MAHLE Polska

Adres: Mahle 6, 63-700 Krotoszyn

NIP: 6462353144 KRS: 0000041086

MAHLE Polska
2 272 1017 5 1

Opinie o MAHLE Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

Ambulans
 Opinia

Osobiście odczuwam ze P.Adam już nic nie zdziała,został pewnie zastraszony itp zwolnieniem jego czy tez jego żony,widać to już po jego wypowiedziach ze mamy zapisać się do związków które od X czasu kompletnie nic nie zrobiło a teraz niby ma się coś zmienić,człowieku odpuść takie nawoływanie,nic się nie zmieni czy będziemy w związkach zawodowych czy tez nie maja nas głęboko w tyłku.Dzieki ze próbowałeś coś zrobić ale nic nie zdziałamy pisaniem postulatów jedynie co ich ruszy to strajka który obróci się w milionowe straty i ewentualnie iść do biegłego z dobrym niemieckim urzędowym i przetłumaczyć pismo na niemiecki i wysłać na Niemcy żeby im naświetlić sytuacje coś się dzieje,jeśli to by wypaliło to uda się zyskać podwyżkę ale nieroby z góry by nas zajechały swoimi dopierd4niem o każde bzdety i tym samym zakładamy sobie pestkę na szyje

Pomocna?
Tak1Nie
Pracownik
 Opinia
@Ambulans 20.07.2019 13:59

Tak wszyscy piszecie że trzeba by było zrobić... a narazie jedyną osobą która coś zrobiła jest Pan Adam.! Ja osobiście zapisze się do wiazku bo wiem że bez związków zawodowych możemy sobie pomarzyć o jakiejkolwoek walce o podwyżki, gościu piszesz pierdoly o strajku a straj może być zorganizowany tylko przez związki żeby był legalny i żeby ludzie nie dostali po dupie. Moim zdaniem droga która wybrał Pan Adam jest najrozsadniejsza i tyle mam do powiedzenia!!!

Pomocna?
TakNie
Leo
 Opinia
@Ambulans 20.07.2019 13:59

Kto cie zajedzie ,oni sie własnie tego boją ze niemcy sie dowiedzą i im tu zamieszają. I wtedy głowy polecą.

Pomocna?
Tak1Nie
Jasnowidz
 Opinia

Nie lękajcie się zakładajcie nowe związki

Pomocna?
TakNie
Leo
 Opinia

Proponuję podjąć jeszcze jedną próbę wizyty u pana przewidniczącego,a jeżeli okarze sie ponownie nie udana podiąc inne kroki. Proponuję założyć nowy związek zawodawy , wybrać zarzad, stworzyc status zarejestrować w sadzie, wszystko legalnie. Pozyskac członków,mysle tu o tych którzy podpisywali ten postulat. Wtedy bedziemy mogli legalnie brać udział w roznowach z zarządem i negocjowac. Jak niedojdziemy do porozumienia mozemy ogłosic strajk ostrzegawczy, staniemy na 3-5 gadzin np. A jezeli władza dalej będzie udawac że nie widzi co sie dzieje to legalnie w wyznaczonym terminie staniemy do momentu aż osiągniemy porozumienie. Oczywiscie bedziemy obecni w godzinach swojej pracy na stanowiskach ale nie produktywni. Zobaczymy wtedy czy Mahle stać na przerwe w produjcji skoro mie posiada rzadnego wiekszego zapasu magazynowego a potrzeby klientów trzeba zaspokoić. Mysle ze lepiej wyszli by na spełnieniu oczekiwan swoich pracowników ,niż na karach idących w miliony za zatrzymanie liń montarzowych klientów. A oni sie tego boją, bo jezeli dojdzie do strajku o wszystkim co tu sie dzieje dowie sie Stuttgart. Przeswietlą całą sprawe i przy okazj moze wyjdzie więcej jak np. Mahle Kobierno. Wiec poczekajmy, spróbujmy jeszcze raz spodkac sie ze związkowcem i zobaczymy czy znajdzie dla nas czas. Jestem pewien że ta nasza władza na bieżąco sledzi to nasze forum, wiec serdecznie pozdrawiam i pytam jak długo bedziecie udawac ze wszystko jest OK??!!

Pomocna?
Tak19Nie
KIM
 Opinia

Ten pan wielki zwiazkowiec, dostał już wytyczne co ma robić. Czas najwyższy zgłosić to gdzieś wyżej!

Pomocna?
Tak6Nie
Andrzej
 Opinia
@KIM 19.07.2019 22:09

Proponuję wysłać informację o sytuacji naszym związku do Federacja Związków Zawodowych Metalowców pod adresem sekretariat@federacja-metalowcy.org.pl lub zadzwonić 022-831-40-21 i przekazać temat.

Pomocna?
Tak5Nie
Prac.
 Opinia

Witam. Adamie w mojej opini zapisywanie sie do zwiazkow zawodowych nie wiele da. Oni tez to czytaja I wierz mi ze staraja sie trzymac reke na pulsie. Lawina przyjec do zwiazkow spowoduje to ze przewodniczacy po prostu zacznie odrzucac wnioski.... Moim zdaniem najlepszym wyjsciem jest napisanie jakiegos pozwu zbiorowego do glownej siedziby zwiazkow z prosba o weryfikacje tego co tu sie dzieje. Nie moze byc tak ze jeden darmozjad ignoruje 2147 pracownikow, takich ludzi wywozi sie na taczkach. Hanba I wstyd !!!!!!!

Pomocna?
Tak14Nie
Zawiedziony
 Opinia

Czesto nasze przelewy na edenred sa porownywane z vw, ale pamietajmy, ze tam tez nie bylo "kolorowo". Znaczna czesc zakladu nalezy do zwiazkow, zwiazkow ktore sa dla ludzi, u nas zwiazki sa przeciwko pracownikom, a dla zarzadu. Na jednej z hal zawisły kartki z karnym k%@# dla zarzadu, a czarny k%$@s chodzi po całym mahle

Pomocna?
Tak9Nie
Jasnowidz
 Opinia

Panowie składamy podania do Mahle Kobierno

Pomocna?
Tak8Nie
Agnieszka Grabna
 Opinia

Adam dziękuję Ci za to że jako jedyny z pośród tak wielu miałeś odwagę stanąć w naszym imieniu w walce o lepsze jutro dla Nas. Mam nadzieję że wielu z Was tu anonimowym nadal będzie walczyć i stanie murem za Adamem.

Pomocna?
Tak10Nie
Adam Szymanowski
 Opinia
@Agnieszka Grabna 19.07.2019 20:02

Dziękuję za wsparcie to dla mnie bardzo ważne i niezwykle budujące jeszcze raz dziękuję.

Pomocna?
Tak2Nie
Zawiedziony
 Opinia

Zapisujac sie do zwiazkow, nic nie ryzykujemy. Spojrzcie ile Adam dla nas zaryzykowal,on jedyny byl odwazny stawiajac czola tej sytuacji, wszyscy jestesmy anonimowi, on nie. Pracuje tu rowniez jego zona. Konsekwencje moga byc rozne... on sam nie jest w stanie nic zdzialac. Ponad 2000 zlozonych podpisow wiec niech rowniez zadowalajacy wynik bedzie osob wstepujacych do zwiazkow. Dzialajmy i pomozmy naszemu bohaterowi! :)

Pomocna?
Tak7Nie
Zawiedziony
 Opinia

Panie Czorny... i jak pan nas chce reprezentowac skoro nie potrafi pan przyjsc na umowione spotkanie, tylko pojsc sobie na obiad... kpina, lekcewazenie opanowane perfekcyjnie

Pomocna?
Tak9Nie
Adam Szymanowski
 Opinia

Witam wszystkich! Ludzie jeśli chcecie i macie ochotę coś zmienić w tym zakładzie a wiem że macie bo pokazaliscie to podpisując się pod postulatami, zapiszmy się do związków zawodowych i wywierajmy presję na Pana Ratajczaka! Niestety dzisiaj nie mogłem oddać postulatów i podpisów ponieważ był na jakimś "spotkaniu" a telefonu niestety odemnie nie odbierał. Więc jeśli mogę was prosić o pomoc to proszę nie bądźcie obojętni i nie zostawiajcie wszystkiego tylko jednej osobie ponieważ ja sam nie będę miał siły nacisku na związki zawodowe ale razem możemy i powinniśmy współdziałać a nie wypisywać brednie lub pomawiać moją osobę bo nie o to chodzi. Musimy mówić jednym głosem inaczej wszystko to o co walczymy przepadnie! Jeśli chodzi o spotkanie to na pewno będzie i będę was o tym informował.

Pomocna?
Tak15Nie
Wypisz się ze zwiazku
 Opinia
@Adam Szymanowski 19.07.2019 18:47

To co tu czytam jest okropne.Widać że Pan Ratajczak jest tak pewny swojego stanowiska że nie mozna go ruszyć.Moim zdaniem zapisywanie się do związków nic nie zmieni.Jezeli Związkowiec potrafi zignorować ponad 2000 podpisów, to będzie ignorował członków związku.Trzeba uderzyć z opisaną sytuacja wyżej, a jeśli to nie pomoże to jeszcze są media.

Pomocna?
Tak8Nie
M a c i e j
 Opinia
@Adam Szymanowski 19.07.2019 18:47

Panie Adamie jeżeli związki nas ignorują to nie ma co czekać tylko utwożyć nowy związek zawodowy, jeśli nadal tak będzie to postaram się o założenie nowego związku, trzeciej siły w tym zakładzie nie związanej z kierownictwem tego zakładu a myślę że ludzie mają dosyć Metalowców i Solidarności. Daje trochę czasu na określenie się co do pańskiego postulatu jakie podejmie zarząd mahle

Pomocna?
Tak1Nie
Adam Szymanowski
 Opinia
@M a c i e j 20.07.2019 12:16

Maciej, konkretna informacja! Dobrze, że jest tu jeszcze ktoś kto chce pomóc z własnej inicjatywy a nie tylko radzić co można jeszcze zrobić. Dziękuję!

Pomocna?
TakNie
Krzysztof
 Opinia

Chyba Zmęczyli nas ta obojętnością bo wszystko tak jakby ucichło było poruszenie były podpisy były zebrania teraz znów jest spokój każdy pracuje spokojnie nikt nic nie mówi Majstry dostali wytyczne żeby nas postraszyć ze mahle zamkną produkcje przeniosą i będą zwolnienia. Pan Adam zrobił lub zrobi ten krok a dalej co ? Będziemy dalej pracować za śmieszne pieniądze bez płatnych weekendów itp ? Co robić dalej niech ktoś pokieruje tymi co chcą zmian. Jak nam nie dadzą jakieś odp od zarządu to po postoju się dużo ludzi już nie pokaże w pracy

Pomocna?
Tak7Nie
Adik
 Opinia

Dzisiaj "pan" ze zwiazkow chodził i mówił ze do postoju przeleja jeszcze 200zl na karte. Chyba chca nam zamknac buzie za 200zl. Tylko sie zastanawiam czy to przypadkiem nie sa te pieniazki co maja byc na nauke (ksiazkowe)...

Pomocna?
Tak5Nie
Lachudra
 Opinia
@Adik 18.07.2019 19:34

Tak to sa te same pieniadze przeniesione z tzw. Szkolnych na tzw. Wakacyjne

Pomocna?
Tak1Nie
arr
 Opinia
@Lachudra 18.07.2019 20:02

To we wrześniu przeleją te z grudnia? A na święta co?

Pomocna?
Tak1Nie
Zbyszek
 Opinia
@Adik 18.07.2019 19:34

Jak do postoju to dzisiaj powinni dac bo my od pon mamy postoj

Pomocna?
Tak1Nie
Jasnowidz
 Opinia

Tyko mogą nam pomóź te słowa. Niech wstąpi duch twój i odnowi oblicze ziemi tej ziemi Mahle Krotoszyn

Pomocna?
Tak1Nie
Adam Szymanowski
 Opinia

Witam wszystkich jutro podpisy wraz z 2147 podpisami poparcia trafią do Związków Zawodowych. Wszystkim zaangażowanym dziękuję.

Pomocna?
Tak56Nie3
JaToJa
 Opinia
@Adam Szymanowski 18.07.2019 13:28

Jaki dalszy plan działania? Adam, czy spotkasz się z nami, pracownikami?

Pomocna?
TakNie
Wypisz się ze związków
 Opinia

Znalazłem artykuł z października 2017, gdzie Pan Kosicki chwali się że jego pracownicy zarabiają ponad średnia krajową.A dzisiaj do niej dużo brakuje.Drogi zarządzie jak to się stało że zarobki w innych firmach tak nas wyprzedziła?

Pomocna?
Tak12Nie
Wypisz się ze zwiazku
 Opinia
@Wypisz się ze związków 18.07.2019 12:21

"Mahle w Krotoszynie numerem" tytuł artykułu.

Pomocna?
Tak5Nie
QBK
 Opinia
@Wypisz się ze związków 18.07.2019 12:21

Bo on napewno miał na myśli swoich najbliższych pracowników. Wszystkie duże nazwiska i "mądre" głowy które znają się tylko na pierdzeniu w stołek i klikaniu cyferek na komputerze, choć i to czasami jest dla nich zbyt trudne

Pomocna?
Tak7Nie
Zbieranie postulatów
 Opinia

Witam wszystkich ludzi na forum co zaczynają twierdzić że Adam został zastraszony więc powiem wam jasno Adam nie został zastraszony i ci co twierdzą tak są w błędzie oraz sądzą że jak zawsze nic się nie uda zrobić i są mądrzy czemu nikt tego nie zrobił prędzej przed Adamem bo wszyscy są bohaterami w ukryciu dużo mówią a jak ma coś się wydarzyć to głowa w piasek i potrafią mówić na kogoś źle ale mniejsza o to. Adam był u związkowca wszyscy dowiecie się o wszystkim jak się uda to będzie spotkanie z Adamem na spokojnie ą bo to jest sprawa delikatna i czekajcie cierpliwie na wiadomość bo ona będzie na 100% i apeluje do was o cierpliwość oraz wyrozumiałość bo Adam robi wiele dla. Nas pracowników i musimy mu zaufać

Pomocna?
Tak30Nie
xXx
 Opinia
@Zbieranie postulatów 17.07.2019 21:34

Jemu akurat ufamy i jesteśmy wdzięczni że ktoś miał jaja się odezwać otwarcie

Pomocna?
Tak9Nie
Ruchu bez eR
 Opinia
@xXx 18.07.2019 09:57

Racja, Adam ma jaja ale jakie wielkie to się okaże bo jak narazie z jego strony jest tylko milczenie a ludzie nie wiedzą co się dzieje, czy jest szansa na spotkanie?

Pomocna?
Tak4Nie
...
 Opinia
@Zbieranie postulatów 17.07.2019 21:34

Piszesz jedno a Adam drugie wiec lepiej sie nie udzielaj bo siejesz zamet jak ludzie ktorych opisujesz. Nasz ty bohaterze

Pomocna?
Tak2Nie
Pracownikk
 Opinia

straszyć to mogą dzieci gwiazdorem , jak nic nie wskura się u związkowca a prawnie ma to zgłoszone to można stanąć i nic nie mogą zrobić bo to będzie tak czy siak zgodne z prawem,A druga kwestia z tym straszeniem o zamknięciu zakładu to pracownicy nic nie stracą ale co się stanie z podfirmami w tym zakładzie bo tam to idzie kasa i z tymi co tam mają udziały bo do Turcji to ich nie wpuszcza ...

Pomocna?
Tak10Nie
Zwiazkowiec
 Opinia

Adam milczy, pewnie zostal zastraszony i jak zawsze w tym "zakladzie" nic nie wyjdzie. Kazdy duzo gada, a jak przyjdzie co do czego to nikt nic nie zrobi.

Pomocna?
Tak6Nie9
Xcv
 Opinia
@Zwiazkowiec 17.07.2019 19:22

Miejmy nadzieję że nie, a jeśli tak to trzeba cały ten syf nagłośnić, jeśli zainteresuje się tym ktoś z zewnątrz to może wtedy coś ruszy z miejsca bo póki co to jest tak jak było albo i gorzej

Pomocna?
Tak9Nie
Xxx
 Opinia

Ludzie nie dajcie się zastrzaszać tej chołocie, miały być rozmowy o podwyżkach i co? Gadają tylko o tym że się nie wyrabia norma, nie wyrabia bo ludzie mają pracę głęboko tam gdzie wy kierownicy macie ludzi. Interesuje was tylko wasz stołek, wasze nic nie robienie przez 8 godzin i wygodna wypłata którą wy zarabiacie w miesiąc , a my, zwyczajni pracownicy w rok. Dzięki nam macie te piękne cyfry na koncie w banku.

Pomocna?
Tak15Nie
Wypisz sie ze zwiazku
 Opinia

I co czorny przyjął podpisy z wnioskami.Czy znowu zamknął drzwi na klucz i udawał ze go niema w biurze. A ludzie na Ciebie płacą co miesiąc skladki!!! Zastanow sie co Ty robisz!!!, przyjmij te postulaty i podpisy, wkoncu nas reprezentujesz.Bądź meszczyzna!!! Adam za Ciebie wykonał brudna robotę, zachowaj sie jak czlowiek.I stan na wysokosci zadania, tzn. zaprezentuje je zarządowi, bez zadnych kombinacji.To jest twój obowiazek, od tego jesteś.

Pomocna?
Tak20Nie
JaToJa
 Opinia

Ja jeszcze prezesowi pomogę ładować maszyny na tiry.

Pomocna?
Tak12Nie
Czorny pejs aj waj!
 Opinia

Nie dość, że związki zawodowe mahle to biuro turystyczne, to jeszcze te nieroby z czornym na czele próbują zaszkodzić pracownikowi, który przyszedł do nich z podpisami tylu ludzi w konkretnej sprawie?! Hańba! Tym nygusom grunt zaczął palić się pod nogami i widać jak na dłoni: kto o czyje interesy dba, a czyje ma w głębokim poważaniu. Kpina z ludzi! Zaorać związki, przepędzić trutni, a jak smród po nich ustąpi - ustanowić prawdziwych przedstawicieli załogi, bo bajek tych ściemniaczy ze związków już nikt słuchać nie chce. Ręką rękę myje... obudźcie się! Związki zawodowe mahle to straż pożarna, która od lat karmi was obietnicami, za którymi nic nie idzie. Oni mają uspokajać ludzi, ale teraz już to nie przejdzie. (usunięte przez administratora) wybiło, smród się rozszedł i nikt kto ma choć trochę honoru nie poda ręki tym łachudrom. Mahle tonie, ale orkiestra gra :)

Pomocna?
Tak19Nie
Pracownik
 Opinia

Nic innego nie zostało tylko ogłosić straj ostrzegawczy. Tak jak zrobili i strajkuja w amazon Polska tylko tam związki zawodowe są za ludźmi a nie jak w mahle przeciwko

Pomocna?
Tak13Nie
Jasnowidz
 Opinia

Turcja jeszcze chwile będzie miała nałożone sankcje ekonomiczne Panie prezesie. Proszę popatrzyć trochę na wiadomości. A nie straszyć nas Turcją

Pomocna?
Tak15Nie
Sceptycznie Nastawiony.
 Opinia
@Jasnowidz 17.07.2019 11:54

I ktoś chyba zapomniał dodać, że jak na razie to Niemcy decydują gdzie i co prodykowane ;-) Nasi na to nie mają ŻADNEGO wpływu.

Pomocna?
Tak8Nie
Hahahhaha
 Opinia

Co tu przyszło że zaczynają nas straszyć przeniesieniem produkcji..... ???? Dla. Czego bo co bo chcemy zarobić prawdziwe pieniądze za nasz fach w którym jesteśmy specjalistami? Albo że wkoncu mówimy jednym Zjednoczonym głosem nie boimy się już walczyć o nasze lepsze jutro o co chodzi człowiek produkcyjny w światowej firmie mahle nie może wyciągnąć 3500 zł za 160 godzin pracując w systemie 4 brugadowym to kpina!!! natomiast firma zajmująca się obróbka cnc w Poznaniu poszukuje pracowników na produkcję części i proponuję pensje od 3500 zł do 6000 zł netto podkreślam. Netto

Pomocna?
Tak18Nie
Blabrus
 Opinia

Ciężko widzę tą walkę kiedy część pracowników jest obojętna na bunt. Ogromna ilość ludzi ciągle za bardzo się boi i daje robić z siebie niewolników.

Pomocna?
Tak9Nie
Bo jak nie my to kto
 Opinia

Zacznijmy po kolei pierw za związki się za bierzemy jeslij nie pomogą to z grubej rury L4 na zakładzie bez pier......a straszyć to oni mogą własne dzieci i wmawiając im że ten zakład zniknie za duża inwestycja żeby to poległo TAKIE BAJKI NA DOBRANOC

Pomocna?
Tak15Nie
Arni
 Opinia
@Bo jak nie my to kto 17.07.2019 01:09

Dokładnie tak, trzeba ustalić datę zatrzymać ten cyrk na pare dni i dać im do zrozumienia że bez nas są tu niepotrzebni ,to dzieki nam zarabiają tyle co zarabiają, dzięki naszej pracy włożonej w to przedsiewziecie ten zakład ma takie dochody. Chcemy utrzciwie zarobionych godnych pieniedzy, chcemy godnie żyć za wypłate. Kiedyś walczyło sie by tu przyjść pracować jakieś 14 lat temu a teraz walczy sie o opuszczenie tego okrętu bo nie przebijają innych zakładów z kasą , jakość upada bo pracuje sie w malych obsadach czesto z ludmi nowymi młodymin ktorzy przyszli tu na moment i w niczym nie pomagają a jeszze pracuje sie za nich. 2005r chcialo się tu być marzyło o tym ale teraz marzy sie o normalnych godnyvh pieniądzach my nie chcemy 500plus my chcemy zapłaty za porządną prace.

Pomocna?
Tak12Nie
Dykta
 Opinia

Co z podpisami Panie Adamie ? Jak wyglada sytuacja ? Prosimy o informacje. Bredni nie sluchajcie, jak chca niech zamykaja to w cholere za kazdym razem kiedy ludzie chca pieniedzy jest jedna I ta sama gadka ...

Pomocna?
Tak10Nie
Nonameman
 Opinia

Więcej braków i niska produktywność to wina tylko i wyłącznie zarządu mahle. Jak nie chcą płacić pracownikom to ci pracownicy nie będą się starać naturalna kolej rzeczy. Zarząd do wyjeb...

Pomocna?
Tak7Nie

Zostaw opinię o MAHLE Polska - Krotoszyn

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej