Jeronimo Martins Biedronka

Kostrzyn

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 297 ocen.

Jeronimo Martins Biedronka
2 297

Opinie o Jeronimo Martins Biedronka

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jeronimo Martins Biedronka

Karolina

@Gerwazy, @Adam, przypominam Wam, że znajdujecie się na publicznym forum Gowork.pl, na którym wymieniamy się poglądami na temat pracodawców i aktualnie prowadzonych rekrutacji. Nie można na nim nikogo obrażać i należy wypowiadać się w kulturalnej formie. Odsyłam Was do regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin. Wszystkie opinie są mile widziane, o ile napisane są w sposób zgodny z zasadami kulturalnej wypowiedzi i merytorycznie.

   
zygzak

Witam Chorzów,Ruda Śląska,Świętochłowice. Poszukuje informacji na temat pewnej kierowniczki o imieniu Mirela A.. wiem że już tam nie pracuje

   
meduza
@franka 20.05.2018 22:08

Pracowała na Chorzowie przez chwilę,z tego co dziewczyny mówiły to kawał m....nikt nie chciał być z nią na zmianie,teraz podobno walczy w aldim-juz im współczuję

   
sap

Gdzie Ci rejonowi i kierownicy co byli kiedyś teraz to nie jesteś pracownikiem tylko SAPem kuwa towaru tyle że brak słów a kierownictwo to nie na szkolenia wysyłać tylko DO ROBOTY to zobaczą co zamawiają i jak się towar w biedrze wykłada .Kierownicy po zawodówkach masakra

   
Gerwazy
@sap 05.04.2018 01:55

Masz cos do zawodowki snobie... Swoim papierem to sobie (usunięte przez administratora) podcieraj...

   
Paweł

Sprzedajecie zepsute kaczki karzdemu powiem i odradze zakupy w biedrące musiałem dać psu a nawet on nie chce się tego chwycić .

   
Adam
@Iza 23.04.2018 17:03

Odpierdziel sie od niego Rrrrzzzmijo jadowita... Na ż nie zaslugujesz mędo cipna

   
rebelradio

Pseudo szkolenie, czepianie się dupereli, straszenie naganami i degradacjami, wygórowane wymagania, braki kadrowe. W tej pracy jest tylko pokrzykiwanie, strach i ból pleców. Omijajcie Biedronkę z daleka.

   
Karolina

@DSsa, mogłabyś do swojej opinii dodać kilka szczegółów dotyczących zatrudnienia? Czy grafik pracy jest elastyczny i można go indywidualnie dobrać? Jak wygląda sprawa z zawieraniem umów? Są na zlecenie czy na czas określony? A jeśli chodzi o dodatki to można liczyć na premie czy pakiet socjalny? Czekam na Twoją opinię, pomoże ona w podjęciu decyzji innym poszukującym pracy, czy chcą pracować u tego pracodawcy.

   
zks
@Karolina 15.06.2018 12:35

Grafik teoretycznie jest elastyczny ale jak komuś wypada doba pracownicza ale trzeba mu wydac wolne (podopowiada to program kadrowy OHR) to wskakujesz na jego miejsce jeśli bedzi miała jeszcze godziny kwartalne do wyrobienia. Pamiętajcie ze w biedronce jest rozliczenie kwartalne. Pierwsze dwie umowy są na zawierane na czas określony na okres 1 roku. Potem dostajesz umowę na czas nieokreślony. Od bodajże 1 lutego na sklepy zatrudnia Kierownik Sklepu a nie jak dotychczas Kierownik Operacji i Sprzedaży. Rozwiązac umowę i nakładać kary porządkowe może teraz również Kierownik Sklepu. Zawsze dostajesz umowę o pracę. Pakiet socjalny wygląda tak, że przy zatrudnieniu dostajesz Kartę Przedpłaconą na którą są przelewane pieniądze na święta oraz zasilenie czerwcowe które było dotychczas we wrześniu. Rodzice którzy mają dzieci do 18 roku życia mogą skorzystać również z różnych form wakacji dla dzieci typu jakieś kolonie czy obozy językowe. Na rozpoczęcie roku dzieci pracowników dostaja plecaki z wyposażeniem dla dzieci, na dzien dziecka rózniewz jakie paczki ze słodyczami, na świeta i pracownicy i ich dzieci dostają różne upominki. Jest dodatek za frekfencję ale jeśli wezmiesz l4 czy urlop na żadanie to pozeganj sie z tym tak samo jak z premią jeśli dany sklep ją wyrobi to ty jej nie dostaniesz. Ogólnie socjal jest nawet wporządku ale pensja do wykonywanej pracy jest nie adekwatna.

   
Zapraszamy

Jakie są na dzień dzisiejszy realne zarobki na rękę-netto dla sprzedawców, zastepców, kierowników na sklepach??Proszę o realne kwoty a nie lanie wody!!Z góry dziekuje

   
fff
@Zapraszamy 27.03.2018 21:20

Sprzedawcca kasjer - wyjściówka 2300 brutto czyli na ręke 1900, po roku 2400 a na reke 2000, po 3 latach 2500 czyli na reke 2100 Zastępca kierownika - wyjściówka 3300 brutto czy na ręke 2400, po roku 3500 brutto czyli na reke 2600, po 3 latach 3800 brutto czyli na reke 2900. Wszystkie te kwoty są bez premii bo na takowej nigdy nie zobaczysz na oczy, ponieważ budżety miesięczny są tak zaplanowane zeby nie można było ich wyrobić przy okrojonej kadrze pracowników.

   
Biedroneczka

Ja pracuje w biedronce 5 lat i fakt jest ciężko. Robi się po 9-12godzin, ale jeśli wyrobi się godziny później ma się więcej wolnego. (Godziny kwartalne trzeba wyrobić) idzie się do tego przyzwyczaić :)

   
Zawiedziony

Jestem osobą poważną nie zajmuję się pisaniem na forum, ale ta opinia dotyczy nie dotyczy marketów, ale osób zajmujących wysokie stanowiska. Wystawiają ofert pacy w rożnych portalach z ofertami pracy , każdy ma prawo wysłać cv ,ale po co marnować swój czas pieniądze jak wcale nie szukają pracowników. Dlaczego tak się wypowiadamy bo osoby,przyjeżdżającym zajmują ich czas narażają na koszt i obiecują że oddzwonią z odpowiedzią negatywną / pozytywną w ciągu tygodnia blef . FARSA uwaga na tą firmę wiem,że oszukują w wynagrodzeniu, boksują się z LIDLEM ,a nie dorastają do pięt. BIEDRONKO ILE LAT TYLE KŁAMSTW Pozdrawiam Zawiedziony

   
DSsa
@Zawiedziony 06.06.2018 22:27

I przyjmują tylko gdy potrzebują u mnie w miejscowości gdzie są dwie biedronki przed świętami w grudniu byłem na rozmowie ale oddzwonili ze nie potem na wiosnę znalazłem prace na miesiąc w mieście niedaleko gdzie jest jedna biedronka z ruchem tak dużym jak w wielkim mieście

   
DSsa

Przepracowałem w Biedronce 1 miesiąc. Nie jest prawdą co jest podawane że dają umowę o pracę bez okresu próbnego zawsze mogą wypowiedzieć umowę, czas pracy nie jest 8 godzinny, a równoważony tzn. 9-10 godzinny dzień pracy i za to dni wolne. Szkolenie 10 dniowe podczas którego dostaniesz na kilka dni np. 3 książke którą musisz przeczytać do tego nauczyć sie kodów na produkty. Nawet jeśli zaliczysz testy z kodów i wiedzy ogólnej to w przypadku wystapienia kilku różnic kasjerskich zwolnią cie. Dla mnie jako osoby która nigdy nie pracowała w handlu praca na kasie w sklepie gdzie był duży ruch i masa towarów kupowanych przez klientów nie była łatwa. Dla kierownictwa było tylko istotne że kilka razy miałem różnice kasjerskie w pierwszych dwóch tygodniach pracy. Kierownictwo aroganckie i niekiedy chamskie z 4 kierowników może jedna osoba sympatyczna do normalnej rozmowy. Ogólnie odniosłem wrażenie że nie jest to pracodawca któremu zależy na pracownikach nie jest istotne jak pracownik pracuje już w ostatnim tygodniu miesiąca gdy nie ma różnic kasjerskich tylko jakie błedy popełnił na początku.

   
DSsa
@Monia 04.06.2018 23:32

U mnie tez były zmiany po 9 godzin napisałem o 8 godzinach siedzenia na kasie bo na rannej zmianie gdy mały ruch pierwsza godzina była na sklepie potem 8 godzin siedzenia na kasie, a na drugiej zmianie 9 godzin siedzenia na kasie.

   
Beth

Biedronka jest nastawiona tylko i wyłącznie na zysk. Biedronki w miesjcowościach nadmorskich przezywają piekło. Braki w kadrach, dziewczyny nie wyrabiają się z rozkładaniem towaru, jedna kobieta ma rozlozyc palete wysoką na 2,2 m a nie omieszkam stwierdzic ze strongmanki i mutanty to tam nie pracują. Nie spodziewalem sie ze na zmianie mozna plakac z bólu i zmeczenia- a jednak. I nie są to pojedyczne przypadki takich sytuacji. Kierownik Rejonu i Kierownik od produktow swiezych panoszą sie na sklepie jak królowie życia. Do wszystkiego sie czepiają, wogule nie sluzą pomocą, są tylko od tego zeby (usunięte przez administratora) i ponizyc. Ludzie w biedronkch są skłonni tak jak stoją rzucic tą prace bo nie wytrzymują mobingu ze strony kierownictwa. To co sie dzieje to jest jakas porażka. Kierownictwo sklepow pracują pod ciągłym strachem przed naganami, bo wystarczy nie przygotowac strefy wejscia czy chociazby nie przypilnowac aby pracownik umyl podloge, bo pracy jest za duzo to poleci nagana. A dwie nagany i dowidzenia. Ciągle wjezdzają cale tiry towaru na sklep, towar stoi na sklepie, nie ma go kto rozlozyc bo wszyscy siedzą na kasach. To juz nie jest praca gdzie chodzilo sie zeby fajnie spedzic zmiane, bo byly takie czasu, wszyscy teraz patrzą na siebie wilkiem, obarczają sie wzajemnie winą za nie wykonanie pracy, potem kierownictwo dostaje opierdziel od rejonu. Wszystko nastawione tylko i wyłącznie na hajs. TAM JEST JAK W (usunięte przez administratora) CZY GUŁAGU.

   
Porażka

Słyszeliście już że szykuję się redukcja etatów w biedronkach? W lipcu mają zmniejszyć ilość kierowników i zdegradować ich na stanowisko kasjerów a w sierpniu będzie redukcja etatów (kasjerów) O podwyżkach było głośno o tym już cisza. Nie długo zostaną sami ukraińcy bo nikt normalny nie będzie pracował za trzech za takie śmieszne pieniądze.

   
Sonia

Wy narzekacie na pracę w Biedronce, a ja chciałam tam pójść pracować, wysłałam CV w zeszłym roku 3 razy i w tym 2 razy nawet. Cisza nikt się nie odezwał to poszłam do sklepu zapytać, nie było kierowniczki zostawiłam CV a Pani zastępująca powiedziała że mają pełną obsadę. Następnego dnia telefon z pytaniem czy mogę przyjść na rozmowę w następnym tygodniu, byłam na rozmowie, miła Pani Kierownik, kazała mi 2 dni poczekać na odpowiedź bo jeszcze miały przyjść dwie inne Panie, mineły 2 dni i obiecana godzina, cisza, minęły 4 h następne, cisza w końcu musiałam zadzwonić sama, nie potrzebują usłyszałam, może i lepiej, moja siostra powiedziała że może lepiej się z tego cieszyć, chyba nawet przestanę tam zakupy robić.

   
100lica
@Sonia 24.01.2018 23:48

przyjedz.do.warszawy. tu.wszedzie.lidl.biedronka a jak masz 30lat ok jak wiecej 40,50 to czasami chca mlodych chociaz nikt tu nie chce pracowac

   
Reniferium1607

Witam. W Biedronce pracowałam od lutego i jak dla mnie to i tak chyba za długo. Tam co się dzieje to jest jedna totalna porażka. Poniżenie, wyśmiewanie itp. W pewnym momencie musiałam iść na l4 ze względu zdrowotnych(ktęgosłup+nadciśnienie tętnicze ). Moje dziecko otrzymało od mego pracodawcy prezent w postaci Świeżaków Juniorów,lecz pani KRS stwierdziła,że będąc na l4 nie zasługuję na to. To samo było z paczką na Mikołaja. Parę dni temu zaniosłam im rozwiązanie umowy za porozumieniem stron,po zatwierdzeniu go przez panią KRS zadzwoniłam,że przyjdę po moje rzeczy z szafki (i tu się zaczęło najlepsze)... Wchodząc do szatni i wkładając klucz do mojej szafki okazuje się, że nie pasuje. Zamek został wymieniony,a moje rzeczy leżały porozwalane na innych szafkach. Pośród nich miałam list polecony,który jak się później okazało, został przez kogoś otwarty!!!! Po poinformowaniu o tym pani kierownik sklepu???? w Brodnicy, ul. Mazurska,stwierdziła iż ją to nie interesuje. Z tego co mi wiadomo to, to jest karalne. Jedne wielkie totalne chamstwo z panią KRS na czele ????

   
mexx
@Reniferium1607 20.12.2017 11:38

ja pracowalam w 2013+2015 wztyrzmalam rok i 3mieisace zaluje.ze nie pojechalam odrazu do niemiec tu mam kulture ,przerwe i 1300euro

   
Kierownik_

Biedronka (Jeronimo Martins) to firma nastawiona wyłącznie na zysk ale kosztem wyzysku pracownika. Jest to praca ponad siły i zamiast lepiej jest coraz gorzej. Trzy kobiety na zmianie czyli kierownik + dwie kasjerki i zakaz przyjmowania nowych ludzi. Zresztą obecnie i tak nie ma podań bo kto przyjdzie do takiego obozu ? A do zrobienia jest ogrom pracy, którą bez wahania nazwę "harówą". Ciągła bieganina, dostawy, zamówienia, kontrole i nieustanny stres a do tego kary nakładane na kierownika sklepu przez urzędy celne, sanepidy itp za najmniejsze przewinienia. A winne są wyśrubowane normy, które wymyśla ktoś na górze nie mający bladego pojęcia o tym jak wygląda to w rzeczywistości. Kierownik jest od wszystkiego i zasuwa jakby był zatrudniony na kilku etatach. Z drugich zmian zaczynających się od 14 odbijasz sie dopiero o godzinie 23,30 .. Kręgosłup na wykończeniu więc połowę z tego co zarobisz wydasz na rehabilitację.

   
Kierownik1
@Kierownik_ 14.05.2018 23:36

Tak to prawda, to nie jest normalna praca! Wiem zawsze można zmienić ale to już chodzi o system tej firmy ludzie już nie chcą tu pracować! Odpowiedzialny kierownik audyt, diwersey, sanepid, pih, kontrola zewnętrzne itd. Kto wykłada towar KS bo wszyscy na kasach, kasjerka robi odpiek z raportem 158 do tego jeszcze specjalistą pierwszej alei, żart.!A my mamy być menadżerem i zarządzać ale kim?! Chyba sobą i brać na klatkę porażki że coś nie działa przed SOM! A oni to wogole to powinni być pozwalniani bo nie pomagają nam w niczym! Tylko wymagają SMS, mail i potwierdzic! A my wszędzie jak takie konie! Ludzie Góra nie widzi co się dzieje tylko oczekiwania a cały system zawala naszej szefostwo bo za takie pensje to się nikt nie podłoży aby nam się lepiej pracowało a nie wspomnę o kliencie! Bo to on jest tutaj najważniejszy a firma go nie szanuje nie mówię tutaj o wszystkich przypadkach ????jest problem tylko my też nie wiemy gdzie mamy szukać pomocy bo nikt nas nie słucha! Całokształt zawala rejonowi powinni pracować na sklepach i by widzieli problem a nie gówna mi się zajmują np. Estymacja rogalika marcinskiego na listopad a kontenerów i chłodni nie ma kto rozłożyć!

   
[email protected]

Witam ;) chciałabym poinformować że znów zostałam wyproszona ze sklepu bez zakupu , ponieważ pani kasjerka nie miała niby jak wydać a ja drobnych nie miałam . A spieszylam się do pracy więc zostałam bez jedzenia i musiałam specjalnie zwolnić się z pracy na pół godziny by pójść do innego (bardzo fajnego i miła obsługa) sklepu żeby sobie kupić coś do jedzenia i picia (gdybym wiedziała że ta pani jest tak nie miłą to bym zrobiła sobie w domu , A dojeżdżam 18 km i nie po drodze mi jechać spowrotem) Tak i to drugi raz się zdążyło. Zawiodłam się kompletnie już dużo z rzeczy po terminie zwracałam Panią uwagę na to a na drugi dzień jak stało tak stało . Biedronka Złotów Wielkopolska .ul Norwida

   
Ad
@[email protected] 04.05.2018 21:14

Pieniądze drobne ma obowiązek mieć każdy aby zapłacić za towar lub usługę a nie tylko sklep! Sklep to nie bank więc trochę wyrozumiałości do innych!!! Żal mi ciebie!

   
Anet

Jestem pracownikiem biedronki ajencyjnej czyli na franczyzie problem dotyczy socjalu dla takich pracowników przecież pracujemy dla tej samej biedronki a nie dostajemy nic żadnych paczek prezentów dla dzieci kart przedplacowych. Żadna z nas nie chce zmieniac miejsca pracy bo mamy blisko ale czytając na forach fb i innych portalach społecznościowych czego to biedroneczki nie dostały a my jak zwykle nic łza się w oku kręci przecież nasza biedronka ma tyle samo kropek co w zwykłej biedronce. pracujemy tak samo ciężko jak pozostali staramy sie tak samo mocno a może i więcej bo mamy jeszcze jednego szefa więcej niż normalne biedronki.Mam nadzieję że kiedyś socjal bedzie równy dla wszystkich pracowników i tych z JM i tych z biedronek na franczyzie .

   
Niezadowolona pracownica

Witam Biedronka zachęca ludzi do podjęcia pracy lecz nie wiem jak to bywa z wynagrodzeniem dla pracowników gdyż ja pracowałam w biedronce na umowę zlecenie w kwietniu 2018 roku i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam wynagrodzenia gdy zadzwoniłam do księgowości pani odnalazła moją umowę i poinformowała mnie że właśnie wprowadziła ja do systemu i wynagrodzenie otrzymam po 22.06.2018 roku i ona nie wie dlaczego te wynagrodzenie nie zostało wypłacone to jakaś kpina pracowałam w kwietniu a pieniądze otrzymam na koniec czerwca to ma być poważna firma trzy miesiące czekać na pieniądze a gdyby yo było moje jedyne źródło utrzymania to są żarty gdybym włożyła te pieniądze na lokatę to bym chociaż coś na nich zarobiła a tak biedronka się dorabia na biednych ludziach niema co gratulacje

   
DSsa

Dzisiaj byłem u mnie w mieście w Netto w którym dawno nie byłem i poczułem sie jakbym wszedł do sklepu zagranicą zrobili modernizacje stoisk w porównaniu do niego Biedronka to trzeci świat.

   
samo sedno

nikt normalny nie kupuje żywności w biedronce jesli chce dożyć choć 50-tki!

   
Stokrotka

Biedronka Inowrocław ul Dworcowa pewna pani kierownik czarna krótkie włosy brak podejścia do klienta ,pracuje tam za karę ?

   
XX

bezczelnosc biedronki nie zna granic!!!!! jezeli w gazetce promocyjnej jakis towar ma atrakcyjna cene to niech ktos sprobuje to kupic- nie ma!!!!!!!!!!!KLAMSTWO KLAMSTWO KLAMSTWO w piatek sobote i niedziele [handlowa]probowalem kupic szesciopak mleka za 8,70 i co? oczywiscie to tylko sciema BRAK BRAH BRAK ten towar jest tylko w gazetce. B A N D A O S Z U S T O W......

   
inspektor
@XX 27.05.2018 15:43

Zgadza sie dzisiaj w Biedronka Rokiciny - Kolonia ulica Łódzka 8a. Ekspedietka gada od ucha do ucha z kolezanka bodaj byla Pani kierownik,która po urodzeniu dziecka czesto tu bywa i przeszkadza. Pan Kierownik Regionalny nie reagował. Ogonek przy kasie jak zwykle. Raport na dziś 2018-05-28: -kiwi nadgnite -banany mocno dojrzałe czuc wilgoć -orzeszki / fistaszek / brak siatek - lody bałagan w lodówce pogniecione -przy napojach bałagan butelki i kartony z sokami w cały świat.

   
Wiki

Witam. Pytanie czy jak zastępca kierownika otrzymuje mandat od sanepidu w wysokości 500zł kto płaci? Tylko zastępca kierownika czy i pracownicy się składają

   
Leonaris
@Wiki 23.05.2018 21:11

Placi kierownik, ale zazwyczaj pracownicy sie skladaja, bo wina byla tak naprawde wszyatkich, a system jest glupi, ze mandaty wystawia sie na konkretna osobe, a nie na adres danej biedronki.

   
Jakub

Rokiciny BIEDRONKA ulica Łódzka 8a Obsługa negatywna. Często brak odpowiedzi na zadawane pytania lub są one bez kultury wypowiadane, brak szacunku do klienta przy kasie, aby szybko przy taśmie człowiek jak by na poligonie był. Co One rekordy tu bić muszą. Praszka ciasny sklep,często braki w asortymencie bo nie ma kto i kiedy towaru rozłożyć. Zdarza się że widzę nadpsute owoce , warzywa a klienci biorą bez zabezpieczenia w ręce pieczywo aż wstręt patrzeć jak ktoś brudnymi rękoma pobiera te same bułki. Ciasno nie można dwoma wózkami minąć się a zakupy robi się w stresie bo trza szybko,gdyż nie ma gdzie wózka postawić. Jak sobie wyobrażacie że w powietrzu będzie klient latał i kupował. Mylne zawieszone ceny przy asortymencie , bark dojścia do czytników. Towar po rozrzucane nie tam gdzie powinny a system informacji o promocjach nie czytelny - brak aktualnych cen. Ewakuacyjne drzwi zastawione , brak toalety typu tou -toii gdyż klienci załatwiają potrzeby za Biedronka przy pustych kartonach itp. Kasjerki zbyt późno podchodzą do kas a że jest ciasno robi się tłok i łatwo o kradzieże,któe są tutaj często. Klienci jedzą sobie spacerując orzeszki,cukierki itp a nikt uwagi im nie zwaraca. Przy kasie panie gubią kody wstrzymują kolejki, gadają z klientami.

   
Niepewny

Ile zarabia na dzień dzisiejszy zarabia się jako sprzedawca w biedronce. Próże o prawdę i konkretnę kwoty netto a nie lanie wody!!!!???

   
skqer
@Niepewny 06.04.2018 06:29

To Warszawa jest inna pod tym kątem. Tu jest wg. dostępności dla opini publicznej :) 2700 + premia obecnościowa 550 ? = sumie 3250 brutto. 550 jest jak nie idziesz na l4 nie idziesz na użetkę. Urlop i macierzyński się nie liczy i do tego dwa dni w roku na chore dziecko. Tam chyba dostaje się +100 po roku i +100 po 3 latach ? coś takiego.

   
Magda

Witam. Wczoraj byłam na rozmowie rekrutacyjnej na z-ca kierownika sklepu i powiem wam,że takich pytań się nie spodziewałam . Dramat ! To raczej był egzamin a nie rozmowa . Oczywiście jestem osobą z zewnątrz która nigdy nie pracowała dla Biedronki. Spotkanie z 3 osobami trwało 1 h i 10 min ! Masakra ! Była kierownik sklepu ,kierownik regionalny i osoba do spraw rekrutacji. Na początku panie ładnie się przywitały i przedstawiły ,powiedziały po kolei czym się zajmują ,później przedstawiłam się ja i powiedziałam czym do tej pory się zajmowałam . Gdy już powiedziałam o sobie w sumie opowiedziałam zadano mi kilka standardowych pytań . Np ; - Czy wiem ile palet średnio przyjeżdża do sklepu ? - Co zrobić aby zminimalizować straty ? - z jakiego sektoru są największe straty , I kilka innych pytań. Następnie rozdano mi kartki z zadaniami i tutaj jest ABSTRAKCJA!! Dotychczas byłam z-ca kierownika w dziale telekomunikacji ,zarządzania i obsługi klienta ,miałam styczność z działem spożywczym i sprzedażą natomiast pytania które padły były totalnym kosmosem ! Pytanie nr 1 - Jesteś na swojej 2 zmianie od 14 do 22 sklep jest czynny do 21 ,przychodząc musisz rozliczyć kasjerów z 1 zmiany ,ogarnąć sklep ,przyjąć towar ,rozłożyć go i rozdysponować pracę pracowników,wpłacić pieniądze do banku,uporządkować dokumenty. Praca ok 4 h dla 2 osób .Jesteś potrzebna na kasie do obsługi klienta ,o godzinie 20 jest mniejszy ruch więc może zostać 1 kasjer . Widzisz bałagan na sklepie ,rozrzucone kartony i brudną podłogę ,ale o 19:15 przychodzi do Ciebie klient i zgłasza Ci problem ,że zamrażarki nie chłodzą i mrożonki nie są zamrożone . Okazuje się,że jest awaria w 4 zamrażarkach ponieważ powstało zwarcie . Wykładanie towaru zajmię Ci ok 1 h i 15 minut ,Kierownik sklepu pod żadnym pozorem nie każe Ci brać nadgodzin . Co zrobisz w takiej sytuacji aby ranna zmiana miała sprawne lodówki ? Na odpowiedź miałam 5 minut.... To jedno z tych kosmicznych pytań . Więc na to stanowisko zapraszam bardzo ,bardzo odważne osoby które mają odważne odpowiedzi :) Mam nadzieje ,że komuś pomogę tym pytaniem się przygotować :) Pozdrawiam !

   
skqer
@Kobolt 04.01.2018 21:04

Pytania debilne. Po to jest szkolenie stanowiskowe. Każdy sklep ma inny rozmiar dostaw. Każdy sklep ma inne straty i inną ich charakterystykę. Takie pytania są zbyt ogólne. Bo straty mogą być na nabiale jak i na warzywach. Mogę godzinę pisać jak zminimalizować straty na jakim sektorze no i po h...j.

   
berta

PRACUJE W BIEDRONCE 8 LAT I TO PRACA PONAD SIŁY ,BEZ SZACUNKU PRZEŁOŻONYCH,KIEROWNICY MAJĄ SIĘ ZA WIELKIE CO A TAK NAPRAWDĘ TO (usunięte przez administratora) BEZ DNA,ODRADZAM PRACĘ W BIEDRONCE

   
skqer
@berta 18.05.2018 22:12

To prawda większość kierowników to tępe pe*ni(&^&sy. I wszystko mają w d..ie, piszesz na niego skargę a on ma to gdzieś. Nawet od nich możesz usłyszeć, że te skargi nic ich nie obchodzą bo firma i tak nic im nie zrobi. Bo nic ich to nie obchodzi.

   
Robert

Uwaga na kawę Prima z biedronki kawa zawiera chemię wystarczyc zalać kawę wrzątkiem by przekonać się ze kawa pieni się podobnie jak tabletki musujące

   
znam temat
@Robert 05.05.2018 14:41

każda prima to (usunięte przez administratora) nie tylko ta z biedronki, nikt normalny tego nie pije, prima to najtańszy gatunek kawy robusta i do tego zmieszalny z jakąś mocną chemią typu antyzbrylacze i poprawiacze smaku, żeby ten (usunięte przez administratora) miał w ogóle jakiś tam smak, dał się przechować dłużej, zapakować i dał się potem wypić, jeśli chcesz dobrej kawy to raczej szukaj kawy z niemiec w lidlu lub np. taniej polskiej kawy woseba, ja po kawie prima zawsze mam mocne rozwolnienie haha

   
Gsgegehehe

Ludzie pracujecie tu rok i narzekacie na kregosłup ,popracuj 10 lat jak ja to ci nogi z (usunięte przez administratora) wyjdą.Firma syfiarska ludzi wykorzystująca na nad.Chwali się dobrymi wynagrodzeniami A to są wszystko piarowskie sztuczki

   
kules
@Gsgegehehe 16.05.2018 21:21

To prawda. Bo masz 2700 i możesz mieć te 500 + :) czyli 3200 jak ani razu nie pójdziesz na chorobowe.

   
Alla

Przychodzi człowiek do domu, rozpakowuje zakupy, chce wyłożyć jajka a tu... Jajej BRAK. Sprzedano mi 20 sztuk jajek tyle że nie było ich 20! Żart? Nie! To nasza Biedronka! Co na to kierownik sklepu? Kto mi teraz zwróci? A nawet nie o zwrot chodzi ale o sam absurd że tak sie tu traktuje klienta. Może byście zaczęli kontrolować co sprzedajecie?

   
Eggehehe
@Alla 15.03.2018 21:41

Może sobie sprawdź co kupujesz głupia pisz.o oczu nie masz

   

Zostaw opinię o Jeronimo Martins Biedronka - Kostrzyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jeronimo Martins Biedronka