KAPSELEK SKLEPY MONOPOLOWE
2 46 6 1

Opinie o KAPSELEK SKLEPY MONOPOLOWE

Helawopalach

Jakże śmiesznie czytać opinie (TE DOBRE) napisane przez samą menadżerkę , co za ironia losu

Maja
@Helawopalach 02.11.2018 03:42

A czy Ty jesteś bądź byłaś pracownikiem KAPSELEK SKLEPY MONOPOLOWE? Jeżeli tak, proszę żebyś Ty też napisała jaką masz opinię o tym pracodawcy. Wszystkie merytoryczne komentarze, powstałe na bazie osobistego doświadczenia, są na wagę złota dla osób rozważających złożenie w tym sklepie CV.

Helawopalach
@Maja 22.11.2018 18:21

Byłam pracownikiem i odradzam prace w tym sklepie chyba ze zaszła tam zmiana i znieśli jedna panią z roli menagera

Zdegustowany

Na Żeromskiego pracuje elf recydywa pato jakich mało nie spotkałem się z taką obsługa w żadnym innym sklepie, dnoooo!!!!!

Zła
@Zdegustowany 18.09.2018 18:35

Tak potwierdzam, obsługa tej Pani pozostawia wiele do życzenia ... Skąd oni biorą takich ludzi do pracy to ja nie wiem chyba wprost z ulicy albo zakładu karnego czy poprawczaka, już więcej tam nie zawitam

Nieinteresuj się
@Zdegustowany 18.09.2018 18:35

Jeżeli jesteś tak dobrym krytykiem to powiedz coś o sobie ;) Znasz ta dziewczynę ? Skąd pomysł o recydywie ? Bo ma tatuaże ? Błagam ludzie trochę rozumu nie zaszkodzi Akceptacja tatuaży w miejscu pracy się kłania I wnioskuje z twojej wypowiedzi ze musisz mieć nie pokolei w głowie Ale spokojnie nie ty jeden ;)

ByłaPracownicaKapselka

Pracowalam w kapselku dość długo. Obowiązki jak w każdym sklepie: obsłużyć klienta, dołożyć towar, przyjąć dostawe, ogarnąć zaplecze. Była duża dostawa i klienci się kręcili, zamykałam na chwilke sklep i dokladnie sprawdzałam i nikt mi za to głowy nie urwał. Kierownictwo też w porządku, jeśli było fajnie ogarniete nic nie komentowali i sie nie czepiali. Wiadomo ze ich praca jest m.in. dbanie o wyglad sklepu wiec jesli zwracaja uwage ze cos jest nie tak to trzeba to poprawic i tyle. A nie wypisywac swoje żale, ze ktos mi kazał posprzatac zaplecze czy umyć podłogę. Co do inwentaryzacji to braki wynikaja z pomyłek przy sprawdzaniu dostaw, stłuczek lub pomyłek przy nabijaniu na kasę. Trochę wiecej uwagi przy tym co się robi a ograniczy sie je do minimum...

Maja
@ByłaPracownicaKapselka 15.10.2018 20:56

Chciałabym dopytać o to, jak wyglądają kwestie związane z warunkami zatrudnienia. Czy KAPSELEK SKLEPY MONOPOLOWE podpisuje z pracownikami umowę o pracę? Stabilność zatrudnienia to jeden z najważniejszych czynników, jakie wpływają na wybór miejsca, go którego warto złożyć CV. Użytkownicy forum chętnie dowiedzą się czego mogliby się spodziewać.

Maja

@Ania dziękuję za wyczerpujący wpis odnośnie Twoich doświadczeń dotyczących pracy w KAPSELEK SKLEPY MONOPOLOWE. Muszę jednak przypomnieć, że na forum nie wolno podawać imion pracowników firmy. Jest to zabronione przez regulamin, ze względu na ochronę tożsamości. Komentarze, które zawierają takie dane, mogą być usunięte przez administratora.

Ania

Witam, pracuje w Kapselku już kilka lat, chciałabym przedstawić sytuację ze swojej perspektywy. Dziewczyny narzekają że jest tak ciężko, że takie zmęczone.... Gdzie Wy widzicie problem w tym, że trzeba przyjąć dostawę, rozłożyć ja na sklep i ustawić ładnie zaplecze ? to są nasze obowiązki! Trzeba dokładać, raz na jakiś czas wytrzeć kurze, posprawdzać daty, zadbać o wygląd sklepu i zaplecza i to wszystkie obowiązki zwykłego pracownika. Oskarża się firmę o okradanie pracowników... BZDURA!!! Przez tyle lat nie zdarzyło się nigdy, żebym miała bezpodstawnie zabrane pieniądze z wypłaty! Rozmawiając z kandydatami do pracy informuję zawsze o tym, że jesteśmy odpowiedzialne za pieniądze, którymi dysponujemy i za towar na sklepie. Pracujemy np: we 3 na sklepie i problem pojawia się w momencie, kiedy któraś z dziewczyn nie sprawdza dostaw, nie nabija stłuczek, bądź po prostu kradnie. Nie zgadzają się wtedy inwentaryzacje, oddajemy za braki. Normalna kolej rzeczy. Na moim sklepie dziewczyny mają wgląd w inwentaryzację, są informowane o brakach i nigdy żadna nie powiedziała ze ją ktoś okradł!!!! Jedyne z czym mogę się po części zgodzić to fakt że czasem pracujemy za dużo, ale swoja drogą wynika to tez z nieodpowiedzialności dziewczyn, które potrafią godzinę przed swoją zmianą zadzwonić i powiedzieć że coś tam im jest... Większość opinii, które są tutaj zamieszczone pisane jest przez dziewczyny, które zostały zwolnione np za kradzież, lub nie wykonywanie obowiązków. W Kapselku pracuje się dobrze, Mariusz, Kasia i Monika są bardzo pomocni, jeżeli tylko jest się wobec nich fair. Atmosfera na sklepie jest super, zależy to tylko od zgrania zespołu. Zachęcam wszystkich, którzy tu zaglądają żeby patrzyli z "przymrużeniem oka" na to, co jest tutaj napisane i przekonali się sami, że nie taki Kapselek straszny !!! :) Pozdrawiam!:)

Maja

@Zenek nie znalazłam żadnej informacji o rekrutacji prowadzonej obecnie przez KAPSELEK SKLEPY MONOPOLOWE. Natomiast jeżeli szukasz pracy, to zaglądaj regularnie na wątek. Istnieje szansa, że informacja o aktualnej ofercie się tu pojawi, jeżeli sklep będzie szukał pracownika. @Kaśka Z Twoja opinia jest radykalna i oskarżasz ludzi na forum publicznym. Czy masz jakieś dowody na prezentowane przez Ciebie tezy? @Zdegustowany jeżeli jesteś niezadowolony z obsługi to może dobrym pomysłem byłoby zgłoszenie Twojej uwagi kierownictwu sklepu?

anonim

(usunięte przez administratora)

Kaśka Z

Uciekaj gdzie pieprz rośnie, jedna wielka melina i banda oszustow. Kradną, cpaja i chlaja i na Ciebie zganiają

Maja

@Kasia, mogłabyś uargumentować swój komentarz? Rozumiem, że nie masz najlepszy wspomnień odnośnie współpracy z firmą, ale warto pisać obiektywne i merytoryczne komentarze, które przysłużą się naszym użytkownikom w zdobywaniu informacji na temat poszczególnych firm.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kasia

P Mariusz. P Piotrek (wielki szef (usunięte przez administratora) okradaja ekspedientki.... Też tam pracowałam bez żadnego remanentu (na Piotrkowskiej) połowa towaru nie wchodziła na kasę bo nie była zaprogramowana w komputerze.... Znalazłam lepsza pracę.. I odeszłam.... Oczywiście wypłaty nie dostałam..... Zgłosiłam do PIP ... No i wypłata się znałazla i odsetki...nadgodziny....Dziewczyny!!!!!! Nie polecam tej pracy...... Chyba że lubicie być wykorzystywane finansowo.....

Ktoś
@Kasia 03.05.2018 14:47

Napisałam mail. Odpisz proszę.

Ktoś

Zerknij na mail.

Jerzy

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać?

Andrzej

Jak się pracuje, w jakiej atmosferze? Warto aplikować?

:)

pracuje w kapselku od 6 miesiacy i nie nazekam do tej pory ani na pesnje ani na,menadzerow i,na mariusza bardo przyjemny i pomocny facet moze wkoncu zobaczycie wady u sb a nie tylko u pracodawcy a co do,inwentury to kto ma,odpowiadac za straty chyba ta osoba ktora na tym sklepje pracuje a nie mariusz czy tam inne osoby

Maja

@Sylwia, przypominam Ci że wypowiadasz się na forum publicznym. Rozumiem że możesz mieć złe doświadczenia z pracodawcą, ale nie upoważnia Cię to do obrażania kogokolwiek. W waszych wypowiedziach często wspominacie o niezgodnej inwentaryzacji. Czy regulacje jej dotyczące znajdują się w umowie? Jak i przez kogo prowadzona jest inwentaryzacja?

MD

Od wielu lat pracuję w gastronomii i umycie toalety czy wytarcie kurzu z ekspozycji to element dbania o wygląd i stan miejsca pracy. Obsługa pracująca w restauracjach, klubach itd. myje toalety nie tylko pracownicze, ale również te dla klientów i nie jest to nic dziwnego, tylko twój obowiązek. Wytarcie kurzu z najwyższej półki? Za barem miałam dwie godziny przed rozpoczęciem pracy, żeby umyć, wysuszyć szkło,odkurzyć wystawkę, zrobić dostawę napojów i alkoholi, posprzątać swoją salę i posprzątać w toalecie. To w każdym miejscu pracy są normalne elementy, za które jesteśmy rozliczani. To nie PRL. Dziś sprzedawca to wizytówka sklepu a sklep jest jego wizytówką. Wypłaty na czas, jasne warunki pracy, wymogi co do obsługi klienta i stanu sklepu są jak wszędzie, bo to nie osiedlowy warzywniak, ale podstawa to uśmiech i chęć do pracy, zaangażowanie. W firmie są osoby, które pracują latami i nikt ich nie zwalnia, nie narzekają na atmosferę. Może negatywne opinie to kwestia roszczeniowej postawy przy jednoczesnym braku zaangażowania?

Maniek
@MD 04.09.2015 11:45

Jak czytam ta wypowiedź to mnie na wymiot się zbiera moja malzonke chcą okraść z wypłaty bo remanent źle wyszedł tylko się bardzo zadziwia ponieważ sprawa została zgłoszona do inspekcji pracy ten cały manager Mariuszem zaoferował podpisanie weksla ale te numery mu nie przejdą bo nikt mu nic nie podpisze i mam nadzieję ze inspekcja pracy w końcu zrobia porządek w tych sklepach za okradanie ludz.

Kuba

Oskarżać jest najłatwiej!!

Maniek
@Kuba 12.01.2018 15:40

koleszko pracowales tam nie moze jestes znajomym mariuszka lub kasi wiec trzasnij dziobem bo dziewczyny maja racje to jeden wielki (usunięte przez administratora)

Magda

Pracowalam odradzam jedna wielka porazka menagerka katarzyna menager mariusz do.wymiany wyplaty zawsze za male za wszystko.sa odciagane pieniadze kierowniczka.Marta z jaracza kolejna katastrofa odradzam pracowania.w tyn.syfie.

Gienia

Jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oni nie mają prawa zabierać złotówki z pensji bez zgody pracownika. Chyba że sadownie udowodnia winę. Braki za inwentaryzacje ogromne a wcześniej wszystko się zgadzało. Kierowniczki też chyba nie lepsze... Myślę że doskonale wiedzą jak okradaja pracowników. Poza tym zastanawiajace jest to czemu one mają podpisane umowy zlecenia... Też nie mam zamiaru zostawić tak tej sprawy. W 100% odradzam. A szanowny kierownik Mariusz powinien pomyśleć o zmianie pracy bo nie da się słuchać tych jego sciem. Nie dajcie się oszukać tym zlodziejom!!!

Ani
@Gienia 06.09.2017 15:18

dziewczyny sa glupie bo np godza jak wyjda jakies z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] braki o ktorych nikt nic nie wie pozwalaja np sobie za inwentaryzacjea jak zle wyszla a zawze takie wychoidza zabrac np urlop lub na raty zabierac ; ) przeciez wiadomo ze to ich taktyka zmienilam prace jakos w tej samej brazny robie i nie mam brakow zadnych w inwentaryzacji :) a niech dalej pozwola sie okradac pozniej beda zalowac

anonymous
@Gienia 06.09.2017 15:18

widzisz moja droga ta firma szuka naiwnych zeby im zadarmo (usunięte przez administratora) mało tego to zawsze sa dziwne braki gdy jest robiony renament jednym słowem menadzerowie tej firmy to duzy znak zapytania co do ich osob szczegolnie dwoje katarzyna i mariusz szkoda słow na ich temat

anonim

(usunięte przez administratora)

Ania

to nie jest firma tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Julia

Zaplacil mi szef . wszystko legalnie czyli od 22 sa godziny nocne to stawka razy dwa .bal sie kontroli pip bo on was okrada i dzuala nielegalnie . jesli nie zgadza Ci sie penja idz do PIP . pracy jest pelno nie musisz pracowac na kogos komu jest ciagle malo kasy . niech ten szefunio sam stoi za taka kase

Ania
@Julia 04.09.2017 11:40

wspowinny jest Tesz menadzer ; )

Ania

Porazka Porazka Porazka niech ktos sie wreszcie zajmie tym burdelem na kolkach przeciez Oni mysla ze moga zabierac nawet cale wyplaty dziewczynom za nie wyjasnione inwenty co jest bezprawne dziewczyny nie dajcie sie pracy jest duzo ; ) Sama tam pracowalam i nigdy w zyciu nie widzial;am zeby cos takiego co tam sie dzieje dzialo sie w innej firmie ... poprostu porazka niech dalej Menadzer Mariusz postepuje tak z dziewczynami i najgorsza menadzerka P. K ... masakra! dziewczyy nie idzcie tam PRACOWAC !!!

Julia

Zapomnialam . ja juz bylam w P.I.P . przemili ludzie . bardzo mi pomogli oczywiscie dostane wyplate policzona legalnie od 22 jest podwojna stawka i za swieta niedziele i soboty . Czyli jednym slowem kapsel nas okrada . I beda kontrole wec dziewczyny uwazajcie jesli macie lewe umowy lub na 0.5 etatu

Pracownica
@Julia 30.08.2017 08:56

No.kapselek okrada pracowników to norma ;) ale kto Ci wypłacił pensje?

Julia

To i tak fajnie ze dostalas wyplate . ja jak odchodzilam to nie dostalam . a mialam 226 godzin. Ten oszust mariusz powiedzial ze za remanent ( jaki remanet jak przyszlam do pracy to go nie bylo jak pracowalam tez go nie bylo ) i za to ze jak mialam caly sklep ludzi to mialam braki w lodowce . monika jeszcze jest fajna bo jest nowa . mariusz podobno sie panoszy bo cos ma wspolnego z szefem ........hi hi

Nata

Im więcej dziewczyn się Zgłosi do inspekcji pracy tym lepiej i tak już dużo się zgłosiło menadżer Mariusz powinien zostać dyscyplinarne zwolniony na hamstwo zabieranie pieniędzy bezpodstawne on wgl nie ma.zielonego pojęcia o pracy w.alkoholach do każdej dziewczyny nie zatrudniajcie się w kapselku bo was okrada są Noe uczciwi ;)

Julia

Pracowalam w kapselku 3 miesiace i nie wiem jak ja to wytrzymalam.to sa obozy pracy .za wszystko zabieraja kase aby wielki menadzer Mariusz mial chyba na solarium albo na swoje zachcianki erotyczne . oszukuja z urlopem ile byc nie pracowala to masz 7 dni . jestes zarejestrwana na pol etatu a pracujesz poltora. . jak chcialam odejsc to wyplate naliczyli mi z pol etatu . . oczywisci ze Mariusz sie z tego smial i stwierdzil ze bedzie nie mial na benzyne. Ja zglaszam to do PIP i ZUS . DZIEWCZYNY NIE BOJCIE SIE ZGLASZAJCIE TO DO PANSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY ul Kosciuszki 123 I Z.U.S . .Oninie sa bogami a nie jestesmy gulupie i mlode .

Nn
@Julia 25.08.2017 11:22

Dawno się powinni zająć kapselkiem ja też ich zgłoszę ;)

Nn
@Julia 25.08.2017 11:22

Dawno się powinni zająć kapselkiem ja też ich zgłoszę ;)

Nn

Praca w kapselku to jedna wielka masakra wypłata zawsze za mała nie doceniają pracowników kierowniczka na piotrkowskiej 192 jest bardzo nie mila każdy na nią skargi składa dziwią sie że dziewczyny są zmęczone jak pracują bez dnia wolnego bo ciągle są awarię zasypia że zmęczenia i zaczyna się obcinanie z pensji totalna porażka

Pracownica

Maja noe warto sobie zaprzatac glowy tym sklepem. Ciagle wisza ogloszenia, ze poszukuja pracownikow. Naprawde uwazasz, ze to lenistwo dziewczyn ze nie chca tam pracowac? Dziewczyna pracujaca na stanowisku kierowniczym odchodzi, bo znalazla prace, ktora bardziej jej pasuje godzinowo. Ma male dziecko i nie moze zostac w kapselku. Rozstaja sie w zgodzie, padaja slowa ze zawsze moze wrocic itd. Po tygodniu ma obrobiony tylek, inwentaryzacja nagle na minusie ponad 300 zl (mimo ze przez 2 lata jak byla kierowniczka nigdy nie miala brakow). Po odejsciu potracili jej z pensji za wszystkie braki jakie zaistnialy w sklepie. Nagle zaczelo brakowac po 50 paczek papierosow!!!! Dziwne nie? A nowa Pani kierownik awansowana, siedzi z menadzerka na zapleczu i sie smieja z poprzedniczki i obgaduja jaka byla glupia i nieporadna

Pracownica
@Pracownica 24.08.2017 15:28

Jedna z menagerek bardzo lubi chodzić po innych kapselkach i śmiać się z dziewczyn nie raz słyszałam jak się wyśmiewaly z kierowniczka z dziewczyn porazka menagerka chyba nie powinna się tak zachowywać :) niech robią tak dalej jednak muszę przyznać że Menagerka Monika jest jedną jedyna wporzadku osoba pracująca w tym sklepie

Pracownica
@Pracownica 24.08.2017 15:28

Jedna z menagerek bardzo lubi chodzić po innych kapselkach i śmiać się z dziewczyn nie raz słyszałam jak się wyśmiewaly z kierowniczka z dziewczyn porazka menagerka chyba nie powinna się tak zachowywać :) niech robią tak dalej jednak muszę przyznać że Menagerka Monika jest jedną jedyna wporzadku osoba pracująca w tym sklepie

Maja

@Lolllls - czy planujesz pracować dłużej w KAPSELEK SKLEPY MONOPOLOWE? Jakie są warunki zatrudnienia? Czy pracodawca oferuje umowę o pracę, czy jest to umowa zlecenie? Warto podzielić się informacjami z innymi użytkownikami forum, którzy mogą być potencjalnie zainteresowani podjęciem pracy w tej firmie.

Lolllls

Pracuję w kapselku od niedawna. Jest to moja praca wakacyjna. Bardzo mi się podoba. Nie nudzi mi się, co jest ważne. Jak chcę, to sobie usiądę, jak bolą mnie plecy od siedzenia to sobie postoję, nie ma klientów, to poczytam sobie książkę. Dostawy przyjmę, rozłożę towar i już 9 godzin zleciało. Jacy klienci, to zależy od położenia kapselka. Ja piotrkowską mogę polecić. Przychodzą sąsiedzi z kamienic obok, a wieczorem młodzi ludzie. Może dziewczyny się zmieniają, bo nie podoba im się praca albo nie zgadza im się hajs. Każdy ma swoją kasetkę i swój profil na kasie i odpowiadasz za te pieniądze. Atmosfera jest przyjemna, jeśli nie robisz sobie jaj z kierowników i szefów co jest oczywiste. Nie narzekajcie, że przyjmujecie dostawy w trakcie obsługiwania klientów, bo macie prawo ich wstrzymać i dokładnie sprawdzić towar i przeliczyć hajs który wypłacacie. Ja przepraszam i mówię, że muszę przyjąć dostawę i żeby poczekali kilka minut. Nie chcą, to mam to gdzieś.

Klient

Tak, ale myślę, że skoro słuchają od kogoś, że są lepsze to myślę, że Nieodpowiednia jest ta osoba, która szkoli te dziewczyny. A co do Broniewskiego jeszcze to jestem stałym klientem tam i jedyne co moge powiedzieć, że nie zmienia się tylko jedna dziewczyna w krótkich włosach (czarnych) I jest bardzo nie miła i arogancka, dużo moich kolegów też na nią narzeka i to Ją powinni zwolnić

Klient

Sądzę, że opinia dodane przez obserwatora jest słuszna, bo na sklepie przy Broniewskiego ciągle zmieniają się dziewczyny. I to też jest ciekawe dlaczego.. Naprawde powinien się ktoś tym zainteresować.

Pracownica
@Klient 05.05.2017 10:21

Nie tylko na Broniewskiego się zmieniają. Dziewczyny stamtąd uciekają albo są zwalniane. Następne przychodzą, sluchają jakie te poprzednie były złe i tym samym mają fałszywe poczucie że są lepsze. Po krótkim czasie okazuje się że są tak samo gnojone jak poprzedniczki i na ich miejsce szykowane są już kolejne "lepsze". I tak się kręci ten dziadowski biznes

Zostaw opinię o KAPSELEK SKLEPY MONOPOLOWE - Łódź

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KAPSELEK SKLEPY MONOPOLOWE