Drogerie Hebe

Kostrzyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 698 ocen.

Drogerie Hebe
3 698 6 1

Opinie o Drogerie Hebe

Ula

czasy niewoli się już dawno skończyły ale widać, że w Hebe niestety jeszcze nie :-( zbyt dużo obowiązków A mało ludzi do pracy, każdy ucieka po miesiącu góra dwóch. pranie mózgu i nic wiecej. Ot, taka to praca w Hebe.

Milka

Nie polecam tej pracy że względu na: - ciągły stres - Klientów, którzy traktują Cię jak śmiecia - ciągle narzucane te same firmy w konkursach, gdzie firma robi wszystko, żeby nie udało nam się tych konkursów zrobić, tzn promocje na konkurencyjne towary a wiadomo, że Klient głównie kieruje się ceną i nie jest ważne dla niego czy produkt jest dobry - ciągle zmiany w grafiku, bo ludzie często uciekają na l4, albo wiecznie brakuje pracowników - praca głównie po 10 H, gdzie zazwyczaj masz tylko jedną przerwę - smieszne standardy obslugi klienta, ktore juz sa tak sztuczne ze sie nie da tego sluchac, a sprobuj nie zadac pytania otwartego to od razu Ci ucinaja punkty w Tk i mozesz sie pozegnac z premią - atmosfera na sklepie jest czasami tragiczna, każdy na każdego patrzy wilkiem, ciągła rywalizacja o Klienta, którego i tak jest bardzo mało, a nie sprzyja to sympatii w załodze - ciągle tłumaczenie się, dlaczego tak mało konkursów, dlaczego mało sprzedajesz, dlaczego Ci nie idzie - wieczne zwroty, przerzuty, gdzie czasami musisz przewalic całą dostawę żeby coś znalezc, a co za tym idzie kręgosłup już nie wytrzymuje - jeśli masz swoje zdanie to raczej nie popracujesz w tej firmie zbyt długo - szkolenia z produktów? Haha nie dajcie się omamić, na szkolenia jeżdżą tylko starsi konsultanci, którzy najmniej mają wspólnego z Klientem, ale firma uważa że to w nich trzeba inwestować, a Ty zwykły konsultancie dostaniesz raz na jakiś czas lekko zużyty tester w nagrodę - musisz robić 100 rzeczy na raz, bo w większości jest nas mało na zmianie, a nawet jak jest nas dużo to każdy ma coś do roboty, więc o obsłudze Klienta to można pomarzyć - przykasowka, to to w ogóle jest porażka, musisz sprzedawać towary których nikt nie chce, bo zaraz maile od KR czemu przykas nie idzie i że trzeba przycisnąć konsultantów - no i właśnie to wieczne ciśnienie, ja rozumiem że kasa ma się zgadzać bo w innych drogeriach też cisną na sprzedaż, ale tu nie dość że musisz sprzedawać konkretne produkty, których nikt nie zna i nie chce, to jeszcze martwić się o budżet, przy braku Klientów - według mnie Klient wraca tam gdzie ktoś mu poleci na prawdę coś dobrego a nie to co musi polecać, bo firma na niego naciska - czasami wystarczy być po prostu miłym bez bzdurnego klepania regułek i wiecznego wciskania Klientom rzeczy których nie potrzebują Wszystkim tym którzy planują wysłać cv do Hebe radzę się zastanowić, bo nie jest to taka kolorowa praca na jaką wygląda i bardzo szybko się można o tym przekonać.

Ktoś
@Milka 17.10.2018 09:56

Praca w handlu opiera się na realizacji target ów narzuconych z góry i sprzedaży towarów z największą marżą, w każdej firmie tak jest. O co te żale? Taka specyfika branży. Co do wielości obowiązków i presji zgadzam się. Zbyt wiele jest na głowie a czasu na wykonanie za mało.

Donttouchme

Na szczęście niedlugo odchodzę i cieszę się o jakim rozwoju i awansach tu mowa... Smieszne. Dyskryminacja i mobbing. Ile razy jeszcze uzlysze ze mi sie konczy umowa a jednak nie usłyszę bo sama zlozylam wypowiedzenie i cieszę się bo nie pozwolę żeby mnie ktoś straszył w pracy był nie miły a ponad to o jakim rozwoju my mówimy skoro ciągle stoję na kasie? :) za stara jestem by się tak dawac pomiatac a tym bardziej nie za te pieniądze. Nie wspomnę o godzinach pracy :)... Dziewczyny nie warto za te pieniądze dać się pomiatac. Przyszłam tu bo musiałam ale zaraz stąd spadam. Kierowniczkom to się przewraca nie powiem gdzie... Donoscie na nie śmiało bo niektórym to rozum zaczyna odbierac. Godzin dokładają a kasy brak. W pracy słyszysz same negatywy pomimo dobrych wyników przyjdzie klient i na dokładke zacznie Cie obrażać a Ty nie możesz nic zrobić. Uciekajcie Uciekajcie i jeszcze raz Uciekajcie bo nie warto.

Hebowa
@Donttouchme 01.10.2018 15:30

U nas stawiane non stop na kasie są osoby, które są tylko w tym dobre a w innych zadaniach porostu się nie sprawdzają i nie chcemy tracić czasu na wieczne tłumaczenie jak trzeba coś zrobić. Takich ludzi się nie rozwija do awansu bo się do tego nie nadają:-) pewnie masz dużo wpisów do pamiętnika i dla tego słyszałaś, żebyś się ogarnęła bo ci się kończy umowa w grudniu- kierownik mimo wszystko chciał żebyś w końcu zaczęła dobrze pracować żeby miał podstawy do jej przedłużenia. Teraz pewnie idziesz do konkurencji i myślisz, że będzie o 100% lepiej niż w hebe. Każda firma ma swoje wady poczekaj aż popracuje rok wtedy porównasz( jeśli szybciej się na tobie nie poznają:-))

Ola
@Hebowa 07.10.2018 13:08

A coz to za pani madralinska?? Wpisy do pamietnika uwazasz za sluszne? A co to praca niewolnicza czy mamy padac na kolanach przed jmdif za to ze mozemy u nich pracowac? Nie badz smieszna kierownicy nie rozwijaja ludzi bo sie boja ze wyjdzie na jaw ze sa same nieudolne i maja madrzejszych ludzi od siebie. Wiec schemat wszedzie taki sam....postawic na kasie fajna dziewczyne wpisac pare razy do smiesznego pamietnika i czekac az sama sie zwolni albo umowa jej sie skonczy. PLASTUSIOWY PAMIETNIK

Dontworry
@Donttouchme 01.10.2018 15:30

Jesli czujesz, że jest wobec Ciebie stosowany Mobbing musisz NIEZWŁOCZNIE to zgłosić do BOP. Nie dajmy się stłamsić i walczmy o swoje prawa!

Idontcarre
@Hebowa 07.10.2018 13:08

Wywieranie ciągłej presji na pracowniku, że za chwile konczy mu się umowa i żeby uwazał jest niczym innym jak tylko Mobbingiem, ktory powinien zostać przez tego pracownika zgłoszony.

Hebowa
@Ola 07.10.2018 17:43

Napisałam na przykładzie mojego zespołu. W tym roku awansowałam 5 osób w zeszłym latach nie zliczę:-) Na starszego i zastępców na inne sklepy. Pamiętnik wykorzystuje do osób które chce " wyciągnąć". A jak już i to nie daje skutku to stawiam tylko na kasę- po co mam na takich ludzi marnować czas. Dla tego nie pisz mi dziewczynko, że kierownicy nie rozwijają swoich ludzi. Pozdrawiam ludzi z pasją i potencjałem w hebe na szczęście nadal ich wiele:-)

Lubię Hebe!

Dzień dobry! Może i czas się wypowiedzieć. Pracuję w Hebe prawie 5 lat. I wiem jedno, praca może być ciekawa, dająca przyjemność tylko w momencie gdzie wokół Nas będą ludzie rozumiejący ten biznes. Po tylu latach i tylu zmianach które były w strukturze uważam że mogę się wypowiedzieć. Napisać coś więcej niż tylko narzekanie na cele sprzedażowe które są W KAŻDEJ PLACÓWCE która chce zarabiać pieniądze. Przeczytałam większość opinii i moim zdaniem... firma byłaby idealna gdyby: nikt nie wymagał, pracownicy mogli robić co chcą, nikt nie upominał że źle robi a jak już to uwagę włożyć do pluszowego kangurka aby czasem nie urazić. Co do celi sprzedażowych, każdy szanujący się biznes musi je prowadzić. Chcesz dostawać pensję, szkolenia, dofinansowanie więc trzeba na to zapracować. Kochani to nie czas ...gdzie biznes raczkował. My mamy wpływ na funkcjonowanie tej firmy! Nie mówię tutaj o procedurach ponieważ w większej części to prawo Polskie na Nas to wymusza lub zysk który musimy wypracować. Mamy wpływ na ten pieniądz który wpływa do firmy - kolejka na kasie? Cóż za kłopot ( tak wiem " problem " zabronione) - jeżeli nie wpłyną pieniądze do kasy to z czego chcesz zrobić budżet jak masz kłopot z byciem na kasie? RK - jestem osobą funkcyjną i nie uwłacza mi polecenie dla Klienta produktu bo wiem że tym samym buduję sprzedaż czyli moją firmę. Mogłabym takimi przykładami rzucać przez 3 dni, możesz zrozumieć Hebe i czuć się w nim dobrze jeżeli chcesz rozumieć biznes i to co się wokół niego kręci. PIENIĄDZ! Kierownik wymaga abyś znał/a targety? I bardzo dobrze. Sama podczas odpraw muszę być przykładem dla mojego zespołu i wtedy obserwuje co jeszcze mogę dla nich zrobić aby im się lepiej wiedzę przyswajało. Filmy które kręcicie na tym forum są jak najgorszy thriller - wywołujący dreszcz emocji ... negatywnych. Jak sama nazwa mówi FILM - często coś wymyślonego. Jeszcze jedno, każdy tutaj pisze że ktoś nie ma co robić tylko tutaj siedzi lub hasła typu weź się do roboty. Ja proponuję aby się zastanowić co Cię interesuje życie innej osoby (podpowiadam - kompletnie nic) lub tego co ona robi...w pierwszej kolejności pilnuj siebie. Dla Nowego pracownika, zapraszamy. Tak są wymagania, wskaźniki, dostawa, obsługa Klienta, nocki. I mnóstwo różnych ( dla większości ) wymagających rzeczy. Czasami masz dość, krzyczysz na cały świat i masz ochotę się zamknąć w kuwecie. Lecz jeszcze jest druga strona medalu. Pracuję 5 lat ale co mi dało Hebe: stałą umowę, szkolenia, dostęp do opieki medycznej, kartę multisport za 50 zł na 2 miesiące ( i wiem że nie ma czegoś takiego w innych firmach). Najważniejsze poczucie zespołu i to że moje zadanie jest ważne ponieważ firma mnie o nie pyta. I proszę nie porównywać tutaj ze inne firmy są lepsze... LPP ( Reserved, Cropp, Mohito, Sinsay itd - umowy zlecenia, roszada pracowników co 4 miesiące) Inditex - Zara itd - idź i zapytaj jakie one mają wskaźniki to wrócisz raz dwa do Hebe które jest tak bardzo złe. Aż mnie ściska jak ktoś mówi mobbing. Jeżeli uważasz że wyciąganie konsekwencji, wymagania są mobbingiem to może i dobrze że szukacie innej pracy. Hebe =biznes=pieniądz. I aby to zrozumieć trzeba tutaj być i uczestniczyć. Od Ciebie zależy większość (teraz wyleje się pewnie hejt). Jak chcesz być w grupie narzekających - Twoja decyzja. Lecz jeżeli szukasz zespołu i chęci rozwoju to miejsce jest dla Ciebie.

Hebowa
@Lubię Hebe! 06.02.2018 16:24

W 100% z Tobą się zgadzam???? lepiej bym tego nie ujęła. Zanim zaaplikowalam do Hebe też sie naczytałam... o zgrozo!! No cóż....przepraszam wszystkich niezadowolonych, przepracowalam tam 3lata i mając umowe na stałe, stanowsko musiałam się zwolnić ze względu na przeprowadzkę. Tęsknię za Hebe???? i tyle.

Tez lubie
@Lubię Hebe! 06.02.2018 16:24

Nareszcie głos rozsądku wśród tych wszystkich dziewczynek oczekujących wypłaty za samo przychodzenie do pracy. Wymagać od firmy wypłaty to tak. Ale od siebie żadnych wymagań. Przyjść poplotkować i iść do domu.

raczej nie lubię hebe
@Lubię Hebe! 06.02.2018 16:24

Buduję swoją firmę do brzmi jak jakieś hasło partyjnie. Widziałyście gdzieś na Zachodzie żeby w sklepach personel za wami tak biegał jak w Polsce? Wyniki na pamięć, gazetka do nauczenia w domu??? Nocki?

hebianka
@raczej nie lubię hebe 18.03.2018 08:54

Wreszcie jakaś mądra wypowiedz.

anonymous
@Lubię Hebe! 06.02.2018 16:24

trafiłaś na fajny sklep ja w którym się szkoliłąm był super pomocne koleżanki, kierowniczka motywowałą do działąnia ale ten do którego trafiłam masakra- wszystkich uważają za złodzieji co chwilę wpisy do pamiętnika- nie polecam to widzicznie zależy od sklepu

Motylek
@Lubię Hebe! 06.02.2018 16:24

Zgadzam się w 100% ja pracuje 3 lata i nie mam zamiaru jej zmieniać. Moją ciężką pracą oraz wykazem wiedzy i zaangażowania udało mi się awansować bez znajomości z KR praca w Hebe jest pracą dla osób które chcą pracować i nie boją się nowych wyzwań.

była
@Lubię Hebe! 06.02.2018 16:24

może lepiej się już nie wypowiadaj

Nina
@Lubię Hebe! 06.02.2018 16:24

Czy ktoś się orientuje jakie są mniej więcej zarobki w Hebe w Lublinie ?

Hebe
@Lubię Hebe! 06.02.2018 16:24

W samo sedno!! W końcu ktoś coś mądrego napisał. Zgadzam się w 100% z Tobą! Tak jestem pracownikiem i jestem bardzo zadowolona. Wynagrodzenie na czas , umowa o pracę, całkiem niezły pakiet socjalny , mozliwosc rozwoju i awansu itd. Czytając komentarze zastanawiam się w jakim świecie niektórzy żyją, ok rozumiem na każdym sklepie jest około 10 osób więc może się trafić nie ciekawy zespół itp.... Ale jedno jest pewne idąc do pracy idzie się pracowac a nie stac i pachniec , żyjemy w czasach gdzie nawet policjanci mają targety i uwierzcie mi są dużo bardziej wygórowane niż w hebe :) Zanim 3 lata temu zaczynałam pracę też ja czytałam się tych złych komentarzy i byłam przerażona, ale zaryzykowalam i nie żałuję:) I pracując 3 lata nie widziałam żeby ktoś dostał awans po znajomości... każdy na swój awans ciężko pracuje , przynajmniej tak jest u nas na rejonie ;) Pozdrawiam tych nienarzekajacych;)

Yo
@Hebe 07.09.2018 00:06

Wypociny typu "uwielbiam Hebe bo daje mi wypłatę" hahaha to jest obowiązek pracodawcy żeby wypłata była na czas, nie przywilej. Macie rację że przychodzimy do pracy robić swoje ale nie tyrać ponad siły i jeszcze wiecznie słyszeć że mało i mało, jedna ręka robić planogram, drugą zwroty, trzecią obsługiwać Klientów a czwartą jeszcze kasować na kasie. A nie przecież nie mam trzeciej i czwartej, jaki z tego morał, jak wypada uwielbiane i gloryfikowana przez Was firma, a no słabo, co widać po większości złych opinii o Hebe

anonymous
@Yo 07.09.2018 11:20

można zawsze się zamienić z pracownikami Biedronki > Będzie to samo plus codziennie cały tir do przerzucenia. Ciekawe gdzie lepiej ,pewnie tam gdzie nas nie ma.

Yo
@anonymous 07.09.2018 21:29

No to śmiało, życzę powodzenia:)

Money
@Yo 08.09.2018 12:58

Już nawet wypłaty przychodzą niepełne, bo bez należnej premii za sierpień i w odpowiedzi tylko "przepraszamy za utrudnienia, wyrównamy 10.10", przecież to są jakieś jaja

Uejebebei
@Lubię Hebe! 06.02.2018 16:24

Dobra weź splyn łaska. Bo jesteś chyba jakimś lizusem firmowym. 5 lat i starszy konsultant to Ci dopiero możliwości :)

Udegeej
@Yo 07.09.2018 11:20

Dokladnie tak to wygląda ciągle karza być bardziej wydajni ciągle coś nie tak szybko i więcej i szybciej ciągle tak. I te cele.... Które nie zawsze da się zrobić

Ja
@Uejebebei 17.09.2018 13:04

Jestem Kierownikiem Sklepu ;)

Ola

Nie idzcie tam do pracy. Koszmar

Ola

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zacznijcie szanowac ludzi

Stanowczo nie polecam

Pracowałam w Hebe w Krakowie nie tak długo bo trochę ponad pół roku ale swoje przeszłam. Na okrągło sprzątanie i stanie na kasie. Nie było mowy o doradztwie kosmetycznym bo zawsze były inne rzeczy do zrobienia. Kierownicy siedzą na zapleczu popijając kawę, grzebiąc i odkładając sobie testery perfum podczas gdy do Twojej kasy stoi kolejka na 8 osób.. To jest niedorzeczne. Szkolenia e-learningowej z których nie mogłam nawet skorzystać tak jak chciałam bo trzeba było zostawić hasło kierownikowi żeby klikał slajdy za Ciebie bo Ty masz stać na kasie. Zero docenienia zaangażowania. Jeśli jestes osobą która nie ma swojego zdania i Twoim marzeniem jest klepanie formulek podczas stania na kasie to za minimalna krajowa jest to idealna praca dla Ciebie.

Iwonka
@Stanowczo nie polecam 17.08.2018 17:08

Lepiej tego ująć nie mogłaś. W stu procentach potwierdzam że tak właśnie ta praca wygląda.

była
@Stanowczo nie polecam 17.08.2018 17:08

Stanowczo nie polecam, w którym krakowskim Hebe pracowałaś ?

Stanowczo nie polecam
@była 18.08.2018 22:23

Na ul. Floriańskiej

Gongonzola
@Stanowczo nie polecam 18.08.2018 22:32

A możesz coś więcej napisać ? W tamtym roku byłam tam na rozmowie o pracę i dziewczyny na sklepie z którymi rozmawiałam wydawały się super. Kierownictwo podczas rozmowy dosyć średnie i mocno nie profesjonalne ale żeby aż tak? Zastanawiam się nad spróbowaniem tam ponownie bo obecnie jestem bez zatrudnienia i chciałabym jak najwięcej wiedzieć . Długo pracowałaś ? Z kim tam najlepiej się trzymać ? Na co uważać ? Jak kierowniczka ?

tralalatolala
@Stanowczo nie polecam 17.08.2018 17:08

Cześć ! Napiszcie proszę coś więcej na temat Hebe w KRAKOWIE na Floriańskiej, Kurnikach i Bonarce- czy warto ? Na kogo i GDZIE uważać ? Słyszałam że na Kurnikach był walnięty fałszywy kierownik chyba Dominik i kilka pracownic ze starej gwardii, nie do ruszenia które przypierdalały się ale tak poza tym to zespół tam przynajmniej był ok. Błagam napiszcie wszystko co wiecie o Hebe w tych 3 lokalizacjach !!!

Donttouchme
@Gongonzola 01.09.2018 14:11

Super są tylko na rozmowie.

kiedysbyla
@tralalatolala 26.09.2018 14:30

cześć koleżanko napisz do mnie mail na @ dzoana-pe@wp.pl pracowałam we wszystkich trzech sklepach mogę co nieco opowiedzić

Ula

Pracuję w Hebe 4 lata i tak źle jak jest teraz to jeszcze nie było. O premii można już tylko pomarzyć. Cele nie do zrealizowania. Z dnia na dzień coraz większy zapierdziel. Nie ważne czy jesteś konsultantem czy osobą funkcyjną. Praca nie do przerobienia. Chociaż czasami myślę, że konsultanci mają lepiej(bez urazy)zrobią to co muszą albo zdążą i nie martwią się o tłumaczenie czemu tak a nie inaczej...do domu człowiek wraca wyczerpany z bólem kręgosłupa, rąk a także poiścierane i zbite kolana. " plusem" jest tylko to , że będziemy mogły wiązać buty bez schylania????W Hebe jest bardzo ciężko i dosyć dużo osób odchodzi właśnie z tych powodów. Ogólnie dużo by pisać..pozdrawiam

Nikt
@Ula 19.09.2018 18:54

Brak słów po prostu :( tak to jest jak kadra zarządzająca nigdy na sklepie nie pracowała. Dla tych osób wazne są tylko cyferki w raportach i możliwość wykazania się przed Szefem. Na ludzkiej krzywdzie nie można zbudować sukcesu :( dziewczyny, ciężko pracujecie na kilku facetach w garniturkach, żeby ich cv dobrze wyglądało :(

Adam

Jak to wygląda z premia? Kiedy się ją otrzymuje i czy w ogóle czasem da się wyrobić budżety? Pewnie rejon takie zakłada, że są z kosmosu i nie ma możliwości, żeby je wyrobic

Yo
@Adam 18.09.2018 09:58

Cele są do wyrobienia, chociaż to zależy od ruchu, jak masz kiepsko umiejscowiony sklep, to niezbyt często się zdarza wyrobić budżet. Ale premia jest też zależna od wyniku TK, a jak wprowadzili te nowe zasady to już w ogóle można pomarzyć o premii

Wiedźma
@Adam 18.09.2018 09:58

Jesteś z Blue city

Donttouchme
@Adam 18.09.2018 09:58

Dokladnie czasem ciężko wyrobić premia uznania tajemniczy klient czy wyniki często podstawione. Zabierają nam premie czyli nie dają bo twierdzą że nie zrobiliśmy. Więc różnie bywa. Banda oszustów!!! Odpowiedzialność zbiorowa ktoś się podtknie i po premii :)mimo że sprzedasz a nie trzymasz się formuł premii nie dostaniesz

Szalona 30 stka

Hej, A co się dzieje z KR w Poznaniu?Widujecie Go ?Bo o wsparciu to nie bede wspominała. Ja to nie pamiętam kiedy się z Nim widziałam.... druga M.B.. A nawet gorzej...

Uczuć
@Szalona 30 stka 13.09.2018 10:52

A po co Ci on skoro nie wspiera. Zero pojęcia o zarządzaniu a co dopiero pomocy... faktycznie druga MB. W końcu go szkoliła ???? jak najlepiej i po cichu wych...jać ludzi.

Poznań
@Szalona 30 stka 13.09.2018 10:52

Weźcie się do roboty bo widać że się nudzicie i wylewacie żale nie tam gdzie należy. I później się dziwicie że nie można znaleźć ludzi do pracy skoro wypisujecie tutaj bzdury jak to w firmie nie jest źle (usunięte przez administratora) przy tym jak by nie patrzeć we własne gniazdo. Jak się nie podoba zawsze można odejść tam gdzie jest lepiej.

Poznań miasto doznań
@Poznań 19.09.2018 21:27

Oj oj zabolało ale prawda zawsze boli :) na szczęście bylam madra i dawno odeszłam od tej bandy pseudo-zarzadzajacych kretynow. Jedna wielka szajka po jednych i tych samych pieniadzach. Tak tak najgorsi Kr w historii firmy. Az zal patrzec co zrobiliscie z Hebe. Jeszcze troche i nic nie zostanie...

Donttouchme
@Poznań 19.09.2018 21:27

Jelenia do pracy szukasz? Nikt nie jest głupi jeżeli jesteś a wyższym stanowisku to skoro zarabiasz więcej to więcej zasuwa... A nie szukasz jeleni. Dziewczyny nie dajcie sie

Nikt

Słyszeliście że rezygnują z ochrony w większości sklepach. Przecież wyniosą nas (usunięte przez administratora) z calym sklepem. Nawet nie chce myśleć, co będzie w grudniu.

Ola
@Nikt 25.09.2018 19:36

Bo to są tzw.oszczędności. A w styczniu będą szukać na kamerach czy to czasami nie pracownicy kradną. I jak zechcą to nam udowodnią tego czego nie zrobiłyśmy

Asd
@Nikt 25.09.2018 19:36

No wypisujcie o tym to się szybciej plotka rozniesie...Geniusze...

Ola
@Asd 25.09.2018 20:43

Nie plotka tylko fakty

Nat
@Nikt 25.09.2018 19:36

U mnie na sklepie znowu dodają godziny, ale i tak nikt nie chce pracować

Donttouchme
@Nikt 25.09.2018 19:36

Na pewno nikt nie musi z was brac odpowiedzialności na siebie tyle w temacie.

Donttouchme
@Asd 25.09.2018 20:43

No i niech ludzie wiedzą jaka prawda niech się niesie

Zuza

Dziewczyny po ile godzin pracuje sie w Hebe? 8 h ? 12 h?

Nat
@Zuza 28.09.2018 09:00

U mnie na sklepie 12 h nie ma ale bardzo często są zmiany po 10 H, po 8 H to już rzadkość

Donttouchme
@Zuza 28.09.2018 09:00

Max 12 ale godziny pracy są różne między 6h a 12h. Po 10 h ale daruj sobie naprawdę zatrudnianie w tym miejscu

hhhebka

Trzeba uciekac z tego hebe jak najszybciej...placa minimalna krajowa praktycznie a wymagaja cudow. Smieszne ????????????

You
@hhhebka 29.09.2018 00:20

Wymagania jak w Sephorze czy innym Douglasie, a praca jak w Biedronce ;)

Ula

Targety to niedługo dostaniemy na wyjście do toalety, nawet na papierze toaletowy i ręcznikach musimy oszczędzać (KR twierdzi że za dużo zużywamy)KS zapewniał zawsze ilości, które wystarczały a teraz niestety musi konsultować zamówienie z KR

Hola
@Ula 20.09.2018 07:46

Niedługo to będziemy przynosić swoje hehe ale bo będzie jedna rolka papieru na osobę;)

Nikt
@Ula 20.09.2018 07:46

Zaczynaja sie oszczędności. To źle wróży. Oszczedzaja nawet na ochronie. Masakra

Natka

Mam pytanie do konsultantek, czy wasi kierownicy wysyłają Was na szkolenia produktowe?

Asd
@Natka 21.09.2018 00:33

Szkolenia produktowe obecnie są tylko dla starszych zgodnie z nowym planem szkoleń w firmie

Yoda12

Dziewczyny co się dzieje na Szczecinie? Podobno niezły Meksyk tam mają z Kiero wariatką a góra nie reaguje

hehebbe
@Yoda12 12.07.2018 19:03

Takie kierowniczki nie tylko tam... a gora zamiata takie sprawy pod dywan, szkoda zglaszac. i tak winne beda konsultantki wiec odradzam :) lepiej odrazu PIP i po problemie. Z ta firma jest coraz gozej, paru takich dyrektorow zza biurka dac na sklep jako konsultantow na pare tyg - niech zobacza w realu swoje chore wymysly

Yola
@hehebbe 16.07.2018 14:53

Albo można tak jak w jednym że sklepów iść całą załogą na l4, został sam Kierownik. Musieli ściągać ludzi z innych miast ????

Małami
@Yola 19.07.2018 00:33

W końcu ludzie zaczynają przegladać na oczy :) szczególnie w Szczecinie i Poznaniu

dobra rada
@Yoda12 12.07.2018 19:03

to niech se ta kiero bolca znajdzie, było takich paru w hebe ale zdaje się poodpadali wiec ciężko będzie, chociaż nadzieja zawsze jest

bobo
@dobra rada 08.08.2018 23:16

zależy o którym mówie, w Szczecinie są cztery Hebe

Counting
@bobo 29.08.2018 16:33

5 :) Galaxy, Santocka, Kaskada, Gryf i Outlet

Juhu
@Yoda12 12.07.2018 19:03

Już nie będą mieć :D wiedźma odchodzi hahaha

Niki
@Juhu 31.08.2018 10:10

Jaka wiedźma??

Dobra wróżka
@Niki 31.08.2018 18:33

MB

Yo
@Dobra wróżka 01.09.2018 11:26

Podobno jej następczyni nie będzie lepsza ????

Japier
@Yo 01.09.2018 13:55

No nie. I bardzo bardzo młodziutka...

Nat
@Japier 02.09.2018 18:54

Wiesz młodość o niczym nie świadczy, można być młodym i mieć dobrze poukładane w głowie, ale z tego co słyszałam, to niestety nie będzie lepiej niż za czasów Pani B. Po za tym widzieliście konkursy na wrzesień i cele do zrobienia, lekko ich poniosło:)

Werka
@Nat 03.09.2018 11:49

A co z MB? Mam nadzieję, że out a nie przeniesienie na inny rejon.

bobo
@Nat 03.09.2018 11:49

No tak, 5 jest, zapomniałam o Santockiej :). Macie jakieś info, kiedy można spodziewać się ten nowej regionalnej? No z celami poszaleli, ale koreańska dosyć dobrze idzie. Ciekawe tylko jak długo.

Nicka
@Yoda12 12.07.2018 19:03

Ciekawa jestem o którym sklepie mówisz w Szczecinie bo o jednym z nich wlasnie się wypowiedziałam wyżej :D

Yoda12
@Nicka 14.09.2018 08:00

Haha tak myślałam, że to o tym sklepie piszesz, współczuję, że musisz pracować na takim sklepie, z takimi ludźmi. U mnie nie jest lepiej ale nie aż tak ;)

Loiwnehzik
@hehebbe 16.07.2018 14:53

Dokladnie... Atmosfera w wielu miejscach pozostawia wiele do życzenia aż rzygac się chce człowiek pracuje bo musi ale serio co się wyprawia... Nie tylko dyskryminacja ale też częste gadanie no bo Cie zwolnie albo przypominanie o dobiegającej końca umowie... Naprawdę... Szok

Nicka

Praca sama w sobie nie jest zła gdyby nie kierownictwo. (Pracuje prawie 2 lata na różnych stanowiskach i niedługo z wielkim uśmiechem pożegnam firmę hebe) Tak jak w wielu komentarzach poniżej po pierwsze - grafik który jest wiecznie robiony pod kierownika. Kierownik potrafi mieć po 3-4 dni wolnego pod rząd No i oczywiście Max pracuje tez 3-4 dni pod rząd w tym raczej 80% to ranki,na popołudnie widzę ją może z 3 razy w miesiącu przy czym kiedy któraś z konsultantek chce mieć 4 dni wolnego kierownictwo uważa to za „nagrodę” za dobre wyniki, do tego praca może się wydawać fajna dziewczyną, które dopiero ją zaczęły.U mnie Np nowe dziewczyny maja grafik marzeń. Same ranki 8-16 cały miesiac może zdarza się 3 dni na popołudnie. Takie dziewczyny są oczarowane praca nikt się ich nie czepia jest okres ochronny, ale mija miesiac kończą się cudowne grafiki i okres ochronny jest ciśnienie za wyniki przy okazji kierownictwo już zaczyna pokazywać swoje prawdziwe ja, zaczynaja sprawdzać z której dziewczyny mogą zrobic swojego pazia. Dziewczyny zwalniają się po 3 miesiącach i zawsze mówią „ja już tutaj nie wytrzymam” Główny temat - kierownictwo odrazu wspomnę ze sama byłam starszym konsultantem i słyszałam wiele rozmów, po pierwsze kierowniczki naśmiewają się z pracowników wcale tego nie ukrywając, siedzą w biurze i brechtalaja się w niebo głosy. Potrafią skomentować wygląd dziewczyny w obraźliwy sposób (sama się z tym spotkałam). Jeżeli zmiana jest razem kierownik i zs kierownika to ogólnie jesteś zdana na siebie bo one siedzą piją kawusie i tak jak już wspomniałam brechataja się bez końca. Kierownik wysługuje się każdym pracownikiem zleca zadanie za zadaniem przy czym przecież najważniejsze jest to aby obsługiwać klientów wiec obsługując klienta+robiąc dostawę+robić jakieś zlecone zadanie, fizycznie nie masz możliwości skończyć go po pół godziny w tym czasie dostajesz (usunięte przez administratora) ze nie zdarzyłas tego zrobić i dostajesz dodatkowe kilka zadań a jak nie zdarzysz to usłyszysz „to twój problem najwyżej zostaniesz dluzej” cudownie :) najgorsze sytuacje kiedy dostajesz (usunięte przez administratora) na forum całego zespołu, powiem wam ze taki brak szacunku czeka was tylko w hebe! Jest zebranie którejś z kiero nie podpasowalo cokolwiek zaczynajac wydzierać się na ciebie, ośmieszać przy wszystkich i wytykać twoje błędy przy czym nie dają możliwości wytłumaczenia się bo ciagle cię przekrzykuja. Rozmowa w 4 oczy? Jeśli nie chodzi o problemy związane z nimi możesz o niej pomarzyć. Ogólnie większość dziewczyn zwolniło się wlasnie przez takie traktowanie bez szacunku, tylko wymagania a nic w zamian dla mnie to zwykły mobing. Jeszcze więcej kierownik rejonu nie ma pojęcia jaka relacja jest pomiędzy pracownikami a kierownictwem, a pojęcia nie ma bo ma to w (usunięte przez administratora) Jest zakochana w kiero uważa ze super sobie radzi dodatkowo sama pokazuje jej ze może robić co chce. Słowa „nie podoba ci się ona? Nie chcesz z nią pracowac? To szukaj na nią haka i zwolnij” po prostu mnie zamurowaly.. one rządzą i dają ci to odczuć na każdym kroku. Całe te pożal się Boże szefostwo poczuwa się jakby byli conajmniej jakimś dyrektorami banków czy szanowanymi biznesmenami ???? a chyba zapomniały ze to sklep z kosmetykami... cóż mogłabym tu jeszcze napisac 3 książki ale myśle ze najważniejsze jest wspomniane. Zawsze byłam za konsultantkami - co tez wam powiem nie zawsze się opłaciło bo wszystkie są pod wpływem manipulacji. Ogólnie cała praca tam to jeden wielki fałsz. Niby super zespół niby każda się tak lubi a jak tylko której zabraknie bo jest na zabronionym l4 czyli zapewne leci w (usunięte przez administratora) i pojechała na Karaiby ????to przez pierwszy czas powrotu do pracy nie masz z kim rozmawiać bo każda patrzy na ciebie z góry i obgaduje. A to wlasnie przez manipulacje kierowniczek cytuje „No zobaczcie dziewczyny taka poszła sobie na l4 i teraz musimy wam przecież dołożyć godzin bd pracowac za nią bo jej się nie chce” to nie jest normalne :) Z czystym sercem naprawdę radzę się trzymać z daleka od tej pracy. Same nerwy i poniewieranie pracownikami. Myśle ze w każdym mieście jest podobnie czytając inne komentarze. Pozdrawiam i nie polecam!

Czarna

Czy coś wiadomo na temat gruszy albo podwyżek jesienią? Ktoś coś na ten temat już wie?

Xyzg
@Czarna 21.08.2018 19:54

W tej firmie nie ma wczasów pod gruszą, a podwyżki były w kwietniu dla wybranych sklepów, które spełniały kryteria. Głównie w dużych miastach gdzie ciężko o pracownika ze względu na konkurencję

XD
@Xyzg 22.08.2018 17:29

Podwyżki? Dobre sobie, prędzej mi kaktus wyrośnie. Firma i tak robi wszystko, żeby jak najmniej sklepów miało głupią premie, czy już widzieliście wyniki TK? Dramat jakiego jeszcze nie było. A gdzie jeszcze podwyżki, pewnie będą szykować następne na Biedronki, my będziemy mogły pomarzyć.

Yo
@XD 24.08.2018 20:49

Biedronki przynajmniej mają związki zawodowe, a my nie mamy nic

anonymous
@Yo 01.09.2018 13:56

które tylko dużo szumią a nic nie robią

dowcipniś
@Czarna 21.08.2018 19:54

półóż się pod gruszą to dostaniesz gruszą w łeb

Ahhhh

Kilka lat temu myślałam że lepiej trafić nie moglam. No cóż na tą chwilę myślę że gorzej już być nie może . Psychiczny terror , ilość zadań na pracownika jest nie realna do zrealizowania np rozkladasz ceny stoisz na kasie konsultujesz a do tego masz jeszcze dostawę . Cel na kasę ,trzy cele na sali , plus dwa kolejne dokładają bo budżet nie dociagniety. Cel na koszyk ,obrot. Brak stabilności grafiku zmienia się średnio trzy razy w tygodniu. Więc trzeba być bardzo elastycznym tzn nie ma mowy o życiu prywatnym. Pracownicy bez szkolenia rozpoczynają pracę co za tym idzie siedzą na telefonie i wydzwaniają do kadry kierowniczej w ich czasie wolnym bo nie potrafią nawet zamknąć sklepu . Średnio pracownik wytrzymuje ok 3 miesięcy oczywiście zdarzają się wyjątki ludzie z twardą psychika. Kierownictwo zatrudnieniane z zewnątrz z reguły na 8h pracy 7h siedzi w biurze bo przecież tam jest tyle pracy do zrobienia , to nic że konsultant w tym czasie zapierdziela na sali. Kierownik zgarnia dwa razy tyle wypłaty co konsultantka a nie robi nic, większość obowiązków biurowych i tak robią starsze Obrót robią konsultantki nie kierowniczka , może kiedyś ktoś to zauważy . Zdarzają się kierowniczki z prawdziwego zdarzenia ,niestetety nie wszystkie . Było dobrze na tą chwilę idzie to wszystko w złym kierunku ... Mam nadzieję że pójdą po rozum do głowy i zaczną szanować konsultanta

Zola
@Ahhhh 07.09.2018 00:42

Wiem po Rossmannie , że nie zaczną, w końcu będą zatrudniać byle kogo, żeby tylko ktoś był do pracy. Oszczędności, mobbing są na porządku dziennym a i tak nikt z tym nic nie robi, kasa jest ok jak na warunki Polskie ale roboty jest tyle że na prawdę nie opłaca się tam już pracować, bo człowiek jest traktowany jak robot a nie pracownik, coraz większe cele niby rozkładane na wszystkich a i tak wychodzi na to że Ty latasz po sklepie z wywieszonym językiem żeby cokolwiek zrobić a reszta ma w D...drugi Rossmann

Zainteresowana

Jak wyglądają stawki dla kierowników i zastępców w Hebe? Ile na reke ? Jak liczone jest premia (od całości utargu, czy utarg indywidualny) ? Z góry dziemi za odpowiedz.

Hebe
@Zainteresowana 02.07.2018 14:09

Zależy od lokalizacji i obrotu sklepu. Te z wyższym miesięcznym obrotem mają większą stawkę;) Jeżeli chodzi o premię to jest liczona z miesięcznego utargu, wyniku TK i oceny klientów.

Nina

Hej :) czy ktoś się orientuje jakie są zarobki na całym etacie w Lublinie?

Aaa
@Nina 03.07.2018 21:37

1700netto

Hopsiup

Czasami szkoda, że rejonowi nie widzą świetnych osób, które mają tuż pod nosem, którym można poświęcić trochę czasu i rozwinąć naprawdę na dobrych kierowników. Zamiast tego szukają na siłę kogoś z zewnątrz, kto tylko wchodzi, robi bałagan i ucieka, bo przerastają obowiązki i odpowiedzialność. Lojalność wobec zespołu i umiejętność poprowadzenia go za sobą to bardzo rzadkie cechy w dzisiejszych czasach, zacznijcie ją dostrzegać w ludziach, których macie na wyciągnięcie ręki! Całej reszty się nauczą!

Siuphip
@Hopsiup 09.08.2018 00:14

Tak!tak!tak! MB zrobila z dwoma rejonami. Powywalala jak stare szmaty (usunięte przez administratora) ludzi a pozatrudniala swoich wspanialych za ktorych dalaby sobie reke uciac a oni uciekaja hahahaha karma wraca i jest s...a

Kola1
@Siuphip 09.08.2018 16:32

Niestety odkąd ta Pani sprawuje rządy w tym regionie, dzieje się coraz gorzej

lelum
@Hopsiup 09.08.2018 00:14

Pani Buda* OGROMNY deficyt profesjonalizmu. Przerost ego nad treścią.

Ty
@lelum 12.08.2018 22:11

Mnie tam się wydaje że ona coś ćpa albo na jakieś zaburzenia psychiczne tudzież schizofrenie. Kiedyś muszę się jej o to zapytać.

Lina79

Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja w Bonarce Kr?

bonarka
@Lina79 08.08.2018 02:15

jest (usunięte przez administratora) , wbijaj do nas , chętnie cię przygarniemy

anonymous
@bonarka 08.08.2018 22:42

Odpowiedź na serio czy raczej czuć sarkazm?

levinka

Pracowałam w Hebe w wakacje, żeby sobie dorobić. Na początku byla mowa o wykladaniu towaru w dni dostaw. Potem doszly kolejne obowiazki, ktora jak się pozniej okazalo nalezaly do innych. Ja rozumiem proszenie o pomoc w czyms. Ale w pewnych momentach zapierdalalam bez przerwy osiem /dziewięć godzin odwalajac (nieswiadomie) robote innych, gdy one siedzialy sobie w socjalu i plotkowaly. Dodatkowo jest po 10, a jak wyplaty nie bylo tak nie ma. Nie polecam pracy w tym sklepie. Przez miesiąc zobaczyłam i usłyszałam wystarczajaco.

$$$
@levinka 11.08.2018 09:36

Jak pracowałaś na umowę zlecenie to kasę dostaniesz za jakieś dwa miesiące bo też tak miałam.....

levinka
@$$$ 11.08.2018 09:49

Ja (usunięte przez administratora) To są jakieś żarty.

lech bolek

zróbcie tak jak my na pomorzu, zalecam założenie związków zawodowych a nie ciagle biadolenie na forum; taką sytuacje jaka panuje w tej firmie może uleczyć tylko strajk ! znajdźcie prostego chłopa co to przez bramę centrali przeskoczy i przedstawi postulaty

Hebowian

Czy w Hebe jest odpowiedzialność majątkowa jeśli pomyliłem się na kasie?

komornik
@Hebowian 31.07.2018 10:50

no to masz (usunięte przez administratora) , za pol roku komornik ściągnie ci z pensji manko z kosztami sądowymi , pol wypłaty w plecy , lepiej znajdź se druga robotę tylko taka żebyś nie tykał kasy bo se znowu manka narobisz

Kinia

Ktoś coś wie na temat pracy Konsl.-Sprzed. w Płocku? Jest ogłoszenie. Znowu...

Gosia
@Kinia 03.08.2018 10:36

Jeśli jest to jedyny sklep w tym mieście i jeśli co chwilę szukają tam pracowników, to wiedz że coś się dzieje, nie jest to praca lekka, oczywiście zależy na jaką ekipa trafisz i czy będziecie mialy ruch czy nie. Ogólnie nie polecam pracy w Hebe, bo chociaż kasa jest nawet spoko, to ciągle ciśnienie na sprzedaż tego co chce firma, może wykończyć psychicznie a i Klienci też nie są zbyt mili, nie wiem od czego to zależy

no more płock
@Kinia 03.08.2018 10:36

pracowałam z taka jedna z plocka , ogólnie laska miała komplex małej mieściny bo wybiła się na chwile do dużego miasta , mniemanie o sobie jakby ze stolicy była , podsumowując dziwne ludzie dziwne miasto

Heberadom

Pracuje w hebe o lutego, kiedy się tam ztrudnialam wiedziałam po części czego się mogę spodziewać (np. ciężkie kuwety) ale na rozmowie kierowniczka wielce wychwalala firmę, wspominała o dodatkowych szkoleniach z makijażu itp. Skusilam się ale piekło ukazało się oczywiście później. Zatrudnili z 15 dziewczyn bo jak się okazało otwierane były jeszcze dwa sklepy....nikt nie wspomniał o tym, że będziemy tyrac jak woły i to jeszcze na nocnych zmianach po 10, 11 godzin 4 dni pod rząd! Nawet dodatku za to nie było. Cały czas kierownice siedzą w biurze i tylko patrzą na kamerach co robimy i czy przypadkiem ze sobą nie rozmawiamy. Próbki oczywiście schowane i nikt nie może ich ruszyć oprócz nich. Kolejna kwestia to brak premii...mimo wyrobionych celów. Traktują konsultantki jak najgorsze scierwo rób to rób tamto. Oczywiście żadnych szkoleń nie było. Uważam, że jest to najgorsza firma w jakiej miałam okazję pracować. Na szczęście jeszcze miesiąc i uciekam. Z ręką na sercu odradzam każdemu tę firmę. A kierowniczki nie mają swojego prywatnego życia bo każda wolna chwile spędzają w hebe mimo, że nie powinny tam siedzieć mając dzień wolny szkoda tylko, że nikt "wyżej" się za to nie weźmie. Bo konsultantka wybijajac się z pracy nie może tam nawet nic dotknąć. Każdy stamtąd ucieka i jedno jest pewne, że na stałe nikt normalny tam dłużej pracować nie będzie.

anonymous
@Heberadom 26.07.2018 18:46

Nic od 2015 r sie nie zmienilo!

2015
@anonymous 29.07.2018 11:13

Wrecz jest jeszcze gorzej

jjj
@Heberadom 26.07.2018 18:46

Ci 'wyzej' nie interesuja sie niczym...

&&&
@anonymous 29.07.2018 11:13

I tu się mylisz:) od 2015 bardzo dużo się zmieniło..... Ta firma zeszła na psy. Poziom jaki w tej chwili reprezentuje to jest koszmar

###

Drodzy kierownicy rejonu! Zacznijcie sie interesowac tym co dzieje sie na 'waszych' sklepach! Wyniki sa wazne,owszem; ale jest tez duzo innych kwestii. Porozmawiajcie z konsultantkami na osobnosci,choc raz dopusccie konsultantki do glosu! Przygladnijcie sie co wyrabiaja kierowniczki a nie tylko na nas narzekajcie!!!!!

Taka prawda
@### 01.08.2018 01:00

Dokładnie! Tylko szkoda że KRsi są tak naiwnii i wierzą KSom, że wolą zwolnić "narzekającego" (mówiacego prawdę) konsultanta, bo nowego szybciej znajdą niż KSa. To jest wygodnictwo i zamiata ke problemów pod dywan. Tylko to miejsce pod dywanem kiedyś też się skończy i buchnie tak kurzem, że cały rejon padnie. Powodzenia z takim działaniem KRsi. Pierwsi do zwalniania, ostatni to rozmowy i rozwiązywania problemów.

Ola

Piszecie, że jest pełno ogłoszeń o pracę, że szukają pracowników, powiem Wam, że ostatnio byłam na rozmowie i jakoś nie czułam się komfortowo, sklep co prawda dopiero się otwiera, ale nic ciekawego na rozmowie się nie dowiedziałam, na wstępie Pani powiedziała mi, że rozmowa potrwa 20 minut, więc wydaje mi się, że to troszkę krótko, no i to głupie pytanie na końcu "ile chciałaby Pani zarabiać"? Może jakaś kierowniczka drogerii to czyta i mi napisze, jaka odpowiedź byłaby dla niej satysfakcjonująca żebym na przyszłość wiedziała co mówić? ???? ???? Ogólnie, jak dla mnie, nie wiem kogo szukają, na pewno nie osób z doświadczeniem!

hhheeebbbeee
@Ola 29.04.2018 23:38

na wiekszosci rozmow pytaja 'ile chce Pani zarabiac' :/ wiec nie wiem skad to zdziwienie. Pytania tego typu sprawdzaja pewnosc siebie kandydata/ki :) Osoba ktora ma doswiadczenie i zna swoja wartosc powie mniejwiecej ile. Odpowiedz 'nie wiem' albo 'najnizsza krajowa' to dla mnie odpowiedz osoby malo pewnej siebie i nie doswiadczonej. na rozmowach rozne psychologiczne sztuczki sie stosuje - takze odpowiadajcie odrazu z pewnoscia w glosie a nie zastanawiajcie sie nad tym czy pytanie jest glupie i po co to komus.

Zarobki
@Ola 29.04.2018 23:38

Pytanie ile chcesz zarabiać to standardowe pytanie na rozmowie. Chodzi po krótce o to czy twoje oczekiwania i możliwości pracodawcy są zbieżne. To czasem też sposób na wybadanie kandydata, czy wie jak się zarabia w firmie, czy się tym intetesował itp. Nic zdrożnego w tym pytaniu. Powinnaś wiedzieć za ile chce ci się wstawać do roboty.

Zostaw opinię o Drogerie Hebe - Kostrzyn

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drogerie Hebe