Czy firma Hotel Swing udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?
Byłam pracownikiem recepcji. Słabe zarobki, wieczny brak personelu, więc na zmianach jest jedna osoba. Hotel jest duży, więc ruch jest ciągły. Wyjazdy, konferencje, przyjazdy. Przerwę masz jedną na obiad, ale musisz szybko z niej wrócić, bo niezadowolona pani kierownik czeka na Ciebie, żebyś w końcu ją zmienił. Tak samo z chodzeniem do toalety, recepcji nie możesz zostawić samej, a nikt się nie pali do pomocy, żeby Cię na chwilę zmienić. Pracowałam w wielu hotelach, znam specyfikę pracy, ale tylko tutaj pracuje się ponad siły. Gdy bylam pracownikiem była zmiana programu, na szkolenie z nowego programu musieliśmy schodzić prosto z nocki(czasem się zdarzało, że były między nockami), albo przychodzić wcześniej do pracy. Nie było to traktowane jako nadgodziny, nie płacili nam za to, nie mogliśmy odebrać tych godzin, a szkolenie było obowiązkowe. Razem ze mną zatrudniło się 5 osób, wszystkie odeszły w ciągu kilku miesięcy.
Jesli faktycznie nie ma ludzi do pracy, więc im nie płacą to nie powinni tutaj podwyższyć stawki chociaż jak się robi tak jakby za parę osób? Nikt tego tematu jeszcze nie poruszał?
Nie, czy na zmianie była jedna osoba, czy dwie stawka była taka sama. Czyli wykonywało się podwójną pracę za te same pieniądze. Gdzie na rozmowie kwalifikacyjnej byłam zapewniana, że są 2 osoby na zmianie, bo w pojedynkę ciężko wszystko ogarnąć.
Czy w Hotel Swing są szkolenia zewnętrzne?
Czy ktoś wie jak teraz rekrutują na dział HSK? Teraz mają chyba jakąś firmę, która zajmuje się pokojami.


Czym Hotel Swing zachęcają? Jakie mają dodatki?
Czy w Hotel Swing panuje luźna atmosfera?
Pracowałem tutaj ponad 3 lata - znam praktycznie całe funkcjonowanie hotelu, pracy, zarobków, awansów, dni wolnych itd. Jeśli ktoś chciałby jakieś informację śmiało pisać odpowiem na każde pytanie bez koloryzowania! Sama prawda jak jest w Hotelu Swing!
Szczególnie jeśli komuś nie po drodze z dobrą pracą to szału nigdzie nie będzie. Ja mam zupełnie inne zdanie.
Czy zdarzają się nadgodziny w Hotel Swing?
@pytanie Takie mamy umowy niemalże we wszystkich firmach, ale o tyle dobrze, że można liczyć na stałą umowę a warto bo firma jest dobra!
Wrzucli ogłoszenie na recepcjonistkę. Czytając nieniejszy wątek to rozumiem, ze zaproponowane przez nich w ogłszeniu "Dobrych i stabilnych warunków zatrudnienia w Hotelu o ugruntowanej pozycji," to najzwyklejsza w świecie śmieciówka,tak? Gdyby była umowa o pracę to pewnie by się pochwalili?
Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Hotel Swing?
@Bartek, możesz nam napisać czym się zajmujesz w Hotelu Swing? Jak wygląda atmosfera w pracy, relacje z przełożonymi? Czy firma oferuje dodatkowe benefity pozapłacowe, pakiet świadczeń socjalnych, premie? Jak wygląda system czasu pracy, można go dopasować do swoich potrzeb? Czy ten pracodawca oferuje możliwość rozwoju i szkoleń?
zależy na jakie stanowisko chcesz awansować i podszkolic się ze zmywaka na pokojowa zawsze możesz awansować albo odwrotnie .Możesz dopasować czas pracy do swoich potrzeb , socjal jest, premie ?może i sa .
A tu się nie zgodzę, sama zaproponowałam kierowniczce szkolenie, które mnie interesowało i zostałam na nie wysłana, firma za nie zapłaciła. Wiec widać, ze jak wyjdziesz z inicjatywa to się da.
od kiedy to sie proponuje firmie szkolenia i to jeszcze płatne .Jakie szkolenia ogarnij sie i napisz na jakim byłaś to uwierzę i od kiedy są takie szkolenia i kto o tym wie jak sama wyszłas i inicjatywą .W każdej firmie się informuje o szkoleniach i wysyła się ludzi na nie jak są. A Ty szcześliwa jesteś bo wyszłaś z inicjatywą błagam
W takim razie z czystym sumieniem możesz napisać i sie podpisać że w tym hotelu były i są szkolenia ,tylko musisz je sobie wyżebrać tak? połowa w tym hotelu nie zna angielskiego np .pokojowe rozmawiają na migi z gośćmi hotelu nie stać żeby je podszkolić w podstawach a ty napisałaś o szkoleniach .Pytam więc jakie są te szkolenia ?
Jeśli siedzisz z założonymi rękami, nie interesujesz się co w twojej dziedzinie jest organizowane w okolicy to nie dziw się i nie miej pretensji do firmy, ze za ciebie tego nie robi. Najłatwiej mieć pretensje do całego świata zamiast do siebie...
a szkolenia restauracji?? przyjdź w dzień wolny, poświęć kilka godzin, nikt ci za nie nie zapłaci
W okolicy to sa organizowane festyny itp.TU jest zakład pracy i wszelkie informacje typu szkolenia powinny byc ogłaszane a nie po kątach.Na kantynie jest tablica i co jest na niej.
w twojej dziedzinie ,organizowane w okolicy kto to napisał porażka jakaś .Widać ze twoja edukacja skończyła się ....
A ja uważam, że w tym hotelu jest uczciwe podejście do pracowników. Sama widziałam nierobów, którym nie chce się pracować a mają tylko oczekiwania finansowe. Ostatnio było sporo zmian, ale były to zmiany, które poprawiały organizację pracy. Ja tu pracuję od dawna i mogę stwierdzić, że w tym hotelu szanuje się ludzi niezależnie od tego jaką wykonują pracę. Nie wszędzie tak jest.
Popieram poprzednika idzcie gdziekolwiek indziej zobaczycie co to prawdziwa praca a zarobki za tyle godz przyzwoite mozna zarobic wiecej ale trzeba robic swiatek piatek po 220-250 godz w mies , jak ekipa sie dogra to bedzie ok
Święta prawda!!!!
juz wyrobiła sobie zdanie na swój temat chciała zabłysnąć zabłysnęła ale niekorzystnie kto wie gdzie bedzię w przyszłości pracować,karma wraca.
No właśnie ,a gdzie właściciel hotelu chyba nie wie co się dzieje w nim.
(usunięte przez administratora)
Prawda ujrzała światło dzienne
super dziewczyna jest D
wydawki przy windach koszmar a jak z wind wychodzili goście to był dopiero obciach A kelnerzy i kucharz biedak musiał się prędko sprężąc z wydawką stres niesamowity.
A mi sie podoba i nie wiem.o co wam wszystkim chodzi atmosfera ok przede wszystkim umowa normalna i nie jak u 90 % procent pracodawcow smieciowka premie itd, moze ludzie nie nauczeni uczciwie pracowac tylko patrza jeden na drugiego jak baki zbijac , co do zmian duzo nowego sie dzieje ale trzeba isc do przodu zeby sie nie cofac wszystko kwestia przyzwyczajenia , wedlug mnie na plus .
90 % pracodawców daje umowy o prace to swing daje śmieciówki . Prawie wszyscy pracują tu na umowe zlecenie badż o dzieło. Jak by nie musieli płacić podatków -zus (co bys mógł iśc po recepte) to bys tu pracował(a)na czarno.Teraz umowa o prace nikogo nie zobowiązuje, ale hotel oszczędza więc umowy takie sa jakie są. Sa osoby tu co uczciwie pracują i pracowały i nic z tego nie miały.
a ja naprawdę nie rozumiem tych wszystkich opinii, myślę, że są dodawane po złości. Pracuję w tym hotelu od ponad roku, w trakcie mojej pracy tu dostałam już raz podwyżkę, no i premie co miesiąc, które naprawdę motywują i pokazują, że ciężka praca jest doceniana przez przełożonych. To prawda, że pracy jest dużo ale przecież wszędzie tak jest w sezonie. Nie słyszałam też (przynajmniej w tych działach, z którymi mam styczność) żeby ktokolwiek został zwolniony. A nawet, gdy sama z powodów osobistych chciałam zrezygnować z pracy przeprowadziłam rozmowę z kierowniczką, która przekonała mnie jak mnie docenia i zostałam i teraz tego nie żałuję.
oto chodzi ze nie zwalniaja z pracy tylko ludzie sami sie zwalniają i nie pisza po złości tylko prawdę jaka jest.
Podpisz się imieniem i z jakiego działu jesteś, dostaniesz kolejną premię za pozytywny komentarz
haha chciałas się zwolinić z przyczyn osobistych a tak naprawde czekałas jak ci ktoś powie ze cie docenia co? wiec piszesz ze jest super i nic nie widzisz i nie słyszysz
Pokaż mi firmę, z której ludzie nie odchodzą. Teraz jest taki czas. Ludzie szukają .... i dobrze.
Najgorzej jak ktoś widzi tylko koniec własnego nosa. Jesteś niezadowolony - to zmień sobie pracę, gdzie indziej będzie ci lepiej
A ja widzę, że tak jest w każdej firmie ludzie przychodzą, odchodzą - szukają nowego. Ciekawe, że do nas chce wrócić dużo osób jak zakosztowało smaczków gdzie indziej.
Pracuje tu juz kilka lat .ze trzy lata temu zwolniło sie kilkanascie osób z kazdego działu i nikt nie wrócił ,o kim piszesz ?
To Forum jest po to żeby dowiedzieć się jak najwięcej o pracy tym hotelu.Jedni piszą ze im dobrze inni że nie i maja do tego PRAWO !!!!! A co maja robić to już ich sprawa o nosie nie wspomnę.
kto wraca, kelnerzy do których wydzwania managerka restauracji, bo jej pracowników brakuje i nie ma kogo rozpisać na zmiany?
nikt nie jest zwalniany tylko sami się zwalniają .Odchodzą ludzie którzy pracowali tu po kilka lat.
Odkąd tutaj zaczęło komentować kierownictwo ukryte niby pod nikiem zadowolonego pracownika, że jest tutaj bosko i fajnie ,Komentarze nie mają najmniejszego sensu.Odpowiedziano na komentarz z czerwca żeby poszedł tylko do góry, a sedno sprawy gdzieś tam poniżej.W tym hotelu nie ma przyszłości to (usunięte przez administratora) ,ale.... Prócz forum jest jeszcze tzw poczta pantoflowa i opini które krążą na mieście kierownictwo fałszywymi osobami nie zmieni.
a ja uważam, ze powinni pisać niech piszą, to co na forum ważne a co na mieście to też ludzie którzy tak chwala tam prace niech pracują jak im tam dobrze jak na razie to słabe argumenty zeby iść tam pracować :) ludzie oczekują coś więcej niż szkolenia a jak tam tak oszczedzają .... to nie zainwestują w człowieka .
gm zastąpiła pani, która nie ma ani wykształcenia ani żadnej wiedzy z zakresu zzl. dyrektorem gastronomii została pani pracująca w marketingu, która z gastronomią ma tyle wspólnego, że ukończyła szkołę średnią w tym kierunku i zaczynała w hotelu jako kelnerka śniadaniowa. przez swoją długą półroczną kadencję na tym stanowisku, nie zmieniła nic poza rzeczami typu miejsce polerowania sztućców. odeszło dwóch kierowników sali, ale zatrudniła swoją koleżankę jako zastępce managera restauracji (chciałbym zauważyć, że przez x lat nie był potrzebny ani dyrektor gastronomii ani zastępca managera, bo wszystko była w stanie ogarnąć jedna osoba, którą również ww pani zwolniła). wszystko próbują teraz ratować nowym prezesem, ale atmosfera w pracy jest jaka jest - nikt nie chce w takiej pracować. pensje nie najniższe, ale biorąc pod uwagę zakres obowiązków i stres jaki przynosi praca, to za niskie. socjal podobno jest, ale nikt go nigdy nie widział. premie małe, ale są. awanse wewnętrzne były do czasu ówczesnej gm, teraz stawiają na osoby z zewnątrz. pani dyrektor gastronomii ma jakieś pojęcie o tym co robi, ale nie ma szacunku do pracowników. z restauracji i kuchni za niedługo zostanie tyle, ile zostało z recepcji. na szczęście obecna gm wychodzi z założenia, że każdego da się zastąpić i woli inwestować w nowych pracowników niż zatrzymywać starych, więc nie będzie jej miała tego za złe. polecam jako pracę przejściową, na okres kilku miesięcy - tyle da się wytrzymać, zanim zacznie się zauważać jaki panuje tam chaos i jak traktuje się pracownika.
Jest to święta prawda. Aktualnie praca w dziale kuchnia-restauracja to jakaś kpina, nowa pani dyrektor gastronomii tnie ludzi jak może i gdzie może. Stawki dla pracowników to jest jakiś śmiech na sali, a co za tym idzie jest brak ludzi do pracy i czasami kolacje liczące 200 osób obsługują trzy osoby plus ala cart. Jeśli w takim natłoku ludzi nie dopilnujesz czegokolwiek dostajesz zj..e jakiej mało i jest Ci wmawiane, że za wolno się ruszałeś. Oczywiście są wyjątki np. pani kierownik sali K, która to jest istnym radarem i kabelkiem między pracownikami restauracji a panią dyrektor gastronomii, taka pani milusińska która zawsze doniesie co w trawie piszczy. To samo się ma na kuchni liczba pracowników skracana do minimum a oczekiwania jakby pracowało 15 osób na zmianie a pani dyrektor non stop wylicza ile to można zrobić. Nowy pan prezes? chyba ktoś tutaj przesadził ten pan nie ma pojęcia na temat prowadzenia takiej działalności jaką jest hotel ! dla niego liczą się słupki pieniążki i tyle nie ma bladego pojęcia o rotacji pracowników w dziale HSK, recepcji jak i braku ludzi w restauracji, na szczęście recepcja sie powoli kruszy i miejmy nadzieję, że za chwil kilka inni pracownicy pójdą po rozum do głowy i w tym świetnym hotelu będzie pracował pan prezes dyrektorzy i menadżerowie :)
HOTEL niestety, ale juz jest na dnie . Nowi dyrektorzy go załatwili ,Kiedys był tu inny prezes i Inna dyrektor to były czasy ,dobre czasy. Przede wszystkim szacunek do wszystkich pracowników był.Na marketingu tylko dwie osoby są co maja klasę pan M i pani A i B pozostali żadnej klasy nie maja ale oczywiście maja sie za hoho .
Poprzedni prezes to była chodząca pomyłka, tylko pani dyrektor miała przebicie i swoje własne zdanie w przeciwieństwie do obecnej. Tylko w złej kolejności zwolnili tych ludzi. A cięcia są i będą, bo hotel z takimi zarządzającymi nie wyrabia planu;))
I nie bedzie wyrabiac planu.I jak ktoś napisał w hotelu zostana prezes dyrektorzy i menadżerowie i niech wyrabiaja plan
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Hotel Swing?
Zobacz opinie na temat firmy Hotel Swing tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.