Green Cell (Świat Baterii)

3.6/5

• Produkty
  • Świat Baterii w liczbach
  • FAQ
  • Dlaczego my?
  • Praca w Świecie Baterii
  • Dlaczego warto u nas pracować

Produkty

Świat Baterii w liczbach

FAQ

Dlaczego my?

Praca w Świecie Baterii

Dlaczego warto u nas pracować

• Tarnów
  • Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Green Cell (Świat Baterii)

Opinie o Green Cell (Świat Baterii) Kraków

Nie przegap nowości o Świat Baterii!

09.09.2021 11:34

Alka

03.06.2022 12:16

Atmosfera w firmie jest bardzo dobra! Ludzie są świetni i bardzo przyjaźnie nastawieni.
    Trufel

21.05.2022 21:06

Niestety z miejsca w którym czuło się bluesa i czasem te firmowe motta "świeżej energii" miały sens tak teraz miejsce stało się biedną, polską korporacją. Dlaczego biedną? W firmie wdrażane są mikro oszcżędności na szeroką skalę które utrudniają pracę i powodują narzekania klientów. Na miejscu CEO poszukałbym oszczędności w firmowym garażu, YKWIM. Dlaczego korpo? Wystarczy popatrzeć na oferty pracy, wszystko obija się o wyższe szczeble - tylko kim bedą ci na wyższych stołkach zarządzać skoro najstarsi pracownicy się zwalniają i idą bezpośrednio do KONKURENCJI? Nowy nurcik w postaci szukania talentów (już nie pracowników) też jest śmieszny - od kogo nowi będą się uczyć skoro ci co budowali firme odchodzą bo zostali olani i nawet firma nie zrobiła im pożegnania? Szkoleń też nie ma ale to już ktoś chyba o tym pisał. HR nawet już regularnie nie wysyła maili opisujących nowych pracowników bo pomiędzy mailami informacje są już nieaktualne. Pzdr, T.
    Były

21.05.2022 19:23

Ogólnie nie polecam firmy, atmosfera może i fajna, ale osoby zarządzające zupełnie niekompetentne i zmieniające ustalenia co rusz.
    Kate

06.05.2022 13:52

Odradzam osobom poszukującym pracy, jeżeli chcecie być traktowani jak ludzie. Atmosfera między pracownikami bardzo dobra, ale to byłoby na tyle. ,,Góra,, stresuje, między innymi(usunięte przez administratora)Rotacja w firmie niesamowita, co pare dni odchodzi ktoś z różnych działów - to chyba dużo mówi o tej ,,firmie,,.
    Aga

02.03.2022 15:27

Doskonała, bardzo profesjonalna i sympatyczna obsługa Panów z punktu w Galerii Krakowskiej. Dziękuję :) i b. polecam !
    rEEgz

25.02.2022 19:25

Pracowalem niecałe 2 lata w dziale IT i niestety opinia mocno neutralna. Przez 2 lata pracy nie było żadnych szkoleń branżowych zewnętrznych poza tymi z obszaru bezpieczeństwa w formie internetowych webinarów (symboliczne kwoty rzędu 50-200 zł), rzadko pytano nas czy potrzebujemy jakiś szkoleń - jednak jak już spytano to po wskazaniu listy i teoretycznym budżetowaniu takich rzeczy temat co kwartał umierał i już nie wracał. Drugim problemem są ludzie pełniący funkcję tzw head of lub liderskich z obszaru IT - szefostwo powinno zrewidować kompetencje takich osób bo sam fakt, że ktoś pracował długo w danej firmie nie świadczy o tym że nadaje się do zarządzania kimś więcej niż on sam. Próźno szukać tutaj mentorstwa i realnego (nie w "szitsach" HaErowych) ze strony przełożonych - większość tłumaczy się brakiem czasu zasłaniając się sztuczną papierkologią którą sami sobie generują z uwagi na chaotyczne zarządzanie. Podsumowując - jeśli trafiłeś na ofertę związaną z IT w Green Cell lub Światbaterii godzisz się na opłacanie szkoleń z własnej kieszeni i radzenie sobie z problemami we własnym zakresie bo osoby będące nad tobą są zainteresowane trzymaniem własnego stołka co by im ktoś go nie zabrał.
    Kamdydat

27.01.2022 23:52

Byłem na rozmowie w GC w Krakowie i w skrócie mówiąc była to najgorzej przeprowadzona rozmowa rekrutacyjna w jakiej miałem wątpliwa przyjemność brać udział (sam rekrutuje i uczestniczyłem w życiu w kilkudziesięciu rozmowach). O ile kontakt z pracownikiem hr przebiegał bezproblemowo to sama rozmowa z Panem na stanowisku (usunięte przez administratora) wyglądała jak przepytywanie petenta w jakimś urzędzie, schowany za laptopem czytał pytania i od razu je zapisywał, do tego przy każdym pytaniu pojawiały się próby udowodnienia tego, ze kandydat jest gorszy, bo pracował na innych systemach/metodologii niż te którymi operuje się w GC. Nigdy w życiu nie spotkałem się z tak nieprofesjonalnie przeprowadzoną rozmową rekrutacyjną.

19.12.2021 10:31

Jak dużo osób pracuje w Świat Baterii?
    Mm

19.12.2021 11:30

Bartolo

07.10.2021 09:18

Najważniejsza jest dobra atmosfera zespołu i wartościowa rozwijającą pracą którą kierownictwo docenia a co złe? Nie ma integracji ;d
    Johnny

01.10.2021 16:21

Duza dynamika pracy, ciekawe projekty, troche startupowa atmosfera i swietni ludzie
    pracowniczka

01.10.2021 15:42

Dołączyłam do GC kilka tygodni temu i musze powiedzieć, że atmosfera jest zdecydowanie na plus ! Dużo fajnych pomocnych ludzi i ciekawe oraz wymagające zadania :)
    X Æ A-12

29.09.2021 08:54

Fajni ludzie i zadania. Duża zmienność środowiska i dużo pracy.
    K.K.

29.09.2021 08:54

Oceniam proces rekrutacyjny bardzo dobrze. Rozmowa była prowadzona w sposób profesjonalny, ale i na tyle komfortowy, że jako kandydatka nie czułam presji j stresu. Życzyłabym sobie więcej takich rozmów!
    MW

16.09.2021 20:46

Ciekawe miejsce na półroczną/roczną przygodę. Po takim czasie wszechobecny chaos i zamieszanie staje się nie do zniesienia. Ogromna rotacja i ciągłe poszukiwania następnych kandydatów tylko to potwierdzają. Spora część menagerów i kierowników kompletnie nie posiada kompetencji do wykonywania swojej pracy, w większości są to wieloletni pracownicy, którzy stanowisko objęli chyba tylko ze względu na czas współpracy. Z pozytywnych aspektów dobrze wspominam panującą atmosferę w biurze, wygodną lokalizację (chyba że planujesz dojazd samochodem - wtedy wręcz przeciwnie) oraz dość wysoki standard biura. Podsumowując - ciekawe miejsce, nie dla wszystkich, raczej na krótki czas i dla osób dopiero zdobywających doświadczenie na rynku.
    kandydat

08.09.2021 15:24

zawracają gitare na linkedinie a następnie nie potrafią nawet podać wyników rekrutacji (usunięte przez administratora)
    GClowicz

05.08.2021 09:02

Nie wszystko złoto co sie swieci... tylko opinia zarządu się liczy w Green Cell. Im wyżej tym gorzej... chaos, brak kompetencji. Rotacja ogromna - ludzie znikają z dnia na dzeń w różnych działach. OSoby ktore przychodą z innych firm odchodzą najszybciej bo nie są w stanie znieść tego co tu się dzieje, czyli odchodza najlepsi.Ci co są tu latami na wysokich pozycjach w innych firmach nawet by lidera nie dostali. Nawet jak masz pomysl na zmiane czy ulepszenie to i tak zarzad ma wlasne zdanie - typowy polski mikromanagement. Profesjonalisci z innych firm - szanujcie sie i nie pchajcie się do Green Cell, ktore tutaj nazywa sie swiat baterii.
    Agent_Tomek

14.06.2021 13:04

(usunięte przez administratora) Otóż, proces rekrutacyjny w tej "firmie" to mało śmieszny żart. Po zakończonej rozmowie, poprosiłem grzecznie o poinformowanie mnie o wyniku rekrutacji, zwłaszcza jeśli odpowiedź będzie negatywna (zależało mi na tym, aby nie blokować się z inną ofertą). Minął ponad miesiąc, żadnego kontaktu, żadnej wiadomości. Jak tak traktujecie potencjalnych kandydatów, to życzę powodzenia w biznesie.
    Agent_Tomek

14.06.2021 11:28

Proces rekrutacyjny to istna porażka, po zakończonej rozmowie poprosiłem grzecznie o poinformowanie mnie zwłaszcza o negatywnym wyniku rekrutacji (było to dla mnie bardzo ważne, aby nie blokować się inną ofertą). Oczywiście, zostałem zapewniony, że do tygodnia czasu na pewno otrzymam informację. Minął ponad miesiąc, żadnej wiadomości, żadnej próby kontaktu. Jak tak podchodzicie do przyszłych pracowników, to pewnie Wasi klienci też mają podobne obserwacje. Życzę powodzenia w biznesie.
    Diana

21.02.2021 22:34

Miałam taką samą sytuację jak Krzysztof z komentarzy niżej. Aplikowałam na stanowisko obsługi klienta z językiem obcym. Pani z rekrutacji sie odezwała, wyjaśniłam jej sytuacje, że zaproponowano mi pracę w innej firmie, ale sie waham, mam kilka dni na podpisanie umowy albo rezygnacje. Pani sama zaproponowała że przejdę przyspieszoną rekrutację, że rozumie moją sytuację, następnego dnia będe mieć rozmowe w obcym języki i ona tego samego dnia da mi znać czy jestem zaproszona na kolejny etap. Następnego dnia po teście nikt się do mnie nie odezwał. Kolejnego również. Po 3 dniach po wielu telefonach pani wreszcie odebrała i udawała że nie wie o co chodzi (nie sądzę żeby zapomniała bo zgłosiłam sie z mniej popularnym językiem). Ostatecznie powiedziała że spyta sie jak mi poszło i oddzwoni za 5 minut. Nie oddzwoniła. Dzwoniłam wielokrotnie bo tego dnia musiałam podjąć decyzje w sprawie drugiej pracy, na sam koniec pracy przed 16 od niechcenia żeby się mnie pozbyć, wysłała mi maila skopiowanego że nie są zainteresowani. Nigdy nie spotkałam sie z tak nieprofesjonalnym podejściem bez szacunku, tym bardziej że pani sama obiecywała i to była jej propozycja że da mi znać na drugi dzień, a później nie odbierała telefonów. Jeszcze dziwniejsze jest takie podejście, ponieważ na tym stanowisku lista obowiązków była długa, w tym odbieranie telefonów od klientów, czyli praca, której nikt nie lubi, wymagany język obcy na najwyższym poziomie, a pensja dużooo niższa niż w innych firmach. Ogłoszenie było jeszcze długi czas na stronie. Nie polecam marnowania czasu na tę firmę
    Potencjalna kandydatka

01.06.2021 10:15

Witam, czytam opinie na forum z powodu zainteresowania pracą w tej firmie i chciałam się podzielić refleksjami o rekrutacji i rekruterach ogólnie, ponieważ w tej firmie nie miałam okazji do weryfikacji procesu. Otóż, moim skromnym zdaniem, procesy rekrutacyjne na ogół trącą niską jakością, ponieważ w aktualnym trendzie na rynku pracy, prowadzą je zazwyczaj bardzo młodzi pracownicy, od których nic nie zależy, ze znikomym doświadczeniem, takie mięso armatnie za małe pieniądze, zdobywające dopiero doświadczenie, ale za to cenione ze względu na dobry poziom znajomości prosto ze szkółki języków obcych (matury na poziomie rozszerzonym i doszkalanie na studiach), które to umiejętności niećwiczone, często zanikają u osób nieco starszych. W każdym razie, pracownicy bardziej doświadczeni oczekują innego poziomu, który dla ludzi bez doświadczenia jest całkowicie obcy, jednak taki trend jest obecnie powszechny i przeświadczenie o oszczędności na kosztach w takim modelu....Mam nadzieję, że ten trend do kopiowania na zasadzie owczego pędu wreszcie ktoś wytępi.
    Iga

24.02.2021 10:31

Potwierdzam: proces rekrutacyjny to totalna porażka. Dostałam telefon w sprawie rozmowy na stanowisko, które wisiało około miesiąca na pracuj.pl więc sam ten fakt był dla mnie już pierwszym alarmem. Pani z HR zajęła mi ponad 40 minut w pierwszym etapie rozmowy traktując mnie jakbym już tam pracowała: przekonując o tym jak świetna jest firma i jak bardzo do niej pasuję. Kolejny etap był juz na drugi dzien, tutaj praktycznie ta sama historia. Pojawiła się prośba o trzeci etap: zadanie rekrutacyjne. Wczesniej zapewniono mnie, że w razie pytan mogę pisać i dzwonić podczas rekrutacji. Dzwoniłam, aby dopytać o formę wysłania i adres emailowy, ponieważ HR pisze z platformy. Kompletna cisza a jeszcze tego samego dnia ponownie odświeżono ogłoszenie. Po 3 dniach dostałam suchego emaila, że po sprawdzeniu zadania nie przyjmą mnie na to stanowisko. Nie jestem 20 latką i korpo zwyczaje i metodyka nie jest mi obca: ale jednak nadal słabe.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Green Cell (Świat Baterii)?

Kontakt - Świat Baterii

ul. Waryńskiego 12 lok. 18 00-631 Kraków

FacebookIconXIconInstagramIconYoutubeIcon
    Kamila

19.01.2021 15:11

czy ktoś może napisać opinie o dziale księgowości? teraz szukają tam na staż, jakie warunki oferują?
    Mxxx

31.01.2021 08:21

Staż super, płatny od samego początku i trwa 3 do 6 miesięcy. Dostajesz swojego opiekuna i można się dużo nauczyć. Większość stażystów zostaje zatrudniona po stażu :) Ja polecam, jestem tu od lipca. Wyzwań nie brakuje a ludzie są świetni ????
    Kamila

19.01.2021 10:44

Czy ktos wie jak pracuje sie w dziale ksiegowosci? Teraz szukaja tam na staz...
    Ada

31.01.2021 01:57

Szczerze to odradzam. Proponowali mi bezpłatny staż przez 3 miesiące, po czym ewentualnie mogłabym dostać umowę o pracę. Sprawdź oferty różnych korporacji, tam ciągle szukają, a warunki też nie najgorsze.
    Fiore

16.07.2020 21:17

Witam, czy mniej więcej można prosić o podanie przedziału zarobkowego na stanowisko z językiem włoskim z doświadczeniem?

07.12.2020 23:55

Nizsze niz w wiekszosci innych miejsc
    AP

21.08.2020 12:01

Pracuję w Niemczech od 8 lat, ale właśnie chcę wrócic na stałe do Krakowa. W Polsce ukończyłam studia liecncjackie, w Niemczech podyplomowe. Mam wieloletnie doświadczenie w obu krajach, w logistyce, obsłudze klienta, HR-ach i wielu innych. Niemiecki na poziomie C2. Nawet nie zostałam zaproszona na rozmowę. Z krótkiego odmownego maila wynika, że byli lepsi kandydaci. Aby w przyszlości zwiększyć moje szanse w procesie rekrutacyjnym chciałabym wiedzieć co odrazu na wstępie wykluczyło moją kandydaturę. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Kuba

21.05.2020 14:18

Dużo stresu, wynagrodzenie znacznie niższe niż w innych firmach na podobnym stanowisku. Dla początkujących może i ok, ale na dłuższą odradzam.
    AAA

23.04.2019 09:08

Pracuję w obsłudze klienta zagranicznego i jest naprawdę spoko. Można się podszkolić z języków obcych puls szkolenia z nativem - dla mnie super
    Elja

14.02.2020 14:02

Czy ktoś wie,czy szukają teraz kogoś z francuskim?
    Zanet

19.02.2020 17:48

Hej! I dostalas moze prace?mozesz cos o niej powiedzie ? :D
    KP

14.02.2020 13:40

Komfortowe miejsce pracy, jeżeli chodzi o biuro. Zatrudnianie naprawdę fajnych ludzi. Duży plus. Ci ludzie - to oni budują atmosferę.
    fanboy

14.02.2020 13:37

Jestem bardzo zadowolony ze współpracy oraz bardzo fajnie być częścią rozwoju całej firmy
    Krzysztof

06.02.2020 12:53

Jestem rozczarowany działem HR,a w szczególności procesem rekrutacyjnym na stanowisko handlowe. Pani (usunięte przez administratora) skrupulatnie dba o swój czas i dokładnie informuje ile i kiedy będzie trwał dany etap rekrutacji, lecz to działa jednostronnie. Rozmawiałem z Panią (usunięte przez administratora) ponad godzinne i doszliśmy do konsensusu że firma odezwie się z informacją zwrotną niezależnie jaka ona będzie. Uprzedziłem że chciałbym mieć pewność by tak będzie by nie blokować się z inną ofertą, w odpowiedzi otrzymałem obietnicę że na 100% tak będzie. Po upłynięciu ustalonego czasu próbowałem zadzwonić i spytać jak wygląda sytuacja lecz Pani (usunięte przez administratora)już nie była skora do odebrania i powiedzenia czegokolwiek. Po kilku próbach odpuściłem, Rynek pracy jest nienasycony i nie piszę tego komentarza by obrać pewnego rodzaju zemstę za nie otrzymanie oferty lecz by zwrócić uwagę by dział HR, a w szczególności Pani (usunięte przez administratora) szanowała czas osób trzecich. Nie widzę problemu by dać informację automatyczną czy choćby uczciwie uprzedzić że oddzwonią tylko w razie powiedzenia, najbardziej irytującym jest fakt zapewniania że telefon zwrotny będzie i bym wstrzymał się chwilę. No trudno.... Bardzo nie polecam z tego właśnie powodu, zwykłe nie szanowanie drugiego człowieka (usunięte przez administratora). Jeżeli ktoś z firmy czyta ten komentarz mam nadzieje że wyciągnie jakiekolwiek wnioski odnośnie pracy HR-ów i wpływu na postrzeganie firmy. Osobom zastanawiającym się nad aplikacją stanowczo ODRADZAM, marnowanie czasu (usunięte przez administratora)
    Max

12.12.2019 16:39

Witam wszystkich, jaką stawkę oferują na stanowisku Specjalistą ds. Obsługi Klienta w języku niemieckim (zdalnie), mając już większe doświadczenie?
    JS

28.11.2019 14:27

Witam,. Jestem zainteresowany pracą na magazynie. Czy szukacie teraz kogoś?
    HR

29.11.2019 09:22

Dzień dobry! :) Obecnie poszukujemy kandydatów do wzmocnienia naszego Zespołu Wysyłki. Praca polega na kompletowaniu i pakowaniu zamówień dla naszych klientów. Więcej odnośnie oferty możesz przeczytać tutaj: https://smrtr.io/3DZNM Pozdrawiamy! :)
    Irena

11.11.2019 15:52

Witam, za nie długo planuję zmieńiać prace i przyglądam się firmam :) Na danym etapie, Green Cell to chyba jedyna firma z tak pozytywnymi opinijami od pracówników której oferty obserwuję! Chciłabym się dowiedzieć czy w bliżczym czasie byłoby jakieś stanowisko dla osoby z doswiatczeniem w sparciu klientów w języku angielskim? Dodatkowe języki to ukraiński i rosyjski. Dziękuje :)
    HR

18.11.2019 08:53

Cześć :) Obecnie poszukujemy osoby do Zespołu Sprzedaży B2B z językiem angielskim. Jeśli chcesz przeczytać więcej o tym stanowisku, zajrzyj tutaj: https://smrtr.io/3q7bw. Jeśli pojawią się jakieś pytania nie wahaj się z nami skontaktować. :)
    blackmamba

18.11.2019 08:22

Pracuję w obsłudze Klienta na część etatu i jestem pozytywnie zaskoczona. To moja pierwsza praca, wcześniej nie miałam styczności z tą branżą. Bardzo mili ludzie, solidne przeszkolenie i możliwość pracy na część etatu. Idealna praca dla studenta :)
    Gość

03.10.2019 00:50

Czy ktoś z magazynu w Skawinie może się wypowiedzieć na temat zarobków (widełki od do ) jako osoba kompletująca zamówienia.Zamierzam zmienić pracę i chciałem się zorientować czy dostanę jałmużnę czy może 3tys. na rękę lub więcej ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    mag

08.10.2019 14:16

zgadzam się, że za 1,9 tys nie utrzyma się rodziny w dużym mieście. Na szczęście płacimy więcej :)
    gosc

16.11.2019 09:03

ale roszczeniowiec, trzeba było sie uczyć to byś miał i 5k.
    HR2.0Pro

15.11.2019 02:31

Rekrutacja do naszej firmy? Zaprosimy Cię, po wstępnej rozmowie telefonicznej, do naszej siedziby. Będziemy zadawać pytania z poradników psychologicznych, profilować i prześwietlać Waszą osobę. Po każdej Twojej odpowiedzi będziemy przytakiwać i wzmacniać Twoje poczucie, ze jesteś na dobrej drodze do otrzymania oferty pracy. Na koniec dowiesz się, ze został Ci jeden etap, na który umówisz się telefonicznie w przeciągu tygodnia. Od tej pory telefon rekruterki, zgodnie z najwyższymi standardami GreenCell, staje się dla Ciebie niedostępny. Zostajesz umieszczony w rekrutingowym Limbo: nie odrzucony i nie zatrudniony, a CZEKAJĄCY na zakończenie procesu rekrutacyjnego. Ile? Tyle ile trzeba, czyli do czasu, aż nie znajdziesz pracy w innej firmie. Raz rozpoczęty proces rekrutacyjny GreenCell w 100% zakończony jest wiec sukcesem aplikującego. Wysyłajcie swoje zgłoszenia do naszego działu rekrutacji, nie ma się czego obawiać! Z szacunku do Was, Waszego czasu i samopoczucia do nikogo nie oddzwonimy z informacja o rezultacie rozmowy!
    XY

04.11.2019 20:20

Jakie zarobki na start w dziale obsługi klienta? Jakie godziny pracy?
    Zainteresowana

24.10.2019 00:40

Witam, miło czytać o firmie aż tak dużo pozytywnych komentarzy. :-) Jestem zainteresowana ofertą pracy w obsłudze klienta z j.niemieckim.(Praca zdalna) , chciałabym zapytać o przebieg rozmowy rekrutacyjnej, jakie pytania itp. oraz również o wynagrodzenie, na jakie można liczyć. Dziękuję i pozdrawiam
    hr

30.10.2019 12:54

Cześć, cieszymy się, że zainteresowała Cię praca w Świecie Baterii. :) Proces rekrutacji wygląda następująco: po dokonaniu selekcji CV rekruter kontaktuje się z Tobą telefonicznie. Po rozmowie na temat Twojego doświadczenia i udzieleniu odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania (również te odnośnie wynagrodzenia) zaprosimy Cię na krótką rozmowę w języku niemieckim. Po tym etapie zostaje jeszcze spotkanie z bezpośrednim przełożonym (zdalnie lub face to face w Krakowie), na którym zweryfikujemy także umiejętność posługiwania się niemieckim w formie pisanej. Następnie w ciągu dwóch tygodni skontaktujemy się z Tobą odnośnie naszej decyzji. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania śmiało możesz kontaktować się z nami tutaj: [email protected]. Aplikować na to stanowisko możesz pod tym linkiem: https://smrtr.io/3gmhw. Do usłyszenia! :) HR Team
    szukam pracy

15.10.2019 15:13

Dzień dobry, Wysłałem wczoraj swoje cv na stanowisko graphic designer, dziś otrzymałem informację, że "twoja aplikacja jest oceniana". Czy jeśli nie są państwo zainteresowani rozmową to mogę liczyć na informację? Pozdrawiam, MH
    albotak

27.09.2019 09:49

W firmie dużo się dzieje i są ambicje żeby dalej się rozwijać. Dodatkowo dobrze pracować w miejscu, gdzie Twoje opinie są brane pod uwagę i masz wgląd w cały proces (w odróżnieniu od korpo gdzie zajmujesz się tylko wycinkiem).
    wolverine 99

27.09.2019 09:42

dwa razy startowałem w rekrutacji do Swiata baterii... i za drugim razem sukces! zapowiada się dobrze! :) :) :)

Zostaw merytoryczną opinię o Świat Baterii