MAHLE Krotoszyn

• Wróżewy
  • Kobierno
  • Tomnice
  • Konarzew
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

MAHLE Krotoszyn

18.08.2025 11:06

Miło, że tu jesteś!

Chcemy poznać Twoją opinię o naszej firmie – każde doświadczenie jest dla nas cenne. Zachęcamy do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami, ale prosimy o przestrzeganie kilku zasad:

• pisz prawdę i opieraj się na własnych doświadczeniach,

• szanuj innych – unikaj obraźliwych słów i wulgaryzmów,

• staraj się przekazywać swoje opinie w sposób konstruktywny.

Treści obraźliwe lub niezgodne z regulaminem serwisu mogą zostać usunięte przez administratora.
    Dzięki Twojemu komentarzowi możemy się rozwijać i tworzyć lepsze miejsce pracy!
    Leser

06.02.2023 19:14

Na tulejach wieść głosi że będzie 10% podwyżki
    Piter

12.02.2023 16:54

Ze co ? ze jak ? Przemysl to co napisales..... sprawdz w necie, a pozniej wroc i przyznaj jak sie wyglupiles

27.06.2026 19:00

Jeśli miało by być 10 procent to najwyżej normy tyle mogą podnieść, na taki wzrost plac bym nie liczył.
    Greg

11.06.2026 14:22

Witam mam nadzieję że ktoś zrobi porządek i zgłosi naszych mocodawców do kogoś wyżej i do poradni psychologicznej. Temat jednej przerwy dla operatorów i ustawiacz na dwa roboty to totalnie odklejony pomysł. Kiedyś już ktoś wymyślił żeby kobiety pracowały na odlewni nie wytrzymywały i nikt się z pracowników nie dziwił ale teraz z tymi pomysłami to jakiś absurd. Proponuję tym co się nudzą tam wyżej przyjść na krótkie szkolenie założyć rękawice i zapraszamy na halę popracować kilka dni na maszynie nie na kodowaniu. Pozdrawiam
    #Ustawiacz

Beny

18.06.2026 05:22

Musicie wysyłac maile do Stuttgartu inaczej nic nie zrobicie
    Kubica

12.06.2026 15:55

Czy nowy kierowca na trasie nr1 wygrał prawo jazdy w paczce chipsów, przecież to jest jakiś żart, żeby pod firmę notorycznie przyjeżdżać 15 min przed zmianą a z tego co wiem w kobylinie ludzie wysiadają nawet o 15:30... I raczej to nie jest wina zdarzeń na drodze z resztą kierowców jest zupełnie inaczej, do pracy zdążysz na luzie a i w domu wcześniej

Div

14.06.2026 04:10

Trasa nr 1 jest zdecydowanie przeciążona 4 przejazdy kolejowe ,kluczenie z jednego końca miasta na drugi . Inne autobusy wcale nie muszą wjeżdzac do miasta i wtedy czas przejazdu jest stabilny. Temat zgłaszany ale niestety olany!

Jarek mały

14.06.2026 08:32

Jak jeździł stary pekaesiarz to się babki bulwersowały że niebezpiecznie jeździ,polecam zmieścić trasę z Kobylina przez parcelki łącznikiem bezpośrednio do zakładu,a Kobylińska dworzec i zacisze niech się na rowery przesiądzie,nie mówiąc o tym że wysadzał ludzi w lutogniewie na skrzyżowaniu przy piekarni gdzie przystanek jest 200 m blizej,ludzie z Kobylina to i tak nie przeszkadza bo oni aby alkohol konsumują w drodze powrotnej z pracy.ps myja się kobietki z tuleji bo nie przyjemny zapach od was,dlatego zrezygnowałem z autobusu bo wolę se 25 minut dłużej pospać:)
    Odlewnik

11.06.2026 23:05

Zgadzam się z ostatnimi dwoma wpisami. Zebranie i tak jak najszybciej, urlopu nie bierz, chodź na nadgodziny i tak pracujemy 6 dni w tygodniu. To kierujących wina, że nikt nie chce pracować na odlewni aluminium bo doświadczonych ludzi mieliśmy a teraz dostaniesz nowego i ma jechać to nie obróbka, że stanie i guzik będzie naciskać albo tłoki przekładać. Jak teraz wprowadzi cię te zmiany to stracicie ostatnich ludzi, którzy mają coś pojęcia o odlewaniu i możecie budę zamykać..
    Bury

11.06.2026 17:42

Wie ktoś jaki jest prawdziwy powód odejścia kierownika z tłoków?
    Krzys

11.06.2026 14:30

Zastanawiające jest że doświadczeni pracownicy zarabiają tyle samo co ta elita nowych czasami z „grupą” panów Nie ubliżając nikomu ale traktowanie doświadczonych pracowników na równi z elitą nowych. Przespaliśmy moment w którym mogliśmy coś wywalczyć i być może nadal tak jest ciągle brakuje na odlewni ludzi , Zróbmy coś Niedługo będziemy pracować za najniższą na odlewni czy to nie przegięcie. Ustalmy spotkanie z Norbertem bo sami nam nie dołożą nie bać się
    renia

10.06.2026 07:22

hej, pojawiło się ogłoszenie w sprawie pracy na dział aftermarket, co powiecie mi o tym dziale, warto iść tam pracowac?
    Baltazar

04.06.2026 21:56

Jak wygląda praca i atmosfera na filtrach? Warto aplikować do biura?

06.06.2026 11:58

Umowy i dzial nie podlega pod Mahle krotoszyn. Pieniądze niższe niz na innych działach
    Wizir

10.06.2026 05:27

Nie wiem jak na filtrach ale na pewno nie aplikuj na wałki rozrządu. Tam co chwilę jakiś technolog odchodzi bo wytrzymać się tam nie da. 2 panów zarządzających tym wszystkich sprawiają się nie da się tam wytrzymać więc każdy kumaty prędzej czy później stamtąd spier…. Cała reszta codzinnie głowy na dół i jak w obozie.
    Sandra@$

09.06.2026 15:05

Kto wymyślił że ci oddawaja krew, to mają być zwolnieni bo, za często chodzą oddawać krew.Ciekawe jak będziesz kiedyś potrzebował tej krwi.
    Prawda

03.06.2026 15:15

Szybko kasowane są te opinię , ani one obraźliwe ani uderzające typowo w zakład , stwierdzające tylko w pewnym sensie prawdę , że pracowników karać ,karać a nagradzać od nadbrygadzistów wzwyż żeby czytali to w ryzach i żeby jakoś to się kręciło , zastraszanie krwiodawców chyba dało efekt bo podobno krwiodawcy są mocno zaniepokojeni dana sytuacja . Szkoda że wszystko idzie w złym kierunku , pracować najlepiej byle czym (narzędzia i komponenty), jak najbardziej okrojonym składem,w większości nie przeszkolonymi ludźmi , ale jakość żeby była bo jak nie to niedobrze , zła ta filozofia zakładu ,oj zła .

05.06.2026 02:24

Moim zdaniem filozofia zakładu dobra i sprawiedliwa czyli zakład ma nagrodzić ściemniaczy?A karać tych co za nich szarpią ?xd dobry jesteś pomyliłeś firmy w dino się odnajdziesz na ulicznym proteście
    git

06.06.2026 01:15

No tobie chyba coś się pomyliło , nagradzany powinien być pracownik od najniższego szczebla , prosty chyba przekaz .
    git

03.06.2026 18:51

Po co to forum , jak opinie giną w ciągu kilku godzin , i to nawet nie negatywne tylko przedstawiające obiektywnie jak to jest w Mahle .

02.06.2026 14:19

Zakład by dał lepszą kasę dla osób które przykładowo nie miały chorobowego w ciągu dwóch trzech lat i odrazu mniej chorobowego by było
    Mareczek

23.03.2026 12:17

Witam czy to prawda ze na umowie asistwork nie ma zadnych podwyżek bo wspomniana firma bierze wszystko??
    Edek

30.05.2026 07:08

Nie masz racji pracowałem cały czas za najnizsza
    Nieagencyjna

01.06.2026 02:43

Nie zabierają przypadkiem około 19%? Obiło mi się o uszy ..
    Orpi-szew

27.10.2025 11:19

Co tam się dzieje na tych zaworach, że aż dudni? Pytam bo chciałem tam iść do pracy.
    Maja

28.05.2026 14:01

Nie poleca jeżeli nie chcesz mieć rodziny i świąt to unikaj mahle
    Nowy1234

28.05.2026 21:59

To było przez którąś z agencji? Czy przez samo mahle ? Mam być nowy i zaczynam się bać 😅
    Nowy1234

28.05.2026 21:55

Hej, mam być nowym pracownikiem na zaworach w Mahle z jednej z agencji pracy. Chciałbym się dowiedzieć czy naprawdę jest aż tak źle i czego trzeba się bać i jak w ogóle wygląda praca? Jakie przerwy i w ogóle
    Nieinterere

06.04.2026 13:52

Czy ktoś wie coś o agencji ATERIMA? Zatrudniają ponoć na kontrolę jakości ale kobieta z biura nie wie nawet na jaki dział 🙄 praca niby na dwie zmiany, umowa zlecenie, a po 3 macach umowa o pracę. Ktoś pracuje? Ktoś coś wie?
    Malutka:)

06.05.2026 09:34

Tam to nikt nic nie wie
    Sandra@$

26.05.2026 15:17

Nie polecam codziennie musisz się logować w system i wprowadzać godziny pracy .A na koniec miesiąca podsumować i wysłać
    Kkk

19.05.2026 21:24

1 i3maj do roboty Boże Ciało do roboty Co następne wigilia i boże narodzenie? Czy ktoś się za to weźmie ?
    Ktoś

20.05.2026 09:46

Zapomniałaś jeszcze że zawory już szły w niedzielę i poniedziałek wielkanocny do pracy

21.05.2026 15:24

Raz drugi pokazali że można chodzić non stop to teraz tak będzie. A za kasę wielu poleci..
    ty i ja

21.05.2026 08:27

prawda to ze dyr Niedziela likwiduje prace zdalną?
    Rafał

18.05.2026 18:06

Pracowałem tam przez 5 lat na odlewni żeliwa a później odlewni aluminium. Na odlewni żeliwa praca była ciężka ale za to atmosfera o wiele lepsza natomiast jeśli chodzi o odlewnię aluminium to brak słów. Codziennie w stresie jechałem do pracy. Chcę zaznaczyć że zwolniłem się stamtąd w roku 2015 ale z tego co słyszę to za wiele się tam nie zmieniło.
    teras

21.04.2026 13:55

czy to prawda ze bedzie pozew zbiorowy za tą rdzę na maskach naszych samochodów?
    rere

27.04.2026 12:40

czyli to co jest na masce jest i w twoich płucach, na to tez masz wywalone?

07.05.2026 18:19

Dlatego wiesz , dlaczego firma nie wysyła chociaż co 5 lat na badania płuc 😉 .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia

30.04.2026 16:01

Jak tam wolny weekend majowy. Grill będzie robiony?

01.05.2026 14:15

Dobrze że jest to wolne ale raczej grila robił nie będę planuję wyjazd.
    Maeiusz

01.05.2026 03:44

Kiedy będą wydane aneksy do umów na obróbce powierzchniowej wszędzie zostały wydane oprócz tego działu
    XXX

30.04.2026 18:25

Jakie zarobki jako operator maszyn na odlewni żeliwa? Widzę że jest ogłoszenie. Ciekawią mnie zarobki, atmosfera oraz warunki. Dzięki za odp
    Mareczek

30.04.2026 06:24

Witam na jakie działy aktualnie jest rekrutacja w MAHLE?

25.04.2026 22:03

Nie liczmy na jakąś poprawę warunków w mahle, tu lepiej było by dać informacje o jakiś ofertach pracy w okolicy niż łudzić się na jakąś poprawę.

13.04.2026 06:50

Kryśka

13.04.2026 22:21

Jakie podwyżki?? My dostaliśmy 0.25%🤣🤣

23.04.2026 19:09

Tak jak narazie mi się podoba kto pracował nie ściemniał i nie brał co chwilę chorobowego miał dobrą podwyżkę
    Amelinium

22.04.2026 00:35

Jak ja się cieszę, że już tam nie pracuje, ludzie uciekajcie za mniejszej pieniądze ale nie praca ciągła na 4brygady, świątki piątki niedzielę ciągle w pracy, trzeba myśleć o życiu a nie o pracy czy kierownik będzie miał humor i da premie

19.04.2026 18:24

Wkładki. No izaczeło się pracujemy na okrągło ciekawe jak długo niby jest to dobrowolne w ramach nadgodzin ale już zaczęło się jechanie na stołówce po tych co nie chcą chodzić że głupi niechca zarobić że przez nich 4 brygady że trzeba za nich robić i najlepiej to wywalić na najgorsze roboty.Robi się totalny syf.A nadzór się cieszy .

16.04.2026 21:05

Wkładki zarządziła pracę na okrągło bez przerwy 7 dni w tygodniu np niedziela popołudniu do 22 rano na 6 ciekawe co na to związki bo pip już powiadomiony pismo poszło najgorsze że ludzie zero refleksi łykają ja pelikany strach pazerność głupotą robią na okrągło a oni lecą po premiach żenada .

16.04.2026 19:41

Praca wkładki zarządzone pracę w systemie ciągłym to znaczy na okrągło bez przerwy np 7 popołudniówek kończą o 22 rano zaczynają o 6 pytanie co na to związki bo PIP już zawiadomiony traktują ludzi jak śmieci ale najgorsze że ludzie się godzą że strachu z pazerność i głupoty jednocześnie jest zabierania premia za jakość iproduktywnosc po prostu bagno zero refleksji

16.04.2026 14:22

I jak tam na tłokach? Zadowoleni z majówki. Drugi maja miał być wolny za zielone świątki. I co? I (usunięte przez administratora)
    Kryśka

12.04.2026 22:31

Czy w mahle są w ogóle związki zawodowe?
    Ktoś

13.04.2026 10:03

Jest biuro podróży co używa nazwy związki zawodowe

01.04.2026 17:53

Afera z opiłkami żelaza na maskach samochodów pracowników
    Passat

07.04.2026 23:18

Mi po kilku latach na parkingu zewnętrznym lakier szlag trafił. Całe auto do malowania. Jak zaczynałem pracę to koleś na bhp mnie ostrzegał i miał rację.
    olo

10.04.2026 13:53

Podobno każdy lakiernik w okolicy wystarczy, że ręką przejedzie po dachu i od razu wie, że auto stoi pod MAHLE...

10.04.2026 08:17

A co z aneksami do umów. Marzec minął zaraz minie kwiecień a tu ani widu ani słuchu.

03.04.2026 21:40

Czy to prawda , że szykuje się wielką redukcja etatów na tłokach ?! Nawet w biurach,w dzialach UR i na produkcji ?

08.04.2026 21:11

Kogo zwolnią jak juz tam nie ma kto robić 🙃. Jeden operator na linie . 4 elektryków i mechaników na tyle maszyn. W biurach pracują za dwóch.. już jest ciekawie 😅 .

09.04.2026 10:30

Wiesz najlepiej jeden operator na 2 linie. Za to łazików którzy nie wiadomo od czego są to z pięciu. Maszyny mają iść. Pomimo tego że trzymają się na słowo honoru. Bo planista (jeżeli ta nieogarnięta osobę tak można nazwać) nie ogarnia. A gdzie jakieś naprawy. Ważne że jest prio. I że sztuki muszą iść. Nie ważne że jak się zepsuje to będzie stać któryś dzień.

30.03.2026 20:20

olo

02.04.2026 16:54

Po co dają te stawki powiększone za sobotę. Tych co nie chcą przychodzić powinni przenosić na odlewnie alu albo żeliwa. Wtedy może za pół stawki by przychodzili.
    ten

03.04.2026 12:25

to nie sa zadne stawki za sobote, tylko za prace w swieto
    Radek

02.04.2026 20:48

Jakie macie zdanie o wysyłaniu przez zakład pracowników na wieczorne kolacje poza godzinami pracy ?
    #InzynierProcesu

10.03.2026 12:45

Odlewnik

10.03.2026 20:50

Już nie będzie przelewów na kartę EDENRED. Teraz będą przelewy na konto. Karty EDENRED tracą wartość do końca 06/2026
    Exe

02.04.2026 14:51

Jeśli weekend można mieć w środę to święta też można zrobić po świętach...jak przyjdzie na kartę

31.03.2026 16:31

Oj racja kiedyś praca w Mahle to była duma,teraz nowy pracownik przyjdzie wiedza zerowa na dzień dobry mają dużo więcej pieniędzy od starych pracowników, 500zl więcej zarabiają, jak porównujemy swoje wypłaty ja pracuje 20lat .Robisz za nich, bo nic nie potrafią ja mowie ze to tzw statyści aby żeby liczba ludzi na lini się zgadzała a ze taki nic nie potrafi to nikt sie nie interesuje tym, majster ma liczbę ludzi a resztę mają w d. pie Bo to syn tego przyjdzie lub tej i odezwać się nie można nic .I tak starzy pracownicy z wiedzą i stażem rzucają papierami
    Gężybar

30.03.2026 20:48

Orientuje się ktoś ile kosztuje na miesiąc w mahle karta multi Sport plus

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn