MAHLE Krotoszyn

• Wysocinek
  • Bądkowo
  • Roszki
  • Słupy Duże
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

MAHLE Krotoszyn

18.08.2025 11:06

Miło, że tu jesteś!

Chcemy poznać Twoją opinię o naszej firmie – każde doświadczenie jest dla nas cenne. Zachęcamy do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami, ale prosimy o przestrzeganie kilku zasad:

• pisz prawdę i opieraj się na własnych doświadczeniach,

• szanuj innych – unikaj obraźliwych słów i wulgaryzmów,

• staraj się przekazywać swoje opinie w sposób konstruktywny.

Treści obraźliwe lub niezgodne z regulaminem serwisu mogą zostać usunięte przez administratora.
Dzięki Twojemu komentarzowi możemy się rozwijać i tworzyć lepsze miejsce pracy!

Maeiusz

04.10.2026 21:01

Może ktoś by się zainteresował panem Szyją z tłoków śpi na stołówce po dwie godziny mistrzowie wiedzą i nic z tym nie robia

07.10.2026 05:47

Nierób brygadzista K J
kandydat

09.09.2026 12:46

Cześć. Warto aplikować do biura wałków rozrządu na stanowisko technologa? Widziałem nową ofertę pracy. jestem świeżo po studiach
Anonimowy

29.09.2026 16:12

Bardzo krzywdząca opinia. Generalnie nie jest łatwo pracować na wałkach rozrządu ponieważ jest trudny kierownik ale jest 150 robotów można się dużo nauczyć. Są ciekawe problemy które wymagają logicznego myślenia. Jak się lubisz nudzić to nie praca dla ciebie ale jak technologia ciebie interesuje to napewno każdy dzień będzie ciekawy. Znam technologów na tym dziale każdy inteligentny i lubiący swoją pracę. Napewno dobre miejsce na start po studiach.

Wizir

05.10.2026 07:58

Haha to żeś popłynął teraz. „Trudny kierownik „ za pewne masz na myśli TEGO kierownika który nawet nie jest kierownikiem technologów. Zwyczajny gbur a ty to tak ładnie ubierasz wszystko w słowa. Był tu wpis kilku osób o tym jak beznadziejnie pracuje się na wałkach rozrządu, wszystko zostało usunięte bo w 100% pokazywało problem tego miejsca. I pewnie masz rację że praca dla młodego technologa byłaby ciekawa, mógłby się wiele nauczyć. Problem nie jest praca tylko ludzie którzy zarządzają tym obszarem. A pisanie że każdy z nich (technologów)lubi swoją pracę… proszę cię :) Skoro każdy lubi to dlaczego są tam takie roszady ?
rf

25.09.2026 05:17

Witam.Mam pytanie.Dojeżdza ktoś do pracy z Ostrowa ze zmiany C?
Rg

02.10.2026 23:49

Jakbyś był zainteresowany to dojazdem to proszę o kontakt 515125360

03.10.2026 07:12

Przecież autobus jedzie

01.10.2026 10:35

Za to kierownik na tłokach trzeci miesiąc już bierze premię pracownikom. Totalne chamsto,a na koniec roku zrobiom wigilię dla pracowników,i będą opowiadać bzdury jak to pięknie były i jestem jedną wielką rodziną. 🙄 Mają ludzi zanic

29.09.2026 02:46

Czy ktoś się zastanawiał nad zmianą pracy a chciałby zostać w branży to polecam aplikować do nowo otwieranej odlewni w Pleszewie. Będzie specjalna rekrutacja dla chętnych z konkurencji. Myślę że nie ma co się za dużo zastanawiać bo w naszym zakładzie lepiej już nie będzie ale to pewnie już wiecie

29.09.2026 20:38

Tam dopiero rozpoczęli budowę a Ty piszesz żeby aplikować ? Haha dobre. Myślisz że tam będzie tak słodko ? Po to się takie zakłady buduje żeby tania siła robocza rypala
Wąski tyczkarz

19.08.2026 21:02

Nowy kierownik na kontroli tłoków już waeiuje czy jeszcze nie ogarnia?
Wąski tyczkarz

28.09.2026 19:52

Chyba nie jest najgorszy tak sądzę
MIKLAS

28.09.2026 16:24

Witam . Jak wygląda praca na stanowisku magazyniera , jakieś normy , jaka kasa itd .? Czy często ludzie rezygnują ?Widzę na olx ofertę pracy w Krotoszynie na to stanowisko . Dzięki za Wasze porady i odpowiedzi .
Święty Spokój

21.09.2026 14:27

A taka była błoga cisza przez 2 tygodnie.... a teraz znów śmiech jak świnia kaszel

11.09.2026 22:59

Nadszedł czas na konkretne kroki , zróbmy zebranie zawołajmy kierownika i dyrektora i zacznijmy domagać się normalnej płacy. Jak nie będą chcieli rozmawiać to stańmy maszynami. Bo to co z nami robią i jak nas traktują to przegięcie. Za chwilę będą nam kazać dorabiać sobie nadgodzinami i pewnie co niektórzy pobiegną zasuwać 7 dzień żeby dorobić 400zl. Jeśli sami nie zaczniemy czegoś żądać to sami nic nie dołożą a na związki nie ma co liczyć.
LCC

13.09.2026 19:10

Nikt tego nie potraktuje poważnie. Jesteśmy przecież „low cost country” — zamyka się fabryki w Europie Zachodniej, a produkcję przenosi tutaj. Bo jesteśmy tani, pracowici i najlepiej jeszcze bezproblemowi. Od góry do dołu. A jedyny problem jest taki, że polskie 55 wciąż jest gorsze niż niemieckie.
Ford

09.09.2026 15:06

Witam. Jak jest na a odlewni aluminium warto iść na ten dział?

12.09.2026 22:30

Ile płacą za takie wpisy?

13.09.2026 12:02

Pamiętaj prawda zawsze się obroni. Że leberom się robić nie chce to będą płakać jak to jest źle. Kasa na drzewie nie rośnie
Kkk

12.09.2026 14:32

Czy to prawda że jak korzystasz z urlopu na siłe wyżżdzą to biorą premie i tak samo jak krótko chorujesz a miało byś od 5 dni?
Zzzz

11.09.2026 14:07

A urlopy jak wam policzyli??? Bo za 8 dni jest 450 zł wypłaty powinny być wieksze. Sprawdźcie sobie

10.09.2026 11:10

Jakim to trzeba być człowiekiem żeby drugi miesiąc wziąć ludziom premię.No ale na nowe samochody to pieniądze są premia zabrana samochody spłacone. Premia zabrana za produktywność bo niby mieliśmy urlopy postojowe ale drugą połowę miesiąca byliśmy w prący, (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) tak jak w rządzie tłuste koty.Nie panie dyrektorze i kierowniku
Maeiusz

10.09.2026 20:03

To są (usunięte przez administratora)
Kubica

07.09.2026 22:02

Ogólnie nie polecam firma bez żadnych perspektyw, pracujesz 3 lata, uczysz się, zdajesz egzaminy na współczynniki. Po 3 latach pracując w mniejszej obsadzie niż inne zmiany, dostajesz propozycje pracy przez agencję, zamiast umowy na czas nieokreślony, szkoda czasu, straconych świat, niedziel i chwil z rodziną, jedno wielkie nieporozumienie. I jeszcze to zdziwienie że nie chcesz pracować więcej za mniej jakby człowiek był własnością firmy. Ludzie ok ale kierownictwo powinno na jakieś leczenie iść.

05.09.2026 00:31

Jakim trzeba być człowiekiem żeby drugi miesiąc brać ludziom premię Tłoki
Robert

03.08.2026 19:07

Witam, jak to jest na prawde z tymi wypłatami przez agencje ? na zaworach i wałkach da sie wyciagnać koło 5000zl netto ? pozdrawiam
del

02.09.2026 19:47

Jeżeli ktoś umie programować i obsługiwać 8 osiowe frezarki, a godzi się na płace rzędu 6-7 tys PLN to naprawdę musi być durniem, pomimo bycia specjalistą. Co do samej pracy w Mahle na stanowisku operatora, to może to nie jest fizyka kwantowa, jednak wymaga określonych predyspozycji. Przede wszystkim zdolności uczenia się i odporności na stres (tak, tak). Tu wymagane jest,oprócz podstawowych umiejętności manualnych i pomiarowych także doświadczenie i znajomośc specyfiki poszczególnych maszyn i procesów. Wiemy jak jest - teraz praca na jednej maszynie to przeszłośc i nieprawda a 3 to norma. Jeśli ktoś mówi o "kilku przyciskach" to wiem, że nigdy nie dotknął maszyny. Naciskając bezmyślnie "start" to można co najwyżej braków najechać i to na krótką metę.
del

02.09.2026 20:03

A za jaką wiedzę byś chciał lepiej płacić operatorowi? Za filologię francuską? Operator ma obsługiwać maszyny i ma robić to dobrze. Najlepiej jeśli perfekt zna kilka obrabiarek. Maszyny nie osłuża się same. Za to ma płacone (za mało). Nie masz pojęcia o pracy na produkcji w tej firmie.
Mansa Musa

16.08.2026 22:02

Czy jeśli komuś przypadł dzień wolny według grafiku w święto 15 sierpnia, może odebrać ten dodatkowy dzień wolny?

21.08.2026 05:37

Na 4 brygadach nie obowiązuje wolne za święto.
Małpa

27.08.2026 02:39

My na wkładkach za 15 sierpnia mamy wolne w grudniu !
Ceo

22.08.2026 11:21

Grok: "Źródła specjalistyczne (m.in. prawo-pracy.pl) wprost potwierdzają, że w systemie 4-brygadowym święto w sobotę (nawet gdy brygada i tak ma wolne)obniża wymiar i wymaga odpowiedniego ułożenia grafiku". Czyli przysługuje dzień wolny.
Obserwer

22.08.2026 18:24

Oczywiście że tak, w danym okresie rozliczeniowym masz tak jakby 1 okno do wybrania, bo zmniejsza się ilość godzin. Niestety, ale tłukom tego nie przetłumaczysz, będą się wykłócać, zamiast sprawdzić co i jak.
Dawid

18.08.2026 17:20

Dzień dobry wszystkim przychodzę z paroma pytaniami bo widzę że ogłoszenie o prace a w aktualnej pracy będę pracować jeszcze przez miesiąc a więc o to moje pytania. 1. Czy w MAHLE jest cały proces wdrożeniowy dla nowego pracownika czy po prostu rzucają cię przysłowiowo na "maszynę" i jazda? 2. Jaka atmosfera w firmie? nie ma patologii i mobbingu? 3. Lubię pracę monotonną powtarzającą się systematyczna czy znajdę coś dla siebie? 4. Na ile zmian pracuje się w MAHLE? Z góry dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam.
#PracownikFizyczny
Xyz

19.08.2026 19:00

Odpowiem na przykładzie pracy na odlewni aluminium 1.) W pierwszym tygodniu poobserwujesz pracę, a jak jesteś ogarnięty i złapiesz o co chodzi to w drugim tygodniu już jedziesz jak stary 2.) Atmosfera to pewnie zależy od zmiany i ludzi. Generalnie jak nie będziesz leciał w kulki to będzie dobrze 3.) Jest to praca powtarzająca się i monotonna ale maszyny często żyją swoim życiem więc nie ma nudy 4.) Na odlewni 3zm 4brygady -2 rano, 2 ppłd, 2 nocki i 2 wolne Nie jesteś zdany sam na siebie bo pracujesz z innymi na maszynie i na pewno będą pomagać na początku. Pozdrawiam
Jarek mały

20.08.2026 14:51

Kto by chciał na odlewnie iść za minimalną?
Ceo

17.07.2026 20:45

Dlaczego pracownicy Manpower mają pensję o 400 PLN brutto niższą niż minimalna krajowa?
ceo

06.08.2026 20:28

A poniżej 26, może wiesz? Dzięki za info.
Amelinium

17.08.2026 18:41

Bo sie dajecie ru....

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia
Kiloton

17.08.2026 07:44

Szukają do pracy na odlewnię? Na jakie zarobki można liczyć? Mam 10 lat doświadczenia na piecach

13.08.2026 17:39

Ktoś

16.08.2026 15:00

I co Ci daje ta propaganda ??
Łazik

10.08.2026 19:12

Kiedy i ile będzie tzw. kreskowego? Jestem na chorobowym po wypadku więc nie mam gdzie się dowiedzieć.
ake

16.08.2026 10:35

Zależy ile jesteś pod kreską. Jeśli na chorobowym to możesz być więcej..
JakNajDalej

14.08.2026 06:47

Nie polecam pracy na zaworach jako kontroler dla firmy Formel D Szkoda waszego czasu ale przede wszystkim zdrowia psychicznego na gościa który jest tam koordynatorem Potrafi wyrzucić z pracy po dwóch dniach bez większego powodu. Po prostu mu nie przypasujesz i już lecisz.
#KontrolerJakosci
Kacper

12.08.2026 01:37

Witam, mam pytanie czy przyjmują w wieku 17 lat? Ukończyłem zawodówkę pierwszego stopnia jako elektromechanik
Kleks

20.07.2026 19:02

To prawda że Pani dyrektor z zaworów odchodzi?
Herflik

08.08.2026 23:19

Macie coś więcej informacji?
Kubica

30.07.2026 12:51

Jakie są różnice w wypłacie między mahle a awg? Wiadomo socjal odpada a co z wypłata, premiami itd.?
Baltazar

04.06.2026 21:56

Jak wygląda praca i atmosfera na filtrach? Warto aplikować do biura?
TSłabo

28.07.2026 22:29

Słabo jest. Na początku było super, do momentu przeniesienia na pseudo "liderów" z innych obszarów firmy. A inne obszary pozbywały się de.... problemów na filtry. Tam dali zarządzać i jest dramat tak jak był na ich wcześniejszych obszarach.A z braku laku ...
Strobil

28.07.2026 22:58

Rozmawiałem z byłym pracownikiem filtrów bo byłem tam na rozmowie i powiedział mi coś takiego: Nie ma pracowników, którzy przyszli tam żeby sobie polepszyć. Idą tam osoby którze wracają do firmy i na ich starych działach i nie chcą, albo mają wybór za bramę lub na filtry. Ludzie bez pracy. Ci co chcieli sobie polepszyć idąc tam odeszli, bo sobie nie polepszyło warunków.
Jarek mały

24.07.2026 18:39

Mam pytanie jakiego to rodzaju awaria wystąpiła jednocześnie w wszystkich automatach na wodę na całym obszarze zaworów? Czy woda jest przebadana? Dlaczego jest wydawana w godzinach wyznaczonych skoro przy temperaturze powyżej 28'c pracownik ma prawo do nie limitowanej wody,i dlaczego musimy pić ciepłą wodę a nie jak było wcześniej że była w klimatyzowanym kantorku ? I dlaczego przy panujących wcześniej upałach nie było dodatkowej przerwy(oficjalnie żadna informacja nie została wywieszona na stołówce czy wejściu)
Nowy

18.07.2026 16:22

Hej, mam pytanie odnośnie systemu 3 zmian na filtrach, mianowicie jakie zmiany następują po sobie na przykład jaka zmiana wypada po drugich zamianach?
matys1103

24.07.2026 00:02

Popołudniówki, rano, nocka
matys1103

17.07.2026 13:29

Filtry to najgorsza hala na całym zakładzie. Dziewczyny zarabiają niewiele więcej niż najniższa krajowa. Słowa klucz na tym wydziale to norma i nadgodziny. Nie będziesz robił normy to zostaniesz zwolniony. Ciągłe ciśnienie (usunięte przez administratora) Zakaz rozmów w czasie pracy, (usunięte przez administratora) donoszenie ich do kierownika, obserwowanie czasu spędzanego w toalecie. Szkoda czasu i nerwów na pracę na tej hali. Te 4200 nie są warte tego stresu!
#PracownikProdukcji
git

03.06.2026 18:51

Po co to forum , jak opinie giną w ciągu kilku godzin , i to nawet nie negatywne tylko przedstawiające obiektywnie jak to jest w Mahle .
Mansa Musa

11.07.2026 22:42

Aż ciekawy jestem czy to zostawią jak wrócą do pracy po weekendzie. Ps. Pozdrawiam pana/panią z HR co to może usunie

13.07.2026 18:23

Można sobie porozmawiać kiedy będą pieniądze na święta, na wakacje oraz kto co z kim robi. Byle nie dotyka tutaj rzeczywistych problemów występujących w firmie.
Robol

12.07.2026 08:42

Kiedy przelewy wakacyjnego?

12.07.2026 17:38

Czytać nie umiesz na handel hali wyświetlają lub wiszą mejle
Bodo

12.07.2026 19:38

Były teraz z wypłatą

03.07.2026 17:52

I znów wydymali nas. !!!! Poprzedni mój post był o zebraniu i tym że siedzimy cicho i właśnie daliśmy przyzwolenie na obcięcie premi. Koledzy odlewnicy jak długo jeszcze będziemy z siebie robić (usunięte przez administratora) i dawać się pomiatać. Niektórzy pracują tu od początku a szacunku do siebie nie mają. Zawołajmy związkowców niech w końcu wezmą się do roboty. Rogaty łazi po hali z pretensjami że na nadgodziny nie chcemy chodzić że tylko na Ukraińców można liczyć. Niedzielny opowiada o jakiś nowych wdrożeniach. A my w pocie dajemy się błaznować. Czas na wakacje. Będę tu zaglądał i widzimy się we wrześniu. Wolę 4600 na L4

09.07.2026 09:42

A ja ci wciskałem na siłę umowę ?. Podpisałeś coś na siłę ? Wiedziałeś gdzie idziesz więc nie płacz

10.07.2026 19:42

Halo Halo Nikt Was nie wydawał z premii. Sami sie na to godzicie umowy takie podpisaliście A pracy innej nie umiecie poszukać tępe łby.
ten

10.07.2026 09:55

świetne' podejście kierownictwa na zaworach , byle obciąć premie i zadowoleni, żenada ! roboty full kasa coraz gorsza
Krzys

07.07.2026 18:18

Ktoś coś z odlewni ogarnia jakieś zebranie spotkanie z dyrektorem z związkowcami. Mamy jakiegoś przedstawiciela ? Przecież nasi kierownicy to jakaś kpina a ten pseudo technolog od telewizorów to co on wogole ma za zadania i ten karakan z czołgu w czapce to od czego jest ktoś to ogarnia ?
Gosia

07.07.2026 04:00

Czy z miejscowości Biadki jest zapewniony dojazd do Mahle? Czy dla osób, które zatrudnia agencja też?
Kamil

05.07.2026 18:13

czy to prawda ze jest szansa na zastoj we firmie? ziomek z hali mowil ze mogą byc 2 tygodnie zastoju w to lato. jestem nowy i nwm czy to zart czy serio
#OperatorCnc
renia

10.06.2026 07:22

hej, pojawiło się ogłoszenie w sprawie pracy na dział aftermarket, co powiecie mi o tym dziale, warto iść tam pracowac?
ty

03.07.2026 12:42

tam to dopiero nie ma sprawiedliwosc, jedni są na pracy zdalnej cały czas inni muszą być w pracy codziennie, a ten sam kierownik traktujacy kazdego inaczej. zalezy czy trafisz pod ta osobe czy nie
Automatyk

03.07.2026 08:26

Witam, znalazłem ogłoszenie na OLX na stanowisko automatyka utrzymania ruchu. Wie może ktoś na jaki dział jest to ogłoszenie oraz na jakie zarobki może liczyć automatyk z dużym stażem na tym stanowisku?

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn