Cuk Ubezpieczenia Sp. z o.o.

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 571 ocen.

Cuk Ubezpieczenia Sp. z o.o.
3 571

Opinie o Cuk Ubezpieczenia Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cuk Ubezpieczenia Sp. z o.o.

Ulka

Dobra firma to i dobra praca? Potrzebni są ludzie?

chłop
@Ulka 11.07.2018 13:28

a na jakie miasto? bo to wiesz cuk nie tylko w jednym mmieście jest.

cba

Po poniższych opiniach widać, że dział HR przeszedł do kontrofensywy na ostro; szacunek za mocne uderzenie, ale i tak nie zmienia to faktu, że jesteście nikomu niepotrzebni.

FaktowNieZmienisz

Tzn. żeby była jasność - zarabiasz tyle ile sam/sama od siebie dajesz. to, że za przeproszeniem lecisz w ch...... ileś tam lat w danej firmie nie oznacza że należy Ci się z tego tytułu wyższe wynagrodzenie albo chociażby szacunek. Zrób sobie rachunek sumienia, obiektywnie, bo to, że inni zarabiają więcej a ty nie, nie musi oznaczać wcale że więcej ci się należy. więcej samokrytyki i mniej polaczkowania polecam

yeki yeki
@NickElo 01.07.2018 16:45

jak to nie ma klienta jak są

Anonimowy Człowiek

Komentarz i tak pewno zostanie usuniety. Faktycznie 3 etapy rekrutacji sugerowaly by, ze zarobimy dobre pieniadze, jednakze po szkoleniu w jednej placowce, ktora istnieje kilka lat dowiedizalem sie, ze srednio zarabiaja 2100zl z premia. Jak na te etapy rekrutacyjne to mega slabo, duzo obiecanek, ktore w ogole nie zostaly spelnione. Klientow na nowych placowkach nie ma, siedzimy sami cale dnie, czekajac na cud czyli klienta. A jak nie ma klienta to nie ma zrobionego planu i tak tym pieknym sposobem zarabia sie podstawe. marketing lezy odwlokiem. Jesli ktos ma czas poszukac jeszcze pracy, niech sobie da spokoj, chyba, ze 1700zl go urzadza.

Hagrid

Może to nie jest niewiadomo jak płatna praca, ale da się z niej wyżyć. Fajnie jest sobie tu zacząć, bo można się nauczyć podstaw. Jak komuś się to spodoba to można zostać na dłużej. CUK daje sporo szkoleń po drodze, ja pracowałem prawie dwa lata i polecam.

Lane
@nietwojbiznes 05.06.2018 15:30

No chyba wszytski opinie tu pisane sa tworzone przez pracowników CUK, po to jest to forum :D

kolega_ konrad

CC toruń atmosfera była super, ale ostatnie personalne zagrywki kierownika(czki) totalna porażka,integracja powinna stanowić stały element w miejscu pracy ale nie na siłę, integracja to też możliwość wyrażania swoich opinii i prawo do wypowiedzi, tego ostatnio brakuje, jak raz szef straci szacunek pracowników trudno to później odzyskać

Alpa

Jak na taką pracę to nawet jest dobrze. U mnie w placówce mało kto narzeka. Wiadomo że może nie wszystko jest tak jakbyśmy chcieli, ale w jakiej pracy jest wszystko na medal? Nie znam takiej. A praca jest, wypłaty są i do tego przeważnie jest pozytywna atmosfera. Nie narzekam.

Go
@Alpa 27.06.2018 15:30

O "benefitach" jeszcze coś powinno być chyba :-D

Agata

@Work Bardzo się cieszę, że postanowiłeś wziąć udział w dyskusji o firmie CUK Ubezpieczenia. Fajnie, iż warunki oferowane przez tego pracodawcę Ci odpowiadają, ale może mógłbyś napisać coś więcej o tym? Podaj nam jakieś szczegóły dotyczące pracy w tym miejscu. @prostok A może Ty w takim razie wyraziłbyś swoją opinie o firmie CUK Ubezpieczenia? Warto tam aplikować?

lodl
@prawda o CUK 24.06.2018 23:41

ta... bo tylko dwie agaty są na świecie, weź ogarnij.

Kto jest kierownikiem w Płocku

Poniżej ciekawa opinia z innego forum: Ogolnie oceniam na bardzo zle, ja pracowalem w Płocku. Wiekszosc i tak dostaje podstawe. Nie łudź się, że dasz radę wyrobić plan, z początku jest to łatwe bo masz do zrobienia 40,50,60tys ale potem po 3 mc masz do wyrobienia 100tys z hakiem, jaki przeskok prawda?? Przyuczenie jest tragiczne, nie nauczysz się tam 1/100 tego co będziesz musiał robić, a od razu po szkoleniu lądujesz na obsługę klienta. Niestety współpracownicy z biura też Ci nie pomogą, dlaczego?? bo jestes konkurencją, a praca w grupie jest tam rozumiana jako WYŚCIG SZCZURÓW. Mój kolega z pracy jak obsługiwałam klienta podszedł ze swoja wizytowka i mówiąc ‘’zapraszam nastepnym razem do mnie’’. Najlepiej jakbyś nie miał życia prywatnego bo w pracy musisz być o 8:30 i konczysz oczywiscie pozniej czyli po 18. Nie daj boże iść do lekarza wtedy słyszysz tekst typu ' mozesz wyjsc pol godziny wczesniej ale nie mozesz dac L4'' . Wieczne pretensje i te obserwowanie. W czasie obslugi klienta gdy jest kierownik pisze Ci wiadomosci, ze zle obslugujesz klienta i karze Ci wciskac produkt miesiaca co bardzo rozprasza. W trakcie obsługi klienta spotkałam się również (ja nazywam to szopką co odstawił mi kierownik jak zaproponowalam ubezp AXA), latał od jednej kolezanki do drugiej, ze ma mi napisac, ze mam odeslac klienta i wziac numer i oddwonic, co wszystko klientka slyszala po czym wziela torebke i wyszla. Na koniec dostalam maila z wiadomoscia, ze nic nie umiem i się nie nadaję (axa jest kiepskim ubezpieczycielem co dowiedzialam sie pozniej) oczywiscie nie ma konfrontacji twarza w twarz są telefony albo wiadomosci. W nastepnym miesiacu axa byla produktem miesiaca... kierownik wrecz stal nade mna i kazał wystawiac tam polisy. Czyli ILOSC nie jakosc. Obdzwaniasz bazę którą daje Ci ktoś inny oczywiście same (usunięte przez administratora) typu przyczepka albo marne OC rozłożone na raty,a jak już przygotujesz dla klienta ofertę zostaję Ci on zabrany przez innych pracowników. Kradzież polis, kradzież klientów.Nie zapomnijmy dodać wzmiankę o LIDERZE czyli typowy ‘kabel’ który wszystko sprzeda kierownikowi, nawet to, że wyszedłeś dwa razy do sklepu, ile razy byles w toalecie… Ze zwolnieniem mojej kolezanki czekał do godziny 17, zeby mieć cały skład w biurze. W zyciu nie czułam się tak upokorzona przed klientem. Przez cały okres pracy byłam bardzo zestresowana co oczywiście odbijało się na relacjach z najbliższymi, pod koniec pracy byłam tak wykończona psychicznie, że wylądowałam u psychologa... brawo dla CUKa

To ii
@Kto jest kierownikiem w Płocku 21.06.2018 10:16

Z tym kablowaniem to niestety szczera prawda. Chory klimat. Ale może ktoś to lubi...

Work

Pracowałem jako doradca i było ok. Warunki na plus.

Agata

@Nic się nie ukryje @elektro @xyz Wasze wypowiedzi zdają się mieć niewiele wspólnego z wyrażaniem opinii na temat pracodawcy, jakim jest firma CUK Ubezpieczenia. Jeśli zatem posiadacie jakieś informacje odnoście pracy tam, to gorąco Was zachęcam do podzielenia się nimi. Wasze uwagi i wskazówki mogą okazać się bowiem przydatne dla osób poszukujących tam zatrudnienia.

historiaprawdziwa

Ja, A Pokora przepraszam za zamieszczenie wpisu z dnia 11.07.2017 o treści: "M.Kamińska dopuszczała się za zgodą firmy nękania wobec doradców oraz że jest najbardziej ohydną osobą z całej spółki".

elektro
@historiaprawdziwa 11.06.2018 15:23

nikt i nic się w internecie nie ukryje, dobra przestroga dla wszystkich.

Agata

@pusta Dziękuję Ci bardzo. Jej opinia, jako że była pracownikiem w CUK Ubezpieczenia, byłaby nieocenionym źródłem wiedzy dla osób zainteresowanych pracą tam. @Ka Twoje wpisy musiały w takim razie naruszyć regulamin Gowork - dlatego zostały usunięte przez administratora. W innych sytuacjach komentarze w żadnym wypadku nie są usuwane. Jeśli jeszcze raz chciałbyś/łabyś, tylko w sposób kulturalny i merytoryczny, wyrazić swoją opinię o tym pracodawcy, to zachęcam.

Maja

Na jakie zarobki, chodzi mi o premie może liczyć doradca klienta w cc ?

Ka
@Maja 26.03.2018 18:52

Gdzie sie podziały moje komentarze z tego wątku????????????????????????????????????? Szkoda ze panuje tu cenzura, nie bylo obrazy , tylko szczera opinia ale widocznie firme kłuło w oczy...

Ptak Dodo

czasem się tam jakieś problemy zdarzały, ale wszystko było do dogadania. ogólnie pamietam, że nieźle mi się pracowało. pasowały mi warunki i długo porobiłem tam. podobały mi się dodatki, multisport i opieka medyczna.

Ipsos
@nietwojbiznes 05.06.2018 15:33

Widać, że jesteś świeży na rynku i mało firm widziałeś. To nie takie znowu standardy. Nie życzę Ci, mam nadzieję, że wszędzie będziesz miał multisporta i lekarza, ale jak kiedyś trafisz na firmę bez to wspomnisz moje słowa.

Agata

@apacz A jak długo trwają takie szkolenia i jak wyglądają? @nietwojbiznes Skoro nie pracowałeś w firmie CUK Ubezpieczenia to skąd możesz wiedzieć, jakie warunki pracy tam oferują? Może warto samemu się przekonać i wyrobić własną opinię o tym pracodawcy? @pusta Dziękuję za to, że postanowiłaś wziąć udział w dyskusji. Może namówisz również tę osobę z Twojej rodziny, która pracowała w CUK Ubezpieczenia. Jej zdanie może się okazać nieocenionym źródłem wiedzy.

pusta
@Agata 07.06.2018 14:46

rzadko mamy kontakt, ale teraz szukam pracy i oglądam różne strony, więc może poproszę ją o dodanie opinii.

Gogo

Ktoś z Was pracował w Cuku na tym stanowisku związanym z rozliczeniami?

pusta
@Gogo 25.05.2018 10:40

z mojej rodziny ktoś tam pracował, nie pamiętam czym się dokładnie zajmował, ale nie był doradcą tylko właśnie robił coś z rozliczeniami. praca mu się podobała (o ile pracowanie może sie podobać), normalnie się o niej wypowiadał, więc pewnie problemów z nią nie miał. pewnie mało pomogłam,a le tyle pamiętam.

piniondz

pracowałem i nie spotkałem się z żadnymi problemami. jedna z moich pierwszych prac, więc dobrze pamiętam. dobre szkolenia, bardzo przydatne. i fajni ludzie.

nietwojbiznes
@piniondz 22.11.2017 10:38

chciałbym zobaczyć adresy IP tych komentarzy, ile z nich by się powtórzyło... pewnie jakieś 70%

Internety

Pracuję jako doradca jakiś czas i nie żałuję, że wybrałem tę firmę. Fajnie się rozwija, dużo szkoleń jest w ofercie. Czasem się tam zdarzą jakieś zgrzyty jak w każdej firmie, ale wszystko się da ze sobą wyjaśnić, więc nie ma jakiegoś muru czy coś. Lubię pracę z klientami, więc mi bardzo warunki tutaj odpowiadają.

nietwojbiznes
@Internety 27.11.2017 12:26

robienie błędów w tekstach to stara szkoła pisania komentarzy pod postami. niestety używana nieumiejętnie jest łatwa do wychwycenia. sztuczność wylewa się z opinii pisanych przez pracowników działu HR

heheszek

eh, trochę się tu popracowało jakiś tam czas temu i dużo roboty było, teraz mam może więcej luzu, ale za to multisporta nie mam, a w cuku był! i ludzie jakby fajniejsi tam niż teraz ci co mam. może wrócę jednak do cuka he he :D

nietwojbiznes
@heheszek 05.12.2017 12:01

to też jest fake opinia, przecież to widać od razu

Tośka

Też mam wrażenia z Warszawki, ale z samej rekrutacji. Długo się zastanawiałam, ale wybrałam w końcu inną firmę. Czy żałuję? Może trochę, bo jak czytam komentarze, to chyba u mnie jednak jest trochę słabiej. Mogę ocenić samą rekrutację i jest trudna, ale da się przebrnąć przez wszystkie etapy, jak tylko się chce. Pamiętam też bardzo miłe kierownictwo. Nie wiem jak by było potem w pracy, ale wrażenie zrobili pozytywne.

nietwojbiznes
@Tośka 12.03.2018 15:23

to jest sztuczny komentarz

Agata

@Praca DK Dziękuję Ci wyjaśnienie nam istotnych kwestii. Jeśli jednak chciałbyś jeszcze coś dodać o CUK Ubezpieczenia, to śmiało. @Gogo Rozumiem. Czy zatem już dostałeś od nich odpowiedź? @apacz Bardzo Ci dziękuję za Twoje zdanie na temat pracy w CUK Ubezpieczenia. Jak długo tam pracowałeś? Czy pracodawca nastawiony jest na zatrudnianie osób dopiero rozpoczynających karierę zawodową, czy może bardziej stawia na doświadczenie?

apacz
@Agata 02.06.2018 13:39

tak naprawdę to zatrudniaja i tych, i tych. nie wiem jak to dokladnie wygląda, ale jak tak gadało się z ludźmi to część nie miała za dużego doświadczenia, więc raczej sprawdzają czy się człowiek nadaje, a nie ze tylko w cv patrzą, bo potem i tak szkolenia robia.

apacz

pracuja bardzo konkretni i przyjemni ludzie, dużo młodych. rekrutacja była troche wyczerpujaca ale dobrze bo można sie było pare razy zastanowić czy sie w tej pracy chce w ogóle być. jak sie zdecydujesz to pakiet szkolen, duzo sie uczysz a potem tylko nabijasz doswiadczeie. jako młoda osoba duzo sie nauczyłem. teraz pracuje w innym miejscu ale dobrze prace tu wspominam.

Agata

@Gogo Po Twoim wpisie sądzę, że jesteś bardzo zainteresowany pracą w CUK Ubezpieczenia? Wysłałeś już może do nich CV? @Praca DK Bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą, a także niewątpliwie merytoryczną opinię o specyfice pracy w firmie CUK Ubezpieczenia. Możesz być pewien, że okaże się ona pomocna osobom, które planowały tam aplikować. Rozumiem, że praca w tej firmie nie należała do najłatwiejszych i w związku z tym skupiłeś się na jej negatywnych aspektach, może jednak znajdą się jej jakieś pozytywne strony? Jak długo byłeś tam zatrudniony?

Praca DK
@Agata 28.05.2018 13:15

Zatrudnienie było dłuższy czas, a pozytywów nie było ale będą kiedy dział HR zostanie zlikwidowany.

Praca DK

Dbry pracownik powinien być nagradzany i awansowany. W Cuk niestety funkcjonuje inny model. Na stanowiska DK przychodzą często fajni i ambitni młodzi ludzie, na rozmowach kwal. dowiadują się od rekrutujących i HR o tym jak tu nie jest mega, hiper i super fajnie jaka firma przyjazna pracownikom, jak wszyscy ją kochają za benefity, jak się tu rozwiną itd. itp. No dobra. Pracownik idzie do pracy zaczyna pracować i dzień po dniu, tydzień po tygodniu, miesiąc po miesiącu, kwartał po kwartale, rok po roku odkrywa rzeczywistość, która jest totalnie odmienna od tej, którą mu przedstawiano. Pierwsza rzecz na początku – wynagrodzenie. Dział HR mówi, że gratulują przejścia do drugiego etapu kwalifikacji, a info o wysokości pensji dostajesz przed podpisaniem umowy i jest to wynagrodzenie minimalne. Jak to? Wybieramy najlepszych i minimalne? O co tu chodzi, gdzie jest pomyłka? (usunięte przez administratora)(tego już nie mówią). Już po tym widać, że coś tu nie gra, ale dobra, myśli pracownik; pracuję dalej. Szara rzeczywistość pokazuje, że trzeba przez bite 8 godzin ciężko pracować, być cały czas skupionym, aby podczas pracy z dokumentami nie popełnić błędu, żeby się klient nie zdenerwował, a za nim czeka trzech następnych i czekają długo, bo zawarcie ubezpieczenia i wypowiedzenie poprzedniego to co najmniej 20 minut. Trzeba zasuwać, bo kierownik się zdenerwuje i weźmie na rozmowę motywacyjną, która też trwa 20 minut, a klient czeka w kolejce, irytuje się coraz bardziej, na koniec wracasz do klienta i musisz go uspokajać i przepraszać za kierownika, bo ten sam tego nie zrobi tylko się przełknie na zaplecze chyłkiem, żeby go klient nie widział. Potem trzeba zostać kilkadziesiąt minut nadgodzin co najmniej, bo w czasie pracy nie mogłeś tego zrobić, bo miałeś zapierdziel, ale to musi zostać zrobione. Nie zapłacą Ci za ten czas, ale to musi być zrobione. I tak dzień po dniu, tydzień po tygodniu, miesiąc po miesiącu, kwartał po kwartale, rok po roku szeregowy pracownik jest już pewnie,(usunięte przez administratora)a jest ambitny i chciałby awansować oraz więcej zarabiać. Zaczyna inaczej myśleć. Widzi, że osoba która ślepo wykonuje to co chce kierownik, zostaje bez skargi na niepłatnych nadgodzinach, która podbiera co lepszych klientów kolegom, ma lepsze wyniki i jest w końcu przez kierownika nagradzana awansem. Myśli sobie: „Czemu ja mam tak nie zrobić? Staram się i nic nie mam, spróbuję jak ona”. I takim oto sposobem w Cuku jest właśnie tak jak jest. Jest ogroma dysproporcja w tym co propagandowo głosi dział HR a szarą rzeczywistością. Firma powinna zrobić prosty wybór; albo nie mówimy o tym jak jest super tylko mówimy jak jest naprawdę, albo mówimy że jest mega super i dodajemy DK po 500 zł. miesięcznie aby to była prawda. To by rozwiązało problem negatywnych wpisów tutaj na temat działu HR. Zniknęłyby powoli. Zastanówcie się sami, drodzy zainteresowani pracą na stanowisku DK koledzy i koleżanki, dlaczego jednak tak się nie dzieje.

Agata

@s.o.s. Pewnie pracujesz w CUK Ubezpieczenia. Długa jesteś tam zatrudniony i na jakim stanowisku? Co jeszcze mógłbyś dodać o tym pracodawcy? Zachęcam Cię do podzielenia się aktualnym informacjami, które posiadasz o tej firmie.

s.o.s.
@Agata 22.05.2018 14:40

pewnie tak jak większość tutaj pracuję jako doradca klienta i praca w sumie jest okej. bywa różnie ale jest fajny klimat do pracy.

Antje

Pytanie z tych raczej głupich: jak jest z dress codem na stanowisku DK? Firma sponsoruje strój służbowy czy każdy lata jak chce byle schludnie?

s.o.s.
@Antje 09.05.2018 18:44

nie sponsorują, ma być elegancko i ładnie.

Agata

Czy zainteresowaliście się już ofertą pracy w CUK Ubezpieczenia na stanowisko młodszego specjalisty ds. rekrutacji? Jeżeli odbył ktoś z Was rozmowę kwalifikacyjną na tę posadę, to zachęcam Was do pozostawienia przez Was opinii odnośnie jej przebiegu. Warto z perspektywy osób już tam zatrudnionych, starać się o zatrudnienie w tej firmie w takim charakterze?

zalogowana
@Agata 15.05.2018 15:56

oferta wygląda ciekawie. może ktoś napisze właśnie coś więcej, chętnie bym się czegoś dowiedziała.

Władzia

Mam pytanie odnośnie pracy w Radomiu. Jaka jest atmosfera? Chciałabym zaaplikować i zastanawiam się.

Władzia
@fiodor 11.05.2018 10:57

Dziękuję za odpowiedź.

Kott

Ogólnie to praca sama w sobie nie jest zła, zarzucić nic nie mogę. Pewnie, że by się chciało więcej kasy dostawać, ale też bez przesady, bo nie narzekam specjalnie na stan konta. Przyzwoita praca naprawdę.

Soory
@Jak jest w Cuk 02.05.2018 23:36

Myślę, że też coś o tym wiesz, panie "Jak jest w Cuk", bo ostatnio widać dużo Twoich komentarzy. Nie za dużo? Może dasz się innym też wypowiedzieć bez narażania się na Twoje nieraz niezbyt przyjemne słowa komentarza?

Zostaw opinię o Cuk Ubezpieczenia Sp. z o.o. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cuk Ubezpieczenia Sp. z o.o.