Jeronimo Martins Biedronka

Kostrzyn

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 315 ocen.

Jeronimo Martins Biedronka
2 315 6 1

Opinie o Jeronimo Martins Biedronka

pluto

czy ktos robi zakupy w limanowej w biedronce/?

TwojaMoja

Wałbrzych. Oszukane ogloszenie. Pisze że na zlecenie, 2 tygodnie 80 h do wyrobienia. Przy rozmowie telefonicznej Pani potwierdza, że 8 godzin dziennie. Na koniec dostaje się umowę na 11 dni, z czego 3 niehandlowe. Gdy chcesz porozmawiać każą pytać regionalnej, którą rzadko kiedy widać. W końcu po paru dniach (pracując po 8 h jak było mowione przez telefon) się pojawia. Chcesz wyjaśnić całą sytuację, masz nadzieję na przedłużenie umowy o te 2 dni aby wyrobić spokojnie 80 h na co regionalna mówi, albo Pani się decyduje na 12 h dziennie albo dziś kończymy umowę. Porazka, zakłamanie i brak kompetencji. Nie polecam.

anna

Ciężka praca niska płaca.

Beti

Moje sugestie dla Jeronimo Martins Biedronka: Zatrudnić więcej ludzi do pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie nie mogą być z łapanki.Zapanować nad bałaganem.Towar poukładać wg asortymentu, panie które obsługują kasy niech siedzą tylko na kasach a ich firmowy ubiór był schludny.Gazetka biedronki była bardziej czytelna. Ceny były aktualne nad towarem i w systemie. Palety z towarem do rozłożenia zniknęły ze sklepy jak i kolejka do kasy. Dajcie ludziom zarobić i szanujcie długoletnich pracowników.

Wera

Kupiłam orzeszki ziemne prażoną, większość jest twarda, niechrupka, część bardzo twarda a część nie do pogryzienia, twarde jak kamienie. Chciałam zgłosić reklamację przez Internet i zapytać, jak to załatwić. Niestety, na Internecie nie znalazłam formularza złożenia skargi/reklamacji. Jestem w posiadaniu dowodów: przedmiotowych orzeszków. Moje sugestie dla Jeronimo Martins Biedronka: Uruchomić formularz kontaktowy na tego typu sprawy: reklamację i skargi Lubię atmosferę w Jeronimo Martins Biedronka za: Często towary dostępne są za umiarkowane ceny.

Aleksandra0987

Biedronka to najgoszszy sklep!!! Pod względem jakość jak i obsługi, Sprzedadzą wszystko!!! Nie ważne ze cos jest zepsute,zgniłe,zwiędnięte,nadpsute,ze o otwartym mięsie juz nie wspomnę,a atmosfera??!!! No przecudowna:krzyki na pół sklepu,wyzywanie,przeklinanie do pracowników,pracujesz nie tak jak masz w grafiku tylko tak jak sobie kierowniczka zarzyczy. A jakie przekręty tam idą,Hahaha te pożal sie Boże panie rejonowe o niczym nie maja pojęcia!!! Mozesz sie pytać i prosić o cos nawet pół roku to i tak maja Cie gdzies!!! Tak sie chwała ze tyle dają ci na początek a tak naprawdę dostajesz wielkie nic,ze zapomogi,ze wyprawki dla dzieci,ze dofinansowanie itd. Nic!!!! Nie ma nic!!!! Musisz sie prosić o wszystko ,żebrać a i tak nic nie dostaniesz!! (Mowię to na przykładzie samotnej matki z 2 dzieci) Serio uciekajcie od biedronki jak Naj dalej!!! I sprawdzajcie wszystko co tam kupujecie!!!!

Były klient biedronki
@Aleksandra0987 10.10.2018 15:58

Popieram, to szczera prawda, serdecznie pozdrawiam.

kasjerka
@Aleksandra0987 10.10.2018 15:58

To prawda ,we wszystkich Biedronkach tak jest. Nie zwracają za wyrobienie książeczki sanepidowskiej, za 1 dzień l4 ucinają całą premię więc jak już chorować to najlepiej do końca miesiąca. Grafik jest ale codziennie prawie zmieniany bez liczenia się z prywatnym życiem pracowników. Poziom kultury co niektórych kierowniczek sięga dna. Wyzywają się na kasjerkach przy ludziach. Zeby tam się dostać wystarczy powiedzieć że lubisz pracować najlepiej 18 godzin dziennie bez przerwy, potrafisz długo wytrzymać bez sikania i nie masz pojęcia jak składać skargę do Pipu. Zejść z kasy nie pozwolą nawet na siku i picie czasem do 6 godzin. Palety z warzywami rozładowują w morderczym tempie, ważna jest ilość rozładowanych palet z towarem. Personel taki durny że sam siebie pogania. A potem narzeka że ciężko w pracy. Nie rozumiem ludzi którym dla kwoty 2000 na rękę tak odbiera rozum. Acha i jeszcze firma nasyła tajemniczych klientów ( to jest dopiero element ! nie potrafią nawet napisać poprawnie nazwiska kontrolowanego pracownika) żeby kasjerkom mało było stresów z klientami których Biedronka naciąga na promocje i zmienia dla zmyłki ceny co trzy dni, to jeszcze stres z tajemniczym klientem. przerwa biegiem 15 min i harówka od dzwona do dzwona. żadnych weekendów wolnych i zapomnijcie że będziecie kiedykolwiek mieli dwa dni wolnego w tygodniu.

ewelina

(usunięte przez administratora),rąk nawet nie można umyć bo z przerwy ci zbiorą czas Moje sugestie dla Jeronimo Martins Biedronka: kierownik to nie właściciel firmy Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: nic bo nigdy nie szanował pracownika i dalej nie szanuje,zarabia na wyzysku innych

ewelina
@ewelina 07.11.2018 19:25

czy portugalska kobieta musi tak ciężko pracować jak polska w (usunięte przez administratora) biedronka

Abcd

Może ktoś przedstawić jakie są warunki pracy na magazynie w Kostrzynie chodzi mi o zarobki średnie , czas pracy ?

Ada

Niestety po raz kolejny dzisiaj zawiodłam się na biedronce.3 dni temu kupiłam śmierdzące mięso pomyslalam no ok zdarza się.ale niestety dzisiaj znów .co się dzieje?

Kamyck

Moje sugestie dla Jeronimo Martins Biedronka: Uważam tą sieć sklepów za sieć sklepów niższego sortu.... Po pierwsze nie można tam dostać niemalże niczego pikantnego... Ketchup Heintz jest tylko w wersji łagodnej, której pewnie i tak nikt nie kupuje. No i bardzo ważna rzecz w dzisiejszych czasach to brak działu chińskiego... Może być mały, ale żeby przynajmniej był.... z sosem sojowym, sosem teriyaki oraz olejem ryżowym. Ważna rzecz dla mnie to również papryka Jalapeno. To podstawy.... oczywiście gdyby pojawiły się produkty pokroju grzybów shitake to bym się nie obraził, ale nie chcę wymagać zbyt wiele. Pozdrawiam. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Mało mnie interesuje co tam Biedronka zrobi pracodawca ale warto było by dodać działy chińskie, oraz pikantny ketchup którego brak jest niemal że odbierany jako żart. Głównym czynnikiem który odrzu8ca mnie od sieci Biedronka jest niska jakość produktów oraz mała ich różnorodność.

Dzikucze92

Biedronka to stan umyslu. Na kasie swiecisz oczami czemu na sklepie jest cena X a na kasie cena Y. Klient mysli, ze chcesz go oszukac. Ty wiesz doskonale, ze ktos zapomnial ceny po prostu zmienic (co jest taktyka sprzedawcy! I jest to robione specjalnie) albo klient nie doczytal ze np z karta biedronka ten produkt bedzie w cenie X i na kasie rowniez w cenie X. No ale coz... Praca w biedrze jak kazda inna w handlu. Z technicznego punktu widzenia jest spoko. Wykladasz towar siedzisz na kasie nic niby dziwnego. Ale kazda praca zalezy od personelu. Ja pracowalam w zeszlym roku w Biedronce i przez jednego kierownika wyzywal sie psychicznie popadlam w depresje, zmienilam biedronke ale to nic nie dalo bo depresja mi sie poglebiala. To rzucilam prace. Ponad rok walczylam z depresja, zaniedbalam studia i wiele innych rzeczy waznych dla mnie. Ale wyszlam z tego i jest okej. W tym roku wrocilam do pracy w biedronce bo kasy potrzebuje. No bylam mile zaskoczona systemem szkolen. Jak zaczynalam swoja przygode z biedronka po raz pierwszy to moje szkolenie polegalo na tym ze na socjalnym siedzialam przez bite 5h i czytalam ksiazki. Potem pokazali co i jak na sklepie i na zapleczu a ostatnia godzinke to ogarnialam towar na sklepie. I tyle. Nastepny dzien to jjz normalny dzien pracy. A w tym roku taka zmiana ze duzy plus! I akurat trafilam do sklepu w ktorym bylam na zastepstwie pare razy wiec znajome twarze to i sie czlowiekowi lepiej pracuje. Podsumowujac: chcesz pracowac w biedronce to musisz miec twarda psychike do personelu i cierpliwosc do klientow. Pracuj swoje i nie daj soba pomiatac to nie beda nawet z toba zaczynac. Ale teraz moge zec iz mam przymusowa przerwe od pracy bo jak w sobote przyszlam do pracy to zastepca kierownika mowi mi ze zostalam zwolniona i dwa sni wczesniej zostal list z wymowieniem umowy wyslany do mnie. A powod to jednen dzien nieobecnosci NN. Ja jestem w szoku bo ja juz wyjasnialam to i to 1 NN jest niechcacy. Wczesniej siedzialam ponad tydzien na zwolnieniu lekarskim i jak mialam przedluzane zwolnienia to moja pani doktor zamiast dac do wtorku dala do poniedzialku i stąd jeden dzien w plecy. Koniec koncow zadnego listu nie dostalam co najlepsze to zarzadzenie kogos z gory ze to nie ich decyzja i ze zawsze od listu moge sie odwolac ale przez te 2 tyg wypowiedzenia nie moge przyjsc do pracy co jest dziwaczne. I teraz szukam nr do jakiegos biura obslugi pracownika biedronki by wyjasnic to bo jak w zeszlym roku pracowalam i mialam ta depresje to chodzilam kiedy chcialam do pracy i mnie nie zwolnili dopiero jak sama zrezygnowalam. A aktualny rejonowy mimo tego jak pracowalam w zeszlym roku i tak mnie przyjal spowrotem. I nie wiem czemu dzieje sie to co dzieje sie teraz ale jestem troche przybita ze tak sie stalo i musze to odkrecic jakos bo przez taka (usunięte przez administratora) ludzi nie zwalniaja. Pozdrawiam.

anonymous

JOLA 05.10.2018 R Przestrzegam przed zakupami w Biedronce w KRAKOWIE na ul. Powstańców , zrobiono tam od pewnego czasu parking płatny , niby dla klientów sklepu darmowy przez 1 h , ale po włożeniu kwitka za szybę , natomiast jego brak jest karany słoną opłatą 70 zł. Należy dodać , że wjeżdżając na parking nie zauważam informacji o całym systemie opłat, zrobiłam zakupy 22.09.2018 r w ciągu około 10-15 min , odjechałam z parkingu i po chwili zauważyłam kwitek informujący o nałożonej karze.Doczytałam na kwitku ,że firma TD System z Bielska -Białej podpisała umowę na zarządzanie parkingiem przed w/w Biedronką i nakłada na mnie opłatę dodatkową 70 zł za brak tego świstka za szybą.Napisałam reklamację , której nie uznano , mimo że załączyłam paragon z zakupów w w/w Biedronce. Dla mnie jest to kolejny numer z wyciąganiem w sposób nieuczciwy od ludzi pieniędzy, a firma która niby zarządza parkingiem realizuje dodatkowy zysk na klientach Biedronki, którzy szybko robiąc zakupy tak jak ja nie zauważają tych nowości informacyjnych.Gdyby firma rzeczywiście uczciwie chciała zarządzać parkingiem , to ustawiłaby szlabany przy wjeździe gdzie każdy klient otrzymałby kwitek z informacją o opłatach na parkingu, tak jak zrobił to Kaufland na ul. Bratysławskiej w Krakowie i wiele innych sklepów, a nie ustawiłaby jakieś słupki gdzieś tam na parkingu w mało widocznych miejscach Pragnę nadmienić , że takich ludzi jak ja jest bardzo dużo, o czym poinformował mnie miejski rzecznik konsumentów. Myślę , że Biedronce tak naprawdę nie zależy na klientach , bo myśli , że i tak wszyscy będą kupować jak stado baranów towar , który często nie jest ani najlepszy , ani najtańszy . Może Biedronka w ten sposób realizuje dodatkowy zysk ? Od tej pory omijam szerokim łukiem wszystkie Biedronki , naprawdę w Krakowie jest jeszcze wiele innych równie atrakcyjnych cenowo sklepów.Jeżeli o to chodziło Biedronce to gratuluję pomysłu !!!

klient
@anonymous 05.10.2018 14:26

Biedronka Kraków ul. Powstańców 3 - uwaga!!! Brak szlabanu i widocznych oznaczeń płatnego parkingu, brak obecnego parkingowego, który w ukryciu czeka aż nieświadomy klient wejdzie do sklepu i podczas jego nieobecności wypisuje karę, po czym znika z zasięgu wzroku (prawdopodobnie ze strachu przed wkurzonymi klientami). Kierownictwo i Biuro Obsługi Klienta Biedronka umywa ręce. Firma zarządzająca parkingiem TD System nie uwzględnia żadnych reklamacji, nie czytając nawet ich treści odpisują każdemu tą samą krótką treść, że reklamacja nie może zostać uwzględniona bo tak, bez należytego wyjaśnienia i uzasadnienia. Oczywiście podają numer konta i straszą żeby szybko im zapłacić. Nie ma żadnego znaczenia że klient ma paragon jako dowód że w danym czasie robił zakupy. Oszukanych ludzi jest bardzo bardzo dużo, a proceder trwa.

Sandra K.
@klient 17.10.2018 15:31

W Poznaniu jest to samo, minimalne oznakowania, praktycznie nie zauważalne z auta, też dostałam mandat bo nie zauważyłam tabliczki.

Sandra K.

Jestem bardzo rozczarowana Jeronimo Martins Biedronka- w marketach jest brudno, owoce i warzywa są nie świeże, obsługa zestresowana.....Jeżeli chodzi o ceny to Biedronka już dawno przestała być konkurencyjna, a program lojalnościowy to śmiech na sali. Wydać 800 zł by otrzymać tanią maskotę wyprodukowaną w Chinach. Do tego dochodzi kwestia płatnego parkingu i umowy z Projekt Parking. Ja wraz z moją rodziną rezygnujemy z dalszych zakupów w Jeronimo, zdecydowanie opłaca nam się robić zakupy u konkurencji.

Jakub

Rokiciny BIEDRONKA ulica Łódzka 8a Obsługa negatywna. Często brak odpowiedzi na zadawane pytania lub są one bez kultury wypowiadane, brak szacunku do klienta przy kasie, aby szybko przy taśmie człowiek jak by na poligonie był. Co One rekordy tu bić muszą. Praszka ciasny sklep,często braki w asortymencie bo nie ma kto i kiedy towaru rozłożyć. Zdarza się że widzę nadpsute owoce , warzywa a klienci biorą bez zabezpieczenia w ręce pieczywo aż wstręt patrzeć jak ktoś brudnymi rękoma pobiera te same bułki. Ciasno nie można dwoma wózkami minąć się a zakupy robi się w stresie bo trza szybko,gdyż nie ma gdzie wózka postawić. Jak sobie wyobrażacie że w powietrzu będzie klient latał i kupował. Mylne zawieszone ceny przy asortymencie , bark dojścia do czytników. Towar po rozrzucane nie tam gdzie powinny a system informacji o promocjach nie czytelny - brak aktualnych cen. Ewakuacyjne drzwi zastawione , brak toalety typu tou -toii gdyż klienci załatwiają potrzeby za Biedronka przy pustych kartonach itp. Kasjerki zbyt późno podchodzą do kas a że jest ciasno robi się tłok i łatwo o kradzieże,któe są tutaj często. Klienci jedzą sobie spacerując orzeszki,cukierki itp a nikt uwagi im nie zwaraca. Przy kasie panie gubią kody wstrzymują kolejki, gadają z klientami.

ola27
@Jakub 23.05.2018 10:13

zapraszamy do współporacy kasjeki zbyt poźno podchodza do kasy ?? a co maja rzucic towar na ziemie i leciec bo szanowny pan sobie tego zyczy my jestesmy ludzmi a nie robotami gubia kody niestety firma robi wszystko pod klienta im klient bardziej wymaga tym wiecej jest towaru i wiecej kodow kobiety tam pracujace nieraz tyraja cieej niz nie jeden facet a pan jeszcze by toalete chciał i co jeszcze moze salon gier

94Ruda

Pracuję już jakiś czas w Biedronce, nie wiem skąd takie narzekania ludzi na ten sklep. Idąc tam do pracy byłam pełna obaw, czy rzeczywiście jest tak źle jak piszą i pozytywnie się zdziwiłam. Nikt nie ciśnie, nie popędza, nie stoi nad nami. Każdy robi co ma do zrobienia. Wszędzie trzeba pracować, miałam już gorsze miejsca pracy. Dla mnie na plus

ola27
@94Ruda 10.10.2018 21:04

to chyba za krótko tam pracujesz i nie zauwazylas polityki tej firmy

Patryk

Kupiłem zafoliowane chusteczki, a w środku nic. Szczerze polecam, jeśli ktoś chce sobie podnieść ciśnienie. Moje sugestie dla Jeronimo Martins Biedronka: Zabij się Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Sprzedawać chusteczki, a nie samo pudełko

Klient

Sklep Biedronka Gdańsk ul Wielkopolska 62.Niemiła obsługa,przeklinanie przy klientach (dotyczy dość młodej i otyłej pracowniczki ),gburowate odzywki,ciężkie wzdychanie jak trzeba pomóc klientowi,mega kolejki przed zamknięciem

DSsa

Przepracowałem w Biedronce 1 miesiąc. Nie jest prawdą co jest podawane że dają umowę o pracę bez okresu próbnego zawsze mogą wypowiedzieć umowę, czas pracy nie jest 8 godzinny, a równoważony tzn. 9-10 godzinny dzień pracy i za to dni wolne. Szkolenie 10 dniowe podczas którego dostaniesz na kilka dni np. 3 książke którą musisz przeczytać do tego nauczyć sie kodów na produkty. Nawet jeśli zaliczysz testy z kodów i wiedzy ogólnej to w przypadku wystapienia kilku różnic kasjerskich zwolnią cie. Dla mnie jako osoby która nigdy nie pracowała w handlu praca na kasie w sklepie gdzie był duży ruch i masa towarów kupowanych przez klientów nie była łatwa. Dla kierownictwa było tylko istotne że kilka razy miałem różnice kasjerskie w pierwszych dwóch tygodniach pracy. Kierownictwo aroganckie i niekiedy chamskie z 4 kierowników może jedna osoba sympatyczna do normalnej rozmowy. Ogólnie odniosłem wrażenie że nie jest to pracodawca któremu zależy na pracownikach nie jest istotne jak pracownik pracuje już w ostatnim tygodniu miesiąca gdy nie ma różnic kasjerskich tylko jakie błedy popełnił na początku.

skqer
@DSsa 17.05.2018 15:15

Są kierownicy i pracownicy którzy starają się już wygryźć ludzi na samym początku. Bo im nie pasują albo ich nie słuchają.

Adrian
@DSsa 17.05.2018 15:15

Czemu pracowałeś tylko jeden miesiąc ? Taka była twoja umowa ? Chce wiedzieć bo też zamierzam rozpocząć pracę w biedronce ale boję się ,że to nie będzie to i czy w razie czego będę mógł się zwolnić .

mila
@Adrian 20.05.2018 13:56

Nie warto. Znajdz prace gdzie indziej. W kazdej biedronce jest zle. W dodatku zakupy kontrolowane. Wiesz ze jesli 3 albo 2 razy nie zauwazysz ze ktos wynosi koszyk zostajesz zwolniony dyscyplinarnie? A ochroniarze kawke sobie pija. Oszczędź sobie nerwów uwierz za takie pieniadze NIE WARTO.

inspektor
@DSsa 17.05.2018 15:15

Rokiciny Kolonia Biedronka dzierżawca terenowy nie sklep właściciela sieci. Pan R pobudował "ciasną klitkę" a ludzie łamiąc sobie pale tona w tym (usunięte przez administratora) ciasnym i brudnym robiąc zakupy. Dzisiaj godz: 10.30 z 2018-06-01 ogólny haos i znowu zostawiłem koszyk i wybiegłem z sklepu. Powód ciasno , wężyki przy kasach (usunięte przez administratora) borówki cuchną i reszta owoców aż sobie dłoń zmazałem. Gdzie tu Sanepid pytam?

znam temat
@inspektor 01.06.2018 16:43

prawdopodobnie zwyczajowo sanepidy dostają od kierowników biedronek dolę w postaci towarów którym kończy się ważność i nie tylko takich towarów

DSsa
@Adrian 20.05.2018 13:56

umowe miałem terminową na rok i co z tego jak dalej w niej pisze że mogą wypowiedzieć zawsze z dwu tygodniowym okresem wypowiedzenia do tego jak pisze kolega wyżej zakupy kontrolowane ochrona kontroluje ciebie, a nie kupujących podstawieni ochroniarze pod klientów chowają koszyki i sprawdzją twoją reakcje. Wypowiedzenie zawsze możesz złożyć sam ale wg mnie nie warto zaczynać tam pracy. Przez 1 miesiąc mojej pracy jedynie na poczatku przez kilka dni pracowałem na sklepie z towarami później tylko siedzenie na kasie po 8 godzin z chwilą 15 minutowej przerwy 1,5 godziny przed końcem pracy.

Anula
@DSsa 17.05.2018 15:15

Różnice kasjerskie ciągle mam,bo kierownik lub zastepca kierownika każe mi ciągle oddawac ze swojej kasetki klientom za błędnie naklejone ceny np nie zdjęte stare promocję. I mam wtedy na minusie.....a nie wynika to z mojej winy

Monia
@DSsa 02.06.2018 16:07

U mnie praca nie po 8 godz a po 10,12 Mam nadzieje znajde szybko inna prace Mialy byc zmiany po 8 godz a tu daja 5dni pod rzad po minimum 10 wiec kiedy odpoczac

DSsa
@Monia 04.06.2018 23:32

U mnie tez były zmiany po 9 godzin napisałem o 8 godzinach siedzenia na kasie bo na rannej zmianie gdy mały ruch pierwsza godzina była na sklepie potem 8 godzin siedzenia na kasie, a na drugiej zmianie 9 godzin siedzenia na kasie.

Baba
@DSsa 02.06.2018 16:07

Ludzie myślą, że jak siedzisz na kasie to jest ci lżej, (usunięte przez administratora) prawda, najgorsza robota w markecie, bo nie dość, że masz od groma ludzi do obsługi, to trafiają się takie rodzynki, że człowiek chciałby wyjść, nie mówię, że wszyscy są tacy, ale na 100% kasowanych 80% to buraki, które myślą, że jak kupią 2 bułki to masz ich za to pocałować w d.. że oszukujesz bo jest inna cena na półce a inna przy kasie, tak oszukuje- w magiczny sposób zmieniłam siłą woli cenę w systemie , bo te pieniądze z różnicy w magiczny sposób trafią do mojej kieszeni... A czemu zmknięte w niedziele? bo nie chce mi się oglądać twojego ryja :)

Mala
@Baba 14.08.2018 11:34

Taka prawda! Popieram w 200procentach co piszesz!

Hh
@mila 24.05.2018 09:53

To jest bzdura nigdy sie nie zwalnia pracownika z powodu niezdania koszyka kontrolnego.

Lusia
@znam temat 02.06.2018 13:35

No teraz to się uśmiałam ;) Dole? Blagam. Nikt w Biedronce tak nie robi, to są dla nas obcy ludzie nie jacyś "znajomi". Jak jest (usunięte przez administratora) na sklepie to dostajemy kary pieniężne, ale mamy normy jakie powinniśmy spełniać. A zepsute owoce czy coś w tym stylu się zdarza to normalne. Warzywa są rano ogarniane do cna ale co z tego jak później wszystkie kasjerki muszą siedzieć na kasach bo ktoś jęczy w kolejce "zadzwoni Pani na drugą kasę" no to wielkie sorry że później są spleśniałe owoce gdzie kazdy kto przejdzie je maca. My wszystko widzimy. I to nie jest problem w pracy..to jest problem z klientami. Nie ma czegoś takiego "klient nasz pan" stare, durne przyzwyczajenie klienta... Nie umiecie szanować czyjejś ciężkiej pracy to dlaczego my mamy latac na każde pierdnięcie? Litości... Czasami którejś coś spadnie to zamiast podać cokolwiek miły normalny gest to żeby sobie byście wszyscy wybili a nie podali. To jest właśnie wszystko zasługa klientów. I przez to nie ma ludzi do pracy bo nikt nie wytrzymuje fizycznie i psychicznie to nie wina szefa ani kierwnikow.

Iza

Napisze ktoś jak jest w Krapkowicach? Nigdzie nie moge znaleźć nic na ten temat.

Nowy

Ile zarabia na dzień dzisiejszy zarabia się jako sprzedawca w biedronce. Próże o prawdę i konkretnę kwoty netto a nie lanie wody!!!!???

ono
@Nowy 05.04.2018 07:01

1940 na rękę +premia 450 za obecność.Jeśli pójdziesz na l4 lub weźmiesz urlop na żądanie jesteś bez tej premii i masz niecałe 1500.

Legendia
@Nowy 05.04.2018 07:01

Jeśli jesteś nowa dostaniesz 2200 zł brutto + 450 zł brutto dodatku za 100% frekwencji (nie wlicza sie urlop na żądanie),a więc jakieś 1900 zł z groszami.Pierwsze dwie umowy są na czas określony na rok czasu,a trzecia na czas nieokreślony.Rozliczenie czasu pracy w systemu 3-miesięcznym.Dochodzi do tego co 3 miesiące premia za utarg,ktora zależy od osiągniętych wyników sprzedaży / rzadkość.Przerwa 15 min,problem jest nawet ze skorzystaniem z toalety.Pracownicy,którzy pracują dłużej maja czas na papierosa,kawę na magazynie,a nowi siedzą na kasie od 6 do 14 z 15 min przerwa w okolicach g.12 lub od 13.45-22.30 z przerwa s okolicy g.19.Mi zabronili zima pic herbaty w kubku termicznym przez 9 godzin.Zrezygnowalam pi 3 miesiącach jak o 7 rano chciałam do toalety kierowniczka warczała,że dopiero zaczęłam prace koleżanki sie skarżyły ze korzystam z toalety za często kierownik potem pytał jak często robię siku s trakcie pracy i przeglądał na kamerze.Czy 2-3 razy to dużo na 9 godzin?Chore

Mala
@Legendia 20.04.2018 15:56

Niech się pokna w łeb! Jak można kogoś wyliczać z korzystania z toalety, jeden pójdzie raz a drogi 10 akurat potrzeby fizjologiczne nie są kontrolowane przez nas świadomie. Proste chce mi się siku to idę i robię! Ludzie ogarnijcie się każdy ma, potrzeby!

Mloda
@Legendia 20.04.2018 15:56

Noooo cała prawda !!!!! Nic dodać nic ująć

Hh
@Nowy 05.04.2018 07:01

2200zl

Blondyna27
@Legendia 20.04.2018 15:56

Przykro słyszy się takie opinie. Trafiłaś na zły sklep po prostu. U mnie na sklepie zmieniamy się na kasie i nikt nie siedzi po 8 godzin non stop. Do toalety wychodzisz kiedy potrzebujesz a zimą jak poprosisz to nawet kierownik podrzuci herbatę.... Naprawdę współczuję ale to nie kwestia firmy tylko ludzi z którymi się pracuje....

Andzia

Bardzo niepodoba mi sie rekomendacja z przodu sklepu palety z piwem ktore sa dla zlodzieji mega okazją

PracaBiedrona

Jak to jest z tą biedrona pracą w sklepie .Chwalą się że można zarobić 3000 brutto .Podobno wcale nie jest tak kolorowo z kasą wcale nie dostaję się tyle kasy, żeby tyle dostać 3 tys brutto trzeba 3 lata pracować.Czy ktos może powiedzieć ile jest netto na start.Dzieki i pozdrawiam :)

Kraisosik
@PracaBiedrona 27.01.2018 16:47

2500 podstawa brutto Plus 500 premia frekfencyjna brutto na start , czyli przy pełnej obecność 3000 brutto po zatrudnieniu

anonymous
@Kraisosik 08.02.2018 12:54

nie wiem gdzie tyle daja, ja po 11 latach mam 2500 brutto i 450 frekfencji

anonymous
@anonymous 10.04.2018 16:38

Ja pracuje ponad 4lata w biedronce w Białymstoku i mam 2100 na rękę

Legendia
@PracaBiedrona 27.01.2018 16:47

2200 zł brutto na start + 450 zł brutto premii za 100% obecnosci w pracy (nie liczą sie urlopy na żądanie).Z każdym rokiem masz 100 zł brutto więcej 2 - pierwsze umowy na 1 rok czasu kolejna na czas nieokreślony.Wytrzymałam 3 miesiące w sklepie w Katowicach na oś.Witosa nie można było chodzić do toalety wtedy kiedy się chciało

Haha
@PracaBiedrona 27.01.2018 16:47

2200 na start? Ja mialem na etacie 1986 zl w tym chorym sklepie

Hh
@anonymous 18.04.2018 22:44

A ja w gdansku od 5 lat min. 2500zl

sap

Gdzie Ci rejonowi i kierownicy co byli kiedyś teraz to nie jesteś pracownikiem tylko SAPem kuwa towaru tyle że brak słów a kierownictwo to nie na szkolenia wysyłać tylko DO ROBOTY to zobaczą co zamawiają i jak się towar w biedrze wykłada .Kierownicy po zawodówkach masakra

Gerwazy
@sap 05.04.2018 01:55

Masz cos do zawodowki snobie... Swoim papierem to sobie (usunięte przez administratora) podcieraj...

Natalia
@Gerwazy 21.06.2018 11:43

Przykro mi ale niestety zawodowe wyksztalcenie jest nie wystarczajace by zostac kierownikiem , dlatego takie osoby sobie nie radza a pracownicy tylko cierpia przez takich nie wyksztalconych ludzi

Psota
@Natalia 14.07.2018 16:36

Wykształcenie to nie inteligencja..można po zawodówce mieć wiedzę większą niż po studiach,które w 90 procentach kończy się w prywatnych uczelniach za pienir,a nie za wyniki w nauce

Hh
@sap 05.04.2018 01:55

Jestem pracownikiem od 5lat wyksztalcenie nie ma z tym nic wspolnego tylko to co ma sie w głowie. Fakt faktem ze w dzisiejszych czasach minimalne to średnie. Ale to nie znaczy ze ten co bedzie mial zawodowke bedzie sobie gorzej radzil z prowadzeniem sklepu.

Klient Biedronki.

Jesteśmy klientami Biedronki w Opolu Lubelskim,ulica Fabryczna. Nie wiem,czy za okradanie klientów pracownicy Biedronki mają jakieś prowizje,ponieważ już kolejny raz zostaliśmy oszukani.Przykład nr 1:żona kupowała buraczki do obiadu.Policzyli Jej za cytryny.Cena buraczków i cytryn jest Wam oczywiście znana.Przykład nr 2:robię zakupy,kasjer nalicza mi 37,90.Płacę 100 zł.,daję mu końcówkę.Wydaje mi 53 zł.Pytam,gdzie reszta?Zdążył już obsłużyć kolejnego klienta,dopiero dodał mi łaskawie 10 złociszy,nie wymawiając magicznego PRZEPRASZAM.Nr 3 :kasjer zamiast policzyć za cukierki Mieszanka Krakowska w cenie promocyjnej ,naliczył cenę cukierków Opolanki,o wiele droższe,niż wyżej wymienione.LUDZIE,JEŚLI SZKOLICIE KADRY,ZWRACAJCIE UWAGĘ NA TO,ŻEBY BYLI UCZCIWI,A NIE ŚCIGALI SIĘ,KTO OBSŁUŻY WIĘCEJ KLIENTÓW.NIE MAMY ZAMIARU NIKOMU FUNDOWAĆ ŚNIADAŃ CZY INNYCH BZDUR.CZY MACIE W OGÓLE JAKIŚ WPŁYW NA TO,CO SIĘ DZIEJE W WASZYCH SKLEPACH?

Mika
@Klient Biedronki. 28.08.2018 17:04

Właśnie to wina pośpiechu do którego pracownicy są zmuszeni. Nawet jeśli kasjer Panu źle skanuje towar np cytryna (kod 104) zamiast buraki (kod102) nie korzysta z tego (nie zabiera sobie cytryn) Jeśli jest różnica kasowa to wpłaca się ją z utargiem do banku, nikt tego sobie nie zabiera. Byłam pracownikom tej firmy i wiem, że ich polityka to wycisnąć z pracownika jak najwięcej.

Masakra
@Klient Biedronki. 28.08.2018 17:04

To wina braku szkoleń i czasu na nauczenie się kodów. Nowi pracownicy nie znają kodów i kasuja jak kasuja. W biedronce jest mobbing w każdej. Jest coraz gorzej pracownicy sa traktowani jak szaty zarobki za niskie 1870 zł z premierą bez 1599 to chore a praca jest naprawdę ciężka fizycznie i psychicznie. Jeśli dalej tak będzie solidarność i związki muszą pomuc pracoeniką biedronki robi się ta sama stulacja co 10 lat temu

Nikt
@Klient Biedronki. 28.08.2018 17:04

Uważaj na cukierki na wage w biedrze. Wejherowo. Czekoladowe cukierki z robakami kupił jeden z klientów w Biedronce. Pan Arkadiusz opublikował na Facebooku wideo i zdjęcie słodyczy (Michaszki na wagę), które rzekomo nabył w sklepie Jeronimo Martins na ulicy Sikorskiego. Poinformował, że zgłosił sprawę do Sanepidu i Jeronimo Martins Polska.

Hh
@Masakra 03.09.2018 06:58

Kolejna bzdura stawka poczatkujacego pracownika to 2500brutto +500zl brutto za co miesieczna frekwencje w pracy na reke jest to 2200zl

Stała klientka

Biedronka w Poznaniu na ulicy Sokoła może pochwalić się pracownikiem, który niegrzecznie odzywa się do klientów. Jestem starszą osobą i zapytałam grzecznie dlaczego za moje zakupy otrzymałam przy kasie za mało naklejek. Pan (młody chłopak) poinformował mnie, że nie dałam karty Biedronki. Gdy powiedziałam, że podałam (prawdopodobnie młoda dziewczyna przy kasie coś źle wbiła) usłyszałam zamiast przepraszam: Będzie się pani kłócić o naklejkę? Aż boję się pomyśleć co usłyszę gdy zwrócę się kiedyś z uzasadnioną reklamacją.

Hh
@Stała klientka 03.10.2018 12:25

Kolejnas idiotka.

klient przemysl

kolejny raz robiac zakupy zostalem wprowadzony w blad cena twaru nie jest zgodnaz podana na etykiecie kto ponosi za to odpowiedzialnosc pani kasjerka proponuje wycofanie transakcji a ja zostaje bez towaru chyba cos tu nie gra

Hh
@klient przemysl 02.10.2018 20:17

Kolejny (usunięte przez administratora) Na sklepie sa jeszcze czytniki cen

pluto
@klient przemysl 02.10.2018 20:17

biedronka w sowlinach porazka

stokrotka.

Ogólnie system do ogarnięcia ..postawiłabym na znaczną zmianę kadry zarządzającej w sklepie.

@@@@

Ludzie to jest forum o pracy w Biedronce!!!!!!!! Wasze frustracje związane z tym co kupujecie , różnicą w cenach, braku nalepek zachowajcie dla siebie albo piszcie do Centrali. Przy okazji szanowni klienci w dużej części macie taką usługę na jaką swoim zachowaniem a raczej jego zupełnym brakiem zasługujecie. I jeszcze raz podkreślam.. To forum o pracy w Biedronce!!!!!!!!!!!!!!!

@@@@@@

spokojna Twoja rozczochrana. Zapraszam do sklepu na kupno w promocyjnej cenie cudownego mięska.

Wujek

Biedronka wywyzsza ludzi KOLEGA WYDMUCHAL PROMIL ALKOHOLU ICH PRACUJE DALEJ TOBĄ JESTEM FARSA A CZŁOWIEK ZA NIEGO ZAPIEPRZ ICH CO ZROBIŁEŚ TEGO MA NIC CZYLI MOŻEMY PIJANI PRZYCHODZIV DO PRACY NIE MA NIC ZA TOBĄ ROBI SIEBIE NIECIEKALE

????

Praca ciężka....bardzo ciężka 3 osoby na zmianie wypiek, pierwsza aleja ,kasa,towar do rozłożenia,posprzatanie sklepu.Zarobki Leszno kasjer 2000 z premią za obecność weźmiesz uż lub zwolnienie premia za obecność przepada więc wypłata dramat.Premia za budżet....fikcja.Jedyne plusy to wypłata na czas i socjal.Prawda taka że odważni uciekają a reszta słabych liczy na cud że będzie lepiej.

Zostaw opinię o Jeronimo Martins Biedronka - Kostrzyn

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jeronimo Martins Biedronka