Opinie o Campanile (Louvre Hotels Group Sp. z o.o.) w Kraków

Poniżej znajdziesz opinie obecnych i byłych pracowników o pracodawcy Golden Tulip. Znajdziesz poniżej również opinie kandydatów do podjęcia pracy w Golden Tulip na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Golden Tulip w Kraków

baner wywiady

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Golden Tulip?

tak, atmosfera bardzo dobra,

Jaki jest okres rozliczeniowy w Golden Tulip? Kiedy można spodziewać się przelewu wynagrodzenia?

@Pytanie

Wypłata jest zawsze do 10 tego dnia miesiąca. Jeśli 10 to sobota / niedziela, wypłata jest w piątek. Zawsze na czas, w umówionej wysokości. Wszystko zawsze ok.

Pytanie Nowy wpis

Czy pracownik bez doświadczenia w branży ma szansę na zatrudnienie w Campanile (Louvre Hotels Group Sp. z o.o.)?

Marek Nowy wpis
Klient

Zostałem (usunięte przez administratora) przez hotel. W rezerwacji miał być dostępny parking dla gości, po zapłaceniu oferty okazało się że tak nie jest. Na moje wezwanie do zwrotu środków hotel nabrał wody w usta.

Irena
@pozytywny

A ta wspomniana wysokość to zadowalająca? ;)

Uprzejma informatorka Nowy wpis
@Irena

Najniższa krajowa

Irena Nowy wpis
@Uprzejma informatorka

A to tak uprzejmej informacji to nie chciałam dostać. ;p Czyli coś w rodzaju premii tutaj musi być, żeby odrobinę wynagrodzenie nadrobić?

tak, atmosfera bardzo dobra,

Kitty
@Pytanie

Pomiędzy pracownikami panuje przyjazna atmosfera, niestety negatywnie na wszystkich wpływa odgórne traktowanie przez pracowników wyższych szczebli (dyrektorka, marketing) co znacząco zniechęca do pracy w tym miejscu. Osoby ze słabym charakterem drżały na sam ich widok

Jak wspominasz rozmowę kwalifikacyjną w firmie Golden Tulip? Czy warunki oferowane przez pracodawcę zgadzały się z informacjami zawartymi w ogłoszeniu? Jak przebiegło spotkanie? Podziel się swoimi wrażeniami.
logo firmy Agent ubezpieczeniowy
logo firmy Przedstawiciel Handlowy
Mardi Sp. z o.o. Zakłady Mięsne Warmia
(126 opinii)
Aplikuj na wiele ofert

Na jakie benefity można liczyć w Golden Tulip?

Uprzejma informatorka
@Pytanie

W tym hotelu nie można liczyć na żadne benefity. Pani dyrektor główna hotelu , oszczędza na czym tylko się da. Ludzie bardzo często robią nadgodziny, za które nie dostają ani pensji ani urlopu . Stawki to najniższe krajowe i w dodatku umowy zlecenia. Nie polecam pracy w tym hotelu jeśli jesteś słaby psychicznie. Dyrekcja jest osobą apodyktyczna , chamska, zarozumiała, która traktuje ludzi jak pionki , hah to mało powiedziane , że jak pionki, jak ostatnie (usunięte przez administratora) . Brak kultury ze strony tej kobiety totalny. Osobiście radzę mieć wszystko dobrze poukładane w życiu etc , gdyż Pani Dyrektor potrafi zwolnić człowieka z pracy z dnia na dzień, bo ktoś ma problemy finansowe ( mowa o komorniku) . Kobieta po otrzymaniu pisma od komornika,zwolniła mnie z pracy, bo co ? Bo wprowadzam zła atmosferę do tego hotelu poprzez swoje zadłużenie :D nie polecam , omijać z daleka ten hotel. Tam(usunięte przez administratora) panuję i mam nadzieję, że ktoś w końcu pozwie ta babę do sądu! Miłego dnia wszystkim :)

To ja

Witajcie.. Jak wygląda teraz sytuacja w hotelu? W zaistniałej sytuacji czy coś wiadomo o otwarciu na nowo? Czy będą przyjęcia? Jakie kroki poczynił hotel z pracownikami? Dla mnie to wazne pytania w kontekście traktowania niższego szczebla przez "górę"..

turururu
@To ja

Cześć, pracowałam w hotelu przed pandemia oraz na jej samym początku. Gdy ministerstwo ogłosiło konieczność zamknięcia hoteli - pracownicy zatrudnieni na umowie zlecenie z dnia na dzień stracili prace bez żadnej informacji od „góry” ze nie mamy pracy. Stopniowo wykreślili zmiany w grafikach, a gdy tych już nie było - nie dostaliśmy żadnej informacji, ze nie mamy pracy. -odgórne traktowanie pracowników na nizszych szczeblach (kelnerzy, pokojówki) przez dyrektorkę i tzw.”marketing” (gdzie zwykle byli to ludzie na studiach, w wykształceniem wyższym niż oni sami mieli) jest na poziomie dziennym -pracy nie polecam, osoby ze słabym charakterem nie poradzą sobie

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Golden Tulip?

Było minęło, niesmak pozostał

Na wstępie chce potwierdzić wszystkie wcześniejsze opinie o głównej dyrektor hotelu, o której można powiedzieć wiele, ale na pewno nie to, że jest normalna... Często zleca zadanie po czym zapomina a następnie krytykuje, że ktoś tak zrobił. Podobnie jest z kierowniczką housekeepingu w centrum która zdecydowanie nie nadaje się do pracy wśród ludzi - jest opryskliwa i szuka wiecznie problemu, sfochowana na cały świat, potrafi insynuować osobie kradzież z mini barku, mimo braków jakichkolwiek dowodów... Praca na recepcji jest sama w sobie w porządku, szczególnie dla nowych osób lub z małym doświadczeniem, które chcą nauczyć się rytmu i organizacji pracy, zdobyć doświadczenie w szczególności z gośćmi zagranicznymi, sprzedaży wycieczek i transferów za które dostajesz prowizje (słabo w porównaniu do lepszych krakowskich hoteli), ludzie którzy mają doświadczenie raczej szybko się znudzą monotonią pracy. Minusem jest robienie dodatkowej pracy typu prowadzenie statystyk dochodów z każdego z obsługiwanych portali (a jest ich wiele) - co jest raczej niespotykane przy pracy na recepcji, druga sprawa to brak odpowiedniej liczby pracowników przez co zawsze były nadgodziny, które NIE SĄ PŁACONE ZGODNIE Z PRZEPISAMI PRAWA PRACY- wypłacane są jako "premie" bez dodatkowych 50% lub 100% w przypadku weekendów do wypłaty za każdą nadgodzinę, do podpisu dostajesz "oficjalny" grafik, w który podpisujesz, że nie miałeś nadgodzin - oczywiście nie ma on nic wspólnego z rzeczywistością. Nie podpiszesz? Powiedzą Ci, że nie dostaniesz wypłaty. Jeśli chodzi o portierów to często poza swoją pracą, której przeważnie jest dużo - od pilnowania, żeby nikt nie parkował przed hotelem - a w szczególności na miejscu P. Dyrektor, przez odprowadzanie gości do pokoi, noszenie walizek (często są grupy i wtedy najczęściej do pracy przychodzi drugi portier to pomocy) po prace konserwatorskie (szczególnie w weekendy kiedy konserwator ma wolne) - muszą pomagać też innym działom np. kilkukrotnie przy rozkładaniu śniadań lub kelnerowaniu, czasami kelnerzy (jednocześnie barmani) wieczorni prosili o pomoc ze sprzątaniem, musieli w pojedynkę obsługiwać gości przy prawie 100% obłożeniu (80+ pokoi) i utargu nawet ok. 3 tysięcy złotych przy dość niskich cenach sprzedawanych kolacji czy drinków... Zamiast kończyć o 23, wychodzili z pracy o 1-2 w nocy. Portierzy czasami pomagają też pokojowym w różnych rzeczach. Braki kadrowe są, były i będą, główna w tym zasługa głównej dyrektor, która skutecznie zniechęca ludzi do pracy w obu hotelach. Jeśli chodzi o pracowników i ich kierowników (oczywiście poza wymienioną kier. HK) atmosfera jest w porządku, wszyscy podchodzą do siebie z szacunkiem i uśmiechem, oczywiście nie dotyczy to kadry menadżerskiej, która dowodzi twardą kobiecą ręką (a czasami logiką), mając za nic zdanie pracownika.

Jonson
@Było minęło, niesmak pozostał

Święta racja i prawda tak dokładnie tam jest Pani dyrektor fatalna

pan tomasz

jako klient chciałbym wyrazić swoje zadowolenia z powodu swojego pobytu w tym hotelu, to był jeden z lepszych urlopów jakie spędziłem w Krakowie. szczególnie chciałbym złożyć słowa uznania na ręce kucharza który czuje energię kuchni polskiej znakomicie

Ewa
@pan tomasz

Tam jest koleś od lat , który nie ma pojęcia o gotowaniu !! Dramat. Szeryf kuchni to podróbka kucharza.

@pan tomasz

Wybacz, ale to nieportal z opiniami o hotelach (np booking.con) tylko o pracodawcach. Kiedy to zapamiętacie?

Ile jest zmian w Golden Tulip?

zazwyczaj dwie zmiany

Jedentaki321

Głównym problemem tego hotelu jest główna Pani dyrektor. Nie szanuje pracowników, krzyczy, wyzywa jest chamska. Relacje między pracownikami są świetne ale Góra dół nigdy się tam nie dogadaja. Nie docenia pracowników, albo ludzie nie wytrzymują psychicznie i się zwalniają albo ona zwalnia z blachego powodu który sobie wymyśli bo jej się ktoś nie spodobał. Nienawidzi ludzi narodowości ukraińskiej. Potrafi zwyzywac i zmieszać człowieka z błotem. Przez takie sytuacje brakuje pracowników przez co jest o wiele za dużo pracy do wykonania , trzeba robić nadgodziny za które nie płacą

Ant
@Jedentaki321

Mnie zaproponowali stanowisko kucharz śniadaniowy. Co powiecie?

Bogdan
@Ant

Zdecydowałeś się na zatrudnienie i zacząłeś już pracować? Napisz, czy praca w tym hotelu jest sezonowa, kiedy jest więcej gości, czy raczej firma stawia na stały personel i odpowiednio go wynagradza. Przybliż proszę warunki zatrudnienia.

Dominika

Wasze opinie w większości odnoszą się do pracy bezpośrednio w hotelu. Czy może znajdzie się osoba, która mogłaby przedstawić jak wygląda praca na stanowiskach biurowych w tej firmie? Jaka panuje atmosfera i na jakie warunki może liczyć osoba zainteresowana zatrudnieniem w biurze Golden Tulip?

Nie wiem
@Dominika

Stawka podstawowa, brak dodatkowych benefitów typu opieka medyczna lub karta multisport.

persona

Odpowiedziałam na jedno z ogłoszeń o pracę w Golden Tulip w Krakowie. Zostałam zaproszona na rozmowę. Kiedy dotarłam na miejsce okazało się, że na takie stanowisko nikogo tam nie poszukują i na pewno zaszła pomyłka z ogłoszeniem. Zadzwoniłam do działu kadr, odpowiedzieli, że spróbują to wyjaśnić. W dalszej rozmowie wyszło, iż jednak poszukują kogoś na inne stanowisko, dodatkowo w innej lokalizacji. Kiedy luźno rzuciłam, że rozumiem, że można się pomylić, jednak jest to pewne marnowanie czasu osób poszukujących pracy i nieprofesjonalizm, usłyszałam, cytuję: "to jest pani subiektywne odczucie" (sic!) Polecam tak odpowiadać niezadowolonym gościom... Podsumowując; czytając tę opinię, proszę samemu sobie odpowiedzieć na pytanie, czy warto tam aplikować.

Również
@persona

Również słyszałem o takiej sytuacji. Brakuje personelu, wiec ogłoszenia o prace w jednym miejscu są wysyłane do drugiego bez szacunku do przyszłego pracownika.

Leon

Są oferowane szkolenia dla pracowników?

@Leon

nie.. szkolisz się, jak "co wyjdzie"

Szkolenia
@Leon

Ja nie spotkałem się ze szkoleniami. To raczej tylko takie gadanie.

Czy pracownicy w Golden Tulip dogadują się między sobą?

@Pytanie

tak.. atmosfera jest dobra :)

Nie wiem
@nick

Nie wiem, czy taka dobra. Nie można zauważyć szczególnie dobrych relacji między personelem... a osoby zarządzające tym miejscem tego nie poprawiaja.

Jacek

Sami sobie odpowiadamy co znaczy atmosfera w firmie. To są ludzie i ich zachowania.

Łona

Tulip to pomylka gastronomiczna po wzgledem całości, nikt normalny i o zdrowym mysle tam nie zarządza. Odradzam kazdemu chyba ze ktos jest mega leniem i nic mu sie wiecej w zyciu nie chce. Ludzie sa wporzadku ale to miejsce jest jak ciezki sen. Zostajesz sam w najwiekzzej (usunięte przez administratora) tipy to żenada, brud (usunięte przez administratora) dzieciaki pracujące na sniadaniach pod parsasolem pseudo menagerki ktora nie radzila sobie z sama sobą. Przykre to wszytko bo to miejsce ma potencjal ktory skutecznie gasi zarzad tej firmy. Albo ktos tam w biurze prezesa jezt slepy albo glupi zezwalajac na taka klęskę restauracji w 4*hotelu, kolejnu punkt na mapie prlowkiego kunsztu i braku odpowuedniego zarzadzania. Plusy sa np. Kasa na czas wow, czasem jakas premia, i ludzie. To wszystko. Kasa przeciętna bez szalu tipy slabe. Ja bylam tam i zaluje spedzonego czasu bo mozna iść gdzie sie rozwijasz a nie cofasz co ma miejsce w Tulipie.

Jhgl

Ludzie nie macie sobie nic do zarzucenia? Pracujecie bez zarzutu? Nieładnie robic do własnego gniazda.

Ktoś Tam

Każdy, kto decyduje się na pracę w hotelu jest raczej świadomy (albo i nie), że praca w usługach ma swoje dobre i słabe strony, ale w tym hotelu wchodzimy na wyższy level- małego półświatka, w którym panują bardzo dziwne zasady. W hotelu wyraźnie widać podział na działy "gorsze" i działy "lepsze", panuje niezdrowa hierarchia, z którą większość osób się nie zgadza, jednak tak być musi, bo przecież tak było, jest i będzie. Co do dyrekcji, to podpisuję się pod wcześniejszymi opiniami. -//- Pomijając te, być może, nieistotne dla kogoś fakty, to generalnie panuje tam totalna dezorganizacja, brak jest współpracy pomiędzy poszczególnymi działami, nastawienie na gościa jest raczej słabe, ciągłe niewytłumaczalne cięcie kosztów i oczywiście wieczne braki w kadrach... Z dobrych stron to na pewno świetni ludzie i pomimo wszystko miła atmosfera wspólnej pracy z nimi, zawsze terminowe i zgodne z umową wypłaty i możliwość dogadania się w sprawach grafikowych i umowach... i to by było chyba na tyle ;) Jeżeli macie jakieś większe ambicje zawodowe i słabe nerwy, to raczej ten hotel nie jest najlepszym miejscem dla was :)

Dominika

@byla pracownica, rozumiem Twoje niezadowolenie, jednak może trzeba to wszystko wyjaśnić by każdemu lepiej się pracowało? Skoro pracy jest wiele a was mniej to może w jakiś sposób macie to rekompensowane chociażby w postaci dodatków do pensji czy pakietu socjalnego?

dobra rada
@Dominika

Proszę zatrudnić się na stanowisku pokojowa i sprawdzić na własnej skórze

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Golden Tulip - Kraków

gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Styczniu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)