InPost

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1173 ocen.

Opinie o InPost

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost

GIGAR

TA FIRMA TO SKANDAL NAD SKANDALAMI CI PSEUDO KURIERZY PRZYCHODZĄ POD DOM I RZUCAJĄ PACZKI NA OGRÓD JAK W AMERYCE GAZETY TYLKO ŻE 3 DNI PO TERMINIE A PODPISUJĄ ODBIÓR SAMI TERAZ ZROBIĘ TAK I WY TEŻ TAK ZRÓBCIE UBEZPIECZĘ PACZKĘ NA 5000 SKROMNIE I OBCIĄŻĘ KURIERA JAK DOSTARCZY JĄ KOMUŚ Z SĄSIADÓW A TAKIE FIRMY TRZEBA TĘPIĆ GŁUPOTĄ A NIE NERWAMI A PRZED ŚWIĘTAMI I TAK SIĘ OSRAJĄ BO TYMI ZŁOMAMI NIE ZDĄŻĄ DOWIEŚĆ PACZKI NA CZAS A JA IM NIE ODPUSZCZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kris
@GIGAR 17.11.2017 16:57
TA FIRMA TO SKANDAL NAD SKANDALAMI CI PSEUDO KURIERZY PRZYCHODZĄ POD DOM I RZUCAJĄ PACZKI NA OGRÓD JAK W AMERYCE GAZETY TYLKO Ż...

Ubezpieczając paczkę na 5000 musisz w momencie zaginięcia wykazać co było zawartością. Zarówno Ty jak i sprzedający. Ponadto jeżeli reklamację zgłosi sprzedający otrzymuje on jedyne 70% wartości przesyłki. Dlatego tyle bo brana jest pod uwagę marża którą sprzedawca uwzględnia w transakcji. Jeżeli uważasz że ubezpieczysz sobie paczkę na 5000 i później ci to zwrócą bo ty po cichu "zawiniesz" paczkę to jesteś w DUŻYM błędzie. Ponadto pamiętaj że teraz jest dużo elektroniki w samochodach (kamery, gps) i możesz się grubo zdziwić. Jest naprawdę od groma możliwości na to aby mieć przesyłkę w momencie kiedy akurat nie ma nikogo w domu. Wystarczy ruszyć MÓZGIEM.

EDIS
@Kris 19.11.2017 17:29
Ubezpieczając paczkę na 5000 musisz w momencie zaginięcia wykazać co było zawartością. Zarówno Ty jak i sprzedający. Ponadto je...

stary da radę tych pajaców porobić nie mogę napisać jak na forum a znam już parę przypadków zwrotu w 100 procentach tylko tego nie nagłośnią bo by poszli już z torbami a co z podpisami na smartfonie przecież jest to do sprawdzenia a notorycznie sami podpisują i nie pomoże mu żadna kamera a jak msz przesyłkę ubezpieczoną na 5000 to tyle ci zwrócą PRACUJĘ W TEJ BRANŻY I NIE ASZ RACJI

Danon

Firma tragiczna. Nie dostarczają przesyłek do domu. Udają, że próbują. Że niby zostawiają jakiś druk awizo. Ale chodzi tylko o to aby to klient przyjechał do nich do punktu a nie kurier do domu. Dwa razy nie ma cie w domu i paczka przepada.

Kurier
@Danon 14.11.2017 15:03
Firma tragiczna. Nie dostarczają przesyłek do domu. Udają, że próbują. Że niby zostawiają jakiś druk awizo. Ale chodzi tylko o...

Wyobraź sobie że kurier ma do doręczenia w ciągu 1 dnia 200 paczek i w ciągu tego dnia 100 osób nie było w domu... na kolejny dzień ma już ich 300... więc trochę wyobraźni.. . Skoro się zamawia paczkę to można upoważnić do odbioru sąsiada i powiadomić kuriera o tym fakcie... do tego nie potrzeba chyba zbyt wiele inteligencji...

Sara90
@Kurier 15.11.2017 18:39
Wyobraź sobie że kurier ma do doręczenia w ciągu 1 dnia 200 paczek i w ciągu tego dnia 100 osób nie było w domu... na kolejny d...

Ja czekam juz 9 dzien na paczke i jakos przez cale 9 dni grzecznie siedze w domu i co?

SerekBrie

Jakby inposta nie bylo to kto by Wam paczki przewozil? Wszyscy piszo o paczkach, a tu sie ocenia pracodawce. A jako pracodawca inpost jest w porzadku.

Cordan

inpost jest serio niezły kurcze umowa jest, praca jest, jeździsz i zarabiasz. więcej do szczęścia nie trzeba!!!

GTA

w pracy są młodzi ludzie, nawet w centrali, bo to że kurierzy to normalne. fajna atmosfera jest, pracowałam w kontakcie z klientem i bardzo mi sie podobało. to była jedna z moich pierwszych poważniejszych prac i dobrze ją pamiętam. pozytywnie!

ródy

zaje*&%a firma, nie wiem coście się tak przywalili

Gołąbek

nie taka zła ta praca. owszem, trzeba się troche namęczyć, bo paczek jest duuuuuuużo. no ale kaska z tego jest i atmosfera sympatyczna. jak ktoś chce gdzieś zacząć pracę to tu sie wyrobi.

Józef

(usunięte przez administratora) !!! Uważajcie!!! Pieniądze gina w opcjii za pobraniem !!!

Fabi

mam dobre wspomnienia z pracy w inpoście. nie miałem tak, żebym wypłaty na czas nie dostał chociaż mieli słabszy czas, a do tego atmosfera pracy yła dobra cały czas. można całkiem nieźle zarobić, polecam

Piotr

Bez uzgodnienia zmiana adresu paczkomatu!Przymuszanie do wypełnienia formularzy dodatkowych jak by to odbiorca miał winę .Zero przeprosin i kontaktu .Paczka miała być w piątek a ma być może w wtorek za 4dni kolejne!ŻENADA NIE POLECAM!Jeszcze trochę będziemy płacić dodatkowo za przesyłkę i się prosić żeby była pod wskazany adres!

Smithsonian

ludziom sie paczkomaty spodobały, to nie dziwota że szukają więcej kurierów! kurierowanie nie jest łatwe ale jak kto lubi to tu warunki były w sam raz. pewnie, firma miała swoje nienajlepsze momenty ale no teraz wróciła do gry i naprawde nie ma co krytykować

anonim

(usunięte przez administratora)

gazel

zgadzam sie w 100% , po tym jak trzech kolejnych przesylek nie moglem odebrac w paczkomacie i nikt nie potrafil pomoc albo nie chcial opisalem wszystko na FB . Po kilku dniach nie bylo zadnego komentarza , wszystko zniknelo , to jest towarzystwo wzajemnej adoracji

Bob123456789

Ja byłem kurierem i najbardziej sobie ceniłem elastyczny grafik. Mogłem sobie ustalić kiedy jeździć, także bardzo spoczi.

Hulahop

Trzeba powiedzieć, że InPost się rozwija i to widać. Jest coraz lepiej. Pracowałem jako kurier i nie jest tak źle. Zarobki bardzo w porządku, atmosfera w pracy ok, jest w porządku. Ogólnie nie ma na co narzekać, benefity też są.

Doppleganger

Kurier jak kurier. Ale szanują pracowników. Dużo roboty, bo jednak wszyscy z paczkomatów korzystają, ale da się to ogarnąć. Jak ktoś to lubi to zachęcam, spoko firma.

Odradzam

Paczki parują, chociaż "są na magazynie", bo nikt ich nigdy nie dostarczył. Zwlekanie z kontaktem, niewpisywanie że był kontakt z klientem, iluzoryczna współpraca z klientem. Nigdy więcej

Stigl

Miesiąc temu zamówiłem przez Inpost. Za półtora dni odebrałem. Więc nie narzekam. A propo pracy w Inpost to nie wiem. I jestem ciekaw, jak ona wygląda. Bo chciałbym tam popracować

Zuzanna

@serwis ale jak rozumiem - każda godzina pracy jest uczciwie doliczana do kolejnej wypłaty? Rozumiem, że pracy jest dużo. Pytanie - czy każdy bezwzględnie musi pracować więcej, niż 8 godzin dziennie?

nie polecam

Ceny inpost są podobne do innych kurierów, wiec jak jest problem, to znaczy, ze jest brak poszanowania pracownika. I będzie gorzej, coraz gorzej. Debilne zasady, zlewka allegro i inne bzdety. Teraz paczka DHL za 12 pln do 10 kg z allegro tez podetnie skrzydła tej pseudo firmie... Nie rozumiem tylko polityki tej firmy: skoro Allegro im się nie opłaca, po co podpisywali kolejną umowę, a ludzie czekają po 6 dni roboczych na paczkę? Z drugiej strony inpost niby taki zły, a konkurencja, nawet PP równa niektóre ceny do nich (np. mini paczka PP za 8,5pln), czy paczka do odbioru w punkcie (czytaj w placówce PP) za 9 pln?

Roberto

Firma ma sporo ofert pracy czyli brak ludzi na rynku będzie jeszcze bardziej dotkliwy dla InPost-u Wszyscy możecie sobie narzekać na forum ale ciekawe co będzie jak nie dotrą do nas paczki, czy listy? Ktoś o tym myślał? Mało ciekawa perspektywa dla nas!

Zuzanna

@Nick ale możesz napisać, co dokładniej sprawia, że uważasz, że praca kuriera w InPost jest nie do wytrzymania? Jest wiele ofert pracy, a co za tym idzie - wielu potencjalnych pracowników przeszukuje forum w poszukiwaniu konkretów o zatrudnieniu. Takie niewyjaśnione komentarze powodują niepokój, ale nie dają odpowiedzi.

NIck

Ludzie nie piszcie że długo czekacie na przesyłki bo tylko debil tam pójdzie pracować. To nie praca to Pańszczyzna dla kuriera. Jaka płaca taka praca, kto przyjdzie to zaraz odchodzi ten syf jest nie do wytrzymania.

InPostek

Jeszcze trochę i każdy sam będzie sobie przesyłki odbierał i będzie szybciej i pewniej! Nie trzeba będzie tak narzekać! Nikt tego nie chce robić , dlaczego?

Zuzanna

@Karola głownie to może wynikać z tego, że firma jednak obsługuje obszar całego kraju. W takim przypadku (i przy takiej popularyzacji usług) to w zasadzie normalne. Pytanie - czy istnieje tutaj też duża rotacja?

Karola

Trochę niepokojąca dla mnie jest sytuacja, że firma InPost ma ciągle tak duże potrzeby kadrowe. Zastanawiam się czy to nie przełoży się na terminowość dostarczanych paczek i listów oby tak nie było?

Zuzanna

Z drugiej strony @znowulipawinpost, firma przyznaje się otwarcie do błędu, a wiele innych zakładów tego nie potrafi. Wiadomo, że może to być dla klientów dużym wzburzeniem i zaskoczeniem, ale na pewno też musieli się z czymś takim korzystając z usług Inpostu liczyć.

Mariusz

W obecnej sytuacji kiedy brakuje rąk do pracy jedynie podwyżki dla pracowników mogą rozładować problem braku ludzi do pracy. Większe pensje ściągną ludzi do kraju, będzie po problemie. Czy opanowana już jest sytuacja z wyciekiem danych? Czyja to była wina?

Zuzanna

@Inpostek to jak oceniasz zatrudnienie w tej firmie? Jesteś zadowolony z warunków zatrudnienia, jakie Ci zaproponowano?

Inpostek

Pracuję w firmie i znam sytuację z drugiej strony. Wszyscy narzekają ale nikt nie zakłada takiej firmy.?

Zuzanna

@Aneta rozumiem twoje wzburzenie całą sytuacją ale rzeczywiście kurierzy mają prawo do pozostawienia paczki w innym miejscu - jeśli w tym obok Ciebie nie było miejsca. Warto też jeśli całe wyjaśnienie Cię nie przekonuje, napisać do działu obsługi klienta i dać innym znać ja sprawa się rozwiązała.

Aneta

Opinia o oddziale w Gdańsku: Zamówiłam paczkę do paczkomatu koło mojego domu, kurier zostawił ją zupełnie w innym miejscu niż miał na zleceniu. Z centralą główną nie idzie się dogadać, za każdym razem rozmawiam z kimś innym i otrzymuję inną informację. Zapewniono mnie, ze jeszcze tego samego dnia paczka do mnie dotrze. Niestety, po ponad dobie nadal paczki nie ma. Z oddziałem w Gdańsku kontaktu nie ma, dziewczyna na słuchawce siedzi i rozłącza wszystkie połączenia przychodzące. Po 2 dniach i chyba 20 próbach udało mi się dodzwonić, kobieta wmawia mi, że adres, pod który dostarczono przesyłkę jest prawidłowy (mam przed oczami zamówienie z zupełnie innym i mogę to szybko udowodnić). Po dwóch dniach paczka jest odebrana przez kuriera z błędnego paczkomatu i zamiast dostarczyć ją do mnie, zabiera ją z powrotem na sortownię, żeby przekazać innemu kurierowi, który ma ją przywieść do mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] KŁAMCY I OSZUŚCI!!!!!!!!!!

Karol

Może praca w firmie nie należy do najprzyjemniejszych ale ktoś musi to robić żeby inni dostali swoje listy i paczki.

Kostek

Czyżby pracownicy InPost poszli wszyscy na urlop? Od dawna nikt nic nie pisze? Jaka jest tego przyczyna?

Zuzanna

@Olxpiszesz, że jest to praca po 12-16 godzin dziennie. Jak często zdarzają się tak długie dni pracy? Czy pracuje się również w weekend?

serwis
@Zuzanna 26.06.2017 09:08
@Olxpiszesz, że jest to praca po 12-16 godzin dziennie. Jak często zdarzają się tak długie dni pracy? Czy pracuje się również w...

Praca jest od 6-6:30 do czasem i 20 plus rozladunek towaru . kasa taka sobie. Soboty raz na miesiac czasem dwa ,oraz wieczne straszenie,ze za niedostarczona paczke dostAniesz 50zl... W okresie listopad grudzien ,zapomnij o domu ,chyba,ze w niedziele,

Olx

Pracowałem i odradzam pracę w tej firmie bo warunki są kiepskie. Trzeba rano gratis pracować przy frachcie i sorcie, zarobki niezłe ale umowy niestety śmieciowe. Zbyt dużo pracy i obowiązków na jednego kuriera- (doręczanie przesyłek , paczkomaty i odbiory). Praca po 12 do 16 godzin dziennie itd. Najgorzej mają kurierzy obsługujący blokowiska i tereny miast.

Waldek

Każda firma może mieć gorszy moment w swojej historii i tak pewnie jest w Inpost-ie. Każdy pomysł jest potrzebny.

Mumin
@Waldek 23.06.2017 19:50
Każda firma może mieć gorszy moment w swojej historii i tak pewnie jest w Inpost-ie. Każdy pomysł jest potrzebny....

W tej firmie ten gorszy moment trwa od początku jej istnienia :), zatrudnianie na czarno lub przez firmy krzaki na kombinowanych umowach bez zusu problemy z terminami oraz jakością usług co tutaj więcej dodawać :). Aktualnie to nawet już problem z pracownikami mają do tego stopnia że ukry nie chcą nawet robić u nich

Krzysiek lasz

Paczkę zapakowałem w twarde pudełko, takie co się dokumenty wysyła do archiwum. W środku paczka wyłożona z każdej strony styropianem folią bąbelkową i gazetami. Rozwalili paczke, zawartość wyciekła, spakowali do bylejakiego pudełka i odesłali dalej pogniecioną. Na pudelku był opis szkło. Kazali pakować w sloiki zawartość z płynem. Żenada.

Postek

Czy mógłby ktoś napisać na forum kilka informacji o pracy dla przedstawiciela handlowego? Jakie warunki są przygotowane? Czy ta praca jest godziwie wynagradzana? Najważniejsze co praktycznie ma sprzedawać przedstawiciel? Jak się pracuje w firmie obecnie?

Zuzanna

@abcdejeśli zniknął jakiś komentarz oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora za naruszanie regulaminu portalu. Dlatego też przez zamieszczeniem komentarza należy zapoznać się z jego treścią.

nie polecam

Może się zdarzyć rożnie, ale tej firmie zdarza się nad wyraz często ;)

Postek

Wszyscy doskonale wiemy, że przy paczkach przesyłanych kurierem może się zdarzyć różnie. Po co to larum, wymienią towar i już.

poszkodowany

nie polecam doręczono mi paczkę uszkodzona był w niej robot i to tak zgnieciony ze masakra kierowca nie chciał przyjechać bo mu si ę nie chciało ponadto opryskliwy i na dodatek nie miał przy sobie dokumentów na wypisanie szkody bo po co a firma po prostu krzak NIE POLECAM

G

Na jakie zarobki może liczyć przedstawiciel handlowy ? Warto wchodzić w tę firmę z 10-letnim doświadczeniem ?

Zuzanna

@Jjojojak rozumiem polecasz innym pracę w InPost? Mógłbyś powiedzieć w jakim dziale firmy pracujesz? Chętnie usłyszymy więcej na temat Twojej pracy, oraz tego co uważasz za jej plusy.

Jjojo

Pracuję szósty rok. Pracę chwale że względu na dobre zarobki. Sytuacja finansowa firmy wyglada raz lepiej, raz gorzej. Do tego dochodzi nagonka medialna od kiedy pamiętam. Blaszki- złe, dziwne miejsca na pok- złe, agencje- złe. Teraz poczta polska robi to samo, a gdyby nie blaszki nie byloby mowy o rozwoju firmy. Chory kraj Robić swoje, nie zawracać sobie głowy pieprzeniem a Inpost zapłaci kilka razy więcej niż konkurencja

do iodioty
@Jjojo 14.05.2017 17:34
Pracuję szósty rok. Pracę chwale że względu na dobre zarobki. Sytuacja finansowa firmy wyglada raz lepiej, raz gorzej. Do tego...

Skoro inpost płaci kilka razy więcej, niż konkurencja, to znaczy, ze pracują za darmo... Niewolnictwo w Polsce jest zakazane, daj nazwy tych firm, to polecę do prokuratury!

były
@Jjojo 14.05.2017 17:34
Pracuję szósty rok. Pracę chwale że względu na dobre zarobki. Sytuacja finansowa firmy wyglada raz lepiej, raz gorzej. Do tego...

w marketingu u nich jesteś? pewnie już niedługo... prawdziwi pracownicy którzy zarabiali na takich próżniaków jak ty dostali kopa i na szczęście niedługo nie będzie już śladu po tej firmi byznesmena ze wsi

Postek

W InPost po okresie sukcesu przyszedł czas trudny. Myślę, że firma znajdzie wyjście z tego trudnego położenia. Kiedyś pracowałam i taka praca podobała mi się.

harowałem dla bzuski,,,,,
@Postek 09.05.2017 19:41
W InPost po okresie sukcesu przyszedł czas trudny. Myślę, że firma znajdzie wyjście z tego trudnego położenia. Kiedyś pracowała...

troll

KL

Nie polecam InPost! Ludzie pracujący w InPost BOK manipulują tak żeby nie pomóc, odciągają uwagę, udają że nie słyszą lub nie rozumieją co się do nich mówi dlatego bo wiedzą ze to wina InPost. To jedno wielkie bagno!

Klocek

Każdy chciałby dostawać paczki i listy szybko, łatwo i przyjemnie. Praca listonosza nie podoba się. kurier jest jeszcze gorszy. Paczkomaty samo zło????

lipka będzie

Jak wam się podoba od 14 maja skrócenie czasu odbioru paczki z paczkomata do 48H? Dalej ta usługa jest tak rewelacyjna? Będziecie latać teraz na jakieś zadupie do POKu po swoje paczki? Inpost cały czas zmienia się IN MINUS!

lipka będzie
@Kurier 30.04.2017 08:14
I bardzo dobrze ! Dwa dni to za mało na odebranie paczki z paczkomatu ???? Inni też chcą skorzystać z odbioru swojej przesyłki...

Skoro znakomita część paczek, jak twierdzi inpost, jest odbierana w 24h, to po co zmieniać regulamin? Przecież możliwość odbioru w dowolnym momencie doby przez 72h, to jedna z reklamowanych, zaryfajnych opcji paczkomatow! Człowieku, o czym ty piszesz? Jak firma nie ma kasy na dostawienie skrytek, to niech tego nie robi, proste! Jest jeszcze usługa odbioru paczki w punkcie (ruch, poczta, stacje benzynowe), gdzie przepełnienia nie ma, bo paczki fizycznie nie są przypisane do konkretnych skrytek. Wyjaśnij nam, bystrzaku, jak twórca paczkomatu, bez powiększania ilości skrytek, zamierzał rozwijać tę usługę? Hahahahahhaahhaa............. przecież to błędne koło - więcej klientów to potrzeba większej ilości skrytek. Stacje benzynowe tez są otwarte 24h/ dobę.... Skracanie terminu odbioru to pozbawienie wszelkich zalet paczkomatu... Ale ta firma nigdy nie była logiczna!

zwykły klient
@Kurier 30.04.2017 08:14
I bardzo dobrze ! Dwa dni to za mało na odebranie paczki z paczkomatu ???? Inni też chcą skorzystać z odbioru swojej przesyłki...

Witam. Ja jestem prostym klientem i nie dawno dopiero zacząłem korzystać z paczkomatów jednym z argumentów było własnie te 72h . Na spokojnego. A ze paczkomat mam w odległości takiej samej jak zwykła poczta to pewnie powrócę do nich czyli awizo jak nie będzie mnie w domu lub kurier pod drzwi .Trudno Dzisiaj dostałem sms o 10:05 ze paczka do odbioru w paczkomacie mowie do kolegi ze paczka jest a on jak chcesz odebrać jak masz na to 2 dni jak dwa dni 3 dni nie zmieniło się co??? i osrany bo na chatę zjeżdżam w niedziele a przesyłki nie zdążę odebrać . Także paczkomaty pewnie papa i jako prosty klient powrócę do spokojniejszych metod metod.

Zuzia

InPost ma z pewnością trudny czas ale nigdy nie jest tylko dobrze, tak bywa.

Zostaw opinię o InPost

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost