MAHLE Polska

Krotoszyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 118 ocen.

Opinie o MAHLE Polska

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAHLE Polska

Leoś
użytkownik zarejestrowany

Fajna firma ale jak zawsze znajdzie się jakaś maruda!

Lena
użytkownik zarejestrowany

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Tak jest i z niektórymi pracownikami w firmie. MAHLE Polska to dobry pracodawca ale zawsze znajdzie się niezadowolony z tego co robi. Firma nie jest jedyną w której jest rotacja, gdzie jej nie ma? Ludzie zmieniają pracę z różnych powodów.

anty-mahle
@Lena 4 dni temu
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Tak jest i z niektórymi pracownikami w firmie. MAHLE Polska to dobry pracodawca ale zawsze zn...

"Mahle Polska to dobry pracodawca" - nauczyliście się tam w zarządzie jednej regułki i teraz tak powtarzacie przez kilka postów hahaha

anty-mahle

Rotacja w biurach mówi wszystko o tej firmie - NIE POLECAM!!!!

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@Prawda do bulu czyli podpisujesz na szkolenie lojalkę, że tych umiejętności nie wykorzystasz u konkurencji? Czy w jaki sposób ma w MAHLE Polska działać ta lojalka na szkolenia?

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@Amator ogłoszenie nadal wisi w internecie http://www.gowork.pl/praca/inne;b/krotoszyn;l?oferta_opinie=pracuj.pl5523745. Ale to w sumie o niczym nie znaczy, dlatego najlepiej jakbyś skontaktował się z MAHLE Polska czy rekrutacja nadal trwa. Myślę, że tam dostaniesz najszybciej informacje. Jak się dowiesz to możesz nam tutaj też zostawić na ten temat informację.

Amator
użytkownik zarejestrowany

Czy oferta pracy dla konstruktora jest jeszcze aktualna? Możecie coś podpowiedzieć w tym temacie nowemu?

ja

podstawione osoby komentują haha :-D

Lenka
użytkownik zarejestrowany

MAHLE jest dla mnie bardzo fajna firmą. Może ma swoje mankamenty ale kto ich dzisiaj nie ma? Polecam

Praktykant

Jestem teraz studentem i odbywam właśnie praktykę. Ofertę praktyk znalazłem na stronie Mahle i jestem bardzo z nich zadowolony. Czuje się jak prawdziwy, wartościowy członek zespołu, a nie jak obcy z zewnątrz, który pomylił biura. Mam nadzieję, że uda mi się zostać w Mahle na dłużej, będę się starał ile sił!

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@Leszek niestety również nie widzę ofert pracy firmy MAHLE Polska, ale w zakładce praca na ich stronie internetowej http://www.jobs.mahle.com/poland/pl/jobs/ jest wytłumaczony cały proces rekrutacji i kontakt do nich. Dlatego zalecałabym skontaktować się z pracodawcą mimo braku ofert, bo może akurat uda się znaleźć etat i to będzie pierwsze źródło informacji, które potwierdzi czy też planują w najbliższym czasie rekrutację. A jeżeli nie, to zawsze zatrzymają Twoje CV w swojej bazie do następnej rekrutacji. To jak spróbujesz?

Leszek
użytkownik zarejestrowany

Z tego co mi wiadomo to MAHLE Polska ma dobra opinię jako pracodawca. Może nie jest idealną firmą ale czy ktoś taką widział? Poza tym nie widzę zupełnie nowych ofert pracy? Czyżbyu firma nie potrzebowała nikogo?

Junior

Skoro jest to pokolenie rozszczeniowe to należy nauczyć ich porządku. Albo chcą pracować albo jazda za bramę a nie ze przychodzi młody porobi tydzień i idzie na chorobowe po czym wraca i jakby nigdy nic pracuje dalej po czym znów zachoruje bo musi iść w weekend na popołudnie. A za to wszystko na dzień dobry chciałby 3 tys. Na rękę. Drugi będzie pracowała sumiennie i nie dostanie za to nic a zaś się dziwićie ze się nie starają

Justyna
użytkownik zarejestrowany

Słusznie zauważyłeś , że rotacja jest głównie wśród młodych pracowników, to pokolenie ludzi roszczeniowych !!

pracownik
@Justyna 21.08.2017, 11:04
Słusznie zauważyłeś , że rotacja jest głównie wśród młodych pracowników, to pokolenie ludzi roszczeniowych !!...

Wlasnie zle mnie zrozumialas - pokaz mi w biurach starszych pracownikow - NIEWIELU - i dlaczego ? sama sobie na to odpowiedz

pracownik

Wystarczy spojrzec na rotacje w biurach. I jaka jest średnia wieku - czemu jest przewaga młodszych i duża rotacja - to powinno dać do myślenia o tej firmie. A zarobki właściwie podobne jak w innych tego typu firmach

Remik
użytkownik zarejestrowany

Więcej odwagi i jeśli tak się dzieje to może warto zgłosić to odpowiedniej osobie a nie na forum? Wszyscy pracujemy na odpowiedni wynik finansowy a w konsekwencji na dobre zarobki. Nierobów nie potrzeba!

Jerzy
użytkownik zarejestrowany

Lekceważący stosunek do firmy z całą pewnością nie zaowocuje dobrym wynagrodzeniem. A tak nawiasem mówiąc niech każdy wykonuje co do jego obowiązków należy a kierowanie firmą zostawi osobom do tego przygotowanym i zatrudnionym. Mahle ma się dobrze, oby tak dalej.

Helmut
@Jerzy 11.08.2017, 17:39
Lekceważący stosunek do firmy z całą pewnością nie zaowocuje dobrym wynagrodzeniem. A tak nawiasem mówiąc niech każdy wykonuje...

No faktycznie- osoba która dostaje stanowisko kolejngo w dziale brygadzisty tylko dlatego ze dobrze się zna z kierownikiem jest do tego jak piszesz "przygotowana" Druga rzecz- dużo jest osób ktore lekceważą sobie pracę która wykonują lub powinny wykonywać to fakt ale takie osoby należy weryfikować i wyciągać odpowiednie konsekwencje tym czasem tutaj nie robi się z tym nic. Trzecia sprawa - proszę nie opowiadać bzdur. Wchodząc do biura na zmianie nocnej widząc osobe kierująca zmiana która bez żadnych skrupolow śpi z nogami na biurku to tez jest coś nie tak. Przykład idzie z góry jak góra ma wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to i pracownik ma też gdzieś robote.

Nick

Nie polecam pracy ( usunięte przez administratora )

Lemur
użytkownik zarejestrowany

Generalnie nie lubię zmieniać pracy i uważam ludzi którzy robią to często za nie wartych zaufania. Tak samo uważają firmy i dlatego nie wyrywają się z większymi wynagrodzeniami. Pracownik stabilny i solidny może liczyć na odpowiednia pensję. Sami uczymy tego firmy.

ŻuL

Zasada jest bardzo prosta - w tym zakładzie nie należy się niczym przejmować i mieć wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tylko w ten sposób da się tam funkcjonować. Osoby kierujące zmianami (mistrzowie) to ludzie którzy śpią na nockach nie wiedząc co się dzieje na danym dziale. Debilny system kaizen ktory ma tylko i wyłącznie ładnie wyglądać na karteczkę bo w rzeczywistości to stek bzdur do niczego nie potrzebny. Chorować możesz do woli bo i tak nic Ci nie zrobią. Czy jesteś wyjątkowo zdolnym i sumiennym pracownikiem czy może jesteś pracownikem który ma wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic to nie zmienia jedziesz na tym samym wozku . Najgorszy syf jest na odlewnii aluminium pod wodzą kierownika który mało co ma w głowie. Zamyka wodę do picia ogranicza pastę bhp, najlepiej jakbyś w ogóle nie jadł i tylko produkował. Jest to osoba która toleruje więcej lazikow niż za chwile pracowników produkujących. Jeden za drugim chodzi i nie wiedzą co ze sobą zrobić (mistrz śpi a reszta siedzi na komórkach bo nie ma zbytnio co robic) a Ty możesz się zlac we wiadro bo odejść od tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie idzie a pauzy nie ma komu dać. Tyle w temacie

Lemur
użytkownik zarejestrowany

MAHLE Polska działa i ma się całkiem dobrze, szkoda tylko , że czasami rekrutacja zawodzi. Przyjmuja do pracy ludzi zupełnie nie przygotowanych. Rozstanie jest tylko kwestią czasu a później mamy takie opinie na forum. Niektórzy widocznie muszą odreagować.

lemur to taka mała małpka
@Lemur 11.06.2017, 20:10
MAHLE Polska działa i ma się całkiem dobrze, szkoda tylko , że czasami rekrutacja zawodzi. Przyjmuja do pracy ludzi zupełnie ni...

"Lemur" jest ewidentnie wynajęty, albo ma płacone za komentarze albo to ktoś z Zarządu :-D Rozstanie z mahle jest tylko kwestią czasu Lemur nie daltego że słabi pracownicy przychodzą tylko dlatego że ci sami pracownicy spróbowali też pracy gdzie indziej i mają porównanie jak jest w mahle a jak gdzie indziej dlatego odchodza z mahle bez żalu

Lemur
użytkownik zarejestrowany

@lemur to taka mała małpka Zgadzam się z Tobą i też tak uważam, że niestety nie każdy może tu pracować i dlatego lepszym wyjściem jest zmiana pracy. Czasami nie można pracować jesli charakter pracy nam nie odpowiada bo możemy nie wytrzymać, tak bywa.

Lemur
użytkownik zarejestrowany

Biadolenie i nic więcej, po co w takim razie siedzicie w tej firmie? Dajcie spokój innym i zmieńcie pracę.

lemur to taka mała małpka
@Lemur 25.05.2017, 20:26
Biadolenie i nic więcej, po co w takim razie siedzicie w tej firmie? Dajcie spokój innym i zmieńcie pracę....

Nie nazywaj biadoleniem smutnej prawdy o firmie. Są tacy co zmienili mahle na Normalną Firmę i nie żałują

lej

Kolejny dzień w którym ''pulpet'' udowadnia swój kompletny brak wiedzy inteligencją nie błyszczy, głupota tego gościa jest porażająca, dziwie się że takiego gościa trzymają na stanowisku czarnych koszul. Gościu śpi na nockach w biurach technologów i myśli że nikt nie widzi

Lemur
użytkownik zarejestrowany

MAHLE Polska to wykwalifikowany personel i wysokie standardy.

mich

Nikt, kto pracował w normalnych firmach, nie uwierzy co się tam dzieje. Przykładowo, żeby isc do kantyny, która znajduje się na terenie firmy żeby zjeść obiad, musisz się wybijać karta i ten czas nie wlicza Ci się do czasu pracy pomimo, ze zgodnie z kodeksem masz prawo do 15 minut przerwy. to tylko jeden z przykładowych absurdow. nielidzkie warunki, nieludzkie traktowanie.

ZAPALKA

LUDZIE TRAGEDIA. Zdecydowanie przestrzegam przed praca w tej firmie. PRCOWAŁEM NA STANOWISKU BIUROWYM I TAK NIEPRZYJEMNYCH, WDREDNYCH, ZLOSLIWYCH, FAŁYSZYWYCH LUDZI W JEDNYM MIEJSCU TO NIE SPOTKALEM. OCZYWISCIE NIE WSZYSCY, ALE PRZERAZAJĄCE JEST TO, ŻE ZNACZNA, SERIO ZNACZNA WIĘKSZOŚĆ.

Stefan

Zaściankowa firma z ludźmi na stanowiskach, którzy uważają się za bogów. Brak szacunku do drugiego człowieka. Jeden drugiemu wilkiem. Przestrzegam przed pracą w Krotoszynie.

Tomek

Pracowałem w Mahle w Krotoszynie na stanowisku biurowym. Tam się nie da wytrzymać. Jeden drugiemu wrogiem. Każdy tylko patrzy jak drugiego podpieprzyć, albo potraktować jak śmiecia. Wszyscy chodzą jak w transie. Nie da się tam normalnie funkcjonować. Musisz mieć oczy dookoła głowy, bo zaraz ktoś wbije Ci nóż w plecy. Jeżeli ktoś ma taką możliwość to ZDECYDOWANIE ODRADZAM TĄ FIRMĘ jeżeli chodzi o Krotoszyn. W Ostrowie jest zdecydowanie lepiej jeżeli chodzi o biuro.

Aga
użytkownik zarejestrowany

@Zainteresowana 2 Czy mogłabyś napisać coś więcej na temat tego nowego biura? Jestem zainteresowana pracą ?

Zainteresowana 2

Aktualnie rekrutują do Wrocławia do nowego biura. Czy ktoś może coś już wie był ?

Marcin
@Zainteresowana 2 07.05.2017, 20:18
Aktualnie rekrutują do Wrocławia do nowego biura. Czy ktoś może coś już wie był ?

pracowałem w Mahle, ODRADZAM

mahlowiec

praca w święta to jakaś porażka

Bazyliszek
użytkownik zarejestrowany

MAHLE Polska miała ofertę pracy dla technologa. Może ktoś wie coś więcej na ten temat? Chodzi mi o to czy jest aktualna oraz o wymagania jakie trzeba spełniać przy rekrutacji. Na jakie zarobki można liczyć tak około?

Yuh

Jeszcze takiego braku szacunku do drugiego człowieka to nie widziałem. Najgorsza firma pod katem atmosfery w jakiej pracowałem.

Pracownik biurowy

Zdecydowanie nie polecam tej firmy. atmosfera w pracy to jakas masakra. Nikt nie traktuje Cie jak partnera biznesowego tylko jak śmiecia. Zero szacunku do drugiego człowieka. DRAMAT.

Lemur
użytkownik zarejestrowany

@lolo Zgadzam sie z Tobą w zupełności. Taka jest pra

Zapracowany ale nie tu

mahle hi hi SUPER FIRMA, nie gonią praca super lekka i przyjemna, przełożeni super, zwłaszcza na tłokach i odlewniach, naprawdę można polecić, Sanpro zatrudniające też super dziewczyny, doradzą, dadzą sporo zarobić jakieś 1470 zł za 4 brygady, Naprawdę poezja, A jak zatrudnią przyjaciół z UKRAinki, to napewno się polepszy, będzie ze 1600 pln. naprawdę niezła kaska , da się żyć !!!!!!!!!!

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@sajses najlepiej będzie jak zapytasz o wszystko drogą e-mailową bezpośrednio z MAHLE Polska - support.employ@pl.mahle.com

Ludas
użytkownik zarejestrowany

Pracuję tu i jestem zadowolona bo firma jest spoko. Mamy całkiem niezłe zarobki i fajną załogę. Poczytałam trochę wpisów i myślę, że są osoby, które mają złość.

monika
@Ludas 24.02.2017, 18:43
Pracuję tu i jestem zadowolona bo firma jest spoko. Mamy całkiem niezłe zarobki i fajną załogę. Poczytałam trochę wpisów i myśl...

hahahahaha, dobre. Pewnie płaca Ci za takie wpisy :)

Anna
@Ludas 24.02.2017, 18:43
Pracuję tu i jestem zadowolona bo firma jest spoko. Mamy całkiem niezłe zarobki i fajną załogę. Poczytałam trochę wpisów i myśl...

"które mają złość" boszeeeeee, co za polszczyzna. Niestety to nie złość. To szczera prawda i dobrze o tym wiesz i to jest NAJGORSZE.

sajses

Witam mam pytanie odnośnie Mahle w Krotoszynie stanowisko magazynier (market magazyn czy coś takiego) złożyłem tam podanie byłem na rozmowie chciałem się zapytać jakie pracownicy mają tam zarobki i ogólnie jaka panuje tam atmosfera. proszę o odpowiedź na moje pytanie.

sajses

Witam mam pytanie odnośnie Mahle w Krotoszynie stanowisko magazynier (market magazyn czy coś takiego) złożyłem tam podanie byłem na rozmowie chciałem się zapytać jakie pracownicy mają tam zarobki i ogólnie jaka panuje tam atmosfera. proszę o odpowiedź na moje pytanie.

Lemur
użytkownik zarejestrowany

Mam pytanko czy Mahle prowadzi aktualnie rekrutację do Wrocławia? Jakie są orientacyjne zarobki dla BI Developer , czy coś jeszcze dochodzi do zasadniczego wynagrodzenia? Może dają jeszcze pakiet socjalny?

!
użytkownik zarejestrowany

Zapomniałaś jeszcze dodać wolny/wolna, że jak na krotoszyn to nikt ci też nie da szkoleń dodatkowych, ubezpieczenia, nauki języków więc firma najgorsza jak ją przedstawiasz nie jest, na pewno jak chcesz zdobyć doświadczenie i iść dalej to jest najlepsza droga

tłoki mahle sanpro
@! 29.09.2016, 08:30
Zapomniałaś jeszcze dodać wolny/wolna, że jak na krotoszyn to nikt ci też nie da szkoleń dodatkowych, ubezpieczenia, nauki języ...

Nie polecam tej firmy a w szczegolnosci tego sanpro oszukuja na wyplacue co miesiac zlodzieje na rozmowie ci mowia ze po okresie próbnym dostaniesz ok 2200zl pracowalem prawie rok na tlokach na najgorszej maszynie i najgorszej 4 brygadzie brygadzista nazwisko jagla nawet w biurze wiedzą ze jest najgorszym psycholem na tlokach zarobek netto po okresie probnym 1560zl wszystkie soboty i 3 niedziele w pracy jakies kpiny dlatego wiecznie tam potrzebują szukają frajerów ja tez sie nabrałem na ich propozycję a jesli bedziesz chciał siku to weź sobie pieluche do pracy bo nie bedziesz miał czasu iść sie wysikac a brygadzista ci powie ze ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i cie nie zastąpi namaszynie na te 4 minuty tyle na temat

Prawda do bulu
@! 29.09.2016, 08:30
Zapomniałaś jeszcze dodać wolny/wolna, że jak na krotoszyn to nikt ci też nie da szkoleń dodatkowych, ubezpieczenia, nauki języ...

o czym ty bredzisz, szkolenia owszem na wszystkie niepotrzebne szkolenia pracownicy muszą podpisać tzw lojalki. Masakra jeden syf w tej firmie. teraz ludzi sie zatrzymuje na lojalki

Wolny/ wolna

Beznadziejnie! Traktują ludzi jak śmieci! Tak na Mahle!!!! Są tam pionki głęboko siedzące w tyłku tego najwyżej pfff. Ludzie bez studiów którzy traktują innych jak zło konieczne w tym zakładzie nie ma szacunku dla ludzi którzy faktycznie robią coś dla tego zakładu. Nie polecam!!! są działy poza produkcyjne w których dzieje się źle.... Polecam zastanowić się 3 razy zanim się zacznie tam prace.. Płatna też źle choć na Krotoszyn nie jest źle....

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ASDF

Jest katalog ale gdzie kupić...brak albo nie mogę znaleźć.

ASDF

A może mi ktoś powiedzieć gdzie można kupić pierścienie firmy Mahle? Mahle ma jakiś sklep firmowy?

tłok

Dajcie sobie spokój z tą firmą.. wyzysk,orka za 2000pln (480Euro) 4 - 5 razy mniej niż w De, lepiej tam rok niż tutaj 4 lata,, Pozdro 600

ONA

Do roek: Twoja wypowiedź dużo nie mówi, albo jest bardzo wymowna?!? Dla pewności dopytam, czy zatrudniając sie jako Młodszy Specjalista ds. Personalnych mogę sobie pogorszyć mój status zawodowy? Szukają ciąglę, więc obawiam się, że te stanowiska mogą być "przejściowe"??? Proszę o odp. wszystkich, którzy coś wiedzą. ;)

ONA

Witam, jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w biurze w Mahle? Mają dużo ofert w finansach i często odnawiają.... Czy w związku z tym: jest taka rotacja, mają takie wymagania i nie sprawdzają się ludzie, robią "trefne" oferty pracy - dla zasady, ludzie rezygnują? Czy jak ktoś już podejmie zatrudnienie bez znajomości to ma szanse na NORMALNE warunki pracy, bez wyzysku, podkładania "świń" ect. Pracuję, więc poszukując nowego stanowiska oczywiście chciałabym zmienić na lepsze i korzystniejsze, dające możliwości rozwju! Może ktoś, coś sensownego i konkretnego mógłby napisać. Ale szczerze proszę, bez owijania w bawełnę. Z góry dziękuję! :)

glue

Właśnie daj spokój ... Wyścig po gacie przełożonego, tyle że jeden je nosi na co dzień.

tremb

Daj sobie spokój ...

Zostaw opinię o MAHLE Polska - Krotoszyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAHLE Polska