest sukcesywnie zmniejszana. Od około dwóch tygodni kolejki do tego stoiska sięgają niejednokrotnie pod kasę a stoi się w nich po 30-40 minut a czasem i dłużej - widziałem młodych ludzi, którzy opuszczali kolejkę po 20-30minutowym staniu (młodzi mają mniej cierpliwości). Mam nadzieję, że to tylko chwilowe trudności tego sklepu, bo jak Babcię kocham, może i jesteśmy niedołężni ale pismo do Ochrony Konsumenta możemy napisać.

Gość
@Niezadowolony 11.12.2018 00:28

Tu żadne pismo panu nie pomoże my nie jesteśmy robotami poprostu niema ludzi do pracy ja pracuję właśnie na takim stoisku ale w innym mieście i uwierzy mi pan też często jestem sama na stoisku i kolejka stoi ale większość ludzi rozumie to i nie wyżywa się na nas a jak komuś nie pasuje stać w kolejce to do konkurencji choć tam jeszcze gorzej . pozdrawiam

Lucynka
@Niezadowolony 11.12.2018 00:28

Stokrotka, Pruszków ul. Powstańców Od jakiegoś czasu coraz częściej jest nieczynne stoisko z wędlinami. Teraz to już przechodzą sami siebie. Jestem stałą klientką od samego otwarcia i coraz bardziej mnie to wkurza. Wczoraj byłam przed 19 i chciałam coś na kolacje a tu kartka "NIECZYNNE", dzisiaj po 19 "NIECZYNNE". Co się tam dzieje? Brak rąk do pracy? Może to wina kierowniczki Moniki która jest nieprzyjemna dla klientów i swoich podwładnych. Nie raz byłam świadkiem jak mówiła do nich rozkazującym tonem i ubliżała im. Ta "kobieta" nie ma szacunku do nikogo. Dla niej klient się nie liczy. Im ich mniej tym lepiej dla niej bo ma czas na papieroska i siedzenie na zapleczu. Podejrzewam że kierownik Magdalena była szkolona przez nią bo po tygodniu tak samo się zachowywała. Olewka na klienta i ZERO uprzejmości. Pozbyć się chwasta żeby nie zarażał całości. Jak tak dalej pójdzie to ten interes padnie. Stokrotka bardzo dużo traci nie reagując na takie zachowania i skargi klientów. Co pojawi się jakiś nowy pracownik "normalny"to po miesiącu go nie ma. Nie dziwię mu się bo zarobki są marne. Jak z tego wyżyć? 1800 do ręki? Niech osoby rządzące zaczną myśleć kogo zatrudniają i podniosą stawki.

JA
@Lucynka 11.12.2018 21:30

witam jakie 1800zł my w lubelskim nawet tyle nie zarobimy 1730zł ostatnia wypłata to jest smiech na sali za takie zapier… ale góry to nie wzrusza że nie ma komu robić nadal otwierają nowe sklepy a w starych tną etaty żeby murztni jeszcze lepiej zapierd ,,, Pozdrawiam

Olo

Negatywnie

Olo

Negatywne

Olo

Dużo obietnic,ładnie wszystko opisane Zarobki minimum 2100 brutto,1510 na rękę,bony świąteczne brak bo zatrudnienie dopiero trwa 3 miesięcy

karol

biedronka już szykuję się do strajku, chcą polepszenia warunków pracy, a tu....dalej związki niech śpią

zaciekawiony
@karol 01.12.2018 10:50

jesteś w zwiazku? Ilu jest zwiazkowcow a ilu pracownikow? Kto ma niby strajkowac?

kasia
@zaciekawiony 03.12.2018 18:05

a czy w biedronce sami związkowcy mają strajkować? przeprowadzają referendum strajkowe w którym na akcję musi się zgodzić przynajmniej połowa pracowników i ogień, nie siedzą z założonymi rękoma tylko walczą o godne warunki

aga
@kasia 03.12.2018 22:07

W Stokrotce nie ma związków, a gdyby ktoś chciał założyć to zostanie natychmiast zwolniony. Taka jest "kultura" tej firmy, czy też raczej - (usunięte przez administratora).

kasia
@aga 05.12.2018 07:45

właśnie że są, nie wiem czy to nie te co były w aldiku, ale nie dawno było ogłoszenie, że można się zapisywać

robert
@kasia 05.12.2018 11:51

Bzdura.

magazyn
@robert 05.12.2018 22:31

u nas też było informacja z 2 miesiące temu o możliwości zapisów do solidarności

warszawiak
@magazyn 05.12.2018 23:18

Solidarność to żadne związek, to atrapa, fasada; medialna wydmuszka, służąca lansowaniu się lidera. Skuteczność działania tego "związku" jest żadna.

magazyn
@warszawiak 06.12.2018 07:52

to widać po ich działaniach, lub raczej ich braku

mmm
@warszawiak 06.12.2018 07:52

To proszę zasiąść w progi władzy i rządzić lepiej

mmm
@magazyn 06.12.2018 10:00

Teraz stokrotka do swojego grona dołączyła Sano i tam też są związki i prężnie działają.

NieDlaTępaków
@mmm 06.12.2018 20:24

Z miłą chęcią. Mam już nawet pierwszy pomysł - odsunąć od koryta wszystkie świnie. które dotychczas przy nim zasiadały...

karol
@NieDlaTępaków 06.12.2018 20:40

Litwa ich i tak wszystkich odsunie i dadzą swoje nienajedzone świnki

Ludmiła
@karol 01.12.2018 10:50

Nawet jeżeli związki w Stokrotce są to tak jakby ich nie było. Myślę, że nie wszyscy wiedzą, że one istnieją, bo w większości Stokrotek nie informują o tym. Myślę, że gdyby prawdziwe związki istniały, to widząc jakie warunki pracy mają ludzie w Stokrotce, powinny się tym zainteresować, a skoro się tak nie dzieje, to są fikcją jak wszystko w Stokrotce. Przyjdzie dzień, że ta firma upadnie, chyba, że się wycfanią i o(usunięte przez administratora), a wtedy wszyscy na tym jeszcze bardzoiej ucierpimy. Stokrotka to patologia, patologia i jeszcze raz patologia. Unikakajcie tego pracodawcy. Dojdzie do tego, że wprowadzą swojego kreta do kadry by nami jeszcze bardziej manipulować, o ile już to się nie dzieje. Niedługo wszyscy skończymy w psychaitryku albo w szpitalach, a Stokrotka powinna nam płacić odszkodowanie za zniszczenie zdrowia psychicznego i fizycznego. Dlatego uciekajmy z tonącego okrętu. A związki zawodowe popadły w śpiączkę farmakologiczną, chyba poprzez podanie "odpowiedniego farmacetyku" przez zarząd Stokrotki.

Lalunia

Czy ktoś wie jak się przenieść że stokrotki do innej nowo otwieranej?

SK

Ktoś coś słyszał o bonach na Święta Bożego Narodzenia?

aida

Jestem pracownicą aldika i już niedługo staniemy się stokrotkami. Chciałam się dowiedzieć jak jest z tymi nadgodzinami. Czy faktycznie trzeba pracować po 12 godzin? Jak często? Płacą chociaż czy oddają w wolnym? To jakiś kosmos ponieważ czasami trudno jest wytrzymać normalną zmianę w sklepie i 8 godzin jest bardzo ciężkie. U nas ludzie już odchodzą i nie chcą pracować w stokrotce.

krowa
@aida 16.09.2018 21:34

Tak, są zmiany po 12 godzin. Bardzo często jest np. seria 5 dni po 12 godzin. Jednym słowem - wyzysk i nagminne łamanie prawa pracy. Za nadgodziny nie płacą, zazwyczaj dają wolne jak wybłagasz, bo najczęściej po prostu fałszuje się ewidencję czasu pracy.

Mima
@krowa 17.09.2018 11:37

Nie wiem w jakich stokrotkach pracujecie, owszem zmiany 12 godzinne się zdarzają, ale żeby jakieś maratony to raczej nie. A co do nadgodzin to raczej w postaci dnia wolnego jest oddawane, ale jest zawsze. A tak między Bogiem a prawdą to kto za was podpisuje ewidencję, jeżeli się wam nie zgadzają godziny to po jakiego h... je podpisujesz. A i nic na siłę, przecież jak nie pasuje to po prostu zmień pracę

jdkd
@Mima 17.09.2018 22:10

Kłamstwo na kłamstwie. Nie ma maratonów? Dobre sobie. Witamy pracownika centrali.

Dawid
@jdkd 18.09.2018 07:38

Mimo, że już nie pracuję na szczęście w tej firmie to się wypowiem. Dawno takich bzdur nie czytałem. Kto fałszuje ewidencję czasu pracy? Nie pasuje coś w tabelkach to nie podpisuj. Maratony 5 dni po 12 h? Grafik tego nie przepuści. Firma nie jest idealna, ba, daleko jej do ideału, ale jednak przepisy prawa pracy są przestrzegane. Więc nie udławcie się tym jadem przypadkiem i nie wypisujcie takich bzdur, bo to już zaczyna podpadac pod paragraf. Rozumiem, że zwolniony pracownik to wściekły pracownik, lecz jednak kłamstwem sobie pozycji nie zbudujecie.

34
@Dawid 18.09.2018 08:49

A jakie niby ma znaczenie, że komputer nie przepuści? U nas wielokrotnie nie przypuszczał a i tak pracowaliśmy na sklepie. Nie było to nigdzie wpisane a my byłyśmy w pracy, bo po prostu nie bylo komu pracowac. I nigdzie to nie bylo wpisane.

Dawid
@34 18.09.2018 10:39

Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. A jeżeli to prawda to trzeba było to zgłaszać do PIPu a nie żalić się teraz na forum.

al
@Dawid 18.09.2018 08:49

Potwierdzam informacje o maratonach 5x12h. U nas na zachodzie kraju jest to normą. U nas na sklepie są ogromne braki kadrowe i musimy tak przychodzić bo nie ma komu pracować. Komputer nie przepuszcza, ale to żaden problem, nie uwzględnia się po prostu tego w papierach. Takze panie Dawidzie - proszę nie gadać bzdur, że to kłamstwa.

Dawid
@al 18.09.2018 10:51

Napisałem wyżej. Jeżeli to prawda to są odpowiednie służby, żeby to kontrolować. Żale na forum nie pomogą wam wywalczyć lepszych warunków.

al
@Dawid 18.09.2018 10:56

Po to jest forum żeby przestrzec potencjalnych przyszłych pracowników przed szachrajstwami szefostwa. Wierzyć nie musisz, nie ma obowiązku. Sugerowałabym jednak nie zabierać głosu, skoro już tam nie pracujesz. Nie masz zielonego pojecia jak obecnie wygląda sytuacja wiec nie mądruj się.

Dawid
@al 18.09.2018 11:13

Twoja żałosna odpowiedź utwierdza mnie w przekonaniu, że jesteś jakimś zwolnionym pracownikiem albo nieudacznikiem życiowym. Pracy jest w ch. Więc jeżeli ci nie pasuje to się zwolnij i idź pracować gdzieś indziej. Chyba, że ze swoim wykształceniem ledwo cie do stokrotki przyjęli. U mnie też były kiepskie sytuacje, ale ogarnięte osoby potrafią wziąć sprawy w swoje ręce. Ale jeżeli uważasz, że zmienisz coś pisząc pierdoły na forum, gdzie z zarządu czyta to nasza kochana moderatorka Zuzanna to się grubo mylisz. Ta firma tak nie działa, wiem bo przepracowalem tam kilka dobrych lat. Chcesz coś zmieniać to zacznij działać a nie pisz jak ci źle. PS. To, że tam nie pracuje nie zmienia faktu, że pracowałem i mam pełne prawo się wypowiadać.

al
@Dawid 18.09.2018 12:12

Czuję przykry zapach kurdupelka mającego mniej jak 180 cm... A z takimi nie prowadzę dyskusji.

Dawid
@al 18.09.2018 13:23

Prawda w oczy kole? "Olaboga jak nam źle, jaka firma jest zła, wszyscy są źli, my jesteśmy zajebiści". Lepiej jest narzekać niż ruszyć (usunięte przez administratora) i próbować coś zmienić, prawda?

anonim
@Dawid 18.09.2018 14:06

coś się tak korporacyjny szczurze nakręcił???? Czy się to podoba czy nie każdy ma prawo do wypowiedzi.

Dawid
@anonim 18.09.2018 19:53

Właśnie przez takich tchórzy jak wy w tej firmie nic się nie zmienia, nie rozumiecie? Szczekacie w internecie a sami nie zainicjujecie żadnego protestu tylko dalej ślepo się godzicie na takie warunki. Jakoś biedronki czy inne kauflandy potrafią wywalczyć warunki. Nawet mi was nie żal już, widać w stokrotkach rzeczywiście zostały same odpady życiowe, które nigdzie indziej się nie nadają.

anonim
@Dawid 18.09.2018 21:40

Śmieciu korporacyjny dalej pyszczysz i obrażasz ciężko pracujących ludzi nazywając ich odpadami??? Gnoju jeden karma wroci do szybciej niż ci się wydaje..

Dawid
@anonim 19.09.2018 00:06

Dobra, koniec tego trollowania. Widzę, że mógłbym was obrażać na każdy możliwy sposób, mógłbym się nawet podszyć pod jakiegoś pracownika centrali i dalej to kontynuować, jednak widzę, że nie ma to najmniejszego sensu. Wy chyba rzeczywiście lubicie robić z siebie ofiary i dawać się, jak to ujmujecie, "wykorzystywać" za 1600 zł. Sądziłem, że taki kubeł zimnej wody spowoduje w was jakąś chęć zmiany, lecz jednak się zawiodłem. Cóż, w takim razie kończę swoją zabawę i pozdrawiam. PS. Nie uważam żadnego z pracowników za odpady życiowe, to miał być impuls do działania, nie wyszło. Więc pracujcie sobie dalej ciężko, ale nie narzekajcie jak wam źle, skoro nie macie odwagi niczego zmieniać.

33333
@Dawid 18.09.2018 08:49

Ja bardzo często mam ,że schodzę z popoludniowki 22.30 i muszę przyjść na rano na 6.00. robią sobie jaja . No ale co zrobisz jak straszą i gadają że zwolnia

kukuła
@Dawid 19.09.2018 07:04

Patrz jaki przewrotny kombinator. Jaki ty jest przebiegły i sprytny!!!! W rzeczywistości koleżanka wyżej dobrze cię scharakteryzowała - też obstawiam żeś karzeł poniżej 180 cm. Takie morze kompleksów jakie zaprezentowałeś, maskowane przez rozwydrzenie, bezczelność i brak klasy to cechy sine qua non takiego kieszonkowego facecika. Zwykły, głośny abderyta; erzac mężczyzny wykorzystujący forum internetowe by podleczyć się z kompleksów. Krowa która dużo muczy mało mleka daje, pamiętaj chłopczyku.

Miro
@Dawid 18.09.2018 21:40

Masz rację. W Stokrotce jest część ludzi tzw. lizusów który pasuje wyzysk, słabe płace, i łamanie prawa pracy!

Kiero
@krowa 17.09.2018 11:37

Co Wy macie z tym fałszowanien ewidencji??Jestem kierownikiem w jednej ze stokrotek i dla mnie to nie do pomyślenia.Osobiście bym takich kierowników do Pip-u podała po wcześniejszym zebraniu dowodów na ich mataczenie.Nie dajcie się!!

anonymous
@aida 16.09.2018 21:34

Cześć o maratonach to bzdura ewidencja jest mocno pilnowana więc niewiem dlaczego takie bzdury piszą.

anonymous
@33333 19.09.2018 12:35

Żart to jaka to stokrotka tak pracuje u nas nie mam takich sytuacji przeciez system tego nie puści ...nie wierzę w takie sytuacje a pracuje juz 3 lata i jestem zastępcą.

Zks
@anonymous 27.09.2018 21:36

Pssst. Nie piszcie takich rzeczy, bo narzekacze zrobią z Was worki treningowe, tak jak z tym kolesiem na górze lol.

r
@anonymous 27.09.2018 21:36

O, Dawidek maluszek, jak widzę w kilku osobach objawia się na stronie;))))))))))))))) To, że system tego nie przepuści NIE MA ABSOLUTNIE NIC DO RZECZY. W systemie wisi sobie, że pracownik jest 8 godzin, a jest 12. Nadmiarowe godziny - poza jakąkolwiek ewidencją. Czytanie ze zrozumieniem to jak widać bardzo trudna sztuka! Tak wyżej pisały osoby i jest to prawda, także u mnie tak to się odbywa.

Trójmiasto
@krowa 17.09.2018 11:37

Nie prawda 8h i max 30 min jak zamiennik się spóźni a jak jest u Was więcej to macie za mało osub na sklepie i grafik do du**&&y; ja pracuje 7h na zazwyczaj 5 dni w tygodniu czasem schodzię z kasy nie za 20-15 min przed końcem by się policzyć tylko później - ale za to nastepniego dnia oddają mi ten czas bo przychodzę później!

anonymous

wlasnie to sa odzywki kierownikow do pracownikow pogratulowac a w czym jestescie tacy lepsi traktujcie nas jak ludzi a nie (usunięte przez administratora) w imie czego zla karma do was wroci i mozecie sie znalezc w takiej samej sytuacji i nikt za wami nie zaplacze troche pokory i ludzkich zachowan a nie tylko (usunięte przez administratora)

anonymous
@aida 16.09.2018 21:34

cóż, wszyscy "stokrotkowcy" sorry ale widzieli już jak potrafią pracowac "aldikowcy", nie dziwi nas to, ze odchodzą. Mieliście raj, leń , lenia leniem poganiał...ups raczej leniliscie się wszyscy, kazdy z nas w szoku był jak light'owo podchodzicie do pracy, o ile to pracą a nie bumelowaniem można nazwać. Zero zasad, standardów, typowy chillout'cik :D kazdy sie opieprza jak chce, zero dbania o klienta i sklep. Wszystko na "odpoierdol" Tak jakbyście przychodzili by przyjść, jakoś odbębnic dzień i wypłatę dostać, co ciekawe udaje wam się to- pełen szacun! W "aldik" 3 osoby wykonują jedno zadanie przez 3 godziny, gdy w "stokrotce" robi to samo jedna osoba w ciągu godziny ale przy tym nie łażąc, gadając tylko pracując. :P Naprawdę żałuję że to stokrotka przejęła aldik a nie odwrotnie :D

iza
@Dawid 18.09.2018 14:06

Ty, Dawid, pracowałeś ale nie pracujesz to po cholerę udzielasz się na forum, Ciebie to już nie dotyczy.. teoretycznie jak widać, bo cholernie emocjonalnie komentujesz coś co Cię nie dotyczy a jesli nie dotyczy to nie masz zielonego pijecia o tym co sie teraz tu dzieje... chyba, że jesteś cholernym trollem stokrotkowym do wynajęcia. Spadaj. Dokładnie tam, gdzie teraz pracujesz i tam sie udzielaj.

iza
@Dawid 19.09.2018 07:04

jakie 1600, widac nawet nie wiesz ile zarabiamy a wypowiadasz się na temat naszej pracy...otóż mamy więcej.

anonymous
@anonymous 30.09.2018 02:57

samochwala w kacie stala widze jak sie pracuje w stokrotce i jaki jest oferowany towar ze odrzuca mnie od robienia zakupow co do standartow to macie je chore jeszcze brakuje kamery w majtkach obsluga klienta taka ze pani na kasie zero usmiechu siedzi jakby byla za kare smrod i brud na magazynach i w socjalu jak tak mozna jesc nie mowiac o wc

amarillis
@Mima 17.09.2018 22:10

u nas tez nie ma maratonow,najdluzej pracowalam 10 godzin i to dlatego ,ze po trochu odrabialam dodatkowy wolny dzien,pracuje w sklepie w zachodniej Polsce

Lila
@aida 16.09.2018 21:34

Tak, to prawda, 12 godzin pracy z 15 minutową przerwą to norma, nic dziwnego. Niedziela zawsze tak wygląda, na tygodniu są to najczęsciej zmiany w godzinach 6.15-18.15 lub 10.15-22.15, albo nocki 18.00-6.00. Oddają dniem wolnym za niedzielę ale pracujesz w niedzielę 12 godzin a oddają tak jakby 8 godzinnym dniem (tu chodzi o miesięczne rozliczenie godzin pracy ).

Lila
@Mima 17.09.2018 22:10

u nas padł kiedyś tekst od kiero gł. Podpisz ecep a jak nie to i tak ktoś to podpisze za ciebie. O czym i z kim tu dyskutować???

hmm
@Dawid 18.09.2018 08:49

może grafik nie przepuści tylko czemu niektórzy pracują po 11 dni pod rząd bez żadnej przerwy??? i gadanie typu grafik mi nie puści żebyś tak przyszła ale przyjdz tak i tak, wpiszemy troche inaczej a z godzinami się dogadamy.....

45
@hmm 02.10.2018 16:03

Dokładnie tak jest. To, że grafik nie przepuści nie ma nic do rzeczy. Ludzie są wykorzystywani jak w Chinach, a to że grafik nie przepuszcza to nie ma nic do rzeczy - po prostu się tego nie wpisuje.

lol
@anonymous 30.09.2018 02:57

to aldik przejął stokrotki:))))))))) a ściśle mówiąc litowcy z długiem 200mln taka to gospodarnośc była w stokrotkach, każdy klient ci powie że stokrotki to lipa porównując do aldika, ale litowcy szybko was wyprostują:))))))

Xxxx
@krowa 17.09.2018 11:37

U mnie w stokrotce dosyć często można złapać nadgodziny platne. Fakt jest to ciężka praca ale co zrobić z czegoś trzeba zyc.

odważna z aldika
@Xxxx 09.10.2018 18:08

Idź trolować gdzie indziej. Z czegoś trzeba żyć? Te pieniądze które proponuje stokrotka to zarobisz wszędzie! Wszędzie! Nawet u (usunięte przez administratora) w jego spożywczaku. Nie mówię nawet o innych marketach bo za taką samą ciężką pracę płacą więcej. Jeśli atmosfera nie będzie odpowiadała to następna praca i następna... Uwierzcie, że w dzisiejszych czasach nie trzeba być niewolnikiem stokrotki i latać bezsensownie po sklepie byleby coś robić.

maslo
@Xxxx 09.10.2018 18:08

Nie masz pojęcia o pracy w handlu i bardzo prawdopodobne, że o żadnej innej też nikłe pojęcie. Skończ ten trolling bo to już nudne, wychwalanie (usunięte przez administratora) pod tytułem stokrotka.

wrr
@Dawid 18.09.2018 08:49

nie zgodze sie praca w stokrotce na prawde wyglada tak jak pisza o tym inni ;/

1987

Ja pracowałam w stokrotce przez 3 lata wkońcu nie wytrzymałam bo traktowali ludzi jak popychadła ciągle po 12h.sie pracowało zero oddawania dni wolnych przez nadgodziny,zero szkoleń a szkolenie BHP to wogole na takim nie bylam.Teraz pracuje od ponad roku w Biedronce i owszem trzeba zap.ale tak przynajmniej jest normalna pensja i przestrzegane są procedury,nie wspomnę że na roznorakie szkolenia non stop pracownicy są wysylani.Wiwc jeśli nie macie porównania co do w/w dwóch sklepów to się nie wypowiadajcie

OPOl
@anonymous 27.09.2018 21:27

nie koniecznie przy ekipie 10 osób jednej na urlopie i 3 na L4 nie ma innej opcji

ella
@Dawid 18.09.2018 08:49

nie ma to jak praca w centralce, co

zielona zabka
@krowa 17.09.2018 11:37

co Ty za glupoty gadasz . przez 5 dni 12 h . u mnie w stokrotce nigdy tak nie bylo ...

97
@zielona zabka 26.10.2018 19:21

To że u ciebie tak nie było to nie znaczy, że gdzie indziej również. U mnie też są maratony kilkudniowe po 12 h, bez żadnego wolnego. Stokrotka to jest (usunięte przez administratora).

rt
@zielona zabka 26.10.2018 19:21

Dokładnie jak koleżanka wyżej napisała - na twoim sklepie świat się nie kończy. W moim sklepie zmiana przez kilka dni po 12 godzin to rzecz zupełnie "normalna". Kierownictwo najlepiej by chciało, żebyśmy pracowały po 24 godziny na dobę, bez żadnego odpoczynku. Takiego wyzysku nie powinno być w cywilizowanym świecie.

Renata
@Dawid 18.09.2018 12:12

Głupi jak but jesteś To co się teraz dzieje przechodzi ludzkie pojęcie

Nowy
@anonymous 27.09.2018 21:36

Co robi zastępca kierownika? Jakie ma obowiązki? Może ktoś mi napisać bo zastanawiam się czy warto wysyłać CV

ala
@Mima 17.09.2018 22:10

Mima, trochę kultury.

Mima
@ala 21.11.2018 22:41

Kultury? A co w mojej wypowiedzi jest nie kulturalnego? Czysta prawda. Narzekacie i macie pretensje do wszystkich.

mariusz 905
@Dawid 18.09.2018 21:40

A co Ty zrobiłeś żeby było lepiej ? Zawiniałeś (usunięte przez administratora) w troki po kilku latach i I tyle czemu tam nie pracujesz skoro taki hojrak jesteś ?

Niezadowolony
@Dawid 18.09.2018 21:40

Pamiętaj że biedronki czy lidle są dyskontami zagranicznymi i nastawione są na wysokie obroty A Stokrotka jest w pełni polskim sklepem z polskim kapitałem i stawia na jakość

zbychu
@Niezadowolony 25.11.2018 06:17

O tak, jakośś w Stokrotce przede wszystkim!!! Szczególnie jeśli chodzi o jakość umów o pracę i wynagrodzenia! Tutaj jakość jest bardzo zauważalna, Stokrotka może się mierzyć i w sekundę pokonać te "zagraniczne dyskonty nastawione tylko na wysokie obroty"!! Tak, jakość jest w Stokrotce jest zdecydowanie najważniejsza!!!! Jeśli zaś chodzi o towary to najlepiej jakość w Stokrotce da się zaobserwować latem - w 3 sklepach w jakich bywam nie ma klimatyzacji i wystarczy zobaczyć te roztopione, pokryte białym osadem czekolady, by uświadomić sobie, że tak jest rzeczywiście - JAKOŚĆ w Stokrotce jest najważniejsza!!!

y
@zbychu 25.11.2018 08:30

Salmonella murowana. Nigdy już nie kupię niczego w Stokrotce.

Qual
@aida 16.09.2018 21:34

Ja pracując w stokrotce nie miałem nawet 1 zmiany 12 godzin wiec średnio chce mi się w to wierzyć. Pewnie wszystko zależy od tematu w danym sklepie i tyle

Qual
@34 18.09.2018 10:39

Ciężko mi w to uwierzyć. Pracując w stokrotce nigdy nie widziałem podobnych sytuacji. Wspominam zresztą ten czas raczej dobrze. Jeśli faktycznie dzieją się takie cyrki to wina kierownika nie sieci i przede wszystkim pracowników no się na to godzą. Jest pip, sąd pracy jest za darmo ale pewnie brak zgody na godziny bez ewidencji by wystarczył. Albo ktoś ściemnia albo został wyrzucony lub sam odszedł bo się z lenistwa nie chciało dobrze pracować albo nie nawidzi ludzi(klientów)

Pracownik
@jdkd 18.09.2018 07:38

TaK tak jasne dopóki do puty nagle w tym samyy dnu 4 Kasjerów nie pójdzie na zwolnienie... jakoś tą dziurę trzeba "zazębic" by klientów szlak nie trafiał przed świetami = nadgodziny + maraton a i urlopie wg grafiku to już można zapomnieć...

mmm
@iza 30.09.2018 03:03

To proszę powiedzieć ile się zarabia teraz.

biala
@krowa 17.09.2018 11:37

co ty za bzdury gadzasz o z przerwami bo przewaznie tylko 8 lub 9od ponad roku nie mialalm wiecej niz 10 h

NieDlaTępaków
@biala 06.12.2018 18:37

To, że u ciebie nie ma to nie znaczy, że gdzie indziej nie ma. Taka jesteś tępa, że nie potrafisz tego zrozumieć i trzeba ci to tłumaczyć? Najwidoczniej tak.

xy7z
@NieDlaTępaków 06.12.2018 18:57

Ej, trochę kultury!

NieDlaTępaków
@xy7z 06.12.2018 19:12

Kulturę to można mieć w stosunku do ludzi, a nie dla idiotów.

Alen

Czy wiadomo coś na temat bonów świątecznych? Czyżby w tym roku ich nie było?

M

Cześć....mam pytanie ile w tej chwil zarabia nowo zatrudniony pracownik na kasach ? W stokrotce ?

Elka
@M 03.12.2018 20:14

1700

martys88xxx
@Elka 04.12.2018 11:17

czy do tej pensji są jakieś dodatki ?

Elka
@martys88xxx 04.12.2018 18:10

To już ze wszytkimi ddodatkami, bez nich jest minimalna

martys88xxx
@Elka 04.12.2018 18:58

A jakie są dodatki?

robert
@martys88xxx 04.12.2018 19:07

Dodatek absencyjny, co znaczy, że nie wolno ci chorować nawet jednego dnia. Jeśli zachorujesz nawet jeden dzień to zabierają 200 zł. CHORE.

Beti

ktoś słyszał o jakichś podwyżkach od Nowego Roku?

robert
@Beti 04.12.2018 15:49

Napewno będą i to spore!!! Wszystkie sieci płacą więcej a Stokrotka-niemotka nadal rzuca ochłapy. To już w Chinach mają większe zarobki niż w Stokrotce. Z całego serca życzę bankructwa tym wyzyskiwaczom.

Beti
@robert 04.12.2018 17:57

znając Stokrotkę to więcej niż 100-200 zł nie dadzą i to pewnie z wielkim bólem

robert
@Beti 04.12.2018 19:38

Żadna łaska, to będzie tylko wyrównanie najniższej krajowej. To żadna podwyżka.

zyta

Niezadowolony 25.11.2018 06:17 napisał: "Pamiętaj że biedronki czy lidle są dyskontami zagranicznymi i nastawione są na wysokie obroty A Stokrotka jest w pełni polskim sklepem z polskim kapitałem i stawia na jakość." Przedstawicielu Stokrotki. Słowa, które tutaj pisze pan Niezadowolony są dokładnym cytatem, który usłyszeliśmy na zebraniu z panią regionalną. Stokrotka jest bezwzględną firmą nastawioną na zysk kosztem garstki pracowników, którzy jeszcze w niej zostali. Każda firma handlowa jest nastawiona na zysk więc proszę tutaj nie pisać negatywnej opinii o Lidlu i Biedronce, bo tam ludzie pracują w godziwych warunkach i za godziwe pieniądze. Może w takim razie przytoczy pan przedstawiciel Stokrotki pensję pracownika tej firmy. Slogan reklamowy Stokrotki "Świeżość na uwadze mamy" jest dowodem na prymitywizm tej firmy. Świeżość w sklepie spożywczym powinna i jest standardem i podstawą, a nie jak przekonuje nas Stokrotka przywilejem dla klienta. Żenada. Będąc pracownikiem tej firmy tracisz zdrowie psychiczne i fizyczne. Praca po 12 godzin jest normą, kto mówi inaczej - kłamie. Wystarczy spojrzeć na grafik i zobaczyć ilu ludzi było na danej zmianie. Otwierają nowe sklepy kosztem ludzi, którzy jeszcze pracują. I to jest właśnie nastawienie na zysk. Lidl i Biedronka jeżeli otwierają nowe sklepy to z wypracowanego zysku, a nie kosztem ludzi. Dojdzie do tego, że Stokrotka będzie zamykać sklepy, bo już nie ma kto pracować. Nie te czasy zarządzie Stokrotki. Pracy w handlu jest mnóstwo, ludzie będą dalej odchodzić, a nie pracować w oboziie pracy. Tu będzie tylko gorzej. Stare przysłowie mówi - ryba psuje się od głowy. Manipulowanie pracownikami i wywieranie presji, aby wysyłać zdjęcia kilka razy w ciągu dnia nie spowoduje, że pracownikom wyrosną podwójne ręce, podwójne nogi itd. Chwalenie się, że Stokrotka jest polską firmą jest już nie w pełni prawdą. Panuje w niej bałagan, bród, wyzysk pracownika, presja przełożonych, manipulowanie ludźmi i udawanie, że problemu nie ma. Wszystkie te problemy zdają się zauważać klienci, którzy bezpośrednio zwracają się do nas z wyrazami współczucia. Może właśnie dlatego, że takie firmy jak Lidl i Biedronka nie są polskie, panują w nich godziwe wynagrodzenie i warunki pracy. W tej firmie powinny obowiązkowo powstać związki zawodowe a inspekcja pracy wkroczyć do działania. Inspekcja pracy i koniecznie Sanepid!!! Apeluję aby odwiedzał nas Sanepid i oby jego kontrole nie było jedynie połowiczne i żeby odhaczyć w swoim grafiku, tylko, żeby zajęli się wnikliwszym badaniem sklepów.

xx
@zyta 26.11.2018 09:21

Prawda, prawda i jeszcze raz prawda.

Aldikowa
@zyta 26.11.2018 09:21

Wszystko to prawda jestem dawnym pracownikiem Aldika i nie mogę się odnaleźć jako pracownik stokrotki od września moi koledzy i koleżanki też a wiecie czemu bo te stokrotkowe standardy to jakaś porażka codziennie zmieniamy ceny na takie same to znaczy 1,99 na 1,99 zmienia się tylko data wydruku zamiast wykładać towar latamy z cenami po sklepie.Klienci tez narzekają.A najśmieszniejsze że to Aldik kupił stokrotki a nie na odwrót .Ale zobaczycie gdy minie okres ochronny po przejęciu spółki to nie stokrotkowcy będą rządzić tylko Litwa wprowadzi swoje zmiany .Kto to widział żeby takie straty generować jak teraz .Praca w stokrotce to w ogóle temat rzeka

mar
@Aldikowa 28.11.2018 08:55

co za bzdury, jakby Aldik kupił "stokrotki" to by została nazwa "Aldik" a jest stokrotka. Poza tym Litwin kupił stokrotki i kupił aldiki, które przerobił na stokrotki bo w tych aldikach jeden wielki balagan był.

marian kowalski
@mar 04.12.2018 11:46

Spółka Maxima czyli właściciel Aldika kupił stokrotki. Czyli można użyć skrótu myślowego i powiedzieć, że to właśnie aldik kupił stokrotki. W aldikach był bałagan? To chyba coś ci się pomieszało. Stokrotka to dopiero jest bur.. to znaczy dom publiczny na kółkach. Ale spokojnie. Jak litwini przejmą rządy to polecą wszyscy z góry. A kiedy inwentaryzacja na konkretnym sklepie nie wyjdzie dobrze to od razu poleci kierownik. Niedługo się przekonacie co znaczą wschodnie rządy. Na szczęście ja już tam nie pracuje a was nawet mi nie żal.

Stokrotka
@zyta 26.11.2018 09:21

Sama bym lepiej tego nie napisała u nas dodatkowo p. Kierownik rozdaje białe kartki i oznajmia że nikt nikogo nie zmusza do pracy

Ewa

Aplikowałam na kierownika sklepu. Pani regionalna kazala mi przyjsc do urzedu pracy na targi pracy. Spędzilam w kolejce 1, 5 godziny wsrod kandydatek na sprzedawcę. Żadna nie chciala peacowac, wszystkie czuly die zmuszone do pracy skierowaniem z u.p. Po 1, 5 godz. wyszlam. Jaka firma taka rekrutacja. Pani regionalna z wlkp- nie pozdrawiam. Mysi się Pani sporo nauczyć o szacunku do ludzi.

p
@Ewa 30.11.2018 22:05

Poziom pań regionalnych w całym kraju to jest patologia...

Kasia
@p 01.12.2018 07:52

Nie wiem jak jest teraz ale ja aplikowalam ok 1, 5 roku temu. Może coś się zmienilo bo mialam znajomych w stokrotce i z tego co mowili bylo duzo zmian personalnych na rejonach też...Oby .

maga
@Ewa 30.11.2018 22:05

Nie dziw się, że nie oddzwaniają, to jest właśnie "kultura" polaczków.

Kate :)

Nigdy nie spotkalam w Łodzi takich złych ludzi. Regionalna brak szcunku. Dyrektorka to jakiś POTWÓR że ślina w butach. Lekceważy na ,pomia..pomagają nami. Ogłosiliśmy w Łodzi do TVN. BARDZO IM SOE PODOBA TEMAT NASZYCH PRZEŁOŻONYCH. W NAKBLIZSZYM CZASIE ZOBACZYCIE. NAS. .

Kate :)

Najgorsza firma na świecie!! Nie szanuje pracowników. Nie zgłasza wypadków w pracy (Złotno)-zgłoszę do IP . Nienawidzę tej firmy. To moja trauma. RKO W ŁODZI TO POTWÓR NIENAWIDZĄCY LUDZI. TO KOSZMAR.. całe miasto o niej mówi..starej biedronki metody to Pikuś.. POTWORY.. Moje sugestie dla Stokrotka Sp. z o.o.: Najgorsza firma na świecie Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Najgorsza firma na świecie!!

Kasia

W tej firmie nie mają zwyczaju oddzwaniać żeby podziękować za rekrutację czy choćby powiedzieć ze zatrudnili kogoe innego. Mimo zapewnień że to zrobią. Tu niestety daleko Wam do Biedronki - tam rekrutacja jest profesjonalna od a do z. Wydaje mi się, ze skoro się nie szanuje przyszlych/niedoslych pracowników to nie szanuje się Klientów bo przecież mimo iz nie będę tam pracować to mając dobre wrażenie po rekrutacji moglabym robic tam zakupy. A skoro olewają to wzajemnie. Na szczęście jest konkurencja.

Magda

Nie polecam. Mialam rozmowę telefoniczną, miala ją tego samego dnia moja przyjaciółka. Nie dość że laska przeprowadzająca rozmowę byoa mega dukająca to obiecali odezwac się w ciągu 2 tygodni jak odpowiedź będzie pozytywna to telefonicznie a hak negatywna to mailem ( niech juz zarząd firmy sam oceni jakie to profesjonalne). Minęły 2 miesiące odpowiedzi brak. Ani ja ani moja przyjaciółka. Tak że podziękuję tej śmiesznej firmie za pracę i za zakupy. Musicie się jeszcze dużo nauczyć. Albo stworzyć dział HR bo widząc po działaniach go chyba go nie ma... Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zacząc od poczatku czyli od profesjonalnej rekrutacji.

Ni4ka2c

Od wewnątrz nie przyjemna firma dla pracownika. Moje sugestie dla Stokrotka Sp. z o.o.: Zamknijcie tą pseudo firmę.

ryta

Qual 26.11.2018 19:40 napisał: "Ciężko mi w to uwierzyć. Pracując w stokrotce nigdy nie widziałem podobnych sytuacji. Wspominam zresztą ten czas raczej dobrze. Jeśli faktycznie dzieją się takie cyrki to wina kierownika nie sieci i przede wszystkim pracowników no się na to godzą. Jest pip, sąd pracy jest za darmo ale pewnie brak zgody na godziny bez ewidencji by wystarczył. Albo ktoś ściemnia albo został wyrzucony lub sam odszedł bo się z lenistwa nie chciało dobrze pracować albo nie nawidzi ludzi(klientów)" Myślisz człowieku stereotypami czyli masz bardzo ograniczony umysł. Nie obrażaj ludzi pracujących w Stokrotce, bo nikt tam się nie leni. Ludzi zwalniają się nie dlatego, że nie chce im się pracować albo dlatego, że nienawidzą klientów (w myśl twojego osądu), tylko chcą pracować w godziwych warunkach za godziwą pensję. Dlatego się zwalniają. Z takim móżdżkiem doskonale nadawałbyś się na stanowisko w zarządzie; a może już jesteś?? Zresztą opinii negatywnych na temat Stokrotki jest na tym portalu 99%, to chyba świadczy samo za siebie. Czy to zdanie jest dla ciebie za bardzo skomplikowane i należy ci je dokładnie wyjaśnić? Czy twoja inteligencja sięga jeszcze tego poziomu?

Maupa
@ryta 27.11.2018 08:46

A jeżeli ktoś należy do tego 1% (wg twoich obliczeń), komu się ta praca podoba/podobała to należy od razu taką osobę obrażać, zarzucać brak inteligencji?

hela
@Maupa 27.11.2018 13:13

Należy czytać ze zrozumieniem tekst, tak jak pani w szkole podstawowej kazała. Nawet jeżeli ktoś należy do tego 1% zadowolonych, nie powinien obrażać ludzi, tak jak to uczynił Qual w wypowiwedzi z 26.11.2018 19:40, cytuję: "Albo ktoś ściemnia albo został wyrzucony lub sam odszedł bo się z lenistwa nie chciało dobrze pracować albo nie nawidzi ludzi(klientów)" To kto tu kogo obraża? Trafił swój na swego jeśli chodzi o ograniczony umysł. Poza tym ciężko mówić o wiarygodności i inteligencji w kontekście takiej osoby jak Qual, która pisze "nienawidzi" osobno. Jasno widać, że jegomość ów - oględnie mówiąc - atomu nie rozbije. Jak mi się zatem zdaje Ryta po prostu dostosowała swoją wypowiedź do poziomu interlokutora. Statystyki nie kłamią. Jak to mówią - większość ma zawsze rację. Fakt jest faktem - 99% niezadowolonych pracowników ma rację.

Maupa
@hela 28.11.2018 08:46

Nie wiem, jak dla innych, ale dla mnie jest OGROMNA różnica między rzucaniem ogólnikami, że niektórzy są leniwi (sama znam takich ludzi, którzy najchętniej by się zamknęli na magazynie i tylko plotkowali przez całą zmianę) a zwracanie się personalnie do kogoś z tekstami o małym móżdżku i braku inteligencji. Poza tym, przeczytałam cały komentarz tego kogoś (Qual) i znalazłam aż jeden błąd, co może oznaczać zwykłą literówkę, a przyczepiliście się tego błędu i na jego podstawie wystawiliście łatkę kretyna i debila. PS. Statystyki niepodparte żadnymi dowodami są statystykami z (usunięte przez administratora) Wiadomo, że niezadowolone osoby częściej się wypowiadają niż te, którym nic nie przeszkadza. Wystarczy na przykład poczytać opinie na stronach sklepów, znacząca większość komentarzy będzie negatywna, bo jak ktoś jest z czegoś zadowolony to po prostu z tego korzysta a niezadowolona osoba będzie każdemu odradzać dany produkt.

jeżozwierz
@Maupa 28.11.2018 09:19

To nie jest żadna literówka moja droga. Literówka jest wtedy, gdy komuś omsknął się palec i omyłkowo napisał np. "o" zamiast "p", albowiem obie te litery znajdują się obok siebie na klawiaturze i czasem dochodzi do takich - jak to ujęłaś - literówek. Pisanie zaś "nienawidzi" osobno, to nie jest żadna literówka, tylko wyraz żenującego poziomu intelektualnego. Rekapitulując - to już drugi raz, kiedy trzeba ci tłumaczyć elementarne rzeczy. Albo więc celowo zakłamujesz rzeczywistość, albo - i to jest moim zdaniem właściwy powód - jesteś podobną abderytką co jegomość piszący "nienawidzi" osobno.

jeżozwierz
@Maupa 28.11.2018 09:19

Jak to nazwałaś "zwykła literówka" - jest błędem. W tak krótkim tekście o jeden błąd za dużo. Co by było, gdyby ten tekst był dłuższy? Znacząca większość negatywnych komentarzy nie wynika z faktu, że osoby zadowolone się nie wypowiadają, tylko z tego, jak kuriozalne warunki stwarzają polscy pracodawcy. Polski rynek pracy to skrajna aberracja oparta na wyzysku i głodowych stawkach mogących zawstydzić nawet kolonialnych wyzyskiwaczy z Wielkiej Brytanii w 18 wieku. Odsetek "zadowolonych" jest więc minimalny, a przeważają głosy negatywne; nie sposób bowiem oceniać warunków pracy, czy to w Stokrotce. czy gdziekolwiek pozytywne. Twoje wytłumaczenia są więc naiwne, groteskowe i niezgodne z rzeczywistością. Takich braków kadrowych jak w Stokrotce nie ma w żadnej sieci. Myślę, że jesteś zakompleksioną kobietką, którą kiedyś kierownictwo pochwaliło i jesteś gotowa zrobić wszystko, żeby znowu cię pogłaskano. Żałosne. Ten jeden procent zadowolonych ginie w tłumie i ty razem z nimi. Statystyki wynikają z konkretnych przykładów i dowodów w postaci: grafików (12 godzinny dzień pracy), ilość ludzi na zmianie, puste półki z towarem (nie ma kto wyłożyć towaru), ilość nieobsadzonych etatów. Ludzie chcą pracować, ale w godziwych warunkach. A skoro tak ciągle wspominasz o innych sieciach to poproś ich o kwitek od wypłaty. A przecież my wykonujemy tę samą pracę, a może i więcej, z powodu ciągłych braków kadrowych i pracy de facto na kilku etatach. Myślisz, że te 99% ludzi, którzy wypowiadają się tutaj negatywnie to lenie i obiboki? Proponowałabym ci, abyś składała aplikacje co najmniej na kierownika regionalnego, a może wyślij do samego Lublina. Nie rozpisuj się, bo tak jak już giniesz w tłumie zadowolonych, tak zginiesz na tym forum ze swoimi bzdurnymi wypowiedziami. Proponuję podpisać klauzulę lojalności do emerytury. Życzę szerokiego uśmiechu przy odbiorze wypłaty na 10 tego. ja już nie dostąpię tego tzw. zaszczytu, ponieważ odbieram godziwą wypłatę w Biedronce, pracując w systemie 8 godzinnym.

Maupa
@jeżozwierz 29.11.2018 09:47

Miałam zignorować twoją poprzednią wypowiedź, która była kompletnie bezsensowna, jednak jeżeli masz zamiar mnie obrażać to tego nie zostawię. Po pierwsze: gdzie niby napisałam, że praca mi się podoba? Napisałam, że nie podoba mi się, że jak ktoś ma odmienne zdanie od większości to jest od razy wyzywany. Jeżeli na tym przykładzie potrafisz przeanalizować to, co myślę o konkretnym pracodawcy to gratuluję intuicji, zatrudnij się w CBŚ z takim talentem. Po drugie: nie, nie jestem "zakompleksioną kobietką, którą kierownictwo kiedyś pochwaliło". Jednak wydaje mi się, że to właśnie ty jesteś zakompleksionym człowieczkiem, który pod płaszczem pseudointeligentnych słów obraża każdego, kto ma inne zdanie od ciebie. Moje wytłumaczenia są naiwne, groteskowe i niezgodne z rzeczywistością? Jakie k. wytłumaczenia? I jakie wspominanie o innych sieciach? Napisałam, jak dobrze pamiętam, a pijana nie byłam, "(...)poczytać opinie na stronach sklepów(...)" bez zaznaczenia jakich sklepów, co równie dobrze może wskazywać sklepy RTVAGD, ze zdrową żywnością czy nawet sprzedające ukulele. I przede wszystkim opinie klientów, co wskazuje kolejna część wypowiedzi: "(...)zadowolony to po prostu z tego korzysta a niezadowolona osoba będzie każdemu odradzać dany produkt.". Widać więc, kto ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem (podpowiadam: nie jestem to ja). Pracuj sobie w biedronce, mam nadzieję, że z taką ogromną wiedzą, inteligencją i kulturą, jaką reprezentujesz jesteś już CEO sieci. Ale w takim razie nie wypowiadaj się na forum pracowników stokrotki tylko przejdź sobie tam, gdzie twoje miejsce, bo (zniżę się teraz do twojego poziomu, wybacz) jesteś zwykłym tromtadratą i miernym interlokutorem. Ach, jak mi teraz ulżyło jak użyłam mądrych słów, które sprawiają, że jestem teraz postrzegana jako osoba, która jest inteligentna i wygadana.

Franciszek
@jeżozwierz 29.11.2018 09:47

jeżozwież jesteś kupą ś.mierdzącego gó.wna. Po 8 godzin w biedronce to sie na kasie siedzi a puzniej 4 godziny towar wykłada. Byłem ostatnio w twojej biedrze i j,ebało od ciebie ka,łem bo sie zesr ałes w pampersa na kasie

jeżozwierz
@Maupa 29.11.2018 11:41

Pracowałam w Stokrotce wiele lat i w każdym twoim zdaniu wychodzą twoje kompleksy. Nie będę dyskutować z abderytką, bo najpierw zniży mnie do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Sprawdź w słowniku wyrazów obcych, bo to słowo jak mniemam jest ci obce, a poprzednie moje słowa już jak widzę sprawdziłaś; schlebia mi to i tuszę, że wyciągniesz z tego jakąś naukę:) Gdyby Diogenes podszedł do ciebie ze swoją lampą, to rychło odszedłby z rozczarowaniem:) Inteligencji nie trzeba udowadniać, inteligencję się po prostu a ma, a tobie z tego co widzę problemu nastręcza sformułowanie zdania z choć jednym przecinkiem:) Powodzenia:)))))))))))

jeżozwierz
@Maupa 29.11.2018 11:41

Z rozkoszą nadmienię także, że świetnie się bawiłam i liczę na rychłą odpowiedź, tak bym nadal mogła się bawić:)))))))

Maupa
@jeżozwierz 29.11.2018 17:51

A ok, już rozumiem. Zwykły troll.

jeżozwierz
@Maupa 29.11.2018 18:05

Ależ skąd, raczej manipulator - erudyta piętnujący ignorancję, dyletanctwo i zakłamywanie rzeczywistości. Padło na ciebie. Aczkolwiek nie wątpię, że by zminimalizować dysonans kognitywny, wygodniej będzie ci myśleć coś powiedziała:))))) Typowy i stereotypowy przypadek:)

L.Z.

W pierwszym półroczu 2018 r. Stokrotka została kupiona przez Litwinów, więc proszę nie pisać takich tekstów że to polska firma.

znikajacyklienci

był aldik jest stokrotka ul gorczańska i inne - asortyment produktów beznadziejny w dodatku prawie wszystko ŚMIECI panowie i panie właściciele czy uważacie Polaków za podludzi że takie jedzenie im serwujecie ...WSTYD nooo chyba że u was to normalka/ co kraj to obyczaj/ ... zgadnijcie w ilu miejscach w stokrotce na ul gorczańskiej jest piwo - W SIEDMIU a nabiał w jednej ladzie widocznie takie macie potrzeby życiowe każdy sądzi według siebie priorytetem dla was jest widocznie kasa obojętnie jak zdobyta wstyd

klientka

Bardzo często jestem klientka stokrotki w Niedrzwicy Dużej i juz dwa razy ta sama kasjerka nie wydala mi znaczków za zakupy... mimo ze paragon pokazał że mi się należały..

xyz
@klientka 22.11.2018 18:42

To jej to powiedz albo zgłoś kierownikowi/kierowniczce, nie wylewaj żali na forum dla PRACOWNIKÓW.

piki

Pracuję w Stokrotce 20 miesięcy w rozwoju, powiem tak daj Boże abym pracował tutaj całe życie:) bardzo zadowolony :) Moje sugestie dla Stokrotka Sp. z o.o.: więcej sklepów w mniejszych miejscowościach Lubię atmosferę w Stokrotka Sp. z o.o. za: Samodzielność w pracy

były kierownik

niestety to wszystko prawda, no może prawie wszystko. napiszę o czasie pracy, którego pilnowałem bardzo dokładnie. był 3miesięczny okres rozliczeniowy, zatem nawet jeśli ktoś pracował np. 190 h w pierwszym mies., to w następnym przykładowo 148 h, a w trzecim tyle, żeby RCP, czyli rozliczenie czasu pracy zamknąć na zero bez nadgodzin, ponieważ, firma może tak, jednak regionalny i dyrektor nie chcieli klepnąć nadgodzin, ponieważ za obronienie budżetu mają kasę kwartalną. ale u mnie nikt nie pracował ponad stan ustawowych godzin, oczywiście prócz mnie. I teraz inny temat. czytam tutaj, że kierownicy kłamią, regionalni kłamią, i to jest prawda, ponieważ to jest strategia działania. istniejesz, dopóki masz przewagę nad ludźmi, dopóki oni myślą, że mówisz prawdę, i wierzą Tobie w te dyrdymały. kiedy podstawowy personel zauważy, że robisz ich w lolo, i w przypadku tej firmy, zaczną pisać na zieloną linię, albo się skarżyć do RKO, to albo dyrektor decyduje, żeby wyrzucić kierownika sklepu, albo wyprzedzisz dyrektora, i zwolnisz kreta, który ci bruździ. tak to działa. ogólnie praca niewolnicza. otwieranie kolejnych stokrotek to efekt niepłacenia ludziom. tam nie ma żadnych cudotwórców, którzy z jednego zrobią dwa. to jest zwyczajnie efekt pracy za prawie najniższą, a dziewczyny naprawdę tyrają dwa etaty. moja pointa: nie wierzcie w ani jedno słowo obiecywanek!!!! i nie ciśnijcie na kierowników sklepów, ponieważ oni mają kilkukrotnie większe ciśnienie od RKO. zapomnijcie, że będzie lepiej, bo nie będzie!

stefa
@były kierownik 16.11.2018 22:03

Och jacy ci kierownicy biedni! Przecież by zostać kierownikiem zostali zmuszeni przemocą, przystawiono im pistolet do głowy i nie mieli wyboru! A to przecież tacy dobrzy ludzie, tylko okoliczności ich zmusiły do bycia złymi, chamskimi, mobbingującymi, poniżającymi, niezbyt inteligentnymi, nie potrafiącymi zarządzać marionetkami w rękach tej demonicznej góry!!! To jest oczywiście ironia by podkreślić bzdurę jakoby kierownicy byli niewinni - są tak samo winni jak góra.

były kierownik
@stefa 17.11.2018 07:40

jesteś nieobiektywna. napisałem, że dziewczyny muszą pracować bardzo ciężko i ponad stan, i, że wiele rzeczy jest nie OK, jednak biorąc pod uwagę zdobyte doświadczenie w pracy z ludźmi w handlu spożywczym, a trochę ich było, i po treści twojej wypowiedzi, stwierdzam, że co by nie było i tak ci w d@pie będzie źle, będziesz narzekać, a w dodatku podejrzewam, że jesteś leniem. identycznie komentujesz jak nieroby z którymi miałem do czynienia. należy się i tyle. mimo, że z firmą, tzn. nie z firmą, tylko z moim przełożonym rozszedłem się w niemiłych okolicznościach, to zachowuję obiektywizm. nie lubiłem leni, płaczków i osób, którym się należy.

stefa
@były kierownik 17.11.2018 20:31

Ależ oczywiście, to zupełnie normalny, stały chwyt maluczkich, którzy nie mogą się pogodzić z odmiennym zdaniem i doświadczeniami - wmawianie niewiedzy, krytycyzmu i nieobiektywnego narzekania innym, bo przecież to tylko ja mam rację:) Jesteś podręcznikowym tego przykładem, tylko podstawić do wzoru:))))))))))))) Kończę, bo pusty śmiech mnie ogarnia:)

stefa

O, doskonałe potwierdzenie poziomu kierownictwa:) Tu nie trzeba nic dodawać:)

były kierownik
@stefa 18.11.2018 10:42

nie wiem stefa co o tym myśleć.... ja nie dyskryminowałem pracowników, swoje myślałem, ale tylko myślałem. może trafiłaś na kierownika, który z natury był (usunięte przez administratora) chociaż powiem Tobie, że głaskanie pracownic obróciło się przeciwko mnie, zatem może robiłem źle....

Mima
@stefa 17.11.2018 07:40

Ale to działa w obie strony, nikt też wam nie każe pracować. Możecie pójść do pracy do Biedronki czy tez do Lidla. Wolny wybór. Tekst "och jacy ci kierownicy biedni... przyłożył mu pistolet i go zmusili" no po prostu żenada. Nikt was na siłę w sklepach nie trzyma. Nie pasują warunki czy kierownictwo to piszesz wypowiedzenie i po temacie.

Suwałki@ss

Witam my jesteśmy z Suwałk i też nie dzieje się dobrze , płaca minimalna dla pracownika podstawowego jak również kierownika a nad mienie że zastępca kierownika zarabia około 2tys netto za miesiąc , grafiki ustawiaja jak chcą ( pracujemy po 10 dni bez przerwy w tym maratonie my nocki i praca po 10-12 godzin dziennie), obowiązków coraz więcej a zarobki ciągle małe, jesteśmy najmniej zarabiająca siecią w Polsce- może w końcu czas coś nam wszystkim zadziałać ( wszyscy na chorobowe , strajk itp) poprostu porażka

Zostaw opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.