DHL

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 64 ocen.

DHL
3 64

Opinie o DHL

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL

Eryk

Może ktoś podpowie jak zarabiają kurierzy? Chodzi o zasadę.

   
Paulina

19.06. miała zostać mi doręczona przesyłka z ZooArt. Okazało się, że kurier próbował mi ją doręczyć między 10-12 kiedy nie było mnie w domu (zresztą 99% ludzi w tych godzinach pracuje).Oddzwoniłam do kuriera i poprosiłam o kolejną ponowną próbę. Okazało się, że pracuje w godz. 9-14, później jedzie do mechanika. Powiedziałam, że mogę być w domu dopiero o 15.00. Ustaliliśmy, że przekaże przesyłkę kurierowi, który jeździ nawet do 19.00. W środę czekałam na paczkę, ale się nie doczekałam. Rano w czwartek przyszedł sms informujący o nieudanej kolejnej próbie doręczenia - NIKOGO Z PRZESYŁKĄ NIE BYŁO! Zadzwoniłam do kuriera mu o tym powiedzieć i poprosić o numer do tego 2 kuriera. Pan mi odpowiedział, że jest Rodo i nie może i żebym zadzwoniła na infolinię. Poprosiłam o numer, a on, że nie jest biurem numerów. Za chwilę oddzwonił i powiedział, że ma tą moją paczkę i że będzie z nią w piątek koło 9.00. Czekałam w piątek, ale znów się nie doczekałam. Zadzwoniłam do kuriera, a on, że nie ma tej przesyłki i nie będzie teraz szukać wśród 1000 paczek, żebym sobie zadzwoniła i przekierowała na poniedziałek. Wtedy już zadzwoniłam do ZooArt poinformować o sytuacji, oni przekierowali paczkę. Jestem oburzona, że to ja bardziej przejmowałam i stresowałam się dostarczeniem przesyłki niż kurier którego jest to obowiązkiem, pracą i dostaje za to pieniądze.

   
Administrator

Wasze wpisy pomogą osobom, które są zainteresowane rozpoczęciem pracy w DHL, dlatego ważne jest to, żebyście pisali tu jak najwięcej merytorycznych opinii.

   
Karol

DHL ma opinię dobrego pracodawcy, choć praca nie jest najlżejsza.

   
Weronika

@Adegro, bywa, że nasi użytkownicy zamieszczają w wątku wpisy, które tak naprawdę nie dotyczą danej firmy. Co mógłbyś dodać na temat pracy w oddziale DHL w Łodzi? Jak Ci się pracuje w tym miejscu? Polecasz tego pracodawcę? @Pracownik, jak długo pracowałeś w tej firmie? Masz na myśli oczywiście oddział w Lodzi, tak?

   
Adegro
@Weronika 08.05.2018 10:22

Mi akurat się dobrze pracuje. Ale praca jako taka jest ciężka - praca z klientami, do przyjemnych nie należy, nie kontaktują się z nami zadowoleni ludzie, a raczej tacy którzy oczekują przesyłek lub nadawca im obiecał gruszki na wierzbie ;)

   
Weronika

@Maxima, czy sytuacje, które przytaczasz miały miejsce w DHL w Łodzi? Czy nadal tam pracujesz- co zaliczasz do plusów pracy w tym miejscu? @Adegro, jak widzę pracujesz w tym miejscu. Czy w oddziale w Łodzi planuje sie nowe zatrudnienia? Czy zdarza się praca w nadgodzinach? @Roman, czy Ty również jesteś pracownikiem tej firmy? Podziel się swoimi uwagami na temat pracy w tym miejscu. Czy polecasz pracę w DHL?

   
Adegro
@Weronika 13.04.2018 15:15

A coś jeszcze - tak chodzi o CC w łodzi. / połączenia tylko przychodzące. Chyba ze z rekrutują Cie na II Line, ale tam specyfika pracy jest inna.

   
Maxima

Praca dla Młodych ambitnych ludzi, za grosze. Łapa korporacji ogromna, jakość obsługi klienta bardzo wymagająca, na przerwę i do np. do toalety na wyznaczony czas, nie można spokojnie zjeść śniadania bo trzeba już być już dostępną na słuchawce. Z każdej rozmowy trzeba sporządzić notatkę w systemie, a jak tworzy się kolejka Supervisor jest momentalnie przy twoim biurku i pyta się głupio co teraz robisz i dlaczego nie jesteś dostępna dla klienta. Jedna wielka MASAKRA!!! Zdecydowanie odradzam!

   
Adegro
@Roman 10.04.2018 13:05

Roman : też mam takie wrażenie... bo akurat pracuje w dhl, większych głupot nie słyszałem :D

   
Administrator

Są na forum jacyś pracownicy firmy DHL? Jak Wam się tam pracuje?

   
Pracownik
@Administrator 16.03.2018 08:54

Nie doceniają stałych pracowników . rotacja ogromna pasja marna co do wymagań ... I pracy i wykonywani... Kilku czynności osobiście .... A podwyżki marne ... Nie polecam pracy biurowej w dhl... Na szczęście to już koniec tracą nie docenianego pracownika

   
wkurzony

Witam,dhl robi sobie z klientow żarty,umawiacie sie na godziny dostaw a i tak jestescie kilka godzin po terminie a nie kazdy bedzie czekać caly dzien!!nic dziwnego ze co raz wiecej osob rezugnuje z usług tej firmy .

   
asdfgh
@wkurzony 13.02.2018 14:12

To nie jest forum na wylewanie żali na kuriera.

   
Federal

WITAM, JAKIE SĄ ZAROBKI W DHL ŁÓDŹ?

   
anonymous

25-01-2018 17:32 Zabrze Przesyłka dotarła do terminala nadawczego DHL Parcel Zabrze 25-01-2018 21:44 Zabrze Przesyłka jest obsługiwana w Centrum Sortowania 26-01-2018 02:27 Łódź Przesyłka dotarła do oddziału DHL Parcel Łódź. 26-01-2018 07:29 Łódź Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 14:00 do 18:00. 26-01-2018 14:45 Łódź Od dzisiaj przesyłka oczekuje na odbiór przez klienta w terminalu DHL Łódź: ul. Św. Teresy od Dzieciątka Jezus 103 B 91-222 Łódź Godziny otwarcia: pn - pt: 08:00 - 18:00 so: 08:00 - 16:00 Prosimy o odbiór przesyłki w terminie do 7 dni kalendarzowych 29-01-2018 10:59 Łódź Doręczenie przesyłki planowane jest w terminie umówionym z Odbiorcą. 29-01-2018 18:17 Łódź Przesyłka jest obsługiwana w Centrum Sortowania 30-01-2018 00:27 Łódź Przesyłka jest obsługiwana w Centrum Sortowania 30-01-2018 07:47 Łódź Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 14:00 do 18:00. 05-02-2018 14:06 Łódź Doręczenie przesyłki planowane jest w terminie umówionym z Odbiorcą. 06-02-2018 07:12 Łódź Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 14:00 do 18:00. Paczka wysłana 25.01.2018 za pobraniem... to jest kpina co tam sie dzieje... dzwonie na infolinie to mi pierwsze powiedziała Pani że nie może kurier znalez adresu (chociaz inni kurierzy jakoś bez problemu znajdują) że paczka do odbioru w punkcie dhl.. Odbiorca jechał przeszło 20km zeby odebrać paczke to powiedziano mu że nie ma takiej paczki u nich... Po zgłoszeniu interwencji podjęto znowu doręczenie i znowu się nie udało.. Tragedia.. Konsultantka tłumaczyła się że za mało kurierów i nie nadąrzają i że mają w tych paczkach tam bałagan.. ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
Grażyna

Czy ktoś może się wypowiedzieć co do warunkow pracy na infolinii dhl w Lodzi bo do tego służy ten portal. Co mnie interesuje ze Zbyszek z Łodzi nie dostal paczki. Ludzie przeczytajcie najpierw nazwe portalu zanim coś napiszecie. PROSZĘ O INF CZY WARTO TU APLIKOWAĆ

   
No name

No comments... Kurier wieczór pobraniowy 30-01-2018 07:03 Łódź Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 18:00 do 22:00. 30-01-2018 13:06 Łódź Kurier DHL nie zastał Odbiorcy pod wskazanym adresem doręczenia. Ponowna próba doręczenia nastąpi w ciągu najbliższych dwóch dni roboczych. 01-02-2018 00:13 Łódź Przesyłka jest obsługiwana w Centrum Sortowania 01-02-2018 07:31 Łódź Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 18:00 do 22:00. 01-02-2018 12:29 Łódź Kurier DHL ponownie nie zastał Odbiorcy pod wskazanym adresem doręczenia.

   
Dorota

24.01.2018 otrzymałam powiadomienie o przesyłce i możliwości jej śledzenia. Przesyłka doszła do Łodzi i nie została przekazana kurierowi, natomiast powędrowała spowrotem do Głuchowa/Poznań, po mojej interwencji powróciła do Łodzi i nic. Znowu nie została przekazana kurierowi. Chcę ją odebrać sama ale to też nie jest takie proste. Konsultantka miała się kontaktować , ale jest cisza. Nie wiem co dalej. Firma bardzo nierzetelna.

   
nienawidzedhl

najgorsza firma kurierska w Polsce paczka leży od 7 dni w Łodzi i nie może dojechać do Aleksandrowa skurw...

   
wqrwiony

WITAM Żałosna firma. sms z informacją dostawa 12-14. mija 14 dzwonię do biura, wysłuchuję komunikatów przez kilka minut, dyspozytor nie potrafi połączyć się kurierem, mam czekać, dlaczego mam tracić czas przez nieudaczników. Nigdy więcej.

   
Leydi
@wqrwiony 26.08.2016 14:53

Czytaj uważnie od kiedy "planowane doręczenie " oznacza gwarantowane pajacu

   
Dasza

Firma nie wywiązuje się z terminu dostawy. Dodatkowo nie potrafią przez 2 dni zlokalizować paczki. Co więcej nie potrafią powiedzieć kiedy dostarczą. Nawet dział interwencji nie potrafi odpowiedzieć co z przesyłką. Omijajcie DHL

   
Leydi
@Dasza 30.08.2017 12:05

Dział.interwencji jest uzależniony od odzewu terminala. Konsultant nie chodzi i nie szuka paczki tylko magazynier na terminalu. Trochę pomyślcie jak może pracownik biurowy przetransportować się na terminal odbiorcy i samemu szukać. Płytko sięganie inteligencja

   
Weronika

@xxxxx @Dasza czy takie informacje zgłaszaliście również bezpośrednio do firmy? Na ich stronie internetowej znajdziecie formularz reklamacyjny, który można przesłać w przypadku nieterminowej dostawy. To forum służy jednak przede wszystkim wymianie opinii na temat DHL jako pracodawcy.

   
Leydi
@Weronika 13.11.2017 10:49

Za nie terminowe doręczenie może tylko złożyć reklamację płatnik za transport.

   
Zawiedziony

Odradzam DHL - Łódź (nie wiem jak jest w innych rejonach). Kurier DHLa NIGDY nie dostarczył paczki na czas. Niestety jestem tylko odbierającym i nie mam wpływu jakim kurierem są mi dostarczane paczki :( Wiem że może to nie jest na temat pracy w tej firmie ale skoro paczki nie są dostarczane terminowo to znaczy że chyba nikt normalny nie chce u nich pracować.

   
Leydi
@Zawiedziony 28.11.2017 16:30

W treści jest 'planowane doreczenie" a nie gwarantowane zawsze można zadzwonić na infolinię poprosić o kontakt z kurierem.

   
Jakak

potwierdzam, że jest to najgorsza firma kurierska i mam wątpliwości, czy ona jeszcze istnieje. Nadałam krajową paczkę 12.01.2018 i do dziś 25.01.2018 paczka nie dotarła. Na kolejne interwencje i wpisy reklamacyjne słyszę wyuczoną tę samą formułkę. Podany jedyny numer telefonu to automat z którym się nie dogadasz, a dostęp do osobowego doradcy wymaga specjalnych zabiegów, na które udało mi się trafić przypadkiem nie reagując na polecenia automatu i w końcowej fazie zgłosił się doradca klienta. Doradców jest kilku lub więcej ale każdy coś obiecuje.... trafić na tego samego nie można, ale posługuję się, jak już wspomniałam, wyuczoną regułką i sprawa nie posuwa się o krok. Mam wątpliwości, czy ta firma jeszcze istnieje, czy nie jest to małe AMBER GOLD, które wybiera co większe paczki o niedużej wartości... Jaki jest mechanizm, to chyba należy zlecić KOMISJI ŚLEDCZEJ.

   
Leydi
@Jakak 25.01.2018 09:17

Nie ma wyuczone Regulki. Konsultanci przeprowadzają rozmowy bez skryptów.

   
Pepe 1312

Najgorsza firma kurierska ; paczka nadana 18stycznia w Łomży , 19 stycznia była w Łodzi ale jest tam do dziś czyli do 25 stycznia w tzw. centrum sortowania ,dzwoniłem dwa razy i mówią że mają opóźnienia - "chyba w swoim rozwoju " proponuję kupcie sobie " gołębie pocztowe " to nie będzie tygodniowych opóźnień , jednym słowem porażka

   
Daga

DHL jest najgorsza firma kurisrska w Polsce. Sa nie slowni nie dotrzymuja terminlw dostaw ,wprowadzaja w blad ludzi . Powiadamiaja o wizycie kuriera czlowiek siedzi czeka dzwoni slsdzi paczke az tu nagle info ze kurier nikogo nie zastal.Zenada totalna i jedyne co maja do powiedzenia na infolini to ze moge zlozyc skarge. A ja sie juz pytam po co jak nic to nie daje. Odradzam i nie plecam ciagle problemy brak kompetencji ,szkoda ze nie wszedzie przy zakupie na allegro nie mozna wybrac firmy samemu na pewno nigdy w zyciu DHL!!!

   
jasiek

Ile może wyciągnąć miesięcznie Asystent Spedytora Lotniczego w DHLu?

   
Jack Sparrow
@jasiek 30.08.2016 14:21

Sms-y wysyła system,fakt ,wprowadza to ludzi w błąd bo ni jak to się ma do naszej jazdy,ale ludzie tego nie potrafią pojac że Kurier jest tu Bogu ducha winien.Takze zastanów się człowieku z a nim nazwiesz kogoś nieudacznikiem,bo to jest ciężka praca.Samemu byś się zesral a nie rozwiozl 100 stopów,a my musimy.Pozdrawiam

   
Rozczarowany

DHL to nie firma kurierska, tylko zwykła beznadzieja przewozowa, gubią przesyłki, brak zaangażowania w kwestii wyjaśnia powodu zagubienia, nie polecam.

   
anonymous

Pracowałam tam 16 lat ostatnie lata po zmianach kierowników transportu masakra może ktoś z zarządu będzie tak miły i rozliczy kierownika regionalnego zanim rozwali firmę W ktorej ludzie tyrali po dwie zmiany nie pytając o nadgodziny bo starali się żeby wszystko grało .Dziś tylko z tych czasów gdzie ludzie pomagali sobie zostały tylko sterty paczek a dopiero początek grudnia .Prezesie żal że ludzi z doświadczeniem i poswiecajacycych się dla firmy wymieniono na tych z parciem na wyścigi szczurów

   
zawiedziony

Firma DHL beznadziejna zero profesjonalizmu. Lekceważą klienta na każdym kroku. Na paczkę czekałem cały dzień ,kurier się nie zjawił a potem napisał że nikogo nie było w domu. Paczkę musiałem odebrać osobiście na drugi dzień. To czysta kpina. Omijajcie tą firmę szerokim łukiem.

   
xxxxx

Miałam przyjemność czekać na paczkę tydzień czasu!!!!!!Jak już się w końcu doczekałam to niestety ale pan był bardzo opryskliwy pyskaty jak by za karę pracowal i mi łaskę zrobil że w ogóle mi jaśnie pan dostarczył paczkę MASAKRA dawno nie spotkałam z takim chamstwem

   
Weronika

Kilka dni temu ruszyła rekrutacja na stanowisko Spedytor ds. Spedycji Międzynarodowej oraz Specjalista ds. Spedycji Krajowej. W ofercie pracy dość szczegółowo opisano warunki zatrudnienia oraz obowiązki. Co jeszcze warto wiedzieć o pracy w tym dziale? Ktoś z Was w nim pracuje i może opowiedzieć o swoich doświadczeniach? A może mieliście okazję uczestniczyć w programie Talenty? Dodatkowe informacje będą bardzo cenne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją.

   
Kamil

Firma DHL w Europie jest bardzo profesjonalną szybką firmą spedycyjną.Kurierzy pracujący w Polsce są bardzo punktualni.Jedyne zastrzeżenia dotyczą infolinii w Łodzi.Obsługa jest mało sympatyczna,nieprofesjonalna (dotyczy to szczególnie kobiet ) jak by panie za karę i za darmo chodziły do pracy.Nie były mi w stanie pomóc pomimo,że ja laik odnalazłem po 5 minutach paczkę na terenie Niemiec ,która przyleciała ze Stanów Zjednoczonych,a miejscem docelowym była Polska.Więcej na infolinię nie zadzwonię.No chyba,że do Niemiec bo znam język.Nota 2 -

   
kobieta

We Wrocławiu non stop szukają kasjera, a jak wysyłam cv to cisza , pewnie wola faceta

   

Zostaw opinię o DHL - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL