Pracowałam w tej firmie dłuższy czas i przeważają u mnie negatywne odczucia. Największym problemem nie są same warunki pracy (choć to i tak pozostawia wiele do życzenia), a sposób w jaki traktuje się ludzi. Zarządzanie (a raczej jego brak) jest chaotyczne, logistyka nie istnieje, a decyzje podejmowane są bez myślenia o konsekwencjach dla pracowników.
Najbardziej przykre było to, że kilka osób zatrudnionych zostało z dnia na dzień pozbawionych pracy. Jako powód podano brak środków finansowych na dalsze ich zatrudnianie. Bez wcześniejszego uprzedzenia, bez czasu na przygotowanie się czy znalezienie nowej pracy (zważając na już wcześniejszą świadomość że firma miała kryzys już dłuższy czas, uważam że jest to bardzo słabe potraktowanie pracowników). Tym bardziej że większość z osób zatrudnionych to były osoby ze statusem studenta, które utrzymywały siebie i np. mieszkanie, opłacali studia z tych dochódów. Trudno pogodzić się z tym, że można zostawić ludzi z dnia na dzień bez dochodu, tylko dlatego, że firma nie była przygotowana finansowo. Mimo że to umowa zlecenie to uważam, że można było to rozegrać bardziej sprawiedliwie i po ludzku.
Dużym plusem są współpracownicy -z większością z nich współpraca to czysta przyjemność i są powodem, że chce się tam w ogóle przychodzić. Co do kierowniczki brak zastrzeżeń i nie rozumiem skarg na nią składanych, bo uważam, że pomimo posady jaką zajmuje, jest wyrozumiała i bardzo w porządku.
Odnośnie warunków pracy: kiepskie. Zimą trzeba chodzić w kurtkach, gdyż magazyny są przeraźliwie zimne, natomiast latem panuje ogromny upał. Są niby wentylatory ale stare, które wcale nie polepszają sytuacji 😕 Łatwo dojść do wniosku, że komfort pracownikow najwyraźniej nie jest tutaj priorytetem.
Najbardziej jednak i tak boli brak szacunku do pracowników ze strony szefostwa. Każdy z zatrudnionych poświęca swój czas, energię i zaangażowanie, a w zamian może zostać potraktowany tak, jakby był jedynie kolejnym numerem na liście.. Firma może mieć problemy finansowe, ale to nie usprawiedliwia pozostawienia ludzi bez pracy z dnia na dzień... Takie sytuacje zostają z człowiekiem na długo i pokazują, jakie wartości naprawdę obowiązują w danym miejscu.