Dino Polska

Krotoszyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 703 ocen.

Dino Polska
3 703 6 1

Opinie o Dino Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Anastazja

Jak wygląda sprawa mobbing u was na sklepach??

Świeżak
@Anastazja 19.09.2018 17:23

U mnie bywa różnie. Czasem trudno było znieść " skażoną" atmosfere. Czasem to bardziej dało sie odczuć ale mam jeszcze nadzieję że coś sie poprawi. Najgorzej kiedy nowy trafi do rdzenia osób pracujących od początku w markecie. Jest trudno przebić sie przez twardą skorupe. Po mnie już dwie nowe odeszły które nie wytrzymały.

anonymous
@Świeżak 19.09.2018 18:18

To znaczy jak was traktują??

Pracownik
@Anastazja 19.09.2018 17:23

A bywa coś takiego w Dino?- kierownik czy zastępca sądzą, że to ich obowiązki. Przez prawie cały miesiąc na popołudnie, zabieranie premi niczym nie uzasadnione i ciągle straszenie konsekwencjami na np.małą sprzedaż na mięsnym gdzie klienta brak.

Ala

Miałam dobrą opinie o sklepie ale dzisiaj pani w dziale mięsnym o godz 20 powiedziała że ma umyta maszynkę i mięsa już mi nie zmieli.

Pracownica
@Ala 22.08.2018 21:27

Nie mierz wszystkich jedną miarą,, ja też pracuję w Dino i często na mięsny, i obsluguję do godziny 22.0,,kroję wędliny, mielę mięso. Myje maszyny na bieżąco, więc jeśli spotkała Cię taka sytuacja to zgłoś to kierownikowi.

anonymous
@Pracownica 23.08.2018 11:17

no proszę jaka pracownica sumienna po każdym użyciu maszyn myje ją to śmiech na sali sama siebie kobieto oszukujesz

Pracownica
@anonymous 01.09.2018 21:55

Pisząc że myje na bieżąco, to że w wolnej chwili wycieram ściereczką, i nie oszukuje, lubię porządek i na mojej zmianie na mięsnym staram się go utrzymywać... I to prawda lubię swoją pracę i staram się ją wykonywać dobrze... Czy to wstyd ::::nie sądzę.... I to prawda obsługujemy do 22.0...

Pracownik
@anonymous 01.09.2018 21:55

Z pewnością nie po każdym użyciu maszyny się myje ,ale wieczorem bywa że maszynkę do mielenia czy krajalnice myje się po 3-4 razy, bo wielce państwo przypomni sobie, że czegoś zabraknie. Zastanawiające jest czy wszyscy tu piszący na temat pracownic Dino zostają chętnie w pracy a do domu wracaja godz po zamknięciu sklepu czy innego zakładu pracy. Niestety na mięsnym 15 minut po zamknięciu sklepu jest za mało by umyć maszyny , schować mięso, zrobić odpisy i ogarnąć lady .

Pracownik
@Pracownica 04.09.2018 16:39

Nie zawsze jest na to czas.

Pracownica
@Pracownik 04.09.2018 17:31

Tu się zgadzam... Praca na mięsnym jest bardzo ciężka.... I rzeczywiście 15 minut to za mało.. Najgorzej jest w poniedziałek jak jest inwentura, często wychodzi się przed 24.0

Pppp
@Ala 22.08.2018 21:27

To sie wola osobe odpowiedzialna za sklep i skarga nie ma ze nie pokroi ma kroic do 22

halina
@Ala 22.08.2018 21:27

no i dobrze powiedziała, nie da rady umyć wszystkich maszynek dopiero przed 22.

ela
@Pppp 12.09.2018 23:00

dlatego nienawidzę właśnie ludzi jak cos nie idzie po myśli najlepiej by człowieka zgnoili (usunięte przez administratora)

anonymous
@Pppp 12.09.2018 23:00

glupol

baba z mięsnego
@Pracownik 04.09.2018 17:31

OD kiedy to po każdym użyciu myje się maszynkę do mielenia chyba to nie realne w godzinach szczytu , potem też nikt nie myje bo nie ma czasu zwyczajnie

:)

Dziewczyny, czy u was na marketach również jest praktykowane mielenie karkowki z/k ?(oczywiście po wczesniejszym oddzieleniu mięsa od kości ;-)

:))
@:) 15.09.2018 09:29

Jak najbardziej. Mielimy żołądki i serca z kurczaka , kroimi po 50 cieniutenkich sznycli ze schabu , łopatke czy szynke w kostkę wszystko wedle życzenia nawet bigosowe mielimy.

Lili
@:)) 15.09.2018 15:23

A Świstak zawija w sreberka

:))
@Lili 15.09.2018 20:32

Dziwi Cię to?

Świeżak
@:)) 15.09.2018 15:23

U nas nie wolno mielić drobiu ani przecinać na pile. Zaś co do mielenia wolowina i wieprzowina wedle życzenia

:))
@Świeżak 17.09.2018 17:36

Dziwne . nawet na szkoleniu jest powiedziane,że filety z kurczaka jak i podroby możemy mielic. Wychodzi na to co Dino to inne przepisy ha ha.

Pracownik
@:)) 17.09.2018 19:20

Niby można, ale po zmieleniu drobiu trzeba umyć maszynkę

Dinuś
@Pracownik 18.09.2018 17:50

dziewczyny ale pytanie dotyczyło raczej tego czy rozbieracie mięso!! W ladzie jest karkówka bez kości i z kością i klientka życzy sobie akurat żeby jej zmielic tą z kością

anonymous
@Dinuś 18.09.2018 21:10

Nie gdyż nikt nie pokazywał nam jak się rozdziela kość z mięsa a jak zostanie kawałek kość i maszynka szczebli kto będzie winny wy czy klienci

Świeżak
@:)) 17.09.2018 19:20

Moje szkolenie ograniczyło sie do minimum. Koleżanka z mięsnego przekazała " nie kroić" i krótka piłka. Ja na mięsnym nie jestem. Jedynie czasem wypełniak braki kadrowe albo kiedy koleżanka schodzi na przerwe. Tak poza tym to kasa i ekspozycja

Ewa

Dzisiaj sobota. Na mięsnym Kolejka ok 12 osób a za lada jedna Pani. Niestety po chwili stania zrezygnowałam. Do kasy kolejka około 20 osób tylko jedna kasa czynna Pani dzwoniła kilka razy po drugą kasjerke ale pani Roksana nie wykazała chęci aby podejść. Przyszła po kilku wezwaniach. Niestety cześć zakupów musiałam zrobić u konkurencji gdzie zostałam szybko i sprawnie obsluzona. Dino straciło kolejnego klienta. Może czas na zmianę kierownika!!!!! ¡

Ja
@Ewa 25.08.2018 12:47

A co ma do tego kierownik jak jest nalo etarow od tego jest gora

anonymous
@Ewa 25.08.2018 12:47

może lepiej skargę pisać do siedziby naszej firmy co my możemy jak nas tak mało na sklepie po3-4 osoby A obowiązków przynajmniej na 6 osób ludzie trochę więcej empatii ...

nowa
@Ewa 25.08.2018 12:47

Pani Ewo nie czas na zmianę kierownika tylko zwiększenie etatów na markecie , bo jak każdy pracownik mamy swoje obowiązki z których musimy się wywiązać bo a nóż widelec o godz 10 wejdzie kontrola , ale wy klienci z całym szacunkiem tego nie rozumiecie , jesteśmy tylko ludźmi nie wołami , a w trzy osoby na zmianie bądź cztery to nie realne aby wszystkim dogodzić , pozdrawiam czasem trzeba umieć się znaleźć z drugiej strony

Celina
@Ewa 25.08.2018 12:47

niestety jest za mało etatów sama tam pracowałam i ciężko jest, na mięsny mnie wrzucili bez żadnego szkolenia ze łzami w oczach pracowałam i sama musiałam se poradzić a koleżanka z pracy jak o coś zapytałam z wielkim oburzeniem mi pomagała... a kierowniczka masakra przy klientach potrafiła dawać ochrzan. masakra nigdy nie wrócę do tej roboty

Pracownik
@Ja 26.08.2018 10:07

To niech kierownik zakasze rękawy razem z zastępcą i do roboty a nie na magazynie czy w biurze smiechy i pogaduchy. Miesniara ma dzwonek i co z tego skoro nikt na niego nie reaguje.

Pracownik
@Celina 14.09.2018 13:44

Chyba w każdym Dino kierownicy czują się jak by byli nie do ruszenia. Owszem , na zwykłego pracownika miejsce może jest wielu chętnych ale kierownik też nie jest nie zastąpiony

Świeżak

Czy u Was jest to samo że zleceniowcom obcięli pensje z 12,5 na 10 zł?

Agnesss
@Świeżak 03.09.2018 18:00

Tak. Też tak jest podobno to już tak ma być. Ta firma nie szanuje swoich pracowników. Zleceniowka obcieli do 10zl netto na godzinę a zwykłym pracownikom karza teraz za dwóch i premier też nie widzą i nie zobaczą

Świeżak
@Agnesss 06.09.2018 15:57

U nas premie są ale skoro obcięli zleceniowcom to kto wie co będzie z premiami ale to by było draństwo. W innych tego typu marketach zarabiają więcej a u nas ....

Marcin
@Świeżak 07.09.2018 07:30

Mam pytanie. W jaki sposób sa dzielone premię i ja to wygląda? Na premia za wrzesień zostanie wypłacona z którą wypłatą. Bo np. Że została wyrobiona premia za wrzesień dowiadujemy się w połowie października. Jak to jest?

Świeżak
@Marcin 17.09.2018 17:00

Pracuje w Dino od niedawna ale to na pasku widzisz jaką premie wypracowałeś w poprzednim miesiącu za który otrzymujesz wynagrodzenie

Pracownik
@Marcin 17.09.2018 17:00

Za wrzesień 10 listopada o ile kierownik przydzieli

Marcin

@Świeżak 07.09.2018 07:30 Mam pytanie. W jaki sposób sa dzielone premię i ja to wygląda?premia za wrzesień zostanie wypłacona z którą wypłatą. Bo np. Że została wyrobiona premia za wrzesień dowiadujemy się w połowie października. Jak to jest?

Daria

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

B G

Notorycznie panie nie zmieniają rękawic po drobiu, na jednej wadze waży się najpierw kurczaka bez opakowania a następnie wołowinę.Już kilka razy zwracałam uwagę.Czy panie są szkolne w tej kwestii?

Ola
@B G 13.09.2018 23:23

niekoniecznie Szkoleń brak !

Celina
@B G 13.09.2018 23:23

też bym chciała mieć takie problemy w życiu jak to czy pani zmieniła rękawice czy nie :D

kora

witam czy u was w dino też nie można mieć pomalowanych paznokcji

Pracownik
@kora 01.08.2018 19:53

Niby zakaz, ale skoro kierownik i zastępca może to dlaczego inne nie mogą ? Nawet panie na mięsnym na wiele sobie pozwalają oczywiście nie wszystkie, ale są. Skoro jest zakaz to powinien on obowiązywać wszystkich pracowników bez wyjątku, gdzie kierownik regionalny.

kora
@Pracownik 01.08.2018 21:46

ale czytałam w przepisza dino i tam nie ma zakazu więc ciekawe dlaczego tak jest.

Świeżak
@kora 01.08.2018 19:53

To jakiś żart. Pracownicy to wizytówka marketu. Ich dobry kontakt z klientami. Zadowolenie ze strony klientów. Chęć pomocy kiedy tego wymaga sytuacja. Klient jest najważniejszy a w Dino i pewnie nie tylko tam zapomina sie o tej zasadzie. Ja jestem z wykształcenia sprzedawcą. Uczyłam sie w dwuletniej szkole handlowej. Psychologia kontaktu. A tu? Wałkuje sie ile można wycisnąć z pracownika na rzecz funkcjonowania marketu. Czyli rozładunek na wyścigi. Kiedyś doszła do mnie klientaka. Było przed 22:00 i z przerażenie w oczach zapytała czy może zrobić zakupy bo ma niespodziewanych gości ( wcześniej już robiła zakupy tego dnia). Odpowiedziałam że tak. Kiedy ją kasowałam żaliła sie na pracowników marketu że są niegrzeczni i nigdy nie powinni pracować w handlu. Wiedziała że jestem tu nowa. Wcale sie temu nie dziwie bo skoro od pracowników wymaga sie hwroizmu to klient spada na dalszy plan. Premie za wydajność, a gdzie premia za kulture osobistą?

Pracownik
@kora 02.08.2018 09:20

A kto widział przepisy wewnętrzne Dino?- na szkoleniach już trafili że zakaz malowania paznokci, regionalna kiedyś trąbiła że zakaz także niby ten zakaz jest

Jolka
@Pracownik 18.08.2018 20:25

Powinien być zakaz paleniaa,bo ja np.nie pale i często zostaje sama na sklepie bo kolezaneczki wyskakują na fajeczke a ja muszę zmyślać klientom że są na magazynie czy w kibelku.To jest niesprawiedliwe bo jak one wychodzą kilka razy na zmianie min.5 minut na wypalenie to ja w tym czasie coś muszę robć

anonymous
@Jolka 01.09.2018 23:32

Z tymi paznokciami to przesada jak wygląda pracownik na kasie z każdym inny paznokciem porażka na mięsie przecież i tak zakłada się rękawice więc to jest chore... wszędzie można mieć tylko Dino nie to kpina... Lepiej mieć zaniedbane paznokcie i odstraszac ludzi

:))
@anonymous 03.09.2018 19:04

To nie przepisy Dino mówią o zakazie ,ale przepisy sanepidu. Z tego co kojarzę to można dostać parę stowek mandatu, więc życzę powodzenia Panią z kolorowymi pazurkami????

Stanisław
@Jolka 01.09.2018 23:32

Jest zakaz i z pewnością każdy coś podpisywał. Kiedyś można było wylecieć z pracy za fajki.

Pracus
@Jolka 01.09.2018 23:32

Powinni odliczać z premii lub pensji za każdego papierosa. To było by sprawiedliwe. A nie inni w pracy a oni relaks z papierosem.

Sabinkkk
@anonymous 03.09.2018 19:04

Nie mogę się zgodzić z tą opinią. Uważam że paznokcie powinny być estetyczne ! Nie długie i pstrokate z cekinami. A tak na magazynie SANEPID również nie wyraża zgody na pomalowane czy długie paznokcie. W wielu branżach nie można nosić ozdób i cudacznych paznokci. A tak ma marginesie zdrowe i równe paznokcie są estetyczniejsze niż sztuczne tipsy.!!!!!!

Sabinkkk
@:)) 04.09.2018 14:26

Brawo w końcu ktoś coś wie. Pozdrawiam

Ppppp
@Sabinkkk 12.09.2018 18:48

Chory zakaz i tak uzywasz rekawiczek a reszta towaru na sklepie jest zapakowana to sa chore zakazy przeczace jeden drugiemu.tak samo badania cuda wianki latanie z kypa za granica nie ma badan wszyscy najzwyczaj iej dbaja o higiene ale u nas to kazdy chce zarobic

anonymous
@Jolka 01.09.2018 23:32

zacznij palić ....

kaśka
@Pracus 12.09.2018 18:42

A ja palę i mam bardzo dobre wyniki i znam parę osób palących , które zrobią 2 razy tyle co niektórzy niepalący!

Marti

To jak to w końcu jest na tych szkoleniach z Golda? Dwie kumpele mi mówiły że się do nich przystawiali nie wiem kto nie chciały mówić... Ktoś coś wie? Strach jechać?

mati

A cos ktoś powie na temat szkolenia dla kierowników w Krotoszynie jak to wygląda ktoś wie ?

;)
@mati 18.12.2017 00:03

Ale o co pytasz? Jedziesz do Krotoszyna masz zwracane za paliwo, diety dzienne po 15 zł., zakwaterowanie w pensjonacie. Codziennie jeździcie do centrali na wykłady, a wieczorkiem.... imprezka. W piątek egzamin i tyle . Ja z chęcią pojechałabym jeszcze raz.

Mati
@;) 18.12.2017 09:59

Imprezka ? Słyszałem że strasznie restrykcyjnie podchodzą do takich spraw

Rita
@Mati 20.12.2017 18:25

Hahaha. Kochany balet i to fajny

Dinona
@mati 18.12.2017 00:03

wyjaśnij ? bo mam informacje o "pewnych" nieprawidłowościach jeżeli chodzi o regionalnych na tych imprezach ? ktoś coś wie czy to tajemnica firmy że się przystawiają co niektórzy do kobiet ?

Dino
@Dinona 16.01.2018 04:33

U lala napisz coś więcej bo nic nie wiemy?! Jakie przystawianie ?! Kto gdzie?!

Pracownik
@Dinona 16.01.2018 04:33

Ja też byłam na takim szkoleniu i żadnej imprezy oprócz siedzenia w kuchni przy piwie nie było i nie ma . Z tego co wiem, nie wolno urządzać żadnych głośnych imprez. Nie wiem skąd jeszcze miałby się tam wziąć kierownik regionu. Po co piszecie takie głupoty.

Izuuunia
@Pracownik 18.01.2018 07:16

No Ja też słyszałam że za przeproszeniem ładnie sie dzieje na tych szkoleniach ale czy to prawda to nie wiem bo nie bylam ....cos sie obilo ze to nie regionalny ale ten co prowadzi szkolenia ?

Pracownik
@Izuuunia 24.01.2018 18:49

To też ktoś wymyślił. Szkolenia prowadzone są przez 3 osoby i po szkoleniu każdy się rozchodzi w swoją stronę.

Izuuunia
@Mati 20.12.2017 18:25

No słyszałem że za przeproszeniem ładne k...... I właśnie o tym jednym co szkoli ktoś coś wie ? Jak to wygląda dokładniej ?

Brw
@Izuuunia 21.03.2018 01:25

Tak moje szkolenie wyglądało że zostałam sama dla siebie i gdyby nie to zębów wszystko dopytuje to bym nie wiedziała nic

Marti
@mati 18.12.2017 00:03

To w końcu jak jest na tych szkoleniach z Golda? Strach jechać? Ja słyszałam od już dwóch dziewczyn że się przystawiaja? Ktoś odpowie w końcu?

anonymous

może być

Robson 7654

Do kierowniczki i co niektórych pracowników Dino Tuplice. Albo zaczniecie szanować pracowników zwłaszcza starszych stażem albo będziecie sami zapieprzac bo oni się zwolnią. Miejcie się na baczności.

Jeennaj
@Robson 7654 24.08.2018 18:49

Widocznie pani kierownik myśli że zrobi karierę na złym, niesprawiedliwym traktowaniu swoich pracowników. Karierę można zrobić ale trzeba być przede wszystkim Człowiekiem.

Pracownik
@Jeennaj 30.08.2018 13:48

Widocznie każdy kierownik jest taki sam, ma swoich przy..... którzy są oczkiem w głowie

anonymous
@Robson 7654 24.08.2018 18:49

A w którym Dino są szanowni pracownicy wystarczy popatrzeć na pensje i na to że muszą za 3 pracować...

jaaa
@Robson 7654 24.08.2018 18:49

A dlaczego nie powiesz jej tego prosto w twarz tylko na forum? takie sprawy się załatwia prywatnie, nie wiesz czy Wasza kierowniczka to przeczyta. Jak Was źle traktują to sprawę się zgłasza wyżej, takie pisanie na forum raczej nic nie da... Szacunek szacunkiem ale takie sprawy się załatwia inaczej ;)

anonymous
@jaaa 31.08.2018 19:21

a kogo obchodzi twoja skarga

Tak już jest
@jaaa 31.08.2018 19:21

Przeważnie jest tak, że kierowniczka wchodzi kr w pupę bez wazeliny i zgłaszanie wyżej nic nie da, a wręcz pogorszy. Relacje pracownicze w tej firmie to dno . Jak będą chcieli to cię zgnoją i nic na to nie poradzisz. Dotyczy to również ludzi, którzy są liderami.

Xxx
@jaaa 31.08.2018 19:21

Mówienie prosto w oczy nic nie da .

Klient
@anonymous 30.08.2018 16:54

Tak, to prawda. Wazeliniarze mają premie i nie zależnie od tego czy się starają czy nie. Jak w prawie każdym markecie są takie osoby. Dąbrowa Biskupia nie jest wyjątkiem.

anonymous

Dzisiaj stałam w Dino w Środzie śląskiej tam w rynku 15 minut albowiem i dużej przy stoisku mięsnym nikt mnie nie obsłużył nawet nikt do mnie nie podszedł a był proszony że chce coś kupić to jest jakiś chore zamiast obsługiwać to sobie gadają na zapleczu paranoja

***
@anonymous 07.07.2018 14:32

To po co tam lazisz,jak ci się nie podoba i obsługa nie taka jak trzeba to zmień sklep,prawda jakie to proste?

Gość
@anonymous 07.07.2018 14:32

Pani z mięsnego z pewnością była w chłodni. Każdy klient myśli że na mięsnym samo wszystko się zrobi...Niestety, tu nim zacznie się pracę trzeba samemu przeważyć dostarczony towar, jeśli jest ktoś do pomocy to tylko po to by odchaczyć na liście czy zgadza się zamówienie , więc nie ważne ile to jest 500 czy 200 kg " mieśniara" dźwiga wszystko sama. I od 6.15 do 6.50 musi przeważyć i wyłożyć towar do lady. W niby wolnej chwili opóźnić pojemniki z wędlinami i dołożyć towar do lady.

anonymous
@anonymous 07.07.2018 14:32

Witam , to nie nasza wina ,ze jest nas po 3 osoby na zmianie trzeba pretensje kierować do góry , ponieważ jest nas zbyt mało aby czekać" za ladą" na klienta my tam naprawdę nie siedzimy i kaw nie pijemy jak to mają o nas wyobrażenie klienci !!!Mamy tysiąc innych obowiązków które musimy wykonać trochę zrozumienia dla zapracowanych pracowników często zdążają się takie sytuacje , ze jemy śniadanie w biegu ale klient tego nie rozumie , że kasjerka też człowiek , pozdrawiam

Dinoland
@anonymous 10.07.2018 21:45

Prawdą jest to co jest napisane powyżej.Ale niestety zdarzają się też takie sytuacje,o której napisał ,,anonymous".Bywa tak,np. niedziela trzy osoby na zmianie,klient czeka 10 minut przy stoisku mięsnym,uchyla drzwi od zaplecza woła ekspedientkę zrezygnowany podchodzi do kasy i mówi że niestety nikt nie obsługuje na stoisku mięsnym.Okazuje się, iż dziewczyny są na dworze palą fajki,a kasjer sam prowadzi sklep.W takiej sytuacji każdy przecież może wejść na zaplecze wziąć co chce,niestety kasjer nie ogarnie całego sklepu????

Kamila
@Dinoland 31.07.2018 07:55

Tak to prawda z tym paleniem fajek to jest plaga miesiara znika na fajki i mozns sobie wołać i wołać.Wraca taka na stanowisko pracy i wali fanami jak z popielniczki, albo praca albo fajki to powinno wreszcie zostać jakoś uformowaneNastepny problem to brak czepków u pań na mięsnym już kilka razy wyciągnęłam włosy z mięsa czy to z sera, gdzie jest sanepid ?

Bg
@Kamila 15.08.2018 19:46

W przepisach sanepidu nie ma obowiązku noszenia czepku. Na stanowisku mięsnym panie mają mieć spięte włosy i tyle

Pppp
@Bg 16.08.2018 06:21

Jesli sanepid nakaze nosic czepki to trzeba nosic to jest indywidualnie stosowany przepis i nie zmienisz tego

Pracownica
@Pppp 16.08.2018 14:15

Bzdura... Mam koleżankę w Sanepidzie i nie ma takiego nakazu... Włosy mają być spięte i tyle w temacie....

pppp
@Pracownica 16.08.2018 23:43

wątpie zebys miala kolezankę wiedziałabys ze sanepid moze oprócz przepisow stosowac swoje zalecenia i mają byc wykonane.

Pracownica
@pppp 17.08.2018 12:38

I zalecenia są takie że mają być spięte włosy.. I tyle w temacie...

Cichy
@Dinoland 31.07.2018 07:55

Bo przecież nie ma po 4 godzinach pracy przerwy 15 minutowe prawda? Całe 8 godzin na stanowisku, czy jak to ma wyglądać?

Świeżak
@Cichy 05.09.2018 20:10

Z tymi przerwami to swięta racja. Ja mam problemy żoładkowe. Rygorystycznie mam przestrzegać pór posiłków tzn co 3-4 godz. A wczoraj na popołudniowej zmianie przerwe miałam o 20:30. Do tego skróconą. Bywałi tak że w ogóle nic nie jadłam bo nie miałam przerwy. Do domu wracałam z boleściami.

Pracownica Dino
@Kamila 15.08.2018 19:46

W czapku na mięsnym.. To nie PRL..

Wrocław
@Kamila 15.08.2018 19:46

Paru takich klientów i sama Pani zacznie palić ;)

Adam

W Dino coraz bardziej nie lubią klijentow, po prostu przeszkadzają w ciężkiej pracy,a najbardziej palącym papierosy bo przecież nie ma czasu spokojnie złapać powietrza. Dziwne że nadzór nie ma czasu przypomnieć tym ludziom że czas palenia w czasie pracy,nalezy odrobić a jeżeli ktoś pali co pół godziny to trzeba pomyśleć o innej pracy.

świeżak
@Adam 09.09.2018 09:18

Ja nie pale a i tak mam nawet wyliczaną należną mi przerwę i faktycznie wymogi są ponad klientelę, co przeczy znaczeniu czym jest sklep. No bo ważniejsze jest rozłożenie prasy ( mamy tego full i ciut ciut, w regionie bijemy rekordy), albo wieczorem uzupełnianie lodówki w piwa czy czołowanie alkoholi. To wszystko musi zrobić kasjer nr 1 a gdzie obsługa klienta. Trochę w handlu pracuję, miałam sporą przerwę tyle co zakrólowały u nas sieciówki. Nie było czegoś takiego dawniej. Klient był najważniejszy. Jestem z wykształcenia sprzedawcą - magazynierem. Mam wyrzuty sumienia kiedy wymusza się na mnie pozwolenie by klient poczekał a ja w tym czasie wyniosę koszyki spod kasy czy wózki wwiozę do marketu z parkingu. No ale skoro kierownictwo ma takie wymagania i oni sami to mi nakazali bym właśnie tak robiła

Modnisia2007

Dino w Wołowie na Piłsudskiego, to najgorszy market w Wołowie. Obsługa niemiła, kasjerki bez uśmiechu, jakby pracowały za karę. Na stoisku mięsnym trzeba wołać, żeby któraś podeszła obsłużyć i jeszcze łaskę robią, że podejdą. Odradzam zakupy w tym miejscu.

Aga

Dino w Hucie Starej B, wiele opakowań uszkodzonych, niestety wzięłam takie i przy kasie cała zawartość rozsypała się na podłogę. Pani kasjerka daje mi woreczek( nie wiem po co). W rezultacie kazała zapłacić bo niby ja rozerwałam opakowanie. Nie chciałam się kłócić, byłam z małym dzieckiem wiec zapłaciłam i wyszłam. Więcej zakupów tam nie zrobię.

As z rękawa
@Aga 04.09.2018 12:51

Absolutnie nie masz obowiązku płacić jeżeli nie chcesz, gwarantuje Ci to ustawa. A ja bym tam robił zakupy na złość

Moj

Lepiej awansować na kierownika marketu czy trenera działu(OiW)?

pAWEŁ a

Nie wiem nie rozumiem LUDZIE JAK MOŻNA MIEĆ PODSTAWY 2500 BRUTTO?

lola
@pAWEŁ a 20.08.2018 09:11

jak ja bym miala 2500 brutto tobym była szczesliwym człowiekiem uwierz....

Zzz
@pAWEŁ a 20.08.2018 09:11

O czym ty mówisz jakie 2500

nowa
@pAWEŁ a 20.08.2018 09:11

nie ma takiej podstawy jest 2100 plus dodatek lokalizacyjny 300 zł

n
@nowa 02.09.2018 09:54

przepraszam 2200 brutto podstawy i ten dodatek 300

anonymous
@n 02.09.2018 09:55

Chociaż macie dodatek a jak inni pracują za najniższą krajową tylko hehe

Mpl

Dino najgorsza sieć w Polsce. Nie dość że najgorsza siec, to jeszcze najgorsze kierownictwo. Przykład Rusiec powiat Bełchatowski. Kierownicza sklepu to najgorsza zaraza w całym sklepie. Widziałam gorsze ale ta to przechodzi sama siebie. Traktuje młodych ludzi jak niewolnikow. Poza tym podaje przykład. Umowa była do końca sierpnia. A zwolnienie było do 3wrzesnia. Jakim prawem ona mogła zwolnić? Kiedy w ostatnim dniu umowy zadzwoniła u zapytała się czy przedłużamy umowę. Odpowiedziane miała że tak. Dziś przyjeżdżam do pracy a Ona mówi że ja już tutaj nie pracuje... Jaki Ona daje przykład kiedy wszystkie kolory na włosach ma. Paznokcie długie wymalowana.... Szczyt wszystkiego. Co się dzieje na tym świecie. Ja sieci sklepów Dino opinie wystawie. Zesrja się. Tak poza tym to nawet stare mięso sprzedają. Już nie mówiąc o obsłudze.... Ja sama pracowałam i wiem co i jak tam pachnie. Dino to najgorsza sieć A kierowniczka sklepu Dino to (usunięte przez administratora) jakich mało.

Becia

W Dino w Zgierzu jest straszna obsługi na kasach zawsze jedna jest czynna kolejka długa jak cholera jak dzwonią po kolejna osobę na kasę to jest straszne niezadowolenie że nie może gadać na zapleczu tylko musi obsługiwać no poprastu żenada. Jest tyle osób bezrobotnych to niech zmienia obsługę ta jest okropna. Idę do sklepu poto żeby dać zarobić a spotyka mnie nie miła sytuacja. Daje temu marketów mego minusa i nie będę go poleciała swoim znajomym

Mira
@Becia 01.09.2018 13:16

W Dino w Baborowie jest identycznie! To już chyba plaga w tej firmie

anonymous
@Becia 01.09.2018 13:16

szanowna pani my pracownicy din padamy na twarz aby pani mogla zrobic zakupy zenada to pani domysly my nie mamy czasu na rozmowy zapraszam do nas do pracy mysle ze 1 dzien pani wystarczy

klara

Jestem klientem Dino w Jadowie i z tym sklepem jest coraz gorzej towar zamiast na półkach stoi na paletach Pan Radosław używa wulgarnych słów przy klientach wobec swoich współpracowników. Pani kierownik na to nie reaguje jak również nie pracuje na sklepie i nic nie kontroluje, jeśli wyjdzie na sklep to ma pretensje że wszyscy źle robią. Jestem w tym sklepie bardzo często i widzę że jest źle.

helena
@klara 06.08.2018 20:45

Nie wiem czy wiesz droga Klaro, ale praca kietownika polega na zarządzaniu ludzmi, pokazaniu im co należy zrobić i w jaki sposób, kierownik nie jest od tego by samodzielnie wykładać towar, ale zeby robili to pracownicy, takie działanie nazywa się delegowaniem zadań. Sama sobie przeczysz pisząc, że kierownik nic nie kontroluje, skoro sama piszesz, że wychodzi na sklep i mówi co jest nie tak. Co do zachowania pracowników to nie wiesz czy kierownik nic z tym nie robi, przecież nie będzie rozmawiał z nimi przy klientach na sklepie...

ewa
@helena 07.08.2018 10:43

W Dino Kierownik ma takie same obowiazki jak pracownicy,rowniez wykladanie towaru plus oczywiscie sprawy biurowe.Jak sobie wyobrazasz siedzacego w biurze Kierownika przy takich brakach ludzi?

Aga
@ewa 07.08.2018 15:13

U nas kierownik pracuje tylko w biurze,nie pomaga w niczym innym pomimo tego że jest nas za mało

ewa
@Aga 07.08.2018 15:39

To dziwne ze na to pozwalacie...

Aga
@ewa 07.08.2018 16:03

A co mamy zrobić?regionalna wie o tym że on nic nie robi,są kamery,były skargi,wszyscy dobrze wiedzą jak jest i nic ich to nie obchodzi,będą się martwić zwykłym pracownikiem,który robi za trzech?pewnie że nie

Marta
@klara 06.08.2018 20:45

Pani Klaro zgadzam się z panią w 100% też jestem często w tym sklepie razem z mamą i też bylam świadkiem jak ten pan źle odnosił się do współpracownicy i nikt nie zareagował oprócz drogiej pracownicy jedynie co tam pozytywnego to kasjerki są kompetentne wiedza co do nich należy nawet młode osoby są bardzo przemiłe i sympatyczne z szacunkiem odnoszą się do klientów są pomocne dzięki nim jest tam miła atmosfera

Daga
@Marta 07.08.2018 19:06

Ja też się zgadzam z tą opinią w Jadowie dzieje się nie najlepiej Pani kierownik powinna pracować razem z innymi a jeśli chodzi o zachowanie tego pana to jest poniżej jakiegokolwiek poziomu i zupełnie nie rozumiem jak taki (usunięte przez administratora) może pracować . Pani kierownik z Jadowa proponuję wziąć się za robotę i doprowadzić sklep do porządku od siedzenia nic się nie zrobi. Jeśli chodzi o kasjerki to są miłe (chociaż zdarzają się wyjątki). Serdecznie pozdrawiam dwie Panie z mięsnego i jedną Panią z kasy które pracują już dosyć długo i dzięki nim miło się robi zakupy.

Sandra
@klara 06.08.2018 20:45

Tez czesto jestem w sklepie w Jadowie, jednym slowem TRAGEDIA!!!! pan wczesniej wymieniony jest wulgarny i nie mily dla pracownikow jak i dla klientow... Moze pora pani kierownik pomyslec i nie zateudniac takich osob.. jestem klientem od samego poczatku, gdzie podzialy sie wczesniejsze panie? One chociaz potrafily kulturalnie sie zachowac i byly mile dla klientow a na sklepie jest brud i balagan, nie mozna dostac sie do podstawowych prodyktow bo wszystko jest zastawione!!

Xxx
@ewa 07.08.2018 15:13

Jak ktoś lewus do pracy i myśli że tylko rządzić potrafi to nie ma ci się dziwić. Co niektórzy kierownicy w Dino zbyt wiele sobie pozwalają.

Pracownik
@Aga 07.08.2018 15:39

I pewnie tylko sprawdza jaki utargi żeby premią była większa, przecież on tylko o to chodzi

Pracownik
@Sandra 07.08.2018 22:19

Te miłe panie z pewnością odeszly przez takie kierownictwo, wsze dziś tak bedzie

Xxx
@ewa 07.08.2018 15:13

Gdzie niegdzie to i zastępca ma lewe ręce i mówi że jest w końcu kierownikiem i może siedzieć w biurze a nie robić na sklepie.

Marek
@klara 06.08.2018 20:45

Też jestem klientem tego sklepu co do tego pana i kierowniczki nie będę się wypowiadał bo szkoda słów a co do kasjerek i pan z mięsa to się zgadzam sa dwie panie na dziale mięsnym które wiedzą co do nich należy i się na tym znają i mam dwie ulubione kasjerki które pracują już tam dłuższy czas jedna troszeczkę starsza ale bardzo przesympatyczna i ma podejście do ludzi a druga Pani jest młoda z która da się pośmiać i pozartowac jak nie ma ludzi a poza tym przyjeżdżam tam z dziećmi do których też ma bardzo fajne podejście co mi się bardzo podoba moje dzieci też ja bardzo lubią serdecznie je pozdrawiam myślę że będą z nami jeszcze długo

agnieszka
@klara 06.08.2018 20:45

sklep w Jadowie to porażka. Zgadzam się z Panią jeśli chodzi o tego pana i panią kierownik. Jak robię zakupy to widzę co się dzieje , jeśli kierownik wychodzi na sklep to zawsze ten pan jest obok niej (może to miłość kwitnie), bo z tego co można zaobserwować to nie ma tam relacji kierownik-pracownik. Są osoby dzięki którym mam jeszcze ochotę tam chodzić ale słyszę że te osoby mają już dosyć bo kierownik zupełnie nic nie robi i ma swoich ulubieńców np. P Radosław który nic nie robi a jest stawiany na piedestale (chyba że po godzinach pracy nadrabia). Gdzie się podziała reszta pracowników dzięki którym ten sklep funkcjonował o wiele lepiej ? A gdzie Pani Ada której od dłuższego czasu już nie widzę i która nawet o kulach przychodziła do pracy? Co do towaru to dokładnie te same palety stoją po kilka dni i nie można spokojnie zrobić zakupów bo przecież towar powinien być na pólkach. Przy takiej liczbie pracowników sklep powinien wyglądać zupełnie inaczej wiem że część osób szkoli się na inne sklepy ale jak mają się czegokolwiek nauczyć skoro p kierownik ma to w (usunięte przez administratora)

Guga
@agnieszka 19.08.2018 22:46

Ja jestem tylko ciekawy, kto tak pozazdrościł p. kierownik awansu... Ile raz tam bym nie był na zakupach to widzę kierowniczke na sklepie w paletach. Często z nią nawet rozmawiam... Moim zdaniem opinia wyssana z palca, kompletnie bez sensu. Co do opieprzania pracowników to ja uważam, że tego nie powinno się robić przy klientach na sklepie (nawet najgorszy pracownik zasługuje na szacunek), tylko na zapleczu, bądź w biurze i najlepiej, żeby inni pracownicy także tego nie słyszeli, bo na tym właśnie polega szacunek do podwładnych.

anonymous
@Marek 16.08.2018 00:56

Marku tez cie pozdrawiam i twoje dzieci:)

Ana
@Guga 24.08.2018 22:36

Też mi się tak wydaje. Często bywam w tym Dino (mam bardzo blisko). Naprawdę uważam, że p. kierownik to bardzo miła osoba. Często też biorę faktury, więc trochę ją poznałam. Zawsze uśmiechnięta. Coś mi się wydaje, że te komentarze pisze ktoś żeby wygryzc ją ze stołka.

LAURA

Nie polecam pracy w Dino Jadów. Kierowniczki robią sobie kpiny z grafiku! To chore żeby nie informować pracowników którzy są w delegacji na innym sklepie albo mają wolne o tym że następnego dnia mają inną zmianę!!! Brawo pani kierownik!!!! Ciekawe co inspekcja pracy na to powie....

Kierownik Dino K
@LAURA 29.07.2018 07:46

To jest niemożliwe. System nie pozwala zmienić gragiku z dnia na dzień

Lola
@Kierownik Dino K 24.08.2018 22:46

To jest mozliwe.Nie zmienisz nic w exprimerze ,czy jak sie to tam zwie ,ale w grafiku mozesz robic co chcesz

Pracownik
@Kierownik Dino K 24.08.2018 22:46

A ściągnąć z wolnego z dnia na dzień pozwala?

Zenia
@LAURA 29.07.2018 07:46

Nie polecam pracy w tym sklepie pracują tam same zmije po drabinie kierowniczce wchodzą w (usunięte przez administratora) Mikstat

Zoska
@Zenia 29.08.2018 23:59

Miałam okazję pracować z tymi zmijajami

Asadasa
@Pracownik 29.08.2018 13:04

W wyjątkowych sytuacjach np ktoś pojdzie na L4...

Były pracownik

Dino Baborów. Robi tam taka mała znawczyni wszystkiego a nikim nie jest. Śmieje się w oczy nowym pracownikom że niby źle robią i codziennie myje (usunięte przez administratora) każdemu z osobna. Tylko kłody pod nogi potrafi rzucać. Pozdrowienia dla Pani Amandy kierowniczki za dobra współpracę. Rób porządek bo atmosfery nigdy nie będzie...

KrzychuDino

Czy u was tez zastepcy maja mniejsze wyplaty od kasjera?

Saraaaa
@KrzychuDino 27.08.2018 15:42

U nas często słyszę, że tak jest.

Ewa

odebrałam pakiet startowy w dino po przejrzeniu go zastanawia mnie fakt dlaczego ja mam podpisać szkolenia na mięsny itd skoro tego jeszcze nie było? Wchodze tam a tam dwie panie na sklepie.. chyba każdy ucieka to była moja pierwsza myśl. Czy można jeszcze zrezygnować i jak to zrobić ?

Xx
@Ewa 29.08.2018 14:48

Oczywiście. Zadzwoń że rezygnujesz a pakiet startowy na makulaturę :)

Jumasa
@Ewa 29.08.2018 14:48

Rezygnuj póki czas po 2-3 na zmianę to norma i każda musi robić wszystko obojętne gdzie jest ma być zrobione...

Ewa
@Jumasa 29.08.2018 18:48

Nigdy nie pracowałam w sklepie nie wiem czy ogarnę od razu żeby robić wszystko.. Jeszcze taka odpowiedzialność że trzeba kasę jakaś oddawać jak źle coś policze itd.

anonymous
@Ewa 29.08.2018 21:13

Dadzą ci z dzień dwa ba wdrażanie a potem będę gadać ze się nie nadajesz znajdź sobie pracę w spokojnieszym miejscu jeśli chcesz miec zdrowie

Eobocik

Proponuje wkońcu podnieść stawki pracownikom. Śmieszy mnie że zastępca zarabia mniej niż kasjer (oczywiście nie w każdym przypadku). Poza tym może przydałoby się rozdać ankiety pracownikom na temat mobbingu i atmosfery. Każdy mógłby anonimowo napisać co myśli. Może wkońcu zrobiliby porządek z niektórymi kierownikami i nie tylko.

Admina
@Eobocik 30.07.2018 12:27

Kierownik i zastępca nie mogą robić nadgodzin dlatego mają mniejsze pensje niż kasjerki

Tak to ja
@Admina 24.08.2018 22:45

Mogą tylko w wyjątkowych sytuacjach. Góra decyduje czy zapłacą czy wolne. Mają inną podstawę i inaczej naliczono premię, przynajmniej kierownik

Pracownik
@Admina 24.08.2018 22:45

I niektóry zastępca napracuje się jak kasjerka czy mięśniara, często zastępca bierze się za pracę gdy jest kontrol w innych przypadkach siedzi w biurze

Klient

Pozdrawiam panie z DINO Łowicz ✌️????????????????????

Ania30

Witam, Ile dostaliscie ekwiwalentu za pranie za miesiac lipiec?

ewa
@Ania30 27.08.2018 15:35

Co miesiac jest taki sam ,chyba ze bylas na l4 lub urlopie

Ja
@ewa 27.08.2018 23:18

No u mnie co miesiąc jest inna kwota

Tomi

Witam,mam pytanie.Czy zwalniajac sie z Dino ,przysluguje mi premia lokalna 300 zl?.Zaznacze,ze podpisujac umowe ,jest wyraznie napisane.Premia lokalna nalezy sie jak nie jestem na l4.Czy kierownik moze zabrac ta premie jeśli przepracowalem caly miesiac bez l4.

Aga
@Tomi 27.08.2018 08:27

A co to jest premia lokalna?my czegoś takiego nie mamy

Tomi
@Aga 27.08.2018 08:54

Jeśli caly miesiac przepracujesz bez chorobowego,dostajemy 300 zl premii.Na fiszce z wyplaty jest napisane ,premia lokal.,premia uznaniowa 1,premia uznaniowa 2

Aga
@Tomi 27.08.2018 09:23

My mamy tylko premie 1 i 2,czegoś takiego jak lokalna nikt u nas nie dostaje,w umowie też nic takiego nie ma

K
@Aga 27.08.2018 11:40

To jest premia dla marketów blisko granicy z innym poństwem tzw lokalizacyjne..

ewa
@Tomi 27.08.2018 08:27

Premie lokalizacyjne sa rozne,Slyszalam, ze we Wroclawiu jest 700 zl.W tej chwili jest to premia uznaniowa3,wiec jej pewnie nie dostaniesz.

D
@K 27.08.2018 22:27

Tzn. że co? ci z centralnej Polski to żadnej premii lokalizacyjnej nie dostają bo nie sa blisko granicy?

Neon
@D 28.08.2018 15:42

tzn. Ci z centralnej są ru......ani w (usunięte przez administratora) bo jeszcze chce im się pracować za 2200 brutto. Haahahahahah...... BRAWO WY.

Zostaw opinię o Dino Polska - Krotoszyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dino Polska