*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.
Obserwator2
13.12.2025 10:44
Nie polecam pracy w firmie Dino.
Zarobki są zdecydowanie poniżej oczekiwań w stosunku do zakresu obowiązków. Atmosfera w pracy jest toksyczna – występuje mobbing, a lider zamiast wspierać zespół, zastrasza pracowników. Brakuje szacunku i podstawowej kultury zarządzania. Zdecydowanie nie polecam osobom, które cenią zdrowe środowisko pracy.
Dino Łagów Lubuski.
Ponadto lider zmian jeździ po terenie firmy bez prawa jazdy.
Niby wszyscy o tym wiedzą a nikt nie reaguje DRAMAT
Normalnie można by było załatać całe 14 mld zł dziury w pln! Jeszcze by zostało! to tak jak by każdy z ponad 36 mln Polaków dobrowolnie złożył się po 1000 zł! W jeden miesiąc roboczy!!
to jak krupier po kursach w kasynie jak oszukać wszystkich by wygrało kasyno a tym co inwestuja najwięcej wypłacić dewidendy żeby nie poczuli się urażeni!
Pracownicy Dino protestują. Poszło o święta. Taki bogaty człowiek Tomasz Biernacki tyle kasy ma milioner a nawet niema ani paczek na święta dla dzieci żadnych bonów chociaż żeby dostawali Ludzie jakieś dodatkowe pieniądze do koperty minimum po 1000zł a tu nic. W dino jest tak co dostaje się na Święta ile przepracuje tyle dostanie. Ktoś np. pracuje miesiąc czasu na świeta dostaje 60 zł rok czasu 100 zł 2 lata 200zł 3 lata 300 zł a jak ktoś np. pracuje 12 lat to ma 1200 zł itd.. Porażka najbogatszy człowiek a nic niema ani dla dzieci ani dla pracowników. Wstyd.
Jakim cudem dostałaś 300 zł za 3 lata pracy? Ja w tamtym roku za trzy lata dostałam albo 130, albo 180 zł. Jak oni to wyliczają? L4 zero. Ale i tak zapewne to nie jest żaden dodatek, tylko z pensji zabierają żeby niby osobno dać jakiś "dodatek" 😅
Profiler Pana B
10.12.2025 20:39
Zarząd że strachu wsiądzie do Ferrari i ucieknie lub zatrzyma się na płocie. Inni pójdą na dach żeby zobaczyć jak świat wygląda z góry. Potem im założą uprząż i podpiszą że pobrał uprząż. A na końcu pójdą pomagać przy załadunku sprasowanej makulatury i spadnie im 200 kg na głowę (napiszą w lokalnej gazecie że chcieli pomóc ale nie wyszło). To są historie które były zmącone i załatwione.
Ulubiony kolor: szary
Typ osobowości: choleryk
Typ zarządzania: strachem
Listek
13.11.2025 16:59
Jana sieć ,albo jej kierownicy- b często jestem klientem sklepu Dino,ale to złodziejska sieć ,kupuje towar ,płace-oprzy kasie inna cena ,do tej pory nie pilnowałem tego ,ale zdarza się to coraż częsciej i to Dino w Nadarzynie P.cBiernacki weź pan się za tych oszołomów bo psują P opinie,
10.12.2025 14:59
Rozwalił mnie twój komentarz 😅 może dla jaśnie pani w sklepach powinni zatrudniać aktorów prosto z reklamy? Którzy będą grać i uśmiechać się do każdego mimo złego samopoczucia?! W sklepach pracują ludzie a nie figurki z wosku. Ludzie mają różne problemy, bywają chorzy, zmęczeni, a może ktoś bliski im umarł, może są w trakcie rozwodu, może mają komornika na głowie, może każdy dzień to walka o przetrwanie. I oni mają się uśmiechać, nie mogą pokazywać smutku, bo jakaś paniusia poczuje się urażona i nie życzy sobie widzieć "skwaszonej miny kasjera"? To może zamawiaj zakupy przez internet z dostawą do domu. Pracownikom sklepów płaci się marne grosze, zwykle pracują tam tylko dlatego, że nie mają wyboru, są przemęczeni i wyczerpani pracą, być może mają dużo innych problemów, i jeszcze mają udawać kogoś kim nie są? Pensji aktorów się im nie płaci, żeby grali przed ludźmi. Kiedyś pojechałam w delegację nad morze, żeby zarobić sobie trochę więcej niż u siebie, i dwa dni pod rząd miałam manko po 100 zł, a jeszcze klienci tam byli niesamowicie wredni, złośliwi, podli, roszczeniowi, zwracali się do mnie często jak to g..., a nie człowieka, i po tym jak musiałam oddawać 200 zł takim burakom i jeszcze tego dnia też mi się trafiło prawie pod rząd kilku chamskich klientów to nie wytrzymałam i popłakałam się na kasie, zresztą w ogóle to już był dla mnie bardzo ciężki czas, w którym moja psychika już ledwo ciągnęła i zaraz potem musiałam zwrócić się do psychiatry. Pewnych rzeczy się nie przezwycięży, i po takich wydarzeniach nie ma się ochoty szczerzyć się do ludzi i pracować z pasją (zwłaszcza, że w swoim sklepie byłam gnojona przez 3 lata tak, że przestałam wierzyć w siebie). A wtedy jedna klientka też obruszona zwróciła mi dość niemiło uwagę. A z kasy nie mogłam zejść, były ogromne kolejki, nas na sklepie 4 osoby z czego 3 w tamtej chwili na kasie, a kolejka na pół sklepu.
Przepraszam wszystkich urażonych klientów, że mam uczucia i nie potrafię udawać! Mnie osobiście nie obchodzi jaką minę ma kasjer, nie musi mi nawet mówić dzień dobry ani do widzenia, to są dla mnie mało istotne bzdury, bo nie żyję tym. Byle tylko nie zwracał się do mnie chamsko jak np. o coś pytam grzecznie albo nie komentował mnie przy mnie z innym pracownikiem (miałam kiedyś taką sytuację w innym sklepie).
Jeszcze mi się przypomniało, jak kiedyś kierowniczka zarzuciła mi, że klienci się na mnie skarżą, bo się nie uśmiecham 😂 No jaja jakieś. Może jakby atmosfera w pracy była normalna, to bym się uśmiechała i była wesoła, ale jak prawie każdy dzień w pracy zaczynałam od opie... z góry na dół za wszystko, że czułam się jak niepotrzebny śmieć, który tylko im przeszkadza, i tylko same awantury i poniżanie, mobbing, zastraszanie, to jak tu się uśmiechać, jak pięć minut po wejściu do sklepu (jeszcze przed zaczęciem pracy) już miałam ochotę stamtąd uciec? Albo schować się gdzieś i płakać. Przyszlam na stanowisko pracownika sklepu, a nie aktorki i też dostaję pensję pracownika sklepu. A jakby atmosfera w pracy była inna, to i znalazłaby się chęć uśmiechu. Na początku miałam duży zapał do pracy i lubiłam rozmawiać z klientami, ale Dino ten zapał skutecznie zniszczyło. I nie dziwię się pracownikom innych sklepów, że często są przygnębieni, widocznie zmęczeni i wypaleni, bo wiem, jak ciężka i wykańczająca to jest praca. Umiem też odróżnić człowieka zmęczonego, smutnego, przygnębionego od zwykłego chama i buca. Widzę kiedy ktoś jest smutny/zmęczony/zły, a kiedy po prostu jest burakiem z natury. Wielu ludzi twierdzi, że praca sprzedawcy/kasjera nie jest warta więcej niż najniższa krajowa, ale jednocześnie wymagają od nich obsługi na wysokim poziomie, uśmiechu, odpowiedzi na każde pytanie, ogromnej cierpliwości i pozytywnego nastawienia do wszystkiego wokół.
10.12.2025 15:11
Aha, i jeszcze jedno. Mogę powiedzieć, że twoja zasada działa w dwie strony i to, że klient miał zły dzień nie jest powodem do tego, żeby wyżywał się na pracownikach sklepu, którzy nic mu nie zrobili. A ilu dziennie spotyka się takich klientów? Może ja jako pracownik sklepu nie chcę widzieć tych wszystkich wykrzywionych gęb klientów i słuchać przez 9 godzin ich marudzeń i grymasów? To akurat też był jeden z powodów, dla których czułam się zniszczona psychicznie, bo już bokami mi wychodziło to jęczenie i grymaszenie klientów, zwłaszcza na mięsnym. Nie zapomnę też, jak kiedyś jedna klientka którą obsługiwałam na kasie zachowywała się jakbym jej całą rodzinę zabiła 😂 Ani dzień dobry, ani do widzenia, mierzyła mnie wzrokiem jakby rzucała na mnie jakąś klątwę i sapała jak rozwścieczony dzik 😂 Jak wyszła to miałam w głowie takie wtf, o uj jej chodziło? I ten towar który skasowałam szarpnęła tak agresywnie, jakby zaraz chciała mnie nim uderzyć. Może ja też nie chcę widzieć takich klientów? Kultura powinna obowiązywać wszystkich, i wszyscy powinni zachowywać się chociaż w miarę grzecznie, nie ważne czy to pracownik, czy klient, bo wszyscy jesteśmy ludźmi. I jak mi klient robi dziką awanturę drąc się na cały sklep, o jakąś byle pierdołę, z którą jako kasjerka nie mam nic wspólnego, bo mnie nawet tego dnia w tej części sklepu nie było, to mnie też może nie obchodzić, że np. właśnie pokłócił się z żoną i mu się ulało, bo ma prawo być zdenerwowany i może się wyżyć na pracownikach.
Zawiedziona
10.12.2025 09:50
Od prawie miesiąca czekam,żeby pójść do pracy. Na rozmowę czekałam tydzień, kolejny tydzień na lekarza i teraz tydzień na umowę... Co jest z wami ? Szukacie w końcu pracownika, czy nie ? Wyników chcecie, ludzi brakuje, słuchy coraz gorsze a nikt niczego nie zmienia. Babki z centrali też jakieś agresywne. Nic nie załatwiła, a traktuje ludzi jak podnóżki- gbur. Życia i motywacji więcej !
10.12.2025 06:10
na każdego wyczekana by na całej ziemi zastały nagle ogład bo rodzi się dziecka życie. Na Miłość Niech ustaną salwy wszystkich armat dział innych .Niech każdy Pielęgnuje Mimo wojen n a chwilę bo Prawosławni mają tydzień po nas... Zaprzestać wszystkich działań! Promyk na Pokój Ludziom na Świecie ! By te mocarstwa Dbały o każde życie za wszelką cenę Dzierżą na sobie wszelkie czynu słowa Azja Ameryki każde Europa
Moja mama kiedyś mi powiedziała że wolała mnie by tysiąc razy nie ujrzeć niż widzieć mnie martwego. JA jej powiedziałem Mamo ja żyję na granicy ale żyję
bardzo daleko by iść piechotą nie dla turystów tam stary ksiądz na rozstaju dróg do tych ludzi starszych co z gór nie mogą zejść bo nogi im się kończą z wycieńczenia ! tam chciałbym zawrzeć mój związek małżeński. "Berdzie mi zimno" powiedziała nie bój się rozpalę cię nocy jak piecyk ! Z Miłości! Obiecałem mojej dziewczynie jej ojciec jest bardzo bogaty, zawsze mnie miesza z niczym, przy każdym posiłku co ty masz kim jesteś? Ona w końcu krzyknęła Tato! Lubię być sam, resztka człowieczeństwo. Lubię być sam n ie jak młoda od tel i internetu uzaleźniona Lubię pomyśleć nad życiem swoim i innym. wspinam się meczę lubię się wyłączyć ze życia. śiąsć na skraju grani popatrzeć jak nowy dzień wstaje i gdi usypiać gdy zachodzi!
bardzo ciężka praca wraz z służbami satelitarnie wykrywającymi ciepłotę ciała Mamy takie pokrywy które odbijają ultracielplość satelita i drony ich nie wykrywają
ha wiem że to jest nieludzkie, człowiek w tym czasie potrafi mu przed realizacją zadań czy działań przewinąć się całe życie ale jak ja jestem wpieniony i mam 1,68 m a postawiłem ścianę z piwa z wkurzenia by się nie wyżywać na pracownikach tylko fizycznie ustawić 3 m z krat! JA bym się bał!
10.12.2025 04:34
nie liczy się mentalność oraz fizyczne zdolności, ale głownie psychiczne na co jesteś gotowy! Widziałem ludzi którzy zabijają ludzi jednym strzałem w głowę z dużej odległości precyzyjnie i rzucali karabiny bo oni9 nie chcą tego robić ! trzeba złamać ludzi psychicznie, albo się nadajesz albo odpadasz!
chcę mieć jednego sprawiedliwego pracodawcę ktury już nie łaknie ale nasycił się by to co ma wq takiej kondycji utrzymał jaką ma ! Nie chce imperatorów ! Aleksandrie zbudowane mam przypomnieć, Wielkie mocarstwa padają rozgrabią je ludzie rządni chciwości nie jak szef "łaskawi". Wiem że szefa śledzę i chodzą za szefem. Nie Lubię tego jak w moim życiu. Widocznie jesteśmy przeciwieństwem zwierciadła, czyli mamy te same cechy ale żyjemy w różnych światach szef w tym bogatszym a ja w mniejszości! Praca resztka człowieczeństwa wiara w ludzką duszę. Każda z dziewczyn spowiada mi się co ją boli! chyba zabiorę to do do grobu części z nich obiecałem że nie wyzdradzę ! Coraz źle się dzieje egoizm pycha chciwość przemawia. Mi to wchodzi do głowy. nie umiem jak inni jednym uchem wpuścić innym wypuścić . Gdy coś do kogoś mam idę do tej osoby, zdenerwuję ją mega. Ale ona robi to co ja mega pracuje . Zostałem sam moich kolegów wybito w działaniach czy odnaleziono! Jak chce dołączyć do nich czasami gdy śpię budzę się i słyszę dołącz do nas . ja już chce odpocząć w piekle czy niebie jak by to nie wyglądało! Ale mam obowiązki powinności. Kiedyś komuś powiedziałem żeby mnie ubić musieli by mnie sami ubić ja nigdy się nie poddaje czy jestem chory ranny nawet gdy jestem ja nie boję nadal pracuję . Żadko chodzę na L4 chyba żebym się już z ziemi nie mógł podnieść!
już nie mogę dotknąć kibla bo jak oficer jednostki wojskowej wejdzie do kibla a tam kropka będzie na desce bo któryś miał rozwolnienie cała dywizja sprząta wszystkie kible by się błyszczały! On sam idzie odeszczaść się na pole ! Ja wtedy nauczyłem się sprzątać do cna. Musze sprzątać starym rodzicom w domu! Mam Obowiązki Powinności! Niektórzy oddają innych do domów starców ja bym tak nie potrafił! Praca nad samym sobą też uczy po to matka i ojciec jak byłem niemowlakiem opiekowała się mną by jak oni już będą starzy schorowani bym to ja się zaopiekował!
nie boję się konsekwencji za to co powiem! A Pan By się bał mówię do Biernackiego? JA o moich Ludzi dbam jak o żelazną pięść nigdy nie widziałem tak sumiennych heroicznych ludzi dziewczyn zwłaszcza które tak dużo siła wkładają w pracę mimo że w w domu czekają ich obowiązki i powinności gówno prawda! Nie sa niewolnicami ale mają prawo do Szacunku i respektu! Troszczą się o nas mężczyzn i o dzieci żebyśmy byli oprani wyżywieni, Kocham jak moja kobieta gotuje jeszcze jak coś z przepisów babci! Jak ja wycierałem podłogę jednym kubłem moja kobita miała kupę śmiechu ty wody nie wymieniasz? Jest brzemienna ja nauczony na kolanach os dawna nie lubię ich mopami to się rozciera brud nie zgarnia i sprząta!
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Dino Polska?
10.12.2025 03:42
potem szef dino mówi co ty gadasz frajerze "mały gnojku"... To ty przyjedź sprawdź frajerze! Sam się nie pytasz nie troszczysz się, Nie musze cię widzieć przyślij swojego paroba!
ja gdy one we 2/3 przyleciały do mnie zamknąłem kase zrobiłem formejszyn tu batle formację obronna gdzie idę w pojedynkę albo w grupie. czyli ja jako facet idę do przeciwdziałania reszta wyprowadza ludzi tak i ucieka razem z nimi! Zaraz na gałkach odciąłem prąd z budynku tak w szafie sterowniczej bo napięcie przepływało! do dzisiaj dj dino ze swoimi reklamami mi gaśnie! Przepalone są obwody gdzieś jak nic
no bo ja tam byłem sam nie wiedziałem czy elewacja się nie topi nie sięga dachu! Mogłem gdybać! Uratowałem to z całej siły! ja wtedy byłem na drugim końcu marketu tak na kasie
co miałem zrobić! Ratować nawet gdyby dla mnie ratunku brakło skrzynka była zamknięta to na zewnątrz się paliło bałem się że elewacja się chwyci. dotknąłem wyrwałem najwyżej mnie porazi. Grunt żeby te wszytkie materiały w tym chemikalia proszki do porania to co w magazynie się nie zapaliło. Dziewczyny część w wiacie posrane część przy dyskotece na sklepie. KAzałem wyprowadzić wszystkich ludzi huk z ich dobrami mają rzucić co w ręku mają i uciekać! Dziewczyny w tedy priorytetowo wygoniły nawet krzykiem ludzi
10.12.2025 03:16
bo miała dla regionalnej porobić zdjęcia praca. wiedziałem że to tuż za ścianą magazynu tak od przyłącza z ziemi gdyby ten magazyn się chwycił ze środkami chemicznymi innymi żadna straż pożarna by sobie z tym nie poradziła. Dziewczyny wtedy przyleciały do mnie na kasę market się pali! ja uhahany myśl;ałem że one sobie jaja robią siedziałem na kasie jak mi zaczęła z prądu dyskoteka się robić. Dały mi do ręki gaśnicę zwykłą pianową ja zapytałem co to jest czy mają proszkową!
10.12.2025 03:11
ale to ja! Robię rzeczy poddaje sprawdzianom ludzi którzy sami nie uczestniczą w akcjach oni fotografują robią zdjęcia do ubezpiueczeń mówiłem jak gasiłem pożar odsuń się dlatego zdj robiła skrzynki z daleka
Lubię moją kierownik w Bestwinie niech się nigdy nie poddaję bo ona ma w głowie wszystko. Że juz od razu ją zdegradują inne! Nie chcę by była zdegradowana to fajna dziewczyna prze miła jak Każda z was mi droga. Muszę iść już na mnie czas przyszedł ! Chciałbym mieć tak wyrozumiałych ludzi w pluto0nie oddziale!
10.12.2025 02:59
Przychodzą do mnie bardzo bogaci ludzie którzy nie mają w nikim zaufania tak! Czasami chodzi o ochronę poza granicami państwa czasami po prostu by wypić raczej się ululać ja to nazywam bo ja szybciej jestem podpity niż oni upici w sztok czasami gadają bzdury! Prawdziwe! Zagaduje na inny temat! Mówią właśnie jak to będzie teraz gdy ja z moja rodziną wyjadę na wczasy zostanę porwany. Ja mówię to reguluje tylko ONZ! Nie , skończyłem z tym ja już nie chcę się nikim i niczym przejmować! Jestem za stary! Poza tym po dwa razy już nie powinno tu mnie być!
element nośnyn sam dopychacz mięsa jest obluzowany choć na dwóch śrubach nie wiek kto ta starą piłę regenerował ale no nie dokręcił! przez co może dojść do wypadku. ten dopychacz mięsa ząbki! Bo Zgłaszały mi to dziewczyny, ja zauważyłem że plomby są zerwane czyli to piła po regeneracji! zwłaszcza przy cięci schabowych. Może piła się urwać komuś poszczerbić ręce to jest niedokręcone patrzyliśmy z klientem na świadka. ktoś tego nie dokręcił! Piła nie nowa ale po regeneracji! Zakłąd nie stać w koszty iśc na nową!
ja odpowiadam nie tyle za sprzęt palił pies sprzet tylko ludzi którzy tam pracują za każdego odpowiadam czuję się mega odpowiedzialny przy stoisku mięsnym piły i narzędzia. Pracując na ubojni widziałem jak automat oberwał człowiekowi całą rękę został mu kikut! ! Jak jakieś urządzenie jest mega nie sprawne trąbisz o tym zgłaszasz kierownikowi każdemu! Nawet do samej centrali! Bo tobie nic się za zmianę nie stanie przyjdzie ktoś po tobie maszyna automat się posypie łożyska inne i kogoś uszkodzi na całe życie! Po to zdajesz sobie zmianę nie tyle ile mięsa masz do sprzedania jakie partie ale o sprzęcie !
to jest niebezpieczne pytałem się bo to jest dziesiątka lub ósemka klucz płaskooczkowy by to dokręcić! Ale nikt nawet w samochodowym stanie tego nie miał! By nikomu nie stała się krzywda! bo piła haczy
10.12.2025 02:22
nie będę czekał na ich serwisy które biorą za każda wizytę forsę zrobię to sam wiem co jest nie tak! Sam to zrobię w czwartek
10.12.2025 00:42
Firma na dużą skalę dobrze rozwijająca się o dochodach już nie wspominając a płacą grosze.Nie da się pracować w trzy osoby na zmianie jeszcze w sklepie wysokoobrotowym.A co do zbliżających się świąt wszystkie mniejsze czy większe sklepy dostają paczki pieniądze albo bony a tu nic takiego nie ma nikt nie jest zainteresowany pracownikiem
09.12.2025 13:18
10.12.2025 00:20
Były wypłaty nie wiem czemu komuś jak jednej z moich koleżanek dali tylko 3200 zł wypłaty. Nie "leserowała" Nagina ostro! Jej mąż ma trudną sytuację bo Silesię zamykają. Będą mieli skromne święta, a tu dwójka dzieci mieszkanie do utrzymania. Jeszcze jej za coś uwalili ciekawe za co?!:(
fiu fiu
09.12.2025 10:06
Co znalazło się w oficjalnym piśmie OPZZ do Zarządu Dino Polska?
W piśmie OPZZ wskazano dwa główne tematy rozmów:
kwestie dotyczące Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych,
sprawy związane z warunkami pracy oraz funkcjonowaniem firmy.
Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych to narzędzie, które ma realnie wspierać pracowników, ich rodziny oraz osoby w trudniejszej sytuacji życiowej. Według związkowców jego brak w dużej firmie zatrudniającej tysiące osób budzi poważne zastrzeżenia prawne i etyczne.
Przypomnijmy, że zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych może obejmować m.in.:
dofinansowanie wypoczynku – w tym wczasów pod gruszą, wyjazdów rodzinnych i sanatoriów,
zapomogi w trudnej sytuacji zdrowotnej lub życiowej,
pożyczki mieszkaniowe na zakup lub remont mieszkania,
dofinansowanie kultury, sportu oraz zajęć dla dzieci,
świadczenia okolicznościowe, np. paczki świąteczne,
wsparcie dla dzieci pracowników, w tym kolonie czy półkolonie.
Według OPZZ, pracownicy Dino nie otrzymują żadnego z tych świadczeń, mimo że przepisy nakładają na pracodawcę obowiązek ich zapewniania.
OPZZ zwraca uwagę na drastyczny kontrast między ogromnymi zyskami spółki a brakiem podstawowych świadczeń dla pracowników. Związek określa tę sytuację jako „głęboko niepokojącą”, sprzeczną z zasadami społecznej odpowiedzialności biznesu i mogącą stanowić naruszenie przepisów ustawy o ZFŚS.
Co oznacza brak świadczeń socjalnych dla pracowników sieci handlowych?
W branży retail świadczenia socjalne są ważnym elementem wsparcia dla pracowników, którzy często pracują w systemach zmianowych, przy dużym obciążeniu fizycznym i emocjonalnym.
Brak ZFŚS oznacza dla pracowników Dino:
– brak dofinansowania wakacji,
– brak wsparcia dla rodzin i dzieci,
– brak pomocy w trudnej sytuacji zdrowotnej,
– brak pożyczek mieszkaniowych,
– brak świadczeń okolicznościowych,
– brak realnej polityki socjalnej, która jest standardem w innych sieciach.
Jakie działania może podjąć OPZZ i co grozi pracodawcy?
Związek sygnalizuje gotowość do rozmów, działań formalnych, zawiadomienia odpowiednich instytucji w przypadku braku reakcji pracodawcy.
Jeśli potwierdzi się, że Dino nie realizuje obowiązków ustawowych, firmie mogą grozić: sankcje administracyjne, nakazy wypłaty świadczeń, kontrola PIP i postępowania wyjaśniające, czy dalsza presja społeczna i utrata reputacji.
Nika
09.12.2025 12:20
Ciekawe, dlaczego nie ma ani słowa o łamaniu prawa pracy ,w formie podglądania pracowników, robienia im zdjęć i rozsyłania po innych sklepach ,jako przykład źle wykonywania zadań ,a gdzie rodo
fiu fiu
09.12.2025 12:50
"Nie potrafimy się sklonować"
Kasia pracuje w Dino ponad pięć lat. Przyznaje, że w okresie świątecznym, choć nie tylko, najtrudniejsza jest presja.
- Mamy ogromne ilości towaru. Bardzo często narzucana jest odgórnie liczba zadań, nałożonych przez kierownika regionalnego. Nie potrafimy się sklonować - mówi Wirtualnej Polsce.
W czasie świątecznej gorączki nieprzyjemne sytuacje z klientami są na porządku dziennym. - Ludzie się niecierpliwią, chcieliby wszystko na już, a my się nie rozdwoimy - dodaje. Choć obecnie na zmianie są cztery osoby, w przeszłości zdarzało się, że na cały sklep przydzielonych było zaledwie trzech pracowników.
- W zeszłym roku przed świętami to była norma… Nieraz słyszałam od kierownika regionalnego, że "nie ma ludzi do pomocy" i "musimy sobie sami poradzić" - tłumaczy Kasia.
Jak twierdzi, w Dino social nie istnieje. Co roku pod koniec listopada pracownik, jak mówi nasza rozmówczyni, dostaje tzw. stażowe za przepracowany rok. To ok. 100 zł brutto. Dino nie odpowiedziało na nasze zapytania dotyczące premii świątecznych.
Oczywiście popieram protest pracowników, ale bardzo wątpię, że coś się zmieni. W większości sklepy są ulokowane specjalnie na takich pipidowkach za przeproszeniem, gdzie o pracę ciężko.
Pytanie do osób pracujących ile czasu minęło zanim ogarnełyscie ?pracuje 2 dzień dopiero ,oczywiście żadnego szkolenia, tylko pokazali na początku i resztę radź se sama .
Niech się wezmą wkoncu za ten sklep niech tym wyżej i samemu bogaczowi z wielkopolski wezmą za (usunięte przez administratora) nie nas pracowników męczyć fizycznie i psychicznie o premi świątecznej nie wspomnę żadnych bonusów kompletna porażka a i za kierowników marketu się wezmą też bo bierze pod siebie dwie trzy osoby tzw pupilki i one nie przepracowują się i premie dostają a te co muszą robić za dwie wieczne pretensje a premi tyle co pies napłakał
Praca w Dino to totalne rozczarowanie, pracowałem w jednym sklepie na Podkarpaciu, do pracy przychodzisz na rano, na wstępie masz zrobic swoje obowiązki , prócz tego dokładają ci pracy bo jak się nie wyrobisz piszą skargi by być zwolnionym dyscyplinarnie. Tak przynajmniej usłyszałem, dają mnóstwo planogramów i kierownictwo z wami walczy. Poprzez np. układanie grafików tak by dana osoba której nie lubią miała bardzo dużo godzin. Od razu pokazują niechęć i wyższość. Np im wolno schodzić na dwie przerwy bo jedna to kawa a druga wiadomo ta legalna. Chodzą obgadują i poniżają na sklepie. Nie raz wychodziliśmy z płaczem że sklepu. Obowiazków dużo. Oni szukają robotów i naiwnych ludzi. Ja się wachalem ale jednak wolę zrezygnować
zanim ta łobuziarnia się rozbiegła zaraz był samochód żeby mnie wesprzeć, trochę mnie potłukli miałem lekki krwotok ale tamponada w nosie i heja. Mówię wychodzę na własna odpowiedzialność już z karetki! Że nic mi nie jest! Bo wiedziałem że tam już chcą ich obedrzeć ze skóry. Zaraz napisałem nic mi nie ma że to turyści. szturchnął mnie łokciem nie powiedział przepraszam choć nie był u siebie ! Napisałem że to były młode 20 letnie knypki i że byłem piany w sztok !