MAHLE Krotoszyn

• Roszki
  • Kościelna Wieś
  • Włodzimierka
  • Jaranowo
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

Kowal

14.08.2024 16:53

CzyMahle zatrudnienia spawaczy aluminium
    echo

16.08.2024 19:58

Owszem, na obróbkę wstępną tłoków. Spawanie choć nieprzydatne, będzie dodatkowym atutem.
    cichy

15.09.2024 00:39

Spawaczy zatrudniają na stal
    Kumpel

07.09.2024 05:40

Ile zarabia pracownik który pracuje u was 10 lat a ile dostaje pracownik który dopiero się zatrudnił.
    Tragedia

14.09.2024 20:55

Zarobki tragedia 4 tys pp 20 latach pracy
    rew

27.08.2024 21:56

@Pracodawca Kiedy coś zmieni się w kwestii dojścia pracowników chłodniczek do pracy?? Musimy codziennie chodzić po 20 minut w jedną stronę z parkingu do zakładu aby dojść do miejsca pracy a nie mamy za to płacone. To wszystko odbywa się naszym kosztem ponieważ nikt nam za ten stracony czas nie płaci a jest to około 40 minut dziennie co w skali miesiąca daje około 14h. Miał być nowy parking i portiernia obok zakładu, kiedy to powstanie? Obecna sytuacja jest bardzo frustrująca, wielu pracowników rezygnuje przez to z pracy.
    Manamana

08.09.2024 18:54

Niektórzy wyjeżdżają z domu prawie 2 h przed rozpoczęciem zmiany i nie płaczą :)

31.08.2024 13:15

Dzień dobry. Czy jest możliwość rozwoju kariery ? Dokładniej chodzi o to czy ze zwykłego pracownika np. operatora maszyn można aplikować na członka zarządu ?.
    Franek

05.09.2024 18:41

Cały czas jest taka możliwość, można awansować na dodatkową maszynę do obsługi albo nawet 2 dodatkowe. A dla bardziej ambitnych są też wyższe normy do wykonania. Czyli możliwość są duże.

25.08.2024 11:39

Fjfj

25.08.2024 22:28

Raczej co chwile sie ktos zwalnia, a o przyjściu dobrego pracownika juz nie wspomne.. Dobrego czyli takeigo ktory ma przynajmniej technikum i umie rozwiazywac problemy samodzielnie......nie pamietam by w ostatnich 3 latach przyszedl ktos do pracy ktory ma chęć do uczenia sie... Wszyscy ktorych znam pracuja jak roboty, nałóż i nacisnij zielony a jak stanie wołaj kogoś ..... A ktos kogo można wszedzie postawić i będzie dobrze pracował takich nie ma z osob ktore sie przyjęły w ciagu dwoch lat...... A co można oczekiwac po firmie w ktorej kierownik na tłokach nie umie sie wysłowić a wiedza na temat produkcji jest na poziomie tragicznym..... Wstyd dla takiej duzej firmy by ktos taki zarządzał zespołem...

25.08.2024 22:56

Tak, po to pracujemy aby zarabiać. Inaczej byśmy nie chodzili do pracy. Wypłata wypłatą, ale inna sprawa to szanowanie swojej pracy, w którą wkładam 100% a i tak jesteś rypany i nie doceniany przez tych z góry. Znaj swoją wartość. Jaka tu motywacja do jakiejkolwiek pracy? Logiczne, że kasa trzyma, nic innego.
    Skun

03.07.2024 01:27

18.08.2024 15:18

Praca na 4 brygady jest nie odpowiednia. Na trzy zmiany też źle. To na jaką zmianę jest najlepiej? Jak komuś coś nie pasuje to długo nie popracuje. W Mahle trzeba mieć mocną psychikę i pracować tak jak akurat jest na dziale.
    Skun

24.08.2024 13:23

Najlepsza zmiana jest 7-15 w pracy pon-pt. A nie orka fizyczna za marne trzy tysiączki
    Niezdecydowany pracownik

23.01.2024 17:17

Nie słyszy się ani jednej pochlebnej opinii o dziale walki w Mahle. Ktoś tam pracował/ pracuje żeby opisać jak wygląda atmosfera na hali i jaki sostunek mają do pracowników przełożeni?

27.06.2024 18:34

Chyba na własnej działce albo w ogródku. Bzdury totalne. Niedługo będziemy pracować aby na opłaty. Na nic więcej nie będzie ludzi stać. Nie mówiąc już o jakiejś niespodziewanej chorobie czy innym zdarzeniu.
    Andrzej

22.08.2024 13:33

W punkt. Do tego dokładają maszyn, a płaca taka sama. Nie dość, że musisz jechać na tych maszynach to jeszcze sam sobie je ustawiać w razie konieczności. A cały czas śpiewają, że jeszcze za dużo ludzi i tak jest zatrudnionych. Dodatkowo brak koszy na hali, a i niekiedy skrzyń, sam sobie musisz je organizować aby mieć w ogóle w co jechać. Śmiech na sali. Finalnie, nie wiesz gdzie ręce włożyć, bo roboty od zaj... nie mówiąc o przerwie śniadaniowej na którą nie masz czasu iść, co się należy jak psu buda. A na koniec jeszcze pretensje, czemu tak mało sztuk. Podsumowując, gdybym mógł zwolniłbym się od razu, ale w tym wszystkim benefity jeszcze trzymają tu człowieka i umowa, na którą wiele lat się wypracowywało. Jednak miarka kiedyś się przeleje i nawet to nie będzie mnie zatrzymywać, aby zwolnić się z tego nie powiem zakładu - ale przynajmniej działu. Bo na wielu działach pracowałem i ten, jest najgorszym z nich. Pod względem nadmiaru obowiązków powierzonych na jednego pracownika, jak i również traktowaniem ze strony przełożonych. Świat na Mahle się nie kończy. A jesteśmy tylko ludźmi i każdy ma swój limit. Opisałem sytuację z mojego punktu widzenia. Pozdrawiam.
    Zadowolony pracownik

19.08.2024 15:32

A ja Mahle polecam. Uczciwa firma, dobrze płacą tylko trzeba chcieć robić. Na rękę mam prawie 4.5k netto na umowie, jak dojdzie premia i kilka nadgodzin to równe 5. Nie spotkałem się z nierównym traktowaniem, jak ktoś dostaje najniższą krajową to znaczy, że nie umie rozmawiać o podwyżce. Wszystko można wynegocjować, kwestia pokazania, że pracuje się dokładnie, z dobrą wydajnością i uwagą.

06.08.2024 14:08

Witam , czy na tłokach jest fajna atmosfera? I czy praca w miarę w porządku?
    Kt

18.08.2024 08:36

Tak fajna miła atmosfera polecam ten dział i fajne pieniążki można zarobić
    Rob

14.08.2024 22:25

Witam Czy tak zwane kredkowe będzie?Czy było to przelane z bonem wakacyjnym?

09.08.2024 13:29

kpina

09.08.2024 20:35

Wyjąłeś mi to kolego z ust, to co ten zakład robi z pracownikami to jest jakaś kpina. To są podwyżki ? wypłaty mniejsze niż przed rokiem? (usunięte przez administratora) Gdzie sa zwiazki ? sie pytam
    Śląski

26.07.2024 05:03

Witam chciałbym zacząć pracę w Mahle w Krotoszynie, czy ktoś może opisać jak się tam pracuję?
    exe

26.07.2024 12:25

Cytuję: "Przepracowałem na tulejach grubo ponad rok. Jeśli chodzi o firmę to są plusy i minusy. Z plusów na pewno dojazd autobusem (50zł), pełne składki, kasa na czas, pranie ciuchów roboczych, można chodzić oddawać krew. Tyle jeśli chodzi o plusy. Z minusów: Praca w systemie 3 zmianowym lub 4 brygadowym. Czyli jeśli traficie na 4 brygady to właściwie oddajecie życie zakładowi. 48h wolnego to żart, zwłaszcza po nocce... Praca rzecz jasna na hali, latem przy maszynach skwar i duchota. Kupa (usunięte przez administratora) unoszącego się w powietrzu, po każdej zmianie cały nos zawalony jakimś czarnym badziewiem. Ludzie też różni, choć w większości przyjaźni lub neutralni. Z minusów to na pewno warto wspomnieć o tym że praca ta drenuje siły, cały dzień na nogach, zmiany i dźwiganie, przerwa 15min. Czy polecam? Jeśli ktoś nie ma lepszej perspektywy to tak, choć zawszę warto szukać lepszej alternatywy." Koniec cytatu.

26.07.2024 17:44

Pracuje się rękoma nie ma siedzenia jak jesteś na produkcji ale jest fajnie
    Kolega

25.07.2024 06:24

Dlaczego w tym roku nie było imprezy w mahle ?
    @pracodawca

17.07.2024 06:33

Witam, piszę w takiej sprawie że słyszę że wszyscy dostali już bon 1000zl, ja nie dostałem, co robić w tej sytuacji? Pracuje w mahle już pół roku
    Hm

19.07.2024 13:25

Koham mahle i bende pracowal 3 razy więcej, karzdemu polecam pracowac cienrzej, a zarzad moglby pensje obnizyc bo im wiecej dostajemy tym bardzoej sie nie chce

19.07.2024 17:37

Pół roku to pikuś. Na pewno masz umowę na agencję. Musisz swoje przepracować żeby coś dostać.
    Paweł

13.07.2024 15:02

Witam, może ktoś z zarządu to przeczyta, mam wielką prośbę czy mahle może obciąć pracownikom pensje, wydaje mi się że zarobki są za duże i nie ma matywacji do pracy, place powinny być tak z 200 zł więcej niż średnia krajowa i na święta/wakacje żadnych bonów pozdrawiam
    Andrzejek

19.07.2024 15:22

Panie Pawle, Pan się dobrze czuje? Czy może operuje na danych sprzed 10 lat? Do średniej krajowej brakuje nam niemalże 1500zł. Więc jakie obcinanie pensji? Z tym tempem podwyżek to minimalna pensja nas dogania. Ja bardzo chętnie przyjmę płace o 200zł większą niż średnia krajowa i wtedy na pewno pojawią się dodatkowe motywacje.
    Zaskoczony

10.07.2024 23:03

Co się stało że takie duże wypłaty? Bonu miało być 1000 to czasem nie jest tak że to 600 zł dali nam do wypłaty oczekuję normalniej odpowiedzi

11.07.2024 10:48

Wyrównanie 3 miesięczne podwyżki 5%.
    Roboll

15.07.2024 10:29

Jest 1000 , jest dobrze
    Ciekawska

29.06.2024 06:19

Wiecie kiedy wakacyjne bony ?
    Norbi...

08.07.2024 15:15

Bony wakacyjne 400zł wypłacane na kartę myedenred do 13.07.2024. Miłego wypoczynku i szybkiego powrotu do (usunięte przez administratora)
    Roboll

17.06.2024 12:30

Dziś wpadły 4 stówki a dlaczego aż tyle.!? Rok temu wypłacali po 200 . Coś jest na rzeczy.
    Długoletni pracownik

17.06.2024 21:04

Inflacja, spokojnie najniższa krajowa nas goni nie przejmuje się za kilka lat się wyrówna.

14.06.2024 08:22

Czy ktoś coś wie ile i kiedy bony na dzień pracownika mahle i wakacyjne?
    Ona

13.06.2024 13:05

Wypłaty tragedia ????uwalili na Maxa po portfelu, to przykre, ludzie postawcie się nie umiecie bronić swego, zapierniczaćie jak osły co niektórzy a cicho siedzicie, a taki majster i brygadzista "co nie który" powtarzam nie mówię o wszystkich, nic nie robi niezna się na niczym, a kasę do wora za wasza robotę bierze, niech on też stanie przy maszynie i jedzie, a nie tylko łazić z kąta w kat, byle odbębnić 8h,

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia

11.06.2024 01:07

Porażka

12.06.2024 07:28

Wypłaty porażka nie wiem kto będzie pracował bo po wczorajszym już kilka osób deklaruję że szuka innej pracy
    Ciekawska

13.06.2024 08:33

Porażka wypłata i tak teraz będzie. A kiedy bony wiecie coś?
    Innyswiat

03.06.2024 21:34

Cześć, jakie opinie nt działu gospodarowania odpadami? Widziałem ofertę na magazyniera w tym dziale. Jaka kasa , ludzie i sama robota?
    Nie znane

22.05.2024 11:26

Ja mam takie pytanie czy do mahle można się dostać na pracę sprzątającą i jaka jest ta pani od tej firmy sprzątającej bo nie wiem gdzie to zapytać a wolę tu zapytać
    Jan

30.05.2024 18:43

Zgłaszać się do Pana Jarka ,ale odradzam ,jak chcesz dotrwać do emerytury .
    kandydat

24.05.2024 11:09

Firma się rozwija - fakt Duża - fakt Ale chyba dział HR ma co robić bo nawet po rozmowie w 4 oczy nie oddzwaniają co z odpowiedzią a jak się z nimi skontaktowałem to kierownik jeszce nie podjął decyzji... to szukają kogoś czy nie?? A najlepsze, że po 2 miesiącach dzwoniła inna Pani czy jeszce jestem zainteresowany pracą? Niezły bajzel!

06.05.2024 19:33

Część. Wiadomo już coś na temat podwyżek, nowych plac itp? Trochę śmieszne jest to że tyle czasu już minęło i nic nie wiadomo.
    .-o-.

21.05.2024 23:23

Chyba dyrekcja nie wie, że za tą samą pracę MUSI być ta sama płaca. Wyliczą ci z tego gdzie robiłeś wcześniej, a praca może być zupełnie inna. Dwie osoby wykonujące tą samą pracę będą miały inne wypłaty. To jest niezgodne z prawem pracy.
    odlewnik

23.05.2024 07:53

Bzdury piszesz, nie ma to nic wspólnego z prawdą, nie musisz mieć takiej samej pensji jak kolega z tej samej linii

24.04.2024 09:36

25.04.2024 17:26

Nowo zatrudniona osoba jak przyjedzie na popołudniową zmianę może się zdziwić brakiem miejsca na parkingu.
    Gzika22

11.03.2024 17:09

Cześć. Jak wygląda praca na filtrach ? Ciężko jest?
    stary

19.04.2024 18:32

Normalna praca , większość kobiet pracuje , starsze i młode i nie narzekają weekendy wolne mają.
    Miś

13.04.2024 19:56

Wczoraj był jaki wypadek na odlewni aluminium coś wiadomo jak z poszkodowanym

12.04.2024 00:07

Witam, czy zrobił ktoś może zdjęcie maila z kartki ze stołówki odnośnie wysłania deklaracji zmiany ceny karty Multisport?
    Anonimowe.

20.10.2023 17:22

Witam, szukam osób dojeżdżających z Jarocina które powiedzą mi jak jeżdżą autobusy i z jakich przystanków (niestety Panie z agencji mówią że wyślą wszystkie informacje prosisz się i zero odzewu radź sobie sam) Od poniedziałku zaczynam dniem szkoleniowym i nie mam dojazdu. Czy są tu ewentualnie osoby jeżdżące prywatnym samochodem?

11.04.2024 07:11

Hej, czy pracujesz tam jeszcze ?

03.04.2024 19:18

Czy jest ktoś może zorientowany w sprawie stałych pensji jakie mają być wprowadzone na produkcji? Jaka by to miała być kwota lub od kiedy by to miało nastąpić.
    Malpa

06.04.2024 18:19

Było na stołówce pismo odnośnie tych wynagrodzeń ... Mają być jakieś narady i spotkanie z pracownikami ! Ale co i jak i kiedy nie wiadomo dokładnie
    XDD

10.04.2024 13:40

Narazie żadnego zebrania nie mieliśmy więc się pewnie dopiero 10-tego dowiemy na ile nas wyceniają. Jedno jest pewne, na kokosy nie licz. Związki zawodowe "podobno" dalej negocjują ale znając te nasze (usunięte przez administratora)związki to bojąc się o ciepłą posadę zaakceptują wszystko co zarząd narzuci i tyle. Czas szukać nowej pracy, zobaczymy czy faktycznie za bramą 10-ciu stoi.

31.03.2024 12:48

Jak wygląda praca na filtrach?
    Polak

31.03.2024 23:16

Normalnie
    Izunia

01.04.2024 21:32

Zależy na jakie stanowisko chcesz iść ?
    Młody

19.03.2024 23:42

Witam czý orientuje sie ktoś jak dlugo trwaja szkolenia w Niemczech? Bo podobno z firmy jest mozliwosć wyjazdu.dzięki za odp.
    Panda_

13.03.2024 23:09

Witam, czy orientuje się ktoś ile wynosi koszt karty Multisport w Mahle, jakie są warianty i gdzie ją można załatwić?
    MK

14.03.2024 15:04

Załatwisz w kadrach w dziale socjalnym. Ja mam kartę i moja odpłatność comiesięczna wynosi 28zł. Mam pakiet 8 wejść w miesiącu i jest dla mnie wystarczający. Pakiet z codziennym wejściem przez cały miesiąc wynosi coś ok. 60zł.
    Obserwer

05.03.2024 19:38

Ludzie, niedługo święta- dlaczego nie ma jeszcze żadnych zapytań o bony? ????????
    kandydat

19.02.2024 09:55

witam jak wygląda atmosfera na odlewni żeliwa gonią ludzi do pracy ?
    Nikt

13.02.2024 06:31

Czy jeśli jestem na dłuższym l4 z względów zdrowotnych a kończy mi się umowa to mi ją przedłuża ?
    Nowy z Wioski

06.02.2024 14:55

Witam pracowników firmy mahle.Mam pytanko jak praca na obróbce tłoków, dostałem ofertę pracy a dokładniej na obróbce wstępnej.Jest tam ciężko, napracuje się czy raczej można trochę się poobijać?Czy są tam obcokrajowcy ?(pytam bo we wcześniejszej firmie miałem doczynienia z ukrainacami i nie wspominam tego najlepiej) Przepraszam za tyle pytań ale wolę dowiedzieć się czegoś od was pracowników fizycznych niż tych na stołkach co nie widzą nic ) Pozdrawiam
    Mat

19.01.2024 13:05

Witam czy warto się zatrudnić na odlewnie żeliwa?
    Odlewnik

01.02.2024 20:03

Warto ! Praktycznie jeden z nielicznych działów z systemem 3 brygadowym
    Nowyyy

15.01.2024 16:28

Jak ocenicie pracę na 4 brygady? Mam propozycje pracy w takim systemie
    Franek

16.01.2024 19:26

Przez 2 lata pracowałem w systemie czterobrygadowym nie wspominam tego czasu najlepiej.

17.01.2024 15:52

Praca na 4 brygady a zarobisz tyle samo co osoby pracujące na 1 lub 2 zmiany. ( jedynie jakieś drobne dodatkowo za nocki)

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn