Cuk Ubezpieczenia Sp. z o.o.

Toruń

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 1049 ocen.

Cuk Ubezpieczenia Sp. z o.o.
5 1049 6 1

Opinie o Cuk Ubezpieczenia Sp. z o.o.

Lilka

Nigdy nie mialam sytuacji, ze jak czegos nie wiedzialam, to nikt mi nie pomogl czy cos. Nie kazdy sie odnajdzie w tej pracy, ale warto probowac swoich sil i sie nie zrazac. Tak moge powiedziec od siebie.

Jagoda

Witam. Wlasnie czekam na ostatni etap rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko UDK. Mam kilka pytań, na które może ktoś mógłby udzielić mi odpowiedzi... Mianowicie 1. Czy podejmując prace w CUK podpisuję w umowie tzw. Lojalnościowke? Jezeli tak to na jaki okres czasowy? 2. Czy po przebytym szkoleniu mam "obowiazek" pracy przez jakis okres pracy? Jeżeli z jakiś względów chcialabym zrezygnowac po np 1miesiacu to muszę zwracać koszty szkolenia? 3. Czy szkolenie 2tygodniowe bedzie liczone mi do wynagrodzenia? Czy tak naprawdę zaczynam pracę po przebytym szkoleniu? Dziękuję za odpowiedzi :-)

zgodnie z prawem anonim

Małe przypomnionko, bo HR usunął tchórzliwie: Czy nikomu niepotrzebny dział HR Cuk Ubezpieczenia przyzna się do tego, że tchórzliwie zlekceważył sprawę niekompetencji dyrektora CC i dążył do zdemaskowania osoby, która napisała prawdę na temat tego dyrektora?

Żal ci że już nie pracujesz?
@zgodnie z prawem anonim 01.10.2018 00:14

Widać że ktoś będzie miał żal do końca życia za to że go wywalili z CC... Nie płacz, kolego ;-)

Koleżanka
@zgodnie z prawem anonim 01.10.2018 00:14

Tomek przestań się nad sobą użalać.

Szukasz pracy?

Szczerze oceniający prace

Hej zacznę od tego ze jestem pracownikiem Cuku już ponad 2.5 roku i nie jest to dział Hr, jak pewnie większość pomyśli(zauważyłam tendencje przy pozytywnych opiniach) tylko pracuje jako DK. Czytam opinie i dlatego stwierdziłam ze w końcu coś napisze - coś co uwazam może faktycznie pomoc zainteresowanym. Prace oceniam na bardzo dobra, zatrudniając nie wymagają doświadczenia, wiec każda młoda osoba chcąca poznać czy rozpocząć karierę w tej branży ma cudowne zielone światełko. Szkolenia sa ogólnodostępne bezpłatne wiec jeśli komuś zależy zyska wiedzę i szybko posiądzie wiedzę. Owszem praca jest obarczona ryzykiem.. jest dużo obowiązków, papierowych spraw jak wgrywanie polis, dokumentacja zdjęciowa przyjmowanie gotówki, w przypadku błędu w większości przypadków odpowiada OWCA itp..(choc od początku moja starsza stażem koleżanka mówiła „nie ma sprawy której nie da sie rozwiązać” co faktycznie działało i tylko raz musiałam dopłacić sama coś do polisy klienta, faktycznie, pracuje sie w godzinach w których nie ma sie nic z dnia, ale..grafik układa sie co miesiąc można spokojnie sobie wszystko zaplanować, 3 h pracy w sobotę to cały dzień wolny w tygodniu, nie wymagaja generowania nadgodzin, wręcz przeciwnie, CUK preferuje prace bez godzin nadliczbowych. Uważam ze zawsze można liczyć na wsparcie osób z tego samego biura, opiekunów TU czy centrali CUK. Atmosfera zależy od ludzi, czyli od Ciebie, od tego jak ja zbudujesz. Nigdy nie czułam sie tu pozostawiona sama sobie, bez doszkolenia czy tez w sytuacji błędu bez pomocy odpowiedniego działu. Zapewniają umowę o prace już podczas okresu próbnego wiec to rownież plus. Plany. Rożnie bywa- zależy od miesiąca, ale przez dwa lata jedyne sytuacje w jakich go nie wyrobiłam to l4 albo urlop wiec nie rozumiem dlaczego krąży informacja ze sa za wysokie. Sa wysokie ale czy ZA? Kwestia motywacji uważam. Nie ma rownież minusów gdy sie planu nie wyrobi, a wiec uważam ze można tylko zyskać. No właśnie i te zarobki... No cóż to akurat jedyny minus jaki zauważam. Sa niskie na pewno w stosunku do zarobków bezpośrednio w TU.. ale myśle ze trzeba patrzeć realnie.. skoro firma stawia na osoby młode, przymyka oko na brak doświadczenia myśle ze dla każdego młodszego specjalisty rozpoczynającego prace w ubezpieczeniach stawki sa dobre. A jeśli z czasem okazują sie byc za niskie.. prace zawsze można zmienić, ale nie zapomnijcie wtedy ze start dał Wam Cuk- za darmo i bez wymaganego doświadczenia.. może wtedy nie bedzie aż tylu niepochlebnych opinii napisanych w emocjach- tak uważam. Oceniam po ponad dwóch latach prace na 8/10 :)

abcde
@Szczerze oceniający prace 10.10.2018 16:39

Umowa o pracę w warunkach ustalonego czasu pracy, miejsca pracy, odpowiedzialności za popełnione błędy jest standardem.

Beti
@Szczerze oceniający prace 10.10.2018 16:39

Bardzo merytoryczny komentarz. Też uważam, że dobre miejsce na zdobycie doświadczenia, które jak wiadomo jest teraz najważniejsze, zwłaszcza dla osób, które dopiero zaczynają. To prawda, sporo obowiązków, ale przy dobrej organizacji można to w miarę "ogarnąć". Uważam, że śmiało można tu próbować swoich sił. Każda praca ma plusy i minusy, ale to też zależy od człowieka, co komu się spodoba. Pozdrawiam!

Antko

Sporo sie tu mozna nauczyc to na pewno. Dobra praca jesli chodzi o budowanie doswiadczenia. Pozdrawiam.

anonymous
@Antko 05.10.2018 15:06

W pracy trzeba ZARABIAĆ! a nie zbierać doświadczenie. Kto te bzdury wam wymyśla???

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Nie, nie ma!

anonymous

Od kiedy pytanie o poprawę warunków finansowych w CUK łamie regulamin forum???? Bo chyba usuwacie tylko komentarze niezgodne z regulaminem co??? :-D Gratulacje!

Jotka

prace tworza tez ludzie i wazna jest atmosfera, a tego bym sie jakos bardzo nie czepiala w tej firmie. Moge powiedziec ze jest to praca, w ktorej mozna zyskac nowe umiejetnosci no i na pewno jest nastawiona na wynik. Wydaje mi sie, ze trzeba miec do tego predyspozycje i po prostu lubic kontakt z ludzmi.

asor
@Jotka 14.09.2018 12:59

No dobry klimat w pracy to jeden z tych czynników, dla których chce sie siedziec. Takze na plus

Polnoc123

Witam, wypowiem się krótko zwięzłe i na tematmoze komuś moja opinia pomoże ;) atmosfera miła, dużo się można nauczyć dobre dla kogoś początkującego, zarobki słabe, nawet z wyrobionym planem 2 tysiące to maksimum przy nowej placówce. Odpowiedzialność duża jak na owe zarobki, na rozmowie kwalifikacyjnej przedstawiają wszystko w troszkę innych barwach niż to wyglda w rzeczywistośći wiec jeśli ktoś się zdecyduje niech dopyta dokladnie o warunki. Możliwość rozwoju niby jest ale trzeba 3 miesiące z rzędu wyrobić narzucony plan który jest dosyć dużo wygórowany. Ogólnie oceniam prace 4/10 drugi raz bym się tutaj nie zatrudniła, z mojego szkolenia na 25 osób po 3 miesiącach zwolniło się około 17 wyniki mówią same za siebie. Pozdrawiam :)

gonia
@Polnoc123 19.09.2018 09:39

KAzdy ma rozne oczekiwania co do pracy wiec to normalne ze jedni zostaja, inni nie. Wedlug mnie duzo zalezy od czlowieka i jego podejscia. Sprawdza sie tu osoby zadaniowe i chcace sie rozwijac to na pewno bo obowiazki sa. Grunt to tez dobre wdrozenie.

Tysia

Ja wychodze z zalozenia ze trzeba sprobowac swoich sil, a jak nie wyjdzie to trudno. Ja zyskalam tutaj sporo doswiadczenia.

rejent
@Tysia 10.08.2018 14:12

Dobrze mowisz

edka
@Tysia 10.08.2018 14:12

ryzyk fizyk a nuz sie uda, zawsze trzeba sie sprawdzic w nowej roli i wtedy czlowiek zobaczy co i jak

Xxxx

Na plus atmosfera, ludzie i ciekawa rozwojowa praca Na minus wynagrodzenie, nierealne plany, kiepska baza

Ulka

Dobra firma to i dobra praca? Potrzebni są ludzie?

chłop
@Ulka 11.07.2018 13:28

a na jakie miasto? bo to wiesz cuk nie tylko w jednym mmieście jest.

Filifion
@chłop 13.07.2018 11:02

W Inowrocławiu szukaja doradcy.

ewel
@Ulka 11.07.2018 13:28

Sprawdz na necie, na stronie internetowej maja pewnie info czy sa aktualne oferty pracy.

Redzik
@ewel 08.08.2018 12:50

są, ja wyslalem. jak sie odezwa to dam info

majka
@Redzik 29.08.2018 15:40

No bylam na ich stronie to moge potwierdzic, ze sa oferty aktualne i to nie do jednego miasta. Wlasnie bede wysylac CV.

Frida

Nie mowie, ze niczego sie tu nie da nauczyc. Jednym sie spodoba, drugim mniej, jak wszedzie. Mi specyfika tej pracy odpowiada. Na poczatku troche stres, ale trzeba podejsc do tego na luzie i robic swoje, no i multitasking mile widziany. Trzeba miec podejscie do ludzi i byc otwartym. Generalnie nie mam co wypowiadac sie jakos krytycznie bo mozna zyskac calkiem spore doswiadczenie. W takiej pracy to sie czlowiek sam sprawdza i to jakie ma predyspozycje.

taka
@Frida 31.08.2018 15:18

no kazda nowa praca to stres ale przeciez to normalne, tak jak ktos napisal grunt to sie wdrozyc i nie brac za bardzo do siebie jak cos na poczatku nie wychodzi. Prawda jest taka ze ludzie sa rozni i na roznych sie trafia. Sama praca nie jest jakas ciezka, tylko faktycznie trzeba miec raczej w tej pracy "gadane" i pokazywac ze sie chce. Pieniadze normalne, benefity są.

Wiktor

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć?

tedi
@Wiktor 12.08.2018 19:40

Tak, na ich stronce internetowej popatrz. Z tego co się orientuje to umowa o pracę.

Fedka
@tedi 13.08.2018 14:49

W zakladce oferty pracy mozesz znalezc aktualne stanowiska.

Losia
@Fedka 17.08.2018 12:01

Na doradce klienta chyba sporo ofert mieli do różnych miast. Wiem bo szukalam czegos w swojej okolicy.

Piotr

Jakie umowy preferuje firma z nowymi kandydatami?

derek
@Piotr 23.07.2018 10:05

z tego co widzialem w ofertach to umowa o prace

anonim
@derek 22.08.2018 13:06

A jaka inna umowa? Doradcy pracują pod kontrolą pracodawcy, na jego rzecz, w czasie i w miejscu wyznaczonym przez pracodawcę więc ustawowo musi być umowa o pracę. Co to w ogóle za dyskusja? chyba, że to znowu HR...

Wiejek
@anonim 23.08.2018 10:48

wyluzuj, jak ktos szuka pracy to interesuja go chyba takie sprawy jak umowa o pracę

marty

Dla osób, które już prowadzą agencję ubezpieczeniową dobrą opcją jest współpraca z cuk jako niezależny doradca.

Punisher

Siema Po roku w CC - praca jest wymagająca - jak chcesz i potrafisz to na początek weźmiesz 1.8-2.3tys., po pół roku do 2.8, po całym 2.8-3.5tys. , kwoty netto. Żeby powyższe było realne to bądź gotowy do pracy nad umiejętnościami poza pracą - firma nieco Cię podszkoli ale, żeby wycisnąć max., trzeba zainwestować te 5 godzin extra / tydz. swojego czasu. Na + jest fakt, że OC jest niezbędne każdemu kierowcy - więc w rozmowach nie musisz robić z siebie i drugiej strony debila forsując sprzedaż rzeczy zbędnej - a to już wielki plus dla Twojej higieny psychicznej. Jeśli satysfakcjonuje Cię 3tys.+ do ręki na miesiąc, po 6mcy do roku pracy, i cenisz sobie zdrową atmosferę w firmie i nie boisz się wysiłku to praca jest ok. Oczywiście za Twój wysiłek na te 3k w mieście o zdrowszym rynku pracy należy się 4,5tys. ale takie już są realia Torunia, spatologizowane przez kołchozy zwane 'callcentre', płacące jako podstawę minimum ustawowe. Dobra praca dla sprzedawcy o solidnej etyce, kariera na 2-3 lata max. Po tym czasie sobie i każdemu zdolnemu z was życze czegoś więcej. Powodzenia )

Uy
@Punisher 08.08.2018 22:54

A jak pani kierownik?

Punisher
@Uy 09.08.2018 15:31

Przyjemna dla oka

Karti

Jak ktos ma gadane i lubi kontakt z ludzmi to sie bedzie tu czul jak ryba w wodzie. Moja kuzynka pracuje w Cuku i jak rozmawialismy to nie mowila mi nic zlego.

Ju
@Karti 03.08.2018 13:04

Kto ma uwierzyć że osoby mające niby kuzynkę w cuk piszą jakieś opinie na temat tej firmy??? Oj fantazja kolejny raz kogoś poniosła :-)

Majkel
@Ju 03.08.2018 17:59

Jak ktos ma jakies informacje to sie tym dzieli, kazdy ma prawo sie wypowiadac.

Orti

Wszystko jest do ogarniacia, kwestia wprawy i chęci. Co do samej pracy to trzeba mieć głowę na karku. Ja widzę wiecej zalet niz wad tej pracy.

Rafik

Według mnie szkolenia na plus, dobrze jest być merytorycznie przygotowanym przed rozmową z klientem. Fakt, pracy jest czasami naprawdę dużo. Osoby wielozadaniowe sprawdzą się tu idealnie. Ja już się wdrożyłem i czuje się w tej pracy dość swobodnie. Bez większych zastrzeżeń.

eli
@Rafik 25.07.2018 12:21

A długo się wdrażałeś? Jak te szkolenia? Bo jestem ciekawa :)

Rafik
@eli 27.07.2018 14:23

Wszystko zależy od tego jak szybko się załapie. To kwestia indywidualna. Szkolenia dotyczą głównie pracy z klientem. W miarę ciekawy sposób jest to przedstawiane. Wiadomo teoria teorią, ale z wcieleniem w życie bywa różnie. Polecam nie zrażać się jeśli coś nie wyjdzie na początku, z czasem przychodzi to lepiej i już dużo rzeczy wchodzi w nawyk. Grunt to się nie stresować i robić swoje :) Generalnie w porządku.

Anonimowy

Praca w cuku? Nie polecam, zwłaszcza pracy na wyspach w galerii. Płaca przy tak wysokich planach sprzedażowych, które są niemożliwe do zrealizowania równa się podstawie. Ponadto sprzęt, którego używa ponoć największa multiagencja w Polsce jest po prostu żałosny i nie ma dnia, żeby wszystko działało prawidłowo. Na dodatek odpowiedzialność, która ciąży na pracownikach jest tak duża, że przy tak niskich zarobkach, raczej warto poszukać czegoś lepszego. Coś skopiesz? Ty odpowiadasz, najczęściej kosztem własnego majątku i zdrowia psychicznego. Oprócz tego warunki pracy (wyspowe - nie wiem jak jest w biurach) to jakiś koszmar... siedzenie po 12 h w chokerach, które nie mają nawet oparcia mówi sama za siebie... garb lub chociaż okropny ból pleców zagwarantowany...

Do Anonimowy
@Anonimowy 21.07.2018 21:56

12 godzin na hokerze??? Państwowa Inspekcja Pracy pewnie miałaby tu coś do powiedzenia... Ps. A siku można iść??? :-)

prep
@Do Anonimowy 22.07.2018 21:40

można, nawet trzeba ;) i nie warto we wszystko wierzyć. ja pracowałem przez jakiś czas na wyspie i takich warunków nie miałem. nie mówię, że zawsze super, ale ogólnie było okej.

Elis

Była to praca, w której stawiałam swoje pierwsze kroki w tego typu branży. Trafiłam tam świeżo po studiach. Na początku dużo teorii. W firmie główny nacisk kładziony jest na rozmowę i kontakt z klientem. Patrząc obiektywnie, dużo się tu nauczyłam...

Rose

Prawda jest taka, że praca w sprzedaży rządzi się swoimi prawami. Jako doradca klienta trzeba mieć predyspozycje i z samych szkoleń się tego nie wyniesie. Grunt to być cierpliwym i otwartym. Jedni się sprawdzą, drudzy nie. Tak też jest w tej firmie. Premie są i zależą od efektywności.

FaktowNieZmienisz

Tzn. żeby była jasność - zarabiasz tyle ile sam/sama od siebie dajesz. to, że za przeproszeniem lecisz w ch...... ileś tam lat w danej firmie nie oznacza że należy Ci się z tego tytułu wyższe wynagrodzenie albo chociażby szacunek. Zrób sobie rachunek sumienia, obiektywnie, bo to, że inni zarabiają więcej a ty nie, nie musi oznaczać wcale że więcej ci się należy. więcej samokrytyki i mniej polaczkowania polecam

CoJaCzytam

nie wiem czy HR wypowiadało się gdzieś odnośnie pracowników nie zauważyłem ALE jeśli praca wam nie odpowiada to dlaczego tu tkwicie? :) Skoro tu jest tak źle, to dlaczego nie pójdziecie tam gdzie was 'w końcu' docenią i obsypią srebrnikami? Powiem tak, zły to ptak co w swoje gniazdo sra, i narzekanie na skuteczność HR?:D sracie na forum na lewo i prawo i śmiecie kwestionować skuteczność?:D to może weźcie udział w maratonie a ja co 10 metrów będę wam podkładał nogi? siadła analogia? dotarło? Firmie do ideału jeszcze daleko i ludzie to widzą ale zobaczymy jakie wy będziecie dostawać opinie jak (daj bóg) założycie kiedyś własną firmę.

NickElo
@FaktowNieZmienisz 16.08.2017 08:42

Bzdura totalna. Jak ma zrobic tyle ile z siebie daje, jak nie ma klienta? co Ty wygadujesz

yeki yeki
@NickElo 01.07.2018 16:45

jak to nie ma klienta jak są

Anonimowy Człowiek

Komentarz i tak pewno zostanie usuniety. Faktycznie 3 etapy rekrutacji sugerowaly by, ze zarobimy dobre pieniadze, jednakze po szkoleniu w jednej placowce, ktora istnieje kilka lat dowiedizalem sie, ze srednio zarabiaja 2100zl z premia. Jak na te etapy rekrutacyjne to mega slabo, duzo obiecanek, ktore w ogole nie zostaly spelnione. Klientow na nowych placowkach nie ma, siedzimy sami cale dnie, czekajac na cud czyli klienta. A jak nie ma klienta to nie ma zrobionego planu i tak tym pieknym sposobem zarabia sie podstawe. marketing lezy odwlokiem. Jesli ktos ma czas poszukac jeszcze pracy, niech sobie da spokoj, chyba, ze 1700zl go urzadza.

Hagrid

Może to nie jest niewiadomo jak płatna praca, ale da się z niej wyżyć. Fajnie jest sobie tu zacząć, bo można się nauczyć podstaw. Jak komuś się to spodoba to można zostać na dłużej. CUK daje sporo szkoleń po drodze, ja pracowałem prawie dwa lata i polecam.

nietwojbiznes
@Hagrid 04.12.2017 14:09

to jest fake opinia tworzona przez pracowników CUK

Lane
@nietwojbiznes 05.06.2018 15:30

No chyba wszytski opinie tu pisane sa tworzone przez pracowników CUK, po to jest to forum :D

Alpa

Jak na taką pracę to nawet jest dobrze. U mnie w placówce mało kto narzeka. Wiadomo że może nie wszystko jest tak jakbyśmy chcieli, ale w jakiej pracy jest wszystko na medal? Nie znam takiej. A praca jest, wypłaty są i do tego przeważnie jest pozytywna atmosfera. Nie narzekam.

Go
@Alpa 27.06.2018 15:30

O "benefitach" jeszcze coś powinno być chyba :-D

Agata

@Work Bardzo się cieszę, że postanowiłeś wziąć udział w dyskusji o firmie CUK Ubezpieczenia. Fajnie, iż warunki oferowane przez tego pracodawcę Ci odpowiadają, ale może mógłbyś napisać coś więcej o tym? Podaj nam jakieś szczegóły dotyczące pracy w tym miejscu. @prostok A może Ty w takim razie wyraziłbyś swoją opinie o firmie CUK Ubezpieczenia? Warto tam aplikować?

prawda o CUK
@Agata 24.06.2018 15:05

Agata, jeśli to ta Agata z CC to zapytam krótko: "Kto cie kupił?".

lodl
@prawda o CUK 24.06.2018 23:41

ta... bo tylko dwie agaty są na świecie, weź ogarnij.

anonim

(usunięte przez administratora)

prostok

tak ciężko własną opinię napisać?

To ii

Z tym kablowaniem to niestety szczera prawda. Chory klimat. Ale może ktoś to lubi...

Work

Pracowałem jako doradca i było ok. Warunki na plus.

Agata

@Nic się nie ukryje @elektro @xyz Wasze wypowiedzi zdają się mieć niewiele wspólnego z wyrażaniem opinii na temat pracodawcy, jakim jest firma CUK Ubezpieczenia. Jeśli zatem posiadacie jakieś informacje odnoście pracy tam, to gorąco Was zachęcam do podzielenia się nimi. Wasze uwagi i wskazówki mogą okazać się bowiem przydatne dla osób poszukujących tam zatrudnienia.

Zostaw opinię o Cuk Ubezpieczenia Sp. z o.o. - Toruń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cuk Ubezpieczenia Sp. z o.o.