DHL

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 66 ocen.

DHL
3 66 6 1

Opinie o DHL

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Weronika

@Adam, możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy i zatrudnieniu w firmie DHL? Napisałeś, że super praca. Jakie zalety tej pracy oraz pracodawcy możesz wymienić? Podziel się swoim doświadczeniem związanym z firmą DHL.

Tron

Witam pracuję ktoś w firmie jako operator wózka widłowego na Nowym Józefowie Jaka opinia co do pracy Jak zarobki Czy opłaca się tam wybrać np przez firmę Adecco

Adam
@Tron 09.08.2018 13:05

jasne że się opłaca, super praca dla kogoś kto chce pracować.

Weronika

@Nicki, jesteś pracownikiem firmy DHL, możesz nam napisać coś więcej o swoich doświadczeniach związanych z tą firmą? Jak w tym momencie wyglądają warunki pracy i zatrudnienia u tego pracodawcy. Zachęcam Ciebie do dłuższego komentarza zapewne będzie on przydatny dla osób, które wchodzą na wątek firmy DHL i myślą o podjęciu pracy.

anonimowy

Najgorsza praca, jaką miałam. (usunięte przez administratora) a nie firma. Nie mogłam wyjść do toalety normalnie w trakcie pracy, kiedy miałam taką potrzebę. Komputer decydował o tym, kiedy mam załatwiać potrzeby. Supervisorka to typowy mobber: tu uśmiech, tu cichy głosik, a jak rozmawiałam z nią na osobności to przeradzała się w monstrum. Odizolowała mnie od reszty zespołu, nikogo wokół mnie nie było na Open Space. Nie mogłam z nikim rozmawiać ani skonsultować, co nie było normalne, bo wszyscy mieli kontakt ze sobą. Przez 8h byłam sama, nie mogąc do nikogo się odezwać. Dodam, że ona dopiero co kończyła studia (biologię- rzeczywiście miała kompetencje w firmie logistycznej, śmiechu warte) a ja miałam skończony doktorat a byłam zwyczajnym podnóżkiem dla niej. Są przecież kamery w biurze. Czy nikt nie widział tej izolacji? Mobbing to za mało. To znęcanie się psychiczne, na które wyrażano zgodę, bo przecież wszyscy widzieli, co ona robi. Jak widzę teraz napis DHL to mam ciarki. Odradzam wręcz tę firmę inteligentnym ludziom, bo staną się oni szybko workami na śmieci.

Dora
@anonimowy 13.07.2018 01:53

I mając doktorat pracowałaś w DHLu??

Nicki
@anonimowy 13.07.2018 01:53

Takich bzdur dawno nie czytałem :D

Raf

od tygodnia przesyłka obsługiwana w sortowi dhl po złożeniu interwencji oczywiście zero reakcji . Na infolinii stwierdzili że nie wiedzą kiedy przesyłka zostanie dostarczona. Ogólnie odradzam firmę dhl

AsiaM
@Raf 17.07.2018 06:58

a pod jakim numerem się kontaktowałeś by porozmawiać z osobą a nie automatem? Bo od dwóch dni mam komunikat, że jest przekazana i zostanie doręczona w godzinach 9-11 i kuriera jak nie było tak nie ma.

Weronika

Widzę, że na forum pojawiają się opinie na temat firmy DHL od strony klientów, są one oczywiście ważne, ale wszelkie uwagi konsumenckie powinno się zgłaszać bezpośrednio w firmie obsługa klienta DHL. Zachęcam osoby, które pracują bądź pracowały w firmie DHL do podzielenia się nowymi opiniami dotyczącymi tej firmy. Nowe uwagi dotyczące obecnego rozwoju firmy i warunków zatrudnienia, będą niezwykle pomocne dla osób myślących o zatrudnieniu u tego pracodawcy.

Barnaba Rudge

Krótka opinia o DHL Łódż : dno! Prawie za każdym razem gdy mam nieszczęście, że zakupiony w Internecie towar jest przesyłany przez DHL muszę wydzwaniać na ich infolinie, aby dowiadywać się dla czego paczka do mnie nie dotarła, zatrzymała się na sortowni, gdzie w ogóle jest? To jest nieomal NORMA(!) w działaniu tej pożal się Boże firmy przewozowej. Życzę wam aby was ...... strzelił i żebyście zniknęli z rynku, bo pomimo wysokich cen za swoje niby usługi pożytku z was żadnego nie ma, a tylko przewozowy horror czy paczka dojdzie czy nie dojdzie?!

Franek Popielica

DHL w Łodzi to chyba najgorsza firma kurierska - zupełne dno. Często kupuje w Internecie i kiedy tylko ktoś mi coś przesyła DHL-em (nie mam wpływu to) to od razu wiem, że z przesyłką będą kłopoty. Chodzi o to, że przesyłka potrafi iść 5-7 dni mimo, że w Łodzi maja przecież sortownie. Do łódzkiej sortowni paczka idzie z drugiego końca Polski, aby potem się odleżeć czasem i tydzień, zanim kurier ja dostarczy i to czasami po kilku interwencjach. A jest to dość droga za którą ja płacę, bo przecież nie sprzedający (zazwyczaj 20 zł). Ze też nie ma kary na tych sk....!

Weronika

@Kurier, możesz nam powiedzieć jak długo już pracujesz w firmie, jakie zalety tego pracodawcy i tej pracy możesz wymienić? Jaki czynnik bądź czynniki spowodowały, że zdecydowałeś się na pracę jako kurier: zarobki, atmosfera, godziny pracy czy jeszcze coś innego? Każda opinia jest bardzo ważna i cenna.

Paulina

19.06. miała zostać mi doręczona przesyłka z ZooArt. Okazało się, że kurier próbował mi ją doręczyć między 10-12 kiedy nie było mnie w domu (zresztą 99% ludzi w tych godzinach pracuje).Oddzwoniłam do kuriera i poprosiłam o kolejną ponowną próbę. Okazało się, że pracuje w godz. 9-14, później jedzie do mechanika. Powiedziałam, że mogę być w domu dopiero o 15.00. Ustaliliśmy, że przekaże przesyłkę kurierowi, który jeździ nawet do 19.00. W środę czekałam na paczkę, ale się nie doczekałam. Rano w czwartek przyszedł sms informujący o nieudanej kolejnej próbie doręczenia - NIKOGO Z PRZESYŁKĄ NIE BYŁO! Zadzwoniłam do kuriera mu o tym powiedzieć i poprosić o numer do tego 2 kuriera. Pan mi odpowiedział, że jest Rodo i nie może i żebym zadzwoniła na infolinię. Poprosiłam o numer, a on, że nie jest biurem numerów. Za chwilę oddzwonił i powiedział, że ma tą moją paczkę i że będzie z nią w piątek koło 9.00. Czekałam w piątek, ale znów się nie doczekałam. Zadzwoniłam do kuriera, a on, że nie ma tej przesyłki i nie będzie teraz szukać wśród 1000 paczek, żebym sobie zadzwoniła i przekierowała na poniedziałek. Wtedy już zadzwoniłam do ZooArt poinformować o sytuacji, oni przekierowali paczkę. Jestem oburzona, że to ja bardziej przejmowałam i stresowałam się dostarczeniem przesyłki niż kurier którego jest to obowiązkiem, pracą i dostaje za to pieniądze.

Kurier
@Paulina 24.06.2018 11:18

Prosta sprawa , zamawiać towar na adres pracy !!!! 90℅kurierów też pracuje w tym czasie co 90℅ Polaków. Proste....???

Weronika

@Adegro, dziękuję za Twoją odpowiedź, zapewne tak jest że praca z klientem nigdy nie należała do łatwej pracy, trzeba zawsze brać to pod uwagę zatrudniając się w firmie. Napisałeś, że dobrze się Tobie pracuje a możesz nam wymienić zalety tej pracy? @Karol, Twoja opinia jest również pozytywna, tylko, że jest bardzo ogólna i krótka, czy możesz wymienić zalety tego pracodawcy?

Anna

Jak ze stanowiskiem Specjalista ds. Obsługi Klienta? Rekrutują teraz na to. Ktoś może pomóc i powiedzieć jak się to odbywa? Zarobki? Atmosfera? Koledzy i koleżanki oki?

Latom

Ile +/- zarobki na stanowisku obsługa klienta albo spedytor?

Weronika

@Eryk od czasu Twojej wypowiedzi minęło kilka dni. Czy przez ten czas uzyskałeś informacje na temat możliwości pracy w DHL? Posiadasz informacje na temat aktualnych ofert pracy w tej firmie? Napisz co sądzisz na ten temat, z chęcią się dowiemy.

Eryk

Może ktoś podpowie jak zarabiają kurierzy? Chodzi o zasadę.

Administrator

Wasze wpisy pomogą osobom, które są zainteresowane rozpoczęciem pracy w DHL, dlatego ważne jest to, żebyście pisali tu jak najwięcej merytorycznych opinii.

Karol

DHL ma opinię dobrego pracodawcy, choć praca nie jest najlżejsza.

Weronika

@Adegro, bywa, że nasi użytkownicy zamieszczają w wątku wpisy, które tak naprawdę nie dotyczą danej firmy. Co mógłbyś dodać na temat pracy w oddziale DHL w Łodzi? Jak Ci się pracuje w tym miejscu? Polecasz tego pracodawcę? @Pracownik, jak długo pracowałeś w tej firmie? Masz na myśli oczywiście oddział w Lodzi, tak?

Adegro
@Weronika 08.05.2018 10:22

Mi akurat się dobrze pracuje. Ale praca jako taka jest ciężka - praca z klientami, do przyjemnych nie należy, nie kontaktują się z nami zadowoleni ludzie, a raczej tacy którzy oczekują przesyłek lub nadawca im obiecał gruszki na wierzbie ;)

Weronika

@Maxima, czy sytuacje, które przytaczasz miały miejsce w DHL w Łodzi? Czy nadal tam pracujesz- co zaliczasz do plusów pracy w tym miejscu? @Adegro, jak widzę pracujesz w tym miejscu. Czy w oddziale w Łodzi planuje sie nowe zatrudnienia? Czy zdarza się praca w nadgodzinach? @Roman, czy Ty również jesteś pracownikiem tej firmy? Podziel się swoimi uwagami na temat pracy w tym miejscu. Czy polecasz pracę w DHL?

Adegro
@Weronika 13.04.2018 15:15

Weronika, to co pisze Maxima, - nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością. Nie mamy np wstrzymanych przerw. I tak rekrutacje cały czas trwają. 2-3 dni temu rozpoczęli nowe rekrutacje. Minimalna stawką jaką można uzyskać to 2,1k z premiami. Jak masz nadgodziny i płatne soboty to jest tego więcej. Obecnie nie zmuszają nas do brania ich. Płatnymi sobotami, ludzie się "wymieniają" jedni oddają je, bo potrzebują wolnego inni zamieniają się weekendami. Pozdrawam

Adegro
@Weronika 13.04.2018 15:15

A coś jeszcze - tak chodzi o CC w łodzi. / połączenia tylko przychodzące. Chyba ze z rekrutują Cie na II Line, ale tam specyfika pracy jest inna.

Maxima

Praca dla Młodych ambitnych ludzi, za grosze. Łapa korporacji ogromna, jakość obsługi klienta bardzo wymagająca, na przerwę i do np. do toalety na wyznaczony czas, nie można spokojnie zjeść śniadania bo trzeba już być już dostępną na słuchawce. Z każdej rozmowy trzeba sporządzić notatkę w systemie, a jak tworzy się kolejka Supervisor jest momentalnie przy twoim biurku i pyta się głupio co teraz robisz i dlaczego nie jesteś dostępna dla klienta. Jedna wielka MASAKRA!!! Zdecydowanie odradzam!

Adegro
@Maxima 29.03.2018 20:53

My chyba nie pracujemy w tej samej firmę. Rozumiem ze każdy może mieć jakaś gorszą opinie o pracodawcy, ale by aż tak negatywnie naginać prawdę? "Do toalety na wyznaczony czas" ??? Sam ustalasz kiedy chcesz iść do toalety - nie ma czegoś takiego jak wyznaczony czas, najważniejsze by trzymać się 55 minut przerwy, jaki przysługuje.

Maxima
@Adegro 04.04.2018 18:50

55 min. przerwy ok, a co z @ od przełożonych "wszystkie przerwy wstrzymane do odwołania"? Wtedy zostaje mi tylko do wyboru pampers i herbata, kawa dożylnie bo nie można odejść nawet na chwilę od stanowiska pracy! Takie są uroki call center...

Roman
@Maxima 06.04.2018 22:56

Hahaha przerwy wstrzymane ? Mam wrażenie że jakiś niezadwolony klient pisze tą opinię:)

Adegro
@Roman 10.04.2018 13:05

Roman : też mam takie wrażenie... bo akurat pracuje w dhl, większych głupot nie słyszałem :D

Administrator

Są na forum jacyś pracownicy firmy DHL? Jak Wam się tam pracuje?

Pracownik
@Administrator 16.03.2018 08:54

Nie doceniają stałych pracowników . rotacja ogromna pasja marna co do wymagań ... I pracy i wykonywani... Kilku czynności osobiście .... A podwyżki marne ... Nie polecam pracy biurowej w dhl... Na szczęście to już koniec tracą nie docenianego pracownika

wkurzony

Witam,dhl robi sobie z klientow żarty,umawiacie sie na godziny dostaw a i tak jestescie kilka godzin po terminie a nie kazdy bedzie czekać caly dzien!!nic dziwnego ze co raz wiecej osob rezugnuje z usług tej firmy .

asdfgh
@wkurzony 13.02.2018 14:12

To nie jest forum na wylewanie żali na kuriera.

Federal

WITAM, JAKIE SĄ ZAROBKI W DHL ŁÓDŹ?

anonymous

25-01-2018 17:32 Zabrze Przesyłka dotarła do terminala nadawczego DHL Parcel Zabrze 25-01-2018 21:44 Zabrze Przesyłka jest obsługiwana w Centrum Sortowania 26-01-2018 02:27 Łódź Przesyłka dotarła do oddziału DHL Parcel Łódź. 26-01-2018 07:29 Łódź Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 14:00 do 18:00. 26-01-2018 14:45 Łódź Od dzisiaj przesyłka oczekuje na odbiór przez klienta w terminalu DHL Łódź: ul. Św. Teresy od Dzieciątka Jezus 103 B 91-222 Łódź Godziny otwarcia: pn - pt: 08:00 - 18:00 so: 08:00 - 16:00 Prosimy o odbiór przesyłki w terminie do 7 dni kalendarzowych 29-01-2018 10:59 Łódź Doręczenie przesyłki planowane jest w terminie umówionym z Odbiorcą. 29-01-2018 18:17 Łódź Przesyłka jest obsługiwana w Centrum Sortowania 30-01-2018 00:27 Łódź Przesyłka jest obsługiwana w Centrum Sortowania 30-01-2018 07:47 Łódź Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 14:00 do 18:00. 05-02-2018 14:06 Łódź Doręczenie przesyłki planowane jest w terminie umówionym z Odbiorcą. 06-02-2018 07:12 Łódź Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 14:00 do 18:00. Paczka wysłana 25.01.2018 za pobraniem... to jest kpina co tam sie dzieje... dzwonie na infolinie to mi pierwsze powiedziała Pani że nie może kurier znalez adresu (chociaz inni kurierzy jakoś bez problemu znajdują) że paczka do odbioru w punkcie dhl.. Odbiorca jechał przeszło 20km zeby odebrać paczke to powiedziano mu że nie ma takiej paczki u nich... Po zgłoszeniu interwencji podjęto znowu doręczenie i znowu się nie udało.. Tragedia.. Konsultantka tłumaczyła się że za mało kurierów i nie nadąrzają i że mają w tych paczkach tam bałagan.. ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grażyna

Czy ktoś może się wypowiedzieć co do warunkow pracy na infolinii dhl w Lodzi bo do tego służy ten portal. Co mnie interesuje ze Zbyszek z Łodzi nie dostal paczki. Ludzie przeczytajcie najpierw nazwe portalu zanim coś napiszecie. PROSZĘ O INF CZY WARTO TU APLIKOWAĆ

No name

No comments... Kurier wieczór pobraniowy 30-01-2018 07:03 Łódź Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 18:00 do 22:00. 30-01-2018 13:06 Łódź Kurier DHL nie zastał Odbiorcy pod wskazanym adresem doręczenia. Ponowna próba doręczenia nastąpi w ciągu najbliższych dwóch dni roboczych. 01-02-2018 00:13 Łódź Przesyłka jest obsługiwana w Centrum Sortowania 01-02-2018 07:31 Łódź Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 18:00 do 22:00. 01-02-2018 12:29 Łódź Kurier DHL ponownie nie zastał Odbiorcy pod wskazanym adresem doręczenia.

Dorota

24.01.2018 otrzymałam powiadomienie o przesyłce i możliwości jej śledzenia. Przesyłka doszła do Łodzi i nie została przekazana kurierowi, natomiast powędrowała spowrotem do Głuchowa/Poznań, po mojej interwencji powróciła do Łodzi i nic. Znowu nie została przekazana kurierowi. Chcę ją odebrać sama ale to też nie jest takie proste. Konsultantka miała się kontaktować , ale jest cisza. Nie wiem co dalej. Firma bardzo nierzetelna.

nienawidzedhl

najgorsza firma kurierska w Polsce paczka leży od 7 dni w Łodzi i nie może dojechać do Aleksandrowa skurw...

wqrwiony

WITAM Żałosna firma. sms z informacją dostawa 12-14. mija 14 dzwonię do biura, wysłuchuję komunikatów przez kilka minut, dyspozytor nie potrafi połączyć się kurierem, mam czekać, dlaczego mam tracić czas przez nieudaczników. Nigdy więcej.

Leydi
@wqrwiony 26.08.2016 14:53

Czytaj uważnie od kiedy "planowane doręczenie " oznacza gwarantowane pajacu

Dasza

Firma nie wywiązuje się z terminu dostawy. Dodatkowo nie potrafią przez 2 dni zlokalizować paczki. Co więcej nie potrafią powiedzieć kiedy dostarczą. Nawet dział interwencji nie potrafi odpowiedzieć co z przesyłką. Omijajcie DHL

Leydi
@Dasza 30.08.2017 12:05

Dział.interwencji jest uzależniony od odzewu terminala. Konsultant nie chodzi i nie szuka paczki tylko magazynier na terminalu. Trochę pomyślcie jak może pracownik biurowy przetransportować się na terminal odbiorcy i samemu szukać. Płytko sięganie inteligencja

Zostaw opinię o DHL - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL