InPost

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 26 ocen.

InPost
2 26 6 1

Opinie o InPost

Dejw167

Zaczynam od jutra w inposcie w biurze jako specjalista ds obsługi klientów ? Ktoś może się podzielić opinia jak tam jest ?

Makd
@Dejw167 31.07.2018 10:56

Daj znac napisz co i jak jak z finansami i premia 15 peocebt

nieidztam
@Dejw167 31.07.2018 10:56

HAHAHAHA powodzenia poczytaj sobie opinie na dole i już będziesz wiedział o co chodzi

ciekawski
@Dejw167 31.07.2018 10:56

Może wypowiesz się jakie wrażenia?

Berbeć

Witam, byłem na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko specjalista ds obsługi klienta pierwsze wrażenie nawet nawet , zarobki może bez szału i bolą te niedziele oraz święta pracujące. Widzę, że wiele jest opinii negatywnych może ktoś też podzielić się lub nawet rozwinąć sytuacje że traktują ludzi jak śmieci?

Maksii

Praca za 1800 nettoo dramat haha nawet na rozrywke by mnie nie bylo stac dramat jak tak dalej bedzie w tej firmie

Tomasz

Czy macie powód żeby nie zaglądać na to forum? Warto szukać tu pracy jakie zarobki?

Henryk

Jak się pracuje? Może ktoś słyszał o pracy w firmie?

Tomaszz

Czy może się ktoś podzielić opinią na temat pracy w dziale marketingu?

Alicja

@PRACOWNICA, podane przez Ciebie przykłady są obciążające dla firmy InPost. Wydaje mi się, że choć nie powiedziałaś tego wprost, to w niektórych przypadkach sugerowałaś zachowania z pogranicza mobbingu. Jeżeli ktoś uważa, że są to opinie krzywdzące dla tej firmy, to proszę o zabranie głosu i przedstawienie własnej wersji relacji między przełożonymi i pracownikami. Nie warto zostawiać niedomówień w sprawach tak drażliwych.

Obserwator
@Alicja 09.07.2018 22:19

Ja wiem czy taki mobbing... Po prostu kierowniczka z trudnym charakterem i bez podejscia do ludzi. Stad konflikty i stresowe sytuacje. Bo ot ma zly humor i postanawia pognebic cala zaloge. Obsluga klienta w oddziale LEŻY i kwiczy, co miesiac nowe osoby przychodza i zaraz odchodza. Bo nie oplaca sie. Pieniadze takie sobie a wymagania coraz to wieksze. "Cele" jak w jakims korpo. Na wiele rzeczy nie masz nawet wplywu. Ale to juz raczej odgorne wymogi. Tabelki musza sie zgadzac a Krakow musi blyszczec, co ostatecznie w sumie skutkuje.

Alicja

@pracownik, czy te wszystkie zmiany o których piszesz wpłynęły znacząco na to jak pracuje się w InPost w Krakowie? @PRACOWNICA, czy próbowaliście zrobić coś z nerwową atmosferą o której mówisz? Czasem spokojna rozmowa może bardzo dużo zmienić, a jeśli ona nie skutkuje i czujesz że jesteś traktowana niesprawiedliwie przez przełożonych to na pewno można zgłosić sprawę gdzieś "wyżej".

PRACOWNICA
@Alicja 21.06.2018 11:56

Niestety tutaj nie ma czegoś takiego jak spokojna rozmowa, ile kroć nie próbowałabym normalnie rozmawiać ktoś inny zakłada z góry ze nie mam racji,wiec ciężko o jakiś kompromis. Z wielka przykrością muszę stwierdzić tez ze nie mam mozliwosci zlozenia tego gdzies "wyżej" poniewaz w oddziale panuje kumoterstwo przelożeni biorą śluby z kierownikami a koordynator regionu wrzuca sobie wspólne zdjęcia na profil społecznościowy z "podwładnymi" z którymi później chodzi na kawę zwiedzając Kraków. Niestety człowiek pracujący na najniższym szczeblu tej organizacji, nie ma do kogo się zwrócić z prośba o pomoc w firmie czy regionie, to tak jak z nauczycielami w szkole - nigdy nie wygrasz. Lepiej nawet nie próbować zaczynać "wojen" zgłaszając to co się dzieje gdzieś wyżej, ponieważ obawiam się ze zwolnienie dyscyplinarne było by od razu gotowe. Pracownice są poniżane do tego stopnia że płaczą w trakcie pracy. Nikt się tym nie przejmuje. Z głębi serca życzę kierownictwu takiego samego traktowania. Najlepiej po prostu samemu odejść z tej firmy, jak już zrobiłam ja i większość NORMALNYCH ludzi.

Alicja

@Krzysiek, bardzo cenna jest Twoja opinia dla tych, którzy poszukują informacji na temat relacji firmy InPost z klientami. Tutaj natomiast większość osób poszukuje opinii o firmie jako pracodawcy. Dlatego zachęcam wszystkich, którzy mają za sobą lub są w trakcie takiego doświadczenia, aby pozostawili tutaj swoją opinię o warunkach pracy w tej firmie.

Krzysiek

Otrzymałem fakturę błędnie naliczoną. Przedstawiciel mówił abym nie płacił ponieważ w systemie są korekty , a jeśli zapłacę to nie oddadzą. Teraz mam nr korekt lecz dokumentu samego w sobie nie chcą mi przesłać. Firma Inpost nie odpowiada na emaile , telefonicznie odsyłają do przedstawiciela , On nie pozwala płacić pod żadnym pozorem , a windykacja żąda zapłaty. Może ktoś kto to czyta potrafi mi pomóc jak odliczyć swoje i zapłacić pozostałą kwotę ?

haha

Szukają prawnika do centrali, warto startować?

Mirek

Czy jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

pracownik
@Mirek 11.06.2018 19:16

Racja, spójrzmy obiektywnie. W ostatnim czasie za sprawą nowego inwestora poprawiła się sytuacja materialna oddziału - nowy magazyn, brak problemów z podstawowymi materiałami operacyjnymi, odzież robocza dla pracowników. Comiesięczne premie (zależne oczywiście od realizacji celów (czytaj: widzimisię kierownika) ). :)

PRACOWNICA
@pracownik 14.06.2018 23:25

nie można nic pozytywnego napisać, pracujesz za 1700 zł, nie ma dnia bez zjeby, wszyscy mają do siebie pretensje, naprawdę nie marnujcie swojego czasu na użeranie się z niekompetentnymi ludźmi którzy skończyli zawodówkę a siedzą na fotelach kierowniczych, co do premii jest uznaniowa, wiec zależy od tego czy się komuś podobasz czy nie... dramat.

Mob

Z oddzialu KRA od poczatku roku z biura zwolnilo sie jakies 5 osob i eksodus nadal trwa, co mowi samo przez sie. Oby tak dalej a niedlugo obsluga klienta zajmie sie zadufane w sobie kierownictwo i wielce cenione " rankingi" poleca na leb na szyje. BRAWO!

Alicja

@Pracownik, napiszesz coś więcej? Niżej @Były pracownik i @Biurowa obsługa klienta pisali o tym że zmiana kierownictwa nie wyszła firmie na dobre. Czy coś się zmieniło od tego czasu? Jak teraz wygląda praca w InPost?

Administrator

A jak obecnie wygląda praca i warunki zatrudnienia w InPost? Możecie powiedzieć coś więcej o tym pracodawcy?

Pracownik
@Administrator 13.05.2018 09:39

Umowa o prace... lecz najgorszemu wrogowi jej nie polecam

Biurowa obsługa klienta

Witam, Kiedy się zatrudniłem byłem bardzo zaskoczony, że w firmie może panować taka przyjemna atmosfera, ludzie mili, kierownictwo z którym można się dogadać. Wszystko zmieniło się wraz ze zmianą kierownictwa. Ludzie na niższych szczeblach zaczęli być traktowani jak śmieci, z każdym dniem przybywało obowiązków a pensja została obniżona. Nowe kierownictwo doprowadziło do tego, że ludzie zaczęli się zwalniać, przez co stracili wielu wykwalifikowanych pracowników, mało tego, doprowadzili jeden zagraniczny rynek do ruiny (przez jakiś czas nie było nikogo kto by go obsługiwał). To co się stało z tą firmą to po prostu żałosne. Inpost idzie po trupach do celu, żeby zaspokoić chore ambicje kierownictwa. To zdecydowanie najgorsza firmą z jaką miałem doczynienia. Śmieciowe pieniądze, brak szacunku dla pracownika. Szkoda czasu dla takiej firmy.

Były pracownik
@Biurowa obsługa klienta 21.03.2018 08:13

Dokładnie tak jak piszesz :) Naprawdę szkoda mi tego wszystkiego, było tak fajnie (pomimo nie zbyt zadawalających zarobków i 2 umów) ,a przyszła nowa dyrektorka , która wszystko zrujnowała w tak krótkim czasie, przede wszystkim odsuwając od nas najbardziej kompetentnej osoby czyli naszego kierownika Łukasza S. zastępując kimś kto nie wie co robi i po co tam jest . Nie wiem po co na siłę chcą zrobić z tej firmy typowe corpo :/ Ale są też plusy. Dzięki tym zmianom zwolniłam się i znalazłam fajną rozwojową pracę :) gdyby nie te zmiany to zapewne siedziałabym tam dalej :)

Alicja

@ 13- y z KR nie używajmy wulgaryzmów, jest to niezgodne z regulaminem, a to grozi usunięciem wpisu. Jeśli chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami na temat firmy InPost, zrób to w sposób merytoryczny i treściwy. Każda opinia uwzględniająca obydwa kryteria będzie cenna.

Hubabuba

Najgorsze miejsce w jakim przyszło mi pracować . Po zmianie kierownictwa ludzie traktowani są jak śmiecie , obcinane są pensje , po zmianie ustawy o płacy minimalnej wysokość wynagrodzenia została zmieniona na umówię o prace a na umówię zleceniu odjęto pracownikom uwaga : 30 zł !!!!! Czy tak postępuje normalna firma ? Życzę kadrze kierowniczej która objęła kontrole w firmie po przejęciu jej przez nowego inwestora aby znalazła się kiedyś w podobnej sytuacji co pracownicy którzy poświęcili spora cześć swojego życia na budowanie tej usługi, aby ktoś ich kiedyś potraktował jak śmieci . OmIjajcie to miejsce dla własnego zdrowia psychicznego . InPost i to co się w nim teraz dzieje to książkowe stadium upadku firmy . Ludzie codziennie składają wypowiedzenia , za kilka tygodni nie będzie miał kto pracować .

Były pracownik
@Hubabuba 25.01.2018 09:22

Potwierdzam, pracowałam tam 4 lata (wsparcie techniczne) było wszystko ok dopóki nie zaszły zmiany w kadrach. Nowa dyrektorka (osoba nieobliczalna, dąży do celu po trupach, nie interesują ją konsekwencje jej poczynań, pracowników traktuje jak śmieci, liczy się dla niej tylko wynik nie jakość) po prostu niszczy tą firmę, i wyzyskuje pracowników, przez co większość pracowników się zwolniło. Nie mają ludzi i nikt nie chce już dla nich pracować , zaczęli inwestować w firmy outsourcing-owe co odbiło się na jakości usługi. Szczerze kiedyś polecałabym firmę, szczególnie na rynki zagraniczne, natomiast teraz? Nigdy w życiu! Omijajcie to miejsce szerokim łukiem

Jasiek

Atmosfera w pracy jest bardzo ważna ale jak czytam niektóre wpisy to sama złość. Normalna praca tylko trzeba lubić co się robi!!

Obecny pracownik

praca jak każda inna, atmosfera panująca pomiędzy pracownikami... okropna. Kierownictwo nadaje się do psychiatryka, wszędzie kapusie, psy ogrodnika, problemy na każdym kroku o byle co (czepialstwo), wyżywanie się na pracownikach, krzyki... dobrze że jeszcze nie biją chociaż kto wie... kierowniczka z rozdwojeniem jaźni. Na 10 osób znajdzie się jedna normalna.

Xx

Bardzo fajna, wciągająca praca, dająca dużo satysfakcji. Cudowna atmosfera wśród współpracowników - często nie chciało się kończyć zmiany! Ale... Kierownictwo - amatorzy. Osoby zajmujące stanowiska kierownicze bez odpowiedniego wykształcenia i kompetencji. Zero pojęcia o zarządzaniu zespołem. Zupełnie oderwani od realiów pracy. Jak wspomniano wcześniej, zachowanie kierowniczki skandaliczne. W oddziale panuje powszechne kumoterstwo - zero profesjionalizmu. Praca godna polecenia, ale trzeba mieć mocne nerwy i wysoki poziom tolerancji pewnych zachowań.

~rozczarowany

Pani pracująca w Centrali - Joanna - nieprzyjemna, niesympatyczna, bez szacunku do klienta. Nie wykazała się odrobiną pomocy. Radzę omijać to miejsce.

użytkownik z Allegro

negatywna-to paczka do odbioru w innym mieście , to długi termin ,ostatnio dwa razy nie otrzymałem powiadomienia do obioru.Rezygnuję z nich.

mjanusz

Tak działa InPost. W dniu 06.12 2017o godz.11.01 jest informacja, że przesyłka została nadana w Punkcie Obsługi Klienta, więc myślę sobie 8-9.12.2017(na weekend) będę miał już w domu. W poniedziałek 11.12.2017 o godz.15.58 !!!!! otrzymuję informację "Przyjęta w oddziale InPost" . To czyj albo gdzie był ten Punkt Obsługi Klienta, że przesyłka 5 dni jechała z POK do Oddziału. Dzisiaj jest 13.12.2017 i na razie nie mam jej w domu. Nadmienię tylko, że przesyłka została nadana w Bytomiu a ma dotrzeć do Krakowa. Autem ten dystans pokonuje się w godzinę czasu. Myślałem, że tak działa tylko Poczta Polska. Zdjęcie użytkownika Janusz Mazurczak.

anonymous

Praca po minimum 12 godzin, post poniżej o Ance kierowniczce która nadaje się do psychiatryka jak najbardziej prawdziwy. Po pracy często przymusowe darmowe rozwożenie przesyłek bo "muszą być doręczone ". Nie polecam chyba że ktoś nie ma życia prywatnego i całe życie w pracy mu pasuje.

Noe

Dramat!!! brak możliwosci odbioru w paczkomacie infolinia zajęta non stop .W punkcie odbioru paczek na ul.Centralnej zachowanie pani która wydaje paczki chamskie i opryskliwe .Omijajcie z daleka.

ex listonosz.

Ej w krakowie dalej jest taboret i betoniarek ?

Były pracownik

Najgorsza firma z jaką miałem do czynienia. Kumoterstwo, nepotyzm, mobing w wielkim stylu. Kierownictwo które wcześniej wykończyło Siudemkę teraz wykańcza Inpost, a szefostwo ma to gdzieś. Bez krzyku któr słychać poza rampą ani rusz, najgorzej drze się kierowniczka Anka, dziwię się że jeszcze tam pracuje, nadaje się do sądu pracy lub psychiatryka. Wilczy bilet. Nie szukajcie tam pracy, zdrowie psychiczne ważniejsze

mdrogeria

Witam. Tak... napiszę jak to Inpost dorabia sobie na drobnych przedsiębiorcach .........wstyd !!!!! Ale od początku . Sprzedaję na Allegro korzystając z usługi Allegro polecony Inpost i doskonale rozumiem co to są dopuszczalne gabaryty suma boków waga oraz najmniejszy bok , zawsze skrupulatnie mierzę ważę przesyłki zanim wprowadzę do systemu. Regularnie co miesiąc otrzymuję jako dopłatę za ponad gabaryt , nie są to duże kwoty , ale dla drobnego przedsiębiorcy zmagającego się z potentatami rynkowymi są uszczerbkiem . Sprawdzając przesyłki za które otrzymałem KARĘ okazuje się , że żadna z nich owych dopuszczalnych gabarytów nie przekracza , a wręcz zawartość ich jest śmiesznie mała . Oczywiście wszystko można reklamować ...... i tu zaczynają się schody -Formularz -załączniki -opis -czekanie mi9niumum 2 tygodnie ...... i oczywiście odmowa bez żadnych dowodów jedynie oparcie na z obłoków wziętych gabarytach przypisanych przez krasnoludka Inpost z mikro centymetrem / a może mają inne miary???/ mierzącego przesyłki . Nazywają się Partnerami w biznesie ..... cóż powiem jeszcze raz WSTYD !!!!!!!!!! Paweł

niezadowolony
@mdrogeria 15.02.2017 15:06

Ja za ich pośrednictwem miałem otrzymać przedmiot po którego ocenie miałem podjąć decyzję o ew. zawarciu umowy nawet tzw. tzw. na odległość i po mojej interwencji za tak zwane uzgodnienie terminu dostawy czyli kurier do mnie dzwoni jak stoi przed furtką posesji, a mnie oczywiście nie ma. Później pisze brak kontaktu. Po wymianie zdań z lokalnym młodym sekretarzem w biurze bo do tego ich praca się sprowadza ten złośliwie jak wynika z oświadczeń telefonicznych kurierów nie wydaje przesyłki nawet na ich żądanie. Sprawa dot. akurat Zielonej Góry ale chciałem zaznaczyć, że inne rejony kraju mają z nimi podobne problemy. |Ja nie poniosłem strat , ale potencjalny kontrahent już tak i ciekaw jestem co on zrobi jak umowa przez takiego nie dojdzie do skutku z uwagi na przekroczone terminy.

KS

A ja jak dotąd nie mam najmniejszych powodów aby narzekać na InPost. Często korzystam jako klient i wszystko jest jak dotąd w porządku. Jestem bardzo zadowolony.

Zostaw opinię o InPost - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost