Świat Baterii

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 61 ocen.

Świat Baterii
3 61 6 1

Opinie o Świat Baterii

Pracownik

Niby twierdzą, że nie są korpo a każdy tam pracuje jak hinduskie IT. Programiści i informatycy nawet najprostrzych procesów nie potrafią zautomatyzować - ale co tam, ważne jedynie kogo lubią ludzie na szczycie firmy

Izabela
@Pracownik 30.10.2018 21:19

Definicja korporacji jest nieco inna niż ta, o której piszesz. Korporacją nazywamy rodzaj organizacji (społecznej), zazwyczaj posiadającej osobowość prawną, której istotnym substratem są jej członkowie (korporanci). Członkostwo osób jest tym, co stanowi samą istotę korporacji, bez członków korporacja nie istnieje. Jeśli miałeś zastrzeżenia co do kompetencji pracowników to czy rozmawiałeś na ten temat z szefostwem?

Izabela

@mariusz, na forum panuje swoboda wypowiedzi pod warunkiem, że użytkownicy przestrzegają regulaminu forum. https://www.gowork.pl/regulamin Odnosząc się do wspomnianej przez Ciebie kwestii - pracownicy sami mogą wypowiedzieć się na taki temat na jaki chcą, bez ingerencji osób trzecich, choć oczywiście ważne by zachowali przy tym kulturę wypowiedzi. Czy Twoja opinia o Świecie Baterii jest wyrobiona wyłącznie na podstawie komentarzy na forum?

mariusz
@Izabela 16.10.2018 10:50

Te komentarze Twoim zdaniem zachowują kulturę wypowiedzi? Moim zdaniem to jacyś frustraci je piszą. A odpowiadając na Twoje pytanie to tak - nie chcialbym pracować w firmie, w której pracownicy obsmarowują się na forum publiczym, to jest niepoważne

Izabela
@mariusz 23.10.2018 00:05

Nie znamy intencji wszystkich osób wypowiadających się na forum, co nie znaczy, że możemy je obrażać. Nie można zaprzeczyć, że najlepiej byłoby gdyby na forum widniały same merytoryczne i rzetelne komentarze. Być może będzie ich coraz więcej? Praca w firmie a zachowanie ludzi w Internecie to raczej dwie odrębne kwestie, nie uważasz? Ocenianie firmy przez pryzmat jej pracowników, którzy, najpewniej wypowiadają się na forum poza godzinami pracy, nie jest do końca miarodajne.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ksawery

Wszyscy wiemy, ze jedyna rzeczą jaka zajmowałas się w firmie było siedzenie za biurkiem i udawanie zapracowanej. Od samego początku wybrałaś „inny” sposób robienia kariery, ale Ci nie wyszło. Takie panny tak właśnie kończą.

mariusz
@Ksawery 08.10.2018 08:48

Skoro zarzad firmy pozwala na takie komentarze jednych pracownikow o drugich to naprawde to musi byc swietne miejsce pracy xD Sorry, ale jesli u Was mozna udawac, ze sie pracuje to chyba z kadra menedzerska macie jakis problem xD mialem aplikowac do Was, ale chyba jednak poszukam mniej toksycznego miejsca

Pablo

Jeśli się rekrutować do Świata Baterii, to tylko do magazynu który znajduję się w Skawinie. Może stawka nie jest jakaś duża, ale atmosfera jak i kierownicy, którzy się tam znajdują(usunięte przez administratora) są w porządku.(usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

XXxxXX

Nie umiesz pić? Nie pisz!

anonymous

@Krzysztof ogarnij się...

Hiacynta

Kierownik działu reklamacji jest spoko!

Uwaga

oburzony , Po co wylewać swoje żale w internecie? jestem ciekawa czy w kontakcie face to face tez byłbyś/ byłabyś taki/ taka odważny/ odważna w swoich opiniach i uwagach :) standardowy hejt niezadowolonego Pracownika :)

BARTke

Reklamacje polegają na tym, że trzeba czepiać się o (usunięte przez administratora), bo w innym wypadku praca będzie wykonana nienależycie. Zresztą konsekwencją złego działania działu reklamacji może być niezawodolenie klienta. Trzeba umieć przyjąć konstruktywna krytykę.

Bylypracownik

Nie wiem czy jest tak dalej ale proponujr wam sie zaszczepic na wselki wypadek przed pojsciem tam do pracy bo na jednej czesci biura jest taka osoba ktora kicha codziennie tak ze slychac ja chyba w bonarce i ma sie wrazenue ze jej zarazki sa wszedzie. Obrzydliweee

Tomek

Nurtuje mnie pytanie: czy nadal trzeba tyle czekać na comiesięczną rozmowę, podczas której to musisz, opowiedzieć jak to super się wszystko zgadza, ile to nie zrobiłeś oraz wysłuchać kolejnych opowieści na temat nowej Tesli tylko po to, żeby premia była okej. Jeżeli w firmie nadal panuje tak wspaniała atmosfera to tylko pogratulować a nowym pracownikom życzyć krótkiego języka i oczu dookoła głowy.

Rafał
@Tomek 16.08.2018 21:20

Teraz nie jest tak łatwo dostać na rozmowę z szefem, raczej tylko jak jesteś kierownikiem, ale jest w sumie tak jak mówisz - musisz się ze wszystkim zgadzać i robić to co Ci każą i zachwycać się tym czym zachwyca się właściciel bo inaczej jesteś na celowniku. Tesla jest podniesiona już do jakiegoś kultu i jak nie jesteś jego wyznawcą to lepiej siedzieć cicho. Swoją drogą to ciekawe ile można się dorobić na sprowadzaniu chińskiego szajsu i przyklejaniu swojego logo. Tego słynnego hub’a, którego reklamują zamówiłem z Chin za ponad połowę niższą ceną. Chyba sam zastanowie się nad takim biznesem skoro ludzie tak lubią przepłacać

Izabela

@Sławomir, czy w najbliższym czasie w firmie mogą zajść jakieś zmiany? Jeśli tak czy uważasz, że mogą one przynieść korzyści pracownikom firmy? Co oprócz atmosfery jest dla Ciebie kluczowym aspektem zatrudnienia by praca była satysfakcjonująca? @Tomek, zastanawiałeś się nad ponownym aplikowaniem do firmy? Bo jak wnioskuję po Twojej wypowiedzi nadal interesuje Cię sytuacja w firmie?

Kuba

Jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie z dobrą opinią to może niech zwolni miejsce innym chętnym?

Adam
@Kuba 13.08.2018 11:05

Z tego co wiem od osób tam pracujących obecnie w powyżej firmie bardzo dużo pracowników się zwalnia od ostatnich kilku miesięcy, więc spokojnie, miejsce na pewno się znajdzie dla każdego ;)

Izabela

Firma Świat Baterii prowadzi na swojej stronie internetowej blog, w którym można znaleźć nowinki technologiczne. Pozostawiam link dla zainteresowanych - https://blog.swiatbaterii.pl/ Pojawia się pytanie, czy firma tak samo dba o swoich pracowników, jak starannie prowadzi tego bloga? Każda opinia na ten temat będzie cenna, więc zachęcam do wypowiedzi.

Adam
@Izabela 08.05.2018 13:09

Teraz firma nie funkcjonuje właściwie pod nazwą "Świat baterii", ale pod nazwą marki "Green Cell". Nikomu nie polecam pracy w tym miejscu, chyba że lubicie być dupolizaczami szefa i jego ulubieńców.

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje najnowszymi ciekawostkami o Świat Baterii? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Zawiedziony

Byłem w grudniu na rozmowie o pracę. Z zewnątrz firma sprawia fajne wrażenie, ale pracują tam bardzo niekompetentni ludzie. Na rozmowie było dwóch chłopaków w młodym wieku, którzy ewidentnie boją się o swoje pozycje. Jeden cały czas mówił o Tesli swojego szefa, drugi próbował udawać, że coś rozumie, ale o marketingu nie ma zielonego pojęcia. Wszelki branżowy slogan wydawał się brzmieć dla nich jak czarna magia, jednocześnie cały czas starali się podważać moje wieloletnie doświadczenie w kilku agencjach swoimi dziwnymi wyobrażeniami. Nie chciałbym pracować w takiej toksycznej atmosferze, odradzam tę firmę. A szefostwu radzę zwrócić uwagę na rekruterów, bo zdecydowanie nie mają pojęcia ani o rekrutacji ani o marketingu!

Iga

Świat Baterii ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Niestety każda firma ma swoich hejterów.

Mr.Tom

Profesjonalizm ze strony pracodawcy to podstawa, więc trzymam kciuki za Wasz rozwój w tym kierunku :) Nieprzyjemne komentarze nigdy nie są łatwe w odbiorze, ale gdybym miał coś miłego do powiedzenia to na pewno bym to zrobił. Nie mogę się zgodzić, że zwolnienia są zawsze merytoryczne z Waszej strony - chyba że to się zmieniło to gratulacje ;) Powodzenia.

Świat Baterii

@MR.X @MR.Tom Niepochlebne opinie nie są przyjemne w odbiorze, jednak dziękujemy za wyrażenie swojego zdania. Jesteśmy stale uczącą się organizacją i dążymy do profesjonalizacji. Aktualnie szkolimy kadrę kierowniczą, by poszerzyć wiedzę, jak efektywnie pracować w zespole i budować dobrą atmosferę. Zależy nam na tym, by wszyscy czuli się w firmie dobrze i chcieli zostać jak najdłużej. Bywa, że musimy się rozstać z pracownikami i motywacją są tu kwestie merytoryczne, dotyczące jakości świadczonej pracy oraz zaangażowania. Zapraszamy do współpracy osoby, które wesprą proces profesjonalizacji naszej organizacji, aktywnie włączą się w rozwój firmy i będą rosnąć razem z nią.

MR.X

Pracowałem już w kilku firmach. Generalnie wszędzie było lepiej niż w Świecie Baterii. Rozmowa rekrutacyjna przebiegła szybko i sprawnie. Dostałem się na stanowisko pracownik ds. wysyłki/ obsługi klienta. Dokładnej nazwy nie pamiętam. Miałem pracować trochę przy komputerze wprowadzając zamówienia, odbierać telefony, a także pakować paczki do wysyłki. Skończyło się tak, że przez czas jaki miałem okazję tam pracować latałem generalnie do garażu, po baterię i dokładałem tylko towar. Co więcej przez 2-3 tygodnie nie było nawet miejsca, jednego krzesła gdzie sobie usiąść, bo wszystkie biurka były zajęte. Ostrzegam, jak się nie spodobacie kierownikowi markowi, to generalnie możecie się chyba z pracą pożegnać. Panuje tam spore kolesiostwo i niestety tylko kilka przez niego wyznaczonych osób wykonuje najcięższą pracę. Dodatkowo przez cały okres pracy, po biurze lata pies chyba siostry właściciela, także jeśli macie jakąś alergię na zwierzęta, to odradzam. Wychodząc po schodach z towarem trzeba było oczywiście zwracać uwagę na tego psa. O tym, że współpraca dobiega końca dowiedziałem się bodajże od kadrowej, która z trudnością to wydusiła. Niestety jeśli chodzi o profesjonalizm to ta firma ma jeszcze ogromną drogę do przejścia.. Dodam jeszcze, że nigdy żadnemu pracodawcy nie napisałem opinii. Wiadomo bywało lepiej i gorzej, ale piszę jak było w moim przypadku, ponieważ w takiej fatalnej atmosferze jeszcze nigdzie nie pracowałem. Pozdrawiam.

MR.Y
@MR.X 04.10.2017 10:32

Widocznie nie byłeś zwycięzcą. W tej firmie tylko najlepsi zostają na dłużej

MR.X
@MR.Y 05.10.2017 10:10

Bardzo dobrze, że nim nie zostałem, bo pracować w takiej atmosferze tam się po prostu nie da. Kierownicy jeszcze muszą się sporo nauczyć, bo to że są w tej firmie od samego początku, to nie znaczy, że umieją zarządzać. Niestety wydaje się im, że jest inaczej. P.S; Jak ktoś uważa, że podczas pakowania paczek nie może się odezwać słowem, bo jestem tam nowy i zaraz zostanie upomniany, to miejsce pracy dla takich osób jest idealne ;)

Mr.Tom
@MR.Y 05.10.2017 10:10

Najlepsi? Haha chyba nienormalni albo potrzebujący kasy. MR.X zgadzam się z Tobą. Ja trochę dłużej zabalowałem ale żałuję. Nieprofesjonalizm na każdym kroku, kierownik Marek młodszy od pracowników którymi zarządza wyżej sra niż d*** ma ;) widać że układy, czy rodzinno - przyjacielska firemka. NIE POLECAM. Zostaje ten kto jest pokorny i kiero go polubi ;) I nie ma co się bronić pisząc takie komentarze, tylko wziąć na klatę co pracownicy mają do powiedzenia może to Was czegoś nauczy - choć wątpię.

Achmed

Dziwne podejście do rozmowy kwalifikacyjnej. Pytania zupełnie nie związane z umiejętnościami i wiedzą natomiast sprawdzające czy nauczyliście się wiadomości z "broszurki". Niczym nauczycielka sprawdzająca wiersz na pamięć. Ciekawy jestem za jaki czas będą szukać znowu na to samo stanowisko. Pracowałem już w kilku firmach i pierwszy raz spotykam się z tak nieprofesjonalnie prowadzoną rozmową. Nasuwa mi się pytanie czy Państwo szukają marketingowca, obsługę klienta czy tak jak było w ogłoszeniu elektrotechnika, który zamiast umiejętności miękkich powinien mieć wiedzę z zasad projektowania elektroniki i EMC?

Xerox

Dzień dobry , ktoś wie czy firma wysyła mejla z podziękowaniem za udział w rekrutacji ? byłem na rozmowie i wyszedłem zadowolony. odpowiedź miała być do tygodnia. Z góry dziękuje

Świat Baterii
@Xerox 16.01.2017 13:20

@Xerox, dziękujemy za kontakt. Wszyscy kandydaci o wyniku rekrutacji informowani są drogą mailową. W przypadku pozytywnego wyniku dzwonimy do kandydatów w ciągu tygodnia.

Świat Baterii

@Piotrek, wszystkie aktualne oferty pracy znajdziesz w zakładce KARIERA na naszej stronie internetowej :)

Piotrek

Szukacie teraz kogoś?

Rekrut

Bylem na rozmowie we wrześniu. Rozmowa prowadzona przez 2 panów, jeden trochę groźny z wyglądu. Panowie uzupełniali sie pod względem zadawanych pytań, jeden pytał ogólnie, drugi bardziej specjalistycznie. Po rozmowie na plus, niestety nie zostałem zatrudniony.

technik

Byłem dzisiaj, mają się odezwać do piątku. Rozmowa przyzwoita, chociaż mało szablonowych pytań i dużo o zainteresowania. Bardzo na luzie. Zobaczymy co to będzie :)

Rozmowa kwalifikacyjna

Niestety w moim mniemaniu rozmowa kwalifikacyjna była bardzo nie profesjonalna, jak jeszcze Pan zajmujący się HR starał się zadawać normalne pytania tak szef niestety już nie. Pytania od szefa nie sprawdzały żadnej z moich kompetencji, były nie na temat i niestety bardzo gburowate. Przykro mi to stwierdzić ale dobrze zapowiadająca się firma ma niestety bardzo nie profesjonalnego właściciela.

mercks
@Rozmowa kwalifikacyjna 07.10.2016 11:47

widocznie nie miał co sprawdzać skoro niczym przedstawiając swoją osobę go do tego nie zachęciłeś. To słabo o Tobie tylko świadczy.

Łukasz

pracowałem przez kilka miesięcy, dobra firma, rośnie w siłę. zwolniłem się, bo się przenieśli na drugi koniec krk i miałem zły dojazd

michał

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej prowadzonej przez dwóch miłych Panów, zadawali normalne pytanie w miłej atmosferze. Czekam w tym momencie na wyniki

Zostaw opinię o Świat Baterii - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Świat Baterii