MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp.z.o.o.

Ostrów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 30 ocen.

Opinie o MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp.z.o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp.z.o.o.

Jaa

Czy ktoś mi powie jak ze spawaczami Tig czy warto złożyć cv i jakie warunki pracy??

Waloś

Pracowalem za mechanika na sw 2 2ata. Teraz 3 rok w parku tech. Zaluje. Trzeba szukac nowej pracy. Monotonia. Brak nauki. Wyzysk. Nie polecam. Pierd. Zwalniam sie. Lepszy kuron

Ostrowiak wlkp

Jest kiepsko nie polecam szkoda czasu chyba ze jestes malo ambitny

dadar567

nie polecam nikomu... zjebani ludzie... nie ogarnieci,,, krzycza na ciebie za dobra praca a leserow nagradzaja premia... jak chcecie normalnie zyc i spelniac marzenia to poszukajcie w 100% czegos innego :) takiego nie ogaru jak tam to jeszcze nie widzialem :) pozdro

Serwis
@dadar567 03.10.2017 11:30
nie polecam nikomu... zjebani ludzie... nie ogarnieci,,, krzycza na ciebie za dobra praca a leserow nagradzaja premia... jak ch...

Ja pracuję 2 lata i dzisiaj doznałam szoku usłyszałam dzień dobry dziękuję pomogę na hali jeszcze tego nie usłyszałam a niby Czeczenia na to mówią naprawdę szacunek.

Aneta

@Niko - a czy możesz napisać nieco więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski? Jak oceniasz warunki zatrudnienia na swoim stanowisku? Co masz na myśli pisząc, że praca jest ciężka? Możesz to rozwinąć? Dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które trafiły na ten wątek szukając informacji na temat tej firmy jako pracodawcy.

Pracownik Mahle

w recepcji w mahle pracuje osoba co nie umie języka. To jest prawda. Ale to przez to, że konsalnet jest z Poznania i ma to gdzieś... i ten ich przełożony...jak mu tam?

Błażej

a wczoraj byłem świadkiem jak pani w recepcji nie potrafiła nic powiedzieć po angielsku... śmiech na sali... kogo oni tam przyjmują? Przyjeżdża obcokrajowiec a osoba w recepcji nie potrafi się z nim dogadać? No sorry... Kumpel mógł wejść do góry, a nawet go nie sprawdzili... wolność i swoboda i tyle w temacie.

Gosc3489

Nie polecam !!! Nie dosc ze traktuja cie jak jakiegos tredowatego atmosfera do kitu i w ogole brak szacunku dla pracownika

Gosc3489

Nie polecam !!! Nie dosc ze traktuja cie jak jakiegos tredowatego atmosfera do kitu i w ogole brak szacunku dla pracownika

oLo

ja byłem na rozmowie tydzień temu i wyglądało to tak samo jak w innych dużych firmach. Moim zdaniem całkiem profesjonalnie i raczej na plus niż na minus

Niko

2 miesiące temu rozpocząłem swoją pracę w firmie Mahle Behr. Rekrutacja, wbrew opiniom poprzedzających moją nie trwała kilku tygodni, a wszystko było załatwione w parę dni. Praca jest owszem wymagająca, ale dobrze wiedziałem i byłem świadomy, że nie będzie to leżakowanie przy basenie :) . Z własnego krótkiego doświadczenia mogę powiedzieć tak: jeżeli chcecie zostać dobrym i wykwalifikowanym pracownikiem, dobrze jest ukierunkować swoją karierę na Ostrów Wielkopolski. Pozdrawiam chłopaków z Ostrowa!

Nnn

Współczuję liderowi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z UP35 weź przejrzyj na oczy stać Cię na kogoś lepszego niż koleżanka K.... z BMW. Młoda gowniara zawistna osoba która patrzy tylko na korzyści dla siebie może kiedyś się przekonasz a teraz szkoda mi Ciebie

Aneta

@T. - a możesz napisać nieco więcej o odbytej rozmowie kwalifikacyjnej? O jakie stanowisko się starałeś? Dlaczego negatywnie oceniasz cały proces rekrutacyjny? Czy również powodem jest długi okres oczekiwania na wynik rekrutacji? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

Niezdecydowany

Mam mieć w następnym tyg. rozmowę ale chyba odpuszczę !?

T.

Bylem na rozmowie porażka nie polecam

Wojtek

W Niemczech rano składasz CV a na popołudniu do pracy (mi się tak zażyło) Wiec 3-5 dni to i tak kosmos :-) ps kilka tygodni to kosmos do kwadratu

Kuba

po znajomości jesteś przyjęty z dnia na dzień ;-) całe Mahle, panie przyjmuja swoich po znajomości... a dodatkowo w sekretariacie siedzi osoba bez odpowiedniego wykształcenia. Nie polecam. Skończysz inżyniera, magistra wszystko wiesz, nie masz znajomości, nie przyjmą cię. Dopiero w correct docenią twoje studia ;)

Błażej
@Kuba 04.07.2017 14:39
po znajomości jesteś przyjęty z dnia na dzień ;-) całe Mahle, panie przyjmuja swoich po znajomości... a dodatkowo w sekretariac...

zgadzam się. Chodzi o panią Annę?

Aneta

@Tomasz rozumiem, że nie odpowiadał Ci długi proces rekrutacji. Mógłbyś powiedzieć na jakie stanowisko aplikowałeś? Czasem na niektóre stanowiska rekrutacja w firmach trwa dłużej. Czy właśnie z tego powodu oceniasz proces rekrutacji do MAHLE tak negatywnie, czy też coś jeszcze się podczas niego wydarzyło?

Tomasz
@Aneta 04.07.2017 13:39
@Tomasz rozumiem, że nie odpowiadał Ci długi proces rekrutacji. Mógłbyś powiedzieć na jakie stanowisko aplikowałeś? Czasem na...

Nie ocenianiem jednoznacznie negatywnie , rekruterke wspominam bardzo milo ale proces rekrutacji jest za długi powiem tylko ogólnie ze jestem po polibudzie wiec jakieś stanowisko w biurze....ogólnie Mahle ma slaby (pijar jak na Niemcow) musisz przygotować sie na długa rekrutacje konkurencja ma prościej składasz CV w poniedziałek dzwonią do ciebie we wtorek -srode czwartek/piatek idziesz na spotkanie i jak przejdziesz zaczynasz prace a w malhe po kilku tygodniach dzwonia do ciebie umawiaja sie za kilka tygodni i no jeszcze czekasz na odp wiec za długo i bez sensu jak :-(

Tomasz

Bylem na rozmowie babka w czarnych włosach się stara i jest sympatyczna ale proces rekrutacyjny to porażka wszystko trwa za wszystko znalazłem w 2 dni i podjąłem inna prace, w mahle trwa to tygodniami :-(

młodszy emeryt

Zapomnij o jakichkolwiek kursach. Ja pracuję w MAHLE od 1978 (wcześniej ZSM, DELPHI) i niczego wielkiego mnie tam nie nauczyli. Jedyne, co się zmieniło, to podejście kierowników i pytania o nadgodziny, żeby robić w każdy weekend. Za czasów ZSM nie charowało się tak jak teraz. Na tą chwilę został mi rok do emerytury i emerytura ????

Wilksyty
@młodszy emeryt 30.06.2017 20:33
Zapomnij o jakichkolwiek kursach. Ja pracuję w MAHLE od 1978 (wcześniej ZSM, DELPHI) i niczego wielkiego mnie tam nie nauczyli....

Jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja placowa na stanowiska specjalistów (nie inzynieryjne) logistyka, supply chain administracja? 5 tys po okresie próbnym netto da się wywalczyć?

Aneta

@Anna mogłabyś powiedzieć coś więcej o wspomnianych przez Ciebie możliwościach rozwoju? Czy można liczyć na dodatkowe kursy, szkolenia podnoszące kwalifikacje?

Anna

Pracuję w tej firmie od ponad roku i nie mogę powiedzieć o niej nic złego, a wręcz przeciwnie:) Atmosfera w pracy super, firma daje duże możliwości rozwoju. Polecam wszystkim.

Pati

@wojtek ja również byłam na rozmowie i rzeczywiście porażka... nie wiem czy ta sama pani Cię "odpytywała" (mnie taka w ciemnych włosach).. skutecznie zniechęciła mnie do podjęcia pracy w tej firmie. Atmosfera na rozmowie delikatnie mówiąc niesympatyczna.. kilka razy byłam pytana o to samo - co świadczyło, że chyba mnie nie słuchała..

Aneta

@Arekmógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda proces rekrutacyjny do firmy? Takie informacje mogą być cenne dla osób, które właśnie oczekują na swoją rozmowę kwalifikacyjną. Co sprawiło, że uznałeś że nie jest to firma dla Ciebie?

L.

Porażka

Arek

Ja tez brałem udział w rekrutacji nie polecam szkoda czasu, pozdrawiam pracujacych

Aneta

@Wojtekco masz na myśli? Jak wyglądał w Twoim przypadku proces rekrutacyjny?

Wojtek

Rekrutacja bardzo dziwna KOSMOS

iwona
@Wojtek 28.05.2017 21:34
Rekrutacja bardzo dziwna KOSMOS

Dziwny to jest cały ten zakład

yolo

Praca w tejże firmie nie jest szczytem marzeń,którym jako każdy człowiek chcę osiągnąć.Produkcja wygląda jak wyścig szczurów im więcej tym lepiej ilość przede wszystkim co nie idzie w parze z jakością i z bezpieczeństwem.Jak nie ma się wyjścia dobra taka praca niż żadna.Bo po krótkim czasie wykazywania się można dostać normalną umowę.Rynek pracy jest taki,a nie inny i w okolicy ciężko o stałą pracę.Ludzie,którzy mają określona grupę inwalidzką powinni być objęci szczególna ochroną jednakże nie ma dla nich żadnych taryf ulgowych.Jeżeli sprawiają problemy to się ich pozbywają.Można się utrzymać nawet jeżeli się ma problemy z abstynencją nawet w pracy to przełożonym nie przeszkadza.Przeważnie nie mają nikogo w zastępstwie na dane stanowisko ,a wykonywanie określonych ilości dla nowej osoby stanowiły by problem.I co za tym idzie brak wykonywanych ilości.Nie można mieć swojego zdania bo szybko jest sprowadzone do pionu.Jeżeli ktoś myśli o rozwijaniu to w tej firmie jeżeli nie ma się znajomości albo nie postępuje się przebiegle nie ma się szansy na awans.

Aneta

@dawidco sprawia, że nie polecasz pracy w MAHLE Behr? Ważne jest, by pamiętać, że to co Tobie nie odpowiada w firmie, dla innych może nie być problemem, lub nawet być czymś pozytywnym. Dlatego też, chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w firmie.

dawid

Nie polecem nikomu pracy tutaj

Wtryskarki
@dawid 20.02.2017 23:35
Nie polecem nikomu pracy tutaj

Również nie polecam ! Pracuje się w każde święto wywieszaja flagę Polski w święto ustawowo wolne a parking pełny i to za normalną stawkę! Z życia prywatnego w tym zakładzie nie ma nic. Niby płacą dobrze ale za 4brygadowke i prace w takich warunkach to i tal mało. Latem na halach jest ponad 40 stopni

Hubert - pracownik tejże firmy

rekrutacja beznadziejna, kobiety rekrutujące, które kompletnie nie mają pojęcia o inżynieringu. Na pewno nie są inżynierami. Jeden wielki minus. Od 10 lat ciągle ci sami.... gdy idę się spytać jak poszła rekrutacja to dostaje odpowiedź nie mam czasu od pani K. i nie podjęła decyzji od miesięcy... "zajmij się pracą".

Pani K.
@Hubert - pracownik tejże firmy 21.12.2016 19:38
rekrutacja beznadziejna, kobiety rekrutujące, które kompletnie nie mają pojęcia o inżynieringu. Na pewno nie są inżynierami. J...

Panie rekrutujące nie są inżynierami, to fakt, dlatego podczas profesjonalnej rozmowy obecni są Panowie inżynierowie, którzy w lot zobaczą, który kandydat jest inżynierem, a który tylko się za takiego uważa. Decyzja jest szybka i tylko frustraci wypisują takie rzeczy na forach, żeby sobie ulżyć.

gabi

no jakoś nie mogę się z tobą zgodzić kolego, moja koleżanka dobra była u nich na rozmowie rekrutacyjnej i bardzo właśnie sobie chwaliła profesjonalizm rekruterów a mam do niej wielkie zaufanie, i mnie przekonała i również będe do was wysyłała cv wkrótce

Sulejman

Chyba nigdy nie spotkałem się z tak nieprzyjemnym procesem rekrutacyjnym. Samo spotkanie rekrutacyjne oceniam dość dobrze. Choć rekruterki nie były zbyt dobrze do niego przygotowane. W sumie milczały, zamiast domagać się odpowiedzi na niektóre rzucane przeze mnie hasła, a które to jak widziałem w ich notatkach były dla nich obce. Na spotkanie przejechałem blisko 100km i przygotowałem profesjonalną prezentację, a Panie rekruterki zupełnie zapomniały by w ogóle dać mi znać odnośnie decyzji. Okazało się, że po prostu zapomniały... Na dodatek zamiast przyznać się. Wszak jesteśmy tylko ludźmi- zdarza się. Jednak z Pań usiłowała uciec od odpowiedzialności w tym zakresie zrzucając winę na koleżankę i uparcie twierdząc, że termin był inny. Nie mogę nie wspomnieć mailu, który dostałem jako odpowiedź, na zapytanie dlaczego nie udzielono mi profesjonalnej informacji zwrotnej skoro się na nią umawialiśmy. Pani rekruterka wylała na mnie czarę goryczy, niemalże wprost pisząc, jak śmiem czegoś od niej chcieć. Cóż, muszę to jednak oddać Pani szacunek, gdyż naprędce uzyskałem to, o co mi chodziło czyli feedback. Choć jego formę przemilczę, bo to wprost wstyd... Szczerze przyznam, że nigdy nie okazano mi takiego braku zrozumienia i szacunku jako kandydatowi do pracy.

Pani rekruterka
@Sulejman 24.05.2016 16:11
Chyba nigdy nie spotkałem się z tak nieprzyjemnym procesem rekrutacyjnym. Samo spotkanie rekrutacyjne oceniam dość dobrze. C...

Kiedy mędrzec wskazuje księżyc, głupiec widzi palec...

Zostaw opinię o MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp.z.o.o. - Ostrów Wielkopolski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAHLE Behr Ostrów Wielkopolski Sp.z.o.o.