InPost

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1184 ocen.

Opinie o InPost

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost

Szymek InPost

Ciężka praca z klientami. Nie czytają regulaminów, a później się dziwią. Kurier doręcza paczki do godziny 17, a wiele osób dopiero w domu jest po 17 lub 18. Przez takich klientów zasuwa człowiek po 14 godzin dziennie! Zawsze można umówić się z sąsiadem czy zamówić przesyłkę do pracy. Mi ostatnio klient powiedział, że normalni ludzie to od 8 do 16 pracują i dlaczego ja w tych godzinach do niego przyjeżdżam z paczką? A ja to co, nie normalny, bo też w takich godzinach paczki woże! Ciezko dogodzić, jeździsz swoją trasę i akurat wyjdzie, że do niektorych klientow podjedziesz dopiero popołudniu, to problem, mówią że od rana czekają w domu. Dlaczego wcześniej nie dzwoniłem uprzedzić. Ja mam obowiązek podjechać pod adres z paczka, a nie dzwonić, dzwonię dopiero jak nikogo nie ma. Kiedyś próbowałem dzwonić i się konkretnie umówić, ale za dużo klientów chciało bym o tej samej porze był lub najlepiej od razu, w pierwszej kolejności, a umówić się mając 80 paczek to ciężko. Zdarzają sie klienci i z infolini numer do kuriera biorą by się umówić, bądź powiedzieć, że akurat nikogo nie ma. A klientom jak zależy na szybkie dostawie do jakiejś godziny zawsze mogą wybrać usługę terminową do 12 czy 14 lub doręczenie na sobotę jak wiedzą, że pracują.

Choina
@South park hehehe 12.12.2017 00:41
Pojezdzij trochę w kurierce zobaczymy czy będziesz taki mądry. A córka nie mogła pójść następnego dnia do lombardu po paczkę? C...

dokładnie!!! łatwo się ludziom mówi jak nigdy nie byli kurierami. k&^&R% przejedź się pare razy to zobaczysz ile osób mówi że bedzie a nie ma ich w domu!!! a potem pretensje do kuriera oczywiście a my robimy ile można, ale teleportacji nie mamy jeszcze w ofercie ...

petr
@South park hehehe 12.12.2017 00:41
Pojezdzij trochę w kurierce zobaczymy czy będziesz taki mądry. A córka nie mogła pójść następnego dnia do lombardu po paczkę? C...

Przepraszam Cię, ale czy ja płacę za odbiór osobisty w lombardzie, czy za dostarczenie pod wskazany adres???

bolo1999

CO TO JEST przesyłka kurierska tydzień lezy w inpost Katowice i nic zgłaszałem 3 razy Pani mi mówi że zgłosi żeby jak najpredzęj ją dostarczono . a tu nic i czekam dzwonie i to samo czekam dzwonie i nic klientów mają w (usunięte przez administratora) dajcie jakis numer do kierownika lub szefa inpost katowice lub ich adres to sobie ja sam odbiore . To jest karygodne co to za firma . Odradzam wszystkim wysyłać paczki kurierskie przez inpost kto za to odpowiada . Trzeba coś z tym zrobić . Z ludzi wariatów robią co to za syf. Ile jeszcze poczekam ??????? Pierwszy i ostatni raz zamawiałem przez inpost i wszystkim odradzam chyba że chcecie czekać tydzień dwa a moze i trzy tygodnie i czy wogule dojdzie.MAM DOŚC NIKOMU TEJ FIRMY NIE POLECAM NAWET WROGOWI

Wik

na centrali spokojnie się pracowało. oczywiście były momenty kiedy roboty było więcej, ale co poradzić - to taka branża. miałam fajne koleżanki, pośmiało się trochę i praca szła od razu łatwiej!

885888919 ten numer do mnie wy

Przesyłka od 4 dni widnieje w statusie jako w nadaniu . Wartość nie mała 350 zł . Dzwoni babka zww numeru w tytule . Z pytaniem co jest zawartościa przesyłki . Po jaki gwint sie pytam . Maja bajzel na kółkach ...Jestem z Lubartowa koło Lublina a co sie dzieje w in post na własne oczy widziałem . Małolaty bez doswiadczenia biegaja jeden za drógim pouczjac a sami gów....o wiedzac . Gdzie jest kierownictwo i prezes sie pytam. Jak od 4 dni czekam i zero reakcji z ich strony dalej czekam . Lepiej niech zmienia branże .

Darek

Przesyłka od 4 dni widnieje w statusie jako w nadaniu . Wartość nie mała 350 zł . Dzwoni babka zww numeru w tytule . Z pytaniem co jest zawartościa przesyłki . Po jaki gwint sie pytam . Maja bajzel na kółkach ...Jestem z Lubartowa koło Lublina a co sie dzieje w in post na własne oczy widziałem . Małolaty bez doswiadczenia biegaja jeden za drógim pouczjac a sami gów....o wiedzac . Gdzie jest kierownictwo i prezes sie pytam. Jak od 4 dni czekam i zero reakcji z ich strony dalej czekam . Lepiej niech zmienia branże .

Zuzanna

@Olxpiszesz, że jest to praca po 12-16 godzin dziennie. Jak często zdarzają się tak długie dni pracy? Czy pracuje się również w weekend?

serwis
@Zuzanna 26.06.2017 09:08
@Olxpiszesz, że jest to praca po 12-16 godzin dziennie. Jak często zdarzają się tak długie dni pracy? Czy pracuje się również w...

Praca jest od 6-6:30 do czasem i 20 plus rozladunek towaru . kasa taka sobie. Soboty raz na miesiac czasem dwa ,oraz wieczne straszenie,ze za niedostarczona paczke dostAniesz 50zl... W okresie listopad grudzien ,zapomnij o domu ,chyba,ze w niedziele,

Mały
@serwis 05.10.2017 06:35
Praca jest od 6-6:30 do czasem i 20 plus rozladunek towaru . kasa taka sobie. Soboty raz na miesiac czasem dwa ,oraz wieczne st...

Potwierdzam wszystko prawda

Cegla

ej, a słyszeliście o tym, że inpost wprowadza taką usługę, że przez messengera można się dowiedzieć gdzie jest paczucha albo paczkomat? ciekawe czy kiedyś będzie można tak zamawiać kuriera albo nadawać paczcuhy. fajne, fajne, widać, że się rozwijają. może to ułatwi pracę kurierom, szczególnie przed świętami!

charnobyl
@Cegla 07.12.2017 15:58
ej, a słyszeliście o tym, że inpost wprowadza taką usługę, że przez messengera można się dowiedzieć gdzie jest paczucha albo pa...

No, przydałoby się jakieś odciążenie dla kurierów, bo przed świętami jest masakra. Tak jakby ludzie nie mogli pod choinkę zamawiać wcześniej paczek, to by się to jakoś rozłożyło. Ale i tak się dzielnie spisują, u mnie kurier zawsze wtedy przyjeżdża, kiedy trzeba ;)

Srebrny

Ostatnio impostem przysłał mi że mogę dostać od nich zapomogę za to że nie dostałam wynagrodzenia za pracę w bezpiecznym liście tylko muszę udokumentować to że pracowałam dnia 08 08 2016 tylko że ja i inni z oddziału w Drawsku dostaliśmy wypowiedzenia 01 08 2016 to co nie mamy szans chociaż na część wyplaty

Wojtek

Dno dno dno dno! Zero kontaktu z kurierem brak jakich kolwiek informacji o paczce 2dni wolnego stracone na czekanie na paczke POZDRAWIAM ZESPOL IN POST mam nadziej ze zamknie sie ta firma

Marcin

Ta firma to porażka! Zależało mi ma paczce aby ją dzisiaj odebrać i zostałem cały dzień w domu. Niestety dzień zmarnowany. Wieczorem ku mojemu zaskoczeniu przychodzi e-mail z informacją o nieudanej próbie doręczenia. Jutro nie będę tracił czasu na czekanie więc chciałem przekierować paczkę na inny adres. Niewyobrażalne było moje ździwienie gdy przeczytałem że jest to niemożliwe ponieważ paczka jest już dostarczona na wskazany wcześniej adres. Wystrzegajcie sie tej dziadowskiej i niekompetentnej firmy. Dziwię się że utrzymują się jeszcze na rynku. Nigdy z ich usług już nie skorzystam i Państwu serdecznie radzę to samo. Szkoda nerw. Pozdrawiam

SerekBrie

Jakby inposta nie bylo to kto by Wam paczki przewozil? Wszyscy piszo o paczkach, a tu sie ocenia pracodawce. A jako pracodawca inpost jest w porzadku.

xvx
@SerekBrie 17.11.2017 12:07
Jakby inposta nie bylo to kto by Wam paczki przewozil? Wszyscy piszo o paczkach, a tu sie ocenia pracodawce. A jako pracodawca...

DPD

Paczucha
@xvx 05.12.2017 09:33
DPD

samo DPD wszystkich paczek nie rozwiezie, więc zostaw może dla siebie takie uwagi...

BOLO

INPOST -to porażka,długie trminy dostarczania paczek,trudno nawet się rozpisywać. Nie ma poza negatywem na nich klasyfikacji. PORAŻKA

Szalona

W inposcie pracuja debile kierownik Łukasz Sasin zatrudnia ludzi ktorzy nawet nie pracuja na swoje dane osobowe pimiata pracownikami kto wogole takiemu czlowiekowi dal tam prace kobiety pracujace w inposcie sa traktowane jak podmioty a Łukasz Sasin ma wszystko gdzies to co sie dzieje na tym magazynie

Krakus

Uwaga na firmę Inpost I mini paczkę. Przesyłka wyszła do mnie w dniu 22.11.17 i do tej pory nie dotarła. Pracownicy na infolinii to dno totalne oni nic nie mogą, nic nie wiedzą a prezentu dla dzieci na Mikołaja jak nie było tak nie ma. Każda szanująca się firma stara się dbać o swoich klientów, Inpost to dno totalne, na reklamacje odpisali mi tylko raz jak zagroziłem negatywnym komentarzem, który pewnie i tak usuną.

Anna

Pani Jolu bardzo wątpię w to,ze ten kurier był wogłóle u pani bo u mnie nie był a siedziałam non stop w domu i czekałam na paczkę aż nu nagle wiadomość ,że mam sobie odebrać paczkę w punkcie gdzie trzeba dojechać 20 km w jedną stronę.To już mój drugi przypadek w tym roku z tą firmą.Ludzie nie wybierajcie tej opcji dostawy wolę zapłacić 2 czy 3 zł więcej i nie być oszukiwana.Nie odbieram paczki w punkcie wolę zapłacić za drugą przesyłkęinną formą i nigdy więcej in post.Nie odpowiadają na reklamację,udają żę coś nie tak z serwerem.

jola

w dniu dzisiejszym dostalam esemesa od kuriera ze byl u mnie z paczka i ze nikogo nie bylo w domu... Bylam w pracy w zwiazku z tym oczekiwalam ze przywiezie mi ja w pozniejszej godzinie.. Po czym napisal mi esemesa ze jak chce paczke to mam sobie sama odebrac na Polnej!!! Przepraszam bardzo... Ale nie po to zamawiam paczke do domu zeby sama ja odbierac i jechac pol Torunia!!!!! To jak u was sie zamawia paczke to chyba trzeba byc osoba niepracujaca albo siedziec od rana do nocy w domu i czekac na przesylke!!! nie po to place za dostarczenie zeby potem sama sobie ja dostarczac!!!!!

gosiaaaa
@jola 01.12.2017 13:15
w dniu dzisiejszym dostalam esemesa od kuriera ze byl u mnie z paczka i ze nikogo nie bylo w domu... Bylam w pracy w zwiazku z...

aaa czyi kurier ma siedzieć w pracy 24h aby zadowolić klienta? To też jest człowiek i przychodzi do pracy na 5 kończy pracę o 18 a czasem jeszcze dużej, jak się coś zamawia to jest się w domu lub zamawia na adres pracy, a nie wyżala na stronach internetowych.

Monika

Czy ktoś pracował lub pracuje w biurze InPost Rzeszow? Jakie opinie/wrażenia? Polecacie?

Heinze
@Monika 30.11.2017 19:12
Czy ktoś pracował lub pracuje w biurze InPost Rzeszow? Jakie opinie/wrażenia? Polecacie?

ja pracowałam. było całkiem w porządku. może bez szału, ale wypłatę miałam zawsze na czas i zapewniali wcześniej jakieś szkolenia, więc polecam. szczególnie jak chcesz sobie gdzieś zacząć i nabrać doświadczenia.

nie jestem robotem no

robiłem na sortowni, przygotowywało się paczki i takie tam. harówka, ale opłacalna. no i fajni koledzy, więc warto przychodzić.

Ali

Zostawcie w spokoju to, czy paczke dostarczyli wam na czas czy nie, tylko dajcie sie wypowiadać osobom, które tu pracowały! Ja robiłem kiedyś dla inposta jako kurier i to porządna firma. Uczciwe stawki, normalna robota. DUżo jeżdżenia, ale do zniesienia.

Deryl
@Ali 20.11.2017 14:40
Zostawcie w spokoju to, czy paczke dostarczyli wam na czas czy nie, tylko dajcie sie wypowiadać osobom, które tu pracowały! Ja...

Powiec coś więcej bo chcę tam iść do pracy

Kurczak

to nie problem z kurierami, tylko z klientami. naprawdę mamy kupę paczek do rozwiezienia, a co rusz tu kogoś nie ma, tu zapomniał, tu ma w d*** czy sie mu z tą paczką przyjedzie czy nie. ja zawsze z szacunkiem do klientów, ale czasem to mnie coś trafia już. ludzie, gdyby nie my kurierzy to kto by Wam te paczki odbierał i rozwoził??? NIKT, więc może trochę szacunku.

kurier

Nie polecam. Brak organizacji, szkolenia wprowadzającego, kiedy kończysz czas pracy wymagają jego wydłużenia i podjechania "gdzieś jeszcze" . Zaraz po podpisaniu umowy, informacja że zmienił się przewoźnik i cięcia w zarobkach. Albo podpisujesz nową albo cześć. Kpina!

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous
@Kurier 15.11.2017 18:39
Wyobraź sobie że kurier ma do doręczenia w ciągu 1 dnia 200 paczek i w ciągu tego dnia 100 osób nie było w domu... na kolejny d...

tylko wystarczy pomyslec

nigdy wiecej
@Kurier 15.11.2017 18:39
Wyobraź sobie że kurier ma do doręczenia w ciągu 1 dnia 200 paczek i w ciągu tego dnia 100 osób nie było w domu... na kolejny d...

Piszesz bzdury, jak nie zastajesz klienta, wg normalnej firmy piszesz awizo i no właśnie...w inpost klient dostaje smsa, ze ma paczkę do odebrania w jakimś lokalnym punkcie. Ale jest jedno ALE. Ta firma jest tak walnięta, iż wymaga doręczenia paczki, wylicza jakieś durne procenty, inaczej masz mniejsza kasę itd. Tylko powiedz, skąd ty masz mieć czarodziejską różdżkę, aby wszyscy byli na chacie? Dochodzi do tego, ze niektórzy zarządzający oddziałami na pałę doręczają paczki, które niby powinny być zaawizowane, a potem jest problem, jak klient chce zobaczyć swój podpis, bo ktoś mu doręcza paczkę 3 dni później, niż to wynika z systemu.

opinia

to że jakiś kurier coś źle doręczył, to wina człowieka. w każdej firmie zdarzają się takie wyjątki. ważne jest to, jak inpost podchodzi do swoich pracowników, a ja robiłem jako kurier już dla różnych firm, ale tylko w inpoście było w porządku.

nigdy wiecej
@opinia 28.11.2017 11:39
to że jakiś kurier coś źle doręczył, to wina człowieka. w każdej firmie zdarzają się takie wyjątki. ważne jest to, jak inpost p...

Ale już tam nie pracujesz, to znaczy, ze kłamiesz. To jedna z gorszych firm! Płaca mniej, niż konkurencja, wymagania z kosmosu! Najlepiej, jakbyś się przeprowadził pod paczkomat i 24h na dobę wrzucał paczki!

Angelina

jak jest na stażu w centrali? ktoś był i może sie podzielić wrażeniami?

HanaAnaOlana
@Angelina 23.11.2017 10:32
jak jest na stażu w centrali? ktoś był i może sie podzielić wrażeniami?

ja byłam dawno temu na stażu i fajnie było, bo grafik układali mi pod zajęcia na uczelni. i przede wszystkim był płatny, nie tak jak w innych firmach. no i potem przedłużyli mi na normalną umowę. jak jest oferta, to skorzystaj ;)

Nestor

dobraaaaaaaaaa firmaaaaaaaaaa!!!!! elastyczni są do pracownika. dla mnie bomba :)

hansklos

Rozwoże paczki już ponad rok. Firma jest okej. Owszem, jest sporo roboty, ale ja to lubie.

anonim

(usunięte przez administratora)

EDIS
@Kris 19.11.2017 17:29
Ubezpieczając paczkę na 5000 musisz w momencie zaginięcia wykazać co było zawartością. Zarówno Ty jak i sprzedający. Ponadto je...

stary da radę tych pajaców porobić nie mogę napisać jak na forum a znam już parę przypadków zwrotu w 100 procentach tylko tego nie nagłośnią bo by poszli już z torbami a co z podpisami na smartfonie przecież jest to do sprawdzenia a notorycznie sami podpisują i nie pomoże mu żadna kamera a jak msz przesyłkę ubezpieczoną na 5000 to tyle ci zwrócą PRACUJĘ W TEJ BRANŻY I NIE ASZ RACJI

anonymous
@Kris 19.11.2017 17:29
Ubezpieczając paczkę na 5000 musisz w momencie zaginięcia wykazać co było zawartością. Zarówno Ty jak i sprzedający. Ponadto je...

To inpost tylko ze sklepów dowozi? Nie wiedziałem!

Cordan

inpost jest serio niezły kurcze umowa jest, praca jest, jeździsz i zarabiasz. więcej do szczęścia nie trzeba!!!

GTA

w pracy są młodzi ludzie, nawet w centrali, bo to że kurierzy to normalne. fajna atmosfera jest, pracowałam w kontakcie z klientem i bardzo mi sie podobało. to była jedna z moich pierwszych poważniejszych prac i dobrze ją pamiętam. pozytywnie!

ródy

zaje*&%a firma, nie wiem coście się tak przywalili

Gołąbek

nie taka zła ta praca. owszem, trzeba się troche namęczyć, bo paczek jest duuuuuuużo. no ale kaska z tego jest i atmosfera sympatyczna. jak ktoś chce gdzieś zacząć pracę to tu sie wyrobi.

Fabi

mam dobre wspomnienia z pracy w inpoście. nie miałem tak, żebym wypłaty na czas nie dostał chociaż mieli słabszy czas, a do tego atmosfera pracy yła dobra cały czas. można całkiem nieźle zarobić, polecam

Smithsonian

ludziom sie paczkomaty spodobały, to nie dziwota że szukają więcej kurierów! kurierowanie nie jest łatwe ale jak kto lubi to tu warunki były w sam raz. pewnie, firma miała swoje nienajlepsze momenty ale no teraz wróciła do gry i naprawde nie ma co krytykować

Bob123456789

Ja byłem kurierem i najbardziej sobie ceniłem elastyczny grafik. Mogłem sobie ustalić kiedy jeździć, także bardzo spoczi.

Hulahop

Trzeba powiedzieć, że InPost się rozwija i to widać. Jest coraz lepiej. Pracowałem jako kurier i nie jest tak źle. Zarobki bardzo w porządku, atmosfera w pracy ok, jest w porządku. Ogólnie nie ma na co narzekać, benefity też są.

Doppleganger

Kurier jak kurier. Ale szanują pracowników. Dużo roboty, bo jednak wszyscy z paczkomatów korzystają, ale da się to ogarnąć. Jak ktoś to lubi to zachęcam, spoko firma.

Stigl

Miesiąc temu zamówiłem przez Inpost. Za półtora dni odebrałem. Więc nie narzekam. A propo pracy w Inpost to nie wiem. I jestem ciekaw, jak ona wygląda. Bo chciałbym tam popracować

Zuzanna

@serwis ale jak rozumiem - każda godzina pracy jest uczciwie doliczana do kolejnej wypłaty? Rozumiem, że pracy jest dużo. Pytanie - czy każdy bezwzględnie musi pracować więcej, niż 8 godzin dziennie?

nie polecam

Ceny inpost są podobne do innych kurierów, wiec jak jest problem, to znaczy, ze jest brak poszanowania pracownika. I będzie gorzej, coraz gorzej. Debilne zasady, zlewka allegro i inne bzdety. Teraz paczka DHL za 12 pln do 10 kg z allegro tez podetnie skrzydła tej pseudo firmie... Nie rozumiem tylko polityki tej firmy: skoro Allegro im się nie opłaca, po co podpisywali kolejną umowę, a ludzie czekają po 6 dni roboczych na paczkę? Z drugiej strony inpost niby taki zły, a konkurencja, nawet PP równa niektóre ceny do nich (np. mini paczka PP za 8,5pln), czy paczka do odbioru w punkcie (czytaj w placówce PP) za 9 pln?

Roberto

Firma ma sporo ofert pracy czyli brak ludzi na rynku będzie jeszcze bardziej dotkliwy dla InPost-u Wszyscy możecie sobie narzekać na forum ale ciekawe co będzie jak nie dotrą do nas paczki, czy listy? Ktoś o tym myślał? Mało ciekawa perspektywa dla nas!

Zuzanna

@Nick ale możesz napisać, co dokładniej sprawia, że uważasz, że praca kuriera w InPost jest nie do wytrzymania? Jest wiele ofert pracy, a co za tym idzie - wielu potencjalnych pracowników przeszukuje forum w poszukiwaniu konkretów o zatrudnieniu. Takie niewyjaśnione komentarze powodują niepokój, ale nie dają odpowiedzi.

InPostek

Jeszcze trochę i każdy sam będzie sobie przesyłki odbierał i będzie szybciej i pewniej! Nie trzeba będzie tak narzekać! Nikt tego nie chce robić , dlaczego?

Zuzanna

@Karola głownie to może wynikać z tego, że firma jednak obsługuje obszar całego kraju. W takim przypadku (i przy takiej popularyzacji usług) to w zasadzie normalne. Pytanie - czy istnieje tutaj też duża rotacja?

Karola

Trochę niepokojąca dla mnie jest sytuacja, że firma InPost ma ciągle tak duże potrzeby kadrowe. Zastanawiam się czy to nie przełoży się na terminowość dostarczanych paczek i listów oby tak nie było?

Zuzanna

Z drugiej strony @znowulipawinpost, firma przyznaje się otwarcie do błędu, a wiele innych zakładów tego nie potrafi. Wiadomo, że może to być dla klientów dużym wzburzeniem i zaskoczeniem, ale na pewno też musieli się z czymś takim korzystając z usług Inpostu liczyć.

Mariusz

W obecnej sytuacji kiedy brakuje rąk do pracy jedynie podwyżki dla pracowników mogą rozładować problem braku ludzi do pracy. Większe pensje ściągną ludzi do kraju, będzie po problemie. Czy opanowana już jest sytuacja z wyciekiem danych? Czyja to była wina?

Zuzanna

@Inpostek to jak oceniasz zatrudnienie w tej firmie? Jesteś zadowolony z warunków zatrudnienia, jakie Ci zaproponowano?

Inpostek

Pracuję w firmie i znam sytuację z drugiej strony. Wszyscy narzekają ale nikt nie zakłada takiej firmy.?

Zuzanna

@Aneta rozumiem twoje wzburzenie całą sytuacją ale rzeczywiście kurierzy mają prawo do pozostawienia paczki w innym miejscu - jeśli w tym obok Ciebie nie było miejsca. Warto też jeśli całe wyjaśnienie Cię nie przekonuje, napisać do działu obsługi klienta i dać innym znać ja sprawa się rozwiązała.

Karol

Może praca w firmie nie należy do najprzyjemniejszych ale ktoś musi to robić żeby inni dostali swoje listy i paczki.

Zostaw opinię o InPost

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost