Hutchinson
2 736 6 1

Opinie o Hutchinson

Filtruj opinie po kryteriach:

Pacia
 Opinia

Cześć wszystkim Jutro mam rozmowę w sprawie pracy w Hutchinsonie. W którym zakładzie jest ogólnie lepsza atmosfera? Na Zakładowej czy na Kurczakach? Wiem, że nigdzie nie jest kolorowo ale gdybyście mieli doradzić, to który? Ile można zarobić ? Dziękuję za odpowiedzi.

Pomocna?
TakNie
Maciek
 Opinia
@Pacia 25.02.2019 18:05

Hahha no właśnie nigdzie kolorowo, to korpo zjadają ludzi. Tyrac trzeba jedynie czy na takich warunkach Tak jak poniżej wszyscy zastraszeni bo nie wiadomo co się dzieje w firmie

Pomocna?
TakNie
Kurczaczek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pacia 25.02.2019 18:05

Byłam tu i tam , ale zdecydowanie polecam kurczaki . Ale mam wrażenie że przez ten haos zakład pada , ciągle zwalniają ludzi

Pomocna?
Ulka88
 Opinia
@Pacia 25.02.2019 18:05

Hej, proponuję na Zakładowej:-) Jest jak jest, nie zawsze kolorowo, ale atmosfera pozytywna. Pozdro.

Pomocna?
TakNie
Pracownik H
Nazwa działu: Dział jakości
 Opinia
@Pacia 25.02.2019 18:05

Na pewno nie polecam Zakładowej, panuje tam totalny chaos , atmosfera nieprzyjemna, bo kazdy boi sie ze go moga zwolnić w kazdej chwili. Przeplyw informacji jest tragiczny, z dnia na nadzien mozna stracic prace, a doprosic sie o cokolwiek tez ciezko

Pomocna?
TakNie
Klakier
 Opinia
@Pracownik H 27.02.2019 15:08

Chaos - podpisuje się pod tym. Było różnie, ale teraz co się dzieje to masakra. Zwolnili ludzi którzy ogarniali tematy na produkcji, wstawili innych, którzy widzą tylko czubek nosa, nie da się ludzko dogadać. Atmosfera poleciala. A Hr-y... ? Narzekaliscie na panie. To teraz mamy tu cyborgi. Ja już tam nawet nie chodzę.

Pomocna?
TakNie
Alfa
 Opinia
@Klakier 09.03.2019 10:11

racja nie ma niogo kto sie zna jakieś cyborgi nie wiem skąd sie biorą koledzy i koleżanki ziomeczki. ręce opadaja i wiecznie nie ma ksay na nic :(

Pomocna?
TakNie
Kurczaczek
 Opinia
@Pacia 25.02.2019 18:05

Zdecydowanie polecam kurczaki

Pomocna?
TakNie
Auto
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Hutchinson ma jakiś problem z płynnością finansową zalegają firmą zewnętrznym? Co się dzieje

Pomocna?
TakNie
Zakupowiec
 Opinia
@Auto 21.03.2019 17:58

Jeśli jest Pan przedstawicielem firmy zewnętrznej i fv jest nie opłacona polecam zadzwonić do księgowości i dowiedzieć się w jaki etapie znajduje się fv w systemie. Czy ma Pan numer zamówienia? Może fv jest zaksięgowana. Może nie jest w systemie i trzeba wysłać duplikat. Może osoba dla której Pan wykonywał usługę/wyslal towar nie potwierdziła jej.

Pomocna?
TakNie
Stary pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Nie polecam Ul Lodowej .tam jest dramat .A szczególnie jeden dział.same kobiety lekkich obyczajów.Liderzy masakra nie traktują ludzi poważnie.licza się tylko cykle i norma.pracowalem tam 5 lat i wystarczyło mi porównanie starej kadry A teraz nowej.nie polecam

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Raczka
 Opinia

Oj oj zjadlbym jaksa pizze, robią tylko smaka jak tak pachnie a tu dookoła tylko czarna smjerdzaca guma Ta słyszałem jak to kolorowo miało być, zgadza się ktoś tu kręci Smutne ale prawdziwe jak cały Hut jedno kłamstwo Słyszałem też że Hutchinson ma jakieś problemy i nie płaci tym Ukraińców co nam pomagaja przy selekcji

Pomocna?
Robert
 Opinia
@Raczka 15.03.2019 14:30

A kto ci broni ? Weź telefon zadzwon i zamów. Smacznego

Pomocna?
TakNie
Stawiam Na Tolka Banana
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam. Odpowiem wam stołówka będzie na Zakładowej obiecano też to związkom zawodowym które są w zakładzie.Jeżeli kabelki oddadzą powierzchnię i przejdą na drugą stronę wtedy przeniosą magazyn z Niciarnianej i też tam ma powstać stołówka dla pracowników taka jaka jest na Kurczakach.Troszkę cierpliwości.

Pomocna?
Zainteresowany
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Czy jest taki dział jak AV w Hutchinsonie na Lodowej? Jaka tam jest atmosfera?

Pomocna?
TakNie
Burek
 Opinia
@Zainteresowany 14.03.2019 14:47

Jest taki wydział w Hutchinsonie na Lodowej. Atmosfera pewnie taka sama jak na całym zakładzie. Dział mniejszy ok 50 ludzi. Raczej każdy się zna. Pytasz o produkcje czy biuro?

Pomocna?
TakNie
Zainteresowany
 Opinia
@Burek 14.03.2019 20:03

Pytam o produkcję I co się robi na tym wydziale? A atmosfera jaka ? Tragiczna?

Pomocna?
TakNie
Burek
 Opinia
@Zainteresowany 14.03.2019 20:40

Z tego co wiem to produkcja części antywibracyjnych. Na maszynach łączą się elementy metalowe z guma. Na jednego pracownika przypadają 2 maszyny do obsługi ze względu na różne czasy cykli. Co do atmosfery to nie wiem za bardzo. Pracują tam starzy wyjadacze z 10letnim stażem pewnie już wypaleni zawodowo. I chyba ludzie z Ukrainy. Na pogawędki przy maszynie nie masz co liczyć. Pewnie jak wszędzie liczą się cykle i norma. Ale chyba się ją da zrobić jak ludzie mają czas na papierosy w palarni i kawę na stołówce.

Pomocna?
TakNie
3 lata doświadczenia
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Łódź Lodowa. NIE POLECAM. Liderów jak "mrówek" gdzie 90% nie ma zielonego pojęcia o pracy na takim stanowisku,a obszarowi to w piórka obrośli ( ale tak to jest jak łapanka liderów bez żadnego doświadczenia i pojęcia). Robienie z ludzi idiotów pod każdym względem bo "są niby mądrzejsi". Co do dyrektora to kawał skąpca( w tym roku podwyżek nie dał) związki niby walczą o to ale widocznie też słabe rozmowy prowadzą. Gerealnie (usunięte przez administratora) brud i 0 ludzkiej atmosfery. Starzy pracownicy produkcyjni jak i technicy czy nawet biuro odchodzi więc to powinno dać do myślenia. Pieniądze śmieszne Lidl czy Biedronka maja lepsza podstawę i socjal. Jeszcze raz z ręką na sercu NIE POLECAM!

Pomocna?
Obserwator
 Opinia

Ufff naście nie ma tej Pani która zawsze miała rację hiphip hurrrraaa, Jedna rzecz mniej jeszcze niech kilka osób co robi zamęt odejdzie i będzie git Chyba że dobrze dziobia Dziobaki

Pomocna?
Kurczaczek
 Opinia
@Obserwator 01.03.2019 12:13

Które osoby masz na myśli???

Pomocna?
TakNie
Konka
 Opinia
@Kurczaczek 01.03.2019 12:48

Ostatnio sporo osób zniknęło. Z czyjej nieobecności się tak cieszysz? XD

Pomocna?
TakNie
Kurczaczek
 Opinia
@Konka 04.03.2019 18:16

Martwię się , a nie cieszę

Pomocna?
TakNie
Zeni
 Opinia
@Kurczaczek 04.03.2019 20:51

Oby tych mondrali było jak najmniej

Pomocna?
TakNie
Alfa
 Opinia

Firma oparta na nadzieji a nóż się uda, zero planu chaos to jej drugie imie

Pomocna?
porazka
 Opinia

Ktoś wie jak złożyć skargę i gdzie na HR na Zakładowej?Porażka! Nie raz potraktowano mnie bardzo nie miło aż łzy w oczach po rozmowie . Panie nic nie wiedzą i tylko odsyłają gdzie indziej a w rezultacie po mozolnym szukaniu okazuje się że to one powinny to zrobić. To po co tam są? Kultura osobista poniżej poziomu , ton głosu i odzywki odpychają (ukraina ma gorzej i nie wiem czemu nikt nic z tym nie robi )dopiero po 4 miesiacach wyrównali zaległości wypłaty . Pozdrawiam panie z Hr! Oby was tak zawsze traktowano w urzędach

Pomocna?
Dramatyczny
 Opinia
@porazka 15.01.2019 15:48

Wow królową odwiedziłaś:) Tam jest tak zawsze o wszystko sie prosic trzeba i wielka łaska szkoda ze trzeba tam co jakis czas cos zalatwic a panie nie maja ochoty pomagac Ja do zwiazkow bym zglosil

Pomocna?
Malaga
 Opinia
@porazka 15.01.2019 15:48

A w czym jest problem? Chyba nie wszystkich można mierzyć jedną miarą. Skargę można złożyć u Kierownictwa(usunięte przez administratora)

Pomocna?
porazka
 Opinia
@Malaga 17.01.2019 17:30

pytam o jakieś wyższe urzędy bo to uchodzi o dyskryminację wręcz . u kierownictwa tak zapewne pomoc jakakolwiek otrzymam (śmiech-ironiczny śmiech)

Pomocna?
TakNie
Adam 02c17
 Opinia
@porazka 28.01.2019 23:38

Mnie się wydaje że panie są nietykalne i patrzą z góry na nas "roboli" One mogą sobie robić co im się podoba im się kłania w pas a i tak nic nie załatwisz

Pomocna?
TakNie
Bartex
 Opinia
@Adam 02c17 29.01.2019 14:44

Bez przesady wiele razy bylem w kadrach i zawsze załatwiłem co chcialem i na czas Jak ktoś jest miły to problemow nie ma.

Pomocna?
Michał
 Opinia
@Bartex 29.01.2019 18:14

Właśnie Panie tam nie są miłe 8 jakoś tego nie rozumiem o często zamknięte bo jakieś spotkanie lub teraz nie bo koniec miesiąca Moja sprawa też jest ważna

Pomocna?
Slayer
 Opinia
@Michał 30.01.2019 06:00

Bylem i pytalem o to. O 9 codziennie mają "odprawe" jakieś 15 minut, wydluzono przyjęcia do 16 w pn wt czw i pt. W srody nie ma przyjec, bo pracujom w archiwum. A dwa pierwsze dni liczom pensje. Ja nie mam nic do nich, poza jedna zarozumiala.. na szczescie zawsze jest jeszcze ktoś poza nia:P Myślę, że są pomocne, staraja sie.

Pomocna?
TakNie
Slayer
 Opinia
@Michał 30.01.2019 06:00

Bylem i pytalem o to. O 9 codziennie mają "odprawe" jakieś 15 minut, wydluzono przyjęcia do 16 w pn wt czw i pt. W srody nie ma przyjec, bo pracujom w archiwum. A dwa pierwsze dni liczom pensje. Ja nie mam nic do nich, poza jedna zarozumiala.. na szczescie zawsze jest jeszcze ktoś poza nia:P Myślę, że są pomocne, staraja sie.

Pomocna?
TakNie
Ewa
Nazwa działu: Dział jakości
 Opinia
@porazka 15.01.2019 15:48

Oj ja bym się nie dał tylko zgłosił sprawę w państwowej inspekcji pracy niech sprawdza dlaczego ludzie muszą prosić się o swoje

Pomocna?
Wojtuś
 Opinia
@Ewa 11.02.2019 12:43

Ale macie problem, jest napisane jaką są stale godziny i dni kiedy można podejść i i załatwić co potrzeba. Ja nie widzę problemu.

Pomocna?
TakNie
Sławek
 Opinia

Witam, Firma fajna pracuje się lekko i przyjemnie, nie ma nadgodzin + super ciepło dlaczego tu wcześniej nie trafiłem, fajni ludzie i nie ma co. nie mowię że nie ma nerw ale to normalne gdy babole się robi albo (usunięte przez administratora) rób swoje i bedziesz ucieszony i ja to szanuje pozdrawiam i Polecam i niech mi nikt nie mówi, że ma lepsza robotę

Pomocna?
Garbaty
 Opinia
@Sławek 19.11.2018 14:31

Nie rozśmieszaj.

Pomocna?
Floc
 Opinia
@Sławek 19.11.2018 14:31

Ale bzdury piszesz pracuje tu już 10 rok i jest coraz gorzej wyścig szczurów i nic więcej, dwiema zmianami próbuje zastąpić się 3 zmiany długoletni pracownicy odchodzą sami jest smród i brud

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia

Najlepsze są na Lodowej te blond "laski"i mega operatorzy którzy przepracowali w Hatchinie pewnie z 15 lat,tłukąc jedno i to samo przez 40h w tygodniu,zachowując się dla nowych jak "królowie życia",pewnie jak zburzą ten zakład to nie pozostanie dla nich nic innego jak tylko zbiór pieczarek w Holandi,bo do niczego innego się nie nadają,generalnie większość to plociuchy i nieudacznicy ze zrytym beretem.Nie polecam,chyba że Ukraińcom

Pomocna?
Mad
 Opinia
@Były pracownik 05.02.2019 16:35

Szczera prawda,jeszcze dodam że fajnie słucha się rozmów w darmowym autobusie,czyli "przyjaciele na hali, a poza ........"buraczarnia i zoo.

Pomocna?
Pracownik Hutchinsona
Nazwa działu: Dział jakości
 Opinia

Każdej osobie która zastanawia się czy przyjąć się do Hutchinsona Zakładowa stanowczo to odradzam , panuję tutaj jeden wielki (usunięte przez administratora) cyrk i (usunięte przez administratora) Nikt nad niczym nie panuję, zwalnia się doświadczonych pracowników, a zatrudnia masowo ukrainców za minmalna i niech robią po 12h, a to ze nic nie umieja to juz nikogo nie obchodzi. *ówno kogo interesuje ze sie starasz, w nagrode dostaniesz awans na jakies dziadowskie stanowsiko dla osoby z ulicy, bo przeciez tak taniej,. Tam się liczy tylko, żeby pracownik nie wolal kasy, siedzial cicho, robil za dwóch to wtedy jest dobrze, kierownik cie poklepie po plecach i(usunięte przez administratora) dalej (usunięte przez administratora) Awans? Zapomnij. Naprawdę omijajcie tą firme szerokim łukiem, takiego dziadstwa nie widziałem nigdzie, NIGDZIE. PROPONUJE GENIUSZOM Z ZARZĄDU ZATRUDNIC 100% UKRAINCÓW, ALBO LEPIEJ HINDUSÓW ZA MISKE RYŻU NIECH ROBIĄ.

Pomocna?
Pracownik Hutchinson
 Opinia
@Pracownik Hutchinsona 05.02.2019 21:15

Jesteś z konkurencji? Nikt nie zwalnia doświadczonych pracowników za nic, a też pracuję na Zakładowej. Jak nie odpowiada Ci praca to zawsze możesz zmienić.

Pomocna?
TakNie
Fredi
 Opinia

Wiecie może czy firma potrzebuje kogoś do pracy? Jaką macie atmosferę?

Pomocna?
TakNie
passat
 Opinia
@Fredi 04.02.2019 11:01

zgłoś się do agencji pracy , a atmosfera jest całkiem do du...py , bardzo nerwowa i nie przyjemna , jak masz coś innego to nie pchaj się tu

Pomocna?
Rysik
 Opinia
@Fredi 04.02.2019 11:01

Dostarcz Cv do działu personalnego na Kurczaki lub Zakładowa możliwe jest zatrudnienie bezpośrednie.

Pomocna?
TakNie
Stary pracownik
 Opinia
@Fredi 04.02.2019 11:01

Szczerze to odpuść sobie tą firmę najgorsza fabryka w Łodzi

Pomocna?
TakNie
zapracowany
 Opinia
@Rysik 04.02.2019 11:42

Rysik dobra nazwa lubisz rysować rzeczywistość. wyjdz z biura i dawaj na produkcje zobaczysz jak przy tych gratach sie pracuje. ja odradzam tą firmę to juz naprawdęnóż na gardle musi być, co śmieszne ale najmniej wymagają i tez najmniej płaca i ta ciągła niepewność co będziesz robić

Pomocna?
TakNie
Robert
 Opinia
@zapracowany 05.02.2019 09:02

Jak Ci nie odpowiada to się zwolnij. Zobaczymy kiedy będziesz prosił kierownika żeby wrócić.

Pomocna?
TakNie
No
 Opinia
@Robert 05.02.2019 10:25

Jasne na kolanach do kolby

Pomocna?
Ciekawy
 Opinia

Słyszeliście coś o podwyżka h na rok 2019?

Pomocna?
TakNie
Martyna
 Opinia
@Ciekawy 25.01.2019 23:42

mają być przyznawane z dniem 01,03,2019 z wyrównaniem za styczeń i luty

Pomocna?
TakNie
Nikos
 Opinia
@Martyna 26.01.2019 20:01

Po ile złoty maja dawać ciekawe ostatni dali 70 brutto i wiesz ciesz się bo co stawka niska i te dodatki masakra trzeba zmyknac do innej fabryki

Pomocna?
TakNie
Martyna
 Opinia
@Nikos 28.01.2019 14:30

gwarantowane 4% podstawy + z indywidualnej oceny pracownika można dostać 180pln , 130pln lub 60 pln zależy ile punktów sie dostanie i do podstawy ma myć przeniesione 150 pln z premii frekwencyjnej

Pomocna?
Ciekawy
 Opinia
@Martyna 28.01.2019 16:21

Na którym zakładzie to proponują? Na lodowej jeszcze negocjacje.

Pomocna?
TakNie
Martyna
 Opinia
@Ciekawy 01.02.2019 18:37

Zakładowa/Kurczaki

Pomocna?
TakNie
Marek M
 Opinia

Czemu znowu na urlopy przymusowe chodzimy a nie płacą nam postojowego jak w innych fabrykach znowu zabraknie urlopu na koniec roku. Czy ktoś może zająć się tą sprawą

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@Marek M 01.02.2019 05:57

Ja znalazłem coś takiego https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-kiedy-pracodawca-moze-wyplacic-wynagrodzenie-postojowe To dosłownie o naszej firmie

Pomocna?
Ciekawy
 Opinia
@Marek M 01.02.2019 05:57

Gdzie tak się dzieje? Nie macie komisji zakładowej? związku? dlaczego macie przymusowe urlopy?

Pomocna?
TakNie
Andrzej
 Opinia
@Ciekawy 01.02.2019 18:33

No jak gdzie wszędzie już byłem na kilku wydziałach i zawsze jak coś się zepsuje lub czegoś nie ma to przyjedziesz do pracy a kierownik mówi dziś wolne wypisz urlop. Chcesz zostać a on ze nie ma roboty i do domu żeby iść Czasami nawet zadwonia wcześniej żeby w ogóle nie przychodzić A ja później w połowie roku ledwo z urlopem na wakacje Komisja zakładowa nawet nie wie że mamy coś takiego a związki milczą przecoez wiedzą

Pomocna?
Tomek91
 Opinia
@Marek M 01.02.2019 05:57

Marek, zgłościę do związku lub do działu personalnego.

Pomocna?
Konrad
 Opinia

Witam czy cpun Maniek jeszcze tam pracuje?

Pomocna?
No to już wiem
 Opinia
@Konrad 30.01.2019 07:38

Pewnie ze pracuje on się dobrze chowa na Porsche

Pomocna?
Patryk Skiba
 Opinia
@No to już wiem 30.01.2019 13:34

ostatnio robił na formach na passacie , teraz nie wiem , bo przerzucili mnie na kurczaki

Pomocna?
Volkswagen
 Opinia
@Konrad 30.01.2019 07:38

Maniek coś ty tak cicho? Tu nie potrafisz krzyczeć lapsie?

Pomocna?
TakNie
lol
 Opinia

Moje sugestie dla Hutchinson: nie polecam nikomu , praca tam to jakaś porażka , mobing tam jest chlebem codziennym ze strony kierowników i brygadzistów, pracowników ciągle ubywa a zakład nie robi totalnie nic Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zacząć traktować łudzi z szacunkiem oraz podnieść płace

Pomocna?
Admini
 Opinia

Ten zakład chyba upada.... Non stop zwalniają ludzi.... Z dnia na dzień można stracić pracę...

Pomocna?
Nik
 Opinia
@Admini 09.01.2019 07:16

Tylko pracownicy ze wschodu sie pojawiaja robia bubule i maja gdzies znikaja i znów wracaja bezkarni a zaklad blaga o pracowników wiec mozna robic co sie chce a oni nic

Pomocna?
Rysik
 Opinia
@Admini 09.01.2019 07:16

Nie zauważylem aby zwalniali. Teraz duzo nowych w żołtych koszulkach

Pomocna?
Tusk
 Opinia
@Rysik 09.01.2019 19:14

No wlasnie żółci bo zwalniaja tych granatowych bo za duzo zarabiali i biora nowych Ukraińców. A liderow kiedy zwolnią ma podobno sa zbedni kierownicy maja nimi byc hahahah

Pomocna?
Jurek
 Opinia
@Tusk 10.01.2019 22:20

Ale bedzie praca ?? Czy trzeba isc do sąsiadów oni nie maja takich zlych wieści To co zmykamy nie ma co czekac juz te (usunięte przez administratora) w koszulach z biura mysla jak zrobić by nas zjechać

Pomocna?
TakNie
Siem ma
 Opinia
@Jurek 11.01.2019 20:39

Sie ma i oby Tak dalej bez szans na zwycięstwo

Pomocna?
R60
 Opinia
@Admini 09.01.2019 07:16

Co się stało z Renata z BMW dlaczego ja zwolnili? ZA CO?

Pomocna?
TakNie
Robert D.
 Opinia
@R60 22.01.2019 18:28

normy nie robiła , i kanapki wyjadała z automatu

Pomocna?
Kawa z mlekiem
 Opinia
@R60 22.01.2019 18:28

Dostała kopa w (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Daimler
 Opinia

Norma norma i więcej a nikt nie pomaga maszyny złomy tylko ci w koszulkach i gajerkach ciągle spacerują i się czepiaja

Pomocna?
Uciekaj
 Opinia
@Daimler 23.01.2019 18:49

Ostatnio w Hutchinsonie wszedzie masakryczna atmosfera. I na Zakladowej i na Kurczakach

Pomocna?
Renegat
 Opinia

A piszcie zle rzeczy. Ale na wigili soczek i cos na ząbek każdy złapał ojoj ktoś narzeka a jednak lapie co dają wiec kochamy zakład A na monde to chyba Pawel nazwiska nie pamietam ale ze taki mocny hmmm ciekawe

Pomocna?
TakNie
Pawel
 Opinia
@Renegat 15.12.2018 07:15

Hmm ale ze był kierownikiem. Liderem czy jest obecnie =)

Pomocna?
TakNie
Przeciorany
 Opinia

Pracuje tam ponad 5 lat i powiem jak tam jest.. Jak tam jest ? Przez ostatnie 2 lata sie zrypalo..wszedzie oszczednosci ,o pracy w weekend zapomnij bo za duzo zarobisz , bez zadnych nadgodzin itp wyjdzie okolo 2300zl na reke ...ukraincow pelno , lepeij sa traktowani od Polakow (no chyba ze naprawde dlugo tam pracujesz) .. Ogolnie to powaznie mysle nad zlozeniem wypowiedzenia bo czlowiek ma dosc juz ciaglego wyscigu szczurow,halasu,brudu a w lato masakrycznego goraca i dusznoty... Mimo ze mam aktualnie spoko ekipe jak i lidera to jednak jestem bardziej na NIE dla tego miejsca pracy..nie oszukujmy sie ..zarabiajac takie slabe pieniadze rodziny nie utrzymasz.

Pomocna?
Maniutek
 Opinia

Hutchinson Lodowa Łódź,pracowałem tam przez moment,generalni prcodawca na+,można gorzej w Łodzi trafić ,jesli chodzi o kolegów i koleżanki to wielka porażka,w większości to banda buraków,plotkarzy i smutnych ludzi którzy na palarni maja tylko dwa tematy:obrabianie du.....wszystkim w około i praca.Leaderka Marzena ok,znowu jej (usunięte przez administratora) Piotr,mądry chłop,ale strasznie fałszywy ,jak reszta tych tępych buroli którzy robią na maszynach obok.Reasumując można popracować ,tylko daleko od buraków .

Pomocna?
TakNie
Norbi
 Opinia
@Maniutek 03.01.2019 19:11

a ty co w fabryce szukałeś inteligentów , szpagaterie pierdo.....ną ?? , są i tacy , ale też normalni zjadacze chleba , tacy też chcą pracować , i tez idzie przywyknąć

Pomocna?
TakNie
Basia
 Opinia

Calkiem spoko sie pracuje na Zakladowej. W innej firmie na czas nawet nie dostawalam wynagrodzenia, a tu nawet przed swietami dostalismy po 750 zl i ostatnio jeszcze premie za brak absencji.

Pomocna?
Miśka
 Opinia
@Basia 14.12.2018 23:35

Prawda były bony na święta i wigilia ! Jest spoko coraz lepiej

Pomocna?
latam kluczem
 Opinia

firma zwalnia bez powodu, o co chodzi zatrudnia nie informuje jak sie pracuje i nagle bum juz nam nie jesteś potrzebny, żal ale super ze cooper może pracować i oby więcej kolesi

Pomocna?
Passat
 Opinia
@latam kluczem 02.12.2018 19:25

(usunięte przez administratora) HACZA

Pomocna?
TakNie
Uciekam
 Opinia
@latam kluczem 02.12.2018 19:25

A widać ze firma ma jakiś problem juz ochrony nie ma na B biura puste oj oj chyba interes pada i dyrektor ponic odszedł

Pomocna?
Slinie sie
 Opinia
@Passat 03.12.2018 14:35

A co na passacie sie dzieje ?? Mało was? Fajana blondynka tam pracuje

Pomocna?
TakNie
Passat
 Opinia
@Slinie sie 06.12.2018 19:10

A co ma być lipa jak zawsze wymagania lideraka cały czas wali w ch..... Norma norma i jeszcze raz wyniki.

Pomocna?
TakNie
Patryk Skiba
 Opinia
@Uciekam 04.12.2018 19:13

podobno od stycznia nie będzie ochrony i firmy sprzątającej

Pomocna?
TakNie
Basia
 Opinia
@Uciekam 04.12.2018 19:13

Co za bzdury, ochrony nie ma bo nie jest to konieczne. Placoc za to zeby ktos siedzial w chronionym bidynku to raczej jest strata. Nareszcie firma to zauwazyla.

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Ciekawy
 Opinia

A gdzie on teraz robi? Ogólnie koleś dramat.

Pomocna?
TakNie
Samantha
 Opinia
@Ciekawy 14.08.2018 01:51

W Zduńskiej Woli w firmie Borg automotive. Przeszło rok pracuje ale nic nie może ogarnąć. Dziwię się że go jeszcze tu trzymają, ale ten zakład tak ma że zbiera różne takie wynalazki.

Pomocna?
Mimi
 Opinia

pamietam go , był na projekcie Ford Mondeo , był kierownikiem tylko z nazwy , totalne dno ,

Pomocna?
TakNie
Samantha
 Opinia
@Mimi 15.08.2018 00:53

Teraz jest kierownikiem na regeneracji zacisków hamulcowych. Nie dał bym go nawet do produkcji pustaków.

Pomocna?
TakNie
Ciekawy
 Opinia
@Samantha 15.08.2018 14:30

On jeszcze pracował w cws boco.Jako dyrektor produkcji tam narobił takiego smrodu ze go (usunięte przez administratora) Najlepsza była akcja bo koleś ogólnie się luszczy i wpada w furie.Kiedyś do pracownika ze go zwalnia przy wszystkich wpadł w szał.Koleś miał ochronke i musiał przyjść i go przeprosić.Ale i tak produkcja szła a ten porządek ma być.Skończymy to będziemy sprzątać.To tak jak w hatchu idzie guma a on kazalby ci piece czyścić :D dobrze ze z nim nie robie juz ale o nim to legendy na łodzi chodzą.Teraz schował się w Zduńskiej

Pomocna?
TakNie
Bozyk 102
 Opinia
@Mimi 15.08.2018 00:53

O kim mowa? Pracowalem na mondeo.

Pomocna?
TakNie
Ja i moje ziomale
 Opinia

Ja i moje ziomale robimy na Lodowej. Zarobki ok. Praca na 3 zmiany. Często weekendowe dyżury tak że idzie zarobić. Bardzo chętnie udzielimy wszelkich informacji. Ja i moje ziomale pracujemy od 3 lat.

Pomocna?
TakNie
Radek
 Opinia
@Ja i moje ziomale 13.12.2018 09:41

zarobki ok , to znaczy ile ??? magazyn ile zarobi ??

Pomocna?
TakNie
LOL
 Opinia

witam.Pracowal u was niejaki Adam.Sz.Mogl byc brygadzista lub podobnym stopniem.1.80wzrostu.Utyty lekko i twarz jak po alkocholu.

Pomocna?
Mags
 Opinia

Cześć wszystkim, tym zadowolonym i tym nieszczesliwym. Pamiętajcie ludzie, szanujcie się bo nikt za was tego nie zrobi.Ja nie pracuje z Wami za to pracuje w innej fabryce jako zwykły szeregowy pracownik i uwierzcie mi, że da się znaleźć nić porozumienia. Nie dac się zastraszać zwolnieniem i nie dac się oglupiac. Pamiętajcie, nie jesteśmy robotami!!!Bez was palcem do (usunięte przez administratora) nie trafia!!!To wy jesteście dla nich, a nie oni dla Was.A za glowniane pieniądze to praca na ulicy leży????

Pomocna?
antybiotyk
 Opinia

Ja teraz dostałem podwyżkę 300 brutto po tym jak zostałem ojcem. Plus przejście na 2 zmiany. Warto pracować w Hutchu. Kiedy zakładam koszulkę i idę na prasy czuję dumę w sercu. POLECAM!

Pomocna?
Niegranat
 Opinia
@antybiotyk 09.11.2018 16:41

Haha : - D Nie wiem kim jesteś, ale bajki to zostaw dla dzieci :) Hutchinson nie daje podwyżek bo jak dyrekcja twierdzi, ZAKŁAD ZBANKRTUJE. Pracuje tam za psie pieniądze w warunkach drastycznych, bo latem nawet wiatraka ci nie dadzą, a jakie pretensje jak zaslabniesz! Kierownicy tylko wymagają i nawet premii nie dadzą! A poza tym, te premie są śmieszne! 50zl motywacyjnej albo max 150zl... Może dyrektor tyle chce? W BSH maja lepsze zarobki i lepszy socjal, przynajmniej premia tam to premia a nie ochlap jak dla psa, żeby się tylko odczepic i żeby nie było że nic nie dają! A dyrektor się śmieje z pracowników że są tacy ciemni i się zgadzają na to! Tam nie ma podwyżek za to że rodzicem zostajesz! Jeszcze będą na ciebie patrzeć z pod byka, bo nadgodzin nie będziesz mógł robić! Jak tak można tylko po 8h pracować, przecież to skandal! Po 12h i ciesz się że możesz, a o premii zapomnij, bo i tak za mało się poswiecasz... Taka jest prawda o Hutchinsonie. Oni myślą że za brama 1000 osób stoi i czeka na ich łaskę zatrudnienia! Ciekawe czemu kombinują i dokładają maszyn pracownikom tak, żeby każda sekunda była wypełniona!? Tam gdzie powinno być 20 ludzi dają 10, bo nie ma pracowników, a człowiek do toalety nie może pójść. Nie ma czasu żeby profile donieść z cięcia i przede wszystkim nie ma czasu na oglądanie swoich produktów, bo formy nie mogą stać otwarte bo zaraz coś się dzieje i traci się kolejne sztuki, a normę trzeba zrobić! A później pretensje, bo buble zrobione i zagrożenie reklamacja! Duży odpad, bo forma ostygla, bo odzysk robiłeś i tak w koło! A oni ci powiedza, że masz czas na wszystko i podwyżki nie dostaniesz! Maszyna się popsuło? Zostajesz na przerwie i odrabiasz, bo plan musi być i ta PRODUKTYWNOŚĆ! Wyścig szczurów! Nie polecam Hutchinsona, bo tam mają człowieka za ś m i e c i a!

Pomocna?
Passat
 Opinia
@Niegranat 10.11.2018 22:38

Dokładnie jest tak jak pisze kolega. Nie polecam również.

Pomocna?
antybiotyk
 Opinia
@Niegranat 10.11.2018 22:38

Uważam, że kłamiesz.

Pomocna?
Zakladowy
 Opinia
@Niegranat 10.11.2018 22:38

VVwylales jakieś żale bo życie ci nie wyszło idz do b/s/h czekaja na ciebie hahah i tam zobaczysz jak się pracuje. Wszędzie dobrze tam gdzie cie nie ma kolego i nie oczerniaj pracodawcy. Sam pewnie skapy jesteś i bezdomnemu nie pomożesz, na tace w kościele nie wrzucisz a co gorsza dziecia maskotki do szpitala nie kupisz bo zbankrutujesz ale zeby pic wodke palic faje to sie ma. Zastanow sie nad sobą

Pomocna?
Pawel
 Opinia
@Niegranat 10.11.2018 22:38

No tak bajka to ty widze ze wypracowanie napisales i myślisz że piatke dostaniesz zalisz sie i coooo nadal pracujesz a orzeciez zło jest hmm chyba robisz jakis zamęt Jest fajnie atmosfera i ludzie nie ma tak w innych fabrykach robic trzeba wszędzie

Pomocna?
Były
 Opinia
@antybiotyk 15.11.2018 10:42

Sebastian to Ty, bo ksywka pasuje mi do twojego gainera

Pomocna?
TakNie
karo
 Opinia

(usunięte przez administratora). Jeden operator obusuguje 2-3 prasy naraz nie ma czasu nawet sie wody napić. Premie tylko dla lizusków i podpie....y. Moje sugestie dla Hutchinson: Podwyżek nie ma bo dyrektor kupił pełno kamer żeby pilnować pracowników żeby za często do ubikacji nie wychodzili.A na prasach jeszcze troche i będziemy sikac do butelek. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Brak szacunku do pracownika, kolesiostwo, niskie pensje, wykożystywanie operatorów

Pomocna?

Zostaw opinię o Hutchinson - Łódź

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hutchinson

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.