CUK Ubezpieczenia

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 371 ocen.

Opinie o CUK Ubezpieczenia

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia

Ósemka

można tu zdobyć całkiem sensowne doświadczenie. wiele osób na to zwracało uwagę już. naprawdę warto

Titanic

Mój bardzo dobry kolega pracuje w CUK Ubezpieczenia. Zawsze się nadawał do sprzedaży, ma gadane, jest sympatyczny, a do tego nieźle sobie radzi w kontakcie z klientem. Często mi opowiada jak w pracy i owszem, czasem zdarzy mu się pomarudzić na ludzi, czy tam że troszkę mało kasy, ale zawsze powtarza, że na życie mu starcza bez problemów, ma fajnych znajomych w robocie, stabilne zatrudnienie i do tego dodatki, multisport i opiekę medyczną. Nie wszyscy tak mają i on się tej pracy trzyma. Podsumowując, zadowolony ejst i innym poleca, o ile oczywiście lubią tego typu pracę, bo nie zawsze da się każdeo klienta przekonać.

Gerss

Fajna robota. Teraz jestem na swoim, w podobnej branży, ale praca w cuku wiele mi dała. Kasa bez fajerwerków, ale dobre dodatki. Solidna firma, o, po prostu.

michałek

Moze ktos napisać jak się pracuję, bo z tego co pamietam przy rozmowie tel. mowili ze praca od 9-18+ 2 soboty w miesiacu 4h dobrze pamietam?

Xxx
@cc 14.01.2018 22:13

Czy od drugiego etapu do trzeciego cczeka sie dwa tyg tak jak mowia czy szybciej mozna spodziewac sie odpowiedzi?

Mewka
@Xxx 15.01.2018 19:45

Ja po tygodniu dostałam odpowiedź, pewnie zależy od miasta...

Z

To jak z tymi zarobkami? Napisze ktoś? Nie chciałabym marnować czyjegoś czasu

lol
@aaaaa 04.01.2018 10:43

jak już mylisz franszyzę z franczyzą to zrezygnuj z tej roboty

hola hola
@Z 04.01.2018 19:19

no nie wiem. dla mnie 2300 na rękę to spoko kasa, a pamiętam, że jeszcze benefity do tego dają.

Staszu

Ja akurat dotarłem do trzeciego etapu, ale pracy nie dostałem niestety. Muszę przestać się tak stresować. Ale wrażenie na mnie zrobili pozytywne, faktycznie dużo rzeczy sprawdzają i to są bardzo życzliwi ludzie. Fajnie było się sprawdzić.

Xx
@Staszu 11.01.2018 12:44

Moge wiedziec jak wyglada trzeci etap?

St
@Xx 12.01.2018 00:04

Już pisali tu parę razy: trochę zadań z excela, scenki sprzedażowe, rozmowy, jakieś wiedzowe pytania, takie rzeczy. Sprawdzają, czy się na pewno nadasz, jak się prezentujesz, ile wiesz. Im więcej wiesz, tym lepiej, wiadomo.

ospa wietrzna

ale jak tak czytam, to w sumie dobrze, że jest tyle etapów rekrutacji, bo jednak dzięki temu robią dość dużą selekcję i finalnie zostają najlepsi. no, nie zawsze się uda, ale w większości raczej zostają lepsi niż gorsi.

dddd

ile sie czeka miedzy wynikiem 2 etapu i zaproszeniem na 3?

Burszynek
@dddd 06.01.2018 16:05

W ciągu kilku dni po drugim etapie powinien być trzeci etap (zadania w excelu, testy wiedzy, może dodatkowo scenki sprzedażowe), ale zanim się odbędzie kandydaci dostają na e-maila wskazówki czego się nauczyć.

Volvo
@Burszynek 06.01.2018 21:27

ja czekałem coś koło 4-5 dni

r.t.

Warunki współpracy franczyzowej są korzystne moim zdaniem.Ciekawe po jakim czasie można liczyć na zysk...

poklok
@r.t. 07.01.2018 17:02

to fakt. z tego co wiem, może nie za szybko, ale po jakimś czasie nieźle się wszystko kręci.

Burszynek

Pierwszy etap (rozmowa telefoniczna w pracownikiem działu HR): Prośba o opowiedzenie na swój temat, pytanie co jest dla mnie ważne w pracy, prośba o odegranie scenki lub o opinię jak powinna wyglądać dobra sprzedaż, pytanie o preferowane wynagrodzenie podstawowe i wynagrodzenie łączne podstawa+premia, informacja o tym jakie są kolejne etapy rekrutacji. Nie można zadać pytania o wynagrodzenie pracownikowi HR. Drugi etap (rozmowa z regionalnym kierownikiem sprzedaży): 1.Parę słów o firmie, prośba kierownika by kandydat powiedział parę słów o sobie, o dotychczasowej pracy, preferencjach zawodowych. 2.Niby jest pozwolenie na zadanie własnych pytań, ale pojawia się niechęć do zweryfikowania/rozwinięcia informacji o kolejnych etapach rekrutacji, święte oburzenie po zadaniu pytań na temat wynagrodzenia. Wtedy zaczęły się wypraszające gesty i słowa na zasadzie "rozmowa zakończona". Rozumiem, że na wynagrodzenie trzeba zapracować, ale prawem kandydata jest znać wynagrodzenie, znać system premiowania. 3.Na rozmowie z kierownikiem okazało się, że praca w innym miejscu i w innych warunkach, niż zostało to przedstawione podczas pierwszego etapu- rozmowy telefonicznej z pracownikiem działu HR. Miało być biuro, a oferta dotyczyła pracy na wyspie handlowej, na zmianach 12-godzinnych. Czasami HR nie ogarnia rekrutacji... Kolejny etap raczej mi nie przypadnie- zadania w excelu, testy wiedzy. W e-mailu, który dociera do wybranych kandydatów po drugim etapie jest określony zakres wiadomości do opanowania/przypomienia na trzecią część rekrutacji. Podobno po pozytywnym przejściu zadań ma być dwutygodniowe szkolenie w Toruniu, ale kierownik sprzedaży zaprzeczył i nie powiedział jak przebiega dalej rekrutacja. Ogólnie mam nie za dobre wrażenia po dotychczasowym kontakcie. *Powodzenia dla szukających pracy.

anonymous
@Burszynek 06.01.2018 12:09

No nie wierze! Tak merytoryczna wypowiedź, tutaj??? Brawo!

Znowu weryfikacja...
@Burszynek 06.01.2018 12:09

Przemysław Tułodziecki; przyznaj się do tego jaka cipeczką jesteś, zanim pracownicy zaczną pokazywać palcami takie jak Ty tchórzliwe (usunięte przez administratora)

Michałek

A co z godzinami pracy? Ile w ciągu miesiąca w końcu, bo praca po 9 h + co druga sobota (4h) ? Są jakieś 2 dni wolne w miesiącu(robocze)czy jak?

Gałgan67

Jestem tu od paru miesięcy i w porównaniu z poprzednimi miejscami, w których pracowałem, to jest o niebo lepiej.

michałek
@Dorcia 23.12.2017 21:46

a jak wyglada 2;)? Dorcia w jakim miescie aplikowalas?

ochra
@michałek 04.01.2018 16:03

drugi z tego co pamiętam to taka standardowa rozmowa z kierownikiem w placówce, a na trzecim były różne zadania, w tym podstawy z excela. nie wiem w sumie, czy łatwo odpaść, to pewnie tylko w cuku wiedzą.

pu

moze ktos napisac jak wyglada szkolenie w toruniu

Pstrokaty

już rok w cuku pracuję we franczyzie i mi naprawdę odpowiada ta praca

Halajala

Pracowałam w Warszawie w placówce i miło to wspominam. Roboty sporo, ale też można się dużo dowiedzieć jak pracować i jak osiągać zyski. Bardzo dobre warunki i benefity. Byłam w tej firmie jak byłam młoda, potem poszłam dalej w swojej karierze. Dla osób, które dopiero stawiają kroki w tego typu pracy jest super.

Czołger

Miałem kontakt z różnymi ludźmi w Cuku i wiem, że niektórzy nie nadawali się do tej roboty. To żaden przytyk, po prostu nie każdy to łapie. Szybko się irytowali, że sprzedaż mała i teraz wylewają żale na forum. A to trzeba się uzbroić w cierpliwość nieraz. Tu nie wyjdzie, a tam się sprzeda. Zależy od człowieka. Ja się wyrobiłem z czasem i faktycznie, czasem szło słabo, ale coraz częściej szło jak po maśle. Polecam tę pracę cierpliwym, ze szkoleń można dużo wyciągnąć, a potem to kwestia ambicji i rozwijania się. Warunki do tego są.

Iwona

A co sądzicie o pracy na wyspie? Czy ma jakieś plusy? Bo się waham, czy aplikować.

BezLizaniaTeżSięDa
@Magda Konieczna 24.12.2017 00:38

Pracowałem w CUK, nikomu niczego nie lizałem, ale za to byłem zatrudniony na umowę o pracę. Wystarczy po prostu być dobrym w tym, co się robi, a nie narzekać na wszystko i wszystkich dookoła :)

Potwierdzam
@Magda Konieczna 24.12.2017 00:38

Człowiek się normalnie chce czegoś dowiedzieć, a ta jak siądzie, to nie da spokoju z tym HR. Nie masz co robić, tylko zaśmiecać forum?! Jak ci się w cuku nie podoba to się zwolnij. Dasz innym szansę. A zgadzam się z poprzednikiem - jak się umie sprzedawać, to ta firma jest dla Ciebie. Nieważne czy na wyspie, czy w innej placówce. Wszędzie liczy się to samo, czyli sprzedaż. Aplikuj!

Zyta

Jak myślicie? Czy jako 40+ mam szansę dostania tej pracy?

Ing
@Zyta 20.12.2017 00:48

jak tylko masz chęć do pracy, to zawsz e można spróbować :)

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa

cuk ma ileśtam placówek i własnych i franszyzy i cc... lepiej chyba precyzować komentarze bo na bank inaczej jest np. w Kielcach, a inaczej w Wawie... ktoś piszę małe zarobki, ale mogą być standardem w jego okolicy...

anonymous

Jedno pytanie o zarobki i zaraz kilka komentarzy żeby je przykryć. Brawo! :)

Agata

@Gałgan67, to ważne, że w obecnym miejscu pracy czujesz się dobrze. Co najbardziej podoba Ci się w CUK Ubezpieczenia? Przy jakiej atmosferze wykonujesz swoje obowiązki? Pracodawca zapewnia Ci pakiet atrakcyjnych benefitów? Proszę Cię o pozostawienie komentarza na ten temat. Pomoże on niezdecydowanym osobom w podjęciu decyzji o złożeniu aplikacji do tego pracodawcy.

VIP

Hej. Czy kazdy kto zaczął prace mial 8 dniowe szkolenie w Toruniu?? Mimo że aplikowal do innego miasta?

NieBójNic :)
@VIP 15.12.2017 17:45

Tak, ale z tego co wiem firma opłaca to szkolenie (przejazd, pobyt, wyżywienie etc.)

EUro
@VIP 15.12.2017 17:45

Opłacają, a szkolenie bardzo fajne. I Toruń piękny :)

Ciekawski

Czy ktoś w końcu może przybliżyć zarobki konkretnie? Słowo przyzwoite jest dość subiektywnym określeniem. Dla mnie to 2500, natomiast dla innych może to być 1700...

mieczyk78

Prawda o CUK-u jest taka, że mają dużo oddziałów w całej Polsce. Pewnie tam gdzieniegdzie pojawiają się problemy, bo po prostu nie wszystkich charaktery nadają na tych samych falach i też nie wszyscy się faktycznie wpasują w branżę, co by tu dużo mówić - sprzedażową. To pewnie rzutuje na odbiór CUK-a jako całości, bo liczą się efekty pracy. A tak naprawdę CUK to dobra, porządna firma, która daje fajne możliwości rozwoju.

Kiddy
@Hgfd 13.12.2017 21:35

Pracowałeś w ogóle w tej firmie, że się tak mądrujesz? Pracowałeś? - bo dobrze wiem, że jesteś jedną osobą, która podpisuje się różnymi nickami. Pewnie Ci nie szło w cuku, odszedłeś i teraz się wyżywasz na forum... daj sobie i nam też spokój!!!

pulpet
@Kiddy 14.12.2017 14:38

też mi się tak wydaje,że jedna osoba te negatywy pisze, podobny styl pisania w każdym masakra

aloha

widzę, że tu niektórzy narzekają, a ja akurat nie mam żadnych zarzutów do CUKA, zadowolona z pracy jestem.

Assa
@aloha 12.12.2017 15:23

W jakim mieście Pani pracuje?

Teabug

Pracowałem w różnych tego typu firmach. Byli lepsi i gorsi pracodawcy. W cuku nie jest jakoś mega super, ale nie można niewiadomo czego zarzucić tej firmie. Jest sporo kiepskich miejsc, które mógłbym wymienić. Faktycznie, dają multisporta oraz zapewniają opiekę medyczną i to jest spory plus dla tej firmy. Zarobki może mogłyby być wyższe, ale jak się dobrze sprzedaje to można coś wycisnąć. Ludzie bardzo przyjemni i dodatkowo przeszkalają w różnych tematach, więc ogólnie oceniam cuka przynajmniej na czwórkę.

bangla

w ubezpieczeniach nei jest łatwo, bo trzeba się nastarać, to jednak sprzedaż jest co by nie mówić. ale w cuku jest okej, pracuje sie w miare normalniie, szkolenia som, kaska na konto spływwa i sie jakoś żyje.

HR jest niezbędny w CUK
@kluccczzz 08.12.2017 14:39

Masz rację; nie to jak się pisze jest ważne, tylko to jak się pozoruje zasadność istnienia działu HR we firmie.

Hugo
@HR jest niezbędny w CUK 09.12.2017 00:26

Kaska na konto spływa.. Z kilometra bije HRami. I po co to..

heheszek

eh, trochę się tu popracowało jakiś tam czas temu i dużo roboty było, teraz mam może więcej luzu, ale za to multisporta nie mam, a w cuku był! i ludzie jakby fajniejsi tam niż teraz ci co mam. może wrócę jednak do cuka he he :D

Hagrid

Może to nie jest niewiadomo jak płatna praca, ale da się z niej wyżyć. Fajnie jest sobie tu zacząć, bo można się nauczyć podstaw. Jak komuś się to spodoba to można zostać na dłużej. CUK daje sporo szkoleń po drodze, ja pracowałem prawie dwa lata i polecam.

Rh+

Doradca to nie jest taka łatwa praca jak się wszystkim wydaje, bo klienci bywają marudni albo im się coś nie podoba - normalka. Co ważne w cuku to fajne dodatki, w poprzedniej pracy nie miałem multisporta, także na plus. I ogólnie warunki są całkiem znośne, więc mi ta robota pasuje.

box
@Nossa 30.11.2017 23:05

może i się świeżo zatrudnił, ale jak się mu podoba, to co sie czepiasz?! ma prawo mu się podobać.

Guy
@Rh+ 30.11.2017 15:46

Haha, ciągle ten sam styl "pozytywów". Tylko pogratulować kreatywności drogi dziale HaeR :D

Internety

Pracuję jako doradca jakiś czas i nie żałuję, że wybrałem tę firmę. Fajnie się rozwija, dużo szkoleń jest w ofercie. Czasem się tam zdarzą jakieś zgrzyty jak w każdej firmie, ale wszystko się da ze sobą wyjaśnić, więc nie ma jakiegoś muru czy coś. Lubię pracę z klientami, więc mi bardzo warunki tutaj odpowiadają.

omnomnom
@TobieCiebie 28.11.2017 09:17

RACJA!

Nick nick
@Internety 27.11.2017 12:26

Piszcie jak chcecie, byle prawdę.

anonim

(usunięte przez administratora)

były-pracownik

Wbrew pozorom dużo ludzi śledzi opinie o swoim aktualnym / byłym pracodawcy w internecie :) nie mówię tu tylko o CUK. A to, że ktoś odchodzi z firmy nie zawsze oznacza, że mu było w niej źle. Czasem chce się przenieść do innego miasta, zmienić branżę, czy też dziedzinę, w której się specjalizuje, a firma, w której aktualnie przebywa niekoniecznie daje mu na to szansę. Dla przykładu - jeśli ktoś chciałby rozwijać się w kierunku logistyki / zakupów, to w firmie ubezpieczeniowej raczej kariery nie zrobi. Większe szanse dają mu przedsiębiorstwa, które handlują "fizycznymi" produktami lub je produkują.

Marco

Ludzie, przestańcie pisać jak było, bo owszem, może kiedyś było w miarę.. Kogo obchodzi jak było kiedyś, ważne jak jest teraz, a teraz nie jest fajnie

Ptak Dodo

czasem się tam jakieś problemy zdarzały, ale wszystko było do dogadania. ogólnie pamietam, że nieźle mi się pracowało. pasowały mi warunki i długo porobiłem tam. podobały mi się dodatki, multisport i opieka medyczna.

qwerty

Ciągłe zmiany systemu prowizyjnego na niekorzyść doradcy i rotacja , niektórzy uciekaja po kilku miesiącach .. Faworyzowanie ludzi, którzy dąża po trupach do celu. Niesprawiedliwe awanse i podwyżki.. Faktycznie fantastycznie.

Pytanie
@ytrewq 22.11.2017 09:23

A w jakich miastach nie jest fajnie?

ytrewq
@Pytanie 22.11.2017 11:06

w Toruniu

piniondz

pracowałem i nie spotkałem się z żadnymi problemami. jedna z moich pierwszych prac, więc dobrze pamiętam. dobre szkolenia, bardzo przydatne. i fajni ludzie.

Agata

CUK Ubezpieczenia jako korzyść płynącą z rozpoczęcia z nim współpracy, oferuje spotkania organizacyjne i konkursy? Co sądzicie o takich wydarzeniach w firmie? Jak często są organizowane?

zxcvbnm333

Powiem po prostu tak - polecam pracę doradcy w CUK. Stabilnie, można się rozwijać, pieniądze ok, atmosfera przyjemna.

Yataman

bardzo przyjemna praca, oczywiście jak ktoś lubi kontakt z klientami, bo to taka specyfika. ja lubię, więc mnie spasowała taka robota, a że są różne dodatki też, to tym lepiej. no i oczywiście jest umowa o pracę. same pozytywy!

Helmut

Chciałbym coś się dowiedzieć na temat stanowiska Doradcy klienta jako dodatkowa praca .Czy ktoś tak już pracował i jak to wygląda finansowo prowizyjnie .Ile można zarobić jako dodatek .

Kely Famil

Cuka wspominam nieźle. Zebrałem tu sporo doświadczenia, które przydaje mi się obecnie. Naprawde, jak ktoś chce gdzieś zacząć, ale nie jest siebie pewien, to w cuku fajnie wyszkolą. Potem to żaden klient nie jest straszny :)

7890

może to nie jest robota marzeń, ale CUK zapewnia przede wszystkim umowę o pracę i sporo dodatków, bo to i multisport i opieka medyczna, także bardzo na plus. pracuje od niedawna i jest ok. jakby ktoś sie zastanawiał, to polecam

nick
@Anka 16.11.2017 16:00

Odpowiedzi raczej nie będzie :D

jajko
@Anka 16.11.2017 16:00

od najniższej krajowej do 2200

rewq

Czytam i nie wierze, z miesiaca na miesiac jest coraz gorzej, a wszyscy chwala ..

Xoxy

Zdecydowałem się na cuka i nie żałuję. Niezłe doświadczenie. Pozdrawiam

Doug

ja nie wiem co tak wszyscy siedli na tym CUK-u. to jest SPRZEDAŻ. trzeba SPRZEDAWAĆ, żeby zarabiać i ewentualnie awansować. a firma daje możliwości, dodatki i stabilną pracę. czego chcieć więcej? jak komuś się nie udaje, to może po prostu nie nadaje się do tej branży!!!

Adaś

Pracowałem jako doradca i w sumie to nie była taka zła praca. Zarobki na poziomie + można było troche podciągnąć premiami. Pewnie się czułem, bo szkolenie przed było bardzo dobre. No i dają normalnie umowę o pracę, także nie było na co kręcić nosem. Fajne miejsce na start.

LukeSkywalker

Generalnie ok. Może z początku jest trudno, ale z czasem i szkoleniami nabiera się wprawy i zarabia całkiem normalnie. No i dodatkowo dają benefity, czyli multisport i luxmed. Korzystam z tego dosyć często i jestem zadowolony.

VanHalen

Dobra praca na początek, bo uczą co i jak. Kasa nie jest wow, ale swoje można zarobić i potem jak kto chce może iść dalej. Parę lat tak przepracowałem i nie miałem powodów do niezadowolenia.

Nicknicknick

Potwierdzam opinie poniżej. Umowa o pracę, dobre prowizje. Nie jest idealnie, ale jak sie postara to się ma.

Ala
@Nicknicknick 06.11.2017 15:35

Prowizję? W sieci własnej nie funkcjonuje takie pojęcie. Premie jak już. A czy dobre? 50.000 zł sprzedaży za 200 zł brutto? Co dla kogo w takim razie.

Ciuk

Warunki są bardzo w porządku. Widziałem kilka negatywnych opinii, ale ja się z nimi nie zgodzę. Jest stabilnie plus premie. Dobrze przeszkalają najpierw, żeby nie było no i parę dodatków dają. Fajnie, że nie patrzyli aż tak na doświadczenie, bo teraz to ciężko bez tego.

Zostaw opinię o CUK Ubezpieczenia - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia