MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp. z o.o.

Ostrów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 50 ocen.

MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp. z o.o.
2 50

Opinie o MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp. z o.o.

Ona

Więc ile teraz zarabia się w Mahle? Na Produkcji a ile w biurze?

   
damian

Pracuję w com40 od 7 lat i na rękę bez nadgodzin mam minimum te 2800 na rękę i to bez wchodzenia komuś w tyłek i bez większego wysiłku,wiadomo że czasami zdarzają się dni takie gdzie trzeba trochę więcej od siebie dać lub przyjść na 12h za które płacą dodatkowo a co najważniejsze dawają normalne umowy o pracę nie to co w adecco.

   
damian
@Leo 22.05.2018 23:43

Na praktycznie każdym dziale 2800 wyjdziesz na rękę,1900 zł? takich wypłat tam nie ma no chyba że byłeś na l4 lub zabiorą ci za coś premii ze 20-30procent lub trzecia alternatywa jeśli jesteś nowy to od razu nie licz na to że masz taką samą stawke co reszta,dostaniesz 10,5 brutto plus max te 20 procent wypłaty to wówczas nawet dużo mniej wyjdziesz niż te 1900 no ale takie są tam początki.

   
Jerzy

Jakieś wskazówki przed rozmową dostanę na forum?

   
Kuba

po znajomości jesteś przyjęty z dnia na dzień ;-) całe Mahle, panie przyjmuja swoich po znajomości... a dodatkowo w sekretariacie siedzi osoba bez odpowiedniego wykształcenia. Nie polecam. Skończysz inżyniera, magistra wszystko wiesz, nie masz znajomości, nie przyjmą cię. Dopiero w correct docenią twoje studia ;)

   
Leo
@Kuba 04.07.2017 14:39

człowieku co Ty piszesz, robie w Correcie , jestem po studiach i jakoś nikt na to nie patrzy, tak samo harujesz na równi z tymi co są po zawodówkach a i miałem doczynienie z pracownikiem po podstawówce, więc wszędzie są upokarzające warunki i system niewolniczy w kraju

   
Aneta

@Ryszard, a czy Ty pracujesz w MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski? Jeśli tak, to podziel się z nami proszę swoją opinią na temat tego pracodawcy. @anonymous, rozumiem więc, że do pracy w tym miejscu aplikuje się poprzez agencję pracy, tak? Długo już pracujesz w MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski? @John, a Ty jesteś zainteresowany pracą w tym miejscu? Aplikowałeś już?

   
Ryszard

Na starcie zawsze mało się dostaje, pokażcie co kto potrafi!!

   
anonymous
@Ryszard 20.04.2018 16:10

Hehe... W Mahle możesz sobie potrafić co chcesz a i tak musisz swoje odwalić jako pracownik Adecco. Oczywiście, jak jesteś dobry, to do Mahle dostaniesz się szybciej, niż ten słabszy, ale to "szybciej" koniecznie trzeba wziąć w cudzysłów.

   
John

Ile jest przerw w pracy na produkcji? Jest czas na załatwienie potrzeb fizjologicznych, czy tylko na przerwie? "Lej w gacie Kiler" ?

   
Rychu
@pchacz wózka 25.04.2018 19:27

O której godzinie macie przerwy?

   
Amanda

Jak wygląda system zmianowy w tej firmie? Poranna zmiana zaczyna od 6 czy od 7 rano?

   
Poważny Pracownik
@Amanda 08.04.2018 21:04

7-15 15-23 23-7 system 3-zmianowy, jest jeszcze system 4 brygadowy (na konkretnych działach)

   
zainteresowana

Myślałam, że Mahle to fajne miejsce pracy... opinie widzę jednak słabe. Gdzie więc do pracy w Ostrowie? Które zakłady polecacie?

   
Poważny Pracownik
@zainteresowana 26.03.2018 16:55

Stawki: 2100 brutto na początek, 2140 po 3 miesiącach, 2300~ po pół roku chyba. Pensja pracowników Adecco nie zmieniła się od ubiegłego roku, podczas gdy pracownikom Mahle przyznano podwyżki i premie. (ich też ładnie skroili, bo obowiązują od kwietnia, a nie stycznia). Przy akompaniamencie wzruszanych ramion usłyszysz od pań z Adecco, że nie mają ŻADNEGO wpływu na wysokość ustalanych stawek, a jak się coś nie podoba, to proszę pisać pisma do Mahle :) Ludzie w Adecco, choćby nie wiem jak się starali, muszą gnić w tej "złodziejskiej" organizacji przez minimum 8 miesięcy, a często nawet i ponad rok. Kierownicy nie potrafią uzasadnić dlaczego tak jest, pewnie dostali odgórne polecenie żeby przytrzymywać ludzi tak długo, jak to tylko możliwe. W końcu ludzi szlag trafia, zwalniają się i przychodzą nowi, nieświadomi tego, jak to wszystko działa.

   
Zibi

Czy wiecie może,jaka jest długa kolejka oczekujących na przyjęcie do pracy na produkcję?Byłem na spotkaniu rekrutacyjnym w połowie marca i pytam z ciekawości ile może trwać czas oczekiwania.

   
Nika 234
@Zibi 08.03.2018 20:34

Ja byłam na spotkaniu we wtorek 8 sierpnia w środę dostałam sms że w czwartek mam przyjść po dokumenty do zatrudnienia i byłam u lekarza w poniedziałek 14 sierpnia miałam BHP i po szkoleniu do pracy i pracuję do dziś.

   
Aneta

@rettd, długo już pracujesz w MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp. z o.o.? Oprócz sprawy wynagrodzeń jak ogólnie oceniasz warunki proponowane przez pracodawcę? @Pozytywny, często na rozmowach rekrutacyjnych pracownicy proszeni są o wykonanie zadań rekrutacyjnych - jest to norma. Czy pracujesz w MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp. z o.o.? Co możesz powiedzieć o sytuacji pracowników w tym miejscu? @Zibi, możesz powiedzieć, jak przebiegało Twoje spotkanie rekrutacyjne? W jakiej atmosferze się odbywało?

   
rettd

Mahle ma świetny program, nie pasuje Ci kilka lat pracy bez rozwoju, wzajemnego szacunku i cały czas za tą samą stawke? (śmieszną stawke), spokojnie! Mozesz sie zwolnic, nikogo to nie ruszy ponieważ znajdą innego nawinego człowieka na Twoje miejsce, i to jest caly Ostrów :) p.s co do podwyzek, w innych firmach ludzie dostawaja co rok w styczniu podwyzke, a w mahle? Mamy prawie połowe marca i nawet nic nie jest podpisane poniewaz "trwaja rozmowy" co jest śmieszne, bo kazdy wie ze zaklad gra na czas byle jak najpozniej podpisac obiecana podwyzke, oczywiscie to tylko świecenie oczami bo i tak dadzą grosze a ile zyskali juz na czasie, i oni myślą ze zatrzymają ludzi w zakładzie, niepowazni są

   
Trashtalker

Pozwolę sobie skomentować treść ofert pracy jakie zamieszcza Adecco Poland: Co możemy Ci zaoferować? umowę o pracę (ZUS, urlop, itp.) - **warto nadmienić - tymczasową, pracownik jest zobligowany do podpisywania umów po upływie kilku minut, godzin, dnia, tygodnia, dwóch, miesiąca itd. (nutka szyderstwa ;))** wynagrodzenie z: premią - miesięczną **premia miesięczna wynosi 100zł brutto, za L4 lub nieobecność w danym miesiącu nie obowiązuje**. kwartalną **o tej premii to nawet najstarsi górale nie słyszeli, to raczej tylko dla pracowników Mahle przy spełnieniu rygorystycznych wymagań ilościowych/małego procentu braków itp.** dodatkiem systemowym **dodatkiem systemowym? jeżeli mówimy o dodatku za nadgodziny/pracę w godzinach nocnych, to jest to dodatek wynikający z prawa pracy, nie ma się czym chwalić, to się należy jak psu micha.**bonusami jednorazowymi **nie mam pojęcia o jakie bonusy chodzi, chyba ich nie uświadczyłem** możliwość pracy w płatnych nadgodzinach **no coś pięknego, dobrze, że są płatne!** 2 regulaminowe podwyżki w pierwszym półroczu pracy **te "regulaminowe" podwyżki nie są nigdzie uwzględnione w umowie, ale powiedzmy, że są :) 40zł brutto po przepracowanych 3 miesiącach. Nie, to nie są żarty. Adecco nie ma nic do powiedzenia w kwestii wynagrodzenia, dyrektorzy Mahle ustalają stawki** opiekę konsultanta na terenie zakładu 5 dni w tygodniu **a nawet paru, wszystko się zgadza :)** pakiet benefitów: karta sportowa, rabaty na usługi rozrywkowe, gastronomiczne i usługowe **dofinansowanie np. do karnetu na siłownię ponoć jest - dla Mahle, ale czy dla Adecco? Reszta to raczej kpina, chyba, że mówimy o losowaniu dwóch biletów do kina o wartości 30zł :)** pracę w systemie zmianowym **3 zmiany, prawda, na niektórych działach system 4-brygadowy, albo się na to godzisz albo wypad** STAŁE zatrudnienie u Klienta - jeśli się sprawdzisz **Jeśli się sprawdzisz, no właśnie, tu jest pies pogrzebany. Co to znaczy sprawdzisz? Z moich obserwacji wygląda to tak, że naginasz prawie rok w Adecco podpisując śmieciowe umowy, za żenującą stawkę, no i przychodzi moment w którym zadajesz sobie pytanie, dlaczego pracując rok wciąż jesteś zatrudniony jako pracownik tymczasowy? Na zdrowy rozsądek - po co zatrudniać człowieka przez rok, skoro się nie sprawdza? Jeżeli ktoś źle pracuje to się go szybko zwalnia, ot cała filozofia. Tu z pomocą przychodzi agencja pracy - pracownik wykonuje tę samą pracę za mniejsze pieniądze. A jak się zaczyna niecierpliwić to wtedy z łaską przenoszą do Mahle... albo i nie. Argumenty są dwa: chorowanie, niska certyfikacja stanowiska pracy. Czyli serwisant - (stanowisko startowe dla nowych pracowników) raczej nie ma co liczyć na przejęcie przez Mahle. Certyfikacja tego stanowiska to 1. Operator przy maszynie - 2. Ale co jeżeli ktoś nie ma wpływu na to, że musi serwisować? Przecież ta praca musi być wykonana, a ludzi ciągle brakuje. Twarze z Adecco cały czas rotują - nie ma się co dziwić,(usunięte przez administratora) Warunki przyjęcia do Mahle pozostają do wolnej interpretacji. W teorii: =2. (Tak było na prezentacji podsumowującej ubiegły rok, pracownicy zatrudnieni po nowym roku nie mają co liczyć na takie szczegóły) Żeby była jasność - praca przy maszynie to nic trudnego, jednak wykręcanie horrendalnych ilości jakich wymagają liderzy, planiści, kierownicy, to już nie jest bułka z masłem. Cyferki na licznikach to jakieś totalne nieporozumienie, zrównanie się z licznikiem jest mega trudne, nawet zakrawające o nierealne przy IDEALNYCH warunkach pracy, które nie nadarzają się zbyt często. Oferta pracy tymczasowej. Takiej szansy nie możesz przegapić!** Nie inaczej!

   
Trashtalker
@Trashtalker 13.03.2018 22:43

W teorii =2 --> tutaj coś ucięło, maksymalnie 5 lub mniej % nieobecności z tytułu L4 w ciągu 5 miesięcy oraz certyfikacja stanowiska 2 lub większa. Pozdrawiam

   
Zdziwiony

Niedawno dowiedziałem się, że w zakładzie jest też szefowa-kadrowa...nie wiedziałem...Podobno nie lubi chodzić do ludzi, dlatego mało kto ją widział. Ja też nie. A podobno co jak co, ale wygląda nieźle.

   
Fajny
@Zdziwiony 07.03.2018 17:53

Wyjdź o 16 na parking to może zobaczysz, jak przemyka do auta....

   
Ja

Witam czy w lutym u marcu były jakieś przyjęcia w Adecco do mahle?

   
Pozytywny
@Ja 02.03.2018 13:00

Było 40 przyjść ponoć.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Info kropka pl

Nie spodziewaj się odpowiedzi, ani tym bardziej działania - dyrekcja tego zakładu nie wie, co robi...

   
anonymous

Witam,mam pytanie jak można dostać się do pracy w parku technologicznym,do narzędziowni na maszyny CNC lub inne, bardzo mi zależy aby tam pracować i się rozwijać, słyszałem bardzo dobre opinie, na początek nie musi być dużo kasy.

   
Nick
@anonymous 06.02.2018 21:41

A tutaj cieplo. Brak narzedzi. Robisz na 5 maszynach i ciagle zle. Zlodziej i nierob. Aaa i kasa taka ze na grzybach w sezonie zarobisz wiecej niz tutaj przez rok ;)

   
Xxxy

Sa juz obiecane podwyzki w mahle? Oczywiscie nie mam tu na mysli podwyzek pracy

   
Kickkick

Panie sss parku technologicznego nie ma juz dawno, jest teraz samo mahle, dyrekcja tez sie zmienila takze Pana marudzenie musialo byc pisane dawno a teraz dodane, zwlaszcza ze nie jest teraz tak zle, placa na czas i przyjmuja do podszkolenia sie takze nie tak zle jak na maly Ostrow :-)

   
Mc
@Poinformowany 30.01.2018 13:45

I tutaj sie zgadzam. Traktują też ludzi tak jak by zarabiali po 10 tyś. Helmuty ich gnają i boją sie o swoje stolki. A szarzy pracownicy gnani, na koncu winni i lesery. Praca fajna. Ale rzadzą nieogarnieci ludzie. Dyrekcja to janusze biznesu

   
Wentlimirputin

Witam widzę na stronie mahle ze jest nabór na elektrodrazarki wgłębnie. Posiadam jakieś umiejętności co do obsługi bo pracuje obecnie na elektrodrazarce na gotowych programach moje pytanie brzmi ikr można zarobić w tym zakładzie dodam ze musiał bym dojeżdżać ok 40 km i jak wyglada u was system zmianowy Bo na stronie jest podane ze elastyczne godziny pracy czy coś w tym sensie. Z góry dzięki. Pozdrawiam :)

   
Onlyaudi

Latem ciezko bo upaly na hali, w innych halach gdzie klima jest nie dziala zawsze i tez lipa ale przynajmniej dawaja wode 6/10

   
Mega222

Kasa szalu nie robi ale ludzie w porzadku, jak ktos narzeka to niech szuka innej pracy, bo duzo takich bylo co sie madrowalo i zwolnilo sie hehe

   
Bmw

Trzeba biegac biegac

   
nieciekawy

Pracuje w tym zakladzie juz około 3 lata pracuje tak jak tylko mogę chodzę na nadgodziny kiedy tylko znajduje czas. Od roku proszę się o przecie do Mahle i cały czas przesuwają z miesiąca na miesiąc

   
Ktos
@nieciekawy 16.01.2018 20:25

To ciekawe bo bardzo dużo osób przeszło do mahle .jeżeli ktoś jest w porządku nie strzała L4 urlopu na żądanie. Stara się to jest to kwestia czasu , ale jeżeli ktoś kombinuje to zapomni o mahle.

   
pracownik BMW UP

Moim zdaniem najlepiej pracują ludzie na piecach BMW . Mają tam miła Atmosferę i fajnych liderów a w szczególności DAWID S. ....

   
Ja

Ile wynosi nagroda roczna w mahle?

   
też ja
@Ja 20.12.2017 19:33

1500 zł ale jak jesteś szarym zwykłym pracownikiem to nie dostaniesz

   
Cezary

Podpowiecie mi kilka wskazówek o firmie? mam zamiar aplikować !

   
Kiveev

Pracuję w Adecco już około 2 miesięcy, dział BMW 35up. Spotkanie rekrutacyjne jak najbardziej na plus. Widać było, że rekruterki już na samym początku chciały odsiać niezdecydowanych do pracy na produkcji. Wszystko było klarowne i bez koloryzowania. Podkreślano liczne wady pracy operatora. Po serii prezentacji była rozmowa indywidualna. Bardzo przyjemna, czułem się jakbym rozmawiał z dobrą znajomą, a nie ze znudzonym werbunkowym. Proces rozpoczęcia pracy trwał mniej niż tydzień, wszystko poszło bardzo sprawnie. Początkowo oczywiście trafiłem na serwis, wydawało się strasznie, na szczęście w pierwszych dniach byłem prowadzony "za rączkę" przez doświadczonego serwisanta i po jakimś czasie sam już załapałem co, gdzie, jak, po co i dlaczego. Serwis to podstawianie operatorom rzeczy potrzebnych do produkcji - zbiorników, wymienników, uszczelek itp, odstawianie tego co wyprodukowali, generalnie dbanie o to by niczego im nie brakowało. Z uwagi na zapotrzebowanie kilka tygodni później byłem przyuczany do pracy przy maszynie i tam już zostałem. Praca jest monotonna, niemniej jednak człowiek jest w ciągłym ruchu to i czas dosyć szybko leci. Presja na wynik - owszem istnieje. Gdy z jakichś powodów nie da się zrealizować przewidzianego "minimum" a coś jest na gwałt potrzebne to lider i kierownik stają na rzęsach by trochę nadgonić robotę. W dosłownym tego słowa znaczeniu - chwytają za wózki i pomagają serwisować, zajmują stanowiska operatorów pracując podczas przerw itp. Widać, że im zależy i dają dobry przykład. Nikt nikogo nie zmusza do nadgodzin - nie możesz/nie chcesz to nie przychodzisz. Atmosfera pracy jest przyjemna, trzeba robić swoje i nie jest źle. Wypłata Z NADGODZINAMI - jak na ostrowskie warunki, przyzwoita, jednak okupiona dość dużym wysiłkiem. Pewnie zależy też gdzie się trafi, niestety nie mam porównania do innych działów. Jeżeli komuś chce się pracować to jak najbardziej polecam, chociażby na jakiś czas żeby zapoznać się ze specyfiką pracy na produkcji.

   
Jaa

Czy ktoś mi powie jak ze spawaczami Tig czy warto złożyć cv i jakie warunki pracy??

   
dadar567

nie polecam nikomu... zjebani ludzie... nie ogarnieci,,, krzycza na ciebie za dobra praca a leserow nagradzaja premia... jak chcecie normalnie zyc i spelniac marzenia to poszukajcie w 100% czegos innego :) takiego nie ogaru jak tam to jeszcze nie widzialem :) pozdro

   
Serwis
@dadar567 03.10.2017 11:30

Ja pracuję 2 lata i dzisiaj doznałam szoku usłyszałam dzień dobry dziękuję pomogę na hali jeszcze tego nie usłyszałam a niby Czeczenia na to mówią naprawdę szacunek.

   

Zostaw opinię o MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp. z o.o. - Ostrów Wielkopolski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp. z o.o.