CUK Ubezpieczenia

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 493 ocen.

Opinie o CUK Ubezpieczenia

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia

Jak jest w CUK?

No niestety nie za ciekawie. Nie jest bardzo źle, ale jest bardzo słabo. Bardzo propagandowa i PR - owa firma, która tylko pozoruje dbanie o pracownika. Na dzień dobry 3-etapowa rekrutacja, poprzedzona informacją; "Gratulujemy, wybieramy tylko najlepszych". Potem jak już przejdziesz 3 etapy, na których rekrutujący tak naprawdę nie chcą Cię poznać, tylko stosują całą masę pytań, na które nie możesz odpowiadać szczerze, tylko tak aby uzyskali odpowiedź jaka chcą usłyszeć; po tym wszystkim dostajesz fenomenalną informację, że będziesz otrzymywał minimalne wynagrodzenie. Oczywiście plus premia. a jakże firma nie żałuje; jak zapytasz ile tej premii, to przełożony odpowie "nawet do 1000 zł.", a nie poda Ci przeciętnej kwoty średniej jaką zarabiają faktycznie doradcy. No i oczywiście cała masa dodatków, różne karty medyczne pomoc prawna, itp. itd. Tylko gdyby zapytali pracowników szczerze; co wolicie, dodatki socjalne czy więcej pieniędzy do ręki... chyba nie muszę odpowiadać co szczerze sądzą pracownicy CUK.

Logic
@Jak jest w CUK? 23.04.2018 19:52

ej, ja akurat sobie te dodatki cenię, więc nie odpowiadaj za wszystkich, bo każdy ma swoje zdanie na ten temat.

Agata

@dopo, rozumiem, że w tym dziale firmy, w którym pracujesz nie ma konieczności wyrabiania przez Ciebie nadgodzin. Czy są sytuacje w CUK Ubezpieczenia dzięki którym możesz zarobić więcej? Np. premie uznaniowe lub innego rodzaju? Proszę Cię o wpis na ten temat na tym forum.

dopo
@Agata 21.04.2018 18:28

są możliwości na dodatkowy zarobek, premie itd. a oprócz tego dają też multisport i zapewniają opiekę medyczną.

edex

ja akurat nie pracowałem długo, bo tak wypadło że się przenieść musiałem gdzie indziej, gdzie cuka nie było, ale z rekrutacji wrażenia odniosłem pozytywne. potem szkolenia długo, dokładne. a sama praca jest koniec końców przyjemna.

ciepek
@ka 18.04.2018 22:40

Sam jesteś śmieszny.

Mumuś

Znośne towarzystwo, ale nie dla niego się przychodzi. Praca jest fajna, szkolenia dobrze przygotowują do pracy, a potem to już wszystko od Ciebie zależy i Twojej pracy. Trzeba to lubić, żeby robić to dobrze. Pracuję już chyba drugi rok i nie marudzę.

dopo
@Anonymous 14.04.2018 00:25

ja pracuję w CC i nie siedzę po nocach, nie przesadzaj.

Darciu

jestem klientem cuka i z obsługi byłem zawsze zadowolony. znajomy pracuje od niedawna w placówce, do której chodzę i mówił mi, że na nic nie narzeka.

flapper

Rzetelna firma, miła atmosfera, jednym słowem - polecam!

M.

Był ktoś na rozmowie w sprawie podjęcia współpracy z cuk na zasadzie franczyzy? - Prowadzenie multiagenecji ubezpieczeniowej pod logo cuk.

Adi

czy ktoś wie coś o rekrutacji w Toruniu? czy to dalej aktualne?

Adi
@Dzisiej 05.04.2018 14:52

dzięki bo nie wiedziałem czy aktualne ale wysłałem CV i czekam na telefon w takim razie.

Maja

Na jakie zarobki, chodzi mi o premie może liczyć doradca klienta w cc ?

perhaps
@Maja 26.03.2018 18:52

Nie rozumiem ludzi ktorzy zmienili prace i dalej tu wchodza ja bym chcial zapomniec jak najszybciej o tym z czego bylem ewentualnie niezadowolony i nie wracac najlepiej nigdy do tematu trzeba jednak miec zawzietosc zeby tracic w ten sposob czas na czatowe utarczki :). Tez pracowalem i w zaden sposob ta praca sie ani w jedna ani druga strone na mnie nie odbila - moge nawac ja zwyczajna, standardowa, typowe polskie warunki lub 'jak wszedzie' i kazde z tych okreslen bedzie dobre. nie wiem czemu to wszystko po was nie splywa tak jak po mnie moze warto poszukac jakiegos sposobu na poprawe odpornosci psychicznej? A moze po prostu ja mam wy******e bo jestem dziwakiem. Tez tu zagladam ale tylko zeby sprawdzic czy ktos ze starych znajomych sie nie wypowiada zazwyczaj nic nie pisze ale tym razem czuje spoleczna potrzebe - czas w naszej rzeczywistosci dziala jendokierunkowo :) nie fora irnety tylko skupic sie na zajeciu, ktore daje wam realne mozliwosci :)

Kaa

Mnie się bardzo nie podoba, że DK stacjonarnym CC podbiera klientów. Nie radzę w kalkulacjach podawać numerów do ludzi, lepiej spisywac w notesie, bo zaś centrala oddzwania i proponuje polisy przez internet, bardzo brzydka praktyka CUKU!!!!!

anonymous
@Kaa 14.02.2018 20:49

Często klienci sami dzwonią na infolinię, bo nie podobala im się jakość obsługi stacjonarnie

Agata

@Pat800, rozumiem, że CUK Ubezpieczenia umożliwia zdobycie doświadczenia osobom będącym dopiero na początku swojej kariery. Czy taka osoba może liczyć na ciągłe wsparcie merytoryczne ze strony współpracowników? Czy student prosto po studiach bez problemu dostanie pracę? Macie porady dla takiej osoby jak to osiągnąć?

Pat800
@Agata 25.03.2018 22:44

ja miałem wsparcie od samego początku. nie wiem jak z osobami świeżo po studiach, ale proces rekrutacji ma tyle etapów, że sobie weryfikują na pewno kto jaki jest i czy może się nadać.

michałek

Moze ktos napisać jak się pracuję, bo z tego co pamietam przy rozmowie tel. mowili ze praca od 9-18+ 2 soboty w miesiacu 4h dobrze pamietam?

juta
@Neitt 20.03.2018 16:45

A kasa za nadgodziny i soboty? Ja nie chce wolnego tylko pieniądze za nadgodziny

Marzec

są benefity? są. jest fajna atmosfera? jest. jest co miesiąc wypłata? jest. więcej nie potrzeba, żeby robota była nawet więcej niż w porządku :)

Pat800
@anonymous 21.03.2018 18:24

to że ktoś ma predyspozycje nie znaczy, że się w takiej pracy odnajdzie. szczególnie, że dają nieraz szansę osobom początkującym w tej branży, co jest akurat na plus. a rotacje w innych firmach widziałem dużo większe, więc to też przesada z tą rotacją.

anonymous

Dlaczego usuwacie opinie, które nikogo personalnie nie obrażają, a co najwyżej zawierają niewygodne dla pseudokorpo informacje??? Oj nieładnie, nieładnie...

konował
@anonymous 14.03.2018 20:11

poczytaj sobie regulamin, może było wulgarnie albo nie na temat albo ktoś regularnie hejtował dla samego hejtu. czasem są tacy ludzie, nie ogarniam tego. nie wszystko można pisać. internet nie wszystko przyjmie chociaż się wielu osobom tak wydaje.

anonim

(usunięte przez administratora)

kk

Wpis nie naruszał regulaminu, dlaczego został usunięty? Można się domyślić. Szkoda, że panuje tu cenzura!

Hubi500

chciałem się spytać czy poszukują osoby do pracy w charakterze doradcy klienta w poznaniu? w sumie obojętne gdzie byle poznań.

Przewidujący
@Hubi500 14.03.2018 10:33

Szukają, szukają, wysyłaj!

Tośka

Też mam wrażenia z Warszawki, ale z samej rekrutacji. Długo się zastanawiałam, ale wybrałam w końcu inną firmę. Czy żałuję? Może trochę, bo jak czytam komentarze, to chyba u mnie jednak jest trochę słabiej. Mogę ocenić samą rekrutację i jest trudna, ale da się przebrnąć przez wszystkie etapy, jak tylko się chce. Pamiętam też bardzo miłe kierownictwo. Nie wiem jak by było potem w pracy, ale wrażenie zrobili pozytywne.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

niwe tlyko dwie osoby, jest ich więcej...

Rorerto

ja mam doświadczenie z pracy w warszawie na franczyzie i jest to doświadczenie dobre. oczywiście, liczą się przede wszystkim wyniki sprzedażowe, jak w każdej robocie doradcy i w pewien sposób się konkuruje z kolegami z pracy ale to nie przeszkadzało, żeby u mnie ludzie byli dla siebie życzliwi. nikt pod sobą dołków nie kopał. pensja odpowiednia do roboty, płatna na czas, co było dla mnie ważne po przebojach w poprzedniej firmie.

Nowy

Polecam pracę w Toruniu. Rekrutacja faktycznie składała się z wielu etapów, ale do przebrnięcia. Chociaż duży odsiew podejrzewam robią. Sama praca niczym mnie nie zaskoczyła. Po szkoleniu od razu z klientami do dzieła. Pracuje mi się dobrze jak narazie. Wszystko jasno określone i działam.

Nowy
@monia 02.03.2018 21:35

Faktycznie jest najtrudniejszy, ale nie ma rzeczy nie do przejścia. Jeśli się dobrze przygotujesz i faktycznie masz dryg, to można spokojnie przejść trzeci etap.

Gunter

Przyszedłem do cuka głównie ze względu na to co dają poza pracą. I się nie zawiodłem. Poza opieką medyczną i multisportem są fajni ludzie robiący przyjemną atmosferę, że nie czujesz że jesteś w pracy. Klienci, których obsługuję są też okej, więc nie narzekam na cuka.

Nela

Czy ktos wie ile zarabia lider?

Zuch
@Nela 26.02.2018 20:02

pewnie więcej niż doradca, bo musi mieć doświadczenie no i jeszcze organizuje wszystko w oddziale, ale dokładnie to nie wiem. może zależy od doświadczenia i co to za oddział.

dasię

Osobiście znam co najmniej kilka osób, które się sprawdziło w roli DK i nie tylko dostawali za to należne premie, ale dostali później stanowiska kierownicze. Tak, tak, wiem - zaraz przeczytam odpowiedź, że wchodzili komuś w pewne miejsce, przespali się z wszystkimi byłymi, obecnymi i przyszłymi pracownikami firmy, na końcu dodali do tego mnóstwo pospolitego podlizywania się. Problem polega na tym, że te osoby to naprawdę świetni fachowcy i gwarantuję Wam, że gdyby ich praca nie przynosiła efektów to bardzo szybko dostaliby wypowiedzenie, bez względu na to, w jakiej firmie by pracowali.

żołnierz
@dasię 13.02.2018 23:10

cuk ma najlepszych DK, taka prawda, świetnie przeszkoleni ludzie.

Szczurzyca

Z początku nie byłam przekonana, bo nie widziałam siebie w sprzedaży, ale potem zobaczyłam jak cuk działa od wewnątrz i praca mi się spodobała. Nie miałam jakiegoś dużego doświadczenia, więc sporo wyciągnęłam ze szkoleń. Atmosfera na szkoleniach i potem w samej pracy bardzo przyjazna. Teraz pracuuję sobie na lajcie. Nie myślę o zmianie firmy.

Deku

sprzedaż jak sprzedaż. wszystko zależy od twojej robotności i efektywności. im więcej tym lepiej. w tych warunkach jakie daje cuk to można nieźle wyciągnąć.

Henio

Nie mam aż tak gadane, ale stwierdziłem, że się sprawdzę. Dotarłem do ostatniego etapu rekrutacji, ale akurat pracy nie dostałem. No ale z samego procesu rekrutacji wrażenia miałem pozytywne. Wszyscy byli bardzo uprzejmi do mnie i faktycznie zachęcali do pracy w cuku. Może następnym razem się uda, zobaczymy.

Vinosaur

Nie jest to może idealna firma z tej branży, ale złego słowa o warunkach w cuku powiedzieć nie mogę. Rzeczywiście zapewniają benefity, premie się zdarzają no i ludzie są mega pomocni. Kierownictwo też w porząsiu.

buble
@uh 08.02.2018 21:55

jak jest dobry sprzedawca to ma miesiąc z premią. prosta logika. pewnie stąd się niezadowoleni biorą, bo nie dają rady.

emka

Co do sprzedaży ubezpieczeń pod marką cuk (franczyzy) to na pewno dużą zaletą jest że otrzymuje się dostęp do oferty 30 najważniejszych Towarzystw ubezpieczeniowych.

behhhh
@emka 04.02.2018 13:47

to sporo, jest w czym wybierać

tomcioo

a jak dodatki w Cuku? jest faktycznie multisport i jakieś inne benefity???

Cenna
@tomcioo 02.02.2018 10:38

Ja Ci może odpowiem, że benefity są, multisport jak najbardziej cuk daje + opiekę medyczną i jakieś różne inne dodatkowe "atrakcje", warto.

Zebra

Zatrudnili mnie niedawno i jestem póki co zadowolony. Zobaczymy, jak będzie dalej :)

Zostaw opinię o CUK Ubezpieczenia - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia